Volvo 7900 Electric. Breng mensen waar ze willen zijn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Volvo 7900 Electric. Breng mensen waar ze willen zijn"

Transcriptie

1 Volvo 7900 Electric Breng mensen waar ze willen zijn

2 laadsysteem voor openbaar vervoer De Volvo 7900 Electric is zoveel meer dan een elektrische bus. Het is een totaal nieuwe mogelijkheid om uw openbaar vervoer, en uw hele stad, te ontwikkelen. De Volvo 7900 Electric kan vrijwel overal worden ingezet. Elektrisch rijden is stil en schoon, zonder vervuilende uitstoot, en brengt mensen waar ze willen zijn. Hoe korter, hoe beter. Door woonwijken en gevoelige zones, in het winkelcentrum, op het plein. Erdoorheen in plaats van omrijden. U heeft een keuze. U kunt routes opzetten die nog niet eerder zijn gereden. En u kunt s nachts rijden zonder iemand wakker te maken. U kunt de geluidsoverlast beperken in drukke zones die daardoor waardevoller worden. U en uw stad kunnen echt profiteren van de voordelen van elektrisch rijden met Volvo. electric.volvobuses.com

3 PRODUCTOVERZICHT Een hele reeks nieuwe moge lijkheden voor uw stad Een turnkey oplossing De Volvo 7900 Electric in gebruik nemen betekent gegarandeerde gemoedsrust. Om de beschikbaarheid te handhaven en het operationele en financiële risico te minimaliseren, bieden we deze bus aan als turnkey oplossing. De capaciteit die u nodig heeft, tegen een vastgestelde prijs per kilometer. Geen probleem met gevoelige zones Veel steden hanteren restricties voor het verkeer in het stadscentrum. Zones waar beperkingen gelden voor emissies, geluid en snelheid, worden steeds gebruikelijker. De Volvo 7900 Electric voldoet al aan de limieten voor emissies en geluid en kan in combinatie met Volvo Bus Zone Management ook voldoen aan de snelheidslimieten. Erdoorheen in plaats van omrijden Door het inzetten van de Volvo 7900 Electric wordt een hele reeks nieuwe mogelijkheden geboden om het openbaar vervoer aantrekkelijk te maken. Nieuwe routes, stil verkeer in kwets bare zones en bushaltes op de juiste plek. Efficiënt opladen Snel en volledig automatisch opladen bij de eindstations houdt de productiviteit op peil en zorgt dat u uw planning haalt. Opportunity Charging is veel rendabeler dan s nachts opladen in de stelplaats. De chauffeur heeft het voor het zeggen Rijden met een Volvo 7900 Electric gaat net zo soepel als met elke andere Volvo. Het opladen verloopt volledig automatisch en dat geldt ook voor het beheer van de hybrideaandrijving. Daar komt Volvo Dynamic Steering nog bij, een ware revolutie in rijprestaties. Stil comfort De Volvo 7900 Electric biedt een muisstille en comfortabele ervaring, zowel voor de passagiers in de bus als voor degenen die wachten bij de bushalte en voor de omwonenden langs de route. Andere weggebruikers beschermen De Volvo 7900 Electric kan worden gespecificeerd met het Pedestrian and Cyclist Detection System, een systeem waarmee voetgangers en fietsers worden gedetecteerd. De chauffeur en andere weggebruikers worden gewaarschuwd als er een botsing dreigt. Werkelijke inzetbaarheid De 7900 Electric maakt gebruik van dezelfde technologie als de Volvo Hybrid en Electric Hybrid. Duizenden bussen van dit type hebben zich al in de praktijk bewezen en worden door exploitanten en OV-bedrijven overal in Europa zeer gewaardeerd vanwege hun beschikbaarheid. De toekomst is hier en nu Elektromobiliteit is de manier om duurzame transportoplossingen te realiseren. Volvo kan u veilig begeleiden bij deze technologische vernieuwing. Milieuprestaties De Volvo 7900 Electric is niet alleen fossielvrij. In tegenstelling tot ICE-oplossingen is de bus ook stil, een criterium dat de volgende belangrijke uitdaging vormt voor stadsplanning en volksgezondheid. Daarbij komt nog een energiebesparing van 80%.

4 Luister naar je stad en Denk elektrisch

5 NIEUWE MOGELIJKHEDEN Een nieuwe invulling van zorg voor het milieu Wereldwijd staan steden voor dezelfde uitdaging: groeien op een duurzame manier. Openbaar vervoer is daarbij cruciaal. Veel steden hebben zelfs al duidelijke doelen gesteld voor fossielvrij openbaar vervoer en de deadlines komen snel dichterbij. Maar voor ons bij Volvo Bus gaat het om veel meer dan alleen schone lucht. Het gaat om de noodzaak het lawaai te verminderen en een schone en stille transportoplossing te leveren met volledig nieuwe mogelijkheden voor moderne stadsontwikkeling. Met de introductie van de Volvo 7900 Electric geven we een nieuwe invulling aan het concept van de bus. Want de bus is veel meer dan alleen stil vervoer. Het is een middel waarmee u een duurzame stad kunt ontwikkelen en uitbreiden voor mensen. Niet in de toekomst, maar hier en nu. Indoor bushalte bij Lindholmen, Göteborg.

6 NIEUWE MOGELIJKHEDEN Erdoorheen Met in plaats van omrijden de Volvo 7900 Electric gaat u anders denken. Deze schone en stille bus biedt een geheel nieuw perspectief voor hoe u het openbaar vervoer kunt verbeteren, maar belangrijker nog hoe u uw stad kunt ontwikkelen voor de inwoners. U kunt routes realiseren die voorheen onvoorstelbaar waren, met indoor haltes in een winkelcentrum of bij een treinstation. U kunt de geluidsoverlast beperken in drukke zones die daardoor waardevoller worden. U kunt langs ziekenhuizen en scholen rijden en s nachts door woonwijken zonder mensen wakker te maken. En door het creëren van stille busroutes waar passagiers het nodig hebben, komt bovendien waardevolle grond beschikbaar voor huizen en andere ontwikkelingen. Allemaal terwijl u modern en aantrekkelijk openbaar vervoer aanbiedt dat rijdt waar en wanneer de passagiers het nodig hebben. Denk eens aan alle mogelijkheden.

