De Gemeente Lingewaard

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De Gemeente Lingewaard"

Transcriptie

1 De Gemeente Lingewaard Lingewaard is een aantrekkelijke gemeente om in te wonen, te werken en te leven. Het landschap is omgeven door dijken en uiterwaarden van Waal, Rijn en het Pannerdensch Kanaal. Het landelijke komt niet alleen in de natuur tot uitdrukking. Met de vele tuinderijen, gespecialiseerd in de teelt van bloemen en groenten, is Lingewaard ook wel het Westland van het oosten. De gemeente Lingewaard is per 1 januari 2001 ontstaan door een samenvoeging van de voormalige gemeentes Bemmel, Gendt en Huissen. Lingewaard telt ruim inwoners die verspreid wonen in de 8 woonkernen: Angeren, Bemmel, Doornenburg, Gendt, Haalderen, Huissen, Loo en Ressen. Het voorzieningenniveau op het terrein van kinderopvang, peuterspeelzaal, basisscholen en voortgezet onderwijs is goed. Ook is er een uitgebreid en veelzijdig aanbod van sport- en culturele verenigingen. Het winkelaanbod is in de grotere woonkernen gevarieerd. Dat alles maakt wonen in Lingewaard aantrekkelijk. Voor ziekenhuizen, bioscoop, theater en schouwburgbezoek zijn inwoners aangewezen op de steden Arnhem of Nijmegen, op korte afstand van gemeente Lingewaard gelegen. Arnhem en Nijmegen zijn zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. In de komende jaren zal Lingewaard zich verder ontwikkelen naar een gemeente van circa inwoners. Daarbij is het belangrijk dat het open karakter van het landelijke gebied gehandhaafd blijft en dat de woonkernen de mogelijkheid krijgen zich te versterken.

2 Toerisme en Recreatie in Lingewaard De gemeente Lingewaard is rijk aan cultuur en recreatie. Evenementen zoals Kersenfeest Gendt, de Bemmelse Ponyjaarmarkt, Huissense Dag, de schutters- en gildenfeesten, Bemmelse Dweildag, Huissense Bloemenmarkt of de Huissense Umdracht zijn een bezoek meer dan waard. In een adem kan ook een bezoek aan Kasteel Doornenburg of het prachtige toeristisch aantrekkelijke natuurgebied De Gelderse Poort genoemd worden. Hier lopen jaarrond wilde kuddes Galloway runderen en Konicks paarden. In de verte is het hooggelegen fort Pannerden te zien. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met het VVV, telefoon Bezienswaardigheden Rivierengebied en Uiterwaarden Gemeente Lingewaard ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort, aan de splitsing van de Rijn in Waal en Neder-Rijn/ Pannerdensch Kanaal en die zich als Neder-Rijn bij Huissen weer opsplitst in de Ijssel. In natuurlijk en landschappelijk opzicht zijn vooral de uitgestrekte uiterwaarden langs de rivieren zeer interessant. Vanaf de dijken is het uitzicht over het water en het land vaak indrukwekkend. De hoogtepunten in beleving van natuur en landschap zijn de Gendtse buitenpolder, de Bemmelse Waard, de Roswaard en de Klompenwaard bij Doornenburg en de wielen of ook wel waaien genoemd die voorkomen in de Angerense, Haalderense en Huissense uiterwaarden. Fort Pannerden Het Pannerdensch kanaal deed dienst als wateraanvoer voor de Hollandse waterlinie en werd derhalve met forten aan de bron verdedigd. De splitsing van Waal en Rijn bij Doornenburg was van groot strategisch belang en vandaar de aanwezigheid van fort Pannerden Het fort Pannerden is in september 2011 opengesteld voor het publiek en zal in 2012 worden ingericht als museum (Ballistisch Museum, Streekmuseum), een natuur informatie- en educatiecentrum, een informatiepunt voor Rijkswaterstaat en een toeristisch informatiepunt. Een geweldige aanwinst voor een dagje uit in nationaal landschap de Gelderse Poort. Meer informatie: Kasteel Doornenburg Dit grote, fraaie middeleeuwse kasteel wordt wel de grootste en mooiste middeleeuwse voorburcht van Nederland genoemd. Achter de deuren van het poortgebouw en de stevige weermuren bevinden zich rond het ruime binnenplein onder andere een boerderij, een kapel en een woontoren. Met name

3 het feit dat De Doornenburg een boerderij binnen haar poorten heeft, maakt het tot een vrij uniek kasteel in Nederland. Er worden op gezette tijden rondleidingen verzorgd en ook buiten die vastgestelde tijden zijn op verzoek extra rondleidingen mogelijk. Meer informatie: Stadsmuseum Hof van Hessen Het stadsmuseum "Hof van Hessen" in Huissen is de moeite waard. In dat museum is een permanente tentoonstelling te zien over de geschiedenis van Huissen. Huissen is een Duitse enclave geweest - het behoorde tot het hertogdom Kleve - totdat het op 1 juni 1816 tijdens het Wener Congres in ruil met andere gebieden in handen kwam van het Koninkrijk der Nederlanden. Naast die permanente tentoonstelling zijn er elk jaar drie tot vier wisseltentoonstellingen met elke keer een ander thema. Op verzoek kan door de Historische Kring Huessen een rondwandeling worden verzorgd. Huissen is een plaats die niet alleen overdag, maar ook s'avonds aantrekkelijk is. Het hele centrum is ook hier s'avonds aangelicht waardoor beeldbepalende panden een zekere aantrekkingskracht krijgen. In het centrum treft u 16e en 17e eeuwse panden aan, terwijl er in de stadsparochiekerk een heuse gildekapel te zien is waarin de attributen uit de rijke historie van het gilde tentoongesteld zijn. Meer informatie op: Tuinbouwmuseum De Hofstèèj Kenmerkend voor Lingewaard is de tuinbouw. Een nieuw kassengebied is er in ontwikkeling en dat toekomstig tuinbouwgebied Bergerden zal uitgroeien tot een groot aaneengesloten kassengebied. De bestaande bedrijven die met name in het Huissense gedeelte zijn gehuisvest zijn dusdanig omsloten dat per fiets op een prettige manier kennis gemaakt kan worden met deze agrarische sector. U kunt gerust in een kas een kijkje nemen en is men geïnteresseerd in de oude druivencultuur dan is er in Huissen het tuinbouwmuseum De Hofstèèj, gelegen aan de Boskoops Glorie in Huissen waar u uitleg over die oude druivencultuur kunt krijgen. Fietsen en wandelen in Lingewaard Fietsen Gemeente Lingewaard ligt in nationaal landschap De Gelderse Poort, aan de splitsing van de Rijn in Waal en Neder-Rijn/ Pannerdensch Kanaal en die zich als Neder-Rijn bij Huissen weer opsplitst in de IJssel. Hoe heerlijk is het niet om te fietsen over de dijken langs Waal en Pannerdensch kanaal om even verderop uit te rusten op een bankje en te turen over het water of de groene uiterwaarden.

