Nieuwjaarstoespraak 4 januari 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwjaarstoespraak 4 januari 2016"

Transcriptie

1 Nieuwjaarstoespraak 4 januari 2016 Dit is slechts één van de ambities die de gemeente Cromstrijen voor 2016 in petto heeft. De verwerving van Fort Buitensluis, een cultuurhistorische parel aan het Hollands Diep, en daarna maken we afspraken over een duurzame exploitatie zodat onze inwoners er ook van kunnen genieten. Op de andere ambities kom ik nog terug. Geachte aanwezigen, Ik heet u namens het gemeentebestuur van Cromstrijen hartelijk welkom op de Nieuwjaarsreceptie De muzikale welkomstklanken zijn verzorgd door musici van Muziekvereniging Wilhelmina uit Numansdorp die dit jaar het 120 jarig jubileum viert. Van harte gefeliciteerd, we gaan nog van jullie horen! Fijn dat u opnieuw met velen gekomen bent om elkaar nieuwjaarswensen toe te voegen en het glas te heffen op het pas begonnen Ik spreek de wens uit dat 2016 een in alle opzichten voorspoedig en zegenrijk jaar wordt. Voor u persoonlijk, voor uw families, voor onze ondernemers, voor onze verenigingen, voor onze bestuurlijke partners in en buiten de Hoeksche Waard, voor Nederland en mondiaal voor alle wereldburgers, groot en klein. Dat geluk, vrede en gezondheid niet vanzelfsprekend is, ervaren wij in een gebroken wereld waarin wij leven. Wat dat betreft zal 2015 de geschiedenis ingaan als een heftig jaar. De klimaatcrisis en de financiële crisis zijn overschaduwd door de vluchtelingencrisis. De stroom mensen uit Syrië, Irak, Eritrea en Afghanistan naar Europa is en blijft groot. Vaak op de vlucht voor aanhoudend oorlogsgeweld in eigen land en vreselijke terreurdaden. Wie gruwt niet van de extremistische IS terreur in Syrië en Irak of van het geweld van Boko Haram in Nigeria? Mensen blijken in hun eigen land niet veilig omdat ze een ander geloof belijden. Zij hebben slechts de keus uit sterven of vluchten. De opvang van deze vluchtelingen plaatst Europa en Nederland voor een omvangrijke opgave. Ook in ons land komen duizenden mensen binnen die een asielaanvraag indienen. Dat schept verplichtingen maar plaatst ons ook voor dilemma s. Er is bezorgdheid bij inwoners ten aanzien van veiligheid, beschikbare voorzieningen en grote cultuurverschillen. Zaken waar we niet overheen mogen stappen.

2 Tegelijkertijd is er een gedeeld gevoel om mensen in nood te helpen. Ze tijdelijk onderdak te bieden en te zorgen voor eten, medische hulp en onderwijs. Dat vergt wat van ons, maar we tonen daarmee dat we een waardengemeenschap zijn waar we omzien naar elkaar. En laten we daarbij niet vergeten dat de vluchtelingenopvang rondom de landen van herkomst een veel groter humanitaire crisis vormt, zeker met het oog op de winter. Ik onderstreep graag de woorden van de Koning in zijn kersttoespraak waar hij inging op de verwoestende gevolgen van de onvrijheid die in grote delen van de wereld heerst. Hij citeerde de apostel Paulus die schreef dat vrijheid een roeping van mensen is. Laten wij dat ook ter harte nemen en onze inzet daarvoor leveren, op welke manier en op welke plaats dan ook! In de Hoeksche Waard hebben de vijf gemeenten solidair samengewerkt bij de crisisnoodopvang van 100 vluchtelingen in Oud-Beijerland. Samen zoeken de vijf gemeenten nu naar nieuwe vormen van vluchtelingenopvang. Passend bij de eigen schaal en maat van onze dorpen. Bij de opvang van vluchtelingen was en is een belangrijke taak weggelegd voor de vrijwilligers. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel veerkracht en bereidheid er is om de handen uit de mouwen te steken. Vanaf deze plaats onze oprechte dank voor die grote inzet. En natuurlijk niet alleen daar, elke dag zijn er activiteiten die gedragen worden door vrijwillige inzet. Dat kan individuele mantelzorg zijn, maar ook gezamenlijke inzet bij kerken, scholen, verenigingen, stichtingen én bij de overheid. Zonder deze belangeloze bijdrage zou Cromstrijen niet zijn wat Cromstrijen nu is: een gezonde gemeente met vitale kernen, waar mensen naar elkaar omzien. Straks kom ik terug op de grote waardering die wij als gemeentebestuur hiervoor hebben! Ik kan vanavond niet om de besluitvorming over de bestuurlijke toekomst van de Hoeksche Waard heen. U kent het dilemma. Drie gemeenten, waaronder Cromstrijen willen versterkte bestuurlijke samenwerking organiseren en twee gemeenten willen een nieuwe gemeente Hoeksche Waard. Dat vraagt om denkkracht. Want denkkracht kan de opmaat zijn tot daadkracht. Ik constateer als positief element dat alle gemeenten de uitdaging van de toekomstige bestuurlijke opgave zien.

