museum op maat Museum op maat Programma Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "museum op maat Museum op maat Programma Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique"

Transcriptie

1 museum op maat Museum op maat Programma Musées royaux des Beaux-Arts de Belgique

2 praktisch Breng uw bevestigingsbrief en betalingsbewijs mee op de dag van uw bezoek. Tickets worden niet geruild of terugbetaald. Annulaties en wijzigingen kunnen tot uiterlijk 14 dagen voor de datum van het bezoek schriftelijk gebeuren. reglement - Door renovatiewerken wordt het aantal groepen beperkt. - Rondleiden in tijdelijke tentoonstellingen en het Magrittemuseum is voorbehouden aan de gidsen van EDUCATEAM. - Groepen, met of zonder gids, dienen vooraf te reserveren bij EDUCATEAM. Bij te grote drukte kunnen groepen zonder reservatie geweigerd worden. - Schoolgroepen dienen steeds vergezeld te worden van een begeleider die instaat voor het aangepaste gedrag van de leerlingen. - Om de veiligheid van de kunstwerken te garanderen, is het gebruik van schrijfgerief in de zalen verboden. Voor Oude en Moderne kunst kan een schriftelijke toelating gevraagd worden. nuttige tips - Betaal op voorhand en vermijd lange wachttijden aan de kassa. - Vorm de groepen voor uw aankomst. - Wees een kwartier voor de aanvang van de rondleiding aanwezig. De ingang voor schoolgroepen, Koningsplein 3, opent om 10u. - Tassen en jassen dient u achter te laten in de vestiaire. Drank en tussendoortjes zijn niet toegelaten in de zalen.

3 Museum op maat Programma Wat? Dit programma van educateam (de publiekswerking van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België) is er voor die mensen die vaak buiten de mazen van het culturele net vallen: blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden, mensen met een laag inkomen, nieuwkomers in België, thuisloze jongeren, mensen met een mentale en/of fysieke beperking, psychiatrische patiënten, allochtonen, mensen van diverse etnische achtergronden... Museum op Maat biedt rondleidingen, ateliers, thema-activiteiten aan op maat van de specifieke doelgroepen. Voor wie? Museum op Maat onderscheidt 4 verschillende publieksgroepen met een specifiek aanbod voor elk: Equinox: voor de blinde en slechtziende bezoeker Gebarentaal: voor doven en slechthorenden Sesam: voor mensen in economische, sociale of culturele moeilijkheden Komeet: voor mensen met een mentale en/of fysieke beperking Waar? Museum op Maat organiseert deze activiteiten binnen en buiten de muren van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Bezoek dit jaar het Magritte Museum en de tijdelijke tentoonstellingen. Of organiseer een culturele dag binnen de muren van je organisatie. Wegens renovatiewerken zullen sommige zalen van de vaste collectie gedurende een tijd gesloten zijn. Museum op Maat richt zijn pijlen daarom dit jaar exclusief op het Magritte Museum en de tijdelijke tentoonstellingen.

4 Equinox Programma voor blinden en slechtzienden groepen Equinox opent de deuren van het Magritte Museum voor blinde en slechtziende bezoekers en neemt ze mee op een zintuiglijke ontdekking van de kunstwerken. De rondleidingen zijn aangepast aan de specifieke noden van het publiek. Dankzij de professionele verbale beschrijvingen ontdekken de bezoekers stap voor stap het verhaal, de compositie, de inhoud en de kleuren van oude en nieuwe meesterwerken. Naast de verbale beschrijving maken gids en publiek nog gebruik van allerlei andere hulpmiddelen: reliëftekeningen, muziek, poëzie, 3D-ensceneringen, objecten allerhande...

5 Groepen kunnen van dinsdag tot en met zondag de musea bezoeken met een gids van Educateam, mits reservatie. Maximaal 7 personen per groep begeleider niet meegerekend. individuelen Equinox organiseert één keer per maand, op de eerste dinsdag of zondag van elke maand, themarondleidingen in het Magritte Museum voor blinde en slechtziende individuele bezoekers. ieder thema bieden we 3 maanden aan, op dinsdag of zondag, telkens om 14u. Na 3 maanden neemt een andere gids het roer over met een nieuw thema.

6 3 gidsen 3 themarondleidingen 5-9 / / u. Een appel of een ei, door Sarah Goderis / / u. Magritte en de vrouwen, door Suzy De Hond 3-4 / 3-5 / u. De materie onderzocht, door Inge Taillie Reservatie is noodzakelijk. Maximaal 7 personen begeleider niet meegerekend.

7 Voor wie zonder begeleiding het museum bezoekt is er het Citatenboekje Magritte in braille en in grote letters beschikbaar aan de balie van de audiogidsen in het Magritte Museum (verdieping -2). Gerealiseerd met de steun van vzw Het federale werk. De vrienden van de blinden. informatie & reservatie T +32(0) Caroline Van Meerbeek coördinatie T +32(0) Marguerite Vermandere reservatie tarieven 7 inkom/volwassene 5 inkom/-18 jaar begeleider gratis maximum 7 personen per groep duur rondleiding: 2u

8 Gebarentaal Aangepast programma voor doven en slechthorenden GROEPEN Vaste collectie Groepen, volwassenen én kinderen, kunnen van dinsdag tot en met zondag het Magritte Museum bezoeken met een dove gids van Educateam, mits reservatie. De gids neemt u mee op een ontdekkingstocht in gebarentaal doorheen het leven van Magritte. Formules: rondleiding of atelier Tijdelijke tentoonstelling Van Delacroix tot Kandinsky. Oriëntalisme in Europa In de 19 e eeuw trokken heel wat Westerse kunstenaars naar de Oriënt. Aangetrokken door de warme zon, de exotische landschappen, markten en mensen verbleven ze enkele maanden in Marokko, Algerije of het Midden Oosten. Ze gaven hun ogen ter plekke de kost en schilderden wat ze zagen: woestijnlandschappen onder een verzengende hitte, vrouwelijke silhouetten die zich nu eens hullen in een waas van discretie, dan weer uitgesproken sensueel blijken, marktkramers omringd door kleurrijke objecten... Het zijn maar enkele thema s die de kunstenaars begeesterden. Ze voeren de bezoeker mee naar een wereld waar de grens tussen realiteit en verbeelding flinterdun is. Gevoed door een zucht naar romantiek vormen de tentoongestelde werken een westers venster op de Oriënt. Formules: rondleiding of creatief parcours Om ervoor te zorgen dat iedere bezoeker de handbewegingen en uitdrukking van de gids optimaal kan zien, worden per groep maximaal 10 personen aanvaard. Ook een minimaal aantal deelnemers voor de rondleidingen voor individuelen is vereist om de rondleiding te laten doorgaan.

