Lees(t)info. Interessante informatie: Leestfeest! JAARGANG 8, NR.5 02 MAART 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lees(t)info. Interessante informatie: Leestfeest! JAARGANG 8, NR.5 02 MAART 2016"

Transcriptie

1 TERUGKIJK OP DE EERSTE SCHOOLWEEK. Lees(t)info OBS De Leest, een Stg.LeerSaamschool. JAARGANG 8, NR.5 02 MAART 2016 Interessante informatie: Het Leestfeest vindt plaats op woensdag 6 april. Dit staat per abuis niet op de ouder kalender. Zijn er nog broertjes/zusjes die aangemeld moeten worden voor het schooljaar ? Wilt u dat dan zo snel mogelijk doen? Wij kunnen dan een start maken met het indelen en verdelen van de kinderen in de groepen 1-2. Bedankt alle hulpouders bij carnaval. Het was een succes! De citotoetsen en oudergesprekken zijn achter de rug. U bent weer op de hoogte van de vorderingen en het welbevinden van uw kind. Wij kijken er met een tevreden gevoel op terug. We zijn na de vakantie allemaal weer gestart met een nieuw thema in de groep. Kunt u hierin iets betekenen? Dan kunt u dit doorgeven aan de leerkracht. Denk hierbij aan gastlessen, leveren van materialen of het verzorgen van een excursie. Groep 8 is begonnen met de musical. Het belooft weer iets heel moois te worden! De leerkrachten hebben tijdens de studiemiddag weer nieuwe ideeën en kennis opgedaan over de Kanjertraining. Het was een waardevolle middag met veel praktische en bruikbare input. Juf Angela en juf Ine zijn steeds hun taken en uren verder aan het uitbreiden. Gelukkig gaat het met allebei steeds beter! 23 maart is het weer cultuurtje. In de bijlage de uitnodiging. Wees welkom! Wilt u niet dat uw zoon of dochter op de foto komt (bijv. op de website), geef dit even door: info@obsdeleest.nl In de school mag niet gerold worden op de heelys. Het kan gevaarlijke situaties opleveren. Leestfeest! Woensdag 6 april is het weer zover: Het Leestfeest. Op deze dag zullen alle medewerkers van De Leest hun verjaardag vieren. Bij deze alvast een oproep voor hulpouders. Bent u op woensdag 6 april beschikbaar om een handje te komen helpen, dan kunt u zich vanaf nu aanmelden bij juf Janny (jvergouwen@obsdeleest.nl) Bij aanmelding wordt u altijd ingedeeld. U zult t.z.t. geïnformeerd worden over de inhoud van het programma en de tijden waarop uw hulp nodig is. Samen maken we er een gezellige ochtend van!

2 Welkom op school (maart, april) OBS DE LEEST Gruiterstraat KS Etten-Ler Brede school De Pijler Telefoon Pijler: Telefoon Beukenlaa: info@obsdeleest.nl Bezoek ons op het web; ACTIVITEITEN OP SCHOOL Groep 1-2 juf Ine/juf Fauve Evienne Hendriks Linn Roosenbrand Groep 1-2 juf Rian/juf Lidewij Finn Schuller Pim Holleman Groep 1-2 juf Linda/juf Rixt Nikki van der Heijden Idse Smit Fien Bax inspectiebezoek groep 2 vrij leest en boekencafé studiemiddag; kinderen zijn s middags vrij cultuurtje Goede vrijdag; de kinderen zijn vrij e paasdag; de kinderen zijn vrij start cito entree groep Leestfeest verkeersexamen theorie groep groep 2 vrij verkeersexamen praktijk groep kijkuurtje MR bijeenkomst De Gezamenlijke G(MR) bijeenkomst stond in het teken van de fusiebesprekingen (met SKPOEL en SPOZ). De directeuren van de drie scholen (Leest, Toverlaars en Springplank) hebben een korte presentatie gegeven over de visie en waarden van de scholen. Er is gesproken over hoe we ons gaan profileren mocht de fusie er komen. Ton (bestuurder LeerSaam) heeft een presentatie gehouden over de voordelen van deze mogelijke fusie. Waarom willen wij meedoen? Een obstakel is de fusietoets van de overheid. Omdat alle scholen gezond zijn kan er nog geen doorgang plaatsvinden in de onderhandelingen. Er wordt gewacht op een wijziging hiervan. Voorwaarde voor de fusie is dat alle scholen hun eigen identiteit en werkwijze behouden. Veranderingen vinden vooral plaats op bestuursniveau.

3 Voedingsbeleid We zijn heel blij met zoveel positieve reacties! We kunnen dit alleen met uw hulp bereiken. Erg fijn. Veel ouders voeren het fruit eten al door naar de rest van de week. Dit hoeft niet maar stimuleren we natuurlijk wel. Nog even in het kort: De pauze hap! Het team heeft besloten twee fruit-en/of groente dagen in te voeren. Alle kinderen nemen op dinsdag en donderdag een fruit of groenten-hap mee. Denk aan: Fruit, zoals appel, peer, banaan, kiwi, druiven, meloen, pruim en mandarijn. Groente, zoals worteltjes, komkommer, paprika, snoeptomaatjes en radijsjes. Op de andere dagen (maandag, woensdag, vrijdag) mag ook een ander verantwoord tussendoortje meegenomen worden. Denk aan: Volkoren of bruine boterham, eierkoek, rijstwafel, volkoren knäckebröd, peperkoek of een krentenbol. Fruit mag altijd. We vragen u geen koek en snoep meer mee te geven. Mocht u het fruit vergeten zijn mee te geven? De eerste weken hebben we wat extra fruit ingeslagen. Ook ontvangt u een briefje in de tas of broodtrommel met onze regels hierover. We snappen dat het even wennen is. Het meegeven van een eigen trommeltje bij traktaties bijvoorbeeld bij allergieën, geloofsovertuiging, werkt goed! Mocht u dit ook willen voor uw zoon/dochter? Overleg even met de leerkracht. AVI niveau In de maand januari / februari zijn bij alle kinderen (groep 3 t/m 8) de AVI toetsen (leestoetsen) afgenomen. Wat betekent dit? AVI heeft te maken met technisch lezen. Bij technisch lezen gaat het om de techniek van het lezen: kan een kind snel en zonder fouten een tekst lezen? Kinderen die snel en (bijna) foutloos kunnen lezen hebben een hoog AVI-niveau. Kinderen die nog niet snel kunnen lezen of die daarbij veel fouten maken, die hebben een lager AVIniveau. Er zijn in totaal twaalf AVI-niveaus. Het laagste AVI-niveau is Start. Dat is het niveau van kinderen die nèt begonnen zijn met lezen. Het hoogste AVI-niveau is Plus. Dat is het niveau van kinderen die snel en zonder fouten een lastige tekst kunnen lezen. Tussen AVI-Start en AVI-Plus liggen tien AVI-niveaus: M3, E3, M4, E4, M5, E5, M6, E6, M7 en E7. 'M' betekent 'midden' en 'E' betekent 'eind'. De cijfers 3 tot en met 7 geven aan in welke groep dat niveau gemiddeld bereikt wordt. Een AVI-niveau E5 wordt dus gemiddeld aan het einde van groep 5 behaald en een AVIniveau M7 wordt gemiddeld halverwege groep 7 behaald. Maar let op: het gaat hier om een gemiddelde!

4 Melda Het is alweer een jaar geleden dat Melda, oud leerlinge van onze school, op tragische wijze overleden is. Op een gepaste manier staan haar oud klasgenoten in groep 7 hierbij stil. Ook het team neemt een moment van bezinning en samen houden we de mooie herinneringen aan Melda levend. Pilot Schoolinspectie Donderdag 3 maart brengt de inspectie een bezoek aan onze school. Het betreft hier een pilot van de inspectie waarbij het nieuwe onderzoekskader uit wordt geprobeerd. In de ochtend komt de inspectie kijken in de verschillende klassen. We laten zien waar we trots op zijn. Daarnaast worden er verschillende gesprekken gevoerd (met IB ers, leerkrachten, directie, ouders). De inspectie helpt om de kwaliteit van ons onderwijs nog verder te verbeteren door kansen te benoemen en feedback te geven. Kwaliteit Ook u en de kinderen kunnen helpen om de kwaliteit van onze school hoog te houden. Door middel van een leerlingtevredenheidspeiling (tussen 29 mrt-29 april) en oudertevredenheidspeiling (najaar 2016) kan het team met elkaar in gesprek gaan. Doen we de goede dingen? Doen we de dingen goed? Welke kant gaan we op? Waar willen we beter in worden? U ontvangt t.z.t. de benodigde informatie hierover.

5 Notulen van de Kinderraad OBS de Leest Beukenlaan Gemaakt door: Sem van Bussel Er is veel besproken met de Kinderraad van de school OBS De Leest in het gebouw De Beukenlaan. Er zijn veel pluspunten maar ook wat minpunten waar nog aan gewerkt kan worden. Hier zijn de pluspunten die de kinderraad heeft besproken. Goede hulp van bijvoorbeeld hulpjuffen of van de juf zelf. Het is erg fijn dat er tablets bij zijn gekomen en groep 6/7 is nu de Alles in 1 toetsen op de tablets aan het maken om uit te proberen en er zijn veel positieve reacties. (Het was even wennen maar loopt nu als een trein) Buiten de gewone lokalen hebben we nu ook een extra lokaal die we in de middag en woensdag mogen gebruiken. (Erg fijn om te kunnen samenwerken) Er zijn grote lokalen en een groot plein. Het speeltuintje achter de school is erg leuk. Het is fijn dat er andere tijden zijn dan op de Pijler. Het is fijn dat we niet zo veel last hebben van geluid van buiten de lokalen. We hebben (bijna) nooit ruzie bijv. tijdens het buitenspelen (Heel goed om te horen) Iedereen komt voor zichzelf op en dat is erg fijn Het is rustig op de gang behalve bij de kapstokken is het soms wat onrustig. Er worden goede lessen gegeven. De klassen zijn erg leuk versierd met de thema s. (Top) Er zijn leuke teken/knutselopdrachten. Het is fijn dat er (bijna) nooit meer iemand wordt buitengesloten bijv. met fietsen van school naar huis en van huis naar school. (Super) Dit waren de pluspunten maar er zijn ook minpunten opgenoemd. Hier zijn die minpunten die de kinderraad van OBS De Leest in het gebouw Beukenlaan heeft besproken. Er is veel over besproken over de hygiëne op school vooral de toiletten en de conclusie daar uit is zijn vaak vies. (Ze worden echt iedere dag schoongemaakt, helaas plast niet iedereen ín de wc. Samen moeten we het schoon houden) Niet te vroeg op school aankomen want vooral in de ochtend zijn sommigen echt heel vroeg. (Er is dan geen toezicht op het plein) Er zijn heel weinig verschillende boeken in de klas omdat ze (bijna) nooit door gewisseld worden. (Goed punt, hier gaan we iets mee doen!) De zeeppompen zijn heel vaak en heel lang op. (Even de conciërge waarschuwen, hij vult ze weer bij.) Veel kinderen vinden het fijn om samen te werken maar dat gaat moeilijk omdat we in rijen zitten en niet in groepjes. (Dit zullen we bespreken, steeds meer wordt er ook groepswerk gedaan en worden de tafels in groepjes geschoven. Dit kan en mag zeker nog meer.) Er is op school tijdens het buitenspelen een soort rage aan de gang namelijk: vuur en water alleen er zijn 2 velden er voor en 3 klassen oplossing: afspraken maken. (Ik zal de juffen informeren hierover.)

6 Eerder is afspraak gemaakt over fruit/groente en een gezond tussendoortje alleen voor sommige verandert er heel veel dus hadden we bedacht en 1 dag lekkere koek. (Gezond kan ook erg lekker zijn!) Op het schoolplein mogen wij De Leest niet voetballen maar de Hasselbraam wel. (Op sommige vlakken hebben we iets andere regels. Op het veld mag je naar hartenlust voetballen. Zodra het weer lente wordt zullen we daar weer vaker heengaan) Wij mogen niet als iedereen om 15:20 ze fiets aan het pakken is op het schoolplein fietsen de Hasselbraam wel etc., nou misschien mag dat niet maar zij worden er niet op aangesproken, wij wel. (Hmmm dat is niet de bedoeling. We houden het eens goed in de gaten) De verbinding van de computers valt vaak weg tijdens het werkstuk bijv. maar we hebben een oplossing bedacht namelijk: het computerlokaal gebruiken als dat mag. (Aan de internetverbinding wordt gewerkt. We hebben nu genoeg tablets en computers om er zelf in de klas mee te werken.) Notulen van de kinderraad OBS de Leest Pijler Gemaakt door: Lieke van Leeuwen WAT KAN ER BETER? -niet door de juf heen praten -randen voetbalveld voor oppassen -juffen bij fietsenpleintje of conciërge (die moeten er zijn! Voor school de conciërge en na school de juf) -spelen in de wc/papier op de grond (samen moeten we het schoon houden) -plein met hobbels, veel plassen/ drainage, meer gras (meneer Christian is er mee bezig) -duwen glijbaan (dat is gevaarlijk en mag niet) -glijbaan langer (dat kan helaas niet) -meer planten (die zijn er intussen, het is even wachten tot ze groot en mooi zijn) WAT GAAT ER GOED? -samen werken, in groepjes werken (TOP) -omkleden gym gaat rustiger -lief spelen, samen spelen -spullen bij gevonden voorwerpen -stil zijn tijdens toetsen -genoeg knutselmateriaal -samen hebben we veel vriendjes (dat is heel mooi) -vrij werken op de gang gaat goed -werken gaat goed

Lees(t)info. Schoolvakanties 2016-2017. Interessante informatie: JAARGANG 7, NR.4 20 JANUARI 2016

Lees(t)info. Schoolvakanties 2016-2017. Interessante informatie: JAARGANG 7, NR.4 20 JANUARI 2016 TERUGKIJK OP DE EERSTE SCHOOLWEEK. Lees(t)info OBS De Leest, een Stg.LeerSaamschool. JAARGANG 7, NR.4 20 JANUARI 2016 Interessante informatie: Daan van Leeuwen (groep 8) heeft de voorleeswedstrijd op de

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool De Diamant

Voedingsbeleid basisschool De Diamant Voedingsbeleid basisschool De Diamant Januari 2018 Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam

oktober 2018 Belangrijke data: Luizenteam oktober 2018 Belangrijke data: Herfstvakantie van maandag 22-10-2018 tot maandag 29-10-2018 dinsdag 06-11-2018 margedag alle groepen donderdag 08-11-2018 lampionnenfeest 16.00 uur tot 17.00 uur vrijdag

Nadere informatie

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar

Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar Voedings beleid Voedingsbeleid Basisschool Scharn Schooljaar 2018-2019 Introductie We willen gezond eten op school stimuleren en voor iedereen toegankelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling

Nadere informatie

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5

U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 U I T D E S C H O O L GEKLAPT Septemb e r 2 0 1 5 Geachte ouder(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van September 2015. Trots. Al in de tweede week van het schooljaar bezocht de inspecteur van het onderwijs

Nadere informatie

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017

O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 O.B.S. Het Palet Gezondheidsbeleid 2016/2017 1 Introductie Wij als school zien graag dat alle kinderen gezond zijn, daar proberen wij op onze manier een bijdrage aan te leveren. Dat doen we onder andere

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool

Voedingsbeleid basisschool Voedingsbeleid basisschool Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we voor gezond

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Pius X

Voedingsbeleid basisschool Pius X Voedingsbeleid basisschool Pius X Introductie We willen gezond eten op basisschool Pius X voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders

Nadere informatie

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016

Gezondheidsbeleid. Ingaand per: 31 oktober 2016 Gezondheidsbeleid Ingaand per: 31 oktober 2016 Introductie Dit gezondheidsbeleid is in samenwerking met kinderen, ouders en leerkrachten van basisschool Breedeweg opgesteld. Op onze school dragen we samen

Nadere informatie

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well

Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Voedingsbeleid CBS de Hoeksteen Well Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen we

Nadere informatie

Voedingsbeleid

Voedingsbeleid Voedingsbeleid 2016-2019 O.B.S. t Jonkertje Jonkersvaart Inhoud 1. Introductie 2. Eten in de ochtendpauze 3. Eten tijdens de lunch 4. Drinken 5. Traktaties 6. Het goede voorbeeld 7. Uitvoering 1 1 Introductie

Nadere informatie

Tip: koop seizoensgroente en -fruit.

Tip: koop seizoensgroente en -fruit. Voedingsbeleid Inleiding We willen gezond eten op school voor iedereen gemakkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met de ouders zorgen we voor gezond eten

Nadere informatie

28 mei Voedingsbeleid

28 mei Voedingsbeleid 28 mei 2019 Voedingsbeleid Introductie De Prinses Amaliaschool is een gezonde school en werkt al jaren aan de gezondheid van haar leerlingen. In september 2016 heeft de school het certificaat van thema

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel

Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Voedingsbeleid basisschool Het Rondeel Introductie We willen gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met ouders zorgen

Nadere informatie

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016

Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Voedingsbeleid School met de Bijbel Zuilichem Ingaande op 25 januari 2016 Gezonde voeding en gezond eetgedrag Wij, leraren en ouders, vinden gezonde voeding en gezond eetgedrag belangrijk voor kinderen.

Nadere informatie

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken.

Voedingsbeleid De Wereldweide. In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Voedingsbeleid De Wereldweide In dit beleidsplan maken we duidelijk waar we voor staan en wat we willen bereiken. Introductie Ons uitgangspunt is dat we met ouders en verzorgers in gesprek zijn over de

Nadere informatie

Lees(t)info. Interessante informatie

Lees(t)info. Interessante informatie T E RUG KIJ K OP D E E E RS T E S CHOO LW E E K. Lees(t)info JAARGANG 9, NR. 8 O BS De Leest, een Stg.LeerSaamsc hool. Interessante informatie JULI 2017 Op de Leest hebben we afscheid genomen van juf Ans

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk

Voedingsbeleid basisschool. Fontanus- Harderwijk Voedingsbeleid basisschool Fontanus- Harderwijk Introductie We hebben op onze school gekozen voor de Gezonde school-aanpak. Dat betekent dat we aandacht hebben voor sport en bewegen. Daarnaast willen we

Nadere informatie

Het was een heerlijk zonnige sport en speldag. Alle hulpouders, opa s, oma s en vrijwilligers bedankt.

Het was een heerlijk zonnige sport en speldag. Alle hulpouders, opa s, oma s en vrijwilligers bedankt. T E RUG KIJ K OP D E E E RS T E S CHOO LW E E K. Lees(t)info JAARGANG 10, NR. 3 Oudervereniging OBS De Leest, een Stg.LeerSaamsc hool. U ontvangt deze week een uitnodiging om de vrijwillige ouderbijdrage

Nadere informatie

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek

Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Voedingsbeleid basisschool Leyenbroek Introductie We willen gezond eten op basisschool Leyenbroek voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Samen met

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1

info Kalender: Agenda Woordje vooraf September Oktober 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 5 Editie 1 September Oktober 2018 info Kalender: Agenda Vrijdag 21 september Groep 2 vrij Maandag 24 september Studiedag, groep 1 t/m 8 vrij Dinsdag 25 september

Nadere informatie

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool

Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool Voedingsbeleid Algemene Hindoe Basisschool 1 Introductie Op onze school willen we gezond eten en drinken voor iedereen makkelijk maken. Samen met ouders proberen we te zorgen voor gezond eten en drinken

Nadere informatie

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein

GEZOND ETEN EN DRINKEN. Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein GEZOND ETEN EN DRINKEN Voedingsbeleidsplan EBS de Fontein Maart 2018 Inleiding Het aantal kinderen met overgewicht, en ook het aantal volwassenen, stijgt de laatste jaren onrustbarend o.a. als gevolg van

Nadere informatie

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017

RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 RHOON, 6 SEPTEMBER 2017 Beste ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u het eerste Reisverslag van het schooljaar 2017-2018. Na een welverdiende vakantie zijn wij verleden week weer gestart. De kinderen zijn

Nadere informatie

Gezonde school: Gezond leven

Gezonde school: Gezond leven Gezonde school: Gezond leven Introductie Onze leerlingen leren voor het leven. Naast rekenen, taal, schrijven en het aanleren van allerlei vaardigheden die onze leerlingen helpen om Vaardig de wereld in

Nadere informatie

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk

Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Voedingsbeleid OBS Sterrendonk Introductie Op onze school besteden we aandacht aan het stimuleren van gezonde voeding. We zetten ons ervoor in om ouders te betrekken bij het meegeven van een gezond pauzehapje

Nadere informatie

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig.

Op 29 januari is de MR weer bij elkaar gekomen. Door ziekte van haar zoon kon Natasja helaas niet aansluiten. Verder waren alle MR leden aanwezig. Nieuwsflits 8: 7 februari 2019 Teksten op rij. Verschillende ouders hebben school benaderd, dat ze de Nieuwsflits zoveel prettiger vinden dan de Nieuwsbrief die we voorheen maakten. Inmiddels zijn er echter

Nadere informatie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie

3 september 2014. 17 juni 2015. Nieuws van de directie PRIKBORD 12 3 september 2014 Schooljaar 2014-2015 In dit nummer de directie groep 1-2-3 groep 4-5-6 groep 7-8 Overig nieuws Verjaardagen Informatie van derden Kalender 17 juni 2015 de directie Alweer het

Nadere informatie

Schooltandarts De schooltandarts zal vanaf maandag 8 oktober gedurende ongeveer 4 weken in school aanwezig zijn.

Schooltandarts De schooltandarts zal vanaf maandag 8 oktober gedurende ongeveer 4 weken in school aanwezig zijn. Nieuwsbrief Nummer 1 5 oktober 2018 Komende activiteiten Datum Woensdag 3 oktober Maandag 5 oktober Dinsdag 9 oktober Vrijdag 19 oktober Maandag 22 oktober 2018 t/m 26 oktober 2019 Woensdag 1 nov t/m vrijdag

Nadere informatie

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode:

Algemeen: April In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo. Vestigingsnieuwsbrief. Hansweert. Open dag Tennisclub. Belangrijke data komende periode: April 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Vestigingsnieuwsbrief april BSO Hansweert Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers, De paasdagen zitten er op en we zijn alweer bezig met

Nadere informatie

Lees(t)info. Interessante informatie: Groepsindeling JAARGANG 8, NR.7 1 JUNI 2016

Lees(t)info. Interessante informatie: Groepsindeling JAARGANG 8, NR.7 1 JUNI 2016 TERUGKIJK OP DE EERSTE SCHOOLWEEK. Lees(t)info OBS De Leest, een Stg.LeerSaamschool. JAARGANG 8, NR.7 1 JUNI 2016 Interessante informatie: De stemformulieren zijn uitgedeeld voor de MR. Stemt u ook mee?

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke

INFO De Toverlaars. Info 3 - november Agenda. Ik val op! Jarig in november. Juf Tineke INFO De Toverlaars Slagveld 55 4871 ND Etten-Leur tel. 076 5040287 www.toverlaars.nl detoverlaars@stichtingleersaam.nl Info 3 - november 2018 Agenda NOVEMBER 1. OV 2. Groep 2 vrij 12. GMR 15. Schoolfotograaf

Nadere informatie

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2

Welkom op Het Krijt. Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom op Het Krijt Informatie voor ouders van de leerlingen van groep 1 en 2 Welkom bij ons op Het Krijt In dit boekje hebben we de belangrijkste informatie voor de groepen 1 en 2 voor u op een rijtje

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders,

Van de directie. Inhoud. april Beste ouders, april 2019 Van de directie Inhoud Verzoek aanmelden broertjes en zusjes 2 Personeel... 2 IPC (International primary curriculum).. 2 Onze school in beeld... 3 1 april... 4 Schoolvoetbal... 5 Tutorlezen

Nadere informatie

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen

Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen Informatie Tussenschoolse Opvang pcb De Stromen 1 Tussenschoolse Opvang Hier vindt u allerlei informatie over de gang van zaken bij de tussenschoolse opvang (TSO). Heeft u na het lezen van deze informatie

Nadere informatie

Naar de basisschool. Informatieboekje groep 1 en 2

Naar de basisschool. Informatieboekje groep 1 en 2 Naar de basisschool Informatieboekje groep 1 en 2 O.B.S. t Swarte Meer De Blokken 22 7894 CL Zwartemeer Tel: 0591-390213 locatieleider@obs-swartemeer.nl De basisschool Meestal gaat een kind vlak na zijn

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015

Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 INFOOTJE NR. 12 Schooljaar 2014-2015 Maandag 02 maart 2015 Agenda Donderdag 5 maart Inleveren strookje oudergesprekken Maandag 9 maart OR-vergadering Woensdag 11 maart Alle leerlingen vrij Vrijdag 13 maart

Nadere informatie

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS

November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS November 2016 OPENBARE BASISSCHOOL VOOR DALTONONDERWIJS BELANGRIJKE DATA DATA ACTIVITEITEN 24 oktober KIES 25 oktober Rots en Water groep 7/8 27 oktober Fietsencontrole groep 5 t/m 8 31 oktober Rots en

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom

Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Voedingsbeleid Kindcentrum De Klimboom Het motto van onze school wordt omschreven als: Zin in onderwijs. Uitgangspunt in de uitwerking op school is het Koersplan van de Stichting Best Onderwijs. We willen

Nadere informatie

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332

Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Informatie boekje voor ouders/verzorgers: Broodje Knapzak tussenschoolse opvang. O.b.s. de Flierefluiter Bosgouw 235 1352 GW Almere Tel: 036-5312332 Dit boekje heeft u als ouder van onze school ontvangen

Nadere informatie

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe

Op donderdag 15 maart organiseren we om uur een ouderbijeenkomst om het inspectierapport toe 22 februari 2018 Nieuwsbrief 5 editie 1 Nieuwsbrief Minister Marga Klompéschool Van de directie... De voorjaarsvakantie gaat morgen beginnen en daar kijken we met z n allen naar uit. Alle kinderen zijn

Nadere informatie

De Springplank: info 26 augustus 2015.

De Springplank: info 26 augustus 2015. De Springplank: info 26 augustus 2015. Start schooljaar 2015-2016 We zijn weer begonnen!! We wensen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toe. Onze nieuwe leerlingen willen we van harte welkom

Nadere informatie

Weekbrief 29 januari 2016

Weekbrief 29 januari 2016 Weekbrief 29 januari 2016 Maandag 1 februari Maandopening Vrijdag 5 februari Carnaval Informatie in de weekbrief In deze weekbrief kunt u onder andere lezen over de maandsluiting, het voorleesontbijt,

Nadere informatie

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017

info Bent u ontevreden? Vertel het ons! Bent u tevreden? Vertel het een ander! Kalender: Woordje vooraf Juni 2017 Schoolkrant OBS De Springplank Jaargang 3 Editie 6 Juni 2017 info Kalender: Maandag 3 juli Nieuwe kinderen uit groep 1 komen kennismaken. Dinsdag 4 juli 15.30 uur In het lokaal van groep 5-6 kunnen ouders

Nadere informatie

Extra nieuwsbrief. Start schooljaar. Gezond beleid. Ontbijt. Eten en drinken in de kleine pauze. Nieuwsbrief 26 augustus 2017

Extra nieuwsbrief. Start schooljaar. Gezond beleid. Ontbijt. Eten en drinken in de kleine pauze. Nieuwsbrief 26 augustus 2017 Nieuwsbrief 26 augustus 2017 Hierbij de nieuwsbrief met de nieuwtjes en ontwikkelingen van de Tweestromenschool. Heeft u kopij voor de nieuwsbrief, mail deze dan naar d.snoeren@tweestromenschool.nl Extra

Nadere informatie

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom.

We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. We vinden het fijn dat uw kind bij ons op school komt en heten hem/haar dan ook van harte welkom. In dit boekje vindt u informatie over de groepen 1 en 2 van Kiezel en Kei. Op dit moment hebben we drie

Nadere informatie

Protocol nieuwe schooltijden

Protocol nieuwe schooltijden Protocol nieuwe schooltijden Voorwoord De school hanteert vanaf schooljaar 2016 2017 nieuwe schooltijden. De leerlingen van groep 1 t/m4 gaan 4 gelijke dagen naar school met een continurooster. Daarnaast

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in maart 2017 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

Leerlingenraad

Leerlingenraad Leerlingenraad 2017-2018 Leerlingenraad 2017-2018 Inspraak van leerlingen vinden we erg belangrijk; we betrekken leerlingen graag actief bij de plek waar ze veel verblijven. Wat vinden de leerlingen van

Nadere informatie

5 gelijke dagen: ja of nee

5 gelijke dagen: ja of nee 5 gelijke dagen: ja of nee Informatieboekje voor de ouders / verzorgers 6 februari 2017 PAGINA 2 Een ouder vertelt over de voordelen van het 5 gelijke dagen model PAGINA 3 Een ouder vertelt over de voordelen

Nadere informatie

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B:

2 Nieuwe leerling De volgende nieuwe leerling is de afgelopen periode bij ons gestart in groep 1/2 B: 26 maart 2015 Pagina 1 Geachte ouders/verzorgers Vrolijk Pasen Nieuwe leerlingen Avondvierdaagse Pagina 2 Pasen is opnieuw beginnen Denkend aan Hem die leven is Pasen is zich steeds bezinnen Op alles wat

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen Losse Entjes Jaargang 24 no. 5 8 januari 2016 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 9 januari Oud papier 9 maart OR vergadering 13 januari 19.00 uur Schoonmaakavond 11 maart Losse Entjes

Nadere informatie

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze

Introductie Ontbijt Eten in de ochtendpauze Introductie CBS de Rank wil gezond eten op school voor iedereen makkelijk maken, om zo bij te dragen aan een goede ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast vinden wij dat een gezonde voeding bijdraagt aan

Nadere informatie

N ieuwsbrief

N ieuwsbrief Kattebelletje 28 januari t/ 13 februari Cito-toetsen 21 januari t/m 8 februari Cito-periode groep 8! 14 t/m 15 februari studiedagen: de kinderen hebben vrij 18 t/ 22 februari voorjaarsvakantie: vrij 1

Nadere informatie

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld

Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2018-2019 vrijdag 31 augustus Hierbij de eerste Nieuwsbrief van 2018-2019. De eerste week van het schooljaar

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs

In deze nieuwsbrief. Agenda. Nieuwsbrief januari Open dagen Voortgezet Onderwijs Nieuwsbrief januari 2019 In deze nieuwsbrief -open dagen voortgezet onderwijs -stuurgroep cultuur -aanmelding nieuwe leerlingen -koffiecafé - CITO veranderingen - Tevredenheidspeilingen -troost KOFFER

Nadere informatie

PRIKBORD 6 3 september 2014

PRIKBORD 6 3 september 2014 PRIKBORD 6 3 september 2014 Week 9, 1 maart 2018 Schooljaar 2017-2018 AGENDA Donderdag 1 maart Prikbord 6 MR-vergadering Woensdag 21 maart Vrijdag 16 maart Zaterdag 17 maart Inloop ochtend van 08.30-12.00

Nadere informatie

TEVREDENHEIDSONDERZOEK

TEVREDENHEIDSONDERZOEK verslag van het TEVREDENHEIDSONDERZOEK afgenomen in NOVEMBER 2014 Inleiding Eén keer in de twee jaar wordt er een tevredenheidsonderzoek gehouden. Ouders, leerlingen van groep 5, 6, 7 en 8 en personeelsleden

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers,

Inleiding. Beste ouders, verzorgers, lezers, Inleiding Beste ouders, verzorgers, lezers, Wij heten uw kind van harte welkom op PCBO De Fakkel. Deze kleuterinfo is een korte aanvulling op onze schoolgids en bevat informatie die speciaal bestemd is

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015

Nieuwsbrief 9 22 januari 2015 De volgende Nieuwsbrief verschijnt op 05-02-2015 In dit nummer: - Gezonde traktaties - Open dag - Carnaval - Leerlijnen zelfstandigheid en zelfverantwoordelijkheid - Opknappen speelplaats - Agenda - Bijlage:

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws december 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Sinterklaas en Pieten op school schoolfruit oudergesprekken

Nadere informatie

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer:

KBS De Schothorst SUPER OPBRENGST SPONSORLOOP! Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G. In dit nummer: Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Schothorst NB 10, juni 2016 Nieuwsbrief 2015-2016 NB 10, juni 2016 In dit nummer: Opbrengst 1 Groepsindeling 2 Toiletbezoek 2 Continurooster 3 Tabletonderwijs

Nadere informatie

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar.

Omdat dit de laatste Info van dit schooljaar is wil ik u hierbij een heel fijne kerstvakantie wensen en een mooie start van het nieuwe schooljaar. Info 5 2016/2017 Datum: 09-12-2016 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben een heerlijk Sinterklaasfeest achter de rug. Iedereen bedankt voor de hulp! In deze Info wat foto s,

Nadere informatie

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert

Overblijf De Kyckert. In samenwerking met O.B.S. De Kyckert Overblijf De Kyckert In samenwerking met O.B.S. De Kyckert 1 Inhoudsopgave 1. De overblijf pag. 3 2. Lunchpakket pag. 3 3. Pedagogische uitgangspunten pag. 4 4. Regels pag. 4 5. Kosten pag. 5 6. Contracten

Nadere informatie

Continurooster Basisschool Dr. Landman Helvoirt Leidraad voor ouders. Werkgroep Andere Tijden en Managementteam Juni 2016

Continurooster Basisschool Dr. Landman Helvoirt Leidraad voor ouders. Werkgroep Andere Tijden en Managementteam Juni 2016 Continurooster Basisschool Dr. Landman Helvoirt Leidraad voor ouders Werkgroep Andere Tijden en Managementteam Juni 2016 Inhoudsopgave 1. Continurooster 1.1 Lesrooster 1.2 Visie op het continurooster 2.

Nadere informatie

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee!

Beste ouders, Heeft u nog vragen, opmerkingen of suggesties na het lezen van dit boekje, laat het ons dan weten, wij denken graag met u mee! Beste ouders, Van harte welkom op onze school! Voor u ligt het informatieboekje voor groep 1 en 2. Door middel van dit boekje willen wij u, als ouders, wegwijs maken in de kleutergroepen van onze school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018

Nieuwsbrief juli Verderop in deze nieuwsbrief. De komende maand: Agenda. zondag 1 juli e Communie groep 4. maandag 9 juli 2018 Nieuwsbrief juli 2018 Jaargang 27 Nummer 11 De komende maand: Agenda 1 juli 2018 10.00 uur 1e Communie in de kerk 4 juli 2018 Brandweerlessen in alle groepen 5 juli 2018 Continurooster i.v.m. studiemiddag

Nadere informatie

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal!

Maandbrief mei Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne vakantie allemaal! OBS Kompas De Leest 43 5463 JA Veghel Tel: 0413-367961 www.obskompas.nl Maandbrief mei 2016 Meivakantie Maandag 25 april tot en met vrijdag 6 mei is het meivakantie en zijn alle kinderen vrij. Een fijne

Nadere informatie

Start van het schooljaar

Start van het schooljaar 3 SEPTEMBER 2014 1 Start van het schooljaar De eerste twee weken van het nieuwe schooljaar zitten er al weer bijna op. Voor sommige kinderen was het begin best even spannend, een nieuwe juf of meester,

Nadere informatie

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs

Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Toekomst gericht werken aan passend onderwijs Jaargang 3, nr.8 31 maart 2016 Toerjournaal Hierbij ontvangt u nummer 8 van onze nieuwsbrief. Mocht u nog opmerkingen of vragen hebben dan horen we het graag

Nadere informatie

Groei aantal leerlingen

Groei aantal leerlingen Nieuwsbrief KBS De Schothorst, 25 januari 2018 Klaas de Rookstraat 53, 7558 DJ Hengelo Telefoon: 074-2770067, e-mail: info@deschothorst.nl Groei aantal leerlingen Ook dit jaar hebben zich weer veel nieuwe

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda deze week

Beste ouders, Agenda deze week Nieuwsbrief 3 maandag 31 augustus vrijdag 4 september Beste ouders, Dan zit de tweede week er al weer op en zijn we al helemaal gewend. Mooi om te zien dat alle kinderen al helemaal vertrouwd zijn met

Nadere informatie

Maandinfo oktober 2016

Maandinfo oktober 2016 Admiraal de Ruyterweg 2 1931 VE Egmond aan Zee telefoonnummer 072-5061661 e-mail: info.driemaster@isobscholen.nl website: www.obsdriemaster.nl Maandinfo oktober 2016 Beste ouders/ verzorgers, De vorige

Nadere informatie

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang:

Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: Nieuwsbrief Maart 2018 Jaargang: 2017-2018 Belangrijke data in maart en april 7 maart Luizencontrole 13 maart Kijkmiddag 13 maart Groep 7 gaat naar Deltion, week van de techniek 14 maart Open dag basisscholen

Nadere informatie

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer

1. Eerste schooldag. 2. Aanwezigheid directie. 3. Nieuwe collega s. Lijnbaan AG Zoetermeer Lijnbaan 317 2728 AG Zoetermeer 079-342 20 57 Email: directie@debuut.unicoz.nl Website: www.debuut.unicoz.nl 22-08-2016 Nr. 01 1. Eerste schooldag Welkom allemaal! Het nieuwe schooljaar is weer begonnen.

Nadere informatie

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad!

