1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017"

Transcriptie

1 1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 Begin 2016 heeft de Raad de Kadernota Integrale Veiligheid vastgesteld. Het Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 is het uitvoeringsdocument waarmee de gemeente Goirle de doelstellingen zoals geformuleerd in de Kadernota nader concretiseert en uitwerkt tot jaardoelen/acties. Het Uitvoeringsprogramma vormt niet alleen het werkprogramma voor meest direct betrokken ambtelijke ondersteuning, maar is tevens een referentiekader voor de gehele ambtelijke organisatie en betrokken partners over wat er in het jaar aan activiteiten op het gebied van veiligheid zal plaatsvinden. Voor het opstellen van het Uitvoeringsprogramma is gesproken met interne en externe betrokkenen. a. Vaststellen van bijgevoegd Uitvoeringsprogramma 2017 van de Kadernota Integrale Veiligheid b. Het Uitvoeringsprogramma 2017 aan de Raad ter kennisname voorleggen door middel van bijgevoegde raadsinformatie. 2. ONT Regionale samenwerking Beschermd Wonen, Opvang, Specialistische Vrouwenhulpverlening en Collectieve GGZ en Verslavingszorg Aan de orde zijn de ontwikkelingen op het gebied van Beschermd Wonen, Opvang, Specialistische Vrouwenhulpverlening en Collectieve Preventie GGZ en Verslavingszorg en de regionale samenwerking daarin. 1. De samenwerking in de regio Hart van Brabant op gebied van Beschermd Wonen, Opvang, Specialistische Vrouwenhulpverlening en Collectieve Preventie GGZ en Verslavingszorg te continueren. 2. De portefeuillehouder Wmo gemeente Tilburg te machtigen om de besluitvorming te bevestigen aan VWS en VNG voor 1 januari Opdracht te geven om te komen tot een Meerjaren Regionaal Plan van Aanpak. 4. Bijgevoegde raadsinformatiebrief te versturen aan de gemeenteraad.

2 Beleidsregels Jeugdwet 2017 Betreft vaststelling beleidsregels Jeugd voor 2017 De Beleidsregels Jeugdhulp gemeente Goirle 2017 vast te stellen. 4. MDV Verlening (aanvullende) bijstand aan jong meerderjarigen Onder omstandigheden kunnen jongeren in de leeftijd van 18 tot 21 jaar (jong meerderjarigen) aanvullend bijzondere bijstand krijgen voor levensonderhoud. Mede met het oog op de huisvesting van ex-alleenstaande meerderjarige vergunninghouders is er een reden om de eerder gemaakte afspraken rondom de bijstandsverlening aan jong meerderjarigen te evalueren en aan te passen. a. Handhaven van de eerder gemaakte afspraken inzake aanvulling van de bijstandsnorm voor jongeren in de leeftijd van 18 tot 21 jaar met bijzondere bijstand tot 45% van de norm voor gehuwden 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd; b. Toekennen van een verhoging van de bijstandsnorm van jongeren in de leeftijd van 18 tot 21 jaar met bijzondere bijstand tot 50% van de norm voor gehuwden 21 jaar tot pensioengerechtigde leeftijd wanneer de jongere: I. zelf alle woonkosten en woonlasten betaalt; EN II. zelf alle kosten ten behoeve van eten en drinken betaalt.

