Het Disk CMS is in 2014 genomineerd voor beste CMS voor klein- en middenbedrijf. Het CMS wordt momenteel door 19 van onze relaties gebruikt.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Disk CMS is in 2014 genomineerd voor beste CMS voor klein- en middenbedrijf. Het CMS wordt momenteel door 19 van onze relaties gebruikt."

Transcriptie

1 1 Disk CMS Met deze handleiding leg ik je alle mogelijkheden van het nieuwe Disk CMS uit. CMS staat voor Content Management System. Je kunt met het Disk CMS op een gemakkelijke wijze je website aanpassen. Het Disk CMS is in 2014 genomineerd voor beste CMS voor klein- en middenbedrijf. Het CMS wordt momenteel door 19 van onze relaties gebruikt. Het CMS wordt apart gehost zodat jouw website en CMS van elkaar gescheiden zijn. Dit heeft vele voordelen. Je hebt bijvoorbeeld veel meer regie over hoe jouw website er uit ziet en de site is hierdoor veel beter te optimaliseren voor Google in vergelijking met andere systemen zoals WordPress en Joomla. Daarnaast is door deze scheiding jouw website veel lastiger te hacken. Met de nieuwe versie van ons CMS zijn er ook veel meer mogelijkheden bijgekomen. Wij hebben nu twee verschillende accounts: Normal of Premium. Met het Premium-account heb je meer mogelijkheden zoals zelf nieuwe pagina s toevoegen en de statistieken van je site binnen het CMS bekijken. Wil jij ook upgraden naar het Premium account? Neem dan gerust contact met mij op voor meer informatie. Ik adviseer je wel om naast het CMS ook te kiezen voor een onderhoudsabonnement voor je website. Karin en ik zorgen er dan onder andere voor dat je website ook technisch helemaal up to date blijft. Meer info over onze onderhoudsabonnementen: onderhoud.html Succes! Frank Schijf. Versie: 1.1

2 2 Algemene tips Voordat we met het Disk CMS aan de slag gaan heb ik wat algemene tips voor je. TIP 1: Teksten Zorg ervoor dat alle teksten op je website uniek zijn. Je mag geen teksten van andere sites kopiëren. Teksten zijn net zoals foto s namelijk auteursrechtelijk beschermd. Ook binnen jouw website moeten alle teksten uniek zijn. En wat ook een groot voordeel is van alleen unieke teksten is dat jouw site in Google veel beter wordt gevonden. Maak de zinnen niet te lang en vermijd de lijdende vorm. Probeer actief te schijven en vanuit het perspectief van je doelgroep. Dus zo: Neem contact met ons op en dus niet zo: U kunt contact met ons opnemen Probeer alle teksten binnen je website zoveel mogelijk met elkaar te verbinden met tekstlinks. Uit onderzoek blijkt dat bezoekers van websites deze links vooral gebruiken om te navigeren binnen de site. Navigatiemenu s worden veel minder tot niet gebruikt. Pas op met het plakken van teksten in het CMS. Je kopieert dan veel rotzooi mee wat in de broncode van de webpagina komt te staan. Teksten moeten zo schoon mogelijk in het CMS gezet worden. Liefst door ze direct in te typen. Zorg ervoor dat de teksten van je website regelmatig worden aangepast. Google ziet dit ook en je site zal dan beter worden gevonden. Als je de teksten (op alle pagina s) niet regelmatig aanpast zal je site steeds verder zakken in de Google-resultaten. TIP 2: Links Als je een link plaatst naar een bestand geef dan altijd aan wat het type van het bestand is zodat de bezoeker weet wat hij opent. Dus zo: Bekijk onze brochure (pdf) en dus niet zo: Klik hier voor de brochure. Het is dus ook beter om niet te werken met klik hier. Dit is minder functioneel omdat klikt hier iets zegt over een computerhandeling ipv van wat je graag wilt namelijk de brochure bekijken. Laat een pdf ook altijd na een nieuwe pagina gaan zodat de website op de achtergrond open blijft staan. In het CMS kies je dan voor nieuw venster. Gebruik pdf s op je website met mate. Probeer zoveel mogelijk informatie op de webpagina s te plaatsen en zo min mogelijk met pdf s te werken. In bestandsnamen mogen geen spaties en/of hoofdletters zitten. Dit is bijvoorbeeld niet goed Brochure Voorbeeld.pdf maar dit wel brochure_voorbeeld.pdf

