Zoals wij u beloofd hebben komt alle informatie over de Gouden Weken in deze nieuwsbrief. Groep 1/2

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Zoals wij u beloofd hebben komt alle informatie over de Gouden Weken in deze nieuwsbrief. Groep 1/2"

Transcriptie

1 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT CD HEERHUGOWAARD NOORD Beste ouders, Nieuwsbrief 2 Maandag 12 september Zoals wij u beloofd hebben komt alle informatie over de Gouden Weken in deze nieuwsbrief. Groep 1/2 Verslag van de ouderavond over De gouden weken in groep 1/2/3 Het doel is een fijne sfeer in de groep creëren, waarbij goed samengewerkt kan worden en waarbij de regels voor iedereen duidelijk zijn. Dit hopen we te bereiken door voorbeeldgedrag, regels maken en bespreken, Energizer, coöperatieve werkvormen en ouderbetrokkenheid. Energizers zijn korte groepsactiviteiten, waarbij samenwerken en respect voor elkaar een grote rol spelen. Onze ervaringen tot nu toe zijn positief. De kinderen hebben plezier, iedereen hoort erbij en kan zichzelf zijn. We merken ook dat er nog onwennigheid is en dat sommige kinderen het moeilijk vinden om te vertellen wat ze denken, voelen en willen. Het is heel interessant voor de leerkrachten om tijdens de spelletjes het gedrag van de kinderen te observeren. Wij werken het hele schooljaar aan de sociaal/emotionele ontwikkeling door middel van de methode Kwink en Zien. Afscheid nemen van uw kind bij de deur van de klas: We hebben de afspraak gemaakt om vanaf groep 2, bij de deur van het lokaal afscheid te nemen van uw zoon of dochter. Vriendelijk groeten Danielle Bakkum en José de Boer.

2 Energizer voor groep 1/2 : Op één lijn staan. Doel: kennismaken, herkennen van typen leerlingen. Opdracht: De kinderen moeten op één lijn gaan staan op basis van hun lengte, van lang naar kort. Bij deze energizer was heel goed te zien welke kinderen er dominant gedrag vertoonden en welke kinderen er meer passief waren. Groep 2/3 Hier doet groep 2/3 een spel van de gouden weken. Het spel heet: Aap de leider na. Het doel hiervan is dat de kinderen leren om elkaar te volgen en leren luisteren naar elkaar.

3 Groep 4/5 Tijdens de informatieavond hebben Denise en Shalina besproken waar wij mee bezig zijn in de klas. De eerste weken van het nieuwe jaar leggen wij de nadruk op sfeer in de klas. Dit willen wij bereiken door verschillende Energizer. Dit zijn spellen/activiteiten met de hele klas. Het doel hiervan is leren omgaan met elkaar in de klas, leren aan de regels houden in een groep (deze regels hebben de kinderen zelf opgesteld en ondertekend), leren met elkaar omgaan in een groep en op school. Regels die wij hebben opgesteld met de kinderen in de klas zijn onder andere; stil zijn als er iemand praat. Elkaar aankijken als je iets vertelt of vraagt. Aardig zijn voor elkaar. Netjes lopen in de gang en in de klas. Elke week is er een regel van de week waar de nadruk op ligt in die week. Ook hebben wij tijdens de informatieavond een voorbeeld gegeven van een Energizer waarin te zien was dat het ook vaak met ontspanning te maken heeft. Even met elkaar lachen in de klas. Tussen het harde werker door even ontspannen en lachen met elkaar. Om nog meer aan de sfeer te werken in de klas gaan wij ook presentaties Wie ben ik houden in de klas. De kinderen mogen aan elkaar vertellen wie ze zijn. Hiervoor mag een PowerPoint gemaakt worden (dit is ook om alvast te oefenen voor de spreekbeurten die dit jaar weer gaan komen), maar ze mogen ook op een andere manier zichzelf laten zien aan de klas (fotoboek mee of foto s of sportartikelen). De uitleg van de bedoeling met de datum van presenteren hebben de kinderen mee gekregen en ook hangt de lijst op de deur van de klas. Op deze manier leren ze elkaar kennen en komen ze erachter waar andere kinderen van houden, goed in zijn of nog moeilijk vinden. Of er dezelfde interesses zijn etc. Een aanknopingspunt om eens met iemand anders te gaan spelen bijvoorbeeld.

4 Groep 5/6 Afgelopen dinsdagavond is er een ouderavond geweest over De gouden weken. In deze nieuwsbrief laten wij u weten wat er die avond is verteld in de groep. Het doel van de gouden weken is o.a. dat de leerlingen elkaar beter leren kennen, met elkaar leren samenwerken en leren met elkaar om te gaan. Het is belangrijk dat er een positieve sfeer ontstaat in de groep. De klas heeft zelf geformuleerde, positieve groepsregels gemaakt. Er worden korte spellen uitgevoerd waarbij de leerlingen met elkaar moeten samenwerken. Die korte spellen noemen wij energizers. Week 1: 2 energizers per dag. Week 2: 1 energizer per dag. Week 3: 3 energizers per dag. Week 4: 1 energizer per dag, herhaling uit week 1, 2 en 3. In week 4 kijken wij, aan welke energizers er nog extra aandacht besteed kan worden. De energizers zijn leuk, de leerlingen hebben er plezier in en zijn enthousiast. Deze week vinden de oudergesprekken plaats die betrekking hebben tot de gouden weken. Wanneer de gouden weken om zijn, zullen wij hieraan blijven werken door middel van Kwink, Zien en de oudergesprekken vanuit Zien. Op deze foto spelen wij het spel Aap de leider na. Het doel van dit spel; leren volgen van elkaar en leren luisteren naar elkaar. Een leerling krijgt de beurt om bewegingen te doen, die de andere leerlingen moeten nadoen. Tijdens dit spel wordt er regelmatig gewisseld van leider. Op onderstaande foto s wordt het spel Hoepel rijden gespeeld. Het doel van dit spel; vertrouwen op elkaar en leren samenwerken. De leerlingen moeten elkaar begeleiden. Leerling A heeft de ogen dicht, leerling B heeft ze open en geeft aanwijzingen hoeveel stappen de leerling moet zetten en in welke richting.

