Print en vul zelf in!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Print en vul zelf in!"

Transcriptie

1 t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 7 t/m 10 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend we hebben heel veel koffie gedronken en nog meer euro s opgehaald! datum: tijd: actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend Tot dan! Met vriendelijke groet, uitnodiging kom ge zellig ko steun he ffi t NKI-A e drinken en actie.nk VL Fond i-avlfon ds.nl/ko s zoveel koppen koffie gedronken: zoveel euro s opgehaald: ffieschenk ochtend ik schenk kom je voor: ook? datum/t ijd: plaats: uitnodiging kom ge zellig ko steun he ffi t NKI-A e drinken en VL Fond i-avlfon ds.nl/ko ss ffiesch actie.nk enkoch tend ik schenk kom je voor: datum/t ook? ijd: plaats: Bedankt! pagina 11 t/m 14 we hebben heel veel koffie gedronken en nog meer euro s opgehaald! Voor op het werk: actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend uitnodiging kom ge zellig ko steun he ffi t NKI-A e drinken en actie.nk VL Fond i-avlfon ds.nl/ko s Wij schenken voor kankeronderzoek ffieschenk ochtend datum: wij schenk en voor: tijd: kom je Tot dan! Met vriendelijke groet, datum/t ook? ijd: plaats: uitnodiging kom ge zellig ko steun he ffi t NKI-A e drinken en VL Fond tie.nkiavlfond s s.nl/ko ffi actie.ac eschenk ochtend wij schenk en voor: kom je datum/t ook? ijd: plaats: zoveel koppen koffie gedronken: zoveel euro s opgehaald:

2 Inhoud 1. Inspiratie 3 2. Draaiboek 4 3. Uitnodigingsposter 7 4. Uitnodigingskaarten 8 5. Cakevlaggetjes 9 6. Bedankposter Uitnodigingsposter bedrijf Uitnodigingskaart bedrijf Cakevlaggetjes bedrijf Bedankposter bedrijf Persbenadering: tips en tricks 15

3 Inspirat ie Ochtend Je kunt ontzettend veel leuke koffie acties doen voor het NKI-AVL Fonds. Dit kan als bedrijf of invidueel. Hier vind je een paar leuke ideeën. Laat je inspireren en kom in actie! Ideeën voor bedrijven: Plaats een donatiebox naast het koffieapparaat. Tijdens een vergadering kun je aan collega s geld vragen voor een kopje koffie of een koekje. Organiseer een lunchbijeenkomst met een lekker bakje koffie. Ideeën voor persoonlijke acties: Nodig vrienden uit voor een gezellig bakje koffie. Organiseer bij de sportclub in de buurt een koffieuurtje. Verkoop koffie op de markt in de buurt voor het NKI-AVL Fonds. Organiseer een gezellige High-Tea voor vriendinnen. Plan een gezellig feest wat begint met een lekker bakje koffie. Organiseer een buurtfeest en verkoop de koffie voor het NKI-AVL Fonds. Hou een Koffie Schenk Ochtend met ouders op school.

4 Draaiboek Ochtend Voorbereidingen van je actie Bedenk wat voor koffie-actie je wilt organiseren. Wordt het een kleinschalige, intieme actie? Of wordt er groots uitgepakt en is het verstandig om een team samen te stellen waarmee je samen de actie kunt organiseren? Prik een datum waarop je in actie wilt komen. Zoek een leuke locatie waar je koffie kunt drinken. Probeer sponsoren te vinden die materialen kunnen sponsoren. Bedenk de voorwaarden. Hoeveel kost een bakje koffie? Hoe lang duurt de Koffie Schenk Ochtend? Stel een programma op waarmee je de Koffie Schenk Ochtend kunt uitbreiden. Denk aan een lezing, spelletje, etc. Meld je actie aan op de speciale actiewebsite actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend. Je krijgt dan je eigen actiepagina waarop je alle informatie over je actie kwijt kunt, waar anderen jouw actie kunnen steunen door geld te doneren en waar jij de uiteindelijke opbrengst aan het NKI-AVL Fonds kunt overmaken. Zorg dat je bij het aanmelden van je actie het woord koffie in de naam zet om in aanmerking te komen voor het koffie-welkomstpakket. Hierin zit onder andere een donatiebox die je tijdens de Koffie Schenk Ochtend kunt gebruiken om het geld mee in te zamelen. Hoe ga je de actie promoten? Ga je posters en uitnodigingen verspreiden of probeer je via mond-tot-mond reclame mensen te bereiken? Het NKI-AVL Fonds heeft voor de Koffie Schenk Ochtend speciaal promotiemateriaal ontwikkeld die je op de site kunt downloaden. Kijk daarvoor op actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend. Nodig je vrienden/kennissen/familie uit om koffie te komen drinken. Maak een begroting om inzicht te krijgen in de inkomsten en de kosten. Ook de begroting kun je downloaden van de site, printen en zelf invullen.

