KORTE HANDLEIDING BLUELIFT HEFPLATFORM. Model: C22/11

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KORTE HANDLEIDING BLUELIFT HEFPLATFORM. Model: C22/11"

Transcriptie

1 HEFPLATFORM Model: C22/11

2 Deze KORTE HANDLEIDING is gemaakt om het eerste gebruik van de Bluelift machines eenvoudiger te maken. In deze handleiding worden de Bluelift toestellen uitgelegd aan de hand van afbeeldingen en korte omschrijvingen in de verschillende fases van gebruik van de machine. Dit vanaf het opstarten van de motor tot aan het afstempelen en het gebruik van de hoogwerker. Het is belangrijk te vermelden dat deze handleiding GEEN vervanging is voor de GEBRUIKERS EN ONDERHOUDS HANDLEIDING die bij de machine is bijgevoegd. GEBRUIK DE MACHINE ENKEL NA HET AANDACHTIG LEZEN EN BEGRIJPEN VAN DE HANDLEIDING EN DE VERSCHILLENDE BEDIENINGSFUNCTIES. HET IS VERPLICHT OM DE GEBRUIKERS EN ONDERHOUDSHANDLEIDING GELEZEN EN BEGREPEN TE HEBBEN VOORALEER DE MACHINE TE GEBRUIKEN. 1. STARTEN Draai de rode hoofdschakelaar (1) naar beneden om de batterij aan te koppelen. - Plaats de sleutelschakelaar (2) op ON. - Druk op de groene knop (3) om de motor te starten. Om de radiografische bediening op te starten, duw op de groene knop op de linker zijde. Er volgt een lang signaal om aan te tonen dat de radiografische bediening verbonden is met de machine.

3 Groene led: batterijspanning van de radiografische bediening ok Rode Led: batterijspanning te laag, vervang de batterij! Dit symbool toont aan dat de draaitoren in de middenpositie staat. Het is mogelijk om de stempels in te vouwen voor transport Niveau batterijspanning van de bediening. Dit symbool toont aan dat de bediening geen verbinding heeft met de machine. Duw opnieuw op de groene knop van de bediening. 2. BEDIENING MET BENZINE MOTOR Indien de machine uitgerust is met een Honda igx440 15HP motor (optie), is het voldoende om de sleutel aan de motor op positie 1 te plaatsen (zie afbeelding) en op de groene knop (3) op de benedenbediening te duwen. 3. VERPLAATSEN van de SPINHOOGWERKER (RIJDEN) 4 Het sleutelcontact om de bedieningskeuze te maken tussen handbediening en korfbediening (4) moet naar beneden staan op de positie met de onderwagen afbeelding. Op het display te herkennen aan onderstaande afbeelding.

4 Wanneer deze afbeelding weergegeven is op de bediening, zijn de volgende functies met de bediening mogelijk: - rijden - manuele/automatische afstempeling - Systeem voor verbreding van de rupsen - selectie benzinemotor of elektromotor - start/stop motor Bedien de twee hendels op de handbediening naar voor of naar achter om de machine naar voor of naar achter te laten rijden. Door de hendels afzonderlijk te gebruiken kan de machine naar links of naar rechts sturen. De C22/11 is uitgerust met DUBBELE SNELHEID OP DE RUPSEN: na 5 seconden beweging vooruit of achteruit, zal het system de dubbele snelheid van de rupsen starten, maar enkel indien het toestel op een effen ondergrond staat. Als er een verandering van de ondergrond wordt waar genomen (bv. Een helling of een ramp) of als de bedienaar de lift links of rechts draait dan zal deze automatisch de snelheid verminderen. OPMERKING: bedien op een veilige afstand van de machine. 4. RUPSVERBREDINGSSYSTEEM De C22/11 is standaard uitgerust met een system voor verbreding van de rupsen. Het is mogelijk de om de breedte van de rupsen aan te passen met een min. van 0,90 m tot een max. van 1,2 m.

5 Om beide rupsen samen te verplaatsen, moet je de achterste zwarte knop indrukken aan de rechterzijde van de afstandsbediening en op hetzelfde moment druk je ook op of neer bij schakelaar B. - Verbreden van de rupsen: druk de zwarte schakelaar aan de rechterzijde in en druk tegelijkertijd schakelaar B naar beneden. - Versmallen van de rupsen: druk de zwarte schakelaar aan de rechterzijde in en druk tegelijkertijd schakelaar B naar boven. Als je de lift op een helling rijdt en je moet de lift stabiliseren kan je dit compenseren door beide rupsen apart te bewegen. BELANGRIJK!!! De maximale toegelaten laterale helling is 5. In omstandigheden waar de helling meer is dan 5 zullen de rupsen geblokkeerd worden en zal het alarm 54 actief komen. In deze situatie is het belangrijk om het chassis te stabiliseren met extreme voorzichtigheid en aandacht. - INSCHUIVEN/UITSCHUIVEN VAN DE RECHTSE RUPS: Druk op de zwarte knop aan de rechtse kant en beweeg gelijktijdig de linkse bediengashendel voor de rups naar boven (inschuiven) of naar Beneden (uitschuiven)

6 - INSCHUIVEN/UITSCHUIVEN VAN DE LINKSE RUPS: Druk op de zwarte knop aan de linkse kant en beweeg gelijktijdig de linkse bediengashendel voor de rups naar boven (inschuiven) of naar Beneden (uitschuiven) TRACTIE EN VERBREDEN VAN DE RUPSEN... VANUIT DE KOOI Bij de C22/11 is het mogelijk om te rijden en om de rupsen te verbreden vanuit de kooi. Vooraleer dit te doen moet de afstandsbediening uitgeschakeld worden TRACTIE 1. Druk de voetpedaal in op de grond van de kooi 2- Verticale as: Beweeg gelijktijdig de bedieningshendels achterwaarts en voorwaarts om je te verplaatsen in de ene of andere ricting; door de handles apart te bewegen kan je sturen met het toestel. Het sturen kan worden versterkt door het omgekeerde beweging met de andere rups. RUPSVERBREDINGSSYSTEEM 1- Druk de voetpedaal in op de grond van de kooi 2- Horizontale as: - Beweeg de bedieningshedels in de richting van de zwarte pijlen om de rupsen te verbreden.. - Beweeg de bedieningshendels in de richting van de witte pijlen om de rupsen te versmallen.