5 Daan Tesselaar 5/6 de gouden weken zij spelletjes. ze zijn best tof ook best leuk. we doen het omdat we combinatie klassen hebben. en de kinderen moeten aan elkaar wenen. omdat makelijker te doen. hebben de gouden weken. het eenen spel is leuker dan de ander. maar dat hoort erbij. het leukste vond ik hoepel rijden. dat is een vertrouw spel. met 2 kinderen ga je mag de 2 vingers tegen elkaar doen. 1 of geen mag ook. en een doet de ogen dicht. de ander zegt welke kant hij op mag lopen. nou dit waren de gouden weken. GOUDEN WEKEN HOI IK BEN FLOOR. IK ZIT IN GROEP 5/6. HET IS BEST LEUK MAAR DAAR GA IK NIET OVER VERTELEN. IK GA VERTELLEN OVER DE GOUDEN WEKEN. IK GA EERST VERTELEN WAT DAT IS. DE GOUDEN WEKEN HOUD IN DAT JE VERSCHILLEN DE SPELLETJES DOE. EN JE KLASGENOOTEN MEER LEERT KENNEN. EN NIET ALEEN JE KLASGENOOTEN MAAR OOK JE JUF. JE DOE SPELLETJES. DIT HEBEN WE ALL GEDAAN : EEN KNOOP MAKEN. KRANTEN SLAAN. EN NOG VEEL MEER. HET IS ERG LEUK OM HET TE DOEN. JE VERZIND GEWOON WAT SPELLETJES. THUIS MOET JE HET OOK EENS PROBEEREN. NA, HOEFT NIET JE MAG HET PROBEREN. MAAR HET IS ERG LEUK. DUS IK RAAT HET JE AAN. NOU DIT WAS HET DAN WEER. LIEFS FLOOR. Hoi ik ben donna Ik zit in groep 5/6 De gouden weken is dat de juf je meer kan kennen. En de leerlingen elkaar leren kennen. We leren ook samen te werken. Zo dat later in het jaar juf niet meer hoeft te zuren want dat is tijd. Het is ook dat we goed met elkaar omgaan daar voor hebben we spelletjes. We hebben ook afspraken gemaakt zoals we blijven van elkaar af en van elkaars spullen. In onze klas zitten 27 kinderen. Ik vond allen spelletjes van de gouden weken leuk. vandaag hebben we hoepel rijden gedaan we hebben er iets anders van gemaakt wand we gingen niet met een hoepel maar met onze vingers. Het ging zo je moest met een maatje de eerste keer ging ik met koen. De tweede keer ging ik met jasmijn je moest je ogen dicht doen en de ander open en die met open moet leiden.

6 Groep 6/7 W e zijn begonnen! De eerste twee weken zijn voorbij gevlogen en we zijn goed gestart. Dit jaar zijn we direct na de zomervakantie gestart met de Gouden Weken. De eerste weken na de zomervakantie zijn ook goud, omdat ze heel belangrijk zijn voor het groepsvormingsproces! Een andere groepssamenstelling, nieuwe leerkrachten, het is weer even wennen. Daarom doen wij tijdens de Gouden Weken verschillende Energizers waarmee de kinderen actief werken aan hun aandeel in de groep. De Energizers zijn korte spelletjes die allemaal een ander doel hebben. Hoe werk je samen, hoe zit het met het hebben van een eigen mening, hoe geef je iemand een mooi compliment? In spelvormen oefenen we hoe we op school met elkaar omgaan. Op de foto s is te zien hoe de groep oefent met vertrouwen op elkaar; ze moesten elkaar leiden. Met je ogen dicht rondlopen is toch best spannend! Het was een leuke en leerzame Energizer om te doen en we gaan de komende weken ook nog lekker aan de slag met andere Energizers. Dinsdag 13 en woensdag 14 september zijn de oudergesprekken die bij de Gouden Weken horen. Graag zie ik u dan! Jisca van Rooijen. Wij hebben deze 4 weken de gouden weken. Dat is dat je elkaar beter leert kennen, beter leert naar elkaar luisteren en dat je beter leert samenwerken. En dat is heel gezellig. En we doen elke dag wel 1 of 2 spellen bijvoorbeeld eiland dat je elkaars beweging door moet geven en al dat soort dingen. En juf doet ook vaak mee. Sem en Lau

