Niemand wordt voor niets geboren Wie je was gaat niet verloren Wij zijn samen in dit stille uur.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Niemand wordt voor niets geboren Wie je was gaat niet verloren Wij zijn samen in dit stille uur."

Transcriptie

1 Herdenkingsbijeenkomst voor Agaath Bals op 23 april 2014 Opening met het aansteken van de kaars van ThamerThuis Agnes: Wij zijn bij je in dit stille uur Niemand wordt voor niets geboren Wie je was gaat niet verloren Wij zijn samen in dit stille uur. Panfluitmuziek Wij zijn bij je in dit stille uur Je herinnering blijft leven om ons troost en kracht te geven Wij zijn samen in dit stille uur. Kaarsenritueel We steken gedurende deze bijeenkomst nog zeven kaarsen aan, elke kaars een klein vuur, een licht met een eigen betekenis. De eerste kaars wordt aangestoken. Daarbij denken we aan het leven van Agaath. Irene: Je ging op weg, Agaath. Toonde je gezicht Stap voor stap, Woord voor woord Even speels als ernstig Maakte je geschiedenis. De adembenemende geschiedenis Van een mens... Je viel En stond weer op Je verloor en je won Gaandeweg Werd je onvergetelijk Schitterend was je... Ben je... Zo één met je naam, Zo heftig mens, Dat het moeite kost Om los te laten Los te laten wie je was.

2 De tweede kaars brandt voor hen die Agaath het allernaast waren, maar van wie ze tegelijk gescheiden was: haar kinderen Sander en Lenneke, en haar kleinkinderen. Op dit moment voelen we ons verbonden met hen die afscheid moeten nemen van een moeder van wie ze innerlijk verwijderd waren geraakt. We kunnen niet begrijpen hoe dat voor hen en voor Agaath geweest moet zijn, maar we voelen de pijn van het onaffe, van onbegrip, van verwijdering die nooit meer ongedaan gemaakt kan worden. Laat het licht van deze kaars ons helpen om niet te oordelen, maar te steunen waar wij kunnen. Muziek: The Rose - Bette Midler Some say love it is a river that drowns the tender reed Some say love it is a razor that leaves your soul to bleed Some say love it is a hunger an endless aching need I say love it is a flower and you it's only seed It's the heart afraid of breaking that never learns to dance It's the dream afraid of waking that never takes the chance It's the one who won't be taken who cannot seem to give and the soul afraid of dying that never learns to live When the night has been too lonely and the road has been too long and you think that love is only for the lucky and the strong Just remember in the winter far beneath the bitter snows lies the seed that with the sun's love in the spring becomes the rose De derde kaars brandt voor alles wat ons dwarszit, wat ons belemmert als we ons Agaath herinneren. Dingen die gezegd werden, of misschien juist niet gezegd werden, die we nu niet meer kunnen uitspreken of terugnemen. Pijn die wij haar bezorgd hebben, of die zij ons heeft aangedaan. De kaars brandt als een stil gebed om vergeving, om liefde, die alle pijnlijke herinneringen uitzuivert.

3 Rees: Wat ik gewild heb wat ik gedaan heb wat mij gedaan werd wat ik misdaan heb wat ongezegd bleef wat onverzoend bleef wat niet gekend werd wat ongebruikt bleef al het beschamende neem het van mij. En dat ik dit was en geen ander dit overschot van stof van de aarde: dit was mijn liefde. Hier ben ik. De vierde kaars straalt iets uit van de warmte die Agaath als vrijwilliger in ThamerThuis en in de thuissituaties gegeven heeft aan zovelen: gasten, familieleden, collega s. Wij gedenken in dankbaarheid wat zij voor ons en anderen heeft betekend. Herdenkingswoord door Jeannette Wat zijn we enorm geschrokken toen het bericht van het overlijden van Agaath kwam. Onwezenlijk, het was te onverwacht, het gevoel dat het eigenlijk niet echt waar kan zijn is er nog. Agaath was een persoonlijkheid. Ze gaf op geheel eigen wijze invulling aan haar werk. Volstrekt zichzelf, zorgzaam, invoelend, gastvrij. Haar aandacht voor complementaire zorg hoorde echt bij haar. Ze had het talent om mensen zich veilig te laten voelen en te laten ontspannen. Met massages, die ze aanbood vanuit haar hart en waar ze mensen mee bereikte die zich misschien anders niet makkelijk lieten bereiken. Maar ze dacht er ook altijd aan om muziek aan te bieden, omdat ze wist hoe helpend dat kan zijn. Soms sloeg ze de plank mis, maar daar liet ze zich graag op aanspreken en dan kon ze lachen om zichzelf en vol goede moed haar werk weer oppakken. Agaath had een groot gevoel voor humor, en oog voor menselijk detail. Ze kon met smaak vertellen over wat ze gehoord, gezien of meegemaakt had.

