Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen"

Transcriptie

1 Nieuwjaarstoespraak burgemeester Mirjam van t Veld Maandag 4 januari, uur. Raadhuis Amstelveen Dames en heren, Fijn om u hier vanavond te zien! Afgelopen jaar heb ik voor het eerst alle seizoenen van Amstelveen mee mogen maken. En mensen wat een rijkdom kennen we in Amstelveen. Of het nu gaat om kunst en cultuur, sport en welzijn, onderwijs, zorg, groen, ondernemen, horeca en detailhandel. Amstelveen kent een hoge kwaliteit. En deze hoge kwaliteit proberen we als gemeentebestuur overeind te houden. Maar waar zouden we zijn zonder al onze verenigingen, besturen en stichtingen die zich hier zo geweldig voor inzetten. En wat te denken van al die activiteiten van onze vele vrijwilligersbesturen en serviceclubs. Menig goed doel heeft een bijdrage gekregen. Alleen al rondom de feestdagen heb ik verbaasd gestaan over de grote aandacht die er was voor mensen in nood. Trots ben ik óók op de vele inwoners en instellingen die zich bij ons hebben aangemeld om te helpen bij de dagbesteding van de vluchtelingen die wij in de komende periode gaan opvangen. Het is ongelofelijk hoeveel steun we krijgen aangeboden. Velen van u zijn hier vanavond aanwezig en ik wil dan ook een diepe buiging voor u allen maken. Daarnaast springt onze stad er ook uit door z n veelzijdigheid aan inwoners. Amstelveners die hier geboren en getogen zijn, maar ook Amstelveners elders uit het land en zelfs uit de hele wereld. Inmiddels kennen we hier bijna 140 nationaliteiten. Met andere woorden: Amstelveen haalt de wereld naar binnen. Maar brengt deze óók weer naar buiten. Zo blijven de vele expats die hier wonen veelal een paar jaar en gaan dan weer terug. Vol met verhalen over Amstelveen. Verhalen die ik ook weer terug hoor, bijvoorbeeld tijdens werkbezoeken aan Japan en India. Alleen al deze expats zijn onze ambassadeurs voor het leven.

2 Dames en heren, Civis mundi sum. Deze Latijnse woorden staan in een modern glasin-lood raam dat kunstschilder en glazenier Marc Mulders heeft gemaakt voor de Sint Janskerk in Gouda. Die woorden betekenen: Ik ben een wereldburger. Zo n raam én de tekst spreken mij enorm aan. Als we érgens over het wereldburgerschap kunnen spreken dan is het in Amstelveen. Het samenleven met de internationale gemeenschap heeft ook mij verrijkt. En ik hoop dat het ook mag gelden voor de komst van de vluchtelingen. En natuurlijk hoef ik het niet te verhullen: er zijn ook in onze stad inwoners die twijfels en zorgen kennen. Maar door met elkaar de dialoog aan te gaan heb ik er alle vertrouwen in dat de noodopvang van vluchtelingen in Amstelveen z n weg zal vinden. In dit verband wil ik professor Noëlle Aarts even aanhalen. Zij geeft aan dat gesprekken tussen andersdenkenden noodzakelijk zijn om tot elkaar te komen. Gesprekken zijn in beginsel een belangrijk mechanisme om verandering en vernieuwing mee in gang te zetten. Omdat mensen er een ander beeld van de wereld door kunnen gaan krijgen, zegt Aarts. Daarom is het van groot belang ontmoetingen tussen andersdenkenden te stimuleren. Dát is iets wat ik ook graag wil doen. Niet alleen de dialoog op gang brengen tussen vluchtelingen en onze inwoners, maar óók tussen andere groepen. Amstelveen kent immers zó n diversiteit aan bevolkingsgroepen, dat het aangaan van die dialoog daarin een belangrijke rol kan spelen. Waar ik vanavond ook niet omheen wil, is het niets ontziend geweld in de wereld waarmee we helaas ook in het afgelopen jaar werden geconfronteerd. Zo stonden we ook in Amstelveen stil bij de aanslagen in Parijs en daarmee eveneens bij aanslagen elders in de wereld. Door één minuut stilte te houden. Door met elkaar stil te staan bij het leed. Door er voor elkaar te zijn. En door niet te wijken voor geweld. We moeten voorkomen dat agressie de plaats inneemt van inhoud en betekenis. We moeten náást elkaar blijven staan, niet tegenover elkaar. Of, zoals Angela Merkel het recent zo mooi verwoorde: We zijn niet naïef, maar laten ons evenmin leiden door angst en pessimisme.

