Dit wordt gevierd met een symposium, receptie en ambachtenproeverij. Het bestuur van de jarige Museumhaven nodigt u van harte hiervoor uit.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dit wordt gevierd met een symposium, receptie en ambachtenproeverij. Het bestuur van de jarige Museumhaven nodigt u van harte hiervoor uit."

Transcriptie

1 De Museumhaven van Gouda bestaat 20 jaar! Dit wordt gevierd met een symposium, receptie en ambachtenproeverij. Het bestuur van de jarige Museumhaven nodigt u van harte hiervoor uit. A Symposium 1 Stadshavens of historische havens, schouwen of registreren In samenwerking met de LVBHB en FONV Datum: 25 juni 2010, Tijden: van tot uur, Locatie: De Garenspinnerij, Turfsingel 34 te Gouda. Voor de betrokkenen bij de Museumhavens in Nederland zijn dit onderwerpen die ons allen raken en bezighouden. De stand van zaken en een doorkijk naar de toekomstige ontwikkelingen staan vandaag op het programma. De dag zal als volgt verlopen: ontvangst van gasten & inleiders opening en welkom door Paul Rietjens, voorzitter van BIHAT en de dagvoorzitter Frits Veldmeijer inleiding over stadshavens door Martine van Lier inleiding over ligplaatsen voor historische schepen door Rein Schuddeboom inleiding over ligplaatsen voor historische schepen door Ties van Os samenvatting door Frits Veldmeijer en gelegenheid tot discussie lunch inleiding over het schouwen van historische schepen door Dirk Fokkema inleiding over schouwen en registreren door Lourens Touwen samenvatting door Frits Veldmeijer en gelegenheid tot discussie presentatie Herbestemming van historische stadshavens door Martine van Lier slotwoord door Frits Veldmeijer U kunt zich voor dit symposium aanmelden via de website van de stichting Binnenhaven Turfsingel:. Deelname is gratis, maar niet vrijblijvend. In de Garenspinnerij is plaats voor 150 deelnemers. Opgaven voor het symposium worden in volgorde van binnenkomst bevestigd. 1 Een symposium is een gezellig tafelgesprek of een wetenschappelijke bijeenkomst ter bespreking van een bepaald onderwerp waaraan dan een gehele dag gewijd wordt.

2 B Ambachtenproeverij De deelnemers aan het symposium en andere belangstellenden zijn hierbij tevens uitgenodigd deel te nemen aan Ambachtenproeverij Het is een interactief programma met de onderdelen klinken, smeden, zeil maken, pressingen timmeren en andere ambachtelijke technieken. We verwachten dat Joram Lehmann, Simon de Waard, Zuiderzee Ambachten, IJzerij Paulus en andere deskundigen u en ons komen laten zien en laten meewerken aan deze oude ambachten. Deze workshop is op zaterdag 26 juni 2010 van uur op het werfterrein van de Museumhaven. Ook hiervoor kunt u zich aanmelden via. De deelname is gratis C Receptie De voorzitter van het bestuur van BIHAT. Nodigt u uit tot het bijwonen van de receptie van de 20- jarige Museumhaven, op vrijdag 25 juni 2010 na het symposium van uur in de Brasserie naast de Mallegatsluis. Wij hopen u allen daar weer te mogen begroeten. Met vriendelijke groet, het bestuur van BIHAT.

3 Synopsissen van de inleiders op het symposium van BIHAT op 25 juni Frits Veldmeijer is de dagvoorzitter van ons symposium. Hij is stedenbouwkundige en bij was de gemeente Leeuwarden onder andere verantwoordelijk voor de museumhaven en het waterwoningenplan Het Blauwe Hart. Hij woont op en vaart met de Groninger Boltjalk De Goede verwachting en was een aantal jaren voorzitter van de werkgroep Havens en Ligplaatsen van de Landelijke Vereniging van Historische Bedrijfsvaartuigen. 2. Martine van Lier: Herbestemming van historische stadshavens In ons deltaland zien we overal sporen van ons maritieme verleden. Wij koesteren ons erfgoed, het maakt ons land prettig, mooi en leefbaar. De minister van OCW wil de monumentenzorg moderniseren door: omgevingsgerichte bescherming behoud door ontwikkeling erfgoed borgen via ruimtelikje ordening, bestemmingsplannen en structuurvisies. De minister vindt bescherming van mobiel erfgoed relevant voor een integraal monumentenbeleid. Dynamische stadshavens dragen bij aan de kwaliteit van dorpen en steden. In deze inleiding naar aanleiding van de gelijknamige publicatie wordt geschetst hoe gemeenten hun stadshavens weer kunnen laten bloeien. Martine van Lier is vice voorzitter van de FONV en senior adviseur cultuur en cultureel erfgoed BMC. 3. Rein Schuddeboom: Ligplaatsen voor historische schepen Het Havenmuseum is met 130 ligplaatsen voor particuliere eigenaren verreweg de grootste speler in Nederland. Bijna alle museumhavens en historische havens hanteren eigen criteria, waardoor het kan zijn dat een schip in de ene haven wel wordt toegelaten en in een andere haven niet zonder dat helder is waar dat aan ligt. Het zou goed zijn dat hier meer eenheid in komt. Ik pleit daarbij gelijk wel voor een differentiatie, zodat minder historisch verantwoord gerestaureerde schepen ook een plekje kunnen krijgen. Deze groep schepen is immers de kraamkamer van ons maritiem erfgoed en kan in vele situaties uitstekend als decor dienen. Wij ervaren dat de financiering van maritiem mobiel erfgoed moeilijk is en zeker wanneer het varende schepen zijn waar op gewoond de regels van de fiscus moeizame processen opleveren, zeker in vergelijking met onroerend erfgoed. Ook ten aanzien van andere regelgeving wordt het steeds moeilijker en worden al snel vergelijking getrokken met woonarken (b.v.:riolering) wat eigenlijk niet op gaat.