7 TURNKEY OPLOSSINGEN Turnkey een compleet aanbod Door deze kant-en-klare oplossing kunt u de Volvo 7900 Electric met een gerust hart in gebruik nemen. U kunt zich concentreren op het ontwikkelen van uw systeem voor openbaar vervoer in plaats van op het kopen van voertuigen. Samen definiëren we de voorwaarden, condities en capaciteitsvereisten voor specifieke routes. Onze toewijding is verzekerd: geplande beschikbaarheid van voertuigen die volledig worden onderhouden en operationeel zijn tegen een vast bedrag per kilometer. Turnkey betekent dat alle bussen die u nodig heeft, op het juiste moment klaar staan voor gebruik. Uw bedrijf profiteert van een betere vermogenspositie en cashflow en van lagere financiële en operationele risico s. Controle en geoptimaliseerd onderhoud zijn inbegrepen om een maximale beschikbaarheid te garanderen. Dat geldt ook voor andere zaken die nodig zijn voor een probleemloze werking. Volvo Zone Management is onderdeel van de turnkey oplossing zodat u kunt voldoen aan de lokale verkeersrestricties. Er hoeft niet gewacht te worden. De implementatie kan in stappen worden uitgevoerd, route na route. Voor de infrastructuur werken we samen met de gewenste leverancier en het lokale energiebedrijf. Een geplande overstap van openbaar vervoer op diesel naar elektriciteit kan soepel verlopen met financiële voordelen. Opportunity Charging zorgt voor het snel opladen van de bussen en voor een efficiënte implementatie van de infrastructuur. Volvo is verantwoordelijk voor alle onderhouds- en servicewerkzaamheden, zoals het controleren van de staat van de bus.

8 SOCIAAL-ECONOMISCHE BESPARINGEN Weet u hoe hoog de kosten van lawaai zijn? Steeds meer rapporten geven aan dat lawaai niet alleen een gezondheidsfactor is, maar tevens een aanzienlijke kostenpost bij de berekening van de algehele effecten van het wegverkeer. Het is ook een belangrijk obstakel voor de stedelijke verdichting en het heeft een enorm effect op de huizenprijzen. En lawaai is op veel plaatsen een van de belangrijkste beperkende factoren voor de uitbreiding van het openbaar vervoer. Maar het bewustzijn over lawaai als een groeiend probleem neemt toe en in veel steden over de hele wereld worden nieuwe maatregelen voorbereid. De prestaties op het gebied van lawaai worden dus een belangrijke factor bij de inkoop. De sociaal-economische voordelen van stil openbaar transport zijn immers indrukwekkend, met besparingen in de orde van grootte van 0,40 per bus en kilometer. Totale sociaal-economische kosten per jaar van geluidsoverlast op de weg Alle types voertuigen, met dieselbussen /km per jaar Alle types voertuigen, met elektrische bussen /km per jaar Bespaar 33% Dit voorbeeld, gebaseerd op actuele verkeersstatistieken voor het centrum van Göteborg, Zweden, laat enorme potentiële besparingen zien. Casestudy van Coucky&Partners, consultancybureau gespecialiseerd in duurzaam vervoer. Bijdrage van bussen aan totale sociaal-economische kosten van geluidsoverlast op de weg Dieselbussen /km per jaar Elektrische bussen /km per jaar Bespaar 90%

9 ZONE-INDELING De nulzone binnengaan In dichtbevolkte stedelijke gebieden zijn niet alle soorten verkeer toegestaan. In bepaalde zones of op bepaalde punten gelden restricties voor lawaai, emissies en algemene veiligheid. Maar met de Volvo 7900 Electric kunt u wel rijden in zones met nuluitstoot en geluidsbeperkingen. U kunt zelfs stoppen bij indoor bushaltes maar dat is niet het enige. De Zone Management-service van Volvo Bus zorgt er ook voor dat de voertuigen kunnen voldoen aan snelheidsrestricties die gelden met betrekking tot geografische positie, dag van de week en zelfs tijdstip van de dag. De chauffeur wordt gewaarschuwd wanneer het voertuig een gedefinieerde zone binnenrijdt en het voertuig past zich automatisch aan zonder tussenkomst van de chauffeur. Volvo Bus Zone Management Openbaar vervoer kan nog efficiënter worden door GPS-positionering te combineren met routekaarten en verkeersrestricties. Volvo Bus Zone Management is een service die u helpt om te voldoen aan de restricties die gelden in de diverse gebieden.

10 OPLADEN Opportunity Charging Opportunity Charging is een ideale oplossing. In vergelijking met s nachts opladen profiteert u van lagere kosten, een hogere passagierscapaciteit, een grotere actieradius en een efficiënter gebruik van de infrastructuur. Door op te laden bij de eindhalte is er een minimale impact op het tijdschema en wordt een goed gedefinieerde oplaadprocedure geboden. Opportunity Charging betekent tevens dat we een kleiner en lichter accupakket kunnen gebruiken, en dus meer passagiers kunnen vervoeren. En omdat het niet nodig is om s nachts op te laden, kunt u zowel het bereik als de diensturen uitbreiden. De laadeenheden worden gebruikt door alle bussen op de route, terwijl voor het s nachts opladen één lader per bus vereist is en voor de hele remise een enorme hoeveelheid voeding door het elektriciteitsnet moet worden geleverd. Het opladen gaat volledig automatisch en de verbindingen worden van bovenaf gemaakt, wat een optimale veiligheid oplevert. Alle bewegende onderdelen zijn opgenomen in de pylon, terwijl de contacten op de bus vaste connectoren zijn. Hierdoor is minimaal extra onderhoud aan het voertuig nodig en daalt het gewicht van het voertuig waardoor de passagierscapaciteit verder verhoogt.

11 De belangrijkste vereisten voor het opladen van elektrische voer tuigen zijn veiligheid, betrouwbaarheid, korte oplaadtijden en gebruiksvriendelijkheid. Het Volvo Opportunity Chargingsysteem voldoet aan al deze criteria, met een uitstekende inzetbaarheid en laag energieverbruik als resultaat.

12 CHAUFFEURSPRESTATIES De chauffeur heeft het voor het zeggen Het rijden met de Volvo 7900 Electric is opvallend moeiteloos en stil. Druk gewoon op de AAN-knop en rijd weg. De automatische transmissie met 2 standen werkt soepel zodat de chauffeur zich volledig op het rijden kan concentreren. Opportunity Charging De procedure bij de laadstations is volledig geautomatiseerd en de chauffeur hoeft niet eens op een knop te drukken. Zodra de bus op de juiste plek stopt, begint het laadproces. Het opladen duurt slechts zes minuten dus de dienstregeling komt niet in gevaar. De grootste verbetering sinds de stuurbekrachtiging Volvo Dynamic Steering is een ware revolutie. VDS is beschikbaar voor uw stad en intercitybussen, met aanzienlijke voordelen. Wat u vooral merkt is moeiteloos manoeuvreren, zeker bij rotondes en scherpe bochten. Doordat het stuur automatisch terugkeert naar de recht-voorwaartse positie, worden nek en schouders van de chauffeur in hoge mate ontlast. Met VDS kunt u een duidelijke afname verwachten in ziekteverzuim en kosten voor herstel. Een werkplek van wereldklasse De comfortabele chauffeursomgeving kan worden gerekend tot de top, met superieure ergonomie en uitstekend zicht. En vooral is het een stille werkplek. Daardoor vermindert de stress voor de chauffeur en kan hij of zij geconcentreerd en alert blijven. Deze Volvo 7900 Electric is zonder enige twijfel ontworpen met het oog op de chauffeur. Stil en veilig met chauffeursopleiding. Zelfs uw beste chauffeurs kunnen hun vaardigheden uitbreiden en leren om het volledige potentieel van de Volvo 7900 Electric te benutten. Rijveiligheid en zuinigheid kunnen tot in detail worden aangepast voor een maximale productiviteit en klanttevredenheid.