4 Lingewaard is opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk en diverse fietsroutes gaan dan ook door onze gemeente. Bekende fietsroutes zijn: De rondje pontje route (ca 38 km). De pontveren bij Huissen, Doornenburg en het fiets-voetveer in Gendt bieden de recreant voldoende mogelijkheden om gebieden als de Ooijpolder of de Millingerwaard en Rijnwaarden te bereiken. De dijk- en uiterwaardenroute (keuze uit 25 km of 40 km). De Linge- en waardenroute (ca 32 km). De Bloesemroute. Verder is in Lingewaard zelf het recreatieve fietspad langs de Linge een aanwinst. 7 km lang kunt u ongestoord door de ongerepte natuur vanaf de Karstraat op de grens van Huissen en Bemmel fietsen via Haalderen, Gendt tot aan het kasteel in Doornenburg. Daar is de Linge een schuilplaats voor de vele vogels omzoomd door kleurrijke veldbloemen. Sportvissers maken graag gebruik van de Linge en de bankjes die langs de Linge staan nodigen uit om er plaats te nemen en te genieten van de idyllische sfeer. Om maar eens te zeggen: de gemeente is de Linge meer dan waard. Fietsroutes kunt u gratis downloaden op: Wielenfietsroute Naar aanleiding van het wielenproject is een wielenfietsroute gemaakt. Deze fietsroute is 45 km lang en start bij parkeerplaats De Molenweide aan het Looveer te Huissen. Met deze fietsroute ontdekt u oude verhalen en legendes rondom de wielen. Bij enkele wielen staan ook informatiepanelen. De route is te downloaden en is ook te verkrijgen bij VVV Lingewaard, aan de Vierakkerstraat 31 te Huissen. Wandelen Wandelroutes zijn de wandelroute door de Gendtse polder (8km), de wandelroute door de Bemmelse polder (5-15 km) en de wandelroute "Verdediging door de eeuwen heen (4 km). Dit zijn wandelroutes die lopen door uiterwaarden die tot het natuurproject De Gelderse Poort behoren. In deze uiterwaarden lopen wilde kuddes Galloway-runderen en Koniks paarden die het groen kort moeten houden. Het publiek kan vrij door de ongerepte natuur wandelen. Ook kunt u onder leiding van een gids wandelingen maken door moeder natuur. In het educatief centrum "Het dijkmagazijn" aan de Waaldijk kunt u ook een indruk krijgen wat de natuur in onze omgeving zoal te bieden heeft.

5 Veerdiensten In de gemeente Lingewaard varen drie veerdiensten: 1. Doornenburg-Pannerden Tussen Doornenburg en Pannerden vaart een autoveer. De veerstoep ligt aan de Rijndijk. Vaartijden: Maandag tot en met vrijdag: Zaterdag: Zondag: uur uur uur Informatie: Telefoon: Huissen-Loo Tussen Huissen en Loo vaart een autoveer. De veerstoep ligt aan de Looveerweg in Huissen. Het autoveer vaart over de Nederrijn. Vaartijden oktober tot en met maart: maandag tot en met zaterdag: uur zondag: uur Vaartijden mei tot en met augustus: maandag tot en met zaterdag: uur zondag: uur Vaartijden april en september: maandag tot en met zaterdag: uur Niet in de vaart: 25 december en tijdens hoog water zondag: uur Informatie: Telefoon: Voetveer Doornenburg-Millingerwaard Dit veerpontje vaart over de Waal en is alleen bestemd voor fietsers en voetgangers. U kunt opstappen in de Klompenwaard (dijk tussen Doornenburg en Gendt). In mei en juni tijdens weekeinden en feestdagen, in juli en augustus elke dag, in september op zondag Informatie: Telefoon: Gemeente Rijnwaarden: Millingen-Pannerden Dit veerpontje vaart over de Rijn en is alleen bestemd voor fietsers, voetgangers en bromfietsers. Informatie: Telefoon:

VERKOOPINFORMATIE HOEKWONING PINKSTERBLOEM

VERKOOPINFORMATIE HOEKWONING PINKSTERBLOEM VERKOOPINFORMATIE HOEKWONING PINKSTERBLOEM Projectgegevens 2 hoekwoningen type Pinksterbloem Bouwnummers 44 57 Locatie Plan Plakse Wei is gelegen in het uiterste noorden van Bemmel, in de hoek van De Plak

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN MARGRIET A B

VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN MARGRIET A B VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN MARGRIET A B Projectgegevens 4 twee-onder-een-kapwoningen type Margriet A Bouwnummers 32 33 40 41 4 twee-onder-een-kapwoningen type Margriet B Bouwnummers 34

