Juni tot en met december 2016 Wegwerkzaamheden in Oosterhout

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Juni tot en met december 2016 Wegwerkzaamheden in Oosterhout"

Transcriptie

1 Juni tot en met december 2016 Wegwerkzaamheden in Oosterhout Van juni tot en met december 2016 vinden er wegwerkzaamheden plaats aan een aantal wegen in Oosterhout. In de plattegrond ziet u de meeste activiteiten die dan plaatsvinden. Deze werkzaamheden leveren doorgaans hinder op voor het (doorgaand) verkeer waarbij er in een aantal gevallen een omleidingsroute geldt. Naast wegwerkzaamheden wordt er ook op veel andere locaties gewerkt aan het verbeteren van de riolering en groenvoorzieningen. We kunnen de wegen vaak niet verbeteren zonder deze eerst af te sluiten. Hoofseweg (Sterrenlaan-Patrijslaan) Vanaf heden tot medio juli vinden hier werkzaamheden plaats; de aanleg van een waterader, herinrichting van de rijbaan en het westelijk gelegen fietspad. De weg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; fietsers en voetgangers kunnen wel onder het viaduct van de Bovensteweg door. De bus wordt omgeleid. Keiweg-Noord (gedeelte Ridderstraat t/m kruising Kloosterstraat) Vanaf 6 juni tot en met 22 juli vinden er wegwerkzaamheden plaats op de rijbaan van een gedeelte van de Keiweg; het gedeelte van de Ridderstraat tot en met de kruising met de Kloosterstraat. Het gemotoriseerd verkeer (inclusief de bus) wordt omgeleid. Het westelijke trottoir blijft toegankelijk. Kegelstraat In juli wordt de Kegelstraat als 30 km/u-zone ingericht en vinden er werkzaamheden plaats aan kabels en leidingen. De straat wordt circa vier weken afgesloten voor doorgaand verkeer. Abdis van Thornstraat (rotonde Ridderstraat t/m rotonde Pasteurlaan) Van 25 tot en met 27 juli wordt de Abdis van Thornstraat vanaf de Leijsenhoek tot en met de rotonde Pasteurlaan/Strijenstraat in beide rijrichtingen afgesloten vanwege asfaltonderhoud. Het Amphiaziekenhuis is dan alleen bereikbaar vanaf de noordzijde Burg. Elkhuizenlaan. Op 28 en 29 juli is het deel van de Abdis van Thornstraat ten zuiden van de Leijsenhoek tot aan de rotonde met de Ridderstraat/Hoogstraat aan de beurt. Voor de gehele week is er een grootschalige omleiding. De bus rijdt enkele dagen door de Hoefakker- Albert Schweitzerlaan.

2 Keiweg-Zuid (Ridderstraat-Van Oldeneellaan) In september wordt in de trottoirs van gedeelte Keiweg (gedeelte tussen Ridderstraat en Van Oldeneellaan) een nieuwe gasleiding gelegd. In het westelijke trottoir wordt de oude leiding verwijderd. Daarna wordt de bestrating op het gedeelte Ridderstraat-Slotjesveld opgeknapt. Winkels blijven bereikbaar vanaf de Van Oldeneellaan. Santrijngebied rondom parkeergarage Basiliek Vanaf half september (naar verwachting) wordt de openbare ruimte rondom de parkeergarage Basiliek opnieuw ingericht. Deze werkzaamheden gebeuren nadat de nieuwbouwwoningen gereed zijn en duren tot en met december. Sterrenlaan (vanaf Hoofseweg tot Burg. Elkhuizenlaan) Van september tot en met december wordt de gehele Sterrenlaan heringericht naar een 30km/u-straat. Tijdens de gefaseerde uitvoering van de werkzaamheden is er geen doorgaand verkeer mogelijk. Hiervoor komen omleidingsroutes. Slotlaan herinrichting Van eind september tot half november krijgt de Slotlaan ten noorden van de Ridderstraat een nieuwe inrichting (over de volledige breedte). Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk en er komen omleidingsroutes. Markt en Leijsenhoek In oktober vervangt Enexis een gietijzeren leiding op de Markt. In november is de Leijsenhoek -vanaf de Markt tot aan de kruising met de Mathildastraat- aan de beurt. Bevoorrading van de winkels blijft mogelijk. Wilhelminakanaal-Zuid (Lage Molenpolderweg tot voorbij kruising Paterserf) In september (naar verwachting) worden de rijbaan en het fietspad van Wilhelminakanaal-Zuid opnieuw geasfalteerd. Doorgaand rijverkeer is dan voor enkele weken niet mogelijk. Het asfalteren van de rijbaan gebeurt in fasen om onder andere de sportclubs zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

3 Provincialeweg N282 door Dorst Deze weg wordt momenteel opgeknapt in opdracht van de provincie Noord-Brabant. Meer informatie over de uitvoeringsperiode vindt u op

