VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG"

Transcriptie

1 VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting Nr. 8 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 15 maart 2012 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL

2 VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers Vergadering Kinderparlement donderdag 15 maart 2012 Jean-Luc Vanraes, voorzitter van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Brussels parlementslid.- Goedemorgen jonge parlementsleden. Vandaag is het een heel droevige dag. Gisteren waren sommige kinderen heel blij dat zij na de skiklassen vanuit Zwitserland terug naar huis konden reizen. Helaas hebben ze onderweg een heel zwaar ongeluk gehad waarbij 22 kinderen zijn omgekomen. Ik stel voor dat we 1 minuut stilte in acht nemen om aan al die kinderen te denken. - De vergadering neemt 1 minuut stilte in acht. We zitten hier in het Brussels Parlement en vandaag zijn jullie voor 1 dag parlementsleden. We zullen het hebben over het thema: Kinderen baas op school en jullie hebben in de klas een reeks fantastische ideeën bedacht. Als parlementslid kunnen jullie voorstellen doen en jullie mening geven. Dat wordt allemaal genoteerd door de verslaggevers. En de technici zorgen ervoor dat jullie kunnen stemmen en de microfoontjes kunnen gebruiken. Ik wens jullie een uitstekende vergadering. (Applaus) De voorzitter.- Ons hart is natuurlijk bij alle mama s, papa s, juffen, meesters en kinderen die met de gevolgen van het drama in Zwitserland te maken kregen. Toch wil ik jullie van harte welkom heten op deze heel aparte parlementszitting. Vandaag zitten jullie niet op jullie gewone schoolbanken maar op de plechtige zitjes van het Brussels Parlement. Hier vergaderen normaal gezien 89 deftige dames en heren: de parlementsleden van het Brussels Gewest. Zij maken samen met de ministers en de ministerpresident de wetten en de regels voor de inwoners van Brussel. Maar vandaag draaien we de rollen even om en mogen jullie als kleine parlementslidjes hun taak voor een dagje overnemen. Drie klassen zitten hier in het halfrond, met elk een andere kleur. Zo lijkt dit Kinderparlement nog meer op het echte parlement, want ook daar heeft elke politieke partij een eigen kleur. Ik stel jullie graag aan elkaar voor: De BLAUWE en de RODE klas komen allebei uit t Plantzoentje in Laken. Zij hebben een hele kunstverzameling bij elkaar geknutseld. Al hun werkjes hebben jullie kunnen bewonderen op de tentoonstelling toen jullie binnenkwamen. De GROENE klas is het Heilig Hartcollege uit Ganshoren en die kinderen stoomden een droomschoolkrant klaar, waarin al hun originele plannen verpakt zitten. Normaal gezien verwachtten we ook nog basisschool Vier Winden uit Molenbeek, maar zij zijn zo druk bezig met een projectweek, dat ze helaas niet hier zijn geraakt.

3 VGC 3 Het thema van dit kinderparlement is: Kinderen baas op school. Ik heb even een klein rekensommetje gemaakt. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag hebben jullie 7 uur les + 4 uur op woensdag. Dat maakt 32 uur per week. Er zijn 52 weken in een jaar. Daar moeten we 9 weken grote vakantie aftrekken, 2 weken kerstvakantie, 2 weken paasvakantie, en ook nog eens 1 week herfstvakantie en 1 week krokusvakantie. Zo komen we op 37 weken les x 32 uur. Dat geeft een totaal van 1184 uren die jullie op de schoolbanken doorbrengen. Gelukkig zitten jullie vandaag in het Kinderparlement dus mag je er weer vier uurtjes aftrekken en komen we uit op 1180 uur. Wow! Om een beetje meer pit in die lange periode te krijgen, hebben jullie gelukkig een hele reeks schitterende schoolvoorstellen bedacht. Daarover gaan wij nu net als in het echte parlement met elkaar debatteren, en daarna gaan we er ook over stemmen. - De voorzitter geeft uitleg over de stemknopjes en de microfoons Ik heb al jullie voorstellen onderverdeeld in twee thema s. - Eerst bespreken we wat jullie willen veranderen in de klas. - Daarna pakken we de speelplaats, de refter en de toiletten aan! DE BINNENKANT VAN DE KLAS De voorzitter.- We hebben net uitgerekend hoeveel uren jullie op school doorbrengen. En dus is het logisch dat heel veel kinderen het daar een beetje gezelliger willen maken. De groene klas droomt van moderne klassen met toffe kleuren en grappige tekeningen. Hoe ziet jullie klas er nu uit? Grijs en saai? Kinderen van de groene klas.- Onze klas ziet er wat saai uit. Er moet meer kleur komen en enkele toffe meubeltjes, zodat we een zithoekje kunnen maken om rustig met elkaar te praten. Er moeten ook zachte kussens komen om te kunnen relaxen. We willen ook moderne spulletjes in de klas zoals comfortabele banken, computers en een smartboard. De voorzitter.- Metin en Yasmine van de rode klas hebben een prima plan. Zij willen de juffen of meesters inschakelen om de klas te versieren. Elke juf of meester krijgt een bepaald bedrag en mag dan zelf de klas inrichten. Heeft jullie juf goede smaak? Metin en Yasmine.- Onze juf heeft heel veel smaak. (Gelach) Met het vaste bedrag dat onze juffen en meesters krijgen, moeten zij aan de slag kunnen om de klassen opnieuw in te richten. De voorzitter.- Oumniya en Rania van de blauwe klas pakken uit met een kleurrijk idee. Zij willen elke klas een ander thema geven. Oumniya en Rania.- Wij willen elke klas volgens een eigen thema inrichten, bijvoorbeeld de klimopklas, de dolfijntjesklas of de griezelklas. Nu zien alle klassen er hetzelfde uit. Met die verschillende thema s kom je elk jaar in een andere klas terecht.

