R e g i s t r a t i e k a m e r. Gemeente Doetinchem

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R e g i s t r a t i e k a m e r. Gemeente Doetinchem"

Transcriptie

1 R e g i s t r a t i e k a m e r Gemeente Doetinchem..'s-Gravenhage, 20 oktober Onderwerp verstrekken van persoonsgegevens Bij brief van 1 september 1999 heeft u een antwoord gegeven op de vragen die de Registratiekamer heeft gesteld in het kader van haar onderzoek naar het verstrekken van gegevens van uitkeringsgerechtigden aan een ziekenfonds. Dit onderzoek werd ingesteld naar aanleiding van een klacht van B uit X Uit het antwoord volgt dat de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid van de gemeente Doetinchem met zorgverzekeraar C een regeling voor een collectieve aanvullende ziekenfondsverzekering (CAZ) heeft getroffen voor de uitkeringsgerechtigden. Doelstelling is een efficiëntere dienstverlening door de sociale dienst en de ziektekostenverzekeraar. Zonder de getroffen overeenstemming is de procedure dat wanneer een cliënt ziektekosten maakt, hij voor de vergoeding daarvan zich eerst tot de ziektekostenverzekeraar moet wenden. Deze vergoedt doorgaans een deel van de kosten. Voor de kosten die resteren dient de cliënt vervolgens een verzoek in voor bijzondere bijstand bij de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid. De cliënt moet daarvoor naar twee loketten: dat van de ziektekostenverzekeraar en de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid. De regeling die is getroffen middels de collectieve aanvullende ziekenfondsverzekering tracht hieraan een einde te maken en vergoedt, daar waar mogelijk, 100% van de gemaakte kosten. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus Bijlagen 2509 AJ 's-gravenhage Contactpersoon Tel Doorkiesnummer Fax

2 Blad 2 Hiervoor is met zorgverzekeraar C overeenstemming bereikt. Cliënten van de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid krijgen de mogelijkheid zich aanvullend bij te verzekeren bij C. Ten behoeve van deze samenwerking verstrekte de afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) persoonsgegevens aan C. Het ging om de volgende gegevens: Registratienummer bij de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid, naam, adres, sofi-nummer en ingangsdatum uitkering. Het verstrekken van deze gegevens was nodig om te bepalen wie op het moment van de ingangsdatum van de CAZ-verzekering, een actuele uitkering ontving van de afdeling SZW. De cliënten werden met een brief op de hoogte gebracht van de samenwerking. De cliënten zijn niet expliciet gewezen op de uitwisseling van persoonsgegevens. Aan de cliënten werd geen toestemming gevraagd voor de gegevensverstrekking. Het ziekenfonds brengt aan het begin van iedere maand nominatief de verstrekte vergoedingen, alsmede de daarmee gemoeide uitvoeringskosten in rekening. De volgende gegevens worden dan verstrekt: sofi-nummer, naam, geboortedatum, specificatie van de verstrekking. Overige gegevens worden niet uitgewisseld. Telefonische navraag bij D leerde dat C alleen deze gegevens verstrekt als er sprake is geweest van een vergoeding voor brillen, glazen of lenzen. Dat is het geval omdat C deze kosten aan de aanvrager vergoedt, maar met de afdeling SZW verrekent. Aangezien de kosten niet (altijd) volledig vergoed worden door C zou de aanvrager zich anders weer met een verzoek om bijzondere bijstand tot de gemeente moeten wenden voor tegemoetkoming van de resterende kosten. Nu zorgen C en de afdeling SZW zelf voor de afrekening daarvan. De Registratiekamer heeft naar aanleiding van uw antwoorden het volgende op te merken. Verstrekken van gegevens door de afdeling sociale zaken en werkgelegenheid. Artikel 11, eerste lid, Wet persoonsregistraties (Wpr) geeft de hoofdregel voor de toelaatbaarheid van verstrekkingen.

3 Blad 3 Uit een persoonsregistratie mogen slechts gegevens worden verstrekt voor zover dit "voortvloeit uit het doel van de registratie, wordt vereist ingevolge een wettelijk voorschrift of geschiedt met toestemming van de geregistreerde". Bij de eerste en derde grond zij opgemerkt dat de houder aldus een bevoegdheid, doch geen verplichting, tot gegevensverstrekking aan derden kan verkrijgen. Op grond van artikel 11, eerste lid, Wpr kunnen aan een derde gegevens verstrekt worden als dit vereist is ingevolge een wettelijk voorschrift. Het moet daarbij gaan om een wettelijke verplichting tot het verstrekken van gegevens. Onder een wettelijk voorschrift als bedoeld in artikel 11, eerste lid, WPR valt in beginsel elke daad van wetgeving. Een dergelijke regeling zal wel moeten voldoen aan de eisen van artikel 10, eerste lid, van de Grondwet en, indien van toepassing, aan de eisen van artikel 8 van het Europees verdrag voor de rechten van de mens (EVRM). Zo zal het voorschrift voldoende nauwkeurig moeten zijn en adequate en effectieve waarborgen moeten bevatten tegen ongeoorloofde inbreuken. Artikel 125 Abw levert voor het college van B&W een wettelijke plicht op tot het verstrekken van gegevens aan die instanties die daarin zijn genoemd. In artikel 125, eerste lid, onder e, Abw staat: Burgemeester en wethouders zijn bevoegd uit eigen beweging en verplicht desgevraagd [ ] uit de administratie terzake van uitvoering van deze wet aan hieronder vermelde organen kosteloos de gegevens te verstrekken die noodzakelijk zijn voor de uitvoering van de hierbij vermelde wetten of wettelijke regelingen: - de ziekenfondsraad en de ziekenfondsen voor de uitvoering van de Ziekenfondswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten Deze bepaling is zodanig geformuleerd dat de sociale dienst alleen van de verstrekkingsgrond gebruik kan maken als de persoonsgegevens die worden verstrekt noodzakelijk zijn voor de ziekenfondsen ter uitvoering van de Ziekenfondswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Verder is er in de Abw sprake van een zogenoemd gesloten systeem. Dat wil zeggen dat informatie met betrekking tot individuele bedrijven of instellingen alleen zal kunnen worden bekendgemaakt als er sprake is van in de wet omschreven gronden.