4 8 juni Nationale Buitenspeeldag Op woensdag 8 juni is het Nationale Buitenspeeldag. De gemeente Oosterhout doet hier ook aan mee met een recordaantal van 17 deelnemende wijken en straten. Op 8 juni worden verschillende straten in Oosterhout afgesloten zodat ongeveer 3000 kinderen veilig op straat kunnen spelen. Wethouders Willemsen, Janse, Van der Helm en Vissers zullen een aantal straatfeesten bezoeken. In een schone straat, spelen kinderen beter De gemeente koppelt de Buitenspeeldag 2016 aan de actie In een schone straat, spelen kinderen beter. Hoe de omgeving eruit ziet bepaalt ook het gebruik ervan. Op vakantie rijden we graag verder als een parkeerplaats er vies uitziet en het zit prettiger in een schoon bushokje. Zo is het ook in de straat waar kinderen spelen: een schone omgeving voelt veiliger. De Nationale Buitenspeeldag is een landelijk initiatief. In Oosterhout wordt de Buitenspeeldag mede mogelijk gemaakt door verstrekte subsidie van de gemeente en het faciliteren van afzettingen en kliko s.

5 6 juni Startersavond ZZP ers Hebt u plannen om te starten als ZZP er? Dan nodigen de gemeenten Oosterhout, Drimmelen en Geertruidenberg u graag uit voor de ZZP Startersavond op maandag 6 juni om uur. Locatie: Fort Gertrudis, Haven 5, Geertruidenberg. Als (bijna) startende ZZP er heeft u een aantal eigenschappen nodig: durf, doorzettingsvermogen, vakkennis en ondernemersgeest. Met deze eigenschappen wilt u waarschijnlijk snel aan de slag als ZZP er, maar wel op een doordachte manier. De gemeente vindt het ook belangrijk dat u deze stap naar zelfstandig ondernemerschap goed voorbereid neemt. Daarom organiseren de gemeenten uit de Amerstreek deze informatieavond speciaal voor u. Programma Vanaf uur bent u van harte welkom bij Fort Gertrudis in Geertruidenberg. Om uur start het programma. Een ondernemersadviseur van de Kamer van Koophandel verzorgt de introductie over het starten als zelfstandig ondernemer. Vervolgens krijgt u informatie over opleidingen vanuit het Business Coach project voor (toekomstig) ZZP ers. Aansluitend is er een informatiemarkt met onder andere banken, het UWV en de Kamer van Koophandel. Tijdens de avond is er voldoende gelegenheid om te netwerken en kennis te delen. De avond eindigt om uur.

6 Kent u iemand die een onderscheiding verdient? Aanvraag Koninklijke onderscheiding indienen vóór 1 juli 2016 Vrijwilligers die zich 15 jaar of langer inzetten kunnen een lintje verdienen. Ook iemand die in zijn werk buitengewone prestaties levert, kan worden onderscheiden. Veel vrijwilligers werken vaak onopvallend en op de achtergrond. Deze personen mogen best eens in het zonnetje worden gezet. De burgemeester nodigt inwoners, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties uit om Oosterhoutse inwoner(s) voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. Deze aanvraag dient vóór of uiterlijk 1 juli bij de burgemeester binnen te zijn. De Lintjesregen 2017 vindt plaats op woensdag 26 april; de laatste werkdag voor Koningsdag. Voordragen Koninklijke onderscheiding Kent u iemand die in 2017 een Koninklijke onderscheiding verdient? Neem dan contact op met de heer S. Kock, medewerker kabinet en representatie van de gemeente Oosterhout, via telefoonnummer Hij adviseert u of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een lintje, legt u de aanvraagprocedure uit en stuurt u het aanvraagformulier op. Meer informatie Op vindt u veel informatie over de procedure van een (aanvraag) Koninklijke onderscheiding en kunt u het aanvraagformulier downloaden.

7 6 juni Bijeenkomst Verbindend Bestuur Van meedenken tot meedoen. In de concept-nota onder die noemer geeft het college aan hoe zij vorm willen geven aan Verbindend Bestuur, oftewel burgerparticipatie en bewonersinitiatieven. De nota is geschreven op basis van de ideeën en suggesties die inwoners hebben gegeven tijdens een bijeenkomst in Tot en met 6 juni kunnen belangstellenden hun reactie geven over de concept-nota via mail, brief of tijdens de publieksbijeenkomst op 6 juni. Inhoud De concept-nota heeft als eerste doel helderheid voor alle betrokkenen te scheppen over Verbindend Bestuur. Daarnaast wordt in de nota een aantal concrete beleidsvoornemens en actiepunten aangekondigd. Dat levert meer duidelijkheid op over hoe de gemeente omgaat met het meedenken over het beleidsproces (burgerparticipatie) en ideeën die bewoners willen uitvoeren (bewonersinitiatieven). Reageren In de periode tot en met 6 juni wil het college inwoners, organisaties, ondernemers en verenigingen in staat stellen te reageren op de concept-nota. Deze is te vinden op Reageren kan onder andere door een te sturen aan verbindendbestuur@oosterhout.nl of een brief aan het college van burgemeester en wethouders, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout, onder vermelding van Verbindend Bestuur. Daarnaast wordt op maandag 6 juni een publieksbijeenkomst gehouden. Deze vindt plaats in het gebouw van BOCK (voormalig zwembad De Blikken) aan het Paterserf 10 te Oosterhout. De bijeenkomst start om uur. Alle reacties zullen vervolgens worden verwerkt in een raadsvoorstel tot vaststelling van de beleidskaders. Deze nota zal de raad worden aangeboden voor bespreking in de raadsvergadering van 10 juli aanstaande.