13 Het rijden met een elektrische bus is iets heel anders dan rijden met een normale bus. Dankzij de stille aandrijving kunt u in meer bebouwde en gevoelige gebieden rijden, dichter bij passagiers stoppen en zelfs binnenruimten inrijden en daar stoppen.

14 DE GERENOMMEERDE VEILIGHEID VAN VOLVO Onze visie is helder: nul ongevallen met producten van Volvo Group Bij Volvo staat veiligheid voorop Altijd. Daarom gaan we steeds verder dan de wetgeving en introduceren we veiligheidsvoorzieningen ruim voordat deze wettelijk verplicht worden, in sommige gevallen zelfs tientallen jaren van tevoren. Dat doen we omdat we het kunnen en omdat we zo het veiligheidsniveau verhogen. Als er mogelijkheden zijn om de veiligheid te verbeteren, moeten deze worden benut. Uw passagiers zullen het zeker waarderen dat u rekening houdt met hun veiligheid en die van anderen door te kiezen voor Volvo. Een maatschappelijke verantwoordelijkheid Veiligheid is voor ons veel meer dan enkel het ontwikkelen van innovatieve veiligheidsoplossingen in onze producten. We hebben ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid en spelen een belangrijke rol bij het veiliger maken van het wegverkeer. Dit gaat veel verder dan enkel het garanderen van volledige veiligheid voor chauffeurs en passagiers, het omvat tevens de veiligheid van andere weggebruikers. En we weten dat we een verschil kunnen maken. Volvo Group is een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van veiligheidsonderzoek voor commerciële voertuigen.

15 Volvo s veiligheidsonderzoek richt zich op alle weggebruikers, ook buiten de bus. Bij de detectie van potentieel kwetsbare voetgangers en fietsers wordt de chauffeur gewaarschuwd zodat deze de veiligheidsmarges kan verruimen. Wees uw inwoners van dienst, met de veiligheid van Volvo Volvo s veiligheidsgedachte beperkt zich niet tot het voertuig met de passagiers en chauffeur. Als een logisch gevolg van onze veiligheidsvisie van nul ongevallen nemen we ook de verantwoordelijkheid voor degenen waarmee we de weg delen: andere voertuigen, voetgangers en fietsers. Daarom bieden we een waarschuwingssysteem dat de chauffeur en onbeschermde weggebruikers alarmeert wanneer er een botsing dreigt. De chauffeur waarschuwen In het stadsverkeer is het onvermijdelijk dat bussen, voetgangers en fietsers regelmatig dicht bij elkaar in de buurt komen. De Volvo 7900 Electric kan nu worden gespecificeerd met het Pedestrian and Cyclist Detection System, een detectiesysteem voor voetgangers en fietsers. Het systeem waarschuwt de chauffeur wanneer een aanrijding dreigt plaats te vinden. De waarschuwing voor de chauffeur wordt gegeven met hoorbare en visuele signalen. Voetgangers en fietsers waarschuwen Hoewel het geruisloze wegrijden een groot pluspunt is van de Volvo 7900 Electric, kan het ontbreken van motorgeluid ook een gevaar opleveren voor andere weggebruikers. Gewoonlijk hoort men de motor van een voertuig bij het naderen, waardoor een voetganger op zijn hoede is. Wanneer er een botsingsgevaar wordt gedetecteerd, klinkt er een geluidssignaal om de personen op het gevaar te attenderen.

16 Bezorg uw passagiers een stil moment Stilte is een opluchting. Het maakt gesprekken mogelijk en bij het luisteren naar muziek kunt u het volume alsook het stress niveau verminderen. Uw passagiers zullen het verschil zeker waarderen.

17 PASSAGIERSTEVREDENHEID Stil rijden is echt een unieke ervaring De Volvo 7900 Electric heet uw passagiers op een stille en vriendelijke manier welkom. En dankzij de stille aandrijving kan de bus dichter in de buurt komen van de plekken waar mensen wonen en werken en de loopafstand naar de bushalte verkleinen. Maar elektrisch rijden is niet alleen geluidloos, het biedt een vlotte en comfortabele rit. In de Volvo 7900 Electric kunnen de passagiers genieten van een efficiënte indeling, comfortabele stoelen en een lichte en ruime omgeving. Brede elektrisch bediende deuren zorgen voor snel en eenvoudig in- en uitstappen. En dankzij het lage geluidsniveau kunnen passagiers gemakkelijker met elkaar praten, naar muziek luisteren of gewoon genieten van de rit. Comfortabel. Ergonomische, comfortabele stoelen met een slimme ruime indeling voor 105 passagiers en een krachtige elektrische verwarming, ventilatie en airco maken elke rit in de Volvo 7900 Electric tot een plezierige belevenis. Het hele jaar door.

18 SUCCESVERHALEN De realiteit De Volvo 7900 Electric maakt deel uit van de elektromobiliteitsreeks van Volvo. Het model heeft zich al bewezen in tests op de weg. De technologie in de bus wordt al vele jaren toegepast voor commercieel gebruik. Volvo biedt een unieke combinatie van milieuvriendelijke prestaties, energie-efficiency en betrouwbaarheid. Het openbaar vervoer zal hierdoor uiteindelijk aantrekkelijker worden doordat de passagiers beter worden bediend en doordat belastinggeld op een meer verantwoorde manier wordt gebruikt. Göteborg: Het ElectriCity-project Net als in veel moderne steden vormen ook in Göteborg vervuiling, lawaai en verkeersdrukte grote problemen voor de stadsplanning. Men beschouwt het openbaar vervoer als een belangrijk element voor een groenere toekomst. De eerste route voor elektrische bussen werd in Göteborg op 15 juni 2015 geopend. De route verbindt de twee belangrijkste universiteitscampussen met elkaar en omvat een indoor bushalte in een gebied met cafés. De Volvo Electric bussen rijden stil en zonder uitstoot en gebruiken elektriciteit afkomstig van windenergie en waterkracht. Bekijk de film op youtube.com/volvobuses

