Samenwerking ketenzorg dementie een feit

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samenwerking ketenzorg dementie een feit"

Transcriptie

1 Samenwerking ketenzorg dementie een feit Op maandag 20 juni 2011 ondertekenden de gemeente Oosterhout en de verschillende ketenpartners de samenwerkingsovereenkomst Keten zorg dementie Oosterhout, waarmee de al vijf jaar bestaande samenwerking een formele status heeft gekregen. Met de ondertekening is een belangrijke stap gezet om de zorg rondom dementie in de keten met de plaatselijke zorgaanbieders te verankeren. Uit onderzoek blijkt dat het begeleidingsproces voor dementerenden en de mantelzorgers beter verloopt als er voldoende zorg beschikbaar is. De zorg moet afgestemd zijn op de vraag en goede afstemming tussen de verschillende zorgaanbieders is belangrijk, zegt Annette Overbeeke, kernmanager van Thebe Thuiszorg Oosterhout en coördinator van de ketenzorg dementie Oosterhout. Door effectievere begeleiding van de cliënt en zijn of haar naasten kan een aantal crisesopnamen worden voorkomen. Dit samenwerkingsverband zorgt ervoor dat de zorg op een meer efficiënte manier verloopt. Dit brengt ook een kostenreductie met zich mee, aldus Overbeeke. In de keten staat de cliënt en diens naasten centraal. Partners In de keten werken verschillende partijen samen. Naast de gemeente Oosterhout en Thebe zijn ook de Oosterhoutse Huisartsen vereniging, Volkaert-SBO, GGz Breburg, HOOM en de dementieconsulent aangesloten. Dit betekent dat er een breed draagvlak is om samen op te trekken in de zorg voor dementerenden in Oosterhout, volgens Annette. De gemeente Oosterhout ondersteunt deze vorm van samenwerking van harte. Als gemeente stimuleren we het samenwerken van professionals in de wijk. Ketenzorg dementie Oosterhout is daar een goed voorbeeld van, zegt wethouder Marian Janse. De gemeente vervult met name een regierol in het proces. De samenwerking wordt vormgegeven op diverse onderdelen waarbij de regierol zich manifesteert in het verbinden van de verschillende onderdelen en het zorgen voor de samenhang. Naast deze regierol faciliteert de gemeente het totale dementieprogramma zoals hierna verwoord onder de toekomst.

2 Meer informatie Wilt u meer weten over de Ketenzorg dementie Oosterhout, kijk dan op <Foto> Wethouder Marian Janse en dokter Hogenhuis ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst.

3 Zomersnoei bomen 2011 Bomen worden veelal geplant voor de aankleding van een wijk of als verkeersbegeleiding. Ze hebben een lange groeiperiode nodig om aan hun volwassen fase te komen en hebben daarvoor veel begeleiding nodig. Waarom moeten bomen gesnoeid worden? Bomen worden van nature niet gesnoeid en zijn vaak op zijn mooist als er weinig aan gesnoeid is. Maar vooral in woongebieden en langs wegen is het niet mogelijk om bomen uit te laten groeien. Het meeste snoeiwerk wordt dan ook voor de mens verricht en niet ten behoeve van de boom. Doorrijhoogte, begeleidingssnoei of veiligheid zijn de meest voorkomende redenen waarom een boom gesnoeid wordt. Manier van snoeien Regelmatig ontvangt de gemeente verzoeken van inwoners om bepaalde gemeentelijke bomen eens flink te toppen, de kop eruit te halen of terug te snoeien. De redenen hiervoor zijn meestal een gebrek aan lichtinval in huis of tuin, teveel rotzooi van de boom of men denkt dat de boom bij storm zal omwaaien. De gemeente bekijkt per situatie of snoei noodzakelijk is. Afhankelijk van de leeftijd van de boom wordt bepaald of en wat er gesnoeid moet worden. Het drastisch snoeien waar bewoners vaak om vragen, verstoort de ontwikkeling van de boom en kan daarom nooit worden ingewilligd. De randvoorwaarden waaraan een boom moet voldoen, is niet de enige reden om een boom te snoeien. Veel belangrijker is de zorgplicht waarbij de eigenaar (de gemeente Oosterhout) aantoonbaar haar eigendom moet onderhouden. De bomen moeten op een dusdanige wijze onderhouden worden zodat de kans op schade aan derden tot een minimum wordt beperkt. De gemeente neemt haar zorgplicht zeer serieus. Elk jaar wordt een bepaald gedeelte van de stad onderhouden. Oosterhout is verdeeld in vier delen en alle bomen worden dus eens in de vier jaar gesnoeid. Sommige bomen hebben, gezien de standplaats of de leeftijd, extra aandacht nodig. Deze bomen worden daarom vaker gesnoeid en geïnspecteerd. Wanneer snoeien we? De snoeiwerkzaamheden worden bij voorkeur uitgevoerd in de maanden juni tot en met september. De boom heeft dan de meeste groeikracht en kan dan beter herstellen. Als er bomen zijn waar eventueel vogels in broeden dan wordt er alles aangedaan om de nesten te behouden.

