Low-budget intelligente ruitenwisserintervalschakelaar. Hoe kan dit?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Low-budget intelligente ruitenwisserintervalschakelaar. Hoe kan dit?"

Transcriptie

1 Low-budget intelligente ruitenwisserintervalschakelaar. Mijn Ruska Classica is uitgerust met een basaal ruitenwisser systeem. In het kort komt het ruiten wissen op het volgende neer: Schakelaar op aan: Wissen; Schakelaar op uit: Het wissen stopt. De ruitenwisserbladen blijven na stoppen in de positie waarop de schakelaar is uitgezet. Ondanks het feit dat er in de loop der jaren enige handigheid is ontstaan in het bedienen van de schakelaar, is dit geen bevredigende situatie. Mijn wensen zijn daardoor: - Na uitzetten zou de ruitenwissermotor is rustpositie moeten komen. - Als extra zou een intervalschakelaar heel prettig zijn. - Als luxe zou een variabele intervalschakelaar mooi zijn. - Als toppunt van luxe zou een intelligente intervalschakelaar bijna te mooi zijn om waar te zijn. - Budgettair zou dit alles binnen absoluut redelijke grenzen moeten blijven. Hoewel de wensen tegenstrijdig lijken is met de aanschaf van een onderdeel à 2,00 het geheel aan wensen in één keer ingevuld. Met name het intelligente wisinterval is een toonbeeld van vooruitgang in mijn Ruska Classica waardoor deze zich nu onderscheid van al haar voorgangers. Hoe kan dit? Googlen op intelligente ruitenwisser, adaptieve ruitenwisserschakeling of ruitenwisser intervalschakelaar levert een flink aantal hits op variërend van zelfbouw tot koop. Binnen deze hits komt het begrip Relais99 een aantal keren voor. Dat stemt tot nadenken en nader onderzoek. De eigenschappen van dit relais zijn: - Het is een ruitenwisserinterval relais - De intervaltijd is programmeerbaar Met dit relais kan dus de intervalschakeling gemaakt worden die ik mij wens. Daarbij scheelt het een hoop aan solderen en winkelen bij de elektronica zaak. Na een bezoekje aan de plaatselijke sloop mocht ik mij voor het luttele bedrag van 2,00 eigenaar van dit relais noemen (Speur naar Volkswagen Golf III. Hier zit het relais standaard in gemonteerd). Het relais is duidelijk te herkennen door de grote 99. die er bovenop gedrukt staat en de nummering en type aanduiding op de zijkant. Mocht je naast je buggy ook de eigen auto hiermee willen uitrusten: Kijk dan eerst of er een Relais19 is geplaatst. Dan kan dat relais zondermeer met Relais99 uitgewisseld worden. Ook bestaat er een kans dat Relais99 al in je auto zit, waardoor je al die tijd al variabele wistijd had. Maar omdat het boekje niet is gelezen ben je helemaal niet bewust van al die mogelijkheden. Trouw wordt bij weinig regen de ruitenwisserschakelaar op interval gezet en zwiept de wisser iedere 6 seconden aan je ogen voorbij.

2 Inbouw en bedrading Dit is de bestaande situatie aan de voorkant. Links van de vacuümmeter is de ruitenwisserschakelaar te zien. Uittrekken is aan, indrukken is uit. De tweede foto laat hetzelfde zien, maar dan vanaf de onderkant. Duidelijk is te zien dat de ruitenwissermotor een blauw draadje krijgt vanaf de schakelaar en een bruin draadje heeft naar massa. Ook is te zien dat de ruitenwissermotor 4 aansluitcontacten heeft. Verder valt op dat bij het aanleggen van de bedrading niet zo systematisch gewerkt is. Het valt niet mee om in deze wirwar de juiste draden te vinden. Als eerste moest een andere schakelaar gevonden worden. Met alleen aan/uit is relais99 niet aan te sturen. Het is deze schakelaar geworden. Drie standen: 0, 1 en 2 door draaien aan de knop. De pinbezetting + interne doorverbinding van deze schakelaar is: Stand 0: 30 > 53A en 31 >31B met elkaar verbonden Stand 1: 30 > 53 verbonden Stand 2: 30 >53B verbonden Duidelijk is dat pin 30 de 12V-voeding (vanaf contact natuurlijk) is en in ruststand 53A van spanning voorziet. De ruitenwissermotor leverde een probleem op. Helder is welke pin aan massa moet liggen. Ook helder is welke pin door de oorspronkelijke schakelaar wordt aangestuurd. Meten van weerstand in rust en halverwege een wisserslag maakte duidelijk dat de bovenste pin de constante stroom moest krijgen. De middelste leverde geen enkel resultaat op. Het vermoeden is dat hier een defect aan de motor is, wat mede verklaart waarom er maar één snelheid is. Vermoedelijk zal in een goede situatie de schakeling van de schakelaar als volgt geweest zijn: Stand 0: Op 53A staat 12V. Verbonden met 53A motor =Constante stroom=ruststand motor. Stand 1: Op 53 staat 12V. Motor wist op lage snelheid. Stand 2: Op 53B staat 12V. Motor wist op hoge snelheid. Omdat in mijn situatie de motor maar één snelheid heeft doordat er een defect in de aansluitingen van de motor zit, was 53 van de schakelaar bruikbaar om relais99 aan te sturen. 53B zou dan voor continu wissen kunnen zorgen. Uitschakelen zou 53A op spanning brengen en daarmee zou, indien nodig, de motor in ruststand gebracht kunnen worden.