3 3 TIP 3: Foto s Zorg ervoor dat je de rechten van de foto s hebt door ze bijvoorbeeld zelf te maken. Je mag geen foto s van andere sites kopiëren omdat foto s auteursrechtelijk beschermd zijn. Als je een foto koopt van een stockfotosite mag je die ook gebruiken. Als je zelf een foto maakt voor de website zorg er dan voor dat de horizon recht is. Met een fotobewerkingsprogramma kun je de foto eventueel nog draaien zodat de horizon alsnog recht is. In het CMS kun je foto s in de juiste verhouding op maat maken maar je kunt geen uitsnedes maken. Het is aan te raden om een foto eerst in een fotobewerkingsprogramma te bewerken alvorens de foto aan het CMS toe te voegen. Maak altijd een mooie uitsnede zodat de foto er perfect uitziet. Zorg ervoor dat de foto s op een pagina allemaal even groot zijn. De pagina wordt er dan veel rustiger van en voor de bezoeker is het fijner om de pagina te bekijken. In een fotobewerkingsprogramma kun je ook het beste de foto even bewerken qua kleur, lichtheid, contrast etc. Het is zeer belangrijk voor het succes van je website dat de foto s er perfect uitzien! Als je een foto verkleind zal de foto altijd onscherper worden. In een fotobewerkingsprogramma kun je de foto na het verkleinen weer verscherpen. Er is op internet een gratis online fotobewerkingsprogramma beschikbaar. Je hoeft dan niets te installeren en standaard bewerkingen kun je hiermee uitvoeren. Ga naar deze website om het programma te gebruiken: Vind je het toch lastig om een foto te bewerken? Neem gerust contact met mij op. Ik help je graag. TIP 4: Opmaak Met het Disk CMS kun je zelf de opmaak van de pagina s wijzigen. Wees er echter wel voorzichtig mee omdat de pagina s dan vaak te druk worden. Als je alles laat opvallen, valt eigenlijk helemaal niets meer op. Kies alleen de opmaakstylen die wij van te voren hebben aangemaakt. Je treft deze stylen onder het druppeltje. De stylen die onder het druppeltje staan zijn gedefinieerd in een apart bestand. Je voorkomt hiermee dat er allerlei rotzooi (ongewenste code) in de broncode komt te staan. Gebruik onderstreept nooit als een opmaakstyle om iets bijvoorbeeld te benadrukken! De reden hiervoor is dat onderstrepen op het internet wordt gebruikt om een link mee aan te duiden. Als er dan geen link onder staat dan is dit verwarrend voor diegene die jouw website bezoekt.

4 4 Als je een ENTER geeft in het Disk CMS dan maak je een nieuwe paragraaf (alinea). Deze afstand die dan ontstaat hebben we gedefinieerd in het style blad. Dus gebruik alleen een ENTER als je een nieuwe alinea wilt maken. Als je naar de volgende regel wilt of je wilt een witregel toevoegen gebruik dan SHIFT ENTER. Toegang tot het Disk CMS Om het CMS te kunnen gebruiken heb je een internetverbinding nodig en een browser. Alle moderne browsers worden ondersteund zoals: Google Chrome Firefox Internet Explorer 8+ (Voor een beter gebruik kun je beter Internet Explorer 10 of hoger gebruiken) Opera Safari Persoonlijk zou ik nooit Explorer gebruiken omdat dit een browser is die niet altijd even veilig werkt. Om te kunnen inloggen ga dan naar: Voer het adres en wachtwoord in en klik op Inloggen Disk CMS Op deze pagina tref je ook regelmatig nieuws over het CMS. Bijvoorbeeld als er storingen zijn of als er