3 En daar ook gezamenlijk de schouders onder willen zetten. Demografisch, economisch, infrastructureel, landschappelijk, sociaal en financieel liggen er opgaven die we moeten aanpakken. Dat verdienen onze inwoners, zeker ook de jonge generatie, maar ook onze ondernemers en investeerders! We kennen de kracht van de Hoeksche Waard, we weten waar de kwetsbaarheden zitten, we zien de opgave en we doen het voor de vitale toekomst van ons eiland. Een groen eiland met ruimte en rust tussen steden met wereldfaam als Rotterdam en Antwerpen. Een Hoeksche Waard met denkers en doeners die begrijpen dat je samen sterker bent dan alleen! Dan moeten we toch met elkaar een weg kunnen vinden om uit de bestuurlijke impasse te komen. Vraag van mij vanavond geen voorspelling. Misschien moeten we minder vragen stellen bij onze bestuurlijke toekomst, maar meer gaan denken vanuit antwoorden. Antwoorden die we samen bedenken, zonder dat andere overheden er zich teveel mee bezighouden. Volgens mij begint dat gezamenlijke antwoord in ieder geval met samenwerken, met versterkt samenwerken, met succesvol versterkt samenwerken om te eindigen in opvallend succesvol versterkt samenwerken. Alsof we één zijn! Dat zal overigens niet vanzelf gaan, want voor versterkt samenwerken is vooral vertrouwen nodig. En vertrouwen komt te voet. Als we echter samen bereid zijn deze route te gaan én we over eigen schaduw heen kunnen springen, dan kan het slagen! Cromstrijen kan dit jaar gaan oogsten. Het is het jaar van oogsten omdat in 2015 veel plannen zijn voorbereid. Ik wil waardering uitspreken naar de gemeenteraad voor de constructieve inzet in 2015 wat veel projecten heeft opgeleverd waar nu uitvoering aan kan worden gegeven. Gelet op de toegenomen omvang van taken én de hoge ambities van het gemeentebestuur verdient ook de grote ambtelijke inzet waardering. Ik stel ook vast dat de dienstverlening door u hoger wordt gewaardeerd en dat klachten en bezwaren afnemen. Dat moeten we zien vast te houden. Per slot van rekening doen wij het werk voor u! Wat het jaar 2016 betreft, ik sprak al over Fort Buitensluis. We verwachten nieuwbouw in de Torensteepolder, bij de voormalige gemeentewerf en op de Meestoof in Numansdorp, maar ook in Klaaswaal.

4 Er zijn initiatieven voor recreatieve impulsen in Klaaswaal, maar ook in de zuidrand van Numansdorp. Er komt nader onderzoek naar een verkorte randweg in Klaaswaal. Vanaf 2015 heeft de gemeente aanzienlijk meer taken op het terrein van zorg, werk, inkomen en jeugdhulp. Dat was spannend, maar we mogen vaststellen dat er veel goed is gegaan en dat bouwen we nog verder uit. We gaan dit jaar ook naar onze gemeentelijke accommodaties kijken. Wat is wijs om te combineren? Kunnen we samen werken met verenigingen en organisaties die ook over gebouwen beschikken? Er volgen meer acties om de veiligheid in de dorpen te vergroten, onder andere via Buurtwhatsapp. Er wordt gewerkt aan een nieuwe brandweerkazerne in Klaaswaal. En we starten deze maand het project Hartveilig Wonen. Vrijwilligers en professionals vormen daarmee een keten om snel reanimaties in de eigen woonomgeving te kunnen uitvoeren. Op korte termijn start ook het project Samen sterk in Cromstrijen. Hiermee willen we de participatie van inwoners, verenigingen, kerken en ondernemers verhogen. En nieuwe verbindingen leggen om Klaaswaal en Numansdorp vitaal te houden. Kansen die wij met u willen verkennen én met u willen realiseren! Terugblikken en vooruitzien maken altijd deel uit van een toespraak als deze. Het valt me op dat we de ongewone en de ongemakkelijke dingen vaak het best onthouden en dat we de neiging hebben om de gewone dingen gewoon te vinden. De vraag is of dat terecht is. Als je de oogst van een jaar eens de revue laat passeren, is er veel om dankbaar voor te zijn. Laten we dat óók uitstralen. Dat geeft ons de mogelijkheid om 2016 dankbaar te beginnen! Ik kom terug op onze vrijwilligers. Duizenden inwoners voeren vrijwilligerstaken uit. Zonder vrijwilligerswerk kunnen eenvoudigweg heel wat taken niet worden gerealiseerd. Zonder vrijwilligers staat veel, zo niet alles stil! Vanavond wil ik een drietal actieve vrouwen in onze gemeente in het zonnetje zetten. Zij ontvangen de Waarderingspenning Cromstrijen. Zij doen dat omdat ze hart voor de ander hebben, omdat ze weten wat hun inzet voor anderen betekent én omdat het hun persoonlijke leven waardevoller maakt! Hulde en dank voor iedereen die zich waar dan ook en hoe dan ook inzet voor mens en maatschappij.

