1 Ontwerp-Richtlijn 120 Prijsgrondslagen, paragraaf 4

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1 Ontwerp-Richtlijn 120 Prijsgrondslagen, paragraaf 4"

Transcriptie

1 Postbus AD Amsterdam RJ-Comm PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Thomas R. Malthusstraat JR Amsterdam Postbus BJ Amsterdam Telefoon (020) Fax (020) Betreft: Commentaar op ontwerp-richtlijnen 2006 Geachte dames en heren, Graag maken wij gebruik van de gelegenheid om commentaar te geven op enkele ontwerp-richtlijnen, zoals opgenomen in de Jaareditie 2006 van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving. Wij volgen in ons commentaar de volgorde van de hoofdstukken van de Richtlijnen. Onze opmerkingen over ontwerp-richtlijn 290 en naar aanleiding daarvan gewijzigde alinea s in andere hoofdstukken zijn niet in deze brief opgenomen. Hierover zullen wij u in de loop van april 2007 afzonderlijk berichten. 1 Ontwerp-Richtlijn 120 Prijsgrondslagen, paragraaf 4 Naar aanleiding van de ontwerp-paragraaf 4 als zodanig hebben wij geen opmerkingen. Wel leidt de aanpassing van paragraaf 4 tot enkele aanpassingen die in andere Richtlijnen zouden moeten worden aangebracht. Deze staan hieronder vermeld. 1.1 Alinea Als gevolg van de ontwerprichtlijn moet ook de tekst van alinea , 3 e aandachtstreepje, worden aangepast. Wij stellen voor deze te wijzigen in toelichting van de prijsgrondslagen. PricewaterhouseCoopers is de handelsnaam van onder meer de volgende vennootschappen: PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. (KvK ), PricewaterhouseCoopers Belastingadviseurs N.V. (KvK ), PricewaterhouseCoopers Advisory N.V. (KvK ) en PricewaterhouseCoopers B.V. (KvK ). Op diensten verleend door deze vennootschappen zijn Algemene Voorwaarden van toepassing, waarin onder meer aansprakelijkheidsvoorwaarden zijn opgenomen. Deze Algemene Voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam en ook in te zien op

2 1.2 Alinea Bij invoering van de ontwerprichtlijn vervalt de huidige alinea Deze bevat de aanbeveling informatie over de actuele waarde in te toelichting op te nemen bij toepassing van historische kosten als prijsgrondslag. In deze alinea stond ook een verwijzing naar paragraaf 2 van Richtlijn 115. In alinea wordt de grens voor vermelding van actuele waarden genoemd. Door het vervallen van alinea heeft de bepaling in alinea in feite geen context meer. Het verdient aanbeveling om alinea als volgt te formuleren: Bij toepassing van de historische prijsgrondslag in de jaarrekening wordt aanbevolen de actuele waarde in de toelichting te vermelden. De grens voor vermelding van actuele waarden in de toelichting wordt daarbij gelegd bij verschillen. 2 Richtlijn 212 Materiële vaste activa, alinea 440 en rekenvoorbeeld C2 2.1 Alinea Ten aanzien van de tekst van alinea 440 als zodanig hebben wij geen opmerkingen. 2.2 Rekenvoorbeeld C2 Voor de interpretatie van alinea 440 is de toevoeging van het rekenvoorbeeld C2 nuttig. Hierbij doen wij drie voorstellen om de tekst van het rekenvoorbeeld C2 te verduidelijken: 1. Eerste alinea, 2 e zin ( De rechtspersoon elimineert ) vervangen door: In dit voorbeeld wordt er van uitgegaan dat de rechtspersoon voor de verwerking van de waardeverandering de methode van alinea 408a gebruikt (eliminatie van de cumulatieve afschrijvingen tegen de bruto boekwaarde van het materieel vast actief). 2. Tweede alinea, 2 e en 3 e zin ( De verplichting voor... niet dubbel wordt verwerkt ) vervangen door: Als het actief is getaxeerd op netto-basis wordt voor de bepaling van de bruto waarde van het actief het getaxeerde bedrag verhoogd met de kosten van herstel. Deze aanpassing is gelijk aan de contante waarde van de verplichting voor kosten van herstel per het moment van herwaardering. (2)

3 3. Eerste alinea van het eerste rekenvoorbeeld, na eerste zin ( Uitgaande van het feitenpatroon... voor het actief ) tussenvoegen: Dit is een taxatie op netto-basis. Aan het eind van de huidige 2 e zin ( Er zijn geen wijzigingen opgetreden voorziening ) toevoegen:, zodat de contante waarde van de voorziening voor kosten van herstel per het moment van herwaardering gelijk is aan de boekwaarde van deze voorziening.. Verder lijkt het ons logischer om het cijfermatige voorbeeld in omgekeerde volgorde weer te geven, door uitgaande van de netto taxatie, vermeerderd met de herstelkosten en de cumulatieve afschrijvingen uit te komen op de bruto waarde. Dan sluit het cijfervoorbeeld beter aan op de daaraan voorafgaande tekst. De datum in het eerste deel van het cijfervoorbeeld moet zijn 31 december 2002 in plaats van 31 december Overigens geven wij u in overweging om voor de gehele bijlage geen gefixeerde jaartallen te gebruiken, maar deze weer te geven in het format 20x1, 20x2 etc. 3 Richtlijn 214 Financiële vaste activa, ontwerp-alinea a Over deze ontwerp-alinea hebben wij geen opmerkingen. 4 Richtlijn 217 Consolidatie, ontwerp-alinea s 104 en Alinea Het is niet duidelijk wat moet worden verstaan onder aandelen die volledig en direct in handen zijn van een natuurlijke persoon. Hoe werkt dit bijvoorbeeld uit als de aandelen van de personal holding zijn gecertificeerd en worden gehouden door een stichting administratiekantoor? Wordt in zo n geval (de aandelen zijn dan niet direct in handen ) per definitie niet aan de voorwaarden van een personal holding voldaan of moet dit van geval tot geval worden beoordeeld, analoog aan hetgeen is geformuleerd in ? (3)