9 Voor slechthorenden bestaat het systeem Guide-U (microfoon + koptelefoon). Dit systeem kan aangesloten worden op het eigen hoorapparaat. Vraag ernaar bij aanvang van de rondleiding. Tarieven 7 inkom/volwassene 5 inkom/-18 jaar 1 begeleider gratis maximum 10 personen per groep duur rondleiding: 1u15 tot 1u30 duur atelier: 2u

10

11 Komeet Aangepast programma voor kinderen, jongeren en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking Komeet richt zich specifiek tot dagcentra, instituten, hospi ta len, therapeutische groepen, psychiatrische instellingen... GROEPEN Komeet biedt zijn doelpubliek persoonlijke rondleidingen en creatieve ateliers op maat aan in het Magritte Museum. Formules: rondleiding of atelier Elke Komeet-rondleiding dient grondig voorbereid te worden. Neem daarom steeds eerst contact op met Museum op Maat. Tarieven 7 inkom/volwassene 5 inkom/-18 jaar 1 begeleider gratis maximum 10 personen per groep duur rondleiding: 1u15 tot 1u30 duur atelier: 2u mindervaliden: Ingang aan de Regentschapstraat 1A Gelieve aan te bellen. Auguste Herbin, Ster, 1948 Olie op doek, 92 x 72,8 SABAM 1996, photo d art Speltdoorn & Fils, Brussel Er bevinden zich twee parkeerplaatsen voor mindervaliden ter hoogte van de Regentschapsstraat 1 en tegenover het Belvue Museum, naast het Warandepark.

12

13 Sesam Aangepast programma voor kinderen, jongeren en volwassenen met economische, sociale of culturele moeilijkheden op zoek naar een betere sociale en culturele integratie, voor mensen van diverse etnische achtergronden voor wie het Nederlands niet de moedertaal is, kinderen met een taalachterstand of leermoeilijkheden... BRENG EEN BEZOEK AAN HET MUSEUM GROEPEN Het Sesam-publiek is heel divers. We onderscheiden drie groepen: Nieuwkomers Voor nieuwkomers in België of mensen die een inburgeringscursus en/of cursus Nederlands volgen, bieden we aangepaste rondleidingen in het Magritte Museum aan. De rondleidingen worden aangepast aan het taalniveau van de groep. We gaan dieper in op de typisch Belgische aspecten van het surrealisme. Ook is een aangepast atelier mogelijk. Formules: rondleiding of atelier Théo van Rysselberghe, Arabische fantasia, 1884 Olieverf op doek, 170 x 300, KMSKB - MRBAB, foto: J. Geleyns / Minderheden Deze rondleiding richt zich specifiek tot mensen van diverse culturele en etnische achtergrond die niet vaak of misschien zelfs voor het eerst een museum bezoeken. Ook voor hen is het Nederlands niet de eerste of tweede taal. Oost en West treffen elkaar in het museum. We praten over Westerse kunst en verschillen tussen culturen. We bezoeken samen de tijdelijke tentoonstelling Van Delacroix tot Kandinsky. Het orientalisme in Europa.

14 In de 19 e eeuw trokken heel wat Westerse kunstenaars naar het Oosten. Aangetrokken door de warme zon, de exotische landschappen, markten en mensen, verbleven ze enkele maanden in Marokko, Algerije of het Midden Oosten. Ze gaven hun ogen ter plekke de kost en schilderden wat voor hen vreemd maar zo aantrekkelijk was: appelsienverkopers, lokale feesten... We bezoeken deze tijdelijke tentoonstelling met een koffer vol kruiden, stoffen en verhalen uit het Oosten. Formules: rondleiding of creatief parcours Mensen in armoede Ontdek het Magritte Museum, een museum volledig gewijd aan deze Belgische surrealistische schilder. Magritte schildert voorwerpen die ons vertrouwd zijn en die we daarom nauwelijks nog opmerken: een deur, een vogel, een appel, een wolk... Magritte wil ons opnieuw verbaasd doen kijken naar de gewone dingen door ze in een vreemde context te plaatsen. Formules: rondleiding, creatief parcours of atelier INDIVIDUELEN Voor wie het museum zonder gids wil bezoeken, is er Passe-Partout. Dit boekje vol illustraties en interactieve fiches maakt de individuele Sesam-bezoeker wegwijs doorheen het museum en vertelt het verhaal achter diverse kunstwerken uit de collectie oude en moderne kunst. Passe-Partout is beschikbaar aan de infobalie in de grote hall. Tarieven 2 inkom/volwassene 40/ 45/ 50 voor de gids (rondleiding/creatief parcours/atelier) 1 begeleider gratis duur rondleiding: 1u15 tot 1u30 duur atelier: 2u maximum 12 personen per groep

