Stage lopen. bij Hof van Twente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stage lopen. bij Hof van Twente"

Transcriptie

1 Stage lopen bij Hof van Twente

2 Versie 16 juni 2010 HOOFDSTUK 1 INLEIDING 1.1 Algemeen Binnen de gemeente Hof van Twente wordt op diverse afdelingen stagiaires ingezet. Veelal vanuit de optiek dat leerlingen de mogelijkheid moet worden geboden werkervaring op te doen. Praktijkervaring opdoen is een essentieel onderdeel van opleidingen. Gemeenten die studenten of leerlingen de gelegenheid tot stage lopen bieden, doen dat mede vanuit een verantwoordelijkheid voor het goed opleiden van toekomstige werknemers. Een voordeel daarbij is dat de gemeente via het contact met onderwijsinstellingen en studenten op de hoogte blijft van vakinhoudelijke en onderwijstechnische ontwikkelingen. Vanuit het oogpunt van arbeidsmarktbeleid is het van belang om toekomstige beroepsuitoefenaars aan te trekken en de banden met onderwijsinstellingen te intensiveren. Stagelopen heeft een positief effect op de beeldvorming van jongeren over gemeenten en verbetert het imago van de gemeente als werkgever. Door middel van stages kan een gemeente jonge mensen, die anders misschien niet zo snel een baan bij de gemeente overwegen, toch binnen halen. Verder brengt een stagiaire de nodige vernieuwing met zich mee, hetgeen invloed heeft op de ontwikkeling van het bestaande personeelsbestand. Met name stagiaires zijn in staat de onverwachte vragen te stellen waardoor het zittende personeel wordt gescherpt in zijn/haar gedachten. Met dit stagebeleid wordt een handreiking gedaan om nieuwkomers voor onze gemeente te interesseren door het voeren van een actief en gestructureerd stagebeleid. 1.2 Randvoorwaarden Een stagiaire vraagt begeleiding en begeleiding kost in eerste instantie tijd. Het is aan te bevelen om binnen de afdelingsplannen ruimte vrij te maken om stagiaires te begeleiden. Aan stagiaires wordt een (onkosten)vergoeding gegeven voor de geleverde prestatie. Stageplaatsen moeten inhoud en kwaliteit hebben en in die zin ook worden opgenomen in de afdelingsplannen. Daarbij wordt een beperkt aantal productieve uren opgenomen. Het aantal uren is afhankelijk van de stagevorm en inhoud.

3 HOOFDSTUK 2 DE STAGEVORMEN 2.1 Stagevormen Voordat ingegaan wordt op de wijze waarop wij omgaan met het stagebeleid, wordt een onderscheid gemaakt naar vier typen stages, te weten: Oriënterende stages Beroepsopleidende stages Afstudeeropdracht Stages in het kader van reïntegratie Oriënterende stages Dit soort stages heeft tot doel de stagiaire inzicht te geven in de werking van o.a. de gemeentelijke organisatie en het werken in die organisatie. Het betreft vaak korte stages, de zogenaamde snuffelstages. De stagiaire is voornamelijk bezig informatie te verzamelen om een beeld te krijgen van wat hij/zij wil Beroepsopleidende stages Bij deze vorm wordt al lerende en onder begeleiding van een stagebegeleider het beroep uitgeoefend. Dit vindt veelal plaats in de vorm van een combinatie van leren en werken. Bij deze vorm ligt de nadruk op werken en wordt door middel van een opleiding de theoretische kennis aangevuld. Dit betreft vaak stages van enkele weken en onder begeleiding van een stagebegeleider Afstudeeropdracht Een derde vorm is de afstudeeropdracht. Aan een afstudeeropdracht kan de student zelfstandig werken. Het betreft een door de organisatie geformuleerde probleemstelling die om nader onderzoek vraagt Stages in het kader van reintegratie Mensen die wegens arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of andere redenen zijn uitgevallen uit het arbeidsproces, hebben door het opdoen van stage-ervaring een grotere kans op terugkeer. Vaak gaat het hierbij om een meewerkstage. De duur en omvang van deze vorm van stage zijn per situatie verschillend.

4 HOOFDSTUK 3 TRAINEESHIP Naast het bieden van stageplaatsen in verschillende vormen kan de gemeente Hof van Twente er ook voor kiezen een traineeship aan te gaan. Daarbij bestaat de mogelijkheid te kiezen uit een eerste, tweede of derde traineeship. Voor de trainee biedt het een voordeel in de zin van oriëntatie op de arbeidsmarkt. De traineeshipbieder heeft het voordeel dat de getalenteerde afgestudeerde trainee gemotiveerd is en als een volwaardige medewerker kan worden beschouwd. De begeleiding heeft dus een andere vorm dan die van een stagiaire Uitgangspunten Een traineeship geldt voor een bepaalde periode inclusief rechtmatige vrije dagen voor vakantie e.d.; een eventuele verlenging is een mogelijkheid. De trainee krijgt een arbeidscontract, gebaseerd op een fulltime aanstelling, evt. inclusief een dagdeel ondersteunend onderwijs (in beginsel 4 uur per week). De inschaling geschiedt op basis van gemaakte afspraken tussen de traineeshipbieder en het bureau waarbij de trainee is aangesloten. Hierbij kan verschil worden gemaakt in een eerste, tweede of derde traineeship. De trainee heeft recht op vakantietoeslag en reiskostenvergoeding. De opgebouwde verlof- en vakantiedagen worden in onderling overleg tussen traineeshipbieder en trainee opgenomen. In onderling overleg tussen traineeshipbieder en trainee is het mogelijk ADV op te bouwen.