4 4.2 Alinea Evenals voorgaand jaar (zie onze brief d.d. 6 maart 2006) merken wij op dat argumentatie vragen oproept. Kern van deze argumentatie is het al dan niet feitelijk beleidsbepalend zijn van de personal holding in de werkmaatschappijen, terwijl naar onze mening de bepalingen voor groepsrelaties, zoals opgenomen in RJ e, als uitgangspunt zouden moeten dienen. Overigens vragen wij ons af of de vrijstelling veel effect zal sorteren, aangezien er in de praktijk vaak sprake is van een managementrelatie tussen de personal holding en de onderliggende werkmaatschappij(en). 4.3 Alinea a In deze ontwerp-alinea wordt het woord dient gebruikt, wat impliceert dat dit een stellige uitspraak is. Daarom moet deze alinea, met uitzondering van de zin Meestal zal worden voldaan vetgedrukt worden weergegeven. 4.4 Alinea c In deze ontwerp-alinea wordt het woord dient gebruikt, wat impliceert dat dit een stellige uitspraak is. Daarom moet deze alinea vetgedrukt worden weergegeven. Wij stellen voor om deze alinea aan te vullen met een bepaling dat de desbetreffende consolidatie plaatsvindt met ingang van de eerste dag van het boekjaar waarin wordt vastgesteld dat niet meer aan de voorwaarden wordt voldaan. 5 Richtlijn 240 Eigen vermogen 5.1 Alinea 411 Onderstaand geven wij drie opmerkingen naar aanleiding van de verwerking van de vrijval uit de herwaarderingsreserve in de winst-en-verliesrekening. Wij zijn van mening dat de presentatie van de vrijval op alleen de door u aangegeven regel van de winst-en-verliesrekening niet in alle gevallen een juiste weergave is van de oorzaak van de realisatie van de herwaardering. Met name in het geval dat de realisatie het gevolg is van een verkoop van een incidenteel op de hogere opbrengstwaarde gewaardeerd actief zou de vrijval uit de herwaarderingsreserve op (4)

5 dezelfde plaats in de winst-en-verliesrekening moeten worden opgenomen als waar bij waardering op basis van historische kosten de boekwinst zou worden gepresenteerd. Uit de bepaling dat indien een vermindering van de herwaarderingsreserve ten gunste van de winst-en-verliesrekening wordt gebracht, deze op een afzonderlijke regel van de winst-en-verliesrekening moet worden gepresenteerd, leiden wij af dat de ontwerpalinea er van uitgaat dat de gehele vrijval van de herwaarderingsreserve op deze regel wordt vermeld. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt tussen ondernemingen die de herwaarderingsreserve netto (onder aftrek van het belastingeffect) presenteren en ondernemingen die geen belastingeffect in aanmerking nemen bij de vorming van een herwaarderingsreserve. Bij het vermelden van de netto vrijval als één bedrag heeft deze bepaling tot gevolg dat de bruto vrijval wordt gesaldeerd met de daarop betrekking hebbende belasting. Dit geeft naar onze mening geen juist beeld van de resultaten vóór en ná belasting. Het zou beter zijn om de bruto vrijval in het resultaat voor belasting op te nemen en de daarmee samenhangende belastinglast apart op te nemen in de post belastingen resultaat uit gewone bedrijfsuitoefening. In de toelichting op laatstgenoemde post moet de belastingcomponent met betrekking tot de vrijval uit de herwaarderingsreserve dan apart worden weergegeven. De ontwerp-alinea schrijft voor dat de vrijval op een aparte regel direct voorafgaand aan de financiële baten en lasten moet worden gepresenteerd. Wij merken op dat in de modellen van het Besluit Modellen Jaarrekening de term financiële baten en lasten niet voorkomt en dat het de voorkeur verdient om de desbetreffende regel specifieker aan te duiden ( opbrengsten van vorderingen die tot de vaste activa behoren en van effecten ). 6 Richtlijn 330 Verbonden partijen Het verdient aanbeveling om de bestaande definitieve richtlijn Verbonden partijen te laten bestaan en de huidige ontwerprichtlijn in te trekken. Pas bij verwerking van de (recente) wijzigingen met betrekking tot verbonden partijen in de 4 e en 7 e EU-Richtlijnen in de Nederlandse wetgeving, is het van belang om na te gaan wat de effecten hiervan zijn op de huidige definitieve richtlijn om eventueel alsdan een nieuwe richtlijn uit te brengen. (5)

6 7 Richtlijn 640 Organisaties-zonder-winststreven 7.1 Paragraaf 7 Stichting Administratiekantoor In ontwerp-alinea staat voor wat betreft de verwerking van de aandelen en certificaten binnen een Stichting Administratiekantoor een verwijzing naar paragraaf 7 van hoofdstuk 640. Wij bevelen aan om in paragraaf 7 van hoofdstuk 640 ook een verwijzing naar alinea op te nemen voor wat betreft de eventuele verwerking van de gegevens van de Stichting Administratiekantoor in de geconsolideerde jaarrekening van de vennootschap waarvan zij de aandelen houdt. 8 Richtlijn 650 Fondsenwervende instellingen 8.1 Alinea Wij stellen voor om deze alinea voor de toepassing in de praktijk te verduidelijken met één of meerdere voorbeelden van welke uitgaven juist niet als immateriële vaste activa kunnen worden verstaan. Hierbij denken wij met name aan de kosten van wervingsacties. In de praktijk blijkt regelmatig dat deze als immaterieel actief worden bestempeld, terwijl er geen directe relatie met de te verwachten opbrengsten is. 8.2 Alinea Volgens deze alinea kunnen er bijzondere omstandigheden zijn die rechtvaardigen dat materiële vaste activa direct ten laste van de winst-en-verliesrekening worden geboekt. Wij bevelen aan om nader aan te geven welke deze bijzondere omstandigheden zijn, eventueel aan de hand van een voorbeeld. 8.3 Alinea In deze alinea wordt het begrip waarde in het economisch verkeer gebruikt. Dit is vooral een fiscale term. In andere Richtlijnen komt dit waardebegrip niet voor. Het is beter om in navolging van andere Richtlijnen te spreken van reële waarde. Als voor gebruik van waarde in het economisch verkeer wordt gekozen zou de inhoud van dit begrip in de definities moeten worden opgenomen. (6)