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE VRIJSTAAND-GESCHAKELDE WONINGEN KLAPROOS

VERKOOPINFORMATIE VRIJSTAAND-GESCHAKELDE WONINGEN KLAPROOS VERKOOPINFORMATIE VRIJSTAAND-GESCHAKELDE WONINGEN KLAPROOS Projectgegevens 2 vrijstaand-geschakelde woningen type Klaproos Bouwnummers 17 22 Locatie Plan Plakse Wei is gelegen in het uiterste noorden van

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE PATIOBUNGALOWS TWEE-ONDER-EEN-KAP KAMILLE A B C

VERKOOPINFORMATIE PATIOBUNGALOWS TWEE-ONDER-EEN-KAP KAMILLE A B C VERKOOPINFORMATIE PATIOBUNGALOWS TWEE-ONDER-EEN-KAP KAMILLE A B C Projectgegevens 2 patiobungalows twee-onder-een-kap type Kamille A Bouwnummers 08 09 2 patiobungalows twee-onder-een-kap type Kamille B

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE SENIORENWONINGEN MADELIEF A B C

VERKOOPINFORMATIE SENIORENWONINGEN MADELIEF A B C VERKOOPINFORMATIE SENIORENWONINGEN MADELIEF A B C Projectgegevens 4 seniorentussenwoningen - type Madelief A Bouwnummers 29 30 37 38 2 seniorenhoekwoningen type Madelief B Bouwnummers 28 36 2 seniorenhoekwoningen

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN DOTTERBLOEM A B

VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN DOTTERBLOEM A B VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN DOTTERBLOEM A B Projectgegevens 5 twee-onder-een-kapwoningen type Dotterbloem A Bouwnummers 24 26 27 59 60 3 twee-onder-een-kapwoningen type Dotterbloem B Bouwnummers

Nadere informatie

VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN WILGENROOS A B C

VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN WILGENROOS A B C VERKOOPINFORMATIE TWEE-ONDER-EEN-KAPWONINGEN WILGENROOS A B C Projectgegevens 4 twee-onder-een-kapwoningen type Wilgenroos A Bouwnummers 14 15 19 20 3 twee-onder-een-kapwoningen type Wilgenroos B Bouwnummers

Nadere informatie

Dorpsstraat 11 Bemmel

Dorpsstraat 11 Bemmel Dorpsstraat 11 Bemmel Dorpsstraat 11 te Bemmel Bijzonder fraai in het centrum van Bemmel gelegen, royaal en karakteristiek helft van een dubbel herenhuis met zeer ruime garage in de onderbouw en fraai

Nadere informatie

is een bezoek meer dan waard!

is een bezoek meer dan waard! is een bezoek meer dan waard! Toeristische informatie 2011 > Historie > Natuur > Cultuur > Actief > Arrangementen Lingewaard is een bezoek meer dan waard! Gemeente Lingewaard Op 1 januari 2001 ontstond

Nadere informatie

Vind de mooiste fietsroutes op Fietsroute Huissen, Bemmel en Doornenburg

Vind de mooiste fietsroutes op  Fietsroute Huissen, Bemmel en Doornenburg Fietsroute 122176 Huissen, Bemmel en Doornenburg Praktische informatie Dichtstbijzijnde parkeerplaats Voerweg 6511 RT Nijmegen Dichtstbijzijnde parkeerplaats vanaf eindpunt Voerweg 6511 RT Nijmegen Dichtstbijzijnde

Nadere informatie

PROMOTIEPAKKET DE BETUWE DIT IS EEN UITGAVE VAN REGIO ARNHEM NIJMEGEN

PROMOTIEPAKKET DE BETUWE DIT IS EEN UITGAVE VAN REGIO ARNHEM NIJMEGEN PROMOTIEPAKKET SAMEN AAN DE SLAG! SAMEN STAAN WE STERK! 2 3 4 5 6 7 8 9 > Logo downloaden > Inspirerende beelden > Inspirerende tekst > Logo toepassingen > (Uw) foto in beeldmerk > Kleurgebruik De Betuwe

Nadere informatie

Edelherten in de Gelderse Poort

Edelherten in de Gelderse Poort Edelherten in de Gelderse Poort Joke Luttik, Geert Groot Bruinderink, Tineke de Boer, Martin Goossen Betekenis natuurontwikkeling voor de regionale economie ALTERRA Betekenis blijkt uit cijfers voor: omzet,

Nadere informatie

Leutse Leigraaf wonen aan de Kolk te Angeren

Leutse Leigraaf wonen aan de Kolk te Angeren Leutse Leigraaf wonen aan de Kolk te Angeren Vraagprijs 210.000,- k.k. Zaat Vastgoed Makelaardij van Wijkplein 1 6851 MC Huissen Tel: 026-3884003 Fax: 026-3884038 E-mail: zaat@zaatvastgoed.nl Website:

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Pannerdenseweg Doornenburg 9-11

Pannerdenseweg Doornenburg 9-11 Pannerdenseweg Doornenburg 9-11 2 PANNERDENSEWEG 9-11 Het perceel van de Pannerdenseweg 9-11 grenst direct aan de Klompenwaard, een prachtig natuurgebied zonder wegen of paden waar vrij gewandeld mag worden.