5 HOOFDSTUK 4 DE STAGEPLAATSEN 4.1 Kwantitatief Stagiaires moeten het vak waarvoor zij studeren nog leren en hebben daarvoor relevante werkplekken nodig. Het leren van het vak vraagt de nodige aandacht van de begeleiders (collega s) op de afdeling. Om de belasting op de zittende medewerkers niet te hoog te laten worden, is het aantal stagiaires beperkt. Er moet door de afdelingsmanager een afweging worden gemaakt tussen kosten en baten tussen de tijd die de begeleiding kost en hetgeen de stagiaire naar verwachting bijdraagt aan de productie. Binnen het afdelingsplan zal voor de begeleider tijd vrijgemaakt worden om aan zijn/haar taak van begeleider inhoud te kunnen geven. Vooralsnog wordt voor de begeleiding uitgegaan van gemiddeld 4 uur begeleiding per week. Uiteraard is dit afhankelijk van de vorm van stage. Een randvoorwaarde is de beschikbaarheid van een werkplek die aan alle (arbo)eisen voldoet. 4.2 Kwalitatief Naast de kwantitatieve ruimte voor een stageplaats, moet een stageplaats ook aan minimale kwaliteitseisen voldoen. Ten eerste is dit noodzakelijk omdat de aan te leren praktijkervaring moet aansluiten bij de al aangeleerde theoretische kennis. Ten tweede zal de inhoud van de stage een met de opleiding overeenkomend niveau moeten hebben. Ten derde kunnen wij, door het maximale uit de stagiaire te halen, beter beoordelen of deze (mogelijk) voor de gemeente Hof van Twente een potentiële kandidaat is voor toekomstige vacatures; een betere potentieelbeoordeling dus. Hierbij mogen overigens geen verwachtingen worden gewekt richting de stagiaire. De kwaliteit van een stageplaats kan worden gewaarborgd door van de volgende uitgangspunten uit te gaan: 1. Een stageplaats moet in zich hebben dat de stagiaire een beeld van de totale gemeente krijgt (afhankelijk van de soort stage). Op onze website kan een link gemaakt worden waarmee studenten gemakkelijk interesse kunnen tonen voor een stageplek bij onze gemeente; 2. Een stageplaats moet bijdragen aan de ontwikkeling van de praktijkervaring. Het afstemmen van de wensen van de stagiaire en van de organisatie is van cruciaal belang (= randvoorwaarde); 3. Er moet een zo breed mogelijk (vast) takenpakket voor de stagiaire zijn (afhankelijk van de soort stage). Zo veel mogelijk aspecten van het vakterrein moeten aan de orde komen, zowel vakinhoudelijk als ook randtaken. Zolang het takenpakket maar in overeenstemming is met de opleiding/richting. Zo wordt ook voorkomen dat stagiaires steeds om werkzaamheden moeten vragen. 4. Er moet voldoende geformaliseerde begeleiding zijn.

6 HOOFDSTUK 5 DE RECHTSPOSITIE VAN DE STAGIAIRE 5.1. Rechtspositie Het doel van een stage is het opdoen van praktijkervaring. Een stagiaire wordt niet door een gemeente aangetrokken om werkzaam te zijn zoals de overige medewerkers. De stagiaire is in de eerste plaats student. De stagiaire kan wel arbeid verrichten, maar die is in de eerste plaats gericht op het verwerven van bekwaamheden en niet op economisch voordeel van de werkgever. Stagiaires vallen daarom niet onder de CAR-UWO en hun rechten en plichten moeten in een overeenkomst geregeld worden. Een stage is normaal gesproken geen (arbeidsrechtelijke) dienstbetrekking. Echter in fiscaal opzicht wordt een stage beschouwd als een fictieve dienstbetrekking zodra de stagiaire méér dan een onkostenvergoeding ontvangt. Een stagevergoeding geldt als beloning en dient bruto uitbetaald te worden. De werkgever moet loonheffing en premies inhouden. Indien alleen reiskosten of andere onbelast te vergoeden onkosten worden vergoed is er geen sprake van een fictieve dienstbetrekking en wordt er geen loonbelasting en premie ingehouden. Indien de stagiaire niet meer ontvangt dan vergoeding van de reis- en eventueel andere (onbelast te vergoeden) onkosten is er geen sprake van loon. Een stagiaire is niet verzekerd voor de WW en WAO. Als een stagiair met stage loon verdient en ziek wordt, dan heeft hij recht op loondoorbetaling en is hij verzekerd voor de Ziektewet (ZW). Voor de ZW betaalt de stagiair geen premie Verlof In beginsel loopt een stagiaire stage om zodoende zo veel mogelijk werkervaring op te doen, het geleerde in praktijk te brengen en een beeld te krijgen van het werken in een (overheids)organisatie. Daartoe wordt al dan niet een stagevergoeding verstrekt, afhankelijk van de duur van de stage. Het verstrekken van verlof past hierbij niet in de opzet. Desalniettemin moet het mogelijk zijn in voorkomende gevallen een stagiaire verlof te verlenen. Hierbij kun je denken aan een bruiloft, begrafenis of een andere ingrijpende gebeurtenis. Dit (korte) verlof kan worden gegeven in overleg met de leidinggevende, al dan niet met behoud van de stagevergoeding Werktijden Afhankelijk van de vorm van stage kan de stagiaire ook verschillende werktijden hanteren. Daaronder verstaan we o.a. de mogelijkheid om 4x9 uur te gaan werken. Dit moet uiteraard in goed overleg met de stagebegeleider waarbij de begeleiding niet in het geding mag komen Voortijdige beëindiging De stage kan in onderling overleg tussentijds beëindigd worden indien van één van of van beide partijen redelijkerwijs niet verlangd kan worden de stage voort te zetten. De stageverlener is gerechtigd na overleg met (de stagecoördinator van) de onderwijsinstelling de stage te beëindigen indien de stagiaire zich naar het oordeel van stagebegeleider onvoldoende houdt aan dit contract, de bij de stageverlener geldende regels of de gegeven aanwijzingen Korte inhoud van de stageovereenkomst In de stageovereenkomst (zie bijlage) komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod. De duur, het doel en de aard van de stage dienen beschreven te worden. Ook dient afgesproken te worden wie binnen de gemeente als stagebegeleider fungeert. Bepaald wordt dat de stagiaire zich gedraagt naar de vanuit de gemeente gegeven gedragsregels en aanwijzingen, waaronder geheimhouding. Deze hebben betrekking op de werkwijze maar ook op arbo-technische voorschriften. Dit laatste is mede van belang in verband met de aansprakelijkheid van de gemeente voor eventuele schade die de stagiaire lijdt tijdens de stage. Er wordt een stagevergoeding afgesproken. De stagevergoeding wordt in de regel afhankelijk gesteld van de duur van de stage. Met betrekking tot schade is bepaald dat de gemeente zich heeft verzekerd tegen het risico van wettelijke aansprakelijkheid en ziektekosten. Gemeenten kunnen terugvallen op de aansprakelijkheidsverzekering waaronder ook stagiaires vallen. Ook onderwijsinstellingen hebben in de regel een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekeringen afgesloten. Er dient een geheimhoudingsbepaling opgenomen te worden. Tevens dient afgesproken te worden op welke wijze de stagiaire verzuim wegens ziekte doorgeeft. Gedurende ziekte hoeft de stagevergoeding niet doorbetaald te worden, dit in samenspraak met de afdelingsmanager.