7 Groep 8 De eerste twee weken in groep 8 zitten er alweer op. Iedereen was blij elkaar weer te zien en om het avontuur in groep 8 aan te gedaan. Het laatste schooljaar op de basisschool is nu echt van start gegaan. De komende weken tot de herfstvakantie werken wij met de gouden weken. De kinderen zien elkaar enige tijd niet in de zomervakantie waardoor het groepsvormingsproces weer van voor af aan begint. De klas heeft natuurlijk ook een andere samenstelling gekregen t.o.v. vorig schooljaar. De kinderen zijn ontzettend enthousiast over de Energizers die wij doen tijdens deze weken. Het zijn korte spelletjes waarbij de kinderen samenwerken. Ieder spel heeft een ander doel. Zo hebben de kinderen groepjes moeten maken met overeenkomsten, complimenten aan elkaar leren geven en ontvangen, leren wat verbale en non-verbale communicatie met je doet etc. Tot nu toe zijn de Energizers erg leuk en gaan wij hier de komende weken nog volop mee aan de slag. Volgende week zijn de oudergesprekken van de gouden weken. Denkt u nog aan de vragenlijst? Ik heb nog niet alles ontvangen. Krista van der Zee We doen de gouden weken 6 weken lang dan doen we elke dag 2 spelletjes. Het is heel gezellig en de spelletjes zijn leuk. Het is ook heel gezellig, want het is met de hele klas en je leert elkaar meer kennen en complimentjes geven zoals: wat zie je er leuk uit met die jack aan of: wat een mooie fiets of: wat ben je vrolijk vandaag. We leren ook veel meer nieuwe dingen met dat klas. Storm, Mac en Raphael. Ik vond de spellen heel leuk, want je wordt erg vermoeid van de hele week werken. En nu krijgen we 6 weken lang hele leuke spellen tijdens de lessen. Ik vond in de knoop uit de knoop leuk, want je zat met de hele klas in de knoop en dan moet je er uit te komen. Ik vond het hartstikke leuk want je doet het met de hele klas en dan zie je eigenlijk dat je wel de hele dag met elkaar leuke spellen doen. Van Naomi Wij hebben de komende 6 weken gouden weken. Dat houdt in dat we die 6 weken iedere dag een spel doen en ook weleens 2 spelletjes per dag. Wij hebben hele leuke spelletjes maar ook allerlei verschillende spelletjes. Zoals kranten meppertje en het eilandenspel. Maar natuurlijk nog veel meer. Het leukste spelletje vind ik zelf kranten meppertje. Iza

8 De wisbordjes Groep 8 heeft sinds 08/09/16 wis bordjes gemaakt in de klas van dvd- doosjes met witte blaadjes er in. En hebben ze van de juf er ook nog een wis lapje en een whiteboard marker gekregen. Hier moeten wij zuinig mee zijn. Dus dan gaan wij bijvoorbeeld: die morgen bij rekenen had de juf een paar vragen op het bord gezet, want wij gingen met de rekenles de schaal oefenen. Wij moesten met de atlas de afstand van Heerhugowaard tot Amsterdam uitrekenen. En de schaal was 1: En het moest terug gerekend worden naar km. En dan moesten wij het antwoord wat wij dachten op het wisbordje schrijven. Op het teken van juf moesten wij het wisbordje omhoog houden en dan kon juf het controleren. Net als met taal ging juf Krista een verhaaltje voorlezen. Waar de woorden van de week in stonden en die moesten wij ook op het wisbordje schrijve. Zo gaan wij dat nog bij veel meer bij vakken doen. Marit

NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B

NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B NR. 2 5 september 2019 (nr. 3 zal verschijnen op 19 september 2019) Beste ouders, NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Afgelopen weken is er volop gewerkt rondom "Ikke/ik". Wie ben ik, wat doe ik graag, wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vreedzame School

Nieuwsbrief De Vreedzame School Nieuwsbrief De Vreedzame School Algemeen Onze school werkt met het programma van de Vreedzame School. Dit programma wil een bijdrage leveren aan een positief sociaal klimaat en de vorming van actieve en

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL Nieuwsbrief 18 *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Vrijdag 15 januari 2016 Nieuwe bestuurder, personeel, medezeggenschap, leerlingenraad, ouderavond, cito

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar

Nieuwsbrief 1. Algemene informatie. Belangrijke data: Start schooljaar. Introductie ouderavonden schooljaar Nieuwsbrief 1 22 augustus 2019 Belangrijke data: 28 augustus AC vergadering (20.00-22.00 uur) 02 september Introductie ouderavond groepen 1 en 2 04 september Introductie ouderavond groepen 5 05 september

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 32 Vrijdag 17 juni 2016 Beste Ouders Vakantie en studiedagen Schooljaar 2016-2017 Herfstvakantie Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht

nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht nieuwsbrief van Kindcentrum De Burcht Agenda: Vrijdag 1 juli - Troubadour nr. 8 verschijnt Maandag 4 juli - Juf Bianca en juf Neline vieren verjaardag in groep 4/5 Dinsdag 5 juli - Juf Marjan viert verjaardag

Nadere informatie

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1

Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Schooljaar 2016/2017 Nieuwsbrief 1 Start schooljaar Op maandag 22 augustus zijn we met 301 leerlingen gestart aan een nieuw schooljaar. Vrijdag 26 augustus hebben we het jaar met elkaar feestelijk geopend.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017

Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Nieuwsbrief 8: 3 november 2017 Data om te onthouden: Week van 30 okt. t/m 3 nov.: evt. oudergesprekken vanuit ZIEN! Maandag 13 november: 8.30 uur - 9.30 uur inloopuur Jeugd- en gezinscoach Dinsdag 14 november:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 september 2015 SWS DE VLIEGER

Nieuwsbrief 10 september 2015 SWS DE VLIEGER Nieuwsbrief 10 september 2015 SWS DE VLIEGER Agenda voor de komende tijd 14 september 20.00 uur OR vergadering 15 september 20.00 uur IDC vergadering 29 september 19.00 20.00 uur Groepsouderavond groep

Nadere informatie

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2016 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2016 Start schooljaar 2016- Het nieuwe schooljaar start op maandag 5 september. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Dit jaar beslaan we de eerste weken

Nadere informatie

Weesp, 9 september 2016

Weesp, 9 september 2016 Weesp, 9 september 2016 Inhoud - Start nieuwe schooljaar - Nieuw schoolrooster - Informatieavonden - Reminder studiedag 25 september - Schoolgids - Uitbreiding kindgesprekken - Het grote project - Aanmelden

Nadere informatie

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers,

MAANDINFO 05. januari Aan de ouders/ verzorgers, MAANDINFO 05 januari 2018 Aan de ouders/ verzorgers, Zwangerschapsverlof Carly Na de voorjaarsvakantie gaat Carly met zwangerschapsverlof. Omdat het fulltime werken best zwaar is als je zwanger bent, komt

Nadere informatie

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij

Schooljaar nummer 2 donderdag 22 september Studiedag team, alle leerlingen vrij VLINDERPOST Nieuwsbrief van RKB De Vlinder Frankrijklaan 2 1966 VD Heemskerk Tel. : 0251 237766 vlinder@tabijn.nl Schooljaar 2016-2017 nummer 2 donderdag 22 september 2016 Agenda: Woensdag 28 sep. Maandag

Nadere informatie

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk

Nieuws uit groep 6. De laatste weken hebben we ook veel stil gestaan bij het vak Geschiedenis. En dan met name over de Ridderzaal en de Grote Kerk Nieuws uit groep 6 Vakantie! Eindelijk is de vakantie aangebroken. We hebben er al een poosje naar uit gekeken. En de laatste weken waren ook wel wat rommelig. Steeds meer boeken waren uit, steeds werd

Nadere informatie

Hier zijn wij. Een schooljaar vol plannen en voornemens

Hier zijn wij. Een schooljaar vol plannen en voornemens Hier zijn wij Een schooljaar vol plannen en voornemens Hier zijn WIJ. In de eerste weken van het schooljaar leggen we de basis voor de sociale verhoudingen binnen de groepen. Het gaat over hoe we met

Nadere informatie

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas

Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Nieuwsbrief Montessorischool De Pas Jaargang 2015-2016 nummer 1 Woensdag 26 augustus 2015 Agenda Vrijdag 28 augustus Woensdag 2 september Vrijdag 4 september Woensdag 16 september Vrijdag 18 september

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei Agenda. Contactgegevens: Belangrijke mededeling. 22 mei t/m 1 juni CITO toetsen

Nieuwsbrief mei Agenda. Contactgegevens: Belangrijke mededeling. 22 mei t/m 1 juni CITO toetsen Nieuwsbrief mei 2017 Contactgegevens: Website: www.sbo3boor.nl SBO Cornelis Leeflang Zevenkamp: 010-4567488 SBO Cornelis Leeflang Overschie: 010-4371756 SBO De Kring: 010-4215096 Beste ouders en verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf

september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf september 2017 Voorwoord Belangrijke data Studiedag Informatieavond Parkeren rondom de school Nieuwe methode Taal Startgesprekken Overblijf Vakanties Studiedagen Voorstellen Voorwoord Bij het verschijnen

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September

30 augustus 13 september. RKBS De Banier. Nieuws vanuit de school. Welkom op school. Kennismakingsgesprekken. September 1 30 augustus 13 september RKBS De Banier September Aan «titel» «naam», «groep» Colofon: R.K.B.S. De Banier - De Blokken 16-7894 CL Zwartemeer Postadres: Postbus 19; 7890 AA Klazienaveen Telefoon: (0591)

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 2 Vrijdag 23 september 2016, week 38 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 26 september s

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Belangrijke data 5 oktober Studiedag: de kinderen zijn vrij! Beste ouders, Het schooljaar is weer begonnen! 6 oktober Start kinderboekenweek 24 oktober t/m 28 oktober Herfstvakantie Wat fijn dat iedereen

Nadere informatie

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens

Inleiding. OMGANGSKUNDE OEFENINGEN Isa Goossens Inleiding Omgangskunde draait om contact maken. Met deze oefeningen hoop ik dat u echt contact kan maken met leerlingen. We willen allemaal gezien en gehoord worden. We zijn allemaal mensen en iedereen

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4

juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 juli 2015 TSO Nieuwsbrief 4 Beste ouders, kinderen en geïnteresseerden Het schooljaar is alweer voorbij, het was een jaar waar we met veel plezier de tussenschoolse opvang verzorgd hebben. Nu zijn we net

