Phoca Gallery. Handleiding om foto s op een eenvoudige wijze op uw website te zetten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Phoca Gallery. Handleiding om foto s op een eenvoudige wijze op uw website te zetten"

Transcriptie

1 Phoca Gallery Handleiding om foto s op een eenvoudige wijze op uw website te zetten

2

3 Phoca Gallery Handleiding om foto s op een eenvoudige wijze op uw website te zetten Arjen Schrijvers

4 Phoca Gallery 2011 SCHRIJVERS123.NL, Emmen Auteur: Arjen Schrijvers Omslagontwerp: SCHRIJVERS123.NL, Emmen Vormgeving binnenwerk: Arjen Schrijvers Bezoek onze website voor informatie over al onze boeken en diensten. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand, getransformeerd tot software of openbaar gemaakt, in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of enige andere manier, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Joomla! (TM) is het handelsmerk van Open Source Matters, Inc in de Verenigde Staten en andere landen. De Joomla! naam wordt gebruikt onder een beperkte licentie verleend door Open Source Matters. SCHRIJVERS123.NL is niet gelieerd aan of goedgekeurd door Open Source Matters of het Joomla! Project. Ondanks alle aan de samenstelling van dit boek bestede zorg kan noch de redactie, noch de auteur, noch de uitgever aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die het gevolg is van enige fout in deze uitgave.

5 Voorwoord Het plaatsen van foto s op een website kan een tijdrovende bezigheid zijn. Hoe moeten we het presenteren en in welk formaat moeten de afbeeldingen aangeleverd worden? Phoca Gallery is hiervoor de oplossing. De nieuwe versie van Photgallery kan samenwerken met Picasaweb van Goole. In deze handleiding zullen we uitleggen waarom dit onze voorkeur geniet.. Voor wie dit boek bedoeld is. Deze handleiding is geschreven voor iedereen die wil weten hoe een fotoalbum aantrekkelijk op een website geplaatst kan worden. Over Phoca Gallery. Phoca Gallery is een volledig uitgeruste fotoalbum voor Joomla! CMS. In dit boek wordt uitgegaan van versie Het installeren van deze component valt buiten het bestek van deze handleiding. Over SCHRIJVERS123.NL Mijn bedrijf, SCHRIJVERS123.NL ( heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van Joomla! websites, hosting van Joomla! websites en het verzorgen van diverse Joomla! trainingen. Door mijn jarenlange ervaring in het gebruik en de ontwikkeling van Joomla! websites, deel ik regelmatig mijn kennis met andere gebruikers tijdens workshops. Ik wens u veel leerplezier. Arjen Schrijvers

6

7 Inhoud INLEIDING... 9 HOOFDSTUK 1 NORMALE PLAATSING AANMAKEN CATEGORIEËN PARAMETERBLOK GEGEVENS Algemene parameters Geotagging parameters Overige parameters UPLOADEN VAN FOTO S MENUKNOP MAKEN MENUKNOP VOOR ALLE FOTOALBUMS MENUKNOP VOOR FOTO S IN GESELECTEERDE CATEGORIE PLAATSEN VAN EEN FOTOALBUM OF FOTO S IN EEN ARTIKEL Categorie weergave Direct alle foto s uit een categorie Eén of meerdere foto s uit een categorie Foto Slideshow HOOFDSTUK 2 PICASAWEB AANMELDEN VOOR EEN PICASAWEB ACCOUNT EN INLOGGEN UPLOADEN VAN FOTO S APPENDIX 1: PHOCA GALLERY IMAGE BUTTON PARAMETERS... 47

8

9 Inleiding Phoca Gallery is een volledig uitgeruste fotoalbum voor Joomla! CMS. Met Phoca Gallery kunt u uw foto's in verschillende categorieën en subcategorieën weergeven. U bepaalt zelf welke foto waar gepresenteerd wordt. Phoca Gallery creëert drie soorten afbeeldingen van een geuploade foto: Klein afbeelding: wordt gebruikt om een lijst van categorieën weer te geven. Medium afbeelding: wordt gebruikt om de beelden in een categorie weer te geven. Grote afbeelding: verschijnt wanneer u klikt om een medium afbeelding. Ook is het mogelijk om een diashow te starten. De originele foto, die gebruikt werd om de drie bovenstaande afbeeldingen te genereren, wordt verder gebruikt als reproductie, zodat de gebruiker deze kan downloaden. Ervaring heeft uitgewezen dat het opslaan van foto albums op een website veel schijfruimte in beslag kan nemen. Hier heeft Phocagallery op ingespeeld en de integratie met Picasaweb opgezet. Picasaweb is de gratis online fotoalbum van Google. Wat is het vorodeel om Picasaweb in combinatie met Phocagalalery te gebruiken? Gebruik maken van de gratis schrijfruimte bij Google (1Gb) Infrastructuur van Google is geoptimaliseerd om fotoalbums snel weer te geven.