7 Als u naar aanleiding van bovenstaand commentaar vragen heeft zijn wij tot nadere toelichting graag bereid. Met vriendelijke groet, PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. Leandro van Dam RA Partner (7)

RJ-Uiting : Actuele kostprijs

RJ-Uiting : Actuele kostprijs RJ-Uiting 2016-11: Actuele kostprijs Algemeen Op 9 oktober 2015 is de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening (wetsvoorstel 34 176) in het Staatsblad gepubliceerd (Staatsblad 2015, nr. 349). Deze Uitvoeringswet

Nadere informatie

Sytse Duiverman 12 februari 2019

Sytse Duiverman 12 februari 2019 Actualia Externe verslaggeving 2018 Sytse Duiverman 12 februari 2019 Nieuwe verslaggevingsregels voor 2018 Nieuwe Richtlijnen voor de jaarverslaggeving 2018 Belangrijkste wijzigingen (boekjaar 2018) 1/3

Nadere informatie

Jaarrekening Zeestad Beheer BV - Den Helder

Jaarrekening Zeestad Beheer BV - Den Helder Jaarrekening 2013 Zeestad Beheer BV - Den Helder Datum: 21 mei 2014 Inhoud Inleiding - Rapport indeling Jaarrekening 2013 - Balans per 31 december 2013 - Winst- en verliesrekening over 2013 - Toelichting

Nadere informatie

Ten geleide bij editie RJk-bundel

Ten geleide bij editie RJk-bundel Ten geleide bij editie 2005 - RJk-bundel INLEIDING Voor u ligt alweer de tweede editie van de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving voor kleine rechtspersonen (RJk-bundel). Deze editie is net als de vorige

Nadere informatie

CATIESTUKKE~ O~ER HET BOEKJAAR Company.info B.V. Today's Amsterdam. Handelsregister. dossiernummer

CATIESTUKKE~ O~ER HET BOEKJAAR Company.info B.V. Today's Amsterdam. Handelsregister. dossiernummer CATIESTUKKE~ O~ER HET BOEKJAAR 2014 Today's Tomorrovv Handelsregister Kamer van n Koo oophandel V voor aststellingj aarre, kening arn, door dossiernummer de Algernen 50749032 ne V ' 0000 ergaderin van

Nadere informatie

RJ-Uiting 2015-9: Ontwerp-richtlijn C2 Microrechtspersonen

RJ-Uiting 2015-9: Ontwerp-richtlijn C2 Microrechtspersonen RJ-Uiting 2015-9: Ontwerp-richtlijn C2 Microrechtspersonen Met de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening is een nieuwe categorie microrechtspersonen geïntroduceerd. Voor deze nieuwe categorie rechtspersonen

Nadere informatie

Raad voor de Jaarverslaggeving Antonio Vivaldistraat 2-8 1083 HP AMSTERDAM. Rotterdam, 4 januari 2011. Betreft: Commentaar Jaaredities 2010

Raad voor de Jaarverslaggeving Antonio Vivaldistraat 2-8 1083 HP AMSTERDAM. Rotterdam, 4 januari 2011. Betreft: Commentaar Jaaredities 2010 Ernst & Young Accountants LLP Marten Meesweg 51 3068 AV Rotterdam Postbus 488 3000 AL Rotterdam Tel.: +31 (0) 88-407 5013 Fax: +31 (0) 88-407 5837 www.ey.nl RJ-Comm. 1150 Raad voor de Jaarverslaggeving

Nadere informatie

JAARRAPPORT 2011. Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM

JAARRAPPORT 2011. Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM JAARRAPPORT 2011 Oyens & Van Eeghen Beheer B.V. Zuidplein 124 1077 XV AMSTERDAM Vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders d.d. 30 mei 2012. INHOUD 1 INLEIDING 2 JAARREKENING 3 OVERIGE

Nadere informatie

RJ-Uiting : Actuele kostprijs

RJ-Uiting : Actuele kostprijs RJ-Uiting 2017-2: Actuele kostprijs Algemeen Met RJ-Uiting 2016-11 Actuele kostprijs heeft de Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) enige wijzigingen voorgesteld om nadere duiding te geven over het begrip

Nadere informatie

RJ-Uiting : RJ 150 Foutherstel en Rjk A3.3 Foutherstel

RJ-Uiting : RJ 150 Foutherstel en Rjk A3.3 Foutherstel RJ-Uiting 2015-6: RJ 150 Foutherstel en Rjk A3.3 Foutherstel Algemeen RJ-Uiting 2015-6: RJ 150 Foutherstel en Rjk A3.3 Foutherstel bevat de wijzigingen in hoofdstuk 150 Foutherstel en RJk A.3.3 In deze

Nadere informatie

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016

Finquiddity Vermogensbeheer B.V., Hilversum Nummer kamer van koophandel: Gegenereerd op 10:40 25 mei 2016 31/12/2015 31/12/2014 Balans Balans voor of na resultaatbestemming Na Activa Vaste activa Materiële vaste activa 2.130 13.323 Vaste activa 2.130 13.323 Vlottende activa Vorderingen 781.596 683.707 Liquide

Nadere informatie

Publicatiestukken over de periode 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland B.V.

Publicatiestukken over de periode 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland B.V. Publicatiestukken over de periode 1 januari 2015 tot en met 31 december 2015 Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland B.V. Amsterdam 30 mei 2016 Inschrijfnummer KvK: 60390867 Inhoud Publicatiestukken

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de publicatiebalans 2018

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de publicatiebalans 2018 gevestigd te Rapport inzake de publicatiebalans 2018 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 24 juni 2019 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december 2018 4 1.2 Grondslagen van

Nadere informatie

RJ-Uiting : Ontwerp-alinea s toelichtingsbepalingen van RJ 272 Belastingen naar de winst

RJ-Uiting : Ontwerp-alinea s toelichtingsbepalingen van RJ 272 Belastingen naar de winst RJ-Uiting 2019-4: Ontwerp-alinea s toelichtingsbepalingen van RJ 272 Belastingen naar de winst Inleiding De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft besloten om de toelichtingsbepalingen in hoofdstuk

Nadere informatie

RJ-Uiting : Richtlijn Microrechtspersonen

RJ-Uiting : Richtlijn Microrechtspersonen RJ-Uiting 2016-4: Richtlijn Microrechtspersonen Algemeen In oktober 2015 is RJ-Uiting 2015-9 Ontwerp-Richtlijn C2 Microrechtspersonen gepubliceerd. In deze RJ-Uiting 2016-4 zijn de ontvangen commentaren

Nadere informatie

NE-iT Hosting B.V. De Tienden 26c 5674 TB NUENEN. Publicatierapport Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer

NE-iT Hosting B.V. De Tienden 26c 5674 TB NUENEN. Publicatierapport Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer NE-iT Hosting B.V. De Tienden 26c 5674 TB NUENEN Publicatierapport 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 17254018. Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 17 mei 2017

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Triodos Bank N.V.

