Configuratiehandleiding CONNECT GW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Configuratiehandleiding CONNECT GW"

Transcriptie

1 Gatewaymodule FA00386-NL B A 2 10 Configuratiehandleiding CONNECT GW

2 ALGEMENE INFORMATIE Om één of meerdere automatiseringen aan het portaal CAME Cloud of een speciaal lokaal netwerk te kunnen verbinden en de bijbehorende functies op afstand te kunnen controleren, moet er op de installatie een gateway (CONNECT GW) zitten, waarmee de installatie aan een netwerk verbonden kan worden. De installatie en configuratie van deze module moet door bevoegd en speciaal hiervoor getraind personeel worden uitgevoerd. B A 2 10 CONFIGURATIE VAN DE MODULE CONNECT GW Met de module kunnen één of meerdere automatiseringen op verschillende wijzen via een interface met een netwerk worden verbonden: via het eigen wifinetwerk, met de daarvoor bestemde antenne aangesloten aan de USB-poort, via een LAN-kabel tussen de switch en de USB-LAN-adapter van de module, via het gsm-netwerk, met een telefoonkaart en antenne die in daarvoor bestemde aansluitingen geplaatst moeten worden. Meer informatie over de technische eigenschappen en aansluitingen van de gateway staan in de instructies van CONNECT GW. De software Connect GW Configurator downloaden en installeren Voor de werking van de gateway moet, ongeacht de gekozen verbindingswijze, de netwerkinterface correct geprogrammeerd worden. Hiervoor moet de laatste versie van de Connect GW Configurator gedownload worden, via deze link: De software kan geïnstalleerd worden op pc's met Pentiumprocessor, 2GB geheugen, 50 MB beschikbare ruimte op de harddisk en besturingssysteem Microsoft Windows 7 of hoger. Installeer de applicatie volgens de aanwijzingen op uw pc. Pag. 2 - Code van de handleiding: FA00386-NL ver. 1 04/2016 CAME s.p.a. - De in deze gebruiksaanwijzing vermelde gegevens en informatie kunnen op elk ogenblik en zonder verplichting tot waarschuwing vooraf worden gewijzigd.

3 Pag. 3 - Code van de handleiding: FA00386-NL ver. 1 04/2016 CAME s.p.a. - De in deze gebruiksaanwijzing vermelde gegevens en informatie kunnen op elk ogenblik en zonder verplichting tot waarschuwing vooraf worden gewijzigd. Beschrijving van de configuratieparameters Start de applicatie Connect GW Configurator door te dubbelklikken op het icoon op de desktop of in het startmenu van Windows. ❷ ❸ ❹ ❶ ❶ Hier kan een van de beschikbare talen voor de applicatie-interface gekozen worden. Het hoofdvenster van de configurator bestaat uit twee gedeelten. Het gedeelte [Server] Hier wordt het type server bepaald waarmee de module moet communiceren: ❷ Kies deze optie als u de uitrustingen die aan de module aangesloten zijn via de Cloud wilt beheren via de url ❸ Kies deze optie als u de uitrustingen die aan de module aangesloten zijn via een lokale server in uw LAN wilt beheren. Voer in het veld [IP address / Hostname] het IP-adres van de lokale server CameConnect of de hostnaam in. Als u de hostnaam aangeeft in plaats van het IP-adres, dan moet het IP-adres van de DNS-server in het gedeelte [Connectivity] worden aangegeven. Voer in het veld [Port] de IP-poort in die door de lokale CameConnect-diensten wordt gebruikt (8080 is doorgaans de standaardwaarde). ❹ Als u deze optie kiest kan de gateway een extern verzoek beantwoorden zonder aan een server te zijn verbonden. Alleen voor integratie met andere systemen. Het gedeelte [Connectivity] ❻ Hier wordt de modus bepaald en geconfigureerd die de module gebruikt om verbinding te maken met de server. ❺ Kies een van de drie beschikbare verbindingswijzen: Connectivity [Ethernet] Kies deze modus als de module aan een bekabeld LAN wordt aangesloten. ❻ Kies deze optie als het privénetwerk waaraan de module is verbonden over een DHCP-server beschikt die bij elke inschakeling een (dynamisch) IP-adres aan de module zal toewijzen. ❺