4 Blad 4 De algemene geheimhoudingsplicht van artikel 123, eerste lid, Abw verbiedt een ieder hetgeen hem uit of in verband met enige werkzaamheid bij de uitvoering van de Abw over de persoon of zaken van een ander blijkt of wordt medegedeeld, verder bekend te maken dan: - voor de uitvoering van de Abw noodzakelijk is - dan wel op grond van deze wet is voorgeschreven dan wel toegestaan. (In de vorige brief van de Registratiekamer is een fout geslopen. Gelieve ook daar in de derde regel verbiedt te lezen.) Ook kan toestemming gevraagd worden aan de cliënten om gegevens te verstrekken. Degene op wie de gegevens betrekking hebben, moet dan schriftelijk hebben verklaard tegen de verstrekking geen bezwaar te hebben (artikel 123, tweede lid, onder b, Abw). Gelet op bovenstaande is er naar het oordeel van de Registratiekamer geen rechtsgrond aanwezig om gegevens van de cliënten zonder hun toestemming aan de zorgverzekeraar te verstrekken. Artikel 125 Abw is immers alleen van toepassing indien de verstrekking van gegevens noodzakelijk is voor de uitvoering van de Ziekenfondswet. Dat is hier niet het geval. Sofi-nummer Uit uw antwoord blijkt dat bij de gegevensverstrekking gebruik wordt gemaakt van het sofi-nummer van de cliënten. Het sofi-nummer is een nummer dat wordt gebruikt om personen te identificeren. Het gebruik van dergelijke nummers is geregeld in artikel 6a Wpr. Persoonsidentificerende nummers mogen alleen gebruikt worden als het gebruik gebaseerd is op een wettelijke regeling. Gebruik van het sofi-nummer is slechts toegestaan aan personen en instanties voor wie dat bij wettelijk voorschrift voor bepaalde doeleinden is voorgeschreven of mogelijk gemaakt. Een wettelijke regeling kan het gebruik van het sofi-nummer voorschrijven of met zoveel woorden toelaten. Het gebruik van het sofi-nummer is ook toegelaten als dat gebaseerd is op het Besluit gebruik sofi-nummer. Een ziekenfonds is verplicht het sofi-nummer te gebruiken bij de uitvoering van de Ziekenfondswet (artikel 73d). Maar een aanvullende ziektekostenverzekering behoort niet tot de uitvoering van de Ziekenfondswet. Het is een particuliere verzekering. Ook anderszins is er geen wettelijke bepaling die het gebruik van het sofi-nummer voor een aanvullende ziektekostenverzekering toestaat.

5 Blad 5 Daarnaast is toestemming van de cliënten geen geldige rechtsgrond om het sofi-nummer vast te leggen. Om deze reden mag de verzekeraar van de aanvullende ziektekostenverzekering het sofi-nummer niet gebruiken. Oplossing Dat wil niet zeggen dat de service die door de CAZ wordt geboden, niet kan plaatsvinden. De gemeente kan bijvoorbeeld zelf haar cliënten aanschrijven en hen de mogelijkheid bieden om zich op te geven voor de CAZ. De cliënten worden op deze wijze geïnformeerd en verstrekken zelf hun gegevens aan C. Ook kan de gemeente aan haar cliënten schriftelijk toestemming vragen om hun gegevens te verstrekken aan C. Verstrekken van gegevens door Amicon aan afdeling Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ten behoeve van vergoeding van brillen/glazen en lenzen worden door Amicon gegevens verstrekt aan de gemeente. Dit is voor de verrekening van het restant dat niet vergoed wordt door CAZ maar wel door de gemeente via de bijzondere bijstand. Terugverstrekking kan plaatsvinden als deze voortvloeit uit het doel van de registratie van C dan wel indien de cliënt hiervoor toestemming heeft gegeven. Het doel van de registratie is het verwerken van gegevens voor afwikkeling van de verzekering. Dit doel wordt mede ingevuld door de samenwerking tussen de gemeente en C. Als dit doel is omschreven en de cliënt hierover is geïnformeerd, dan mogen deze gegevens door C verstrekt worden aan de gemeente. Deze verstrekking vloeit dan voort uit het doel van de registratie van C (artikel 11, eerste lid, Wpr). De verstrekking van gegevens moet beperkt blijven tot die gegevens die relevant zijn voor de verrekening van de kosten. Hierbij is het van belang op te merken dat recepten voor de glazen en lenzen medische gegevens betreffen. Vanwege artikel 5 Besluit gevoelige gegevens is het opnemen van deze gegevens aan restricties gebonden. Een werkwijze waarbij uitsluitend C de beschikking krijgt over deze gegevens en niet de gemeente, is hiermee in overeenstemming. In het algemeen kan de Registratiekamer zich vinden in de gevolgde werkwijze met betrekking tot het verstrekken van de gegevens door C. Het sofi-nummer mag hier echter niet bij gebruikt worden.