10 10 Algemeen Bezoekers kunnen fotoalbums uit hun eigen account aanleveren. Sneller een eenvoudiger op de website te plaatsen. Geen eigenschijfruimte nodig voor fotoalbums. In deze handleiding zullen we eerst aangeven hoe foto s op de normale wijze geplaatst worden en vervolgens de inetgratie met Picasaweb.

11 Hoofdstuk 1 Normale Plaatsing Het plaatsen van een afbeeldingen in een fotoalbum vindt plaats in de volgende stappen: 1. Categorie aanmaken; 2. Het overbrengen (=uploaden) van afbeeldingen naar de server; 3. Het koppelen van de afbeeldingen aan de categorieën. Phoca Gallery is een component van Joomla! Phoca Gallery is te benaderen door vanuit het menu Componenten het submenu Phoca Gallery te selecteren. (Figuur 1). Figuur 1: Aanroepen van 'Phoca Gallery'. Het scherm Phoca Gallery Control Panel wordt zichtbaar (Figuur 2). Dit scherm is voor de meeste handelingen de uitgangspositie.

12 12 Algemeen Figuur 2: Het scherm 'Phoca Gallery Control Panel'

13 Aanmaken Categorieën Het is belangrijk om altijd eerst een categorie voor je fotoalbum aan te maken. Een categorie kan gezien worden als een hoofdstuk binnen uw fotoalbum. Door gebruik te maken van categorieën blijft het fotoalbum overzichtelijk. Om een categorie aan te maken klikt u vanuit het scherm Phoca Gallery Control Panel, op het pictogram Categorieën (Figuur 3 blok 1). Figuur 3: Aanmaak pictogram voor het maken van een categorie. Het scherm Phoca Gallery Categories verschijnt (Figuur 4). Figuur 4: Het scherm Phoca Gallery Categories. Klik in dit scherm op de knop >[Nieuw] (Figuur 4 blok 1).

14 14 Aanmaken categoriën Figuur 5: Het aanmaken van een nieuwe categorie. In Figuur 5 is het scherm Phoca Gallery Category: [Nieuw] te zien. Hierin kunnen de volgende parameters ingevuld worden: Parameterblok Gegevens Dit blok bepaalt de basisinstellingen van de categorie. De volgende waarden kunnen hier ingegeven worden: Algemene parameters Titel: Geef hier de titel van de categorie in zoals deze ook in het fotoalbum verschijnt. Alias: Indien deze leeg gelaten wordt vult Joomla! hier een standaard waarde in. De alias wordt in de SEF url gebruikt. Parent Category: Indien deze categorie onderdeel uitmaakt van een andere categorie, geeft dat dan hier aan. Het is namelijk mogelijk om binnen een fotoalbum meerder kleine fotoalbums (u kunt die ook zien als hoofdstukken) aanmaken. Zo zou u voor een categorie bruiloft een

15 onderverdeling kunnen maken met bv. de subcategorieën kerk, gemeentehuis, feest. Gepubliceerd: Toon of verberg deze categorie in het overzicht van de fotoalbum. Ook alle hieraan gekoppelde foto s zullen niet zichtbaar zijn. Authorized: Zet deze altijd op de keuze Ja. Toegangsniveau: Bepaal wie toegang heeft tot deze categorie. De opties zijn: o Publiek: Iedereen heeft toegang; o Geregistreerd: Alleen geregistreerde gebruikers hebben toegang. o Speciaal: Alleen gebruikers met auteursrechten of hoger hebben toegang. Access right: Bepaal op individuele basis welke gebruiker toegang heeft tot de categorie. Indien het toegangsniveau op publiek staat, dan maken de instellingen in dit selectieveld niets meer uit. Upload and Add User Rights: Zet deze altijd op de keuze Nobody; Delete and Publish User Rights: Zet deze keuze altijd op Nobody. Owner: Selecteer hier als keuze Nobody. Owner Folder: Bepaal in welke folder de afbeeldingen voor deze categorie bewaard worden. Klik op de knop >[folder] om een folder te selecteren. Een pop up scherm zal verschijnen.