3 Dames en heren, Er komen grote projecten op ons af. Bijvoorbeeld de overkapping van de A9. En de Amstelveenlijn waarover inmiddels een definitief besluit is genomen in de Regioraad. Het leegstaande, voormalige KPMG gebouw wordt grotendeels omgebouwd tot appartementen. Vanavond rest mij niet de tijd om alle beleidstereinen langs te lopen, maar weet dat u ook in 2016 met een ambitieus gemeentebestuur te maken krijgt. Twee onderwerpen wil ik nog wel even aanhalen. Allereerst veiligheid, dat raakt ons allemaal. Als ik kijk naar de veiligheid in onze stad, kan ik zeggen dat het goed gaat. De cijfers zijn stabiel, maar we kunnen niet achterover leunen. We moeten blijven investeren om de veiligheid op dit niveau te houden. Door extra in te zetten op plekken waar dat nodig is. Door alert te zijn en elkaar te helpen in het behoud van een veilige woon- en leefomgeving. Want gemeente en politie kunnen het nu eenmaal niet alleen! Een andere verantwoordelijkheid ligt er op het terrein van de zorg. Sinds vorig jaar zijn wij verantwoordelijk voor de zorg voor veel Amstelveners. Ik zeg daarbij met nadruk wij, omdat verantwoordelijkheid delen en gebruik maken van elkaars kennis en kunde de enige manier is om ook echt zorg voor elkaar te dragen. Begin 2015 werden regelmatig zorgen uitgesproken over de transitie van zorgtaken van provincie en rijk naar gemeente. Dat begrijp ik wel, verandering maakt vaak onzeker. Maar ik denk dat we als gemeentebestuur samen met onze partners inmiddels goede stappen hebben gezet. Natuurlijk zijn we er nog niet, aandacht voor de verschillende aspecten van zorg moet in 2016 verder worden verstevigd. Maar ik vertrouw erop dat wij in Amstelveen die zorg samen willen en kúnnen dragen. En waar het die veiligheid en zorg betreft past het om vanavond óók even stil te staan bij al die medewerkers van politie, brandweer, ziekenhuis, zorginstellingen en niet te vergeten - de steeds grotere groep aan mantelzorgers. Allemaal staan zij dag en nacht klaar voor onze samenleving. En dat vaak onder risicovolle, moeilijke of emotioneel heftige omstandigheden. En ik wil hen dan ook een extra hart onder de riem steken: Zónder hen zouden we het in Amstelveen niet redden!

4 Mét elkaar krijgen we veel voor elkaar. Dat zien we ook steeds meer terug in de wijken. Initiatieven van bewoners, waarbij mensen veel voor elkaar doen en elkaar helpen. En waardoor de sociale samenhang nadrukkelijk wordt versterkt zullen we blijven stimuleren en ondersteunen. We blijven open staan voor nieuwe vormen van participatie, zoals bijvoorbeeld de ontwikkeling van Zonnestein. Ook de Veldverkenning waar ik vorig jaar mee ben gestart krijgt in 2016 een vervolg. Daarbij zoeken we ook naar nieuwe vormen voor de dialoog, ook online, via social media. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen graag digitaal mee willen praten of mee willen denken met de gemeente. Niet meer uitsluitend via bijeenkomsten. Op social media zijn inmiddels veel mensen actief. Vooral Facebook is een populair kanaal, zo blijkt uit onze recente stadspeiling. Twitter daarentegen kent een steeds lager bereik. Om onze inwoners te bereiken is Facebook daarom een beter kanaal dan Twitter. Ik heb daarom besloten om het roer op social media om te gooien! Vanaf vandaag stop ik met Twitter en kunt u mij vinden op Facebook. Uiteraard blijf ik vooral ook persoonlijk het gesprek met u aan gaan. En wil ik horen en zien wat u zoal bezig houdt. Want als één van de mooiste facetten van het burgemeesterschap ervaar ik het contact met u allen. Ook de Amstelveense jongeren hoop ik nog beter te bereiken. Want dát is bijvoorbeeld óók een nieuw doel voor mij in Waar ik het afgelopen jaar vooral de aandacht richtte op onze vrijwilligers, wil ik dat dit jaar doen met onze jeugd en jongeren. Zij zijn immers onze toekomst. Wat bindt hen aan Amstelveen? Waar houden zij zich mee bezig? Zo wil ik graag gastlessen geven op scholen en een voorstel voor benoeming van een kinderburgemeester voorbereiden. Dames en heren, Voordat we nu overgaan naar de benoeming van de Vrijwilliger van het Jaar 2015, wil ik u bedanken voor uw komst. Ik hoop dat u ook in het nieuwe jaar een grote betrokkenheid, saamhorigheid en verantwoordelijkheid wilt tonen in het belang van onze stad. U mag daarbij rekenen op een energieke uitstraling van uw gemeentebestuur. Met z n allen college en gemeenteraad is er de intentie om ook in dit nieuwe jaar weer veel voor Amstelveen te betekenen.

5 Ik wens u tenslotte allemaal van harte toe dat u volop mogelijkheden krijgt om een mooie invulling aan het nieuwe jaar te geven. Met inspirerende ontmoetingen en gesprekken, met aansprekende activiteiten en vele nieuwe initiatieven! Op een goed, gelukkig en gezond 2016!

Gemeente Huizen MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Huizen

Gemeente Huizen MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Huizen Gemeente Huizen MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Huizen De gemeente Huizen is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar

Nadere informatie

Gemeente Heerde MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerde

Gemeente Heerde MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerde Gemeente Heerde MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Heerde De gemeente Heerde is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar

Nadere informatie

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee

Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Toespraak nieuwjaarsreceptie burgemeester Ada Grootenboer- Dubbelman, gemeente Goeree-Overflakkee Samenwerking in de samenleving Dames en heren, Graag heet ik u, mede namens het college van burgemeester

Nadere informatie

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester?

Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Nederweert biedt een buitenkans: Wordt u onze nieuwe burgemeester? Ons motto is: Samen groots, samen doen. Dat zegt meteen iets over de energie die we hier in Nederweert hebben. Nederweert is een plattelandsgemeente

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel.

Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Nieuwjaarstoespraak 2016 van CdK Ank Bijleveld-Schouten, Commissaris van de Koning in Overijssel. Dames en heren, Allereerst natuurlijk alle goeds voor het nieuwe jaar gewenst! Fijn dat u er allemaal bent

Nadere informatie

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert

Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert Toespraak burgemeester Heijmans, 4 mei 2016, nationale dodenherdenking, Weert "Als de vrijheid op de proef wordt gesteld moeten we haar steviger omarmen. Dat is niet altijd even makkelijk." Dit zijn woorden

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017

Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017 1 Nieuwjaarstoespraak extern 3 januari 2017 Goedemiddag dames en heren, allereerst wil ik u - mede namens Provinciale Staten en het college van Gedeputeerde Staten - graag het beste wensen voor het komende

Nadere informatie

Met de deur in huis: speeches zijn altijd leuker zelf te geven dan ernaar te moeten luisteren...toch vraag ik uw aandacht voor deze nieuwjaarspeech

Met de deur in huis: speeches zijn altijd leuker zelf te geven dan ernaar te moeten luisteren...toch vraag ik uw aandacht voor deze nieuwjaarspeech Beste Texelaars, Met de deur in huis: speeches zijn altijd leuker zelf te geven dan ernaar te moeten luisteren...toch vraag ik uw aandacht voor deze nieuwjaarspeech Dames en heren...het gaat op veel punten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

Toespraak personeelsreceptie 13 januari Dames en heren genodigden, Beste collega's, Dames en heren personeelsleden van stad en ocmw,

Toespraak personeelsreceptie 13 januari Dames en heren genodigden, Beste collega's, Dames en heren personeelsleden van stad en ocmw, Toespraak personeelsreceptie 13 januari 2017 Dames en heren genodigden, Beste collega's, Dames en heren personeelsleden van stad en ocmw, Aansluitend bij de wensen van de burgemeester en de secretaris

Nadere informatie

Het is goed om het grote belang van die rol hier te midden van u, de gemeenteraadsleden, nog maar eens te onderstrepen.

Het is goed om het grote belang van die rol hier te midden van u, de gemeenteraadsleden, nog maar eens te onderstrepen. Toespraak van Commissaris van de Koning Ank Bijleveld-Schouten bij de eedaflegging en installatie van mevrouw Ellen Nauta-van Moorsel als burgemeester van Hof van Twente op woensdag 15 mei 2013 Burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Uithoorn MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Uithoorn

Gemeente Uithoorn MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Uithoorn Gemeente Uithoorn MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Uithoorn De gemeente Uithoorn is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd

Nadere informatie

Welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht, bij de nieuwjaarsreceptie voor de hele gemeenschap.

Welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht, bij de nieuwjaarsreceptie voor de hele gemeenschap. Nieuwjaarstoespraak van Burgemeester D.J. Schrijer Maandag 9 januari 2017 in het gemeentehuis van Zwijndrecht Allereerst de beste wensen voor iedereen hier aanwezig. Welkom in het gemeentehuis van Zwijndrecht,

Nadere informatie

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente.

Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Geachte heer, mevrouw, Wij verzoeken u vriendelijk om bijgaande brief onder de aandacht te brengen b de fracties van de politieke partijen binnen uw gemeente. Wilt u zo vriendelijk zijn om ons een ontvangst-

Nadere informatie

Hoe kunnen we de kracht van de samenleving benutten om uitdagingen op sociaal, economisch en fysiek domein het hoofd te bieden?

Hoe kunnen we de kracht van de samenleving benutten om uitdagingen op sociaal, economisch en fysiek domein het hoofd te bieden? Openingstoespraak CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de jaarconferentie van het Kennisinstituut Stedelijke Samenleving op 24 november 2011 in het provinciehuis Overijssel. Dank u wel, meneer Kristen, voor

Nadere informatie

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente

Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente 1 Nieuwjaarstoespraak Soester Zakenkring Dames en heren, Velen van u heb ik al kort mogen begroeten tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Soest. En ook vanavond hoop ik met diegene die ik nog niet

Nadere informatie

Beste leden van Provinciale Staten van Overijssel, beste partners, beste hoofden van de eenheden,

Beste leden van Provinciale Staten van Overijssel, beste partners, beste hoofden van de eenheden, Openingswoord Commissaris van de Koningin drs. Ank Bijleveld- Schouten bij de start van het Statenjaar 2012-2013 op vrijdag 7 september 2012 op Kasteel Het Nijenhuis. Beste leden van Provinciale Staten

Nadere informatie

Toespraak afscheid burgemeester Ede 30 augustus 2017

Toespraak afscheid burgemeester Ede 30 augustus 2017 1 Toespraak afscheid burgemeester Ede 30 augustus 2017 Geachte burgemeester, want dat bent u nog twee dagen, mevrouw Van der Knaap, dochters Barbara en Mignon met partners en kleinkinderen, leden van de

Nadere informatie

Communicatie aanpak. Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland

Communicatie aanpak. Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland Communicatie aanpak Sociaal Domein regio Maastricht-Heuvelland Van visie naar opgave - beleidsdoel Vanuit de visie op 3D Meedoen en meetellen : transitie 3D = transformatie = cultuuromslag De visie Meedoen

Nadere informatie

Dementievriendelijke samenleving. Ontmoeting in de buurt, 20 mei 2015 Julie Meerveld, Alzheimer Nederland

Dementievriendelijke samenleving. Ontmoeting in de buurt, 20 mei 2015 Julie Meerveld, Alzheimer Nederland Dementievriendelijke samenleving Ontmoeting in de buurt, 20 mei 2015 Julie Meerveld, Alzheimer Nederland Programma 1. Dementie: waarom is dit voor mij van belang? 2. Beeldvorming over dementie 3. Hoe kan

Nadere informatie

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten.

Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond 2011 toe! Ik vind het geweldig om jullie als provinciecollega s te ontmoeten. Toespraak CdK Ank Bijleveld voor de interne nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie Overijssel op maandag 3 januari 2011. Beste collega s, Namens het college van GS wens ik jullie een gelukkig en gezond

Nadere informatie

De Deventer Omgevingsvisie

De Deventer Omgevingsvisie De Deventer Omgevingsvisie Hoe zien de bedrijventerreinen er straks uit? 16 mei 2019 1 Programma van vanavond Over Omgevingswet en Omgevingsvisie Een verhaal over de bedrijventerreinen Wat staat er in

Nadere informatie

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen.

Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het gaat om maximaal 200 vluchtelingen die in sporthal Molenbroek worden opgevangen. Meest gestelde vragen crisisnoodopvang Donderdag 19 november 2015 13:28 uur Algemeen Wanneer komen de vluchtelingen naar sporthal Molenbroek? Vrijdag 20 november. Om hoeveel vluchtelingen gaat het? Het

Nadere informatie

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1

Startnotitie. Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014. Versie: 21 april 2011 1 Startnotitie Vrijwilligerswerk Vrijwilligers maken het verschil! 2011 2014 Versie: 21 april 2011 1 1. Aanleiding 1.1. Voor u ligt de startnotitie vrijwilligersbeleid, directe aanleiding voor deze startnotitie

Nadere informatie

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016

Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Vragenlijst Delft Internet Panel Delftse Participatie Aanpak 2016 Introductie In de uitnodigingsmail komt: In 2019 wordt de Omgevingswet landelijk ingevoerd. Die wet vervangt alle wet- en regelgeving voor

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Haan, maandag 2 januari Allereerst wil ik u allen natuurlijk een geweldig en gezond 2017 toewensen, ook

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Haan, maandag 2 januari Allereerst wil ik u allen natuurlijk een geweldig en gezond 2017 toewensen, ook Nieuwjaarstoespraak burgemeester Haan, maandag 2 januari 2017 Dames en heren, [Leigh van der Velden bedankt!] Allereerst wil ik u allen natuurlijk een geweldig en gezond 2017 toewensen, ook namens mijn

Nadere informatie

Denk in kansen, niet in hokjes

Denk in kansen, niet in hokjes 2018 11 FEB RIA ZIJLSTRA partner moeder vrijwilliger wethouder 11 MRT LAILA MELIANI pedagoge kunstenares 15 APR JUDITH BEUSE begeleider manager fractie-assistent Ongewenst kinderloos, straf of zegen? Ook

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerhugowaard

Gemeente Heerhugowaard MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Heerhugowaard Gemeente Heerhugowaard MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Heerhugowaard De gemeente Heerhugowaard is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar

Nadere informatie

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd?

8. Waarom zijn de inwoners van Krimpen aan den IJssel niet eerder geïnformeerd? Veelgestelde vragen Algemeen 1. Waarom biedt de gemeente Krimpen aan den IJssel vluchtelingen opvang aan? Elke dag komen er nieuwe vluchtelingen in Nederland aan. Voor deze mensen is niet direct een plek

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016

Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016 Nieuwjaarstoespraak van commissaris van de Koning Max van den Berg, Groningen, 4 januari 2016 De 15-jarige Ali woont met zijn oom en tante, neefjes en nichtjes op 15 vierkante meter. Hij komt uit Syrië.

Nadere informatie

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016

NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, maart 2016 NissewaardPanel overopvang vluchtelingen, NissewaardPanel over opvang vluchtelingen, Deze nieuwsbrief beschrijft in het kort de resultaten van een peiling over de opvang van vluchtelingen in Nissewaard.

Nadere informatie

Het zou mooi zijn als dit historisch bewust later uitmondt in het concept `Museum zonder muren.

Het zou mooi zijn als dit historisch bewust later uitmondt in het concept `Museum zonder muren. Relevantie voor het scholenproject: De relevantie voor het scholenproject is dat een belangrijk uitgangspunt is dat de Amstelveense jeugd zijn eigen leefomgeving leert kennen. Als ook de historische aspecten

Nadere informatie

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen

De Zorgzame Kerk. Concept Beleidsplan 2015-2019. Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost. November 2014 Bethelkerk Vlaardingen De Zorgzame Kerk Protestantse Wijkgemeente Ambacht-Oost Concept Beleidsplan 2015-2019 November 2014 Bethelkerk Vlaardingen Beleid en plannen Beleid is het aangeven van een richting en het definiëren van

Nadere informatie

Preek 18okt2015, Opstandingskerk Tilburg - Een mens te zijn op aarde. dienstbaar aan elkaar. Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Preek 18okt2015, Opstandingskerk Tilburg - Een mens te zijn op aarde. dienstbaar aan elkaar. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Preek 18okt2015, Opstandingskerk Tilburg dienstbaar aan elkaar Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Wat is dat? - Is leven in een westerse samenleving en cultuur waar we, ondanks alle financiële en andere

Nadere informatie

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de

VERANDERING. GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de STEM VOOR TIJD VOOR VERANDERING HET VERKIEZINGSPROGRAMMA IN 5 MINUTEN GroenLinks Bergen op Zoom staat voor fundamentele keuzes bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018. Wij kiezen ervoor om de

Nadere informatie

Burgemeester, leden van de gemeenteraad van Olst- Wijhe, leden van het college, geachte aanwezigen, dames en heren,

Burgemeester, leden van de gemeenteraad van Olst- Wijhe, leden van het college, geachte aanwezigen, dames en heren, Toespraak van commissaris van de Koningin Ank Bijleveld-Schouten bij de opening van het gemeentehuis van Olst-Wijhe op 9 maart 2012 Burgemeester, leden van de gemeenteraad van Olst- Wijhe, leden van het

Nadere informatie

Samenvatting Resolutie. Democratie van Nu. D66 krijgt het voor elkaar

Samenvatting Resolutie. Democratie van Nu. D66 krijgt het voor elkaar Samenvatting Resolutie Democratie van Nu D66 krijgt het voor elkaar 20190115162135_1090.adpro.indd 1 1/15/2019 4:21:51 PM Samenvatting Democratie van Nu 3 De oprichters van D66 maakten zich zorgen. Ze