6 Blad 6 Conclusie Het verstrekken van gegevens door de gemeente aan C om cliënten op de hoogte te brengen van de CAZ is niet in overeenstemming met de wettelijke regels. Er is geen rechtsgrond aanwezig om gegevens van de cliënten van de sociale dienst zonder hun toestemming aan de zorgverzekeraar te verstrekken. De gemeente kan wel zelf haar cliënten aanschrijven en de mogelijkheid bieden om zich op te geven voor de verzekering. Ook kan de gemeente aan haar cliënten de schriftelijke toestemming vragen om hun gegevens te verstrekken aan C mag als verzekeraar van de aanvullende ziektekostenverzekering niet het sofi-nummer gebruiken. Ten behoeve van vergoeding van brillen/glazen en lenzen worden door C gegevens verstrekt aan de gemeente. Dit is voor de verrekening van het restant dat niet vergoed wordt door CAZ maar wel door de gemeente via de bijzondere bijstand. In het algemeen kan de Registratiekamer zich vinden in de gevolgde werkwijze. Het sofi-nummer mag hier echter niet bij gebruikt worden. Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Een afschrift van deze brief doe ik toekomen aan B, Verbond van Verzekeraars, CTU en Divosa. Hoogachtend, Voorzitter Registratiekamer

De Registratiekamer voldoet hierbij gaarne aan uw verzoek.

De Registratiekamer voldoet hierbij gaarne aan uw verzoek. R e g i s t r a t i e k a m e r Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid..'s-Gravenhage, 19 januari 1999.. Onderwerp AMvB informatieplicht banken Bij brief van 8 oktober 1998 heeft u de Registratiekamer

Nadere informatie

Een Wooncentrum. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus 93374 Bijlagen 2

Een Wooncentrum. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus 93374 Bijlagen 2 R e g i s t r a t i e k a m e r Een Wooncentrum 2..'s-Gravenhage, 22 september 1998.. Onderwerp gegevensverstrekking door verpleegkundigen In uw brief van 22 juli 1998 legt u aan de Registratiekamer de

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Advocatenkantoor. ..'s-gravenhage, 2 november 1998. Ons kenmerk 98.V.0525.01. Onderwerp Due diligence

R e g i s t r a t i e k a m e r. Advocatenkantoor. ..'s-gravenhage, 2 november 1998. Ons kenmerk 98.V.0525.01. Onderwerp Due diligence R e g i s t r a t i e k a m e r Advocatenkantoor..'s-Gravenhage, 2 november 1998.. Onderwerp Due diligence Bij brieven van 15 juni en 30 juni 1998 heeft u de Registratiekamer verzocht om advies over de

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Holding UVI Z. ..'s-gravenhage, 29 april 1999. Ons kenmerk 98\0202.4. Onderwerp Gebruik persoonsgegevens

R e g i s t r a t i e k a m e r. Holding UVI Z. ..'s-gravenhage, 29 april 1999. Ons kenmerk 98\0202.4. Onderwerp Gebruik persoonsgegevens R e g i s t r a t i e k a m e r Holding UVI Z..'s-Gravenhage, 29 april 1999.. Onderwerp Gebruik persoonsgegevens Met excuses voor de vertraging stelt de Registratiekamer u graag op de hoogte van haar oordeel

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 4 mei 1999. Ons kenmerk 98.V.0854.03. Onderwerp standpunt over gegevensverstrekking

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 4 mei 1999. Ons kenmerk 98.V.0854.03. Onderwerp standpunt over gegevensverstrekking R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 4 mei 1999.. Onderwerp standpunt over gegevensverstrekking De Ondernemingsraad van een dierentuin heeft de Registratiekamer op 12 oktober 1998 vragen gesteld

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 20 februari Ons kenmerk z Onderwerp

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 20 februari Ons kenmerk z Onderwerp R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 20 februari 2001.. Onderwerp Bij brief van jl. heeft u namens de Branche Organisatie Arbo-diensten (BOA) aangegeven dat er een voornemen bestaat om in januari

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek

R e g i s t r a t i e k a m e r. Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek R e g i s t r a t i e k a m e r Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek 1..'s-Gravenhage, 12 maart 1999.. Onderwerp verstrekking aan Centraal Meldpunt en toegang tot CVS-JC In uw fax van 23 november 1998 stelt

Nadere informatie

A Pensioen. Bij brief van 24 maart 1999 heeft u de Registratiekamer verzocht om een standpunt te geven over de volgende situatie.

A Pensioen. Bij brief van 24 maart 1999 heeft u de Registratiekamer verzocht om een standpunt te geven over de volgende situatie. R e g i s t r a t i e k a m e r A Pensioen 2..'s-Gravenhage, 23 april 1999.. Onderwerp gegevensverstrekkking door prepensioenfonds aan A Bij brief van 24 maart 1999 heeft u de Registratiekamer verzocht

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Landelijk instituut sociale verzekeringen. 28 februari 2001 mw. drs. N.M. van Seumeren

R e g i s t r a t i e k a m e r. Landelijk instituut sociale verzekeringen. 28 februari 2001 mw. drs. N.M. van Seumeren R e g i s t r a t i e k a m e r Landelijk instituut sociale verzekeringen 28 februari 2001 mw. drs. N.M. van Seumeren070-3811300..'s-Gravenhage, 23 mei 2001.. Onderwerp uitvoering wet Rea Bij brief van

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Sociale Verzekeringsbank. 31 augustus

R e g i s t r a t i e k a m e r. Sociale Verzekeringsbank. 31 augustus R e g i s t r a t i e k a m e r Sociale Verzekeringsbank 31 augustus 1998 070-3811343..'s-Gravenhage, 22 april 1999.. Onderwerp Checklist onderzoek leefsituatie, afschrift testament Bij brief van 31 augustus

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Verzekeringsbedrijf 070-3811333