16 16 Aanmaken categoriën Figuur 6: Aanmaken nieuwe folder. Selecteer de folder door op het pijltje onder de foldernaam te klikken (Figuur 6 blok 1). Bestaat de folder nog niet, voer dan de naam van de folder in en klik op de knop >[Create Folder]. De map wordt nu aangemaakt. Selecteer deze folder zoals besproken in bovenstaande stap. Geotagging parameters Per categorie is het mogelijk om aan te geven op welke locatie de foto s zijn genomen. Onder de categorie foto s verschijnt dan een kaart, waarop een pijl staat waar de foto s zijn genomen. De locatiebepaling wordt aangegeven de parameters Geotagging. De volgende waarden zijn mogelijk: Geotagging Longitude: Dit is de lengtegraad voor de positiebepaling op de kaart. Druk op de knop >[coordinates] om de waarde automatisch te laten invullen. Geotagging Latitude: Dit is de breedtegraad voor de positiebepaling op de kaart. Druk op de knop >[coordinates] om de waarde automatisch te laten invullen.

17 Geotagging Zoom: Deze parameter bepaalt hoeveel op de kaart ingezoomd moet worden. Druk op de knop >[coordinates] om de waarde automatisch te laten invullen. Geotag Title: Vul hier de titel van de plaats in. Overige parameters Hits: Hier wordt aangegeven hoe vaak de categorie bekeken is. Datum: Datum van aanmaak van de categorie. Afbeelding: Selecteer hier een afbeelding die aan de categorie gekoppeld is. Image Positie: Geef aan op welke positie de afbeelding zichtbaar moet zijn. Meta Description: Geef hier een klein omschrijving aan over de categorie, die overgenomen wordt door zoekmachines. Meta Keywords: Geef hier de zoekwoorden aan die geïndexeerd worden door zoekmachines. Beschrijving: Vul hier een kleine beschrijving van de categorie weer. Nadat alle gegevens zijn ingevuld, klikt u op de knop >[Opslaan]. De categorie is nu aangemaakt.

18

19 Uploaden van foto s Het uploaden van foto s naar de server is eenvoudig. Klik vanuit het scherm Phoca Gallery Control Panel op het pictogram Afbeeldingen (Figuur 7 blok 1). Figuur 7: Pictogram afbeelding Het scherm Phoca Gallery Images wordt zichtbaar (Figuur 8). Figuur 8: Toevoegen meerdere afbeeldingen Klik in dit scherm op de knop >[Multiple Add] (Figuur 8 blok 1). Het scherm Phoca Gallery: [Multiple Add] verschijnt (Figuur 9).

20 20 Uploaden foto s Figuur 9: Phoca Gallery: [Multiple add] Dubbelklik op de map waarin de foto s geplaatst worden (Figuur 9 blok 1) en klik vervolgens op de tabblad Java Upload. Het tabblad Java Upload wordt zichtbaar (Figuur 10).

21 Klik op de knop >[Bladeren ] (Figuur 10 blok 1) en selecteer één of meerdere afbeeldingen die u wilt uploaden en klik op de knop >[Open]. Figuur 10: Java upload.

22 22 Uploaden foto s De te uploaden bestanden verschijnen nu onder de knoppen (Figuur 11 blok 1). Figuur 11: Overzicht van de te uploaden bestanden. Klop op de knop >[Upload] (Figuur 11 blok 2). De bestanden worden nu op de server gezet (Figuur 12).

23 Figuur 12: overzicht foto's. Vink vervolgens de foto s aan, die opgenomen moeten worden in het fotoalbum (Figuur 12 blok 2). Bepaal aan welke categorie de foto s worden gekoppeld (Figuur 12 blok 3) en klik op de knop >[Opslaan] (Figuur 12 blok 4). Phoca Gallery zal nu automatisch het volgende doen: Verschillende kleine afbeeldingen genereren; De afbeeldingen koppelen aan de categorie; TIP Het beste is om vooraf de originele foto in formaat te wijzigen. Redenen hiervoor zijn dat: Phoca Gallery maximaal tot 2Mb foto s kan hanteren; Een grote foto onnodig veel ruimte op de server inneemt; Kleinere foto s sneller laden. Foto s kunnen via diverse programma s, zoals Photoshop, Gimp of Paintshop Pro kleiner gemaakt worden.

24

25 Menuknop maken In de vorige hoofdstukken heeft u foto s in uw fotoalbum geplaatst. Nu is het zaak om ervoor te zorgen dat uw bezoekers het fotoalbum kunnen bekijken. In dit hoofdstuk laten we zien hoe foto s in het fotoalbum zichtbaar gemaakt worden.