4 ❼ ❼ Kies deze optie als u een specifiek (statisch) IP-adres aan de module wilt toewijzen. Dit adres moet tot hetzelfde subnet als dat van de router behoren. Vul in de velden de gegevens van uw eigen lokale netwerk in. ❶ ❷ ❸ ❹ Connectivity [Wifi] Kies deze modus als de module met de daarvoor bestemde antenne aan een draadloos netwerk wordt verbonden. Controleer of de gekozen installatieplaats van de module bereikbaar is voor het wifisignaal (bijvoorbeeld met behulp van een smartphone). ❶ Voer de naam in van het draadloze netwerk waaraan de module verbonden moet worden (SSID = Service Set ID). De module kan alleen namen verwerken van SSID-netwerken die GEEN spaties bevatten. Toegestane karakters: kleine letters [ a-z ], hoofdletters [ A-Z ], decimale cijfers [ 0-9 ], symbolen [ ` # $ % ^ ( ) _ - + = { } [ ] \ : ;,.? / ] ❷ Als het netwerk beveiligd is, geef dan het type cryptografie aan. ❸ Voer het eventuele wachtwoord in dat het draadloze netwerk tegen onbevoegden beschermt. ❹ In het algemeen is deze modus de juiste voor draadloze netwerken. Het is echter ook mogelijk om de module een specifiek (statisch) IP-adres toe te wijzen. Dit moet wel tot hetzelfde subnet behoren als dat van de router. Vul in de velden de gegevens van uw eigen lokale netwerk in. Pag. 4 - Code van de handleiding: FA00386-NL ver. 1 04/2016 CAME s.p.a. - De in deze gebruiksaanwijzing vermelde gegevens en informatie kunnen op elk ogenblik en zonder verplichting tot waarschuwing vooraf worden gewijzigd.

5 Pag. 5 - Code van de handleiding: FA00386-NL ver. 1 04/2016 CAME s.p.a. - De in deze gebruiksaanwijzing vermelde gegevens en informatie kunnen op elk ogenblik en zonder verplichting tot waarschuwing vooraf worden gewijzigd. ❺ ❻ ❼ Connectivity [GSM] Kies deze modus als de module via een mobiel GSM/GPRS-netwerk aan internet wordt verbonden. Bij dit type configuratie moet in de module een simkaart worden geplaatst die ingeschakeld is voor gegevensverkeer. Het is raadzaam contact op te nemen met de gekozen mobiele telefoonprovider om de informatie te verkrijgen die nodig is om de parameters correct te kunnen configureren. ❺ [APN] (Access Point Name) Dit is de belangrijkste parameter die moet worden ingevuld; hierdoor kan de module het externe netwerk bepalen via welke de telefoonkaart toegang kan krijgen tot de internetdiensten. Normaliter publiceren telefoonproviders deze informatie op hun website. ❻ Telefooncode die het systeem heeft samengesteld om de internetverbinding te creëren. B A 2 10 Wijzig de informatie in het veld niet. Doe dit alleen als de gsm-provider hierom vraagt. ❼ Enkele gsm-providers vragen om deze gegevens (vul alleen in als de gsmprovider hierom vraagt). ❷ ❸ ❶ De automatiseringen configureren zonder server Als u in het gedeelte [Server] de optie [No server] bovenaan in het configuratiescherm heeft gekozen, dan wordt een gedeelte [Automations] geactiveerd waarmee de eigenschappen geconfigureerd kunnen worden van de automatiseringen waarmee de module moet communiceren. ❶ Met deze knop kan een nieuwe, door de gateway beheerde automatisering toegevoegd worden. ❷ Voer een beschrijving in waarmee de automatisering eenvoudig geïdentificeerd kan worden. ❸ Selecteer het type stuurkast waaraan de automatisering is verbonden.

6 ❹ ❺ ❹ Voegt nieuwe automatiseringen toe aan de lijst met reeds in de module aanwezige automatiseringen. ❺ Vervangt de bestaande lijst door een nieuwe. ❻ Hier dient u het randapparatuurnummer in te vullen dat aan de automatisering is toegewezen. Dit is vooral belangrijk als één stuurkast meerdere automatiseringen beheert. De waarde is 1 in de fabrieksinstellingen van de stuurkasten van CAME. ❼ Maakt het mogelijk de configuratie van de geselecteerde automatisering te wijzigen. ❻ ❼ ❽ Verwijdert de geselecteerde automatisering uit de lijst. ❾ Verwijdert alle automatiseringen uit de lijst. ❽ ❾ De configuratie naar de module overzetten Als de benodigde parameters voor de gekozen verbinding zijn geconfigureerd, selecteert u in het menu [File] het item [Save]. Er worden twee bestanden gegenereerd. De gegenereerde bestanden moeten in de root van een USB-stick opgeslagen worden. Zorg ervoor dat er zich geen andere configuratiebestanden in de root van de USB-stick bevinden. Zorg ervoor dat de stroom naar de gatewaymodule CONNECT GW uitgeschakeld is en dat alle connectoren losgekoppeld zijn. 1. Steek de stick met de configuratiebestanden in de USB-poort van de gateway CONNECT GW en schakel de stroom weer in. 2. De rode led DL4 gaat branden en vervolgens knippert de rode led DL3. 3. De rode led DL3 knippert enkele seconden snel tijdens het instellen van de configuratie. 4. Als de led DL3 uitgaat, betekent dit dat de configuratie in de module is opgeslagen. 5. Schakel de stroom naar de module uit. 6. Verwijder de USB-stick en steek eventueel de USB-LAN- of USB-WiFi-converter er weer in. 7. Schakel de stroom weer in. De module werkt. Pag. 6 - Code van de handleiding: FA00386-NL ver. 1 04/2016 CAME s.p.a. - De in deze gebruiksaanwijzing vermelde gegevens en informatie kunnen op elk ogenblik en zonder verplichting tot waarschuwing vooraf worden gewijzigd.