5 Drie dames wil ik graag naar voren vragen. Mevrouw De Klerk-van der Heiden uit Numansdorp, mevrouw Provily-van der Veer uit Klaaswaal en mevrouw Wagenmaker-Reedijk uit Numansdorp. Mevrouw de Klerk is voorgedragen door het Rode Kruis. U bent maar liefst 40 jaar actief als vrijwilligster bij het Rode Kruis en al die jaren begeleidt u oudere bewoners van De Buitensluis in Numansdorp. U bent daar niet weg te denken en uw jarenlange inzet is niet onopgemerkt gebleven. Daarom overhandig ik u straks met groot genoegen de Waarderingspenning. Jarenlang vrijwilligerswerk doen, dat geldt ook voor mevrouw Provily. Bijna 30 jaar bent u al actief op de Groen van Prinstererschool in Klaaswaal als overblijfmoeder, en intussen als overblijf oma. Daarnaast hebt u een lange staat van dienst bij de kerkelijke vrouwenvereniging van de plaatselijke Gereformeerde Gemeente. En daarboven op bent u een trouwe steun als mantelzorger in het gezin van uw dochter en schoonzoon. Uw schoonzoon heeft een ernstige ziekte en heeft intensieve zorg nodig. U steunt het gezin als geen ander. Dat is opgevallen en u ontvangt daarvoor de Waarderingspenning. De derde Waarderingspenning 2016 is voor mevrouw Wagenmaker uit Numansdorp. U bent ruim 25 jaar een actieve vrijwilliger bij voetbalvereniging NSVV in Numansdorp, de grootste vereniging binnen Cromstrijen. En niet zomaar, nee u bent minstens elke week, jaar in, jaar uit, 10 uur op het voetbalcomplex te vinden. Daarmee bent u voor NSVV van onschatbare waarde en bent u door het bestuur voorgedragen voor de Waarderingspenning. Ook u krijgt straks de Waarderingspenning met het insigne. Ik dank u alle drie heel hartelijk voor uw grote inzet en betrokkenheid. Weet dat uw inzet grote waardering geniet van de organisaties én de mensen waarvoor u zich ingezet. U bent een voorbeeld voor anderen en ik wens u nog vele jaren in gezondheid als vrijwilliger actief te mogen zijn. (Kort muzikaal intermezzo van Wilhelmina voor de drie dames) Terwijl ik de drie dames de onderscheiding opspeld, zal de nieuwjaarsreceptie worden vervolgd. Ik bedank iedereen die vanavond voor muziek en kunst in de hal hebben gezorgd. En voor de catering. Een applaus is wel op zijn plaats.

6 Fijn dat u onze gast wilde zijn, ik hoop u nog persoonlijk de hand te kunnen drukken. En dat geldt ook voor de leden van het college en de gemeenteraad! Afsluitend wens ik u allen een gezond, gelukkig en betekenisvol 2016! Burgemeester gemeente Cromstrijen Jan Luteijn

Nieuwjaarstoespraak 2 januari Dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2 januari Dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2 januari 2017 Dames en heren, Van harte welkom op de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Cromstrijen. Fijn dat u hier allen bent. Het is een uitstekend gebruik om elkaar te ontmoeten

Nadere informatie

De kracht van samen!

De kracht van samen! De kracht van samen! Toespraak burgemeester Van Rooij nieuwjaarsontmoeting Meierijstad, 2 januari 2019 Opening en welkom In Meierijstad ontstaat de kracht van samen! Onze samenwerking, onze denkkracht,

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, 19.30 uur. Raadhuis Amstelveen Dames en heren, Fijn om u hier vanavond te zien! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst alle seizoenen

Nadere informatie

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan.

[welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Nieuwjaarspeech Rob Meerhof januari 2016 [welkom] Dames en Heren, welkom bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oostzaan. Wat fijn dat u hier allemaal bent! En samen met ons het glas wil heffen op het

Nadere informatie

Loslaten is het nieuwe vasthouden. Hoofdstuk 9

Loslaten is het nieuwe vasthouden. Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 9 Ik geloof in een bescheiden opstelling als gemeentelijke organisatie in combinatie met een gulle benadering als het gaat om het faciliteren van de lokale gemeenschap zelf. We zijn nog steeds

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen,

Nieuwjaarstoespraak 3 januari Geachte aanwezigen, Nieuwjaarstoespraak 3 januari 2012 Geachte aanwezigen, Ik wil beginnen met u van harte welkom te heten op deze derde dag van het nieuwe jaar. De eerste maal dat wij hier in het nieuwe Stadshuis deze nieuwjaarsbijeenkomst

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. Niemand mag hier tussen de wal en het schip vallen; op zoek naar meer sociale cohesie in de lokale samenleving. Verlangen verbindt

Hoofdstuk 1. Niemand mag hier tussen de wal en het schip vallen; op zoek naar meer sociale cohesie in de lokale samenleving. Verlangen verbindt Hoofdstuk 1 Niemand mag hier tussen de wal en het schip vallen; op zoek naar meer sociale cohesie in de lokale samenleving Verlangen verbindt 11 12 Wethouder Pieter Paans Eind 2014 deed ik met de nieuwe

Nadere informatie

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018

Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Toespraak Gerdi Verbeet Welkomstwoord bij de bijeenkomst met lokale organisatoren in het kader van 75 jaar vrijheid in Fort Voordorp te Groenekan, 24 november 2018 Beste gasten, vrienden van vrede en vrijheid,

Nadere informatie

U begrijpt dat ik met veel plezier dit onderdeel van mijn burgemeesterstaken vervul (en dat is dus niet alleen omdat ik van gebak houd).

U begrijpt dat ik met veel plezier dit onderdeel van mijn burgemeesterstaken vervul (en dat is dus niet alleen omdat ik van gebak houd). Nieuwjaarsreceptie gemeente De Ronde Venen Woensdag 9 januari 2013 De kermis in Vinkeveen. De uitvoering van een concert van een kerkkoor in Waverveen. De groenteboer in Mijdrecht. Of aan het water waar

Nadere informatie

Want doen we nu echt zoveel samen?