Nadere informatie

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie

CentreNL. = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie CentreNL entre NL 3 CentreNL = uitzichtpunt over de Viaanse oversteek = draaiend restaurant en inspiratielocatie spectaculair uitzicht op de Viaanse oversteek en de plaatsen Vianen, Vreeswijk en IJsselstein

Nadere informatie

Structuurvisie. Gemeente Lingewaard

Structuurvisie. Gemeente Lingewaard Structuurvisie Gemeente Lingewaard 2012-2022 vastgesteld 31 mei 2012 Voorwoord De nieuwe structuurvisie Lingewaard is een visie waarin de ingrediënten zijn opgenomen hoe Lingewaard zich op ruimtelijk

Nadere informatie

Structuurvisie. Gemeente Lingewaard 2012-2022

Structuurvisie. Gemeente Lingewaard 2012-2022 Structuurvisie Gemeente Lingewaard 2012-2022 mei 2012 Voorwoord De nieuwe structuurvisie Lingewaard is een visie waarin de ingrediënten zijn opgenomen hoe Lingewaard zich op ruimtelijk vlak in de nabije

Nadere informatie

Staatsbosbeheer, gemeente Lingewaard, Beheerstichting en vrijwilligers, samen voor het fort

Staatsbosbeheer, gemeente Lingewaard, Beheerstichting en vrijwilligers, samen voor het fort Stand van zaken Fort Pannerden Oktober 2012 Inleiding Op 3 september 2011 is met een grootse happening in De Klompenwaard de restauratie van Fort Pannerden afgesloten. Deze afronding van de restauratie

Nadere informatie

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum

BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands baksteen en dakpanmuseum DE BASTEI Natuurmuseum, Nijmegen Van klei tot baksteen STIENEO Het Huis van de Nijmeegse Geschiedenis Geschiedenis ontwikkeling baksteenindustrie in beeld BUITENGOED DE PANOVEN Zevenaar Beleef het Nederlands

Nadere informatie

Denkend aan Lingewaard valt mij starend in het prachtige landschap tussen de rivieren spontaan het gedicht van Hendrik Marsman in. Het Lingewaards lan

Denkend aan Lingewaard valt mij starend in het prachtige landschap tussen de rivieren spontaan het gedicht van Hendrik Marsman in. Het Lingewaards lan PROGRAMMA 1 JUNI T/M 14 JULI 2013 KUNST THEATER MUZIEK Denkend aan Lingewaard valt mij starend in het prachtige landschap tussen de rivieren spontaan het gedicht van Hendrik Marsman in. Het Lingewaards

Nadere informatie

TARIEVEN 2015. Kom genieten van een uniek kampeerterrein met schitterend uitzicht op de Waal!

TARIEVEN 2015. Kom genieten van een uniek kampeerterrein met schitterend uitzicht op de Waal! Kom genieten van een uniek kampeerterrein met schitterend uitzicht op de Waal! Waaldijk 23a 6691 MB Gendt tel. 0481-421604 info@waalstrand.nl www.waalstrand.nl Camping Waalstrand is een verzorgde terrascamping,

Nadere informatie

DCE2014 Beestachtige Autoroute

DCE2014 Beestachtige Autoroute DCE2014 Beestachtige Autoroute DCE2014 Autoroute GC51F11 Size: Difficulty: Terrain: (small) Hulp nodig? Bel gerust de organisatie op: 06-57 98 56 84 / 06-18 33 21 78 1 Beestachtige lijst Gebruik deze lijst

Nadere informatie

Projectplan Dorpscontactpersonen Doornenburg. Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3

Projectplan Dorpscontactpersonen Doornenburg. Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 Doelstelling... 3 Taken dorpscontactpersonen... 3 Project aanpak... 4 Maken van taakafspraken... 4 Inventariseren en prioritering... 4 Pilot definitie... 4 Pilot planning

Nadere informatie

Lint van Ooij & Gelderse Poort

Lint van Ooij & Gelderse Poort Lint van Ooij & Gelderse Poort Het landschap en de Wegen voor de Natuur zijn thema s die steeds weer terug keren binnen ons werk van onze stichting. Daarin speelt het landschap en de vliegroute van Vlinders

Nadere informatie

Duiven. Introductie. Bron:

Duiven. Introductie. Bron: Duiven Duiven Introductie Duiven is een levendige gemeente, bestaande uit het dorp Duiven en de kleinere kernen Groessen en Loo, respectievelijk ten zuidoosten en zuidwesten van het dorp Duiven. De gemeente

Nadere informatie

Kasteel Ammersoyen (5x) Kasteel Ammersoyen Bezoekerscentrum De Grote Rivieren Het dorp Rossum (1x) Kasteel Ammersoyen De zandmeren (1x) Kasteel

Kasteel Ammersoyen (5x) Kasteel Ammersoyen Bezoekerscentrum De Grote Rivieren Het dorp Rossum (1x) Kasteel Ammersoyen De zandmeren (1x) Kasteel Bezienswaardigheden 1. U raakt in gesprek met een toerist die op zoek is naar een bezienswaardigheid binnen de Bommelerwaard. Met een vragende blik stelt hij de vraag: Waar kan ik het beste naar toe gaan?

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 42.1 (ongeveer 2:28 u.) Fietsroute 153437 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Utrecht Utrechtse Heuvelrug 42.1 (ongeveer 2:28 u.) Fietsroute 153437 Wil

Nadere informatie

LOP Lingewaard. Achtergronddocument

LOP Lingewaard. Achtergronddocument LOP Lingewaard Achtergronddocument Landschapsontwikkelingsplan Lingewaard Landschapsontwikkelingsplan Lingewaard Achtergronddocument 20 oktober 2005 110302/OF5/0S8/001089/LB x110302.001089 Inhoud 1 Inleiding

Nadere informatie

In dit boekje vindt u de elf mooiste wandelroutes in de Utrechtse Venen en de Lopikerwaard.