7 HOOFDSTUK 6 UITVOERINGSPROCEDURE EN HOOGTE STAGEVERGOEDING 6.1. Uitvoeringsprocedure De stagiaire dient een schriftelijk verzoek in bij P&O om in aanmerking te komen voor een stageplaats. P&O neemt het initiatief om het stageverzoek te bespreken met de leidinggevende van de desbetreffende afdeling. Afhankelijk van de periode, soort stage, tijdsbeslag, mogelijkheden van ondersteuning etc. wordt een stageverzoek wel of niet toegekend. De verantwoordelijkheid ligt bij de afdelingsmanager. P&O heeft hierbij een adviserende en ondersteunende rol. Als er belangstelling is vindt er een kennismakingsgesprek tussen afdelingsmanager/stagebegeleider en stagiaire plaats. Zodra de stagiaire aangenomen kan worden, tekent de afdelingsmanager c.q. de stagebegeleider de stage-overeenkomst met de school. Stagiaire en P&O ondertekenen gezamenlijk de stageovereenkomst gemeente Hof van Twente. De afdelingsmanager c.q. stagebegeleider onderneemt actie voor de aanmelding nieuwe medewerker van de stagiaire ivm toegangspas, inlogcode e.d. De afdelingsmanager is verantwoordelijk voor de begeleiding van de stagiaire. Hij wijst hiervoor een stagebegeleider aan die de stagiaire begeleidt en verantwoordelijk is voor een arbo-technische werkplek en het inwerkprogramma. P&O is verantwoordelijk voor de administratieve afhandeling en evt. uitbetaling van een stagevergoeding. 6.2 Hoogte van de vergoeding De stagevergoeding voor een stageperiode langer dan 12 weken is 250,00 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek, ongeacht het opleidingsniveau. Afstudeerders ontvangen een vergoeding van 300,00 bruto, op basis van een 36-urige werkweek. Indien de stagiaire geen OV-kaart heeft, wordt de belastingvrije kilometervergoeding van 0,19 per kilometer verstrekt. Indien een stagiaire minder uren/dagen per week stage loopt dan leidt dat tot een naar rato aangepaste vergoeding, mits er in totaal meer dan 12 weken is gewerkt. Voor de beroepsopleidende stage wordt een Irischeque van 50,00 verstrekt. Voor snuffelstages wordt geen vergoeding gegeven. Voor stageplaatsen wordt in beginsel geen vergoeding gegeven aan de school. Voor traineeships kan een bedrag afgesproken worden. De stagevergoeding moet gezien worden als onkosten voor lunch, overige reiskosten en andere kleine uitgaven.

8 STAGE-OVEREENKOMST Deelnemer Voorlettters en achternaam Roepnaam Adres Postcode en woonplaats Telefoonnummer Geboortedatum Bankrekeningnummer BSN nummer Onderwijsinstelling Naam school Adres Postcode en woonplaats Contactpersoon Opleiding Stage Ingangsdatum stage Einddatum stage Stageverlener Naam stageverlener Afdeling Stagebegeleider Werkadres Telefoon Vergoedingen N.v.t. De deelnemer ontvangt van de praktijkgever gedurende de stageperiode een vergoeding van bruto 250,00 per maand De afstudeerder ontvangt van de praktijkgever gedurende de stageperiode een vergoeding van bruto 300,00 per maand Indien de stagiaire niet kan beschikken over een geldige OV-kaart ontvangt hij een reiskostenvergoeding op basis van het belastingvrije km tarief

9 Verslagen, scripties, onderzoeken e.d. De door de stagiaire in het kader van zijn stage geleverde producten zoals verslagen, onderzoeken, scripties, modellen, analyses e.d. zijn beschikbaar voor de stageverlener. De producten worden niet openbaar gemaakt zonder dat overleg heeft plaatsgevonden tussen stagiaire, de stageverlener en onderwijsinstelling. Geheimhouding De stagiaire is verplicht alles geheim te houden wat hem/haar onder geheimhouding wordt toevertrouwd of hem/haar ter kennis is gekomen of waarvan hij/zij het vertrouwelijke karakter redelijkerwijs zal kunnen begrijpen. Handtekening deelnemer: Handtekening praktijkgever: Plaats: Datum:

10 Schade 1. Schade toegebracht door de stagiaire De stagiaire dient zich verzekerd te hebben tegen het risico wettelijke aansprakelijkheid gedurende de stage. De stageverlener dient een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten waaronder de stagiaire valt. 2. Schade geleden door de stagiaire De stagiaire dient verzekerd te zijn tegen ziektekosten. De stageverlener dient een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten waaronder de stagiaire valt. Geheimhouding en integriteit 1. De stagiaire is verplicht alles geheim te houden wat hem/haar onder geheimhouding wordt toevertrouwd of hem/haar ter kennis is gekomen of waarvan hij/zij het vertrouwelijke karakter redelijkerwijs zal kunnen begrijpen. 2. De stagiaire zal geen gelden of gunsten aannemen van derden in verband met zijn stage. Ziekteverzuim De stagiaire geeft verzuim wegens ziekte vóór 9.00 uur (of: zo spoedig mogelijk) door aan de stagebegeleider/afdelingsmanager. In principe wordt bij arbeidsongeschikheid stagevergoeding gestopt, tenzij de afdelingsmanager anders beslist. Vakantie en verlof In overleg met het afdelingshoofd/stagebegeleider kan op verzoek (kort) verlof opgenomen worden, al dan niet met behoud van stagevergoeding. Te denken valt aan een begrafenis, bruiloft. Tussentijdse beëindiging stage 1. De stage kan in onderling overleg tussentijds beëindigd worden indien van één van of van beide partijen redelijkerwijs niet verlangd kan worden de stage voort te zetten. 2. De stageverlener is gerechtigd na overleg met (de stagecoördinator van) de onderwijsinstelling de stage te beëindigen indien de stagiaire zich naar het oordeel van stagebegeleider onvoldoende houdt aan dit contract, de bij de stageverlener geldende regels of de gegeven aanwijzingen.

