CKV Programma. Programma 2015 voor de thuisblijvers van de meerdaagse reis.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CKV Programma. Programma 2015 voor de thuisblijvers van de meerdaagse reis."

Transcriptie

1 CKV Programma Programma 2015 voor de thuisblijvers van de meerdaagse reis.

2 Dit is het boekje voor de thuisblijvers van 23 t/m 27 november Het vwo zal maandag 23 november 2015 beginnen met het programma, voor de havo start het programma op dinsdag 24 november. Het afwisselende programma dat jullie tijdens deze dagen gaan volgen ziet er als volgt uit: Dag Tijd Lok activiteit Maandag 23 november mediatheek Opdracht reader maken Dinsdag 24 november Films in lokaal? verwerkingsopdrachten in de mediatheek Film + verwerkingsopdrachten Woensdag 25 november Gorinchem Bezoek museum en stadswandeling Gorinchem middag thuis Uitwerken opdrachten Gorinchem Donderdag 26 november Buren Bezoek museum en stadswandeling Buren middag thuis Uitwerken opdrachten Buren Vrijdag 27 november mediatheek Opdracht alles inleveren mediatheek Mediatheek Inleveren dossier met uitgewerkte opdrachten Adres Gorcums museum: Grote Markt EB Gorinchem Adres oranjemuseum Buren: Markt BE Buren Je moet zelf voor vervoer zorgen naar de musea!! Bij beide musea is er een rondleiding!! Wees op tijd!!

3 Maandag 23 november 8.30 uur opdracht alleen voor het vwo. Je krijgt in de mediatheek een usb stick met 4 tijdschriften erop. Kies uit de 4 aangeleverde tijdschriften 2 artikelen. Maak hiervan een samenvatting en zoek aanvullende informatie op het internet over dit thema. Zorg ervoor dat je dan een eigen kunstreader maakt die je medeleerlingen zal boeien. Het wordt een reader van 8 artikelen. Gebruik hiervoor ook de kunstwijzers van palet! Vragen films op dinsdag 24 november 8.30 uur in lokaal aangewezen door roostermaker!: Kijk op de vidilan bij ckv. Kabuli-Kid (ondertiteling inschakelen) Wadjda (ondertiteling inschakelen) My sweet pepperland De vragen staan op blz 120 van het boek Palet.

4 22. Noem 3 cultuurverschillen tussen de drie films. 23. In welke landen spelen de films zich af 24. Noem 5 cultuurverschillen tussen Nederland en het land van Kabuli kid. 25. Noem 5 cultuurverschillen tussen Nederland en het land van Wadjda 26. Noem 5 cultuurverschillen tussen Nederland en het land van My sweet pepperland 27. Beschrijf in 70 woorden het dilemma van de moeder van de baby (Kabuli kid) 28. Beschrijf in 70 woorden het dilemma van Wadjda. 29. Beschrijf in 70 woorden het dilemma van de vrouwelijke hoofdpersoon van my sweet pepperland. 29. Beschrijf in 70 woorden het dilemma van de vrouw van de taxichauffeur (Kabuli kid) 29. beschrijf in 70 woorden het dilemma van de moeder van Wadjda Woensdag 25 november uur Bezoek Gorcums museum met rondleiding. Algemeen: lees pagina uit Palet goed door en zorg ervoor dat je een samenvatting hiervan in je portfolio hebt voordat je naar Gorinchem gaat. Je bezoekt in Gorinchem het Gorcums museum, krijgt een rondleiding en je verdiept je in de geschiedenis van de stad. Het Gorcums museum Opdracht 1 Je bezoekt het Gorcums museum. Het adres is: Grote Markt EB Gorinchem Je bezoekt de tentoonstelling Vrijmetselaars een geheim ontsluierd. Maak 3 foto s van kunstwerken en beantwoordt voor ieder kunstwerk de volgende vragen. Vorm: Leg voor jouw kunstwerk in 50 woorden uit welke vorm het kunstwerk bezit. Realistisch (geheel overeenkomstig met de werkelijkheid) Abstract of non-figuratief? (geen overeenkomst met de werkelijkheid) Geabstraheerd of figuratief (deels overeenkomstig met de werkelijkheid) Inhoud: Waar gaat het kunstwerk over? Levert de titel een aanwijzing voor de inhoud? Welke kenmerken van de stroming zie je terug in je kunstwerk? Functie: Wat is de functie of zijn de functies van je kunstwerk? Leg dit uit in 50 woorden. Anekdote (ter illustratie van gebeurtenis of verhaal)

5 Decoratie (om van te genieten zonder bijbedoeling) Oproep tot eigen interpretatie Provocatie (om de toeschouwer wakker te schudden) Uiting van gevoelens en gedachten van de maker Educatief Beschrijf in je eigen 50 woorden het kleurgebruik van je kunstwerk, denk hierbij aan de volgende mogelijkheden: Warme kleuren Koude kleuren Sterke gemengde kleuren Weinig kleur Felle kleuren Zachte vagen kleuren Compositie: Beschrijf in 5 zinnen de compositie van je kunstwerk, denk hierbij aan: Er is beweging te zien De compositie straalt rust uit 1 ding trekt de aandacht Er zijn veel vormen die in elkaar overlopen Mening Beschrijf in 100 woorden waarom het kunstwerk je wel of niet aanspreekt. Denk hierbij aan: Vorm Voorstelling Compositie Lichtinval Plaats in het museum Opdracht 2 Je bezoekt het Gorcums museum. Je bezoekt de tentoonstelling pixels en pennestreken! Maak 3 foto s van kunstwerken en beantwoordt voor ieder kunstwerk de volgende vragen Vorm: Leg voor jouw kunstwerk in 50 woorden uit welke vorm het kunstwerk bezit. Realistisch (geheel overeenkomstig met de werkelijkheid) Abstract of non-figuratief? (geen overeenkomst met de werkelijkheid) Geabstraheerd of figuratief (deels overeenkomstig met de werkelijkheid) Inhoud: Waar gaat het kunstwerk over? Levert de titel een aanwijzing voor de inhoud?