In dit boekje vindt u de elf mooiste wandelroutes in de Utrechtse Venen en de Lopikerwaard. In dit boekje vindt u de elf mooiste wandelroutes in de Utrechtse Venen en de Lopikerwaard. Recreatie Midden-Nederland neemt u graag mee op deze wandelingen. Voor de Utrechtse Recreatieschappen en de andere

Nadere informatie

Twin Cities Oost Route

Twin Cities Oost Route Twin Cities Oost Route De Twin Cities Oost fietsroute verbindt de oude vestingsteden Schoonhoven en Nieuwpoort met een tocht langs de rivier de Lek. Het pontje van Ameide vaart van april tot oktober en

Nadere informatie

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen

Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Het Land van Heerlijke Ontmoetingen Nieuwsbrief April 2015 Toeristische Gids Land van Cuijk 2015 Deze week wordt de Toeristische Gids 2015 verspreid. De gids is een handig naslagwerk voor toeristen en

Nadere informatie

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk

IJsselmeer 7 dagen. individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk IJsselmeer 7 dagen individuele fietsreis vanaf 515 Rondje IJsselmeer met de Afsluitdijk Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer, een rondje "Hollands

Nadere informatie

Strategisch Thema. -Stad in de regio- Modules. Datum: februari Strategisch Thema -Stad in de regio- 0

Strategisch Thema. -Stad in de regio- Modules. Datum: februari Strategisch Thema -Stad in de regio- 0 Strategisch Thema -Stad in de regio- Modules Samenvatting 1 Regionale samenwerking 2 Regionale verwevenheid 3 Datum: februari 2016 Gemeente Nijmegen Onderzoek en Statistiek tel.: (024) 329 98 89 (O&S)

Nadere informatie

Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km

Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km Welkom op Landgoed Duno Wandelroute over landgoed Duno Lengte: 5 km De fantastische ligging op de stuwwal aan de Nederrijn, met spectaculaire uitzichten en spontaan ontspringende beken, maken de Duno in

Nadere informatie

Arnhem Rotterdam agricorridor A15 A15 GARDEN. Essen. Duisburg. Düsseldorf

Arnhem Rotterdam agricorridor A15 A15 GARDEN. Essen. Duisburg. Düsseldorf Arnhem Rotterdam agricorridor GARDEN Nijmegen Essen Duisburg Düsseldorf Kom in de Kas op zondag 8 april en neem een unieke kijk in de glastuinbouw Rabobank is trotse sponsor van Kom in de Kas De glastuinbouwsector

Nadere informatie

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken

Recreatieve routenetwerken. Recreatieve Routenetwerken Recreatieve routenetwerken Frans Meijdam TeVoet Jeanette van t Zelfde ANWB Wie is de recreant? Wandelaar Fietser Watersporter Type recreant: Ommetjes Dagrondjes Kilometermaker Wat wil de recreant? Beleving

Nadere informatie

INSPIRATIEBOEK. Dijk als as van ontwikkeling. Economische kansen voor cultuurlandschap in de gemeente Lingewaard

INSPIRATIEBOEK. Dijk als as van ontwikkeling. Economische kansen voor cultuurlandschap in de gemeente Lingewaard INSPIRATIEBOEK Dijk als as van ontwikkeling Economische kansen voor cultuurlandschap in de gemeente Lingewaard Basis voor dit inspiratie boek DIJK ALS AS VAN ONTWIKKELING Is gemaakt door: DLA+ landscape

Nadere informatie

Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen

Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen Welkom op Landgoed Waardenburg en Neerijnen Wandelroute over landgoed Waardenburg en Neerijnen, lengte: 1,6 tot 3 km Zeer afwisselend gebied dat bestaat uit een binnendijks en een buitendijks deel met

Nadere informatie

NATUURONTWIKKELINGSPROJECT STAPSTEEN T ZWANENBROEKJE. Nieuwsbrief nummer 13 juni 2011

NATUURONTWIKKELINGSPROJECT STAPSTEEN T ZWANENBROEKJE. Nieuwsbrief nummer 13 juni 2011 NATUURONTWIKKELINGSPROJECT STAPSTEEN T ZWANENBROEKJE Natuurgebied t Zwanenbroekje Ecologische verbindingen in de Ooijpolder Stapsteen t Zwanenbroekje is een particulier initiatief, ongeveer vijftien jaar

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016

Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Programma Monumentendag 10 en 11 september 2016 Locatie Tijdstip Zaterdag 10 september Zondag 11 september Maastricht Kasteel Hartelstein Van 10.00 tot 17.00u Boekenmarkt en Brocantemarkt Boekenmarkt en

Nadere informatie

Structuurvisie. Gemeente Lingewaard

Structuurvisie. Gemeente Lingewaard Structuurvisie Gemeente Lingewaard 2012-2022 vastgesteld 31 mei 2012 Voorwoord De nieuwe structuurvisie Lingewaard is een visie waarin de ingrediënten zijn opgenomen hoe Lingewaard zich op ruimtelijk

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

HAPPEN & TAPPEN : Beleef de Biesbosch - 46 km.

HAPPEN & TAPPEN : Beleef de Biesbosch - 46 km. HAPPEN & TAPPEN : Beleef de Biesbosch - 46 km. Beleef de Biesbosch Ontdek dit waterrijke gebied met prachtige flora en fauna. Laat u tijdens Happen en Trappen vergezellen door de vele vogels en geef uw

Nadere informatie

Woningtype IJsvogel (kavel 3) oever. wonen

Woningtype IJsvogel (kavel 3) oever. wonen Woningtype IJsvogel (kavel 3) oever. wonen IJsseloever wonen. In een schitterend rivierenlandschap gelegen tussen Arnhem en de Duitse stad Kleve en omgeven door prachtige heuvelgebieden zoals de veluwezoom,

Nadere informatie

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat

Huizen. Heerlijke achtertuin. Op 6 min van centrum Nijmegen. Royale woonkamer met veel daglicht. Veilige, rustige autoluwe straat Huizen vanhendriks Wethouder Verrietstraat 37, 6576 DA Ooij Op 6 min van centrum Nijmegen Veilige, rustige autoluwe straat Royale woonkamer met veel daglicht Heerlijke achtertuin Maar liefst 4 slaapkamers

Nadere informatie

Project Cultuur- en erfgoedpact Lingewaard / Overbetuwe 2014-2016 Versie 13 januari 2014

Project Cultuur- en erfgoedpact Lingewaard / Overbetuwe 2014-2016 Versie 13 januari 2014 Project Cultuur- en erfgoedpact Lingewaard / Overbetuwe 2014-2016 Versie 13 januari 2014 Inhoud: DEEL 1: INTRODUCTIE 1. Aanleiding 2. Voorgeschiedenis 3. Programma cultuur- en erfgoedpact Lingewaard /