Jaarrekening 2012 Triodos Bank N.V. Jaarrekening 2012 Triodos Bank N.V. Pagina Geconsolideerde balans per 31 december 2012 46 Geconsolideerde winst- en verliesrekening over 2012 47 Geconsolideerd overzicht van gerealiseerde en niet-gerealiseerde

Nadere informatie

Balans per 31 december 2012 Ref. 31-12-2012 31-12-2011 ACTIVA Beleggingen 3.1 - landerijen 7.644.060 7.547.000 - onroerend goed 2.135.330 1.921.360 - effecten 73.726.748 69.485.974 - spaarrekeningen 6.782.720

Nadere informatie

RJ-Uiting 2015-2: ontwerp-richtlijn 150 Foutherstel

RJ-Uiting 2015-2: ontwerp-richtlijn 150 Foutherstel RJ-Uiting 2015-2: ontwerp-richtlijn 150 Foutherstel Inleiding RJ-Uiting 2015-2 bevat de ontwerp-richtlijn 150 Foutherstel. De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) stelt via deze RJ-Uiting wijzigingen voor

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Halfjaarcijfers 2017

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Halfjaarcijfers 2017 Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM Halfjaarcijfers 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Halfjaarcijfers 1.1 Balans per 30 juni 2017 2 1.2 Toelichting op de halfjaarcijfers 3 1.1 Balans per 30 juni 2017 (Na resultaatbestemming)

Nadere informatie

SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016

SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016 SPECIALISTERREN B.V. KOBALTWEG 11 3542CE UTRECHT PUBLICATIERAPPORT 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Woerden, dossiernummer 24396392. Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 14 augustus

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2018 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2017 7 mei 2018 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2017 2 2 Staat van baten en lasten over 2017 3 3 Grondslagen voor waardering

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken augustus 2017 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2016 15 augustus 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1 Balans per 31 december 2016 2 2 Staat van baten en lasten over 2016 3 3 Grondslagen voor

Nadere informatie

Balans per 31 december 2013

Balans per 31 december 2013 Balans per 31 december 2013 31 december 2013 31 december 2012 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Onroerende zaken 315.307 330.249 Inventaris 4.925 6.878 Vervoermiddelen 725 1.625 Financiële vaste

Nadere informatie

RJ-Uiting : Ontwerp-alinea s RJ 122 Prijsgrondslagen voor vreemde valuta

RJ-Uiting : Ontwerp-alinea s RJ 122 Prijsgrondslagen voor vreemde valuta RJ-Uiting 2019-7: Ontwerp-alinea s RJ 122 Prijsgrondslagen voor vreemde valuta Inleiding In het kader van de periodieke beoordeling van niet-wettelijke opties in de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving

Nadere informatie

De RJ nodigt u uit tot het inzenden van reacties en commentaren op deze RJ-Uiting. Deze ziet de RJ graag uiterlijk 1 mei 2006 tegemoet.

De RJ nodigt u uit tot het inzenden van reacties en commentaren op deze RJ-Uiting. Deze ziet de RJ graag uiterlijk 1 mei 2006 tegemoet. RJ-Uiting 2006-1 Ten geleide De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft het verzoek ontvangen om een uitspraak te doen over de verwerking in de jaarrekening van om niet verkregen en gekochte CO2 emissierechten.

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016

Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8. Flight Forum DD EINDHOVEN. Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2016 Stichting Administratiekantoor Winkelfonds Duitsland 8 Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1.

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2015. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2015 Balans per 30 juni 2015 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2015 31 december 2014 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

Publicatierapport 2017

Publicatierapport 2017 Kruisweg 22-24 2011 LC HAARLEM Publicatierapport 2017 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Amsterdam, dossiernummer 34080682 Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 26 april 2018 Inhoudsopgave

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d.

SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. SynVest Fund Management B.V. gevestigd te Amsterdam Rapport inzake de Publicatiebalans 2016 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 26 juni 2017 Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 1.1 Balans per 31 december

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2014

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2014 Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2014 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 15-07-2015. Hogehilweg 5 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2014 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2016 Balans per 30 juni 2016 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2016 31 december 2015 Vaste activa Immateriële vaste activa

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2015

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Publicatiebalans 2015 Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2015 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 29 juni 2016. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2015 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Stichting Het Grachtenhuis T.a.v. Raad van Toezicht Herengracht CJ AMSTERDAM. Publicatiebalans 2016

Stichting Het Grachtenhuis T.a.v. Raad van Toezicht Herengracht CJ AMSTERDAM. Publicatiebalans 2016 Stichting Het Grachtenhuis T.a.v. Raad van Toezicht Herengracht 386 1016 CJ AMSTERDAM Publicatiebalans 2016 Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 50142011. Rapportdatum: 30 juni 2017 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Jaarstukken 2015 Datum, 25 februari 2016

Jaarstukken 2015 Datum, 25 februari 2016 Jaarstukken 2015 Datum, 25 februari 2016 Inhoud I Jaarverslag II Jaarrekening Balans per 31 december 2015 Staat van baten en lasten 2015 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling Toelichting op

Nadere informatie

STICHTING EDMOND HUSTINX Postbus AH Maastricht. Publicatierapport 2013

STICHTING EDMOND HUSTINX Postbus AH Maastricht. Publicatierapport 2013 STICHTING EDMOND HUSTINX Postbus 333 6201 AH Maastricht Publicatierapport 2013 PUBLICATIERAPPORT Balans per 31 december 2013 Winst-en-verliesrekening over 2013 Grondslagen voor waardering en resultaatbepaling