15 HET MUSEUM BUITEN DE MUREN GROEPEN Is een museumbezoek niet onmiddellijk mogelijk, maar wil je wel meer weten over Magritte? Dan komt het museum naar jou! Gewapend met een koffer vol afbeeldingen, boeken, creatieve opdrachten en informatie over Magritte en zijn museum komt een gids naar jouw vereniging of organisatie. Binnen de eigen vertrouwde omgeving en op een ludieke manier maakt de groep dan voor de eerste keer kennis met het museum als instantie, zijn plaats in de stad, zijn werking, de collectie, de biografie van de kunstenaar... Op een latere datum komt de groep dan naar het museum voor een bezoek ter plaatse. Elke Sesam-rondleiding dient grondig voorbereid te worden. Neem daarom steeds eerst contact op met Museum op Maat. Vraag Het Museum in een Notendop aan. Deze publicatie is een hulpmiddel ter voorbereiding van een museumbezoek, specifiek bestemd voor hen die het Nederlands nog niet goed beheersen. Het Museum in een Notendop tracht begrijpelijk te maken wat een museum precies is en wat men er allemaal mag verwachten. Tarief Bezoek buiten de muren: 80 duur rondleiding: 1u15 tot 1u30 maximum 12 personen per groep

16 museum op maat T +32(0) Caroline Van Meerbeek coördinatie T +32(0) Marguerite Vermandere reservatie openingsuren 10u tot 17u Magrittemuseum op woensdag tot 20:00 sluitingsdagen gesloten elke maandag, 1 januari 2 de donderdag van januari, 1 mei, 1 en 11 november, 25 december ingang KMSKB en MAGRITTEMUSEUM: groepen: Regentschapsstraat Brussel mindervaliden: Regentschapsstraat 1A (gelieve aan te bellen) inlichtingen en reservaties bereikbaarheid trein: Centraal Station /metro: Centraal Station, Park, Naamse Poort / tram: 92, 94 / Bus: 27, 29, 38, 71, 95/ parking: Albertina-Congres via Stuiverstraat/ parking: Justititiepaleis op Poelaertplein picknick In de nabijheid van het museum: BIP (Brussels Info Place): +32(0) info@bip.irisnet.be museumcafe 10u 17u museumbrasserie 12u-14u30; 18u30-24u reservatie: +32(0) info@museumfood.be V.U.: Michel Draguet, Museumstraat 9, 1000 Brussel

museum op maat programma 2011/2012 Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

museum op maat programma 2011/2012 Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België museum op maat 2011/2012 Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Ingang Oude Kunst, Moderne Kunst en Magritte Museum: Ingang groepen: Koningsplein 3 1000 Brussel ( Gresham ) Personen met een fysieke

Nadere informatie

museum op maat 2014 >< 2015

museum op maat 2014 >< 2015 museum op maat 2014 >< 2015 ingang groepen Koningsplein 3, 1000 Brussel (via GRESHAM ) F muséeoldmastersmuseum + muséemodernmuseum Regentschapsstraat 1A (gelieve aan te bellen). muséemagrittemuseum + muséefin-de-sièclemuseum

Nadere informatie

Voor de blinde en slechtziende bezoeker

Voor de blinde en slechtziende bezoeker NL Voor de blinde en slechtziende bezoeker Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

museum op maat 2015 >< 2016

museum op maat 2015 >< 2016 museum op maat 2015 >< 2016 ingang groepen Koningsplein 3, 1000 Brussel (via GRESHAM ) F muséeoldmastersmuseum + muséemodernmuseum Regentschapsstraat 1A (gelieve aan te bellen). muséemagrittemuseum + muséefin-de-sièclemuseum

Nadere informatie

programma 2012 >< 2013 museum op maat Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

programma 2012 >< 2013 museum op maat Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België programma 2012 >< 2013 museum op maat Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Ingang Oude Kunst, Moderne Kunst en Magritte Museum: Ingang groepen: Koningsplein 3 1000 Brussel ( Gresham ) Personen

Nadere informatie

Programma Museum op Maat

Programma Museum op Maat Programma Museum op Maat 2017-2018 Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 08 Voor de blinde en slechtziende bezoeker 10 Gebarentaal 12 Voor sociale en socioculturele

Nadere informatie

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT

PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT PROGRAMMA MUSEUM OP MAAT 2018-2019 Voor maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek- motorische beperking Voor de blinde en slechtziende bezoeker Voor doven, slechthorenden

Nadere informatie

maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking

maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking NL maatschappelijk kwetsbare personen en mensen met een mentale of een fysiek-motorische beperking Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 museum op maat

programma 2013 >< 2014 museum op maat programma 2013 >< 2014 museum op maat museum op maat 2013-2014 Wie denkt dat een museum nooit verandert,die heeft het mis. De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zijn alvast volop in beweging

Nadere informatie

Voor sociale en socioculturele organisaties

Voor sociale en socioculturele organisaties NL Voor sociale en socioculturele organisaties Programma 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Museum op maat wil ervoor zorgen dat iedereen, over handicap, cultuur,

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families

programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families programma 2013 >< 2014 individuele bezoekers volwassenen, kids & families Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring?

Nadere informatie

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod

programma 2013 >< 2014 educatief aanbod programma 2013 >< 2014 educatief aanbod Rondleidingen, ateliers, stages, voordrachten, familie-activiteiten... Hoe maak je van een museumbezoek een inspirerende ervaring? Het antwoord vind je bij Educateam!