5 Draaiboek Ochtend Vlak voorafgaand aan de actie Stuur nog een reminder naar de genodigden, zodat zij het niet vergeten. Denk na over de aankleding van de ruimte. Wat kun je doen om het gezellig te maken? Inventariseer hoeveel mensen er ongeveer komen, zodat je kunt bekijken hoeveel boodschappen je moet doen. Haal lekkere koffie, thee en zoetigheden in huis. Zorg dat het er gezellig uitziet voor de bezoekers. Maak bijvoorbeeld gebruik van de posters en cakevlaggetjes die je kunt downloaden, zodat er een actiesfeer ontstaat. Zorg dat de NKI/AVL-donatiebox goed in het zicht staat. Deze donatiebox ontvang je in het welkomstpakket zodra je jouw actie online hebt aangemeld. Tijdens de actie Blijf zoveel mogelijk koffie serveren! Vertel over jouw motivatie om de Koffie Schenk Ochtend te organiseren en probeer het onderwerp kanker bespreekbaar te maken. Spoor mensen aan om ook zelf in actie te komen. Ze kunnen koffie drinken met hun eigen vrienden of ze kunnen een Koffie Schenk Ochtend organiseren op hun werk. Maak leuke foto s.

6 Draaiboek Ochtend Na de actie Probeer alle inkopen op te maken. Zorg voor een speciale uitverkoop waarbij de restjes nog verkocht worden voor de actie. Stort de opbrengst op je eigen online actiepagina zodat iedereen het eindbedrag kan zien. Stuur een bedankmail naar alle betrokkenen met foto s van de Koffie Schenk Ochtend en een link naar je actiepagina. Zo kan iedereen zien dat het geld op het rekeningnummer van het NKI-AVL Fonds staat. Online staat ook nog een speciale bedankposter die je kunt downloaden. Vul deze in en hang ze op. Natuurlijk is iedere Koffie Schenk Ochtend anders. Dit zijn slechts enkele tips. Wees creatief en maak er een gezellige Koffie Schenk Ochtend van!

7 uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend datum: tijd: Tot dan! Met vriendelijke groet,

8 uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend ik schenk voor: kom je ook? datum/tijd: plaats: uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend ik schenk voor: kom je ook? datum/tijd: plaats:

9 Cakevlaggetjes: print, knip uit en vouw en plak rond een party-prikkertje. Prik op je verse cakejes en tadaaa! Cupcakes razendsnel recept Voor ± 10 cupcakes: 100 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 100 g vloeibare boter 100 g suiker 2 eieren 1 zakje vanillesuiker snufje zout Oven voorverwarmen op 200 C. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Voeg de eieren toe en klop opnieuw even kort met de mixer. Voeg dan door een zeef het meel en zout toe. Niet meer mixen, maar met een grote lepel even omscheppen. Neem papieren cakevormpjes en vul met het beslag minuten in de oven en smullen maar!