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: pesten

gedragsregel in verhaal: pesten gedragsregel in verhaal: pesten Hallo zwemmers! Zoals jullie weten, is Miep Muis van zwemclub de Spatters nog niet zolang geleden gestopt met zwemmen. Haar trainer heeft mij verteld dat ze niet meer wilde

Nadere informatie

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag

september 2015 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag september 2015 Start schooljaar 2015- Het nieuwe schooljaar start op maandag 31 augustus. Na een welverdiende vakantie heet ons team de kinderen weer enthousiast welkom. Het kernteam drinkt een bakje koffie

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang:

Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: Nieuwsbrief Juli 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in juli 3 juli Schoolreis groep 1 t/m 7 4 juli Maandopening groep 4 4 juli 2 e Rapport 6 en 10 juli 10 minuten gesprekken 13 juli Presentatie

Nadere informatie

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk

nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Belangrijk nieuwsbrief Jaargang 8, nr. 2 26 augustus 2015 In dit nummer: Start schooljaar Informatieochtend Gymtijden Afscheid Damion Hulp ouders gezocht Onderbouwnieuws Middenbouwnieuws Ander nieuws Beste ouders,

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site 30-08-2019 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site www.kompasassen.nl. Nieuws uit het kindcentrum Beste ouders, verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus.

Nieuwsbrief. Van de directie. Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Nieuwsbrief 15 juli 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, En dan is het echt zomervakantie! We beginnen weer op maandag 29 augustus. Namens het team wens

Nadere informatie

INFO. 25 augustus 2015

INFO. 25 augustus 2015 INFO 25 augustus 2015 Obs de Regenboog Algemeen De school is weer begonnen; de zomervakantie ligt alweer achter ons. Ik hoop dat iedereen fijne vakantieweken achter de rug heeft. Wij hebben er weer zin

Nadere informatie

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015

Leerling- tevredenheidspeiling. Basisschool Pius X februari 2015 Leerling- tevredenheidspeiling Basisschool Pius X februari 2015 1. Onderwijsleerproces 2. Schoolcultuur 3. Organisatiemanagement 4. Imago Aantal respondenten: 37/40 1. Onderwijsleerproces 1.1 Leefklimaat

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang:

Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: Nieuwsbrief September 2016 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in september 1 september Maandopening: Samen maken we de groep 2 september Strippenkaartverkoop 5 september Verkiezing leerlingenraad 8 september

Nadere informatie

Donderdag 6 september 2012 week 36

Donderdag 6 september 2012 week 36 Donderdag 6 september 2012 week 36 AGENDA - Maandag 10 september: Informatieavond groepen 1 t/m 4 o Groepen 1/2 van 19.00 uur t/m 20.00 uur o Groepen 3 en 4 van 20.00 uur t/m 21.00 uur - Dinsdag 11 september:

Nadere informatie

We beginnen het schooljaar met wensen voor ieder kind:

We beginnen het schooljaar met wensen voor ieder kind: Datum: vrijdag 8 sept. 2017 Schoolweek: 1 Nieuw schooljaar De kinderen hebben al weer een week les gehad en de leerkrachten een week lesgegeven. Wat gaat het snel! De start was goed, vol enthousiasme!

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

19 mei

19 mei Basisschool Het Molenven Koninginnelaan 1c 5263 DP Vught info@molenven.nl jaarboekmolenven@hotmail.nl 19 mei 2016 2015-2016 Interessante informatie: 31 mei en 1 juni: Schoolfotograaf 6, 8 en 10 juni 12.30-13.30

Nadere informatie

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen

Serooskerkestraat maandag 1 september uur - alle groepen Communicatie Dit schooljaar zal er wat veranderen met de verschijningsfrequentie van de nieuwsbrief van De Evenaar. Steeds meer groepsgebonden informatie wordt door de leerkrachten via digiduif aan de

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer,

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, CBS de Wegwijzer Nr. 2 Nieuwsbrief van dinsdag 25 augustus 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: W 34, 35 en 36 zijn de Gouden Weken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 PCB de Olijfboom oktober 2019

Nieuwsbrief 2 PCB de Olijfboom oktober 2019 Nieuwsbrief 2 PCB de Olijfboom oktober 2019 Herfst, herfst, wat heb je te koop? Duizend kilo bladeren op een hoop. Zakken vol met wind. Ja m n kind. k Weet niet of jij dat aardig vindt. Herfst, herfst,

Nadere informatie

Beste ouders, Team Weemewereld

Beste ouders, Team Weemewereld Nieuwsbrief 21 Beste ouders, maandag 12 vrijdag 16 februari Afgelopen woensdag is er een begin gemaakt met de waterafvoer van het schoolplein. Een aantal vrijwillige ouders hebben een gaten gemaakt in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september

Nieuwsbrief. Vanuit de directie. Belangrijke data. Schoolse zaken. Week t/m 24 september Nieuwsbrief Week 38 18 t/m 24 september Vanuit de directie Op de Dag van de Democratie een nieuwsbrief van school, met een aantal punten die heel goed passen bij deze dag. Gisteren zaten we met alle kinderen

Nadere informatie

Theresia School Nieuws

Theresia School Nieuws Theresiaschool Braakven 19 5258 AG Berlicum 073-5037117 Theresia School Nieuws 16 e jaargang nummer 1, 25 augustus 2011 * Welkom in het nieuwe schooljaar 2011-2012 Het begin is gemaakt. Hopelijk heeft

Nadere informatie

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen.