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder

GEMEENTEBLAD. Nr Regeling stages gemeente Den Helder GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Den Helder. Nr. 97978 19 juli 2016 Regeling stages gemeente Den Helder Regeling stages gemeente Den Helder Het college van burgemeester en wethouders van de

Nadere informatie

Regeling rechtspositie stagiairs provincie Gelderland

Regeling rechtspositie stagiairs provincie Gelderland CVDR Officiële uitgave van Gelderland. Nr. CVDR79491_2 6 december 2016 Regeling rechtspositie stagiairs provincie Gelderland GEDEPUTEERDE STATEN VAN GELDERLAND Gelet op artikel 125, tweede lid, van de

Nadere informatie

Stagehandleiding. Faculteit der Sociale Wetenschappen

Stagehandleiding. Faculteit der Sociale Wetenschappen Stagehandleiding Faculteit der Sociale Wetenschappen INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding en procedure 3 Doel van de stage en eisen stageplek 4 Introductie en huisregels 5 Begeleiding en kwaliteit 5 Voorzieningen,

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagiairs

Stagewijzer. Stagiairs Stagewijzer Stagiairs Stagewijzer voor stagiairs De gemeente Emmen vindt het belangrijk om te investeren in toekomstige jonge professionals. We besteden daarom veel zorg aan de werving en begeleiding van

Nadere informatie

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst

Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Goed voorbeeld van een stageovereenkomst Vaak kun je de stageovereenkomst van de opleiding gebruiken. Is die niet voorhanden, gebruik dan deze overeenkomst als uitgangspunt. 1. De onderwijsinstelling Naam

Nadere informatie

Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student

Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student Bijlage bij het B&W- besluit van 23 september 2014 (BD2014-007953) Wijziging Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam (NRGA), hoofdstuk 25, Stagiairs, trainees en duale student De tekst van en toelichting

Nadere informatie

Stageovereenkomst. Faculteit Bètawetenschappen. Artikel 1

Stageovereenkomst. Faculteit Bètawetenschappen. Artikel 1 Faculteit Bètawetenschappen Universiteit Utrecht, hierna te noemen stagevrager, hier vertegenwoordigd door de hieronder vermelde stagedocent, en Naam bedrijf/instelling: Hierbij vertegenwoordigd door:

Nadere informatie

S t a g e o v e r e e n k o m s t. Subfaculteit Wijsbegeerte, opleiding Cognitieve Kunstmatige Intelligentie

S t a g e o v e r e e n k o m s t. Subfaculteit Wijsbegeerte, opleiding Cognitieve Kunstmatige Intelligentie S t a g e o v e r e e n k o m s t Subfaculteit Wijsbegeerte, opleiding Cognitieve Kunstmatige Intelligentie De decaan van de Subfaculteit Wijsbegeerte, Universiteit Utrecht, als mandataris van het College

Nadere informatie

Werkgever Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas.

Werkgever Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Binnenmaas. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Binnenmaas. Nr. 118282 26 augustus 2016 Stageregeling gemeente Binnenmaas Artikel 1 Begripsbepaling Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden

Stagewijzer. Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer Stagebegeleiders en leidinggevenden Stagewijzer stagebegeleiders en leidinggevenden In 2012 heeft de gemeente Emmen besloten een proactief stagebeleid te gaan voeren. Het actief aanbieden van

Nadere informatie

Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014, 166)

Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014, 166) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Amsterdam. Nr. 60952 29 oktober 2014 Wijziging hoofdstuk 25 Stagiairs, trainees en duale student van de Nieuwe Rechtspositieregeling Gemeente Amsterdam(3B, 2014,

Nadere informatie

Stageovereenkomst. Ondergetekenden. Hogeschool Rotterdam, Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. 1. Naam school en opleiding

Stageovereenkomst. Ondergetekenden. Hogeschool Rotterdam, Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn. 1. Naam school en opleiding Stageovereenkomst Ondergetekenden 1. Naam school en opleiding Gevestigd te Vertegenwoordigd door In de functie van Hogeschool Rotterdam, Lerarenopleiding Gezondheidszorg en Welzijn Rotterdam Mevr. K. Buijs

Nadere informatie

LIO en Stageregeling Aloysius Stichting

LIO en Stageregeling Aloysius Stichting LIO en Stageregeling Aloysius Stichting Begripsbepalingen LIO Leraar in opleiding; d.w.z. een student op een lerarenopleiding of de Pabo. Stagiair Degene die aan een school is verbonden en met wie de LD

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein; gelet op de CAR-UWO, artikel 1:2a; besluit: vast te stellen

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein; gelet op de CAR-UWO, artikel 1:2a; besluit: vast te stellen CVDR Officiële uitgave van Nieuwegein. Nr. CVDR408037_1 22 mei 2018 Regeling stagiairs 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein; gelet op de CAR-UWO, artikel 1:2a; besluit: vast te

Nadere informatie

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen. Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder:

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen. Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: 1. stichting: de Stichting Sociaal Fonds Huisartsenzorg

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vaststellen Stageregeling Deventer 1- Notagegevens Notanummer 2017-001548 Datum 29-09-2017 Programma: 11 Bedrijfsvoering Portefeuillehouder Burgemeester Team

Nadere informatie

MODEL STAGEOVEREENKOMST

MODEL STAGEOVEREENKOMST MODEL STAGEOVEREENKOMST Toelichting: Dit model gaat er vanuit dat de stage een verplichte of keuzestage betreft binnen het curriculum. Daar is vanuit TiU een stagedocent bij betrokken. Namens Tilburg University

Nadere informatie

De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door

De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door STAGEOVEREENKOMST (voor een stage van minimaal 150 uur en langer dan 1 maand) Ondergetekenden, De stichting Esdégé-Reigersdaal, gevestigd te Broek op Langedijk (verder te noemen de instelling) ten deze

Nadere informatie

Humanitas, Landelijk Bureau - P & O. Stagebeleid Humanitas 1

Humanitas, Landelijk Bureau - P & O. Stagebeleid Humanitas 1 Humanitas, Landelijk Bureau - P & O Geschreven door Dolly Leemans Amsterdam, oktober 2011 Stagebeleid Humanitas 1 Visie Humanitas is een vrijwilligersorganisatie, waarin ook scholieren en studenten ingezet

Nadere informatie

Regeling stages en werkervaringsplaatsen gemeente Brummen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen;

Regeling stages en werkervaringsplaatsen gemeente Brummen. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen; CVDR Officiële uitgave van Brummen. Nr. CVDR413658_1 17 oktober 2017 Regeling stages en werkervaringsplaatsen gemeente Brummen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Brummen; gelet

Nadere informatie

Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees. Voorblad. A. Opmerkingen

Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees. Voorblad. A. Opmerkingen Hoofdstuk 30 Stagiairs en trainees Voorblad A. Opmerkingen Artikel Wijzigingen (V) Communicatie 30.2 1. Artikel 5 regeling vergoeding buitenlandse stagiairs vervalt, valt voortaan onder de vergoedingen

Nadere informatie

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl)

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Particulieren kunnen door de Regeling dienstverlening aan huis gemakkelijk iemand inhuren voor klussen in en om het huis. Zij hoeven voor deze huishoudelijke

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR374163_2. Stagebeleid ODR 2014

CVDR. Nr. CVDR374163_2. Stagebeleid ODR 2014 CVDR Officiële uitgave van Omgevingsdienst Rivierenland. Nr. CVDR374163_2 29 augustus 2017 Stagebeleid ODR 2014 Stagebeleid Omgevingsdienst Rivierenland 2014 Inleiding De Omgevingsdienst Rivierenland (verder

Nadere informatie

Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1

Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1 Maatschappelijke stage Farel College havo 4 / vwo 4 2014/2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Informatie stage 3. Begeleiding a. Mail b. 2 contactpersonen op school Benodigdheden: (bijlagen) - Beoordelingsformulier

Nadere informatie

Inhoud. Artikel Artikel Artikel Artikel

Inhoud. Artikel Artikel Artikel Artikel Afdeling 3GT maart 2016 Inhoud Artikel 1... 3 Artikel 2... 3 Artikel 3... 3 Artikel 4... 3 Artikel 5... 3 Artikel 6... 4 Artikel 7... 4 Artikel 8... 4 Artikel 9... 4 Artikel 10... 4 Artikel 11... 4 Artikel

Nadere informatie

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO

4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO STELLA MARIS COLLEGE 4 HAVO, 4 VWO EN 5 VWO 2013-2014 BEROEPSSTAGE NAAM: KLAS: MENTOR SCHOOL: EXTERN BEGELEIDER: Dit stage rapport wordt digitaal bewerkt en aangeleverd. Algemene informatie voor de leerlingen

Nadere informatie

REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen

REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement worden geacht te zijn opgenomen de begripsbepalingen omschreven in artikel 1 van de CAO Stichting

Nadere informatie

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto 1. De Budgethouder Lennie Stappers 03-11-1981 Vrouw Straatstraat 12 1234 AA Hilversum BSN: 123456789 Telefoon: 035-1234567 SMS: 06-12345678 lenniestappersatgmail.com

Nadere informatie

Bestuur Stichting De Zevensprong

Bestuur Stichting De Zevensprong Stichting De Zevensprong Stagebeleid Auteur: Document nummer: 7SD-VER-0005 Versie: 1.0 Status: definitief Document datum: 30 september 2008 Aantal pagina s: 5 Document eigenaar: Bestuur Stichting De Zevensprong

Nadere informatie

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3

Maatschappelijke stage op het Trias 1. Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2. Tips voor ouders 3 Inhoudsopgave Maatschappelijke stage op het Trias 1 Verschil tussen maatschappelijke stage en beroepsoriënterende stage 2 Tips voor ouders 3 Stageboekje (deze gebruiken de leerlingen) 4 Maatschappelijke

Nadere informatie

Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014. Inhoudsopgave

Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014. Inhoudsopgave Alfahulp bepalingen SWO Drimmelen per 1-1-2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. De werkzaamheden... (pagina 1) 1.1 Aard en omvang. (pagina 1) 1.2 Tijdstippen, regeling en uitvoering.. (pagina 1) 1.3 Rol en verplichtingen

Nadere informatie

STAGE-OVEREENKOMST. adres instelling waar stage wordt gelopen:.. naam vertegenwoordigende persoon:.. functie vertegenwoordigende persoon:.

STAGE-OVEREENKOMST. adres instelling waar stage wordt gelopen:.. naam vertegenwoordigende persoon:.. functie vertegenwoordigende persoon:. STAGE-OVEREENKOMST De ondergetekenden: a. naam instelling waar stage wordt gelopen:.. adres instelling waar stage wordt gelopen:.. Vertegenwoordigd door naam vertegenwoordigende persoon:.. functie vertegenwoordigende

Nadere informatie

Kantoor Eindhoven. Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus LB Utrecht

Kantoor Eindhoven. Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus LB Utrecht Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Landelijke Huisartsen Vereniging Postbus 20056 3502 LB Utrecht Telefoon (0800) 0543 Datum 14 oktober 2016 Uw kenmerk Kenmerk 2016-67/GvS Betreft: CAO

Nadere informatie

Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als volgt te luiden:

Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als volgt te luiden: Bijlage 1 bij U201401851 CAR-wijzigingen A Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als volgt te luiden: Stageplaats Artikel 1:2a 1. Het college kan een student

Nadere informatie

Beleid en/of Procesbeschrijvingen Kwaliteitshandboek Tilburg University Sports Center

Beleid en/of Procesbeschrijvingen Kwaliteitshandboek Tilburg University Sports Center Beleid en/of Procesbeschrijvingen Kwaliteitshandboek Tilburg University Sports Center Titel Hoofdproces: 4. Algemeen personeelsbeleid Tilburg University Sports Center Titel Deelproces: 4.11 Stagebeleid

Nadere informatie

Beroepspraktijkvormingsovereenkomst

Beroepspraktijkvormingsovereenkomst Versie 2011 Beroepspraktijkvormingsovereenkomst Ondergetekenden: 1. De onderwijsaanbieder: Smink Culinair, gevestigd te Nieuwleusen, rechtsgeldig vertegenwoordigd door: R. Smink. 2. De deelnemer: Volledige

Nadere informatie

Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als volgt te luiden:

Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als volgt te luiden: Bijlage 2 bij U201401851 CAR-UWO wijzigingen A Met ingang van 1 januari 2015 worden de artikelen 1:2a en 1:2b toegevoegd. Deze komen als Stageplaats Artikel 1:2a 1. Het college kan een student in het kader

Nadere informatie

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen

BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG. Begripsbepalingen BIJLAGE 2 FONDS CAO REGLEMENT VERGOEDING STICHTING SOCIAAL FONDS HUISARTSENZORG Begripsbepalingen Artikel 1 In dit reglement worden geacht te zijn opgenomen de begripsbepalingen omschreven in artikel 1

Nadere informatie

Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis

Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis Ondergetekenden, Overeenkomst voor het verrichten van dienstverlening aan huis De hulpvrager hierna te noemen, de werkgever (graag alle gegevens hieronder volledig invullen) Voorletters en achternaam :