Nadere informatie

Titel van het document Publicatiestukken 2018 onecentral B.V. Naam van de rechtspersoon onecentral B.V. Zetel van de rechtspersoon

Titel van het document Publicatiestukken 2018 onecentral B.V. Naam van de rechtspersoon onecentral B.V. Zetel van de rechtspersoon . Startdatum van de periode waarop de betrekking heeft 1 januari 2018 Einddatum van de periode waarop de betrekking heeft 31 december 2018 Datum deponering 17 april 2019 1 INHOUD. Jaarverslag...2 Informatie

Nadere informatie

JAARSTUKKEN 2014 beknopte weergave. Anton Heyboer Stichting Den Ilp

JAARSTUKKEN 2014 beknopte weergave. Anton Heyboer Stichting Den Ilp JAARSTUKKEN 2014 beknopte weergave Anton Heyboer Stichting Den Ilp Den Ilp 66 1127 PG DEN ILP De stichting is opgericht op 19 januari 2011 en staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam

Nadere informatie

RJ-Uiting : ontwerp-richtlijn Aanpassingen van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving in verband met expliciete wettelijke opties

RJ-Uiting : ontwerp-richtlijn Aanpassingen van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving in verband met expliciete wettelijke opties RJ-Uiting 2006-3: ontwerp-richtlijn Aanpassingen van de Richtlijnen voor de jaarverslaggeving in verband met expliciete wettelijke opties Naar aanleiding van de heroverweging van de verhouding tussen de

Nadere informatie

Raad voor de Jaarverslaggeving Antonio Vivaldistraat HP AMSTERDAM. Rotterdam, 22 januari Geachte leden van de Raad,

Raad voor de Jaarverslaggeving Antonio Vivaldistraat HP AMSTERDAM. Rotterdam, 22 januari Geachte leden van de Raad, Ernst & Young Accountants LLP Marten Meesweg 51 3068 AV Rotterdam Postbus 488 3000 AL Rotterdam Tel.: +31 (0) 10-406 8888 Fax: +31 (0) 10-406 8889 www.ey.nl RJ-Comm. 1089 Raad voor de Jaarverslaggeving

Nadere informatie

Examen EV AA 18 januari 2017 Uitwerking en puntenverdeling. Opgave 1 (33 punten)

Examen EV AA 18 januari 2017 Uitwerking en puntenverdeling. Opgave 1 (33 punten) Examen EV AA 18 januari 2017 Uitwerking en puntenverdeling Opgave 1 (33 punten) Vraag 1 (27 punten) Geef voor de volgende posten in de geconsolideerde balans per 31 december 2016 van FRISBlue aan welke

Nadere informatie

Stichting De Passiewaard t.a.v. B. Timmer Gravin Sabinastraat 2g 3284AP Zuid-Beijerland. Jaarrekening 2016

Stichting De Passiewaard t.a.v. B. Timmer Gravin Sabinastraat 2g 3284AP Zuid-Beijerland. Jaarrekening 2016 Stichting De Passiewaard t.a.v. B. Timmer Gravin Sabinastraat 2g 3284AP Zuid-Beijerland Jaarrekening 2016 Stichting De Passiewaard t.a.v. het bestuur Gravin Sabinastraat 2g 3284AP Zuid-Beijerland Oud-Beijerland,

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Verkorte jaarrekening 26 augustus 2013

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Verkorte jaarrekening 26 augustus 2013 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Verkorte jaarrekening 26 augustus 2013 INHOUDSOPGAVE Pagina VERKORTE JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2012 4 2 Staat van baten en lasten over 2012 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

NE-iT Automatisering B.V. De Tienden 26c 5674 TB Nuenen. Publicatierapport 2016

NE-iT Automatisering B.V. De Tienden 26c 5674 TB Nuenen. Publicatierapport 2016 NE-iT Automatisering B.V. De Tienden 26c 5674 TB Nuenen Publicatierapport 2016 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 17161342. Vastgesteld door de algemene vergadering d.d. 17

Nadere informatie

aan het bestuur van Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal

aan het bestuur van Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal Institutenweg 41 7521 PH Enschede Postbus 474 7500 AL Enschede Tel. (053) 431 55 65 Fax (053) 432 56 45 E-mail enschede@eshuis.com aan het bestuur van Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal Boerskottenlaan

Nadere informatie

Xior Group NL B.V. te Antwerpen

Xior Group NL B.V. te Antwerpen Xior Group NL B.V. te Antwerpen Publicatierapport over de periode 1 oktober 2015 tot en met 10 december 2015 Opmerking: De vennootschap is per 11 december 2015 verdwenen als gevolg van een fusie met Xior

Nadere informatie

Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda

Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda Ophorst Van Marwijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda Rapport inzake de tussentijdse cijfers per 30 juni 2016 Inhoudsopgave Pagina Tussentijdse cijfers 1 Balans per 30 juni 2016 3 2 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie

Naam van de rechtspersoon Squarewise Transitions B.V. Zetel van de rechtspersoon Amsterdam. Datum van vaststelling van de jaarrekening 12 juni 2019

Naam van de rechtspersoon Squarewise Transitions B.V. Zetel van de rechtspersoon Amsterdam. Datum van vaststelling van de jaarrekening 12 juni 2019 Startdatum van de periode waarop de betrekking heeft 1 januari 2018 Einddatum van de periode waarop de betrekking heeft 31 december 2018 Jaarrekening vastgesteld (J/N) Datum deponering 1 INHOUD Jaarverslag2

Nadere informatie

Ciropack Holding B.V. gevestigd te Heiloo. Publicatiestukken Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel

Ciropack Holding B.V. gevestigd te Heiloo. Publicatiestukken Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel Ciropack Holding B.V. gevestigd te Heiloo Publicatiestukken 2015 Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 37119367 Enkelvoudige balans per 31 december 2015 (na voorstel resultaatverdeling) 31 december