Nadere informatie

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Drs. Sj. Cox PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Nieuwjaarstoespraak burgemeester Peter Snijders, uitgesproken donderdag 2 januari 2014 theater De Voorvegter in Hardenberg. Beste aanwezigen, sporters, Namens het gemeentebestuur van Hardenberg van harte

Nadere informatie

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T

Koepel Adviesraden Sociaal Domein Zalmsteek 23, 3192 MC Hoogvliet-Rt T Gemeente & adviesraad: 1 + 1 = 3? Waar wordt samengewerkt ontstaan successen, maar helaas ook wel eens teleurstellingen. Bij de samenwerking tussen gemeente en adviesraad is dat niet anders, zo is mijn

Nadere informatie

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis. Nieuwjaarstoespraak burgemeester Hans Martijn Ostendorp, 3 januari 2017 Dames en heren, Heel hartelijk welkom, hier in uw gemeentehuis. Een heel warm woord van welkom voor u allen, en daarnaast een bijzonder

Nadere informatie

Gemeente Horst aan de Maas MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Horst aan de Maas

Gemeente Horst aan de Maas MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Horst aan de Maas Gemeente Horst aan de Maas MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Horst aan de Maas De gemeente Horst aan de Maas is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente

Nadere informatie

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering

dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering dwijzer week 4 Zwolle Voordelige collectieve zorgverzekering Doe ook mee in de Maand van de buurt! Kom naar de wijkdialoog In Diezerpoort vind je sinds het voorjaar van 2014 Het Huis van Vriendschap. Een

Nadere informatie

SAMEN STERK! Word ook lid. net als andere collega s

SAMEN STERK! Word ook lid. net als andere collega s SAMEN STERK! Word ook lid net als 25.000 andere collega s NPB-voorzitter Jan Struijs Na een veelzijdige politieloopbaan van 36 jaar maakte Jan Struijs ooit begonnen als agent in Rotterdam in 2016 de overstap

Nadere informatie

Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart De belangrijkste uitkomsten per thematafel:

Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart De belangrijkste uitkomsten per thematafel: Vrijwilligersnetwerkbijeenkomst Sociaal en Ondernemen Waalwijk d.d. 22 maart 2016 De belangrijkste uitkomsten per thematafel: 1. Samenwerken (samen met anderen ondernemen (zie foto bijlage 1) 1. Veel organisaties

Nadere informatie

Dementievriendelijke gemeenschap. Ontmoeting in de buurt, 25 februari 2015 Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland

Dementievriendelijke gemeenschap. Ontmoeting in de buurt, 25 februari 2015 Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland Dementievriendelijke gemeenschap Ontmoeting in de buurt, 25 februari 2015 Jasper Kimenai, Alzheimer Nederland Programma 1. Cijfers en Feiten 2. Waarom is dit voor mij van belang? 3. Wat is dementie? 4.

Nadere informatie

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie,

Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, 1. Geachte Commissaris van de Koning in Zeeland, Burgemeesters en wethouders en raadsleden van de Zeeuwse gemeenten, Vertegenwoordigers van defensie, Beste Veteranen, familieleden, vrienden en kennissen

Nadere informatie

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden.

En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze veiligheid de hoogste prijs betaalden. Toespraak minister A. van der Steur, Tuin van Bezinning, 10 juni 2015, Warnsveld. Majesteit, Dames en heren, Vrijheid kan niet bestaan zonder veiligheid. En vandaag herdenken wij de mensen die voor onze

Nadere informatie

: Opvang Vluchtelingen

: Opvang Vluchtelingen 24-03-2016: Opvang Vluchtelingen Raadsvergadering 10-03-2016: Agendapunt 5: Vluchtelingen Aanpak communicatie kleinschalige opvang. Voorzitter, Gemeentebelangen is niet blij met de komst van maximaal 4

Nadere informatie

RAMADAN Beste lezer

RAMADAN Beste lezer RAMADAN 2017 30 mei 2017 pagina 3 09 juni 2017 pagina 4 20 juni 2017 pagina 9 21 juni 2017 pagina 10 RAMADAN 2017 Beste lezer De Kunst van het Samenleven diners die Stichting Ebru in samenwerking met Time

Nadere informatie

NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug

NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug NAASTENPARTICIPATIEBELEID ISZ De Brug Dit beleid is in eerste instantie opgesteld voor intramurale cliënten van ISZ De Brug. De vertaalslag naar extramurale cliënten moet nog worden gemaakt. Inleiding

Nadere informatie

Speech Erik Akerboom jaarlijkse herdenking Tuin van Bezinning

Speech Erik Akerboom jaarlijkse herdenking Tuin van Bezinning Speech Erik Akerboom jaarlijkse herdenking Tuin van Bezinning Warnsveld, 14 juni 2018 Geachte genodigden, beste collega s, Elke keer als ik op deze plek aankom, deze Tuin binnen loop, raakt de stilte me.

Nadere informatie

Dames en heren, het boek gaat over veel meer. Het gaat voor mij over wat mensen voor elkaar en voor hun omgeving over hebben.

Dames en heren, het boek gaat over veel meer. Het gaat voor mij over wat mensen voor elkaar en voor hun omgeving over hebben. Toespraak van CdK Ank Bijleveld-Schouten bij het in ontvangst nemen van het boek 40 jaar Imminkhoeve en de uitreiking van de Koninklijke onderscheiding aan de heer B. Duerink op 20 juni 2012 in Lemele.