26 26 Menuknop maken Menuknop voor alle fotoalbums. In de meeste gevallen is al eerder een knop op de website aangemaakt, waarmee alle afbeeldingen te zien zijn. De foto s zijn dan al automatisch opgenomen in de fotoalbum en voor buitenstaanders zichtbaar. Indien dit niet het geval is, volg dan de onderstaande stappen. Open het controlepaneel van Joomla! Klik uit het Joomla! op Menu s en selecteer het menu waaronder u de knop voor het fotoalbum wilt plaatsen: bv. Main Menu (Figuur 13 blok 1). Figuur 13: Menu beheer. Het scherm Menu itembeheer: [ ] verschijnt (Figuur 14). Klik vanuit het scherm Menu itembeheer op de knop >[Nieuw] (Figuur 14 blok 1). Figuur 14: Toevoegen nieuw menu. Het scherm Menu item: [Nieuw] verschijnt (Figuur 15). In dit scherm ziet een lijst van alle menu itemtypes.

27 Klik in deze lijst op Phoca Gallery. Selecteer daarna het menu itemtype Phoca Gallery Category List Layout (Figuur 15 blok 1). Figuur 15: Menu item Phoca Gallery Category List Layout Het scherm Menu itemtype: [nieuw] verschijnt (Figuur 16). Vul in dit scherm de titel van de menuknop in (Figuur 16 blok 1), controleer of de parameters Gepubliceerd op Ja staat, stel het toegangsniveau in en klik op de knop >[Opslaan] (Figuur 16 blok 2). Alle andere parameters zijn optioneel.

28 28 Menuknop maken Figuur 16: Aanmaken van een knop voor het fotoalbum Aan de voorkant van de website is de knop zichtbaar. Iedereen die hierop klikt kan het fotoalbum bekijken. Menuknop voor foto s in geselecteerde categorie Om alle foto s in een bepaalde categorie (lees fotoalbum) te laten zien kunt u gebruik maken van het menu item Phoca Gallery Categorie Layout. Open het controlepaneel van Joomla! Klik uit het Joomla! op Menu s en selecteer het menu waaronder u de knop voor het fotoalbum wilt plaatsen: bv. Main Menu (Figuur 17 blok 1) Figuur 17: Menu beheer. Het scherm Menu itembeheer: [ ] verschijnt (Figuur 18)

29 Klik vanuit het scherm Menu itembeheer op de knop >[Nieuw] (Figuur 18 blok 1). Figuur 18: Toevoegen nieuw menu. Het scherm Menu item: [Nieuw] verschijnt (Figuur 19). In dit scherm ziet een lijst van alle menu itemtypes. Klik in deze lijst op Phoca Gallery. Selecteer daarna het menu itemtype Phoca Gallery Category Layout (Figuur 19 blok 1). Figuur 19: Menu item Phoca Gallery Category Layout Het scherm Phoca Gallery Category Layout verschijnt (Figuur 19).

30 30 Menuknop maken Figuur 20: Het scherm 'Phoca Gallery Category Layout' Het volgende moet in dit scherm aangepast worden: 1. Vul de titel van de menuknop in (Figuur 20 blok 1) 2. Selecteer uit welke categorie de foto s gepresenteerd moeten worden (Figuur 20 blok 2). 3. Controleer of de parameter Geregistreerd op Ja staat. 4. Bepaal het toegangsniveau. Nadat eventueel andere parameters zijn ingesteld, klik op de knop >[opslaan] (Figuur 20 blok 3). Aan de voorkant van de website is de knop zichtbaar. Iedereen die hierop klikt zal alle foto s uit de categorie zien. Plaatsen van een fotoalbum of foto s in een artikel U heeft een goed artikel geschreven en wil dit illustreren met foto s. Phoca Gallery kan foto s in een artikel op de volgende manieren weergeven:

31 1. Categorie weergave: Alle categorieën (fotoalbums) worden zichtbaar. Een gebruiker kan zelf bepalen uit welke categorie de foto s zichtbaar moeten worden door op de categorie te klikken. 2. Direct alle foto s uit een categorie; 3. Eén foto. Selecteer een foto uit een bepaalde categorie en geef deze weer; 4. Fotoslide show. Laat alle foto s uit een bepaalde categorie achter elkaar weergeven. Het realiseren van deze diverse fotoweergaven is eenvoudig. Onder de artikel editor is de knop >[Phoca Gallery Image] te vinden (Figuur 21 blok 1). Figuur 21: De knop >[Phoca Gallery Image] In onderstaande hoofdstukken wordt deze knop uitvoerig besproken. Categorie weergave Om één of meerdere categorieën (fotoalbums) in een artikel op te nemen, opent u eerst het artikel waarin u de categorieën wilt opnemen. Plaats de cursor op de positie in het artikel waar u de foto wilt hebben.