Want doen we nu echt zoveel samen? Dames en heren, Welkom in het DOEK en welkom in 2014. Dit welkom spreek ik uit namens de organisatoren van deze Ommer Nieuwjaarsreceptie; de Ondernemersvereniging Ommen, de Handelsvereniging Ommen, Koninklijke

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Beste aanwezigen, sporters, Namens het gemeentebestuur van Hardenberg van harte

Nadere informatie

Hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis!

Hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis! Dames en heren, Hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis! En naast dat hartelijke woord van welkom voor een ieder, een bijzonder woord van welkom voor onze nieuwe inwoners. Mensen die in 2015 de keuze

Nadere informatie

TOESPRAAK. Dodenherdenking Hoeksche Waard

TOESPRAAK. Dodenherdenking Hoeksche Waard TOESPRAAK Dodenherdenking Hoeksche Waard College van burgemeester en wethouders en raadsleden 4 mei 2019 Dames en heren, jongens en meisjes, Elk jaar, op de avond van 4 mei, herdenken wij onze oorlogsslachtoffers.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! v 1 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te werken aan concrete plannen om samen

Nadere informatie

PvdA Duiven - Samen Vooruit!

PvdA Duiven - Samen Vooruit! VERKIEZINGSPROGRAMMA PVDA DUIVEN 2018 PvdA Duiven - Samen Vooruit! Voor u ligt het verkiezingsprogramma van de PvdA Duiven voor de verkiezingen van 21 maart 2018. Voor ons is dit de basis om verder te

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017

Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017 1 Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017 Goedemiddag dames en heren, allereerst wil ik u - mede namens Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten - graag het beste wensen voor het komende

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Sociaal, Groen en Economisch: Duurzaamheid 2.0!

Sociaal, Groen en Economisch: Duurzaamheid 2.0! Sociaal, Groen en Economisch: Duurzaamheid 2.0! Algemene en Financiële beschouwingen: Voorjaarsrapportage 2014 Inleiding De raad geeft vandaag bij de algemene beschouwingen haar visie op de eerste voorjaarsrapportage

Nadere informatie

Majesteit, De stroom van vluchtelingen is de grootste sinds de

Majesteit, De stroom van vluchtelingen is de grootste sinds de 1 Toespraak tijdens de Nieuwjaarsontvangst van Zijne Majesteit de Koning in het Koninklijk Paleis te Amsterdam op 12 januari 2015 door de Voorzitter van de Eerste Kamer, Mr. A. Broekers-Knol Majesteit,

Nadere informatie

Allereerst een hartelijke welkom aan iedereen hier aanwezig op onze eigen nieuwjaarsreceptie van de gemeente Steenbergen.

Allereerst een hartelijke welkom aan iedereen hier aanwezig op onze eigen nieuwjaarsreceptie van de gemeente Steenbergen. Nieuwjaarstoespraak burgemeester van den Belt, 4 januari 2016 Allereerst een hartelijke welkom aan iedereen hier aanwezig op onze eigen nieuwjaarsreceptie van de gemeente Steenbergen. Ik ben blij U allen

Nadere informatie

Vrijdag 18 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Jubileum 25 jaar Fevlado-Diversus - Gent

Vrijdag 18 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Jubileum 25 jaar Fevlado-Diversus - Gent Vrijdag 18 november 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Jubileum 25 jaar Fevlado-Diversus - Gent Geachte aanwezigen, Dames en heren, Feest vieren is onlosmakelijk

Nadere informatie

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016

Subsidieplafonds Subsidieplafonds 2016 Subsidieplafonds Subsidieplafonds 1 0360_15 Subsidieplafonds V1 Subsidieplafonds 2 Subsidieplafonds Beoogd Maatschappelijk Effect stelling Bedrag Jaarlijkse subsidie Samenredzaamheid 1. Ambitie Bewoners

Nadere informatie

Dames en heren, Toespraak burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff

Dames en heren, Toespraak burgemeester mr. drs. A.J. Borgdorff Korpsavond Brandweer met uitreiking diploma s, certificaten en onderscheidingen, op vrijdag 24 november 2017 in Alcazar Pleasure Village, Groeneweg 16 in Puttershoek, 21.30 uur uitreiking en 18:30 uur

Nadere informatie

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019

2 e collecte is bestemd voor: Kerkenwerk. 3 e collecte is bestemd voor: Jeugd. Collecte zondag 12 mei 2019 Collecte zondag 5 mei 2019; Bevrijdingsdag 1 e collecte is bestemd voor Kerk in Actie (Noodhulp) Kerk zijn in oorlogstijd, Syrië Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder

Nadere informatie

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester?

Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? Tussen de mensen staat en weet wat Dalfsen biedt een buitenkans: wordt u onze nieuwe burgemeester? De gemeente Dalfsen bestaat uit ruim 28.000

Nadere informatie

2 00:00: > 00:00: MUZIEK: BLOKFLUITCONCERT IN C GROOT ALLEGRETTO VAN GEORG PHILIPP TELEMANN

2 00:00: > 00:00: MUZIEK: BLOKFLUITCONCERT IN C GROOT ALLEGRETTO VAN GEORG PHILIPP TELEMANN WEBVTT 1 00:00:02.000 --> 00:00:03.012 888 2 00:00:03.017 --> 00:00:08.024 MUZIEK: BLOKFLUITCONCERT IN C GROOT ALLEGRETTO VAN GEORG PHILIPP TELEMANN 3 00:01:10.007 --> 00:01:13.010 In de gejaagdheid van

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet. Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober Vrijheid en verbinding. Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Oranjecongres Nieuw-Vennep, 8 oktober 2016 Vrijheid en verbinding Dames en heren, Twee weken geleden vond de jaarlijkse herdenking plaats in het Oranjehotel te Scheveningen, waar

Nadere informatie

van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jet Bussemaker, tijdens de 4 e Nationale Mantelzorglezing 2009 Rotterdam, 11 juni 2009

van de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Jet Bussemaker, tijdens de 4 e Nationale Mantelzorglezing 2009 Rotterdam, 11 juni 2009 Directie Voorlichting en Communicatie Parnassusplein 5 Postbus 20350 2500 EJ Den Haag T 070 340 79 11 T 070 340 60 00 F 070 340 62 92 Hebt u 's avonds of in het weekend dringend een voorlichter nodig,

Nadere informatie

Dames en heren, beste familie Hagedoorn en medewerkers van de Beerze Bulten,

Dames en heren, beste familie Hagedoorn en medewerkers van de Beerze Bulten, Toespraak bij de opening van de Youpi! Lodges en de overhandiging van een cheque aan de Stichting De Upside van Down, door commissaris van de Koningin, drs. Ank Bijleveld-Schouten op vrijdag 15 april 2011

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F December 2018 Waarde vrijwilliger, Het einde van het jaar kenmerkt zich door de donkere dagen en feestdagen. Lichtjes en warmte geven ons een goed gevoel. Geldt dat iedereen? Nee,

Nadere informatie

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert "Als de vrijheid op de proef wordt gesteld moeten we haar steviger omarmen. Dat is niet altijd even makkelijk." Dit zijn woorden

Nadere informatie

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017

Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017 Toespraak Cobi Crucq, namens Oranjevereniging Prinses Juliana Monument VRIJ, Oud-Beijerland, 4 mei 2017 Goedenavond dames en heren, jongens en meisjes, Na een indrukwekkende herdenking bij het Joods gedenkteken,

Nadere informatie

Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten

Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten Inhoud toespraak burgemeester 20 minuten Dames en heren, Mede namens het bestuur van de gemeente Goeree- Overflakkee heet ik alle inwoners, ondernemers, bezoekers,relaties, raadsleden, collegeleden en

Nadere informatie

NIEUWJAARSTOESPRAAK DOOR BURGEMEESTER JON HERMANS-VLOEDBELD maandag 2 januari 2017

NIEUWJAARSTOESPRAAK DOOR BURGEMEESTER JON HERMANS-VLOEDBELD maandag 2 januari 2017 NIEUWJAARSTOESPRAAK DOOR BURGEMEESTER JON HERMANS-VLOEDBELD maandag 2 januari 2017 Dames en heren, beste mensen, Nieuwjaarswensen: ze klinken deze dagen op vele plaatsen, worden uitgesproken bij talrijke

Nadere informatie

Raadsvoorstel en besluitnota

Raadsvoorstel en besluitnota 2016/197661 Raadsvoorstel en besluitnota Onderwerp Visie op de opvang en integratie van vluchtelingen in Zaanstad Gevraagd besluit 1. De visie inzake de opvang en integratie van vluchtelingen in Zaanstad

Nadere informatie

Voorbeelden van draaiboeken

Voorbeelden van draaiboeken Praktische tips 2 Voorbeelden van draaiboeken 3 Voorbeeld uitnodiging herdenking 4 Voorbeeld uitnodiging overdracht 5 Voorbeeld welkomstwoord 5 Voorbeeld slotwoord 6 Gedichten Voorbeelden van draaiboeken

Nadere informatie

Toespraak afscheid burgemeester Ede 30 augustus 2017

Toespraak afscheid burgemeester Ede 30 augustus 2017 1 Toespraak afscheid burgemeester Ede 30 augustus 2017 Geachte burgemeester, want dat bent u nog twee dagen, mevrouw Van der Knaap, dochters Barbara en Mignon met partners en kleinkinderen, leden van de

Nadere informatie

LEEFPLEZIER VERKENNEN

LEEFPLEZIER VERKENNEN 1 2 3 Thema 1 LEEFPLEZIER VERKENNEN Module Kiezen is een kunst. Kunnen kiezen. Keuzes hebben en afhankelijk zijn van zorg. De waarde van behoud van regie. Inleiding Zelf doen, zelf kiezen: zo belangrijk!

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis. Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari 2017 Dames en heren, Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis. Een heel warm woord van welkom voor u allen, en daarnaast een bijzonder

Nadere informatie

Er liggen spannende maanden achter u. De procedure die leidde tot uw benoeming hebben we van nabij meegemaakt.