Nadere informatie

Openingswoord van CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de bijeenkomst over burgerinitiatieven in Overijssel op 2 oktober 2013.

Openingswoord van CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de bijeenkomst over burgerinitiatieven in Overijssel op 2 oktober 2013. Openingswoord van CdK Ank Bijleveld-Schouten bij de bijeenkomst over burgerinitiatieven in Overijssel op 2 oktober 2013. Dames en heren, Wat fijn dat u vandaag bij ons bent. Ik heet u hartelijk welkom

Nadere informatie

Gemeente Zwijndrecht MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Zwijndrecht

Gemeente Zwijndrecht MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Zwijndrecht Gemeente Zwijndrecht MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Zwijndrecht De gemeente Zwijndrecht is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners

Nadere informatie

André Bolhuis ter gelegenheid van afsluitende bijeenkomst. Het afblazen van de Olympische Spelen 2028 in Nederland heeft veel

André Bolhuis ter gelegenheid van afsluitende bijeenkomst. Het afblazen van de Olympische Spelen 2028 in Nederland heeft veel De toekomst van de sport in Nederland, André Bolhuis ter gelegenheid van afsluitende bijeenkomst Olympisch Vuur. Het afblazen van de Olympische Spelen 2028 in Nederland heeft veel losgemaakt in Nederland.

Nadere informatie

Provincie Utrecht Mijn Utrechtse Commissaris. Nieuwe commissaris Utrecht. De tool Mijn commissaris. Inwoners bereiken.

Provincie Utrecht Mijn Utrechtse Commissaris. Nieuwe commissaris Utrecht. De tool Mijn commissaris. Inwoners bereiken. Provincie Utrecht Mijn Utrechtse Commissaris Nieuwe commissaris Utrecht De commissaris van de Koning (cdk) van Utrecht gaat in 2019 met pensioen. Daarom is de provincie op zoek naar een nieuwe commissaris.

Nadere informatie

dat wél. Zij heeft in dit geheel een belangrijke regierol. Bestuurlijke daadkracht is daarbij essentieel.

dat wél. Zij heeft in dit geheel een belangrijke regierol. Bestuurlijke daadkracht is daarbij essentieel. Toespraak Minister Opstelten tbv bekrachtiging Bestuursovereenkomst Jeugd en Alcohol Tijdens Zeeuwse manifestatie 'Laat ze niet (ver)zuipen! Terneuzen, Scheldetheater, 7 november 2011 Dames en heren, Het

Nadere informatie

Jaarverslag INLOOP

Jaarverslag INLOOP 1 INLOOP De inloop is de belangrijkste activiteit van het Inloophuis Schothorst. De inloop betekent de ruimte, de tijd en de plek waar wijkbewoners elkaar ontmoeten. Concreet vindt de inloop plaats in

Nadere informatie

Gedachten stroom 4 (angsten)

Gedachten stroom 4 (angsten) Gedachten stroom 4 (angsten) Sinds Daan er niet meer is heb ik vele angsten. En dat stoort me regelmatig wel. Mijn angsten: * Het Martini ziekenhuis * De kinderafdeling in het Martini ziekenhuis * Sirenes

Nadere informatie

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/

DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN. Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ DIT IS VERSIE 1.0 VAN DE 47 TIPS OM EEN SUCCESVOL KUNSTENAAR TE WORDEN Download de nieuwste versie op http://dekunstbv.nl/tips-kunst-en-ondernemen/ Disclaimer: Bij het samenstellen van deze 47 tips is

Nadere informatie

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013

Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Strategisch Communicatieplan Meedoen in Alblasserdam Augustus 2013 Wendy Hermans Monique Speelman Karin Stevens Inhoudsopgave 1 Meedoen in Alblasserdam... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Ontwikkelingen... 3 1.3

Nadere informatie

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016)

Communicatieplan opvang vluchtelingen in Eijsden-Margraten (versie 10 mei 2016) Stappenplan Doel Rol betrokken Communicatie activiteiten Tijdschema 1 Proces, Afspraken over heldere College: Stelt Opstellen persbericht en persmoment beleggen Rond 11 mei randvoorwaard randvoorwaarden

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Participatieverslag Nieuw & Anders

Participatieverslag Nieuw & Anders Participatieverslag Nieuw & Anders Op 26 en 31 maart vonden twee bijeenkomsten plaats met de titel Nieuw & Anders plaats. Twee bijeenkomsten die druk bezocht werden door vrijwilligers, verenigingen en

Nadere informatie

Integratievraagstuk is een actueel onderwerp

Integratievraagstuk is een actueel onderwerp POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Korte Hengelosestraat 1 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 21 december 2015 I. Stegeman UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou!

Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg van Zideris Wij zijn er voor jou! Eigenzinnige zorg, wat verstaan jullie daar onder? vragen mensen mij wel eens. De claim zet je ook aan het denken, want het betekent ook dat je eigenwijs

Nadere informatie

Gemeente Best MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Best

Gemeente Best MijnBurgemeester. Nieuwe burgemeester Best Gemeente Best MijnBurgemeester Nieuwe burgemeester Best De gemeente Best is op zoek naar een nieuwe burgemeester. Als onderdeel van deze zoektocht heeft de gemeente ook haar inwoners gevraagd naar welke

Nadere informatie

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren,

Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november Dames en heren, Toespraak Gerdi Verbeet Haarlem, 5 november 2016 (alleen het gesproken woord geldt) Dames en heren, Welkom, wat goed u allen weer te zien. Allereerst veel dank aan de Commissaris, dat wij hier vandaag

Nadere informatie

Plan Einstein is de plek waar je bouwt aan je toekomst

Plan Einstein is de plek waar je bouwt aan je toekomst Plan Einstein is de plek waar je bouwt aan je toekomst 1 Samen leven, samen leren en samen werken in Overvecht, dat is Plan Einstein! Samen leven Samen leren Samen werken Plan Einstein is een innovatieve

Nadere informatie

Wijkvereniging Westeinde

Wijkvereniging Westeinde 2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan Wijkvereniging Westeinde 23-3-2014 Wijkvereniging Westeinde Beleidsplan 2014/2015-2 - INHOUD Inhoud... - 2 - Bestuursorganisatie & vergaderingen... - 3 - Algemeen

Nadere informatie

Om wie maakt u zich wel eens zorgen?