4 Rein Schuddeboom is directeur van Het Havenmuseum sinds mei Vanaf 1980 al betrokken bij het maritiem mobiel erfgoed, als bezitter van een voormalig bedrijfsvaartuig (de kraak Vooruitgang tot 1996). 22 jaar op schepen gewoond en nu nog in het bezit van een zuid Hollandse paviljoentjalk uit Voel mij zowel vertegenwoordiger van de museale kant als de particuliere eigenaren, waarbij, naar mijn mening, de verschillen tussen deze groepen steeds kleiner worden. 4. Ties van Os: Ligplaatsen voor historische schepen Bewoonde schepen die al in een museumhaven liggen maar ook de schepen die nog niet in een museumhaven liggen behoren tot de onze doelgroepen. Een combinatie van regels van de fiscus, de banken en de museumhavens zelf maakt het zeer moeizaam om transacties te realiseren met deze schepen terwijl er op zich ruim voldoende interesse is om de schepen te bewonen en te onderhouden. Deze tegenstelling is door de recente kredietcrisis nog eens verder aangescherpt. Zijn doel is om in een open communicatie met alle betrokkenen tot een werkbare, en zo mogelijk landelijke, procedure te komen die een betere verhandelbaarheid van de schepen in het belang van zowel de havens, als de eigenaren mogelijk maakt. Ties van Os is directeur van de Scheepsmakelaardij Enkhuizen en ruim 20 jaar actief als makelaar. in traditionele schepen die gebruikt worden voor bewoning, charter of recreatie. 5. Dirk Fokkema: Schouwen van historische schepen en ontwikkelingen van het Nationaal Register Varende Monumenten (NRVM) Van het Nederlands varend erfgoed is veel bewaard gebleven omdat vanaf eind vijftiger jaren veel mensen plezier kregen in het recreatief hergebruik van de afgedankte beroepsschepen. Voor deze functieverandering werden er natuurlijk aanpassingen gemaakt en daarom wordt bij de inschrijving in het NRVM voornamelijk gelet op de authenticiteit van het schip, de relatie tussen het huidige schip en het oorspronkelijke zoals dat meer dan 50 jaar geleden in de vaart was. Het spanningsveld tussen behoud door operationeel houden en historische waarde is daarmee de focus van deze lezing. Het NRVM heeft na 15 jaar functioneren ruim 2500 schepen ingeschreven. Op grond van authenticiteitcriteria is daarvan de helft gewaardeerd als Varend Monument. Echter, door uitsluitend te kijken naar authenticiteit, sluit het NRVM helemaal niet aan bij de beoordeling van gebouwde monumenten of van ander mobiel erfgoed, zoals historische treinen. De Rijksoverheid heeft het Waardestellend Kader Mobiel Erfgoed ontwikkeld. Daarin is authenticiteit een van de vele criteria. Zo n nieuwe waardestelling en aansluiting bij de overige registers voor mobiel erfgoed (auto s, treinen, vliegtuigen) vormen uitdagende

5 ontwikkelingen voor het NRVM dat nog steeds geheel door vrijwilligers onderhouden wordt. Dirk Fokkema is voorzitter van de Sectie Varende Monumenten FONV 6. Lourens Touwen: Documenteren in plaats van waarderen Lourens Touwen stelt dat goed documenteren van het bestaande historische materiaal veel waardevoller is dan al het gerestaureer met als richtpunt een hogere status en de bijbehorende privileges. Langzamerhand lijken we in een restauratiehype te zijn beland. Wie restaureert is goed bezig en wordt beloond! Of niet soms? Maar zijn we niet blind geworden voor wat we feitelijk aan het doen zijn: reconstructies hoger te waarderen dan het oorspronkelijke restant? Zijn de schepen waar het minste aan is gebeurd juist niet het meest interessant? Wat zijn eigenlijk de echte A-schepen? Of kunnen we beter maar helemaal niet meer denken is A, Beter of Super? Lourens pleit voor het vinden van een nieuwe weg die recht doet aan de ontstane orde, maar die tegelijk de waardering van het echte historische restant opnieuw centraal stelt. Lourens Touwen vormt Bart Vermeer, Eric Gerding en Jos Settels binnen de LVBHB een denktank die het bestuur ondersteunt bij het verkennen van nieuwe wegen rondom de registratie en waardering van de historische vloot. Het kwartet heeft eind 2009 haar visie middels een uitgebreid document gepresenteerd en momenteel wordt binnen de LVBHB over de uitwerking gesproken. Touwen heeft in Spiegel der Zeilvaart en Bokkepoot (2008) verslag gedaan van de restauratie van zijn kantoortjalk Trijntje onder de titel Een principiele restauratie.

CONCEPT Varend erfgoed en Omgevingswet

CONCEPT Varend erfgoed en Omgevingswet CONCEPT Varend erfgoed en Omgevingswet Zienswijze ontwerp Omgevingsbesluit Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN), Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historische Bedrijfsvaartuig (LVBHB) Vereniging

Nadere informatie

Behoud van de grootste collectie Varend Erfgoed ter wereld

Behoud van de grootste collectie Varend Erfgoed ter wereld Behoud van de grootste collectie Varend Erfgoed ter wereld RS van der Mark VHN congres Dordrecht 28 september 2017 Wat is Varend Erfgoed? Hoe zijn we georganiseerd in Nederland? Waaraan hebben we de grootste

Nadere informatie

Omgevingswet en Historische maritieme ensembles. Voor FVEN - 17 mei door Martine van Lier

Omgevingswet en Historische maritieme ensembles. Voor FVEN - 17 mei door Martine van Lier Omgevingswet en Historische maritieme ensembles Voor FVEN - 17 mei 2018 - door Martine van Lier Erfgoedwet en Omgevingswet Waarom een Erfgoedwet? door Omgevingswet verdwijnt groot deel van monumentenwet

Nadere informatie

Koers verleggen?! Rolf van der Mark 26 februari 2011

Koers verleggen?! Rolf van der Mark 26 februari 2011 Koers verleggen?! Rolf van der Mark 26 februari 2011 Een kleine intro 2007: Tja. Vragen Wat heb ik? Wat wil ik er mee? Waar wil ik naar toe? Wat is de moeite waard om te behouden? Wat zou er veranderd