Er liggen spannende maanden achter u. De procedure die leidde tot uw benoeming hebben we van nabij meegemaakt. Toespraak door de vicevoorzitter van de gemeenteraad, de heer N. van Wolfswinkel, bij de installatie van de heer A.J. Kottelenberg tot burgemeester van Neder-Betuwe op vrijdag 7 april 2017. Geachte burgemeester

Nadere informatie

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen

Sociaal makelaar De vraag is leidend Organiserend vermogen. Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Jaarverslag 2017 Sociaal makelaar De vraag is leidend Effecten Organiserend vermogen Sociaal Team Klanttevredenheid Omslag in denken en doen Expertise Sport en Bewegen Samenwerking Burgerinitiatief Integratie

Nadere informatie

Biddag Brouwershaven

Biddag Brouwershaven Biddag 2018 03-12 Brouwershaven Votum en groet Zingen Ps 29: 1,4,5 Gebed Schriftlezing Lukas 10: 1,2; 38-42 Zingen Ps 127: 1,2 Prediking Lukas 10: 42 Zingen Opw 462 (of luisteren) Zingen GK 22 Belijden

Nadere informatie

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente 1 Nieuwjaarstoespraak Soester Zakenkring Dames en heren, Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Soest. En ook vanavond hoop ik met diegene die ik nog niet

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond

College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond Postbus 232 5700 AE HELMOND Helmond, 20 januari 2012 Onderwerp: Advies betreffende evaluatie Seniorenraad 2009-2011 nota Seniorenbeleid 2012

Nadere informatie

Samana 2016: teksten kersttijd en advent

Samana 2016: teksten kersttijd en advent Nota Datum: 30/10/2016 Voor: Werkgroep Zingeving Volg nr.: IH Samana 2016: teksten kersttijd en advent Teksten als bouwstenen voor een bezinning, gebedsdienst of eucharistie Verwachtingen advent gebeurt

Nadere informatie

In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering.

In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering. Toespraak burgemeester K. Tigelaar ter gelegenheid van de dodenherdenking op vrijdag 4 mei 2012 Dames en heren, jongens en meisjes, In de stilte van ons herdenken, sprak de herinnering. Herinneringen aan

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser. Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Burgemeester Visser Beste inwoners van Twenterand, jong en oud, dames en heren, Van harte welkom in de vernieuwde Zandstuve, hier in Den Ham. Zoals u inmiddels weet, is het voor

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie 2017 burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman Gemeente Goeree-Overflakkee. Respect. Dames en heren,

Toespraak nieuwjaarsreceptie 2017 burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman Gemeente Goeree-Overflakkee. Respect. Dames en heren, Toespraak nieuwjaarsreceptie 2017 burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman Gemeente Goeree-Overflakkee Respect Dames en heren, Welkom! Van harte welkom op de vijfde nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente

Nadere informatie

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË

CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË CRISIS UPDATE: KINDEREN VAN SYRIË 30 november 2017 Het conflict in Syrië gaat de zevende oorlogswinter in. Er wordt nog dagelijks gevochten met grote gevaren voor kinderen. De reserves van de gezinnen

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Een hartelijk welkom op deze nu al ongebruikelijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Velsen.

Een hartelijk welkom op deze nu al ongebruikelijke nieuwjaarsreceptie van de gemeente Velsen. NIEUWJAARSTOESPRAAK LOCO-BURGEMEESTER VERWOORT Datum: dinsdag 08 januari 2019 Locatie: tent Plein 1945 Leden van de raad, leden van het college, geachte gasten, dames en heren, Een hartelijk welkom op

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen

Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Verslag bijeenkomst Mijn Zwolle van Morgen Woensdag 31 mei 2017 om 19.00 uur in de Stadkamer in Zwolle. Voorzitter Esther Groenenberg heette de aanwezigen op muzikale wijze welkom bij de bijeenkomst Mijn

Nadere informatie

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014

Sociale kracht in Houten Burgerpeiling 2014 in Houten Burgerpeiling 2014 Onderzoek uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Houten Projectnummer 598 / 2015 Samenvatting Goede score voor Sociale Kracht in Houten Houten scoort over het algemeen goed als

Nadere informatie

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets

Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten. Profielschets Een burgemeester die Houten positioneert in al zijn kwaliteiten Profielschets De gemeente Houten, onderdeel van de stadsregio Utrecht, is de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp met 7.000

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het is een verzuchting die je nogal eens hoort, als reactie op het nieuws. Als we horen van wereldproblemen: oorlogen, vluchtelingen, opwarming van

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING BIJ DEZE SPECIALE EDTIE Je herkent het vast:

Nadere informatie

WERELDCAFÉ OMGEVINGSVISIE KRIMPENERWAARD

WERELDCAFÉ OMGEVINGSVISIE KRIMPENERWAARD WERELDCAFÉ Programma: 19.00 u: Inloop 19.30 u: Welkom door wethouder Leon de Wit 19.35 u: Bevindingen uit voorgaande traject en uitleg programma 19.50 u: Pitches thema s (2 minuten per pitch) 20.00 u:

Nadere informatie

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder?

Wat is het verschil tussen een vreemdeling, vluchteling, asielzoeker en statushouder? Veelgestelde vragen vluchtelingenopvang en statushouders in Lopikerwaardgemeenten Vraag en antwoordlijst over de vluchtelingenopvang en statushouders in de gemeenten Oudewater, Lopik, Woerden, IJsselstein

Nadere informatie

3000 jaar religie in Elst? Gemeenteavond dinsdag 17 april 2018

3000 jaar religie in Elst? Gemeenteavond dinsdag 17 april 2018 3000 jaar religie in Elst? Gemeenteavond dinsdag 17 april 2018 Vanavond 1. Opening en welkom 2. Doel vanavond 3. Tot nu toe 4. Resultaten vragenlijst en duiding Pauze (informele bespreking) 5. Gesprek

Nadere informatie

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst

Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Informele zorg in Eindhoven, nu en in de toekomst Netwerk Informele Zorg en Netwerk Mantelzorg Eindhoven Contact adres secretariaat: Mw. Marijke van der Zanden tel: 040-238 27 97 m.vd.zanden@eindhoven.nl