Om wie maakt u zich wel eens zorgen? Om wie maakt u zich wel eens zorgen? Iedereen heeft wel eens een lastige periode in het leven. Bijvoorbeeld door het verlies van dierbaren, door financiële problemen of door spanningen in de relationele

Nadere informatie

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel

Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding Ambities Samenwerkingsvoorstel Aanleiding De Leidse regio: Oegstgeest Leiderdorp Zoeterwoude Voorschoten Leiden Een geweldige plek om te wonen, te werken, te studeren, te ondernemen, te bezoeken

Nadere informatie

Geef elkaar ruimte om verantwoordelijkheid te nemen

Geef elkaar ruimte om verantwoordelijkheid te nemen Geef elkaar ruimte om verantwoordelijkheid te nemen Nieuwjaarstoespraak Burgemeester Miranda de Vries Gemeente Geldermalsen 4 januari 2016 Goedenavond allen, wat goed dat u er allemaal bent! Graag geven

Nadere informatie

Maar wie terugkijkt op 2014, Kan er niet omheen Ddat het voor Den Haag een ook bijzonder roerig jaar was.

Maar wie terugkijkt op 2014, Kan er niet omheen Ddat het voor Den Haag een ook bijzonder roerig jaar was. Democraten, Tobias blikte terecht terug op een bijzonder succesvol jaar voor D66. Een jaar waarin we fantastische overwinningen boekten En veel moois voor onze stad konden bereiken. Voor mij persoonlijk

Nadere informatie

Speech Josee Gehrke presentatie Rob-advies 15,9 uur, 21 april 2016. Dames en heren,

Speech Josee Gehrke presentatie Rob-advies 15,9 uur, 21 april 2016. Dames en heren, Speech Josee Gehrke presentatie Rob-advies 15,9 uur, 21 april 2016 Dames en heren, Allereerst hartelijk dank aan de Rob voor dit lezenswaardige rapport. Het doet me deugd dat de Rob zo veel punten heeft

Nadere informatie

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave:

Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: 8 november 2017 Lectoraat Welzijn Nieuwe Stijl Eerst even: de bedoeling Transformatie-opgave: verbinding met inwoners en met hun sociale netwerken; integrale benadering van inwoners met hun vraag; ontwikkeling

Nadere informatie

Plaatselijk Belang Scharsterbrug. Missie, Visie en Strategie

Plaatselijk Belang Scharsterbrug. Missie, Visie en Strategie Plaatselijk Belang Scharsterbrug Missie, Visie en Strategie Missie Als Plaatselijk Belang hebben we bestaansrecht omdat we gezamenlijk en gecoördineerd meer kunnen bereiken voor het dorp Scharsterbrug

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

WIJKINFORMATIEAVOND DONDERBERG 19 oktober 2016

WIJKINFORMATIEAVOND DONDERBERG 19 oktober 2016 WIJKINFORMATIEAVOND DONDERBERG 19 oktober 2016 Programma 19.30 uur Opening en welkomstwoord Gerard IJff, WOP-voorzitter 19.35 uur Terugblik en vooruitblik op wijkontwikkeling Ellen Janssen, programmamanager

Nadere informatie

Werkplan 2016 Adviesraad Sociaal Domein Lopik

Werkplan 2016 Adviesraad Sociaal Domein Lopik Werkplan 2016 Adviesraad Sociaal Domein Lopik www.adviesraadsociaaldomeinlopik.nl E-mail: info@adviesraadsociaaldomeinlopik.nl secretariaat: p/a Groot Hoefblad 6-3405 DH BENSCHOP Ter introductie De Adviesraad

Nadere informatie

Speech SG Riedstra op donderdag 9 juni 2016 bij de jaarlijkse herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. Aanvang: 15 uur.

Speech SG Riedstra op donderdag 9 juni 2016 bij de jaarlijkse herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. Aanvang: 15 uur. Speech SG Riedstra op donderdag 9 juni 2016 bij de jaarlijkse herdenking in de Tuin van Bezinning in Warnsveld. Aanvang: 15 uur. Dames en heren De Minister van Veiligheid en Justitie wil zich bij u verontschuldigen

Nadere informatie

Plan van aanpak. Werkgroep jaarthema 2016: jongeren. Gemeenteraad van de gemeente Tiel

Plan van aanpak. Werkgroep jaarthema 2016: jongeren. Gemeenteraad van de gemeente Tiel Plan van aanpak Werkgroep jaarthema 2016: jongeren Gemeenteraad van de gemeente Tiel Inleiding De gemeenteraad van Tiel heeft tijdens de vergadering van 28 oktober 2015 unaniem een motie aangenomen over

Nadere informatie

WORDT U ONZE BURGEMEESTER?