Nadere informatie

I. Algemene informatie

I. Algemene informatie STAGE BELEID 2011 I. Algemene informatie Kansen bieden op ontwikkeling Meester de Bruin richtte in 1926 De Mussen op met als doel om er voor te zorgen dat de kinderen in de Schilderswijk beter terecht

Nadere informatie

deze stage tot doel heeft de stagiair praktijkervaring op HBO-niveau te laten opdoen bij een organisatie buiten De Haagse Hogeschool;

deze stage tot doel heeft de stagiair praktijkervaring op HBO-niveau te laten opdoen bij een organisatie buiten De Haagse Hogeschool; STAGEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1) De Haagse Hogeschool Opleiding: HBO-V Contactpersoon : Hierna te noemen: De Haagse Hogeschool 2) 1 Naam instelling: Praktijkopleider: Bezoekadres: Postadres: Postcode

Nadere informatie

MARZ/U Lbr. 05/124 CvA/LOGA 05/33

MARZ/U Lbr. 05/124 CvA/LOGA 05/33 Brief aan de leden T.a.v. het college frontoffice tel. (070) 373 8021 Onderwerp Jeugdwerkloosheid uw kenmerk ons kenmerk MARZ/U200515875 Lbr. 05/124 CvA/LOGA 05/33 bijlage(n) 4 datum 8 februari 2006 Samenvatting

Nadere informatie

Kopie ID/paspoort: (is verplicht, wordt naar gevraagd per mail in een later stadium) De Opleiding: Hogeschool. Faculteit /studierichting

Kopie ID/paspoort: (is verplicht, wordt naar gevraagd per mail in een later stadium) De Opleiding: Hogeschool. Faculteit /studierichting Stage-overeenkomst De ondertekenaars: De student/ stagiair: Naam Adres/ postcode /woonplaats Geboortedatum: Geboorteplaats: Nationaliteit: Burgerlijke staat: (gehuwd/ongehuwd/samenwonend/alleenstaand)

Nadere informatie

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar De ondergetekenden: Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2016-2017 1. naam school/bevoegd gezag: Het Kwadrant gevestigd te: Thornstraat 7 6004 JP WEERT 0495-513666 vertegenwoordigd door:.

Nadere informatie

Naam Voor en achternaam Adres Geslacht Postcode en plaats Functie Telefoonnummer adres KVK nummer

Naam Voor en achternaam Adres Geslacht Postcode en plaats Functie Telefoonnummer  adres KVK nummer De starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres En: Het leerbedrijf Vertegenwoordigd door Naam Voor en achternaam Adres Geslacht

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

(indien de leerling minderjarig is)

(indien de leerling minderjarig is) Stageovereenkomst 2013-2014 Ondergetekenden: Geboortedatum Klas: 3b1 / 3b2 / 3k M/V Ouder(s)/Verzorger(s) (indien de leerling minderjarig is) Praktijkbiedende organisatie Vertegenwoordigd door Onderwijsinstelling

Nadere informatie

de Maatschappelijke Stage (MaS)

de Maatschappelijke Stage (MaS) de Maatschappelijke Stage (MaS) Pagina 1 van 9 Overeenkomst maatschappelijke stage School School: Elzendaalcollege locatie Gennep Adres: Stiemensweg 40, 6591 MD Gennep Naam begeleider: Mevr. J. van Orsouw

Nadere informatie

Op je loonstrook staan veel termen en afkortingen. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende begrippen met daarbij waar nodig een uitleg.

Op je loonstrook staan veel termen en afkortingen. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende begrippen met daarbij waar nodig een uitleg. Uitleg van de loonstrook Op je loonstrook staan veel termen en afkortingen. Hier vind je een overzicht van de meest voorkomende begrippen met daarbij waar nodig een uitleg. Handige links Wil je meer weten,

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd BIJLAGE 17 Fulltime arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd De ondergetekenden,... gevestigd te... hierna te noemen "werkgever" te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door...,directeur en... wonende te...

Nadere informatie

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq

qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq qwertyuiopasdfghjklzxcvbnmqwerty uiopasdfghjklzxcvbnmqwertyuiopasd fghjklzxcvbnmqwertyuiopasdfghjklzx cvbnmqwertyuiopasdfghjklzxcvbnmq STAGEBELEID Friesland Begeleid Wonen Ingezet vanaf: 01-05-2017 Laatst

Nadere informatie

Leer-arbeidsovereenkomst MWD duaal CROHO: 34616

Leer-arbeidsovereenkomst MWD duaal CROHO: 34616 Leer-arbeidsovereenkomst MWD duaal 2014-2015 CROHO: 34616 Ondergetekenden 1. De student, verder te noemen werknemer/student Naam : Roepnaam of voorletters : Adres : Postcode en plaats : Geboortedatum :

Nadere informatie

UITWERKING CAO : CAR-UWO TEKSTEN

UITWERKING CAO : CAR-UWO TEKSTEN GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Middelburg. Nr. 24087 25 maart 2015 UITWERKING CAO 2013-2015: CAR-UWO TEKSTEN Burgemeester en wethouders van Middelburg maken bekend dat zij in de vergadering

Nadere informatie

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord.

Ondernemend in personeel. Werkwijzer. voor Branch personeelsmedewerkers. uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services. www.accord. Ondernemend in personeel Werkwijzer voor Branch personeelsmedewerkers uitzenden l detacheren l werving & selectie l payroll services Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Welkom bij Accord

Nadere informatie

Werkwijzer. Werkwijzer

Werkwijzer. Werkwijzer 1 Inhoudsopgave 1. Welkom bij Accord 2 2. Persoonlijke gegevens 2 3. De sollicitatieprocedure 2. Urendeclaraties & uitbetaling 3. Vakantiegeld & doorbetaling bij vakantie/kort verzuim 3. Doorbetaling op

Nadere informatie

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de

AXS TechnIeK PAyroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de AXS Techniek payroll diensten Via de AXS Techniek Payroll kunt u het contractbeheer en de verloning van uw personeel voordelig en eenvoudig uitbesteden. Wij nemen het werkgeverschap van u over, in de zin

Nadere informatie

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2015-2016

Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2015-2016 De ondergetekenden: Stageovereenkomst Stichting LVO Het Kwadrant Schooljaar 2015-2016 1. naam school/bevoegd gezag: Het Kwadrant gevestigd te: Thornstraat 7 6004 JP WEERT 0495-513666 vertegenwoordigd door:

Nadere informatie

Leerwerkovereenkomst. De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres

Leerwerkovereenkomst. De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres Leerwerkovereenkomst De Starter Naam Adres Postcode en plaats Telefoonnummer Mobiel telefoonnummer Geslacht Geboortedatum BSN-nummer E-mailadres : : :

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017

Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting bij ontslag en tijdens Ziektewet vóór 1 juli 2017 Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen, heeft (gedeeltelijk) ontslag genomen of ontvangt een

Nadere informatie

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen 1. Lage-inkomensvoordeel (LIV) Vanaf 2017 krijgen werkgevers die werknemers in dienst hebben met een loon tussen 100% en 125% van het wettelijke minimumloon

Nadere informatie

Stage 1. Klaar voor de start...