10 Bedankt! we hebben heel veel koffie gedronken en nog meer euro s opgehaald! actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend zoveel koppen koffie gedronken: zoveel euro s opgehaald:

11 Wij schenken voor kankeronderzoek datum: tijd: Tot dan! Met vriendelijke groet,

12 uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend wij schenken voor: kom je ook? datum/tijd: plaats: uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend wij schenken voor: kom je ook? datum/tijd: plaats:

13 Cakevlaggetjes: print, knip uit en vouw en plak rond een party-prikkertje. Prik op je verse cakejes en tadaaa! Cupcakes razendsnel recept Voor ± 10 cupcakes: 100 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 100 g vloeibare boter 100 g suiker 2 eieren 1 zakje vanillesuiker snufje zout Oven voorverwarmen op 200 C. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Voeg de eieren toe en klop opnieuw even kort met de mixer. Voeg dan door een zeef het meel en zout toe. Niet meer mixen, maar met een grote lepel even omscheppen. Neem papieren cakevormpjes en vul met het beslag minuten in de oven en smullen maar!

14 Bedankt! we hebben heel veel koffie gedronken en nog meer euro s opgehaald! actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend zoveel koppen koffie gedronken: zoveel euro s opgehaald:

15 Persbenadering: Tips en Tricks Wanneer benader je de media? Afhankelijk van hoe groots je de Koffie Schenk Ochtend opzet en wat je met de media-aandacht wilt bereiken, zijn er twee momenten waarop je de media kunt benaderen: Aankondiging actie. Je legt de actie uit en roept op om langs te komen voor een kopje koffie. Je kunt dit persbericht ook gebruiken om de pers uit te nodigen. Na afloop van de actie. Je beschrijft nog een keer in het kort je actie, je noemt het bedrag, beschrijft het succes en bedankt eventuele sponsoren, donateurs en vrijwilligers. Dit is een goed moment om een foto mee te sturen. Welke media kun je benaderen? Nieuws over jouw Koffie Schenk Ochtend kun je aanmelden bij de regionale en lokale media rondom de locatie van de actie en/of jouw woonplaats. Denk hierbij aan regionale en lokale websites, dagbladen, de weekbladen die huis-aan-huis worden verspreid en bij een grote actie de regionale en de lokale radio- en televisiestations. Organiseer je een Koffie Schenk Ochtend met je vereniging of op het werk; zorg dan ook dat het vermeld wordt op de website, op intranet, in de nieuwsbrief, etc.! Vergeet het pers-/nieuwsbericht ook niet onder eigen familie en vrienden en via social media te verspreiden. Journalisten persoonlijk benaderen De mailbox van de redactie stroomt elke dag weer vol met nieuwsberichten van allerlei verschillende partijen. De kans bestaat dat jouw persbericht daardoor op de grote hoop terecht komt. Om jouw nieuws extra te benadrukken is het daarom aan te raden om de journalist persoonlijk te bellen, voordat je het bericht per mail verstuurt. Hoe doe je dat? Kijk op de website van de betreffende media organisatie voor het algemene nummer.bel en leg kort je actie uit en vraag bij welke journalist je hiervoor moet zijn. Met jouw enthousiasme over de Koffie Schenk Ochtend breng je je bericht extra onder de aandacht. Hieronder vind je een aantal tips hoe je de media kunt benaderen.

16 Persbenadering: Tips en Tricks Radio- of televisie-interview Wees goed voorbereid. Bepaal voor jezelf wat je graag wilt vertellen en stem met de redactie af wat er in het interview besproken zal worden. Vraag welke vragen zij willen gaan stellen, zodat je je goed kunt voorbereiden. Schrijf voor jezelf de belangrijkste punten op een papiertje op. Hou dit papiertje indien mogelijk tijdens het interview bij je, zodat je de punten niet vergeet. Maak duidelijk aan de redactie dat je niet van het NKI-AVL bent en daarom geen vragen over de organisatie kunt beantwoorden. Algemene informatie over het NKI-AVL Fonds In de communicatie met de journalist kun je onderstaande achtergrondinformatie over het NKI-AVL Fonds met of in jouw berichten meesturen: Iedereen kent helaas wel iemand in zijn naaste omgeving met kanker. Eén op de drie mensen in Nederland krijgt in zijn of haar leven de diagnose kanker. Het aantal kankerpatiënten zal blijven stijgen tot 40% meer kankergevallen in Onderzoek helpt om de droom te realiseren van minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor kankerpatiënten. Iedereen kan zich op zijn eigen unieke manier inzetten tegen kanker, bijvoorbeeld door te collecteren, donateur te worden of een actie te organiseren zoals een Koffie Schenk Ochtend. Ga voor meer informatie naar actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend.