Op school zijn we met de laatste weken bezig. We zitten volop in de toetsen en dit vraagt ook weer het nodige van de kinderen. Juli 2016 Algemeen: In de bijlage: Kom jij mixen bij Kibeo Nieuwsbrief teken en Lyme Folder Teken en Lyme Mededelingen directie. Beste ouders/verzorgers, Op school zijn we met de laatste weken bezig. We

Nadere informatie

Het houden van een spreekbeurt

Het houden van een spreekbeurt Het houden van een spreekbeurt In deze handleiding staan tips over hoe je een spreekbeurt kunt houden. Waar moet je op letten? Wat moet je wel doen? En wat moet je juist niet doen? We hopen dat je wat

Nadere informatie

jaargang nummer 1 30 augustus 2017

jaargang nummer 1 30 augustus 2017 jaargang 2017-2018 nummer 1 30 augustus 2017 Belangrijke data 04/09 t/m 08/09 hoofdluiscontrole 05/09 19.30 uur OR vergadering 05/09 19.30 uur MR vergadering 18/09 19.00 uur infoavond groepen 1/2, 4, 5

Nadere informatie

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken.

Tijdens deze avond kunt u ook onze nieuwe leeshoek (beneden) en het leeslokaal (boven) bekijken. Weekbrief 7 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond Maandag 7 september van 18.30-19.30 uur is er een informatieavond voor alle ouders/verzorgers en alle leerlingen. U heeft hiervoor inmiddels

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site

Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site 05-07-2019 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief verschijnt in de schoolweken elke vrijdag en is ook te lezen op onze site www.kompasassen.nl. Nieuws uit het kindcentrum Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016

Nieuwsbrief. 6 november Verantwoordelijkheid. Samenwerken en Reflectie. Zelfstandigheid en Effectiviteit. 15 januari 2016 Verantwoordelijkheid Samenwerken en Reflectie Zelfstandigheid en Effectiviteit Nieuwsbrief 15 januari 2016 6 november 2015 Daltonschool de Touwladder Schoolstraat 27 7642 AS Wierden Postbus 266 7640 AG

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017

Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Houdringe 2-1025 BA Amsterdam - tel. 020-63 65 954 Nieuwsbrief 2 - vrijdag 6 oktober 2017 Beste ouders en verzorgers, De eerste maand van het schooljaar zit er al weer op! Wat was het fijn om alle kinderen

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 19 Maandag 19 januari 2015. Resultaten ouderavond. Verslag leerlingenraad. Beste ouders, De ouderavond. De

Nadere informatie

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Carnavalsvakantie. 1 maart KRANTEN- ACTIE

Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. Carnavalsvakantie. 1 maart KRANTEN- ACTIE Nieuwsbrief Basisschool De Wieling februari 2018 Nr. 6 Schooljaar 17-18 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 Hoofdluiscontrole. 21 Carnavalsvakantie 22 23 24 25 26 27 28 2 1

Nadere informatie

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober

Herfstvakantie van 11 t/m 19 oktober O.B.S. Beukenlaan Beukenlaan 42 9674 CC WINSCHOTEN NIEUWSBRIEF T: 0597 414294 E: mail@obsbeukenlaan.nl I: www.obsbeukenlaan.nl 20e jaargang nr. 1 donderdag 28 augustus 2014 Agenda: Donderdag 28 augustus

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Studiedag 23 september Woensdag 23 september is er een studiedag voor alle leerkrachten. De kinderen zijn dan vrij!

Studiedag 23 september Woensdag 23 september is er een studiedag voor alle leerkrachten. De kinderen zijn dan vrij! Weekbrief 14 september 2015 Algemene mededelingen Informatieavond 7 september Graag horen wij uw mening over de informatieavond van 7 september. Positieve punten, verbeterpunten, wij horen het graag. Er

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17

Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 1 Nieuwsbrief juni 2017 Nummer 10 Schooljaar 16-17 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 19 20 21 22 23 24 25 Infoavond groep 7 en 8 Schoolfotograaf. Spelletjesmiddag 13.00 u.- 14.30u.

Nadere informatie

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014

Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Veldhoflanden 92 7542 LX Enschede telefoon: 053 4771751 email: bomans-dir@skoe.nl Nr. 35 05-06-2014 Hemelvaart en Pinksteren Na de Hemelvaart volgt 10 dagen later altijd Pinksteren. Pinksteren is meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers,

Nieuwsbrief 19 juli Welkom aan. Agenda. Beste ouders/verzorgers, Nieuwsbrief 19 juli 2017 Beste ouders/verzorgers, De laatste Nieuwsbrief van dit schooljaar alweer. Volgend jaar krijgt de nieuwsbrief een nieuwe vorm. Daar past ook een nieuwe naam bij. Daarom willen

Nadere informatie

Vragenlijstresultaat

Vragenlijstresultaat 17/04/2017 18:24 Organisatiemanagement Huisvesting en voorzieningen Kinderen vinden hun lokaal gezellig. Kinderen vinden dat de school er gezellig uit ziet. Kinderen vinden dat de gangen en de wc s netjes

