FORMULA MOTOR RACING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FORMULA MOTOR RACING"

Transcriptie

1 FORMULA MOTOR RACING Een spel van Reiner Knizia Voor 3 tot 6 spelers van 8 jaar en ouder. SAMENVATTING Het doel van het spel is je team met twee auto s naar het Constructor s Championship (Constructeurkampioenschap) te loodsen door het meeste punten te halen in een vooraf bepaald aantal ronden. De wagens wisselen van plaats ten opzichte van elkaar (er is geen baan nodig). Ze worden aangedreven door kaarten uit te spelen. Elke kaart heeft een rechtstreekse invloed op één of twee auto s niet noodzakelijk de jouwe door ze voor- of achterwaarts te bewegen. ONDERDELEN 12 plastieken auto s (telkens twee auto s in 6 kleuren) 6 kaarten TEAM PIT CREW (1 in elk van de 6 kleuren) 54 actiekaarten 112-zijdige dobbelsteen boekje met spelregels HOE JE WINT Voor ze aan de eerste race beginnen bepalen de spelers hoeveel races ze willen rijden dit seizoen. Drie races duren ongeveer een uur en zijn een goede start om het spel te leren kennen. Er worden punten toegekend aan het einde van elke race voor de eerste 6 posities: de eerste 10 punten de tweede 6 punten de derde 4 punten de vierde 3 punten de vijfde 2 punten de zesde 1 punt Een speler scoort punten voor elk van zijn wagens in de top 6. Teams die niet aan een speler toebehoren scoren ook punten (en kunnen het spel winnen). Houd de stand van het kampioenschap bij door de punten van je huidige race op te tellen bij de punten die je vooraf verdiende. Op het eind van je raceseizoen wint het team met de meeste punten. Bij gelijke stand wint het team dat de hoogste punten scoorde tijdens de laatste race.

2 HOE JE BEGINT 1. Elke speler kiest een team van twee auto s van dezelfde kleur en krijgt een kaart PIT CREW van dezelfde kleur. Als er slechts 3 spelers zijn krijgt elke speler twee teams. De auto s dienen om de positie van de auto s tijdens de race aan te duiden. Alle 12 de auto s worden gebruikt in elke race, ongeacht het aantal spelers dat meespeelt. Bij 4 of 5 spelers stellen de resterende kleuren niet gecontroleerde teams voor die ook aan de race deelnemen. 2. Eén speler neemt de PIT CREW-kaarten gesloten in zijn hand. Hij trekt blind telkens één kaart. De auto s van de eerste kleur starten op de 1 ste en 12 de plaats, de auto s van de tweede kleur starten op de 2 de en 11 de plaats, enz. De kaarten van de laatste kleur starten op de 6 de en 7 de plaats. Plaats vervolgens de PIT CREW-kaarten voor de overeenkomstige speler (zo weet iedereen welke speler welke kleur heeft). 3. Een speler schudt de actiekaarten en geeft elke speler 5 kaarten. De resterende kaarten worden blind als afneemstapel gelegd. HOE JE SPEELT De speler in pole positie (eerste plaats) speelt als eerste. Wanneer zijn beurt voorbij is is de volgende speler aan de beurt. Het spel gaat in wijzerzin. Elke speler moet tijdens zijn beurt een actiekaart open op de aflegstapel, naast de afneemstapel, leggen. De speler die de actiekaart uitspeelde bepaalt op welke auto s de kaarten invloed heeft (binnen de mogelijkheden van de gespeelde actiekaart). Nadat de nodige acties zijn uitgevoerd neemt de speler een kaart van de afneemstapel en steekt die bij zijn handkaarten. Een speler die aan beurt is moet steeds een actiekaart uitspelen en een actiekaart nemen, zelfs als al zijn auto s al uit de race zijn. Het spel gaat verder tot de laatste actiekaart van de afneemstapel is genomen. Daarna krijgt elke speler nog één beurt om een actiekaart te spelen (zonder een vervangingskaart te nemen). De race eindigt dus als elke speler nog slechts vier actiekaarten in zijn hand heeft. EFFECT VAN DE ACTIEKAARTEN De meeste actiekaarten beïnvloeden de positie van de auto s in de race, sommige verwijderen auto s! Door de voortdurende beweging van de auto s tijdens de race zullen er gaten vallen in de rij. Deze gaten moeten gedicht worden om de rij netjes te houden. Auto s die uit de race gevallen zijn worden in een aparte rij opzij gezet (de auto s die eerst uitgeschakeld worden achteraan, de auto s die later uitvallen worden vooraan bij geplaatst). Bij het eind van de race finishen deze verwijderde wagens in deze volgorde, na de auto s die nog in de race zijn.