4 Door haar vermogen om te relativeren kon ze de zwaarte van de situatie bij mensen weghalen, zonder hun emoties tekort te doen. Bij ingewikkelde situaties tussen gasten en hun naasten had ze respect voor alle betrokkenen en geen oordeel over wat ze zag of hoorde. Ze had een positieve instelling en ging altijd uit van het goede de mensen, dat kenmerkt haar. Het getuigt van kracht en moed om zo in het leven te staan. Misschien kwam dat door haar eigen verdriet om wat nog niet was, maar waar ze met vertrouwen op wachtte. Ze vertelde maar weinig, en dan mondjesmaat over haar verdriet, maar zei dan wel steeds dat het goed zou komen als de tijd daar rijp voor was. In ThamerThuis is ze 8 jaar vrijwilliger geweest, een trouwe flexibele collega. Naast haar diensten in ThamerThuis en in de Thuissituaties is ze vanaf het begin betrokken geweest bij het organiseren van de herdenkingsbijeenkomsten. Daarnaast zat ze jarenlang in de themacommissie. Samen met Henny bezocht ze de uitvaartdiensten van de gasten die in ThamerThuis waren overleden. Ze heeft vrienden gemaakt binnen de groep vrijwilligers, waar ze buiten het werk om veel contact mee had. Ze kwam graag in ThamerThuis, en voelde zich thuis in het huis en in de vele thuissituaties waar we haar voor gevraagd hebben. Wat zullen we haar missen! De vijfde kaars is een brandend protest tegen deze te plotselinge en te vroege dood, waartegen alles in ons in opstand komt. We proberen de zinloosheid van deze dood te overstijgen door uiting te geven aan ons geloof in de oneindige waarde van een mensenleven. Daarom willen wij nu met onze bloemen een groet brengen aan Agaath. Ondertussen draaien we de muziek die ook altijd bij de herdenkingsbijeenkomsten klinkt: Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft. Bloemengroet, daarna minuut stilte Met de zesde kaars eerbiedigen wij Agaath om haar moed. De moed om haar eigen leven vorm te geven. De moed om te blijven hopen dat het goed zou komen. Net als deze kaars was ze kwetsbaar, maar ook vurig en sterk. Die kwetsbare kracht herkennen we in het lied Gabriella s song uit de film As it is in Heaven, waar Agaath erg van onder de indruk was. Als je de tekst hoort, kan ik me voorstellen dat ze zichzelf daarin herkende. Omdat we het lied in de originele versie, in het Zweeds, laten horen, lees ik nu eerst de vertaling voor.

5 Vanaf nu is m'n leven van mij, ik heb maar zo'n korte tijd op aarde mijn verlangen heeft me hier gebracht met alles wat mij ontbrak en alles wat ik vergaarde. En toch, dit is de weg die ik koos mijn vertrouwen was eindeloos en toonde mij een stukje van de hemel die ik nooit vond. Ik wil voelen dat ik leef al mijn dagen lang. Ik zal leven zoals ik wil. Ik wil voelen dat ik leef en weten dat ik goed genoeg was. Ik ben nooit mijzelf verloren het sliep alleen in me misschien had ik nooit een keuze - ik heb alleen de wil om te leven. Het enige dat ik wil is gelukkig leven, zijn wie ik ben, sterk en vrij, ik wil de dag zien opkomen uit de nacht. Ik ben hier en mijn leven is alleen van mij De hemel waarin ik geloofde bleek daar ergens te zijn. Ik wil voelen dat ik mijn leven geleefd heb zoals ik wil. Mijn leven is alleen van mij. Muziek: Gabriella s song De laatste kaars symboliseert onze hoop dat Agaath nu, aan angst en pijn voorbij, mag zijn daar waar wij louter licht vermoeden. Ans van Hameren, die Agaath ook nog kent van vóór de tijd in ThamerThuis, gaf een prachtige tekst door waarin die hoop verwoord wordt. Zij zal die nu zelf voorlezen.

6 Ans: dat jij niet alleen zult zijn aan de andere kant waar wij niet kunnen komen dat engelen bestaan en jou opvangen zoals koesterende moeders hun pasgeboren kind. dat zij je naar het land zullen dragen van onze mensendromen, dat daar de anderen zijn die ons zijn voorgegaan: de geliefden, de vaders, de moeders. dat jij daar wordt bemind, dat je ginds rust zult vinden geluk en licht en liefde, een stralend nieuw begin. Muziek: De Steen, Paul de Leeuw. Tekst: Bram Vermeulen Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde Het water gaat er anders dan voorheen De stroom van een rivier houd je niet tegen Het water vindt er steeds een weg omheen Misschien eens, gevuld door sneeuw en regen Neemt de rivier mijn kiezel met zich mee Om hem dan glad en rond gesleten Te laten rusten in de luwte van de zee Ik heb een steen verlegd in een rivier op aarde Nu weet ik dat ik nooit zal zijn vergeten Ik leverde bewijs van mijn bestaan Omdat door het verleggen van die éne steen De stroom nooit meer dezelfde weg zal gaan

Gezamenlijke dienst voor Jong en Oud. Maranatha kerk Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Gezamenlijke dienst voor Jong en Oud. Maranatha kerk Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Gezamenlijke dienst voor Jong en Oud Maranatha kerk Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 1 e zondag van de zomer 23 juni 2013 Voorganger m.m.v. Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Gonda Elzenga ds.

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 27 mei 2018

Baalderdienst Zondag 27 mei 2018 Baalderdienst Zondag 27 mei 2018 Thema; Wat bezielt je? Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: Organist: ds. Wim van der Wel Liedboekkoor Bert Slijkhuis Voor de dienst: Muziek Welkomstwoord Aansteken

Nadere informatie

Thema: de verborgen schat

Thema: de verborgen schat Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Thema: de verborgen schat Zondag 2 maart 2014 voorganger: ds. Joep de Valk kinderkring: Dik Mook, Annemieke vd Veen, Margriet Dijkmans van Gunst organist: Erik

Nadere informatie

THE ROSES DOEL RIDE FOR THE ROSES

THE ROSES DOEL RIDE FOR THE ROSES DOEL RIDE FOR Het doel van de Ride for the Roses is met een unieke fietstocht een vuist maken in de strijd tegen kanker door geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. De Ride for the Roses is een

Nadere informatie

Gerrie van Helvoort- Liebeton 14 december april 2018

Gerrie van Helvoort- Liebeton 14 december april 2018 Afscheidsviering voorafgaand aan de begrafenis van Gerrie van Helvoort- Liebeton 14 december 1932 21 april 2018 Protestantse Kerk Oisterwijk 28 april 2018 Voorganger: Ambtsdrager: Organist: ds. Wil van

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

Wakker worden. Orgelspel en verstilling. Intocht met lied NLB 283 In de veelhe

Wakker worden. Orgelspel en verstilling. Intocht met lied NLB 283 In de veelhe Wakker worden Orgelspel en verstilling Intocht met lied NLB 283 In de veelhe 2. En van overal gekomen, Drinkend uit de ene bron, Bidden wij om nieuwe dromen, Richten wij ons naar de zon. 3. Want wij mensen

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Zo ver weg, zo dichtbij

Zo ver weg, zo dichtbij Brief van een engel Sinds de dag dat ik mijn lichaam heb verlaten Heb ik geen woorden meer Enkel een gevoel dat geen lied kan vertalen Ik zal er altijd zijn voor je, in de wolken die je zullen vergezellen

Nadere informatie

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve ook dan zou het duister voor u niet donker zijn - de nacht zal oplichten als de dag, het duister helder zijn als het licht. Psalm 139 : 12 Gedachtenisdienst Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 13 oktober 2019 Dienst met de Tienerdienst Voorganger: ds.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 13 oktober 2019 Dienst met de Tienerdienst Voorganger: ds. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 13 oktober 2019 Dienst met de Tienerdienst Voorganger: ds. Lyonne Verschoor Orgel: dhr. Leo Lommers ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven.

Beste Lezer. Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking. Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. Beste Lezer Voor u ligt de bundel met als thema afscheid, de dood, rouwverwerking Het heeft mij jaren gekost om deze bundel vorm te geven. De flarden waren er al heel lang, maar ik kreeg het niet voor

Nadere informatie

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes.

Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Gedichten en korte spreuken voor rouwbrieven en dankkaartjes. Rust nu maar uit, je hebt je strijd gestreden. Je hebt het als een moedig man gedaan. Wie kan begrijpen hoe je hebt geleden en wie kan voelen,

Nadere informatie

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen

Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart Lieve familie en vrienden en vriendinnen Op de begraafplaats van de Heerlerbaan, 24 maart 2012 Lieve familie en vrienden en vriendinnen We hebben de urn met de as van Hilde bij ons. om haar te gaan begraven zodat we een dierbaar plekje hebben.

Nadere informatie

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht

Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015. Gedicht: Kaarsenlicht Teksten van Wereldlichtjesdag 12 december 2015 Gedicht: Kaarsenlicht Omdat ieder lichtje een verhaal is groter dan alle woorden van missen en dood van liefde levensgroot die we ooit spraken en hoorden

Nadere informatie

Een boekje over God. voor jou!

Een boekje over God. voor jou! Een boekje over God voor jou! Dit boekje is voor jou. Het gaat over God. Weet jij Wie God is? Wat zie je buiten? Buiten zijn allemaal mooie dingen. Kijk maar omhoog. Je ziet kleine en grote wolken. Soms

Nadere informatie

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan

Dit is mijn lijf. Dit is mijn lijf Ik zou niet om een ander willen vragen ik heb er al die jaren mee gedaan 'k Zie me staan, 'k zie me staan Wanneer ik voor de spiegel zit Dan denk ik: wat is dit? Is dit nou mijn lijf? Wie is die vrouw in 't spiegelglas? Dit is niet wat het was Is dit nou mijn lijf? De jaren zijn voorbij gegaan Ik zie mezelf

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

Inspiratieteksten voor uw monument

Inspiratieteksten voor uw monument Inspiratieteksten voor uw monument 1. Wie in gedachten leeft die is niet dood, dood is alleen die vergeten wordt 2. In stil verdriet, k vergeet je niet 3. Voor al de liefde en trouw die ik had van jou

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Het leven krijgt weer kleur.

Het leven krijgt weer kleur. Het leven krijgt weer kleur. Geel van de zon, de warmte die je nodig hebt, het licht voor jou en mij: het donker gaat voorbij. Rood van de liefde, die mensen aan elkaar verbindt. Die is oneindig groot

Nadere informatie

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou

Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Jeugddienst zondagmorgen 15 januari 2017 Thema: ik wens jou Zingen: Opw: 573 Heer, U bent welkom, welkom, U bent welkom, grote koning. Wij heffen onze handen op naar de God van alle eeuwen. Heer, U bent

Nadere informatie

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING

Thema: Wees ons nabij VOORBEREIDING Orde voor de dienst bij de laatste zondag van het kerkelijk jaar Ontmoetingskerk Noordeloos 20 november 2016 Thema: Wees ons nabij Voorgangers: drs. Lizanne Bak en ds. Annette Driebergen Organist: Pim

Nadere informatie

Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen.

Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen. Sta stil bij wie je bent en wat je wilt. Zelfinzicht via vele vragen. Before you leave Met de Before you leave app legde je je herinneringen vast. Helaas moesten we stoppen met de app. We geloven nog steeds

Nadere informatie

10 december 2017 Tweede Adventszondag

10 december 2017 Tweede Adventszondag 10 december 2017 Tweede Adventszondag Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Een kind ons geboren 9.30 uur Organist: Hans van Noord Met medewerking van Marije en Ilse van der A, zang Voorganger:

Nadere informatie

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde

Thema: De wereld in! Zondag 1 juli Overstapdienst in de Ontmoetingskerk. Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Zondag 1 juli 2018 Overstapdienst in de Ontmoetingskerk Thema: De wereld in! Orgel: Peter Veen Piano en gitaar: Dick en Antoinette van der Garde Met medewerking van: Jaco, Janco, Rick, Roosmarijn, Sanne,

Nadere informatie

Teksten dankbetuigingen 5 Dankbetuiging voor in de krant 13 Ondertekening van de dankbetuiging 19 In Memoriam berichten 21

Teksten dankbetuigingen 5 Dankbetuiging voor in de krant 13 Ondertekening van de dankbetuiging 19 In Memoriam berichten 21 1 Inhoud Pagina Teksten dankbetuigingen 5 Dankbetuiging voor in de krant 13 van de dankbetuiging 19 In Memoriam berichten 21 2 Westerdreef 2 2161 EN Lisse 0252-413108 3 Teksten dankbetuigingen Wij hebben

Nadere informatie

ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies

ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies ER IS ALTIJD EEN BRUG (Leren) leven met goesting na een verlies 7 inzichten die je kunnen helpen na een ingrijpend verlies. Karin Verheyen www.senkaflex.be WELKOM Februari 2010: ik moet afscheid nemen

Nadere informatie

Koorkerkgemeenschap Middelburg

Koorkerkgemeenschap Middelburg Koorkerkgemeenschap Middelburg Dienst op 18 maart 2016 waarin we het leven gedenken van Erik Hemelaar Met medewerking van: Matthieu Meijs (orgel en piano) Cantorij o.l.v. Aleida Post ds. Ineke de Feijter

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Opstandingskerk, 26 november 2017

Opstandingskerk, 26 november 2017 Opstandingskerk, 26 november 2017 Laatste zondag kerkelijk jaar, Symbolische bloemschikking laatste zondag kerkelijk jaar In de bijbel, het boek van verwachting, maar ook van verdriet lezen we in Openbaring

Nadere informatie

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee

Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Kerstviering 2018 Thema: iedereen telt mee Basisschool St. Victor, Benschop Lied: Zingend naar kerst Het wordt weer kerst. Eén kaars gaat branden, de donk re aarde licht weer op. We dromen van een nieuwe

Nadere informatie

Jannis Salomon Duijnhouwer - Jan -

Jannis Salomon Duijnhouwer - Jan - Liturgie van de dienst van dank en afscheid bij het levenseinde van Jannis Salomon Duijnhouwer - Jan - 23 september 1943 23 juni 2015 29 juni 2015 De Eshof, Hoevelaken Muziek Allen gaan staan. We zingen:

Nadere informatie

Op de grens van hemel en aarde. Een bijna-doodervaring

Op de grens van hemel en aarde. Een bijna-doodervaring Op de grens van hemel en aarde Een bijna-doodervaring Eerste druk, 2014 2014 Tineke H.C.M. Verwij Illustraties: Tineke H.C.M. Verwij Coverfoto: Tineke H.C.M. Verwij isbn: 9789048432684 nur: 402 Uitgever:

Nadere informatie

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt.

Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij bent nog onbeschreven en nog geen groot verhaal jij blaakt alleen van leven dat in jou ademhaalt. Jij kunt geen mensen haten en doet geen ander zeer misschien ben jij het wapen waarmee ik liefde leer.

Nadere informatie

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam

Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Voornaam Achternaam Wij hebben ervaren hoe velen hebben meegeleefd, tijdens de ziekte en na het overlijden van mijn/onze... Een ieder koos hiervoor een eigen manier: in de vorm van woorden, bloemen, praktische hulp of een

Nadere informatie

Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten

Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten Oefening: Innerlijke stemmen Tijd: 30 minuten Intro Sta je wel eens stil bij al de innerlijke stemmen die je in je hoofd hoort? Vaak hoor je ze op een wat strenge, zeurderige of klagende toon. Ze zijn

Nadere informatie

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld

Avondwake. Mientje van Dijk - van Halteren. Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld Avondwake Mientje van Dijk - van Halteren Dinsdag 27 juli 2010 om 19:00 uur Sint Jozefkerk Achterveld 1 2 Begroeting Tijdens begroeting steken zusjes van Mientje kaarsen aan: Nel, Joke, Corry, Marjan en

Nadere informatie

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010

tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 tussen haakjes voor bezinning en gebed Allerheiligen/Allerzielen 2010 Welkom en inleiding 1 Goede mensen, van harte welkom in deze gebedsviering naar aanleiding van het feest van Allerheiligen en Allerzielen.

Nadere informatie

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017

ORDE. voor afscheidsdienst van. Theo Cornelis Heus. Theo. Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 ORDE voor afscheidsdienst van Theo Cornelis Heus Theo Maranathakerk, Lunteren 30 november 2017 Voorganger: ds. Jaap Hansum Orgel: mw. Margret Spelt Intochtsmuziek: George Samphire - The Lonely Shepherd

Nadere informatie

Janne s 4 e engeltjesdag

Janne s 4 e engeltjesdag Janne s 4 e engeltjesdag Filmpje: La Luna - Pixar Tekst: Anoniem verdriet - Marinus van den Berg Er zijn vrouwen die moeder en mannen die vader zijn maar bijna niemand weet het ze verwachten een kind ze

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

Jozua 4, 1-12 20 november 2011 Gedenken overledenen Wehl

Jozua 4, 1-12 20 november 2011 Gedenken overledenen Wehl Jozua 4, 1-12 20 november 2011 Gedenken overledenen Wehl Thema: Er is een steen verlegd. Inleiding op de lezing We lezen vandaag een verhaal; over een doortocht door een ogenschijnlijk onmogelijke situatie.

Nadere informatie

Inleiding rouwbrief. 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn.

Inleiding rouwbrief. 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn. Inleiding rouwbrief Nummer Omschrijving 1 Mochten we nog iets tegen jou kunnen zeggen, zou het zeker «dank je» zijn. 2 Zwevend over het strand één zijn met het zand één zijn met de zee weer één met z n

Nadere informatie

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam)

Dankbetuiging. Voorbeeldteksten. (naam) Voorbeeldteksten 1. Jammer genoeg is het onmogelijk iedereen persoonlijk te bedanken voor het warme medeleven dat wij hebben ondervonden na het overlijden van onze lieve man en vader Daarom willen wij

Nadere informatie

kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen

kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen Woord van welkom we gaan staan Laat de kinderen tot Mij komen Laat de kinderen tot Mij komen, alle alle kinderen. Laat de kinderen tot Mij komen, niemand

Nadere informatie

Waar ligt het land waar we mogen zijn En wat is de taak die ons wacht Waar is de geest die met ons leeft Die ons de vrede geeft

Waar ligt het land waar we mogen zijn En wat is de taak die ons wacht Waar is de geest die met ons leeft Die ons de vrede geeft Mieke Telkamp Waarheen waarvoor Waarheen leidt de weg die we moeten gaan Waarvoor zijn wij op aard Wie weet wat er is achter ster en maan Hoe lang duurt nog de nacht Waar ligt het land waar we mogen zijn

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op zondag 20 november Gedachteniszondag

Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee. op zondag 20 november Gedachteniszondag Hartelijk welkom in de Buurtkerk te Noordwijk aan Zee op zondag 20 november 2016 Gedachteniszondag Voorganger: ds. Petra van der Burg Organist dhr. Jan van Duin Het Mirjamkoor onder leiding van Anita Minnema

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

We zongen net uit Psalm 142 dat niemand, niemand naar mij vraagt... Een zin die me raakt. Die me ontroert.

We zongen net uit Psalm 142 dat niemand, niemand naar mij vraagt... Een zin die me raakt. Die me ontroert. Zondag 22 november 2015 Laatste zondag van het kerkelijk jaar LITURGIE Komen Orgelspel Lied vóór de dienst: Lied 288 (Goede morgen, welkom allemaal) Welkom Aanvangslied: Lied 219 (Licht om te leven) Moment

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Maarten Groen : Dirk Dallinga Thema: De verloren zoon Welkom en mededelingen

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Feestelijke Kerstmorgendienst

Feestelijke Kerstmorgendienst Feestelijke Kerstmorgendienst dinsdag 25 december 2018 aanvang 10.00 uur Voorganger: ds. Saskia Ketelaar uit Lede Ouderling van dienst: Daniëlle Rijksen Organist: Akko de Feijter Muzikale medewerking:

Nadere informatie

Gerrie van der Stoel - Roest

Gerrie van der Stoel - Roest DANKDIENST VOOR HET LEVEN van Gerrie van der Stoel - Roest Schriftlezing psalm 139, 1-18 1 Voor de koorleider. Van David, een psalm. HEER, u kent mij, u doorgrondt mij, 2 u weet het als ik zit of sta,

Nadere informatie

Zegenen van de Materniteit Woensdag 27 februari 2013

Zegenen van de Materniteit Woensdag 27 februari 2013 Zegenen van de Materniteit Woensdag 27 februari 2013 Wie niet in een kind het Wonder ziet die snapt het hele liedje niet Toon Hermans Zie iets nieuws zal Ik maken Blijf niet staren op wat vroeger was,

Nadere informatie

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE

GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Bijbel voor Kinderen presenteert GOD TEST ABRAHAM S LIEFDE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

welkom O : Woord van welkom en mededelingen bemoediging V : Onze hulp is de Naam van de Heer G : DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT

welkom O : Woord van welkom en mededelingen bemoediging V : Onze hulp is de Naam van de Heer G : DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT ORDE VAN DIENST 14 mei 2017 in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel 5 e zondag van Pasen zondag DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL Cantate of zingt voorganger: ds. Corinne Groenendijk pianist: Tim van Oijen m.m.v.

Nadere informatie

En zo kwam je bij ons. Ik zette je op mama s bed en ook zij was verloren.

En zo kwam je bij ons. Ik zette je op mama s bed en ook zij was verloren. 15-11-2013 Lieve Lieve Femke, Vandaag ben je naar de Regenboogbrug gegaan. Heel rustig ben je in mijn armen ingeslapen. De laatste weken was je zo moe. Je kon niet meer, maar oh, je wilde nog zo graag

Nadere informatie

Het Leven kiezen en ontvangen!

Het Leven kiezen en ontvangen! Protestantse Gemeente Biddinghuizen - 19 mei 2013 PINKSTEREN Thema: Het Leven kiezen en ontvangen! Dienst van belijdenis van geloof en de H. doop Belijdenis van geloof zal worden gedaan door: Arnold Buitenga,

Nadere informatie

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman

Jonggezinnedienst 24 sept uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Jonggezinnedienst 24 sept 2017 10.00 uur Thema : de Koninklijke trein Kind vermist/gemist opening winterwerk met ds Hoekman Welkom en afkondigingen: Zingen: Heb je al een kaartje voor de koninklijk trein

Nadere informatie

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde.

Jimmy s thuiskomst. Er was echter één huis waar geen lichtjes brandden. Het leek haast alsof niemand daar kerstmis vierde. Jimmy s thuiskomst H et was kerstavond en het was bitter koud in het jaar 1953. De mensen deden nog snel hun laatste kerstinkopen en in de betere buurten waren de huizen gezellig verlicht. Er was echter

Nadere informatie

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron

GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron GEZIN-SCHOOL-KERKDIENST VAN DE GROENLING op 12 februari 2017 in De Bron MAAR TOEN HIJ VOELDE HOE HARD HET WAAIDE, WERD HIJ BANG EN BEGON TE ZINKEN. HEER, RED MIJ! Ds. Nelleke Beimers, voorganger Gerrit

Nadere informatie

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Inleiding Er is maar één goede herder die zijn schapen kent, één naar wie de schapen luisteren. Eén die bekwaam is om ze allemaal op

Nadere informatie

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek

Ik groet het licht. De psalmen uit hun schaduw. Francien van de Beek Ik groet het licht De psalmen uit hun schaduw Francien van de Beek Boek I, psalm 1-41, bevat voornamelijk psalmen waarin de worsteling die een mens doormaakt op velerlei wijze beschreven en/of bezongen

Nadere informatie

Die opdracht maakte veel los. Regelmatig hoorde ik het afgelopen weken terug: welk woord heb jij gekozen?

Die opdracht maakte veel los. Regelmatig hoorde ik het afgelopen weken terug: welk woord heb jij gekozen? Opstandingskerk, 6 januari 2019, Epifanie Ds. Martin Snaterse Lezing uit het Eerste Testament: Jesaja 60, 1-6 Het Woord van God horen, vraagt om een houding van benieuwdheid, van je toewenden naar dat

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

De twee kaarsen op tafel worden aangestoken. Aanvangslied en gezongen drempelgebed: Lied 283 in beurtzang

De twee kaarsen op tafel worden aangestoken. Aanvangslied en gezongen drempelgebed: Lied 283 in beurtzang De kleur is wit de kleur van de opstanding Preludium Welkom en mededelingen door de diaken van dienst De twee kaarsen op tafel worden aangestoken OP EN OVER DE DREMPEL (gemeente gaat staan) Aanvangslied

Nadere informatie

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem

Onderdeel van. Gedichten voor de rouwkaart. Uitvaart Zorgcentra Nederland. Uitvaartcentrum Haarlem Gedichten voor de rouwkaart Uitvaart Zorgcentra Nederland Uitvaartcentrum Haarlem Onderdeel van 1 1. 't Verlies was er al voor het einde de rouw, voordat het afscheid kwam, toen die onzekere verwarring

Nadere informatie

Welkom thuis! Gezinsdienst

Welkom thuis! Gezinsdienst Welkom thuis! Gezinsdienst Orde van dienst voor de gezinsdienst op 6 maart 2016 in de Protestantse Gemeente Wolphaartsdijk. Voorganger: ds. C.A. van Eck Organist: Cor den Haan Met medewerking van kinderkoor

Nadere informatie

zondag 25 december 2016 Kerstmorgen

zondag 25 december 2016 Kerstmorgen zondag 25 december 2016 Kerstmorgen We zingen voor de dienst: 481 484 476 We ontsteken het licht terwijl we zingen: 501: 1 Stilte Bemoediging en drempelgebed Welkom Zingen Komt allen tezamen : 477: 1 en

Nadere informatie

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN

INHOUD. 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN INHOUD 3 Inleiding 4 Kiezen voor het leven DRIE GOUDEN TIPS OM VOLUIT TE LEVEN 7 Verdriet uit je hart en verdriet om je zorgen 11 De belangrijkste relatie is die met jezelf 14 In dankbaarheid ligt geluk

Nadere informatie

GOD TEST ABRAHAMS LIEFDE

GOD TEST ABRAHAMS LIEFDE Bijbel voor Kinderen presenteert GOD TEST ABRAHAMS LIEFDE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: M. Maillot en Tammy S. Vertaald door: Arnold Krul Geproduceerd

Nadere informatie

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk

Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk Liederen solozang Prijs: 7,= euro per stuk GEWASSEN IN WATER Inhoud: Vanuit de dopeling gezien een statement dat hij in het watergraf alles wat oud is achter zich laat. Hij weet niet alles, kent nog niet

Nadere informatie

Inhoud. Woord vooraf 9. 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42

Inhoud. Woord vooraf 9. 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42 Inhoud Woord vooraf 9 1. Ik haat de dood 11 Overdenking bij 1 Korintiërs 15: 1-7 42 2. Papa, ik ben bang dat jij ook dood gaat 44 Overdenking over 1 Korintiërs 15: 35-49 78 3. Ik ben mijzelf niet meer

Nadere informatie

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017.

Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Liturgie voor de kerstfeestviering op 2 e Kerstdag 2017. Combo zingt: Want een kind is ons geboren (Sela) Want een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven; en de heerschappij rust op zijn schouders.

Nadere informatie

Hartelijk welkom Hartelijk welkom Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, een vuur dat nooit meer dooft. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt

Nadere informatie

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd!

In de bijlage vind je de verhalen van Floris (16), Hiltje (13), Joshua (16) en Wietske (46). Ze komen uit het boekje Ik ben geliefd! Het kwaad Verdieping: Persoonlijke verhalen Leeftijd: 13-16 Thema: Tijdsduur: 20+ min. In de verdiepingsfase ga je met de jongeren in op hun persoonlijke verhalen Duur: 30 minuten Nodig: twee verhalen

Nadere informatie

de zon schijnt altijd

de zon schijnt altijd de zon schijnt altijd GEDICHTEN Klara Hobrink Inhoud 1 Achter de wolken 2 Zit men in een diep dal 3 Wat gebeurt er om ons heen? 4 U geeft antwoord 5 Loof de Heer 6 De blijdschap 7 Hem danken 8 Ken je de

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Het verhaal over Jozef gezongen en gelezen Zingen: lied 734 nav. Matt. 5: 1-11

Het verhaal over Jozef gezongen en gelezen Zingen: lied 734 nav. Matt. 5: 1-11 Verhaal: Het spijt me, zei de oude houthakker tegen deze boom, maar jij bent nu toch echt aan de beurt. De oude boom telde haastig zijn ringen. Op één na waren het er tweehonderd. Treurig keek hij omlaag

Nadere informatie

muziek CD Secret Garden, nummer 3 song from a secret garden

muziek CD Secret Garden, nummer 3 song from a secret garden Sessie Suzanne van Horssen, 1 e Nationale congres voor hospicezorg Sessie: Helpen bij afscheid nemen Hoe help je mensen bij afscheid nemen van dit leven? Daarvoor moet je weten wat er mogelijk is en vooral

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 Stille zaterdag 26 maart 2016 medewerkers voorgangers: Ds. Tineke Boekenstijn, Ds. Elbert Grosheide, Herma van der Veen muziek (piano): Jaap Morgenstern

Nadere informatie

Liefke van de Rovaart-Bakker - Lies -

Liefke van de Rovaart-Bakker - Lies - Liturgie van de dankdienst voor het leven van Liefke van de Rovaart-Bakker - Lies - 15 november 1939 16 december 2015 woensdag 23 december, 14.00 uur de Eshof, De Veenslag 16, Hoevelaken Voorganger: ds.

Nadere informatie

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN

Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN Rond het sterven MOMENT VAN OVERLIJDEN 28. Onthoud uw eeuwig licht niet, God, aan deze mens. Hier is ons het lichaam nog gelaten, van haar/hem die wij hebben liefgehad, van wie wij de kracht hebben gekend,

Nadere informatie

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof

Joël & Dagmar. Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Joël & Dagmar Vrijdag 15 september 2017 C.G.K. de Voorhof Trouwdienst Joël en Dagmar Predikant: ds. H. de Bruijne Muziek: Gitaar: André Louw Piano: Hester Louw Binnenkomst bruidspaar Welkom en mededelingen

Nadere informatie

en U bent voor mij en naast mij

en U bent voor mij en naast mij Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 5 mei 2019 U bent een God die mensen ziet Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. René Strijder ===========================================================================================

Nadere informatie

gedichten By angel_writer Submitted: January 27, 2006 Updated: January 27, 2006

gedichten By angel_writer Submitted: January 27, 2006 Updated: January 27, 2006 gedichten By angel_writer Submitted: January 27, 2006 Updated: January 27, 2006 dit zijn de nederlandse gedichten XD Provided by Fanart Central. http://www.fanart-central.net/stories/user/angel_writer/27216/gedichten

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

M.m.v. de Cantorij o.l.v. Jos Thomassen Organist: Steef Oosterbeek

M.m.v. de Cantorij o.l.v. Jos Thomassen Organist: Steef Oosterbeek Orde van dienst bij het afscheid van ds. Frans Aernout Gijzel, als herder en leraar van de Protestantse Gemeente s Heerenberg Zeddam. Op Zondag Verblijdt U, 11 maart a. D. 2018. In de St. Pancratiuskerk

Nadere informatie

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede

Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono. Vierde zondag door het jaar. De Bergrede Gebedsviering 29 januari 2017 m.m.v. kinderkoor Unisono Vierde zondag door het jaar De Bergrede De berghelling waar Jezus zijn Bergrede uitsprak. Bovenop de heuvel de kerk van de Bergrede Welkom In het

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Kerk en Schooldienst Zondag 15 oktober 2017 Predikant: Organist: Pianist: Met medewerking van: ds. Klaas Meijer en ds. Bram Verduijn Margriet Withaar Gea Wolters alle kinderen en leerkrachten

Nadere informatie

Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken)

Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken) Een sterke vrouw (bewerking uit het boek Spreuken) Dag en nacht waakt ze. Haar handen kennen geen rust. Haar ogen gaan rond en zien wat gezien moet worden. Haar oren zijn gespitst en horen wat gehoord

Nadere informatie

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden.

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden. Bij Maria met verdriet terecht kunnen. We kunnen met onze pijn, met ons verdriet bij Maria terecht. We kunnen in gebed verwoorden wat het ons moeilijk maakt. We staan er op die manier niet meer alleen

Nadere informatie

Zondag 25 november 2018

Zondag 25 november 2018 Zondag 25 november 2018 De HEER, je God, zal in je midden zijn, Laatste zondag van het kerkelijk jaar viering in de Ichthuskerk 25 november 2018-10.00 uur Predikant: Marco Schut Organist; Jurjan Lipke

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Liturgie gezamenlijke Impact jongerendienst in de Bethelkerk, voorganger ds. J.H. Riemer

Liturgie gezamenlijke Impact jongerendienst in de Bethelkerk, voorganger ds. J.H. Riemer Deze dienst kun je met beeld en geluid meebeleven via www.kerkdienstmeebeleven.nu kies hier voor Koningskerk Langerak. Deze dienst is met alleen geluid te volgen via www.kerkdienstgemist.nl kies hier voor

Nadere informatie

Lieve kleine jongen van (naam ouders)

Lieve kleine jongen van (naam ouders) Lieve kleine jongen van (naam ouders) 19 maart 2008 - Verwelkoming - (Naam kind), jouw naam is vandaag het eerste woord, om jou zijn we hier samen : (Naam ouders), je mama en papa, je grootouders, je tante

Nadere informatie

De liturgische kleur is wit: de kleur van de opstanding

De liturgische kleur is wit: de kleur van de opstanding Hartelijk welkom in de Oude Jeroenskerk op zondag 25 november 2018 Eeuwigheidszondag Leer ons zo onze dagen te tellen dat wijsheid ons hart vervult, psalm 90 : 12 In deze dienst op de laatste zondag van

Nadere informatie