7 5. STABILISATIE VAN DE MACHINE KORTE HANDLEIDING BLUELIFT A) Zet de stabilisatoren open en kies the gewenste afstempeling 1. Beweeg het 2de deel van de stabilisator 2. Zet het vast met de spil 3. Kies de gewenste afstempeling: A B C C B A BELANGRIJK: Zet elke stabilisator vast met de spil en zorg ervoor dat je de spil helemaal naar beneden duwt. BELANGRIJK: Controleer of de ondergrond het gewicht van het toestel, de mensen en het materiaal kan dragen, vooraleer de machine te gebruiken. De machine moet op een vlakke, effen, en stevige ondergrond. Zet de stabilisatoren niet in putten of op slipperige ondergronden (bv natte vloeren) OPGELET! Afhankelijk van de ondergrond is het mogelijk dat de lift glijdt op een helling ook al is deze correct afgesteld Voor de C22/11 zijn er 3 mogelijke afstempellingen: MAX. Alle Stabilisatoren in positie A Afstempeling:4 m x 4,36 m MED. Alle Stabilisatoren in positie B Afstempeling: 3 m x 5,2 m MIN. Alle Stabilisatoren in positie C Afstempeling: 2 m x 5,67 m

8 AFSTEMPELING BEREIK DRAAITOREN ROTATIE MAX. 11 m / 200 kg Volledig MED. 11 m / 120 kg Volledig 9 m / 200 kg Volledig MIN. 11m / 200 kg Enkel in de hoek tussen de 2 voorste stabilisatoren 6,3 m / 200 kg Behalve in de hoek tussen de 2 voorste stabilisatoren Als een van de stabilisatoren in een verschillende positie staat dan de andere, dan zal het elektronisch system ervoor zorgen dat het min. werkbereik (geel bereik) geselecteerd wordt. B) AFSTEMPELEN VAN DE MACHINE A B C D Bij het naar beneden bedienen van de schakelaars van de stempels (A,B,C,D) op de bediening, dalen de stempels om vervolgens het onderstel van de ondergrond te liften. Als de stempels op de grond staan, zal het overeenkomstige pictogram op het display verschijnen om aan te tonen dat deze juist werken. Als het pictogram aanwezig is, staan de stempels goed opgesteld. Als een van de pictogrammen niet aanwezig zijn, staat de machine niet correct opgesteld.

9 Er zijn drie fases om de machine correct af te stempelen: 1. Laat de vier stempels dalen tot deze de ondergrond raken. 2. Bedien de twee stempels die zich aan het diepste punt van de ondergrond bevinden gelijktijdig zodat ze de onderwagen opheffen. 3. Bedien de twee overige stempels gelijktijdig tot de onderwagen pas staat. N.B: Verifieer of de machine pas staat aan de hand van de waterpas op de draaitoren. Het is eveneens belangrijk om de machine af te stempelen zonder dat de rupsen de ondergrond raken. AUTOMATISCH AFSTEMPEL SYSTEEM - Automatische afstempeling: bedien de zwarte knop aan de rechter zijde en duw terzelfder tijd schakelaar A naar beneden. Als de automatische afstempeling geactiveerd is, zal de 0 positie LED groen knipperen en zal de zoemer een constant signal geven tot wanneer de machine in de juiste positie staat. Eens in de correcte positie zal de 0 positie LED groen branden en zal de zoemer een onderbroken signaal geven. Volg dezelfde procedure om een grotere speling te verkrijgen tussen onderwagen en ondergrond. BELANGRIJK: Verifieer of de machine pas staat aan de hand van de waterpas op de draaitoren. Indien de 0 positie LED knippert en het alarm actief is, is de machine niet correct afgestempeld. - Automatisch stempels op: bedien de zwarte knop op de rechter zijde en bedien terzelfder tijd schakelaar A naar boven tot de stempels volledig ingeklapt zijn.

10 ZELFSTABILISATIE DESTABILISATIE SYSTEEM VANUIT HET PLATFORM 1- De afstandbediening niet aansluiten 2- Zonder de voetpedaal in te duwen de middelste bedieningshendel bewegen Naar Beneden voor de automatische stabilisatie for STABILIZING AUTOMATICALLY THE PLATFORM Naar boven voor de automatische destabilisatie Nota: controleer de juiste stabilisatie door te kijken naar waterpas op draaitoren. 6. HEFBEWEGINGEN A) vanaf PLATFORM BEDIENING Noodstop om op elk moment de bewegingen te kunnen onderbreken Start en Stop van de motor Selector of the electric engine Na de machine te hebben afgestempeld, branden de vier LEDs (zie foto) op de korfbediening om aanduiding te geven dat de machine goed afgestempeld staat. Om gelijk welke beweging te kunnen uitvoeren, moet je de voetpedaal indrukken (onderstaande foto).

11 Een herinnering dat het nodig is om steeds de DODEMANSPEDAAL op de korfvloer in te drukken om een bediening te kunnen doen. Indien het pedaal ingedrukt blijft gedurende één minuut zonder dat er een bediening gedaan wordt, moet het pedaal gelost en opnieuw bediend worden om een beweging te kunnen doen dit is om veiligheid te garanderen wanneer er per ongeluk een bediening wordt gedaan. Om het toestel te doen stijgen is het voldoende een van de bedieningshendels te gebruiken. Hieronder kan je de verschillende functies zien van elke hendel. LINKSE BEDIENINGSHEDEL Functies: 1- Verticale as: Naar boven = onderste boom naar boven Naar beneden = onderste boom naar beneden 2- Horizontale as: links = linkse beweging draaitoren rechts = rechtse beweging draaitoren MIDDELSTE BEDININGSHENDEL Functies: 1- Verticale as: Naar boven = Jib boom naar boven Naar beneden = Jib boom naar beneden

12 RECHTSE BEDIENINGSHENDEL Functies: 1- Verticale as: naar boven = bovenste boom naar boven Naar beneden = bovenste boom naar beneden 2- Horizontale as: links = inschuiven van de telescopische boom rechts = uitschuiven van de telescopische boom BEDIENING KOOIROTATIE Functies: 1- Horizontale as: links = rotatie van de kooi naar links rechts = rotatie van de kooi naar rechts SLEUTELSCHAKELAAR OM DE KOOISTABILISATIE AAN TE PASSEN Functies: 1- Wanneer het toestel gestabiliseerd staat and zonder beweging van de booms, kan u manueel de stabilisatie van de kooi aanpassen. Procedure: - Draai aan de sleutelschakelaar - beweeg de bedieningshendel naar boven of Beneden om de kooi te stabiliseren.