Nadere informatie

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019 jongeren geen of minder risico s nemen, als ze 3 bijtjes eenmaal gaan experimenteren met seksuele relaties. Relationele en seksuele vorming binnen het basisonderwijs omvat meer dan alleen informatie over

Nadere informatie

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar kleedjesmarkt start: uur start thema Gouden Eeuw groep 5 t/m 8

Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar kleedjesmarkt start: uur start thema Gouden Eeuw groep 5 t/m 8 20-09-2017 Nieuwsbrief nummer 2 schooljaar 2017-2018 Agenda voor de komende weken 27-09-2017 fietscontrole 04-10-2017 start Kinderboekenweek 04-10-2017 kleedjesmarkt start: 11.45 uur 05-10-2017 staking:

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief

Beets 52, 1475 JD Beets, tel: Nieuwsbrief 52, 1475 JD, tel: 0299 401458 Nieuwsbrief Belangrijke data januari: 09 januari Eerste schooldag. 10 januari Oud papier Bijlage: Rooster Dick. (Vanaf 9 januari kom ik hele dagen op een school, maar dan

Nadere informatie

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019

Kalender. Nr. 11, 13 februari 2019 Nr. 11, 13 februari 2019 Kalender Woensdag 13 februari: rapport mee Week van 18-22 februari: rapportgesprekken Maandag 25 februari t/m vrijdag 1 maart: voorjaarsvakantie Woensdag 27 maart: studiedag, alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders,

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders, Nieuwsbrief 5 Vrijdag 7 oktober 2016 Beste ouders, Een volle nieuwsbrief dit keer. Wij zijn inmiddels zes weken aan de gang en klaar met onze gouden weken waarin we ons met de groepsvorming hebben bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief,

Nieuwsbrief 25 juni Beste lezers van onze Nieuwsbrief, 160625 Nieuwsbrief 25 juni 2016 Beste lezers van onze Nieuwsbrief, Inloopavond De hoeken gaan er steeds meer uitnodigend uit zien nu de aankleding ook aardig voor elkaar is. Het is echter nog niet klaar!

Nadere informatie

Weekbrief 21 september 2015. Algemene mededelingen Huwelijk Vrijdag 18 september trouwt juf Marianne.

Weekbrief 21 september 2015. Algemene mededelingen Huwelijk Vrijdag 18 september trouwt juf Marianne. Weekbrief 21 september 2015 Algemene mededelingen Huwelijk Vrijdag 18 september trouwt juf Marianne. Studiedag 23 september Woensdag 23 september zijn alle leerlingen vrij. Er is een studiedag voor de

Nadere informatie

Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015

Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 22, nr 02 Vrijdag, 28 augustus 2015 Week 36: ma 31 aug., di 1 sept.1 e oudergesprekken Week 37: vrij 11 sept. gr 1 t/m 3 vrij Week 38: geen bijzonderheden Week 39: geen bijzonderheden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018

NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2018 OVERZICHT Algemeen Middenbouw Onderbouw (1-4) (3-4) Bovenbouw (5-8) 21 ste eeuw leren Algemeen / Persoonlijke noot Hard werken Mijn eerste maand op school is voorbij gevlogen.

Nadere informatie

Oktober Maandthema: 1 / 6

Oktober Maandthema: 1 / 6 Oktober 2017 Maandthema: 1 / 6 Belangrijke data: Woensdag 4 oktober Donderdag 5 oktober Dinsdag 17 oktober Za 21 t/m zo 29 oktober Start Kinderboekenweek. Thema: Griezelen Staking. Leerlingen zijn vrij.

Nadere informatie

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 )

Hallo Nummer 1. (schooljaar , 2 september 2018 ) Hallo Nummer 1 (schooljaar 2018-2019, 2 september 2018 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo o.a. : Start schooljaar 2018-2019 Ouderavond donderdag 6 september Schoolfotograaf Jaarkalender Inschrijfmiddag

Nadere informatie

Toelichting op het SCOL normeringsonderzoek

Toelichting op het SCOL normeringsonderzoek Inhoud: Toelichting op het SCOL normeringsonderzoek Omschrijving en aanwijzingen voor het scoren van de nieuwe categorieën en vragen in de SCOL Omschrijving en aanwijzingen voor het scoren van de nieuwe

Nadere informatie

Lesplan theaterlezen. Voorlezen? Herhaald lezen?

Lesplan theaterlezen. Voorlezen? Herhaald lezen? Lesplan theaterlezen Wil je aan de slag met theaterlezen? Dit lesplan laat zien hoe je dat kunt doen. Je geeft vier lessen van elk ongeveer een half uur. Elke les heeft een ander aandachtspunt. Zo help

Nadere informatie

Teamvergadering uur AGENDA WEEK 40

Teamvergadering uur AGENDA WEEK 40 Agenda OBS De Klaeter Jokweg 14 8394 VL De Hoeve 0561-432600 directie@deklaeter.nl www.obsdeklaeter.nl AGENDA WEEK 39 maandag 25 september Informatieavond dinsdag 26 september 2 e les talentmodules woensdag

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Thema Kinderen en school

Thema Kinderen en school http://www.edusom.nl Thema Kinderen en school Lesbrief 18. Het 10-minutengesprek. Wat leert u in deze les? Vergelijkingen maken. Zeggen hoe vaak iets gebeurt. Verkleinwoordjes. Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen

Opening nieuw thema Topondernemers: Water, aarde, lucht en vuur Luizencontrole Start Cito toetsweken (2 weken) Start Nationale Voorleesdagen Op H e t P a l e t k o m e n k i n d e r e n uit de v e r f! Beste ouder(s), verzorger(s), Jaargang 2018-2019 We sluiten de decembermaand af met een warm gevoel. De school zag er geweldig sfeervol uit.