4 VGC 4 Commentaar van de parlementsleden - Zo n themaklas is een goed idee. Dat is veel persoonlijker dan de huidige klassen die allemaal op elkaar lijken. - Misschien moet men zich beperken tot enkele klassen per school. Anders wordt het te duur. - Ik vind dat ook de kinderen mee moeten beslissen hoe de klas eruitziet. Niet alleen de juffen of de meesters. - Wij hebben al een smartboard in de klas en daardoor letten we beter op. - Wij hebben een groot smartboard, maar het werkt niet. (Gelach) - Wij hebben een smartboard in elke klas. We letten daardoor beter op. We kijken ook naar filmpjes die verband houden met de les. - Een smartboard leidt af. Ik vind een gewoon bord met krijt beter. Stemmingen Het voorstel dat de klassen vrolijker kleuren moeten krijgen wordt unaniem aangenomen door de 58 aan de stemming deelnemende parlementsleden. Het voorstel dat de juffen zelf mogen beslissen hoe ze de klas inrichten wordt niet aangenomen met 16 stemmen voor, 33 tegen en 9 onthoudingen. Het voorstel dat de kinderen mee mogen beslissen over hoe de klas er moet uitzien wordt aangenomen met 54 stemmen voor, 1 tegen en 3 onthoudingen. Het voorstel dat elke klas een eigen thema krijgt toegewezen wordt aangenomen met 47 stemmen voor, 5 tegen en 6 onthoudingen. Op de vraag of de kinderen beter opletten met een smartboard antwoorden 38 kinderen positief, 16 negatief en er zijn 4 onthoudingen. De voorzitter.- Mooie meubels of frisse kleurtjes in de klas zijn top. Maar om het écht gezellig te houden, mag er ook niet gepest worden. Azem, Ismaïl en Adil van de blauwe klas hebben een gedicht geschreven om het pesten te stoppen. Azem, Ismaïl en Adil.- Pesten is niet leuk! Wanneer ik het woord pesten hoor heb ik veel jeuk. Pesten is de zwarte dood Eén raad: niet pesten anders word je bloot. Als er niemand pest, spelen alle kinderen samen. En ze zingen onder de bomen: De leukste school is Plantzoentje. Kom eens dan krijg je een zoentje! (Levendig applaus) De voorzitter.- Jongens, pesten kan volgens jullie niet. Hoe kan je pestkoppen stoppen?

5 VGC 5 Azem, Ismaïl en Adil.- Pesten is vreselijk en moet gestopt worden, in de school én buiten de school. Alle kinderen moeten daarbij helpen. Commentaar van de parlementsleden - Bij ons op school wordt er niet zo vaak gepest. Als het toch gebeurt, wordt er later over gepraat en worden de zaken bijgelegd. - Wij hebben een ruziehuis waarin er wordt bemiddeld tussen ruziemakers. - Wij hebben een denkklas met dezelfde functie als het ruziehuis, maar de ruziemakers moeten alleen maar straf schrijven en dat heeft weinig effect. - Driemaal naar de denkklas wordt automatisch een strafstudie. Elk bezoek aan de denkklas wordt gemeld aan de ouders. - In onze school wordt er veel geplaagd, maar weinig gepest, toch zeker in onze klas. (Gelach) Als er toch wordt gepest, wordt de pester aangepakt door de klas door hem of haar te negeren. Of de juf komt tussen: niet onze juf maar de GOK-juf. - Ik vind dat een leerkracht altijd tussenbeide moet komen bij pestgedrag want je hebt toch een scheidsrechter nodig. - Het heeft geen zin om twee ruziemakers in een apart lokaal samen te brengen zonder dat er een juf of meester bij is. Ze zullen dan blijven vechten. - De leerkracht moet er bij zijn om de ruzie te stoppen en voor verzoening te zorgen. - Ik vind dat helemaal niet waar. Wij zijn groot genoeg om onze ruzies zelf bij te leggen. Stemmingen Het voorstel dat pestkoppen naar de denkklas moeten om straf te schrijven, wordt niet aangenomen met 10 stemmen voor, 44 tegen en 4 onthoudingen. Het voorstel dat de kinderen samen moeten overleggen om het probleem op te lossen, wordt aangenomen met 38 stemmen voor, 12 tegen en 8 onthoudingen. Het voorstel dat er altijd een juf moet zijn om te bemiddelen wordt niet aangenomen met 20 stemmen voor, 32 tegen en 6 onthoudingen. De voorzitter.- Jullie krijgen op school allemaal rekenen en taal. Maar er zou best wat meer afwisseling in de lessen mogen komen. Daarom bedacht de groene klas een systeem van keuzevakken waarbij de kinderen 2 uurtjes per week zelf hun vak kunnen kiezen. De groene klas.- Wij stellen een systeem van keuzevakken voor. Je mag twee uur per week volledig vrij invullen. Je kan kiezen uit een lange lijst: computergames spelen, kookles, dansles, zangles. Wie wil kan ook bijles in rekenen of taal vragen. Ook sportlessen en yoga staan op de lijst. Het zou leuk zijn om de dag op school te starten met een beetje yoga. Commentaar van de parlementsleden - Een beetje relaxen voor de lessen starten is een goed idee. Zo kunnen we ons beter concentreren. - Je kan al die dingen toch buiten de school volgen. Op school moet er geleerd worden en mag je geen tijd verliezen. Je kan beter bij een club gaan als je zang- of dansles wil.