32 32 Menuknop maken Klik vervolgens op de knop >[Phoca Gallery Image] (Figuur 22 blok 1) die te vinden is onder de artikel editor. Figuur 22: Positie van de knop >[Phoca Gallery]. Er verschijnt nu een Select Type scherm (Figuur 23) Figuur 23: Het scherm 'Select Type' Selecteer hier de keuze Categorieën (Figuur 23 blok 1) Het parameterscherm voor Categorieën verschijnt (Figuur 24)

33 Figuur 24: De parameters voor categorieën. In dit scherm kunnen de volgende parameters ingegeven worden: Display Images: Laat de afbeeldingen zien. Image size: De afbeeldinggrootte. Hide Categories: Geeft aan welke categorieën niet zichtbaar mogen zijn. Nadat u de parameters heeft ingesteld klikt u op de knop >[Insert Code] (Figuur 24 knop 1). In de tekst komt nu een regel te staan die begint en eindigt met accolades. Schrik niet, dit is normaal. Op deze positie worden de foto s namelijk automatisch geplaatst. Sla het artikel op. Een bezoeker kan nu aan de voorkant de fotoalbums in het artikel bekijken. Direct alle foto s uit een categorie. Het is ook mogelijk om alle foto s uit één categorie (fotoalbum) direct in een artikel zichtbaar te maken. Open het artikel waarin u de foto s zichtbaar wilt hebben.

34 34 Menuknop maken Plaats de cursor op de positie in het artikel waar de foto s moeten verschijnen. Klik vervolgens op de knop >[Phoca Gallery Image] (Figuur 25 blok 1) die te vinden is onder de artikel editor. Figuur 25: Positie van de knop >[Phoca Gallery]. Er verschijnt nu een Select Type scherm (Figuur 26). Figuur 26: Select Type: Afbeeldingen. Selecteer hier de keuze Afbeeldingen (Figuur 26 blok 2). Het parameterscherm voor Afbeeldingen verschijnt (Figuur 24).

35 Het belangrijkste in dit scherm is dat u aangeeft uit welke categorie u de foto s wilt laten zien (Figuur 27). Zie Appendix 1 voor de beschrijving van de parameters. Figuur 27: Parameters voor Categorie. Klik naar uw keuze op de knop >[Insert Code] (onder in het parameterscherm) en bewaar de afbeelding. De afbeelding is nu, aan de voor kant, in het artikel terug te vinden. Eén of meerdere foto s uit een categorie. Het is eenvoudig om slechts één of meerdere foto s uit een categorie in een artikel te plaatsen. Open het artikel waarin u de foto s zichtbaar wil hebben. Plaats de cursor op de positie in het artikel waar de foto s moeten verschijnen. Klik vervolgens op de knop >[Phoca Gallery Image] (Figuur 28 blok 1) die te vinden is onder de artikel editor.

36 36 Menuknop maken Figuur 28: Positie van de knop >[Phoca Gallery]. Er verschijnt nu een Select Type scherm (Figuur 29). Figuur 29: Select Type: Afbeeldingen. Selecteer hier de keuze Afbeelding (Figuur 29 blok 1) Het parameterscherm voor Afbeelding verschijnt (Figuur 30).

37 Figuur 30: Parameter scherm 'Afbeelding' Selecteer uit welke categorie u de foto wilt laten zien (Figuur 30 blok 1) en selecteer de betreffende foto (Figuur 30 blok 2). Zie Appendix 1 voor de beschrijving van de parameters. Klik naar uw keuze op de knop >[Insert Code] (onder in het parameterscherm) en bewaar de afbeelding. De afbeelding is nu, aan de voor kant, in het Artikel terug te vinden. Foto Slideshow Gebruik de optie Photo Slideshow wanneer u alle foto s uit een bepaalde categorie als een diapresentatie wilt laten zien. Open het artikel waarin u de foto s zichtbaar wil hebben. Plaats de cursor op de positie in het artikel waar de foto s moeten verschijnen.

38 38 Menuknop maken Klik vervolgens op de knop >[Phoca Gallery Image] (Figuur 31 blok 1) die te vinden is onder de artikel editor. Figuur 31: Positie van de knop >[Phoca Gallery]. Er verschijnt nu een Select Type scherm (Figuur 32). Figuur 32: Select Type: Afbeeldingen. Selecteer hier de keuze Afbeelding (Figuur 32 blok 1) Het parameterscherm voor Afbeelding verschijnt (Figuur 33).

39 Figuur 33: Parameters voor slideshow Selecteer de categorie waarin de weer te geven foto s zich bevinden (Figuur 33 blok 1) en klik op de knop >[Insert Code] (Figuur 33 blok 2). De overig parameters hoeven niet aangepast te worden. De afbeelding is nu, aan de voor kant, in het Artikel terug te vinden.