Stage 1. Klaar voor de start... Stage 1. Klaar voor de start... Jouw stage bij de gemeente Schijndel Welkom bij de gemeente Schijndel waar jouw stage gaat beginnen! Een stage bij de gemeente Schijndel geeft je de kans een kijkje te nemen

Nadere informatie

Deelnemerscontract. Naam: Vestiging : Trajectbegeleider : Telefoon : Datum :

Deelnemerscontract. Naam: Vestiging : Trajectbegeleider : Telefoon : Datum : Deelnemerscontract Naam: Vestiging : Trajectbegeleider : Telefoon : Datum : Deelnemerscontract De ondergetekenden, 1. Pauropus BV te..., hierbij vertegenwoordigd door... in de functie van trajectbegeleider,

Nadere informatie

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

2. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te. noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM MODEL Detacheringovereenkomst Dit model kunt u ook vinden op www.uwv.nl. 1. [NAAM BEDRIJF/ ORGANISATIE] gevestigd te [PLAATSNAAM], hierna te noemen: de uitlener, vertegenwoordigd door de heer/mevrouw [NAAM

Nadere informatie

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017

Midden- en kleinbedrijf Kantoor Eindhoven. Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus BN Den Haag. Betreft: cao Apotheken 2017 Belastingdienst, Postbus 90056, 5600 PJ Eindhoven Vereniging Zelfstandige Apotheken (VZA) Postbus 16570 2500 BN Den Haag. Midden- en kleinbedrijf Karel de Grotelaan 4 5616 CA Eindhoven Postbus 90056 5600

Nadere informatie

STAGEBELEID. Personeel & Organisatie. Gemeente Harlingen

STAGEBELEID. Personeel & Organisatie. Gemeente Harlingen STAGEBELEID Personeel & Organisatie Gemeente Harlingen Inleiding De gemeente Harlingen staat positief tegenover het bieden van stageplaatsen. Het komt geregeld voor dat er pro actief of reactief stagiair(e)s

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

Gebruik kenmerknummer beoordeling Deze beoordeling is bij de Belastingdienst op geregistreerd onder nummer

Gebruik kenmerknummer beoordeling Deze beoordeling is bij de Belastingdienst op geregistreerd onder nummer VOORBEELDOVEREENKOMST TIJDELIJKE WAARNEMING HUISARTS Beoordeling Belastingdienst nr. 9061554654 13 10 2015 Beoordeling overeenkomst tijdelijke waarneming huisarts Ik ben van mening dat werken volgens de

Nadere informatie

Stagebeleid Gemeente Halderberge

Stagebeleid Gemeente Halderberge Stagebeleid Gemeente Halderberge JANUARI 2015 1 Inhoud Inleiding... 3 Begrippenlijst... 3 1. Onderwijssituatie... 3 5. Stagevergoeding... 5 6. Subsidies... 5 7. Financiële verantwoording Voor de stagevergoedingen

Nadere informatie

Werkwijzer. STC Groep BV

Werkwijzer. STC Groep BV Werkwijzer STC Groep BV Inhoudsopgave 1. Welkom bij STC Groep BV 2. Persoonlijke gegevens 3. De sollicitatieprocedure 4. Urendeclaraties & uitbetaling 5. Vakantiegeld & doorbetalingen bij vakantie / kort

Nadere informatie

N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1

N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk. VBS, september VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 N. (Nienke) Daniels Senior adviseur, VBS Helpdesk VBS, september 2018 VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 1 INHOUD VBS Verbindend voor diversiteit in onderwijs 2 De stichting Gevestigd te Vertegenwoordigd

Nadere informatie

Kinderopvang Heyendael

Kinderopvang Heyendael Hoofdstuk: 5.5 (Personeel) Titel: Werkwijze en beleid tav stagiaires Procesbewaker: Praktijkopleider Bladzijden: 1 t/m 4 Kinderopvang Heyendael Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Soorten stageplekken 3. Organisatie

Nadere informatie

Model Stageovereenkomst

Model Stageovereenkomst Model Stageovereenkomst 2013/2014 Colofon ons kenmerk datum juli 2013 versie definitief status pagina 2 van 10 Nederlandse Stageovereenkomst DEEL 1 Een kopie van het paspoort van de student/stagiair moet

Nadere informatie

Beroepspraktijkvorming

Beroepspraktijkvorming Beroepspraktijkvorming schooljaar 2010 / 2011 Dit is een uitgave van Adres: Stationsstraat 25 8161 CP Epe Postbus 312 8160 AH Epe T 0578 676767 E info@koppelepe.nl Augustus 2010 2 Inhoud pagina: 1. Procedure

Nadere informatie

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen.

STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016. Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. STAGECONTRACT MAATSCHAPPELIJKE STAGE 2015-2016 Onderstaande leerling van het Pius X-College uit Bladel gaat een Maatschappelijke Stage lopen. Voor iedere stage is een nieuw stagecontract vereist! Naam

Nadere informatie

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs

Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Praktijkovereenkomst Beroepsonderwijs Inhoud 1 Formulier praktijkovereenkomst 3 2 Bijlage praktijkovereenkomst 5 20 maart 2013 treedt in werking op 1 augustus 2013 2 1. Formulier praktijkovereenkomst Dit

Nadere informatie

Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten

Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten de Ministers Organisatie- en Personeelsbeleid Rijk Schedeldoekshaven 200 2511 EZ Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag www.minbzk.nl Contactpersoon Albert Huizenga T (06) 31 62 25 74 Albert.Huizenga@minbzk.nl

Nadere informatie

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7

Welkom bij Accord Payroll Services 3. Goed voorbereid aan het werk 4. Vakantiegeld, vakantiedagen & kort verzuim 7 www.accord.nl Inhoudsopgave 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Welkom bij Accord Payroll Services 3 Inschrijfprocedure 3 Goed voorbereid aan het werk 4 Uitleg fasensysteem 4 De ABU CAO 5 Urendeclaraties