19 Feiten en cijfers Afmetingen en gewicht Lengte [m] 12.0 Breedte [m] 2.55 Hoogte [m] 3.28 Maximaal toelaatbaar totaalgewicht [kg] Aandrijflijn Elektromotor Motorvermogen, max [kw] Koppel, max [Nm] Energieopslagsysteem Capaciteit (kwh) Spanning Transmissie Oplaadsysteem Lithium-ion accu met hoge capaciteit V Automatische transmissie van Volvo met twee versnellingen Opportunity Charging. Geheel automatische snelle oplaadprocedure. Korte oplaadtijd: max. 6 min. Assen, wielophanging en stuurinrichting Vooras Achteras ZF AV 132 Vering Stuurbekrachtiging Lage I-as van Volvo RFS Banden 275/70R 22,5" Elektronisch geregelde luchtvering met knielfunctie Elektrisch aangedreven hydraulische besturing. Volvo Dynamic Steering is als optie leverbaar. Velgen Stalen velgen, 7,5 22,5" Remmen Volvo elektronisch geregelde schijfremmen (EBS 5). Brake Blending-functie (alle wielen). De elektromotor fungeert als een retarder die remenergie terugwint. Chauffeursomgeving Ruime chauffeursomgeving met tal van individuele verstelmogelijkheden. Volvo-dashboard voldoet aan ISO en VDV-normen. ISRI-chauffeursstoel. Passagierscapaciteit Aantal passagiers, maximum Aantal zitplaatsen, maximum Type stoelen Deuren en deursysteem Deursysteem Volvo City-busstoelen in verschillende varianten, geoptimaliseerd voor eenvoudige reiniging en onderhoud. Elektrisch Deurplaatsing 2+2+2, Klimaatregeling Zones Ventilatie en verwarming Airconditioning, maximaal [kw] Afzonderlijke klimaatzones voor chauffeur en passagiers Krachtige ventilatie en verwarmingseenheden in het plafond 26 U vindt meer informatie op volvobuses.com

20 Volvo Buses. Driving quality of life RSP NL. De in deze brochure getoonde of genoemde uitrustingen zijn mogelijk alleen verkrijgbaar als optie of als accessoire en kunnen per land verschillen. Wij behouden ons het recht voor om productspecificaties zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen.

Volvo 7900 Electric hybrid. Luister naar je stad

Volvo 7900 Electric hybrid. Luister naar je stad Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad Stel dat je echt kon luisteren naar je stad Door onze oplaadmethode kan worden gekozen uit diverse ontwerpen en uit oplaadstations van meerdere leveranciers.

Nadere informatie

Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad Volvo Buses. Driving quality of life Inhoud Productoverzicht Achtergrond Toekomstige technologie Turnkey oplossingen Milieuprestaties Energie-efficiency

Nadere informatie

Volvo 7900 Electric hybrid. Luister naar je stad

Volvo 7900 Electric hybrid. Luister naar je stad Volvo 7900 Electric hybrid Luister naar je stad Inhoud 4. Productoverzicht 5. Achtergrond 6. Toekomstige technologie 7. Turnkey oplossingen 8. Milieuprestaties 9. Energie-efficiency 11. Inzetbaarheid 12.

Nadere informatie

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden Met de Volvo 7900 Hybrid serie worden de energiezuinigheid en emissies naar een hoger niveau getild, dat nog een stuk verder gaat dan de wetgeving.

Nadere informatie

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden

Volvo 7900 Hybride. Beter zaken doen voor groenere steden Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden De Volvo 7900 Hybride-serie tilt groene efficiency naar een hoger niveau, ver boven de Euro 6-wetgeving. Het is de meeste brandstofefficiënte en

Nadere informatie

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden

Volvo Buses. Driving quality of life. Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 7900 Hybride Beter zaken doen voor groenere steden De Volvo 7900 Hybride-serie tilt groene efficiency naar een hoger niveau, ver boven de Euro 6-wetgeving. Het

Nadere informatie

Een eersteklas ervaring

Een eersteklas ervaring VOLVO 9900 Een eersteklas ervaring In de nieuwe generatie Volvo 9900 zit iedereen voorin. Het is een compleet uitgeruste touringcar die net dat beetje meer biedt wat het verschil maakt. Volop ruimte, grote

Nadere informatie

volvo 9500 RENDEMENT OP DE WEG

volvo 9500 RENDEMENT OP DE WEG volvo 9500 RENDEMENT OP DE WEG Uw passagiers verdienen een Volvo De Volvo 9500 is de eerste stap in de wereld van Volvotouringcars. Betrouwbaar, veilig en comfortabel, een bus die uw bedrijf jaar na jaar

Nadere informatie

Welkom. Terence Otemann Area Service Manager DAF Nederland A PACCAR COMPANY DRIVEN BY QUALITY

Welkom. Terence Otemann Area Service Manager DAF Nederland A PACCAR COMPANY DRIVEN BY QUALITY Welkom Terence Otemann Area Service Manager DAF Nederland OP WEG NAAR NOG SCHONER TRANSPORT GLOBAL WARMING LUCHT KWALITEIT Local Nationaal Week + trip ~ 1500km 2-3 day trip ~ 500km 1 day trip ~ 250km DC

Nadere informatie

Smart ForTwo Electric Drive

Smart ForTwo Electric Drive Smart ForTwo Electric Drive Rijdt als een trein Autotest De Smart ForTwo is van nature kampioen zuinig rijden. Dat is te danken aan de geringe omvang van de auto. Bij een geringe omvang hoort ook een gering

Nadere informatie

Volvo 8900 Uw partner. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 8900 Uw partner. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 8900 Uw partner Volvo Buses. Driving quality of life De Volvo 8900 richt zich volledig op het gebruik voor intercity- en pendelverkeer. De bus combineert flexibiliteit en variatie in modellen met

Nadere informatie

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES

HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES Elektrische trekkers/magazijntrucks MOVING YOU FURTHER HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES n Foto kan optionele uitrusting omvatten. Een revolutie voor de productiviteit in de materiaalsector! Dankzij de jarenlange

Nadere informatie

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd

Ford Focus Electric. Alle begin is moeilijk. Vertrouwd Ford Focus Electric Alle begin is moeilijk Rij-impressie Ford is de op één na grootste leverancier van auto's met een elektromotor ter wereld. In Europa was daar tot nu toe weinig tot niets van te merken,

Nadere informatie

E Series TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety

E Series  TRUCKS.COM. New Energy Efficiency Sustainability Safety E Series WWW.GINAF TRUCKS.COM New Energy Efficiency Sustainability Safety GINAF Trucks Nederland B.V. is een vrachtwagenfabrikant met 70 jaar ervaring in ontwikkeling en truckbouw voor de niche markt.