40 40 Menuknop maken

41 Hoofdstuk 2 Picasaweb Om Picasaweb te integreren binnen Phocagallery is het nodig om een Google account te hebben. Dit algemen accoutn wordt gekoppeld aan Picasaweb. Aanmelden voor een Picasaweb account en inloggen. Het aankan van een Google Picasaweb accoutn gaat als volgt: 1. Ga naar: 2. Heeft u al een account, vul de aanmeldt gegevens in en klik op de knop >[aanmelden] (figuur 34 blok 2) klik anders op de knop >[aanmelden] (figuur 34 blok 1) en beantwoord alle vragen die volgen. Figuur 34: Startscherm van Picasa Webalbums

42 42 Menuknop maken 3. Vervolgens zal er gevraagd worden om Picasa te downloaden. Dit is een programma waarmee u eenvoudig foto s kunt bewerken, beheren een eenvoudig naar Picasaweb kunt uploaden. Uitleg over dit programma gaat buiten de scope van deze handleiding. Uploaden van foto s Figuur 35: Startscherm picasa web Als u ingeloged bent op PicasaWeb ziet u het startscherm (Figuur 35). Om foto s te uploaden klikt u op de knop >[uploaden] (Figuur 35 blok 1). Het scherm foto s en video s uploaden verschijnt. Figuur 36: Foto s en Video s uploaden 1. Vul de naam van het fotoalbum in (figuur 36 blok 1);

43 2. Sleep één of meerdere foto s in het blok met de kartelranden (figuur 36 blok 2); 3. Klik op de knop OK (figuur 26 blok 3). 4. De foto s worden nu geupload. Figuur 37: Mijn foto's Klik vervolgens op de knop Mijn foto s (Figuur 37 blok 1). U zult een overzicht van al uw albums zien. Selecteer het album dat u wilt delen. Kijk aan de rechterkant en klik op (bewerken) (figuur 37 blok 2). Het scherm Albumgegevens bewerken verschijnt. Slecteer bij zichtbaar heiud de optie: beperk, iedereen met link. Hierin geven we aan dat iedereen die de link heeft het album kan bekijken. Klik op de knop >[Opslaan]. Plaatsen van de foto s in Phocagalery. Om foto s vanuit picasa in Phocatgalery te krijgen is het van belang dat we de gebruikersnaam, naam van de fotoalbmum en authkey weten. Dit is eenvoudig door uw foto album te openen en de gegevens uit de urlbalk ta helan. Bijvb de url is: ?authkey=Gv1sRgCIv7lbzOsdOLJg De volgende gegevens halen we hier uit:

44 44 Menuknop maken Gebruikernaam: Albumnaam: 16September2012 Authkey: Gv1sRgCIv7lbzOsdOLJg Ga vervolgens naar de achterkant van joomla. Selecteer uit het menu Componenten de optie Phoca Gallery Selecteer het icoontje Categorie Klik op de knop >[Nieuw] Voeg de titel van het album is. Deze mag eventueel anders zijn dan die gebruikt wordt in picasaweb. Stel alle parameters naar wens in. Stel de volgende waarden bij picase Setting in: Set Picasa User: (gebruikersnaam uit URL) Set Picasa Album: 16September2012 (albumnaam uit picasa) Authentication Key: Gv1sRgCIv7lbzOsdOLJg (Authkey uit de picasa url). Klik op de >[Picasa Import]. Er wordt nu verbinding gemaakt met picasa. Klik op de knop >[Opslaan en sluiten]. Klik op de tabblad images. U zult hier nu de foto s vanuit Picasaweb zien. U kunt nu verder met het maken van knoppen of foto s in artikelen plaaten zoals u gewent bent met Phocagalery.

45

46

47 Appendix 1: Phoca Gallery Image Button parameters Hieronder volgt een kleine uitleg van de verschillende parameters die bij de knop Phoca Gallery Image gebruikt kan worden. Category: Selecteer hier de categorie waarvan u de foto s wilt zien; Limit Start: Geeft aan vanaf welke foto de foto s weergegeven moeten worden. Limit Count: Geeft het aantal foto s aan. Image ordering: Geeft aan op welke wijze de foto s gesorteerd weergegeven worden. Image Background Shadow: Geeft aan hoe de schaduw achter de foto geplaatst wordt. Font Color: Kleur van het lettertype. Background color: Achtergrondkleur. Background color (mouseover): Achtergrondkleur wanneer de muis op de afbeelding wordt geplaatst. Image background color: achtergrond kleur van de afbeelding. Border color: Kleur van de rand. Border color (mouseover): Kleur van de rand wanneer de muis op de afbeelding wordt geplaatst. Detail window: Wijze waarop de gedetailleerde scherm zichtbaar wordt. Plugin Link: Geeft aan wat er moet gebeuren als er op de foto geklikt wordt. Plugin Type: Geeft het soort afbeelding aan. Display naam: Bepaalt of de naam van de foto zichtbaar wordt. Display Detail Icon: Geeft aan of de detailknop onder de foto zichtbaar moet zijn.