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, beëdiging burgemeester Peter den Oudsten, Stadhuis Groningen, 6 januari 2015 Burgemeester Den Oudsten, beste Peter, beste mevrouw van Hulsen, geachte

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak Dames en heren,

Nieuwjaarstoespraak Dames en heren, Nieuwjaarstoespraak 2017 Dames en heren, Al vele jaren is het in de gemeente Nunspeet een goede gewoonte om elkaar bij de start van het nieuwe jaar te ontmoeten en elkaar het goede te wensen in het nieuwe

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond Postbus AE HELMOND

College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond Postbus AE HELMOND College van Burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond Postbus 232 5700 AE HELMOND Helmond, 20 december 2010 Onderwerp: Advies concept Categoriale compensatie eigen bijdrage voor chronisch zieken

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

Solidariteitsactie. voor. vluchtelingen. in Syrië. Zondag 22 februari 2015. GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent. Koerdische Maaltijd

Solidariteitsactie. voor. vluchtelingen. in Syrië. Zondag 22 februari 2015. GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent. Koerdische Maaltijd Solidariteitsactie voor vluchtelingen in Syrië Zondag 22 februari 2015 GC De Wildeman Schoolstraat 15, Herent Koerdische Maaltijd korte film en getuigenissen van Syrische vluchtelingen optreden Koerdische

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester mr. W.P.M. Urlings d.d. 8 januari 2015

Nieuwjaarstoespraak burgemeester mr. W.P.M. Urlings d.d. 8 januari 2015 Nieuwjaarstoespraak burgemeester mr. W.P.M. Urlings d.d. 8 januari 2015 Beste mensen, Hartelijk welkom op deze nieuwjaarsvisite. Raad, college en ambtelijke diensten van de gemeente wensen u een oprecht

Nadere informatie

Geachte Dames en Heren,

Geachte Dames en Heren, Trefdag 'Patiënt en professional, samen sterker' UZ Gent 1 december 2016 19u Bijdrage gedeputeerde Couckuyt, met als titel: Vermaatschappelijking van zorg: het belang van zelfzorg en gebruikersparticipatie

Nadere informatie

Belanghoudersbijeenkomst

Belanghoudersbijeenkomst V e r s l a g Belanghoudersbijeenkomst Donderdag 17 november was u met ruim 30 andere genodigden aanwezig bij de belanghoudersbijeenkomst van Woningstichting Bergh. Een bijeenkomst waarbij wij graag twee

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014

Raadsvoorstel. Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014 Raadsvoorstel Datum raadsvergadering : 25 september 2014 Agendanummer : 12 Datum : 26 augustus 2014 Onderwerp Beleidsplannen Sociaal Domein inclusief zeven verordeningen Aan de leden van de raad, Voorgesteld

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

Herijking Subsidiebeleid Gemeente Stein. 7 juni 2017

Herijking Subsidiebeleid Gemeente Stein. 7 juni 2017 Herijking Subsidiebeleid Gemeente Stein 7 juni 2017 Speelschema 1) Waarom een nieuw subsidiebeleid? 2) Hoe doen we dat? 3) Denkrichting nieuw subsidiebeleid 4) Samen aan de slag! Waarom een nieuw subsidiebeleid?

Nadere informatie

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen

Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Gemeente Beesel en haar inwoners presenteren: Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Visie Blij in Beesel, vandaag, morgen en overmorgen Een visie die van u is; die het (toekomst)beeld van inwoners

Nadere informatie

nieuwsbrief Nieuwsbrief Verslag dorpsavonden, december 2014

nieuwsbrief Nieuwsbrief Verslag dorpsavonden, december 2014 nieuwsbrief Nieuwsbrief Verslag dorpsavonden, december 2014 Dorpsavonden Wijdemeren In gesprek over kansen, mogelijkheden, vragen en uitdagingen. Nu en in de toekomst. Op de dorpsavonden spraken inwoners

Nadere informatie

Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel.

Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel. Vluchtelingen(asielzoekers) overspoelen ons land, en zetten eigen leven daarbij op het spel. Het kon niet uitblijven dat er reuring ontstaat over de komst van duizenden asielzoekers (vluchtelingen) die

Nadere informatie

AANPAK VLUCHTELINGENOPVANG EN STATUSHOUDERS IN APELDOORN

AANPAK VLUCHTELINGENOPVANG EN STATUSHOUDERS IN APELDOORN AANPAK VLUCHTELINGENOPVANG EN STATUSHOUDERS IN APELDOORN Presentatie tijdens LPB-congres 1/12/16 VLUCHTELINGENOPVANG Antje van Laar, projectleider vluchtelingenopvang 1/12/16 Traject gestart: oktober 2014

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen - Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. aan een vers getrouwd paar Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. voor een vers getrouwd paar Van harte gefeliciteerd

Nadere informatie

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Datum: donderdag 21 februari 2019 Tijd : Inloop 19.30 uur/ Start 20.00 uur Plaats : Bij Bomans

Nadere informatie

Persuitgave Kabinet van de Gouverneur van Aruba

Persuitgave Kabinet van de Gouverneur van Aruba Persuitgave Kabinet van de Gouverneur van Aruba Tekst van de toespraak van de Gouverneur op het Oranjebal 2016 ter gelegenheid van de verjaardag van Z.E. Koning Willem Alexander van Oranje Noot voor de

Nadere informatie

Procesambitie 1 Wij gaan experimenteren met de in de wet geboden ruimte voor lokale afweging

Procesambitie 1 Wij gaan experimenteren met de in de wet geboden ruimte voor lokale afweging PROCESDOCUMENT 10 juli 2017 1 Inleiding Op 1 juli 2015 nam de Tweede Kamer het wetsvoorstel Omgevingswet aan. Het nieuwe stelsel bundelt 26 wetten tot 1 nieuwe wet. Maar niet alleen die omvang verandert.