WORDT U ONZE BURGEMEESTER? Lef Modern Ambassadeur van de gemeente Ambitie Jongste gemeente van Nederland Herkenbare wijze Dichtbij de inwoners capital Lef Enthousiasmerend capital Ervaren bestuurder Boven partijen Modern Boven de

Nadere informatie

De eerste liefde van God

De eerste liefde van God De eerste liefde van God Trouwpreek over 1 Johannes 3:16 (ds. Jos Douma) gehouden in de trouwdienst van Jeroen en Marjoke Wij hebben Gods liefde, die in ons is, leren kennen en vertrouwen daarop. God is

Nadere informatie

Want doen we nu echt zoveel samen?

Want doen we nu echt zoveel samen? Dames en heren, Welkom in het DOEK en welkom in 2014. Dit welkom spreek ik uit namens de organisatoren van deze Ommer Nieuwjaarsreceptie; de Ondernemersvereniging Ommen, de Handelsvereniging Ommen, Koninklijke

Nadere informatie

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE)

Wijkplan Veens. Riad Agarroud. Willemieke Koudijs. Simone de Vreede. Monique ter Beeke (MEE) Wijkplan Veens Riad Agarroud Willemieke Koudijs Simone de Vreede Monique ter Beeke (MEE) Januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding Wijk West 3 Wijkster 3 Team West 3 Bewonersparticipatie 4 Wijkplatforms 4 Buurtpreventie

Nadere informatie

Samen beter, samen sterker: een nieuw begin?

Samen beter, samen sterker: een nieuw begin? Samen beter, samen sterker: een nieuw begin? Samen De toekomst tegemoet? beste inwoner, op het moment dat u deze brochure uit de brievenbus haalt, heeft u misschien al opgevangen dat er een eventuele gemeentefusie

Nadere informatie

Daarvoor gaat u naar Minters

Daarvoor gaat u naar Minters Opvoeden & Opgroeien Eigen functioneren & Relaties Een leefbare buurt Daarvoor gaat u naar Minters U weet zelf vaak het beste wat goed is voor uzelf of uw gezin. En u gaat voor goede raad of praktische

Nadere informatie

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018

Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Toespraak staatssecretaris Van Ark, symposium over inclusief ondernemen ( Iedereen doet mee ), Asito, Den Haag, 28 mei 2018 Dames en Heren. Ik ben ontzettend blij met dit symposium over inclusief ondernemen,

Nadere informatie

Fatih Moskee Soest. Wie zijn wij?

Fatih Moskee Soest. Wie zijn wij? Fatih Moskee Soest Wie zijn wij? 1.Geschiedenis Om de huidige situatie van Stichting Fatih Soest en onze moskee te begrijpen is enige kennis van de geschiedenis noodzakelijk. 1970-1990 De eerste gastarbeiders

Nadere informatie

A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving

A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving A. Jorritsma-Lebbink (Burgemeester) VEILIGHEID Jan Cocky Martine Gavin Jonathan Rob Kevin Coördinatie veiligheid Openbare orde, inclusief handhaving APV, prostitutiebeleid en coffeeshopbeleid Politie Brandweer

Nadere informatie

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa

Utrecht West. Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa Utrecht West Terugkoppeling Netwerkbijeenkomst 2 oktober 2014, Buurtcentrum Rosa We willen u als bewoner van Utrecht West graag informeren over de uitkomsten van de netwerkbijeenkomst in buurtcentrum Rosa.

Nadere informatie

Werkplan 2014. Adviesraad Sociaal Domein Lopik

Werkplan 2014. Adviesraad Sociaal Domein Lopik Werkplan 2014 Adviesraad Sociaal Domein Lopik 18 februari 2014 Ter introductie De Adviesraad Sociaal Domein Lopik (ASDL) bestaat uit inwoners van Lopik die een actieve verhouding hebben met het sociale

Nadere informatie

Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen

Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen Voorstel Sociaal Cultureel Centrum/ Multifunctioneel Centrum Den Asseldonk in Bergen Visie: Een actieve levensstijl maakt mensen gezonder en gelukkiger. Daar draagt Optisport door middel van haar diensten

Nadere informatie

Meer over 24-uurs zorg

Meer over 24-uurs zorg Meer over 24-uurs zorg Voor wie is 24-uurs zorg? De 24-uurs zorg is er voor kinderen en jeugdigen (tot zestien jaar) die niet thuis kunnen of mogen wonen. Het gaat om normaal begaafde kinderen en jeugdigen

Nadere informatie

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat

WMO Rotterdam. Van verzorgingstaat naar - stad en - straat WMO Rotterdam Van verzorgingstaat naar - stad en - straat Beleidskader Wmo: voor wie? Inwoners van Rotterdam Circa 525.00 zelfredzame burgers Circa 62.000 beperkt zelfredzame burgers Circa 30.000 kwetsbare

Nadere informatie

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1

Kansen en kracht creëren we samen. RMC Radius 1 RMC radius verbindt Kansen en kracht creëren we samen RMC Radius 1 We staan dicht bij de mensen, wijk en leefomgeving. Jeroen Rovers Directeur bestuurder RMC Radius verbindt - RMC Radius staat voor de

Nadere informatie

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD

MEMO AAN DE GEMEENTERAAD MEMO AAN DE GEMEENTERAAD Aan T.a.v. Datum Betreft Van Ons kenmerk Bijlagen De gemeenteraad - Brede Welzijnsvisie Het college 121560 1 Controller Directie Paraaf Datum CC Samenvatting Op 3 juli 2012 heeft

Nadere informatie

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd

Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Resultaten enquête woonbehoeften Beesd Beesd, oktober 2017 - 2 - Inhoudsopgave Pagina Voorwoord 3 Resultaten enquête woonbehoeften Beesd 4 Enquête woonbehoeften Beesd 12 Beesd voor Elkaar 18 - 3 - Voorwoord

Nadere informatie