6 Welke kenmerken van de stroming zie je terug in je kunstwerk? Functie: Wat is de functie of zijn de functies van je kunstwerk? Leg dit uit in 50 woorden. Anekdote (ter illustratie van gebeurtenis of verhaal) Decoratie (om van te genieten zonder bijbedoeling) Oproep tot eigen interpretatie Provocatie (om de toeschouwer wakker te schudden) Uiting van gevoelens en gedachten van de maker Educatief Beschrijf in je eigen 50 woorden het kleurgebruik van je kunstwerk, denk hierbij aan de volgende mogelijkheden: Warme kleuren Koude kleuren Sterke gemengde kleuren Weinig kleur Felle kleuren Zachte vagen kleuren Compositie: Beschrijf in 5 zinnen de compositie van je kunstwerk, denk hierbij aan: Er is beweging te zien De compositie straalt rust uit 1 ding trekt de aandacht Er zijn veel vormen die in elkaar overlopen Mening Beschrijf in 100 woorden waarom het kunstwerk je wel of niet aanspreekt. Denk hierbij aan: Vorm Voorstelling Compositie Lichtinval Plaats in het museum Opdracht 3 Je bezoekt het Gorcums museum. Je bezoekt de tentoonstelling de martelaren van Gorcum. Maak 3 foto s van kunstwerken en beantwoordt voor ieder kunstwerk de volgende vragen Vorm: Leg voor jouw kunstwerk in 50 woorden uit welke vorm het kunstwerk bezit. Realistisch (geheel overeenkomstig met de werkelijkheid)

7 Abstract of non-figuratief? (geen overeenkomst met de werkelijkheid) Geabstraheerd of figuratief (deels overeenkomstig met de werkelijkheid) Inhoud: Waar gaat het kunstwerk over? Levert de titel een aanwijzing voor de inhoud? Welke kenmerken van de stroming zie je terug in je kunstwerk? Functie: Wat is de functie of zijn de functies van je kunstwerk? Leg dit uit in 50 woorden. Anekdote (ter illustratie van gebeurtenis of verhaal) Decoratie (om van te genieten zonder bijbedoeling) Oproep tot eigen interpretatie Provocatie (om de toeschouwer wakker te schudden) Uiting van gevoelens en gedachten van de maker Educatief Beschrijf in je eigen 50 woorden het kleurgebruik van je kunstwerk, denk hierbij aan de volgende mogelijkheden: Warme kleuren Koude kleuren Sterke gemengde kleuren Weinig kleur Felle kleuren Zachte vagen kleuren Compositie: Beschrijf in 5 zinnen de compositie van je kunstwerk, denk hierbij aan: Er is beweging te zien De compositie straalt rust uit 1 ding trekt de aandacht Er zijn veel vormen die in elkaar overlopen Mening Beschrijf in 100 woorden waarom het kunstwerk je wel of niet aanspreekt. Denk hierbij aan: Vorm Voorstelling Compositie Lichtinval Plaats in het museum Opdracht 4 Vraag aan 3 bezoekers (niet medeleerlingen de volgende vragen)

8 Wat vind u zo bijzonder aan het Gorcums museum? Komt u voor een speciale tentoonstelling of voor de algemene tentoonstelling? Welk kunstwerk vind u tot nu toe het mooiste c.q. meest bijzondere in het Gorcums Museum? Vraag of je op de foto mag met deze persoon. Opdracht 5 Zoek twee kunstwerken die je bijzonder aanspreken. Beschrijf elk kunstwerk met 100 woorden. Stadswandeling Gorcum Opdracht 1 Je maakt de beroemde stadswandeling door Gorinchem (3km). Maak een tekening met plattegrond van de stadswandeling die je maakt. Zet bij iedere bezienswaardigheid een nummer. Beschrijf bij ieder nummer wat je hebt gezien. Opdracht 2 Bezoek Galerie de Etage. Beschrijf in 100 woorden wat je daar ziet. Opdracht 3 Maak een foto van de wallen. Opdracht 4 Gedurende de stadswandeling zie je allerlei gebouwen. Maak 5 foto s van gebouwen in Gorcum. Beschrijf in 200 woorden de bijbehorende bouwstijlen van de 5 foto s die je ontdekt in Gorcum. Indien je er nog niet zoveel over weet maak je foto s. Later kun je nog opzoeken welke stijl het is. Donderdag 26 november uur Bezoek Oranje museum in Buren met rondleiding. Algemeen: lees pagina uit Palet goed door en zorg ervoor dat je een samenvatting hiervan in je portfolio hebt voordat je naar Buren gaat. Je bezoekt in Buren het Oranje museum, krijgt een rondleiding en je verdiept je in de geschiedenis van de stad. Het Oranje museum Opdracht 1 Je bezoekt het Oranje museum. Het adres is: Markt BE Buren

9 Je bezoekt de tentoonstelling over de oranjes. Maak 3 foto s van kunstwerken die te maken hebben met Walburgis van Egmond en beantwoordt voor ieder kunstwerk de volgende vragen. Vorm: Leg voor jouw kunstwerk in 50 woorden uit welke vorm het kunstwerk bezit. Realistisch (geheel overeenkomstig met de werkelijkheid) Abstract of non-figuratief? (geen overeenkomst met de werkelijkheid) Geabstraheerd of figuratief (deels overeenkomstig met de werkelijkheid) Inhoud: Waar gaat het kunstwerk over? Levert de titel een aanwijzing voor de inhoud? Welke kenmerken van de stroming zie je terug in je kunstwerk? Functie: Wat is de functie of zijn de functies van je kunstwerk? Leg dit uit in 50 woorden. Anekdote (ter illustratie van gebeurtenis of verhaal) Decoratie (om van te genieten zonder bijbedoeling) Oproep tot eigen interpretatie Provocatie (om de toeschouwer wakker te schudden) Uiting van gevoelens en gedachten van de maker Educatief Beschrijf in je eigen 50 woorden het kleurgebruik van je kunstwerk, denk hierbij aan de volgende mogelijkheden: Warme kleuren Koude kleuren Sterke gemengde kleuren Weinig kleur Felle kleuren Zachte vagen kleuren Compositie: Beschrijf in 5 zinnen de compositie van je kunstwerk, denk hierbij aan: Er is beweging te zien De compositie straalt rust uit 1 ding trekt de aandacht Er zijn veel vormen die in elkaar overlopen Mening Beschrijf in 100 woorden waarom het kunstwerk je wel of niet aanspreekt. Denk hierbij aan: Vorm

10 Voorstelling Compositie Lichtinval Plaats in het museum Opdracht 2 Maak 3 foto s van kunstwerken die te maken hebben met onze koning Willem en beantwoordt voor ieder kunstwerk de volgende vragen Vorm: Leg voor jouw kunstwerk in 50 woorden uit welke vorm het kunstwerk bezit. Realistisch (geheel overeenkomstig met de werkelijkheid) Abstract of non-figuratief? (geen overeenkomst met de werkelijkheid) Geabstraheerd of figuratief (deels overeenkomstig met de werkelijkheid) Inhoud: Waar gaat het kunstwerk over? Levert de titel een aanwijzing voor de inhoud? Welke kenmerken van de stroming zie je terug in je kunstwerk? Functie: Wat is de functie of zijn de functies van je kunstwerk? Leg dit uit in 50 woorden. Anekdote (ter illustratie van gebeurtenis of verhaal) Decoratie (om van te genieten zonder bijbedoeling) Oproep tot eigen interpretatie Provocatie (om de toeschouwer wakker te schudden) Uiting van gevoelens en gedachten van de maker Educatief Beschrijf in je eigen 50 woorden het kleurgebruik van je kunstwerk, denk hierbij aan de volgende mogelijkheden: Warme kleuren Koude kleuren Sterke gemengde kleuren Weinig kleur Felle kleuren Zachte vagen kleuren Compositie: Beschrijf in 5 zinnen de compositie van je kunstwerk, denk hierbij aan: Er is beweging te zien De compositie straalt rust uit 1 ding trekt de aandacht