13 LED CENTRALE POSITIE DRAAITOREN Voor het inklappen van de stempels is het nodig om de de draaitoren in het center te plaatsen. De gele OK led licht op. De gele OK led licht op. Als de draaitoren de centerpositie nadert, stopt de rotatiebediening voor een klein ogenblik. De gele OK led licht op en de stempels kunnen ingevouwen worden. Als de rotatie moet verder gezet worden, bedien de joystick links of rechts. Als de draaitoren in de center positie staat, zien we op het display van de radiografische bediening de volgende afbeelding: De aanbevolen bedieningsvolgorde is als volgt: I. Heffen jib arm II. Heffen ondermast III. Heffen hooftmast IV. Werkuitslag hooftmast V. Zwenken van de toren AUTOMATISCHE START & STOP van de motor Op de Bluelift spinhoogwerkers is het mogelijk om de automatische functie start & stop van de motor te activeren om zo te optimaliseren inzake verbruik en vervuiling. Tijdens het werken, zal het toestel automatisch de motor uitschakelen al ser gedurende seconden geen beweging is. Het is voldoende om een van de bedieningshendels in de kooi te bewegen om de motor weer te starten. Als je de motor uitschakelt door gebruik van de AAN/UIT schakelaar in de kooi, deactiveer je deze functie. Als deze functie actief is, staat er op het scherm van de afstandsbediening een melding AESS Active :

14 De procedure voor het activeren/deactiveren van deze functie: 1- Druk 3 maal op de zwarte knop aan de rechtse kant van de afstandsbediening zodat je in de parameters terecht komt; 2- door de linkse bedieningshendel (naar boven of Beneden) te duwen, loop je de lijst af van de verschillende parameters, kies AESS. 3- Druk gelijktijdig op de zwarte knop in en beweeg de de rechtse bedieningsheldel naar boven of beneden om de automatische start & stop te activeren of te ACTIEF DEACTIEF 4- Druk opnieuw 3 maal op de zwarte knop om te bevestigen en om terug te gaan naar the standaard scherm B) vanaf HANDBEDIENING Op elk Bluelift toestel is het mogelijk om de keuze te maken voor bediening vanuit de korf of bediening vanaf de handbediening KEUZE SCHAKELAAR VOOR SELECTIE VAN BEDIENING VANAF HANDBEDIENING/KORFBEDIENING: geeft de mogelijkheid om te selecteren vanaf welke bediening U wil werken. Als de sleutel naar de afbeelding van de onderwagen staat, is het mogelijk om de machine te verplaatsen en om de stempels te bedienen vanaf de handbediening.

15 Als de sleutel naar de afbeelding van de korf staat, is het mogelijk om de mastbewegingen te doen vanaf de handbediening. 2. PICTOGRAMMEN VOOR MASTBEWEGINGEN VANAF HANDBEDIENING Als dit pictogram verschijnt op het display, is het mogelijk om de hoogwerkerbedieningen te doen van op de radiografische bediening. Procedure: - Plaats de keuzeschakelaar (1) naar boven om de mastbedieningen vanaf de handbediening mogelijk te maken. - Bedien de schakelaars A, B, C, D van de handbediening op of neer om de gewenste bediening te doen. De pictogrammen (2) geven aan welke schakelaar gelinkt is aan alle mogelijke bewegingen. Schakelaar Bediening A Onderste mast B Hoofd mast C Draaitoren D Telescoperen hoofd mast C + D Jib arm DE SNELHEID VAN DE BEWEGINGEN VANAF DE HANDBEDIENING IS LAAG. - Plaats de keuzeschakelaar (1) naar beneden om de bediening van de machine vanaf de korfbediening te laten gebeuren. Op deze manier is het tevens opnieuw mogelijk om de stempels en de rijbewegingen te bedienen vanaf de handbediening. BELANGRIJK: als de machine uitgeschakeld wordt of als de rode noodstop ingedrukt is, zal bij een herstart automatisch de platformbediening geselecteerd zijn. 6. EXTRA FUNCTIES VANAF DE HANDBEDIENING Door een combinatie van verschillende schakelaars te gebruiken vanaf de handbediening is het mogelijk om nog een aantal extra functies te hebben zoals: - Start van de motor: bedien de zwarte knop op de rechter zijde en bedien terzelfder tijd schakelaar D naar boven

16 + - Stoppen van de motor: bedien de zwarte knop op de rechter zijde en bedien terzelfder tijd schakelaar D naar beneden + - Selecteren van elektromotor: bedien de zwarte knop op de rechter zijde en bedien terzelfder tijd schakelaar C naar boven + - Selecteren van thermische motor: bedien de zwarte knop op de rechter zijde en bedien terzelfder tijd schakelaar C naar beneden +

17 8. GEBRUIK VAN RADIOGRAFISCHE BEDIENING MET KABEL Indien er gewerkt wordt in de buurt van een vliegveld of waar er niet mag gewerkt worden met een radiografische bediening, kan de bediening aangesloten worden met een kabel. Deze wijze van bedienen is ook handig als de batterijspanning van de bediening te laag is. In dit geval is het voldoende om de bediening aan de kabel aan te sluiten en verder te werken. OPGELET: Zorg ervoor dat de kabel niet onder de rupsen terecht komt tijdens het rijden. 9. BEDIENING MET ELEKTRISCHE MOTOR Vooraleer de machine te gebruiken met de elektro motor moeten volgende zaken in acht genomen worden: 1) Verifieer of de vereiste spanning en frequentie correct is (220V 50Hz). 2) Verifieer dat de toevoerkabel in goede staat is. 3) Indien U een verlengsnoer gebruikt, zorg ervoor dat dit daarvoor geschikt is, in goede staat is en dat de doorsnede van de geleiders groter is dan deze van de toevoerkabel om oververhitting te vermijden. 4) Plaats een aardingspen in de ondergrond en maak een verbinding met het chassis van de machine of sluit de machine aan een geschikte aarding aan indien U binnen in gebouwen werkt. - Om een vaste kabel aan te sluiten gebruik een drie-aderige kabel van 3*1,5mm². Deze mag maximaal 10 meter lang zijn. Bij gebruik van een kabel van 3*2,5mm² mag deze 20 meter lang zijn. - Plaats de stekker in het stopcontact (1). - Plaats de 220V schakelaar omhoog. - Start de elektrische motor op door gebruik te maken van de druktoets op de korfbediening (ENKEL VOOR 220V). 1

18 Deze LED licht op wanneer de 220V kabel aangesloten is Start en Stop van de motor Druk om de elektro motor te selecteren Als de 220V LED knippert, heeft de startbatterij een spanning lager dan 12V en is het nodig om deze op te laden. Als de 220V stekker in het stopcontact ingeplugd is, draai de rode batterijschakelaar (1) naar beneden om de batterij aan te koppelen, plaats het startcontact (2) op OFF om de batterij te laden AFSTANDSBEDIENING: BATTERIJ LADER De afstandbediening wordt geleverd met 2 batterijen en 1 batterijlader. Wanneer de batterij bijna leeg is, zal er rode led gaan branden:

19 Rode led: Lage batterijspanning, vervang de batterij! De batterijlader zit vooraan de machine samen met een 2de batterij. 12. ALARMCODES LIJST VAN ALARMCODES ALARM BETEKENIS ALARMCODE 33 De schuinstandsensor 1 staat uit of is kapot 34 De schuinstandsensor 2 staat uit of is kapot 35 De waarden van de schuinstandsensor zijn zeer verschillend op de Y-as 36 De waarden van de schuinstandsensor zijn zeer verschillend op de X-as 40 De druksensor A staat uit of is kapot 41 De druksensor B staat uit of is kapot 42 De druksensor C staat uit of is kapot 43 De druksensor D staat uit of is kapot 44 De waarden van de druksensoren A en B zijn zeer 45 De waarden van de druksensoren C en D zijn zeer 46 De bedieningshendel van de onderste boom in de kooi is niet gecentreerd bij het aanzetten van toestel 47 De bedieningshendel van de bovenste boom in de kooi is niet gecentreerd bij het aanzetten van toestel 48 De bedieningshendel voor de rotatie in de kooi is niet gecentreerd bij het aanzetten van toestel 49 De bedieningshendel van de telescopische boom in de kooi is niet gecentreerd bij het