Nadere informatie

E A M. Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

E A M. Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 09 D U C A E A M 10 Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België R O O S basis B L A U W G R O E N secundair en hoger O R A N J E volwassenen groepen museum op maat Z W A R T individuele bezoekers

Nadere informatie

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België NL Programma voor groepen 2017-2018 Publieksbemiddeling Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Publieksbemiddeling in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Kunst is iets dat niet

Nadere informatie

programma oude kunst moderne kunst magritte museum tentoonstellingen Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België

programma oude kunst moderne kunst magritte museum tentoonstellingen Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 2011 2012 programma oude kunst moderne kunst magritte museum tentoonstellingen Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België 2011 2012 programma oude

Nadere informatie

programma oude en moderne kunst magritte museum tentoonstellingen

programma oude en moderne kunst magritte museum tentoonstellingen 2010 2011 programma oude en moderne kunst magritte museum tentoonstellingen Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België Met kunst het publiek raken,

Nadere informatie

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E

W W W. K MK G - M R A H. B E E C D @ K M K G. B E E D U C A T I E V E & C U L T U R E L E D IE N S T T E L + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 3 0 3 F A X + 3 2 ( 0 ) 2 7 3 3 4 6 4 7 R E S E R V E R I N G E N + 3 2 ( 0 ) 2 7 4 1 7 2 1 4 m a - d i - d o - v r 9. 3 0-1

Nadere informatie

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier

Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Persbericht 9 september 2014 Opening van de retrospectieve tentoonstelling Constantin Meunier Op 20 september 2014 opent, in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, de retrospectieve tentoonstelling

Nadere informatie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie

Jubelparkmuseum. Jubelparkmuseum. Het Jubelparkmuseum is een museum: - voor kunst - voor geschiedenis - voor archeologie Jubelparkmuseum Het Jubelparkmuseum is in Brussel. Het Jubelparkmuseum heet zo omdat het in het Jubelpark ligt. Het Jubelparkmuseum is een van de grootste musea van België. Het is een oud museum. Leopold

Nadere informatie

8 (Normaal) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 19/11/2017 van 14:00 tot 17:00

8 (Normaal) Voor wie: 6 jaar Wanneer: 19/11/2017 van 14:00 tot 17:00 http://www.brusselbazaar.be/ Je zocht op: Zoekterm: museum Film Storm, letters van vuur Een indrukwekkende productie met een fantasievol decor, een middeleeuws avontuur in combinatie met een boeiende geschiedenisles.

Nadere informatie

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis. Spel en bezoek.

Toen de dieren nog praatten. markt-café-marché. Gratis. Gratis.  Spel en bezoek. http://www.brusselbazaar.be/ Toen de dieren nog praatten Spel en bezoek. Voor wie: 3 jaar 1/9/2007-31/12/2017 Extra info: Hallepoort Zuidlaan 150 http://www.kmkg-mrah.be/nl/hallepoort markt-café-marché

Nadere informatie

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN

KONINKLIJKE MUSEA VOOR SCHONE KUNSTEN Je bewondert een ruim aanbod van de westerse kunstgeschiedenis, van de 15 e eeuw tot nu. De cursisten gaan aan de slag met portretten. Ze beschrijven in groepjes het uiterlijk van een portret, doen een

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO No furniture so charming as books, verkondigde de Engelse schrijver Sydney Smith twee eeuwen geleden. Boeken hebben we in de Koninklijke Bibliotheek

Nadere informatie

ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM

ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM ALGEMEEN BEZOEKERSREGLEMENT VOOR HET BAKKERIJMUSEUM HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED ARTIKEL 1: Het bezoekersreglement is van toepassing op alle bestaande ruimtes waaruit het Bakkerijmuseum bestaat. ARTIKEL

Nadere informatie

Verslag themanamiddag Een museum toegankelijk maken

Verslag themanamiddag Een museum toegankelijk maken Verslag themanamiddag Een museum toegankelijk maken Plaats: Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen Datum: 21 maart 2013 Om de twee maanden organiseert het Fonds Vrijetijdsparticipatie een themanamiddag

Nadere informatie

S EVE FICHE 1 EDUCATI

S EVE FICHE 1 EDUCATI EDUCATIEVE FICHES 1 EDUCATIEVE FICHES EDUCATIEVE FICHES INTRODUCTIE Een geschikte rondleiding kiezen voor je groep is geen sinecure. Deze educatieve fiches kunnen helpen een goede keuze te maken. Per rondleiding

Nadere informatie

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30 Maak kennis met de 16de-eeuwse Brusselse meester Bernard van Orley. Hij schilderde voor het hof van de Habsburgers, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. De cursisten verkennen de expo samen met

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM

BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM BOEKINGSVOORWAARDEN AIRBORNE MUSEUM Uw reservering Dank u voor uw reservering voor een bezoek aan het Airborne Museum Hartenstein. Adres: Utrechtseweg 232, 6862 AZ Oosterbeek. Telefoon: 026 3337710. In

Nadere informatie

ONTDEK HET NIEUWE TRAIN WORLD MET JE KLAS

ONTDEK HET NIEUWE TRAIN WORLD MET JE KLAS ONTDEK HET NIEUWE I II III I IIIII TRAIN WORLD MET JE KLAS I HET NIEUWE MUSEUM I II III I IIIII TRAIN WORLD WAAR IEDEREEN NAARTOE WIL! I III II I III IIIII Train World neemt je mee naar het verleden, het

Nadere informatie

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge

brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat Brugge brugge.be OVERAL TAAL Overal Taal tentoonstelling en activiteiten 18 februari - 17 maart 2015 Hoofdbibliotheek Biekorf - Kuipersstraat 3-8000 Brugge OVERAL TAAL Brugge is een diverse stad. Dit hoor je

Nadere informatie

Brussel - Opening op 11 december 2015

Brussel - Opening op 11 december 2015 Brussel - Opening op 11 december 2015 2 ADAM is een museum en een kunstcentrum [5.000 m²] is gewijd aan de kunst en het design van de XX e eeuw en nu bevindt zich vlakbij het Atomium [Trade Mart / Heizelvlakte]

Nadere informatie

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT

KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT KONINKLIJK MUSEUM VAN MARIEMONT Wetenschappelijke instelling van de Franse Gemeenschap van België Programma voor groepen 2014 Rondleidingen permanente collecties «De schatten van Mariemont»: de pronkstukken

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MSK

MIJN BEZOEK AAN HET MSK MIJN BEZOEK AAN HET MSK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het MSK. Dit is het Museum voor Schone Kunsten in Gent. In dit museum kan ik veel kunstwerken zien. Deze bundel legt me uit wat

Nadere informatie

REPUBLIEK DER ZEVEN VERENIGDE NEDERLANDEN

REPUBLIEK DER ZEVEN VERENIGDE NEDERLANDEN REPUBLIEK DER ZEVEN VERENIGDE NEDERLANDEN 1515-1648 DOCENTENHANDLEIDING BOVENBOUW HAVO/VWO EINDEXAMENPROGRAMMA Eindexamenprogramma geschiedenis Amsterdam museum Korte informatie Onderwerp: Historische

Nadere informatie

Artikel 2 : De weigering zich te schikken naar onderstaande regels heeft de onmiddellijke verwijdering uit de Musea door de politie tot gevolg.