4 Waar en door wie wordt er dit jaar gesnoeid? Aannemer Btl is in week 25 begonnen en zal in week 40 eindigen met de snoeiwerkzaamheden. Het is niet te bepalen wanneer ze in welke straat beginnen. De bomen in onderstaande straten / gebieden worden dit jaar gesnoeid: - Oosteind + buitengebied - Kasteeldreef - Vissersweg - Larenbuurt - Donkenbuurt - Sterrenbuurt - Effentweg - Slotjes Midden - De Warande - Paterserf - Componistenbuurt - Tilburgsebaan - Vrachelsebaan Ongemak Gedurende de snoeiperiode zal er enige ongemak zijn van bijvoorbeeld machinegeluiden van motorzaag, hoogwerker en/of vrachtwagen. Ook is het mogelijk dat u gevraagd wordt de auto in uw straat elders te parkeren of dat straten of wegen gedeeltelijk afgesloten worden om het snoeien mogelijk te maken. Er kan daardoor enige overlast voor het verkeer ontstaan. Wij vragen hiervoor uw begrip. Vragen Indien u vragen heeft over dit onderwerp dan kunt u terecht bij het meldpunt Openbare Ruimte, te bereiken via het algemene telefoonnummer:

5 Voordracht Koninklijke onderscheidingen 2012 Traditiegetrouw worden aan de vooravond van Koninginnedag Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Hoewel deze Lintjesregen nog niet zo heel lang achter ons ligt, zijn de voorbereidingen voor 2012 alweer gestart. De burgemeester nodigt inwoners, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties uit om in de gemeente Oosterhout woonachtige medeburgers voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding. In het decoratiestelsel wordt veel waarde gehecht aan bijzondere maatschappelijke verdiensten die aan de samenleving zijn bewezen. Een evenwichtige spreiding van decoraties over alle lagen van de bevolking vormt hierbij het uitgangspunt. In het Ordereglement is wel bepaald dat sprake moet zijn van bijzondere verdiensten; wanneer iemand zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, op een wijze die uitgaat boven hetgeen van hem of haar verwacht mag worden. Kortom: het moet echt gaan om een uitzonderlijke prestatie. Aan de feitelijke uitreiking van een Koninklijke onderscheiding gaat een zeer uitgebreide en zorgvuldige procedure vooraf. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de burgemeester. De burgemeester brengt advies uit aan de Commissaris van de Koningin over alle ingediende decoratievoorstellen. Ook de commissaris geeft zijn oordeel over het voorstel. Vervolgens vindt de eindbehandeling plaats door een onafhankelijk college, het Kapittel voor de Civiele Orden. De uiteindelijke beslissing ligt bij de minister onder wiens ambtsgebied de bijzondere maatschappelijke verdiensten vallen. Er wordt dus zeer zorgvuldig gekeken naar de voordracht. Nadere informatie over Koninklijke onderscheidingen kan worden verkregen op de website Op die website zijn ook aanvraagformulieren te downloaden. Nadere informatie over de voordracht kan ook worden verkregen bij de heer S. Kock, telefoonnummer:(0162) Het voordrachtformulier kan ook via hem worden verkregen. Dit formulier dient uiterlijk 15 juli 2011 (maar liefst eerder) aan de burgemeester te worden teruggezonden, zodat de voordrachtprocedure tijdig kan worden opgestart. U kunt het zenden naar: gemeente Oosterhout, ter attentie van burgemeester Huisman, postbus 10150, 4900 GB Oosterhout.

6 Burgemeester Materlaan vanaf 15 augustus afgesloten Werkzaamheden Burgemeester Materlaan De Burgemeester Materlaan wordt opnieuw ingericht. De eerste werkzaamheden zijn op maandag 20 juni van start gegaan. De werkzaamheden duren naar verwachting tot maart Werkzaamheden De Burgemeester Materlaan wordt opnieuw ingericht. Er komt een vrijliggend fietspad, een rijbaan met gescheiden rijrichtingen, de openbare verlichting wordt veranderd, er worden voorzieningen getroffen voor een betere waterhuishouding en er worden groenvoorzieningen teruggebracht. De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd: Aannemer Dura Vermeer begint met de aanleg van een vrijliggend fietspad tussen de Bredaseweg en de Burgemeester Holtroplaan. Daarna wordt de rijbaan vanaf de Bredaseweg tot en met de kruising Burgemeester Holtroplaan aangelegd. In de tussentijd wordt ook begonnen aan het fietspad tussen de Burgemeester Holtroplaan en de Beneluxweg. Tot slot wordt de rijbaan tussen de Burgemeester Holtroplaan en de Beneluxweg/Hoevestraat aangepast. Fasen en bereikbaarheid De aannemer is op maandag 20 juni begonnen met voorbereidende werkzaamheden buiten de rijbaan. Deze werkzaamheden hebben weinig invloed op het verkeer. Fase 1 Vanaf maandag 4 juli start de aannemer met de aanleg van het fietspad. Fietsers worden tijdens de werkzaamheden omgeleid via de Warandelaan en de Burgemeester van Oerslaan. De Wijde Omloop en de Burgemeester D. Van der Schuerenlaan worden bij de Burgemeester Materlaan afgesloten voor verkeer. Er kan zo geen doorgaand verkeer door deze straten rijden. De Burgemeester Materlaan is dan nog toegankelijk voor autoverkeer. In deze fase worden ook de riool- en bestratingswerkzaamheden in de Burgemeester D. Van der Schuerenlaan uitgevoerd. Naar verwachting duren de werkzaamheden in deze fase ongeveer 4 weken. Fase 2