20 aanzetten van toestel 50 De bedieningsgelden van de jib in de kooi is niet gecentreerd bij het aanzetten van het toestel 51 Foutmelding op de verbinding van de kaart in de kooi 52 Een of meerdere stabilisatoren zijn niet vast gezet met de spillen 53 De telescopische ketting is gebroken 54 Het toestel heeft een hellingshoek van meer van 5 op de Y-as PROBLEEMSTELLINGEN: - U kan geen stempelbedieningen uitvoeren: 1- De draaitoren staat niet in de midden stand (de 0 positie LED brandt niet) 2- Het sleutelcontact voor selectie van rij bediening/mast bediening staat op mast bediening (draai de sleutel naar beneden) 3- De masten zijn niet volledig ingeschoven. De eindschakelaar die vrijgave voorziet, is niet actief. - U kan geen rijbedieningen uitvoeren: 1- Verifieer of er geen enkele stempel de ondergrond raakt. 2- Verifieer of er op de handbediening geen enkele LED (A, B, C, D) oplicht zonder date en stempel de ondergrond raakt (eindschakelaar geblokkeerd). - U kan geen mastbedieningen doen vanuit de korf: 1- Het sleutelcontact voor selectie van rij bediening/mast bediening staat op mast bediening (draai de sleutel naar beneden) 2- De beschermkap aan het nooddaalsysteem is verwijderd of ligt open. De eindschakelaar is actief. 3- De dodemanspedaal in de korf is niet actief.

Handleiding Teupen LEO 30

Handleiding Teupen LEO 30 Handleiding Teupen LEO 30 Draag er zorg voor dat mens en machine niet bekneld kunnen komen! De machine moet op een horizontale en draagkrachtige vloer staan. Motor starten Trek alle noodstoppen(1) 2 stuks

Nadere informatie

Handleiding: zelfr. knik telescoophoogwerker 20 mtr. hybride

Handleiding: zelfr. knik telescoophoogwerker 20 mtr. hybride Handleiding: zelfr. knik telescoophoogwerker 20 mtr. hybride 1 Achterwiel 8 Platformbediening 2 Stuurwiel 9 Platform 3 Voeding naar acculader 10 Draaihek 4 Grondbediening 11 Veiligheidsgordelverankeringspunt

Nadere informatie

Handleiding E10. Inhoud. Woordje vooraf. Woordje vooraf Hoe gaat u stap voor stap te werk? Wat als. Beste gebruiker,

Handleiding E10. Inhoud. Woordje vooraf. Woordje vooraf Hoe gaat u stap voor stap te werk? Wat als. Beste gebruiker, Handleiding E10 Inhoud Woordje vooraf Hoe gaat u stap voor stap te werk? Wat als Woordje vooraf Beste gebruiker, Deze handleiding is opgesteld zodanig dat u gemakkelijk de graafmachines kunt gebruiken

Nadere informatie

Komplet DS 1020 gebruikershandleiding

Komplet DS 1020 gebruikershandleiding Komplet DS 1020 gebruikershandleiding Transport U kan de trommelzeef vervoeren met een geschikt voertuig dat gekeurd is om een geremde aanhangwagen met een gewicht van 3500 kg te slepen. Controleer volgende

Nadere informatie

Bedieningen Dutch - 1

Bedieningen Dutch - 1 Bedieningen 1. Functieschakelaar Cassette/ Radio/ CD 2. Golfband schakelaar 3. FM antenne 4. CD deur 5. Schakelaar om zender af te stemmen 6. Bass Boost toets 7. CD skip/ voorwaarts toets 8. CD skip/ achterwaarts

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service)

XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service) XTC (Mk3) PROPORTIONELE SWITCHBOX CONTROLS (7 Service) Machines met XTC Mk3 Proportioneel Controls (7 service) wordt geleverd met de hieronder getoonde besturing. De eenheden voor zowel elektrische en

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Bedieningshandleiding HW20M GENIE versie

Bedieningshandleiding HW20M GENIE versie Bedieningspanelen: Bedieningshandleiding HW20M GENIE versie-2012 1 Bedieningshandleiding HW20M GENIE versie-2012 2 Bedieningshandleiding HW20M GENIE versie-2012 3 Bedieningsprocedure: Indien de arm(kooi)

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

Verwijder de transportbeveiliging - magneetband

Verwijder de transportbeveiliging - magneetband Opstarten ( CRAMBO 500 direct) Pagina Afkoppelen machine.. Activeer de parkeerrem => uittrekken rode knop => zwarte knop D indrukken. Laat de trailer met de rode hendel zakken door deze naar links te 3.

Nadere informatie

Lees aandachtig deze handleiding vooraleer u uw Strider scooter gebruikt!

Lees aandachtig deze handleiding vooraleer u uw Strider scooter gebruikt! ST4 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2. VEILIGHEID 3. BEDIENING 4. ZITPOSITIE 5. RIJDEN 6. BATTERIJEN OPLADEN 7. ONDERHOUD 8. TECHNISCHE GEGEVENS 1. INLEIDING Deze handleiding geldt voor de volgende

Nadere informatie

4.0 Opstellen van de verhuislift

4.0 Opstellen van de verhuislift 4.0 Opstellen van de verhuislift 4.1.0 Waarschuwingen Verhuisliften moeten volgens aanwijzingen van de fabrikant door ter zake kundig personeel worden op- en afgebouwd. De lift moet worden opgesteld op

Nadere informatie

EPT12-EZ Elektrische transpallet. Gebruikershandleiding

EPT12-EZ Elektrische transpallet. Gebruikershandleiding EPT12-EZ Elektrische transpallet Gebruikershandleiding 1 Bedankt voor uw aankoop van ons product. Deze handleiding legt u uit hoe deze elektrische transpallet te gebruiken en te onderhouden. Elke gebruiker

Nadere informatie

PowerGrade. Korte gebruiksaanwijzing

PowerGrade. Korte gebruiksaanwijzing PowerGrade Korte gebruiksaanwijzing Inhoudsopgave PowerGrade... 1 Korte gebruiksaanwijzing... 1 Inhoudsopgave... 2 1 Display uitleg... 3 2 Aan de slag... 4 Plaatsen van het paneel... 4 Afnemen van het

Nadere informatie

15kg mouleer- en tempereermachine. Handleiding

15kg mouleer- en tempereermachine. Handleiding Mol d Art b.v.b.a. A2 Industriepark 16 B-3290 Diest-Webbekom België Tel.: ++32 (0) 13 33 41 77 Fax.: ++32 (0) 13 33 47 04 e-mail: website: info@moldart.be www.moldart.be 15kg mouleer- en tempereermachine

Nadere informatie

Handleiding: Verreiker roterend max. hefvermogen 20,6 mtr. incl. machinist

Handleiding: Verreiker roterend max. hefvermogen 20,6 mtr. incl. machinist Handleiding: Verreiker roterend max. hefvermogen 20,6 mtr. incl. machinist BEDIENINGSUITLEG 1 - Bestuurderszetel 17 - Hendel stuurafstelling 2 - Sleutelschakelaar (START) 18 - Bedieningshendel hijsen linker

Nadere informatie

Powerpack. gebruikshandleiding

Powerpack. gebruikshandleiding Powerpack gebruikshandleiding 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding De RMA powerpack is een hulpmiddel voor de begeleiding. Het vergemakkelijkt het duwen van een rolstoel gebruiker. De hulpmotor is niet ontworpen

Nadere informatie

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET

Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET Afstandsbedieningshandleiding IR NED: Cassette model airconditioner CTS-12-SET CTS-18-SET CTS-24-SET CTS Afstandsbediening Infrarood Let op! 1 Zorg ervoor dat er niets tussen de ontvanger en de afstandsbediening

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing VeloPlus Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

ELWSE sturing met BOX10

ELWSE sturing met BOX10 ELWSE sturing met BOX10 Deze handleiding kan gebruikt worden voor de monofasige en de 3-fasige BOX10-motor met snelontgrendeling of kettingtakel. Belangrijk: De motor en de sturing zijn reeds volledig

Nadere informatie

Elektrische muurbeugel

Elektrische muurbeugel E HANDLEIDING Elektrische muurbeugel IR ontvanger programmeren: (AB = afkorting voor afstandsbediening) STAP 1: Druk en houd voor 5 seconden ingedrukt totdat de LED gaat knipperen en aan blijft, dan druk

Nadere informatie

Handleiding: Rupsdumper zelfladende bak.

Handleiding: Rupsdumper zelfladende bak. Handleiding: Rupsdumper zelfladende bak. Veiligheidsvoorzieningen De bestuurdersplaats bevindt zich aan de achterkant van de machine. De operator moet op de treeplank staan en zich stevig vasthouden aan

Nadere informatie

Korte handleiding hoogwerker HA16RTJ

Korte handleiding hoogwerker HA16RTJ Korte handleiding hoogwerker 16RTJ Transport et transportmiddel dient geschikt te zijn voor het te vervoeren toestel. e machine mag niet buiten de laadvloer komen en het laadvermogen dient min.6.7 T te

Nadere informatie

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5

AUTO ON OFF BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 NL BEDIENINGSHANDLEIDING RC 5 GEBRUIK VAN DE INFRAROOD AFSTANDSBEDIENING BELANGRIJK VOOR GEBRUIK : Voordat U het toestel gebruikt gelieve zeker te zijn dat : Het binnentoestel correct is aangesloten op

Nadere informatie

MobyLift TC-120. Mobiel hefsysteem. Uniek in kwaliteit en service

MobyLift TC-120. Mobiel hefsysteem. Uniek in kwaliteit en service Mobiel hefsysteem Uniek in kwaliteit en service De is een mobiel hefsysteem die speciaal is ontworpen om op een ergonomische wijze allerlei producten zoals deuren, bladen, panelen en (glas)platen op te

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

Mikrolaser ML-2. Roterende Laser HANDLEIDING

Mikrolaser ML-2. Roterende Laser HANDLEIDING Mikrolaser ML-2 Roterende Laser HANDLEIDING POL geotechniek bv Poort van Midden Gelderland Rood 15 6666 LS Heteren Telefoon 026-4790111 Telefax 026-4790112 Mikrolaser ML-2 roterende laser HANDLEIDING Copyright

Nadere informatie

Handleiding X331. Inhoud. Woordje vooraf. Woordje vooraf Hoe gaat u stap voor stap te werk? Wat als. Beste gebruiker,

Handleiding X331. Inhoud. Woordje vooraf. Woordje vooraf Hoe gaat u stap voor stap te werk? Wat als. Beste gebruiker, Handleiding X331 Inhoud Woordje vooraf Hoe gaat u stap voor stap te werk? Wat als Woordje vooraf Beste gebruiker, Deze handleiding is opgesteld zodanig dat u gemakkelijk de graafmachines kunt gebruiken

Nadere informatie

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat

INLEIDING VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN SYMBOLEN. De symbolen in deze gebruiksaanwijzing. Symbolen op het apparaat INLEIDING Deze gebruiksaanwijzing is bedoeld voor Rapid 100E. Lees ze eerst grondig door alvorens u het apparaat in gebruik neemt. Deze gebruiksaanwijzing bevat de veiligheidsvoorschriften, de voorschriften

Nadere informatie

GIDS VOOR DE GEBRUIKER

GIDS VOOR DE GEBRUIKER GIDS VOOR DE GEBRUIKER Aangekoppelde Afstandsbediening MWR-TH00 MWR-TH01 Airconditioner Ne DB98-26319A(1) Veiligheidsvoorschriften Voordat u de aangekoppelde afstandsbediening gebruikt, leest u best deze

Nadere informatie

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften

Veiligheid ! WAARSCHUWING. ! VOORZICHTIG i. Beoogd gebruik. Pictogrammen in deze handleiding. Algemene veiligheidsvoorschriften 35 1. 1.1 Veiligheid Beoogd gebruik 1.2 Pictogrammen in deze handleiding! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i 1.3 Algemene veiligheidsvoorschriften! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG! WAARSCHUWING! VOORZICHTIG i L 14

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening

8075-000-048 - April 2010. Handleiding infrarood afstandsbediening 8075-000-048 - April 00 Handleiding infrarood afstandsbediening x 9V Batterij x x I zonder geheugen A, B, C + D S I met geheugen A, B, C + E I met massage A, B, C + F, G A Ontvangstinstelling A. Verwijder

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing PX Combi 800

Gebruiksaanwijzing PX Combi 800 Gebruiksaanwijzing Systeem Lykketronic Productnummer Serienummer Geïnstalleerd door Installatiedatum Pagina 1 van 15 INHOUD 1. ALGEMEEN GEBRUIK 1.1 OVERZICHT VAN DE BESCHIKBARE FUNCTIES EN DISPLAYS 1.2

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Beveiligd Automatisch Multi-Alarm

Gebruiksaanwijzing Beveiligd Automatisch Multi-Alarm Gebruiksaanwijzing Beveiligd Automatisch Multi-Alarm INGEBRUIKNAME Plaats de 4 AA batterijen op de juiste wijze in het compartiment Om de carrousel te openen, drukt u rustig met uw duim het voorste lipje

Nadere informatie

Blad 2 JS301 elektronische hoekmeter INTRODUCTIE De JS301 hoekmeter is een elektronisch instrument voor het meten van de Wielvlucht, Askanteling en KPI hoeken aan beide zijden van een as. Het kan de meetwaarden

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING 360 Turbo Luchtverwarmer NL Cat. Nr.: 25963 Lees deze handleiding alvorens het product te gebruiken. Waarschuwing 1. Deze verwarmer is alleen voor algemene verwarming binnenshuis.

Nadere informatie

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten

Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen. 1.1 Aftekenen montage gaten Montagehandleiding Screens screenstotaalshop.nl 1. Instructie plaatsen screen Neem het screen uit de verpakking. Om beschadiging van het screen te voorkomen raden wij u aan hierbij geen mes te gebruiken.

Nadere informatie

Proteus EEC 2505 / 3000 / 3005

Proteus EEC 2505 / 3000 / 3005 Proteus EEC 2505 / 3000 / 3005 Korte handleiding van het computergedeelte Dit systeem is ontworpen voor een programmeerbare magnetische elliptical trainer. Er zijn 3 onderdelen die tot dit systeem behoren,

Nadere informatie

Toolbox-meeting Werken met hoogwerkers

Toolbox-meeting Werken met hoogwerkers Toolbox-meeting Werken met hoogwerkers Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Inleiding Het werken met gevaarlijke werktuigen vereist van de gebruikers

Nadere informatie

PACK TYXIA 541 et 546

PACK TYXIA 541 et 546 PACK 54 et 546 FR EN Notice d installation Installation instructions PL Instrukcja instalacji Installatie-instructies Inhoud van packs Inhoudsopgave Set 54 7 Set 546 7 6 5630 5730 / Installatie van de

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Arbocatalogus pkgv- industrie Valgevaar

Arbocatalogus pkgv- industrie Valgevaar Arbocatalogus pkgv- industrie Valgevaar Bijlage 9 Veilig werken met hoogwerkers Inleiding Het werken met hoogwerkers vereist van de gebruikers een goede en actuele kennis van de machine. Een hoogwerker

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Volledig automatische horizontale en verticale laser waterpas FL 240HV FLG 240HV-Green

Gebruikershandleiding. Volledig automatische horizontale en verticale laser waterpas FL 240HV FLG 240HV-Green Gebruikershandleiding Volledig automatische horizontale en verticale laser waterpas FL 240HV FLG 240HV-Green Set bestaat uit FL 240HV (Artikelnr. 831707) Roterende laser waterpas 240HV FL, FR45 met baakklem,

Nadere informatie

Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen

Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Handleiding: Rupsdumper vaste kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Draag de nodige beschermmiddelen: een veiligheidshelm, veiligheidsbril, anti-slip werkschoenen, werkhandschoenen, gehoorbescherming. Draag

Nadere informatie

Integrerend deel van de Bedieningshandleiding Toegangscontrole Module

Integrerend deel van de Bedieningshandleiding Toegangscontrole Module Integrerend deel van de Bedieningshandleiding Toegangscontrole Module Eerste Uitgave Eerste Druk Code 1277289DU Integrerend deel van de Bedieningshandleiding Eerste Uitgave - Eerste Druk Inleiding Gevaar

Nadere informatie

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding

FP400-serie. Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen. Gebruikershandleiding FP400-serie Klassieke microprocessorgestuurde brandmeld- en detectiepanelen Gebruikershandleiding Versie 2.3 / Juni 2004 Aritech is een merknaam van GE Interlogix. http://www.geindustrial.com/ge-interlogix/emea

Nadere informatie

LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN

LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN Volledig automatische horizontale en vertikale LASER WATERPAS FL 245HV - FLG 245HV-GREEN HANDLEIDING SET BESTAAT UIT FL 245HV Roterende laser waterpas FL 245HV, FR45 met baakklem, afstandsbediening, NiMH

Nadere informatie

Smoove Origin RTS. Instalatiehandleiding

Smoove Origin RTS. Instalatiehandleiding Smoove Origin RTS Instalatiehandleiding Smoove Origin RTS Andere afdekramen apart te verkrijgen n Keuze uit 9 verschillende afdekramen (Pure, Zwart, Silver, Silver mat, Licht Bamboe, Amber Bamboe, Kersen,

Nadere informatie

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is

Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het beschadigd is ALGEMENE OPMERKINGEN Lees aandachtig de aanwijzingen in dit handboek. Vooraleer het toestel in gebruik te nemen moet men controleren of hij correct functioneert. Het toestel niet gebruiken wanneer het

Nadere informatie

SNOW 7HD GEBRUIKSHANDLEIDING

SNOW 7HD GEBRUIKSHANDLEIDING SNOW 7HD GEBRUIKSHANDLEIDING Opbouw Als je de Snow voor je houdt; dan bevinden zich rechts naast het scherm de volgende toetsen of aanduidingen van boven naar onder: Batterij-indicator Zoom + Zoom - Aan

Nadere informatie

Installeren van de Forest Shuttle. Home Automation by

Installeren van de Forest Shuttle. Home Automation by Installeren van de Forest Shuttle Installeren van de Forest Shuttle 1 Assembleer de rail 2 Installeer de steunen en monteer de rail in de steunen 3 Hang de gordijnen pas na het instellen van de eindposities.

Nadere informatie

HANDLEIDING. Radiofrequentiebediening Synchro 3-4 VFF/CDL-C-2G4

HANDLEIDING. Radiofrequentiebediening Synchro 3-4 VFF/CDL-C-2G4 HANDLEIDING Radiofrequentiebediening Synchro 3-4 VFF/CDL-C-2G4 Versie: sept 2016 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN - Behuizing nooit openen. Door onbevoegd openen van de behuizingen/of ondeskundige reparaties kan

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING. power LED. sigarettenplug. ON/OFF schakelaar. ventilator. AC uitgangsstopcontact. zekering 2. AANSLUITINGEN

1. BESCHRIJVING. power LED. sigarettenplug. ON/OFF schakelaar. ventilator. AC uitgangsstopcontact. zekering 2. AANSLUITINGEN 1. BESCHRIJVING power LED sigarettenplug ON/OFF schakelaar AC uitgangsstopcontact zekering ventilator 2. AANSLUITINGEN Sluit de sigarettenplug aan op de sigarettenplughouder van uw wagen en verbind de

Nadere informatie

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY

Programma Eco stand 8-SYMBOOL DISPLAY BEDIENINGS INSTRUCTIES 8-SYMBOOL AFSTANDBEDIENING Kinder slot Tijd Signaal indicator Thermostatische stand Batterij Countdown F or C Programma Eco stand Temperatuur Dubbele brander 8-SYMBOOL DISPLAY INSTELLING

Nadere informatie

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING

Balanceermachine GEBRUIKERSHANDLEIDING - 1 - 1 Algemeen 1.1 Algemene veiligheidsregels De balanceermachine mag alleen gebruikt worden door personeel dat daar gemachtigd voor is en voldoende opgeleid is. De balanceermachine mag alleen maar gebruikt

Nadere informatie

HANDLEIDING PROGRAMMAREGELAAR 40/16 SE

HANDLEIDING PROGRAMMAREGELAAR 40/16 SE Handleiding Programmaregelaar 40/16 SE rev. 01 blad 1 van 11 HANDLEIDING PROGRAMMAREGELAAR 40/16 SE WESTENENG OVENBOUW B.V. Elektrische- en gas- industrie-ovens Wielweg 46 3785 KR ZWARTEBROEK Telefoon

Nadere informatie

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382

Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Programmeerhandleiding Nelson Turf EZ Pro Jr. voor de types 8304, 8306, 8309, 8312, 8374, 8376, 8379, 8382 Overzicht U kunt een onderdeel slechts wijzigen wanneer het knippert in het display. Duw de knoppen

Nadere informatie

SmartHome Huiscentrale

SmartHome Huiscentrale installatiehandleiding SmartHome Huiscentrale Vervanging voor WoonVeilig Huiscentrale (model WV-1716) INSTALLATIEHANDLEIDING SMARTHOME HUISCENTRALE Website WoonVeilig www.woonveilig.nl Klantenservice Meer

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het WoonVeilig alarmlicht met sirene. Telefoonnummer WoonVeilig 0900-388 88 88

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 1, 2015 Tilly Light BV 2 inhoudsopgave Inhoudsopgave Onderdelen 5 Eerste gebruik 8 Op de auto plaatsen 12 Fietsen plaatsen 15 Rijden 20 Fietsen afnemen 21 Van

Nadere informatie

Gebruikershandleiding.

Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. Fabrikant: Gispen International BV Parallelweg west 23 Postbus 30 NL 4100 AA Culemborg Holland. Type aanduiding: IC 2007 Elektrisch Hoogteverstelbare tafel. Bouwjaar: 2007 Versie

Nadere informatie

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur

CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur CCE-200, 201, 202, 203, 204 & 206 NL Elektronisch bedieningspaneel Installatie-, Montage- en Gebruikshandleiding Voor de Installateur Inhoudsopgave Overzicht van elektronische ketelpanelen en bedieningen...

Nadere informatie

Beknopte handleiding animeo SOLO 1 en 2 zones Functie Wind - Zon - Regen en Klok

Beknopte handleiding animeo SOLO 1 en 2 zones Functie Wind - Zon - Regen en Klok Beknopte handleiding animeo SOLO 1 en 2 zones Functie Wind - Zon - Regen en Klok Druk en LCD-scherm Alvorens te starten o Met de navigator kan men vlot van de ene functie/parameter naar de andere bewegen.

Nadere informatie

Introductie. Werking van RallySafe Unit. 1 De unit aanzetten

Introductie. Werking van RallySafe Unit. 1 De unit aanzetten Werking van RallySafe Unit Introductie Rallysafe units zijn ontworpen om de veiligheid van deelnemers te vergroten door middel van 'live' de status waarin de auto's zich bevinden - en veiligheid meldingen

Nadere informatie

1. BESCHRIJVING. "-" aansluiting. power LED. ventilator "+" aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2.

1. BESCHRIJVING. - aansluiting. power LED. ventilator + aansluiting zekering. ON/OFF schakelaar. AC uitgangsstopcontact 2. 1. BESCHRIJVING power LED "-" aansluiting ON/OFF schakelaar AC uitgangsstopcontact ventilator "+" aansluiting zekering 2. AANSLUITINGEN Verbind de inverter met de batterij (krokodillenklemmen meegeleverd)

Nadere informatie

RCW Afstandsbediening

RCW Afstandsbediening RCW Afstandsbediening Gebruikershandleiding - Nederlands MURCW 747 399569 Afstandsbediening. 1. Aan uit toets. 2. Selectie toets (koelen, verwarmen, automatisch koelen/verwarmen, ontvochtigen, ventileren).

Nadere informatie

Afstandsbediening Telis 16 RTS

Afstandsbediening Telis 16 RTS Afstandsbediening Telis 16 RTS Bedieningshandleiding Telis 16 RTS Pure Art.nr. 1811020 Telis 16 RTS Silver Art.nr. 1811021 Afstandsbediening Telis 16 RTS 16 Kanaals zender met display Telis 16 RTS Pure

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort O-Pair² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 14.10 Zadelhoogte U stelt de zadelhoogte correct in, door op de

Nadere informatie

SEMI-AUTOMATIC MACHINES

SEMI-AUTOMATIC MACHINES HANDLEIDING ( 20) GIROTEC RDL GIROTEC PL GIROTEC ST GIROTEC WT 3.0 RDL PL/PLB ST/STB WT2 WT3 Hoogte 200mm 220mm 200mm 20mm 20mm Lengte 790mm 780mm 700/860mm 700mm 870mm Breedte 720mm 66mm 300mm 330mm 36mm

Nadere informatie

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje In deze handleiding wordt uitgelegd hoe de Vuzix Smart Glass werkt en hoe deze gebruikt kan worden voor het inbellen met de applicatie Genzõ. Deel I: In

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI I. Functies FM 2-weg autoalarm. 2. Alarm aan (stil) Druk nogmaals 1x op de knop van de afstandbediening om alarm in AUTO Localiseren status te activeren, indien

Nadere informatie

Aandachtspunten Rollup batterijmotor

Aandachtspunten Rollup batterijmotor Aandachtspunten Rollup batterijmotor Het rolgordijn, met de batterijmotor RTS, is al gemonteerd. De batterij is al gemonteerd. De batterijmotor RTS en de batterij zijn op elkaar aangesloten. Roll Up WireFree

Nadere informatie

MS Semen Storage Pro

MS Semen Storage Pro MS Semen Storage Pro 150 4508425 NL MS Semenstorage PRO 150 Gebruiksaanwijzing... 3 4508425/11-01-2016/F Inhoud MS Semen Storage Pro 150... 1 Bepalingen... 3 Introductie... 4 MS Semen Storage... 5 Aanbevelingen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen.

Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL. 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Gebruikershandleiding AT-300T/R UHF-PLL 40 kanaals rondleidingsysteem & draadloze microfoon systemen. Introductie: Bedankt voor het aanschaffen van deze UHF- PLL 40 kanaals rondleidingsysteem en draadloze

Nadere informatie

DIGITALE STROOMTANG - KEW SNAP MODEL 2017/2027RMS voor het meten van wisselstroom. Klauwen. Klauwopener. Bereikkeuzeschakelaar. Veiligheidsarmband

DIGITALE STROOMTANG - KEW SNAP MODEL 2017/2027RMS voor het meten van wisselstroom. Klauwen. Klauwopener. Bereikkeuzeschakelaar. Veiligheidsarmband DIGITALE STROOMTANG - KEW SNAP MODEL 2017/2027RMS voor het meten van wisselstroom Klauwen Data Hold Klauwopener Bereikkeuzeschakelaar Uitlezing Aansluitklem COM Aansluitklem VOLT/ Veiligheidsarmband 1.