7 Pag. 7 - Code van de handleiding: FA00386-NL ver. 1 04/2016 CAME s.p.a. - De in deze gebruiksaanwijzing vermelde gegevens en informatie kunnen op elk ogenblik en zonder verplichting tot waarschuwing vooraf worden gewijzigd. Instellingen [Advanced] Hier kan de automatische update van de module geactiveerd worden. Als deze functie actief is, installeert de module zelf eventuele firmware-updates die de server beschikbaar stelt. In de fabrieksinstellingen is het automatisch updaten uitgeschakeld. Tijdens het automatisch updaten is de module enkele minuten niet in werking en is ook de verbinding met CAMEConnect niet actief. De automatiseringen blijven wel gewoon werken. De firmware handmatig updaten Download via deze link: de laatste versie van de bestanden camegsm_fw.tar.gz.enc en camegsm_fw.bin met de firmware-update. De gedownloade bestanden moeten in de root van een USB-stick opgeslagen worden. Zorg ervoor dat er zich geen andere configuratiebestanden in de root van de USB-stick bevinden. camegsm_ FW.tar.gz.enc camegsm_fw. bin Zorg ervoor dat de stroom naar de gatewaymodule CONNECT GW uitgeschakeld is en dat alle connectoren losgekoppeld zijn. 1. Steek de stick met de nieuwe firmware in de USB-poort van de gateway CONNECT GW en schakel de stroom weer in. 2. De rode led DL4 gaat branden en vervolgens knippert de rode led DL3. 3. De rode led DL3 knippert enkele seconden snel tijdens het updaten van de firmware. 4. Als de led DL3 uitgaat, betekent dit dat het updaten voltooid is. 5. Schakel de stroom naar de module uit. 6. Verwijder de USB-stick en steek eventueel de USB-LAN- of USB-WiFi-converter er weer in. 7. Schakel de stroom weer in. De module werkt. Het updaten van de firmware verwijdert of wijzigt de bestaande configuratie van de gatewaymodule niet.

8 Pag. 8 - Code van de handleiding: FA00386-NL ver. 1 04/2016 CAME s.p.a. - De in deze gebruiksaanwijzing vermelde gegevens en informatie kunnen op elk ogenblik en zonder verplichting tot waarschuwing vooraf worden gewijzigd. Came S.p.A. Via Martiri Della Libertà, 15 Via Cornia, 1/b - 1/c Dosson di Casier - Treviso - Italy Sesto al Reghena - Pordenone - Italy (+39) (+39) (+39) (+39)

Handleiding voor professionele gebruikers

Handleiding voor professionele gebruikers CAME Connect voor automatiseringen FA00403-NL Handleiding voor professionele gebruikers INDEX ALGEMENE INFORMATIE Pag. 2 Ondersteunde browsers... 2 Particuliere gebruikers... 2 Professionele gebruikers...

Nadere informatie

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D

Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Instructies Wi-Fi instellen Samil 3400-6000TL-D Uw omvormer van Samil Power is uitgerust met een Wi-Fi module, waarmee u uw omvormer op afstand uit kunt lezen. Samil power biedt het programma V-IPlant

Nadere informatie

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding

CAP1300 Beknopte installatiehandleiding CAP1300 Beknopte installatiehandleiding 09-2017 / v1.0 Inhoud van de verpakking I Productinformatie... 3 I-1 Inhoud van de verpakking... 3 I-2 Systeemvereisten... 4 I-3 Hardware-overzicht... 4 I-4 LED-status...

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

hdmedia Draadloze configuratie EM4555

hdmedia Draadloze configuratie EM4555 2 E hdmedia Draadloze configuratie EM4555 hdmedia Draadloze installatie Waarschuwingen en aandachtspunten Als gevolg van Europese regelgeving kan een draadloos product in sommige Europese lidstaten onderwerp

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne

INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne INSTALLATIE HANDLEIDING Nauticwifi USB Router in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne Inleiding NLEIDING De Nauticwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Nauticwifi USB buitenantenne.

Nadere informatie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie

Multifunctionele USB-netwerkserver serie Multifunctionele USB-netwerkserver serie Beknopte installatiegids Inleiding Dit document beschrijft de stappen voor het installeren en configureren van de multifunctionele USB-netwerkserver als een USB-apparaatserver

Nadere informatie

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex

Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex Versie 1.4.12.21 Internethandleiding Voor het verbinden met internet vanuit een SSHN-complex in opdracht van Stichting Platform Huurdersbelangen Inhoudsopgave Terminologie... 2 Advies. 2 Instellen van

Nadere informatie

Handleiding WiFi. RR Trading B.V.