8 Fiets ook mee! 9 tot en met 12 juni Fietsvierdaagse Oosterhout Dit jaar is de Oosterhoutse Fietsvierdaagse van donderdag 9 juni tot en met zondag 12 juni. U mag zelf bepalen hoeveel dagen u deelneemt en u kunt kiezen uit routes van 25, 40 of 60 kilometer. Het aantal km. dat u wilt fietsen, hoeft niet iedere dag hetzelfde te zijn. U kunt starten tussen 9.00 uur tot uur. Om uur dienen alle deelnemers binnen te zijn voor het halen van de laatste stempel op zijn/haar stempelkaart. Startlocatie is terrein honkbalvereniging Twins, aan de Kasteeldreef. Deelname kost 10,- per persoon voor vier dagen, of 3,50 per dag. Kinderen tot en met 16 jaar zijn gratis. U ontvangt een routekaart, toegang tot een themalocatie onderweg en een stempelkaart. Als u de stempelkaart eind van de dag inlevert, maakt u kans op mooie prijzen. Ook steunt u met uw deelname de AHC-vereniging die onderzoek verricht naar de oorzaken van deze neurologische aandoening. Aanmelden/ meer informatie Inschrijven kan op de dag zelf bij de startlocatie maar ook vooraf bij het VVV of op Betaling ter plaatse contant of via pin, of vooraf bij het VVV Oosterhout. Wandelaars en steppers zijn uiteraard ook welkom. De routes zijn niet geschikt voor skaters en skeelers.

9 Van 1 tot en met 8 juni Stem op uw favoriete kermisfoto! Vorig jaar heeft de gemeente Oosterhout deelnemers gevraagd voor de Kermisfotowedstrijd. Iedereen kon zijn/haar leukste foto, gemaakt op de Oosterhoutse kermis van 2015, opsturen. De foto s behoren wel aan een aantal technische eisen te voldoen en er moet toestemming gegeven worden voor het gebruik van de foto door de gemeente Oosterhout. (Ook voor diegenen die eventueel op de foto staan maar niet de inzender zijn). Uit alle ingezonden foto s heeft de gemeente tien foto s geselecteerd die meedoen aan de volgende ronde; de publieksprijs. Van 1 tot en met 8 juni kunnen bezoekers van en Facebook Oosterhout Familiestad stemmen op zijn/haar favoriete kermisfoto. De vier foto s met de meeste stemmen winnen! Deze worden door de gemeente Oosterhout gebruikt in reclame/advertenties voor de Oosterhoutse kermis van Stemt u ook?!

10 In juni extra handhavingscontroles Het team Handhaving van de gemeente Oosterhout handhaaft iedere maand extra op bepaalde onderwerpen. In juni gaan zij door met extra controles op hondenoverlast, fietsen in de binnenstad en jeugdoverlast. Waar wordt op gecontroleerd? Hondenoverlast: De hondenbezitter dient een plastic zakje bij zich te hebben tijdens het uitlaten van zijn/haar hond. Boete voor het niet naleven kost 90,- De hondenbezitter heeft opruimplicht: hij/zij is verplicht de poep van de hond direct op te ruimen. Uitzondering zijn de door de gemeente aangewezen uitlaatplaatsen en losloopgebieden. De volle zakjes kunnen in hondenpoepbakken, andere afvalbakken of de eigen container voor restafval. De boete voor het niet direct opruimen van hondenpoep is 140,- In heel de gemeente Oosterhout moeten honden buiten aan de lijn, met uitzondering van de losloopgebieden. Bij het niet naleven hiervan bedraagt de boete 90,-. N.B. De opruimplicht geldt niet voor blindengeleidehonden of andere honden die dienen als hulp of geleide voor gehandicapten. Verboden voor honden Het is verboden voor honden bij kinderspeelplaatsen, sportterreinen en scholen. Deze gebieden zijn te herkennen aan het rode bordje. Meer informatie Op > inwoners > openbare-ruimte > beheer-openbare-

11 ruimte > hondenuitlaatplaatsen vindt u informatie over losloopgebieden, uitlaatplaatsen en verbodsgebieden. Fietsen in de binnenstad: Handhavers controleren extra op fietsers die in de binnenstad rijden gedurende de tijden waarop dit verboden is*. Brom- en snorfietsers worden ook gecontroleerd; voor hen is het overigens op geen enkel tijdstip toegestaan om door de binnenstad te rijden. *Verboden te fietsen op onderstaande tijden: Centrum winkelgebied Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en koopzondag: van uur Vrijdag (koopavond) van uur Centrum Klappeijstraat In de Klappeijstraat mag op geen enkel tijdstip gefietst worden Arkendonk winkelgebied Hier mag op geen enkel tijdstip gefietst worden Zuiderhout winkelgebied Hier mag op geen enkel tijdstip gefietst worden Een boete voor (brom-/snor) fietsen in de binnenstad bedraagt 55,-. Medewerkers van Handhaving kunnen ook optreden indien zij geen uniform dragen. Zij moeten zich altijd kunnen legitimeren. Vraag daarom altijd naar legitimatiebewijzen indien u aangehouden wordt. Jeugdoverlast: In de zomer hebben jongeren vakantie en zoeken zij elkaar op in de openbare ruimte. Sommige jongeren hebben vaak niet in de gaten dat zij door het samenzijn overlast veroorzaken. Meestal gaat het hierbij om geluidsoverlast en afval dat door hen op straat wordt gegooid. Handhaving gaat daarom in deze periode vaker langs de plekken waar jongeren zich bevinden. Indien nodig spreken zij jongeren aan op hun gedrag. Inwoners vinden het vaak moeilijk om jongeren aan te spreken; maar toch is het prettig als we dit samen blijven doen. Mocht blijken dat na aanspreken, de jongeren overlast blijven geven, dan worden de gegevens van de jongeren geregistreerd. Dit gebeurt om de overlast gevende groepen in beeld te krijgen en zo aan te kunnen pakken.