Nadere informatie

Toyota Prius plug-in. Gestroomlijnd. Plug-in

Toyota Prius plug-in. Gestroomlijnd. Plug-in Toyota Prius plug-in Gestroomlijnd Autotest Het kan nog zuiniger! De Toyota Prius is al ruim tien jaar hét boegbeeld van milieuvriendelijk rijden. De Prius dankt het succes aan een slimme combinatie van

Nadere informatie

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard

MECHRON HEt 4 X 4 werkpaard Kioti Mechron, wat gaan we doen vandaag? MECHRON HET 4 X 4 WERKPAARD Dit is de alleskunner, de Kioti Mechron. Hij staat klaar om je mee te nemen waar jij maar wil. De Mechron is de transporter van een

Nadere informatie

BusVision. Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014

BusVision. Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014 BusVision Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014 Wie is Alliander, Liandon, Alliander Mobility Services De rol van Alliander Opportunity Laden Laadmethoden Opportunity

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

volvo 9700 Van A naar B naar overal

volvo 9700 Van A naar B naar overal volvo 9700 Van A naar B naar overal Vertrouw op Volvo Vertrouw op uw touringcar De Volvo 9700 is de perfecte keuze, ongeacht of uw bedrijf nu middellange lijndiensten, busreizen of charters verzorgt. Meteen

Nadere informatie

Smart ForTwo electric drive

Smart ForTwo electric drive Smart ForTwo electric drive Een stroom van nieuwe ideeën Autotest Smart is altijd anders geweest. Vanaf het eerste begin had deze fabrikant nieuwe ideeën over auto's. Dat begon met een eigenzinnig ontwerp,

Nadere informatie

De nieuwe Toyota PROACE

De nieuwe Toyota PROACE De nieuwe Toyota PROACE 2 Goede zaak Dankzij een even rijke als veelzijdige standaarduitrusting verenigt de nieuwe Toyota PROACE het nuttige met het aangename. Zoals maximaal rijcomfort en een laadvolume

Nadere informatie

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A Stijlvolle werkpaarden die de bestaande normen verleggen. Er zijn weinig compacte tractoren die zowel de sterke prestaties

Nadere informatie

VT-HYBRIDE DE EERSTE HYBRIDE LICHTMAST TER WERELD

VT-HYBRIDE DE EERSTE HYBRIDE LICHTMAST TER WERELD VT-HYBRIDE DE EERSTE HYBRIDE LICHTMAST TER WERELD VT-HYBRIDE REVOLUTIONAIR De eerste hybride lichtmast Overal toepasbaar en milieuvriendelijk Towerlight is al jarenlang zeer actief in het verminderen van

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25%

Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25% PRESS info P09601NL/ Per-Erik Nordström Mei 2009 Innovatief hybride busconcept van Scania verlaagt brandstofverbruik met 25% Scania gaat beginnen met uitgebreide operationele tests van een unieke hybride-elektrische

Nadere informatie

Volvo 9700 Van A naar B naar overal. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9700 Van A naar B naar overal. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9700 Van A naar B naar overal Volvo Buses. Driving quality of life De Volvo 9700 is het ultieme hulpmiddel voor uw bedrijfsvoering en levert bij elke gebruiksvorm zowel productiviteit als veelzijdigheid.

Nadere informatie

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET

VOLT DE NIEUWE CHEVROLET VOLT DE NIEUWE CHEVROLET Chevrolet Volt De elektrische droom De nieuwe Chevrolet Volt is een unieke, multi-award winnende auto. Door het combineren van de voordelen van een elektrische auto met de actieradius

Nadere informatie

Volvo Buses. Driving quality of life. Solide platform voor een productieve bus

Volvo Buses. Driving quality of life. Solide platform voor een productieve bus Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B11 R Solide platform voor een productieve bus Betrouwbare bedrijfsresultaten De Volvo B11 R vormt de ruggengraat van elk goed touringcarbedrijf. Heeft u een

Nadere informatie

WB Evolving Design Hybride systemen

WB Evolving Design Hybride systemen WB3110 - Evolving Design Hybride systemen Marco de Beurs Examiner EPO Brandstof Electriciteit Voertuig met verbrandingsmotor: compact / licht, veel vermogen, vervuiling, complexe aandrijflijn. Voertuig

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. Theorie en praktijk Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen"

Toyota Yaris Hybrid. Welkom bij de familie. terug te verdienen Toyota Yaris Hybrid Welkom bij de familie Autotest Waarom worden er alleen hybride-versies van grote auto's gemaakt? Juist mensen die voor kleine auto's kiezen, willen graag zo zuinig mogelijk rijden.

Nadere informatie

volvo 7900 hybrid Een stap BIJ dichter groenere steden

volvo 7900 hybrid Een stap BIJ dichter groenere steden volvo 7900 hybrid Een stap BIJ dichter groenere steden betere ZAKEN voor een betere wereld Milieuprestaties worden niet langer als onbelangrijk beschouwd. Voor bedrijven in openbaar vervoer is het een

Nadere informatie

DE INNOVATIEVE S-SERIE

DE INNOVATIEVE S-SERIE LUXURY IN MOTION DE INNOVATIEVE S-SERIE Ontdek uw vrijheid met de betrouwbare en veelzijdige scootmobielen van STERLING. Met de goede rij prestaties en het uitstekende comfort heeft u genoeg reden om er

Nadere informatie

Alles draait om de hybride. Hybrid systems

Alles draait om de hybride. Hybrid systems Alles draait om de hybride Hybrid systems Alles draait om de hybride Sinds 2003 biedt Geesinknorba hybride systemen aan voor zijn Geesinknorba achterladers. In 2009 werd het Hybrid Plug-In systeem bekroond

Nadere informatie

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol

Green Cleaning. Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Green Cleaning Duurzaam schoonmaakonderhoud - ecologisch, economisch en ergonomisch waardevol Waarom green? Green is bij ons meer dan groen het staat voor duurzaam. HECTAS hecht nadrukkelijk veel waarde

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

EENVOUDIG OVERAL ELEKTRICITEIT

EENVOUDIG OVERAL ELEKTRICITEIT EENVOUDIG OVERAL ELEKTRICITEIT Met een LPS hebt u altijd toegang tot 230V en 12V zonder de kosten en vervuiling van een draaiende motor. Clayton Power LITHIUM BATTERY ADAPTABLE POWER SYSTEMS TECHNOLOGY

Nadere informatie

De Full Hybrid Auris

De Full Hybrid Auris De Full Hybrid Auris Het beste van twee werelden De Full Hybrid Auris met Synergy Drive is de allereerste Full Hybrid in zijn klasse. Hybride rijden is kiezen voor een even unieke als hoogstaande rijervaring:

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001, MVO

Nadere informatie

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland

Jan Schouten. Volvo Truck Nederland Jan Schouten Quality Safety Environmental care A company driven by strong core values CO 2 -neutrale productie Eerste 100 % CO 2 -neutrale truckfabriek in Gent Windenergie, zonne-energie, biobrandstoffen

Nadere informatie

Rijden op H2 is meer dan een andere bus Op weg naar een schone toekomst. Kivi Niria congres Sustainable Mobility

Rijden op H2 is meer dan een andere bus Op weg naar een schone toekomst. Kivi Niria congres Sustainable Mobility Rijden op H2 is meer dan een andere bus Op weg naar een schone toekomst Kivi Niria congres Sustainable Mobility Rob van der Sluis 1 Van fossiel naar duurzaam Andere brandstof / energiedrager Andere infrastructuur

Nadere informatie

VITRA. multi tool carrier

VITRA. multi tool carrier VITRA multi tool carrier VITRA MULTI TOOL CARRIER De ideale oplossing voor alle werkzaamheden De ideale oplossing voor de Nederlandse markt. Een krachtige en comfortabele multi tool carrier, optimaal wendbaar

Nadere informatie

Volvo 9900 Uw dromen in zicht. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo 9900 Uw dromen in zicht. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo 9900 Uw dromen in zicht Volvo Buses. Driving quality of life Reizen in een Volvo 9900 is voor passagiers én chauffeurs een eersteklas beleving. Met zijn ongekende gevoel voor comfort en klasse biedt

Nadere informatie

Elektrisch rijden is de toekomst

Elektrisch rijden is de toekomst Elektrisch rijden is de toekomst Duurzaam onderweg in Rotterdam www.rotterdam.nl/elektrischrijden Elektrisch rijden neemt een vlucht. Er rijden steeds meer elektrische voertuigen rond. Een positieve ontwikkeling

Nadere informatie

NIEUW. Invacare Zephyr

NIEUW. Invacare Zephyr Geniet van het leven! De is de meest stille, veilige en comfortabele voorwielaangedreven rolstoel in de markt, ongeacht de rijomstandigheden. Het is de unieke combinatie van de True Track motoren en de

Nadere informatie

Samenvattende rapportage project Meerij- aanhanger P0901

Samenvattende rapportage project Meerij- aanhanger P0901 Samenvattende rapportage project Meerijaanhanger Gesubsidieerd door SenterNovem KTOH01022 Versie: Auteurs: Datum: openbaar IWO Project bv R. Hunik P. Hafkamp 29 november 2009 Onderliggende rapportages

Nadere informatie

Fleetclub van 100. Welkom

Fleetclub van 100. Welkom Fleetclub van 100 Welkom Fleetclub van 100 Welkom Michel Dudok Manager Fleetsales & Leasing Doel van deze workshop Na afloop van de workshop bent u op de hoogte van De achtergronden, techniek en actuele

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Gardena Robotmaaier R40Li (4071)

Gardena Robotmaaier R40Li (4071) Gardena Robotmaaier R40Li (4071) The robotic lawnmower for more comfort, free time and quality of life. De innovatieve GARDENA robotmaaier R40Li maait voor uw: het maait het gazon op zijn eigen manier,

Nadere informatie

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug

Renault Zoe. Twee stapjes naar voren, een stapje terug Renault Zoe Twee stapjes naar voren, een stapje terug Rij-impressie Eind 2016 onderging de Renault Zoe een facelift. De compacte elektrische auto van Renault kreeg een zuinigere motor en een grotere batterij.

Nadere informatie

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY

GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY GEMAAKT OM TE LEVEREN DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DE NIEUWE LF EURO 6, GEMAAKT OM TE LEVEREN De nieuwe LF biedt alles wat u mag verwachten van een moderne distributietruck. Hij is

Nadere informatie

Diesel & LPG heftrucks

Diesel & LPG heftrucks Diesel & LPG heftrucks eco-x 24/7 service wereldwijd netwerk DX GX De diesel en LPG vorkheftruck range van UniCarriers Uiterste precisie tot uw dienst THE BEST OF Door het samenvoegen van de drie onderscheidende

Nadere informatie

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU Eenpersoons Hoogwerkers www.boeckergroup.com ALU eenpersoons hoogwerkers Altijd up to date! Al meer dan 25 jaar staat Böcker wereldwijd bekend om zijn betrouwbare

Nadere informatie

Zero emissie busvervoer in Limburg Pilot lijn 4 in Maastricht

Zero emissie busvervoer in Limburg Pilot lijn 4 in Maastricht Zero emissie busvervoer in Limburg Pilot lijn 4 in Maastricht P.F.C.W. Van der Broeck, 15-03-2013 1 Waarom Zero Emissie Busvervoer? 1. Verbeteren luchtkwaliteit Maastricht (fijn stof); 2. Klimaatdoelen

Nadere informatie

EEN HOGER NIVEAU UW OMZET NAAR EFFICIËNT HANTEREN TILT

EEN HOGER NIVEAU UW OMZET NAAR EFFICIËNT HANTEREN TILT Farmlift farmlift EFFICIËNT HANTEREN TILT UW OMZET NAAR EEN HOGER NIVEAU FARMLIFT MAAKT SNEL WERK VAN DE GROOTSTE TAKEN Professionele landbouwers kunnen nu rekenen op de Case IH Farmlift telescopische

Nadere informatie

SERIES. www.govecs.nl www.rrmobility.nl

SERIES. www.govecs.nl www.rrmobility.nl SERIES www.govecs.nl www.rrmobility.nl CO2 Emissies 1800 kg 950 kg 920 kg 750 kg 710 kg 240 kg 0 kg Hybride auto Middenklasse Openbaar 2-takt scooter 4-takt scooter GOVECS GOVECS auto vervoer e-scooter

Nadere informatie

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers

SXG 216 /323 /326. Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers SXG 216 /323 /326 Krachtige en betrouwbare dieselzitmaaiers Krachtig & betrouwbaar Bij de zitmaaiers van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: uitmuntende wereldvermaarde technologie van

Nadere informatie

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN

STYLE DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN Hybrid DESIGN EN STIJL KOMEN SAMEN STYLE DE NIEUWE RAV4 IS GEMAAKT VOOR DIEGENEN DIE ZICH GRAAG ONDERSCHEIDEN. HIJ COMBINEERT ROBUUSTE, EIGENTIJDSE STYLING MET PUUR VAKMANSCHAP EN SLIM RIJCOMFORT. DE