48 48 Menuknop maken Display Discription: Geeft aan of de omschrijving van de foto zichtbaar moet zijn. Display Image Rating: Geeft aan of de beoordeling van een afbeelding aan staat. Discription Height: Geeft de hoogte van de omschrijving aan. Font Size of Name: Geeft de grootte van het lettertype van naam foto aan. Number of characters in name: Geeft het maximaal aantal tekens in de fotonaam weer. Switch Image: Geeft aan of afbeelding Switch geactiveerd moet worden. Overlib Effect: Geeft aan welk effect gebruikt moet worden bij openen foto. Enable Cooliris: Maak gebruik van de Google CoolIris functie. Float Image: Geeft aan of de afbeelding links of rechts geplaatst moet worden.

Docman. Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen

Docman. Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen Docman Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen Docman Handleiding om documenten op een Joomla! website te plaatsen Arjen Schrijvers Docman 2011 SCHRIJVERS123.NL, Emmen Auteur: Arjen

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

Instellingen voor PhocaGallery regel je met de knop in het rechtermenu (Voorkeuren)

Instellingen voor PhocaGallery regel je met de knop in het rechtermenu (Voorkeuren) Instellingen voor PhocaGallery regel je met de knop in het rechtermenu (Voorkeuren) Met mijn instellingen toont PhocaGallery de foto s zo: Op de volgende pagina's vind je mijn instellingen: Pagina 1 van

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Foto-album toevoegen en foto s daarin op website VZC E&P

Foto-album toevoegen en foto s daarin op website VZC E&P Foto-album toevoegen en foto s daarin op website VZC E&P Algemene informatie We maken gebruik van Phoca Gallery, een Joomla component van Phoca.cz. Naar het beheerscherm van foto-album Na het inloggen

Nadere informatie

Handleiding RS Gallery

Handleiding RS Gallery Handleiding RS Gallery Inhoud 1. Controlepaneel... 3 2. Gallerijen... 4 3. Upload (enkele foto)... 6 4. Batch upload (meerdere foto s)... 8 5. Items... 10 6. Detail item/afbeelding... 11 Versie :0.1 2/11

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Kies vervolgens Media invoegen.

Kies vervolgens Media invoegen. Hoe plaats ik nieuwe media foto s, video s en documenten? Het is de bedoeling dat via de website veel foto s en video s met de parochie worden gedeeld, om zo mensen te verbinden en verbonden te houden.

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe maak ik een categorie aan? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Waarom categorieën aanmaken? Categorieën zijn van belang binnen een website. Met het aanmaken

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app

Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Bouw snel en eenvoudig een eigen mobile Virtual Reality app Deze handleiding is opgesplitst in twee delen. Deel 1: Hoe gebruik je het Smart2VR CMS? Deel 2: Hoe gebruik je de Virtual Reality app? Deel 1:

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Docenten handleiding Versie 21 september 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

Luna 3.0 Basishandleiding

Luna 3.0 Basishandleiding Basishandleiding Basishandleiding U logt in met de gegevens die u van ons heeft ontvangen. In deze handleiding gebruiken we als voorbeeld de website www.bijbaantjegroningen.nl. U komt dan in het volgende

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen

Beginners Handleiding Eerste versie. Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Beginners Handleiding Eerste versie Ronnie Schuurbiers Stijn Vermeulen Inhoudsopgave: Beginnen en inloggen... 3 Site instellingen wijzigen.... 5 Een thema kiezen.... 6 Tekstblokken toevoegen, wijzigen

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding versie 1 juni 2016 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

1. Login op de website, klik links op Fotoalbum en vul in het venster het volgende in:

1. Login op de website, klik links op Fotoalbum en vul in het venster het volgende in: Les 5 Fotoalbum 1. Login op de website, klik links op Fotoalbum en vul in het venster het volgende in: 2. Klik op Instellen 3. Klik op Nieuw album aanmaken geef naam klik op groene plusje: 4. Klik op Uploaden

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Multishop. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Multishop. Handleiding Versie 1.1. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Multishop Handleiding Versie 1.1 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. App installeren 5 3. Webshops koppelen 6 4. Producten importeren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

HANDLEIDING WORDPRESS

HANDLEIDING WORDPRESS HANDLEIDING WORDPRESS Stichting MEO Handleiding Dit is een handleiding Wordpress geschreven door Stichting MEO v.1 INHOUDSOPGAVE Berichten... 2 Bericht maken... 2 Bericht bewerken/ snel bewerken... 7 Bericht