12 Wat kunt u doen bij jeugdoverlast? Spreek jongeren respectvol aan, daarmee is de kans groter dat u respect terugkrijgt dan bij stemverheffing. Vaak realiseren zij zich niet dat zij overlast veroorzaken. Als u zegt wat u dwarszit, hebben zij de kans zich aan te passen. Indien u erg boos bent, stel dan het gesprek even uit. Ga ook niet direct achter hun rug om naar de politie maar spreek hen aan als het (weer) rustig is. Het helpt ook mee iets aardigs te zeggen als het goed gaat of gewoon een praatje te maken. Als u op een plek woont waar veel jongeren komen, dan is dit zeker de moeite waard. Als deze groep jongeren opgroeit dan komen er weer andere jongeren voor in de plaats. Ze horen van elkaar hoe het er aan toe gaat op die locatie. Melding doen Werkt aanspreken niet of schat u in dat dit gevaarlijk voor u kan zijn? Stuur dan een naar cojor@oosterhout.nl Als de situatie zo dringend is dat u niet op de gemeente kunt wachten bel dan de politie op telefoonnummer Indien er gevaar is voor personen of goederen bel dan het centrale alarmnummer 112.

13 Voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar 11 juni Watervoetbaltoernooi en BMX-clinic op Warande! Ben jij tussen de 8 en 12 jaar? Kom dan op 11 juni naar Recreatieoord De Warande! Van is het watervoetbaltoernooi. Hier speel je voetbal in je zwemkleding in het zwembad waarbij de bodem erg hoog staat! Van uur is de BMX-clinic; hierin leer je fietsen op een heuse BMX. Je fietst zelfs over schansjes! De BMX-fiets en beschermers lenen wij je. Het is verplicht om tijdens de BMX-clinic stevige dichte schoenen te dragen. Na deze activiteiten kun je lekker blijven zwemmen! Je betaalt alleen de entreeprijs voor het Recreatieoord ( 5,- per persoon) de activiteiten zelf zijn gratis. Je dient je hiervoor wel in te schrijven op De activiteiten worden georganiseerd door programma Jong van de gemeente Oosterhout samen met OiB (Oosterhout in Beweging).

14 Op zoek naar werk? Download de app Oosterhout Werkt De app Oosterhout Werkt biedt handige informatie voor werkzoekenden. Met deze app word je via je smartphone op de hoogte gehouden over vacatures en inkomenshulp. Mensen met een bijstandsuitkering vinden op de app ook info over bijeenkomsten en hun uitkering. Oosterhout Werkt heeft vier functies: Vacatures wekelijks plaatst de gemeente hier de nieuwste vacatures van WerkLink. Via de app kun je direct reageren op een vacature die je interessant lijkt. Nieuws het laatste nieuws over succesvolle plaatsingen, je uitkering én inkomenshulp vind je onder dit kopje in de app. Informatie hier vind je contactgegevens en meer informatie over instanties die hulp en ondersteuning kunnen bieden zoals Surplus, de Kredietbank en netwerkclubs. Data uitbetaling uitkering in deze functie staan de data waarop je jouw uitkering gestort krijgt. Zo ben je altijd op de hoogte van wanneer je je uitkering kunt verwachten. Oosterhout Werkt is gratis te downloaden op alle smartphones en wordt ondersteund door Android en ios. De app wordt niet ondersteund door tablets.

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA

Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA In september duidelijkheid over voormalig UWV-gebouw Vertraging zoektocht opvanglocaties vanwege heroverweging COA Vanwege de dalende vluchtelingeninstroom heroverweegt het COA de behoefte aan opvanglocaties

Nadere informatie

Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht!

Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht! Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht! Gebruikt u uw vakantiegeld om de gaten in uw portemonnee te dichten? Of houdt u altijd een stuk maand over aan het eind van uw portemonnee?

Nadere informatie

Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis

Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. Ongeveer 65 attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan,

Nadere informatie

NL-Alert; voor melding van noodsituatie bij u in de buurt!