Nadere informatie

Parkinson Thuis Probleemoplossing

Parkinson Thuis Probleemoplossing Parkinson Thuis Probleemoplossing Probleemoplossing Fox Inzicht App In sommige gevallen kan er een handeling van uw kant nodig zijn om ervoor te zorgen dat de apps altijd ingeschakeld zijn. Dit zal voornamelijk

Nadere informatie

Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30

Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30 Intelligente Zonne-energie Regelaar Solar30 Gebruikershandleiding Lees deze handleiding zorgvuldig door voordat u dit product gaat gebruiken. SOLAR30 12V/24V AUTO WORK 1 Productintroductie Deze regelaar

Nadere informatie

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B

1. Batterijpakket Onderdelen. Kabeltas. Batterijtas Laderstekker. Sleutels (2 stuks) Lader. Batterijstekker F B HANDLEIDING Inhoud 1. Batterijpakket... 4 1.1. Onderdelen... 4 1.2. Batterijpakket opladen... 5 2. Bediening... 7 2.1. Beveiliging... 7 2.2. Display... 7 2.3. Vullingsgraad... 7 2.4. Trapbekrachtiging...

Nadere informatie

Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3

Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3 Handleiding: minigraafkraan 1000 KG Kubota U10-3 Bediening 1 Contactslot 2 Urenteller 3 Waarschuwingslampje 4 Claxonschakelaar 5 Schakelaar werklamp 1 Gashendel 2 Rijhendel (links) 3 Rijhendel (rechts)

Nadere informatie

Mindstorms-Ev3 Robot

Mindstorms-Ev3 Robot Oefening 1: bouw de robot zie het boekje Mindstorms-Ev3 Robot blz. 4 tot blz. 38 blz. 42 tot blz. 46 blz. 54 tot blz. 67 blz. 69 tot blz. 71 blz. 77 tot blz. 79 Geen gyroscoop (blz. 48) sensor bouwen en

Nadere informatie

Handleiding KCVR9NE KCVR9NE

Handleiding KCVR9NE KCVR9NE Handleiding Instructies voor de installatie: Instructies voor de verwijdering van de vetfilter. Weghaalbaar bovenste glas Weghaalbaar onderste glas 1) Fasen voor het weghalen van het bovenste glas: NB:

Nadere informatie

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1

DT-F1/DT-F1V. NL Revision 1 DT-F1/DT-F1V NL Revision 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Plaats van de bedieningsorganen Toets AAN/UIT (dient ook als FM/TV golfbereikschakelaar op DT-F1V) Keuzetoets zendergeheugenplaats en opslaggebied

Nadere informatie

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT

HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT HANDLEIDING QUICKHEAT-FLOOR THERMOSTAAT Technische gegevens: Spanning: 230-240VAC + aarde Frequentie: 50-60Hz Weerstandsbelasting: 16A (3600W-230VAC) Inductieve belasting: 1A IP Waarde: IP21 Aanpassing:

Nadere informatie

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4

GfS Push Bar Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3. Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Art.-Nr.: Montage handleiding GfS Push Bar Alarm Inhoud Algemene omschrijving...p. 2 Opbouw GfS Push Bar Alarm...p. 3 Installatie GfS Push Bar Alarm...p. 4 Functies GfS Push Bar Alarm...p. 5 Art.-Nr.:

Nadere informatie

FOREST DIAMOND AFSTANDSBEDIENING X460

FOREST DIAMOND AFSTANDSBEDIENING X460 FOREST DIAMOND AFSTANDSBEDIENING 520109X460 TECHNISCHE SPECIFICATIE: 12V batterij type CR2450 batterij levensduur < 3 jaar frequentie 433.92MHz zendvermogen max. 10mW zendbereik max. 30mtr werk temperatuur

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

Beknopte handleiding NF3000 INHOUDSOPGAVE

Beknopte handleiding NF3000 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE BEDIENING CENTRALE EN WEERGAVE... 2 Hoofdcentrale... 2 Primaire indicators... 2 Druktoetsen... 2 Toetsenbord... 3 Omschrijving LEDs... 4 BEDIENINGSACTIES OP DE CENTRALE... 5 Uitgangen Buiten-

Nadere informatie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie

Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie Benaming Benaming De functie Bewaakt op afstand activeren van noodstopfunctie (motorstop 2) wordt gebruikt om de motor buiten de cabine af te zetten. Dit is een veiligere functie dan Op afstand activeren

Nadere informatie

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V

TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V 1 Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor gebruikers van de TRUST WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V. De WIRELESS AUDIO / VIDEO TRANSMITTER 100V kan gebruikt worden voor het draadloos door sturen

Nadere informatie

Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak.

Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak. Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Beschermingsvoorzieningen mogen alleen worden verwijderd resp. geopend na stilstand van de dumper met geactiveerde parkeerrem, uitschakelen

Nadere informatie

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem

Componenten voor hydraulische uitrusting. Algemeen. Maatregelen vóór het starten van een nieuw hydraulisch systeem Algemeen Algemeen De volgende componenten voor het bedienen van hydraulische uitrusting kunnen af fabriek worden besteld: De volgende componenten zijn beschikbaar: Bedieningshendel Hydraulische olietank

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort Fun2Go Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 17.04 Positie zitting Om de positie van de stoel correct

Nadere informatie

Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie

Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie Handleiding Oxan Radio met obstakeldetectie Leest a.u.b deze handleiding aandachtig door en let vooral op de veiligheidsaanwijzingen. Schade ontstaan door het niet in acht nemen van de bedienings- en onderhoudsaanwijzingen,

Nadere informatie

CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING

CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING CP-508 GEBRUIKERS-HANDLEIDING 1. BEDIENING... blz. 2 1.1 Bedieningspaneel... blz. 2 1.1 a) De LED's 1 t/m 10... blz. 2 1.1 b) De middelste punt... blz. 3 1.1 c) De rechter punt... blz. 3 2. SCHAKELEN VAN

Nadere informatie

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER

HC883 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER 1. Inleiding 8-KANAALS ZENDER / ONTVANGER Dank u voor uw aankoop! U heeft geen vergunning nodig voor dit handige toestel. Bovendien kunt u praten met om het even wie en u hoeft ook geen zendtijd te betalen!

Nadere informatie

Productinformatieblad

Productinformatieblad Productinformatieblad Beknopte handleiding Lees, voordat het apparaat in gebruik genomen wordt, ook de bijgeleverde gebruiksaanwijzing. A B D E F G H I L M N O C P Q R Koelkast A. Bedieningspaneel B.

Nadere informatie