3 5. ONT 'Alle peuters naar de opvang' Aan gemeenten wordt gevraagd zich in te spannen om peuters die nu niet naar een voorschoolse voorziening gaan en waarvan de ouders geen recht hebben op kinderopvangtoeslag, twee dagdelen opvang aan te bieden. Gemeenten krijgen hiervoor 60 miljoen euro van de Rijksoverheid. Het einddoel is dat alle peuters naar een voorschoolse voorziening gaan. In dit voorstel wordt aangegeven hoe we de middelen zouden willen gebruiken. 1. Instemmen met het voorstel om de middelen in 2017 in te zetten voor extra activiteiten: Actieve communicatie over de mogelijkheid van peuteropvang; GGD Jeugdgezondheidszorg de opdracht geven deze mogelijkheid actief mee te nemen tijdens het 2 jaar en 3 maanden consult; Aanbieders opvang stimuleren om met een voorstel te komen voor een groter bereik; Doorontwikkelen Voor en Vroegschoolse educatie (VVE) en indien deze zienswijze wordt gedeeld in te zetten om de eventuele uitbreiding van VVElocaties mogelijk te maken. 2. Instemmen met de raadsinformatiebrief. 3. Kennis nemen van de brieven van het ministerie en VNG én het onderzoek 'Samenwerking in beeld' van Oberon. 4. In 2017 bezien waarom de genoemde groep van 13,8% van de peuters geen gebruik maken van de voorschoolse voorziening.

4 6. REB Implementatie grondstoffenbeleidsplan 7. REB Afvalstoffenverordening Het grondstoffenbeleidsplan is door de raad vastgesteld in december De implementatie van het plan is via een collegebesluit vastgesteld op 30 augustus In dit plan is onder andere aangegeven dat er een uitvoeringsplan opgesteld wordt om te komen tot reductie van de hoeveelheid restafval tot maximaal 60 kilogram per inwoner in Het voorliggend uitvoeringsplan gaat over de periode a. In te stemmen met het uitvoeringsplan behorende bij het Grondstoffenbeleidsplan. b. De raad via bijgevoegd raadsvoorstel voor te stellen om over te gaan tot de aanschaf van grijze 140 liter restafval containers en hiervoor een krediet beschikbaar te stellen van ,00. De daaruit voortvloeiende kapitaallasten kunnen binnen de begroting 2017 van afval, opgevangen worden. Vanaf 2017 wordt invulling gegeven aan de implementatie van het grondstoffenbeleidsplan om te komen tot een reductie van huishoudelijk restafval tot maximaal 60 kilogram per inwoner in Hiervoor is het nodig om verschillende inzamelsystemen en frequenties te beproeven. Daarom vindt er een wijziging plaats van de huidige verordening. Instemmen met de wijziging van de Afvalstoffenverordening 2009 en voor besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad.

5 8. ONT Incidentele subsidies 1e kwartaal 2017 Aan de orde is een viertal aanvragen voor incidentele subsidies voor activiteiten die worden uitgevoerd in het eerste kwartaal van In het mandaatbesluit is besloten dat alleen aanvragen boven de 2.500,00 en afwijzingen voorgelegd dienen te worden aan het college. Dit voorstel betreft het afwijzen van vier aanvragen voor incidentele subsidie. a. De aanvraag van Gemengd Koor Goirle voor een jubileumconcert af te wijzen; b. De aanvraag van de organisatie Verlies- en Verdrietverwerking Goirle af te wijzen; c. De aanvraag van KVG voor het project 'Heel Goirle Stemt!' toewijzen; d. De aanvraag van carnavalsvereniging De Kaaien voor het organiseren van het openbaar jeugdcarnaval in Riel af te wijzen. 9. ONT Verstrekken gemeentegarantie aan LTC Goirle Aan de orde is het verstrekken van een gemeentegarantie aan LTC Goirle voor de renovatie van 8 tennisbanen op sportpark De Wildenberg aan de Geitenhoef 2 te Goirle. a. De raad voor te stellen om de door LTC Goirle gevraagde garantie, onder de voorwaarden zoals vastgelegd in het Treasurystatuut van de gemeente Goirle, te verlenen voor het aantrekken van een geldlening van ,00, waarvan voor een bedrag van ,00 de Stichting Waarborgfonds Sport garant staat en voor een bedrag van ,00 de gemeente Goirle garant staat. b. Bijgevoegd raadsvoorstel door te geleiden naar de raad.

6 10. ONT Prestatieafspraken woonstichting Leystromen/gemeente Goirle Het maken van prestatieafspraken tussen gemeenten en woningbouwcorporaties is een verplichting uit de Woningwet. In deze afspraken geeft de corporatie aan hoe zij bijdraagt aan het gemeentelijke volkshuisvestingsbeleid. Een concept voor de prestatieafspraken 2016 tussen gemeente Goirle en woonstichting Leystromen ligt ter besluitvorming voor. a. Op voorwaarden van de in nota genoemde toevoegingen, instemmen met bijgevoegde concept-prestatieafspraken; b. Wethouder Van der Put te machtigen de prestatieafspraken te ondertekenen; c. na ondertekening van de prestatieafspraken, de afspraken ter kennisname aan de gemeenteraad sturen. 11. VVH Beroep op gelijkwaardigheidsbepaling Stichting Sporthal G.H.V. Er is geconstateerd dat de beheerder van Sporthal De Wissel - Stichting Sporthal G.H.V. - de verplichte controle- en opleveringsrapporten behorend bij de aanwezige brandmeld- en ontruimingsinstallatie niet kon overleggen. De beheerder heeft een voorstel voor een gelijkwaardige oplossing aangeleverd. Uw college wordt gevraagd hierover te beslissen. a. De beheerder van Sporthal De Wissel - Stichting Sporthal G.H.V. - heeft met het Rapport van Onderhoud BMI een gelijkwaardige oplossing aangedragen voor de eisen uit het Bouwbesluit 2012, waarmee de geconstateerde overtredingen ten aanzien van het aanleveren van een rapport van oplevering, een installatie attest en de gegevens van de beheerder (opgeleid persoon) van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie en diens bewijs van vakbekwaamheid, zijn opgeheven. b. De bevoegdheid tot het toepassen van artikel 1.3. van het Bouwbesluit dient, in geval van positieve besluitvorming, te worden gemandateerd aan de vergunningverleners.

7 12. ONT Herijking IOP In 2001 is de "Ontwikkelingsvisie centrumgebied gemeente Goirle" vastgesteld. In 2003 is dit gevolgd door het "Integraal Ontwikkelingsplan Centrum" (IOP Ruim 15 jaar na start van de visievorming over de gewenste ontwikkeling van het centrum van Goirle is het gewenst het plan te evalueren en te bezien of eerder vastgestelde ontwikkelingskaders ook nu nog geldend zijn. a. Kennis te nemen van de rapportage Herijking Integraal Ontwikkelplan Centrum Goirle b. Deze rapportage vrij te geven voor overleg en inspraak. c. De raad wordt geïnformeerd door middel van raadsinformatie. 13. ONT Principeverzoek Dr. Keyzerlaan 21 Goirle Er is een principeverzoek ingediend voor het verbouwen van de voormalige Openluchtschool aan de Dr. Keyzerlaan 21 in Goirle naar 7 woningen. a. Medewerking te verlenen aan het verzoek voor het verbouwen van de voormalige Openluchtschool aan de Dr. Keyzerlaan 21 in Goirle naar 7 woningen. b. Initiatiefnemer te informeren met de bijgevoegde brief.

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Evenementen legesvrij in het centrum In het collegeprogramma 2014-2018 staat, in paragraaf 4.8 Aantrekkelijk en levendig centrum, het volgende: Begin 2015 maakt het college een raadsvoorstel waarin

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Onderzoek onderwerpen samenwerking Dit collegeadvies vloeit voort uit de fase positie bepalen van het traject intergemeentelijke samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. De Stuurgroep Samenwerking

Nadere informatie

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 24-02-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Aanpassing verordening voorzieningen huisvesting onderwijs De Wet op het primair onderwijs en de Wet op de expertisecentra zijn onlangs gewijzigd in verband met de overheveling van de taak en het

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 Lijst nr. 21 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 23 mei tot en met vrijdag 27 mei 2011 PUBLIEKSDIENST Werkbezoek Uddel op 25 mei 2011 Voorstel dienst Publieksdienst: 1. instemmen

Nadere informatie

Van 9 december 2014 openbaar

Van 9 december 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 2 december 2014. Advies Akkoord. BW-007610 2 Onderwerp Internationale samenwerking Weert-Hangzhou (China) CS Advies 1. Instemmen met het document Internationale

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanwijzing toezichthouder Per 1 februari 2016 is X in dienst gekomen bij gemeente Goirle in de functie van toezichthoudster milieu op de afdeling Veiligheid, vergunningverlener en handhaving. Om

Nadere informatie

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24 Vaststellen van de notulen van de vergadering van 2 juni 2015. P-Besluitenlijst week 24. 151 VB Uitwerken mogelijkheden pilot hennepteelt Bijgaande commissienotitie voorleggen aan raadscommissie F&B om

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Nieuwe Verordening participatieraad gemeente Goirle 2015 Om de leden van de participatieraad een (vrijwilligers)vergoeding te kunnen verstrekken is het nodig een nieuwe verordening vast te stellen

Nadere informatie

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel 1. ONT Stand van zaken Gôolse Geheimen In 2016 is www.goolsegeheimen.nl gelanceerd. Deze website is een middel in het kader van de citymarketingscampagne Gôolse Geheimen. Afgelopen jaar is vooral gericht

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 50 13 december 2016 Datum 13 december 2016 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester M. Kromwijk - wethouder D.J.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. Besluitenlijst B&W BW2014/675. d.d. 9 december 2014

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. Besluitenlijst B&W BW2014/675. d.d. 9 december 2014 Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 16 december 2014 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven (burgemeester) De heer J.M.M. van den Beuken (wethouder) De heer P.J.M. Vogels (wethouder) De heer A.L.M.

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Boschkens-Surfplas"

2. ONT Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Boschkens-Surfplas 1. MDV Samenwerking arbeidsparticipatie Alle colleges in de regio Midden-Brabant hebben in oktober 2017 besloten tot implementatie van een regionale werkgeversdienstverlening. De achtergronden, stand van

Nadere informatie

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 Raadsvoorstel 49 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 B&W vergadering : 27 maart 2007 Dienst / afdeling : SE. MOeD Aan de gemeenteraad, Als één van de uitwerkingen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 28 november 2017

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 28 november 2017 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 38093 (Openbaar na een week) evaluatie van de pilot mengvormen winkels / horeca ('blurring') 1. kennis te nemen van de evaluatie van de pilot mengvormen winkels

Nadere informatie

B - Terugblik Brabant 5 hedenochtend - Ministerieel overleg bekosting beschermd wonen

B - Terugblik Brabant 5 hedenochtend - Ministerieel overleg bekosting beschermd wonen ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 15 september 2015 De besluitenlijst vaststellen. vastgesteld 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat wethouder C.P. Dijkstra Wethouder J.W. van Gelder Wethouder

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Sinds 9

Nadere informatie

O P E N B A R E N O T U L E N

O P E N B A R E N O T U L E N Vergadering College van B & W der gemeente Hellendoorn dd dinsdag 20 december 2016 Aanwezig: AH Raven, voorzitter F Dijkstra, secretaris JH Coes, wethouder JH van den Dolder-Soeten, wethouder JJ Beintema,

Nadere informatie

1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting

1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting 1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting 2. ONT Inclusie agenda Vanaf de invoering van de Wmo 2015 voert de gemeente Goirle de lokale maatwerkvoorzieningen voor de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Zivkovic verlaat om uur de vergadering.

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Wethouder Zivkovic verlaat om uur de vergadering. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. De Besluitenlijst B&W BW2014/654. d.d. 2 december 2014

Onderwerp Ambtelijk advies Collegebesluit. Besluitenlijst B&W. De Besluitenlijst B&W BW2014/654. d.d. 2 december 2014 Besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 9 december 2014 Aanwezig: De heer A.H.M. Verhoeven (burgemeester) De heer A.J.M. Walraven (wethouder) De heer P.H.G. Verlinden (wethouder) De heer J.M.M. van

Nadere informatie

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 18 september 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 MDV Aanbesteding ondersteuning Werkgroep opvang statushouders

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

Aldus besloten door burgemeester en wethouders, De secretaris,

Aldus besloten door burgemeester en wethouders, De secretaris, Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 23 januari 2018 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking lijst van uitnodigingen B De

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d.: 20 december 2016 Weeknr. 51 O P E N B A A R

Besluitenlijst d.d.: 20 december 2016 Weeknr. 51 O P E N B A A R Aanwezigen: de burgemeester, R.J. van de Mortel de wethouder, P.F.W.M. Pennings de wethouder, S.I.S. Heijboer-Klapwijk de wethouder, A.J.F. Potters de secretaris, drs. H.C. de Visch Eybergen Besluitenlijst

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 7 november 2017 No. 2017-41 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten wethouders G.P. van den Anker, mevr. J.H.A. Sørensen, J.H.L.M.

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 50.O (13-12-2016) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BenW week

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017

Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Openbare besluitenlijst Door burgemeester en wethouders genomen besluiten in week 12 juli t/m 8 augustus 2017 Datum aanmaak: 9 augustus 2017 Directie 2017019086 Vaststellen besluitenlijsten en besluitenlijsten

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 12 december Nr. afd. agendapunt/besluit

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 12 december Nr. afd. agendapunt/besluit Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 12 december 2018 Nr. afd. agendapunt/besluit 1. VVH Naamgeving openbare ruimte Voor de openbare ruimte van een nieuw bouwplan

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het

Oplegvel. 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Oplegvel 1. Onderwerp Preventie Geestelijke Gezondheidszorg en Verslavingszorg HR gemeenten 2. Rol van het Platformtaak volgens gemeente samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang Sinds 9

Nadere informatie

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan.

1. Opening en mededelingen. De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan. Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer W. van Vossen Mevrouw J.A. Koops Mevrouw L.J. van Dort De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014

Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Besluitenlijst burgemeester en wethouders, nr. 32, 19 augustus 2014 Aanwezig: Voorzitter: Secretaris: Wethouder: Wethouder: Jan Burger, loco Bert van den Brand, loco Wil Kosterman Hans Marchal Algemeen

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 17-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Regeling beschikbaarheidsdienst Binnen de gemeente Goirle zijn er drie medewerkers van de afdeling Realisatie en Beheer die op basis van een rooster buiten werktijd beschikbaar moeten zijn. Tot

Nadere informatie

CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015

CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015 CONCEPT-BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 20 januari 2015 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Verbeek Nijhof, Varkevisser, Luca en Fluitman en de gemeentesecretaris

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 13 maart 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Op grond

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

Beleidsregels peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Tytsjerksteradiel

Beleidsregels peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Tytsjerksteradiel Beleidsregels peuteropvang en voorschoolse educatie, gemeente Tytsjerksteradiel Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Tytsjerksteradiel overwegende, dat de raad op 25 juni 2015 heeft

Nadere informatie

OPENBARE B&W-BESLUITEN n.a.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42)

OPENBARE B&W-BESLUITEN n.a.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42) OPENBARE B&W-BESLUITEN n.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42) Nr. O Interne controleplan gemeente Veenendaal 2015. O Subsidieregeling Rijden op groen gas Veenendaal. O Wijziging CAR/UWO

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGE 14 JANUARI 2014 : 140101 Staf Corsanummer : 2013.00047 : Besluitenlijst met notulen van de collegevergadering van 6 januari 2014. Samenvatting : : De besluitenlijst met

Nadere informatie

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017

Nr. Afdeling Zaak Poho Onderwerp Samenvatting Advies Besluit BP 0.1 Secretaris B&W besluitenlijst 9 mei 2017 Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders. Dinsdag 16 mei 2017 om 9.30 uur in de kamer van de burgemeester, gemeentehuis te Neerijnen. Aanwezig: Nr. Burgerparticipatie Burgemeester

Nadere informatie

Openbaar openbaarheid: Overlegd met Financiën: d.d Raad: Ter besluitvorming

Openbaar openbaarheid: Overlegd met Financiën: d.d Raad: Ter besluitvorming ADVIES COLLEGE Onderwerp: VVE beleid 2018 *Z030A7D512A* Opgesteld door: A.F.B. Beijen Persbericht: Nee Telefoonnummer: (0294) 491 371 WKPB: Nee Datum: 24 juli 2017 Portefeuillehouder: Dhr. P. Eijking Registratienummer:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 4 oktober 2016 1. 9041 Afvalstoffenverordening gemeente Lisse 2017 1. handel de zienswijze af overeenkomstig de bijgevoegde nota. 2. stel de nota van inspraak van de concept Afvalstoffenverordening Lisse 2017 vast. 3.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Collectieve festiviteiten 2016 Op grond van artikel 4.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening moeten jaarlijks collectieve festiviteiten worden vastgesteld. De volgende dagen voor 2016 vast te

Nadere informatie

5. Sm Kwartaalrapportage 3e kwartaal 2017 en vooruitblik 4e kwartaal 2017 gemeentelijke liquiditeiten

5. Sm Kwartaalrapportage 3e kwartaal 2017 en vooruitblik 4e kwartaal 2017 gemeentelijke liquiditeiten 1. Bm Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 31 oktober 2017 V De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen V Ter bespreking lijst van uitnodigingen B De lijst doorgenomen en geactualiseerd.

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 19 juli 2011 29/3.03 BW11.0591 29/3.04 BW11.0431 29/3.05 BW11.0584 arverslag/arrekening 2010 Opon begroting 2011 Open Primair Onderwijs Noordenveld meerrenbegroting

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 13-2013. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 25 maart 2013. FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing enlijst B&W Smallingerland - week 13-2013 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 25 maart 2013 FBI 1. 635021 Arrest inzake Afvalsturing Afvalsturing heeft in 2006 een schadeclaim ingediend in verband met het door

Nadere informatie

Van 10 september 2013 openbaar

Van 10 september 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 03 september 2013. Akkoord. BW-006276 2 Onderwerp Bezwaarschrift tegen het besluit van 6 mei 2013 tot het opleggen van maatwerkvoorschriften op grond van

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Voorstel Portefeuillehouder 1. B Vaststellen van de openbare besluitenlijsten van 29 november 2016 en 30 november 2016.

Voorstel Portefeuillehouder 1. B Vaststellen van de openbare besluitenlijsten van 29 november 2016 en 30 november 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijsten van 29 november 2016 en 30 november 2016. De besluitenlijsten vaststellen. 2. B ---- Uitnodigingen Ter

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 25-06-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 18 juni 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

Voorstel aan de gemeenteraad

Voorstel aan de gemeenteraad Voorstel aan de gemeenteraad Onderwerp Harmonisatie kinderopvang en peuterspeelzaalwerk Vergadering Datum Agendapunt Rondetafelgesprek 29 juni 2017 10 Raadsvergadering 13 juli 2017 Classificatienummer

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

3 SECR Gewestelijke overige aangelegenheden. Ontwikkeling Geulstrand kaderstellend aan Raad voorleggen.

3 SECR Gewestelijke overige aangelegenheden. Ontwikkeling Geulstrand kaderstellend aan Raad voorleggen. BESLUITENLIJST: van de vergadering van burgemeester en wethouders van Valkenburg aan de Geul, gehouden op 14 februari 2012. AANWEZIG: Burgemeester drs. J.M.A. Eurlings. Wethouders : drs. H.M.L. Dauven,

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 10 mei 2016 om uur

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 10 mei 2016 om uur 00581133 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op 10 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. N.G.J. Lemlijn ) ) W.A. Verhees ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris

Nadere informatie

openbare besluitenlijst college

openbare besluitenlijst college openbare besluitenlijst college Reg.nr.: IN17-04255 Datum collegevergadering: 03-10-2017 Aanwezigen: Mevr. C.M.M. Noordman, secretaris Mevr. P.J.E. van de Loo, loco-burgemeester/voorzitter Dhr. M.J. van

Nadere informatie

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan

Advies De voorzitter opent de vergadering. Er worden enkele mededelingen gedaan Aanwezig: Voorzitter De heer M.J.D. Witteman Wethouders De heer J.W. Verkroost De heer P.F. de Groene De heer E.R.M. Balemans De heer V. van der Horst Mevrouw J.A. Koops De heer F. Živković-Laurenta Secretaris

Nadere informatie

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig:

H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris Afwezig: BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 8 januari 2019 Aanwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra

Nadere informatie

B&W openbare besluitenlijst inclusief publiekssamenvatting vergadering dd. 10 november 2014 Besluit nummer Omschrijving Besluit Publiekssamenvatting

B&W openbare besluitenlijst inclusief publiekssamenvatting vergadering dd. 10 november 2014 Besluit nummer Omschrijving Besluit Publiekssamenvatting 9370 9371 9372 Bezuinigingsmogelijkheden 2016 Financiële verordening gemeente Haren 2014 Verordening loonkostensubsidie Participatiewet Haren 2015 raad voor te stellen: a. kennis te nemen van de bezuinigingsmogelijkheden

Nadere informatie

Voorstel om te besluiten Het door de raad vastgestelde subsidieplafond voor de voorschoolse voorzieningen van te verhogen tot

Voorstel om te besluiten Het door de raad vastgestelde subsidieplafond voor de voorschoolse voorzieningen van te verhogen tot Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 13 september 2017 / 74 / 2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: Onderwerp Ophoging subsidieplafond voorschoolse voorzieningen Programma Onderwijs Portefeuillehouder

Nadere informatie

Van 25 november 2014 openbaar

Van 25 november 2014 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 18 november 2014. Akkoord. BW-007578 2 Onderwerp Verlenen van een voorlopig maximaal subsidie 2015 ad 1.105.480,00 aan het Munttheater. I Verlenen van een

Nadere informatie

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg 1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg De raad van de gemeente Goirle heeft op 13 maart 2018 besloten om voor het opheffen van de bestaande gemeenschappelijke regeling met Tilburg,

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2014.36208 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 16 september genomen besluiten 8 t/m 12 september 2014 door parafen

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W Cuijk

Besluitenlijst College B&W Cuijk Vergadering: 3 ADV/C/18/03548 Z/C/17/50224 Secretaris Uitnodigingen d.d. 1. Vijfsterrenlogistiek: Masterclass Digitalisering in de sector, donderdag 22 februari 2018 van 8.30-13.15 uur te Oss 2. Regio

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders

Burgemeester en wethouders Burgemeester en wethouders Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders van Gemeente Leerdam d.d. 18 december 2018 Aanwezig: Burgemeester T.P.J. Bruinsma Wethouder T. Meijdam Wethouder

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 23-04-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 16 april 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst

VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. de dato 21 JANUARI 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 21 JANUARI 2014 besluitenlijst Portefeuillehouder: Organisatie-eenheid: Besluitnummer: Burgemeester SECR intl4.0088 Betreft: Openbare

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 30 oktober 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 30 oktober 2018 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 30 oktober 2018 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden Nr. B&W nderwerp Com/ raad Beslissing Toelichting

Nadere informatie

Vergadering Burgemeester en Wethouders

Vergadering Burgemeester en Wethouders GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 51. O (18-12-2018 Besluitenlijst College Burgemeester en Wethouders Datum 18-12-2018 Tijd 9:15-12:00 Locatie Voorzitter Aanwezigen

Nadere informatie

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015

*Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 *Z022B83434B* BESLUITENLIJST openbaar Weesp bij de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 21 april 2015 Besluitnummer Onderwerp Besluit Z.47161/D.2347 Overeenkomsten arbeidsontwikkeling en werkgeversdienstverlening

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2012. Vastgesteld d.d.

Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2012. Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare Besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 18 december 2012 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, De secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave (alle stukken)

Besluitenlijst college B&W Grave (alle stukken) Vergadering: 2. ADV/G/16/01768 Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 12 juli 2016. Z/G/15/25151 Secretaris De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W-vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open-

Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 2017 Agendapunt Open- Besluiten bespreekstukken B&W-vergadering 31 oktober 44/2.01 BW17.0495 44/2.06 BW17.0427 Beantwoording college van de schriftelijke ronde van de algemene beschouwingen in 1e termijn bij de begroting 2018.

Nadere informatie

Op 1 januari 2015 treden de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) en de

Op 1 januari 2015 treden de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo 2015) en de Raadsvoorstel: 2014-1250 Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van de Verordening jeugdhulp Gorinchem 2015 en de Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2015 Datum: 23 september 2014 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

27 november aanvraag ex artikel 6.1 Wro inzake Wielstaete te Beneden-Leeuwen

27 november aanvraag ex artikel 6.1 Wro inzake Wielstaete te Beneden-Leeuwen LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN WEST MAAS EN WAAL 27 november 2018 Status Openbaar Voorzitter Aanwezig Definitief Ja V.M. van Neerbos Burgemeester V.M.

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.M. Demmers-van der Geest Wethouders R.F.J.W.M. van Dooren, L.P.T.M. Prevoo, M. de Zwarte R.W. Schiettekatte (1 e loco-secretaris)

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 83380 Datum : 23 september 2014 Programma : Jeugd, Welzijn en Werk en Inkomen Blad : 1 van 5 Cluster : Samenleving Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 27 februari 2018

Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 27 februari 2018 Openbare besluitenlijst Collegevergadering d.d. 27 februari 2018 Behandelde voorstellen Burgemeester Röell 42710 (Openbaar na een week) Jaarverslag toezicht & handhaving 2017 en Integraal Uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris

30 januari Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; Dhr. B.H.C. Brekelmans, wethouder; Dhr. A.L. van Kempen, wethouder; Dhr. J.J.G. Covers, secretaris LIJST VAN BESLUITEN VASTGESTELD DOOR HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN TEYLINGEN 30 januari 2018 Status Openbaar Aanwezig Afwezig Definitief Ja Mevr. C.G.J. Breuer, burgemeester; ; Dhr. A.L.

Nadere informatie

B&W besluitenlijst. Week / / /

B&W besluitenlijst. Week / / / B&W besluitenlijst Week: 8 Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: De heer J.F. Mulder De heer S. ter Wal De heer J.P. Hageman De heer A. Totté De heer F. van Mevrouw D. van Damme-Fassaert Week / / / Vaststellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders. Vergadering gehouden op 1 november 2016 Week 44

BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders. Vergadering gehouden op 1 november 2016 Week 44 BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 1 november 2016 Week 44 Aanwezig: L.M.B.C. Wagenaar-Kroon, G. Bekhuis, L. Bromet, J. van der Hoeven, J. Kes en N. van

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST

OPENBARE BESLUITENLIJST OPENBARE BESLUITENLIJST collegevergadering d.d. Aanwezig: Burgemeester A.R.B. van den Tillaar Wethouders J. de Jonge, A. Vader, S. Stroosnijder, J. Elliott Gemeentesecretaris M. van Vliet 2 e loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

gemeente Midden-Croningen

gemeente Midden-Croningen BESLUITENLIJST Vergadering college van BaW Opsteller: Mailadres: Els Jonker els.jonker@midden-groningen.nl Aanwezig: R.W. Munniksma, burgemeester, voorzitter A.F. Woortman, wethouder J. Borg, wethouder

Nadere informatie

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst

VERGADERING. de dato 2 SEPTEMBER 2014. besluitenlijst Gemeente UITGEEST VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS de dato 2 SEPTEMBER 2014 besluitenlijst Burgemeester SECR int 14.2414 Betreft: Openbare B&W-besluitenlijst van 26 augustus 2014 Het vaststellen

Nadere informatie