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 48.4 (ongeveer 2:49 u.) Fietsroute 115577 1km 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Noord-Holland Wijdemeren 48.4 (ongeveer 2:49 u.) Fietsroute 115577 Falk-VVV fietskaarten,

Nadere informatie

Bungalowpark Hoge Hexel

Bungalowpark Hoge Hexel Bungalowpark Hoge Hexel Uw tweede thuis in Twente Rustig gelegen Overdekt zwembad Luxe bungalows Speeltuinen Visvijver Thuiskomen bij bungalowpark Hoge Hexel Graag verwelkomen wij u op ons prachtig gelegen

Nadere informatie

te gast in het landschap op een nieuwe manier recreëren op het gelders eiland

te gast in het landschap op een nieuwe manier recreëren op het gelders eiland te gast in het landschap op een nieuwe manier recreëren op het gelders eiland Het gelders eiland De recreatieplas 1.5 uur Midden in nationaal natuurgebied de Gelderse Poort ligt aan de rand van Nederland,

Nadere informatie

Ruimtelijke kwaliteit van het Suikerunieterrein en omgeving

Ruimtelijke kwaliteit van het Suikerunieterrein en omgeving Ruimtelijke kwaliteit van het Suikerunieterrein en omgeving Analyse en aanbevelingen - Gemaakt als onderdeel van het beoordelingskader voor ontwikkelingsrichtingen voor het Suikerunieterrein - 6 mei 2010

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Lingewaard

Aan de raad van de gemeente Lingewaard Aan de raad van de gemeente Lingewaard *16RDS00260* 16RDS00260 Onderwerp Nota Toerisme & Recreatie 2016-2022 Th. Janssen Portefeuillehouder Beslispunten 1. In te stemmen met de nota 2016 2022. Samenvatting

Nadere informatie

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015

Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Programma gebiedsfestival 2/3 oktober 2015 Week van 28-9 t/m 2-10 De basisscholen gaan op een creatieve manier aan de slag met een thema uit het NLIJD. We denken hierbij aan het thema water, bijv. eventueel

Nadere informatie

Heesch Royaal bouwperceel, groot circa m² meer grond bespreekbaar tot m²

Heesch Royaal bouwperceel, groot circa m² meer grond bespreekbaar tot m² Heesch Royaal bouwperceel, groot circa 2.000 m² meer grond bespreekbaar tot 9.430 m² Plaatselijk bekend: Wijststraat ongenummerd Situering Het bouwperceel gelegen aan en nabij de Wijststraat te Heesch,

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Gelderland Renkum 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 138241 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Gelderland Renkum 58.1 (ongeveer 3:25 u.) Fietsroute 138241 Beklim de altijd mooie Hoge

Nadere informatie

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum 1 Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum Dames en heren, Meneer Mackay, beste Eric, De Veluwe, een icoon van de Nederlandse natuur.

Nadere informatie

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12

routes Mooie natuur Nationale Parken Makkelijk fietsen via knooppunten NATIONALE PARKEN afstanden tussen 25 en 55 km FIETS LANGS EN DOOR 12 NR. 03 / 2014 fiets routes afstanden tussen 25 en 55 km Makkelijk fietsen via knooppunten FIETS LANGS EN DOOR 12 Nationale Parken 12 NATIONALE PARKEN fietsroutes Mooie natuur Fietsen in Weerribben-Wieden,

Nadere informatie

Dienstregeling. Lingewaard / Overbetuwe. vanaf 15 december 2013

Dienstregeling. Lingewaard / Overbetuwe. vanaf 15 december 2013 Dienstregeling 2014 Geldig Lingewaard / Overbetuwe Denk aan het milieu: bewaar deze folder goed! vanaf 15 december 2013 Lijn Bestemmingen 14 Arnhem Elden Elst Nijmegen Centraal Station Nijmegen Heijendaal

Nadere informatie

FIETSEN DOOR DE GELDERSE STREKEN

FIETSEN DOOR DE GELDERSE STREKEN FIETSEN DOOR DE GELDERSE STREKEN Achterhoek, Rivierenland, Veluwe en regio Arnhem Nijmegen Lingeroute Liberation route Veluws Verledenroute Wijnroute Montferland en meer! 20 GRATIS routes! Gelderland is

Nadere informatie

Op de grens van Veenendaal en Rhenen, aan de voet van de Amerongse berg treft u deze fraai gesitueerde bouwkavel aan.

Op de grens van Veenendaal en Rhenen, aan de voet van de Amerongse berg treft u deze fraai gesitueerde bouwkavel aan. Cuneraweg 364 3911RW Rhenen 395.000,- v.o.n. Bouwkavel Op de grens van Veenendaal en Rhenen, aan de voet van de Amerongse berg treft u deze fraai gesitueerde bouwkavel aan. Deze prachtige kavel heeft

Nadere informatie

LANDSCHAPSKUNST IN DE OOIJPOLDER POLDER LANDSCHAP LANDSGRENS PAUL DE KORT

LANDSCHAPSKUNST IN DE OOIJPOLDER POLDER LANDSCHAP LANDSGRENS PAUL DE KORT LANDSCHAPSKUNST IN DE OOIJPOLDER www.pauldekort.nl info@pauldekort.nl 2011 OPEN POLDER LANDSCHAP LANDSGRENS PAUL DE KORT WAAL De locatie voor het kunstwerk is een plek die sinds eeuwen onder druk staat,

Nadere informatie

Promenadeplan Tolkamer: stijlvol wonen aan het water

Promenadeplan Tolkamer: stijlvol wonen aan het water 0316-52 89 65 Promenadeplan Tolkamer: stijlvol wonen aan het water makelaar bellen! of 0316-54 18 47 Promenadeplan Ik wil elke dag genieten van dit prachtige uitzicht 0316-52 89 65 Comfortabel wonen aan

Nadere informatie

Gebruikers - Waar woon ik?