Wij feliciteren alle leerlingen en leerkrachten die jarig zijn geweest in mei. We hopen dat jullie een super gezellige verjaardag hebben gehad! Het Josephientje! Jaargang 12 nr. 9 mei 2017 AGENDA 8 mei start piramide project Ziek en Gezond 8 mei OV vergadering 11 mei luizencontrole 12 mei Actiedag 12 mei Juf Erna jarig 15 mei MR vergadering 15

Nadere informatie

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2

De Zonnewijzer. Groepen 1 en 2 De Zonnewijzer Groepen 1 en 2 Werkdagen en lestijden Met deze powerpoint willen wij u informeren over de gang van zaken in onze kleutergroepen 1 en 2. Heeft u nog vragen of tips na het lezen van deze powerpoint,

Nadere informatie

Januari Welkom op de Van Harte School!

Januari Welkom op de Van Harte School! Januari 2018 Welkom op de Van Harte School! Uw kind gaat binnenkort voor het eerst naar school. Om goed voorbereid te kunnen starten hebben we wat praktische informatie voor u op een rijtje gezet over

Nadere informatie

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk

Basisschool De Waterloop Terlostraat KW Bergeijk Basisschool De Waterloop Terlostraat 5 5571 KW Bergeijk 0497-571235 Welkom Binnenkort wordt uw kind vier jaar en mag hij/zij starten in unit 1-2-3 op de basisschool. U hebt gekozen voor onze school om

Nadere informatie

Weekbericht van 4 juli 2016

Weekbericht van 4 juli 2016 Weekbericht van 4 juli 2016 Het is bijna vakantie!!! vrijdag 15 juli zijn de kinderen vrij!!! Donderdag 14 juli zwaaien we om 15.15 uur alle kinderen uit! zwem4daagse. Deze week doen we weer mee aan de

Nadere informatie

Nieuwsbrief, 01-07-2015

Nieuwsbrief, 01-07-2015 Nieuwsbrief, 01-07-2015 Laatste nieuwsbrief U leest nu de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. We hebben nog een goede 2 weken te gaan, met heel veel leuke activiteiten. Hierover leest u in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Schoolkalender

Schoolkalender Schoolkalender 2017-2018 Op bladzijde 1 en 2 staat ook informatie over de klassenverdeling / groepsbezetting, schoolvakanties en lesvrije dagen, schooltijden, lessen bewegingsonderwijs en informatievoorziening.

Nadere informatie

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2

Groepsbrief. Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 Groepsbrief Aan de ouders van de kinderen uit groep 1 en 2 In deze groepsbrief brengen we enkele punten onder uw aandacht, die nodig zijn voor het goed functioneren van de groep. Wij vinden het belangrijk

Nadere informatie

JAARGANG 21 NR februari 2019

JAARGANG 21 NR februari 2019 JAARGANG 21 NR. 24 22 februari 2019 OUDERGESPREKKEN Volgende week maandag zal het 2e rapport meegegeven worden. Deze zal bestaan uit een overzicht van de CITO-grafieken. De CITO-uitslagen zijn (zoals alle

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016

NIEUWSBRIEF. NR. 18 donderdag 14 januari 2016 NR. 18 donderdag 14 januari 2016 Kind op maandag: Ik ben dichtbij Matteüs 4:18-22; 4:23-25; 5:1-12 Jezus loopt langs het water en roept de vissers om met hem mee te gaan. Jezus komt dichtbij de mensen,

Nadere informatie

Nieuwsflits 6 februari 2018

Nieuwsflits 6 februari 2018 Nieuwsflits 6 februari 2018 Van de leerlingen administratie Wij heten de volgende leerling en haar ouders van harte welkom in onze instroomgroep: Tara Ahmead en Anna Zant Wij wensen jullie en jullie ouders

Nadere informatie

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders,

Informatie over groep 1-2 van basisschool de Duinsprong. Beste ouders, Beste ouders, Uw kind zit, of gaat bijna beginnen in groep 1-2 van basisschool De Duinsprong. Wij willen in deze brief wat informatie over onze klas geven die u later altijd nog eens rustig kunt teruglezen.

Nadere informatie

t Informantje schooljaar week 36

t Informantje schooljaar week 36 k.b.s. Sint Theresia Postweg 131 7884 PJ Barger Compascuum e-mail: sttheresiaschool@primenius.nl tel : 0591-349275 website: http://www.sinttheresiaschool.nl t Informantje schooljaar 2017-2018 week 36 Agenda

Nadere informatie

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019

de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 de Boegspriet Nieuwsbrief van Basisschool De Driemaster - nummer 10 - vrijdag 25 januari 2019 Beste ouders, Januari is al weer bijna voorbij, de dagen worden weer wat langer. Dat vinden veel mensen fijn,

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender Uilenbrink levert maatwerk. nummer: Opening van het schooljaar 2017 de Uilenbrink levert maatwerk.

Uiltje gemist? kalender Uilenbrink levert maatwerk. nummer: Opening van het schooljaar 2017 de Uilenbrink levert maatwerk. 31 augustus 2017 Jaargang 10- nummer 1 kalender Uilenbrink levert maatwerk Opening van het schooljaar 2017 de Uilenbrink levert maatwerk. Woensdag 13 september Vergadering Ouderraad (20.00 uur) 1 2 3 4

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F JULI 2011 Samen spelen en leren op een veilige plek JAARGANG: 15 NR. 7 Mededelingen van de directie 1. Via deze weg wil ik namens het team alle ouders heel hartelijk bedanken voor

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda

Vogelvlucht. Uithoornse Spelen! Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016. Agenda Vogelvlucht Nieuwsbrief interconfessionele basisschool de Vuurvogel Uithoorn Nummer 18, 27 mei 2016 Uithoornse Spelen! Agenda Uithoornse Spelen groepen 7 en 8 woensdag 1 juni 2016 Avondvierdaagse ma. 6

Nadere informatie