Handleiding WiFi. RR Trading B.V. Handleiding WiFi RR Trading B.V. Rev.05 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 3 3. Mededeling... 4 4. Gebruiksvoorwaarden... 4 5. Registreren... 5 6. Externe

Nadere informatie

TomTom ecoplus. Update Tool

TomTom ecoplus. Update Tool TomTom ecoplus Update Tool Welkom Welkom Met de TomTom ecoplus Update Tool kunt u de software van uw TomTom ecoplus bijwerken met behulp van een TomTom LINK 3xx/510 en de ecoplus-stroomadapter. Vereisten

Nadere informatie

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl

Vigor V2.0. Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Vigor Firm w are Upgrade Procedure V2.0 Voor een uitgebreidere handleiding kijk op www.draytek.nl/firmware e- mail: support@draytek.nl Inhoudsopgave FIRMWARE UPGRADE PROCEDURE...1 INHOUDSOPGAVE...1 VOORBEREIDING...2

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING

INSTALLATIE HANDLEIDING INSTALLATIE HANDLEIDING Powerwifi USB Router in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne INLEIDING De Powerwifi USB Router kan worden gebruikt in combinatie met de Powerwifi USB buitenantenne. Hierdoor

Nadere informatie

Handleiding. Activatie van Ginlong Solis Monitoring. Maart 2016 Versie 1.0

Handleiding. Activatie van Ginlong Solis Monitoring. Maart 2016 Versie 1.0 Handleiding Activatie van Ginlong Solis Monitoring Maart 2016 Versie 1.0 0 Inleiding Beste klant, Voor u heeft u de handleiding voor her activatie van uw Ginlong Solis omvormer. Deze handleiding beschrijft

Nadere informatie

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids

EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids EW-7416APn v2 & EW-7415PDn Macintosh Installatiegids 09-2012 / v2.0 0 Voordat u begint Voordat u dit access point in gebruik neemt dient u eerst te controleren of alle onderdelen in de verpakking aanwezig

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding F524 Energy Data Logger www.legrand.com Inhoud Energy Data Logger 1 Beschrijving 4 1.1 Mededelingen en tips 4 1.2 Hoofdfuncties 4 1.3 Legenda 5 2 Verbinding 6 2.1 Verbindingsschema 6 3 Configuratie 7

Nadere informatie

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven.

LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS. Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Installatie Windows 2000 en XP LW057 SWEEX WIRELESS LAN PCI CARD 54 MBPS Windows zal het apparaat automatisch detecteren en het volgende venster weergeven. Selecteer Deze keer niet ( No, not this time

Nadere informatie

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis

Siemens SE551. Handleiding Flits Thuis Siemens SE551 Handleiding Flits Thuis Handleiding Siemens SE551 Flits Thuis Aansluiten Siemens SE551 Configuratie Siemens d.m.v. webinterface Instellen Gisgaset USB /PCMCIAdraadloze netwerk-adapter Aansluiten

Nadere informatie

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave

BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM. Inhoudsopgave BENQ_ESG103QG_DU.book Page i Tuesday, July 30, 2002 9:05 PM Inhoudsopgave Introductie van ESG103/ESG104 breedband routers......................... 1 Systeem vereisten.....................................................

Nadere informatie

Wifi-instellingengids

Wifi-instellingengids Wifi-instellingengids Wifi-verbindingen met de printer Verbinding met een computer maken via een wifi-router Direct verbinding maken met een computer Verbinding met een smartapparaat maken via een wifi-router

Nadere informatie

Installatie en configuratie VCDS HEX-NET

Installatie en configuratie VCDS HEX-NET Installatie en configuratie VCDS HEX-NET 1. Download de laatste versie van de VCDS software. Raadpleeg onze website www.stecodiag.com en download de meest recente versie van de software. Om met de Nederlandstalige

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding Wireless Network Broadband Router WL-114 In deze handleiding worden alleen de meest voorkomende situaties behandeld. Raadpleeg de volledige gebruikershandleiding op de cd-rom voor

Nadere informatie

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER

USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER USB 2.0 ETHERNET PRINTSERVER DN-13014-3 DN-13003-1 Snel installatiegids DN-13014-3 & DN-13003-1 Voordat u begint, moet u de volgende items voorbereiden: Windows 2000/XP/2003/Vista/7 computer met printserver

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000 en XP. LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps LW058 Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte

Nadere informatie

Mobile Connect & Apple

Mobile Connect & Apple Mobile Connect & Apple Software versie 4.05.01.00 - Always Best Connected - Hoe Installeert U de Vodafone Mobile Broadband software op uw Apple computer. Index van deze handleiding: Inleiding Het installeren

Nadere informatie

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger.

Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Open de App Store en zoek de app Easycolor of Realcolor. Uw smartphone kan nu op verschillende manieren gekoppeld worden met de Wifi ontvanger. Default instelling: U gebruikt 1 Wifi ontvanger als Acces

Nadere informatie

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router

Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion. Resetten van de router Handleiding configuratie Linksys router BEFSR41v4 t.b.v. SSHN-complex Orion Deze beknopte handleiding voor het configureren van de router bestaat uit 4 delen: - Stapsgewijze beschrijving voor het resetten

Nadere informatie

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking

Installatie. NETGEAR 802.11ac Wireless Access Point WAC120. Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Softphone Installatie Handleiding

Softphone Installatie Handleiding Softphone Installatie gids Softphone Installatie Handleiding Specifications subject to change without notice. This manual is based on Softphone version 02.041 and DaVo I en II software version 56.348 or

Nadere informatie

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters

Handleiding AUKEY. AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater. Standaard parameters AUKEY Handleiding AC750/1200 WiFi AP/Router/Repeater Standaard parameters Standaard IP: 192.168.10.1 2.4G SSID: Draadloos-N URL: http://ap.setup 5G/AC SSID Draadloos-AC Login naam: admin Draadloze sleutel:

Nadere informatie

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding

EN Versie: 1.0. H.264 Handleiding EN Versie: 1.0 H.264 Handleiding Inhoud Hardware... 2 ios View... 2 Android View... 5 PC View... 9 Contact... 11 1 Hardware verbindingen 1. Schroef de antenne in de achterkant van de camera en draai rechtop.