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Verzekeringsbedrijf 070-3811333 R e g i s t r a t i e k a m e r Een Verzekeringsbedrijf 070-3811333..'s-Gravenhage, 14 juni 1999.. Onderwerp Aanlevering gegevens door Arbo-diensten Naar aanleiding van berichten in de pers heeft de Registratiekamer

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Arrondissementale Stafdienst

R e g i s t r a t i e k a m e r. Arrondissementale Stafdienst R e g i s t r a t i e k a m e r Arrondissementale Stafdienst 2..'s-Gravenhage, 24 juni 1999.. Onderwerp Vastleggen en verstrekken gegevens telefoonverkeer Bij brief van 12 maart 1999 heeft B, directeur

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Verzekeringsmaatschappij A

R e g i s t r a t i e k a m e r. Verzekeringsmaatschappij A R e g i s t r a t i e k a m e r Verzekeringsmaatschappij A 1..'s-Gravenhage, 6 juli 2000.. Onderwerp verstrekking medische gegevens aan assurantietussenpersoon Naar aanleiding van een verzoek van B tot

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r

R e g i s t r a t i e k a m e r R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 15 oktober 1998.. Onderwerp gegevensverstrekking door internet providers aan politie Op 28 augustus 1998 heeft er bij de Registratiekamer een bijeenkomst

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Uitzendbureau. 26 februari 1999

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Uitzendbureau. 26 februari 1999 R e g i s t r a t i e k a m e r Een Uitzendbureau 26 februari 1999..'s-Gravenhage, 5 juli 1999.. Onderwerp verstrekken van gegevens aan GAK Bij brief van 26 februari 1999 heeft u gereageerd op de vragen

Nadere informatie

Bevindingen De bevindingen van het CBP luiden als volgt:

Bevindingen De bevindingen van het CBP luiden als volgt: POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Zorgverzekeraar DATUM 27 februari 2003 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 14 juni 2001. Ons kenmerk z2001-0054. Onderwerp Rouwkrant en privacybescherming

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 14 juni 2001. Ons kenmerk z2001-0054. Onderwerp Rouwkrant en privacybescherming R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 14 juni 2001.. Onderwerp Rouwkrant en privacybescherming In het kader van het onderzoek van de Registratiekamer naar De Rouwkrant bericht ik u het volgende.

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

R e g i s t r a t i e k a m e r. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport R e g i s t r a t i e k a m e r Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport..'s-Gravenhage, 1 april 1999.. Onderwerp Besluit Stralenbescherming Kernenergiewet Bij fax van 24 februari 1999 heeft u

Nadere informatie

NVAB. A. ter Linden en N.M. van Seumeren

NVAB. A. ter Linden en N.M. van Seumeren R e g i s t r a t i e k a m e r NVAB bs/ep 2000-206 A. ter Linden en N.M. van Seumeren070-3811358..'s-Gravenhage, 20 juni 2001.. Onderwerp Bijlage 5 reïntegratieplan Bij brief met bijlagen van 19 oktober

Nadere informatie

Minister van Justitie. Naar aanleiding van uw verzoek bericht ik u als volgt.

Minister van Justitie. Naar aanleiding van uw verzoek bericht ik u als volgt. R e g i s t r a t i e k a m e r Minister van Justitie..'s-Gravenhage, 30 april 1999.. Onderwerp Wijziging van het Wetboek van Strafvordering Bij brief met bijlage van 9 maart 1999 (uw kenmerk: 750136/99/6)

Nadere informatie

1b. vraag: kan artikel 8, onder f, als grondslag voor verwerking dienen ten behoeve van fraudebestrijding:

1b. vraag: kan artikel 8, onder f, als grondslag voor verwerking dienen ten behoeve van fraudebestrijding: R e g i s t r a t i e k a m e r Advocatenkantoor 18 april 2001 mr. R.W.A. Wishaw M.S.070-3811343..'s-Gravenhage, 9 juli 2001.. Onderwerp U heeft de Registratiekamer een aantal vragen gesteld met het verzoek

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. 14 juli 1998 mr. J. de Zeeuw

R e g i s t r a t i e k a m e r. 14 juli 1998 mr. J. de Zeeuw R e g i s t r a t i e k a m e r 14 juli 1998 mr. J. de Zeeuw070-3811343..'s-Gravenhage, 15 februari 1999.. Onderwerp klantgegevens In de brief van 1 juli 1998 heb ik u enige vragen gesteld in het kader

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

R e g i s t r a t i e k a m e r. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid R e g i s t r a t i e k a m e r Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid..'s-Gravenhage, 8 september 1999.. Onderwerp Uitbesteden taken Algemene bijstandswet Uitbesteding van de Algemene bijstandswet

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Burgemeester en wethouders van gemeente X

R e g i s t r a t i e k a m e r. Burgemeester en wethouders van gemeente X R e g i s t r a t i e k a m e r Burgemeester en wethouders van gemeente X..'s-Gravenhage, 16 februari 2000.. Onderwerp Subsidiëring en gegevensverstrekking Bij brief van 14 september 1999 heeft u zich

Nadere informatie

In de werkgroep over DIS/TTP heeft het CBP in meerdere instanties nadrukkelijk op deze aandachtspunten gewezen.

In de werkgroep over DIS/TTP heeft het CBP in meerdere instanties nadrukkelijk op deze aandachtspunten gewezen. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Privacyreglement. een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon, samenwerkingsverband of rechtspersoon

Privacyreglement. een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon, samenwerkingsverband of rechtspersoon Privacyreglement Artikel 1. Begripsbepalingen -Instelling: St.ROZA zorg -Persoonsgegevens: een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon, samenwerkingsverband of rechtspersoon

Nadere informatie

Klacht Op grond van de door verzoeker verstrekte gegevens is de klacht als volgt geformuleerd:

Klacht Op grond van de door verzoeker verstrekte gegevens is de klacht als volgt geformuleerd: POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN HuisArtsenPosten X DATUM 10 september 2003

Nadere informatie

Klacht Op grond van de door verzoeker verstrekte gegevens is de klacht als volgt geformuleerd:

Klacht Op grond van de door verzoeker verstrekte gegevens is de klacht als volgt geformuleerd: POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN een Zorgverzekeraar DATUM 3 juli 2003 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

Regiopolitie. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus Bijlagen 1

Regiopolitie. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus Bijlagen 1 R e g i s t r a t i e k a m e r Regiopolitie 1..'s-Gravenhage, 2 augustus 2001.. Onderwerp Bij brief is het conceptreglement RISKIDS ter toetsing aan de Registratiekamer voorgelegd. Het concept geeft aanleiding

Nadere informatie

de Minister van VWS concept wetsvoorstel structurele maatregel wanbetalers

de Minister van VWS concept wetsvoorstel structurele maatregel wanbetalers POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de Minister van VWS DATUM 14 maart

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. OR van een computerbedrijf

R e g i s t r a t i e k a m e r. OR van een computerbedrijf R e g i s t r a t i e k a m e r OR van een computerbedrijf..'s-gravenhage, 24 juni 1999.. Onderwerp Privacy bij gebruik van zakelijke e-mail faciliteiten Bij brief van 5 februari 1999 heeft u de Registratiekamer

Nadere informatie

de minister van Economische Zaken, de heer mr L.J. Brinkhorst Postbus 20101 2500 EC Den Haag Ministeriële regeling afsluitingen

de minister van Economische Zaken, de heer mr L.J. Brinkhorst Postbus 20101 2500 EC Den Haag Ministeriële regeling afsluitingen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de minister van Economische Zaken,

Nadere informatie

Privacyreglement CareerSolution B.V., versie Augustus Privacyreglement. CareerSolution B.V. Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen

Privacyreglement CareerSolution B.V., versie Augustus Privacyreglement. CareerSolution B.V. Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Privacyreglement CareerSolution B.V. Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: a. persoonsgegevens: een gegeven

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT. Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan:

PRIVACY REGLEMENT. Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan: 2Alline Re-integratie Management B.V. Postbus 16230 2500 BE s-gravenhage Paragraaf 1 Begripsomschrijving Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen en termen het volgende verstaan:

Nadere informatie

Het CBP voldoet hierbij aan dit verzoek. Kader

Het CBP voldoet hierbij aan dit verzoek. Kader POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en

Nadere informatie

Zorgverzekeraars Nederland Definitieve bevindingen Ambtshalve onderzoek aangaande toepassing Controle op Verzekering van VECOZO B.V.

Zorgverzekeraars Nederland Definitieve bevindingen Ambtshalve onderzoek aangaande toepassing Controle op Verzekering van VECOZO B.V. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Zorgverzekeraars Nederland DATUM

Nadere informatie

Winkelier. Winkelier creditcard; definitieve bevindingen

Winkelier. Winkelier creditcard; definitieve bevindingen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Winkelier DATUM 19 januari 2006 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG. Wetgevingsadvies lagere regelgeving Quotumwet.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG. Wetgevingsadvies lagere regelgeving Quotumwet. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN De Staatssecretaris van Sociale Zaken

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/092

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/092 Rapport Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/092 2 Klacht Op 26 juni 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw B. te Drachten, met een klacht over een gedraging van Gak Nederland

Nadere informatie

Privacyregeling van Implacement Projecten BV.

Privacyregeling van Implacement Projecten BV. Privacyregeling van Implacement Projecten BV. Geldt voor het bestand persoonsgegevens inzake klanten Implacement Artikel 1 Begrippen. a. Implacement Projecten BV. b. De directie van Implacement Projecten

Nadere informatie

AEP PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.0 PRIVACYREGLEMENT. NURSE@HOME Wassenaarseweg 20 2596 CH Den Haag Kamer van koophandel nummer 27283841

AEP PRIVACYREGLEMENT. Versie 1.0 PRIVACYREGLEMENT. NURSE@HOME Wassenaarseweg 20 2596 CH Den Haag Kamer van koophandel nummer 27283841 NURSE@HOME Wassenaarseweg 20 2596 CH Den Haag Kamer van koophandel nummer 2728381 In het kader van haar activiteiten registreert nurse@home persoonlijke gegevens van cliënten, zorgverleners en medewerkers

Nadere informatie

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wetgevingsadvies AMvB wijziging Besluit SUWI

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wetgevingsadvies AMvB wijziging Besluit SUWI POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De Minister van Sociale Zaken en

Nadere informatie

Privacyreglement NICE opleiding & bestuurlijke raadgeving

Privacyreglement NICE opleiding & bestuurlijke raadgeving Privacyreglement NICE opleiding & bestuurlijke raadgeving De Directie van NICE opleiding & bestuurlijke raadgeving: Overwegende dat het in verband met een goede bedrijfsvoering verplicht is een regeling

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Verzekeraar A. ..'s-gravenhage, 3 november 1999. Ons kenmerk 98.K.0919.06. Onderwerp Diabetespas

R e g i s t r a t i e k a m e r. Verzekeraar A. ..'s-gravenhage, 3 november 1999. Ons kenmerk 98.K.0919.06. Onderwerp Diabetespas R e g i s t r a t i e k a m e r Verzekeraar A..'s-Gravenhage, 3 november 1999.. Onderwerp Diabetespas Bij brief van 5 november 1998 verzocht de KNMP aan de Registratiekamer om een oordeel over de vraag

Nadere informatie

Privacyprotocol, versie 2.0, mei 2018

Privacyprotocol, versie 2.0, mei 2018 Inhoudsopgave 1. Begrippenlijst... 2 2. Doel van registratie... 3 3. Categorieën personen over wie gegevens in registratie worden opgenomen... 3 4. Soorten van gegevens in registratie en wijze verkrijging...

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten en medewerkers

Privacyreglement Cliënten en medewerkers 1. Begripsbepaling 1.2 Persoonsgegeven: Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.3 Persoonsregistratie: Een samenhangende verzameling van op verschillende personen betrekking

Nadere informatie

Privacy Reglement Flex Advieshuis

Privacy Reglement Flex Advieshuis Privacy Reglement Flex Advieshuis Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens en het Besluit Gevoelige Gegevens wordt in dit reglement

Nadere informatie

1. Begripsbepaling Doel van de registratie Categorieën Opgenomen gegevens Gegevens verwijderen of vernietigen - 3 -

1. Begripsbepaling Doel van de registratie Categorieën Opgenomen gegevens Gegevens verwijderen of vernietigen - 3 - Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling - 2-2. Doel van de registratie - 2-3. Categorieën - 2-4. Opgenomen gegevens - 3-5. Gegevens verwijderen of vernietigen - 3-6. Verstrekken gegevens - 3-7. Toegang - 4-8.

Nadere informatie

7 november 2000, SUWI/SEC/00/351 mr. A.de Heij, drs. N.van Seumeren

7 november 2000, SUWI/SEC/00/351 mr. A.de Heij, drs. N.van Seumeren R e g i s t r a t i e k a m e r De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 7 november 2000, SUWI/SEC/00/351 mr. A.de Heij, drs. N.van Seumeren070-3811355..'s-Gravenhage, 28 november 2000.. Onderwerp

Nadere informatie

Artikel 3 Categorieën personen, opgenomen in het bestand Het bestand bevat uitsluitend gegevens van cliënten, opdrachtgevers en medewerkers.

Artikel 3 Categorieën personen, opgenomen in het bestand Het bestand bevat uitsluitend gegevens van cliënten, opdrachtgevers en medewerkers. PRIVACYREGLEMENT HET BLIKVELD Artikel 1 Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a. HET BLIKVELD: Het Blikveld, statutair gevestigd te Utrecht. b. de directeur: beide directeuren van Het Blikveld;

Nadere informatie

Artikel 3 Categorieën personen, opgenomen in het bestand Het bestand bevat uitsluitend gegevens van cliënten opdrachtgevers en medewerkers.

Artikel 3 Categorieën personen, opgenomen in het bestand Het bestand bevat uitsluitend gegevens van cliënten opdrachtgevers en medewerkers. PRIVACYREGLEMENT HET BLIKVELD Artikel 1 Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a. HET BLIKVELD: Het Blikveld, statutair gevestigd te Utrecht. b. de directeur: beide directeuren van Het Blikveld;

Nadere informatie

Derden Personen of instanties die niet aan de organisatie verbonden zijn.

Derden Personen of instanties die niet aan de organisatie verbonden zijn. Bijlage Privacyreglement Introductie van dit reglement De organisatie houdt, om u zo goed mogelijk ten dienste te kunnen zijn en vanwege wettelijke verplichtingen een registratie bij van uw directe persoonlijke

Nadere informatie

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster

Privacyreglement. Thuiszorg De Zorgster Privacyreglement Thuiszorg De Zorgster Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te

Nadere informatie

PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: 1

PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial ::   1 Privacyreglement Loopbaanparadox Preambule Dit reglement beoogt het juiste gebruik van alle persoonsgegevens waarvan Loopbaanparadox kennis draagt alsmede alle tot een persoon te herleiden gegevens waarover

Nadere informatie

Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan:

Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan: PRIVACY REGLEMENT A. Begripsomschrijvingen Artikel 1 In dit reglement wordt onder de hierna aangegeven begrippen het volgende verstaan: persoonsgegeven: Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele

Nadere informatie

Versie 1.0 oktober 2015 Privacyreglement

Versie 1.0 oktober 2015 Privacyreglement Versie 1.0 oktober 2015 Privacyreglement Dit privacyreglement is opvraagbaar via de website van Bogaers Taleninstituut. De directie van Bogaers Taleninstituut B.V.: Overwegende dat het in verband met een

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Privacyreglement EBC Taleninstituut en EBC Language Academy

Privacyreglement EBC Taleninstituut en EBC Language Academy Privacyreglement EBC Taleninstituut en EBC Language Academy De Directie van EBC Taleninstituut en Language Academy: Overwegende dat het in verband met een goede bedrijfsvoering wenselijk is een regeling

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement EVC Dienstencentrum

Privacyreglement EVC Dienstencentrum PRIVACYREGLEMENT Privacyreglement EVC Dienstencentrum De directie van het EVC Dienstencentrum: Overwegende dat het in verband met een goede bedrijfsvoering wenselijk is een regeling te treffen omtrent

Nadere informatie

Nederlands Instituut van Psychologen 070-8888500. inzagerecht testgegevens

Nederlands Instituut van Psychologen 070-8888500. inzagerecht testgegevens POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Nederlands Instituut van Psychologen

Nadere informatie

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wijziging in SZW wetgeving

De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wijziging in SZW wetgeving POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De minister van Sociale Zaken en

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THUISZORG INIS

PRIVACYREGLEMENT THUISZORG INIS PRIVACYREGLEMENT THUISZORG INIS 1. BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Instellingen: De particuliere organisaties voor thuiszorg die onder de naam THUISZORG INIS actief zijn. 1.2. Persoonsgegeven: Een gegeven dat herleidbaar

Nadere informatie

Rapport. Datum: 22 januari 2002 Rapportnummer: 2002/005

Rapport. Datum: 22 januari 2002 Rapportnummer: 2002/005 Rapport Datum: 22 januari 2002 Rapportnummer: 2002/005 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Pensioen- en Uitkeringsraad (Raadskamer wetten buitengewoon pensioen) zonder hem daarover te informeren zijn

Nadere informatie

Privacyverklaring. Art. 1 Begripsomschrijving:

Privacyverklaring. Art. 1 Begripsomschrijving: Privacyverklaring Het is belangrijk dat er veilig om wordt gegaan met uw persoonsgegevens. Om u te beschermen tegen misbruik van persoonsgegevens bestaat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1998 1999 Nr. 201 26 238 Wijziging van enkele wetten in verband met invoering van het regresrecht in de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en versterking

Nadere informatie

Autisme Spiegel, Marijkelaan 2, 3851 RN Ermelo, adres:

Autisme Spiegel, Marijkelaan 2, 3851 RN Ermelo,  adres: Privacy Reglement Autisme Spiegel (2018) Autisme Spiegel 25-5-2018 Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet op behoorlijke en

Nadere informatie

KNGF PRIVACYREGLEMENT

KNGF PRIVACYREGLEMENT KNGF PRIVACYREGLEMENT Doelstelling privacy reglement Het bestuur van het KNGF vindt dat een vereniging met duizenden leden een tastbare waarborg aan zijn leden moet bieden dat zorgvuldig met hun gegevens

Nadere informatie

Privacyreglement PoortwachterDirect

Privacyreglement PoortwachterDirect Privacyreglement PoortwachterDirect De Directie van PoortwachterDirect B.V. overwegende dat het in verband met een goede bedrijfsvoering wenselijk is een regeling te treffen omtrent het verstrekken van

Nadere informatie

's-gravenhage, 31 januari 1997 Ons kenmerk 96.A.0545.01 Onderwerp gecontroleerde afgifte kentekenplaten en persoonsregistratie

's-gravenhage, 31 januari 1997 Ons kenmerk 96.A.0545.01 Onderwerp gecontroleerde afgifte kentekenplaten en persoonsregistratie Aan: De Algemeen Directeur van de Dienst wegverkeer 's-gravenhage, 31 januari 1997 Ons kenmerk 96.A.0545.01 Onderwerp gecontroleerde afgifte kentekenplaten en persoonsregistratie Bij brief van 2 september

Nadere informatie

De voorgestelde wijziging in artikel I B geven het CBP aanleiding tot het maken van de volgende op- en aanmerkingen.

De voorgestelde wijziging in artikel I B geven het CBP aanleiding tot het maken van de volgende op- en aanmerkingen. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De Minister van Justitie DATUM 26

Nadere informatie

t.a.v. de hoofdofficier van justitie ONS KENMERK z

t.a.v. de hoofdofficier van justitie ONS KENMERK z POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Arrondissementsparket DATUM 9 oktober 2003

Nadere informatie

Doel: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten Tubbie Kinderopvang.

Doel: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten Tubbie Kinderopvang. Privacyreglement Tubbie Kinderopvang Doel: Bescherming van de persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten Tubbie Kinderopvang. ALGEMENE BEPALINGEN 1. Begripsbepaling

Nadere informatie

Arbodienst. Klacht; verzoeker/arbodienst

Arbodienst. Klacht; verzoeker/arbodienst POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Arbodienst DATUM 28 april 2004 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

Privacyreglement Meneer Regezma B.V.

Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Privacyreglement Meneer Regezma B.V. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Meneer Regezma B.V. het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid advies inzake concept-wetsvoorstel Invoeringswet Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid advies inzake concept-wetsvoorstel Invoeringswet Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Ministerie van VROM. 8 juli 1999, kenmerk HIS mr. J. de Zeeuw

R e g i s t r a t i e k a m e r. Ministerie van VROM. 8 juli 1999, kenmerk HIS mr. J. de Zeeuw R e g i s t r a t i e k a m e r Ministerie van VROM 8 juli 1999, kenmerk HIS 99188129 mr. J. de Zeeuw..'s-Gravenhage, 31 augustus 1999.. Onderwerp Gegevensuitwisseling bij uitvoering Huursubsidiewet In

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 27 december Ons kenmerk 99.O Onderwerp Monitoring computernetwerk

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 27 december Ons kenmerk 99.O Onderwerp Monitoring computernetwerk R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 27 december 1999.. Onderwerp Monitoring computernetwerk Naar aanleiding van uw brief van 23 november 1999 waarin u reageert op vragen die de Registratiekamer

Nadere informatie

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK

FYSIOTHERAPIE STEENWIJK FYSIOTHERAPIE STEENWIJK Privacyreglement Introductie van dit reglement Onze praktijk houdt, om u zo goed mogelijk ten dienst te kunnen zijn en vanwege wettelijke verplichtingen een registratie bij van

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261 Rapport Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid tot het moment dat zij zich tot de Nationale ombudsman wendde nog geen beslissing

Nadere informatie

P.09.02 Versie : 004 Proceduresops Pagina : 1/9 Geldig Printdatum : 18-Aug-15

P.09.02 Versie : 004 Proceduresops Pagina : 1/9 Geldig Printdatum : 18-Aug-15 Proceduresops Pagina : 1/9 Procedure Waarborgen van privacy Proceduresops Pagina : 2/9 Ingangsdatum: januari 2011 1. Doel... 3 2. Procedure... 3 2.1 Algemeen... 3 2.2 Regelgeving om de privacy te waarborgen...

Nadere informatie

Artikel 1. Definities Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen

Artikel 1. Definities Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen Artikel 1. Definities werkgever: werknemer: geregistreerde: personeelsdossier: personeelsregistratie: houder: beheerder/bewerker: Coöperatie AB Vakwerk Groep u.a. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 juni 2002 Rapportnummer: 2002/179

Rapport. Datum: 3 juni 2002 Rapportnummer: 2002/179 Rapport Datum: 3 juni 2002 Rapportnummer: 2002/179 2 Klacht Verzoekers klagen erover dat UWV Cadans eind december 2001 nog geen zogenaamde E 121-verklaring bij het College voor Zorgverzekeringen heeft

Nadere informatie

Privacyreglement. Kraamzorg Het Kraamnest Batua 9 6852 RE Huissen www.hetkraamnest.nl Ilona Kwaks 12-10-2015 Versie 1

Privacyreglement. Kraamzorg Het Kraamnest Batua 9 6852 RE Huissen www.hetkraamnest.nl Ilona Kwaks 12-10-2015 Versie 1 v Privacyreglement PRIVACY REGLEMENT Kraamzorg Het Kraamnest 1. Doel van het privacyreglement Als cliënt heb je recht op bescherming van je persoonlijke gegevens. Dit Privacyreglement, is opgesteld op

Nadere informatie

betrokkene: degene over wie persoonsgegevens in de persoonsregistratie zijn opgenomen;

betrokkene: degene over wie persoonsgegevens in de persoonsregistratie zijn opgenomen; PRIVACYREGLEMENT Zorgregelhulp Tjotter 11, 7944 RN Meppel KVK nr.6696658 In het kader van haar activiteiten registreert Zorgregelhulp persoonlijke gegevens van cliënten en medewerkers van de organisatie.

Nadere informatie

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP.

Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet Bescherming Persoonsgegevens, verder te noemen WBP. PRIVACYREGLEMENT PHH ACADEMIE Doel van het reglement De Wet Bescherming Persoonsgegevens vereist dat persoonsgegevens in overeenstemming met de wet en op behoorlijke en zorgvuldige wijze dienen te worden

Nadere informatie

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling ONS KENMERK z2002-0477

Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling ONS KENMERK z2002-0477 POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Gemeente Utrecht DATUM 9 oktober 2002 Dienst

Nadere informatie

VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten VERZEKERINGSREGLEMENT Voor de uitvoering van de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. de zorgverzekeraar: uw zorgverzekeraar als uitvoeringsorgaan

Nadere informatie

Vangnetregeling huursubsidie

Vangnetregeling huursubsidie POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Gemeente Sneek DATUM 17 april 2003 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Privacyreglement Frame BV

Privacyreglement Frame BV Privacyreglement Frame BV Algemene Bepalingen Paragraaf 1. Artikel 1. Begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die

Nadere informatie

Voornoemde gegevens zijn slechts beschikbaar of worden slechts beschikbaar gesteld voor zover dit nodig is voor het doel waartoe zij worden beheerd.

Voornoemde gegevens zijn slechts beschikbaar of worden slechts beschikbaar gesteld voor zover dit nodig is voor het doel waartoe zij worden beheerd. Dit reglement beoogt het juiste gebruik van alle persoonsgegevens waarvan PMT Ground Crew Training Centre BV of een van haar medewerkers kennis draagt alsmede alle tot een persoon te herleiden gegevens

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 oktober 2000 Rapportnummer: 2000/336

Rapport. Datum: 2 oktober 2000 Rapportnummer: 2000/336 Rapport Datum: 2 oktober 2000 Rapportnummer: 2000/336 2 Klacht Op 6 maart 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw mr. S. te Leiden, met een klacht over een gedraging van ANOVA

Nadere informatie

Privacy Reglement van MAMSA

Privacy Reglement van MAMSA Privacy Reglement van MAMSA Preambule Dit reglement beoogt het juiste gebruik van alle persoonsgegevens waarvan MAMSA of een van haar samenwerkingspartners kennis draagt alsmede alle tot een persoon te

Nadere informatie

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26

Quality Coaching Postbus 9436 9703 LP Groningen 050-549 49 26 Privacyreglement Quality Coaching. Op basis van de Wet Persoonsregistraties hanteert Quality Coaching het Privacyreglement. Al uw rechten zijn in dit reglement vastgelegd, zoals het recht van kennisneming

Nadere informatie

Privacyreglement Actief in Werk B.V.

Privacyreglement Actief in Werk B.V. Privacyreglement B.V. Preambule Het Privacyreglement beoogt het juiste gebruik van alle persoonsgegevens waarvan of één van haar medewerkers kennis draagt alsmede alle tot een persoon te herleiden gegevens

Nadere informatie

Privacyreglement HAP S. Broens

Privacyreglement HAP S. Broens Privacyreglement HAP S. Broens Verstrekking van uw persoonsgegevens aan derden De medewerkers van HAP S. Broens hebben de verplichting vertrouwelijk met uw persoonsgegevens om te gaan. Dit houdt bijvoorbeeld

Nadere informatie

Doel. Toepassingsgebied. Definities en afkortingen REGLEMENT. Managementsysteem. 5.1 Privacyreglement PWR. Opgenomen gegevens. Houder en beheerder

Doel. Toepassingsgebied. Definities en afkortingen REGLEMENT. Managementsysteem. 5.1 Privacyreglement PWR. Opgenomen gegevens. Houder en beheerder Doel De doelstelling van de registratie is het kunnen beschikken over gegevens die noodzakelijk zijn voor een juiste uitvoering van de aan PWR opgedragen re-integratietrajecten in het kader van de WVP

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Zorglandgoed 't Huisven

Privacyreglement Stichting Zorglandgoed 't Huisven Privacyreglement Stichting Zorglandgoed 't Huisven Paragraaf 1; Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt in dit reglement

Nadere informatie