11 Er zijn veel vormen die in elkaar overlopen Mening Beschrijf in 100 woorden waarom het kunstwerk je wel of niet aanspreekt. Denk hierbij aan: Vorm Voorstelling Compositie Lichtinval Plaats in het museum Opdracht 3 Vraag aan 3 bezoekers (niet medeleerlingen de volgende vragen) Wat vind u zo bijzonder aan het oranje museum? Komt u voor iets speciaals of voor de algemene tentoonstelling? Welk kunstwerk vind u tot nu toe het mooiste c.q. meest bijzondere in het oranje museum? Vraag of je op de foto mag met deze persoon. Opdracht 5 Zoek twee kunstwerken die je bijzonder aanspreken. Beschrijf elk kunstwerk met 100 woorden. Stadswandeling Buren Opdracht 1 Je maakt een stadswandeling door Buren, vraag hierna bij de VVV. Maak een tekening met plattegrond van de stadswandeling die je maakt. Zet bij iedere bezienswaardigheid een nummer. Beschrijf bij ieder nummer wat je hebt gezien. Opdracht 2 Bezoek de kerk in Buren. Beschrijf in 100 woorden hoe de kerk heet en wat je daar ziet. (gebruik kunstwijzer architectuur van je boek palet) Opdracht 3 Maak een foto van de wallen. Opdracht 4 Beschrijf het verschil tussen de wallen in Gorinchem en in Buren. Zien ze er anders uit? Hebben ze een andere functie gehad en wat is de functie nu? (kunstwijzer architectuur) Gedurende de stadswandeling zie je allerlei gebouwen. Maak 5 foto s van gebouwen in Buren. Beschrijf in 200 woorden de bijbehorende bouwstijlen van de 5 foto s die je ontdekt in Buren. Indien je er nog niet zoveel over weet maak je foto s. Later kun je nog opzoeken welke stijl het is.

12 Vrijdag 27 november 2015 Webquest Opdracht 1 Je zoekt op het web 4 foto s van kunstwerken. Twee foto s van kunstwerken en twee foto s van schilderijen in een van de onderstaande stijlen. Je kiest voor deze opdracht 1 van de volgende stijlen met bijbehorende kunstenaars. 1. Kubisme en Picasso 2. Surrealisme en Dali 3. Expressionisme en Wassily Kandinsky 4. Cobra en Karel Appel 5. Popart en Andy Warhol Bij iedere foto maak je de volgende vragen: Informatie: Naam kunstenaar: Titel kunstwerk: Datering kunstwerk: Stroming kunstwerk: Vorm: Leg voor jouw kunstwerk in 50 woorden uit welke vorm het kunstwerk bezit. Realistisch (geheel overeenkomstig met de werkelijkheid) Abstract of non-figuratief? (geen overeenkomst met de werkelijkheid) Geabstraheerd of figuratief (deels overeenkomstig met de werkelijkheid) Inhoud: Waar gaat het kunstwerk over? Levert de titel een aanwijzing voor de inhoud? Welke kenmerken van de stroming zie je terug in je kunstwerk? Functie: Wat is de functie of zijn de functies van je kunstwerk? Leg dit uit in 50 woorden. Anekdote (ter illustratie van gebeurtenis of verhaal) Decoratie (om van te genieten zonder bijbedoeling) Oproep tot eigen interpretatie Provocatie (om de toeschouwer wakker te schudden) Uiting van gevoelens en gedachten van de maker Educatief Beschrijf in je eigen 50 woorden het kleurgebruik van je kunstwerk, denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

13 Warme kleuren Koude kleuren Sterke gemengde kleuren Weinig kleur Felle kleuren Zachte vagen kleuren Compositie: Beschrijf in 5 zinnen de compositie van je kunstwerk, denk hierbij aan: Er is beweging te zien De compositie straalt rust uit 1 ding trekt de aandacht Er zijn veel vormen die in elkaar overlopen Mening Beschrijf in 100 woorden waarom het kunstwerk je wel of niet aanspreekt. Denk hierbij aan: Vorm Voorstelling Compositie Lichtinval Plaats in het museum Opdracht 2 Maak een folder van de reis van je dromen met alle info over bezienswaardigheden, het eten, vervoer, culturele activiteiten, etc. deze folder moet minimaal 5 x A4 bevatten. Gebruik foto s, illustraties om het zo levendig mogelijk te maken. Wat moet er in mijn dossier naar aanleiding van de opdrachten 1. Reader met 8 artikelen (alleen vwo!). 2. De opdrachten over drie films. 3. Alle opdrachten van het Gorcums museum. 4. De zelf getekende plattegrond van de stadswandeling van Gorcum met bezienswaardigheden 5. Alle opdrachten van het Oranje museum. 6. De zelf getekende plattegrond van de stadswandeling van Buren met bezienswaardigheden 7. 5 foto s van gebouwen in Gorinchem en Buren met uitleg over de verschillende bouwstijlen. 8. Webquest vragen en reis naar het land van je dromen

Kunstenaar 1... adres.. Kunstenaar 2. Kunstenaar 3... Kunstenaar 4 (reserve)..

Kunstenaar 1... adres.. Kunstenaar 2. Kunstenaar 3... Kunstenaar 4 (reserve).. BEELDENDE KUNST kunstroute Max. persoon Zoek op internet waar en wanneer er bij jou in de buurt een kunstroute is. Kijk op internet, in de krant etc. en zorg ervoor dat je een programma boekje te pakken

Nadere informatie

Schrijfschema voor Beeldende Kunst, Nederlands en CKV

Schrijfschema voor Beeldende Kunst, Nederlands en CKV Schrijfschema voor Beeldende Kunst, Nederlands en CKV Maak voor het schrijven van je recensie over de culturele of kunstzinnige uiting op de CKV-dag gebruik van dit schrijfschema. Geef je mening over de

Nadere informatie

Hoe ga je te werk? - Bekijk de afbeeldingen van de kunstwerken van dansers (Degas, Segal, Nikki da St. Phalle).

Hoe ga je te werk? - Bekijk de afbeeldingen van de kunstwerken van dansers (Degas, Segal, Nikki da St. Phalle). DANS Dans Max. personen Wat heb je nodig? Potlood, papier, materiaal om ruimtelijk te werken Hoe ga je te werk? - Bekijk de afbeeldingen van de kunstwerken van dansers (Degas, Segal, Nikki da St. Phalle).