Nadere informatie

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen

Persoonlijke correspondentie Gelukwensen - Huwelijk Van harte gefeliciteerd. Wij wensen jullie alle geluk in de wereld. aan een vers getrouwd paar Gefeliciteerd en de beste wensen voor jullie huwelijk. voor een vers getrouwd paar Van harte gefeliciteerd.

Nadere informatie

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven

Heijplaat. Ondernemend wonen in een stadshaven Heijplaat Ondernemend wonen in een stadshaven EEN DORP IN DE STAD AAN DE HAVEN Grotendeels omgeven door water, midden in de haven ligt Heijplaat, meer een dorp dan een wijk. Rond 1914 kwamen er de eerste

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015

Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 1 Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 Dit hoofdstuk presenteert in vogelvlucht de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De bedoeling van dit hoofdstuk is een beeld te geven van hoe de wet in elkaar

Nadere informatie

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is

de gelegenheid om te ervaren wat welkom is de gelegenheid om te ervaren wat welkom is U bent van harte welkom Wilt u Sint Jozef graag een keer bezoeken? Kom gerust langs; onze zorgmanager Sjaak Leferink staat voor u klaar. Bel 0541 358 358 voor

Nadere informatie

Waarom WeDo. Team WeDo. Nederland

Waarom WeDo. Team WeDo. Nederland Team WeDo Nederland 1 Waarom WeDo what WeDo? Regelmatig vragen mensen ons waarom we hulp verlenen in Griekenland en waarom we geld nodig hebben. Al jaren zijn we gewend dat de hulpverlening bij een grote

Nadere informatie

Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg. Rapportage 31 mei 2017

Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg. Rapportage 31 mei 2017 Onderzoek naar de nieuwe vrijwilliger in de sport in Ommen en Hardenberg Rapportage 31 mei 2017 Waarom dit onderzoek? Vrijwilligers onmisbaar in de sport Onderwerp staat sinds jaar en dag op de agenda

Nadere informatie

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen

Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Duurzaam samenwerken in een buurtgericht netwerk voor kinderen en gezinnen Welke uitdagingen liggen er? Het lokaal geïntegreerd gezinsbeleid neemt een belangrijke plaats in binnen het lokaal sociaal beleid,

Nadere informatie

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016

Gemeente Tilburg laat zien waar goede zorg om draait. oktober 2016 Gemeente Tilburg laat zien waar e zorg om draait oktober 2016 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente Tilburg.

Nadere informatie

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders,

Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921. Vader en Broeders, Michichi, Alba, Canada, 24 december 1921 Vader en Broeders, Uw brief ontvangen en ik dacht al eerder te schrijven, maar het is er altijd overheen gegaan totdat het nieuwjaar werd en nu volgens oud gebruik

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER

NIEUWSBRIEF18. Wij stáán er voor VAN HET BESTUUR NIEUWE LEDEN: www.sgpgeldermalsen.nl 4/2015. Voor in uw agenda: NAJAARSVERGADERING 25 NOVEMBER VAN HET BESTUUR Het zomerreces is weer voorbij. Als u deze nieuwsbrief leest zijn de eerste commissievergaderingen en raadsvergaderingen al weer achter de rug. Er is veel wat aandacht vraagt, de zondagsontheiliging

Nadere informatie

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017

Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar goede zorg om draait. maart 2017 Gemeente Sittard-Geleen laat zien waar e zorg om draait maart 2017 In deze rapportage van Mijnkwaliteitvanleven.nl leest u de resultaten van dit landelijke initiatief, specifiek gericht op de gemeente

Nadere informatie

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen

Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen Toen er in 2015 veel mensen asiel aanvroegen in België, kon de overheid de druk niet aan. Niet iedereen kon terecht voor registratie bij de dienst Vreemdelingenzaken

Nadere informatie

Burgemeester, leden van de gemeenteraad van Olst- Wijhe, leden van het college, geachte aanwezigen, dames en heren,

Burgemeester, leden van de gemeenteraad van Olst- Wijhe, leden van het college, geachte aanwezigen, dames en heren, Toespraak van commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten bij de opening van het gemeentehuis van Olst-Wijhe op 9 maart 2012 Burgemeester, leden van de gemeenteraad van Olst- Wijhe, leden van het

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015. Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren,

Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015. Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren, Kadernota 2015 Raad 2 juli 2015 Voorzitter, collega-raadsleden, college, dames en heren, Wanneer we kijken naar de wereld om ons heen, dan beseffen we hoe rijk gezegend we zijn met de omgeving waarin we

Nadere informatie

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008

Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument , zaterdag 6 september 2008 Toespraak Staatssecretaris de Vries t.b.v. Nationale Herdenkink bij Nationaal Indië-monument 1945 1962, zaterdag 6 september 2008 Geachte veteranen, excellenties, dames en heren, Elke dag schreef ik een

Nadere informatie