Nadere informatie

Kansen en bedreigingen volgens de GroningerSchippers

Kansen en bedreigingen volgens de GroningerSchippers VAREND ERFGOED IN DE OMMELANDEN Kansen en bedreigingen volgens de GroningerSchippers foto: Sophie Mejan De Groninger Schippers Zomer 2009 Varend erfoed in de Ommelanden 1 VAREND ERFGOED IN DE OMMELANDEN

Nadere informatie

Beleidsadvies herijking NRVM

Beleidsadvies herijking NRVM Beleidsadvies herijking NRVM Inhoudsopgave Managementsamenvatting. 2 Inleiding Aanleiding, instellen taskforce, werkgroepen 5 2. Stand van zaken. 1. Historie, oorspronkelijke doelstellingen (Cees Dekker)

Nadere informatie

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR:

IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: IAS SYMPOSIUM VAN DURBAN NAAR AMSTERDAM AMSTERDAM 22 JULI 2016 MEETING PROSPECTUS DEZE WORKSHOP WORDT GEZAMENLIJK GEORGANISEERD DOOR: INHOUD Introductie... 3 Beschrijving bijeenkomst... Achtergrond...4

Nadere informatie

Varende woonschepen en Bouwbesluit

Varende woonschepen en Bouwbesluit Varende woonschepen en Bouwbesluit Zienswijze op de consultatie Wijziging Woningwet in verband met definitie bouwwerk 1 mei 2015 Federatie Varend Erfgoed Nederland (FVEN), Landelijke Vereniging tot Behoud

Nadere informatie

De Varend Monument- Lening. Een laagrentende lening voor de restauratie van varend erfgoed

De Varend Monument- Lening. Een laagrentende lening voor de restauratie van varend erfgoed De Varend Monument- Lening Een laagrentende lening voor de restauratie van varend erfgoed Nationaal Register Varende Monumenten Een deel van de monumentale schepen in Nederland staat geregistreerd in het

Nadere informatie

2011-2013. Driejarig Operationeel Plan Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig DOP LVBHB 2011-2013 1

2011-2013. Driejarig Operationeel Plan Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig DOP LVBHB 2011-2013 1 Driejarig Operationeel Plan Landelijke Vereniging tot Behoud van het Historisch Bedrijfsvaartuig 2011-2013 Ir. RS van der Mark Versie 3: 19 juli 2011 Status: concept Vertrouwelijk DOP LVBHB 2011-2013 1

Nadere informatie

Duurzaam groeien en vernieuwen

Duurzaam groeien en vernieuwen Symposium Duurzaam groeien en vernieuwen 05 02 13 Wat leert de Monitor Duurzaam Nederland en hoe kan Nederland werken aan duurzame groei? Dinsdag 5 februari 2013, 13.30-18.00 uur Centraal Bureau voor de

Nadere informatie

Tussen t Daip en d Eems Hét nautisch evenement in 2015 van de gemeente Oldambt, de jongste watergemeente van Nederland Programma

Tussen t Daip en d Eems Hét nautisch evenement in 2015 van de gemeente Oldambt, de jongste watergemeente van Nederland Programma Programma Oosterhaven Winschoten Introductie: Deze zomer zal er een groot nautisch evenement worden georganiseerd in onze provincie, namelijk de jaarlijkse reünie van de LVBHB, de landelijke vereniging

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS HERBESTEMMINGSINFORMATIE PROFESSIONALS www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand te brengen met

Nadere informatie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie

Oude Glorie. Evenementen. Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7. Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015. Website Oude Glorie Oude Glorie Nieuwsbrief jaargang 1, nummer 7 Onregelmatig (als er iets te melden valt) 10 september 2015 Website Oude Glorie De een is op weg naar het volgende evenement, de ander ligt al weer in de thuishaven.

Nadere informatie

Nota van B&W. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp Plan van aanpak nota erfgoedbeleid

Nota van B&W. gemeente Haarlemmermeer. Onderwerp Plan van aanpak nota erfgoedbeleid gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeu~llehouder H. Tuning Collegevergadering 10 l?laart 2009 Inltchtingen Jorgen Karskens (023 567 67 92) Registrateenummer LOO~/ ( 3 7 3 Inleiding Erfgoed

Nadere informatie

- Appelmarkt 10F te Zwaagdijk -

- Appelmarkt 10F te Zwaagdijk - - Appelmarkt 10F te Zwaagdijk - Margit Margit Nijboer Nijboer Breed 34, 1621 KC Hoorn Breed 34, 1621 KC Hoorn Telefoon 0229 29 13 13 Telefoon: 0229 29 13 13 Mobiel 06 51 52 95 46 Mobiel: 06 51 52 95 46

Nadere informatie

PRAKTISCHE KENNISBIJEENKOMSTEN (VER)HUUR

PRAKTISCHE KENNISBIJEENKOMSTEN (VER)HUUR PRAKTISCHE KENNISBIJEENKOMSTEN (VER)HUUR 3 BASISTHEMA S 26 maart Huurovereenkomsten en Huurrecht 8 april Huurprijs(beleid) en servicekosten 22 april Fiscale aspecten bij scheiden van wonen en zorg 2 SPECIFIEKE

Nadere informatie

provinciaal blad Gedeputeerde Staten der provincie Groningen; nr augustus 2009

provinciaal blad Gedeputeerde Staten der provincie Groningen; nr augustus 2009 provinciaal blad nr. 21 ISSN: 0920-1092 V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N 19 augustus 2009 Besluit van Gedeputeerde Staten der provincie Groningen van 18 augustus 2009, nr. 2009-194916, afd.