NL-Alert; voor melding van noodsituatie bij u in de buurt! NL-Alert; voor melding van noodsituatie bij u in de buurt! Bij een noodsituatie in uw omgeving wilt u wel weten wat u moet doen. Daarom is er NLAlert. Als er bij u in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvangt

Nadere informatie

uw inkomen is de afgelopen 36 maanden niet (veel) hoger geweest dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm:

uw inkomen is de afgelopen 36 maanden niet (veel) hoger geweest dan 110% van de voor u geldende bijstandsnorm: Eén keer per jaar financieel steuntje in de rug Mensen met een laag inkomen, kunnen in aanmerking komen voor een jaarlijkse tegemoetkoming: de individuele inkomenstoeslag. Na toekenning van deze toeslag,

Nadere informatie

Werkzaamheden fietspad Kromgatweg

Werkzaamheden fietspad Kromgatweg Werkzaamheden fietspad Kromgatweg Vanaf maandag 18 april vinden er wegwerkzaamheden plaats op het fietspad aan de Kromgatweg. Dit fietspad is versleten en voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen. De huidige

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Hieronder geven wij de openingstijden aan van het stadhuis, de milieustraat, Recreatieoord De Warande, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) in Tilburg

Nadere informatie

Kermiswebsite van de gemeente Oosterhout Op vindt u meer informatie over het programma, de attracties, wedstrijden en meer!

Kermiswebsite van de gemeente Oosterhout Op  vindt u meer informatie over het programma, de attracties, wedstrijden en meer! Hebt u er al zin in? Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. Ongeveer 65 attracties staan op parkeerterrein

Nadere informatie

Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat

Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat Vanaf 18 april werkzaamheden in de Sint Josephstraat Vanaf maandag 18 april worden er bestratingswerkzaamheden uitgevoerd in de Sint Josephstraat in het gedeelte tussen de Catharinastraat en de Zandheuvel.

Nadere informatie

Hoe herkent u losloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en gebied verboden voor honden?

Hoe herkent u losloopgebieden, hondenuitlaatplaatsen en gebied verboden voor honden? Hondenbeleid- en regels in Oosterhout Honden zijn heel belangrijk voor hun baasjes. Alleen het plezier van de een mag niet ontaarden in overlast voor de ander. Daarom heeft de gemeente regels opgesteld

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Aanvragen dienen uiterlijk 1 juli binnen te zijn Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Volgens traditie vindt de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen aan mensen

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe

Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe Samen prettig buiten. U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten

Nadere informatie

Over honden, voor baasjes

Over honden, voor baasjes Over honden, voor baasjes Hondenbezit in gemeente Overbetuwe U woont met uw hond(en) in gemeente Overbetuwe. Wij vinden het belangrijk dat u de ruimte krijgt om samen te genieten van het wandelen en spelen

Nadere informatie

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd De Dinsdagmarkt op de Markt is per direct opgeheven. Dat komt vanwege de afname van klantbezoeken waardoor de werving van nieuwe marktkooplieden stagneerde

Nadere informatie

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren:

Voor particuliere afnemers gelden dezelfde voorwaarden als voorgaande keren: COMPOST AFHAALDAGEN VOORJAAR 2012 Ook dit voorjaar vindt er een compostactie voor de inwoners van de gemeente Oosterhout plaats. Hiervoor is compostering De Hillen, Statendamweg 100, op de volgende data

Nadere informatie

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen.

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen. Nummer 39 mei 2015 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de Dag van de bouw, de weekendafsluiting van de Arnhemseweg

Nadere informatie

Gemeente Zeist. Colofon. Uitgave. Gemeente Zeist. Postbus 513 3700 AM Zeist www.zeist.nl. januari 2008. Oplage 1.000 ex.

Gemeente Zeist. Colofon. Uitgave. Gemeente Zeist. Postbus 513 3700 AM Zeist www.zeist.nl. januari 2008. Oplage 1.000 ex. Gemeente Zeist Colofon Uitgave Gemeente Zeist Postbus 513 3700 AM Zeist www.zeist.nl januari 2008 Adressen Publiekshal Gemeente Zeist Slotlaan 20, Zeist-Centrum Wijkwinkel Noord Joh. Van Oldenbarneveltlaan

Nadere informatie

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Onder het motto Ik wil je zien zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting.

Nadere informatie

Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2013

Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2013 Stichting Wijkteam Plaswijck p/a De Buurtstee, Gildenburg 1, 2804 VJ Gouda info@wijkteamplaswijck.nl www.wijkteamplaswijck.nl Telefoon 06-239.56.999 Twitter: @wtplaswijck Facebook: wijkteamplaswijckgouda

Nadere informatie

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september wordt de riolering vervangen in de Spechtstraat ter hoogte van huisnummers 22 tot en met 46 (even) en 23 tot en met 45 (oneven).

Nadere informatie

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015

1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering van 21 en 22 april 2015 Concept-agenda raadsvergadering dinsdag 26 mei 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Raadzaal DEEL A: Vaststelling agenda en verslagen 1. BI.0150211 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150212 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

Kermis Oosterhout start op 15 augustus

Kermis Oosterhout start op 15 augustus Kermis Oosterhout start op 15 augustus De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 15 augustus tot en met woensdag 20 augustus. De attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan, het Slotpark,

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

Tot en met 15 juli werkzaamheden gedeelte Hoofseweg

Tot en met 15 juli werkzaamheden gedeelte Hoofseweg Tot en met 15 juli werkzaamheden gedeelte Hoofseweg Sinds 25 april tot en met 15 juli 2016 vinden er werkzaamheden aan de Hoofseweg plaats tussen de aansluiting met de Sterrenlaan en de Patrijslaan/Sterkenburg.