Artikel 2 : De weigering zich te schikken naar onderstaande regels heeft de onmiddellijke verwijdering uit de Musea door de politie tot gevolg. BEZOEKERSREGLEMENT Welkom in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België. Om uw museumbezoek zo aangenaam mogelijk te maken, vragen wij u vriendelijk het bezoekersreglement na te leven. Wij danken

Nadere informatie

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST

Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST Koninklijke Bibliotheek van België EDUCATIEVE DIENST INTRO Bijna zeven miljoen boeken, miljarden pagina s, honderden miljarden woorden, beelden en ideeën. Eeuwen van onderzoek en werk om ze te begrijpen,

Nadere informatie

Het Magritte Museum: 7 jaar internationale prestige

Het Magritte Museum: 7 jaar internationale prestige Persbericht 7 juni 2016 Pour l'utilisation de L'Empire des Lumières, 1954 : Charly HERSCOVICI, avec son aimable autorisation c/o SABAM-ADAGP / Pour la conception de la bâche décorative : GDF SUEZ Het Magritte

Nadere informatie

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE 1 Utrecht, 2015 Beste docent, Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het Centraal Museum, waar u met de groep deelneemt aan het programma

Nadere informatie

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING?

FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D AMSTERDAM STEDELIJK MUSEUM WAT IS BEWEGING? STEDELIJK MUSEUM FAMILIES EN KINDEREN 2012 2013 G R O E N E R U I T E R O P B L A U W P A A R D WAT IS BEWEGING? AMSTERDAM WELKOM! Het Stedelijk, Nederlands grootste museum voor moderne en hedendaagse

Nadere informatie

SCHOLEN BROCHURE 2013 2014

SCHOLEN BROCHURE 2013 2014 CHOLEN ROCHURE 2013 2014 KLEUTER- ONDERWIJS Neuzen tussen de reuzen Als echte speurneuzen gaan de kleuters in het museum op pad. Tijdens deze actieve rondleiding toont een museumgids schilderijen en beelden

Nadere informatie

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014

Persbericht. Rubens: schetsen en zilverwerk! 25 september 2014 Persbericht 25 september 2014 Rubens: schetsen en zilverwerk! De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België verwelkomen twee uitzonderlijke zilverstukken geïnspireerd door Rubens. Deze bruikleen

Nadere informatie

Bezoekersreglement Train World

Bezoekersreglement Train World Bezoekersreglement Train World Goedgekeurd door de Raad van Bestuur van Train World op 28 augustus 2015. De bezoeker aan Train World wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. TOEGANG TOT TRAIN

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK

MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK MIJN BEZOEK AAN HET FORT VAN BREENDONK IN WILLEBROEK WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Fort van Breendonk. Dit is een Belgisch fort gebouwd in Willebroek voor de Eerste Wereldoorlog.

Nadere informatie

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism

Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Info? Ism Maak zelf televisie over toffe activiteiten in Gent Zin om UITtester te worden? Als UITtester breng je elke maand samen met een tvploeg van Mediaraven een gratis bezoek aan een toffe culturele activiteit

Nadere informatie

Projectinformatie. Onverwachte ontmoetingen. Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs

Projectinformatie. Onverwachte ontmoetingen. Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs Projectinformatie Onverwachte ontmoetingen Groep 7-8 Beeldend keuzeproject Primair Onderwijs BESTE LEERKRACHT Graag informeren wij u over het project Onverwachte ontmoetingen waaraan uw school binnenkort

Nadere informatie

In Woord en Gebaar (IWEG) Dagcentrum voor doof & slechthorende oudere mensen uit Amsterdam & omgeving

In Woord en Gebaar (IWEG) Dagcentrum voor doof & slechthorende oudere mensen uit Amsterdam & omgeving april 2019 In Woord en Gebaar (IWEG) Dagcentrum voor doof & slechthorende oudere mensen uit Amsterdam & omgeving www.zgao.nl Facebook: Zorggroep Amsterdam Oost Twitter: @ZGAO_zorg LinkedIn: ZGAO Voor

Nadere informatie

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE

VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE VOORBEREIDENDE LES DOCENTENHANDLEIDING INFORMATIE 1 Utrecht, maart 2014 Beste docent, Wij hopen u en uw groep binnenkort te mogen verwelkomen in het dick bruna huis, waar u met de groep deelneemt aan het

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE

MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE MIJN BEZOEK AAN VOLKSSTERRENWACHT URANIA IN HOVE WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar de volkssterrenwacht Urania. Dit is een centrum voor sterrenkunde in Hove waar ik veel te weten zal komen

Nadere informatie

IK ZIE, IK ZIE... BENNER

IK ZIE, IK ZIE... BENNER IK ZIE, IK ZIE... BENNER onderwijsprogramma primair onderwijs groep 5 t/m 8 INLEIDING Gerrit Benner vond de gewone wereld lang niet altijd even leuk, dus die schilderde hij ook niet. Maar achter die gewone