Print en vul zelf in!

Print en vul zelf in! t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 8 t/m 11 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun Radboud Oncologie Fonds actie.radboudoncologiefonds.nl/koffieschenkochtend

Nadere informatie

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Uitnodigingsposter bedrijf 11 8. Uitnodigingskaart bedrijf

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf?

Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Handleiding: Hoe start ik een actie met mijn bedrijf? Zet je met je collega s in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jullie bedrijf in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

Handleiding: hoe start ik een actie?

Handleiding: hoe start ik een actie? Handleiding: hoe start ik een actie? Zet je in tegen eenzaamheid onder ouderen Geweldig dat jij in actie komt voor het Nationaal Ouderenfonds! Acties zoals die van jou zijn heel belangrijk, want met jouw

Nadere informatie

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE

PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE PROMOTIEPLAN PROMOTIEPLAN DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE Om een groot succes te maken van de Doelpuntactie is het belangrijk dat er veel reuring ontstaat rondom deze actie bij jullie club. Daarvoor is dit

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een sponoractie? Super dat jij een actie met jouw school wil starten! Wij zien een wereld voor ons waarin mensen zichzelf

Nadere informatie

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst

Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Stappenplan organiseren buurtbijeenkomst Dit stappenplan voor het organiseren van een buurtbijeenkomst is onderdeel van de Buurten met Energie toolbox, een project van Nudge. Deze toolbox is samengesteld

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop

Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop Handleiding actieplatform Online geld inzamelen voor de SamenLoop voor Hoop (versie 1.0) Elk team kan een eigen actie starten, wist je dat je deze actie ook online kunt aanmaken op het actieplatform? Je

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 Handboek voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen 10 tips om geld in te zamelen Wat is SamenLoop voor Hoop? SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen Postbus 75508 1070 AM Amsterdam Giro 26.000 T (020) 570 05 00 F (020) 675 03 02 www.kwfkankerbestrijding.nl SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen

Nadere informatie

1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5

1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5 MEDIAHANDLEIDING Inhoudsopgave 1. Aanleiding 3 2. Stappenplan 3 3. Persbericht 4 4. Overige materialen voor het benaderen van de media 5 Bijlagen Bijlage 1 Conceptmail redactie persbericht 6 Bijlage 2

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 1 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...3 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...5 5. Succes!...6 2 1. Aan de slag! Geweldig

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Giro di KiKa

HANDLEIDING SPONSORWERVING Giro di KiKa HANDLEIDING SPONSORWERVING Giro di KiKa Inhoud 1. Aan de slag! 2. Stappenplan 3. Extra tips voor publiciteit 4. Jij & je enthousiasme 5. Succes! 1. Aan de slag! Geweldig dat je meedoet aan Giro di KiKa!

Nadere informatie

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers

Toolkit werven en behouden van vrijwilligers Toolkit werven en behouden van vrijwilligers WERVEN Jaarlijks moeten nieuwe collectanten geworven worden om de collectanten die stoppen te vervangen. Daarnaast is de optelsom eenvoudig: hoe meer collectanten,

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau 7 maart 2015 Programma Team Sponsorwerving Inleiding Alpe d HuZes

Nadere informatie

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe:

Inventarisatielijst Wat gaan we doen (omschrijving activiteit): Gewenst aantal vrijwilligers: _ Waarvan nieuwe: Draaiboek voorbereiding Promotie activiteiten Vrijwilligers of donateurs werven Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u wilt bereiken met de promotieactiviteiten. Vrijwilligers werven,