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven

De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven De omgevingsvergunning: gemak voor burger en bedrijfsleven Per 1 oktober 2010 is de nieuwe omgevingsvergunning van kracht. Wie wil bouwen, verbouwen, een boom wil kappen of een nieuwe oprit wil aanleggen

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

Samenwerking ketenzorg dementie een feit

Samenwerking ketenzorg dementie een feit Samenwerking ketenzorg dementie een feit Op maandag 20 juni 2011 ondertekenden de gemeente Oosterhout en de verschillende ketenpartners de samenwerkingsovereenkomst Keten zorg dementie Oosterhout, waarmee

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 28 september Evaluatie hondenbeleid en voorstel nieuw hondenbeleid

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 28 september Evaluatie hondenbeleid en voorstel nieuw hondenbeleid Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 Evaluatie hondenbeleid en voorstel nieuw hondenbeleid Voorstel: 1. Kennisnemen van de evaluatie hondenbeleid. 2. Het nieuwe modernere hondenbeleid vaststellen. 3. Het nieuwe

Nadere informatie

Gemeente Loon op Zand. Vastgesteld februari 2016. Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1

Gemeente Loon op Zand. Vastgesteld februari 2016. Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1 Hondenbeleid Loon op Zand Gemeente Loon op Zand Vastgesteld februari 2016 Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1 Inhoud Hondenbeleid Loon op Zand... 1 Gemeente Loon op Zand... 1 september 2015... 1 Inleiding...

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei 2016

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei 2016 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 24 mei en woensdag 25 mei 2016 Aanvang: 19.30 uur Plaats: Raadzaal Agenda 24 mei 2016 DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0160223 Definitieve raadsagenda

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015

Welkom. Informatieavond herinrichting Ambyerweg. 2 september 2015 Welkom Informatieavond herinrichting Ambyerweg 2 september 2015 1 Vanavond toelichting op de geplande herinrichting van Ambyerweg beantwoorden van uw vragen Herinrichting bestaat uit 2 onderdelen: fase

Nadere informatie

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten!

HONDENKAART. schone stad iedereen uitgelaten! HONDENKAART Uitgave 2009 schone stad iedereen uitgelaten! Honden horen erbij in Den Haag! Opruimmiddelen voor hondenpoep Honden spelen al eeuwen een belangrijke rol in onze samenleving. Vooral als gezelschapsdier,

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

Wijziging opvragen bouwvergunningen

Wijziging opvragen bouwvergunningen Wijziging opvragen bouwvergunningen Een deel van het gemeentelijk bouwarchief wordt op 5 maart overgebracht naar het Regionaal Archief Tilburg (RAT). Het gaat hier om de dossiers van 1947 tot en met 1990.

Nadere informatie

De basisregels van Zwijndrecht

De basisregels van Zwijndrecht Deze folder vertelt u alles wat u moet weten over het hondenbeleid van Zwijndrecht. Want hondenpoep op straat; daar trappen wij liever niet in, u ook niet en zelfs uw hond niet. Daarom wordt Zwijndrecht

Nadere informatie

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Op vrijdag 15 juli vinden er van 19.00 uur tot ongeveer 05.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken op de A27 bij afrit

Nadere informatie

Helmondse hondenwijzer

Helmondse hondenwijzer Wat mijn baasje moet weten... Helmondse hondenwijzer Maart 2012 Wat mijn baasje moet weten... Helmondse hondenwijzer In Helmond wonen ruim 88.000 mensen en meer dan 7.200 honden. Die honden worden elke

Nadere informatie

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden.

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden. Aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen In februari 2013 wordt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen door de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verstuurd.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Toezicht en Handhaving in Assen

Toezicht en Handhaving in Assen Toezicht en Handhaving in Assen Een veilige en leefbare gemeente Als er iets mis gaat in de samenleving, gaat de vinger al snel naar de gemeente. Waren de vergunningen en het toezicht daarop in orde? En

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE U bent 1 van de eerste bewoners van de nieuwe wijk westergouwe. Aan u als pionier daarom een hartelijk welkom! Verschillende partijen werken aan de bouw, onderhoud en beheer

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 10 september 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Helmondse hondenwijzer

Helmondse hondenwijzer Helmondse hondenwijzer oktober 2017 Helmondse hondenwijzer Als u één of meerdere honden heeft, betaalt u hondenbelasting. Met deze inkomsten zorgt de gemeente ervoor dat er voorzieningen zijn om uw hond(en)

Nadere informatie

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered

Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Carnaval 2016 voor jeugd in Oosterhout gered Dit jaar dreigde er weinig te beleven te zijn voor de Oosterhoutse jeugd tijdens Carnaval maar dat is nu opgelost. Zo kunnen jongeren van 14 tot en met 17 jaar