Nadere informatie

Marleen Hartjes. coördinator Special Guests educatie / publieksbemiddeling

Marleen Hartjes. coördinator Special Guests educatie / publieksbemiddeling Marleen Hartjes coördinator Special Guests educatie / publieksbemiddeling HET MUSEUM ZOU TOEGANKELIJK MOETEN ZIJN VOOR IEDEREEN, ONGEACHT BEPERKINGEN, GENDER OF CULTURELE ACHTERGROND SPECIAL GUESTS: onzichtbare

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Parking. Informatiebrochure

Parking. Informatiebrochure Parking Informatiebrochure Inhoud 1 Algemeen 3 2 Hoe werkt de betaalparking? 3 3 Weekabonnement / 10-beurtenkaart 4 4 Tarieven 4 5 Kort parkeren 5 6 Mindervalidenparkeerplaats (betalend) 5 7 Verboden te

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT

MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT MIJN BEZOEK AAN HET NATUUR- EN ERFGOEDMUSEUM VAN NATUURPUNT IN TURNHOUT WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Natuur- en Erfgoedmuseum van Natuurpunt. Een kortere naam is het Natuurpunt

Nadere informatie

PRIMAIR ONDERWIJS

PRIMAIR ONDERWIJS PRIMAIR ONDERWIJS STEDELIJK MUSEUM ALKMAAR Stedelijk Museum Alkmaar is hét geheugen van de stad Alkmaar en een vertrekpunt voor iedereen die de geschiedenis en kunst van Alkmaar en omgeving wil beleven

Nadere informatie

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS

BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS BOEKINGSVOORWAARDEN VOORTGEZET ONDERWIJS Educatieve projecten Het Airborne Museum Hartenstein biedt educatieve projecten aan voor diverse schoolniveaus. Uw groep wordt door een educatie medewerker van

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma

Docentenhandleiding Educatieprogramma Docentenhandleiding Educatieprogramma Hoe, wat & waar Primair Onderwijs groep 3 t/m 6 Inhoud Het Dordrechts Museum..p.3 Algemene doelstelling programma...p.3 Aansluiting bij kerndoelen. p.3,4 Programma:Hoe,

Nadere informatie

NT2. foto M HKA ONDERWIJS BUNDEL

NT2. foto M HKA ONDERWIJS BUNDEL NT2 ONDERWIJS BUNDEL Beste leerkracht, Het M HKA stelt je trots het nagelnieuwe aanbod voor klassen en cursisten NT2 voor. In deze onderwijsbundel maak je kennis met het museum en hedendaagse kunst. Je

Nadere informatie

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere

Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat Evere Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding Windmolenstraat 21 Lindestraat 189 1140 Evere 17/09/2010-31/08/2011-1- A. HET MBMA Het Brussels Museum van de Molen en de Voeding met haar geklasseerde tuinen

Nadere informatie

Verslag CKV museum Rijksmuseum

Verslag CKV museum Rijksmuseum Verslag CKV museum Rijksmuseum Verslag door D. 1044 woorden 20 juni 2016 3,9 13 keer beoordeeld Vak CKV Informatie Museumstraat 1, 1071 XX Amsterdam Het Rijksmuseum is een heel belangrijk museum voor Nederland.

Nadere informatie

OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN

OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN OPENINGSUREN TARIEVEN NUTTIGE INFO ZWEMLESSEN GROEPSLESSEN openingsuren PUBLIEK ZWEMMEN TIJDENS HET SCHOOLJAAR maandag 07.00-09.00 uur 11.30-13.30 uur 15.30-20.30 uur dinsdag 07.00-09.00 uur 11.30-13.30

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Kijk je rijk. Primair Onderwijs groep 5 en 6 Docentenhandleiding Educatieprogramma Kijk je rijk Primair Onderwijs groep 5 en 6 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3 Programma Kijk je rijk

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit is een museum in Brussel waar ik veel te weten zal komen over

Nadere informatie

Inhoud. I. Persbericht II. Verbatims III. Persbeelden IV. Partners van het project Magritte on Practice V. Perscontacten...

Inhoud. I. Persbericht II. Verbatims III. Persbeelden IV. Partners van het project Magritte on Practice V. Perscontacten... PERSMAP René Magritte, x-ray van God is geen heilige 1935-1936 die La pose enchantée (detail), 1927 onthult. 2017, Succession René Magritte c/o SABAM ULiège 1 Inhoud I. Persbericht... 3 II. Verbatims...

Nadere informatie

kasteel van gaasbeek Bezoekersreglement

kasteel van gaasbeek Bezoekersreglement Bezoekersreglement Elke bezoeker die het, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, heeft kennis genomen dit reglement en gaat ermee akkoord dit na te leven. Onder domein wordt het geheel ruimtes (bebouwd

Nadere informatie

Werkbezoek aan Muntpunt. Brussel, zaterdag 14 december

Werkbezoek aan Muntpunt. Brussel, zaterdag 14 december Werkbezoek aan Muntpunt Brussel, zaterdag 14 december We hebben afgesproken aan de uitgang van het centraal station waar we opgewacht worden door Eric Nobels, Mechelaar maar ook gids van Brukselbinnenstebuiten

Nadere informatie

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019

Reisprogramma. Vrienden Rijksmuseum Twenthe. Brussel oktober 2019 Reisprogramma Brussel 11-13 oktober 2019 Brussel is de hoofdstad van België en wordt tevens vaak als de hoofdstad van Europa gezien. Deze rol heeft Brussel te danken aan het feit dat het het bestuurlijk

Nadere informatie

Docentenhandleiding Buitenspel

Docentenhandleiding Buitenspel Docentenhandleiding Buitenspel Museumles bij de tentoonstelling De heksen van Bruegel (19 september 2015 t/m 31 januari 2016) Museum Catharijneconvent Utrecht Museum Catharijneconvent, 2015 Inleiding U

Nadere informatie

Musea en erfgoed in Kortrijk. Aanbod voor scholen 2009-2010. secundair onderwijs

Musea en erfgoed in Kortrijk. Aanbod voor scholen 2009-2010. secundair onderwijs Musea en erfgoed in Kortrijk Aanbod voor scholen 2009-2010 secundair onderwijs Aanbod voor het secundair onderwijs Het museum als ideale leerplek Kortrijk heeft drie stedelijke musea die zeker ook jongeren

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT STAD EN TAAL ONTMOET KUNST HANDLEIDING VOOR DE DOCENT 1 Voorwoord Het programma Ontmoet kunst van het Stedelijk Museum is onderdeel van Stad en Taal. Binnen Stad en Taal hebben verschillende musea met

Nadere informatie

Bezoekersreglement. Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven.