Nadere informatie

Renpart Vastgoed Management B.V. PUBLICATIESTUKKEN 2007 RENPART VASTGOED MANAGEMENT B.V. TE DEN HAAG

Renpart Vastgoed Management B.V. PUBLICATIESTUKKEN 2007 RENPART VASTGOED MANAGEMENT B.V. TE DEN HAAG PUBLICATIESTUKKEN 2007 RENPART VASTGOED MANAGEMENT B.V. TE DEN HAAG BALANS (opgemaakt voor resultaatbestemming, bedragen in euro) ACTIVA 31 december 2007 31 december 2006 VASTE ACTIVA Materiële vaste activa

Nadere informatie

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2016 t/m 30 juni 2016

De Grote Voskuil Capital B.V. Haarlem. Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2016 t/m 30 juni 2016 Haarlem Tussentijds overzicht over de periode 1 januari 2016 t/m 30 juni 2016 INHOUD Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 3 TUSSENTIJDS OVERZICHT 1 Balans

Nadere informatie

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2017

Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat ZZ HENGELO. Jaarrekening 2017 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening 2017 Stichting Twente Hart Safe t.a.v. het bestuur Theo Wolvecampstraat 7 7556 ZZ HENGELO Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2016 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2016 1 Balans per 31 december 2016 2 Exploitatierekening over 2016 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2016 2016 2015 Activa Immateriële

Nadere informatie

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016

STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK. Rapport inzake jaarstukken mei 2016 STICHTING HOOP VOOR ALBANIË TE MAASDIJK Rapport inzake jaarstukken 2015 12 mei 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 4 2 Staat van baten en lasten over 2015 5 3 Grondslagen

Nadere informatie

A Grondslagen en uitgangspunten

A Grondslagen en uitgangspunten A Grondslagen en uitgangspunten A1 Algemene grondslagen ALGEMEEN Als grondslag komen in aanmerking de verkrijgingsof vervaardigingsprijs en de actuele waarde. BW 2:384,1 Vlottende activa worden gewaardeerd

Nadere informatie

Felloo Beheer B.V. Jaarrekening Azelosestraat 23 Postbus AA Borne

Felloo Beheer B.V. Jaarrekening Azelosestraat 23 Postbus AA Borne a t f e i Azelosestraat 23 Postbus 49 7620 AA Borne 074 2657720 074 2657721 info@civra.nl www.civra.nl Felloo Beheer B.V. Jaarrekening 2017 rabo bic ing bic kvk btw alg vw. NL04RABO0140137823 RABONL2U

Nadere informatie

a. U hebt voor deze toets 60 minuten de tijd. VERGEET U NIET UW GEMAAKTE TOETS IN TE LEVEREN BIJ DE SURVEILLANT?

a. U hebt voor deze toets 60 minuten de tijd. VERGEET U NIET UW GEMAAKTE TOETS IN TE LEVEREN BIJ DE SURVEILLANT? TOETS JAARREKENINGLEZEN BEROEPSOPLEIDING ADVOCATUUR NAJAARSCYCLUS 2011 EN INHALERS 10 FEBRUARI 2012 (12.00-13.00 UUR) Naam :..... Cursusgroep :..... a. U hebt voor deze toets 60 minuten de tijd. VERGEET

Nadere informatie

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Halfjaarcijfers 2016

SynVest Fund Management B.V. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM. Halfjaarcijfers 2016 Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM Halfjaarcijfers 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Halfjaarcijfers 1.1 Balans per 30 juni 2016 2 1.2 Toelichting op de halfjaarcijfers 3 1.1 Balans per 30 juni 2016 (Na resultaatbestemming)

Nadere informatie

aan het bestuur van Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal

aan het bestuur van Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal Institutenweg 41 7521 PH Enschede Postbus 474 7500 AL Enschede Tel. (053) 431 55 65 Fax (053) 432 56 45 E-mail enschede@eshuis.com aan het bestuur van Stichting Dierenopvangcentrum Oldenzaal Boerskottenlaan

Nadere informatie

Financiële vaste activa Aandelen en participatiebewijzen Obligaties

Financiële vaste activa Aandelen en participatiebewijzen Obligaties JAARREKENING 2018 BALANS PER 31 DECEMBER (na resultaatbestemming) (in duizenden euro s) 31 december 2018 31 december 2017 Activa Financiële vaste activa Aandelen en participatiebewijzen 244.139 268.895

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 30 juni 2011 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 30 juni 2011 25 augustus 2011 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2011 2 Winst- en verliesrekening over

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2018 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2018 1 Balans per 31 december 2018 2 Exploitatierekening over 2018 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2018 2018 2017 Activa Immateriële

Nadere informatie

Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Overlopende activa

Materiële vaste activa Financiële vaste activa Vorderingen Overlopende activa Balans per 31 december 2017 na resultaatbestemming 31-12-2017 31-12-2016 Activa Vaste activa Materiële vaste activa 275.822 331.720 Financiële vaste activa 89.572.947 83.960.204 Vlottende activa Vorderingen

Nadere informatie

Hierbij doen wij u toekomen de publicatiestukken over het jaar 2007 van de vennootschap:

Hierbij doen wij u toekomen de publicatiestukken over het jaar 2007 van de vennootschap: Kamer van Koophandel en Fabrieken Afdeling Handelsregister Postbus 6004 4330 LA MIDDELBURG Middelburg, 24 april 2008 Betreft: jaarstukken 2007 ter deponering Geachte heer, mevrouw, Hierbij doen wij u toekomen

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Milieu-Educatief Centrum Maarssen t.a.v. het stichtingsbestuur Endelhovenlaan GR Maarssen UITGEBRACHT AAN:

JAARREKENING Stichting Milieu-Educatief Centrum Maarssen t.a.v. het stichtingsbestuur Endelhovenlaan GR Maarssen UITGEBRACHT AAN: JAARREKENING 2015 UITGEBRACHT AAN: Stichting Milieu-Educatief Centrum t.a.v. het stichtingsbestuur Endelhovenlaan 1 3601 GR KVK NUMMER: 41184853 DATUM: 14 maart 2016 Freen & Co bv Oosterpark 77-78 1092