7 Vanaf maandag 15 augustus wordt de Burgemeester Materlaan tussen de Bredaseweg en de Burgemeester Holtroplaan afgesloten voor autoverkeer. De rijbaan wordt dan aangepast. De bus houdt doorgang via het nieuwe fietspad, zodat deze niet door de woonwijk hoeft te rijden. Om te voorkomen dat automobilisten over het fietspad gaan rijden, worden bussluizen aangebracht. Fietsers blijven via de Burgemeester van Oerslaan rijden. In de Burgemeester van Oerslaan wordt tijdelijk een verkeersmaatregel getroffen die doorgaand autoverkeer moet voorkomen. Deze wordt aangebracht tussen de Lange Voren en de Krijtenberg. Het autoverkeer vanaf Teteringen richting Oosterheide en A27 wordt omgeleid via de Bredaseweg Warandelaan Buurstede. Verkeer vanaf de centrumring wordt over de Ridderstraat Slotlaan en/of Ridderstraat Tilburgseweg geleid. De werkzaamheden in deze fase duren naar verwachting tot eind september. Fase 3 Vanaf eind september start fase 3. De rijbaan van de Burgemeester Materlaan tussen de Burgemeester Holtroplaan en de Beneluxweg wordt aangepast. Autoverkeer wordt omgeleid via de Burgemeester Holtroplaan en de Vondellaan. Fietsers worden over de Hildebrandlaan geleid. De bus kan de normale route rijden. Verkeer naar Dorst wordt naar de A27 en de Ketenbaan gestuurd. De werkzaamheden in deze fase duren naar verwachting tot eind november. U ontvangt nog een bewonersbrief voorafgaand aan de start van deze fase. Meer informatie Alle projectinformatie vindt u terug op de gemeentelijke website via ruimtelijke ontwikkeling > openbare ruimte > jaarprogramma openbare ruimte > projecten 2011 > Burgemeester Materlaan.

8 <samenwerkingketenzorg met de volgende tekst bij deze foto: Wethouder Marian Janse en dokter Hogenhuis ondertekenen de samenwerkingsovereenkomst>

9 <advweekbladcruyffcourt>

10 <Lia den Ridder>

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws

Meer lezen? Kijk op www.decontreie.nl, en ga naar Archeologie > Nieuws Uit de bodem van de Contreie Prehistorische graven Het archeologisch onderzoek in de Contreie is nog in volle gang. Ten oosten van de Herweg zijn de afgelopen weken vooral sporen gevonden van het prehistorisch

Nadere informatie

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West

22 juni volgende fase Oostpolderweg-West 22 juni volgende fase Oostpolderweg-West Op maandag 22 juni start de volgende fase van de herinrichting van de Oostpolderweg. Dan wordt het gedeelte tussen de Statendamweg en de Trekbeemd afgesloten voor

Nadere informatie

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27

Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Vrijdag 15 juli werkzaamheden onder viaduct Vijf Eiken op de A27 Op vrijdag 15 juli vinden er van 19.00 uur tot ongeveer 05.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken op de A27 bij afrit

Nadere informatie

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd

Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd Dinsdagmarkt op de Markt per direct beëindigd De Dinsdagmarkt op de Markt is per direct opgeheven. Dat komt vanwege de afname van klantbezoeken waardoor de werving van nieuwe marktkooplieden stagneerde

Nadere informatie

Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht!

Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht! Moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Bereken uw recht! Gebruikt u uw vakantiegeld om de gaten in uw portemonnee te dichten? Of houdt u altijd een stuk maand over aan het eind van uw portemonnee?

Nadere informatie

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen

Koninklijke en Nieuwegeinse. onderscheidingen Koninklijke en Nieuwegeinse onderscheidingen Nieuwegein kent vele bijzondere inwoners. Mensen die zich met hart en ziel inzetten voor hun medemens, mensen die veel betekenen voor de samenleving. Deze mensen

Nadere informatie

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering.

In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Werkzaamheden riolering In de maanden augustus, september en oktober vinden er in verschillende delen van Oosterhout werkzaamheden plaats aan de riolering. Reiniging riolen Slotjes In de maanden september

Nadere informatie

Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen

Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen Meld ze aan: kinderen en jongeren die een lintje verdienen Bijna iedereen kent wel de lintjesregen, traditiegetrouw op de dag voor Koninginnedag. Dan krijgen mensen die iets betekenen voor Nederland of

Nadere informatie

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding

Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Aanvragen dienen uiterlijk 1 juli binnen te zijn Nog maar korte tijd voor indienen voordracht Koninklijke onderscheiding Volgens traditie vindt de uitreiking van Koninklijke onderscheidingen aan mensen

Nadere informatie

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening

Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Gemeente Oosterhout gaat door met starterslening Sinds 1 oktober 2013 heeft de gemeente Oosterhout met behulp van de starterslening al 40 starters geholpen bij de aankoop van hun eerste woning. Per 1 mei

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven

Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Raad besluit op 27 maart over rioolheffing bedrijven Burgemeester en wethouders willen de hoogte van de rioolbelasting voor bedrijven in 2013 koppelen aan de hoeveelheid afvalwater die deze bedrijven in

Nadere informatie

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg

Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg Aanbesteding verkoop laatste bedrijfskavel Everdenberg De gemeente Oosterhout is gestart met de aanbesteding voor de verkoop van de laatste bedrijfskavel op het bedrijventerrein Everdenberg. Deze bedrijfskavel

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft

Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft Veelgestelde vragen Groot onderhoud N473 in Delft 1. Werkzaamheden Wat gaat er gebeuren? De provincie Zuid-Holland voert vanaf het voorjaar van 2015 groot onderhoud uit aan de N473. De N473 loopt van de

Nadere informatie

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet.

Tijdelijke verkeersmaatregelen en omleidingen bij Oosterhout-Zuid Tijdens de werkzaamheden worden enkele rijstroken afgezet. Eind augustus werkzaamheden viaduct A27 Vijf Eiken Op zaterdag 27 en zondag 28 augustus vinden er van ca. 7.00 uur tot ongeveer 19.00 uur werkzaamheden plaats onder het viaduct Vijf Eiken bij de afrit

Nadere informatie

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen

Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg. Planning op hoofdlijnen. Omleidingen Vraag en antwoord uitvoering Heerderweg Oktober 2017 Deze vraag- en antwoordrubriek is gericht op de aan- en omwonenden (incl. bedrijven) van de Heerderweg.. Dit is een actuele rubriek. Heeft u vragen

Nadere informatie

Voorlopige voorziening:

Voorlopige voorziening: trekken. De aangevraagde verandering heeft betrekking op het toestaan van een watersprinkler-installatie. Tevens was het College van Oosterhout van plan om op verzoek van Agrichem B.V., paragraaf 13.2

Nadere informatie

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering

Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Verblijf in het buitenland met een bijstandsuitkering Als u een bijstandsuitkering ontvangt, kan u een bepaalde periode met behoud van uitkering in het buitenland verblijven. Aan deze periode is door de

Nadere informatie

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding

Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Bewonersbrief start werkzaamheden herinrichting rondom busbrug De Binding Datum bewonersbrief: 2 april 2019 Contactpersoon: de heer Strating Telefoonnummer: 14 0 75 Inhoud bewonersbrief: Vorig jaar informeerden

Nadere informatie

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan

20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan 20 augustus start werkzaamheden Burgemeester Holtroplaan Vanaf maandag 20 augustus worden de oversteekplaatsen (zebrapaden) op de Burgemeester Holtroplaan aangepast. Bij alle zebrapaden wordt in het wegdek

Nadere informatie

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt:

Aangepaste planning werkzaamheden De rioolwerkzaamheden hebben vertraging opgelopen. De planning is nu als volgt: Rioolinspecties in delen van Oosterhout In de maand mei vinden in Statendam Noord, Statendam Zuid en de Donkenbuurt rioolinspecties plaats. In de Molenbuurt, de Kruidenbuurt en Vrachelen Zuid Oost worden

Nadere informatie

Stand van zaken werkzaamheden

Stand van zaken werkzaamheden Nummer 22 - april 2014 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de stand van zaken van de werkzaamheden, de bouwvergunningaanvraag

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager:

Nadere informatie

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien

Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Intensieve controles op verlichting in regio Breda Ik wil je zien Onder het motto Ik wil je zien zal de politie in de regio Breda de komende maanden intensief controleren op het juiste gebruik van fietsverlichting.

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL

Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Veel gestelde vragen over de aanleg van glasvezel in BOEKEL Wij vragen uw begrip tijdens de werkzaamheden In december 2012 is Glasvezel Boekel begonnen met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Boekel.

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4

Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 Nieuwsbrief Aanleg spoortunnel en aanpak spoorwegovergangen oktober 2018, nr. 4 In de kern van Deurne liggen drie drukke spoorwegovergangen: de Vlierdenseweg, Liesselseweg en Binderendreef. Bij alle drie

Nadere informatie

Protocol voor huwelijken op locatie in de gemeente Sint Anthonis.

Protocol voor huwelijken op locatie in de gemeente Sint Anthonis. Protocol voor huwelijken op locatie in de gemeente Sint Anthonis. Trouwen buiten het gemeentehuis Sinds kort biedt de gemeente Sint Anthonis aan partners die hun huwelijk of partnerschapsregistratie willen

Nadere informatie

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem

Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1259 10 januari 2017 Verkeersbesluit Verkeersmaatregelen Plan de Remise Haarlem Nr. 2016/144799 Burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets.

Schrijf op Schrijf vóór het gesprek op wat u belangrijk vindt om tijdens het gesprek te melden; zo vergeet u niets. Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden.

Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. s-hertogenbosch, 20 december 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad, Namens de CDA fractie wil ik u graag het herziene initiatiefvoorstel Jeugdlintjes aanbieden. Marianne van der Sloot 1 Jeugdlintjes

Nadere informatie

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding

Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Voorstelformulier voor een Koninklijke onderscheiding Wie wilt u voordragen voor een lintje? Vul hier de gegevens in van degene die u wilt voordragen. Persoonsgegevens Voornamen (voluit): Tussenvoegsel(s):

Nadere informatie

AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING AANVRAGEN VAN EEN KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING Beste lezer, Onderstaande informatie is voor u van belang als u voor een inwoner van de gemeente Reusel-De Mierden een Koninklijke Onderscheiding wilt aanvragen.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord

Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord Veelgestelde vragen over nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord 18 en 20 september 2012 Algemeen Wat wordt er ontwikkeld in de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord? In de nieuwbouwwijk Vijfakkers-Noord worden circa

Nadere informatie

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten:

B en W-nummer ; besluit d.d Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: B en W-nummer 15.0614; besluit d.d. 30-6-2015 Onderwerp (ingekomen 27 mei 2015) Besluiten: 1. De beantwoording van de schriftelijke vragen van het raadslid A. van den Berg (SP) inzake het fietspad Nieuw

Nadere informatie

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd.

Voorbereidende werkzaamheden Als voorbereiding op het project zijn de bomen langs de Venloseweg inmiddels gekapt en zijn er diverse kabels verlegd. Kenmerk: Onderwerp: VP-279316-BR02 Start werkzaamheden Erp, 2 mei 2016 Geachte bewoner, Zoals reeds aangekondigd voert aannemersbedrijf Vissers Ploegmakers bv uit Erp het project Rioolverzwaring Venloseweg

Nadere informatie

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer,

Werkzaamheden warmtenet Utrecht. Aan de bewoners van dit pand: Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving. Beste mevrouw, heer, Postbus 19020, 3001 BA Rotterdam Werkzaamheden warmtenet Utrecht Aan de bewoners van dit pand: Rotterdam, 1 oktober 2018 Behandeld door: Gerrit Trouwborst Aanleg stadswarmteleiding Heycopstraat en omgeving

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen..

In dit document vindt u per groep de inventarisatie van de wensen en een aantal ruimtelijke verkenningen.. De Graafseweg heeft een ontwikkeling doorgemaakt van nationale route tussen Noord- en Zuid-Nederland (vóór 1976) naar provinciale/regionale route en sinds de opening van De Oversteek (in 2013) naar een

Nadere informatie

Informatieavond. Uitvoering. Singelring-Oost Roermond

Informatieavond. Uitvoering. Singelring-Oost Roermond Informatieavond Uitvoering Reconstructie Singelring-Oost Roermond Agenda 1. Bedrijfsinformatie Den Ouden Groep 2. Projectteam 3. Projectinformatie 4. Planning & Fasering 5. Verkeersmaatregelen 6. Communicatie

Nadere informatie

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat

Vanaf 2 september. Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september Werkzaamheden riolering Spechtstraat Vanaf 2 september wordt de riolering vervangen in de Spechtstraat ter hoogte van huisnummers 22 tot en met 46 (even) en 23 tot en met 45 (oneven).

Nadere informatie

Afgesproken is dat buurtbeheer Kruidenbuurt via deze brief een duidelijk antwoord zou krijgen op de door haar ingediende snoeiverzoeken.

Afgesproken is dat buurtbeheer Kruidenbuurt via deze brief een duidelijk antwoord zou krijgen op de door haar ingediende snoeiverzoeken. Buurtbeheer Kruidenbuurt T.a.v.: Lilian van de Wiel Wijnruit 1 4907 HC Oosterhout Datum Uw kenmerk - 8 MAART 2006 Onderwerp Groenschouw Kruidenbuur1 Geachte mevrouw van de Wiel, Ons kenmerk WW/MS 62664

Nadere informatie

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende

Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Fietsas door Wijk Osseveld via Zonnewende Op 20 januari jl. is er een informatie avond verzorgd in Het Bolwerk bij ons in de wijk. Tot onze verrassing bleek er een snelfietsroute over de Zonnewende te

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders Openstelling Landgoed Ankerwaerdt

College van Burgemeester en Wethouders Openstelling Landgoed Ankerwaerdt Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP Raadsleden DATUM 17 maart 2011 KOPIE AAN BIJLAGE 2 REGISTRATIENUMMER 10857/2011 23 College van Burgemeester en Wethouders Openstelling Landgoed Ankerwaerdt P. van der

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden.