Bezoekersreglement. Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. Bezoekersreglement Elke bezoeker, die het kasteel, de binnentuin en de parkgebouwen betreedt, wordt geacht het reglement te kennen en na te leven. Onder kasteeldomein wordt verstaan het geheel van ruimten

Nadere informatie

GROEP MET DE NAAR RESERVATIEVOORWAARDEN RONDLEIDING MET M-GIDS

GROEP MET DE NAAR RESERVATIEVOORWAARDEN RONDLEIDING MET M-GIDS MET DE GROEP NAAR RESERVATIEVOORWAARDEN RONDLEIDING MET M-GIDS HOE EN WANNEER RESERVEREN? Via e-mail: bezoekm@leuven.be Telefonisch: 016 27 29 29 (maandag t.e.m vrijdag: 9:00 >< 17:00, uitgezonderd feestdagen)

Nadere informatie

CKV Programma. Programma 2015 voor de thuisblijvers van de meerdaagse reis.

CKV Programma. Programma 2015 voor de thuisblijvers van de meerdaagse reis. CKV Programma Programma 2015 voor de thuisblijvers van de meerdaagse reis. Dit is het boekje voor de thuisblijvers van 23 t/m 27 november 2015. Het vwo zal maandag 23 november 2015 beginnen met het programma,

Nadere informatie

RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN. De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall.

RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN. De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall. RETROSPECTIEVE CHAGALL PERSBEELDEN De hoge-resolutiebeelden zijn hier beschikbaar: http://down.fine-arts-museum.be/pressimageschagall.zip CAMPAGNEBEELD: Marc Chagall, De wandeling (detail), 1917-1918,

Nadere informatie

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017

Docentenhandleiding. Jij als onderzoeker. Groep 4 t/m 8. mei 2017 Docentenhandleiding Jij als onderzoeker Groep 4 t/m 8 1 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma Jij als onderzoeker. In

Nadere informatie

Algemeen. Openingstijden. Naam vrijwilliger * e-mail adres. Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving. Sleutelwoorden. Algemene objectinfo:

Algemeen. Openingstijden. Naam vrijwilliger * e-mail adres. Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving. Sleutelwoorden. Algemene objectinfo: Naam vrijwilliger * e-mail adres Algemeen Subcategorie * Naam * Meta titel Meta omschrijving Sleutelwoorden Algemene objectinfo: Straatnaam * Huisnummer * Toevoeging Postcode * Plaatsnaam * Telefoon Fax

Nadere informatie

Inhoud. TOEGANKELIJKHEID van informatie en communicatie. Intro vzw? Toegankelijke evenementen en inclusieve projecten

Inhoud. TOEGANKELIJKHEID van informatie en communicatie. Intro vzw? Toegankelijke evenementen en inclusieve projecten Inhoud Toegankelijke evenementen en inclusieve projecten Intro vzw Toegankelijkheid van informatie en communicatie. Toegankelijkheid van de infrastructuur Diensten en materialen Intro-label Intro vzw?

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Ik bied. Voortgezet Onderwijs Alle niveaus

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Ik bied. Voortgezet Onderwijs Alle niveaus Docentenhandleiding Educatieprogramma Ik bied Voortgezet Onderwijs Alle niveaus 1 Inhoud Het Dordrechts Museum p. 3 Algemene doelstelling programma p. 3 Aansluiting bij kerndoelen p. 3-4 Programma Ik Bied.

Nadere informatie

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8

Docentenhandleiding Educatieprogramma. Schilderspraktijken. Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851. Primair Onderwijs groep 7 en 8 Docentenhandleiding Educatieprogramma Schilderspraktijken Ary Lamme, Ary Scheffer aan het werk in het atelier, 1851 Primair Onderwijs groep 7 en 8 Inhoud Het Dordrechts Museum...p. 3 Algemene doelstelling

Nadere informatie

Ontdek het. mijnmuseum

Ontdek het. mijnmuseum Ontdek het verhaal van mijnwerkers in het mijnmuseum MIJN MUSEUM Ontdek het nieuwe Mijnmuseum Bezoek het imposante industriële mijnterrein van Beringen en ervaar de geschiedenis van de Limburgse steenkoolmijnen

Nadere informatie

Duur 1u30. Download al het materiaal op

Duur 1u30. Download al het materiaal op Verken het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel. De gids van het AMVB zoekt samen met je cursisten het antwoord op de vraag hoe mensen hun verhaal vertellen en laten overleven. De gids maakt

Nadere informatie

STADSLAB DOCENTENHANDLEIDING

STADSLAB DOCENTENHANDLEIDING STADSLAB DOCENTENHANDLEIDING Korte informatie Onderwerp: Amsterdam StadsLab Doelgroep: Groep 3-8 Vakgebied: Oriëntatie op jezelf en de wereld Duur: 1,5 uur INHOUDSOPGAVE Programma en doelstellingen....