Nadere informatie

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker

Drachten loopt mee en staat stil bij kanker 24-uurswandelestafette Doe je mee? Drachten loopt mee en staat stil bij kanker Wanneer: vrijdag 25 september 2015, start 17.00 uur zaterdag 26 september 2015, einde 17.00 uur Waar: Skeelerbaan Sportcomplex

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Actie checklist Statusoverzicht

Actie checklist Statusoverzicht Actie checklist Statusoverzicht Actie Status Verantwoordelijk Deadline Opmerkingen Aanmelden van de actie Z.s.m. Aanmelden kan op: Actie.kankeronderzoekfondslimburg.nl Bepaal uw plan Z.s.m. Afhankelijk

Nadere informatie

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING

AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING AANVULLING TOOLKIT FONDSENWERVING TIPS PERSBENADERING groningen((((( over(de afsluitdijk amsterdam 500(KM binnen 24(uur utrecht veldhoven valkenburg MAASTRICHT( FINISH 500(km Versie: februari 2013 Stap

Nadere informatie

Speel-ontdekboek bij De Molenmuis

Speel-ontdekboek bij De Molenmuis Speel-ontdekboek bij De Molenmuis Inhoud 1. En toen en toen... 2. Achter elkaar aanjgen 3. Kat begint met een K... 4. Wat zegt de molen? 5. Pas op gevaar! 6. En toen stak de muis zijn tong uit... 7. Mmm

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

Als één team achter de sporters met een handicap

Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap Als één team achter de sporters met een handicap In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap die, om te kunnen sporten, extra ondersteuning

Nadere informatie

Workshop Petit four TTF

Workshop Petit four TTF Workshop Petit four TTF Duur: Kosten: Verkoopprijs Een dagdeel p.p. 10,00 euro p.p. Nodig vrienden uit voor een gezellig dagdeel. Start met verwelkoming van een ieder en vertel iets over het projekt waarvoor

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Spreker: Wendy Roos 15 november 2014 Uitgangspunten Sponsorwerving is leuk Vertel vanuit je passie je eigen verhaal Het is onze droom dat niemand meer doodgaat

Nadere informatie

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE

HANDLEIDING. ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE HANDLEIDING ORANJE FONDS COLLECTE ONLINE www.oranjefondscollecteonline.nl Inleiding Het Oranje Fonds is heel enthousiast over de nieuwe mogelijkheid van het online collecteren. Wat fijn dat je met jouw

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19

Inhoud. Reüniepakket. Bijlage I 9 Bijlage II 15 Bijlage III 17 Bijlage IV 19 1 Inhoud 1 Voorbereiding 4 1.1 Begin tijdig met plannen 4 1.2 Bepaal de datum, locatie en tijdstip 4 1.3 Stel een reüniecommissie samen 4 1.4 Maak een actielijst na elke vergadering 4 1.5 Doe een aankondiging

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015

Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Draaiboek voor de verenigingen Aegon Open Roeidag 2015 Begin met het formeren van een werkgroep/projectteam en verdeel onderling de werkzaamheden. Inhoud 1. Planning en programma... 2 2. Organisatie...

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE

HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE HANDLEIDING HANDLEIDING WERKGROEP DOELPUNTACTIE DOELPUNTACTIE In deze handleiding vind je een overzicht van alle taken voor de werkgroep bij jullie club. Alle randzaken en administratie worden verzorgd

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN

VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN Naam: Klas: VERWERKING van AGRARISCHE PRODUCTEN EEN KIJKJE NAAR KEEK INLEIDING Cake is een eenvoudige gebaksoort. Hoewel het woord "cake" in Engelstalige landen een verzamelnaam voor 'gebak' of 'taart'

Nadere informatie

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze

Drakenbrood. Ingrediënten. 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen. Werkwijze Drakenbrood 500 g bloem of tarwemeel 1 zakje gist 3 dl lauw water 20 g boter 10 g zout rozijnen Doe de bloem in een kom. Maak een kuiltje en voeg de gist met het water en boter toe. Strooi het zout langs