Ook de waardebeschikkingen WOZ worden afzonderlijk verzonden. Aanslag gemeentelijke- en waterschapsbelastingen In februari 2013 wordt het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen en waterschapsbelastingen door de Belastingsamenwerking West-Brabant (BWB) verstuurd.

Nadere informatie

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014.

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van 29-9-2014. Werkzaamheden Rietstraat/Hushoverweg/Floralaan: De dorpsraad Laar is al geruime tijd bezig om tijdens de afsluiting van bovengenoemd kruispunt er voor te zorgen dat er buiten de route Rietstraat/Laarderweg

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1034-RBO

Nadere informatie

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand

Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Informatieavond Herinrichting straten kern Loon op Zand Projectpartners Opdrachtgever: Projectleider: Directie UAV: Toezichthouder: Opdrachtnemer: Projectleider: Uitvoerder: Omgevingsmanager: Werkvoorbereider:

Nadere informatie

Buurtenquête Glanerbrug-Zuid

Buurtenquête Glanerbrug-Zuid Buurtenquête Glanerbrug-Zuid Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande.

Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. Medeling parkeervergunning bewoners vergunningengebied. De geldigheid van de parkeervergunning 2015 loopt af op 31 december aanstaande. In de loop van week 47/48 krijgen bewoners van het vergunningengebied

Nadere informatie

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG

TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Gemeente Den Haag RIS104445_02-04-2003 Ons kenmerk DSO/DSO/2003.380 TIJDELIJK FIETSPAD LANGS DE HAAGSE ARC TEN BEHOEVE VAN HET ICC COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG Overwegende dat het

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Het college van burgemeester en wethouders van Houten, hiertoe bevoegd op basis van

GEMEENTEBLAD. Het college van burgemeester en wethouders van Houten, hiertoe bevoegd op basis van A A N W I J Z I N G S B E S L U I T PAR K E R E N G R O T E V O E R T U I G E N Het college van burgemeester en wethouders van Houten, hiertoe bevoegd op basis van artikel 5:8 van de Algemene Plaatselijke

Nadere informatie

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad)

1) Verkeersborden plaatsen (Woonwijk, 30 Km, Pas op spelende kinderen!, fietspad) Besprekingsverslag van de bespreking met Klaassen Vastgoedontwikkeling / Site Woondiensten en de gemeente Doetinchem naar aanleiding van onze brief van 14 december 2009 inzake de huidige status van het

Nadere informatie

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen

Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen In de periode van 11 juni tot en met 19 juni. Asfaltreparaties op 95 locaties in Oosterhout en kerkdorpen Op donderdag 11 juni en vrijdag 12 juni en van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni repareert

Nadere informatie

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid

Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Het digitale stadspanel over bereikbaarheid Enkele resultaten uit de digitale enquête onder het Nijmeegse stadspanel over het thema bereikbaarheid 1. Inleiding Eind augustus / begin september jl. is het

Nadere informatie

N232 Groot onderhoud Schipholweg

N232 Groot onderhoud Schipholweg Home N232 Groot onderhoud Schipholweg Waar? Schipholweg (N232) Wat? Groot onderhoud Wanneer? 7 mei t/m 18 juni 2012 Actueel (laatste wijziging 2 mei 2012) Volg het onderhoud van de N232 nu via twitter:

Nadere informatie

Twee maanden gelegenheid tot reageren op nota sporten en bewegen

Twee maanden gelegenheid tot reageren op nota sporten en bewegen Twee maanden gelegenheid tot reageren op nota sporten en bewegen De gemeente Oosterhout wil, samen met de plaatselijke sportverenigingen en organisaties en commerciële sportaanbieders, werk maken van sporten

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk

Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van het Kinder- en Jeugdlintje Oisterwijk Regels voor het toekennen van een onderscheiding aan kinderen/ jeugd in de gemeente Oisterwijk, het Oisterwijkse kinder- / jeugdlintje:

Nadere informatie

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag

Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Openingstijden stadhuis en meer op Koningsdag Hieronder geven wij de openingstijden aan van het stadhuis, de milieustraat, Recreatieoord De Warande, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) in Tilburg

Nadere informatie

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober

Werkzaamheden omgeving viaduct Hoofdstraat, en Weekendafsluiting Hoofdstraat, inclusief op- en afritten, van 28 september tot 1 oktober Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1313-AVR