Nadere informatie

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten

Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Bijstand voor deelname aan het cultureel en sociaal leven en aan sportactiviteiten Versie n : 1 Laatste update: 17-03-2010 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Vanwaar komt de steun voor de deelname aan sociale,

Nadere informatie

Omgeving Scheldeland - Lokeren

Omgeving Scheldeland - Lokeren Omgeving Scheldeland - Lokeren Lokeren, een stad gelegen in de provincie Oost-Vlaanderen, en behoort tot het Waasland, ook wel het Land van Waas genoemd. Dwars door de stad stroomt de Durme. We verkennen

Nadere informatie

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest

Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012. Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Tentoonstelling Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) 10 april 2012-2 mei 2012 Lakenhalle, Scholenstraat 4, 3290 Diest Vakantiekolonies aan de Belgische kust (1887-1980) Wie herinnert zich

Nadere informatie

Welkom in mijn Museum

Welkom in mijn Museum Docentenhandleiding Educatieprogramma Welkom in mijn Museum Primair Onderwijs groep 3 en 4 Inhoud Het Dordrechts Museum p.3 Algemene doelstelling programma p.3 Aansluiting bij kerndoelen p.3,4 Programma:

Nadere informatie

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3

Maak samen met Kobe een museum Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 Docentenhandleiding Groep 1 t/m 3 1 Utrecht, 2016 Beste docent, Wat leuk dat u met uw groep binnenkort naar Museum Catharijneconvent komt om deel te nemen aan het programma. In deze docentenhandleiding

Nadere informatie

Reservatie: www.mu-zeemu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064 F 059/517559

Reservatie: www.mu-zeemu-zee-um vzw Romestraat 11a 8400 Oostende info@mu-zee-um.be T 059/269064 F 059/517559 2014 TEN) EERKRACH /L R E G O EN IR/H OLWASSEN /SECUNDA /V IS D S G A U E (B J S N ONDERWIJ + GROEPE ging! een uitda, e n li ip c is sitie of d een expo s u gaan. s r e v op pad te m ngeren o jo d f ig

Nadere informatie

PERSTEKST HUIS VAN ALIJN MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN

PERSTEKST HUIS VAN ALIJN MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN ROOK PERSTEKST HUIS VAN ALIJN MUSEUM VAN HET DAGELIJKS LEVEN EXPO ROOK Roken in veranderende tijden in beeld. Een historisch kader voor de actualiteit. In unieke voorwerpen, archiefbeelden, foto s en bewegend

Nadere informatie

Museum Hof van Busleyden

Museum Hof van Busleyden meetings & events STAP BINNEN IN EEN VERRASSEND STADSPALEIS Museum Hof van Busleyden Welkom in het Museum Hof van Busleyden! Treed binnen in dit prachtig renaissance stadspaleis in Mechelen, de hoofdstad

Nadere informatie

KBVB. Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils

KBVB. Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils KBVB Toegankelijkheid tijdens wedstrijden van de Belgian Red Flames en U21 Belgian Red Devils 2018-2019 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Voor de wedstrijd... 4 2.1 Ticketverkoop... 4 2.1.1 Rolstoeltribune...4

Nadere informatie

Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken.

Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken. BEELDENDE KUNST Bezoek aan galerie of atelier Max. 2 personen Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken. Wat ga je

Nadere informatie

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht

Letterenhuis. Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE. Workshop voor 3de graad TSO/BSO. Info voor de leerkracht Letterenhuis Inspiratie OVERAL! MET ISH AIT HAMOU ALS AMBASSADEUR INSPIRATIE Workshop voor 3de graad TSO/BSO Info voor de leerkracht Het Letterenhuis Het Letterenhuis bewaart de archieven van schrijvers

Nadere informatie

Educatie VO MBO Zelfstandig bezoek

Educatie VO MBO Zelfstandig bezoek Educatie VO MBO Zelfstandig bezoek Aan een zelfstandig groepsbezoek vanuit het onderwijs zijn geen kosten verbonden. Ook begeleiders van een groep leerlingen/studenten hebben gratis toegang tot het museum.

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen INSCHRIJVINGSFORMULIER Activiteit Erfgoeddag 2018 Kiezen 1 Fijn dat je deelneemt aan Erfgoeddag 2018 met als thema Kiezen. Je kan activiteiten indienen tot en met woensdag 14 februari 2018. We raden je

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM

MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM MIJN BEZOEK AAN HET DAMIAANMUSEUM HOE GEBRUIK IK HET STAPPENPLAN? Leuk dat je hebt besloten om naar het Damiaanmuseum te gaan. In samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant stelde Toerisme voor Autisme

Nadere informatie

PEDAGOGISCH DOSSIER DE RONDE VAN BELVUE

PEDAGOGISCH DOSSIER DE RONDE VAN BELVUE PEDAGOGISCH DOSSIER DE RONDE VAN BELVUE NT2 EN ONDERWIJS VOOR NIEUWKOMERS Beste lesgever, Je ontdekt het BELvue museum met je klas zonder gids. Je begeleidt dus zelf de activiteit met behulp van deze handleiding

Nadere informatie

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn

Jules De Bruycker te gast bij Frank Brangwyn persinfo TENTOONSTELLING 11/10/ 13 > 12/01/ 14 Arentshuis, Dijver 16 I B- 8000 Brugge Jules De Bruycker liet zich in zijn etsen met sterke lichtcontrasten inspireren door het werk van Frank Brangwyn. Deze

Nadere informatie

UITNODIGING. Kom genieten met de leden van uw organisatie van een klassiek concert tijdens het Klarafestival 2019!

UITNODIGING. Kom genieten met de leden van uw organisatie van een klassiek concert tijdens het Klarafestival 2019! UITNODIGING Kom genieten met de leden van uw organisatie van een klassiek concert tijdens het Klarafestival 2019! vrijdag 22 maart 2019 A Faust symphony Paleis Van Schone Kunsten (Bozar) in Brussel Wat

Nadere informatie

Een kunsteducatieve draaischijf

Een kunsteducatieve draaischijf Een kunsteducatieve draaischijf Hoger Secundair Basis Kleuter Buitengewoon Onderwijs Leerkrachten Volwassenen - Pedagogische Studie dagen -... alle groepen die willen proeven van kunst. 2015-2016 mu-zee-um

Nadere informatie