Nadere informatie

Software-installatiehandleiding

Software-installatiehandleiding Software-installatiehandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de software via een USB- of netwerkverbinding installeert. Netwerkverbinding is niet beschikbaar voor de modellen SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Nadere informatie

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Installatie Windows XP en Vista. LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps LW311 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 300 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de dichte nabijheid

Nadere informatie

Het lokale netwerk configureren

Het lokale netwerk configureren Het lokale netwerk configureren Als u een lokaal netwerk wilt configureren, dient u eventueel de netwerkinstellingen van de PC s te configureren die via de router of het access point met elkaar moeten

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 8/8.1 4 Computer configuratie

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE BROWSER... 4 BEHEER VIA DE CONSOLE... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

ETI/Domo. Nederlands. www.bpt.it. ETI-Domo Config 24810200 NL 10-07-14

ETI/Domo. Nederlands. www.bpt.it. ETI-Domo Config 24810200 NL 10-07-14 ETI/Domo 24810200 www.bpt.it NL Nederlands ETI-Domo Config 24810200 NL 10-07-14 Configuratie van de pc Voordat u start met de configuratie van het systeem, moet de pc geconfigureerd worden zodat hij een

Nadere informatie

SmartCom Introductie & Identificatie LED-indicaties

SmartCom Introductie & Identificatie LED-indicaties Texecom Connect App SmartCom Introductie & Identificatie De Premier Elite SmartCom is een geavanceerde dubbele Ethernet- en Wifi-intelligente kiezer die compatibel is met alle Premier Elite-bedieningspanelen

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000

Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000 Beknopte handleiding PowerLINE WiFi 1000 Modellen PL1000 en PLW1000 Inhoud van de verpakking In sommige regio's wordt er een installatie-cd met het product meegeleverd. 2 Aan de slag PowerLINE-adapters

Nadere informatie

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router

ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router ipact Installatiehandleiding CopperJet 816-2P / 1616-2P Router Stap 1: Het instellen van uw computer Instellen netwerkkaart om de modem te kunnen bereiken: Windows 98/ME: Ga naar Start Instellingen Configuratiescherm

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000010_nl(EVO_Remote) Versie: 10.0 van Juli, 31 2018 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids

Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids Edimax Gemini Upgradepakket Wi-Fi-roaming voor thuis RE11 Snelstartgids 02-2017 / v2.0 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking - RE11S x 2 - CD met meertalige QIG en gebruikershandleiding -

Nadere informatie

w-lantv 50n Beknopte handleiding Een stap voor stap gids over hoe u draadloos TV kunt kijken. Lees dit eerst!

w-lantv 50n Beknopte handleiding Een stap voor stap gids over hoe u draadloos TV kunt kijken. Lees dit eerst! handleiding Een stap voor stap gids over hoe u draadloos TV kunt kijken. Lees dit eerst! Specificaties onder voorbehoud. 2008-2009 PCTV Systems S.à r.l. 8420-20056-01 R1 Meegeleverd Access Point USB Stick

Nadere informatie

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari,

SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module. EVO Remote. MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, SNELLE HANDLEIDING CONFIGURATIE VAN Wi-Fi Module EVO Remote MAN_000012_nl(EVO_Remote) Versie: 12.0 van Januari, 23 2019 T.b.v. de Livin flame pelletkachels 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 2 2 Bedieningsvoorbeeld...

Nadere informatie

Configuratie PL printers. Dealer instructie v0.99

Configuratie PL printers. Dealer instructie v0.99 Configuratie PL printers Dealer instructie v0.99 Standaard hebben de PL-printers een IP adres (192.168.1.251) wat waarschijnlijk niet overeenkomt met dat van de QT (192.168.0.x) of van het bestaande netwerk.

Nadere informatie

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter

Installatiehandleiding CT-1024/1029 Extended powerful wifi Antenne voorzien van Alfa AWUS036NEH wifi-adapter Uitleg overzicht gevonden netwerken de volgorde van gevonden netwerken kan worden weergegeven op volgorde van: - naam (klik op groene bol "SSID") - kanaal (Channel) - Signal (ontvangststerkte) bij iedere

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING K01-WIFI

GEBRUIKSHANDLEIDING K01-WIFI GEBRUIKSHANDLEIDING Bediening K01-WIFI BELANGRIJKE OPMERKING: Lees deze handleiding aandachtig alvorens uw nieuwe airconditioningeenheid te installeren of bedienen. Bewaar deze handleiding voor toekomstige

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor BlackBerry Mobiel IVP BlackBerry Versie 1.0, d.d. 15-06-2012 1 Inleiding... 3 2 Installatie... 4 2.1 Installeren...