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Circulaire Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Circulaire Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 2726 15 februari 2012 Circulaire Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten 3 februari 2012 Nr. 2012-0000062386

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen

Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen Maatschappelijke Stage Me4You (MAS) Baudartius College Zutphen schooljaar 2014-2015 Me4You Maatschappelijke Stage op het Baudartius College in Zutphen in samenwerking met Stichting Perspectief. Bij de

Nadere informatie

Bekendmaking Belastingsamenwerking West-Brabant wijzigingen arbeidsvoorwaarden GR BWB CAR UWO

Bekendmaking Belastingsamenwerking West-Brabant wijzigingen arbeidsvoorwaarden GR BWB CAR UWO WATERSCHAPSBLAD Officiële uitgave van Waterschap Brabantse Delta. Nr. maart 0 Bekendmaking Belastingsamenwerking West-Brabant wijzigingen arbeidsvoorwaarden GR BWB CAR UWO CAR-UWO deel jaar 0 Wijzigingen

Nadere informatie

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen Bij verzuim ligt het accent op wat je nog wel kan. Ziek is ziek, maar betekent niet automatisch dat je niet kunt werken. Ziekteverzuim is minder vrijblijvend en vraagt van werkgever en medewerker meer

Nadere informatie

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018

Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Reglement Seniorenregeling Dierhouderij 2018 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Dierhouderij zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 8 cao Colland en geldt uitsluitend voor aanmeldingen

Nadere informatie

Informatiefolder MARNIC UITZENDBUREAU. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.30 t/m uur.

Informatiefolder MARNIC UITZENDBUREAU. Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.30 t/m uur. Informatiefolder MARNIC UITZENDBUREAU Openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8.30 t/m 17.30 uur www.marnic-uitzendbureau.nl 1 Beste uitzendkracht, Langs deze weg heten we je van harte welkom als uitzendkracht

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

Agendapunt het Dagelijks Bestuur van de BWB 12. CAR-UWO deel 1 jaar december 2014 Wijzigingen CAR-UWO en salarismaatregelen

Agendapunt het Dagelijks Bestuur van de BWB 12. CAR-UWO deel 1 jaar december 2014 Wijzigingen CAR-UWO en salarismaatregelen Bijlagen Van Agendapunt het Dagelijks Bestuur van de BWB 12 Onderwerp Datum CAR-UWO deel 1 jaar 2014 5 december 2014 Wijzigingen CAR-UWO en salarismaatregelen Bijlage A (LOGA-circulaire ECWGO/U201401851)

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Circulaire Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Circulaire Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 14892 17 maart 2017 Circulaire Beleid rechtspositie stagiair en modelstageovereenkomsten Aan: het bevoegd gezag van de

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Officiële uitgave van de gemeente Maassluis. Nummer: 76 Datum bekendmaking: 24 december 2014

GEMEENTEBLAD. Officiële uitgave van de gemeente Maassluis. Nummer: 76 Datum bekendmaking: 24 december 2014 Officiële uitgave van de gemeente Maassluis GEMEENTEBLAD Nummer: 76 Datum bekendmaking: 24 december 2014 Onderwerp: Wijziging arbeidsvoorwaardenregeling 2013-2015 Bijlage A (LOGA-circulaire ECWGO/U201401851)

Nadere informatie

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1

Inleiding. Kijk ook in onze kennisbank arbeid voor meer informatie over het werken met een BBL er. Arbeidsovereenkomst BBL 1 Inleiding Het in dienst nemen van leerlingen in het kader van de Wet Educatie en Beroepsonderwijs dient zorgvuldig te gebeuren. Een leerling is werkzaam op basis van een arbeidsovereenkomst, waarbij slechts

Nadere informatie

SALARISSTROOK WGI Iedere maand ontvangen werknemers van Werkgeversinstituut (WGI) een salarisbetaling en een salarisstrook.

SALARISSTROOK WGI Iedere maand ontvangen werknemers van Werkgeversinstituut (WGI) een salarisbetaling en een salarisstrook. SALARISSTROOK WGI Iedere maand ontvangen werknemers van Werkgeversinstituut (WGI) een salarisbetaling en een salarisstrook. Hieronder wordt beschreven wat u op de salarisstrook kunt tegenkomen en wat dit

Nadere informatie

MODEL STAGEOVEREENKOMST

MODEL STAGEOVEREENKOMST MODEL STAGEOVEREENKOMST Toelichting: Dit model gaat er vanuit dat de stage een verplichte of keuzestage betreft binnen het curriculum. Daar is vanuit TiU een stagedocent bij betrokken. Namens Tilburg University

Nadere informatie

PREPENSIOEN met TOESLAG- uitkering Postbus 7016 2280 KA RIJSWIJK

PREPENSIOEN met TOESLAG- uitkering Postbus 7016 2280 KA RIJSWIJK AANVRAAGFORMULIER Stichting Fondsenbeheer PREPENSIOEN met TOESLAG- Waterbouw uitkering Postbus 7016 2280 KA RIJSWIJK 1. Naam : Geboortedatum: Adres : Woonplaats : Deeln.nr. BPF : 2. Burgerlijke staat :

Nadere informatie

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding?

Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Heeft u interesse in een (aanvullende) reiskostenvergoeding? Beste collega, Weet u dat er een mogelijkheid bestaat om een (aanvullende) reiskostenvergoeding te ontvangen, óók als u niet in aanmerking komt

Nadere informatie

t Hooghe Landt LOB-Stage

t Hooghe Landt LOB-Stage t Hooghe Landt LOB-Stage Mavo 3 schooljaar 2016-2017 Beste stageverlener(ster), Hartelijk dank voor het voor het verlenen van een stage aan een leerling. Wij vinden dat het leren in een praktijkgerichte

Nadere informatie

Overzicht instrumenten re-integratie

Overzicht instrumenten re-integratie Overzicht instrumenten re-integratie Werken met behoud van uitkering Zowel UWV als gemeenten bieden werkgevers mogelijkheden om een periode kosteloos te bekijken of de werknemer het werk aankan. Dit heet

Nadere informatie

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties

Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties DE NIEUWE VESTE, LOCATIE HARDENBERG Maatschappelijke Stage Boekje voor leerlingen en organisaties 2011 D E N I E U W E V E S T E, P I E T H E I N S T R A A T 1, 7772 ZJ H A R D E N B E R G. T EL. 0523-262170

Nadere informatie