5 5 een upgrade heeft plaats gevonden. Kies de Nederlandse taal Log in en ga naar Settings (Instellingen). Kijk bij de laatste optie bij het tabje Account en kies voor Nederlands en klik op Update. Je hoeft dit gelukkig maar 1x te doen. Sites Op de eerste pagina zie je de sites die in het Disk CMS staan. Meerstal is dit maar één site en dan zie je direct de pagina s. Mocht je meerdere sites beheren dan zul je eerst de keuze moeten maken voor welke site je onderhoud wilt plegen. Als je meerdere sites in beheer hebt dan zie je zoiets als onderstaande schermafbeelding. Favoriete website Heb je meerdere sites? Dan kun je ook aangeven wat je favoriete site is door op het sterretje te klikken. Deze site zal dan in de linkerkolom verschijnen en is nu sneller benaderbaar. Door nog een keer op het sterretje te klikken zal de site links weer verdwijnen. In het bovenstaande voorbeeld zie je dat de favoriete website is. Deze site staat ook in de linkerkolom genoemd.

6 6 Pagina s Als je de juiste site hebt gekozen of je hebt maar één site dan zie je meteen de pagina s die aangepast kunnen worden. Kies de pagina die je wilt aanpassen door op het label te klikken. Dit is de blauwe tekst van de betreffende pagina. Stel dat je de pagina 404-pagina wilt aanpassen dan klik je op 404-pagina. Je kunt nu direct de teksten op deze pagina aanpassen door de cursor te zetten op de plaats waar je de tekst wilt aanpassen en hier kun je direct je tekst typen. Ik zal je later in deze handleiding hierover meer vertellen. De linkerkolom kan bestaan uit verschillende opties afhankelijk welk account je hebt Normal of Premium. Bij Premium heb je meer mogelijkheden. Sommige opties zoals verwijderen van bestanden zet ik standaard uit. Deze opties kunnen in overleg aangezet worden.

7 7 Aanmaken nieuwe pagina Deze optie is alleen beschikbaar bij het account Premium. Als je een nieuwe pagina wilt aanmaken klik dan op Maak een nieuwe pagina aan of klik hierop:. Je ziet dan een scherm zoals hier rechts. Om de pagina aan te maken moet je de volgende velden invullen. Label Een korte omschrijvende tekst. Dit is alleen een referentietekst voor het CMS zodat je de pagina snel kunt vinden. Bestandsnaam (Filename) De naam van de pagina. Bestandsnamen kunnen alleen bestaan ui: klein letters, getallen en streepjes. Gebruik dus o.a. geen spaties of hoofdletters. Sjabloon (Template) We hebben voor jou hier één of meerdere sjablonen aangemaakt. Kies de juiste. Map (Folder) Dit is de locatie waar de pagina opgeslagen mag worden. Standaard staat dit al goed ingesteld zodat je hier meestal geen keuze hoeft te maken.

8 8 Het organiseren van de bestanden Klik op Organiseer bestanden. Via deze optie kun je direct wijzigingen op de webserver doorvoeren. Zoals het uploaden van bestanden maar ook verwijderen van bestanden en het aanmaken van mappen. Let op dat je de optie verwijder zorgvuldig gebruikt. Bij het verwijderen van de verkeerde bestanden kan de website mogelijk niet meer werken. Om deze reden staat de optie van het verwijderen standaard uit. Op verzoek kan deze optie weer aangezet worden. Bij het uploaden van bestanden let dan s.v.p. dat je de bestanden in de juiste mapjes plaatst. Bijvoorbeeld afbeeldingen in de map images en pdf s in de map pdf. In namen van bestanden mogen geen spaties en/of hoofdletters zitten.