Nadere informatie

Geabstraheerd: beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie K2. beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie

Geabstraheerd: beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie K2. beschrijf de voorstelling en wijze van abstractie Algemene gegevens Kunstwerk 1 Titel Mummy-board Maker Jaartal Materiaal/techniek Cedarhout, linnen en goud Kunststroming Egypte Algemene gegevens Kunstwerk 2 Titel Maker Jaartal Materiaal/techniek Medicijnen

Nadere informatie

Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken.

Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken. BEELDENDE KUNST Bezoek aan galerie of atelier Max. 2 personen Wat heb je nodig? Fotocamera, pen, papier, KIJKWIJZER galerie/ atelier, SPIEKBRIEF: telefoneren, afspraak maken en vragen maken. Wat ga je

Nadere informatie

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten.

VWO Inleveren van de boeken VWO. Lees deze brief goed door, volg de instructies nauwkeurig op en voorkom onnodig lang wachten. VWO Inleveren van de boeken VWO Het inleveren vindt plaats op: maandag 27 juni a.s. in lokaal B 2.10 12.30 13.00 u A t/m H 13.30 14.00 u I t/m R 14.30 15.00 u S t/m Z VMBO Inleveren van de boeken VMBO

Nadere informatie

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent

3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie + extra folders 1 Paraaf docent CKV CKV Verslag Culturele Activiteit Glow Eindhoven Naam:. Klas:. Foto/ toegang: geldig / ongeldig (ln te vullen door je CKV-docent) verwoording kunstroute en 3 CA: kunstwerk verwoording eigen mening 3

Nadere informatie

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 1 Wat moet je doen? 1. Maak een presentatie over hoe jouw buurt er omstreeks 1935 uitzag of over de mensen die in die tijd in jouw buurt leefden. Wat kun je te weten komen

Nadere informatie

Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek :

Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek : Roncalli mavo Tekenen/Kunstgeschiedenis. Klas 3 Reader/begrippenlijst periode 4 toetsweek : Hoe moet je leren??? De begrippen zijn bij deze toets gekoppeld aan de kunststromingen van de kunstpromotie.

Nadere informatie

KIJKWIJZER BEELDASPECTEN

KIJKWIJZER BEELDASPECTEN KIJKWIJZER BEELDASPECTEN SCHOOL: NAAM: Deze kijkwijzer kun je gebruiken voor elk kunstwerk of voorwerp van je keuze. Ga op zoek naar een kunstwerk wat je aanspreekt en vul aan de hand daarvan deze kijkwijzer

Nadere informatie

KIJKWIJZER BEELDENTUIN ZIE... DE MENS. In de beeldentuin van Museum de Fundatie staan veel beelden met als onderwerp: de mens.

KIJKWIJZER BEELDENTUIN ZIE... DE MENS. In de beeldentuin van Museum de Fundatie staan veel beelden met als onderwerp: de mens. KIJKWIJZER BEELDENTUIN SCHOOL: NAAM: ZIE... DE MENS In de beeldentuin van Museum de Fundatie staan veel beelden met als onderwerp: de mens. Elke kunstenaar benadert dit op zijn eigen manier, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Ze hebben daarbij o.a. kennis opgedaan over diverse beeldaspecten op het gebied van kleurtoepassing en compositie, ruimte en perspectief.

Ze hebben daarbij o.a. kennis opgedaan over diverse beeldaspecten op het gebied van kleurtoepassing en compositie, ruimte en perspectief. Kijkwijzer beeldaspecten Groep 7 Leerkrachtenblad Vooraf Voorafgaand hebben de leerlingen van groep 7 de KunstKabinetsen 7.10 Complementaire kleuren en 7.14 Vogel of kikvors? in groepjes of klassikaal

Nadere informatie

KIJKWIJZER BEELDASPECTEN

KIJKWIJZER BEELDASPECTEN KIJKWIJZER BEELDASPECTEN SCHOOL: NAAM: Deze kijkwijzer kun je gebruiken voor elk kunstwerk of voorwerp van je keuze. Ga op zoek naar een kunstwerk wat je aanspreekt en vul aan de hand daarvan deze kijkwijzer

Nadere informatie

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea

ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR. H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea ART HISTORY DE TWINTIGSTE EEUW MASSACULTUUR H5 CKV-profiel Cobra en Karel Appel Moderne Amerikanen in musea Tijdsbeeld tweede helft 20ste eeuw Vrijheid na WOII-Europa ligt in puin.. Koude oorlog: angst

Nadere informatie

Excursieboekje Handvaardigheid Vmbo 4 (Groningen en Winsum), Havo 4 en 5. Coda Paper-Art & Museum de Fundatie

Excursieboekje Handvaardigheid Vmbo 4 (Groningen en Winsum), Havo 4 en 5. Coda Paper-Art & Museum de Fundatie Excursieboekje Handvaardigheid Vmbo 4 (Groningen en Winsum), Havo 4 en 5. Coda Paper-Art & Museum de Fundatie 20 september 2013 Excursieboekje Coda Paper-Art & Museum de Fundatie In dit boekje vind je

Nadere informatie

BASISREADER KG: BEELDEND

BASISREADER KG: BEELDEND BASISREADER KG: BEELDEND Ontwikkelingen in de beeldende kunst in de eerste helft van de twintigste eeuw. HOOFDSTUK: BEELDENDE KUNST - Stromingen in de beeldende kunst vanaf 1900. 2011 -M.T. van de Kamp

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

Help, ik moet een werkstuk maken!

Help, ik moet een werkstuk maken! Help, ik moet een werkstuk maken! Je gaat de komende tijd bezig met het maken van een werkstuk. Maar hoe zit een werkstuk nou eigenlijk in elkaar? Hoe moet je beginnen? En hoe kies je nou een onderwerp?

