12345 Verzoek Teruggaaf energiebelasting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "12345 Verzoek Teruggaaf energiebelasting"

Transcriptie

1 12345 Verzoek Teruggaaf energiebelasting Waarom dit formulier U kunt met dit formulier teruggaaf vragen van 50% van de energiebelasting die u hebt betaald voor aardgas en elektriciteit die u hebt gebruikt in onroerende zaken. Het aardgas en de elektriciteit moeten worden gebruikt door religieuze instellingen en bepaalde sociale, charitatieve, culturele of wetenschappelijke instellingen of instellingen voor het algemeen nut. In de bijgevoegde toelichting vindt u hierover meer informatie. Komt uw instelling in aanmerking voor de regeling? Gebruik het stroomschema bij dit formulier om te bepalen of uw instelling in aanmerking komt voor de teruggaaf van energiebelasting. Verzoek één keer per jaar indienen U kunt het verzoek om teruggaaf één keer per jaar indienen. Dien het verzoek in binnen 13 weken na afloop van de verbruiksperiode waar de eindafrekening betrekking op heeft. Als u voor aardgas en elektriciteit afzonderlijke eindafrekeningen ontvangt, moet u voor het aardgas en de elektriciteit afzonderlijk een verzoek indienen. Voor elk gebouw afzonderlijk Als de instelling, kerk- of geloofsgenootschap meerdere gebouwen gebruikt, moet u voor elk gebouw afzonderlijk een verzoek indienen. Eindafrekening energiebedrijf meesturen Bij het verzoek om teruggaaf moet u een kopie van de eindafrekening van het energiebedrijf meesturen. Verklaring invullen U moet de vragen invullen die op uw instelling betrekking hebben. Zie de aanwijzingen in de stroomschema s. Invullen en terugsturen Vul het formulier in en onderteken het. Stuur het ingevulde formulier terug naar de Belastingdienst/Noord/kantoor Emmen, Antwoordnummer 615, 7800 VE Emmen. De stroomschema s en de toelichting hoeft u niet terug te sturen. Behandeling van het verzoek Wij streven ernaar het verzoek binnen 8 weken na ontvangst af te handelen. Als dit niet lukt, krijgt u hierover bericht. U ontvangt van de afhandeling van het verzoek van ons een beschikking. Hebt u nog vragen? Voor algemene vragen over de teruggaafregeling van de energiebelasting kunt u bellen met de BelastingTelefoon: , op maandag tot en met donderdag van 8.00 tot uur en op vrijdag van 8.00 tot uur. 1 Gegevens instelling 1a 1b 1c 1d 1e Fiscaal nummer (als dat bekend is) Naam instelling Straat en huisnummer Postcode en woonplaats Omschrijving van de activiteiten 2 Gegevens aansluitadres 2a 2b Straat en huisnummer Postcode en woonplaats 3 Gegevens aanvrager (degene die dit formulier invult) 3a 3b 3c 3d Naam en functie Straat en huisnummer Postcode en woonplaats Bank of Girorekeningnummer en tenaamstelling ML 44-1Z*7PL

2 4 Verbruiksgegevens (zie eindafrekening van het energiebedrijf) Dit verzoek heeft betrekking op: n Zowel aardgas als elektriciteit n Alleen aardgas n Alleen elektriciteit Als u hierboven alleen aardgas of alleen elektriciteit hebt aangekruist, beantwoordt u de volgende vragen alleen voor het aardgas dan wel de elektriciteit. 4a 4b 4c 4d Datum nota energiebedrijf Datum begin verbruiksperiode Datum einde verbruiksperiode Totaal verbruik elektriciteit in kwh (indien van toepassing het totaal van dag- en nachtverbruik) 4e Totaal verbruik gas in m 3 4f In rekening gebrachte energiebelasting elektriciteit Energiebelasting-heffingskorting - t E 4g In rekening gebrachte energiebelasting gas E 4h Totaal in rekening gebrachte energiebelasting E 4i Zijn de bedragen inclusief of exclusief btw n Exclusief BTW (aankruisen wat van toepassing is) n Inclusief BTW 5 Categorie instelling (Bepaal met de bijgevoegde stroomschema s tot welke categorie uw instelling behoort.) 5a Tot welke categorie behoort de instelling? n Kerkgebouwen e.d. Ga verder met punt 6 n Charitatieve, culturele, wetenschappelijke, religieuze/ levensbeschouwelijke of algemeen nut beogende instellingen Ga verder met punt 7 n Sociale instellingen Ga verder met punt 8 n Dorpshuizen, multifunctionele centra e.d. Ga verder met punt 9 6 Verklaring voor kerkgebouwen e.d. 6a Wordt de onroerende zaak op het aansluitadres voor minstens 70% n Ja gebruikt voor openbare erediensten of voor het houden van openbare bezinningsbijeenkomsten van levensbeschouwelijke aard? 6b Betaalt de instelling de onroerende-zaakbelasting (ozb) voor de n Ja onroerende zaak die op het aansluitadres is gevestigd? 6c Heeft de instelling op grond van artikel 15 van de Wet op de omzet- n Ja 6d Is (een kopie van) de eindfactuur van het energiebedrijf, op naam van n Ja de instelling, bijgevoegd? Ga verder met het vak Ondertekening aan het eind van het formulier. 7 Verklaring voor charitatieve, culturele, wetenschappelijke, religieuze/levensbeschouwelijke of het algemeen nut beogende instellingen Let op! Als de aanvraag betrekking heeft op een gebouw waarvoor de verklaring onder punt 6 ingevuld moet worden (kerkgebouwen e.d.), hoeft u de vragen onder punt 7 niet te beantwoorden. Zie de stroomschema s en de toelichting. 7a Heeft de instelling een charitatieve, culturele, wetenschappelijke of n Ja religieuze/levensbeschouwelijke doelstelling of beoogt zij het algemeen nut? (Als de instelling een ANBI-beschikking heeft, een kopie daarvan bijvoegen) 7b Beschikt de instelling over statuten die bij een notaris zijn vastgelegd n Ja waaruit de doelstelling blijkt en zijn de feitelijke activiteiten in overeenstemming met dat doel? 7c Wordt het gebouw op het aansluitadres voor minstens 70% door de n Ja instelling gebruikt?

3 7 Verklaring voor charitatieve, culturele, wetenschappelijke, religieuze/levensbeschouwelijke of het algemeen nut beogende instellingen (vervolg) 7d Is de instelling voor 30% of minder actief op het gebied van sport, n Ja gezondheidszorg of onderwijs? Let op! Als de instelling helemaal geen activiteiten op het gebied van sport, gezondheidszorg of onderwijs heeft ja aankruisen. 7e Valt de instelling onder de vennootschapsbelasting? n Ja Let op! Als de instelling is vrijgesteld van vennootschapsbelasting nee aankruisen. 7f Heeft de instelling op grond van artikel 15 van de Wet op de omzet- n Ja 7g Is (een kopie van) de eindfactuur van het energiebedrijf, op naam van de n Ja instelling, bijgevoegd? Ga verder met het vak Ondertekening aan het eind van het formulier. 8 Verklaring voor sociale instellingen 8a Behartigt de instelling een sociaal belang? n Ja 8b Beschikt de instelling over statuten die bij een notaris zijn vastgelegd n Ja waaruit de doelstelling blijkt en zijn de feitelijke activiteiten in overeenstemming met dat doel? 8c Wordt het gebouw op het aansluitadres voor minstens 70% door de n Ja instelling gebruikt? 8d Is de instelling voor 30% of minder actief op het gebied van sport, n Ja gezondheidszorg of onderwijs? Let op! Als de instelling helemaal geen activiteiten op het gebied van sport, gezondheidszorg of onderwijs heeft ja aankruisen. 8e Worden de werkzaamheden van de instelling bijna geheel verricht door n Ja vrijwilligers? 8f Valt de instelling onder de vennootschapsbelasting? n Ja Let op! Als de instelling is vrijgesteld van vennootschapsbelasting nee aankruisen. 8g Heeft de instelling op grond van artikel 15 van de Wet op de omzet- n Ja 8h Is (een kopie van) de eindfactuur van het energiebedrijf, op naam van de n Ja instelling, bijgevoegd? Ga verder met het vak Ondertekening aan het eind van het formulier. 9 Verklaring voor dorpshuizen, multifunctionele centra e.d. 9a Heeft de instelling als doel de onroerende zaak op het aansluitadres te n Ja beheren en te exploiteren voor instellingen die charitatief, cultureel, wetenschappelijk, religieus/levensbeschouwelijk of het algemeen nut beogend zijn dan wel een sociaal belang behartigen? 9b Beschikt de instelling over statuten die bij een notaris zijn vastgelegd n Ja waaruit de doelstelling blijkt en zijn de feitelijke activiteiten in overeen- stemming met dat doel? 9c Wordt de onroerende zaak op het aansluitadres voor minstens 70% n Ja gebruikt door instellingen als bedoeld in vraag 9a? Uitgezonderd: - instellingen die niet beschikken over notarieel verleden statuten waaruit hun doelstelling blijkt (zie echter de toelichting) - instellingen die voor meer dan 30% actief zijn op het gebied van sport, gezondheidszorg of onderwijs - instellingen die onder de vennootschapsbelasting vallen 9d Valt de instelling onder de vennootschapsbelasting? n Ja Let op! Als de instelling is vrijgesteld van vennootschapsbelasting nee aankruisen.

4 9 Verklaring voor dorpshuizen, multifunctionele centra e.d. (vervolg) 9e Heeft de instelling op grond van artikel 15 van de Wet op de omzet- n Ja 9f Is (een kopie van) de eindfactuur van het energiebedrijf, op naam van n Ja de instelling, bijgevoegd? 9g Is een bezettingsoverzicht van de onroerende zaak bijgevoegd? n Ja (Zie toelichting.) Ondertekening Ik verklaar dit verzoek duidelijk, stellig en zonder voorbehoud te hebben ingevuld Plaats en datum Handtekening Telefoonnummer waar u overdag bereikbaar bent Bijlagen: Kruis aan wat van toepassing is. n Kopie van de statuten (alleen bij eerste aanvraag) n Kopie van de eventuele ANBI-beschikking n Andere bijlagen. Geef het aantal aan:

5 Toelichting bij het aanvraagformulier Wat houdt de regeling in? Bepaalde instellingen kunnen in aanmerking komen voor teruggaaf van een deel van de energiebelasting. Deze energiebelasting betaalt u aan het energiebedrijf en staat vermeld op de jaarlijkse eindafrekening. De teruggaaf is 50% van energiebelasting die door het energiebedrijf in rekening is gebracht, min de energiebelasting-heffingskorting. Om voor teruggaaf in aanmerking te komen, moet u een verzoek binnen dertien weken na afloop van de verbruiksperiode indienen bij de Belastingdienst/Noord/kantoor Emmen. Daar behandelen wij uw aanvraag en betalen wij het bedrag aan u terug als u aan de voorwaarden voldoet. Krijgt ik meerdere afrekeningen? Als u voor gas en elektriciteit afzonderlijke afrekeningen ontvangt, moet u voor beide afrekeningen een afzonderlijk verzoek voor teruggaaf indienen. Heeft uw instelling meerdere gebouwen? Als de instelling, kerk- of geloofsgenootschap meerdere gebouwen gebruikt, moet u voor elk gebouw afzonderlijk een verzoek voor teruggaaf van de energiebelasting doen. Let op! Als het bedrag voor energieverbruik al in de huursom is begrepen, komt u niet in aanmerking voor de teruggaafregeling. Toelichting bij de vragen 1a Fiscaal nummer Fiscaal nummer is het unieke nummer dat wij de instelling hebben toegekend voor andere belastingmiddelen, bijvoorbeeld loon- en/of omzetbelasting. 1e Omschrijving van de activiteiten Omschrijf de activiteiten door kort aan te geven wat de aard van de instelling is, bijvoorbeeld: kerkgenootschap, harmonievereniging, scoutinggroep, dorpshuis. 2 Gegevens aansluitadres Dit is het adres van de onroerende zaak waarvoor u teruggaaf vraagt en waarop de nota van het energiebedrijf betrekking heeft. 4 Verbruiksgegevens Neem de verbruiksgegevens over van de nota van het energiebedrijf. 5 Categorie instelling De categorie waartoe de instelling behoort is van belang voor de verklaring die de instelling moet geven. Om te bepalen tot welke categorie de instelling behoort, volgt u de bijgevoegde stroomschema s. 6 Verklaring voor kerkgebouwen e.d. De vragen onder punt 6 zijn alleen van toepassing, als de aanvraag betrekking heeft op een gebouw dat voor minstens 70% bestemd is voor openbare erediensten of voor het houden van openbare bijeenkomsten van levensbeschouwelijke aard. Religieuze en levensbeschouwelijke instellingen die gebouwen in gebruik hebben die niet voor minstens 70% bestemd zijn voor openbare erediensten of voor het houden van openbare bijeenkomsten van levensbeschouwelijke aard of voor andere doeleinden worden gebruikt, moeten bij de verzoeken om teruggaaf voor die gebouwen de vragen onder punt 7 beantwoorden. 6c Aftrek btw 7 Religieuze/levensbeschouwelijke instellingen Religieuze en levensbeschouwelijke instellingen die gebouwen in gebruik hebben die voor minstens 70% bestemd zijn voor openbare erediensten of voor het houden van openbare bijeenkomsten van levensbeschouwelijke aard, moeten bij de verzoeken om teruggaaf voor die gebouwen de vragen onder punt 6 beantwoorden. De vragen onder punt 7 zijn dan niet van toepassing. Bij een verzoek om teruggaaf voor een gebouw dat niet voor minstens 70% bestemd is voor openbare erediensten of voor het houden van openbare bijeenkomsten van levensbeschouwelijke aard of voor andere doeleinden wordt gebruikt, moeten deze instellingen de vragen onder punt 7 beantwoorden. 7a ANBI-beschikking Algemeen nut beogende instellingen kunnen ook voor teruggaaf van energiebelasting in aanmerking komen als zij niet door middel van een zgn. ANBI-beschikking als algemeen nut beogende instelling zijn aangewezen. Als u een ANBI-beschikking hebt en een kopie daarvan meezendt, gaan wij er ook voor de energiebelasting van uit dat uw instelling algemeen nut beogend is. In andere gevallen kunnen wij u vragen dat aannemelijk te maken. 7b Statuten De statuten moeten bij een notaris zijn vastgelegd en op verzoek aan ons overgelegd kunnen worden. Uit de statuten moet blijken, dat de instelling een charitatieve, culturele, wetenschappelijke of religieus/ levensbeschouwelijke doelstelling heeft of het algemeen nut beoogt. Voor de teruggaaf energiebelasting wordt een statuut als bedoeld in artikel 2, tweede lid, van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek, mits het schriftelijk vastgelegd is, met notarieel verleden statuten gelijkgesteld. Op grond hiervan kunnen religieuze instellingen waarop een schriftelijk vastgelegd kerkelijk statuut van toepassing is en waarvan de activiteiten met hun religieuze doelstelling in overeenstemming zijn, vraag 7b met ja beantwoorden. 7e Vennootschapsbelasting Voor de beantwoording van deze vraag gaat het erom, of uw instelling aangifte moet doen voor de vennootschapsbelasting. Het is niet van belang, of de instelling over het betrokken jaar vennootschapsbelasting verschuldigd is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de instelling geen winst gemaakt heeft en om die reden geen vennootschapsbelasting hoeft te betalen. Als de instelling daar dan toch aangifte van moet doen, valt zij toch onder de vennootschapsbelasting. Is de instelling vrijgesteld van vennootschapsbelasting? Dan kunt u deze vraag met nee beantwoorden. 7f Aftrek btw 8b Statuten De statuten moeten bij een notaris zijn vastgelegd en op verzoek aan ons overgelegd kunnen worden. Uit de statuten moet blijken, dat de instelling een sociaal belang behartigt. 8e Vrijwilligers De teruggaafregeling geldt alleen als de werkzaamheden van de instelling bijna geheel worden verricht door vrijwilligers. Met vrijwilligers bedoelen wij natuurlijke personen die werkzaamheden verrichten voor een loon dat in belangrijke mate lager is dan hetgeen in het economische verkeer gebruikelijk is. Normaal gesproken gaat het om de inzet van vrijwilligers zonder vergoeding of tegen een lage vergoeding voor het verrichten van allerlei werkzaamheden. 8f Vennootschapsbelasting Voor de beantwoording van deze vraag gaat het erom, of uw instelling aangifte moet doen voor de vennootschapsbelasting. Het is niet van belang, of de instelling over het betrokken jaar daadwerkelijk vennootschapsbelasting verschuldigd is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de instelling geen winst gemaakt heeft en om die reden geen vennootschapsbelasting hoeft te betalen. Als de instelling daar dan toch aangifte van moet doen, valt zij toch onder de vennootschapsbelasting. Als uw instelling is vrijgesteld van vennootschapsbelasting, kunt u deze vraag met nee beantwoorden. 8g Aftrek btw 9b Statuten De statuten moeten bij een notaris zijn vastgelegd en op verzoek aan ons overgelegd kunnen worden. Uit de statuten moet blijken, dat de instelling als doel heeft het gebouw waar het verzoek betrekking op heeft, te beheren en te exploiteren ten behoeve van instellingen die een charitatieve, culturele, wetenschappelijke of religieuze/ levensbeschouwelijke doelstelling hebben, het algemeen nut beogen of een sociaal belang behartigen.

6 Toelichting bij de vragen (vervolg) 9c De instellingen die het gebouw gebruiken Het gebouw waar het verzoek betrekking op heeft, moet voor minstens 70% ter beschikking zijn gesteld aan instellingen die charitatief, cultureel, wetenschappelijk, religieus/levensbeschouwelijk of het algemeen nut beogend zijn dan wel een sociaal belang behartigen. Bij het bepalen van het percentage moet u de volgende instellingen buiten beschouwing laten: Instellingen die niet beschikken over notarieel verleden statuten waaruit hun doelstelling blijkt en die de beheerder/exploitant van het gebouw op verzoek aan ons kan overleggen. Op deze uitsluiting bestaan echter twee uitzonderingen: Kerkgenootschappen e.d. die beschikken over een schriftelijk vastgelegd statuut. Bij deze instellingen stellen wij het kerkelijk statuut gelijk met notarieel verleden statuten (zie toelichting bij vraag 7b), zodat u ze bij het bepalen van het percentage mag meetellen. Verenigingen als bedoeld in artikel 26 van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek die niet over notarieel verleden statuten beschikken. Dergelijke verenigingen mag u bij het bepalen van het percentage meetellen, voor zover zij de beheerder/exploitant van het gebouw een schriftelijke verklaring hebben verstrekt waaruit blijkt dat zij een charitatief, cultureel, wetenschappelijk, religieus/ levensbeschouwelijk of het algemeen nut beogende doelstelling hebben of een sociaal belang behartigen. Instellingen die voor meer dan 30% actief zijn op het gebied van sport, gezondheidszorg of onderwijs. Instellingen die onder de vennootschapsbelasting vallen. Instellingen die van vennootschapsbelasting zijn vrijgesteld, mag u echter bij het bepalen van het percentage wèl meetellen. 9d Vennootschapsbelasting Voor de beantwoording van deze vraag gaat het erom, of uw instelling aangifte moet doen voor de vennootschapsbelasting. Het is niet van belang, of de instelling over het betrokken jaar daadwerkelijk vennootschapsbelasting verschuldigd is. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat een instelling geen winst gemaakt heeft en om die reden geen vennootschapsbelasting hoeft te betalen. Als de instelling daar dan toch aangifte van moet doen, valt zij toch onder de vennootschapsbelasting. Als de instelling is vrijgesteld van vennootschapsbelasting, kunt u deze vraag met nee beantwoorden. 9e Aftrek btw 9g Bezettingsoverzicht Bij het verzoek moet een bezettingsoverzicht worden gevoegd. Daaruit moet blijken dat aan de 70%-norm is voldaan in de periode waar de aanvraag betrekking op heeft.

*050441201* Verzoek Teruggaaf energiebelasting en opslag duurzame energie. Belastingdienst. Voor instellingen. Waarom dit formulier?

*050441201* Verzoek Teruggaaf energiebelasting en opslag duurzame energie. Belastingdienst. Voor instellingen. Waarom dit formulier? Belastingdienst Verzoek Teruggaaf energiebelasting en opslag duurzame energie Voor instellingen Waarom dit formulier? Met dit formulier kunt u als instelling teruggaaf vragen van 50% van de energiebelasting

Nadere informatie

* * Aanvraag beschikking Algemeen nut beogende instelling. Belastingdienst. Waarom dit formulier?

* * Aanvraag beschikking Algemeen nut beogende instelling. Belastingdienst. Waarom dit formulier? Belastingdienst Aanvraag beschikking Algemeen nut beogende instelling Waarom dit formulier? Met dit formulier vraagt u een beschikking Algemeen nut beogende instelling (ANBI) aan. Met deze beschikking

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker): 2 Looptijd van de gift 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) verklaart een gift te doen

Nadere informatie

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol.

Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014. Denk ondernemend. Denk Bol. Verenigingen en stichtingen Fiscale actualiteiten 2014 Denk ondernemend. Denk Bol. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift in geld

Overeenkomst periodieke gift in geld Overeenkomst periodieke gift in geld 1: Verklaring gift Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker)... verklaart een gift te doen aan Stichting Hoge Veluwe Fonds De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008

Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008 2008 Nieuwe regels voor de aftrek van giften vanaf 2008 Hebt u cliënten die giften doen aan goede doelen of instellingen? Dan kunnen zij deze giften misschien via hun aangifte aftrekken voor de inkomstenbelasting.

Nadere informatie

Aanvraag. Kinderbijslag. 1 Mijn gegevens. 2 Postadres. 3 Woonsituatie

Aanvraag. Kinderbijslag. 1 Mijn gegevens. 2 Postadres. 3 Woonsituatie Aanvraag Kinderbijslag U wilt voor een of meer kinderen kinderbijslag aanvragen. Met dit formulier kunt u een aanvraag indienen. Vul het formulier daarvoor volledig in en voeg een bijlage toe als u meer

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds. De gift bestaat

Nadere informatie

erfenissen die zij gebruikt voor een sociaal belang. Overleg met uw adviseur over de voorwaarden voor een SBBI.

erfenissen die zij gebruikt voor een sociaal belang. Overleg met uw adviseur over de voorwaarden voor een SBBI. Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten. Zo kunt u tijdig inspelen op veranderingen en hiermee uw voordeel doen. Een aantal

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

Nadere informatie

1. Verklaring gift. 2. Looptijd van de gift. 3. Gegevens schenker. BSN/Sofinummer. (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5

1. Verklaring gift. 2. Looptijd van de gift. 3. Gegevens schenker. BSN/Sofinummer. (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5 Stichting Zaadgoed Voor biologische veredeling Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar 1: voor de schenker (Exemplaar 2 begint op blz. 3) Toelichting op blz 5 1. Verklaring gift Ondergetekende (naam

Nadere informatie

per jaar, die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij:

per jaar, die gedurende minstens vijf jaar worden uitgekeerd en uiterlijk eindigen bij: Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker

* het overlijden van de schenker * het overlijden van een ander dan de schenker OVEREENKOMST GEEFKRINGEN exemplaar voor de schenker 1 Verklaring periodieke gift Ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Stichting Het Nationale Ballet Fonds en treedt daarmee toe

Nadere informatie

Verenigingen en Stichtingen Blijf op de hoogte. whitepaper

Verenigingen en Stichtingen Blijf op de hoogte. whitepaper Verenigingen en Stichtingen 2017 Blijf op de hoogte whitepaper In dit whitepaper: Als bestuurder zet u zich in voor uw vereniging of stichting. Daarom wilt u op de hoogte blijven van alle actualiteiten.

Nadere informatie

Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad

Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad Toelichting op het aanvragen van een briefadres (inclusief toestemmingsverklaring) in Lelystad Burgers worden ingeschreven daar waar ze wonen. Het briefadres is dan ook bedoeld voor de bijzondere situatie

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING DUURZAME GEBRUIKSGOEDEREN, SCHOOLKOSTEN EN PC 2010

AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING DUURZAME GEBRUIKSGOEDEREN, SCHOOLKOSTEN EN PC 2010 Toelichting op laatste pagina. AANVRAAGFORMULIER TEGEMOETKOMING DUURZAME GEBRUIKSGOEDEREN, SCHOOLKOSTEN EN PC 2010 Niet invullen door aanvrager Cliëntnummer: Datum ontvangst: Werkprocesnummer: Naam Consulent(e):

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift bestaat uit vaste

Nadere informatie

Kantoor Utrecht. NAW gegevens aanvrager. Geachte heer/mevrouw,

Kantoor Utrecht. NAW gegevens aanvrager. Geachte heer/mevrouw, Kantoor Utrecht Antwoordnummer 21440 6400 SL HEERLEN BelastingTelefoon 0800-0543 NAW gegevens aanvrager Datum 15 juli 2011 Uw kenmerk Betreft Jaaroverzicht kinderopvang 2010 Kenmerk TKG10

Nadere informatie

Wat zijn de (aangescherpte) voorwaarden voor teruggaaf van betaalde ecotaks?

Wat zijn de (aangescherpte) voorwaarden voor teruggaaf van betaalde ecotaks? Ecotaks 2012 Wat zijn de (aangescherpte) voorwaarden voor teruggaaf van betaalde ecotaks? SAMENVATTING 1. Lees alle voorwaarden in de onderstaand bericht aandachtig en volledig. 2. Check alle aanvullende

Nadere informatie

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT

STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT STICHTING BROEKER KERK - OVEREENKOMST PERIODIEKE GIFT Belastingvoordeel - meer geven voor minder geld Wilt u minimaal vijf jaar achtereen geld geven? Geweldig, daar zijn we extra blij mee! Met weinig rompslomp

Nadere informatie

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam.

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB met een zorginstelling Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: de budgethouder is de opdrachtgever. de zorgverlener is de opdrachtnemer, bijvoorbeeld

Nadere informatie

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers),

De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers), Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd

Stichting Nationaal Ouderenfonds. het overlijden van de schenker. 2a Wat is de looptijd van de gift? 5 jaar jaar (minimaal 5 jaar) onbepaalde tijd Exemplaar voor de schenker Overeenkomst Met deze overeenkomst legt de schenker zich vast voor een periodieke gift van minimaal vijf jaar aan het Nationaal Ouderenfonds. Periodieke giften die zijn vastgelegd

Nadere informatie

Stichting Amsterdams Marionetten Theater

Stichting Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater Amsterdams Marionetten Theater / Nieuwe Jonkerstraat 8 / 1011 CM Amsterdam info@marionettentheater.nl bank IBAN: NL56INGB0004748811 RSIN / fiscaal nummer: 0076.01.128 Kamer

Nadere informatie

*010800201* Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift

*010800201* Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

OVEREENKOMST Periodieke gift in geld

OVEREENKOMST Periodieke gift in geld OVEREENKOMST Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Dierenopvangcentrum De Doornakker De gift bestaat uit

Nadere informatie

de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) te Driebergen

de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) te Driebergen Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan de Gereformeerde Zendingsbond (GZB) te Driebergen bestemd

Nadere informatie

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN

VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN VOORDELIGE ENERGIETARIEVEN Zoals u wellicht weet, bent u vrij in het kiezen van uw energieleverancier. Vereniging Gebra heeft een kortingsregeling voor elektriciteit en gas met MAIN Energie te Amsterdam.

Nadere informatie

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda Onderwerp: Behandeld door: Bijlage: Periodieke Gift in Geld (PGiG) Dick Jaspers Ingevulde Overeenkomst PGiG Datum: Geachte mevrouw/mijnheer,

Nadere informatie

Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage.

Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage. Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage. Dit formulier opsturen naar: Gemeente Hoorn t.a.v. administratie WMO Postbus 603 Antwoordnummer 98 1620 AR Hoorn www.hoorn.nl

Nadere informatie

Contract 088 Bedrijfsnummers

Contract 088 Bedrijfsnummers Contractant 1. Met wie wordt het contract gesloten voor bedrijfsnummers? Bedrijfsnaam KvK-nr Straat en Huisnummer (geen postbus) Postcode en Plaats Land Contactpersoon (bij bedrijf) Dhr./Mw. Telefoonnummer

Nadere informatie

Vrijwillige voortzetting na ontslag

Vrijwillige voortzetting na ontslag Aanvraagformulier Vrijwillige voortzetting na ontslag Waarom dit formulier? U bent (gedeeltelijk) ontslagen. Dat heeft als gevolg dat u minder of geen pensioen opbouwt bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGEN

PERIODIEKE SCHENKINGEN PERIODIEKE SCHENKINGEN Human Rights Watch staat geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Periodieke schenkingen aan een ANBI komen in aanmerking voor belastingvoordeel. Wanneer u met

Nadere informatie

Gezinsherenigers/gezinsvormers

Gezinsherenigers/gezinsvormers Aanvraagformulier Rvb Gezinsherenigers/gezinsvormers In te vullen door het COA Versie 3.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde categorieën

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2011 2012 33 006 Wijziging van enkele belastingwetten (Geefwet) Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses

Nadere informatie

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST

PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST Exemplaar voor de schenker PERIODIEKE SCHENKINGSOVEREENKOMST 1 VERKLARING GIFT * De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring)

Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring) Gemeente Amsterdam Aanvraagformulier briefadres (incl. toestemmingsverklaring) Geachte heer, mevrouw, U geeft aan dat u zich op een briefadres wilt laten inschrijven in de Gemeentelijke Basisadministratie

Nadere informatie

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers)

Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Aanvraagformulier Nummers voor toegang tot ondernemingen en instellingen (Bedrijfsnummers) Algemene toelichting Wat kunt u doen met dit formulier? U kunt met dit formulier nummers voor toegang tot ondernemingen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER KWIJTSCHELDING VAN BELASTING

AANVRAAGFORMULIER KWIJTSCHELDING VAN BELASTING AANVRAAGFORMULIER KWIJTSCHELDING VAN BELASTING Datum uitreiking:... U dient dit formulier en bijlagen binnen 14 dagen na uitreiking in te leveren. Gegevens van de aanvrager: Naam + voorletters:... Adres:...

Nadere informatie

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds :

voorletters : telefoonnummer overdag : naam : telefoonnummer s avonds : VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIE DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken wat van toepassing

Nadere informatie

Eindigt de gift bij het overlijden van een ander dan de schenker? Vul dan de naam in van die persoon.

Eindigt de gift bij het overlijden van een ander dan de schenker? Vul dan de naam in van die persoon. Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker GZB Postbus 28 3970 AA Driebergen 0343-512444 info@gzb.nl www.gzb.nl 1. Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift

Nadere informatie

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug.

In het voorbeeld ontvangt de gever die eerst 84 terug kreeg van de belasting, door het opstellen van de periodieke overeenkomst, nu 168 terug. PERIODIEKE GIFTEN maximaal belastingvoordeel van uw kerkelijke bijdrage Gereformeerde kerk Aarlanderveen Uw bijdrage aan de kerk en de belasting De Gereformeerde Kerk te Aarlanderveen is voor hun inkomsten

Nadere informatie

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker

Periodieke gift in geld voor de Parochiebijdrage. Exemplaar voor de schenker. Parochie Heilige Geest. het overlijden van de schenker Parochie Heilige Geest Hoofdstraat 58 5121 JG Rijen Telefoon: 0161-222833 E-mail: bestuur@parochieheiligegeest.nl Website: www.parochieheiligegeest.nl Kerken: Maria Magdalena Rijen en Anna Molenschot Overeenkomst

Nadere informatie

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang

Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Als uw instelling bijdraagt aan het algemeen belang Zet uw instelling zich in voor algemeen nuttige doelen? Uw instelling heeft belastingvoordelen, als wij uw instelling aanwijzen als algemeen nut beogende

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) Verklaart een gift te doen aan: WereldOuders De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van

Nadere informatie

BS-Nummer: Naam: Voorn(a)m(en): M / V * Geboortedatum: Datum verhuizing: Telefoonnummer(s): Straat en huisnummer: Postcode en Woonplaats:

BS-Nummer: Naam: Voorn(a)m(en): M / V * Geboortedatum: Datum verhuizing: Telefoonnummer(s): Straat en huisnummer: Postcode en Woonplaats: Verhuisformulier U kunt dit formulier gebruiken om persoonlijk aangifte te doen van uw verhuizing binnen de gemeente Hellevoetsluis of vanuit een andere gemeente naar de gemeente Hellevoetsluis. Dit formulier

Nadere informatie

Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling van belasting en/of premie

Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling van belasting en/of premie Belastingdienst Verzoek Betalingsregeling en uitstel van betaling van belasting en/of premie Voor ondernemingen Waarom dit formulier? Met dit formulier vraagt u een betalingsregeling aan voor een onderneming

Nadere informatie

Minderjarige vreemdelingen

Minderjarige vreemdelingen Aanvraagformulier Rvb Minderjarige vreemdelingen In te vullen door het COA Versie 4.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde categorieën

Nadere informatie

met een partner of inwonend familielid

met een partner of inwonend familielid Zorgovereenkomst SVB Servicecentrum PGB met een partner of inwonend familielid Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: - de budgethouder is de opdrachtgever. - de zorgverlener is de

Nadere informatie

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014

*350* invullen iinvullen. Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014 invullen iinvullen Aanvraag Subsidie chronisch zieken en ouderen 2014 In te vullen door SoZaWe: Datum ontvangst Cliëntnummer Werkprocesnummer Consulent Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie

Nadere informatie

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3

1l Partner Ja / Nee; bij Ja door naar vraag 2, anders vraag 3 OVEREENKOMST TOT PERIODIEKE SCHENKING 1 Gegevens van de schenker 1a Aanspreekvorm Mevrouw / De heer 1b 1c 1d 1e 1f 1g 1h 1i 1j 1k Achternaam Voornamen (voluit) Straat + huisnummer Postcode + woonplaats

Nadere informatie

Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER

Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER Periodieke schenkingsovereenkomst EXEMPLAAR SCHENKER 1a Naam van de schenker keuze m/v 1b Naam van de begunstigde 1c Vast bedrag per jaar in euro (minimaal schenkbedrag 100 euro per jaar) Vast bedrag per

Nadere informatie

2 Gegevens leerling naam, voorletters roepnaam jongen meisje Geboortedatum / BSN / Ophaal adres postcode + woonplaats

2 Gegevens leerling naam, voorletters roepnaam jongen meisje Geboortedatum / BSN / Ophaal adres postcode + woonplaats aanvraag vergoeding vervoerskosten Model C (voortgezet onderwijs) schooljaar 2011 2012 Gemeentehuis Boxtel Markt 1 Postbus 10000 5280 DA Boxtel telefoon 0411 655911 fax 0411 655225 e-mail gemeente@boxtel.nl

Nadere informatie

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap H. Antonius van Padua, Gouda 1. Verklaring Gift Overeenkomst Periodieke gift in geld exemplaar voor de ontvanger H.Antonius van Padua De ondergetekende de

Nadere informatie

Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal) voortgezet onderwijs.

Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal) voortgezet onderwijs. Let op! Als u dit formulier met pen invult, graag in blokletters invullen!! Aanvraagformulier bekostiging vervoerskosten schoolbezoek 2016/2017 (Speciaal) basisonderwijs/ Speciaal onderwijs/ (Speciaal)

Nadere informatie

Lorem Ipsum. Stichting Honderd-Duizend-Keereen-Tientje (HDKT) Belastingen & Giften. Overeenkomst Periodieke gift in geld. Giften

Lorem Ipsum. Stichting Honderd-Duizend-Keereen-Tientje (HDKT) Belastingen & Giften. Overeenkomst Periodieke gift in geld. Giften Lorem Ipsum Stichting Honderd-Duizend-Keereen-Tientje (HDKT) Overeenkomst Periodieke gift in geld Belastingen & Giften Giften Geeft u wel eens vrijwillig geld of goederen aan een goed doel of een instelling?

Nadere informatie

*065900401* Melding Loonheffingen. Belastingdienst. Aanmelding Werkgever. Waarom dit formulier?

*065900401* Melding Loonheffingen. Belastingdienst. Aanmelding Werkgever. Waarom dit formulier? Belastingdienst Melding Loonheffingen Aanmelding Werkgever Waarom dit formulier? Dit formulier is bestemd voor personen, ondernemingen of organisaties die werkgever worden. U wordt werkgever als u voor

Nadere informatie

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld

Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Schenkingsovereenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige

Nadere informatie

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers)

De ondergetekende. De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen van (bedrag in cijfers) Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan Stichting ADRA Nederland RSIN/Fiscaalnummer: 800305589 De gift bestaat

Nadere informatie

Aanvraagformulier vergoeding leerlingenvervoer voor voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs - schooljaar 2015-2016

Aanvraagformulier vergoeding leerlingenvervoer voor voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs - schooljaar 2015-2016 Aanvraagformulier vergoeding leerlingenvervoer voor voortgezet onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs - schooljaar 2015-2016 Gebruik bij het invullen van dit formulier de toelichting. 1. Gegevens van

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw geldig identiteitsbewijs (géén rijbewijs) naar: Open Universiteit, Faculteit Informatica, t.a.v. Heleen

Nadere informatie

Let op: bent u co-ouder? Dan dienen beide ouders van de leerling een aanvraag in te dienen.

Let op: bent u co-ouder? Dan dienen beide ouders van de leerling een aanvraag in te dienen. invullen iinvullen Aanvraag verlenging leerlingenvervoer 2016/2017 Sociale Zaken en Werkgelegenheid Inkomensondersteuning Voordat u het formulier invult, raden wij u aan eerst de begeleidende brief te

Nadere informatie

Stuur dit formulier ingevuld met bijlagen naar:

Stuur dit formulier ingevuld met bijlagen naar: Aanvraagformulier Tegemoetkoming bijdrage kinderopg Met dit formulier kunt u bij de gemeente Den Haag:* Een tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopg aanvragen als u: - een uitkering op grond de Participatiewet

Nadere informatie

ENERGIE voor de zakelijke markt

ENERGIE voor de zakelijke markt VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIE voor de zakelijke markt DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke schenking

Overeenkomst periodieke schenking Overeenkomst periodieke schenking 1. Verklaring schenking Ondergetekende verklaart een schenking te doen aan Introdans Mijn gegevens achternaam m v voornamen (voluit) bsn/sofinummer straat en huisnummer

Nadere informatie

Verzoek tot Inschrijving

Verzoek tot Inschrijving Vul dit formulier in blokletters in en stuur het samen met een kopie van uw identiteitsbewijs naar: Open Universiteit Faculteit Psychologie T.a.v. mw. Susan Meijer Antwoordnummer 4400 6400 VC Heerlen Verzoek

Nadere informatie

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV

Zonnig BTW-nieuws. Roza Belastingadviseurs BV Zonnig BTW-nieuws Omzetbelasting op zonnepanelen Op 20 juni 2013 heeft de hoogste Europese rechter een arrest gewezen, waarin is beslist dat eigenaren van zonnepanelen die duurzaam tegen vergoeding de

Nadere informatie

REG-premie voor HOOGRENDEMENTSBEGLAZING (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor HOOGRENDEMENTSBEGLAZING (huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor HOOGRENDEMENTSBEGLAZING (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Naam... Straat en nummer.... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM.. E-mail... Bankrekening nr.... EAN-nummer

Nadere informatie

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap Sint Victor, Waddinxveen

Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap Sint Victor, Waddinxveen Parochie Sint Jan de Doper Geloofsgemeenschap Sint Victor, Waddinxveen Overeenkomst Periodieke gift in geld exemplaar voor de ontvanger Sint Victor 1. Verklaring Gift De ondergetekende de schenker verklaart

Nadere informatie

Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale

Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale Art. 39 Algemene wet inzake rijksbelastingen In de gevallen waarin het volkenrecht, dan wel naar het oordeel van Onze Minister het internationale gebruik, daartoe noopt, wordt vrijstelling van belasting

Nadere informatie

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs:

Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016. 1. Gegevens leerling. 2. Gegevens aanvrager. 3. Soort onderwijs: Aanvraagformulier leerlingenvervoer SCHOOLJAAR 2015-2016 Wij verzoeken u dit formulier volledig in te vullen en het vakje aankruisen indien van toepassing. Uw aanvraag wordt voor de aanvang van het schooljaar

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke gift in geld

Overeenkomst Periodieke gift in geld Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de de schenker Verklaring gift De ondergetekende(naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) Stichting World Vision

Nadere informatie

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking

Toelichting op de overeenkomst tot periodieke schenking Overeenkomst Periodieke schenking Exemplaar voor de 1 Basisgegevens 1a Naam van de De heer/mevrouw 1b Naam van de begunstigde Stichting TJOMMIE Foundation 1c Vast bedrag per jaar in euro Vast bedrag per

Nadere informatie

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift

* * Overeenkomst Periodieke gift in geld. Belastingdienst. euro. Exemplaar voor de schenker. 1 Verklaring gift Belastingdienst Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling of vereniging) De gift

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND

TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND TOELICHTING BIJ AANVRAAGFORMULIER BIJZONDERE BIJSTAND Geachte heer/mevrouw, U wilt een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand. Hiervoor moet u het bijgaande aanvraagformulier invullen, ondertekenen

Nadere informatie

OVEREENKOMST Periodieke gift in geld. 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling

OVEREENKOMST Periodieke gift in geld. 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling OVEREENKOMST Periodieke gift in geld 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam instelling De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

Uit er aar d zijn wij

Uit er aar d zijn wij Uiteraard zijn wij Wie kunnen BTW terugvorderen? Alle particulieren die op of na 20 juni 2013 (factuurdatum is geldend) een zonnepaneel installatie hebben aangeschaft kunnen de BTW terugvorderen. Particulieren

Nadere informatie

*5228* Gegevens aanvrager Naam en voorletters * : Gegevens ten behoeve van het nieuwe huisnummer Straat * :

*5228* Gegevens aanvrager Naam en voorletters * : Gegevens ten behoeve van het nieuwe huisnummer Straat * : *5228* Gemeente Weert Team Gegevensbeheer (BAG) Postbus 950 6000 AZ WEERT Aanvraag huisnummer Toelichting: Velden met een * moeten verplicht worden ingevuld. Er dient een bouwtekening op schaal ingeleverd

Nadere informatie

Schadeaangifteformulier arbeidsongeschiktheid TAF Maandlastbeschermer

Schadeaangifteformulier arbeidsongeschiktheid TAF Maandlastbeschermer Met dit schadeaangifteformulier meldt u uw bij ons. Wij vragen u onder meer de aard en oorzaak van uw klachten in te vullen, en aan te geven wie uw werkgever is. Dit formulier moet door uzelf worden ingevuld

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016

AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016 AANVRAAGFORMULIER LEERLINGENVERVOER SCHOOLJAAR 2015 2016 Wij verzoeken u, voordat u dit formulier invult, de toelichting te lezen. Graag het formulier volledig invullen en aankruisen indien van toepassing.

Nadere informatie

Aanvraagformulier Rvb. Ex-asielzoekers. Versie 3.0. In te vullen door het COA. Dossiernummer. Ontvangstdatum

Aanvraagformulier Rvb. Ex-asielzoekers. Versie 3.0. In te vullen door het COA. Dossiernummer. Ontvangstdatum Aanvraagformulier Rvb Ex-asielzoekers In te vullen door het COA Versie 3.0 Dossiernummer Ontvangstdatum Inleiding Dit is het aanvraagformulier voor de Regeling verstrekkingen bepaalde categorieën vreemdelingen

Nadere informatie

Naam aanvrager. Geboortedatum. Adres van inschrijving (briefadres) :..

Naam aanvrager. Geboortedatum. Adres van inschrijving (briefadres) :.. Aanvraag briefadres Door het invullen van dit formulier, geeft u aan dat u zich op een briefadres wilt laten inschrijven in de Basisregistratie Personen van de gemeente Zaltbommel. U kunt zich alleen inschrijven

Nadere informatie

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente*

Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Overeenkomst Periodieke Gift Kerkelijke gemeente* Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan (naam kerkelijke gemeente) De gift bestaat

Nadere informatie

Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage.

Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage. Tegemoetkoming Chronisch zieken en beperkten en compensatieregeling eigen bijdrage. Dit formulier opsturen naar: Gemeente Hoorn t.a.v. zorg/wmo Postbus 603 Antwoordnummer 98 1620 AR Hoorn www.hoorn.nl

Nadere informatie

Overeenkomst periodieke gift

Overeenkomst periodieke gift Overeenkomst periodieke gift Exemplaar voor de schenker 1. Verklaring gift De ondertekende (naam schenker) verklaart een gift te doen aan Ecomare De gift bestaat uit vaste en gelijkmatige periodieke uitkeringen

Nadere informatie

BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen?

BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen? BTW Terug op zonnepanelen Bent u als particulier geïnteresseerd in BTW-teruggaaf over de aanschaf en installatie van uw zonnepanelen? NewSolar kan u behulpzaam zijn bij het terugvragen van de BTW! Wij

Nadere informatie

Internationale contacten

Internationale contacten Aanvraagformulier Internationale contacten Subsidieregeling kultuer en mienskip Fryslân Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Internationale contacten Formulier retour

Nadere informatie

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer ,

STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer , Overeenkomst Periodieke gift in geld Exemplaar voor de schenker 1 Verklaring gift De ondergetekende verklaart een gift te doen aan: hierna te noemen instelling. STICHTING GEZINSADOPTIE JALES, RSIN/Fiscaalnummer

Nadere informatie

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding

Koorbegeleiding. Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Aanvraagformulier Koorbegeleiding Hoofdstuk 3, paragraaf 3.2 Laagdrempelige culturele activiteiten, onderdeel Koorbegeleiding Formulier retour sturen naar: Bezoekadres: Contactgegevens: Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAWETVERGUNNING voor paracommerciële rechtspersonen (model B)

AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAWETVERGUNNING voor paracommerciële rechtspersonen (model B) AANVRAAGFORMULIER DRANK- EN HORECAWETVERGUNNING voor paracommerciële rechtspersonen Deze aanvraag zenden aan: Burgemeester van Amersfoort t.a.v. Vergunningenloket Postbus 4000 3800 EA Amersfoort Voor informatie

Nadere informatie

*400* invullen iinvullen. Aanvraag Langdurigheidstoeslag 2014

*400* invullen iinvullen. Aanvraag Langdurigheidstoeslag 2014 invullen iinvullen Aanvraag Langdurigheidstoeslag 2014 Sociale Zaken en Werkgelegenheid Uitkeringsadministratie Werkplein de Lure Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon 14038 www.zwolle.nl Met dit formulier

Nadere informatie

Aanvraagformulier behorend bij artikel 2 van de Planschadeverordening Almere 2008

Aanvraagformulier behorend bij artikel 2 van de Planschadeverordening Almere 2008 Aanvraagformulier behorend bij artikel 2 van de Planschadeverordening Almere 2008 Dienst Stedelijke Ontwikkeling De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft in artikel 6.1 aan dat een belanghebbende onder

Nadere informatie

Belastingkantoor Den Haag Postbus 30206 2500 GE Den Haag t.a.v. BTW zonnepanelen

Belastingkantoor Den Haag Postbus 30206 2500 GE Den Haag t.a.v. BTW zonnepanelen EnergyGuards B.V. Duinweg 17 2585 JT Den Haag Telefoon: 070 310 63 03 Mail: info@energyguards.nl BTW nr.: NL8534.61.867.B01 Bank: NL45 TRIO 0197 8126 86 Als u als particulier met zonnepanelen energie levert

Nadere informatie

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar:

U kunt het ingevulde formulier in een gesloten, ongefrankeerde envelop sturen naar: Betreft: Periodieke gift We zijn door een van onze trouwe leden geattendeerd op een regeling van de belastingdienst rond het schenken van giften. Graag willen we deze regeling introduceren, want de vereniging

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft in artikel 6.1 aan dat een belanghebbende die schade heeft geleden onder bepaalde

Nadere informatie

Aanvraag bijzondere bijstand / zorgkosten

Aanvraag bijzondere bijstand / zorgkosten Aanvraag bijzondere bijstand / zorgkosten Waarom dit formulier? Met dit formulier vraagt u een vergoeding aan als u bijzondere zorgkosten heeft die u niet kunt betalen en ook niet vergoed krijgt. Ruimte

Nadere informatie

Aanvraag exploitatievergunning seksinrichting

Aanvraag exploitatievergunning seksinrichting Aanvraag exploitatievergunning seksinrichting Waarom dit formulier? Wilt u een seksinrichting exploiteren? Op basis van art. 3.4 van de Algemene Plaatselijke Verordening heeft u hiervoor een vergunning

Nadere informatie