Nadere informatie

Sugar Addiction Test

Sugar Addiction Test Sugar Addiction Test Hoe is het gesteld met jouw suikerverslaving? Ontdek het met deze test. SUGARCHALLENGE Is een initiatief van Food & Lifestylecoach Carola van Bemmelen Doe de Sugar Addiction test Ben

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding Natuurgebied schoonmaken Klus bestemd voor organisaties die beheerder zijn van een natuurgebied Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving wat u gaat aanpakken. Wat voor

Nadere informatie

Werkboek Road to success

Werkboek Road to success Werkboek Road to success Stappenplan naar een website die gevonden wordt en klanten van bezoekers maakt Deel 1: Een goede website begint met een goed plan Helpt je ideeën in kaart te brengen en geeft je

Nadere informatie

Walk4Food Handleiding

Walk4Food Handleiding Walk4Food Handleiding Inhoud Inleiding 3 1. Wat is Walk4Food? 3 2. Samenstelling team 4 3. De organisatie stap voor stap 4 4. Na afloop van de sponsorloop 5 5. Tips 6 Bijlage: Opzet persbericht 7 2 Inleiding

Nadere informatie

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten?

-OPLEIDINGEN. 10 Tips. Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist. Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? -OPLEIDINGEN Dé Opleider van Mediator tot Scheidingsspecialist 10 Tips Hoe Kom Je Als Startende Mediator Aan Klanten? Welkom bij AMV-Opleidingen! Nieuwe klanten aantrekken is voor elke mediator met een

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

In actie voor je naaste met Way of Life

In actie voor je naaste met Way of Life In actie voor je naaste met Way of Life www.wayoflife.nl Inleiding Wil jij je graag inzetten voor anderen? Vind jij het leuk om zelf actief aan de slag te gaan? Lees dan gauw verder. Way of Life wil namelijk

Nadere informatie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie

Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie Deze handleiding is ontwikkeld om je te helpen je Alpha zo bekend mogelijk te maken in je dorp, stad of regio. Daar hebben we mooie promotiematerialen voor ontwikkeld. De hoofdpersoon in deze eerste! internationale

Nadere informatie

Inhoud 3. ZO doe je dat! IdeEën voor jouw MaS voor War Child 5 De beste tips & tricks 6 Waarom is jouw hulp belangrijk? 7.

Inhoud 3. ZO doe je dat! IdeEën voor jouw MaS voor War Child 5 De beste tips & tricks 6 Waarom is jouw hulp belangrijk? 7. NAAM: Beste maatschappelijke stagiaire, Wat goed dat je jouw maatschappelijke stage (MaS) voor War Child gaat doen, en daarmee in actie komt voor oorlogskinderen. Een maatschappelijke stage voor War Child

Nadere informatie

www.implementatieacademy.nl

www.implementatieacademy.nl Implementatie Stappenplan naar Succes Ben jij trainer, coach, heb je een eigen praktijk, kortom, ben jij een kleine ondernemer? Als je je business wilt doen laten groeien in de nieuwe economie dan moet

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden

Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Kom in actie! Toolkit Bedrijfsvrienden Welkom Bedrijfsvriend! Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Wat fantastisch dat uw bedrijf besloten heeft zich in te zetten voor het

Nadere informatie

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel.

Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Dit is het Receptenboek van Luc van Kessel. Er staan recepten in die ik lekker vind, kijk maar eens! Deze recepten kunnen jullie zelf bakken/maken. Als je deze recepten wil maken duurt het minimaal 10

Nadere informatie

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan:

We helpen jouw club graag en daarom staan er diverse tools voor je klaar. Denk hierbij aan: Tips & truc s Leden werven & behouden Hoi Sportclub, Leuk dat je mee doet met de AH Sportactie! Tijdens de AH Sportactie willen we heel Nederland de sport laten ontdekken die bij hem of haar past. Een

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening.