3 Relais99 Pinbezetting De pinbezetting van relais99 is als volgt: Pin 15 = +12V Pin 31 = Massa Pin 53S = 0-stelling wisser (= constante stroom naar wissermotor) Pin 53M = Aansturing ruitenwissermotor Pin i = aansturing interval Pin T = aansturing wasinstallatie In feite spreekt een en ander voor zich. Pin 15 en Pin 31 zijn duidelijk. Als i geschakeld wordt (er wordt spanning op gezet) dan zal het relais 53M van spanning voorzien. Hierdoor gaat de motor draaien. Het relais valt terug en zet 53S op spanning. Deze spanning zorgt dat de motor in ruststand komt. Door deze cyclus heeft de motor één wisslag gemaakt. Na de intern ingestelde tijd (5 à 6 sec) in het relais begint de cyclus opnieuw. Zie de bijlagen voor het juiste schakelschema! Relais99 Programmeerbare intervaltijd Relais99 is een programmeerbaar relais. Dit betekent dat de intervaltijd variabel ingesteld kan worden. Dat gaat op de volgende manier: - Zet de ruitenwisser aan op interval. - Wacht tot een volledige slag gemaakt is (ruitenwisser komt in ruststand) - Zet de ruitenwisser uit. - Wacht tot er weer gewist moet worden. - Zet de ruitenwisser aan op interval en laat hem daar staan. De ruiten worden nu gewist op de tijd die ligt tussen uitzetten en weer aanzetten van de schakelaar. - Een nieuwe wistijd wordt ingesteld door de ruitenwisser uit te zetten en weer aan op het gewenste moment. Nu zal het wissen met de dan tussenliggende tijd plaatsvinden. Wordt de ruitenwisser op interval gezet zonder bovengenoemde werkwijze, dan wordt de standaard wistijd (5 à 6 sec) uitgevoerd. Ook hier zal uit- en aanzetten van de ruitenwisser de ingestelde tijd naar wens veranderen. De maximale wachttijd tussen uit- en weer aanzetten is ongeveer 22sec. Het is misschien een idee om bovenstaande procedure een keer uit te voeren in de eigen auto. Met wat geluk is relais99 ook hier geplaatst.

4 De schakeling Vanaf de schakelaar moet relais99 zo aangestuurd worden dat de motor met interval wist en na het wissen in ruststand terugkomt. Ook moet continu wissen mogelijk zijn. +12Volt (vanaf contact) Massa De door mij gemaakte schakeling is: - 12V naar pin 30 van schakelaar en pin 15 op relais99 (vanaf contact) (Rood) - Pin 31 van relais99 aan massa evenals motor (Bruin) - Pin 53 van schakelaar naar pin i van relais (Stand 1) (Groen) - Pin 53B van schakelaar naar 53M relais (wisser continu; Stand 2) (Geel) - Pin 53M van relais naar motor (aansturing) (Geel) - Pin 53S van relais naar 0-stelling motor (constante stroom) (Blauw) Let op: Deze schakeling is niet volgens het boekje! (Zie hiervoor de bijlagen met schema s en beschrijvingen). Zoals je kunt zien is in deze situatie 53A op de schakelaar niet gebruikt om de motor van 12V te voorzien. Dit is volgens alle schema s wel noodzakelijk. De reden om een en ander op deze manier op te lossen ligt in het feit dat in iedere combinatie waarin 53A aangesloten werd de ruitenwissermotor continu ging draaien. Dat verklaart waarschijnlijk ook waarom bij meting de middelste pin op de motor geen enkel resultaat opleverde. Het gevolg van deze oplossing is dat er gewacht moet worden tot de ruitenwisser in ruststand is voordat de schakelaar uit en weer aan gezet wordt. Wordt er te snel geschakeld dan raakt de timer in het relais in de war. Dit is daarom niet de meest logische schakeling (ik ben geen elektronicus), maar het werkt. Met wat losse stekkertjes, wat draad en een beetje creativiteit is relais99 door iedereen te plaatsen. Zo wordt mooi-weer rijden ook bij een beetje nattigheid een plezier. Zie verder in de bijlagen voor details. Mikage Augustus 2009

5 Bijlagen: Alternatieven voor relais99 VW , opdruk 99. VW 3B , opdruk 197 (niet KAE!) 1HM A of 1HM B, opdruk 99, 197 of 198, maar niet de 1HM A C versie met opdruk 196. Relais VW 3B van KAE (Kaehler Automotive Equipment) schijnt ook programmeerbaar te zijn. Echter dit relais wordt geactiveerd door de ruitenwisserschakelaar naar voren te duwen (=wis-was aansturing) NB: Ook Polo, Vento, Seat, Astra etc kunnen met dit relais uitgerust zijn. Zie ook: Werking, controle en aansluiting ruitenwissermotor Voor een gedetailleerde uitleg van aansluitingen en controles van de ruitenwissermotor en schakelaar zie: Aansluitschema Bron: (hier is het complete schema te vinden) Nummering op ruitenwissermotor Aansluithulp bij kabelboom vernieuwing in VW & op VW gebaseerde Kit-car Voeding vanaf (= via contact) op 15 van de RW schakelaar van de motor en schakelaar met bruin naar de massa op de carrosserie 31B...van de schakelaar met bruin naar...31b...van de motor 53...van de schakelaar met zwart naar van de motor 53A...van de schakelaar met zwart/violet...53a...van de motor 53B...van de schakelaar met zwart/ geel...53b...van de motor Wat de voeding van de ruitenwisser betreft, er komen nogal eens afwijkingen qua nummering voor. De meeste voorkomende nummeringen zijn: A. Bron:

Exalto Ruitenwisserbediening

Exalto Ruitenwisserbediening Exalto Ruitenwisserbediening Voor 2 tot 5 Ruitenwissers Artikelcode: 21021224 21031224 21041224 21051224 Quality arine Equipment Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Eigenschappen... 3 1.2 Leveringsomvang... 3 2

Nadere informatie

Exalto B.V. Postbus AA Hardinxveld-Giessendam Nederland T +31 (0) F +31 (0) E I

Exalto B.V. Postbus AA Hardinxveld-Giessendam Nederland T +31 (0) F +31 (0) E I Exalto B.V. Postbus 40 3370 AA Hardinxveld-Giessendam Nederland T +31 (0)184 615 800 F +31 (0)184 618 200 E wipers@exalto.com I www.exaltowipers.com Exalto B.V. Juni 2013 Wisserbedieningspaneel Voor L.D.

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G10 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE RUITENWISSERS Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076) 307 406 (vanaf

Nadere informatie

Inbouwontvanger RTS voor rolluiken

Inbouwontvanger RTS voor rolluiken Inbouwontvanger RTS voor rolluiken Installatiehandleiding Artikelnummer 1811244 Inbouwontvanger RTS voor rolluiken Te combineren met 1 standaard buismotor. Productvoordelen n Ideaal bij renovatie van een

Nadere informatie

Afstandbediening met klapsleutel inbouwen in een Golf 3

Afstandbediening met klapsleutel inbouwen in een Golf 3 Afstandbediening met klapsleutel inbouwen in een Golf 3 Om de origineel Volkswagen afstandbediening met klapsleutel in een golf 3 in te bouwen heb je de volgende onderdelen nodig: - 1 Stuureenheid Centrale

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR Citroën Distributeur Nieuwe Auto's - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties Citroën Erkend Reparateur - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

Kit code: KT XTI 9980. Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor:

Kit code: KT XTI 9980. Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor: Kit code: KT XTI 9980 Configuratie: 751 Kit inhoud: Aantal Code Omschrijving 1 FO8RAPID XTI Module Rapid XTI 1 FRCT04D Draadboom Rapid XTI Geschikt voor: Fabrikant Model LET OP!! Case NewHolland Maxxum

Nadere informatie

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5

DUMAN US-Module V1.5 2 ste druk Inbouw handleiding. Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Inbouw handleiding Bedankt voor de aanschaf van de DUMAN US-Light Module V1.5 Eigenschappen: - Geen hitte-ontwikkeling (in tegenstelling tot andere modules)! - Instelbare helderheid van de US-Lights van

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR

GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 SUN-500 GORDIJN/ZONWERING SCHAKELAAR A B C D E * * Afbeelding van de YCT-102 (niet inbegrepen) A: Lettercodeschijf B: Cijfercodeschijf C: Klemschroeven D: Bevestigingsnokjes E:

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding GT-912/GT-913/GT-914 Inbouwhandleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +031 102927461 Fax. +031 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889.

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. COBRA 889 INLEIDING Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. De belangrijkste vernieuwing in deze 889-serie bestaat uit het systeem, dat de herkenningscode van de afstandsbediening

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

Montagehandleiding ZT-50 N Vacuum Cruise Control

Montagehandleiding ZT-50 N Vacuum Cruise Control Montagehandleiding ZT-50 N Vacuum Cruise Control ZT-50N Cruise Control Bedieningsfuncties Aanzetten : Snelheid verlagen : Zet de On/Off knop op On. Inschakelen : Let op! Zodra de Cruise Control niet gebruikt

Nadere informatie

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI

Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI Auto Alarm FM5000 FM500 FM600 FM700 LCD MINI I. Functies FM 2-weg autoalarm. 2. Alarm aan (stil) Druk nogmaals 1x op de knop van de afstandbediening om alarm in AUTO Localiseren status te activeren, indien

Nadere informatie

FAAC Tubular Motors Schaapweg BA Vlodrop

FAAC Tubular Motors Schaapweg BA Vlodrop 2 Inhoud 1. Algemeen... 4 1.1 Hindernisherkenning en stoppen op een aanslag... 4 2. Beschreibung... 4 3. Technische eigenschappen... 5 4. Montage... 5 4.1 Bouwen van de motor... 5 4.2 Installeren van de

Nadere informatie

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box!

AT1G26-200. rev.0110. Toegangscontrole Module AT1G26-200. Handleiding. thinks outside the box! AT1G26-200 rev.0110 Toegangscontrole Module AT1G26-200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Modelen AS-626M-200, AS-626S-200, AS-634-200, AT1G26-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844)

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) 1 INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan

Nadere informatie

Handleiding GSM kiezer TKGSM-431 versie 13V1.2. Afmeting breedte circa 20,4 cm hoogte circa 14 cm.

Handleiding GSM kiezer TKGSM-431 versie 13V1.2. Afmeting breedte circa 20,4 cm hoogte circa 14 cm. Handleiding GSM kiezer TKGSM-431 versie 13V1.2 Afmeting breedte circa 20,4 cm hoogte circa 14 cm. Werking GSM kiezer TKGSM-431 Kiezer werkt op 12 Volt max 30mA (voeding niet meegeleverd) Aantal ingangen

Nadere informatie

Kit code: KT XTI Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor:

Kit code: KT XTI Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor: Kit code: KT XTI 9680 Configuratie: 749 Kit inhoud: Aantal Code Omschrijving 1 FO8RAPID XTI Module Rapid XTI 1 FRXTI01 Draadboom Rapid XTI Geschikt voor: Fabrikant Massey Ferguson Valtra LET OP!! Model

Nadere informatie

Setnummer: 11490100. Montage voorschrift GC90. Versienummer: 17.06F

Setnummer: 11490100. Montage voorschrift GC90. Versienummer: 17.06F Setnummer: 11490100 Montage voorschrift GC90 Versienummer: 17.06F 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk: Pagina: 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding 2 3 Algemeen 3 4 Werkingsprincipe 3 5 Veiligheidsaanwijzingen 3, 4 6 Monteren

Nadere informatie

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord

K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord K-Steel deuropenermodule 1156/10 met numeriek toetsenbord Versie 2.0 - februari 2007 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen voorbehouden. Mogelijkheden De deuropenermodule kan

Nadere informatie

Cobra Bridge CAN 8800

Cobra Bridge CAN 8800 Cobra Bridge CAN 8800 Installatie Handleiding 2005 Clifford Electronics Benelux, Lijnden. Inhoudsopgave. Bridge 8800 CAN...3 Tabel Geheugen Alarm LED....3 Garagestand...4 Plaatsing van de alarmunit...4

Nadere informatie

Het schema. FIG.1.

Het schema. FIG.1. WWW.GUZZIPROJECT.NL Het schema. FIG.1. Het orginele schema FIG.1 is zodanig aangepast dat het dim, grootlicht en de claxon geschakeld worden door relais. Voordeel hiervan is dat de spanning van de verlichting

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

Kit code: KT XTI Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor: T7.170_185_200_210_220_235_250_260_270 Tier 4A

Kit code: KT XTI Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor: T7.170_185_200_210_220_235_250_260_270 Tier 4A Kit code: KT XTI 8480 Configuratie: 742 Kit inhoud: Aantal Code Omschrijving 1 FO8RAPID XTI Module Rapid XTI 1 FRCT06B Draadboom Rapid XTI Geschikt voor: Fabrikant New Holland Model T7.170_185_200_210_220_235_250_260_270

Nadere informatie

Breadboard voeding 5V / 3,3V

Breadboard voeding 5V / 3,3V www.budgetronics.eu - www.budgetronics.nl - www.budgetronics.com - www.budgetronics.tel Breadboard voeding 5V / 3,3V Een handige breadboard voeding die je project van de juiste spanning voorziet. Het gewenste

Nadere informatie

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1

Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De Basis unit. Schema type 1 Installatie handleiding Centrale Deurvergrendeling De set bestaat uit: 2x Handzender (AB) Kabelboom Basis unit Aansluitmateriaal De Basis unit. Plaats deze in de auto onder het dashboard of in het midden

Nadere informatie

Logo quiz Project Inleiding op de Logo!

Logo quiz Project Inleiding op de Logo! Logo quiz Project Inleiding op de Logo! Project ontwikkelt door: Tim van Schuylenburg Ben van Kruisbergen Inhoudsopgave Projectbeschrijving en Planning 2 Blz. De benodigdheden en aansluitschema 4-8 Complete

Nadere informatie

INTELLISTART 4 INSTALLATIE

INTELLISTART 4 INSTALLATIE Standaard mogelijkheden van de IntelliStart 4. INTELLISTART 4 INSTALLATIE Op afstand starten voor automaten en handgeschakelde auto's tevens ook geschikt voor diesels Automatisch starten bij lage accu

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-07 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Wisserbedieningspaneel

Wisserbedieningspaneel Exalto B.V. Postbus 40 3370 AA Hardinxveld-Giessendam Nederland T +31 (0)184 615 800 F +31 (0)184 618 200 E wipers@exalto.com I www.exaltowipers.com Exalto B.V. April 2009 Wisserbedienings Quality Marine

Nadere informatie

Inbouwontvanger RTS voor verlichting

Inbouwontvanger RTS voor verlichting Inbouwontvanger RTS voor verlichting Installatiehandleiding Artikelnummer 1811251 Inbouwontvanger RTS voor verlichting Voor het aansturen van verlichting. Met de Lighting in-wall receiver RTS kunt u de

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-DSI-00. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-DSI-00. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-DSI-00 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding

Motor Scooter Alarm Systeem. Installatie handleiding Motor Scooter Alarm Systeem Installatie handleiding Aansluiten van draden en stekkers Stap 1 Basisunit.Basis unit aansluiten (speaker, sirene, antenne) en tijdelijk een plaats zoeken voor bevestiging (pas

Nadere informatie

RUITENWISSERS/-SPROEIERS

RUITENWISSERS/-SPROEIERS Elektrische functie printen RUITENWISSERS/-SPROEIERS RUITENWISSERS/-SPROEIERS - BESCHRIJVING De ruitenwissers/-sproeiers worden bediend via de hendel rechts naast het stuur: de hendel kan - door omhoog

Nadere informatie

SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm

SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SCM certificeringnummer AA030037 INSTALLATIE HANDLEIDING OMSCHRIJVING van de componenten Basisunit FM7.11 Sirene AL6.51 met ingebouwde noodstroomaccu

Nadere informatie

Setnummer: 11490200. Montage voorschrift. GC90c CAN-bus

Setnummer: 11490200. Montage voorschrift. GC90c CAN-bus Setnummer: 11490200 Montage voorschrift GC90c CAN-bus 1 Inhoudsopgave Hoofdstuk: Pagina: 1 Inhoudsopgave 2 2 Inleiding 2 3 Algemeen 3 4 Werkingsprincipe 3 5 Veiligheidsaanwijzingen 3, 4 6 Monteren module

Nadere informatie

1 Kenmerken: 2 Installatie: MontageGIDS. inteo SOLIRIS IB

1 Kenmerken: 2 Installatie: MontageGIDS. inteo SOLIRIS IB nvsysa-mo7-0 MontageGIDS inteo 1 Kenmerken: De is een zon- en windautomaat voor het sturen van meerdere motoren via een Inteo buslijn. De windsnelheid en de lichtintensiteit worden gemeten met behulp een

Nadere informatie

Klemcoderingen en pinbezettingen van de stekkerdoos: In dit bestand worden de volgende onderdelen beschreven: - Klemcoderingen (tabel)

Klemcoderingen en pinbezettingen van de stekkerdoos: In dit bestand worden de volgende onderdelen beschreven: - Klemcoderingen (tabel) Klemcoderingen en pinbezettingen van de stekkerdoos: In dit bestand worden de volgende onderdelen beschreven: - Klemcoderingen (tabel) - Aanhangwagen stekkerdoos - 7-polige pinbezetting - 13-polige Jaeger

Nadere informatie

12 volt startaccu en 12 Volt huishoudaccu

12 volt startaccu en 12 Volt huishoudaccu 12 volt startaccu en 12 Volt huishoudaccu Inhoud Inhoud... 1 12 volt voertuiginstallatie met scheidingsrelais... 2 Het schema.... 2 Beschrijving... 2 Werking voertuigdeel... 3 Werking huishouddeel... 4

Nadere informatie

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions

Wind, Sun & Rain Sensor Instructions Awning Instructions Wind, Sun & Rain Sensor Instructions B C D Nederlands Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Inhoud Garantie Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door

Nadere informatie

Regelen met het Central Station

Regelen met het Central Station Regelen met het Central Station Rijden in blokken 14 Schakelcontacten hebben op de modelbaan vele taken. Tot een van de interessantste behoort de regeling van een bloksectie. Met Märklin Systems kan dat

Nadere informatie

Examen VMBO-KB versie blauw

Examen VMBO-KB versie blauw Examen VMBO-KB versie blauw 2018 gedurende 120 minuten profielvak PIE CSPE KB onderdeel D Naam kandidaat Kandidaatnummer. Dit onderdeel bestaat uit 5 opdrachten. Voor dit onderdeel zijn maximaal 34 punten

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 MKR41 HI-SEC DEZE KIT BESTAAT UIT: 1. Elektronische module met een startonderbrekingssysteem, knipperlichtsignalering, aansluitingen voor alle typen deurvergrendeling en

Nadere informatie

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1

Handleiding AT1G Toegangscontrole Module. rev ver1 Handleiding AT1G26-200 rev.0914 Toegangscontrole Module ver1 PRODUCT SPECIFICATIE Modelen, AT1G26-200 ver1 en AT1G34-200 Opbouw Antivandaal Geborsteld aluminium behuizing Tot 200 gebruikerscodes 100 Mil.

Nadere informatie

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal.

Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. Ombouwen van de LGB Stainz van analoog naar digitaal. van analoog naar digitaal, een handleiding die u stap voor stap laat zien dat ook u een lastige loc kunt ombouwen. Waarschijnlijk uw eerste trein liefde.

Nadere informatie

GT909NL INBOUW HANDLEIDING

GT909NL INBOUW HANDLEIDING GT909NL INBOUW HANDLEIDING Rho-Delta ACP. BV Esudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel nr: 010-4795755 Fax nr: 010-2927461 website: www.rhodelta.nl 1.0 - INHOUD VAN DE DOOS EN LIJST VOOR UITBREIDINGS MODULES.

Nadere informatie

D-34 1 DVPA + 3 T-72 + 1 M-72

D-34 1 DVPA + 3 T-72 + 1 M-72 D-34 DPA + 3 T-7 + -7 0 W A A 8 Deurtelefoon T7 Deurtelefoon T7 Los draadje uit telefoon 3 4 A 3 4 A Los draadje uit telefoon oordeurdrukker B7 D 3 D 4 S DPA 3744 7 ade in Spain D D E Deurtelefoon T7 3

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT403, 404

INBOUW HANDLEIDING GT403, 404 INBOUW HANDLEIDING GT403, 404 Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan staan onze

Nadere informatie

POLARIS PROGRAMMEERBARE STURING

POLARIS PROGRAMMEERBARE STURING 1 POLARIS PROGRAMMEERBARE STURING 2 STURING MODEL POLARIS Antenne Aansluiting automatische krachtregeling Knipperlamp 220 V 25 W max. K C A 13 14 15 16 17 18 19 ontvanger PROGRAMMA CANCELLA OK LAMP SS2

Nadere informatie

SOMFY SONESSE 40 RTS

SOMFY SONESSE 40 RTS SOMFY SONESSE 40 RTS 1 Toepassingen Deze motor wordt gebruikt bij de volgende producten: - Houten jaloezie - Rolgordijn XL buisdikte 50mm - Rolgordijn XXL 2 Technische info Voltage Frequentie Bedrijfstemperatuur

Nadere informatie

Henks Reparatie Werkplaats - Van IJsendijkstraat 152-1442LC - Purmerend - www.hksservices.nl. Bedienings display

Henks Reparatie Werkplaats - Van IJsendijkstraat 152-1442LC - Purmerend - www.hksservices.nl. Bedienings display Bedienings display T4 koelkast storing zoeken Dit artikel omschrijft het fout zoeken en om de juiste diagnose te stellen als de koelkast problemen geeft. Het betreft de volgende modellen. Compressor type

Nadere informatie

Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig.

Licht en donker. We willen onze verlichting langzaam laten aan en uit gaan. Daartoe hebben we een langzaam aan / langzaam uit - dimmer nodig. Licht en donker Lichtjes op onze modelbaan maken onze modelwereld vaak nog fascinerender. Straatverlichting, interieurverlichting in huizen en treinen, ze komen pas tot hun recht als het donker is. We

Nadere informatie

Dual Wiper Control LMS.02

Dual Wiper Control LMS.02 Dual Wiper Control LMS.02 (voor 2 ruitenwissers) Installatie en bediening handleiding www.speich.it NL Speich S.r.l. Pag.2 Dual Wiper Control LMS.02 INHOUD: 1 PRODUCTOMSCHRIJVING... 4 1.1 Inhoud van de

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-00. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-00. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-V4T-00 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Kit code: KT XTI Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor:

Kit code: KT XTI Configuratie: Kit inhoud: Geschikt voor: Kit code: KT XTI 9580 Configuratie: 750 Kit inhoud: Aantal Code Omschrijving 1 FO8RAPID XTI Module Rapid XTI 1 FRCT06D Draadboom Rapid XTI Geschikt voor: Fabrikant Fendt Fendt LET OP!! Model 714, 716,

Nadere informatie

Maak deze plug los van de schakelaar ( op foto is aanpassing al gemaakt!)

Maak deze plug los van de schakelaar ( op foto is aanpassing al gemaakt!) Inbouw Comfortknipper in een MG (T)F Koppel voor de veiligheid de massa kabel van de accu los Demonteer het onderste paneel onder de stuurkolom (3 boutjes), waarvan één achter het klepje zit. Verwijder

Nadere informatie

LightMate II gebruikershandleiding

LightMate II gebruikershandleiding LightMate II gebruikershandleiding AANHANGER SIMULATOR & AANHANGER TESTER Voor voertuigen met / polige stekkerdoos Aanhangers / caravans met / polige stekker volgens ISO 24 en DIN 44 Waarschuwing: Multicon

Nadere informatie

Handleiding AFS Optisch brandweerbordje

Handleiding AFS Optisch brandweerbordje Handleiding AFS Optisch brandweerbordje Inhoud. 1. Inleiding. 2. Installatie. 3. Bediening. 4. Gebruik. 5. Onderhoud. 6. Aansprakelijkheid. 7. Technische specificaties. 8. Tot slot. 1. Inleiding. Gefeliciteerd

Nadere informatie

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene

installatiehandleiding Alarmlicht met sirene installatiehandleiding Alarmlicht met sirene INSTALLATIEHANDLEIDING ALARMLICHT MET SIRENE Gefeliciteerd met de aankoop van het Egardia alarmlicht met sirene. Website Egardia www.egardia.com Klantenservice

Nadere informatie

Waarom u Exalto kiest voor: Wipers

Waarom u Exalto kiest voor: Wipers Quality Marine Equipment Wipers Waarom u Exalto kiest voor: Wipers Compleet aanbod betrouwbare ruitenwissers Exalto produceert de beste maritieme wissystemen in de wereld. Jarenlange ervaring in deze markt

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

ASUN-650 ZONWERING SCHAKELAAR. Draadloos bedienen

ASUN-650 ZONWERING SCHAKELAAR. Draadloos bedienen Draadloos bedienen Deze ontvanger is draadloos te bedienen met minimaal 1 en maximaal 6 KlikAanKlikUit zenders. Bijvoorbeeld de 16-kanaals afstandsbediening AYCT-102, de draadloze wandschakelaar AWST-8800,

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Voor voertuigen met 7 / polige stekkerdoos Aanhangers/caravans met 7 / polige stekker volgens ISO 724 en DIN 446 Aanhanger Tester / Aanhanger Simulator Voor voertuigen met 7 / polige

Nadere informatie

Afstandsbediening aansluiten op je centrale portier vergrendeling Voor een Golf IV zonder elektrische ramen

Afstandsbediening aansluiten op je centrale portier vergrendeling Voor een Golf IV zonder elektrische ramen Afstandsbediening aansluiten op je centrale portier vergrendeling Voor een Golf IV zonder elektrische ramen Door: Tigger Heeft jouw Golf IV wel CV maar geen (klapsleutel-) afstandsbediening? Dan volgt

Nadere informatie

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies:

Contents Inhoud. Wind, Zon & Regen Sensor Instructies. Inhoud: Sensor Functies: Wind, Zon & Regen Sensor Instructies Contents Inhoud Sensor Voordat u de sensor aansluit raden wij u aan de instructies zorgvuldig door te lezen. Het kan zo zijn dat u een beroeps electricien moet inschakelen

Nadere informatie

Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107.

Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107. Inbouwhandleiding Coming Home / Leaving Home module voor Citroën C1, Toyota Aygo en Peugeot 107. Met deze handleiding is de module eenvoudig zelf te monteren, al is enige handigheid wel makkelijk Wat je

Nadere informatie

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem

Integratie van Net2 met een inbraakalarmsysteem Integratie van met een inbraakalarm Overzicht kan controleren of het inbraakalarm in of uit geschakeld is. Als het alarm aan staat zal alleen toegang verlenen aan gebruikers die gemachtigd zijn om het

Nadere informatie

II PROGRAMMEERBARE STURING

II PROGRAMMEERBARE STURING 1 ROY 4 Schuifhekmotor met POLARIS II PROGRAMMEERBARE STURING 2 STURING MODEL POLARIS II K C A 11 12 13 14 15 16 17 zekering 315m A 24 V AC voeding fotocellen 4 3 2 1 KRACHTREGELING + zekering 6,3 A KRACHT

Nadere informatie

DOMOTICA TC-FL4 FL4.220415 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 89 MODEL KS4210

DOMOTICA TC-FL4 FL4.220415 VERGRENDELINGEN. t 088 500 2800 f 088 500 2899 89 MODEL KS4210 DOMOTICA KS4210 INSTALLATIE 1. Sluit op de interface de antenne aan. 2. Plug de netwerkkabel in de netwerkpoort. 3. Plug de adapter in de interface. De interface maakt automatisch verbinding met de server

Nadere informatie

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk.

TOMA. De TOMA regelaar is gebouwd volgens de strenge Europese veiligheidseisen en voorzien van een CE keurmerk. Inleiding. Deze regelaar is in samenwerking met een Nederlands elektronica bedrijf door TOMA ontwikkeld. Daarbij is gebruik gemaakt van de nieuwste technieken, en gedacht aan bedieningsgemak en mogelijkheden.

Nadere informatie

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box!

ATP2S200. rev Toegangscontrole Module. Handleiding. thinks outside the box! ATP2S200 rev.0110 Toegangscontrole Module ATP2S200 Handleiding PRODUCT SPECIFICATIE Model ATP2S200 Opbouw Slagvast polycarbonaat Met braille tekens op de toetsen Van achteren (backlite) aangelichte toetsen

Nadere informatie

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding

Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw. Installatiehandleiding Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Installatiehandleiding - 2 - Binnenontvanger verlichting RTS - opbouw Inhoudsopgave Pagina Samenstelling 4 Veiligheid 5 Montage 5 Benodigd gereedschap 5 Aanbevolen

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-HVD. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-HVD. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-HVD Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

Installatievoorschrift GeoChaser SCM TV01

Installatievoorschrift GeoChaser SCM TV01 Installatievoorschrift GeoChaser SCM TV01 De GeoChaser SCM TV01 is een gecertificeerd IP67 waterdicht GPS-volgsysteem ontworpen voor tracering van voertuigen. Het apparaat heeft superieure ontvangstgevoeligheid,

Nadere informatie

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L

HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L HANDLEIDING - LEVEL INDICATOR M A N U A L Ondanks de grootst mogelijke zorgvuldigheid die Tasseron Electronics B.V. aan haar producten en de bijbehorende handleidingen besteedt, kunnen er onvolkomenheden

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR HET VERVANGEN VAN DE

INSTRUCTIES VOOR HET VERVANGEN VAN DE PLUS en KONDENSA Luchtverwarmer INSTRUCTIES VOOR HET VERVANGEN VAN DE HONEYWELL PRINT DOOR DE CPU-PLUS PRINT - KIT G15010 - 1) Inhoud G15010 ombouwkit: - 1x Printplaat G 15010-R05 (fig.1) - 1x Kabelboom

Nadere informatie

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren

BDS-001, besturing voor handbediende schuifdeuren , besturing voor handbediende schuifdeuren HW V1.0 SW V1.0 NL. Inhoudsopgaven: 1 Veiligheidsvoorschriften 2 2 Werking 3 3 Overzicht 4 4 Aansluiten 6 5 Storingen/specificaties 9 1 1 Veiligheidsvoorschriften:

Nadere informatie

Digitale decoder voor magneetartikelen. Installatiehandleiding DIGITAL 2. Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell.

Digitale decoder voor magneetartikelen. Installatiehandleiding DIGITAL 2. Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell. Digitale decoder voor magneetartikelen 5211 Installatiehandleiding DIGITAL 2 Modellspielwaren GmbH Am Bahnhof 1 D- 35116 Hatzfeld www.viessmann-modell.de 1. Adressering Voorbeeld: instelling van de code

Nadere informatie

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI

AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI GEBRUIKSAANWIJZING v. 1.0 AWMD-250 MINI INBOUWDIMMER MULTI *Op www.klikaanklikuit.nl vind u altijd de meest recente gebruiksaanwijzingen Welke soort verlichting kunt u gebruiken, per AWMD-250? Gloeilampen

Nadere informatie

Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09. Tuning-kit voor Tractoren

Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09. Tuning-kit voor Tractoren Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-09 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop devolgendepaginavindtu:

Nadere informatie

VALET START 561T. by Clifford Electronics Benelux B.V. Installatiehandleiding

VALET START 561T. by Clifford Electronics Benelux B.V. Installatiehandleiding VALET START 561T by Clifford Electronics Benelux B.V. Installatiehandleiding CLIFFORD ELECTRONICS BENELUX B.V. Madridstraat 41-43 1175 RK Lijnden Tel. +31 (0) 20 40 40 919 Voorwoord: Deze handleiding is

Nadere informatie

De GT636 is een afstandsbediend autoalarmsysteem met de volgende mogelijkheden:

De GT636 is een afstandsbediend autoalarmsysteem met de volgende mogelijkheden: INBOUW HANDLEIDING GT636 Hartelijk dank voor het kiezen van een GT product. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze producten hebben, dan staan onze technische

Nadere informatie

Verkorte Handleiding Brel Radio motor met terugloop functie type MEV

Verkorte Handleiding Brel Radio motor met terugloop functie type MEV Pagina 1 Verkorte Handleiding Brel Radio motor met terugloop functie type MEV Aanleren zender. 1. Spanning op de motor of druk kort op de knop op de motor 2. Het product piept 3x. De motor maakt een op-neer

Nadere informatie

Installeren van de FOREST SHUTTLE AC

Installeren van de FOREST SHUTTLE AC 2 Installeren van de FOREST SHUTTLE AC Bepalen van de installatie mode van de FOREST SHUTTLE AC De Shuttle AC motor kan op twee manieren aangesloten worden: 1. Remote control mode. Beide draden bruin en

Nadere informatie

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-08. Tuning-kit voor Tractoren

Tractor Rapid-kit inbouw instructies. Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-08. Tuning-kit voor Tractoren Tractor Rapid-kit inbouw instructies Handleiding voor het inbouwen en aansluiten van: Rapid KT-LPT-08 Tuning-kit voor Tractoren DezehandleidingvindtuinKLEURop: WWW.TERLOUWTUNING.NL Rechtsstaat.Ditkuntuaanklikkenenop

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw

TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw HANDLEIDING TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar

Nadere informatie

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat

Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding inbouw SMG-Stuur icm Steptronic automaat Handleiding voor het aansluiten van een SMG stuur met flippers in een BMW E46 met een steptronic automaat. Benodigdheden: -SMG stuur -SMG sleepring

Nadere informatie

AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE LUCHTVERWARMER. TYPE TR Duct. Kanaal uitvoering

AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE LUCHTVERWARMER. TYPE TR Duct. Kanaal uitvoering AANVULLEND INSTRUCTIEBOEKJE NL137b LUCHTVERWARMER TYPE TR Duct Kanaal uitvoering DIT DOCUMENT ABSOLUUT DOORLEZEN ALVORENS MET DE INSTALLATIE TE BEGINNEN. NA INGEBRUIKNAME DE GEBRUIKER INSTRUEREN EN DIT

Nadere informatie

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie.

4.0 Bediening CD AM 19 C 12:10 45 C. Whirlpool Electronic LCD - Gebruikershandboek 12:10 12:10. Licht\kleurentherapie. 4.0 Bediening 4.0.1 Display indicatoren. In eerste regel van het display worden indicatoren weergegeven. De verschillende indicatoren op het display zijn afhankelijk van de opties en systeem welke u gekocht

Nadere informatie

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4

GfS Day Alarm. Algemene omschrijving...p. 2. Montage handleiding en functies...p. 3. Instellingen van magneet contacten...p. 4 Art.-Nr.: Art.-Nr.: Montage handleiding Inhoud Algemene omschrijving...p. Montage handleiding en functies...p. Instellingen van magneet contacten...p. Aansluiting met draadloos magneet contact...p. Aansluiting

Nadere informatie

Knipperlicht rechts: zwart/groene draad op zekeringkast in stekker H2 pen 4.

Knipperlicht rechts: zwart/groene draad op zekeringkast in stekker H2 pen 4. VW GOLF III model vanaf okt. 1991 tot aug. 1995 VW GOLF III CABRIOLET model vanaf okt. 1993 tot aug. 1995 VW GOLF III VARIANT model vanaf nov. 1993 tot aug. 1995 VW VENTO model vanaf jan. 1992 tot aug.

Nadere informatie

Handleiding membraantoetsenbord & controller

Handleiding membraantoetsenbord & controller Handleiding membraantoetsenbord & controller Artikelnummers Horizontaal Membraantoetsenbord EA-KC2-101 Verticaal membraantoetsenbord EA-KC2-102 Toegangscontroller EA-KC2-201 Toegangscontroller EA-KC2-201

Nadere informatie

Montagehandleiding AP-300 / AP-500 Cruise Control

Montagehandleiding AP-300 / AP-500 Cruise Control Dynad Import-Export BV 2e Industriestraat 12 1723LG Noord-Scharwoude Montagehandleiding AP-300 / AP-500 Cruise Control AP-300 AP-500 Tel : Verkoop 0226-722101 Fax : Verkoop 0226-7137226 Dynad Import Export

Nadere informatie

GlendinningElektronische Motorbediening

GlendinningElektronische Motorbediening GlendinningElektronische Motorbediening Glendinning Elektronische Motorbediening Smart Actuator II Inboard Smart Actuator II Outboard / Sterndrive Smart Actuator II TEG EEC 3 / EEC 4 Smart Actuator II

Nadere informatie

Handleiding Radaris. In- en uitprogrammeren van 2/3 een Radaris Afstandsbediening. In- en uitprogrammeren van 4/5 een Radaris Transponderkaart

Handleiding Radaris. In- en uitprogrammeren van 2/3 een Radaris Afstandsbediening. In- en uitprogrammeren van 4/5 een Radaris Transponderkaart Handleiding Radaris In- en uitprogrammeren van 2/3 een Radaris Afstandsbediening In- en uitprogrammeren van 4/5 een Radaris Transponderkaart Wissen van alle gebruikers 6 Programmeren van een 7 Radaris

Nadere informatie

10 kω stappenverzwakker als audio volumeregelaar

10 kω stappenverzwakker als audio volumeregelaar 10 kω stappenverzwakker als audio volumeregelaar Inleiding Volumeregelaars voor stereoweergave worden meestal van twee gelijklopende potentiometers gemaakt. Die gelijkloop laat nogal eens te wensen over,

Nadere informatie

Montagevoorschriften

Montagevoorschriften Montagevoorschriften BCU Mont_BCU1_NL.Doc 1/9 Inhoudsopgave 1. Montage van de onderdelen... 3 2. Aansluitingen van de 8 polige stekker... 3 3. Aansluitingen van de 10 polige stekker... 4 4. Opstarten...

Nadere informatie

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt.

Het effect is eenvoudig te bouwen en daarom ook voor beginnende effectbouwers zeer geschikt. WWW.-ONLINE.NL The Screaming Parrot Treble Booster 1 Inleiding The Screaming Parrot is een treble booster gebaseerd op de Electro Harmonix Screaming Bird. Het origineel werd eind jaren 60 geïntroduceerd.

Nadere informatie