Nadere informatie

RAPPORT 2017/2018 STICHTING SAMEN RKC WAALWIJK

RAPPORT 2017/2018 STICHTING SAMEN RKC WAALWIJK RAPPORT 2017/2018 STICHTING SAMEN RKC WAALWIJK INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring van de accountant 1 3 Algemeen 2 4 Resultaat 3 JAARREKENING 1 Balans per 30

Nadere informatie

RJ-Uiting 2014-7: ontwerp-richtlijn 630 Commerciële stichtingen en verenigingen

RJ-Uiting 2014-7: ontwerp-richtlijn 630 Commerciële stichtingen en verenigingen RJ-Uiting 2014-7: ontwerp-richtlijn 630 Commerciële stichtingen en verenigingen Inleiding RJ-Uiting 2014-7 bevat de ontwerp-richtlijn 630 Commerciële stichtingen en verenigingen. De Raad voor de Jaarverslaggeving

Nadere informatie

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014

DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN. Rapport inzake jaarstukken 2014 DUINWEIDE I INVESTERINGEN N.V. TE ALPHEN AAN DEN RIJN Rapport inzake jaarstukken 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG Fiscale positie 2 JAARREKENING Balans per 31 december 2014 4 Winst-en-verliesrekening

Nadere informatie

Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in Lichtenvoorde.

Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in Lichtenvoorde. Bestuursverslag Kerngegevens Dit verslag van het bestuur betreft: Statutaire naam Statutaire zetel Rechtsvorm Stichting Doelstelling: Het organiseren van het jaarlijkse bloemencorso in. Onderhavige stichting

Nadere informatie

SynVest Beleggingsfondsen NV

SynVest Beleggingsfondsen NV Financiële berichten SynVest Beleggingsfondsen NV Jaarrekening 2015 SYNVEST. Ondernemend vermogen. Hogehilweg 5-Z 1101 CA AMSTERDAM Publicatiebalans 2015 Vastgesteld door de Algemene Vergadering d.d. 29

Nadere informatie

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010

Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: Vinc Vastgoed Management I B.V. inzake. tussentijds bericht per 1 juli 2010 Uitgebracht aan de directie en aandeelhouder van: inzake tussentijds bericht per 1 juli 2010 7 juli 2010 Barendrecht INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 1 juli 2010 2 Winst- en verliesrekening over de periode

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa

Vaste activa Materiële vaste activa 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (voor winstbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 375.365 504.356 Vlottende activa Voorraden 50.210 20.111 Vorderingen 105.994

Nadere informatie

CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015

CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015 CTOUCH Europe B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Eindhoven, dossiernummer 17175918 Vastgesteld door de Algemene Vergadering van

Nadere informatie

Oudervereniging KBS de Vlieger 3 gevestigd te Zwolle. Rapport inzake de Jaarrekening 1 augustus 2017 tot en met 31 juli 2018

Oudervereniging KBS de Vlieger 3 gevestigd te Zwolle. Rapport inzake de Jaarrekening 1 augustus 2017 tot en met 31 juli 2018 Oudervereniging KBS de Vlieger 3 gevestigd te Zwolle Rapport inzake de Jaarrekening 1 augustus 2017 tot en met 31 juli 2018 Inhoudsopgave Pagina 1. ADMINISTRATIEVERSLAG 1.1 Samenstellingsverklaring 1 1.2

Nadere informatie

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012

AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN. Jaarverslag 2011 25 april 2012 AEFIDES INSPIRATIS I BV TE GRONINGEN Jaarverslag 2011 INHOUDSOPGAVE Pagina JAARVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Algemeen 3 3 Resultaat 4 4 Financiële positie 5 5 Directieverslag 6 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland mei 2017

1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland mei 2017 1. JAARREKENING Stichting Beeldende Kunst Noord-Kennemerland - 1-22 mei 2017 1.1 Balans per 31 december 2016 (Na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Immateriële vaste

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 Stichting Museum Drachten, Drachten

Jaarrekening 2017 Stichting Museum Drachten, Drachten Jaarrekening 2017 1 Balans per 31 december 2017 2 Exploitatierekening over 2017 3 Toelichting op balans en exploitatierekening Overige gegevens 2 Balans per 31 december 2017 2017 2016 Activa Immateriële

Nadere informatie

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen

Vorderingen Overige vorderingen Liquide middelen JAARREKENING 2016 BALANS PER 31 DECEMBER (na resultaatbestemming) (in duizenden euro s) 31 december 2016 31 december 2015 Activa Financiële vaste activa Converteerbare preferente en extra te verkrijgen

Nadere informatie

Hoofdstuk 270 / De winst- en verliesrekening 270.1

Hoofdstuk 270 / De winst- en verliesrekening 270.1 Hoofdstuk 270 / De winst- en verliesrekening 270.1 Het verschil tussen de reële waarde en het nominale bedrag van de tegenprestatie wordt over de periode tot de verwachte ontvangst als rentebate verwerkt.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4

Inhoudsopgave. Jaarrekening. Balans per 31 december Staat van baten en lasten over Toelichting bij de jaarrekening 4 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2018 2 Staat van baten en lasten over 2018 3 Toelichting bij de jaarrekening 4 Pagina 1 Balans per 31 december 2018 (na resultaatbestemming) Activa

Nadere informatie

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018

Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Publicatierapport 2017 Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord N.V. Alkmaar 2 mei 2018 Geconsolideerde jaarrekening Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV, Alkmaar 2 Geconsolideerde balans per 31

Nadere informatie

RJ-Uiting : Handreikingen bij de toepassing van fiscale grondslagen door microrechtspersonen of kleine rechtspersonen

RJ-Uiting : Handreikingen bij de toepassing van fiscale grondslagen door microrechtspersonen of kleine rechtspersonen RJ-Uiting 2016-5: Handreikingen bij de toepassing van fiscale grondslagen door microrechtspersonen of kleine rechtspersonen Ten Geleide Op 9 oktober 2015 is de Uitvoeringswet richtlijn jaarrekening (wetsvoorstel

Nadere informatie

CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015

CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven. Publicatierapport 2015 CTOUCH Holding B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 64108503 Vastgesteld door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders

Nadere informatie

CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven

CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein GR Eindhoven CTOUCH Services & Training B.V. Het Schakelplein 20 5651 GR Eindhoven Publicatierapport 2015 Handelsregister Kamer van Koophandel voor Brabant, dossiernummer 6410.9879 Vastgesteld door de Algemene Vergadering

Nadere informatie

Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel

Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel CiRoPack Holding B.V. gevestigd te Heiloo Publicatiestukken 2014 Inschrijvingsnummer Kamer van Koophandel 37119367 Inhoudsopgave Pagina Enkelvoudige publicatiestukken Enkelvoudige balans per 31 december

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15

JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 JAARVERSLAG 2018 STICHTING WINKELFONDS DUITSLAND 15 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Winkelfonds Duitsland 15 Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen Balans per 31 december 2017 Na resultaatbestemming ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa 31 december 2017 Onroerende zaken 261.849 271.523 Inventaris 359 571 Vervoermiddelen 8.925 - Financiële vaste

Nadere informatie

Jaarrekening Opdracht 1.1 Samenstellingsverklaring Resultaatvergelijking Meerjarenoverzicht 4

Jaarrekening Opdracht 1.1 Samenstellingsverklaring Resultaatvergelijking Meerjarenoverzicht 4 Stg. Peter van den Brakencentrum Sterksel T.a.v. de directie Ten Brakenweg 9 6029 PH STERKSEL Jaarrekening 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Opdracht 1.1 Samenstellingsverklaring 2 1.2 Resultaatvergelijking

Nadere informatie

Schiphol Nederland B.V. 2011. Vennootschappelijke balans en winst- en verliesrekening

Schiphol Nederland B.V. 2011. Vennootschappelijke balans en winst- en verliesrekening Schiphol Nederland B.V. 2011 Vennootschappelijke balans en winst- en verliesrekening Jaarverslag 2011 Schiphol Nederland B.V. is onderdeel van de Schiphol Group (N.V. Luchthaven Schiphol voert Schiphol

Nadere informatie

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht

Stichting Dagopvang Utrecht te Utrecht te Utrecht Rapport inzake jaarstukken 2015 SAMENGEVATTE JAARREKENING 2015 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V

JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V JAARVERSLAG 2018 STICHTING PARKING FUND NEDERLAND V Stichting Parking Fund Nederland V Flight Forum 154 5657 DD EINDHOVEN Jaarverslag 2018 Stichting Parking Fund Nederland V Jaarverslag 2018 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Stephensonstraat 33 Postbus 235, 3840 AE Harderwijk Telefoon: Fax:

Stephensonstraat 33 Postbus 235, 3840 AE Harderwijk Telefoon: Fax: VERKLARING VAN DE ONAFHANKELIJKE ACCOUNTANT Aan het bestuur van Stichting Netherlands Water Partnership Bezuidenhoutseweg 2 2594 AV Den Haag Stephensonstraat 33 Postbus 235, 3840 AE Harderwijk Telefoon:

Nadere informatie

De RJ is hierbij bijzonder geïnteresseerd in het antwoord op de vraag of u deze ontwerp- Interpretatie nuttig vindt.

De RJ is hierbij bijzonder geïnteresseerd in het antwoord op de vraag of u deze ontwerp- Interpretatie nuttig vindt. RJ-Uiting 2005-5 Ten geleide De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft het verzoek ontvangen van het Koninklijk NIVRA d.d. 29 december 2004 om een uitspraak te doen over de verwerking van terugkoopverplichtingen

Nadere informatie

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast

HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN. Halfjaarcijfers per 30 juni 2014. Geen accountantscontrole toegepast HOLLAND IMMO GROUP INSINGER DE BEAUFORT BEHEER B.V. TE EINDHOVEN Halfjaarcijfers per 30 juni 2014 Balans per 30 juni 2014 Vóór resultaatbestemming ACTIVA 30 juni 2014 31 december 2013 Vlottende activa

Nadere informatie

Stichting Amivedi BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA VASTE ACTIVA. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website MATERIËLE VASTE ACTIVA 190

Stichting Amivedi BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA VASTE ACTIVA. IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website MATERIËLE VASTE ACTIVA 190 BALANS PER 31 DECEMBER 2017 ACTIVA 2017 VASTE ACTIVA IMMATERIËLE VASTE ACTIVA Website 27.72 MATERIËLE VASTE ACTIVA 190 FINANCIËLE VASTE ACTIVA Effecten - VLOTTENDE ACTIVA Overige vorderingen 1.621 Liquide

Nadere informatie

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen

Stichting Healthcare Christian Fellowship International Centre, Voorthuizen Balans per 31 december 2014 (na verwerking van het verlies) ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa (1) 31 december 2014 Onroerende zaken 300.365 315.307 Inventaris 3.061 4.925 Vervoermiddelen 500 725

Nadere informatie

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen

Vaste activa Materiële vaste activa Vlottende activa Vorderingen Liquide middelen BALANS PER 31 DECEMBER 2016 (na resultaatbestemming) 31 december 2016 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa 141.403 83.813 Vlottende activa Vorderingen 56.120 115.269 Liquide middelen

Nadere informatie

Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam

Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam #ORG=saa#VES=rdm#PAP=vbl Vinc Vastgoed Management I B.V. gevestigd te Rotterdam Financieel verslag over het boekjaar 1-1-2014 / 30-6-2014 #ORG=saa#VES=rdm#PAP=vlg Vinc Vastgoed Management I B.V., Rotterdam

Nadere informatie

Schiphol Group. Jaarverslag

Schiphol Group. Jaarverslag Schiphol Group Jaarverslag 2014 12. Winstbelastingen in de jaarrekening In deze paragraaf worden alle jaarrekeningposten met betrekking tot winstbelastingen toegelicht. Deze zijn onder te verdelen in winstbelasting

Nadere informatie

Ophorst Van MaÏawijk Kooy Vermogensbeheer N.V.

Ophorst Van MaÏawijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Ophorst Van MaÏawijk Kooy Vermogensbeheer N.V. Gouda Rapport inzake de tussentijdse cijfers per 30 juni 2018 Inhoudsopgave? Tussentiidse ciifers 1 2 3 4 Balans per 30 juni 2018 Winst- en verliesrekening

Nadere informatie