Nadere informatie

Luisteren. Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden.

Luisteren. Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden. Luisteren Bij deze hand-out hoort ook een presentatie document om te gebruiken in de klas. U kunt het hier downloaden. Voor meer informatie Vida Niazian Karakteroloog, HeartMath Resilient Educator 06 215

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 12 juni 2015

Nieuwsbrief 19 12 juni 2015 Nieuwsbrief 19 12 juni 2015 Inhoud Juffendag Nieuws uit groep 7 Hulp van groep 8 Nieuws uit groep 4 Uitslag leeswedstrijd Bezoek aan de bibliotheek Oudergesprekken Agenda JUFFENDAG Vandaag hebben wij voor

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief. We zijn weer begonnen! Welkom. Welkom juffen. Etten-Leur, Beste ouders van IKC De Vincent,

Nieuwsbrief. We zijn weer begonnen! Welkom. Welkom juffen. Etten-Leur, Beste ouders van IKC De Vincent, Nieuwsbrief Beste ouders van IKC De Vincent, In deze nieuwsbrief informeren wij u graag over: - We zijn weer begonnen! - Welkom - Welkom juffen - Sportdag - Informatieavond - Studiedagen - Veilig naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017

Nieuwsbrief. jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 Nieuwsbrief jaargang 22 - nummer 2 29 september 2017 In deze nieuwsbrief: - Voorstellen nieuwe leerkrachten - Voorstellen klachtcontactpersonen - Omgangsprotocol - Kanjertrainingen - Agenda oktober - Agenda

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Agenda: 19 september Prinsjesdag 26 september Klassenavond groep 3/4 en groep 7/8 (aanvang 3/4: 19.00 uur) (aanvang 7/8: 19.30 uur) 27 september Klassenavond groep 1/2 en groep 5/6 (aanvang 19.30 uur)

Nadere informatie

Schooltijden.

Schooltijden. 29-08-2019 Schooltijden. Om 8:15 zijn alle kinderen welkom op school. Het hek gaat dan open. Vanaf dat moment is er toezicht op het plein. De kinderen van groep 1 en 2 mogen de klas in gaan of ze blijven

Nadere informatie

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren

Agenda Herfstvakantie Berichtje directeur, Klas 3-4 Klas 5-6 Nieuwe conciërge MR Nieuws 1 Aandachtspunt veiligheid Parkeren Agenda Za 17 okt t/m Zo 25 okt Herfstvakantie Do 29 okt Ouderavond klas 3-4 Wo 4 nov 13.00 afleveren kinderpostzegels Do 5 nov Ouderavond klas 5-6 Wo 11 nov Sint Maarten + Herberg 17.00 Vr 13 nov Kinderen

Nadere informatie

We wensen jullie een fijne dag!!!

We wensen jullie een fijne dag!!! Belangrijke data: - Week van 2 juli: Tienminutengesprekken (groep 1 t/m 7) - Dinsdag 10 juli: Afscheid meester Gradus, continurooster - Donderdag 12 juli: Musical groep 8 - Vrijdag 13 juli: Rapport mee

Nadere informatie

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie!

Ik wens uw kinderen en u mooie laatste weken van het schooljaar toe en voor daarna een fijne, zonnige en welverdiende vakantie! 24 mei 2017 Agenda 29 juni Tweede rapport mee 30 juni Podium Party 4 juli Afscheid Groep 8 7 juli Laatste schooldag en De Kinderen s middags vrij Overstap (11:30) 10 juli t/m 18 aug Zomervakantie Kinderen

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Als bijlage is het jaarrooster toegevoegd. Binnenkort krijgt u van ons de jaarkalender op papier, deze ligt op dit moment bij de drukker.

Als bijlage is het jaarrooster toegevoegd. Binnenkort krijgt u van ons de jaarkalender op papier, deze ligt op dit moment bij de drukker. maandag 3 september 2018 NIEUWSBRIEF Beste ouder(s)/verzorgers, Het schooljaar is alweer twee weken oud. Nadat iedere groep op maandagochtend het nieuwe schooljaar in is gesprongen zijn we allemaal weer

Nadere informatie

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda:

In dit lokaal, is ruimte voor ieders verhaal! verantwoordelijkheid & zingeving. Agenda: Schooljaar 2014-2015 Nr. 35 Ouderavond schooltijden Een aantal weken geleden bent u geïnformeerd over de wijziging van schooljaar schooltijden 2010-2011 vanaf het nieuwe schooljaar, met daarin de aankondiging

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 Jong SBOG laat zich horen!

Nieuwsbrief 14 Jong SBOG laat zich horen! Nieuwsbrief 14 Jong SBOG laat zich horen! Op zondagmiddag 31 maart a.s. om 14.00 uur laten alle jeugdleden van Symfonisch Blaasorkest Gaanderen van zich horen tijdens een voorspeelmiddag in basisschool

Nadere informatie