Nadere informatie

Installatie-instructies

Installatie-instructies Installatie-instructies NB Het in deze instructies getoonde productmodel is TL-MR3040, bij wijze van voorbeeld. Voor meer informatie over de installatie raadpleegt u de Engelse installatie-instructies

Nadere informatie

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER

DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER DRAADLOZE 11N 300MBPS BREEDBAND ROUTER Korte Installatiehandleiding DN-70591 INTRODUCTIE De DN-70591 is een gecombineerd product voor een bedrade/draadloze netwerkverbinding, specifiek ontworpen voor de

Nadere informatie

Firmware Upgrade Utility

Firmware Upgrade Utility Firmware Upgrade Utility Inhoudsopgave Firmware Upgrade Procedure Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Inhoudsopgave 2 Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie

Nadere informatie

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE

APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP INSTALLATIE EN CONFIGURATIE UW KACHEL OP UW SMARTPHONE APP 3 EENVOUDIGE STAPPEN VOOR EEN OPTIMAAL GEBRUIK VAN DE APP EN DE CONNECTION BOX 1PUNTEN VAN 1 tot 4 DE SMARTPHONE EN DE APP OP DE CONNECTION

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

M-BOX HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN RW4 PLUS + M-BOX ; FASTCOPY PLUS + M-BOX ; EZCLONE PLUS + M-BOX

M-BOX HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN RW4 PLUS + M-BOX ; FASTCOPY PLUS + M-BOX ; EZCLONE PLUS + M-BOX INHOUDSOPGAVE HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN... 2 HOE DE M-BOX AANSLUITEN AAN DE SILCA TRANSPONDER TOESTELLEN... 3 Installatie van het Silca Remote Service programma en van

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows XP en Vista. LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps LW056V2 Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN Cardbus Adapter 54 Mbps niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht of in de

Nadere informatie

TA72 Configuration Manager

TA72 Configuration Manager TA72 Configuration Manager CM-UM-NL V1.0 2016.12 nl Gebruikershandleiding DEZE PAGINA IS MET OPZET LEEG GELATEN TA72 Configuration Manager Inhoud nl 3 Inhoud 1 Omschrijving... 5 1.1 Kenmerken... 5 1.2

Nadere informatie

SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER Gids voor een snelle start

SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER Gids voor een snelle start SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER Gids voor een snelle start Over deze gids Deze Gids voor een snelle start beschrijft hoe u uw SAGEM Wi-Fi 11g CARDBUS ADAPTER installeert en bedient. Gelieve deze handleiding

Nadere informatie

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur)

Stap Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) Stap 1. 1. Sluit de kabel vanaf uw modem aan op de Modem-aansluiting van uw router. (u herkent het juiste poortje aan de blauwe kleur) 2. Sluit de adapter aan op de router en steek de stekker in het stopcontact.

Nadere informatie

Webbox mee op stap. Als u de Webbox buitens huis wilt gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden:

Webbox mee op stap. Als u de Webbox buitens huis wilt gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden: Webbox mee op stap Als u de Webbox buitens huis wilt gebruiken zijn er een aantal mogelijkheden: Er is op de nieuwe locatie een draadloos netwerk beschikbaar: 1. een standaard netwerk zoals u thuis heeft:

Nadere informatie

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem

iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem iphone Softphone App voor het Vox DaVo IP Systeem (Vox DaVo Small IP of Vox DaVo Large IP) Installatie en gebruikershandleiding Vox DaVo iphone App Handleiding Veranderingen aan de specificaties zijn voorbehouden.

Nadere informatie

Technische Informatie

Technische Informatie Het Beveiligen van een draadloos netwerk Het grootste Risico van een draadloos netwerk is dat het signaal in principe voor iedereen beschikbaar is. Anders dan bij een bekabeld netwerk, waar men een fysieke

Nadere informatie

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma).

Hier kunt u alle schijven en mappen afscannen op audio bestanden die ondersteund worden door de MP (mp3 en wma). Netgear MP101 Dit apparaat speelt MP3's en WMV digitale bestanden en koppelt de stereo rechtstreeks aan de PC. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een router of een wireless acces point. Er zit

Nadere informatie

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0

Getting Started. AOX-319 PBX Versie 2.0 Getting Started AOX-319 PBX Versie 2.0 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 OVER DEZE HANDLEIDING... 3 ONDERDELEN... 3 INSTALLATIE EN ACTIVERING... 3 BEHEER VIA DE CONSOLE... 4 BEHEER VIA DE BROWSER... 5 BEVEILIGING...