Nadere informatie

VOORBEELD LES BIJ. Uitgewerkte voorbeeld les bij Kicks Art

VOORBEELD LES BIJ. Uitgewerkte voorbeeld les bij Kicks Art VOORBEELD LES BIJ Opdracht bij Kicks Art In groepen van maximaal 5 personen ga je een kunstenaar uitwerken. Dit doe je door je eerst theoretisch te verdiepen in de kunstenaar en zijn werk. Na het opzoeken

Nadere informatie

Studieplanner leerlingen NAAM: Datum Weekopdracht. Doel en in: klaar Week 1 Week 2 Leren leren : Tekst 1 lezen tot aan het plaatje met de

Studieplanner leerlingen NAAM: Datum Weekopdracht. Doel en in: klaar Week 1 Week 2 Leren leren : Tekst 1 lezen tot aan het plaatje met de Studieplanner leerlingen NAAM: Opgegev Benodigde Datum Weekopdracht Doel en in: materialen klaar Week 1 Week 2 Leren leren : Tekst 1 lezen tot aan het plaatje met de ministers. Opdrachtenboekje 5 Markeer

Nadere informatie

Factsheet over het educatieve aanbod

Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Solomon R. Guggenheim Museum in New York, in 2012 Photo: David Heald Factsheet over het educatieve aanbod De tentoonstelling in het Cobra Museum Het Cobra Museum brengt van 5

Nadere informatie

Expressionisme. Vanaf 1900

Expressionisme. Vanaf 1900 Expressionisme Vanaf 1900 Vincent van Gogh, Olijfbomen in berglandschap. Vincent van Gogh, De sterrennacht. Die Brucke Dresden, 1905 Neue Kunstlervereinigung Munchen, 1909 Der Blauwe Reiter Munchen, 1912

Nadere informatie

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum.

Mijn Mokum is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het Amsterdam Museum. 2 INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is gemaakt door het. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het museum. In dit werkboekje

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

vervoeging blz. 10 (1) herhaling woordpakket 1-5 (2) meten 2 herhalen meten 2 herhalen meten (blad) unité 9 woordjes uitknippen en oefenen

vervoeging blz. 10 (1) herhaling woordpakket 1-5 (2) meten 2 herhalen meten 2 herhalen meten (blad) unité 9 woordjes uitknippen en oefenen maandag 14/01/18 dinsdag 15/01/18 woensdag 16/01/18 donderdag 17/01/18 vrijdag 18/01/18 heen en weer minstens 10 bladzijden lezen in boek van boekenbox vervoeging blz. 10 (1) herhaling woordpakket 1-5

Nadere informatie

Stichtse Vrije School

Stichtse Vrije School Studiewijzer Eindwerkstuk Stichtse Vrije School Klas 11A / 11B Schooljaar 2014-2015 Algemeen Je sluit je vrijeschooltijd af door een eindwerkstuk te maken. Je bent vrij in de keuze van de vorm en inhoud

Nadere informatie

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Deze leskaart gaat over (misschien wel) Nederlands beroemdste kunststroming: De Stijl. Initiatiefnemer was kunstenaar Theo van Doesburg. Samen met o.a. Bart van der Leck en Piet Mondriaan

Nadere informatie

Reflectiespiraal: beeldende vakken

Reflectiespiraal: beeldende vakken Reflectiespiraal: beeldende vakken 1 (5) vooraf welke culturele activiteit? 1.1 (5.1) Aan welke culturele activiteit ga je deelnemen? museum / galerie - collectie - thema / beeldende discipline - kunstenaarsgroep

Nadere informatie

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.

Kijkwijzer HAVO / VWO. Joep Nicolas. 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015. Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis. Kijkwijzer HAVO / VWO Joep Nicolas 11 juni 2014 t/m 11 januari 2015 Pierre Cuypersstraat 1, 6041 XG Roermond, 0475 359102, www.cuypershuis.nl Welkom in het Cuypershuis Het museumgebouw is een uniek complex

Nadere informatie

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++ NIVEAU ++ /5 Deze leskaart gaat over het zoeken naar de volmaakte vorm. Dat klinkt misschien wat verheven, maar je zult ontdekken dat deze zoektocht in de kunstgeschiedenis erg belangrijk is geweest. Piet

Nadere informatie

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam

Amsterdam DNA is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam INTRODUCTIE is een project voor NT2 cursisten. Het is ontwikkeld door het Amsterdam Museum. In het wordt de geschiedenis verteld aan de hand van schilderijen en voorwerpen. Je gaat met de groep naar het

Nadere informatie

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Deze leskaart gaat over (misschien wel) Nederlands beroemdste kunststroming: De Stijl. Initiatiefnemer was kunstenaar Theo van Doesburg. Samen met o.a. Bart van der Leck en Piet Mondriaan

Nadere informatie

Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme

Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme Samenvatting CKV 19e eeuw: neoclassicisme Samenvatting door H. 972 woorden 26 juni 2016 1 1 keer beoordeeld Vak CKV Er zijn in de 19e eeuw 5 stromingen ontwikkeld NEO- classicisme De Romantiek Realisme

Nadere informatie

Digitaal 17/11 Les 1 Digitaal 24/ 11Les 2. Kerstvakantie. Kerstvakantie. 5/01 Les 5. Digitaal. 12/01 Les 6. Digitaal. 19/01 les 7.

Digitaal 17/11 Les 1 Digitaal 24/ 11Les 2. Kerstvakantie. Kerstvakantie. 5/01 Les 5. Digitaal. 12/01 Les 6. Digitaal. 19/01 les 7. LESBRIEF DIGITAAL PERIODE 2, MODE1A Periode 2 Kalenderweek 47 1 48 2 49 3 50 4 51 5 52 53 01 6 02 7 03 8 04 9 05 1 0 Maandag Dinsdag 16 nov 23 nov 17/11 Les 1 24/ 11Les 2 30 nov 07 dec 14 dec 21 dec 28

Nadere informatie

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje;

- het lezen van het boek van Soldaat van Oranje en het maken van de literatuurwijzer het bekijken van de film Soldaat van Oranje; LESSUGGESTIES blijkt de blijvende grote interesse van scholieren voor de Tweede Wereldoorlog. Zij geven aan vooral gegrepen te worden door persoonlijke verhalen, gekoppeld aan inzet van hedendaagse middelen.

Nadere informatie

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen.

Het Amsterdam Museum gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. 2 INTRODUCTIE Het programma is gemaakt door het. Het gaat over Amsterdam. In het museum hangen schilderijen. Een schilderij is gemaakt door een schilder. In het museum zijn ook voorwerpen te zien. Het

Nadere informatie

[DE BASILIEK VAN KOEKELBERG]

[DE BASILIEK VAN KOEKELBERG] 1 e graad secundair onderwijs Naam:... NATIONALE BASILIEK VAN HET HEILIG HART KOEKELBERG [DE BASILIEK VAN KOEKELBERG] Met dit boekje kan je zelfstandig of in groep kennismaken met de basiliek. 2 Hoe ga

Nadere informatie

Tentoonstelling Beeldende Kunst Middeleeuwen

Tentoonstelling Beeldende Kunst Middeleeuwen Tentoonstelling Beeldende Kunst Middeleeuwen De Middeleeuwen kennen verschillende stijlen en uitingsvormen van religieuze thema s Om de leerlingen hier een goed inzicht in te geven en zelf mee aan te slag

Nadere informatie

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++

ZOEKEN NAAR DE VOLMAAKTE VORM NIVEAU ++ NIVEAU ++ /5 Deze leskaart gaat over het zoeken naar de volmaakte vorm. Dat klinkt misschien wat verheven, maar je zult ontdekken dat deze zoektocht in de kunstgeschiedenis erg belangrijk is geweest. Piet