3 Hieronder volgen de richtlijnen voor elke actiekaart (het getal tussen haakjes geeft aan hoeveel kaarten er van deze actiekaart zijn): OVERTAKE +2 (6), OVERTAKE +3 (12), OVERTAKE +4 (6). (OVERTAKE = inhalen) Kies een auto van de gepaste kleur én de auto die er onmiddellijk achter staat (in zijn slipstream) en beweeg ze het aangegeven aantal plaatsen naar voor. Daardoor zullen er dus altijd tenzij je de laatste auto beweegt twee auto s bewegen als je een INHAALkaart speelt. Als de auto op de eerste plaats komt mag je het resterend aantal plaatsen dat je vooruit mocht laten vallen. Je mag ook de eerste auto kiezen voor je INHAALactie. Daardoor zal er niets bewegen. Als beide auto s van de aangegeven kleur uit de race zijn heeft de kaart geen effect. WRONG LINE 1 (3), OFF CIRCUIT 2 (3), LOSE CONTROL 3 (3). WRONG LINE = verkeerde baan, OFF CIRCUIT = van de baan, LOSE CONTROL = controleverlies. Kies een auto en zet hem het opgegeven aantal plaatsen achteruit. TAILENDER TURBO (4). TAILENDER = rode lantaarn Kies één van de laatste 3 auto s die nog in de race zijn en zet hem 3 plaatsen vooruit. De onmiddellijk volgende auto gaat niet mee vooruit. PIT STOP (8). Kies één auto van de aangegeven kleur en werp de dobbelsteen: bij 1 tot 6: de gekozen auto beweegt zoveel plaatsen terug als de dobbelsteen aangeeft. Op de plaats aangekomen vervallen de resterende plaatsen. bij 7 tot 12: de gekozen auto moet niet langs de pit en blijft in zijn huidige positie als beide auto s van de aangegeven kleur uit de race zijn heeft de kaart geen effect. Als de PIT STOP kaart beige is mag de speler een auto kiezen. CHARGE (LOSE GEARS) (3) en CHARGE (ENGINE BLOWS) (3). CHARGE (LOSE GEARS) = aanval (versnellingsbak opgeblazen) CHARGE (ENGINE BLOWS) = aanval (opgeblazen motor). Kies een auto en werp met de dobbelsteen: bij 1 tot 9: de gekozen auto (alleen) gaat één plaats vooruit. bij 10 tot 12: als de kaart CHARGE (LOSE GEARS) is gaat de auto naar de laatste plaats als de kaart CHARGE (ENGINE BLOWS) is heeft deze auto zijn motor opgeblazen en gaat hij uit de race. Zet de auto opzij. Als de speler een auto van zijn eigen team koos mag hij met de dobbelsteen blijven werpen en zijn auto overeenkomstig naar voor blijven zetten. Hij mag hiermee stoppen wanneer hij wil nadat hij minstens één keer gedobbeld heeft. Hij moet stoppen als hij 10 tot 12 heeft gesmeten. Als de speler de auto van een ander team koos mag hij slechts één keer dobbelen. SPIN OUT (1) of SPIN LAST (1). SPIN OUT = spin uit of SPIN LAST = spin laatste

4 De speler werpt met de dobbelsteen om te bepalen welke auto beïnvloed wordt. Het geworpen getal is de plaats van de auto die in een spin gaat (over de weg tolt). De speler mag één keer opnieuw dobbelen als het resultaat van de eerste worp hem niet aanstaat. Als de speler opnieuw dobbelt is het resultaat van deze 2 de worp onherroepelijk en bepaalt het de wagen die spint. De speler kan niet terug en opnieuw voor de eerste worp kiezen. De tollende auto is uit de race als SPIN OUT gespeeld werd, of wordt achteraan gezet als SPIN LAST gespeeld werd. Het is mogelijk dat een speler een eigen auto uit de race jaagt door deze kaart te spelen. Als er minder auto s in de race overblijven dan het gedobbelde getal (omdat er al auto s uitgeschakeld werden) heeft deze kaart geen effect. CRASH (1). De speler dobbelt om te bepalen welke auto beïnvloed wordt. Het getal geeft de plaats aan van de auto die crasht. Deze auto gaat uit de race. Bovendien wordt de auto onmiddellijk voor of na de gecrashte auto ook uitgeschakeld. De speler die de kaart speelt mag kiezen welke auto mee crasht (behalve als de eerste of laatste auto crashte, dan heeft hij geen keuze). Beide betrokken auto s worden vooraan in de rij van verwijderde auto s geplaatst in dezelfde relatieve positie als die waarin ze stonden. Het is mogelijk dat de speler één of twee (!) van zijn eigen auto s uit de race haalt met deze kaart. Als er minder auto s in de race overblijven dan het gedobbelde getal (omdat er al auto s uitgeschakeld werden) heeft deze kaart geen effect. EINDE VAN DE RACE Bij het einde van de race worden de punten toegekend voor de eerste tot de zesde plaats zoals hierboven werd beschreven. Ook ongecontroleerde teams kunnen punten verdienen. Als het niet de laatste race van het seizoen was blijven de auto s staan in de volgorde waarin ze finishten. Achter de laatst aangekomen auto wordt de rij met uitgeschakelde auto s geplaatst. De auto die eerst uitgeschakeld werd staat dus nu op de 12 de plaats. In deze volgorde starten de auto s de volgende race. Verzamel alle actiekaarten, schud ze en deel opnieuw 5 actiekaarten uit aan elke speler. De spelers mogen geen actiekaarten uit de vorige race bijhouden. De volgende race kan beginnen met de speler in poleposition. OPTIES Kortere races. Spelers die kortere races willen zodat ze meer races in een seizoen kunnen spelen adviseren we voor de race begint blind 6 actiekaarten uit de stapel te trekken en opzij te leggen. Spelers kunnen vooraf afspreken de verschillende races in lengte te variëren om zo de verschillende circuits van een seizoen aan te geven. Kampioenschap. Als je ook voor het pilotenkampioenschap wil spelen geef je je verschillende auto s best een nummer en noteer je hun individuele punten op het scoreblad. De auto (piloot) met in totaal het meeste punten op het einde van het seizoen wint het pilotenkampioenschap. Bij gelijke stand wint het team dat de hoogste punten scoorde tijdens de laatste race.