Nadere informatie

Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis

Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis Van 19 tot en met 24 augustus Oosterhoutse kermis De Oosterhoutse kermis is dit jaar van vrijdag 19 tot en met woensdag 24 augustus. Ongeveer 65 attracties staan op parkeerterrein Slotjesveld, de Slotlaan,

Nadere informatie

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT

Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum CONCEPT Presentatie verkeersmaatregelen Loper Oude Centrum Stationsweg huidige situatie Stationsweg nieuwe situatie Wagenstraat huidige situatie Wagenstraat nieuwe situatie Huidig profiel: 50 km weg, 7 m asfalt,

Nadere informatie

scenario 1: De Leefstraat

scenario 1: De Leefstraat scenario 1: De Leefstraat De Rozenstraat en Palmstraat vormen vandaag een belangrijke levensader voor de Heilig-Hartwijk. Ze verbinden het sportcentrum Alverberg, de Heilig-Hartkerk, de Daltonschool en

Nadere informatie

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994;

daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer Burgemeester en Wethouders van Millingen aan de Rijn; daartoe gemachtigd ingevolge artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994; voorgenomen

Nadere informatie

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd

Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Uitnodiging Meet & Greet Samen voor de jeugd Op dinsdag 23 februari vindt in het NAC Stadion de Meet & Greet Samen voor de Jeugd plaats. Professionals, vrijwilligers en ervaringsdeskundigen uit het jeugdwerkveld

Nadere informatie

1. Gegevens aanvrager Naam en voorletters:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:...

1. Gegevens aanvrager Naam en voorletters:... Adres:... Postcode en woonplaats:... Telefoonnummer:... Aanvraagformulier tegemoetkoming in planschade (aanvraagformulier ex artikel 4.4 van de Algemene wet bestuursrecht) In de Wet ruimtelijke ordening (Wro) is geregeld dat burgers onder bepaalde voorwaarden

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER

INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER INFORMATIEAVOND HERINRICHTING GEVERSSTRAAT GEMEENTE OEGSTGEEST 5 SEPTEMBER 2017 1 Programma Welkom (Sushil Lachman, Sweco Nederland) Aanleiding herinrichting (Alma de Jong, gemeente Oegstgeest) Voorstel

Nadere informatie

Proces document realisatie elektrische oplaadobjecten

Proces document realisatie elektrische oplaadobjecten Proces document realisatie elektrische oplaadobjecten Nadere informatie op beleidsregels Oplaadobjecten 2014 Conform besloten B en W d.d. 1 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Doel...

Nadere informatie

Voorstel tot de verlening van een. Koninklijke Onderscheiding

Voorstel tot de verlening van een. Koninklijke Onderscheiding Voorstel tot de verlening van een Koninklijke Onderscheiding Bestuurssecretariaat Mirella Borst - Bakker Telefoon (0229) 54 83 95 E-mail bestuurssecretariaat@koggenland.nl Vóór 1 augustus inleveren voor

Nadere informatie

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats

Gehandicapten ParkeerKaart. Gehandicapten ParkeerPlaats Gemeente Hof van Twente, De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Gehandicapten ParkeerKaart Gehandicapten ParkeerPlaats

Nadere informatie

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015

Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 Meest gestelde vragen & antwoorden versie december 2015 De meest gestelde vragen en antwoorden zijn als volgt gerubriceerd: Project & planning Gevolgen voor u Riolering Grondwater(overlast) & drainage

Nadere informatie

Daendelsweg -Emmalaan

Daendelsweg -Emmalaan Daendelsweg -Emmalaan Informatieavond - 9 maart 2016 H.W. Daendels Koningin Emma Indeling van de avond Ontvangst met koffie en thee Opening door Susanne Van der Putt, voorzitter Welkom door Johan Kruithof,

Nadere informatie

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat)

: Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Reactienota Datum: : 03 juli 2015 Aan : Openbaar Kopie aan : - Van Onderwerp: : Gijs Flink : Reactienota n.a.v. inloopbijeenkomst rioolvervanging en afkoppeling Het Hooijerink fase 2 (Reigerstraat) Onderhoud

Nadere informatie

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK /

EPC Poort van Bunnik v.o.f. Postbus CA BUNNIK / Retouradres: Postbus 20, 3980 CA Bunnik Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van dit pand Projectnaam A12 Utrecht Lunetten - Veenendaal Uw referentie Onze referentie Behandeld door Telefoon direct E-mail PvB-OM-B-1287-RBO

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van

Citaat uit het antwoord van de gemeente Weert m.b.t. de omleidingen tijdens de werkzaamheden van Werkzaamheden Rietstraat/Hushoverweg/Floralaan: De dorpsraad Laar is al geruime tijd bezig om tijdens de afsluiting van bovengenoemd kruispunt er voor te zorgen dat er buiten de route Rietstraat/Laarderweg

Nadere informatie

Van 28 november tot 23 december 2011

Van 28 november tot 23 december 2011 Verloop werken Heraanleg De Keyserlei Van 28 november tot december 2011 Nieuwe riool collector De aannemer start met het vernieuwen van de rioleringen. Eerste werk is het bouwen van een grote nieuwe collector