Nadere informatie

Handleiding sectorwerkstuk leerlingen 4 TL PCB

Handleiding sectorwerkstuk leerlingen 4 TL PCB Handleiding sectorwerkstuk leerlingen 4 TL PCB 1 Inleiding Een van de onderdelen van het schoolexamen van de gemengde en theoretische leerweg is het sectorwerkstuk. Hiermee kun je laten zien dat je in

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt:

De volgende onderdelen moeten in het verslag worden verwerkt: Het maken van een leesverslag in klas 3 en 4 VMBO Basis Voor het examenonderdeel fictie moet je een aantal boeken lezen. Gebruik bij het maken van het leesverslag het schema hieronder. Werk het schema

Nadere informatie

In groep 8 gaan we een aantal dingen door het jaar heen doen, namelijk het maken van een:

In groep 8 gaan we een aantal dingen door het jaar heen doen, namelijk het maken van een: Beste groep 8-er, In groep 8 gaan we een aantal dingen door het jaar heen doen, namelijk het maken van een: een boekbespreking een werkstuk een boekverslag een spreekbeurt Je krijgt nu in één keer de instructie

Nadere informatie

KIJKWIJZER: MSK + SMAK (beeldende kunst)

KIJKWIJZER: MSK + SMAK (beeldende kunst) KIJKWIJZER: MSK + SMAK (beeldende kunst) Kunstwerk MSK: Titel: Maker: De Vallei van Samber Theo van Rysselberghe Jaartal: 1890 Materiaal/ techniek: Stippeltechniek Kunststroming: Kunstwerk SMAK: Titel:

Nadere informatie

KUNSTWERKJE, KUNSTWERKJE AAN DE WAND... NIVEAU ++

KUNSTWERKJE, KUNSTWERKJE AAN DE WAND... NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Van schitterende schilderijen tot foeilelijke gedrochten, het museum schijnt er vol mee te hangen. Maar wat maakt een kunstwerk nou precies mooi of lelijk? En is dat eigenlijk wel belangrijk?

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

Berlijn Excursie, maart 2014

Berlijn Excursie, maart 2014 Hogeschool Rotterdam Communication and Multimedia Design Berlijn Excursie, 12----16 maart 2014 DesignThis! - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Bijlage verwerking meestervervalsers

Bijlage verwerking meestervervalsers Bijlage verwerking meestervervalsers Cultuurtraject 2 e leerjaar VO beeldende kunst Schooljaar 2017-2018 skvr.nl/onderwijs inhoud meestervervalsers originelen 3 Tips & Trucs Ter verwerking Van het project

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2012-2013

Sectorwerkstuk 2012-2013 Sectorwerkstuk 2012-2013 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935

JE EIGEN BUURT OMSTREEKS 1935 1 VIDEO/FILM Maak een video over jouw buren of buurt over de tijd van ongeveer 1930-1935. Enkele ideeën: Interview met buurtbewoner Misschien wonen er nog wel mensen in jouw buurt die je kunt interviewen

Nadere informatie

KUNSTDAG 4 de jaars. Praktijk Nee 1. Diverse workshops Theoretische opdracht 1

KUNSTDAG 4 de jaars. Praktijk Nee 1. Diverse workshops Theoretische opdracht 1 Leerweg: basis, kader en mavo Klas: 4 Vak: Culturele en Kunstzinnige Vorming (KV1) Het vak CKV (KV1) is een verplicht vak dat met voldoende (V) of goed (G) afgesloten moet worden om je diploma te halen.

Nadere informatie

kunstbv beeldende vorming Afsluiting kunstbv 5 Havo / 6VWO afsluiting Naam:... Klas...

kunstbv beeldende vorming Afsluiting kunstbv 5 Havo / 6VWO afsluiting Naam:... Klas... Naam:... Klas... Afsluiting 5 Havo / 6VWO In periode 2, 3 en 4 gaan jullie werken aan een eigen thema om het vak af te sluiten. De volgende onderdelen zullen aan bod komen: - eigen werk rond thema + logboek

Nadere informatie

Een KUNSTSCHAT? Een Raadselachtige Gebeurtenis

Een KUNSTSCHAT? Een Raadselachtige Gebeurtenis Een Raadselachtige Gebeurtenis Op een dag werd er aan mijn voordeur geklopt. Het was de postbode en hij had een pakje voor me. Voor de KUNSTenaar Jan de Baen stond er op. Ik opende het pakje en erin zat

Nadere informatie

Werkboek voor de leerling

Werkboek voor de leerling Werkboek voor de leerling Kunst met engagement 2115 Niveau: 5HAVO, tweede fase Examenopdracht: Praktijkopdracht wat met theorie is verbonden ( Oude Stijl ) Activiteiten: Zowel buiten als binnenschools

Nadere informatie

verwoording inhoud + vorm + functie 3 CA: verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie 1 Paraaf docent Titel voorstelling:

verwoording inhoud + vorm + functie 3 CA: verwoording eigen mening 3 Datum: verwerking recensie 1 Paraaf docent Titel voorstelling: CKV THEATER CKV Verslag Culturele Activiteit Theater / Cabaret Naam:. Klas:. Toegangsbewijs: geldig / ongeldig (ln te vullen door je CKV-docent) verwoording inhoud + vorm + functie 3 CA: verwoording eigen

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Dimanida Kemkievelden Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Je gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in een

Nadere informatie

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein

Voorbereidend gesprek Vragen die de leerkracht kan stellen: Introductielessen Primair Onderwijs. 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein Introductielessen Primair Onderwijs 1.1- Introductieles 1: Schetsen voor het schoolplein - De leerlingen worden met kunst geconfronteerd - De leerlingen ontdekken dat kunst niet altijd in een museum staat

Nadere informatie

Mens in actie. Zo groot ben jij!