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps

Nederlandse versie. Inleiding. Installatie Windows 2000, XP en Vista. LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps LW303 Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps Inleiding Stel de Sweex Wireless LAN USB 2.0 adapter 300 Mbps 802.11n niet bloot aan extreme temperaturen. Plaats het apparaat niet in direct zonlicht

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software

Installatiehandleiding voor e.dentifier2 software Installatiehandleiding voor e.dentifier software De e.dentifier is los en gekoppeld aan de pc met een USB-kabel te gebruiken. Voor gekoppeld gebruik is installatie van software voorwaardelijk. Met het

Nadere informatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie

Configuratie handleiding Gigaset SE505. Omschakelen naar de Nederlandse Taal. Overzicht van de stappen voor de installatie Configuratie handleiding Gigaset SE505 In deze handleiding leest u hoe u uw Gigaset SE505 configureert voor een verbinding te maken met het internet via een ADSL / Kabel breedband internet verbinding.

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport

Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Nabaztag verbinden met een Wi-Fi netwerk of een Airport Introductie Jouw Nabaztag heeft geen specifieke voorgeprogrammeerde instellingen. Nabaztag weet hoe hij moet verbinden met een Wi-Fi netwerk, indien:

Nadere informatie

Instellen van de WiFi-Repeater

Instellen van de WiFi-Repeater Instellen van de WiFi-Repeater In deze handleiding leest u stap voor stap hoe u uw Gembird WNP RP 002 WiFi repeater kunt instellen. Deze instellingen hoeft u in principe slechts eenmalig uit te voeren.

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY

Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY Gebruiksaanwijzing WiFi-plug JFY Inhoudsopgave 1.Inleiding 2 2. Apparaat Layout 2 3. Sluit de WiFi Plug aan op de de Inverter 2 4.Netwerk instelling 2 5. Parameters van WiFi Plug instelling 5 6. De accountgegevens

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start

ASI. BeAnywhere. Remote Access. Quick Start ASI BeAnywhere Remote Access Quick Start Inhoud Registratie van BeAnywhere 3 Installatie van BeAnywhere-server 6 Aanmelden bij BeAnywhere & remote toegang 10 Opmerking: BeAnywhere Drive controleert automatisch

Nadere informatie

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2

1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup... 2 1 How to do Onderwerp: In bedrijfstellen mbconnect24.net en mbnet Datum: 7-4-2014 1. Inleiding 1. Inleiding... 1 2. Legenda... 2 3. Aanmelden bij mbconnect24... 2 4. Software tools mbcheck en mbdialup...

Nadere informatie

Inhoud van de verpakking

Inhoud van de verpakking Handelsmerken NETGEAR, het NETGEAR-logo en Connect with Innovation zijn handelsmerken en/of gedeponeerde handelsmerken van NETGEAR, Inc. en/of diens dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere

Nadere informatie

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING

Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING Wifi-repeater INSTALLATIEHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BELANGRIJKE OPMERKING... 3 BELANGRIJKSTE KENMERKEN... 6 IMPLEMENTATIE... 6 OPRICHTING VAN EEN DRAADLOOS INFRASTRUCTUURNETWERK.... 6 REPEATER:... 7 TOEGANGSPUNT:...

Nadere informatie

JaZUp Gebruikershandleiding

JaZUp Gebruikershandleiding JaZUp Gebruikershandleiding Version 2.0 Beta door Hectore en Pr2-1 / 17 - Inhoud Inhoud... 2 Inleiding:... 3 Benodigdheden:... 3 Uitleg van de interface:... 4 Zoek AZbox IP Zoek :... 5 Azbox Login - Azbox

Nadere informatie

Handleiding voor snelle installatie

Handleiding voor snelle installatie Handleiding voor snelle installatie ESET NOD32 Antivirus v3.0 ESET NOD32 Antivirus biedt de beste beveiliging voor uw computer tegen kwaadaardige code. Gebouwd met de ThreatSense scanmachine, die geïntroduceerd

Nadere informatie

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools)

Firmware Upgrade. Upgrade Utility (Router Tools) Firmware Upgrade Upgrade Utility (Router Tools) Inhoudsopgave Voorbereiding 3 Modem/router resetten naar fabrieksinstellingen 3 Computer configuratie in Windows 10 4 Computer configuratie in Windows 8

Nadere informatie

Watcheye AIS op ipad

Watcheye AIS op ipad Watcheye AIS op ipad Deel uw NMEA / AIS informatie met uw ipad met tussenkomst van uw PC/Laptop. Het is mogelijk om de Watcheye AIS applicatie op uw ipad te koppelen met uw AIS, door de NMEA data die de

Nadere informatie

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W

SNEL HANDLEIDING KIT-2BNVR2W KIT-2BNVR2W Opstarten van het camera bewakingssysteem. 1. Sluit een monitor aan op de NVR (monitor niet inbegrepen in de KIT). 2. Sluit de NVR aan op het netwerk. 3. Sluit de NVR aan op het lichtnet met

Nadere informatie

EASY WEASEL TM MOBILITY 3G 4G LTE ACCESSPOINT & TRAVEL ROUTER

EASY WEASEL TM MOBILITY 3G 4G LTE ACCESSPOINT & TRAVEL ROUTER EASY WEASEL TM MOBILITY 3G 4G LTE ACCESSPOINT & TRAVEL ROUTER Snelle installatiegids BELANGRIJKE GEBRUIKERSINFORMATIE Voor het gebruikersgemak, accepteert dit product stroom van een desktop of een laptop

Nadere informatie

DATACARD Firmware Update Instructie

DATACARD Firmware Update Instructie DATACARD Firmware Update Instructie Firmware Update Applicatie voor Windows Besturingssystemen Inhoud Wat u nodig heeft Update uw firmware met behulp van de Go Green Upgrade CD-ROM Update uw firmware met

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Windows Mobile smartphones Mobiel IVP Windows Mobile Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 Inleiding... 3 1 Installatie...

Nadere informatie

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network

D-Link AirPlus G. Telenet WiFi Home Network D-Link AirPlus G Telenet WiFi Home Network 2 Telenet WiFi Home Network: je draadloze verbinding met het internet De installatie en beveiliging van WiFi Home Network is niet moeilijk en met deze installatiegids

Nadere informatie

Internet Onderweg Aansluiten

Internet Onderweg Aansluiten Internet Onderweg Aansluiten Internet Onderweg aansluiten is niet veel meer dan het plaatsen van een simkaart in het apparaat waar u Internet Onderweg voor wilt gebruiken. Uw eigen apparaat of de Internet

Nadere informatie

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02

Handleiding Wi-Fi. RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Handleiding Wi-Fi RR Trading B.V 1 van 13 Rev.02 Inhoudsopgave 1. Voorbeeld van de werking... 3 2. Benodigde materialen en informatie... 4 3. Mededeling... 4 4. Registreren... 5 5. Externe Wi-Fi module

Nadere informatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie

Instructie. Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. BICS Installatie. BICS Installatie Instructie Water. Wegen. Werken. Rijkswaterstaat. 1 Instructie Voor BICS dient u te beschikken over een werkende internetverbinding en dient het TCP/IP Netwerkprotocol is geïnstalleerd te zijn. U dient

Nadere informatie

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2

1. Wat is een repeater?... 2. 2. Hoe in te stellen?... 2. A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 Inhoud 1. Wat is een repeater?... 2 2. Hoe in te stellen?... 2 A. Instellen via Wi-Fi Protected Setup (WPS)... 2 B. Instellen via instellingsassistent... 3 C. Instellen via de webinterface... 6 3. De Fritz!WLAN

Nadere informatie

How To Do SEARCHoverIP

How To Do SEARCHoverIP How To Do SEARCHoverIP Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Instellingen mbdialup... 3 3. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet.mini... 4 4. Functie SEARCHoverIP aanzetten in een mbnet... 6 5. Voorbeeld Siemens/VIPA...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding AC WLAN instellen via Desktop / Notebook (Windows)

Gebruikershandleiding AC WLAN instellen via Desktop / Notebook (Windows) Gebruikershandleiding AC WLAN instellen via Desktop / Notebook (Windows) SSID / wachtwoord wijzigen - IP-adres toekennen Algemeen Installeer de POF WLAN Outlet volgens de meegeleverde montage-instructies.

Nadere informatie

Installatie Mplus Touch Screen Kassa

Installatie Mplus Touch Screen Kassa Installatie Mplus Touch Screen Kassa Deze handleiding beschrijft de installatie van Mplus Touch Screen Kassa en de installatie van Mplus Touch Screen Kassa Update. Index Hoofdstuk 1 - Downloaden van de

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging

SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging SpeedTouch 570 Standaard 128 WEP-beveiliging 1 Beveiligen 1.1 Draadloos netwerk beveiligen Over het algemeen zijn netwerken gevoeliger voor misbruik door derden dan computers die niet onderling zijn verbonden.

Nadere informatie

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015

Handleiding Opslag Online Client voor Windows. Versie maart 2015 Handleiding Opslag Online Client voor Windows Versie maart 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Systeemeisen 4 2.2 Downloaden van de software 4 2.3 Installeren van

Nadere informatie

Mobiel Internet Veiligheidspakket

Mobiel Internet Veiligheidspakket Mobiel Internet Veiligheidspakket Gebruikershandleiding Mobiel Internet Veiligheidspakket voor Android smartphones en tablets Mobiel IVP Android Versie 1.0, d.d. 20-07-2011 1 Inleiding... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Installatiehandleiding voor de EX6100 WiFi Range Extender

Installatiehandleiding voor de EX6100 WiFi Range Extender Installatiehandleiding voor de EX6100 WiFi Range Extender Aan de slag De NETGEAR WiFi Range Extender vergroot de afstand van een WiFinetwerk door het bestaande WiFi-signaal te versterken en de algehele

Nadere informatie

Examenmode op de HP Prime

Examenmode op de HP Prime HP Prime Graphing Calculator Examenmode op de HP Prime Meer over de HP Prime te weten komen: http://www.hp-prime.nl De Examenmode In deze bundel een beschrijving van de stappen die nodig zijn voor het

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten

Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten Hoofdstuk 1 De Router op het internet aansluiten In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de router op uw Local Area Network (LAN) installeert en verbinding maakt met het internet. Er wordt uitgelegd hoe

Nadere informatie