Spelontwerp: Tom Luyckx & David Ausloos Vormgeving: David Ausloos Project manager: Jonny de Vries Speciale dank aan Maarten Lecleir

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spelontwerp: Tom Luyckx & David Ausloos Vormgeving: David Ausloos Project manager: Jonny de Vries Speciale dank aan Maarten Lecleir"

Transcriptie

1 Spelontwerp: Tom Luyckx & David Ausloos Vormgeving: David Ausloos Project manager: Jonny de Vries Speciale dank aan Maarten Lecleir

2 Het einde van de herfst is in zicht en die luie eekhoorns hebben nog steeds geen wintersnack opgeslagen! De voorraden zijn echter beperkt en een ware race voor die laatste lekkere nootjes is begonnen. Het is jouw taak om je kleine geniepige knaagdier door de gevaarlijk bossen te loodsen, waar rivalen je plannen trachten te saboteren met alle mogelijke middelen. Desnoods met een bulldozer! Ben je klaar om je concurrenten te slim af te zijn en je eekhoorntje naar de overwinning te brengen? Spelmateriaal 60 actiekaarten 14 notenkaarten 24 WEGKAARTEN 6 tweezijdige eekhoorn-speelstukken 1) Schud de rode actiekaarten en leg ze gedekt op tafel zodat iedereen er bij kan. 2) Schud de groene kaarten en leg ze als een open stapel in het midden van de tafel 3) Elke speler legt 4 wegenkaarten in zijn speelkleur achter elkaar als een pad open voor zich neer in de richting van de notenstapel (zie afbeelding op de volgende pagina) 4) Elke speler neemt 5 actiekaarten Spelvoobereiding 5) Elke speler neemt een eekhoorn-speelstuk in zijn kleur (bovenzijde) naar keuze.

3 Start-voorbeeld bij 4 spelers Trekstapel Notenstapel Aflegstapel Bomenpad 5 aktiekaarten als handkaarten SPELVERLOOP In Get Nuts moet je een stevige bomenrij aanleggen om je eekhoorn zo snel als je kan zoveel mogelijk noten te laten verzamelen. De speler die de meeste hazelnoten tegelijk in diens mond krijgt mag het spel beginnen. De beurt van een speler bestaat uit de volgende stappen, die men in onderstaande volgorde uitvoert: 1) De bulldozer op je eigen pad 1 positie naar boven verschuiven 2) Actiekaarten uitspelen en/of je eekhoorn bewegen 3) Kaarten afleggen 4) Hand aanvullen tot 5 kaarten Het spel eindigt als de notenstapel leeg is. Nu telt iedere speler de waarde van al z n notenkaarten samen. De speler met de hoogste som wint.

4 De speelronde in detail 1) Bulldozer bewegen Wanneer een speler 1 of meer bulldozers op diens pad heeft, beweegt men deze 1 plaats naar boven. Bulldozers beschadigen of vernietigen bomen op hun pad. Elke boom die naast een bulldozer ligt verliest 2 punten. Als de sterkte van de boom op 0 of lager komt, is de boom vernietigd. Verwijder deze boom en leg m op de aflegstapel. De bulldozer blijft liggen. Nadat de bulldozer is verplaatst, mag de speler 4 aktiepunten spenderen op de volgende 2 manieren: 2.1) Aktiekaarten spelen Met de 4 aktiepunten die de speler beschikbaar heeft, kan deze aktiekaarten uitspelen (Boom-, sabotage- of speciale kaarten). Het getal rechts onderaan op de aktiekaart geeft aan hoeveel aktiepunten het kost deze kaart uit te spelen. Met de boomkaarten (De sterkte van een boom staat in de linker bovenhoek) bouwt de speler een pad waarover z n eekhoorn de noten kan bereiken. Als een boomkaart wordt gespeeld legt de speler die naast één van z n weg-kaarten waar nog geen boom naast ligt. (De bomen moeten niet in een bepaalde volgorde gelegd worden, dus je kan kiezen op welke van de 4 posities je je boomkaart legt.) Let er wel op geen te zwakke boomkaart naast een bulldozer te leggen, want dan wordt deze direct vernietigd. 2.2) De eekhoorn bewegen Voor 1 aktiepunt mag een speler z n eekhoorn in het spel brengen (met de speler-kleur naar boven) en op de boomkaart in de onderste rij van z n pad leggen (dus de boom het dichtst bij de speler) als er zich daar een boom bevindt Als de eekhoorn eenmaal in het spel is, kan je, telkens voor 1 aktiepunt, een boom dichter bij de notenstapel springen, maar niet achteruit (behalve als de eekhoorn valt, maar dit wordt later uitgelegd). Een eekhoorn kan nooit over of op een vak zonder bomenkaart bewegen en de speler moet daar dus eerst een bomenkaart leggen voordat de eekhoorn verder kan. Als een tegenspeler een boom vernietigt waar je eekhoorn zich bevindt, valt deze naar beneden. De boom wordt samen met de sabotagekaarten ernaast (behalve de bulldozer) op de aflegstapel gelegd en de eekhoorn valt naar de eerstvolgende boom in neerwaartse richting (dus verder weg van de notenstapel).

5 Als er geen bomen onder de net gevelde boom liggen, wordt de eekhoorn terug bij de speler gelegd. De pion wordt na elke val met de rode zijde naar boven gedraaid om aan te tonen dat de eekhoorn gewond is. Als de speler de volgende keer z n eekhoorn wil bewegen, moet die eerst 1 aktiepunt spenderen om de eekhoorn te verzorgen door deze met de spelers-kleur naar boven te draaien. Een speler is aan de beurt. Naast z n eerste boomkaart ligt een bulldozer. Voordat de speler iets anders doet, moet die eerst de bulldozer 1 plaats naar boven, in de richting van de notenkaarten bewegen. De bulldozer verkleint de sterkte van de boom die deze bereikt met 2, wat de boomwaarde op 0 brengt. De boomkaart gaat naar de aflegstapel, maar de bulldozer blijft liggen. 3) Kaarten afleggen Deze aktie is vrijwillig en kan gebruikt worden om plaats te maken voor nieuwe kaarten 4) Hand aanvullen tot 5 kaarten Nadat de speler zijn hand aangevuld heeft tot 5 kaarten is het de beurt aan de volgende speler in wijzerzin.

6 In het begin van z n beurt wordt de bulldozer 1 plaats naar boven gereden. Nu slaat het noodlot toe. De machine landt naast een zwakke boom met waarde 2. De boom wordt door de bulldozer vernietigd en verdwijnt naar de aflegstapel. De eekhoorn die in deze boom verstopt zat valt hierdoor 2 plaatsen naar beneden in de volgende boom op z n pad. De pion wordt nu met de rode zijde naar boven op deze boomkaart gelegd, om aan te tonen dat de eekhoorn bewusteloos is. HET DOEL BEREIKEN Als de eekhoorn de hoogste boom op z n pad bereikt, kan de speler 1 actiepunt spenderen om de eekhoorn op de notenstapel te laten springen. Hij neemt nu de bovenste kaart van de stapel en legt die gedekt voor hem (notenvoorraad). Ook de eekhoorn gaat terug naar de speler. De eekhoorn kan (natuurlijk voor 1 aktiepunt) aansluitend terug in het spel gebracht worden. Verder moet de speler eerst nog bomen uit z n pad verwijderen, met een totale waarde van minstens de waarde van de genomen noot (de negatieve waarde van sabotagekaarten is hier natuurlijk ook van toepassing). Neem je bijvoorbeeld een notenkaart van waarde 3, dan moet de speler 1 of meerdere bomen wegnemen met een aktuele totale waarde van 3 of meer. Aktiekaarten die naaste de bomenkaart liggen gaan mee naar de aflegstapel (behalve de bulldozer). Als er zich heilige bomen (zie uitleg aktiekaarten) op het pad bevinden moeten deze eerst verwijderd worden. Een speler kan nooit een notenkaart nemen, als deze niet met bomen betaald kan worden. Einde van het spel en Overwinning Als de laatste kaart genomen wordt, tellen de spelers de waarde van hun noten-kaarten op (waarbij eventuele minpunten door diefkaarten worden afgetrokken). De speler met de hoogste som wint.

7 Bij een gelijkspel wint de speler met de hoogste actuele waarde. Indien ook dit gelijk is wint de speler met de eekhoorn het dichtst bij de notenstapel. Indien ook dit gelijk is, delen deze spelers de overwinning. DE AKTIEKAARTEN BIJL en KETTINGZAAG Deze 2 sabotagekaarten helpen de spelers anderen te dwarsbomen. Ze leggen deze kaarten naast boomkaarten van de tegenspelers. Het moment dat de som van de sabotagekaarten gelijk of hoger is dan de waarde van de boom, wordt de boomkaart verwijderd en samen met de aktiekaarten op de aflegstapel gelegd. bulldozer Deze kaart wordt bij het uitspelen onderaan het pad van een tegenspeler gelegd. In tegenstelling tot kettingzagen en bijlen, die ter plaatse blijven liggen, beweegt deze kaart telkens in het begin van de beurt van de getroffen speler 1 plaats naar boven. Zolang de bulldozer naast een boom ligt, is de waarde van de boom met 2 verminderd. Nadat de bulldozer de top van het pad bereikt heeft wordt deze de volgende beurt op de aflegstapel gelegd. WERVELWIND Als een speler deze kaart uitspeelt draait die de notenkaarten-stapel om met de gedekte zijde naar boven en schud deze door elkaar. Daarna legt men de stapel open terug in het midden van de tafel. heilige noot Deze speciale noot kan niet meer uit de voorraad van een speler gestolen worden, maar ze is ook wel moeilijker te bemachtigen. Als een speler deze kaart uitspeelt legt men deze kaart naast een van z n bomen op het bomenpad. Overleeft de boom zolang tot deze wordt afgebroken als betaling voor een noot van de notenstapel, mag je deze noot mee in je notenvoorraad leggen. Wordt de boom echter vernietigd vooraleer de eekhoorn de notenstapel bereikt gaat deze noot mee naar de aflegstapel. De Heilige noot mag nooit op een heilige boom geplaatst worden. dief! Deze kaart zit tussen de notenstapel. Als een speler deze kaart trekt, geeft de speler die aan een andere speler. Het slachtoffer legt deze kaart in z n notensvoorraad. De negatieve waarde van de kaart verlaagt de eindscore van deze speler. Ze kost bij het afbreken een bomenwaarde gelijk aan haar kracht: -1 = bomenwaarde 1.

8 Yoink Deze kaart geeft een speler het recht een kaart van een andere speler te stelen. Dit kan een notenkaart uit zijn voorraad of een actiekaart uit diens hand zijn. Een heilige noot kan niet uit de notenvoorraad gestolen worden, maar uiteraard wel uit de hand van de getroffen speler. De tegenspeler mag zijn kaarten schudden voordat een kaart getrokken wordt. HEILIGE BOOM Deze speciale boom kan niet door bijlen, kettingzagen, bulldozers of vlammenwerpers beschadigd worden en wordt net zoals een andere boom op het bomenpad gelegd. Als een speler een notenkaart trekt, is de heilige boom de eerste boom die afgebroken moet worden. Heeft een speler meerdere heilige bomen moeten deze ook eerst worden afgebroken. waaghals Met deze kaart kan een niet-bewusteloze eekhoorn over 1 leeg bomenveld springen. Dit kan ook het bovenste veld zijn zodat de eekhoorn direct op de notenstapel belandt. Het kost geen extra actiepunten om de eekhoorn te bewegen; de beweging is al in de prijs van de kaart verwerkt. VREDESACTIVIST De vredesactivist wordt als bescherming naast een boom gelegd. De eigenlijke waarde van de boom wordt niet verhoogd; maar deze kaart absorbeert 2 schadepunten. Deze kaart gaat samen met het afbreken van de boom naar de aflegstapel. militair Deze kaart kan op elk moment uitgespeeld worden; om een negatieve kaart te neutraliseren, die tegen uzelf wordt uitgespeeld, of om een negatieve kaart te verwijderen die al in het spel ligt. vlammenwerper Deze kaart wordt tegen een andere speler uitgespeeld. Deze getroffen speler moet bomenkaarten met een gezamenlijke waarde van minstens 4 verwijderen en op de aflegstapel leggen. (Als de bomen in de bomenrij een gezamenlijke waarde van minder dan 4 hebben worden al deze bomen verwijderd). SUPEReekhoorn De speler krijgt een extra aktiepunt deze ronde.

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten Een spel van Michael Schacht Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën Spelmateriaal +5 110 karakterkaarten 12 Keizerlijke opdrachtkaarten Belangrijk! Pen en papier zijn nodig om scores

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar.

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar & Cleopatra Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar en Cleopatra liggen in ruzie. Het gaat om de onafhankelijkheid van Egypte. Door het gepast inzetten

Nadere informatie

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL De bouw van de tempel voor Sobek is volop aan de gang. Rond de bouwwerf ontstaat heel wat bedrijvigheid: Er

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen

Spelmateriaal. Doel van het spel. 4 Score-stenen. 4 Huizen 1 Einde spel -kaart. 62 Geveltegels (dubbelzijdig) elk 10 x blauw, geel, rood, groen Een spel van Daniel Skjold Pedersen & Asger Harding Granerud voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelmateriaal 1 Scorebord 1 Haven 4 Score-stenen 1 per spelerskleur (donkerrood, -blauw, -geel, -groen) 70 Gevelkaarten

Nadere informatie

Inhoud: 70 kaarten (getallen 1 70) 15 speciale kaarten (3 bijzondere acties) 1 pijlkaart 1 markeerkaart

Inhoud: 70 kaarten (getallen 1 70) 15 speciale kaarten (3 bijzondere acties) 1 pijlkaart 1 markeerkaart Getallenkaarten Auteur: Klaus Kreowski Design: DE Ravensburger, Die Kommunikatur Illustraties: Michael Menzel Redactie: Gregor Thomas Ravensburger Spiele Nr. 27 176 4 Voor 3 6 spelers vanaf 8 jaar Inhoud:

Nadere informatie

Tanz der Hornochsen! Amigo, 2004 KRAMER Wolfgang 2-8 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Tanz der Hornochsen! Amigo, 2004 KRAMER Wolfgang 2-8 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Tanz der Hornochsen! Amigo, 2004 KRAMER Wolfgang 2-8 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding In dit kleurrijke bordspel moet u zo handig mogelijk de getallenkaartjes in de correcte rij afleggen. Daarbij

Nadere informatie

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Inhoud 44 wegenkaarten ; 27 actiekaarten ; 28 goudkaarten ; 7 goudzoekers ; 4 saboteurs. Spelidee De spelers kruipen ofwel

Nadere informatie

Van Fréderic Moyersoen. Spelers: 3-10 Leeftijd: vanaf 8 jaar Duur: ca. 30 minuten

Van Fréderic Moyersoen. Spelers: 3-10 Leeftijd: vanaf 8 jaar Duur: ca. 30 minuten Van Fréderic Moyersoen Spelers: 3-10 Leeftijd: vanaf 8 jaar Duur: ca. 30 minuten Inhoud: 44 Gangenkaarten, 27 Actiekaarten, 28 Goudkaarten, 7 Goudzoekers, 4 Saboteurs. Spelidee In dit spel zijn de spelers

Nadere informatie

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt.

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt. Het doel van het spel De spelers proberen hun eigen stad te vergroten door de bouw van 8 zo waardevol mogelijke gebouwen. Om dit te bereiken, kruipen ze iedere ronde in de huid van een ander karakter,

Nadere informatie

Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Montanara Abacus Spiele, 2005 Jong KONG 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee De bergbewoners - de Montanara - graven diep in het hart van de berg naar waardevolle kristallen. Voordat zij met hun

Nadere informatie

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 -

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 - BOHNANZA: AL CABOHNE Spelidee Elke speler verhandelt bonen, die hij verbouwt op zijn eigen akkers en met zo veel mogelijk winst probeert te verkopen. Tegelijk spelen de spelers ook tegen de bonenmaffia.

Nadere informatie

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk

1347 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk 137 Europa. De Zwarte Dood teistert Europa. waarin verschillende gebouwen te vinden zijn. Elk Je vorst is zojuist bezweken aan de gebouw heeft zijn eigen voordelen. Wanneer je pest. Jij en de andere prinsen

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

Pecunia non olet Geld stinkt niet Goldsieber, 2005 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Pecunia non olet Geld stinkt niet Goldsieber, 2005 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Pecunia non olet Geld stinkt niet Goldsieber, 2005 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Achtergrond en doel van het spel Romeinse keizers en hun belastingambtenaren waren

Nadere informatie

Inhoud van het doosje 25 Koeienkaarten 30 Boerderijkaarten 1 Spelregelboekje

Inhoud van het doosje 25 Koeienkaarten 30 Boerderijkaarten 1 Spelregelboekje Doel van het spel Zorg dat je aan het einde van het spel op jouw boerderij zo veel mogelijk blije en zo weinig mogelijk trieste koeien hebt rondlopen. Speloverzicht De spelers beginnen met 3 koeienkaarten

Nadere informatie

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten 8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 38 gele getalkaarten met de cijfers van 1-4 en 6-8 34 speciale kaarten met de getallen 0, ½, 5, 9 en de geestkaart 1 blocnote

Nadere informatie

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Het zenuwslopende loopspel. alleen speelbaar met Verflixxt!

Nadere informatie

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Elfer raus! Het geliefde kaartspel voor de ganse familie. Ravensburger, 1999 02-06 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Spelvoorbereiding en spelverloop De 80 kaarten worden grondig geschud en volgens het

Nadere informatie

Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten

Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Doel van het spel Sanssouci Ravensburger, 2013 Michael KIESLING 2 4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Wie legt de meest prachtige tuin aan? Ronde na ronde vergroot het ene na het andere afgelegde kaartje

Nadere informatie

Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten

Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten. --- --- Je bent een handelaar in het woelige commerciële leven van Carthago. Je koopt er goederen op de markt

Nadere informatie

Weegschaal Neem 2 kaarten van de gedekte stapel en houd hiervan 1 kaart. Geef de andere kaart aan je tegenstander.

Weegschaal Neem 2 kaarten van de gedekte stapel en houd hiervan 1 kaart. Geef de andere kaart aan je tegenstander. Voorwerpen Als iemand een voorwerp uitspeelt, wordt deze kaart open voor de speler gelegd. Voorwerpen gaan aan het einde van de beurt niet naar Weegschaal Neem 2 kaarten van de gedekte stapel en houd hiervan

Nadere informatie

Versunkene Stadt Clementoni, 2004 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Versunkene Stadt Clementoni, 2004 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 10 huizen met een getal ; Versunkene Stadt Clementoni, 2004 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten bovenkant zijkant met deur zijkant zonder deur 2 huizen

Nadere informatie

Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD

Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD Spelers: 2-4 personen Leeftijd: vanaf 10 jaar Speelduur: ca. 30 minuten INHOUD 84 wegplaatjes (met waarden van 1-7, 42 met achterkant A, 42 met achterkant B ) 24 waterplaatjes 4 bruggen 12 spelfiguren

Nadere informatie

EL CABALLERO. Doel van het spel. Spelmateriaal. Spelvoorbereiding

EL CABALLERO. Doel van het spel. Spelmateriaal. Spelvoorbereiding EL CABALLERO Doel van het spel Door het leggen van gebiedskaarten ontstaan meerdere land- en waterregionen van verschillende grootte. De spelers leggen hun caballerokaarten aan de gebiedskaarten aan en

Nadere informatie

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Just 4 Fun Korte spelregels, lang speelplezier! Kosmos, 2006 Jürgen P. K. GRUNAU 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee en doel van het spel De spelers spelen kaarten uit en bezetten op die manier

Nadere informatie

Doctor Faust Blatz, 1993 Reinhold WITTIG 2 spelers vanaf 12 jaar ± 30 minuten

Doctor Faust Blatz, 1993 Reinhold WITTIG 2 spelers vanaf 12 jaar ± 30 minuten Doctor Faust Blatz, 1993 Reinhold WITTIG 2 spelers vanaf 12 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 1 speelbord Het speelbord bevat bekende citaten van Faust. Deze citaten hebben echter niets met het spel te maken.

Nadere informatie

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Idee en doel van het spel Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen en

Nadere informatie

Taj Mahal. Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar

Taj Mahal. Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar Taj Mahal Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar Indië in het begin van de jaren achttienhonderd. De ruim 200 jaar durende heerschappij van de Grootmogul vervalt zienderogen.

Nadere informatie

e koninkrijkkaarten Uitkijkpost Buitenpost Bazaar Beurzensnijder Boodschapper Embargo Ontdekker

e koninkrijkkaarten Uitkijkpost Buitenpost Bazaar Beurzensnijder Boodschapper Embargo Ontdekker De koninkrijkkaarten Uitkijkpost Bekijk alle drie de kaarten alvorens te beslissen welke kaart je gaat vernietigen, welke je aflegt en welke je terug op de aflegstapel legt. Wanneer je minder dan 3 kaarten

Nadere informatie

Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten

Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Via Romana Goldsieber, 2008 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 90 minuten Inleiding In dit spel gaat het om de ontwikkeling van de Romeinse provincies in Gallië. Het speelbord toont

Nadere informatie

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf

Doel van het spel. Spelmateriaal. Spielablauf Doel van het spel Iedere speler ontwikkelt, door het op slimme plaatsen bouwen van nederzettingen, een eigen koninkrijk om daar aan het einde van het spel het meeste goud mee te verdienen. De 3 Kingdom

Nadere informatie

Een ontspannend spierballenspel voor 2 spelers vanaf 10 jaar.

Een ontspannend spierballenspel voor 2 spelers vanaf 10 jaar. How-Ruck! Auteur: Richard Bora Uitgegeven door Kosmos 2002 Krachtmeting in de Schotse Highlands. In een wedstrijd touwtrekken gebruiken de spelers in plaats van hun eigen spieren, kaarten. Deze kan men

Nadere informatie

Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelidee Odins Raven (De raven van Odin) Spannende wedvlucht voor twee gewiekste raven KOSMOS GIMMLER Thorsten 2 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Oppergod Odin zendt elke morgen zijn beide raven Hugin

Nadere informatie

Ozeanien Catan GmbH, 2004 TEUBER Klaus 1 of 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Ozeanien Catan GmbH, 2004 TEUBER Klaus 1 of 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Ozeanien Catan GmbH, 2004 TEUBER Klaus 1 of 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Een ontdekkingsspel voor 1 of 2 spelers. Voor het eerste spel: voorzichtig de kaartjes en plaatjes uit de beide ramen drukken.

Nadere informatie

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45

6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 6 Nimmt! Geen kaartspel voor stommelingen! Uitgever : Amigo, 1995 Auteur : KRAMER Wolfgang Spelers : 02-10 spelers vanaf 10 jaar Duurtijd : ± 45 minuten Inhoud 104 kaarten ; 1 handleiding. Spelbeschrijving

Nadere informatie

Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Relikt Amigo, 2006 Rüdiger DORN 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 120 speelkaarten 60 avontuurkaarten (met de getallen 1-12 in 5 kleuren) 5 kampkaarten (in 5 kleuren) 35 actiekaarten

Nadere informatie

Keltis Der Weg der Steine Kosmos, 2008 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten

Keltis Der Weg der Steine Kosmos, 2008 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Keltis Der Weg der Steine Kosmos, 2008 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Spelidee en doel van het spel De spelers gebruiken hun getalkaarten om de eigen spelfiguren op de kleurrijke

Nadere informatie

FORMULA MOTOR RACING

FORMULA MOTOR RACING FORMULA MOTOR RACING Een spel van Reiner Knizia Voor 3 tot 6 spelers van 8 jaar en ouder. SAMENVATTING Het doel van het spel is je team met twee auto s naar het Constructor s Championship (Constructeurkampioenschap)

Nadere informatie

Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal! 121 kaarten! 90 geitenkaarten (telkens 5 kaarten van 18 geitensoorten met een waarde van 1-5)! 15 hondenkaarten!

Nadere informatie

en vorm hiermee een gedekte trekstapel; neem de bovenste drie kaarten van de trekstapel en leg deze open op tafel;

en vorm hiermee een gedekte trekstapel; neem de bovenste drie kaarten van de trekstapel en leg deze open op tafel; Doel van het spel Verzamel het sterkste team klusstieren. De speler die aan het einde van het spel de meeste kracht bij elkaar heeft gebracht is de winnaar van Klussen met Koeien. Speloverzicht Je begint

Nadere informatie

Oh, Pharao! Kosmos, 2004 HUTZLER Thilo 3-4 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Oh, Pharao! Kosmos, 2004 HUTZLER Thilo 3-4 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelidee Oh, Pharao! Kosmos, 2004 HUTZLER Thilo 3-4 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten De almachtige farao Toet-Maar-Zo heeft een oproep gedaan voor een grote wedstrijd in het bouwen van piramides. Er

Nadere informatie

32 stadskaarten 9 karakterkaarten 5 politiekaarten. 60 gangsterblokjes (42 professionals - 18 gelegenheidsgangsters)

32 stadskaarten 9 karakterkaarten 5 politiekaarten. 60 gangsterblokjes (42 professionals - 18 gelegenheidsgangsters) Een spel van Alain Ollier. Illustraties van Tony Rochon Vanaf 10 jaar 20 tot 60 minuten 2 tot 6 spelers SPELMATERIAAL 32 stadskaarten 9 karakterkaarten 5 politiekaarten 1 dubbele kaart, 2 zilver, 2 goud

Nadere informatie

Faulpelz Kosmos, 2014 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Faulpelz Kosmos, 2014 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Faulpelz Kosmos, 2014 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelidee Eerst een rondje afwachten! Het verzamelspel met luie dieren en rare vogels. Luiaards overal zit het vol met luiaards!

Nadere informatie

Inhoud 1 spelregelboekje 180 speelkaarten het spel bevat 2 verschillende soorten kaarten: 90 ingrediëntkaarten: 15 van elk:

Inhoud 1 spelregelboekje 180 speelkaarten het spel bevat 2 verschillende soorten kaarten: 90 ingrediëntkaarten: 15 van elk: Spel Idee In deze "delicatesse" van een kaartspel, vervullen de spelers de rol van pizzabakkers. Ze ontvangen bestellingen van de ober, nemen de nodige ingrediënten van hun voorraad, en stoppen alles vervolgens

Nadere informatie

Spelmateriaal. 16 startkaarten 4 sets in de spelerskleuren (rood, blauw, geel en groen) 58 speelkaarten:

Spelmateriaal. 16 startkaarten 4 sets in de spelerskleuren (rood, blauw, geel en groen) 58 speelkaarten: De inwoners van Bali beschouwen hun eiland als een wereld van goden en demonen. Daarom is in elk huis een offerplaats te vinden en staan in elk dorp meerdere tempels. De mensen offeren een groot deel van

Nadere informatie

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Alle fases, dat zijn combinaties van bepaalde kaarten, zijn verschillend. Ronde na ronde wordt het alsmaar moeilijker. Alleen

Nadere informatie

Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur)

Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur) Vertaling spelregels High Society Reiner Knizia Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur) 10 luxe eigendomskaarten genummerd van 1 tot 10 (1=1punt;

Nadere informatie

Het spel wordt met drie of vier spelers gespeeld. Een taktische variante voor twee spelers komt op het einde van de spelregels voor.

Het spel wordt met drie of vier spelers gespeeld. Een taktische variante voor twee spelers komt op het einde van de spelregels voor. Halunken & Spelunken Auteur: Alex Randolph Uitgegeven door Kosmos, 1997 3 tot 4 kapiteins verzamelen de beste schurkenbende (vanaf 10 jaar). Spelmateriaal 4 kapiteins in de kleuren groen, geel, blauw en

Nadere informatie

Diabolo Amigo, 2006 Michael SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Diabolo Amigo, 2006 Michael SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Diabolo Amigo, 2006 Michael SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 70 getalkaarten in vijf kleuren 4x 3x 3x 2x 2x rugzijde 5 kaarten hel / hemel in vijf kleuren hel / hemel rugzijde

Nadere informatie

Löwenherz, de koning keert terug.

Löwenherz, de koning keert terug. Löwenherz, de koning keert terug. De Koning verblijft in een ver land. Tijdens zijn afwezigheid verzinkt zijn rijk in chaos en anarchie. Elke vorst wil zijn macht en invloed versterken. Grenzen worden

Nadere informatie

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar.

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar. SPELMATERIAAL Spelbord 18 Golven (6 van elke soort Monster, Pipeline en Baby) 80 kaarten 36 surfers (6 surfers in elke van de 6 kleuren) 1 Golfdobbelsteen (M*, M, P, B, Shark, Shark) 48 trofeeen (8 gouden,

Nadere informatie

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten.

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten. Rage Auteur: onbekend Uitgegeven door Amigo-spiele Een kaartspel waarbij de spelers vooraf bepalen hoeveel slagen ze zullen behalen. Een aantal actiekaarten helpen hen daarbij. Een kaartspel voor 3-8 spelers

Nadere informatie

Avanti Zoch, 2011 Heinz MEISTER 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Avanti Zoch, 2011 Heinz MEISTER 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Avanti Zoch, 2011 Heinz MEISTER 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Een plezante race voor 3 tot 5 levensgenieters vanaf 10 jaar. Materiaal en spelvoorbereiding 27 vitessekaarten 1 speelbord (wordt

Nadere informatie

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Spelmateriaal 60 emmers in 5 kleuren (per kleur 12 emmers); 80 kaarten in de vijf kleuren (waarde 1-8) per dier zijn er 18

Nadere informatie

Walhalla Amigo, 2006 Alessandro ZUCCHINI 3-4 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Walhalla Amigo, 2006 Alessandro ZUCCHINI 3-4 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Walhalla Amigo, 2006 Alessandro ZUCCHINI 3-4 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Spelmateriaal 56 Vikings in vier kleuren 4 telstenen in vier kleuren 18 landtegels 12 draken 32 actiekaarten 6 landspitsen

Nadere informatie

Eiszeit ALEA, 2003 MOON Alan R. & WEISSBLUM Aaron 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten

Eiszeit ALEA, 2003 MOON Alan R. & WEISSBLUM Aaron 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Eiszeit ALEA, 2003 MOON Alan R. & WEISSBLUM Aaron 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Kruip in de rol van de onbevreesde man of vrouw uit de ijstijd. Zorg er voor om steeds in de nabijheid van de mammoets

Nadere informatie

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Speelmateriaal Spelidee Spelvoorbereiding Speelmateriaal 1 speelbord 4 kapiteinsfiguren in de kleuren rood,

Nadere informatie

SPELREGELS KÖNIG DER ELFEN "Vrij vertaald door Rob & Det (Meppel, Nederland) - RobDet@zonnet.nl "

SPELREGELS KÖNIG DER ELFEN Vrij vertaald door Rob & Det (Meppel, Nederland) - RobDet@zonnet.nl SPELREGELS KÖNIG DER ELFEN "Vrij vertaald door Rob & Det (Meppel, Nederland) - RobDet@zonnet.nl " Het kaartenspel naar Elfenland van Alan R. Moon Voor 2-6 spelers, vanaf 10 jaar (± 60 min.). Speelidee

Nadere informatie

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 55 kaarten met ingrediënten - 45 kaarten met enkelvoudige ingrediënten Telkens 9 kaarten met een olijf, een

Nadere informatie

Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken.

Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken. Günter Burkhardt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken. Doel van het spel

Nadere informatie

SPELMATERIAAL. 1 speelbord en deze spelregels

SPELMATERIAAL. 1 speelbord en deze spelregels Een wereld vol prachtige kleuren komt tot leven als de spelers opdrachtkaarten, met 34 van de mooiste Europese schilderijen uit de laatste 6 eeuwen kiezen. Spelers vervolledigen hun opdrachten door primaire

Nadere informatie

Materiaal. 72 speelkaarten: 20 actiekaarten (telkens 5x spin, mug, kakkerlak, mier) 43 cijferkaarten 8 Valsspeel-motten 1 bewakingskeverse Spelregels

Materiaal. 72 speelkaarten: 20 actiekaarten (telkens 5x spin, mug, kakkerlak, mier) 43 cijferkaarten 8 Valsspeel-motten 1 bewakingskeverse Spelregels Valsspeel-mot Auteurs: Emely & Lukas Brand Illustraties & grafiek: Rolf Vogt Redactie: Claudia Geigenmüller Aantal spelers : 3-5 Leeftijd: ab 7 Jahren Spelduur: 15-25 Minuten Materiaal 72 speelkaarten:

Nadere informatie

Inleiding Doel van het spel

Inleiding Doel van het spel Yannick Gervais Spelregels Inleiding De grote piramide van Gizeh is het enige wereldwonder uit de Oudheid dat de tand des tijds heeft weten te doorstaan. Het was farao Chufu, beter bekend als Cheops, die

Nadere informatie

Toledo Kosmos, 2008 Martin WALLACE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten

Toledo Kosmos, 2008 Martin WALLACE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Toledo Kosmos, 2008 Martin WALLACE 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Inleiding Iedere speler representeert een familie die zich onderscheidt door de productie van het beroemde zwaard uit Toledo-staal.

Nadere informatie

DOEL VAN HET SPEL INLEIDING INHOUD VAN DEZE GIDS INSTALLEER DIZED!

DOEL VAN HET SPEL INLEIDING INHOUD VAN DEZE GIDS INSTALLEER DIZED! INLEIDING 1-01 Beste lezer! Je staat op het punt een groot avontuur aan te gaan. Deze gids legt je uit hoe je Race to the North Pole speelt. Bestudeer deze gids dus goed - je succes hangt ervan af. Veel

Nadere informatie

Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Project Skyline Amigo, 2006 Jung Je HO 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 28 torenflats (telkens 7 in vier verschillende kleuren) geldbiljetten (met de volgende waardes) 500-duizend (12x)

Nadere informatie

Spelregels. voor 2-8 schavuiten vanaf 10 jaar Duur: ca. 60-75 min.

Spelregels. voor 2-8 schavuiten vanaf 10 jaar Duur: ca. 60-75 min. Spelregels voor 2-8 schavuiten vanaf 10 jaar Duur: ca. 60-75 min. In de juwelen-scene is de duivel losgelaten! De juweliers proberen "onechte" juwelen (imitaties) kwijt te geraken. De smokkelaars ontwikkelen

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee

Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee Coloretto Jubileum Abacus Spiele, 2013 Michaël SCHACHT 3-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee De spelers nemen kaarten van de gezamenlijke voorraadstapel in het midden van de tafel. Ze trachten

Nadere informatie

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Inleiding In het kasteelpark dartelen de edelen er op los. Over hen gaat het in dit spel. De spelers die de edelen

Nadere informatie

Babel. Doel van het spel. Wie de hoogste en daarmee de waardevolste tempels opricht zal het spel winnen. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel.

Babel. Doel van het spel. Wie de hoogste en daarmee de waardevolste tempels opricht zal het spel winnen. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Babel Auteurs: Uwe Rosenberg en Hagen Dorgathen Uitgegeven door Kosmos 2000 Een geraffineerd machtspel voor 2 spelers vanaf 12 jaar. Laat verschillende volkeren reizen, zich op een goede plaats vestigen,

Nadere informatie

Apache Abacus Spiele, 2007 Stefan DORRA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Apache Abacus Spiele, 2007 Stefan DORRA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Apache Abacus Spiele, 2007 Stefan DORRA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelidee Iedere speler bezit een kleine Indianenstam met jagers, indiaansen, krijgers en opperhoofden. De indianen proberen

Nadere informatie

Spelmateriaal. Doel van het spel

Spelmateriaal. Doel van het spel Nederlands Lang geleden maakten vikingen het land onveilig. Mensen vreesden deze woeste mannen, maar ook onderling heersten hevige twisten. Vikinghoofdmannen lieten Spelmateriaal 1 spelbord met daarop

Nadere informatie

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN.

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. 2 4 spelers (meer als je meerdere sets combineert) Speelduur: 30 minuten EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. In dit spel stuurt de speler een groep obers en keukenhulpjes aan, die zo

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers vanaf 8 jaar. Duurtijd: afhankelijk van het verloop van het spel. 64 houten pennetjes (alle houten pennetjes zijn gekleurd aan beide zijden) De winnaar is de speler

Nadere informatie

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort.

Hoi boer. De speler links van de gever begint het spel door een kaart open op tafel te draaien. Daarna doet de volgende speler hetzelfde; enzovoort. Een kaartspel voor 4 personen Hoi boer De speelkaarten worden gelijkelijk verdeeld, zodanig dat iedere speler een gelijk aantal kaarten heeft. Deze kaarten liggen omgekeerd voor de speler op tafel. De

Nadere informatie

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten.

Spelmateriaal. Een spel door Arve D. Fühler voor 2 tot 5 spelers. 24 Puntenfiches. 1 Speelbord. 1 Startspelerkaart. 34 Gerechten. Het is de vooravond van Festo in het koninkrijk Gloutama. Alle halflingen zijn druk aan het koken en bakken, want het is hun jaarlijkse eet- en drankfestijn. We weten allemaal hoeveel halflingen daarvan

Nadere informatie

Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Een spel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Kijk op blz. 8 voor een aanbevolen startopstelling en tips voor het eerste spel. Doel van het spel Een spel van Donald X. Vaccarino voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

Nadere informatie

Die Säulen von Venedig Goldsieber, 2006 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Die Säulen von Venedig Goldsieber, 2006 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Die Säulen von Venedig Goldsieber, 2006 Christian FIORE & Knut HAPPEL 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten SPELIDEE Venetië werd gebouwd in een lagune. Palen, met pek bestreken, werden in de zompige

Nadere informatie

Günter Burkhardt A /18. Een sabeltandtijger-sterk tactisch spel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar.

Günter Burkhardt A /18. Een sabeltandtijger-sterk tactisch spel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar. Günter Burkhardt A105452 1/18 Een sabeltandtijger-sterk tactisch spel voor 2-5 spelers vanaf 8 jaar. Opwinding in het stenen tijdperk: de clan van de sabeltandtijger zoekt een nieuw opperhoofd! Wie van

Nadere informatie

Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Royals Abacusspiele, 2014 Peter HAWES 2 5 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Een intrigerend spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar. SPELMATERIAAL - 1 speelbord met een kaart van Europa in de 17 de eeuw.

Nadere informatie

Gloria Picktoria Zoch, 2007 Alan R. MOON, Mick ADO 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Gloria Picktoria Zoch, 2007 Alan R. MOON, Mick ADO 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Gloria Picktoria Zoch, 2007 Alan R. MOON, Mick ADO 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Een gevleugeld kaartspel voor 2-5 'leg-grage' "kippen van de wereld". Inleiding Wat een kakelspektakel in het hoenderhok.

Nadere informatie

Sakkara Kosmos, 2007 Auteur: Manfred GRABMEIER Grafiek: C. Stephan, M. Suzuki und M. Hoffmann voor 2 bouwmeesters vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Sakkara Kosmos, 2007 Auteur: Manfred GRABMEIER Grafiek: C. Stephan, M. Suzuki und M. Hoffmann voor 2 bouwmeesters vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelidee Sakkara Kosmos, 2007 Auteur: Manfred GRABMEIER Grafiek: C. Stephan, M. Suzuki und M. Hoffmann voor 2 bouwmeesters vanaf 10 jaar ± 45 minuten In het Egyptische Sakkara worden de eerste trappenpiramides

Nadere informatie

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich De spelers kruipen in de rol van chefs van het handelshuis Edel, Stein & Reich. Zij zijn allen actief

Nadere informatie

Kort speloverzicht. Inhoud: Voorbereiding

Kort speloverzicht. Inhoud: Voorbereiding SPELREGELS Kort speloverzicht De spelers zijn ambachtslieden, die gereedschap, vaten, ijzer, glas en vele andere goederen produceren. De speler die het efficiëntst van zijn productieketen gebruik maakt,

Nadere informatie

HET KAARTSPEL. Las Vegas (het kaartspel) Alea, 2016 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

HET KAARTSPEL. Las Vegas (het kaartspel) Alea, 2016 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten HET KAARTSPEL Las Vegas (het kaartspel) Alea, 2016 Rüdiger DORN 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Het kaartspel SPELIDEE Het spannende gokken in de glamoureuze wereld van Las Vegas gaat verder! Alleen

Nadere informatie

Gizeh Pegasus Spiele, 2006 Nikki LIM 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Gizeh Pegasus Spiele, 2006 Nikki LIM 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Gizeh Pegasus Spiele, 2006 Nikki LIM 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Inleiding De machtige farao Cheops heeft, in overleg met zijn beide zonen, de bouw bevolen van drie piramides in de stad Gizeh.

Nadere informatie

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried 03-05 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Inleiding Een wetenschappelijke weekadvertentie van 22 augustus vermeldt : "Sensationele vondst van dinosauruseieren",

Nadere informatie

Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Spelmateriaal 64 buitkaartjes (36 dieren, 18 kano's, 5 kruiden, 5 paddenstoelen) 4 grenshoeken 1x 3x

Nadere informatie

Freight Train White Wind, 1993 MOON Alan R spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Freight Train White Wind, 1993 MOON Alan R spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Freight Train White Wind, 1993 MOON Alan R. 02-05 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Inleiding De locomotieven staan klaar. In het centrale goederenstation maar ook in de stations van de spelers wachten

Nadere informatie

Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Doel van het spel De spelers willen edelstenen omruilen in geld. De edelstenen worden gekocht uit de vitrine en worden dan

Nadere informatie

Gnadenlos! Materiaal: Idee: Voorbereiding:

Gnadenlos! Materiaal: Idee: Voorbereiding: Gnadenlos! Auteur: Klaus Teuber Uitgegeven door Kosmos, 2001 Ga op zoek naar roem in een goudvindersdorpje, maar pas op: de gieren zitten reeds te loeren, voor 3 of 4 spelers vanaf 10 jaar. Materiaal:

Nadere informatie

Voor het eerste spel moet je de hoekkaarten met een scherpe schaar voorzichtig langs de gestreepte lijn afknippen.

Voor het eerste spel moet je de hoekkaarten met een scherpe schaar voorzichtig langs de gestreepte lijn afknippen. SPELREGELS KUPFERKESSEL CO Voor 2 spelers, vanaf 6 jaar. Hartelijk welkom bij de "Koperketel Compagnie", de winkel voor kwaliteitsbewuste heksen en tovenaars. Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt om

Nadere informatie

Inleiding. Spelidee. Nobles Clergy Servants

Inleiding. Spelidee. Nobles Clergy Servants Inleiding In een onheilspellend kasteel ergens in centraal Europa is sinds kort sprake van grote angst onder zijn bewoners. Op een ochtend is het lichaam van een jong meisje gevonden, bleek als een vel

Nadere informatie

Raubritter Queen Games, 2005 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Raubritter Queen Games, 2005 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Raubritter Queen Games, 2005 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Een tactisch spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 personen. Ridder Kunibert van Niederhochburg vreest dat zijn oude rivaal, Alfons

Nadere informatie

TACTIC THE GREAT TOUR. Categorie F/G

TACTIC THE GREAT TOUR. Categorie F/G TACTIC THE GREAT TOUR Categorie F/G Welkom bij de Great Tour! Europa heeft vele hotspots en jij gaat ze bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe

Nadere informatie

Auteur: Uwe Rosenberg Uitgegeven door Amigo Spiele, 2000 Verdien zo veel mogelijk aan de bonenhandel (inclusief maffia...).

Auteur: Uwe Rosenberg Uitgegeven door Amigo Spiele, 2000 Verdien zo veel mogelijk aan de bonenhandel (inclusief maffia...). Al Cabohne Auteur: Uwe Rosenberg Uitgegeven door Amigo Spiele, 2000 Verdien zo veel mogelijk aan de bonenhandel (inclusief maffia...). Inhoud: 20 blauwe bonen 19 kidney bonen 18 vuurbonen 16 puffbone n

Nadere informatie

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers.

Spelmateriaal. 1 dubbelzijdig spelbord een zijde wordt gebruikt met 4 spelers, de andere met 2 of 3 spelers. Montego Bay in de kleine havenstad aan de rand van de idyllische baai ten noordwesten van het eiland Jamaica heerst grote bedrijvigheid. Het is tijd voor de havenarbeiders om de lokale kroeg te verlaten

Nadere informatie

Rheinlander Parker, 1999 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Rheinlander Parker, 1999 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Rheinlander Parker, 1999 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Inleiding Vele eeuwen geleden was het hart van Europa verdeeld. Machtige hertogen regeerden vanuit hun burchten aan de oevers

Nadere informatie