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over het hondenbeleid

Veel gestelde vragen over het hondenbeleid Veel gestelde vragen over het hondenbeleid A. Vragen over hondenpoep 1. Moet ik de poep opruimen? Ja, op openbare plaatsen geldt een opruimplicht. Onder een openbare plaats wordt verstaan: een voor het

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen in verband met (afbouw) kermis

Verkeersmaatregelen in verband met (afbouw) kermis Verkeersmaatregelen in verband met (afbouw) kermis Vanwege de kermis is het niet mogelijk de auto te parkeren op het parkeerterrein bij het Slotjesveld en op het parkeerterrein bij de Heuvel. De parkeerterreinen

Nadere informatie

Uitvoeringsplan honden

Uitvoeringsplan honden Uitvoeringsplan honden Gemeente Alkmaar, juli 2013 Inhoudsopgave pagina Inleiding 2 Alkmaar: een hondvriendelijke stad 2 Voorzieningen voor honden 5 Bestrijden van overlast 6 De hondenpenning 8 Financieel

Nadere informatie

Een beetje baas ruimt op

Een beetje baas ruimt op Een beetje baas ruimt op uitleg over het hondenpoepplan Hondenpoep is een grote ergernis in Culemborg. Om daar wat tegen te doen is een hondenpoepplan opgesteld. Het hondenpoepplan is opgesteld in samenwerking

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

HONDENBELEID BRIELLE

HONDENBELEID BRIELLE HONDENBELEID BRIELLE April 2005 Inhoudsopgave Inleiding Doelstelling Wettelijke instrumentarium Mogelijkheden Kosten, baten, dekking Overwegingen Voorstel Tijdsplanning 2 Inleiding De overlast van honden,

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Aanmelden uitkering voortaan digitaal

Aanmelden uitkering voortaan digitaal Aanmelden uitkering voortaan digitaal Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering hoeft u tegenwoordig niet meer langs te komen op het stadhuis. U kunt deze ook via de website van de gemeente Oosterhout

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan 20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan Vanaf maandag 20 augustus worden de oversteekplaatsen (zebrapaden) op de Burgemeester Holtroplaan aangepast. Bij alle zebrapaden wordt in het wegdek

Nadere informatie

Buurtpreventieteams in de spotlight

Buurtpreventieteams in de spotlight Buurtpreventieteams in de spotlight In dorpen, wijken en buurten maken mensen de stad. Buurtcoördinatoren van de gemeente werken samen met tal van bewoners en instanties. Dit keer in het licht: De buurtpreventieteams!

Nadere informatie

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015

Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Conceptagenda raadsvergadering dinsdag 20 oktober 2015 Aanvang: 19.30 uur Plaats: raadzaal DEEL A: VASTSTELLING AGENDA EN VERSLAGEN 1. BI.0150434 Definitieve raadsagenda 2. BI.0150435 Notulen van de raadsvergadering

Nadere informatie

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg

werkzaamheden kruising Mosplein - Johan van Hasseltweg Bezoekadres Weesperplein 8 1018 XA Amsterdam Postbus 95089 1090 HB Amsterdam Telefoon 14020 amsterdam.nl/klaprozenweg Retouradres: Postbus 95089, 1090 HB Amsterdam Aan bewoners en ondernemers in de omgeving

Nadere informatie

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd.

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd. Kenmerk: Onderwerp: VP-279316-BR02 Start werkzaamheden Erp, 2 mei 2016 Geachte bewoner, Zoals reeds aangekondigd voert aannemersbedrijf Vissers Ploegmakers bv uit Erp het project Rioolverzwaring Venloseweg

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal

Verkiezingsprogramma. in eenvoudige taal Verkiezingsprogramma in eenvoudige taal Inhoudsopgave Voorwoord bladzijde 2 De Noordoostpolder bladzijde 4 Belangrijke punten bladzijde 6 Een eerlijke gemeente bladzijde 7 Goede zorg bladzijde 9 Rust op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Voor u ligt de nieuwsbrief over het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden die we in uw wijk gaan uitvoeren.

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 1 oktober 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017

Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017 Meedenken inrichting Eerste van Swindenstraat Dapperbuurt 4 oktober 2017 Programma 19:00 21:00 19.00: Start en proces tot nu toe 19.15: Wat gaan we doen? + planning 19.30: Nota van Uitgangspunten Op basis

Nadere informatie

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015

Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit! Wandeling t Akkerreservaat en de natuurbufferzone de Hannebroeck op vrijdag 10 juli 2015 Landschapspark De Open Linie nodigt u uit om op vrijdag 10 juli twee

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen

Q&A. Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Q&A Groot onderhoud N207 bij Waddinxveen Aan welk gedeelte van de N207 wordt gewerkt? Er wordt gewerkt aan de Henegouwerweg (N207) vanaf de noordkant van de kruising met de hefbrug Waddinxveen tot en met

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg

Q&A. Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Q&A Groot onderhoud N218b Groene Kruisweg Aan welk gedeelte van de Groene Kruisweg wordt gewerkt? Het gedeelte tussen het kruispunt ter hoogte van de Oude Singel / Stationssingel in Geervliet en de kruising