Gebruikers - Waar woon ik? woonomgeving 30 Nationaal landschap De Gelderse Poort Park Lingezegen centrumgebied lintbebouwing waardevol dorpsgezicht sportpark glastuinbouwgebied bestaand bedrijventerrein open polder oude dorpsentree

Nadere informatie

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron:

Stoommachinemuseum met op de achtergrond De Kleine Vliet (Bron: Medemblik Medemblik Introductie De stad Medemblik maakt deel uit van de Noord-Hollandse gemeente met dezelfde naam. De gemeente Medemblik bestaat uit 15 kernen met in totaal 43.000 inwoners. Wervershoof

Nadere informatie

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS

Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit. Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl KUNSTHUIS Leeswijzer bij www.reizenindetijd.nl Reizen in de tijd Leren van de plek waar je opgroeit Reizen in de Tijd is een doorlopende leerlijn cultuuronderwijs. De activiteiten gaan over de leerlingen en de plek

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 6 Nederland Gelderland Overbetuwe 34.2 (ongeveer 2:00 u.) Fietsroute 182480 1km 2015 Falkplan BV 2 van 6 Nederland Gelderland Overbetuwe 34.2 (ongeveer 2:00 u.) Fietsroute 182480 Deze route neemt

Nadere informatie

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN LESBRIEF LAGE WATERSTAND IN DE RIJN Inleiding In de winter kende de Rijn een hoge waterstand door de relatief hoge temperaturen in noordwest Europa. In de zomer van 2018 was relatief warm en er viel weinig

Nadere informatie

Jeugdlokalen Ravels-Eel

Jeugdlokalen Ravels-Eel 1/7 Jeugdlokalen Ravels-Eel Eelstraat 4 2380 Ravels-Eel De jeugdlokalen van Ravels-Eel zijn nieuwbouwlokalen, volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers, voorzien van een volledig ingerichte keuken,

Nadere informatie

Ingediende zienswijzen op het ontwerp van de wegenlegger

Ingediende zienswijzen op het ontwerp van de wegenlegger Ingediende zienswijzen op het ontwerp van de wegenlegger Zienswijze 1: De ontwerp wegenlegger geeft aan dat de weg over het kadastrale perceel Gendt E 580 is aangemerkt als een openbare weg en dat daarvoor

Nadere informatie

Rondje Loevestein. Waterschap Rivierenland

Rondje Loevestein. Waterschap Rivierenland Fietsroute Waterschap Rivierenland Rondje Loevestein De fietsroutes voeren langs historische objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg krijg je een beeld van de werking van het watersysteem

Nadere informatie

Wandeling door Oud-Zuilen

Wandeling door Oud-Zuilen Speciaal voor bezoekers van Oud-Zuilen is er een wandelroute door het dorp uitgezet. Deze wandeling voert u langs de mooiste plekjes van Oud-Zuilen. In een tot anderhalf uur leert u de sfeer van dit prachtige

Nadere informatie

Rondje Loevestein. Waterschap Rivierenland

Rondje Loevestein. Waterschap Rivierenland Fietsroute Waterschap Rivierenland Rondje Loevestein De fietsroutes voeren langs historische objecten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Onderweg krijg je een beeld van de werking van het watersysteem

Nadere informatie

Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten. onderzoeken mogelijkheid Uitkijkpunt, versterken relatie Dijk - Waal

Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten. onderzoeken mogelijkheid Uitkijkpunt, versterken relatie Dijk - Waal Ideeën en kansen Onderzoeken oeververbinding Ochten - Veerdam Druten Zoekzone TOP en informatiecentrum Mogelijkheden landschapsversterking bijv. oude strang terugbrengen Behouden en versterken leefgebied

Nadere informatie

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km

Midden-Delflandroute. Route. 47.1 km Route 6 47.1 km Midden-Delflandroute Midden-Delfland is een mini-groen Hart, dat ingeklemd ligt tussen Den Haag, Rotterdam en Delft. Het is nog steeds verrassend rustig en landelijk in dit mooie polderland.

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games

Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Nieuw recreatief concept RouteApp. Meer zien, meer beleven Titel: RouteApps: de toekomst is begonnen Wandelroutes, fietsroutes, themaroutes, educatieve routes en Outdoor games Buro Kloeg RouteApp. Meer

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Recreatie en toerisme

Onderzoek Inwonerspanel: Recreatie en toerisme 1 (18) Onderzoek Inwonerspanel: Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 3 maart kregen de panelleden van 19 jaar en ouder (1421 personen) een e- mail met de vraag of zij digitaal een vragenlijst over

Nadere informatie

Toekomstvisie: Fort Beneden Lent

Toekomstvisie: Fort Beneden Lent Toekomstvisie: Fort Beneden Lent 2016-2021 Stichting Fort Beneden Lent De aankomende veranderingen in het Hof van Holland zullen van grote invloed zijn op de toekomst van het Fort Beneden Lent. Wij vinden

Nadere informatie

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019

Activiteiten bij De Helderse Vallei - juli 2019 De Helderse Vallei is een natuurcentrum op loopafstand van het Noordzeestrand. Bekijk de natuurexpositie, doe mee met een excursie of struin in de gezellige winkel. Vanaf De Helderse Vallei zijn er wandel,

Nadere informatie

4 HALFVRIJSTAANDE WONINGEN

4 HALFVRIJSTAANDE WONINGEN 4 HALFVRIJSTAANDE WONINGEN Begeleid Particulier Opdrachtgeverschap Een unieke woning voor u! Zelf samen met de woningadviseur uw droomhuis maken naar uw eigen wensen, dat wil toch iedereen. Zelf bepalen

Nadere informatie

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN

LAGE WATERSTAND IN DE RIJN ANTWOORDEN LAGE WATERSTAND IN DE RIJN Inleiding In de winter kende de Rijn een hoge waterstand door de relatief hoge temperaturen in noordwest Europa. In de zomer van 2018 was relatief warm en er viel