5 Volledig seizoen. Het Formule 1 seizoen 2001 telt 17 races. Fanatieke spelers die een volledig seizoen over verschillende spelsessies willen spelen noteren de positie van alle auto s aan het einde van een sessie. Dit kan je gebruiken voor je volgende sessie. Ontwerp: Reiner Knizia Projectcoördinatie: Andy Lewis Art Director: Rodger B. MacGowan Doos- en kaartillustraties: Rodger B. MacGowan Kaartontwerp: Mark Simonitch Verpakkingsontwerp: Rodger B. MacGowan Regelboekje: Stuart K. Tucker Productiecoördinatie: Tony Curtis SAMENVATTING VAN DE KAARTEN VOORDEEL 34 OVERTAKE 24 CHARGE 6 TAILENDER TURBO 4 PROBLEMEN 20 WRONG LINE 3 OFF CIRCUIT 3 LOSE CONTROL 3 PIT STOP 8 SPIN 2 CRASH 1

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore

20 witte Doelvakjes. Raster voor solovariant Strafpunten Eindscore EEN SPEL VAN BRUNO CATHALA EN LUDOVIC MAUBLANC Werp je dobbelstenen, kies een kleur of een waarde, en vul je scoreblad in door de juiste beslissingen te nemen! Kleuren (kleine vierkantjes stellen het aantal

Nadere informatie

Auteur: Wolfgang Riedesser Uitgegeven door ASS, 19?? Een taktisch familiespel rond het autoracen voor 3 tot 6 spelers vanaf 10 jaar.

Auteur: Wolfgang Riedesser Uitgegeven door ASS, 19?? Een taktisch familiespel rond het autoracen voor 3 tot 6 spelers vanaf 10 jaar. Ausgebremst (samenvatting) Auteur: Wolfgang Riedesser Uitgegeven door ASS, 19?? Een taktisch familiespel rond het autoracen voor 3 tot 6 spelers vanaf 10 jaar. Idee Bij dit racespel worden 8 verschillende

Nadere informatie

gereedschap verzameld, en ben je op weg naar de plaats van de brand. Doel van het spel Jullie winnen het spel als er 7 slachtoffers gered zijn Jullie verliezen het spel als: Het huis instort = als alle

Nadere informatie

Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Sushizock im Gockelwok Een spannende gokwedstrijd om de koude delicatessen! Zoch, 2008 Reiner KNIZIA 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding Uiteraard hoeft het niet altijd over een barbecue met

Nadere informatie

Choice RESTTABEL SOMMENTABEL DOBBELWORPEN. KHBO-Spellenarchief p p p

Choice RESTTABEL SOMMENTABEL DOBBELWORPEN. KHBO-Spellenarchief p p p Choice SOMMENTABEL RESTTABEL -p x1 x2 x3 x4 x5 x6 min plus 2 5 6 7 8 9 10 3 5 6 7 8 9 10 4 5 6 7 8 9 10 5 5 6 7 8 9 10 6 5 6 7 8 9 10 7 5 6 7 8 9 10 30p 8 5 6 7 8 9 10 9 5 6 7 8 9 10 10 5 6 7 8 9 10 11

Nadere informatie

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud Drachen - Land Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Ravensburger, 2002 Een familiespel voor 2 tot 4 spelers vanaf 9 jaar waarbij men probeert zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Inhoud Drachen - Land

Nadere informatie

Top Race ASS, 1996 Wolfgang KRAMER 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Top Race ASS, 1996 Wolfgang KRAMER 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Doel Top Race ASS, 1996 Wolfgang KRAMER 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten De autoracesport is een zeer harde wereld, alleen bestemd voor keiharde profs. De winnaar kan een fortuin verdienen, maar

Nadere informatie

Ivanhoe Het Riddertoernooi kaartspel

Ivanhoe Het Riddertoernooi kaartspel Ivanhoe Het Riddertoernooi kaartspel Inleiding Kruip in de huid van een ridder en neem deel aan de prestigieuze toernooien aan het hof van de koning. Gebruik je kaarten om gevechten met paard en lans,

Nadere informatie

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding

DiceRun. Doel. Inhoud. Voorbereiding DiceRun Auteur: Spartaco Albertarelli Uitgegeven door Kidult Game, 2002 Een bijzonder renspel waarin dobbelstenen tegen elkaar lopen... Doel In dit vreemde racespel lopen 30 dobbelstenen tegen elkaar.

Nadere informatie

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten

Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich ALEA, 2003 STAUPE Reinhard 3-5 spelers vanaf 9 jaar ± 90 minuten Edel, Stein & Reich De spelers kruipen in de rol van chefs van het handelshuis Edel, Stein & Reich. Zij zijn allen actief

Nadere informatie

Crazy Race FX Schmid GEWALT Michael 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Crazy Race FX Schmid GEWALT Michael 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Crazy Race FX Schmid GEWALT Michael 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Kan het nog zotter? Bij elke etappe wordt één iemand steeds de eerste, en aan het einde blijkt hij toch de laatste te zijn. Degene

Nadere informatie

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels

SPEELMATERIAAL KORT SPELOVERZICHT VOORBEREIDING. 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels SPEELMATERIAAL 1 scoreblok 6 dobbelstenen 4 viltstiften De spelregels KORT SPELOVERZICHT Elke speler probeert op zijn eigen vel door het handig inzetten van dobbelstenen zoveel mogelijk punten in de 5

Nadere informatie

Volle Wolle Zoch, 2007 Alessandro ZUCCHINI 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Volle Wolle Zoch, 2007 Alessandro ZUCCHINI 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Volle Wolle Zoch, 2007 Alessandro ZUCCHINI 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Een crimineel dobbelspel om de beste kaarten, voor 2 tot 6 schaapexperten vanaf 10 jaar. Sinds Jacques, de gemachtigde

Nadere informatie

NITRO DICE. Spelvoorbereiding. Kaart toestand van de wagen

NITRO DICE. Spelvoorbereiding. Kaart toestand van de wagen NITRO DICE Spelvoorbereiding Kaart toestand van de wagen Elke speler krijgt: 2 Nitro-kaarten plus een bijhorende gekleurde dobbelsteen en schijf om de toestand aan te duiden. Leg de overtollige weg, ze

Nadere informatie

Taj Mahal. Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar

Taj Mahal. Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar Taj Mahal Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Alea, 2000 3-5 spelers vanaf 12 jaar Indië in het begin van de jaren achttienhonderd. De ruim 200 jaar durende heerschappij van de Grootmogul vervalt zienderogen.

Nadere informatie

(Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten

(Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten Titel Strokenstrijd roep / niveau roep 5/6 Leerstofaspecten (Eerlijk) verdelen, breuken (taal), meetkunde, meten Benodigdheden Stroken; A3 in de lengte in vieren (smalle strook), bij voorkeur in verschillende

Nadere informatie

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten

Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Zirkus Flohcati Vlooien, dieren, attracties Amigo, 1998 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 7 jaar ± 30 minuten Idee en doel van het spel Het doel van het spel is om zoveel mogelijk kaarten te verzamelen en

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels En garde. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels En garde. Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels En garde Bram Schoonhoven Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels En garde...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...1 Het verplaatsen van een schermer op het

Nadere informatie

Heckmeck am Bratwurmeck Zoch, 2005 KNIZIA Reiner 2-7 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Heckmeck am Bratwurmeck Zoch, 2005 KNIZIA Reiner 2-7 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Heckmeck am Bratwurmeck Zoch, 2005 KNIZIA Reiner 2-7 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Drukdoenerij aan het braadwormstalletje om de hoek Een leuk en luchtig dobbelsteenspel voor 2-7 gepluimde vogels die

Nadere informatie

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten T-Rex Hans im Glück, 1999 KUHN Hanne & KUHN Wilfried 03-05 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Inleiding Een wetenschappelijke weekadvertentie van 22 augustus vermeldt : "Sensationele vondst van dinosauruseieren",

Nadere informatie

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen.

Speelmateriaal. 1 speelbord, 4 x 25 edelstenen, 4 x 3 actiekaarten, 4 speelfiguren, 4 platte startschijfjes, 4 ronde waardestenen, 4 dobbelstenen. BASARI Auteur: Reinhard Staupe Uitgegeven door FX Schmid, 1998 Handelen, ruilen... afdingen,bedriegen! De spelers kruipen in de huid van handelaars in een Oosterse basaar, de zogenaamde Basari. De vraag

Nadere informatie

Ra (The dice game) Rio Grande Games, 2009 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten

Ra (The dice game) Rio Grande Games, 2009 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Ra (The dice game) Rio Grande Games, 2009 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Dit spel bestrijkt een tijdspanne van 1500 jaar Egyptische geschiedenis. Gespreid over meerdere dynastieën

Nadere informatie

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten

Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten Een spel voor 2 tot 4 spelers Vanaf 13 jaar Ongeveer 40 Minuten INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL De bouw van de tempel voor Sobek is volop aan de gang. Rond de bouwwerf ontstaat heel wat bedrijvigheid: Er

Nadere informatie

Keltis Der Weg der Steine Kosmos, 2008 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten

Keltis Der Weg der Steine Kosmos, 2008 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Keltis Der Weg der Steine Kosmos, 2008 Reiner KNIZIA 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 120 minuten Spelidee en doel van het spel De spelers gebruiken hun getalkaarten om de eigen spelfiguren op de kleurrijke

Nadere informatie

Spelontwerp: Tom Luyckx & David Ausloos Vormgeving: David Ausloos Project manager: Jonny de Vries Speciale dank aan Maarten Lecleir

Spelontwerp: Tom Luyckx & David Ausloos Vormgeving: David Ausloos Project manager: Jonny de Vries Speciale dank aan Maarten Lecleir Spelontwerp: Tom Luyckx & David Ausloos Vormgeving: David Ausloos Project manager: Jonny de Vries Speciale dank aan Maarten Lecleir Het einde van de herfst is in zicht en die luie eekhoorns hebben nog

Nadere informatie

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar.

Leg het spelbord in het midden van de tafel. Zet de trofeeen op of bij het strandgedeelte van het speelbord. Leg de golfdobbelsteen klaar. SPELMATERIAAL Spelbord 18 Golven (6 van elke soort Monster, Pipeline en Baby) 80 kaarten 36 surfers (6 surfers in elke van de 6 kleuren) 1 Golfdobbelsteen (M*, M, P, B, Shark, Shark) 48 trofeeen (8 gouden,

Nadere informatie

DETROIT - CLEVELAND / GRAND PRIX

DETROIT - CLEVELAND / GRAND PRIX DETROIT - CLEVELAND / GRAND PRIX Auteur: Wolfgang Kramer Uitgegeven door Mayfair Games, Inc., 1996 Inleiding Het is een racedag! Er staan drie races gepland voor de Cleveland- of Detroit-raceparcoursen.

Nadere informatie

TurfMaster. Auteur: Albrecht Nolte Uitgegeven door AZA -Spiele, 1998 Een paardenrenspel voor 2 tot 8 spelers vanaf 14 jaar.

TurfMaster. Auteur: Albrecht Nolte Uitgegeven door AZA -Spiele, 1998 Een paardenrenspel voor 2 tot 8 spelers vanaf 14 jaar. TurfMaster Auteur: Albrecht Nolte Uitgegeven door AZA -Spiele, 1998 Een paardenrenspel voor 2 tot 8 spelers vanaf 14 jaar. Spelbestanddelen 1 spelregelboek 1 renbaan voor paarden 8 paarden met jockeys

Nadere informatie

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten NL 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten TUK TUK TAXI Inhoud: Speelbord, 1 speciale dobbelsteen, 4 plastic taxi s, 8 klantenkaartjes, 80 kaartjes met verkeersborden en gebeurtenissen en verklarende uitleg daarover.

Nadere informatie

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten.

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. INLEIDING De spelers zijn directeuren van natuurmusea en concurreren door de meest aantrekkelijke

Nadere informatie

1. Basari. Woensdag 13 april 2011

1. Basari. Woensdag 13 april 2011 Woensdag 13 april 2011 Wie was er?: Seppe Stijn, Jacoeber, Marc en Bolle wat later Knabbelkes en spelomgeving waren bij: Jacoeber Waffer spel?: That s life + Robo Rally Spelen volgende maand: Bolle 28/04

Nadere informatie

Formula Dé. Formula Dé :: DE START

Formula Dé. Formula Dé :: DE START Formula Dé Formula Dé :: DE START! startopstelling bepalen met zwarte D: laagste worp = pole position! eerste rijbeurt: gooi zwarte D o 1 = slechte start: beurt overslaan o 2-19 = gewone start: vertrek

Nadere informatie

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar.

Caesar & Cleopatra. Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar & Cleopatra Auteur: Wolfgang Lüdtke Uitgegeven door Kosmos, 1997 2 spelers vanaf 10 jaar. Caesar en Cleopatra liggen in ruzie. Het gaat om de onafhankelijkheid van Egypte. Door het gepast inzetten

Nadere informatie

Speelmateriaal. Inleiding. van Wolfgang Kramer voor 2-7 spelers vanaf 8 jaar. 7 geheim agenten. 1 kluis. 7 scorestenen. 1 speciale dobbelsteen

Speelmateriaal. Inleiding. van Wolfgang Kramer voor 2-7 spelers vanaf 8 jaar. 7 geheim agenten. 1 kluis. 7 scorestenen. 1 speciale dobbelsteen van Wolfgang Kramer voor 2-7 spelers vanaf 8 jaar Speelmateriaal 7 geheim agenten 1 kluis 7 scorestenen 7 agentenkaarten 1 speciale dobbelsteen het speelbord 26 Top Secret -kaarten Inleiding Zoals het

Nadere informatie

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten.

Rage Rage Spelidee. Spelmateriaal. Voorbereiding van het spel. Spelverloop. 1) Uitdelen van de kaarten. Rage Auteur: onbekend Uitgegeven door Amigo-spiele Een kaartspel waarbij de spelers vooraf bepalen hoeveel slagen ze zullen behalen. Een aantal actiekaarten helpen hen daarbij. Een kaartspel voor 3-8 spelers

Nadere informatie

OVERZICHT ONDERDELEN

OVERZICHT ONDERDELEN OVERZICHT Je bent een stadsplanner voor één van de 2 grote steden in het zuidelijk deel van de Stille Oceaan: Auckland, Nieuw Zeeland of Sydney, Australië. Je taak is om bruggen te bouwen op strategische

Nadere informatie

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Verflixxt hoch²! Hard en onvervaard, speel een kaart! Ravensburger, 2007 Wolfgang KRAMER & Michael KIESLING 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Het zenuwslopende loopspel. alleen speelbaar met Verflixxt!

Nadere informatie

Komme gleich ASS, 1999 Uwe ROSENBERG 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Komme gleich ASS, 1999 Uwe ROSENBERG 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Komme gleich ASS, 1999 Uwe ROSENBERG 2-6 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelidee en doel van het spel Hartelijk welkom! We bevinden ons in een verfijnd restaurant, jammer genoeg echter niet als gast

Nadere informatie

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Tutankhamen Out of the box, 2004 Reiner KNIZIA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 70 artefacten; 90 tolfiches; 1 piramide; 6 speelstenen in zes verschillende kleuren; 1 handleiding. Doel

Nadere informatie

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Saboteur Amigo, 2004 MOYERSOEN Frederic 3-10 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Inhoud 44 wegenkaarten ; 27 actiekaarten ; 28 goudkaarten ; 7 goudzoekers ; 4 saboteurs. Spelidee De spelers kruipen ofwel

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten

Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën. Spelmateriaal. Doel van het spel. Een spel van Michael Schacht. 110 karakterkaarten Een spel van Michael Schacht Een keizerlijk kaartspel over strijdende Japanse dynastieën Spelmateriaal +5 110 karakterkaarten 12 Keizerlijke opdrachtkaarten Belangrijk! Pen en papier zijn nodig om scores

Nadere informatie

Indus. Indus. Speelmateriaal

Indus. Indus. Speelmateriaal Indus Auteur: Wolfgang Panning Uitgegeven door Queen Games 2004 Zorg dat je met jou onderzoekteam op de beste opgravingsplaatsen bent en het liefst met een meerderheid, daar krijg je immers de waardevolste

Nadere informatie

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL

HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL HANDLEIDING HET IJSBERENSPEL Pagina 1 van 7 1.! Artikelen behorende bij het spel... 1! 2.! Doel... 1! 3.! Spel klaar zetten... 1! 4.! Aantal deelnemers... 2! 5.! Meer informatie... 2! 6.! Speluitleg...

Nadere informatie

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Sole Mio! Abacusspiele, 2004 Uwe ROSENBERG 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 55 kaarten met ingrediënten - 45 kaarten met enkelvoudige ingrediënten Telkens 9 kaarten met een olijf, een

Nadere informatie

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten

Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Alles im Eimer Kosmos, 2005 Stefan DORRA 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 40 minuten Spelmateriaal 60 emmers in 5 kleuren (per kleur 12 emmers); 80 kaarten in de vijf kleuren (waarde 1-8) per dier zijn er 18

Nadere informatie

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar

een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar SPELREGELS een beestachtig dobbelspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar Je bent in de outback van Australië, in het binnenland waar weinig mensen wonen. Help de rangers de dieren daar te verzorgen! Jullie

Nadere informatie

FLUSSPIRATEN. Walter Müller Spiele

FLUSSPIRATEN. Walter Müller Spiele FLUSSPIRATEN Walter Müller Spiele - 1990 Een handleiding bij het spelen Samengevat en vrij vertaald Pascal Taillaert - Spellenclub Piek-uur en Incognito Voorbereiding - elke speler kiest een kleur en krijgt

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Klunker Lookout Games, 2005 Uwe ROSENBERG 3-6 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Doel van het spel De spelers willen edelstenen omruilen in geld. De edelstenen worden gekocht uit de vitrine en worden dan

Nadere informatie

Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Herr der Ziegen Amigo, 2008 Günter BURKHARDT 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal! 121 kaarten! 90 geitenkaarten (telkens 5 kaarten van 18 geitensoorten met een waarde van 1-5)! 15 hondenkaarten!

Nadere informatie

Um Krone und Kragen Amigo, 2006 Tom LEHMANN 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Um Krone und Kragen Amigo, 2006 Tom LEHMANN 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Um Krone und Kragen Amigo, 2006 Tom LEHMANN 2-5 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 60 karakterkaarten 5x hofnar kwakzalver 1x koning 1x koningin rugzijde V 3x alchemist 3x bisschop 3x edelman

Nadere informatie

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 -

BOHNANZA: AL CABOHNE FORUM FEDERATIE BOHNANZA: AL CABOHNE - 1 / 6 - BOHNANZA: AL CABOHNE Spelidee Elke speler verhandelt bonen, die hij verbouwt op zijn eigen akkers en met zo veel mogelijk winst probeert te verkopen. Tegelijk spelen de spelers ook tegen de bonenmaffia.

Nadere informatie

Heimlich & Co Amigo, 2001 Wolfgang KRAMER 2 tot 7 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Heimlich & Co Amigo, 2001 Wolfgang KRAMER 2 tot 7 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Heimlich & Co Amigo, 2001 Wolfgang KRAMER 2 tot 7 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Spelidee Zoals in een echt spionageverhaal verloopt dit spel soms erg stormachtig en verwarrend. Er wordt gezocht naar

Nadere informatie

GOA Maak je klaar voor het vertrek naar de eilanden met specerijen!

GOA Maak je klaar voor het vertrek naar de eilanden met specerijen! GOA Maak je klaar voor het vertrek naar de eilanden met specerijen! Nvdr: de inleidende tekst heb ik niet vertaald maar Goa is een Portugese havenstad die rond 1510 veroverd werd op de arabieren waardoor

Nadere informatie

Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Kardinal & König Goldsieber, 2000 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Spelidee Europa was het machtscentrum in de twaalfde eeuw. Invloedrijke ordes bestreden elkaar voor de hegemonie

Nadere informatie

Avanti Zoch, 2011 Heinz MEISTER 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Avanti Zoch, 2011 Heinz MEISTER 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Avanti Zoch, 2011 Heinz MEISTER 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Een plezante race voor 3 tot 5 levensgenieters vanaf 10 jaar. Materiaal en spelvoorbereiding 27 vitessekaarten 1 speelbord (wordt

Nadere informatie

Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten

Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten Traders of Carthage Susumu Kawasaki 2008, Z-man Games leeftijd: 12+ * 2-4 spelers * 30 minuten. --- --- Je bent een handelaar in het woelige commerciële leven van Carthago. Je koopt er goederen op de markt

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games Jijbent.nl: spelregels Egelrace Frank Nestel Copyright 2017 University Games Inhoud Spelregels Egelrace...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...2 Geblokkeerde Egels...2 Stap 1: Dobbelen...2

Nadere informatie

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten

8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten 8 ½ Amigo, 2005 Haim SHAFIR 2-5 spelers vanaf 8 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 38 gele getalkaarten met de cijfers van 1-4 en 6-8 34 speciale kaarten met de getallen 0, ½, 5, 9 en de geestkaart 1 blocnote

Nadere informatie

Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken.

Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken. Günter Burkhardt voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar Welkom in de magische stad Glastonbury. In High Street vind je alle ingrediënten die je nodig hebt om krachtige toverdrankjes te maken. Doel van het spel

Nadere informatie

Je kruipt in de rol van een koningszoon en kiest 6 ridders om je bij de burchtenbouw te bewijzen.

Je kruipt in de rol van een koningszoon en kiest 6 ridders om je bij de burchtenbouw te bewijzen. Torres Auteurs: Wolfgang Kramer & M. Kiesling Uitgegeven door FX, 1999 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar. Een nietsontziende wervelstorm heeft het rijke Casitlië verwoest en enkel de funderingen van zijn eens

Nadere informatie

Royal Turf KNIZIA Reiner Alea, spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Royal Turf KNIZIA Reiner Alea, spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Royal Turf KNIZIA Reiner Alea, 2001 02-06 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Inleiding We bevinden ons op wereldberoemde paardenrenbaan van Ascot tijdens de zomer van 1898. Vandaag vindt er opnieuw een

Nadere informatie

Samenvatting spelregels om het spel te leren kennen

Samenvatting spelregels om het spel te leren kennen Samenvatting spelregels om het spel te leren kennen Gemaakt in opdracht van de provincie Flevoland Lotte van den Berg & Trygve Rosenvinge Norwegian university of Science and Technology (NTNU) Voor verantwoording

Nadere informatie

Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Liebe & Intrige Goldsieber, 2007 Ellen Maria ERNST & Kira Verena SAMOL 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Inleiding We bevinden ons in het jaar 1852. In een klein en idyllisch stadje wonen vele voorname

Nadere informatie

Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij Spelregels van Samsara Betaversie 03/04/18 Al je opmerkingen zijn welkom, waardevol en goede karma!

Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij Spelregels van Samsara Betaversie 03/04/18 Al je opmerkingen zijn welkom, waardevol en goede karma! Spelregels Nederlandse vertaling: Olav Fakkeldij Spelregels van Samsara Betaversie 03/04/18 Al je opmerkingen zijn welkom, waardevol en goede karma! SAMSARA - Spelregels Pagina 3 Inleiding Samsara is een

Nadere informatie

Torres Ravensburger, 1999 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Torres Ravensburger, 1999 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Torres Ravensburger, 1999 KRAMER Wolfgang & KIESLING Michael 02-04 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Inleiding Een nietsontziende wervelstorm heeft het rijke Castilië verwoest en enkel de funderingen

Nadere informatie

en vorm hiermee een gedekte trekstapel; neem de bovenste drie kaarten van de trekstapel en leg deze open op tafel;

en vorm hiermee een gedekte trekstapel; neem de bovenste drie kaarten van de trekstapel en leg deze open op tafel; Doel van het spel Verzamel het sterkste team klusstieren. De speler die aan het einde van het spel de meeste kracht bij elkaar heeft gebracht is de winnaar van Klussen met Koeien. Speloverzicht Je begint

Nadere informatie

Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek

Credits. : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant. Uitgever Red Eyed Rabbit. Voor meer informatie, bezoek Credits Spelontwerp Spelontwikkeling Illustraties Grafische Vormgeving Eindredactie : Johan Beyens : Johan Beyens, Johannes Sneyers en Steven Redant : Joris Weyen : Erlend Van der haegen : Tom Pattyn Uitgever

Nadere informatie

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Cartagena Die Goldinsel Winning Moves, 2008 Rüdiger DORN 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 60 minuten Speelmateriaal Spelidee Spelvoorbereiding Speelmateriaal 1 speelbord 4 kapiteinsfiguren in de kleuren rood,

Nadere informatie

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN.

EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. 2 4 spelers (meer als je meerdere sets combineert) Speelduur: 30 minuten EEN RAADSELACHTIG SPEL OVER MAFFE CULINAIRE CONFLICTEN. In dit spel stuurt de speler een groep obers en keukenhulpjes aan, die zo

Nadere informatie

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler.

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. PRIME CLIMB Het mooie, kleurrijke wiskundige spel Prime Climb is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers van leeftijd 10. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. Inhoud Prime Climb spelbord Vermenigvuldigingstafel

Nadere informatie

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Alle fases, dat zijn combinaties van bepaalde kaarten, zijn verschillend. Ronde na ronde wordt het alsmaar moeilijker. Alleen

Nadere informatie

60 troepkaarten - 6 verschillend gekleurde reeksen van 1 tot tactiekkaarten (met witte achterkant) 9 vlaggen (= rode pionnen)

60 troepkaarten - 6 verschillend gekleurde reeksen van 1 tot tactiekkaarten (met witte achterkant) 9 vlaggen (= rode pionnen) Battle Line Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door GMT Games, 2000 Een krachtig duel langs de strijdlijn voor 2 spelers vanaf 10 jaar: dirigeer je troepen en probeer als eerste de nodige vlaggen te claimen.

Nadere informatie

MATERIAAL SPELBEURT OPSTELLING INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL. 55 goederenkaarten. 38 goederenfiches 1 kamelenfiche 18 bonusfiches

MATERIAAL SPELBEURT OPSTELLING INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL. 55 goederenkaarten. 38 goederenfiches 1 kamelenfiche 18 bonusfiches INLEIDING EN DOEL VAN HET SPEL JAIPUR Je hoopt de persoonlijke handelaar te worden van de Maharadja door op het einde van iedere week (ronde) rijker te zijn dan je tegenstander. Verzamel hiervoor goederen

Nadere informatie

FILIPINO FRUIT MARKET Peer Sylvester

FILIPINO FRUIT MARKET Peer Sylvester FILIPINO FRUIT MARKET Peer Sylvester TINDAHAN Een spel voor 3-5 spelers vanaf 9 jaar. SAMENVATTING: Iedere speler speelt om beurt. In een beurt mag je: een fruitkaart spelen OF een verkoper op het actieve

Nadere informatie

Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur)

Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur) Vertaling spelregels High Society Reiner Knizia Inhoud 55 geldkaarten van verschillende warden en in vijf verschillende kleuren (11 kaarten per kleur) 10 luxe eigendomskaarten genummerd van 1 tot 10 (1=1punt;

Nadere informatie

Gnadenlos! Materiaal: Idee: Voorbereiding:

Gnadenlos! Materiaal: Idee: Voorbereiding: Gnadenlos! Auteur: Klaus Teuber Uitgegeven door Kosmos, 2001 Ga op zoek naar roem in een goudvindersdorpje, maar pas op: de gieren zitten reeds te loeren, voor 3 of 4 spelers vanaf 10 jaar. Materiaal:

Nadere informatie

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 1 speelbord met 2 aflegbanken en 2 scoretabellen 1 stoffen buidel 57 speelstenen 12 scorestaafjes

Nadere informatie

Die Siedler von Catan Das Würfelspiel Kosmos, 2007 Klaus TEUBER 1-4 spelers vanaf 7 jaar ± 45 minuten

Die Siedler von Catan Das Würfelspiel Kosmos, 2007 Klaus TEUBER 1-4 spelers vanaf 7 jaar ± 45 minuten Die Siedler von Catan Das Würfelspiel Kosmos, 2007 Klaus TEUBER 1-4 spelers vanaf 7 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 6 grondstofdobbelstenen 1 schrijfblok met 60 speelplannen 1 handleiding Spelvoorbereiding

Nadere informatie

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten

Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Palais Royal Hans im Glück, 2008 Xavier GEORGES 2-4 spelers vanaf 12 jaar ± 120 minuten Inleiding In het kasteelpark dartelen de edelen er op los. Over hen gaat het in dit spel. De spelers die de edelen

Nadere informatie

Racen maar!

Racen maar! Racen maar! Pak de dobbelsteen en gooi om de beurt voor de rode en de paarse racewagen. Tel het aantal gegooide ogen en kleur dit aantal cirkels behorend bij de racewagen die aan de beurt is. Wie komt

Nadere informatie

China Abacus Spiele, 2005 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

China Abacus Spiele, 2005 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten China Abacus Spiele, 2005 SCHACHT Michael 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Spelidee Ongeveer 200 jaar vóór Christus bevond China zich in het midden van politieke instabiliteit en stond het voor een

Nadere informatie

Die Weinhändler Amigo, 2004 Claudia HELY en Roman PELEK 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Die Weinhändler Amigo, 2004 Claudia HELY en Roman PELEK 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Die Weinhändler Amigo, 2004 Claudia HELY en Roman PELEK 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 63 wijnkaarten (telkens 3 flessen van nummer 5-25) 47 puntenfiches 3 lege flessen 1 handleiding

Nadere informatie

7 ovale markeerfiches 4 ovale markeerfiches (groene rugzijde) de speciale eigenschappen (blauwe rugzijde) voor gevorderden

7 ovale markeerfiches 4 ovale markeerfiches (groene rugzijde) de speciale eigenschappen (blauwe rugzijde) voor gevorderden Centraal Amerika lange tijd voor de veroveringen van een zekere Cortez. De Maya cultuur bevindt zich op een hoogtepunt. Machtige piramides zoals Tikal en Copan worden gebouwd en wij zijn erbij als bouwheer!

Nadere informatie

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten

Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Beim Jupiter Kosmos, 2008 Michael FELDKÖTTER 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 87 kaarten 65 speelkaarten - 60 kleurkaarten telkens de waardes 1-14 en één Godenkaart in vier kleuren

Nadere informatie

Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten

Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Trapper Clementoni, 2007 Wolfgang KRAMER en Michael KIESLING 2-4 spelers vanaf 10 jaar ± 90 minuten Spelmateriaal 64 buitkaartjes (36 dieren, 18 kano's, 5 kruiden, 5 paddenstoelen) 4 grenshoeken 1x 3x

Nadere informatie

De val van Rome: Speelmateriaal: Speelbord: Voorbereiding:

De val van Rome: Speelmateriaal: Speelbord: Voorbereiding: De val van Rome: Speelmateriaal: 1 speelbord Per speler (max. 4) één kleur speelfiguren te weten: 10 troswagens 9 krijgers 9 rijders 1 Romeinse legionair 40 plunderingfiches in 5 verschillende kleuren

Nadere informatie

HANDLEIDING Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek

HANDLEIDING Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek HANDLEIDING Petr Vojtěch Jindřich Pavlásek Doel De walvisspelers proberen een zo sterk mogelijk leger samen te stellen. De walvisspeler met de hoogste score wint. Een menselijke infiltrant (superspion)

Nadere informatie

De BRC F-1 League Regelgeving Seizoen 4. Inhoud: 1) Lobby Settings. 1.1) Sessie Opties 1.2) Race Instellingen 1.3) Assist Restricties.

De BRC F-1 League Regelgeving Seizoen 4. Inhoud: 1) Lobby Settings. 1.1) Sessie Opties 1.2) Race Instellingen 1.3) Assist Restricties. De BRC F-1 League Regelgeving Seizoen 4 Inhoud: 1) Lobby Settings 1.1) Sessie Opties 1.2) Race Instellingen 1.3) Assist Restricties 2) Penalties 2.1) Toepassen van Penalties 2.2) Penalty Strafpunten Systeem

Nadere informatie

Dog Schmidt (2008) WICHMANN 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Dog Schmidt (2008) WICHMANN 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Dog Schmidt (2008) WICHMANN 2-6 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 1 speelbord 110 speelkaarten (6x joker, alle andere kaarten telkens 8x) 30 spelfiguren (telkens 5 spelfiguren per kleur)

Nadere informatie

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt.

2) De karakterkaarten Elk van de 8 karakterkaarten heeft een bijzondere eigenschap, die verderop uitgelegd wordt. Het doel van het spel De spelers proberen hun eigen stad te vergroten door de bouw van 8 zo waardevol mogelijke gebouwen. Om dit te bereiken, kruipen ze iedere ronde in de huid van een ander karakter,

Nadere informatie

Tadsch Mahal Alea, 2000 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten

Tadsch Mahal Alea, 2000 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Tadsch Mahal Alea, 2000 KNIZIA Reiner 3-5 spelers vanaf 12 jaar ± 90 minuten Inleiding De Taj Mahal! Machtige Maharadja's, prachtige paleizen. Indië in het begin van de jaren achttienhonderd. De ruim 200

Nadere informatie

Mauerbauer Hans im Glück, 2006 Leo COLOVINI 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Mauerbauer Hans im Glück, 2006 Leo COLOVINI 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Mauerbauer Hans im Glück, 2006 Leo COLOVINI 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 30 houten torens in 3 kleuren 60 houten huizen in 5 kleuren 15 houten paleizen in 5 kleuren 4 telstenen 1

Nadere informatie

Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D Edling Telefon: +49 (0 ) Telefax: +49 (0 )

Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D Edling Telefon: +49 (0 ) Telefax: +49 (0 ) Selecta Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D-83531 Edling Telefon: +49 (0 ) 80 71-10 06-0 Telefax: +49 (0 ) 8071-1006-40 www.selecta-spielzeug.de 2002 / 2004 Selecta Spielzeug AG Viva Topo! De avontuurlijke

Nadere informatie

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint.

Doel: Opzet: Spelregels: De speler met de groene pion begint. Doel: Als projectopdracht moet er een game ontworpen worden door verschillende studenten en hiervoor is een team nodig wat bestaat uit minimaal 1x Game Designer, 1x Programmeur en 1x Artist. Twee spelers

Nadere informatie

Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding In 1977 bracht de spelauteur Sid Sackson het spel 'Can't stop' uit in de USA. In het jaar 1981

Nadere informatie

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 32 beeldkaartjes; 3x 3x 3x 3x 12x 12 speelstenen (telkens 3 in elke kleur); 1 dobbelsteen; 1 handleiding. Inleiding

Nadere informatie