Mens in actie. Zo groot ben jij! Handvaardigheid klas 2H/V februari 2015 Mens in actie Op de foto hiernaast is een bronzen beeld van een schaatser te zien, aangebracht aan de muur van het stadhuis van Haastrecht. Het beeld is gemaakt

Nadere informatie

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5

rijks museum Verwerkingsmateriaal Examentour VWO ANTWOORDMODEL VERSIE A + B Visuele analyse van schilderkunst in de 17DE, 19DE en 20STE eeuw 1/5 1/5 VERSIE A Vraag 1 A Gebruik van licht om de dramatiek te uiten. Het subtiele licht (vs. clair-obscur in de barok) geeft diepte aan het schilderij en accentueert het hoofdmotief. Het zorgt er dus voor

Nadere informatie

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247

Stedelijk Museum. Ontwerpspecificatie. VMBO leerlingen interactieve rondleiding. Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Stedelijk Museum VMBO leerlingen interactieve rondleiding Ontwerpspecificatie Meesterproef Minor UXD V0.1 18-06-2013 Jasper Bunschoten 500615247 Inhoud INHOUD OPDRACHT CONCEPT ONTWERP HIGH LEVEL DETAIL

Nadere informatie

Ik in mijn stad. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan? Wat is het resultaat? Vooruitblik

Ik in mijn stad. projectdag 1. Wat is de bedoeling? Hoe pak je het aan? Wat is het resultaat? Vooruitblik Ik in mijn stad projectdag 1 Wat is de bedoeling? Vandaag beschrijf je jouw eigen ervaringen in de stad waarin je woont. Vervolgens verdiep je je in kleine groepjes in een wijk, en maak je over deze wijk

Nadere informatie

Roncalli mavo Tekenen/Kunstgeschiedenis. Reader/begrippenlijst periode 1 toetsweek :

Roncalli mavo Tekenen/Kunstgeschiedenis. Reader/begrippenlijst periode 1 toetsweek : Roncalli mavo Tekenen/Kunstgeschiedenis. Klas 3 Reader/begrippenlijst periode 1 toetsweek : Hoe moet je leren??? 1. In de tekst worden belangrijke begrippen aangegeven met een*. Deze begrippen moet je

Nadere informatie

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK

FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK FICTIEDOSSIER NEDERLANDS LEERJAAR 3 EN 4 BK Pagina 0 WOORD VOORAF Je zit nu in 3 VMBO en het eindexamen lijkt nog ver weg... Maar niets is minder waar. Dit jaar start je namelijk al volop met de voorbereidingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 februari 2017

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: 6 februari 2017 Nieuwsbrief 1 / 2 6 februari 2017 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Kunst Muziek (1) Muziek (2) Excursie Spreekavond / rapporten Kleding Letterherhaling Gezond eten TAAL THUIS opdrachten Speelgoedmiddag!

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

De laatste wens van Maarten Ouwehand

De laatste wens van Maarten Ouwehand De laatste wens van Maarten Ouwehand Een verhalend ontwerp voor CKV waarin leerlingen op school een museum ontwerpen, inrichten en openen. Gemaakt voor en door: Andreas College Katwijk en Bureau voor Educatief

Nadere informatie

McCaesar Plusopdracht brugklas

McCaesar Plusopdracht brugklas McCaesar Plusopdracht brugklas Algemene gegevens Titel: McCaesar Thema: Oudheid. Niveau: VWO 1. Aantal lessen: 28 (maximaal). Ontworpen door: H. Koffijberg, 2013 Leerinhoud en hoofdopdracht Je bent één

Nadere informatie

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8

Wild Beest. Opdrachtenboekje. Basisonderwijs groep 5 t/m 8 Wild Beest Opdrachtenboekje Basisonderwijs groep 5 t/m 8 24 februari t/m 29 mei 2015 Wild Beest In dierentuin Dierenrijk zijn door een computerstoring bij een aantal kooien de elektronische sloten open

Nadere informatie

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn:

Auditieve oefeningen. Boek van de week: Verhaalbegrip: Taalbewustzijn: Auditieve oefeningen Boek van de week: 1; Nijntje in het museum 2; Krokodil en het meesterwerk 3; Kloddertje 4; Meneer Kandinsky was een schilder 5; Het kleine museum Verhaalbegrip: Bij elk boek stel ik

Nadere informatie

Make a wish wish. Kerstvakantie. Kerstvakantie

Make a wish wish. Kerstvakantie. Kerstvakantie LESBRIEF DIGITAAL PERIODE 2, MODE1 Kalenderweek 47 1 48 2 49 3 50 4 51 5 Periode 2 52 53 01 6 02 7 03 8 04 05 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag 21 nov 28 nov 24/11 Les 1 01/12 Les 2 05 dec 12 dec 08/12

Nadere informatie

Taxonomie van Bloom Vragen stellen: starters van King Groepswerk Kunstgeschiedenis: lesdoelen + leerinhouden

Taxonomie van Bloom Vragen stellen: starters van King Groepswerk Kunstgeschiedenis: lesdoelen + leerinhouden Lesmateriaal Groepssessie Werkvormen Groep 1 Inhoud: Taxonomie van Bloom Vragen stellen: starters van King Groepswerk Kunstgeschiedenis: lesdoelen + leerinhouden Taxonomie van Bloom 1 King (1992) lijst

Nadere informatie

JE CULTURELE ZELFPORTRET

JE CULTURELE ZELFPORTRET JE CULTURELE ZELFPORTRET Dit is het culturele zelfportret van Vul alles in hele antwoordzinnen in. Gebruik een ander lettertype of een andere kleur voor de antwoorden. Plak hier je pasfoto Film/tv 1 Ga

Nadere informatie

Thema: Vormgeven. Beeld en kunst

Thema: Vormgeven. Beeld en kunst Introductie VG-02-01-01 Voorkennis: Enige ervaring met een computer en een tekstverwerkingsprogramma, een opmaakprogramma en Photoshop. Je kunt omgaan met een zoekmachine op internet Je hebt de opdrachten

Nadere informatie

Opdrachten voor groep 5 en 6. Museum schatjes. Kies je eigen museumschat

Opdrachten voor groep 5 en 6. Museum schatjes. Kies je eigen museumschat Opdrachten voor groep 5 en 6 Museum schatjes Kies je eigen museumschat Jouw speciale schat Opdracht Kijk goed om je heen in het klaslokaal. Welk voorwerp valt jou op? Probeer 5 dingen op te schrijven die

Nadere informatie

OPDRACHT 1 Jaarwerk maken over landen

OPDRACHT 1 Jaarwerk maken over landen OPDRACHT 1 Jaarwerk maken over landen Jullie gaan proberen een actueel jaarwerk te maken. Je werkt individueel. De bedoeling is dat je je favoriete reisbestemming vindt. Hieronder vind je alles wat er

Nadere informatie

Afsluiting schooljaar

Afsluiting schooljaar Afsluiting schooljaar 2018-2019 Wijzigingen voorbehouden wk datum activiteit 25 Ma 17 juni Normale lesdag volgens rooster Start Centraal Examen 2 e tijdvak (t/m 20 juni) Di 18 juni Normale lesdag volgens

Nadere informatie

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++

DE STIJL OF TOCH JE EIGEN STIJL? NIVEAU ++ NIVEAU ++ 1/5 Deze leskaart gaat over (misschien wel) Nederlands beroemdste kunststroming: De Stijl. Initiatiefnemer was kunstenaar Theo van Doesburg. Samen met o.a. Bart van der Leck en Piet Mondriaan

Nadere informatie

Info april 2019

Info april 2019 Info 20 11 april 2019 12 april Palmpasen activiteit 17 april Himmelwike 18 april Koningsspelen 19 april t/m 5 mei Meivakantie 15 mei sponsorloop 20 mei schoolfotograaf 22 mei schoolkorfbaltoernooi Mocht

Nadere informatie

PROFIELWERKSTUK HAVO 5

PROFIELWERKSTUK HAVO 5 PROFIELWERKSTUK HAVO 5 Beste eindexamenkandidaat, In je eindexamenjaar moet je een profielwerkstuk (kortweg PWS) schrijven. Het PWS vormt de afsluiting van een kennis- en vaardigheidsproces dat je gedurende

Nadere informatie

Vooraf Voorafgaand aan deze museumles hebben de leerlingen de KunstKabinetles 4.8 Kunst uit mijn kamer klassikaal gekregen en uitgevoerd.