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

Foto s bewerken en toevoegen aan de website

Foto s bewerken en toevoegen aan de website Foto s bewerken en toevoegen aan de website Inhoud Formaten... 3 Foto s bovenaan de pagina - topimages... 3 Foto s op maat maken en bewerken... 3 Foto s toevoegen bovenaan de pagina... 5 Via een content

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3

Augustus& Handleiding - Publisher Tool 3 Augustus& 15 16 Handleiding - Publisher Tool 3 Inhoudsopgave 1. Welkom... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Dashboard... 4 2. Boeken... 5 2.1 Boeken aanmaken... 5 2.2 Het bewerken van boekinformatie.... 7 3. Verrijkingen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Handleiding Joomla 1.5 NetMatters

Handleiding Joomla 1.5 NetMatters Handleiding Joomla 1.5 NetMatters 1 Introductie Dit document bevat een beknopte handleiding van Joomla. Deze informatie stelt een gebruiker in staat om een aantal basishandelingen in het systeem te bewerkstelligen.

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Handleiding CMS - 1 -

Handleiding CMS - 1 - Handleiding CMS Inhoud 1. Nieuws-items... 2 2. Teksten / pagina s... 4 3. Fotobanners... 12 4. Maand Courant... 16 5. Tijden... 17 6. Rooster PDF vervangen... 23 7. Tarieven... 24 8. Logos... 28 9. Links

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Typo3

Gebruikershandleiding Typo3 Gebruikershandleiding Typo3 Inhoudsopgave: 1. Inhoudsopgave 2. Inloggen op de backend 3. Tekst aanpassen 4. Afbeeldingen toevoegen. a. Een afbeelding toevoegen in de teksteditor. b. Een afbeelding toevoegen

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant...

inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... Handleiding Wordpress 4.4.1., deel 1 Inhoud inleiding... 2 Lees dit eerst voordat je begint met deze handleiding!!!... 3 Wordpress Omgevingen... 4 Inloggen aan de voorkant... 4 Inloggen aan de achterkant...

Nadere informatie

Handleiding gebruik photo-gallery

Handleiding gebruik photo-gallery Handleiding gebruik photo-gallery Nadat u uw photo-gallery admin wachtwoord heeft ingesteld kunt u op uw fotoboek inloggen op http://www.uwwebsite.nl/photo-gallery/ Mocht u ooit de instellingen en inhoud

Nadere informatie

Met React online s eigen Drupal configuratie is websiteonderhoud

Met React online s eigen Drupal configuratie is websiteonderhoud / Met React online s eigen Drupal configuratie is websiteonderhoud super eenvoudig. Drupal 8 snelgids In deze snelgids behandelen we de meest voorkomende functionaliteiten en handelingen die je helpen

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Website RKVVO

Gebruikershandleiding Website RKVVO Gebruikershandleiding Website RKVVO Beheerder Teampagina Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Aanmelden in het CMS... 3 3. Nieuwsberichten onderhouden... 4 4. Gegevens voor wedstrijden bijwerken... 8 4.1. Wedstrijdselectie

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Handleiding Kaltura via Blackboard

Handleiding Kaltura via Blackboard Handleiding Kaltura via Blackboard Studenten handleiding Versie 1, mei 2017 Inhoudsopgave Inloggen in Blackboard... 2 My Media... 2 Introductie My Media... 2 My Media: Add New... 5 Add New: Media Upload...

Nadere informatie

Een website maken met Joomla!

Een website maken met Joomla! Een website maken met Joomla! In deze workshop gaan we laten zien hoe werken met Joomla! Maar eerst, wat is Joomla!? Joomla is een Content Management Systeem (CMS). Het is een software die je op een webserver

Nadere informatie

Stappenplan Blog maken

Stappenplan Blog maken WAT IS BLOGGER? Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Een nieuwe blogpost kun je plaatsen wanneer jij wilt, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Lezers

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop

Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Project Woningcorporaties Open Source Initiatief Gebruikers handleiding: Verkoop Datum uitgave: 27-01-2009 Deze handleiding is specifiek geschreven voor de verkoop afdeling. Gebruikers handleiding Project

Nadere informatie

Illustration 1. Handleiding Uploaden van foto's in Phoca Gallery

Illustration 1. Handleiding Uploaden van foto's in Phoca Gallery Handleiding Uploaden van foto's in Phoca Gallery Voordat je begint Je hebt een mapje met foto's, niet al te groot, want dan duurt het uploaden zo lang. Ik resize ze altijd naar 1024x768. Daar gebruik ik

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Syslog / Mail Alert Setup

Syslog / Mail Alert Setup Syslog / Mail Alert Setup Syslog Wat is Syslog? Syslog is een utility waarmee de router activiteit kan worden bijgehouden. Tevens kan de utility worden gebruikt als debug utility. Wanneer gebruikt u Syslog?

Nadere informatie