Nadere informatie

Kia Niro PHEV. Overbruggingskrediet. Van Hybride naar plug-in hybride

Kia Niro PHEV. Overbruggingskrediet. Van Hybride naar plug-in hybride Kia Niro PHEV Overbruggingskrediet Autotest Is tijd voor een elektrische auto? Daar zijn de meningen over verdeeld. Iedereen is het er over eens dat elektrische auto's stil, snel en schoon zijn. Maar het

Nadere informatie

MEER RENDEMENT DOOR MEER INZICHT DAF CONNECT

MEER RENDEMENT DOOR MEER INZICHT DAF CONNECT MEER RENDEMENT DOOR MEER INZICHT DAF CONNECT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DAF CONNECT REAL-TIME INFORMATIE VOOR OPTIMALE PRESTATIES Altijd zicht op de prestaties van uw vloot en grip op uw logistieke

Nadere informatie

MEER KRACHT IN JE WIELEN

MEER KRACHT IN JE WIELEN MEER KRACHT IN JE WIELEN Simpelweg mobiel. MADE IN GERMANY 3 2 VERLEG JE GRENZEN. Vandaag de dag is er één ding enorm belangrijk geworden: mobiliteit. Daarom hebben we een transportmiddel nodig dat volledig

Nadere informatie

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl MAN EfficientLine 2 De zuinigste MAN nu nog zuiniger 6,5% minder verbruik www.man-trucks.nl MAN EfficientCruise De basis voor een grote besparing Door koppeling van GPS data aan de cruise control is het

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

Switch! Change is good.

Switch! Change is good. Switch! Change is good. Praktisch en emissievrij, de geheel elektrische EC-03 25km versie is een uitermate doordacht mobiliteitsproduct. Met de comfortabele zitpositie, het gebruiksvriendelijke ontwerp

Nadere informatie

Renault Kangoo Maxi ZE

Renault Kangoo Maxi ZE Renault Kangoo Maxi ZE Groter, ruimer, verder Rij-impressie Zoekt u een bedrijfsauto of gezinsauto? Dan is groter en ruimer beter. Bijvoorbeeld de uiterst functionele Renault Kangoo. Moet het ook een elektrische

Nadere informatie

Man-up Hoogbouwtrucks

Man-up Hoogbouwtrucks Man-up Hoogbouwtrucks 24/7 service wereldwijd netwerk Combitrucks EK Man-up hoogbouwtrucks Hoge performance gecombineerd met smalle gangen Compact, krachtig, manoeuvreerbaar, eenvoudig te bedienen en boven

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten

Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Reinigingstechniek Bedrijfsreiniging Sweepmaster 900 / 980 R Voor comfortabel en stofvrij vegen, binnen en buiten Zit-veegzuigmachines met een oppervlakterendement tot m 2 /h Perfect vegen snel en schoon

Nadere informatie

Advies en ondersteuning

Advies en ondersteuning Vaillant Services Advies en ondersteuning Ook de service is betrouwbaar Uw installateur adviseert Welk geotherm hybride systeem is het meest geschikt voor u? Uw installateur helpt u met een deskundig advies,

Nadere informatie

STEL JE EEN WERELD VOOR ZONDER GRENZEN.

STEL JE EEN WERELD VOOR ZONDER GRENZEN. Omarm de vrijheid STEL JE EEN WERELD VOOR ZONDER GRENZEN. Waar obstakels wegvallen en je je kunt voortbewegen zonder beperkingen. Stel je een elektrische rolstoel voor waar je het strand mee op kan, het

Nadere informatie

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV Mitsubishi Outlander PHEV Vandaag is alles beter Autotest Een jaar geleden werd de nieuwe Mitsubishi Outlander geïntroduceerd. Een prima auto die een prima recensie kreeg. Maar zowel de klanten als de

Nadere informatie

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner

TM 3215/3265. Uw professionele veelzijdige partner TM 3215/3265 Uw professionele veelzijdige partner Krachtig & betrouwbaar Bij de tractoren van Iseki zit al het vakmanschap in één enkele machine: de ISEKI TM serie bestaat uit twee modellen met hydrostatische

Nadere informatie

U heeft de zaterdag weer voor uzelf Automatisch maaien

U heeft de zaterdag weer voor uzelf Automatisch maaien U heeft de zaterdag weer voor uzelf Automatisch maaien TANGO E5 Smart tool smart solution Geniet weer van uw vrije tijd Wees eerlijk: er zijn leukere dingen te bedenken dan grasmaaien. De TANGO E5-robotmaaier

Nadere informatie

SunTuk Taxi. SunTuk - OnVolts. Contact informatie

SunTuk Taxi. SunTuk - OnVolts. Contact informatie SunTuk Taxi Contact informatie Cees de Graaf +31651673755 ceesdegraaf@planet.nl Timothy van Beelen +31641307489 info@onvolts-onderdelen.nl Voor productinformatie en verkoop, neem contact op met Timothy

Nadere informatie

DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport

DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport DAF, a World of Applications Waste & Environmental Transport DAF, a World of Applications DAF voertuigconcepten LF Distributie Stedelijk CF XF Nationaal Lange afstand Rij-afstand DAF cabine-overzicht DAF

Nadere informatie

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken.

Reinigingstechniek Gebouwreiniging. Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam. De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Reinigingstechniek Gebouwreiniging Scrubmaster B30 en B45 Compact en handzaam De schrob-zuigmachine voor kleine en middelgrote oppervlakken. Dagelijks een glanzend en onberispelijk schone vloer Scrubmaster

Nadere informatie

Volkswagen e-up! Up en top groen

Volkswagen e-up! Up en top groen Bjorn Blokzijl 30 maart 2014 Up en top groen Met de Nissan Leaf als pionier op het gebied van volledig elektrisch aangedreven productieauto's, druppelen de laatste tijd steeds meer EV's de markt op. Door

Nadere informatie

DYNAMIC. Draaihekaandrijving

DYNAMIC. Draaihekaandrijving DYNAMIC Draaihekaandrijving Vloeiend en geruisloos Stevig en robuust Obstakeldetectie met ingebouwde sensor Afstandsbediening met APS Werkt op batterijen of manueel bij stroomuitval Entrya Technologies

Nadere informatie

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN

WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN ALD FAQ WAT U WILT WETEN OVER ELEKTRISCH RIJDEN INHOUD 1. Is elektrisch rijden iets voor mij? 3 2. Welke soorten elektrische auto s zijn er? 3 3. Welke auto is voor mij geschikt? 4 4. Hoe ver kan ik rijden

Nadere informatie

Oplossingen waarmee u écht verder komt

Oplossingen waarmee u écht verder komt Oplossingen waarmee u écht verder komt Alleen BP PLUS biedt de beste oplossingen om uw wagenpark zo efficiënt mogelijk in te zetten. Van een omvangrijk Europees netwerk van tankstations tot uitgebreide

Nadere informatie

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor.