Vooraf Voorafgaand aan deze museumles hebben de leerlingen de KunstKabinetles 4.8 Kunst uit mijn kamer klassikaal gekregen en uitgevoerd. Verzamelingen Groep 4 Leerkrachtenblad Vooraf Voorafgaand aan deze museum hebben de leerlingen de KunstKabinet 4.8 Kunst uit mijn kamer klassikaal gekregen en uitgevoerd. Leerlingen hebben geleerd over

Nadere informatie

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST

STAD EN TAAL ONTMOET KUNST STAD EN TAAL ONTMOET KUNST OPTIONELE OPDRACHTEN EN HUISWERKOPDRACHTEN 1 WAT WILT U? (voorbereiding op het bezoek) A. Wat wilt u graag in het Stedelijk Museum zien? (welke soort kunst, welke kunstenaar,

Nadere informatie

Surrealisme ( )

Surrealisme ( ) Surrealisme (1924 - ) Magritte; Laat je vooral nadenken en je op het verkeerde been zetten. Denk aan beeldmanipulatie. Dali; Vage dromen en beelden. Oppenheim; Vervreemding Nieuwe zakelijkheid (1920 1950)

Nadere informatie

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk?

Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Hoe maak ik in groep 6 een werkstuk? Jij gaat de komende weken thuis een werkstuk maken. Een werkstuk is een lange weettekst. Het wordt geschreven om iemand iets te leren of te laten weten. Net als in

Nadere informatie

TEKENEN. beeldende vorming. hoofdstuk 15:Yellow Submarine. 3de klas

TEKENEN. beeldende vorming. hoofdstuk 15:Yellow Submarine. 3de klas Yellow Submarine is een animatiefilm uit 1968. Deze film is gebaseerd op de muziek van The Beatles. Toen deze film uit kwam was deze erg vernieuwend. De beelden in de film zijn psychedelisch. Ze zijn vol

Nadere informatie

Museum Opdracht Bauke Hoekstra Brechje de Klein Joëlla Van Dijk Steven Vis. G&I Art Media & Me

Museum Opdracht Bauke Hoekstra Brechje de Klein Joëlla Van Dijk Steven Vis. G&I Art Media & Me Museum Opdracht Bauke Hoekstra Brechje de Klein Joëlla Van Dijk Steven Vis G&I Art Media & Me Opdracht 1a: Stelling: Het kunstbegrip van de l art pour l art moest wel leiden naar de abstractie als ultieme

Nadere informatie

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015.

Hierbij berichten wij u over de projectweek in de week van 19 oktober tot en met 23 oktober 2015. Aan de ouders/verzorgers van: Leerlingen havo 2 Datum 12 oktober 2015 Contactpersoon mw. N. Kaak, mw. M. Verbeek Referentie BSA15316.BRC E-mail bsa@heerbeeck.nl Onderwerp projectweek havo 2 Klas 2Ha, 2Hb,

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2010-2011

Sectorwerkstuk 2010-2011 Sectorwerkstuk 2010-2011 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Normandië 7 tot en met 11 april 2015

Normandië 7 tot en met 11 april 2015 Normandië 7 tot en met 11 april 2015 Programma voor vanavond 1) Informatie over de excursie De begeleiders Vertrek- en aankomsttijden De dagprogramma s Programma voor vanavond 2) De relatie tot de schoolvakken

Nadere informatie

Fotozoektocht Düsseldorf

Fotozoektocht Düsseldorf [VERSIE 1] Naam: Klas: Fotozoektocht Düsseldorf Met jullie groepje gaan jullie in Düsseldorf op zoek naar de acht bezienswaardigheden op de onderstaande foto s. Vraag in het Duits aan voorbijgangers waar

Nadere informatie

Fotozoektocht Düsseldorf

Fotozoektocht Düsseldorf [VERSIE 2] Naam: Klas: Fotozoektocht Düsseldorf Met jullie groepje gaan jullie in Düsseldorf op zoek naar de acht bezienswaardigheden op de onderstaande foto s. Vraag in het Duits aan voorbijgangers waar

Nadere informatie

ART HISTORY de twintigste eeuw. H4-cp3 H4 Expressionisme

ART HISTORY de twintigste eeuw. H4-cp3 H4 Expressionisme ART HISTORY de twintigste eeuw H4-cp3 H4 Expressionisme Sigmund Freud (1856-1939) blz.34 De ideeën van de psychoanalyticus Sigmund Freud hadden veel invloed op de kunstenaars uit het begin van de twintigste

Nadere informatie

TW1 CKV verwerking culturele activiteit 2 - De Passie 1617

TW1 CKV verwerking culturele activiteit 2 - De Passie 1617 TW1 CKV verwerking culturele activiteit 2 - De Passie 1617 Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Connie Kwint 30 October 2016 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/68397

Nadere informatie

Werkstuk CKV Unterlinden, Isenheimer altaar

Werkstuk CKV Unterlinden, Isenheimer altaar Werkstuk CKV Unterlinden, Isenheimer altaar Werkstuk door een scholier 1642 woorden 17 juni 2004 6,7 14 keer beoordeeld Vak CKV Op werkweek in Frankrijk zijn we met z n allen naar de plaats Colmar geweest.

Nadere informatie

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30

De tentoonstelling «Bernard van Orley. Brussel en de renaissance» loopt tot 26 mei Aantal deelnemers Maximum 15 Duur 1:30 Maak kennis met de 16de-eeuwse Brusselse meester Bernard van Orley. Hij schilderde voor het hof van de Habsburgers, maar ontwierp ook wandtapijten en glasramen. De cursisten verkennen de expo samen met

Nadere informatie

Teken en leesles nummer 1 (groep 3 en 4) groot en klein. Inleiding

Teken en leesles nummer 1 (groep 3 en 4) groot en klein. Inleiding Teken en leesles nummer 1, Illy Lips productions 2013 Teken en leesles nummer 1 (groep 3 en 4) groot en klein Inleiding Groot en klein gaat over een kleine vogel en een grote man. De grote man zou graag

Nadere informatie