Nadere informatie

April Werk aan de stad in april

April Werk aan de stad in april April 2017 Via deze nieuwsbrief informeren wij u iedere maand over de werkzaamheden in Assen. Ook vertellen wij u meer over acties en regelingen die bijdragen aan de bereikbaarheid van de stad. Werk aan

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1270-RBO

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mee

Inhoud. Mijn leven. ik doe mee Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Meedoen... 4 Hoofdstuk 2 Waarom doen?... 6 Hoofdstuk 3 Rechten... 8 Hoofdstuk 4 Plichten... 10 Hoofdstuk 5 Tips... 12 Hoofdstuk 6 Thuis... 14 Hoofdstuk 7 Familie... 16

Nadere informatie

12 VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING

12 VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING VEILIGHEID IN HAARLEM EN BUURTBELEVING Graag zouden we nog een aantal aanvullende vragen willen stellen over hoe u de veiligheid in Haarlem ervaart. In hoeverre vindt u Haarlem een veilige stad? In hoeverre

Nadere informatie

Parkeren op koopzondag 29 april en Koninginnedag 30 april. Koopzondag 29 april 2012 Straatparkeren: betaald parkeren van 12.00 tot 18.

Parkeren op koopzondag 29 april en Koninginnedag 30 april. Koopzondag 29 april 2012 Straatparkeren: betaald parkeren van 12.00 tot 18. Parkeren op koopzondag 29 april en Koninginnedag 30 april Koopzondag 29 april 2012 Straatparkeren: betaald parkeren van 12.00 tot 18.00 uur Parkeergarage Arendshof: geopend van 11.00 tot 20.00 uur Parkeergarage

Nadere informatie

Welkom thuis bij Haag Wonen

Welkom thuis bij Haag Wonen Welkom thuis bij Haag Wonen 1 Thuis bij Haag Wonen U verdient een plek waar u zich ècht thuis voelt. Een goede woning in een prettige buurt. Haag Wonen verhuurt woningen in heel Den Haag. Aan allerlei

Nadere informatie

Parkeer vergunningen in Haarlem

Parkeer vergunningen in Haarlem Reageren antwoord@haarlem.nl Meer informatie www.haarlem.nl Vragen 023 511 51 15 Gemeente Haarlem Parkeer vergunningen in Haarlem Parkeervergunningen in Haarlem Parkeerruimte in Haarlem is schaars. De

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1312-AVR

Nadere informatie

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli

Aan de bewoners van Sporenburg. Nieuws in het kort. Er zijn geen werkzaamheden op zaterdag 7 juli Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018

Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 Evenementenbeleid Westland De Kiem 23 april 2018 2 Welkom Astrid Feiter 3 Programma 19.30 21.00 uur Infographic, rol gemeente, organisatoren Toelichten denkrichtingen Vraaggesprekken met verschillende

Nadere informatie

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering

Vanaf 30 september. Werkzaamheden riolering Vanaf 30 september Werkzaamheden riolering In de week van 30 september wordt gestart met het vervangen van delen van de riolering in Hoogeind en de weg die parallel loopt aan Provincialeweg 42a tot en

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht

VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt. Colofon. Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht VRAGEN & ANTWOORDEN Grote aanpak Sterrenbuurt Colofon Dit is een uitgave van Gemeente Zwijndrecht Postbus 15, 3330 AA Zwijndrecht www.zwijndrecht.nl T 14078 Vormgeving en fotografie Estay creatief communicatiebureau

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal

Aankondiging werkzaamheden en afsluiting tunnel Kooiweg en tunnel Heuvelsesteeg en werkzaamheden ten behoeve van de verlegging van het Valleikanaal Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1208-RBO

Nadere informatie

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie.

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie. Beste bewoner, Zoals u van ons gewend bent, houden we u regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw buurt. Ook in deze nieuwsbrief leest u alles over het laatste nieuws. Verbeteringen in

Nadere informatie

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2017 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Hondenbeleid in de Gemeente Soest

Hondenbeleid in de Gemeente Soest Hondenbeleid in de Gemeente Soest ONDERZOEK INWONERPANEL SOEST GFK, MEI 2016 1 Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 Onderzoeksresultaten Hondenbeleid 3 Onderzoeksverantwoording 4 5 Steekproefspecificatie Contact

Nadere informatie

Gemeente Schagen Gemeentelijke regels voor hondenbezitters

Gemeente Schagen Gemeentelijke regels voor hondenbezitters Gemeente Schagen Gemeentelijke regels voor hondenbezitters In dit document staat informatie over de plaatsen waar honden moeten zijn aangelijnd of helemaal niet mogen komen. Ook is informatie opgenomen

Nadere informatie

Welkom! Informatiebijeenkomst Reconstructie Insteek / Halve Raak Boskoop

Welkom! Informatiebijeenkomst Reconstructie Insteek / Halve Raak Boskoop Welkom! Informatiebijeenkomst Reconstructie Insteek / Halve Raak Boskoop KWS Infra, vestiging Rotterdam 1 september 2015 In opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn voert KWS Infra, vestiging Rotterdam

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk

Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk Jaarverslag 2015 Afdeling Toezicht en Handhaving Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA s) Ridderkerk 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Taken... 3 2.1 Meldingen door burgers en ondernemers... 3 2.2 Hondenbeleid...

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie