R e g i s t r a t i e k a m e r. Landelijk instituut sociale verzekeringen. 28 februari 2001 mw. drs. N.M. van Seumeren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "R e g i s t r a t i e k a m e r. Landelijk instituut sociale verzekeringen. 28 februari 2001 mw. drs. N.M. van Seumeren"

Transcriptie

1 R e g i s t r a t i e k a m e r Landelijk instituut sociale verzekeringen 28 februari 2001 mw. drs. N.M. van Seumeren 's-Gravenhage, 23 mei Onderwerp uitvoering wet Rea Bij brief van 19 juni 2000 heeft FNV Formaat het oordeel van de Registratiekamer gevraagd omtrent een uitvoeringsaspect van de Wet op de (Re)integratie arbeidsgehandicapten (Wet Rea). De Registratiekamer heeft u bij brief van 31 oktober 2000 verzocht op de door FNV Formaat voorgelegde kwestie te reageren. Bij brief van 28 februari 2001 heeft u geantwoord. Onderstaand zullen allereerst uw beider brieven kort worden samengevat waarna de Registratiekamer haar oordeel over de voorgelegde kwestie zal geven. Achtergrond In haar brief legt FNV Formaat de Registratiekamer het volgende voor. De Memorie van Toelichting van de Wet Rea stelt dat een arbeidsgehandicapte vrij is om bij sollicitaties zijn werkgever al dan niet te melden dat hij arbeidsgehandicapte is in de zin van de Wet Rea. Als hij dit wel aan de werkgever meedeelt heeft de werkgever recht op de bestaande reïntegratie-instrumenten waaronder ziekengeld ingevolge artikel 29 onder b van de Ziektewet. Bij ziekte van een werknemer meldt de werkgever de arbeidsongeschiktheid na 13 weken bij de betreffende uitvoeringsinstelling (uvi). Nu blijken sommige uvi s, die op basis van hun eigen informatie constateren dat de zieke werknemer arbeidsgehandicapt is in de zin van de Wet Rea, automatisch over te gaan tot het betalen van ziekengeld aan de werkgever op grond van artikel 29 b van de Ziektewet. Dit gebeurt ook in het geval dat de werknemer er voor gekozen heeft informatie omtrent zijn arbeidshandicap niet aan zijn werkgever te verstrekken. FNV Formaat stelt dat als gevolg van het bovenstaande de privacy van de werknemer in het geding is. Zij verzoekt de Registratiekamer dan ook een oordeel te geven over het automatisch verstrekken van ziekengeld door uvi s aan werkgevers. Prins Clauslaan 20 Uw brief 28 februari 2001 Postbus Bijlagen 2509 AJ 's-gravenhage Contactpersoon Tel Doorkiesnummer Fax

2 Blad 2 In reactie hierop schrijft het Lisv dat ook zij van mening is dat een arbeidsgehandicapte bij het vinden van werk naar eigen inzicht kan handelen voor wat betreft het al of niet bekendmaken van de arbeidshandicap. Wel vindt het Lisv dat indien een dienstverband totstandgekomen is, de afweging van de werknemer zou moeten uitvallen ten gunste van openheid over de handicap. Als argument noemt zij dat het in dienst hebben van arbeidsgehandicapte werknemers voor de werkgever grote financiële voordelen met zich meebrengt. Daarbij is de werknemer ingevolge artikel 629, vijfde lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, verplicht om zijn werkgever die inlichtingen te verstrekken die deze nodig heeft om het recht op loon vast te stellen. In haar brief gaat het Lisv vervolgens verder in op het wettelijke kader (Ziektewet en WAO) dat ten grondslag ligt aan de betreffende verstrekking: De zieke werknemer die aanspraak maakt op ziekengeld is verplicht dit terstond te melden bij zijn werkgever, die de ziekmelding zo spoedig mogelijk doorgeeft aan de uitvoeringsinstelling (artikel 38a ZW). Toekenning van ziekengeld geschiedt niet op aanvraag, maar ambtshalve na de melding door de werkgever. In artikel 2 van het Ziekengeldreglement 1997 (Stcrt. 1997, 137 en Stcrt. 1998, 58) is onder meer bepaald dat ziekengeld ten behoeve van een werknemer met een lopend dienstverband op verzoek van diens werkgever aan die werkgever wordt uitbetaald, tenzij de werknemer zich daartegen verzet. Er wordt niet vooraf een machtiging van de werknemer verlangd. Met het oog op onnodige instroom in de WAO is de werkgever verplicht om elke wegens ziekte uitgevallen werknemer na uiterlijk dertien weken bij de uitvoeringsaanstelling aan te melden (artikel 38 ZW). Blijkt de werknemer de status van arbeidsgehandicapte te bezitten, dan wordt naar aanleiding van deze melding ambtshalve ziekengeld op grond van artikel 29 b Ziektewet toegekend. Doorgaans zal dit worden uitbetaald aan de werkgever. [...] Een werknemer die zijn werkgever beslist onbekend wil laten blijven met zijn status van arbeidsgehandicapte, ook nadat hij langer dan dertien weken ongeschikt tot werken is, kan dit slechts bereiken door voor het einde van deze termijn bij de uitvoeringsinstelling verzet aan te tekenen tegen uitbetaling van het ziekengeld aan de werkgever. en: Volgt na 52 weken toekenning of verhoging van een WAO-uitkering, dan zal de werkgever, anders dan in andere gevallen, daarover geen bericht ontvangen, omdat de gedifferentieerde WAO-premie in het kader van de Pemba-wetgeving daardoor niet zal worden verhoogd. Het uitblijven van een dergelijke kennisgeving kan voor de werkgever ook een signaal vormen dat de werknemer arbeidsgehandicapte is. De werknemer heeft geen mogelijkheid om deze gang van zaken te beïnvloeden. (brief Lisv aan Registratiekamer, kenmerk V&G/PV/46832, 28 februari 2001)

3 Blad 3 Daarbij merkt zij op dat het Lisv (en de uvi s) van de veronderstelling uitgaan dat de meeste arbeidsgehandicapte werknemers ervoor zullen kiezen om hun status aan de werkgever bekend te maken en daarom geen bezwaar zullen hebben tegen toekenning en uitbetaling van het ziekengeld aan de werkgever. Samenvattend komt het Lisv tot de volgende conclusie. In de Wet Rea wordt weliswaar het principe gehanteerd dat een werknemer ervoor kan kiezen zijn werkgever onbekend te laten blijven met zijn status, maar dit standpunt wordt niet consequent doorgevoerd in de Ziektewet en de WAO. Het Lisv overweegt het uitvoeringsbeleid zo aan te passen dat het ambtshalve toekennen en uitbetalen van ziekengeld ten behoeve van een arbeidsgehandicapte werknemer aan diens werkgever steeds wordt voorafgegaan door een toets op de vraag of de werkgever van die status op de hoogte is. Indien dit niet het geval blijkt, zal de werknemer alsnog om toestemming worden gevraagd. Het Lisv geeft daarbij aan dat zij graag het oordeel van de Registratiekamer ontvangt over de huidige uitvoeringspraktijk. Oordeel Registratiekamer De kwestie die aan de Registratiekamer is voorgelegd komt samengevat op het volgende neer. Mogen uvi s automatisch overgaan tot het betalen van ziekengeld aan de werkgever ingevolge artikel 29 onder b van de Ziektewet of moeten zij hiervoor toestemming vragen aan de betrokken werknemer? Hierachter ligt de vraag besloten of, en ja op welke grond, uvi s desbetreffende informatie mogen verstrekken over de betrokken werknemer. Allereerst kan vastgesteld worden dat het hier een verstrekking betreft van persoonsgegevens uit de verzekeringsadministratie van de uvi aan de werkgever. Uit het overmaken van ziekengeld door een uvi aan de werkgever kan immers worden afgeleid dat de betreffende werknemer arbeidsgehandicapt is. Artikel 11, eerste lid, van de Wet persoonsregistraties (Wpr) geeft de hoofdregel voor de toelaatbaarheid van verstrekkingen. Uit een persoonsregistratie mogen slechts gegevens worden verstrekt voor zover dit "voortvloeit uit het doel van de registratie, wordt vereist ingevolge een wettelijk voorschrift of geschiedt met toestemming van de geregistreerde".

4 Blad 4 Bij de eerste en derde grond zij opgemerkt dat de houder aldus een bevoegdheid, doch geen verplichting, tot gegevensverstrekking aan derden kan verkrijgen. De Memorie van Toelichting bij de Wet Rea stelt dat: Een persoon wordt van rechtswege als arbeidsgehandicapt aangemerkt [...] Dat wil niet zeggen dat dit een stempel is dat hem tegen zijn zin kan worden opgelegd. [...] De arbeidsgehandicapte dient geen object van regelgeving te zijn doch subject. Geredeneerd vanuit die gedachte moet een persoon alleen als arbeidsgehandicapt beschouwd worden als hij dat zelf wil, en indien voor zover het hemzelf goed uitkomt bij het vinden van werk. Dat iemand als arbeidsgehandicapte in aanmerking kan komen voor bepaalde voorzieningen, of dat zijn potentiële werkgever daar aanspraak op kan maken geldt alleen voor zover de arbeidsgehandicapte daar zelf een beroep op doet. Het zijn van arbeidsgehandicapte mag nooit ten nadele van de werknemer werken, en mag nooit zonder diens toestemming door uvi s, gemeenten of Arbeidsvoorziening aan derden worden meegedeeld. [...] Voor het vervolg van dit wetsvoorstel betekent dit dat een werkgever alleen aanspraak kan maken op, bijvoorbeeld de (her)plaatsingsbudgetten, als de werknemer die mogelijkheid aan hem meldt. (Kamerstukken II, 25478, Vaststelling van nieuwe regels met betrekking tot de (re)integratie van arbeidsgehandicapten, Memorie van Toelichting nr. 3, blz. 31). Uit de kennelijke bedoeling van de Wet Rea vloeit voort dat slechts toestemming van de betrokkene een legitieme grondslag biedt voor betreffende verstrekking aan de werkgever. Gelet hierop kan de mogelijkheid van een doelverstrekking buiten beschouwing worden gelaten. Uit de brief van het Lisv (zie citaten) blijkt echter dat bepalingen in de Ziektewet, WAO en artikel 629, vijfde lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, hiermee mogelijk wringen. De Registratiekamer vraagt daarom de aandacht van de verantwoordelijke bewindsman voor de tegenstrijdigheden in betreffende wetgeving. Een afschrift van deze brief zal daartoe worden verstuurd aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

5 Blad 5 Met betrekking tot de huidige situatie geldt dat alleen toestemming van de betrokkene een grondslag biedt voor de vertrekking van ziekengeld ingevolge artikel 29 onder b van de Ziektewet. De Registratiekamer is dan ook van oordeel dat het huidige uitvoeringsbeleid op dit punt aangepast dient te worden. Ik vertrouw er op u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Hoogachtend, mr. U. van de Pol plv. voorzitter

NVAB. A. ter Linden en N.M. van Seumeren

NVAB. A. ter Linden en N.M. van Seumeren R e g i s t r a t i e k a m e r NVAB bs/ep 2000-206 A. ter Linden en N.M. van Seumeren070-3811358..'s-Gravenhage, 20 juni 2001.. Onderwerp Bijlage 5 reïntegratieplan Bij brief met bijlagen van 19 oktober

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 20 februari Ons kenmerk z Onderwerp

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 20 februari Ons kenmerk z Onderwerp R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 20 februari 2001.. Onderwerp Bij brief van jl. heeft u namens de Branche Organisatie Arbo-diensten (BOA) aangegeven dat er een voornemen bestaat om in januari

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Holding UVI Z. ..'s-gravenhage, 29 april 1999. Ons kenmerk 98\0202.4. Onderwerp Gebruik persoonsgegevens

R e g i s t r a t i e k a m e r. Holding UVI Z. ..'s-gravenhage, 29 april 1999. Ons kenmerk 98\0202.4. Onderwerp Gebruik persoonsgegevens R e g i s t r a t i e k a m e r Holding UVI Z..'s-Gravenhage, 29 april 1999.. Onderwerp Gebruik persoonsgegevens Met excuses voor de vertraging stelt de Registratiekamer u graag op de hoogte van haar oordeel

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Advocatenkantoor. ..'s-gravenhage, 2 november 1998. Ons kenmerk 98.V.0525.01. Onderwerp Due diligence

R e g i s t r a t i e k a m e r. Advocatenkantoor. ..'s-gravenhage, 2 november 1998. Ons kenmerk 98.V.0525.01. Onderwerp Due diligence R e g i s t r a t i e k a m e r Advocatenkantoor..'s-Gravenhage, 2 november 1998.. Onderwerp Due diligence Bij brieven van 15 juni en 30 juni 1998 heeft u de Registratiekamer verzocht om advies over de

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 4 mei 1999. Ons kenmerk 98.V.0854.03. Onderwerp standpunt over gegevensverstrekking

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 4 mei 1999. Ons kenmerk 98.V.0854.03. Onderwerp standpunt over gegevensverstrekking R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 4 mei 1999.. Onderwerp standpunt over gegevensverstrekking De Ondernemingsraad van een dierentuin heeft de Registratiekamer op 12 oktober 1998 vragen gesteld

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Gemeente Doetinchem

R e g i s t r a t i e k a m e r. Gemeente Doetinchem R e g i s t r a t i e k a m e r Gemeente Doetinchem..'s-Gravenhage, 20 oktober 1999.. Onderwerp verstrekken van persoonsgegevens Bij brief van 1 september 1999 heeft u een antwoord gegeven op de vragen

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Uitzendbureau. 26 februari 1999

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Uitzendbureau. 26 februari 1999 R e g i s t r a t i e k a m e r Een Uitzendbureau 26 februari 1999..'s-Gravenhage, 5 juli 1999.. Onderwerp verstrekken van gegevens aan GAK Bij brief van 26 februari 1999 heeft u gereageerd op de vragen

Nadere informatie

A Pensioen. Bij brief van 24 maart 1999 heeft u de Registratiekamer verzocht om een standpunt te geven over de volgende situatie.

A Pensioen. Bij brief van 24 maart 1999 heeft u de Registratiekamer verzocht om een standpunt te geven over de volgende situatie. R e g i s t r a t i e k a m e r A Pensioen 2..'s-Gravenhage, 23 april 1999.. Onderwerp gegevensverstrekkking door prepensioenfonds aan A Bij brief van 24 maart 1999 heeft u de Registratiekamer verzocht

Nadere informatie

de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid advies inzake concept-wetsvoorstel Invoeringswet Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen

de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid advies inzake concept-wetsvoorstel Invoeringswet Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Verzekeringsbedrijf 070-3811333

R e g i s t r a t i e k a m e r. Een Verzekeringsbedrijf 070-3811333 R e g i s t r a t i e k a m e r Een Verzekeringsbedrijf 070-3811333..'s-Gravenhage, 14 juni 1999.. Onderwerp Aanlevering gegevens door Arbo-diensten Naar aanleiding van berichten in de pers heeft de Registratiekamer

Nadere informatie

Een Wooncentrum. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus 93374 Bijlagen 2

Een Wooncentrum. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus 93374 Bijlagen 2 R e g i s t r a t i e k a m e r Een Wooncentrum 2..'s-Gravenhage, 22 september 1998.. Onderwerp gegevensverstrekking door verpleegkundigen In uw brief van 22 juli 1998 legt u aan de Registratiekamer de

Nadere informatie

Lisv Ziekengeldreglement 1997

Lisv Ziekengeldreglement 1997 Lisv Ziekengeldreglement 1997 Het Landelijk instituut sociale verzekeringen; Gelet op artikel 54 van de Ziektewet; Besluit het navolgende ziekengeldreglement vast te stellen: Hoofdstuk 1 Inleidende bepalingen

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

R e g i s t r a t i e k a m e r. De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid R e g i s t r a t i e k a m e r De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid SUWI/SEC/2001/38634 mw. drs. N.M. van Seumeren070-3811357..'s-Gravenhage, 1 augustus 2001.. Onderwerp nader advies concept-besluit

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Verzekeringsmaatschappij A

R e g i s t r a t i e k a m e r. Verzekeringsmaatschappij A R e g i s t r a t i e k a m e r Verzekeringsmaatschappij A 1..'s-Gravenhage, 6 juli 2000.. Onderwerp verstrekking medische gegevens aan assurantietussenpersoon Naar aanleiding van een verzoek van B tot

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

R e g i s t r a t i e k a m e r. Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport R e g i s t r a t i e k a m e r Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport..'s-Gravenhage, 1 april 1999.. Onderwerp Besluit Stralenbescherming Kernenergiewet Bij fax van 24 februari 1999 heeft u

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Arrondissementale Stafdienst

R e g i s t r a t i e k a m e r. Arrondissementale Stafdienst R e g i s t r a t i e k a m e r Arrondissementale Stafdienst 2..'s-Gravenhage, 24 juni 1999.. Onderwerp Vastleggen en verstrekken gegevens telefoonverkeer Bij brief van 12 maart 1999 heeft B, directeur

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek

R e g i s t r a t i e k a m e r. Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek R e g i s t r a t i e k a m e r Regiopolitie Gooi- en Vechtstreek 1..'s-Gravenhage, 12 maart 1999.. Onderwerp verstrekking aan Centraal Meldpunt en toegang tot CVS-JC In uw fax van 23 november 1998 stelt

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Sociale Verzekeringsbank. 31 augustus

R e g i s t r a t i e k a m e r. Sociale Verzekeringsbank. 31 augustus R e g i s t r a t i e k a m e r Sociale Verzekeringsbank 31 augustus 1998 070-3811343..'s-Gravenhage, 22 april 1999.. Onderwerp Checklist onderzoek leefsituatie, afschrift testament Bij brief van 31 augustus

Nadere informatie

Medische gegevens en privacy

Medische gegevens en privacy mr. N.W.J. (Nicole) van der Stokker-Welsink advocaat Kantoor Mr. van Zijl B.V. Korvelseweg 142, 5025 JL Tilburg Postbus 1095, 5004 BB Tilburg tel. (013) 463 55 99 fax (013) 463 22 66 E-mail: mail@kantoormrvanzijl.nl

Nadere informatie

Ons kenmerk z Onderwerp Wetgevingsadvies Tijdelijk besluit experiment vervroegde inzet no-risk polis

Ons kenmerk z Onderwerp Wetgevingsadvies Tijdelijk besluit experiment vervroegde inzet no-risk polis Autoriteit Persoonsgegevens Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag T 070 8888 500 - F 070 8888 501 autoriteitpersoonsgegevens.nl De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Ziektewetuitkering na 104 weken arbeidsongeschiktheid en hervatten in passend werk

Ziektewetuitkering na 104 weken arbeidsongeschiktheid en hervatten in passend werk DD-NR Regelingen en voorzieningen CODE 1.3.2.43 Ziektewetuitkering na 104 weken arbeidsongeschiktheid en hervatten in passend werk jurisprudentie bronnen Rechtbank Zutphen d.d. 9.9.2009, 07/1905 ZW Beleidsregel

Nadere informatie

Minister van Justitie. Naar aanleiding van uw verzoek bericht ik u als volgt.

Minister van Justitie. Naar aanleiding van uw verzoek bericht ik u als volgt. R e g i s t r a t i e k a m e r Minister van Justitie..'s-Gravenhage, 30 april 1999.. Onderwerp Wijziging van het Wetboek van Strafvordering Bij brief met bijlage van 9 maart 1999 (uw kenmerk: 750136/99/6)

Nadere informatie

t.a.v. de hoofdofficier van justitie ONS KENMERK z

t.a.v. de hoofdofficier van justitie ONS KENMERK z POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Arrondissementsparket DATUM 9 oktober 2003

Nadere informatie

7 november 2000, SUWI/SEC/00/351 mr. A.de Heij, drs. N.van Seumeren

7 november 2000, SUWI/SEC/00/351 mr. A.de Heij, drs. N.van Seumeren R e g i s t r a t i e k a m e r De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 7 november 2000, SUWI/SEC/00/351 mr. A.de Heij, drs. N.van Seumeren070-3811355..'s-Gravenhage, 28 november 2000.. Onderwerp

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2005 221 Besluit van 12 april 2005 tot wijziging van het Arbeidsgehandicaptebesluit in verband met de aansluiting van de no risk polis WAO bij de

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r

R e g i s t r a t i e k a m e r R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 15 oktober 1998.. Onderwerp gegevensverstrekking door internet providers aan politie Op 28 augustus 1998 heeft er bij de Registratiekamer een bijeenkomst

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

R e g i s t r a t i e k a m e r. Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid R e g i s t r a t i e k a m e r Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid..'s-Gravenhage, 8 september 1999.. Onderwerp Uitbesteden taken Algemene bijstandswet Uitbesteding van de Algemene bijstandswet

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. OR van een computerbedrijf

R e g i s t r a t i e k a m e r. OR van een computerbedrijf R e g i s t r a t i e k a m e r OR van een computerbedrijf..'s-gravenhage, 24 juni 1999.. Onderwerp Privacy bij gebruik van zakelijke e-mail faciliteiten Bij brief van 5 februari 1999 heeft u de Registratiekamer

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 maart 1999 Rapportnummer: 1999/123

Rapport. Datum: 24 maart 1999 Rapportnummer: 1999/123 Rapport Datum: 24 maart 1999 Rapportnummer: 1999/123 2 Klacht Op 23 oktober 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw B. te Alphen aan den Rijn, met een klacht over een gedraging

Nadere informatie

Klacht Op grond van de door verzoeker verstrekte gegevens is de klacht als volgt geformuleerd:

Klacht Op grond van de door verzoeker verstrekte gegevens is de klacht als volgt geformuleerd: POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN een Zorgverzekeraar DATUM 3 juli 2003 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. 14 juli 1998 mr. J. de Zeeuw

R e g i s t r a t i e k a m e r. 14 juli 1998 mr. J. de Zeeuw R e g i s t r a t i e k a m e r 14 juli 1998 mr. J. de Zeeuw070-3811343..'s-Gravenhage, 15 februari 1999.. Onderwerp klantgegevens In de brief van 1 juli 1998 heb ik u enige vragen gesteld in het kader

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 14 juni 2001. Ons kenmerk z2001-0054. Onderwerp Rouwkrant en privacybescherming

R e g i s t r a t i e k a m e r. ..'s-gravenhage, 14 juni 2001. Ons kenmerk z2001-0054. Onderwerp Rouwkrant en privacybescherming R e g i s t r a t i e k a m e r..'s-gravenhage, 14 juni 2001.. Onderwerp Rouwkrant en privacybescherming In het kader van het onderzoek van de Registratiekamer naar De Rouwkrant bericht ik u het volgende.

Nadere informatie

Stichting RDC. Informatieverplichting

Stichting RDC. Informatieverplichting POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Stichting RDC DATUM 8 september 2004 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

Rapport. Datum: 19 januari 2001 Rapportnummer: 2001/016

Rapport. Datum: 19 januari 2001 Rapportnummer: 2001/016 Rapport Datum: 19 januari 2001 Rapportnummer: 2001/016 2 Klacht Op 27 juli 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer E. te Vlissingen, met een klacht over een gedraging van Cadans

Nadere informatie

Rapport. Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192

Rapport. Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192 Rapport Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat Cadans Uitvoeringsinstelling BV, basiskantoor Amsterdam, tot op 8 januari 2001: 1. nog steeds niet de beschikking

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2000 2001 27 678 Verbetering van de procesgang in het eerste ziektejaar en houdende nieuwe regels voor de ziekmelding, de reïntegratie en de wachttijd van

Nadere informatie

1b. vraag: kan artikel 8, onder f, als grondslag voor verwerking dienen ten behoeve van fraudebestrijding:

1b. vraag: kan artikel 8, onder f, als grondslag voor verwerking dienen ten behoeve van fraudebestrijding: R e g i s t r a t i e k a m e r Advocatenkantoor 18 april 2001 mr. R.W.A. Wishaw M.S.070-3811343..'s-Gravenhage, 9 juli 2001.. Onderwerp U heeft de Registratiekamer een aantal vragen gesteld met het verzoek

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/086

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/086 Rapport Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/086 2 Klacht Op 5 juni 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D. te Oss, ingediend door Buro voor Rechtshulp te Oss, met een

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/257

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/257 Rapport Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/257 2 Klacht Op 3 november 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer O. te 's-hertogenbosch, met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie

Winkelier. Winkelier creditcard; definitieve bevindingen

Winkelier. Winkelier creditcard; definitieve bevindingen POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Winkelier DATUM 19 januari 2006 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2017:221

ECLI:NL:CRVB:2017:221 ECLI:NL:CRVB:2017:221 Instantie Datum uitspraak 18-01-2017 Datum publicatie 24-01-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 15/3036 ZW Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 034.99 ingediend door: wonende te vertegenwoordigd door te hierna te noemen klager, tegen: gevestigd hierna te noemen verzekeraar.

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

Wijziging ziekengeldreglement b.v. Hotel-, Restaurant-, Café-, Pension- en aanverwante bedrijven

Wijziging ziekengeldreglement b.v. Hotel-, Restaurant-, Café-, Pension- en aanverwante bedrijven Wijziging ziekengeldreglement b.v. Hotel-, Restaurant-, Café-, Pension- en aanverwante bedrijven SVR - Ziektewet 21 december 1994/nr. 946310 De Sociale Verzekeringsraad, Gelezen een verzoek van de aanverwante

Nadere informatie

Rapport. Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357

Rapport. Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357 Rapport Datum: 19 augustus 1999 Rapportnummer: 1999/357 2 Klacht Op 11 maart 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D. te Oss, ingediend door Buro voor Rechtshulp te Oss, met

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Burgemeester en wethouders van gemeente X

R e g i s t r a t i e k a m e r. Burgemeester en wethouders van gemeente X R e g i s t r a t i e k a m e r Burgemeester en wethouders van gemeente X..'s-Gravenhage, 16 februari 2000.. Onderwerp Subsidiëring en gegevensverstrekking Bij brief van 14 september 1999 heeft u zich

Nadere informatie

Rapport. Datum: 9 december 2002 Rapportnummer: 2002/374

Rapport. Datum: 9 december 2002 Rapportnummer: 2002/374 Rapport Datum: 9 december 2002 Rapportnummer: 2002/374 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat UWV Cadans, kantoor Amsterdam: 1. hem nog steeds geen duidelijkheid heeft verschaft over de financiële afwikkeling

Nadere informatie

rechtmatigheid POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20

rechtmatigheid POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Koninklijk Horeca Nederland DATUM 5 februari

Nadere informatie

: London General Insurance Cy. Ltd, gevestigd te Amsterdam, verder te noemen Verzekeraar

: London General Insurance Cy. Ltd, gevestigd te Amsterdam, verder te noemen Verzekeraar Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-086 (mr. J.S.W. Holtrop, voorzitter, mr. drs. S.F. van Merwijk, mevrouw mr. A.M.T. Wigger, leden, en mr. G.A. van de Watering, secretaris)

Nadere informatie

Arbodienst. Klacht; verzoeker/arbodienst

Arbodienst. Klacht; verzoeker/arbodienst POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Arbodienst DATUM 28 april 2004 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG. Wetgevingsadvies lagere regelgeving Quotumwet.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Postbus 90801 2509 LV DEN HAAG. Wetgevingsadvies lagere regelgeving Quotumwet. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN De Staatssecretaris van Sociale Zaken

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 december 2005 Rapportnummer: 2005/401

Rapport. Datum: 27 december 2005 Rapportnummer: 2005/401 Rapport Datum: 27 december 2005 Rapportnummer: 2005/401 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Stichting Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zijn verzoek om verwijdering van de stukken betreffende

Nadere informatie

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN

III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN III. REGLEMENT AANVULLINGEN EN UITKERINGEN Artikel 1 - Definities In dit reglement gelden de definities die zijn opgenomen in de statuten. Verder wordt in aanvulling of afwijking daarvan verstaan onder:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2008 2009 31 955 Uitbreiding van de mogelijkheid om voorzieningen te verstrekken bij arbeid als zelfstandige Nr. 3 MEMORIE VAN TOELICHTING ALGEMEEN 1. Inleiding

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2017:1859

ECLI:NL:CRVB:2017:1859 ECLI:NL:CRVB:2017:1859 Instantie Datum uitspraak 12-04-2017 Datum publicatie 23-05-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 15/4501 WW Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO

Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO Reglement Aanvullingsfonds m.b.t. aanvullingen WAO HOOFDSTUK 1, ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 begripsbepalingen 1. Voor de toepassing van dit reglement gelden de begripsbepalingen als omschreven in artikel

Nadere informatie

Rapport. Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/053

Rapport. Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/053 Rapport Datum: 24 februari 2005 Rapportnummer: 2005/053 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het Korps landelijke politiediensten onvoldoende voortvarend heeft gereageerd op het door hem bij brief van

Nadere informatie

R e g i s t r a t i e k a m e r. Vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen uit de Tweede Kamer der Staten-Generaal

R e g i s t r a t i e k a m e r. Vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen uit de Tweede Kamer der Staten-Generaal R e g i s t r a t i e k a m e r Vaste Commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen uit de Tweede Kamer der Staten-Generaal..'s-Gravenhage, 2 november 1998.. Onderwerp Wetsvoorstel onderwijsnummer

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 augustus 2001 Rapportnummer: 2001/237

Rapport. Datum: 8 augustus 2001 Rapportnummer: 2001/237 Rapport Datum: 8 augustus 2001 Rapportnummer: 2001/237 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat Cadans Uitvoeringsinstelling BV te Rijswijk op 22 december 2000 nog steeds niet had beslist op zijn aanvraag

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340

Rapport. Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340 Rapport Datum: 26 september 2003 Rapportnummer: 2003/340 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het UWV, kantoor Groningen, tot het moment dat hij laatstelijk contact had met de Nationale ombudsman (2 september

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 februari 1998 Rapportnummer: 1998/033

Rapport. Datum: 23 februari 1998 Rapportnummer: 1998/033 Rapport Datum: 23 februari 1998 Rapportnummer: 1998/033 2 Klacht Op 15 september 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D. te Rotterdam met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 april 1998 Rapportnummer: 1998/126

Rapport. Datum: 27 april 1998 Rapportnummer: 1998/126 Rapport Datum: 27 april 1998 Rapportnummer: 1998/126 2 Klacht Op 20 augustus 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer P. te Oud Alblas, met een klacht over een gedraging van Gak

Nadere informatie

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008

Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008 Verstrekkingenreglement regeling minder werken voor oudere werknemers in Land- en tuinbouwwerktuigen Exploiterende Ondernemingen 2008 Dit reglement is van toepassing op aanmeldingen die op en na 1 januari

Nadere informatie

Regiopolitie. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus Bijlagen 1

Regiopolitie. Prins Clauslaan 20 Uw brief Postbus Bijlagen 1 R e g i s t r a t i e k a m e r Regiopolitie 1..'s-Gravenhage, 2 augustus 2001.. Onderwerp Bij brief is het conceptreglement RISKIDS ter toetsing aan de Registratiekamer voorgelegd. Het concept geeft aanleiding

Nadere informatie

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft een onderzoek gedaan naar aanleiding van de klacht bij brief van 10 maart 2006 A.

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft een onderzoek gedaan naar aanleiding van de klacht bij brief van 10 maart 2006 A. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Kunstenbond DATUM 2 april 2007 mr.

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1995 1996 24 439 Wijziging van het urgerlijk Wetboek, de Ziektewet en enkele andere wetten in verband met loondoorbetaling door de werkgever bij ziekte van

Nadere informatie

STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW

STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW REGLEMENT AANVULLINGSREGELING WAO /WIA STICHTING BEDRIJFSTAKPENSIOENFONDS WATERBOUW 1 Reglement Aanvullingsregeling WAO/WIA van de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds Waterbouw Inhoudsopgave Artikel 1 Definities...

Nadere informatie

De voorgestelde wijziging in artikel I B geven het CBP aanleiding tot het maken van de volgende op- en aanmerkingen.

De voorgestelde wijziging in artikel I B geven het CBP aanleiding tot het maken van de volgende op- en aanmerkingen. POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De Minister van Justitie DATUM 26

Nadere informatie

Rechten en plichten van cliënten bij het persoonsgebonden reïntegratiebudget

Rechten en plichten van cliënten bij het persoonsgebonden reïntegratiebudget Rechten en plichten van cliënten bij het persoonsgebonden reïntegratiebudget Aanleiding Met deze notitie wordt voldaan aan de motie van het lid Noorman - den Uyl (Kamerstukken II, vergaderjaar 2000-2001,

Nadere informatie

Advies van de Raad voor het Overheidspersone inzake de Proeve van Wet houdende een verbod maken van ongerechtvaardigd onderscheid op g handicap of

Advies van de Raad voor het Overheidspersone inzake de Proeve van Wet houdende een verbod maken van ongerechtvaardigd onderscheid op g handicap of Advies van de Raad voor het Overheidspersone inzake de Proeve van Wet houdende een verbod maken van ongerechtvaardigd onderscheid op g handicap of chronische ziekte Advies nummer 20 's-gravenhage, 23 juni

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen uit Utrecht. Datum: 22 november 2011. Rapportnummer: 2011/346

Rapport. Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen uit Utrecht. Datum: 22 november 2011. Rapportnummer: 2011/346 Rapport Rapport over een klacht over de Belastingdienst/Toeslagen uit Utrecht. Datum: 22 november 2011 Rapportnummer: 2011/346 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat de Belastingdienst/Toeslagen volhardt

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA Den Haag Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Aan de Voorzitter van de Vaste Commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 1a 2513 AA Den Haag Postbus

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 november 2000 Rapportnummer: 2000/361

Rapport. Datum: 28 november 2000 Rapportnummer: 2000/361 Rapport Datum: 28 november 2000 Rapportnummer: 2000/361 2 Klacht Op 17 januari 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer X te Enschede, met een klacht over een gedraging van Gak

Nadere informatie

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wetgevingsadvies AMvB wijziging Besluit SUWI

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Wetgevingsadvies AMvB wijziging Besluit SUWI POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De Minister van Sociale Zaken en

Nadere informatie

De Registratiekamer voldoet hierbij gaarne aan uw verzoek.

De Registratiekamer voldoet hierbij gaarne aan uw verzoek. R e g i s t r a t i e k a m e r Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid..'s-Gravenhage, 19 januari 1999.. Onderwerp AMvB informatieplicht banken Bij brief van 8 oktober 1998 heeft u de Registratiekamer

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 maart 1999 Rapportnummer: 1999/109

Rapport. Datum: 18 maart 1999 Rapportnummer: 1999/109 Rapport Datum: 18 maart 1999 Rapportnummer: 1999/109 2 Klacht Op 10 december 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw A. te Drunen, ingediend door mr.. P.Y. Verhagen, advocaat

Nadere informatie

Nederlands Instituut van Psychologen 070-8888500. inzagerecht testgegevens

Nederlands Instituut van Psychologen 070-8888500. inzagerecht testgegevens POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Nederlands Instituut van Psychologen

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2002:AE4462

ECLI:NL:CRVB:2002:AE4462 ECLI:NL:CRVB:2002:AE4462 Instantie Datum uitspraak 10-04-2002 Datum publicatie 03-07-2002 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 00/5247 WW, 00/5248 WW

Nadere informatie

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 11 maart 2003, Directie Sociale Verzekeringen, nr SV/A&L/2003/17748, houdende regels omtrent

Nadere informatie

NBVA. 6 februari 2001diversemr. R. Wishaw, mw. mr. C. Zandee

NBVA. 6 februari 2001diversemr. R. Wishaw, mw. mr. C. Zandee R e g i s t r a t i e k a m e r NBVA 6 februari 2001diversemr. R. Wishaw, mw. mr. C. Zandee070-3811355..'s-Gravenhage, 31 juli 2001.. Onderwerp U heeft de Registratiekamer de vraag voorgelegd of het wettelijk

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2004 2005 30 034 Bevordering van het naar arbeidsvermogen verrichten van werk of van werkhervatting van verzekerden die gedeeltelijk arbeidsgeschikt zijn

Nadere informatie

TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING. Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

TWEEDE NOTA VAN WIJZIGING. Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 30 318 Voorstel van wet tot aanpassing van en verbeteringen in diverse wetten in verband met de invoering van de Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen alsmede enkele andere correcties (Aanpassings-

Nadere informatie

ANONIEM BINDEND ADVIES

ANONIEM BINDEND ADVIES ANONIEM BINDEND ADVIES Partijen : De heer A te B tegen ASR Basis Ziektekostenverzekeringen N.V. te Amersfoort en ASR Aanvullende Ziektekostenverzekeringen N.V. te Amersfoort Zaak : Collectiviteit, wijziging

Nadere informatie

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261

Rapport. Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261 Rapport Datum: 8 augustus 2003 Rapportnummer: 2003/261 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid tot het moment dat zij zich tot de Nationale ombudsman wendde nog geen beslissing

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2017:1743

ECLI:NL:CRVB:2017:1743 ECLI:NL:CRVB:2017:1743 Instantie Datum uitspraak 19042017 Datum publicatie 12052017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 15/5624 WAO Socialezekerheidsrecht

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 673e, vijfde lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 673e, vijfde lid, van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 10547 26 februari 2019 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 18 februari 2019, nr. 2019-0000023811,

Nadere informatie

Klager bevindingen en beoordeling inzake klacht verzoeker/scholengemeenschap

Klager bevindingen en beoordeling inzake klacht verzoeker/scholengemeenschap POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Prins Clauslaan 20 TEL 070-381 13 00 FAX 070-381 13 01 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN Klager DATUM 27 oktober 2005 CONTACTPERSOON

Nadere informatie

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: 30 909 Regels tot bevordering van de activering van personen die aanspraak maken op een uitkering op grond van de Ziektewet NOTA VAN WIJZIGING Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd: A In artikel

Nadere informatie

UW WERKNEMER IS ARBEIDSONGESCHIKT?

UW WERKNEMER IS ARBEIDSONGESCHIKT? UW WERKNEMER IS ARBEIDSONGESCHIKT? DAG 1 8 52 89 98 JAAR 3 JAAR 15 DAG 6 2 68 91 10 JAAR 13 1 2 3 5 6 7 DAG 1 1 Als uw werknemer arbeidsongeschikt is, gaat u dat als werkgever al snel veel geld kosten.

Nadere informatie

een gedraging van de Douane van Curaçao, welke gedraging toe te schrijven is aan de Minister van Financiën, (hierna de Minister).

een gedraging van de Douane van Curaçao, welke gedraging toe te schrijven is aan de Minister van Financiën, (hierna de Minister). KlRz 041/2013 RAPPORT inzake de klacht van [Verzoeker ] tegen een gedraging van de Douane van Curaçao, welke gedraging toe te schrijven is aan de Minister van Financiën, (hierna de Minister). - 2-1. Inleiding

Nadere informatie

RAPPORT 2006/263, NATIONALE OMBUDSMAN, 4 AUGUSTUS 2006

RAPPORT 2006/263, NATIONALE OMBUDSMAN, 4 AUGUSTUS 2006 RAPPORT 2006/263, NATIONALE OMBUDSMAN, 4 AUGUSTUS 2006 Samenvatting 1 Klacht 1 Beoordeling 2 Conclusie 5 Aanbeveling 5 Onderzoek 6 Bevindingen 6 Achtergrond 6 SAMENVATTING Verzoekster, een B.V., verhuisde

Nadere informatie

Controlevoorschriften Ziektewet 2010

Controlevoorschriften Ziektewet 2010 Regelingen en voorzieningen CODE 1.3.2.51 Controlevoorschriften Ziektewet 2010 Tekst + toelichting bronnen Staatscourant 2010, nr 11383, d.d. 21.7.2010 datum inwerkingtreding 22.7.2010 Het UWV heeft de

Nadere informatie

Schadeaangifteformulier Ziekengeldverzekering met dekking Daggeld

Schadeaangifteformulier Ziekengeldverzekering met dekking Daggeld Schadeaangifteformulier Ziekengeldverzekering met dekking Daggeld Voor een adequate claimbehandeling is het belangrijk dat u het formulier volledig invult en ondertekent. Leest u daarom de toelichting

Nadere informatie

De Minister van Justitie

De Minister van Justitie POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl AAN De Minister van Justitie DATUM 18

Nadere informatie

Premiedifferentiatie en eigenrisicodragen van Ziektewet- en WGA-uitkeringen van vangnetters

Premiedifferentiatie en eigenrisicodragen van Ziektewet- en WGA-uitkeringen van vangnetters Casemanagers met de advocaten van Kantoor Mr. van Zijl erachter! Premiedifferentiatie en eigenrisicodragen van Ziektewet- en WGA-uitkeringen van vangnetters Op 4 oktober 2012 is de Wet beperking ziekteverzuim

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 341 Besluit van 27 juni 2011 tot wijziging van het Besluit SUWI in verband met gegevensverstrekking tbv van verzekeringen risico ziekte en arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Doel. Toepassingsgebied. Definities en afkortingen REGLEMENT. Managementsysteem. 5.1 Privacyreglement PWR. Opgenomen gegevens. Houder en beheerder

Doel. Toepassingsgebied. Definities en afkortingen REGLEMENT. Managementsysteem. 5.1 Privacyreglement PWR. Opgenomen gegevens. Houder en beheerder Doel De doelstelling van de registratie is het kunnen beschikken over gegevens die noodzakelijk zijn voor een juiste uitvoering van de aan PWR opgedragen re-integratietrajecten in het kader van de WVP

Nadere informatie

Rapport. Datum: 2 maart 2000 Rapportnummer: 2000/077

Rapport. Datum: 2 maart 2000 Rapportnummer: 2000/077 Rapport Datum: 2 maart 2000 Rapportnummer: 2000/077 2 Klacht Op 14 oktober 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer M. te Assen, met een klacht over een gedraging van de Immigratie-

Nadere informatie

Rapport. Datum: 6 juni 2001 Rapportnummer: 2001/157

Rapport. Datum: 6 juni 2001 Rapportnummer: 2001/157 Rapport Datum: 6 juni 2001 Rapportnummer: 2001/157 2 Klacht Verzoeker klaagt over de wijze waarop Gak Drenthe zijn klacht, inhoudende dat een verzekeringsarts en een medewerker van Gak Drenthe te Assen

Nadere informatie