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. www.absgroup.com The ABS EffeX range complies fully with Een geheel nieuwe benadering

Nadere informatie

TRAJECT CONTROLE. Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland

TRAJECT CONTROLE. Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland TRAJECT CONTROLE Case study - A2 (Amsterdam/Utrecht), Nederland MEER VERKEER MINDER LAWAAI & VERVUILING De belangrijkste verkeersader tussen het noorden en het zuiden van Nederland is de A2 tussen Amsterdam

Nadere informatie

VOLVO TRUCKS SERVICES

VOLVO TRUCKS SERVICES VOLVO TRUCKS SERVICES DRIE UNIEKE PAKKETTEN BESPAAR DIRECT SLIMMER VEILIGER EFFICIËNTER DE TOEKOMST Er is meer dan alleen uw truck op de weg. Het gaat ook om goede prestaties, een laag brandstofverbruik,

Nadere informatie

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair

Airconditioning. Mono- en Multisplit vivair Airconditioning Mono- en Multisplit vivair DC inverter klasse follow me ionisatie vivair, een oplossing voor elk seizoen GAMMA TOP COMFORT DC INVERTER Residentieel gamma: model monosplit Residentieel gamma:

Nadere informatie

Profiteer nog voor het einde van 2014 van de subsidie op elektrische scooters

Profiteer nog voor het einde van 2014 van de subsidie op elektrische scooters Profiteer nog voor het einde van 2014 van de subsidie op elektrische scooters Inleiding Ondernemersvereniging Hart Voor De Amsterdamse Straatweg biedt u in samenwerking met NoNoiz Scooters BV de mogelijkheid

Nadere informatie

DETAILS VAN UW CONFIGURATIE:

DETAILS VAN UW CONFIGURATIE: Mijn DS 7 CROSSBACK Geconfigureerd op 12/08/2019 TOTAAL DETAILS VAN UW CONFIGURATIE: UITVOERING CARROSSERIEVARIANT DS 7 CROSSBACK inbegrepen UITVOERING CHIC inbegrepen MOTORUITVOERING PURETECH 130 S&S

Nadere informatie

S 500 PLUG-IN HYBRID.

S 500 PLUG-IN HYBRID. S 500 PLUG-IN HYBRID. Z n sterkste kracht: efficiëntie. Met de S 500 PLUG-IN HYBRID legt Mercedes-Benz wederom nieuwe maatstaven aan op technologiegebied. Daarbij zijn onovertroffen comfort, voortreffe

Nadere informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie

De Sprinter Mobility. Technische informatie De Sprinter Mobility Technische informatie Modelserie Sprinter Mobility 33 Sprinter Mobility 23 2 Technische gegevens Maten Mobility 23 Mobility 33 Lengte 5910 mm 6945 mm Breedte 1993 mm 1993 mm Hoogte

Nadere informatie

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen

DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL. Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen DE NIEUWE VOLVO FM METHAAN-DIESEL Een doorbraak voor gasaangedreven zware voertuigen HOGE PRESTATIES, ZEER EFFICIËNT - ÉN EEN DUURZAME OPLOSSING De introductie van de Volvo FM Methaan-Diesel betekent

Nadere informatie

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med

Bakwagen 8 4. Bakwagen ,5 46. Med ASCONFIGURATIE/CHASSISHOOGTE/WIELBASIS (afmetingen in dm) Bakwagen X- Bakwagen 6 2 48 48 48 Bakwagen 6 4 X- Bakwagen 8 2 Radt-ar radt-gr,5 RAPDT-GR 60 60 Bakwagen,5,5 62,5 RADDT-GR 53 RADDT-G2 X- X- 53

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Opel Ampera. Nooit meer bang. Range Extender. tussen elektrische kilometers en kilometers op de benzinemotor"

Opel Ampera. Nooit meer bang. Range Extender. tussen elektrische kilometers en kilometers op de benzinemotor Opel Ampera Nooit meer bang Autotest Klamme handen en zweet op het voorhoofd. Alle eigenaren van elektrische auto's delen dezelfde angst: hebben de accu's nog stroom genoeg om de bestemming te halen? De

Nadere informatie

De eerste 100% elektrische personal commuter op vier wielen met verwijderbare accu. Compact, ecologisch en stil. Om in alle vrijheid te rijden, zelfs

De eerste 100% elektrische personal commuter op vier wielen met verwijderbare accu. Compact, ecologisch en stil. Om in alle vrijheid te rijden, zelfs De eerste 100% elektrische personal commuter op vier wielen met verwijderbare accu. Compact, ecologisch en stil. Om in alle vrijheid te rijden, zelfs in plekken waar auto s niet kunnen komen, en snel parkeren

Nadere informatie

Omdat in % van de nieuwe auto s. uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem...

Omdat in % van de nieuwe auto s. uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem... Omdat in 2007 90% van de nieuwe auto s uitgerust zal zijn met het start/stop-systeem... Batterij prestatie en geavanceerde technologieën In elk voertuig levert de batterij energie voor het starten van

Nadere informatie

Luchtverontreiniging Geluidsoverlast Goupil werkvoertuigen op maat, 100% elektrisch aangedreven

Luchtverontreiniging Geluidsoverlast Goupil werkvoertuigen op maat, 100% elektrisch aangedreven Rijdt u al elektrisch? % Luchtverontreiniging Geluidsoverlast Goupil werkvoertuigen op maat, 100% elektrisch aangedreven Uw keuze voor een Goupil Elektrotruck % CO2 uitstoot Kenmerken als Milieuvriendelijkheid,

Nadere informatie

NIEUW ACCU ASSORTIMENT

NIEUW ACCU ASSORTIMENT NIEUW ACCU ASSORTIMENT NIEUW ACCU HEGGENSCHAAR Haarscherp nauwkeurig dankzij de lasergesneden, diamantgeslepen stalen messen met dubbele werking. 56V 61 cm lengte mes 22 mm max. diameter takken 4,05 Kg

Nadere informatie

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw

COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw COMPACT RCL-serie 2,2-15 kw Eenvoudige en complete oplossing voor uw persluchtbehoefte. COMPACT RCL-serie De RCL combineert de eenvoud en het rendement van een zuigercompressor met de duurzaamheid, technologie

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Inleiding. en meerwaarde te creëren door: 2GOability is een professionele fabrikant van mobiliteitshulpmiddelen.

Inleiding. en meerwaarde te creëren door: 2GOability is een professionele fabrikant van mobiliteitshulpmiddelen. Productcatalogus Inleiding 2GOability is een professionele fabrikant van mobiliteitshulpmiddelen. Producten van een hoge kwaliteit, betrouwbaar en vriendelijk geprijsd. Eenvoudig in gebruik en onderhoud

Nadere informatie