Nadere informatie

Bijlandse Waard. Herinrichting voor veiligheid, natuur en beleving

Bijlandse Waard. Herinrichting voor veiligheid, natuur en beleving Bijlandse Waard Herinrichting voor veiligheid, natuur en beleving Mogelijkheden voor recreatie Het centrale deel van de Bijlandse Waard wordt een stil gebied om flora en fauna te beschermen. De randen

Nadere informatie

Vrienden van de Voetveren

Vrienden van de Voetveren (bladz. 1) Goede jaarwisseling gewenst Het bestuur van de Vereniging Vrienden van de Voetveren wenst alle lezers van de elektronische nieuwsbrief een goed 2014 toe, waarin u in alle gezondheid en voortvarendheid

Nadere informatie

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes

Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes Route.nl - Meer dan 1900 gratis fietsroutes 1 van 7 Nederland Zuid-Holland Bodegraven-Reeuwijk 900m 35.7 (ongeveer 2:04 u.) Fietsroute 115186 2015 Falkplan BV 2 van 7 Nederland Zuid-Holland Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

West Maas en Waal. Bron:

West Maas en Waal. Bron: West Maas en Waal Bron: www.maaswaalweb.nl West Maas en Waal Introductie West Maas en Waal is een Gelderse fusiegemeente van acht kernen die gelegen zijn tussen de rivieren Maas (zuidkant) en Waal (noordkant).

Nadere informatie

Beleidsplan Recreatie en Toerisme gemeente Lingewaard. Groene parel tussen de rivieren

Beleidsplan Recreatie en Toerisme gemeente Lingewaard. Groene parel tussen de rivieren Beleidsplan Recreatie en Toerisme gemeente Lingewaard Groene parel tussen de rivieren Colofon Opdrachtgever Gemeente Lingewaard Kinkelenburglaan 6 6681 BJ Bemmel Projectgroep Mireille Borgers, Welzijn

Nadere informatie

Toekomstige functie Fort Pannerden

Toekomstige functie Fort Pannerden Toekomstige functie Fort Pannerden Gemeente Lingewaard Afdeling Beleidsontwikkeling en Projecten Versie mei 2012 1 Inhoud Inleiding Beknopte historie van Fort Pannerden Eigendomssituatie Toekomstige functie

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

TOERISME IN HAMME. Gidsenopleiding Sigmaplan Durmevallei (1 maart 2016) 2/29/2016 Hamme powerpointpresentatie

TOERISME IN HAMME. Gidsenopleiding Sigmaplan Durmevallei (1 maart 2016) 2/29/2016 Hamme powerpointpresentatie TOERISME IN HAMME Gidsenopleiding Sigmaplan Durmevallei (1 maart 2016) 2/29/2016 Hamme powerpointpresentatie 1 www.hamme.be De slogan Hamme, een oase van groen en water gaat al jaren mee maar dekt nog

Nadere informatie

IJsselmeer sportief, 6 dagen

IJsselmeer sportief, 6 dagen IJsselmeer sportief, 6 dagen individuele fietsreis vanaf 485 Rondje om het IJsselmeer Nederlands meest bijzondere en populaire fietstocht is de 400 km tellende tour rond het IJsselmeer. Eén van de mooiste

Nadere informatie

1 We verzamelen bij Restaurant Campman ( Hartenseweg

1 We verzamelen bij Restaurant Campman (  Hartenseweg Rit Rondom de Rijn zondag 12 oktober 2014 De route Rondom de Rijn laat ons de twee zijden van de Rijn en Neder-Rijn zien en is circa 95 km lang. Het eerste deel voert langs de beboste Veluwezoom, een stuwwal

Nadere informatie

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu

Overzicht daguitstappen voor groepen. 2. Dagje Oudenaarde. Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote' Karel de Grote-Menu Overzicht daguitstappen voor groepen 1. Dagje Ename 2. Dagje Oudenaarde 3. Geschiedenis met een natje 4. Voor en achter de schermen Voormiddag Lunch Bezoek tentoonstelling 'De erfenis van Karel de Grote'

Nadere informatie

Opgaven. Versterking van het regionaal netwerk

Opgaven. Versterking van het regionaal netwerk Opgaven Bouwen aan een duurzaam stedelijk netwerk is geen eenduidig karwei, hiervoor zijn meerdere opgaven nodig. Opgaven zijn herleidbaar naar een plek, een gebied of een thema. Uitvoeringsprojecten zijn

Nadere informatie

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen

Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen Dagtochten 2011. Dagtocht 6. Drenthe / Groningen s Morgens brengen wij eerst een bezoek aan het gevangenismuseum in Veenhuizen. Hier worden wij ontvangen met koffie en koek en krijgen hier onder leiding

Nadere informatie

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018

Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool. Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 Vereniging van Oud-Medewerkers van Avans Hogeschool Nieuwsbrief juni 2018 ACTIVITEITENPROGRAMMA TWEEDE HALFJAAR 2018 NB. Dit is een vooruitblik op de geplande activiteiten in de tweede helft van dit jaar.

Nadere informatie

WANDELNETWERK NOORD-HOLLAND 2018

WANDELNETWERK NOORD-HOLLAND 2018 WANDELNETWERK Wat hebben we bereikt in? We meten een toenemend gebruik van het wandelnetwerk ten noorden van Amsterdam en Haarlem. wandelnetwerk in 215 215 aantal wandelstartpunten in boerenlandpad in

Nadere informatie

TE KOOP Woonboerderij gelegen aan de Neijenkampweg 2 te Halle

TE KOOP Woonboerderij gelegen aan de Neijenkampweg 2 te Halle TE KOOP Woonboerderij gelegen aan de Neijenkampweg 2 te Halle Neijenkampweg 2 te Halle Prachtig in het buitengebied van Halle, in het fraaie coulisselandschap van de Achterhoek, nabij Slangenburg ligt

Nadere informatie