6 VGC 6 - Ochtendgymnastiek is goed omdat je dan soepeler bent voor de rest van de dag. Anders zit je als een bloemzak in je bank. - Het idee van de keuzevakken is prima, omdat de week dan veel afwisselender wordt gemaakt. - De leerkrachten moeten de lessen kiezen, niet de leerlingen. Ik vind die keuzevakken geen goed idee. - Met die bijkomende lessen kan je betere punten halen. - Wat meer beweging zou leuk zijn. - We zijn op school om te leren, maar wat extra sport is zeker fijn. Misschien moeten we sportactiviteiten organiseren tijdens de middagpauze. - Wij willen meer sportlessen op school: voetbal, tennis, baseball of badminton. - Wij zouden 2 uur per week meer willen sporten. - In de plaats van wiskunde en taal, willen we sport. - Jongens en meisjes moeten apart kunnen turnen. Jongens willen meer voetballen, meisjes willen meer dansen. - Dat is geen goed idee. Ik turn liever samen met de hele klas. - Bij de keuzevakken kan je ook kiezen voor meer sport. - Wij gaan graag naar school omdat onze juf heel grappig is. - Wij deden vorig jaar Start to run en gingen samen lopen tijdens de middagpauze. Dat was heel leuk. - Je kan ook een apart rekengroepje oprichten voor wie extra steun nodig heeft. Je hebt daarvoor geen keuzevakken nodig. - Er is absoluut nood aan extra sport. Nu hangen we de hele dag in de banken. Stemmingen Het voorstel om 2 uur per week zelf vakken te kunnen kiezen wordt aangenomen met 36 stemmen voor, 20 tegen en 3 onthoudingen. Het voorstel om iedere schooldag te starten met ochtendgymnastiek wordt niet aangenomen met 26 stemmen voor, 31 tegen en 2 onthoudingen. Het voorstel om tijdens de middagpauze sportactiviteiten te organiseren wordt aangenomen met 36 stemmen voor, 18 tegen en 5 onthoudingen. Het voorstel om 2 uur per week extra sportlessen te geven wordt aangenomen met 48 stemmen voor, 9 tegen en 2 onthoudingen. Jean-Luc Vanraes, voorzitter van de Raad van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Brussels parlementslid.- Dit is een leuk debat. Iedereen zegt op een correcte manier wat hij of zij over een bepaald probleem denkt. Ik vraag een hartelijk applaus voor de juffen en de meesters die dit allemaal zo goed hebben voorbereid. (Daverend applaus) Het is goed om horen dat iedereen bereid is om een ruzie uit te praten, met of zonder aanwezigheid van een leerkracht. Er zijn in Brussel te weinig sportzalen in de scholen. Dat is iets dat we in het echte parlement kunnen bespreken, net als alle andere suggesties die hier werden gedaan. (Applaus)

7 VGC 7 DE BUITENKANT VAN DE KLAS De voorzitter.- Jullie hebben ook een pak ideeën om van de school een fijne plek te maken buiten de klas. En laat ons eerst maar eens beginnen om de vuilste en meest stinkende plaats aan te pakken. De toiletten! Over die toiletten kreeg ik heel wat klachten binnen van zowel de rode en de blauwe als de groene klas. Yousra, Imane en Safaa van de blauwe klas toveren de toiletten om tot een kleurenpaleis op hun knutselwerkje. Meisjes, jullie willen elke klas een eigen toilet geven, waarom? En ook een likje verf hoort erbij? Yousra, Imane en Safaa.- Wij willen de toiletten een kleurtje geven. Elke klas krijgt een eigen kleur. Wij willen allemaal propere wc s. Wij vragen voor elke klas een aparte wc en ook aparte toiletten voor jongens en meisjes. De voorzitter.- In de groene klas bedachten ze een leuke oplossing. Zij willen de ouders wcmadam laten spelen! Leerlingen van de groene klas.- De mama s en papa s moeten de toiletten komen poetsen, zodat ze zien hoe hun kinderen de toiletten vuil maken. Het is de bedoeling dat zij hun kinderen leren om de toiletten proper te houden. Commentaar van de parlementsleden - De leerkrachten moeten de toiletten proper houden. (Gelach) - De poetsvrouw moet dat doen. - Als iemand de toiletten vuilmaakt, moet hij dat zelf schoonmaken. - De kinderen moeten zelf de toiletten proper houden. Het is helemaal niet meer leuk voor de poetsvrouwen. - De kinderen poetsen best zelf de toiletten, dan zullen ze misschien properder worden. - Kleur in de toiletten hoeft niet. - Kleuren in de wc s is geen goed idee. Dat zijn onnodige kosten. - Elke klas zou een eigen toilet moeten hebben. Dan weet je wie het toilet vuilmaakt. - Verplicht schoonmaken is geen goed idee. Leerlingen zullen nooit grondig genoeg poetsen. - Poetsvrouwen worden ervoor betaald, wij niet. (Protest) - Poetsvrouwen hebben er toch voor gekozen dat werk te doen! (Protest) - Ik stel voor om camera s te plaatsen in de toiletten. (Rumoer) Wel aan de buitenkant natuurlijk. (Gelach) Dan weet je wie de wc vuil heeft achtergelaten. - Aparte toiletten nemen te veel ruimte in beslag en er is al zo weinig plaats op school. - Ik stel voor om automatische doorspoelknoppen te installeren. - De toiletten gezelliger maken is verspilde moeite. - Dat is niet waar. Een gezelliger toilet zorgt voor meer respect. - De ouders van de kinderen die de toiletten vuil achterlaten, moeten de wc s op school komen poetsen. Dan zal het snel gedaan zijn met vuile toiletten.

8 VGC 8 - Stemmingen Het voorstel om de toiletten in een vrolijke kleur te schilderen wordt niet aangenomen met 27 stemmen voor, 28 tegen en 3 onthoudingen. Het voorstel dat elke klas een eigen toilet krijgt wordt niet aangenomen met 20 stemmen voor, 31 tegen en 7 onthoudingen. Het voorstel dat kinderen die het toilet vuil achterlaten het zelf moet poetsen, wordt niet aangenomen met 17 stemmen voor, 34 tegen en 7 onthoudingen. Het voorstel dat de mama s en de papa s van de kinderen die het toilet vuilmaken, het toilet moeten poetsen, wordt niet aangenomen met 20 stemmen voor, 33 tegen en 5 onthoudingen. Het voorstel dat de juffen en de meesters de toiletten moeten schoonmaken wordt niet aangenomen met 2 stemmen voor, 54 tegen en 2 onthoudingen. Het voorstel om camera s te installeren in de toiletten wordt aangenomen met 30 stemmen voor, 20 tegen en 8 onthoudingen. Het voorstel om in de toiletten automatische doorspoelknoppen te installeren wordt aangenomen met 38 stemmen voor, 14 tegen en 6 onthoudingen. Het voorstel dat de poetsvrouwen de toiletten moeten schoonmaken wordt aangenomen met 35 stemmen voor, 19 tegen en 4 onthoudingen. Het voorstel dat de kinderen ook zelf de toiletten proper moeten achterlaten wordt aangenomen met 48 stemmen voor, 1 tegen en 9 onthoudingen. De voorzitter.- En dan hebben we nog een paar wilde plannen voor de speelplaats op de plank liggen. Ophélie van de groene klas heeft hierover een fijn gedichtje klaar. Ophélie.- Ik verveel me, nog meer dan kamelen Op de speelplaats is er geen speelgoed We hebben zelfs meer ondergoed We zijn blij als het is speeltijd, maar nog meer voor ons ontbijt Dit moet veranderen, niet alleen voor mij maar ook voor de anderen (Daverend applaus) De voorzitter.- Ophélie, wat moet er dan wel veranderen op jullie speelplaats? Ophélie.- Wij hebben heel weinig speeltuigen op onze speelplaats. Ballen zijn er genoeg, maar er mag wel meer avontuur en meer afwisseling bijkomen. Commentaar van de parlementsleden - Wij willen meer kleur op de speelplaats. De leerlingen kunnen daar zelf voor zorgen. - Wij hebben een grote speelgoedbak, waaruit we elke middag kunnen kiezen. - In onze school zouden we de speelplaats graag gedeeltelijk tot een avontuurlijk parcours willen omtoveren. Dat parcours moet wel veilig zijn. - Wij zouden een vangnet willen op de speelplaats, zodat we niet iedere bal kwijt zijn die te hoog wordt geschoten.

9 VGC 9 - Onze speelplaats is teveel gericht op de kleintjes. - Ik stel voor om 1 keer per maand monitoren uit te nodigen om allerlei spelletjes aan te leren. - Wij willen een speelplaats per graad. - Ik wil verschillende terreinen: voor voetbal, tennis, basketbal, baseball. We zouden een terrein kunnen inrichten waarvan dan verschillende scholen gebruik kunnen maken. - Wie gaat dat betalen? - We zouden activiteiten kunnen organiseren die geld opbrengen. - Ik wil een groter voetbalterrein. - Wij hebben een groot voetbalterrein, maar we weten dat andere scholen minder geluk hebben. - Bij ons spelen de jongens en de meisjes samen voetbal. (Gelach) Stemmingen Het voorstel om op elke speelplaats een speelgoedbak te plaatsen wordt aangenomen met 49 stemmen voor, 3 tegen en 6 onthoudingen. Het voorstel om op de speelplaats meer speeltuigen voor grotere kinderen te plaatsen, wordt aangenomen met 35 stemmen voor, 21 tegen en 2 onthoudingen. Het voorstel om de speelplaats op te delen in een stukje voor de grote en een stukje voor de kleine kinderen, wordt aangenomen met 37 stemmen voor, 19 tegen en 3 onthoudingen. Het voorstel om 1 keer per maand een monitor in te schakelen om nieuwe spelletjes aan te leren, wordt niet aangenomen met 27 stemmen voor, 30 tegen en 1 onthouding. Het voorstel voor meer plaats om te sporten wordt aangenomen met 40 stemmen voor, 11 tegen en 7 onthoudingen. DE EINDRONDE De voorzitter.- We gaan nu nog een laatste keer op de stemknopjes drukken om jullie ultieme voorstel uit de top 3 van de meest populaire voorstellen van vandaag te kiezen. Deze drie ideeën hebben vandaag het grootst aantal stemmen weggekaapt: Op plaats 3, met 49 stemmen, staat het voorstel om op elke speelplaats een speelgoedbak te plaatsen. Op plaats 2, met 54 stemmen, staat het voorstel dat kinderen mee moeten beslissen over de inrichting van de klas. Op plaats 1, met 58 stemmen, staat het voorstel dat alle klassen een vrolijk kleurtje moeten krijgen.

10 VGC 10 Stemming Met een meerderheid van 31 stemmen op 58 wordt het voorstel dat kinderen mee moeten beslissen over de inrichting van hun klas uitgeroepen tot het meest populaire voorstel van de dag. Het voorstel om de klassen een vrolijk kleurtje te geven haalt 25 stemmen, het voorstel over de speelgoedbak krijgt 2 stemmen. De voorzitter.- Proficiat voor dit boeiend debat. Graag een applaus voor jullie zelf maar ook voor jullie leerkrachten en voor alle mensen die hebben geholpen bij deze vergadering. De parlementaire verslaggevers hebben zorgvuldig genoteerd wat jullie hebben gezegd. Hun verslag zal later naar jullie school worden gestuurd en ook naar de echte parlementsleden. (Onstuimig applaus) * * *

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 9 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 19 april 2012 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 7 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 9 februari 2012 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 10 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 10 mei 2012 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 6 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 26 januari 2012 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 3 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van dinsdag 22 november 2011 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 4 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 1 december 2011 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 1 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 6 oktober 2011 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 2 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 27 oktober 2011 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 8 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van dinsdag 10 februari 2011 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 27 september 2012.

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 27 september 2012. VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS Zitting 2012-2013 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 27 september 2012 Debat over: Gemeenteraadsverkiezingen 14/10 VGC

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2014-2015 Nr. 1 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 2 oktober 2014 OCHTENDVERGADERING BRUGGEN BOUWEN IN BRUSSEL VGC 2 Vergadering Kinderparlement

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van vrijdag 5 oktober Debat over:

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van vrijdag 5 oktober Debat over: VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS Zitting 2012-2013 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van vrijdag 5 oktober 2012 Debat over: Gemeenteraadsverkiezingen 14/10 VGC 2

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 4 oktober 2012. Debat over:

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van donderdag 4 oktober 2012. Debat over: VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS Zitting 2012-2013 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 4 oktober 2012 Debat over: Gemeenteraadsverkiezingen 14/10 VGC

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 5 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van dinsdag 21 december 2010 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2011-2012 Nr. 5 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van dinsdag 20 december 2011 OCHTENDVERGADERING KINDEREN BAAS OP SCHOOL VGC 2 Voorzitter: Hilde

Nadere informatie

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8)

Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) Het Mozaïek-kinderprotocol tegen pesten (voor kinderen van groep 3 t/m 8) 1. Wat is pesten: Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons op Het Mozaïek. Het is een probleem dat wij niet willen

Nadere informatie

Wat vind jij het leukste op onze school?(67 reacties) mijn vrienden mijn vrienden VOETBALLEN OP DE SPEELPLAATS Wero en Wiskunde lessen De speeltijden de middagspeeltijd met vrienden samen zijn Dat we een

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 7 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van dinsdag 3 februari 2011 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week

Praktische afspraken. Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week Praktische afspraken Spelen bij de kleuters: o 4A: A-week o 4B: B-week o Er wordt enkel tussen 12u30 en 13u15 bij de kleuters gespeeld. o De vierdeklassers die bij de kleuters spelen, krijgen die dag een

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 1 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 23 september 2010 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2013-2014 Nr. 5 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 28 november 2013 OCHTENDVERGADERING ALS IK MINISTER-PRESIDENT VAN BRUSSEL WAS VGC

Nadere informatie

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014 Leerlingenquete r.-k.b.s De Rank in Schagen Maart 2014 1 VERSLAG LEERLINGENQUETE R.-K BASISSCHOOL DE RANK, MAART 2014 Vraag 1 : Wat voor een rapportcijfer zou je De Rank geven? In totaal hebben 35 kinderen

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 10 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 5 mei 2011 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers Vergadering

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2012-2013 Nr. 8 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 14 maart 2013 OCHTENDVERGADERING BEKIJK BRUSSEL DOOR JE TOEKOMSTBRIL VGC 2 Vergadering

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 19 november 2009 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 10 november 2009 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014

Leerlingenquete r.k.b.s. De Rank schagen, maart 2014 Leerlingenquete r.-k.b.s De Rank in Schagen Maart 214 1 In totaal hebben 35 kinderen van groep 6, 7 en 8 meegedaan aan deze enquete. Vraag 1 : Wat voor een rapportcijfer zou je De Rank geven? Gemiddelde

Nadere informatie

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer.

Tijdens deze week gaan we met elkaar op schoolreisje, we kijken de musical van groep 8, vieren de verjaardagen van de juffen en nog veel meer. FEESTWEEK 2017 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 10 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. Een week vol leuke activiteiten om het schooljaar op

Nadere informatie

PREVENTIEPLAN PESTBELEID

PREVENTIEPLAN PESTBELEID PREVENTIEPLAN PESTBELEID Waar kinderen samen zijn wordt geplaagd, wordt wel eens gepest. Pesten komt helaas op iedere school voor. Het is een probleem dat zich niet gemakkelijk laat oplossen. Pesten speelt

Nadere informatie

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19

Prettige vakantie! INFOKRANT. Einde schooljaar 18-19 INFOKRANT Einde schooljaar 18-19 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2012-2013 Nr. 6 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 21 februari 2013 OCHTENDVERGADERING BEKIJK BRUSSEL DOOR JE TOEKOMSTBRIL VGC 2 Vergadering

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van vrijdag 28 september Debat over:

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS INTEGRAAL VERSLAG. Vergadering van vrijdag 28 september Debat over: VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE PARLEMENT VOOR 17-PLUSSERS Zitting 2012-2013 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van vrijdag 28 september 2012 Debat over: Gemeenteraadsverkiezingen 14/10 VGC

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 28 januari 2010 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten.

Zijn mijn boterhammen op, toon ik mijn brooddoos aan de juf/meester en vraag toestemming om de zaal te verlaten. Wij eten in twee groepen: Groep 1: 1 ste, 4 de en 6 de leerjaar. Groep 1 zet om 12u15 de boterhammenbak en de drankbak bij het pictogram van hun klas in de refter. Om 12u15 gaat groep 1 eten. Zij staan

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 9 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van dinsdag 31 maart 2011 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers Vergadering

Nadere informatie

Info 6. Vrijdag 25 november 2016

Info 6. Vrijdag 25 november 2016 Info 6 Vrijdag 25 november 2016 Filmmiddag voor het goede doel Op zondag 18 december organiseren wij een filmmiddag van 15.00 tot ongeveer 17.30 uur. De opbrengst van deze middag gaat naar Serious Request.

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 21 januari 2010 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school

Samen zijn we SBO Horizon. Hoe we omgaan met elkaar op school Samen zijn we SBO Horizon Hoe we omgaan met elkaar op school 2 3 Fijn dat u dit leest. In dit boekje vertellen we hoe we met elkaar omgaan op SBO Horizon. Samen zijn we SBO Horizon Bij ons op school hebben

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2012-2013 Nr. 4 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 20 december 2012 OCHTENDVERGADERING BEKIJK BRUSSEL DOOR JE TOEKOMSTBRIL VGC 2 Vergadering

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 4 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 16 december 2010 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 10 december 2009 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2012-2013 Nr. 9 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 18 april 2013 OCHTENDVERGADERING BEKIJK BRUSSEL DOOR JE TOEKOMSTBRIL VGC 2 Vergadering

Nadere informatie

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014

Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Verslag leerlingenraad 13 oktober 2014 Aanwezig : Bo en Seppe (L1), Lucky en Luna (L2), Tess en Laurien (L3), Phebe en Kenan (L4), Samuel en Jordy (L5), Felke en Juno (L6), juf Myriam Afwezig: meester

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 3 december 2009 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

Datum: vrijdag 26 januari 2018 Schoolweek: 17. Startpunt

Datum: vrijdag 26 januari 2018 Schoolweek: 17. Startpunt Datum: vrijdag 26 januari 2018 Schoolweek: 17 Startpunt Het thema tijdens de godsdienstlessen de afgelopen week was Woorden. Jezus vertelt aan de mensen in Nazaret het goede nieuws. De woorden die Hij

Nadere informatie

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69%

3de lj 4de lj 5de lj 6de lj totaal procent ja 6 4 3 10 23 29.48% soms 15 15 12 7 49 62.82% nooit / / 1 5 6 7.69% Resultaten enquête Vooraf: bij de tabellen wordt telkens een onderscheid gemaakt tussen de verschillende leerjaren. Daarna volgt het totaal en het procent bij elk antwoord. Waar leerlingen een geschreven

Nadere informatie

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Er is vaak ruzie op de speelplaats. Vaak door de spelletjes. Door afpakken.

PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Er is vaak ruzie op de speelplaats. Vaak door de spelletjes. Door afpakken. VERSLAG KINDERRAAD 06/02/2018 Aanwezig: Berre, Yassir, Nele, Temilola, Arno, Dest, Ahmed, Marie In t Ven, Iza, Laure, Ona, Ibrahim, Flor, Juul PROBLEEM FOTO REACTIES AFSPRAAK Er is vaak ruzie op de speelplaats.

Nadere informatie

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten.

AFSPRAKENBOEKJE. Het is geen saaie opsomming van wat verboden is, maar een reeks aandachtspunten. Afdeling KERKHOVE AFSPRAKENBOEKJE Op school zijn er afspraken nodig om ervoor te zorgen dat iedereen zich goed kan voelen en dat alles vlot verloopt. Daarom maken we elk jaar een lijstje met afspraken.

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Derde trimester 089/

Derde trimester 089/ Derde trimester De schoolborden worden voor de laatste keer afgeveegd. Alles wordt stilaan van de muren gehaald waardoor de klassen er kaal uit zien. De schoolpoort wordt weldra gesloten We kijken terug

Nadere informatie

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs

Infobulletin. September 2013. 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Infobulletin September 2013 Kalender Zondag 1 september juf Irma Jansen jarig Dinsdag 3 september 14.30u. studiemiddag team: Woordenschatonderwijs Woensdag 4 september juf Irma Groothuis jarig Donderdag

Nadere informatie

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD 17 sept. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA Ma. 17 sep. Week van de oudervertelmomenten Wo. 3 okt. Start kinderboekenweek Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8 Vrij. 12 okt. Zwanenmeer Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Onze. schoolafspraken

Onze. schoolafspraken Onze schoolafspraken Schooljaar 2018-2019 1. Aankomen, aanwezigheid en verlaten van de school Ik kom naar school ten laatste 5 min voor aanvang van de lessen. De lessen starten om 8u30. Ik wacht nooit

Nadere informatie

De kinderen hebben zelf de wafels gebakken, die van het 4 de, 5 de, 6 de mochten het. doen. We konden ook voor andere acties geld inzamelen

De kinderen hebben zelf de wafels gebakken, die van het 4 de, 5 de, 6 de mochten het. doen. We konden ook voor andere acties geld inzamelen Vrijdag december Ketnet Koekenbak-de Zonnewijzer wafelenbak Helm op fluo top Veilige verkeersactie op p. Studio Brussel houdt de warmste week. En jij kan helpen door geld in te zamelen. De Zonnewijzer

Nadere informatie

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6

Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Donderdagbrief 18 december 2014 Bezoek bejaardenhuis de 10 gemeenten door groep 6 Groep 6 heeft gisteren een kerstoptreden gegeven in het bejaardenhuis de 10 gemeenten. Al weken hebben we hiervoor geoefend.

Nadere informatie

Robby in de soep! Haal Robby uit de soep!

Robby in de soep! Haal Robby uit de soep! Robby in de soep! Veel te veel kinderen in ons land leven in armoede. Ook bij jullie op school. Alle kinderen horen daar iets over te weten. Daarvoor ontwikkelden we de figuur van Robby, een jongen uit

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar)

Tevredenheidsonderzoek bovenbouw (4 de, 5 de en 6 de leerjaar) Tevredenheidsonderzoek bovenbouw ( de, de en de leerar) Graag willen we jullie de conclusies van het tevredenheidsonderzoek van de bovenbouw meedelen. Hier worden de resultaten uitgedrukt in het aantal

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2012-2013 Nr. 10 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 16 mei 2013 OCHTENDVERGADERING BEKIJK BRUSSEL DOOR JE TOEKOMSTBRIL VGC 2 Vergadering

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 6 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van dinsdag 13 januari 2011 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2012-2013 Nr. 1 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 25 oktober 2012 OCHTENDVERGADERING BEKIJK BRUSSEL DOOR JE TOEKOMSTBRIL VGC 2 Vergadering

Nadere informatie

Pestprotocol Gaspard de Coligny

Pestprotocol Gaspard de Coligny Pestprotocol Gaspard de Coligny Waarom een pestprotocol? Algemeen Pesten komt helaas op iedere school voor, ook bij ons. Pesten komt vooral voor bij kinderen in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar, maar ook

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Bedankje Graag willen wij iedereen enorm bedanken voor de geweldige dag die o.a. voor mijn jubileum c.q. mijn afscheid werd georganiseerd. De aankomst bij school met alle leerlingen

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 26 november 2009 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord

- 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Goede Vrijdag, 19 april 2019 Jaargang 19 Nummer 15 BASISSCHOOL Willibrord ***Inhoud:*** Mededelingen ** Paasontbijt ** Groep 8 en het voortgezet

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster en psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2016 Dit is de feestkrant van 2016. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2010-2011 Nr. 2 INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 7 oktober 2010 OCHTENDVERGADERING SAMEN IN DE STAD VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE JONGERENPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE JONGERENPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE JONGERENPARLEMENT Zitting 2007-2008 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van woensdag 20 februari 2008 OCHTENDVERGADERING VGC 2 - De vergadering wordt geopend om 10u15

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

belangrijke data februari 2019 nr. 21

belangrijke data februari 2019 nr. 21 belangrijke data..... 15 februari 2019 nr. 21 Maa 18 februari t/m vrijdag 22 februari Don 28 februari Voorjaarsvakantie 8.30-9.30 uur Ouderbijeenkomst Verkeersplein, Muzieklokaal Din 26 februari Stadspas

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 29 oktober 2009 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Vergadering Kinderparlement

Nadere informatie

Infoboekje mpi Kompas

Infoboekje mpi Kompas Infoboekje mpi Kompas 2018-2019 1 P agina Welkom Hallo daar! Welkom op onze school. Wist je dat we vier wijzers op onze school hebben? Er is een groene, blauwe, gele en rode wijzer. In elke wijzer zitten

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen

Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Spreekopdrachten thema 3 Kinderen Opdracht 1 bij 3.2 Jullie zijn bij het consultatiebureau. Cursist A: je bent arts bij het consultatiebureau. Cursist B: je bent met je baby van twee maanden bij het consultatiebureau.

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT INTEGRAAL VERSLAG VGC 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE KINDERPARLEMENT Zitting 2009-2010 Extra nummer INTEGRAAL VERSLAG Vergadering van donderdag 14 januari 2010 OCHTENDVERGADERING RESPECT VGC 2 Voorzitter: Hilde Vissers

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes

Sintkrant. OBS De Ster. psz De Sterretjes Sintkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Kerstkrant OBS De Ster en psz De Sterretjes Sinterklaas 2018 Dit is de feestkrant van 2018. In deze krant vindt u alle informatie rondom Sinterklaas en Kerst.

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 11 maart 2019 Nieuwsbrief nummer 11

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 11 maart 2019 Nieuwsbrief nummer 11 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 11 maart 2019 Nieuwsbrief nummer 11 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, Deze week ronden we ons gezamenlijke project af. U bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 21 november 2016 Beste ouders, In het nieuws hoort u regelmatig iets over passend onderwijs. Alle scholen hebben hier mee te maken; vanaf 2014 heeft elke school

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

OUDER? JUF / MEESTER?

OUDER? JUF / MEESTER? 7 Wat vraag je op een oudercontact? OUDER? JUF / MEESTER? 1. Kan ze goed rekenen? - Ja, wiskunde is geen probleem. Heeft ze veel vrienden? 2. Praat ze goed Nederlands? - Nee, alles is oké. Zijn er nog

Nadere informatie

Samenvatting ouder enquête:

Samenvatting ouder enquête: Samenvatting ouder enquête: Aantal deelnemers: 213 Aantal afgerond : 101 Responspercentage: 47% Omdat een aantal email adressen niet meer kloppen hebben we het responspercentage handmatig uitgerekend en

Nadere informatie

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste:

Regels v.s.o. Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Regels v.s.o. R Om het gezellig en veilig te houden op v.s.o. de Beemden zijn er afspraken en regels gemaakt. Hier komen de belangrijkste: 1 Kom op tijd! De school begint om 08.45 uur Als je een probleem

Nadere informatie

GBS TERVUREN. Zesdejaars maken hun schoolkrant. Lichting van

GBS TERVUREN. Zesdejaars maken hun schoolkrant. Lichting van GBS TERVUREN TERVUREN www.gbs-tervuren.be Vrijdag 29 juni 2012 V Zesdejaars maken hun schoolkrant. De leerlingen van het 6 de leerjaara krijgen een krant van hen, voor hen en door hen. Als afsluiter van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep

hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep hallo welkom op Een dag in onze kleutergroep Je bent nu al bijna vier jaar en dan kom je bij ons op school, De Petteflet. Jouw juffen zijn juf Jolanda en juf Anja of juf Nicole en juf Alcesta. Dit boekje

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4

FEESTWEEK 2014. groep 1-2-3-4 FEESTWEEK 2014 groep 1-2-3-4 Beste jongens en meisjes, beste ouder(s) /verzorger(s), Vanaf maandag 7 juli gaan we dit schooljaar weer afsluiten met de feestweek. En het wordt niet zomaar een feestweek,

Nadere informatie

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt

ONZE LEEFREGELS. Corneliusschool. Dit boekje is van. Corneliusschool Parkstraat Overpelt ONZE LEEFREGELS Corneliusschool Dit boekje is van Corneliusschool Parkstraat 15 3900 Overpelt www.corneliusschool.be Thuis, in het verkeer, bij de sportclub, in de jeugdbeweging, Overal zijn regels nodig

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Anti-pesten Special maandag 22 september 2014

Anti-pesten Special maandag 22 september 2014 Anti-pesten Special maandag 22 september 2014 DE PIRAMIDE MEERWIJK Maandag 22 september t/m vrijdag 26 september is de week tegen het PESTEN!! 1 Inleiding De week van maandag 22 september tot en met vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne

NIEUWSBRIEF. Van Juf Yvonne NIEUWSBRIEF Juni 2009 Jaargang 05 Nummer 04 De Gouden Klomp, Van Juf Yvonne Wanneer jullie deze Nieuwsbrief ontvangen loopt het schooljaar alweer ten einde, woensdag 24 en zaterdag 28 juni zijn de laatste

Nadere informatie

Kerstprikkel VBA Anzegem, De Verrekijker

Kerstprikkel VBA Anzegem, De Verrekijker Kerstprikkel 2018 VBA Anzegem, De Verrekijker Onze schoolkalender tot aan de krokusvakantie: - Kerstvakantie: 22 december tot 6 januari - 7 januari: instapdatum voor startende peuters - 11 januari: nieuwjaarsreceptie

Nadere informatie