Nadere informatie

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014

CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 CURSUSPROGRAMMA 2013-2014 September --------------------------------------------------------------------------------------------------------- Workshop Kinderactiviteiten Kinderen zijn een belangrijke doelgroep

Nadere informatie

Jaarverslag FVEN 2015

Jaarverslag FVEN 2015 Van: Voor: Datum: Martine van Lier - a.i. voorzitter FVEN AB FVEN, behoudsorganisaties en netwerkcontacten Januari 2016 Inleiding Jaarverslag 2015 Niet eerder maakte de FVEN een inhoudelijk jaarverslag

Nadere informatie

Buitendijks erfgoed Congresgebouw de Doelen, Leeuwarden Buitendijks erfgoed in het kust gebied en het gemeentelijk beleid

Buitendijks erfgoed Congresgebouw de Doelen, Leeuwarden Buitendijks erfgoed in het kust gebied en het gemeentelijk beleid Buitendijks erfgoed Congresgebouw Buitendijks erfgoed de Doelen, in het kustgebied en het gemeentelijk Leeuwarden beleid Waarom buitendijks erfgoed op nemen in het gemeentelijk beleid? Bij de vaststelling

Nadere informatie

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor

Varende eventlocaties. met een steeds. veranderend. decor Varende eventlocaties met een steeds veranderend decor Van bruisende feesten... Met de veelzijdige vloot van Spido is er vrijwel voor elk gezelschap een passend schip. De luxe passagiersschepen zijn geschikt

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed

Programma Varend Erfgoed Programma Varend Erfgoed DelfSail 2016: woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli Aanlooproute: start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail

Nadere informatie

Verkenning/Ideeënschetsen Oude Haven Enkhuizen

Verkenning/Ideeënschetsen Oude Haven Enkhuizen Oude haven aantrekkelijke binnenhaven, referentie: Kopenhagen Structuur visie Enkhuizen "De gemeente wil in deze omgeving zo mogelijk meer ruimte bieden aan de horeca, uitgaansmogelijkheden in het centrum

Nadere informatie

Beleidsplan. Beloningsbeleid. Stichting Droogdok Jan Blanken

Beleidsplan. Beloningsbeleid. Stichting Droogdok Jan Blanken Beleidsplan En Beloningsbeleid Stichting Droogdok Jan Blanken 1 Inleiding 1.1 Doel van dit document In deze notitie wordt het beleid van de Stichting Droogdok Jan Blanken ten behoeve van de zogenaamde

Nadere informatie

VITAAL OIRSCHOT THEMA: SUBSIDIEBELEID

VITAAL OIRSCHOT THEMA: SUBSIDIEBELEID VITAAL OIRSCHOT THEMA: SUBSIDIEBELEID Bijeenkomst 15 februari 2016 PROGRAMMA Opening Presentatie - terugblik vorige bijeenkomsten - vooruitblik: hoe verder - gedachtenlijn nieuw subsidiebeleid Interactief

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

Samen werken aan restauratiekwaliteit

Samen werken aan restauratiekwaliteit Samen werken aan restauratiekwaliteit In de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) stellen opdrachtgevers, opdrachtnemers en overheden kwaliteitsrichtlijnen op voor het restaureren

Nadere informatie

Kop van Noord-Holland/Alkmaar

Kop van Noord-Holland/Alkmaar Kop van Noord-Holland/Alkmaar Verslag netwerkbijeenkomst Donderdag 8 maart 2018 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Actualiteiten Provincie Noord-Holland 3 3 Toekomstbestendig monumentenbeleid 3 4 Aardkundige

Nadere informatie

De Waterlandse melkschuit

De Waterlandse melkschuit Nieuwsbrief 12 5 pagina s De Waterlandse melkschuit Februari 2016 Bekijk alle Evenementen van 2016 Uitgave van Stichting de Waterlandse Melkschuit, Redactie: Durgerdammerdijk 143, 1026ch Durgerdam, zie

Nadere informatie

Criteria voor opname in het Register Varend Erfgoed Nederland Bijlage Vc /1

Criteria voor opname in het Register Varend Erfgoed Nederland Bijlage Vc /1 Stichting Federatie Varend Erfgoed Nederland t.a.v. Het Register p/a: Het Scheepvaartmuseum Amsterdam Postbus 15443, 1001 MK Amsterdam e-mail: registerbeheer@hotmail.com Telefoon Register (tijdelijk):

Nadere informatie

t.a.v. diegenen die verantwoordelijk zijn voor de tekst van de Erfgoedwet

t.a.v. diegenen die verantwoordelijk zijn voor de tekst van de Erfgoedwet Stichting Federatie Oud-Nederlandse Vaartuigen p/a: Het Scheepvaartmuseum Amsterdam Postbus 15443, 1001 MK Amsterdam e-mail: secr@fonv.nl Telefoon secretariaat (tijdelijk): 0570 615 712 Postbank: 4303975

Nadere informatie

Maritiem erfgoed Noord Nederland

Maritiem erfgoed Noord Nederland Maritiem erfgoed Noord Nederland Kansen voor ontwikkeling Een export product van Noord Nederland? Robbert van Hasselt, projectleider. ID management T: 0031 6 28 65 78 41 E: r.v.hasselt@idmm.nl Gruttostraat

Nadere informatie

Seminar grensoverschrijdende samenwerking crisisbeheersing Nederland - België

Seminar grensoverschrijdende samenwerking crisisbeheersing Nederland - België Seminar grensoverschrijdende samenwerking crisisbeheersing Nederland - België Veiligheid vervaagt grenzen 15 oktober 2014, baarle-nassau Op woensdag 15 oktober 2014 vindt in Hotel Brasserie Den Engel Schaluinen

Nadere informatie

Nationaal Congres Mobiel Erfgoed 2016

Nationaal Congres Mobiel Erfgoed 2016 Nationaal Congres Mobiel Erfgoed 2016 VERSLAG NATIONAAL CONGRES MOBIEL ERFGOED 22 JUNI RIJKSDIENST VOOR HET CULTUREEL ERFGOED, AMERSFOORT July 14, 2016 Opgesteld door: Mobiel Erfgoed Centrum Nationaal

Nadere informatie

leergang projectontwikkeling

leergang projectontwikkeling Inleiding Professionalisering van het vak is in alle NEPROM-opleidingen hét uitgangspunt Een goede samenwerking tussen overheid en smaatschappijen bevorderen, staat bij de NEPROM hoog op de agenda. Daarnaast

Nadere informatie

panel: : Stadsvisie 2030

panel: : Stadsvisie 2030 Uitkomsten 1 e peiling Enkhuizer stadspanel panel: : Stadsvisie 2030 Concept, 4 februari 2009 Samenvatting Inwoners van de gemeente Enkhuizen hebben in januari 2009 op verzoek van het gemeentebestuur hun

Nadere informatie

3. Mededelingen bestuur Er zijn weinig mededelingen vanuit het bestuur.

3. Mededelingen bestuur Er zijn weinig mededelingen vanuit het bestuur. Document: Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 29-07-2016 Aanvang: 20.00 uur Locatie: t Veerhuis te Vreeswijk (Nieuwegein) Aanwezig bestuur: Fred van Beelen (secretaris), Jan Marijt (penningmeester),

Nadere informatie

Archeologiebeleid op Walcheren

Archeologiebeleid op Walcheren Archeologiebeleid op Walcheren Netwerkbijeenkomst Erfgoed en Ruimte RCE 12 december 2012 Walcherse Archeologische Dienst, december 2012 Archeologie op Walcheren Verdrag van Malta 1992: bescherming archeologie

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Het Scheepvaartmuseum Amsterdam 1. Algemeen Het scheepvaartmuseum in Amsterdam is het belangrijkste maritieme museum van Nederland. Het is gevestigd in s Lands

Nadere informatie

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen

Of Ben je een beetje aan het indutten Draai je teveel op routine Wil je jezelf weer uitdagen Personal Branding Plus Programma 2011 voor zelfstandig ondernemers in de zakelijke dienstverlening Een stevige impuls voor inspiratie, ideeën en realisatie. Voor wie: Voor alleen werkende of in - klein

Nadere informatie

Naam Vereniging Regionaal Samenwerkingsverband Water-Stad-Land

Naam Vereniging Regionaal Samenwerkingsverband Water-Stad-Land Belangenverenigingen Varend Erfgoed overzicht d.d. november 2009 VRW Vereniging Regionaal Samenwerkingsverband Water-Stad-Land Vereniging Regio Water Het Projectbureau van de Vereniging Regio Water is

Nadere informatie

Aan de leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) Datum: 9 juni 2015 Onderwerp: Uitnodiging voor presentatie en ALV GvRM op 18 juni 2015

Aan de leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) Datum: 9 juni 2015 Onderwerp: Uitnodiging voor presentatie en ALV GvRM op 18 juni 2015 Aan de leden van het Genootschap voor Risicomanagement (GvRM) Datum: 9 juni 2015 Onderwerp: Uitnodiging voor presentatie en ALV GvRM op 18 juni 2015 Beste leden, Graag nodigt het bestuur u uit voor een

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed

Programma Varend Erfgoed Programma Varend Erfgoed DelfSail 2016: woensdag 29 juni t/m zondag 3 juli Aanlooproute: start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail

Nadere informatie

TE KOOP WOERDEN. 119.000,- kosten koper. Leidsestraatweg 2. winkelruimte

TE KOOP WOERDEN. 119.000,- kosten koper. Leidsestraatweg 2. winkelruimte TE KOOP WOERDEN Leidsestraatweg 2 winkelruimte 119.000,- kosten koper U bent van harte welkom bij Rien Treur Makelaardij BV Rien Treur is deskundige en ervaren RMT en RT makelaar/taxateur die goed op de

Nadere informatie

Communicatiejaarplan LVBHB 2017

Communicatiejaarplan LVBHB 2017 Communicatiejaarplan LVBHB 2017 De Werkgroep Communicatie & PR van de LVBHB ondersteunt het bestuur van de LVBHB met de realisatie van het Driejarig Operationeel Plan (DOP) op het gebied van communicatie

Nadere informatie

Wie is wie in (varend) erfgoedland (en wat is wat)

Wie is wie in (varend) erfgoedland (en wat is wat) Wie is wie in (varend) erfgoedland (en wat is wat) George Snijder september 2012 Een overzicht van de verschillende organisaties op (mobiel) erfgoedgebied en wat termen. Informatie merendeels van internet.

Nadere informatie

Welkom. Welkom. De heer Van Voornveld Regionaal Bureau voor Toerisme

Welkom. Welkom. De heer Van Voornveld Regionaal Bureau voor Toerisme Welkom Welkom De heer Van Voornveld Regionaal Bureau voor Toerisme Welkom Robbert van Hasselt IDMM, ID Management WWW.IDMM.NL Minisymposium 15-6-09 Maritiem erfgoed IJsseldelta Maritiem erfgoed een roerend

Nadere informatie

MEETING PROSPECTUS. Post-CROI symposium 2018 Klinische en wetenschappelijke update voor HIV-behandelaren

MEETING PROSPECTUS. Post-CROI symposium 2018 Klinische en wetenschappelijke update voor HIV-behandelaren Post-CROI symposium 2018 Klinische en wetenschappelijke update voor HIV-behandelaren 10 april 2018 Utrecht MEETING PROSPECTUS www.virology-education.nl www.expertmedicalevents.com ADVANCING HEALTH GLOBALLY

Nadere informatie

Handreiking transformatieplan herbestemming

Handreiking transformatieplan herbestemming Handreiking transformatieplan herbestemming We zijn zuinig op ons culturele erfgoed. Voor het behoud daarvan is het belangrijk dat dat erfgoed ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Immer: leegstand is achteruitgang.

Nadere informatie

De Omgevingswet: kansen en bedreigingen voor het Erfgoed

De Omgevingswet: kansen en bedreigingen voor het Erfgoed De Omgevingswet: kansen en bedreigingen voor het Erfgoed SIKB Jaarcongres 27 september 2012 Thomas van den Berg Senior beleidsmedewerker Rijksdienst voor het cultureel erfgoed Inhoud - Waarom een nieuwe

Nadere informatie

Vaart in geschiedenis

Vaart in geschiedenis Vaart in geschiedenis De UK 93 is de basis van de Stichting Urker Botter. Dit schip was de inzet, het doel waarnaar gestreefd werd. De UK 93 is een authentieke Urker botter die de stichting op het spoor

Nadere informatie

Convenant Stichting Historische Haven Leiden - Gemeente Leiden

Convenant Stichting Historische Haven Leiden - Gemeente Leiden B en W.nr. 12.0491, d.d. 15 mei 2012 BB.nr. 12.033 Onderwerp Convenant Stichting Historische Haven Leiden - Gemeente Leiden Burgemeester en Wethouders besluiten: Behoudens advies van de commissie 1. Het

Nadere informatie

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5.

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen : UITNODIGING vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht Accreditatie FGzP: 6 punten Voorwoord Geachte collega, In het voorjaar van

Nadere informatie

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER

Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Belangrij Beste ouders, Het Scheepsjournaal DE ROERGANGER Voor u ligt het 2e scheepsjournaal van deze maand; maart 2018. Zijn er nog vragen en/of opmerkingen na het lezen van Het Scheepsjournaal: kom gerust

Nadere informatie

CULTUREEL ERFGOED EN DE VERTALING NAAR RUIMTELIJKE PLANNEN

CULTUREEL ERFGOED EN DE VERTALING NAAR RUIMTELIJKE PLANNEN CULTUREEL ERFGOED EN DE VERTALING NAAR RUIMTELIJKE PLANNEN Onderzoek naar cultuurhistorische structuren, landschappen en panden Aansluitend op Belvedere- (Behoud door ontwikkeling) en het MoMo-beleid (Modernisering

Nadere informatie

Bevolkings- en woningbehoeftenprognoses provincie Noord-Brabant en regio West-Brabant

Bevolkings- en woningbehoeftenprognoses provincie Noord-Brabant en regio West-Brabant VERSLAG BETREFT Bouwberaad West-Brabant DATUM 1 maart 2012 VOORZITTER J.P. Schouw VERSLAG Bijeenkomst Bouwberaad West-Brabant Opening en toelichting De voorzitter van het Bouwberaad, de heer J.P. Schouw,

Nadere informatie

Datum 3 maart 2014 Kamervragen van de leden Lucas, Aukje de Vries, Jacobi en De Rouwe over het behoud van de monumentenstatus molen "Windlust"

Datum 3 maart 2014 Kamervragen van de leden Lucas, Aukje de Vries, Jacobi en De Rouwe over het behoud van de monumentenstatus molen Windlust >Retouradres Postbus 16375 2500 BJ Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA..DEN HAAG Cultureel Erfgoed IPC Rijnstraat 50 Den Haag Postbus 16375 2500 BJ Den

Nadere informatie

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni!

Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Programma Varend Erfgoed Aanlooproute: Start in Veere op vrijdag 17 juni! Net als in 2003 en 2009 wordt er voor het Varend Erfgoed in het kader van DelfSail 2016 een aanlooproute georganiseerd. Die start

Nadere informatie

Herbestemming van historische stadshavens

Herbestemming van historische stadshavens Herbestemming van historische stadshavens Handreiking voor gemeenten Martine van Lier, Reinhilde van der Kroef, Anne Visser FONV Federatie Oud-Nederlandse Vaartuigen Juni 2010 Herbestemming van historische

Nadere informatie

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

100 jaar De Grote Karper

100 jaar De Grote Karper Programmaboekje 100 jaar De Grote Karper Jubileumjaar 2014 - 2 - Beste lezer(es). Zoals in het logo staat aangegeven, is onze vereniging in 1914 opgericht en bestaat dit jaar dus 100 jaar. Om dit te vieren,

Nadere informatie

Meer dan de monitor. Peter Smit, Active Ageing Nederland Donderdag 6 juli 2017

Meer dan de monitor. Peter Smit, Active Ageing Nederland Donderdag 6 juli 2017 Meer dan de monitor Peter Smit, Active Ageing Nederland Donderdag 6 juli 2017 Het symposium Presentatie Monitor Seniorvriendelijke Gemeenten, inclusief benchmark Gastsprekers met inspirerende verhalen

Nadere informatie

Integraal waarderen. Een (blijvende) discussie. Maartje de Boer. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Integraal waarderen. Een (blijvende) discussie. Maartje de Boer. Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed Integraal waarderen Een (blijvende) discussie Maartje de Boer Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed 1 Presentatie Het probleem Voor wie is dit een probleem? RCE Kennisprogramma Wat is Erfgoed (een oplossing?)

Nadere informatie

Erfgoedloket Groningen. voor eigenaren en bewoners van monumentale gebouwen in het aardbevingsgebied

Erfgoedloket Groningen. voor eigenaren en bewoners van monumentale gebouwen in het aardbevingsgebied Erfgoedloket Groningen voor eigenaren en bewoners van monumentale gebouwen in het aardbevingsgebied Welkom bij het Erfgoedloket Groningen Groningen is één van de oudste cultuurlandschappen van Nederland,

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014

Onderzoek draagvlak voor monumenten Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds 4 september 2014 Nationaal Restauratiefonds Inleiding In augustus 2014 is in opdracht van het Nationaal Restauratiefonds een onderzoek uitgevoerd onder Nederlanders over hun

Nadere informatie

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein

Versie 1.2, Programmaboekje. Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Versie 1.2, 27-02-2017 Programmaboekje Algemene ledenvergadering 6 april 2017 MeetingDistrict Nieuwegein Voorwoord Op donderdag 6 april 2017 organiseert de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland

Nadere informatie

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar?

Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Prinsengracht 681-693 Een monument in Amsterdam Wat betekent dat voor een eigenaar? Berlage Lyceum Waag, Nieuwmarkt De gemeente Amsterdam zet zich in voor behoud en herbestemming van monumenten in de stad.

Nadere informatie

September Betreft: Diabetes Update Geachte collega,

September Betreft: Diabetes Update Geachte collega, September 2017 Betreft: Diabetes Update 2018 Geachte collega, Het is mij een bijzonder genoegen u namens de Diabetes Education Study Group (DESG) Nederland uit te nodigen voor het bijwonen van de Diabetes

Nadere informatie

Wat heeft een waterschap met cultureel erfgoed?

Wat heeft een waterschap met cultureel erfgoed? Wat heeft een waterschap met cultureel erfgoed? Gesprek met Akke de Vries-Oosterveen, De Waterfabriek voor erfgoedvragen o.l.v. dagvoorzitter Jeroen Haan Themabijeenkomst Waterbeheer en Erfgoed, Lelystad

Nadere informatie

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris SML09-105 NGEKOMEN 0 3 DEC. 20119 5 -minuten versie voor Provinciale Staten P HOLLAND Directie DLB Afdeling (oud) Samenleving Registratienummer PZH-2009-142752985 (DOS-2009-0022939) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand

Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum NUMMER 130, 3 FEBRUARI Deskundigen op afstand NUMMER 130, 3 FEBRUARI 2017 IN DIT NUMMER Spreekuur subsidieaanvragen Digitaal Museum - lees verder Kijkje in de keuken lees verder Platforms lees verder Workshop Museum Voor 1 Dag lees verder Groninger

Nadere informatie

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek

Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Samenvattend verslag van de openbare wijkraadvergadering Molenhoek Ontwikkeling en toekomst wijk Molenhoek Datum: donderdag 21 februari 2019 Tijd : Inloop 19.30 uur/ Start 20.00 uur Plaats : Bij Bomans

Nadere informatie

September/oktober Betreft: Diabetes Update Geachte collega,

September/oktober Betreft: Diabetes Update Geachte collega, September/oktober 2018 Betreft: Diabetes Update 2019 Geachte collega, Het is mij een bijzonder genoegen u namens de Diabetes Education Study Group (DESG) Nederland uit te nodigen voor het bijwonen van

Nadere informatie

Welkom bij de discussieavond over het toekomstig monumentenbeleid

Welkom bij de discussieavond over het toekomstig monumentenbeleid Welkom bij de discussieavond over het toekomstig monumentenbeleid Discussieavond Hartelijk welkom Uw mening wil de raad graag horen! Wat doet de raad met uw mening? Programma 1. Presentatie door Harrie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 31 409 Zee- en binnenvaart Nr. 126 VERSLAG VAN EEN SCHRIFTELIJK OVERLEG Vastgesteld op 31 oktober 2016 De vaste commissie voor Infrastructuur en

Nadere informatie

Historisch onderzoek. Workshop 3 restauratie- en bouwbranche. ArchTime Bureau voor Architectuurhistorie & Bouwhistorie. Janet Bosma.

Historisch onderzoek. Workshop 3 restauratie- en bouwbranche. ArchTime Bureau voor Architectuurhistorie & Bouwhistorie. Janet Bosma. Historisch onderzoek Workshop 3 restauratie- en bouwbranche 15 november 2018 Janet Bosma ArchTime Bureau voor Architectuurhistorie & Bouwhistorie Foto: Beeldbank Groningerarchieven, 818_9816 Monumentenzorg

Nadere informatie

CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN

CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN CULTUURHISTORISCHE WAARDENKAART TERNEUZEN Terneuzen Cultuurhistorische Waardenkaart Datum: februari 2013 Opgesteld door: Gemeente Terneuzen Gemeente Terneuzen Stadhuisplein 1 Postbus 35 4530 AA Terneuzen

Nadere informatie

Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago...

Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago... Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago... 4 Recreëren... 5 1 Bijeenkomst 4 november Sinds een aantal

Nadere informatie

Permanente bewoning op recreatieterreinen in Peel en Maas

Permanente bewoning op recreatieterreinen in Peel en Maas Permanente bewoning op recreatieterreinen in Peel en Maas Informatiefolder voor makelaars, notarissen, hypotheekverstrekkers en potentiële kopers/huurders Uitgave juni 2015 Permanente bewoning op recreatieterreinen

Nadere informatie

Lezing. 10 september De Stolpboerderijen door Mart Groentjes

Lezing. 10 september De Stolpboerderijen door Mart Groentjes 10 september 2013 Lezing De Stolpboerderijen door Mart Groentjes 2013 is het jaar van de Stolp. De provincie Noord Holland vraagt hiermee aandacht voor de stolpboerderij die de identiteit van het Noord-Hollandse

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20090411 Symp52

Nieuwsbrief 20090411 Symp52 Nieuwsbrief 20090411 Symp52 52-ste HCC Beleggen Symposium 4 april 2009 Symposium "Nieuwe ronde -- Nieuwe kansen?" Nawoord inhoud: Nawoord 52-ste HCC Beleggen Symposium Pauze video's Beleggen eenvoudig

Nadere informatie

Het betreft: Muur van Mussert, rijksmonumentnummer , Hessenweg by 85, Lunteren

Het betreft: Muur van Mussert, rijksmonumentnummer , Hessenweg by 85, Lunteren De minister van Onderwijs, besluit, gelet op artikel 3.1 en 3.2 van de Erfgoedwet, het onderstaande monument aan te wijzen als. Het betreft: Muur van Mussert, nummer, Hessenweg by 85, Lunteren Pagina 1

Nadere informatie

BEHOUDEN VAN HISTORISCHE SCHEPEN IN UTRECHT. Aanwijzen van zones ligplaatsen historische boten. 1 december Historische boten (Schwachöfer, Jan)

BEHOUDEN VAN HISTORISCHE SCHEPEN IN UTRECHT. Aanwijzen van zones ligplaatsen historische boten. 1 december Historische boten (Schwachöfer, Jan) BEHOUDEN VAN HISTORISCHE SCHEPEN IN UTRECHT Aanwijzen van zones ligplaatsen historische boten 1 december 2015 Historische boten (Schwachöfer, Jan) Inhoudsopgave Aanleiding en uitgangspunten 2 Vormgevingsaspecten

Nadere informatie

Nummer 15 2 april 2015

Nummer 15 2 april 2015 Nummer 15 2 april 2015 Agenda 03 april studiedag, alle kinderen zijn vrij 06 april 2 e Paasdag, alle kinderen zijn vrij 07 april thema-avond over verkeerssituatie rondom school 11 en 12 april Samenloop

Nadere informatie

Stichting Kerkenland. Jaarverslag 2015

Stichting Kerkenland. Jaarverslag 2015 Stichting Kerkenland Jaarverslag 2015 Stichting Kerkenland, jaarverslag 2015 1. Gegevens Stichting Kerkenland Kuipersstraat 65 hs 1074 EH Amsterdam info@stichtingkerkenland.nl www.stichtingkerkenland.nl

Nadere informatie

Register Commissie. Algemene Criteria voor beoordeling voor het Nationaal Register Varende Monumenten. Handboek Nationaal Register Varende Monumenten

Register Commissie. Algemene Criteria voor beoordeling voor het Nationaal Register Varende Monumenten. Handboek Nationaal Register Varende Monumenten Handboek Nationaal Register Varende Monumenten Algemene Criteria voor beoordeling voor het Nationaal Register Varende Monumenten Register Commissie Het Nationaal Register Varende Monumenten geeft een beoordeling

Nadere informatie

Welkom bij Edut ainer.nl!

Welkom bij Edut ainer.nl! Welkom bij Edut ainer.nl! "Hallo Willem en Lucien, Ik heb vandaag zeer veel positieve reacties mogen ontvangen over de bijeenkomst van gisteren. De avond heeft echt wat losgemaakt en medewerkers in beweging

Nadere informatie

Het varend erfgoed decreet en de VIOE-inventaris. Maarten Van Dijck

Het varend erfgoed decreet en de VIOE-inventaris. Maarten Van Dijck Het varend erfgoed decreet en de VIOE-inventaris Maarten Van Dijck Bronnen Voor actuele informatie over bescherming en beheer van het varend erfgoed, is de informatie van Ruimte en Erfgoed de enige correcte

Nadere informatie

EUROPEAN FEDERATION OF MUSEUM & TOURIST RAILWAYS FÉDÉRATION EUROPÉENNE DES CHEMINS DE FER TOURISTIQUES ET HISTORIQUES

EUROPEAN FEDERATION OF MUSEUM & TOURIST RAILWAYS FÉDÉRATION EUROPÉENNE DES CHEMINS DE FER TOURISTIQUES ET HISTORIQUES EUROPEAN FEDERATION OF MUSEUM & TOURIST RAILWAYS FÉDÉRATION EUROPÉENNE DES CHEMINS DE FER TOURISTIQUES ET HISTORIQUES EUROPÄISCHE FÖDERATION DER MUSEUMS- UND TOURISTIKBAHNEN EUROPESE FEDERATIE VAN MUSEUM-

Nadere informatie

:35 QuestBack export - Ooa workshop "Structure Follows Strategy"10 maart 2009

:35 QuestBack export - Ooa workshop Structure Follows Strategy10 maart 2009 Ooa workshop "Structure Follows Strategy"10 maart 2009 Gepubliceerd van 11.03.2009 tot 17.03.2009 15 antwoorden (15 uniek) 1. Wat is uw oordeel over de presentatie van de inleider? (opbouw, duidelijkheid,

Nadere informatie

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN

HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN HERBESTEMMINGSINFORMATIE PANDZOEKERS EN PANDEIGENAREN www.herbestemmingnoord.nl Kenniscentrum Herbestemming Noord Het doel van Kenniscentrum Herbestemming Noord is een duurzame herbestemming tot stand

Nadere informatie

FEBRUARI Van de directeur Belangrijke data Audit op Ridderspoor Staking 15 maart

FEBRUARI Van de directeur Belangrijke data Audit op Ridderspoor Staking 15 maart FEBRUARI 2019 Van de directeur Belangrijke data Audit op Ridderspoor Staking 15 maart Zwangerschapsverlof Martine Slagmolen Aanmeldingen op Ridderspoor Richtlijnen verlofaanvragen Vakantierooster 2019-2020

Nadere informatie

De oude aula op de Essenhof (Tekst: Jeanine Katsman)

De oude aula op de Essenhof (Tekst: Jeanine Katsman) De oude aula op de Essenhof (Tekst: Jeanine Katsman) Tussen juli 2009 en januari 2010 is de oude aula op begraafplaats De Essenhof gerestaureerd. De aula heeft meer dan 20 jaar leeg gestaan, met name omdat

Nadere informatie

BULLETALIE 2.0. Nieuwsbrief voor de leden van Het Historisch Bedrijfsvaartuig

BULLETALIE 2.0. Nieuwsbrief voor de leden van Het Historisch Bedrijfsvaartuig BULLETALIE 2.0 Nieuwsbrief voor de leden van Het Historisch Bedrijfsvaartuig In de tweede Bulletalie nieuwe stijl een viertal onderwerpen: 4 Het Register gaat openbaar 4 AIS/ECDIS te zien tijdens de a.s.

Nadere informatie

Samenwerkende Restauratoren Rotterdam

Samenwerkende Restauratoren Rotterdam Samenwerkende Restauratoren Rotterdam In de museumhaven in het hart van Rotterdam zijn verschillende bedrijven actief in de scheepsrestauratie. Met ieder zijn eigen specialisme: klinken, smeden, ijzerwerk,

Nadere informatie

10 Erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie

10 Erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie 10 Erfgoedambassadeurs over de Omgevingsvisie Vragen Wat verwacht je van de omgevingsvisie? Biedt een omgevingsvisie kansen? Karel Loeff directeur Heemschut Wat verwacht je van de omgevingsvisie? De gemeentelijke

Nadere informatie

Stichting Kerkenland. Jaarverslag 2017

Stichting Kerkenland. Jaarverslag 2017 Stichting Kerkenland Jaarverslag 2017 Stichting Kerkenland, jaarverslag 2017 1. Gegevens Stichting Kerkenland Kuipersstraat 65 hs 1074 EH Amsterdam info@stichtingkerkenland.nl www.stichtingkerkenland.nl

Nadere informatie

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle

#WVN2030. Omgevingsvisie Westvoorne maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Omgevingsvisie Westvoorne 2030 #WVN2030 Omgevingsvisie Westvoorne 2030 19 maart 2015, 1 e discussiebijeenkomst team Gebiedsontwikkeling, Henk Jan Solle Welkom en opening wethouder Bert van der Meij Inhoud

Nadere informatie