Nadere informatie

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten

Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november Toetsingskader Inritten Vastgesteld door Burgemeester en wethouders In werking getreden op 1 november 2016 Inleiding In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is bepaald dat een vergunning nodig is als iemand een inrit wil

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft in artikel 6.1 aan dat een belanghebbende die schade heeft geleden onder bepaalde

Nadere informatie

Reglement speelstraten Gemeente Herne

Reglement speelstraten Gemeente Herne Reglement speelstraten Gemeente Herne 2014 GOEDKEURING Goedgekeurd op de gemeenteraad d.d. 30 april 2014 IN WERKING TREDING Dit reglement wordt van kracht op 1 mei 2014. INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK I: WETTELIJKE

Nadere informatie

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer?

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer? Afdeling Haren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus 21 9750 AA HAREN Datum: 7 juni 2013. Onderwerp: Verkeersdrempels in Glimmen De afgelopen week werden de inwoners in Glimmen opgeschrikt

Nadere informatie

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520)

Figuur 1: overzicht werkzaamheden aan bruggen en Hoofdweg Oostzijde (N520) Aan de bewoner(s) / gebruikers(s) van dit pand Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Cluster Contactpersoon Doorkiesnummer Uw brief

Nadere informatie

Behorend bij artikel 2 van de Procedureverordening voor tegemoetkoming in planschade 2009.

Behorend bij artikel 2 van de Procedureverordening voor tegemoetkoming in planschade 2009. Aan burgemeester en wethouders van de gemeente Schijndel t.a.v. de afdeling Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening Postbus 5 5480 AA Schijndel AANVRAAG TEGEMOETKOMING PLANSCHADE Behorend bij artikel

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 21507 26 april 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.12175 Onderwerp: wijzigingen rondom Bilderdijkstraat en Bezelhorstweg

Nadere informatie

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013

Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind. Datum: 16 januari 2013 Uitvoeringsplan reconstructie Moleneind Datum: 16 januari 2013 Inleiding Dit is het uitvoeringsplan voor de reconstructie van het Moleneind te Drachten. Dit plan is bedoeld om inzicht te geven in de wijze

Nadere informatie

Tracé Fietsroute Plus

Tracé Fietsroute Plus Bijlage 1 Tracé Fietsroute Plus Inleiding In deze bijlage treft u nadere informatie over de Fietsroute Plus aan. U leest hier wat de belangrijkste kenmerken van een snelle fietsroute zijn en welke bijzondere

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere Het afsluiten van het Fontanapad in Almere Stad t.b.v. het aanbrengen van een voorbelasting Verkeersbesluit Tijdelijke Verkeersmaatregelen Gemeente Almere Het afsluiten van het Fontanapad in Almere Stad

Nadere informatie

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12 Afzender Postbus 111, 2130 AC Hoofddorp, Nederland Aan de bewoners van dit adres Datum 7 februari 2014 Referentie 121027-02834 Bladnummer 1/6 Onderwerp Voortgang werkzaamheden Verbindingsweg Houten - A12

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2001 Nr. 25 Standplaatsverordening 2001 (raadsbesluit van 31 mei 2001) De raad der gemeente Utrecht gelet op het voorstel van b. en w. d.d. 14 mei 2001 Besluit vast te stellen

Nadere informatie

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344

Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 Hoe van fietspad spoorbrug naar N344 (en vice versa) Huidige situatie: Fietsers moeten afstappen en met de trap (½ minuut tijdverlies, risico van vallen, zwaar met de trap met e-bike). Of fietsers moeten

Nadere informatie

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december

Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december Warande en Paterserf Buurt van de Maand Kom naar de oranje wagen die staat bij Accent Zuid aan het Paterserf op woensdag 1 en donderdag 2 december De Warande en Paterserf zijn in december Buurt van de

Nadere informatie

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen.

Deze afsluiting is nodig voor het aanbrengen van de laatste asfaltlagen, de zogenoemde deklagen. Nummer 39 mei 2015 Met de nieuwsbrief Kersenbaan houden wij u op de hoogte over de aanleg van de Kersenbaan. In deze editie leest u meer over de Dag van de bouw, de weekendafsluiting van de Arnhemseweg

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

Groot onderhoud N218b

Groot onderhoud N218b Groot onderhoud N218b Vlot en Veilig Op het gebied van verkeer en vervoer wil de provincie een aantrekkelijke leefomgeving met een optimale infrastructuur. Snelle en veilige verbindingen voor auto, fiets,

Nadere informatie

zoon/dochter/toegewezen kind vriend/kennis

zoon/dochter/toegewezen kind vriend/kennis Verzendadres Gemeente Barneveld Postbus 63 3770 AB BARNEVELD Aanvraag tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf 1 De gedoogbeschikking wordt aangevraagd door de volgende persoon / hoofdbewoner

Nadere informatie