9 9 Uploaden Voordat je naar documenten, afbeeldingen, pdf s kunt linken zul je ze eerst moeten uploaden naar de server. Klik hiervoor op Uploaden. Er wordt dan een window geopend en je komt dan in je eigen computeromgeving. Zoek de bestanden die je wilt uploaden en selecteer ze. De bestanden worden dan geupload naar de webserver. Het kan een tijdje duren alvorens de bestanden zijn geupload, zeker bij wat zwaarder bestanden zoals PDF s. Het bestand mag niet groter zijn dan 50 MB maar dat is voor web eigenlijk al veel te groot. Aanmaken van mappen (folders) Deze optie is alleen beschikbaar bij het account Premium. Je kunt op de webserver ook extra mappen aanmaken. Om een map aan te maken klik je op Nieuwe folder. Je kunt de bestanden op de webserver dan beter organiseren zodat het overzichtelijk blijft. Voeg een folder naam toe en klik dan op Maak Goede foldernamen zijn kort en beschrijven goed wat je in de folder kunt verwachten. Gebruik alleen kleine letters en geen spaties. Hernoem bestanden Deze optie staat standaard uit en kan in overleg aangezet worden. Je kunt een bestand een andere naam geven door te klikken op Hernoem. Voeg de nieuwe naam toe en klik op Hernoem. Pas op dat je de extensie niet verwijderd! Dus.html blijft in onderstaand voorbeeld altijd staan. Meestal staat deze optie trouwens uit zodat er niets mis kan gaan.

10 10 Verwijderen van bestanden Deze optie staat standaard uit en kan in overleg aangezet worden. Je kunt een bestand verwijderen door op Verwijder te klikken. Pas op dat je niet het verkeerde bestand verwijderd. Wees voorzichtig met het verwijderen van bestanden op de server. De bestanden kunnen niet terug gezet worden. Als je het niet zeker weet neem dan gerust contact met mij op!

11 11 Het bekijken van de statistieken Deze optie is alleen beschikbaar bij het account Premium. Als wij jouw website hebben gebouwd dan installeren we standaard Google Analytics. Met Google Analytics kun je alle statistieken van je website bekijken. Bijvoorbeeld hoe vaak de website bezocht is en met welke zoekwoorden de website gevonden wordt. Het nadeel van Google Analytics is dat het een zeer complex programma is en lastig om daarin de juiste informatie te vinden. We kunnen jouw Google Analytics account koppelen aan het Disk CMS. Het is nu veel overzichtelijker en gemakkelijker om de statistieken te bekijken en het kan direct in de CMS-omgeving. Je hoeft dus niet meer in te loggen in Google Analytics. Wil je dit ook kunnen? Upgrade dan jouw account naar Premium. Om de statistieken van je site te bekijken klik je alleen maar op de knop: Bekijk Analytics

12 12 Pagina opties Iedere pagina heeft een dropdown menu met verschillende opties. Ga naar de betreffende pagina en klik op. Je ziet nu het menu. Hernoem Deze optie staat standaard uit en kan in overleg aangezet worden. Bij Hernoem kun je het label van de pagina aanpassen. Dit is alleen voor het gebruik in het Disk CMS. Het heeft geen invloed op de website. Het kan je helpen om de pagina s sneller te vinden. Dupliceer Deze optie is alleen beschikbaar bij het account Premium. Bij Dupliceer kun je een bestaande pagina dupliceren. Je zult dan ook een nieuwe bestandsnaam moeten kiezen. Deze optie staat niet altijd aan. Verplaats Deze optie staat standaard uit en kan in overleg aangezet worden. Je kunt ook pagina s verplaatsen en in mapje organiseren. Let op met het verplaatsen van bestanden. Vaak staan links er relatief in. Een pagina zal dan niet meer goed werken. Ik zou je willen adviseren om deze optie niet te gebruiken. Verwijder Deze optie staat standaard uit en kan in overleg aangezet worden. Je kunt ook pagina s helemaal verwijderen van de webserver. Pas op bij het verwijderen van pagina s. Als je het niet zeker weet dan kun je het beste even contact met mij opnemen.

13 13 Bewerken van de pagina s Nu gaan we pas echt aan de slag! Als je een pagina hebt geselecteerd om aan te passen dan wordt de Live Editor opgestart (zie voorbeeld hieronder). Je ziet meteen hoe jouw wijzigingen er uit zien. Dus voordat de pagina gepubliceerd wordt, zie je de gehele aangepaste pagina. Het Disk CMS is hierin uniek. Je hoeft niet meer op het pennetje te klikken om de pagina aan te passen. Klik met de muis op de plaats die je wilt aanpassen en je kunt meteen aan de slag. Hoe gemakkelijk kan het zijn :-) Headings & Paragrafen Om een heading of paragraaf aan te maken klik dan op:. Het menu zal dan verschijnen. Selecteer dan de gewenste paragraaf of heading. Selecteer wel eerst de gewenste tekst (blok). Als je een paragraph of heading weer wilt verwijderden, selecteer dan eerst de tekst (blok) en kies dan Paragraaf in het menu. Je kunt ook de sneltoetsen gebruiken om een handeling snel uit te voeren. De sneltoetsen staan bij het menu.

14 14 Tekst opmaak Als je de tekst wilt opmaken zoals dik gedrukt, schuin gedrukt of onderlijnen selecteer dan. Het menu verschijnt dan. Uiteraard moet je eerst de gewenste tekst selecteren met je muis waarop je de opmaak wilt aanpassen. Wil je de opmaak weer verwijderen? Selecteer dan de tekst en kies dan Verwijder Opmaak. Bij de optie Font styles kun je teksten helemaal zelf opmaken zoals lettertype, kleur, grootte etc. Soms heb ik deze functie voor je uitgezet omdat er dan geen gebruik wordt gemaakt van style sheets waardoor de pagina s verontreinigd worden met onnodige broncode. Kies bij voorkeur het druppeltje om de opmaak te regelen! Wil je een aparte opmaak? Bijvoorbeeld een grote rode tekst of een achtergrond kleur in een tabel. Kies dan het druppeltje omdat deze stylen wel met style sheets zijn gemaakt. Ik heb deze stylen dan voor je aangemaakt. Mis je nog een style? Neem dan contact met mij op dan maak ik de style voor je aan. Deze style vind je dan terug onder het druppeltje. Wil je iets laten opvallen? Kies dan zeker niet voor onderlijnen! Een tekst die een onderlijn heeft wordt op internet gezien als een link. Je kunt dan beter kiezen voor bold of een andere kleur. Uitlijnen Gebruik de uilijnknoppen om teksten links, rechts of in het midden uit te lijnen. Je kunt deze knoppen ook gebruiken om een afbeelding of tabel mee uit te lijnen. Opsomming Gebruik de opsombuttons om opsommingen te maken.

15 15 Links Als je een link wilt toevoegen naar een andere pagina of naar een bestand. Selecteer dan eerst de gewenste tekst. En klik dan op, en selecteer Link. Voeg dan een URL toe of klik op om een bestand te selecteren. Als je dit gedaan hebt klik dan op Bevestig. Je kunt ook nog aanvinken: Open in een nieuw scherm. De pagina wordt dan in een nieuw scherm geopend en de pagina waar de link stond blijft dan ook open staan. Let op dat je voor een mailadres toevoegt mailto: dus als het een link betreft voer je in bij URL bijvoorbeeld in: TIP: Om snel links aan te passen of toe te voegen gebruik dan de volgende toets combinaties: CMD+K (Mac) or CTRL+K (Windows/Linux). Afbeeldingen Als je een afbeelding wilt toevoegen ga dan eerst met de cursor in de pagina staan waar de afbeelding mag komen te staan. Klik dan op, en selecteer Afbeelding. Voeg een URL toe of selecteer en selecteer de afbeelding die je wilt toevoegen. Als je een afbeelding hebt toegevoegd zie je een voorvertoning. Je kunt het beste ook een beschrijving toevoegen. Dit is ook beter voor de vindbaarheid van de website. Als je afbeelding hebt geselecteerd en een beschrijving hebt toegevoegd, druk dan op Bevestig. Je kunt de afbeelding ook op maat maken door de breedte of hoogte aan te passen. De verhouding blijft altijd intact. Je kunt dus geen uitsnede maken. Je kunt de afbeelding ook in de pagina groter of kleiner maken. Als je de afbeelding aanpast zal het originele bestand nooit aangepast worden. Bij aanpassing zal er een nieuw bestand aangemaakt worden. Je kunt dus altijd weer terug naar het originele bestand.

16 16 Media Het is ook mogelijk om een video of audiobestand toe te voegen aan een pagina. Plaats eerst de cursor op de pagina daar waar de video moet komen te staan en klik dan op:, en selecteer Media. Het CMS ondersteunt HTML5 videos, YouTube en Vimeo videos. Ik zou je willen adviseren om alleen met YouTube filmpjes te werken zodat de server niet belast wordt en je website snel blijft. Als je een YouTube filmpje wilt toevoegen, kopieer dan de gehele link en plaats deze bij Bron. Het is nog beter om het filmpje te embedded' in de pagina. Ook dit kan met het CMS. Klik dan op Geavanceerd en plaats hier dan de code die je bij YouTube kunt ophalen. Ankers Met een anker kun je een deeplink maken binnen een webpagina. Zo kun je bijvoorbeeld met 1 klik naar de laatste alinea zonder te scrollen. Ga met de cursor staan waar de link binnen de pagina naar toe moet. Klik dan op, en selecteer Anker. Geef de anker een naam en klik op bevestig. Een anker moet aan speciale eisen voldoen. Als jouw naam hieraan niet voldoet zal het CMS automatisch de naam omzetten. Ankers zie je niet op de webpagina staan in het CMS herken je een anker aan dit symbool. Als de pagina live staat dan zie je het symbool niet. Als je dit gedaan hebt kun je vanuit het toevoegen van een link kiezen voor dit Anker. De naam van het anker(s) wordt dan automatisch weergegeven. Kijk bij Links hoe je een link moet toevoegen.

17 17 Het toevoegen van tabellen Ga met de cursor staan waar de tabel moet komen te staan en klik op selecteer tabel invoegen., en Selecteer het aantal kolommen en rijen waaruit de tabel moet bestaan. Kies tevens of je de header in de top van de tabel wilt of in de eerst kolom van de tabel maar meestal hoef je hier niets in kiezen. Als je alle opties hebt gekozen kies dan voor Tabel invoegen. Aanpassen van Tabellen Uiteraard kun je ook bestaande tabellen aanpassen. Selecteer dan de tabel die je wilt aanpassen en klik op. Je kunt nu onder andere rijen of kolommen toevoegen. En natuurlijk kun je de tabel ook verwijderen. Het verwijderen van een rij in een tabel doe je als volgt: 1) Selecteer met je muis de rij of rijen. 2) Ga met de muis naar boven kies. En selecteer dan Verwijder rij Pagina-eigenschappen bewerken Met het Disk CMS kun je ook de pagina-eigenschappen bewerken. Je kunt de Titel en de Beschrijving van de webpagina aanpassen. Deze informatie is belangrijk voor Google en de vindbaarheid van je website. Ga naar Bewerk en kies dan voor Pagina-eigenschappen. Titel Dit is het eerste wat bezoekers in een zoekmachine zien als jouw webpagina in een zoekmachine gevonden wordt. Beschrijving Deze tekst verschijnt onder de titel. Je kunt de tekst het

18 18 beste kort en relevant houden. Zoekmachine voorvertoning Zo ziet jouw webpagina er uit in Google. Het is dus belangrijk dat je goed nadenkt over de Titel en de Beschrijving. Publiceren van de pagina s Publiceren Als je klaar bent met de wijzigingen dan zul je de pagina moeten publiceren zodat de pagina echt online komt. Klik op en selecteer dan Publiceren. Als je dit symbool ziet dan weet je dat het gelukt is. Automatisch publiceren Je kunt jouw wijzigingen op een specifieke dag en tijd laten publiceren. Ga naar Opslaan en kies voor Automatisch publiceren. Voer de datum en tijd in en klik dan op Automatisch Publiceren. Als je dit symbool ziet dan weet je dat het gelukt is en kun je het CMS desgewenst weer verlaten. Bewaar concept Als je jouw wijzigingen wilt opslaan maar nog niet wilt publiceren dan kun je de pagina als concept bewaren. Ga naar de knop Opslaan en kies Bewaar concept. Als je dit symbool ziet dan weet je dat het gelukt is Als je de volgende keer de pagina opent dan kun je de opgeslagen pagina weer openen door op Bewerken te klikken. Het laden van eerdere aanpassingen Iedere keer als je een pagina bewaart in het CMS dan is deze pagina ook weer terug te halen. Je kunt de eerdere wijzigingen bekijken door op Bewerk te klikken en kies dan voor Bekijk herzieningen.

19 19 Om een eerdere wijziging te openen hoef je slechts op een selectie te klikken. Je kunt ook eerdere wijzigingen verwijderen maar dan is de pagina nooit meer terug te halen. Help Heb je nog vragen? Heb je nog vragen over de werking van het Disk CMS? Neem dan gerust contact met ons op! Disk Promotions VOF Parcivalring LH 's-hertogenbosch Telefoon: (073) Veel succes met het aanpassen en onderhouden van jouw website!

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde).

Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek

Wordpress Handleiding Mediabibliotheek Wordpress Handleiding Mediabibliotheek In deze handleiding wordt de mediabibliotheek van Wordpress behandeld WordPress Handleiding De mediabibliotheek Webmyday 2018 STAP 1 1. Log in op de website Ga naar

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Content tips & tricks

Content tips & tricks Content tips & tricks E-learning vormt de basis van je lessen en als docent steek je veel tijd in het ontwikkelen en vormgeven van deze content. Met deze handleiding maken we dit proces net even makkelijker

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

Stappenplan Blog maken

Stappenplan Blog maken WAT IS BLOGGER? Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Een nieuwe blogpost kun je plaatsen wanneer jij wilt, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Lezers

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: ONDERHOUD: WEBSITE STRUCTUUR. Menu & Pagina structuur. Pagina s aanmaken. Weblink aanmaken

RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: ONDERHOUD: WEBSITE STRUCTUUR. Menu & Pagina structuur. Pagina s aanmaken. Weblink aanmaken RA Handleiding Reisadviseur INLOGGEN: http://www.thetravelclub.nl/manager/ user : pass : (NB: in dit voorbeeld gebruiken we het account van Jose Maas in de screenshots) ONDERHOUD:

Nadere informatie

Materiaalontwikkeling in PAV

Materiaalontwikkeling in PAV Sint-Jozefstraat 1 B-8820 TORHOUT [t] 050 23 10 30 [f] 050 23 10 40 [e] reno@katho.be Materiaalontwikkeling in PAV Cursus: Google sites Medewerker EC: Jonathan Vanhollebeke EC: Thema s en projecten in

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit:

2. Je eerste Prezi Klik op new Prezi. Je komt op volgend scherm uit: Prezi De basis Inleiding Prezi is een online programma om unieke en leuke presentaties te maken i.p.v. PowerPoint. Het biedt veel voordelen, maar ook enkele nadelen. Zo kan je bijvoorbeeld switchen van

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013

HANDLEIDING CMS Versie 2.4 januari 2013 Het CMS dat bij deze site geleverd wordt heeft hoofdzakelijk tot doel om goed door Google gevonden te worden. De hiërarchie van het CMS geeft aan hoe google per pagina naar uw website kijkt. De mate van

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2

Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 Toelichting upgrade naar DNN 6.2.2 De website heeft een upgrade naar de nieuwste versie van DotNetNuke gekregen. Je beheert de site nu in versie DNN 6.2.2. In deze toelichting willen we je alvast een eindje

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Functionaliteit Nooit updaten Gratis upgrades

Functionaliteit Nooit updaten Gratis upgrades Bluenotion heeft een eigen Content Management Systeem ontwikkeld, genaamd Mynotion. Met dit systeem worden naar tevredenheid ongeveer 200 websites beheerd. Functionaliteit De standaard functionaliteit

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem Handleiding Content Management Systeem Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen... 3 2. Paginavolgorde... 3 3. Pagina en menutitel... 3 4. Pagina s bewerken... 4 5. De tekstverwerker... 4 6. Interne

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Groepspagina s bijhouden door teamleden

Groepspagina s bijhouden door teamleden Groepspagina s bijhouden door teamleden Voordat je gaat beginnen! Installeer Google Chrome op je PC. Vraag voor de installatie op je PC indien nodig informatie bij je ICT coördinator. Gebruik wanneer je

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2 Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen support@flux.be flux.be Flux webdesign Versie 1.0.2 Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Starten... 3 3. Menu... 4 4. Pagina s... 5 4.1. Bewerk de pagina...5

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Message Server Handleiding voor Content Editors

Message Server Handleiding voor Content Editors Message Server Handleiding voor Content Editors 1 Message Server 15: Handleiding voor Content Editors INHOUDSOPGAVE Introductie 3 Vijf eenvoudige stappen... 4 1 Inloggen... 5 2 Berichten beheren... 6 3

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress V 1.0 Door Inhoud Inloggen op de website... 3 Het Dashboard... 4 Berichten... 5 Berichten aanmaken... 5 Berichten bewerken... 6 Pagina's... 7 Pagina's aanmaken... 7 Pagina's bewerken...

Nadere informatie

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo

Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Jouw YouTube kanaal goed inrichten doe je zo Handleiding voor een goede inrichting van jouw YouTube kanaal. Door Theo de Kleijn Helpt zelfstandig ondernemers met videomarketing Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics

Workshop 2. Inhoud. 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics Workshop 2 Inhoud 1. Foto s verkleinen 2. Hoe media embedden? 3. Tips en Trics 4. Google Analytics 1. Foto s verkleinen Er zijn een aantal opties om foto s te verkleinen. Zo zit er in het besturingssysteem

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Uw website aanpassen. Een handleiding voor het CMS. Overzicht 2. Sites. Pagina's 5. Wijzigen. Settings. Help 19. Toegang tot het CMS.

Uw website aanpassen. Een handleiding voor het CMS. Overzicht 2. Sites. Pagina's 5. Wijzigen. Settings. Help 19. Toegang tot het CMS. Uw website aanpassen Een handleiding voor het CMS Overzicht 2 Toegang tot het CMS Taal kiezen Wachtwoord resetten Sites 2 2 3 4 Favorieten Pagina's 5 4 Pagina's maken Bestanden beheren Statistieken bekijken

Nadere informatie

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken

Kies [paginas]: Een lijst met alle paginas verschijnt. Muis-over en er verchijnen opties per pagina: Bewerken prullenbak bekijken Wordpress handleiding: Algemeen: -Hosting 200Mb webruimte en 2Gb verkeer per maand voor 3 euro per maand. Bij overschrijding volgt automatisch een verdubbeling naar de ruimte/verkeer naar 400Mb/4Gb/6 euro

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen

Portfolio. Je portfolio delen met medestudenten, docenten en externen om feedback te vragen Portfolio Het portfolio kan worden ingezet voor zowel studenten als docenten. Binnen deze module is het mogelijk om een digitaal portfolio samen te stellen met tekst, afbeeldingen en videos. Het is mogelijk

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Werkinstructie MailPoet door Paulien Kuiken AF Zoetermeer

Werkinstructie MailPoet door Paulien Kuiken AF Zoetermeer Werkinstructie MailPoet 2018-04 door Paulien Kuiken AF Zoetermeer 1. Inloggen 2. Nieuwsbrief maken/dupliceren 3. Nieuwsbrief regelmatig opslaan 4. Tekstvelden aanpassen/vullen 5. Tekstvelden en afscheidingen

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com Werken met TimeRime.com TimeRime.com is een website waar je een tijdbalk kunt maken. Het invoeren van een gebeurtenis met de bijbehorende datum is voldoende. Het programma maakt er een nette presentatie

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding Website Gibo Mariaburg

Handleiding Website Gibo Mariaburg Handleiding Website Gibo Mariaburg 1. Inloggen Je surft naar het volgende adres: http://www.gibomariaburg.be * Klik op Login * Vul je gebruikersnaam en paswoord in en klik op Log-in. De gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN

SAN v3. Update document 2010. uitgebracht door OCEN SAN v3 Update document 2010 uitgebracht door OCEN Inhoudsopgave. Inleiding...3 1 Navigatie...4 1.1 Navigatie: het menu...4 1.2 Navigatie: dashboard...4 1.3 Navigatie: kruimelpad...4 1.4 Navigatie: iconen

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

ActiveBuilder Handleiding

ActiveBuilder Handleiding ActiveBuilder Handleiding Auteur: TalkActive I/S Datum: Juli 2004 Versie: R. 1.01 Taal: Nederlands Copyright 2004 - Talk Active alle rechten voorbehouden. Inhoud: 1. INTRODUCTIE...2 2. SNEL STARTEN...3

Nadere informatie