Belastingdienst. Na 15 mei 2015 kunt u geen wijzigingen meer doorgeven voor 2014. U kunt alleen nog bezwaar maken tegen de definitieve berekening. Horst, 01-04-2015 Beste ouders en gastouders, HOERA!!! GOOIENDAAG HERSTRAAT GAAT STARTEN EN WEL PER 7 APRIL De opendag is op zaterdag 4 april van 13.00 uur tot 17.00 uur. Iedereen is van harte welkom om

Nadere informatie

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina

Voorbeeld teksten. werven donaties uit je eigen netwerk. via je persoonlijke pagina en De persoonlijke Mijn Ride pagina geeft je de mogelijkheid om jouw verhaal te doen en mensen in jouw omgeving op te roepen om ook mee te strijden door middel van het doen van een donatie via jouw persoonlijke

Nadere informatie

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen.

WELKOM! Print het uit, leg het naast je en doe stap voor stap alle opdrachten. En mail me gerust als je vragen hebt of feedback wilt ontvangen. WELKOM! Wat geweldig dat je het werkboek hebt gedownload. Dat betekent een belangrijke volgende stap in jouw succes. Want succes bereik je alleen door te doen. Dit werkboek is onderdeel van het Webinar

Nadere informatie

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint

De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint De kracht van social media voor bedrijven! Een ebook vol handige tips die je moet weten voor je aan social media begint Inhoud Inleiding De kracht van social media Wanneer komt social media van pas? Social

Nadere informatie

Think-Pink Lintjescampagne 2017

Think-Pink Lintjescampagne 2017 Think-Pink Lintjescampagne 2017 Doel Oktober = borstkankermaand Deze actie maakt deel uit van een grote groep acties tijdens de borstkankermaand oktober. Tijdens deze maand brengen we borstkanker extra

Nadere informatie

Tip 4: Durf te vragen Het staat iedereen vrij om ja of nee te zeggen maar durf te vragen om steun.

Tip 4: Durf te vragen Het staat iedereen vrij om ja of nee te zeggen maar durf te vragen om steun. Fondsenwerving tips voor succesvolle sponsoracties Sponsorwerven is leuk, maar we kunnen ons voorstellen dat dit ook een nieuwe daging voor je kan zijn. Daarom geven we je graag een aantal waardevolle

Nadere informatie

Bezoek een beurs! 2. Bekijk het programma van de beurs en match de onderdelen van het programma met jouw doel.

Bezoek een beurs! 2. Bekijk het programma van de beurs en match de onderdelen van het programma met jouw doel. Komende week vindt de jaarlijkse NOT plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Op deze beurs kun je workshops volgen, lezingen bijwonen en stands van exposanten bezoeken. Er is veel te doen en zien, dus daar

Nadere informatie

Draaiboek voorbereiding leuke dag met bewoners/doelgroep op onze locatie Stap 1 Begin met inventariseren Maak een omschrijving van de doelgroep. Om welke doelgroep gaat het, hoeveel mensen, hebben ze bijzondere

Nadere informatie

Handleiding collecte

Handleiding collecte Handleiding collecte Het collecteproces 1 2 Je wordt ingewerkt Binnenkort nemen wij contact met je op om het collecteproces uit te leggen. Het is handig om deze folder voor die tijd door te nemen. Wat

Nadere informatie

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl

Slimmer Acquisitie van Passie naar Winst in 1 jaar. 28 tips. GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? www.slimmeracquisitie.nl 28 tips GRATIS bezoekers naar je site zonder Google? Hieronder geef ik je een aantal van mijn slimmer acquisitie praktijken die goed werken. De tips hebben niets te maken met SEO, oftewel beter gevonden

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

HEB JE HUISWERK VANDAAG?

HEB JE HUISWERK VANDAAG? BLAD 1 HEB JE HUISWERK VANDAAG? Je kind moet thuis werken voor school. In de agenda kan je kijken wat je kind moet doen. Wat moet je doen? 1 Maak oefening 1 op blad 2: Wat doet je kind na de school? 2

Nadere informatie

kinderkrant december 2014

kinderkrant december 2014 kinderkrant december 2014 Inhoud: Voorwoord Pag. 2 Groep 1/2b Pag. 11 & 12 Interview met juf Hanne Pag. 3 Groep 1/2c Pag. 13 & 14 Goed gedaan Pag. 4 Groep 3 Pag. 15 & 16 Kerstboom knutsel Pag. 5 Groep

Nadere informatie

Plan Nederland in Pifworld

Plan Nederland in Pifworld Plan Nederland in Pifworld Leuk dat je mee gaat doen aan de actie Schaatsen voor Water! Om je deelname te bevestigen en sponsor te zoeken, dien je een pagina op Pifworld aan te maken. Hieronder vind je

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING

HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING HET HANDBOEK voor SPONSORWERVING INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk Welkomstwoord deelnemers Over A Sister s Hope Wie zijn wij? Waarom is er zoveel geld nodig? A Sister s Hope 60k Walk Deelname De wandeling Sponsorwerving

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

HET STRAATDINER STAPPENPLAN

HET STRAATDINER STAPPENPLAN HET STRAATDINER STAPPENPLAN Stichting StreetDinners nodigt je uit om samen met je buren het lokale leven te vieren met een straatdiner. Tijdens een straatdiner koken teams van buurtgenoten verschillende

Nadere informatie

Handleiding Collecteverdubbelaar

Handleiding Collecteverdubbelaar Handleiding Collecteverdubbelaar versie 1.0 Nederlandse Brandwonden Stichting Afdeling Landelijke Collecte, collecteverdubbelaar Zeestraat 29, Beverwijk (0251) 27 55 55 verdubbelaar@brandwondenstichting.nl

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender -----

Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender ----- Tekst en inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de inzender De klompenactie komt er weer aan! ----- Op woensdagavond 21 november van 17.00 uur tot 20.00 uur kunt u iemand aan de deur verwachten met

Nadere informatie

Handleiding collecte

Handleiding collecte Handleiding collecte Het collecteproces 1 2 Je wordt ingewerkt Binnenkort nemen wij contact met je op om het collecteproces uit te leggen. Het is handig om deze folder voor die tijd door te nemen. Wat

Nadere informatie

Laat je tijd niet weglekken.

Laat je tijd niet weglekken. Laat je tijd niet weglekken. Waar verdwijnt jouw tijd in? PATRICIA GORISSEN Laat jij je kostbare tijd weglekken? Je werkt zo hard aan je bedrijf, aan je projecten. Om je klanten beter te helpen en tegelijkertijd

Nadere informatie

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden

Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Voorbeeldacties Algemene ideeën Koffie/thee ochtend voor al je vrienden Organiseer een koffie of thee ochtend (of high-tea) bij jou thuis voor je vrienden, familie of collega s. Vraag hierbij aan iedereen

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be Kabouter Plop en zijn vrienden maken tijdens de krokusvakantie heel wat kinderen gelukkig met hun nieuwste musical De muziekkampioen. Greet Lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 60 86 pikt

Nadere informatie

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden!

3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen. Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! 3 oktober 2015 is de Landelijke Open Dag Dierenartsen Doe mee! Laat zien dat u samenwerkt om goede zorg te bieden! Dit jaar organiseert de KNMvD voor de vierde keer de Landelijke Open Dag Dierenartsen.

Nadere informatie

Wat staat waar? Beste StationsChef,

Wat staat waar? Beste StationsChef, Beste StationsChef, Super dat je een KinderzwerfboekStation bent begonnen! Deze Wegwijzer geeft je tips en trucs om er een succes van te maken. Lees het op je gemak door en bewaar het goed! Binnenkort

Nadere informatie

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl

tekstmodel Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright tekstmodel.nl Checklist: in 5 stappen naar een betere tekst Copyright 2007-2016 tekstmodel.nl Voel je vrij om dit document te delen in je netwerk. Maar zonder de inhoud te veranderen. Dankjewel! tekstmodel www.tekstmodel.nl

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie