Instructieboek NL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Instructieboek 603.81.438 NL"

Transcriptie

1 Instructieboek NL

2 Geachte klant, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA heeft gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van deze auto volledig te laten benutten. Wij raden u aan alle hoofdstukken door te lezen voordat u voor de eerste keer met de auto gaat rijden. Dit instructieboekje bevat informatie, tips en aanwijzingen die u zullen helpen de technische kwaliteiten van uw LANCIA volledig te benutten. U zult niet alleen de bijzondere eigenschappen ontdekken van uw LANCIA maar ook belangrijke aanwijzingen vinden voor de verzorging, het onderhoud, de rijveiligheid en het geprogrammeerd onderhoud. In de Service- en garantiehandleiding vindt u naast het schema voor het geprogrammeerd onderhoud: het garantiecertificaat en de bijbehorende voorwaarden een overzicht van de speciale aanvullende service voor de cliënten van LANCIA. Wij zijn ervan overtuigd, dat u met behulp van dit instructieboekje spoedig met uw auto vertrouwd zult raken en dat uw nieuwe auto en de ondersteuning van de LANCIA-organisatie u volledig tevreden zullen stellen. Veel leesplezier en goede reis! Hoewel in dit instructieboekje alle uitvoeringen van de LANCIA PHEDRA beschreven worden, dient u zich aan de informatie te houden met betrekking tot de uitrusting, de motoruitvoering en het model van de auto die u gekocht heeft.

3 ABSOLUUT LEZEN! BRANDSTOF TANKEN K JTD-motoren: tank uitsluitend dieselbrandstof voor motorvoertuigen die voldoet aan de Europese specificatie EN590. Het gebruik van andere producten of mengsels kan de motor onherstelbaar beschadigen en het vervallen van de garantie tot gevolg hebben. MOTOR STARTEN JTD-motoren: controleer of de handrem is aangetrokken; zet de versnellingspook in vrij; trap het koppelingspedaal volledig in; trap het gaspedaal echter niet in; draai vervolgens het contactslot in stand M en wacht tot het waarschuwingslampje m dooft; draai het contactslot in stand D en laat de sleutel los zodra de motor aanslaat. JTD motoren met automatische versnellingsbak: controleer of de handrem is aangetrokken en de selectorhendel in de stand P of N staat, draai het contactslot in stand M en wacht tot het waarschuwingslampje m dooft; draai het contactslot in stand D, zonder het gaspedaal in te trappen en laat de sleutel los zodra de motor aanslaat. PARKEREN BOVEN BRANDBARE MATERIALEN Tijdens de werking wordt de katalysator zeer warm. Parkeer de auto dus niet op gras of boven droge bladeren, dennennaalden of ander ontvlambaar materiaal: brandgevaar.

4 BESCHERMING VAN HET MILIEU U ELEKTRISCHE APPARATUUR De auto is uitgerust met een diagnosesysteem, dat continu controles uitvoert op de componenten die van invloed zijn op de uitlaatgasemissie; hierdoor wordt overmatige vervuiling van het milieu voorkomen. Als u na aanschaf van uw auto accessoires wilt monteren die stroom verbruiken (waardoor de accu langzaam kan ontladen), wendt u dan tot de Lancia-dealer. Deze kan controleren of de elektrische installatie van de auto geschikt is voor het extra stroomverbruik. CODE-card Bewaar deze op een veilige plaats, maar niet in de auto. Wij raden u aan de elektronische code van de CODE-card te noteren en altijd bij de hand te hebben; de code is onmisbaar voor het uitvoeren van een noodstart. GEPROGRAMMEERD ONDERHOUD Goed onderhoud van de auto de beste manier is om de prestaties en de veiligheid van de auto gedurende langere tijd te garanderen. Ook wordt hierdoor het milieu ontzien en blijven de exploitatiekosten laag. IN HET INSTRUCTIEBOEKJE... treft u informatie, tips en belangrijke waarschuwingen aan voor het juiste gebruik, de rijveiligheid en het onderhoud van uw auto. Let bijzonder goed op de symbolen " (veiligheid van personen) # (bescherming van het milieu)! (conditie van de auto).

5 VEILIG EN MILIEUBEWUST RIJDEN Veiligheid en respect voor het milieu zijn de richtlijnen geweest bij het ontwerpen van de LANCIA PHEDRA. Dankzij deze opvatting kon de LANCIA PHEDRA strenge veiligheidstests het hoofd bieden en de eisen van die tests overstijgen. De auto voldoet aan de strengste eisen in zijn klasse. En is, naar alle waarschijnlijkheid, al voorbereid op de toekomstige normen. Daarnaast is de LANCIA PHEDRA, door het doorlopende onderzoek naar nieuwe en doeltreffende bijdragen aan het behoud van het milieu, een voorbeeld voor andere merken. Alle uitvoeringen zijn uitgerust met emissiereductiesystemen die bijdragen aan de bescherming van het milieu. Hierdoor is de uitstoot van schadelijke uitlaatgassen lager dan de nu geldende normen.

6 BESCHERMING VAN HET MILIEU Bij het ontwerp en de productie van de LANCIA PHEDRA is niet alleen rekening gehouden met traditionele onderwerpen, zoals prestaties en veiligheid, maar ook met de toenemende aandacht voor milieuproblemen en de bescherming van het milieu. De materiaalkeuze, de toegepaste techniek en speciale systemen zijn het resultaat van inspanningen die er op gericht zijn om de schadelijke invloed op het milieu drastisch terug te dringen. Uw auto voldoet dan ook aan de strengste internationale milieunormen. GEBRUIK VAN MILIEUVRIENDELIJKE MATERIALEN Geen enkel onderdeel van de LANCIA PHEDRA bevat asbest. De vulling van de stoelen en de airconditioning bevatten geen CFK s (chloorfluorkoolwaterstoffen). Dit gas is waarschijnlijk de oorzaak van het gat in de ozonlaag. De kleurstoffen en de corrosiewerende behandeling van de bouten en moeren bevatten geen cadmium meer en zijn niet langer schadelijk voor het milieu.

7 EMISSIEREDUCTIESYSTEMEN (JTD-motoren) Oxidatiekatalysator De katalysator zet schadelijke bestanddelen in het uitlaatgas (koolmonoxide, onverbrande koolwaterstoffen en roetdeeltjes) om in onschadelijke stoffen. Hierdoor worden ook de rook en de typische dieselgeur minder. De katalysator bestaat uit een roestvrijstalen huis, met daarin een honingraatvormig keramisch binnenwerk. Hierop zit edelmetaal dat voor de katalytische reactie zorgt. Uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR) Dit systeem zorgt voor recirculatie van een deel van de uitlaatgassen. Dit houdt in dat een deel van het gas opnieuw wordt gebruikt bij de verbranding in de motor. Het percentage dat gerecirculeerd wordt, is afhankelijk van de bedrijfsomstandigheden van de motor. Het systeem beperkt, als dat nodig is, de uitstoot van stikstofoxiden.

8 DPF-ROETFILTER (DIESEL PARTICULATE FILTER) Het DPF-roetfilter (Diesel Particulate Filter) is een mechanisch filter in het uitlaatsysteem dat de roetdeeltjes in het uitlaatgas van dieselmotoren opvangt. Het filter vangt bijna de totale hoeveelheid roetdeeltjes op, waardoor voldaan wordt aan de huidige/toekomstige wettelijke normen.

9 SIGNALEN VOOR EEN CORRECT GEBRUIK VAN UW AUTO De signalen die op deze pagina zijn aangegeven, zijn zeer belangrijk. Zij staan bij onderdelen in dit boekje waar we extra aandacht voor vragen. Zoals is aangegeven, bestaat elk signaal uit een verschillend symbool. Zo wordt direct duidelijk om welk onderwerp het gaat: Veiligheid van personen. Let op. Het niet of niet geheel opvolgen van deze instructies kan gevaar opleveren voor personen in de auto. Bescherming van het milieu. Aanwijzing voor het juiste gedrag, zodat het gebruik van de auto zo min mogelijk schade aan het milieu oplevert. Conditie van de auto. Attentie. Het niet of niet geheel opvolgen van deze instructies heeft een negatieve invloed op de conditie van de auto en zal in veel gevallen ook de garantie laten vervallen. De teksten, afbeeldingen en technische gegevens in dit boekje zijn gebaseerd op de stand van zaken bij het ter perse gaan. In het voortdurende streven de kwaliteit van haar producten te verbeteren, behoudt LANCIA zich het recht voor te allen tijde, zonder voorafgaande kennisgeving, wijzigingen in de technische specificatie en de uitrusting door te voeren. Wendt u voor meer informatie tot een LANCIA-dealer.

10 SYMBOLEN Op of in de nabijheid van enkele onderdelen van uw LANCIA PHEDRA zijn gekleurde stickers aangebracht met daarop symbolen die uw aandacht vragen en die voorzorgsmaatregelen aangeven die in acht moet worden genomen als u met dit onderdeel te maken krijgt. Hierna zijn alle symbolen op de afbeeldingen in uw LANCIA PHEDRA kort aangegeven. Naast het symbool is het onderdeel aangegeven waar het symbool de aandacht voor vraagt. Bovendien wordt de betekenis van de symbolen aangegeven, onderverdeeld in: gevaar, verbod, waarschuwing, verplichting, afhankelijk van waar het symbool zich bevindt. Accu Ontploffingsgevaar. Ventilateur Kan automatisch inschakelen ook bij stilstaande motor. Expansiereservoir Draai de dop niet los als de koelvloeistof warm is. Riemen en poelies Bewegende onderdelen; kom niet met lichaamsdelen of kleding in de buurt. Aircoleidingen Niet losmaken. Gas onder hoge druk. Koplampen Kans op vonken. SYMBOLEN DIE GEVAAR AANGEVEN Accu Corrosieve vloeistof. Bobine Hoogspanning. SYMBOLEN DIE VERBODEN AANGEVEN Accu Houd buiten bereik van open vuur. 9

11 Accu Houd kinderen op afstand. Hitteschilden - riemen - poelies - ventilateur Kom niet in de buurt met de handen. WAARSCHUWINGSSYMBOLEN Katalysator Parkeer niet op een ondergrond met mogelijk brandbare stoffen. Lees hiervoor het hoofdstuk: Emissiereductiesystemen beschermen. Stuurbekrachtiging Zorg ervoor dat het maximum vloeistofniveau in het reservoir niet wordt overschreden. Gebruik uitsluitend de vloeistof die wordt genoemd in de Vullingstabel. Remcircuit Zorg ervoor dat het maximum vloeistofniveau in het reservoir niet wordt overschreden. Gebruik uitsluitend de vloeistof die wordt genoemd in de Vullingstabel. Ruitenwissers Gebruik uitsluitend het type vloeistof dat wordt genoemd in de Vullingstabel. Motor Gebruik uitsluitend de olie die wordt genoemd in de Vullingstabel. DIESEL Expansiereservoir Gebruik uitsluitend het type vloeistof dat wordt genoemd in de Vullingstabel. Auto s met dieselmotor Tank uitsluitend dieselbrandstof. SYMBOLEN DIE VERPLICHTINGEN AANGEVEN Accu Draag een veiligheidsbril. Accu Krik Raadpleeg het Instructieboekje. 10

12 INHOUD KEN UW AUTO GEBRUIK VAN UW AUTO EN PRAKTISCHE TIPS IN NOODGEVALLEN ONDERHOUD VAN UW AUTO TECHNISCHE GEGEVENS ALFABETISCH REGISTER 11

13 KEN UW AUTO DASHBOARD (fig. 1) L0B0457b fig. 1 12

14 1) Luchtroosters naar zijkant 2) Linker hendel: bedieningsorganen buitenverlichting 3) Claxon 4) Instrumentenpaneel: kilometertellerdisplay en waarschuwings-/controlelampjes 5) Rechter hendel: bedieningsorganen ruitenwissers voor/achter en tripcomputer 6) Versnellingspook 7) Luchtroosters in het midden 8) Snelheidsmeter 9) Display van infotelematica-systeem CONNECT Nav+ 10) Toerenteller 11) Digitaal display: brandstofmeter met waarschuwingslampje brandstofreserve en koelvloeistoftemperatuurmeter met waarschuwingslampje voor te hoge koelvloeistoftemperatuur 12) Infotelematica-systeem CONNECT Nav+ 13) Bedieningsorganen automatische klimaatregeling 14) Passagiersairbag 15) Dashboardkastje 16) Schakelaar waarschuwingsknipperlichten 17) Joystick van infotelematica-systeem CONNECT Nav+ 18) Sigarenaansteker 19) Middenconsole 20) Asbak en opbergvak 21) Sleutel en start-/contactslot 22) Bedieningshendel autoradio bij het stuurwiel 23) Documentenvak 24) Bestuurdersairbag 25) Bedieningshendel cruise-control 26) Koplampverstelling (niet bij uitvoeringen met Xenon koplampen) 27) Uit-/inschakelen ESP. 13

15 LANCIA CODE Voor een nog betere bescherming tegen diefstal is de auto uitgerust met een elektronische startblokkering (Lancia CODE). Het systeem schakelt automatisch in als de contactsleutel wordt uitgenomen. In de handgreep van de sleutels bevindt zich een elektronisch component, dat bij het starten van de motor een signaal ontvangt via een speciale antenne. Deze antenne bevindt zich in het start-/contactslot. Het signaal wordt omgezet in een gecodeerd signaal en vervolgens aan de regeleenheid van het CODEsysteem gezonden. Als de code wordt herkend, maakt de regeleenheid het starten van de motor mogelijk. DE SLEUTELS (fig. 2) Bij de auto worden geleverd: twee sleutels A als de auto is uitgerust met centrale portiervergrendeling met afstandsbediening en een elektronisch diefstalalarm. twee sleutels B als de auto is uitgerust met centrale portiervergrendeling met afstandsbediening, een elektronisch diefstalalarm en elektrisch bediende zijschuifdeuren. De sleutels dienen voor: het start-/contactslot; het slot in het bestuurders- en het passagiersportier de afstandsbediening van de centrale portiervergrendeling het diefstalalarm (indien aanwezig) de uitschakeling van de passagiersairbag het slot van de tankdop het afsluiten van het dashboardkastje. L0B0401b 14 fig. 2

16 De sleutel (fig. 3) heeft 2 druktoetsen: A - voor het centraal vergrendelen van de portieren, het inschakelen van het diefstalalarm en de lokalisatiefunctie; B - voor het centraal ontgrendelen van de portieren en het uitschakelen van het diefstalalarm. Als toets A lang wordt ingedrukt, wordt de lokalisatiefunctie geactiveerd: hierdoor gaan alle interieurverlichting en de richtingaanwijzers gedurende enige seconden branden. Deze functie kan tot maximaal 30 meter van de auto worden ingeschakeld. De sleutel is ook voorzien van een metalen noodsleutel D; deze klapt uit de handgreep als knop C wordt ingedrukt. Druk voor het inklappen van de metalen noodsleutel in de handgreep nogmaals op knop (C). Wees zeer voorzichtig bij het indrukken van drukknop C, zodat de metalen noodsleutel geen verwondingen of beschadigingen veroorzaakt. Druk de knop alleen in als de sleutel ver genoeg van het lichaam (vooral de ogen) en van voorwerpen die snel beschadigen (bijvoorbeeld kledingstukken) is verwijderd. Laat de sleutel nooit onbeheerd achter. Hiermee voorkomt u dat iemand (dit geldt in het bijzonder voor kinderen) per ongeluk op knop C drukt. L0B0402b fig. 3 15

17 De sleutel (fig. 4) heeft 4 druktoetsen: A - voor het centraal vergrendelen van de portieren, het inschakelen van het diefstalalarm en de lokalisatiefunctie; B - voor het centraal ontgrendelen van de portieren en het uitschakelen van het diefstalalarm; C - voor het openen/sluiten van de rechter zijschuifdeur; D - voor het openen/sluiten van de linker zijschuifdeur. Als toets A lang wordt ingedrukt, wordt de lokalisatiefunctie geactiveerd: hierdoor gaan alle interieurverlichting en de richtingaanwijzers gedurende enige seconden branden. Deze functie kan tot maximaal 30 meter van de auto worden ingeschakeld. De sleutel is ook voorzien van een metalen noodsleutel F; deze klapt uit de handgreep als knop E wordt ingedrukt. Druk voor het inklappen van de metalen noodsleutel in de handgreep nogmaals op knop (E). Wees zeer voorzichtig bij het indrukken van drukknop E, zodat de metalen noodsleutel geen verwondingen of beschadigingen veroorzaakt. Druk de knop alleen in als de sleutel ver genoeg van het lichaam (vooral de ogen) en van voorwerpen die snel beschadigen (bijvoorbeeld kledingstukken) is verwijderd. Laat de sleutel nooit onbeheerd achter. Hiermee voorkomt u dat iemand (dit geldt in het bijzonder voor kinderen) per ongeluk op knop E drukt. L0B0403b fig. 4 16

18 De afstandsbediening in de sleutel werkt met radiogolven. WAARSCHUWING Om schade aan de elektronische circuits in de sleutels te voorkomen, mogen de sleutels niet aan directe zonnestraling worden blootgesteld. Door krachtige stoten kunnen de elektronische componenten in de sleutel worden beschadigd. Samen met de sleutels heeft u een CODE-card (fig. 5) ontvangen waarop een elektronische code staat, die door de Lancia-dealer kan worden gebruikt als de auto niet kan wor- den gestart. Deze code is afgedekt met een speciale beschermlaag, die moet worden verwijderd als de CODE-card moet worden gebruikt. Bewaar de CODE-card daarom op een veilige plek; niet in de auto. Als de auto wordt verkocht, moeten alle sleutels en de CODE-card overhandigd worden aan de nieuwe eigenaar. L0B0002b BATTERIJ VERVANGEN (fig. 6-7) Als de toets van de afstandsbediening wordt ingedrukt en de portieren vergrendelen niet en de richtingaanwijzers gaan niet branden, moet de batterij van de afstandsbediening door een batterij van hetzelfde type worden vervangen: klap de metalen noodsleutel uit open de kunststof behuizing A m.b.v. de inkeping B; verwijder de printplaat C met de batterij; verwijder de batterij D en vervang deze door een nieuwe; houdt hierbij rekening met de polariteit; plaats de printplaat C met de batterij naar binnen gekeerd; sluit de kunststof behuizing A. fig. 5 17

19 Lege batterijen zijn schadelijk voor het milieu. Ze moeten in daarvoor bestemde bakken worden weggegooid. Ze kunnen ook bij de Lancia-dealer worden ingeleverd, die vervolgens voor de afvoer zal zorgen. Zorg ervoor dat ze niet worden blootgesteld aan open vuur en hoge temperaturen. Houd ze buiten het bereik van kinderen. Omdat het diefstalalarm stroom verbruikt, raden wij u aan het diefstalalarm niet met de afstandsbediening in te schakelen als u de auto langer dan een maand niet denkt te gebruiken. Zo voorkomt u dat de accu wordt uitgeput. Vergrendel de auto door de sleutel in het slot te verdraaien. DUPLICAATSLEUTEL Wendt u tot Lancia-dealer voor het aanvragen van een duplicaatsleutel; neem de CODE-card en alle sleutels van de auto die nog in uw bezit zijn mee. Als tijdens het opslaan van een nieuwe sleutelcode de reeds opgeslagen sleutelcodes niet opnieuw worden ingevoerd, worden ze uit het geheugen gewist; hierdoor kunnen eventueel verloren sleutels niet meer gebruikt worden voor het starten van de motor. Als de auto wordt verkocht, moeten alle sleutels en de CODE-card overhandigd worden aan de nieuwe eigenaar. L0B0440b L0B0441b fig fig. 7

20 WERKING Iedere keer als u het contactslot in stand S zet, schakelt de Lancia CODE de functies van de elektronische regeleenheid van de motor uit. Als u bij het starten van de motor de sleutel in stand M draait, stuurt de Lancia CODE een code naar de regeleenheid van de motor. De regeleenheid heft, als de code wordt herkend, de blokkering van de functies op. De versleutelde en variabele code wordt door de sleutel verzonden. De code wordt alleen verzonden als de regeleenheid van het systeem de code heeft herkend via een antenne in het start-/contactslot. Als de code niet op de juiste wijze wordt herkend, moet u de sleutel in stand S en vervolgens weer in stand M draaien; als het lampje nog steeds blijft branden, probeer het dan met de andere bijgeleverde sleutel. Als de motor nog niet aanslaat, wendt u dan tot de Lancia-dealer. WAARSCHUWING Elke sleutel heeft een eigen code; deze code wijkt af van alle andere en moet in de regeleenheid van het systeem worden opgeslagen. Voor het opslaan van nieuwe sleutels moet u zich tot de Lancia-dealer wenden. Hierbij moeten alle in uw bezit zijnde sleutels, de CODE-card, een identiteitsbewijs en het kentekenbewijs worden meegenomen. Als tijdens het opslaan van een nieuwe sleutelcode de reeds opgeslagen sleutelcodes niet opnieuw worden ingevoerd, worden ze uit het geheugen gewist; eventueel verloren of gestolen sleutels kunnen dan niet meer gebruikt worden voor het starten van de motor. DIEFSTALALARM (indien aanwezig) De auto is uitgerust met een elektronisch diefstalalarm met omtrekbeveiliging (exterieur) en bewegingsdetectie (interieur). Druk op toets A (fig. 8) van de sleutel met afstandsbediening om het alarm in te schakelen. Als wordt ingeschakeld gaan de richtingaanwijzers knipperen en gaat vervolgens led A (fig. 8) op het dashboard knipperen. Het alarm wordt niet ingeschakeld als de portieren worden vergrendeld met de sleutel in het portierslot. fig L0B0405b

21 Wanneer gaat het alarm af De sirene schakelt in en de richtingaanwijzers knipperen gedurende ongeveer 30 seconden als: geprobeerd wordt één van de portieren, de motorkap of de achterklep te openen (omtrekbeveiliging); er iets in het interieur beweegt (laat de ruiten niet open en laat geen dieren achter in het interieur als het alarm is ingeschakeld); een poging wordt ondernomen om het diefstalalarm uit te schakelen zonder gebruik te maken van de afstandsbediening. Diefstalalarm uitschakelen Het alarm wordt uitgeschakeld als toets B (fig. 8) op de afstandsbediening wordt ingedrukt. De richtingaanwijzers knipperen snel gedurende enige seconden. Als voor het uitschakelen het alarm geactiveerd is geweest, knippert led A (fig. 9) snel. Bewegingsdetectie uitschakelen Druk als het diefstalalarm is uitgeschakeld op toets A (fig. 10). De toets kan bereikt worden als het portier is geopend. Led A (fig. 9) op het dashboard gaat continu branden. Als vervolgens het diefstalalarm wordt ingeschakeld, is uitsluitend de omtrekbeveiliging geactiveerd. Als toets A (fig. 10) nogmaals wordt ingedrukt, vindt de normale bescherming van het interieur en exterieur weer plaats. L0B0450b L0B0218b fig fig. 10

22 Uitschakelen zonder afstandsbediening Ga hiervoor als volgt te werk: open het portier met de sleutel (de sirene wordt ingeschakeld); zet binnen 10 seconden het start-/ contactslot in stand M en druk vervolgens op toets A (fig. 10); hierdoor schakelt de sirene uit. Herhaal indien nodig deze handeling als de sirene opnieuw ingeschakeld. EXTRA AFSTANDSBEDIENINGEN BESTELLEN Als u om welke reden dan ook een nieuwe sleutel met afstandsbediening nodig heeft, moet u zich tot de Lancia-dealer wenden. Hierbij moeten alle sleutels die nog in uw bezit zijn, de CODE-card, een identiteitsbewijs en het kentekenbewijs worden meegenomen. CONTACTSLOT De sleutel kan in het contactslot (fig. 11) in 4 verschillende standen worden gedraaid: S - motor uitgeschakeld, sleutel uitneembaar, stuurslot ingeschakeld; M - contact aan; D - niet vergrendelde stand voor het starten van de motor. PROGRAMMEREN VAN HET SYSTEEM Bij aflevering van de auto is het diefstalalarm al geprogrammeerd door de Lancia-dealer. Raadpleeg uw Lancia-dealer als het programmeren eventueel opnieuw moet plaatsvinden. L0B0406b fig

23 Neem bij het uitstappen uit de auto altijd de sleutel uit het contactslot om te voorkomen dat iemand per ongeluk de bedieningsorganen bedient. Trek de handrem aan en schakel de eerste versnelling in bij een helling omhoog. Schakel de achteruit in bij een helling omlaag. Laat kinderen nooit alleen zonder toezicht achter in de auto. Als het start-/contactslot is geforceerd (bijv. bij een poging tot diefstal) moet u, voordat u weer met de auto gaat rijden, de werking van het slot laten controleren bij de Lanciadealer. STUURSLOT Inschakelen: neem de sleutel uit het contactslot als het slot in de stand S staat en draai het stuur om het makkelijker te maken om het stuurslot in te schakelen. Uitschakelen: draai het stuur iets in beide richtingen en draai het contactslot in stand M. Het is streng verboden om demontage-/montagewerkzaamheden uit te voeren, waarvoor wijzigingen in de stuurinrichting of de stuurkolom vereist zijn (bijv. bij montage van een diefstalbeveiliging). Hierdoor kunnen de prestaties van het systeem, de garantie en de veiligheid in gevaar worden gebracht en voldoet de auto niet meer aan de typegoedkeuring. PORTIEREN Controleer, voordat u een portier opent, of het portier op een veilige wijze kan worden geopend. Er klinkt een zoemer als de portieren worden geopend, het contactslot is uitgeschakeld en de buitenverlichting nog brandt. De zoemer wordt uitgeschakeld als de verlichting wordt uitgeschakeld, de portieren worden gesloten of de motor wordt gestart. De auto is voorzien van toets A (fig. 12), nabij het plafondlampje voor; deze toets dient voor het elektrisch ver-/ontgrendelen van de portieren vanuit het interieur. L0B0012b Verwijder de sleutel nooit uit het contactslot als de auto nog in beweging is. Het stuur blokkeert in dat geval bij de eerste stuurbeweging automatisch. Dit is altijd van toepassing, ook als de auto wordt gesleept. fig

24 Als de auto wordt afgeleverd is de functie autoclose ingeschakeld; als de snelheid van de auto hoger wordt dan 10 km/h, worden de portieren en de achterklep automatisch vergrendeld. Het inschakelen van de functie wordt, telkens als het contactslot in de stand M wordt gedraaid, aangegeven met een geluidssignaal ( biep ). Druk langer dan drie seconden op toets A om deze functie uit te schakelen. UITSCHAKELEN VAN DE BEDIENINGSORGANEN BIJ DE TWEEDE RIJ ZITPLAATSEN (fig. 13) Nabij de bedieningsorganen voor het openen/sluiten van de ruiten aan de bestuurderszijde bevindt zich toets A; met deze toets kunnen de bedieningsorganen achter worden uitgeschakeld; hierdoor kunnen de ruiten, het opendak (indien aanwezig) en de zijschuifdeuren niet meer vanaf de tweede rij zitplaatsen worden bediend. Schakel dit systeem altijd in als kinderen in de auto aanwezig zijn. Als dit beveiligingssysteem is ingeschakeld, controleer dan de inschakeling door de binnenhandgreep te bedienen. L0B0013b VOORPORTIEREN Met de hand van buitenaf openen/sluiten (fig. 14) Openen: draai de sleutel in stand 1 en trek de buitenkruk in de richting van de pijl. Sluiten: Sluit het portier en draai de sleutel in stand 2. WAARSCHUWING De sleutel moet helemaal in het slot gestoken worden en dan pas worden verdraaid. L0B0407b fig. 13 fig

25 Met de hand vanuit het interieur openen/sluiten (fig. 15) Openen: trek aan de hendel A. Sluiten: sluit het portier en druk op knop A (fig. 12). SCHUIFDEUREN Met de hand van buitenaf openen (fig. 16) Trek de handgreep in de richting van de pijl. De zijschuifdeuren zijn voorzien van een blokkering waardoor de deur in de geheel geopende stand is geblokkeerd. Met de hand vanuit het interieur openen/sluiten (fig. 17) De zijschuifdeuren kunnen alleen van binnenuit worden geopend, als het kinderveiligheidsslot is uitgeschakeld. L0B0010b Met de hand van buitenaf sluiten (fig. 17) Druk bij geopende deur op knop A in het interieur en sluit de deur. Openen: controleer of het kinderveiligheidsslot is uitgeschakeld en trek vervolgens handgreep B in de richting van de pijl. Sluiten: druk op knop A voordat de deur wordt gesloten. fig. 15 L0B0009b L0B0011b Een automatisch blokkeermechanisme voorkomt dat de linker zijschuifdeur wordt geopend als het tankluikje is geopend. fig. 16 fig

26 Openen/sluiten vanaf de buitenzijde met de afstandsbediening (indien aanwezig - fig. 18) Rechter deur: bedien toets A van de sleutel met afstandsbediening. Linker deur: bedien toets B van de sleutel met afstandsbediening. Elektrisch openen/sluiten vanuit het interieur (indien aanwezig - fig ) Vanaf de eerste rij zitplaatsen: om de linker zijschuifdeur te openen: druk op knop A, het slot wordt ontgrendeld en de schuifdeur opent; om de linker zijschuifdeur te sluiten: druk nogmaals op knop A, de deur sluit, maar het slot wordt niet vergrendeld; om het slot te vergrendelen moet op knop C worden gedrukt; om de rechter zijschuifdeur te openen: druk op knop B, het slot wordt ontgrendeld en de schuifdeur opent; om de rechter zijschuifdeur te sluiten: druk nogmaals op knop B, de deur sluit maar het slot wordt niet vergrendeld; om het slot te vergrendelen moet op knop C worden gedrukt. Vanaf de tweede rij zitplaatsen: druk, om te openen/sluiten, op de knop D bij de bijbehorende schuifdeur. L0B0408b L0B0409b L0B0221b fig. 18 fig. 19 fig

27 Beide deuren zijn voorzien van een antibeklemmingsfunctie, die op 2 manieren werkt: tijdens het openen: bij een obstakel stopt de deur automatisch; tijdens het sluiten: bij een obstakel stopt de deur, wordt automatisch de richting van de deurbeweging omgekeerd en wordt de deur geheel geopend. Beide manieren worden aangegeven met een geluidssignaal. Om de juiste werking te herstellen moet een elektrisch bedieningssignaal worden gegeven met de betreffende toetsen op de afstandsbediening, op het plafondlampje voor of op de deurstijl. CENTRALE PORTIERVERGRENDELING Van buitenaf Bij gesloten portieren: steek de sleutel in het bestuurdersportierslot en verdraai de sleutel. Vanuit het interieur Bij gesloten portieren: druk op toets C (fig. 19) nabij het plafondlampje voor. Met de knopjes van de achterdeuren wordt uitsluitend de bijbehorende deur vergrendeld. WAARSCHUWING Als een van de voorportieren niet goed gesloten is of als er een storing in het systeem is, werkt de centrale portiervergrendeling niet. Na enige pogingen snel achter elkaar schakelt het systeem ongeveer 20 seconden uit. In deze 20 seconden kunnen de portieren met de hand worden ver- of ontgrendeld, zonder dat het elektrische systeem ingrijpt. Na deze 20 seconden kan het systeem weer normaal gebruikt worden. Als de oorzaak van de storing is opgelost, werkt het systeem weer normaal. Anders schakelt het systeem na enkele pogingen opnieuw uit. Signalering geopend portier Als de motor draait en een portier is niet gesloten, verschijnt op het display een mededeling en klinkt een geluidssignaal. SUPERVERGRENDELING PORTIEREN (indien aanwezig) Druk, om de supervergrendeling van de portieren met de afstandsbediening in te schakelen, op toets A (fig. 8) en vervolgens, binnen 5 seconden na de eerste keer drukken nogmaals op dezelfde toets; nadat het inschakelen de sloten is aangegeven, wordt ook de tweede bediening aangegeven. Om de supervergrendeling van de portieren met de sleutel in te schakelen, moet de sleutel in het slot worden gesloten en enige seconden in de vergrendelstand worden gehouden, totdat de tweede bediening wordt waargenomen en de werking wordt aangegeven. Deze manier moet worden uitgevoerd als u het elektronische diefstalalarm niet wilt inschakelen. 26

28 Als de extra portiervergrendeling is ingeschakeld, kunnen de portieren, ook vanuit het interieur, niet worden geopend; controleer daarom voor het inschakelen of geen personen in de auto zijn achtergebleven. Uitschakeling vindt plaats als de portieren met de sleutel in het slot of met toets B (fig. 8) worden ontgrendeld. VEILIGHEID VOOR KINDEREN De veiligheid voor kinderen kan worden verdeeld in 2 soorten: elektrische of mechanische beveiliging. ELEKTRISCHE BEVEILIGING (fig. 21) Nabij de bedieningsorganen voor het openen/sluiten van de ruiten aan de bestuurderszijde bevindt zich toets A; met deze toets kunnen de bedieningsorganen achter worden uitgeschakeld; hierdoor kunnen de ruiten, het opendak (indien aanwezig) en de zijschuifdeuren niet meer vanaf de tweede rij zitplaatsen worden bediend. MECHANISCHE BEVEILIGING (fig. 22) De zijschuifdeuren zijn voorzien van een kinderveiligheidsslot; hierdoor kunnen de deuren niet meer vanuit het interieur worden geopend. stand 1 - systeem uitgeschakeld (deur kan van binnenuit worden geopend). stand 2 - systeem ingeschakeld (deur vergrendeld). Het systeem blijft ook ingeschakeld na het elektrisch ontgrendelen van de portieren. WAARSCHUWING Het systeem werkt alleen bij de deur waarop het systeem zich bevindt. L0B0013b Schakel deze beveiliging altijd in als kinderen in de auto aanwezig zijn. L0B0014b fig. 21 fig

29 Schakel dit systeem altijd in als kinderen in de auto aanwezig zijn. Controleer nadat u het veiligheidsslot bij beide schuifdeuren heeft ingeschakeld of het slot daadwerkelijk is ingeschakeld door aan de handgreep aan de binnenzijde van de deuren te trekken. ZITPLAATSEN VOOR Alle verstellingen mogen uitsluitend worden uitgevoerd als de auto stilstaat. VERSTELLING IN LENGTERICHTING (fig. 23) Trek de hendel A omhoog en schuif de stoel naar voren of naar achteren. Laat de hendel los en controleer of de stoel goed geblokkeerd is door deze naar voren en naar achteren te schuiven. Als de stoel niet is geblokkeerd, kan de stoel plotseling verschuiven waardoor u de controle over de auto zou kunnen verliezen. RUGLEUNING VERSTELLEN (fig. 24) Plaats de hendel A omhoog totdat de gewenste stand is bereikt en laat de hendel los. L0B0016b 28 fig. 23

30 BESTUURDERSSTOEL IN HOOGTE VERSTELLEN (fig. 24) Trek, voor het omhoog verplaatsen van de stoel, de hendel B omhoog. Beweeg de hendel vervolgens (op en neer), totdat de gewenste zithoogte is bereikt en laat de hendel los. Duw, voor het omlaag verplaatsen van de stoel, de hendel B omlaag. Beweeg de hendel vervolgens (op en neer), totdat de gewenste zithoogte is bereikt en laat de hendel los. WAARSCHUWING De verstelling is alleen mogelijk als u op de bestuurdersstoel zit. Bouw de stoelen niet uit en voer nooit onderhoudsen/of reparatiewerkzaamheden uit: onjuist uitgevoerde handelingen kunnen de werking van beveiligingssystemen negatief beïnvloeden; wendt u altijd tot de Lancia-dealer. LENDENSTEUNVERSTELLING (indien aanwezig - fig. 25) Hierdoor levert de rugleuning meer steun. Plaats de hendel A omhoog of omlaag, totdat de gewenste stand is bereikt. ELEKTRISCH VERSTELBARE EN VERWARMDE VOORSTOELEN (fig. 26) De stoel kan worden versteld als het contactslot in de stand M staat en nog gedurende 1 minuut nadat het contactslot in de stand S is gezet. A - schakelaar voor het verstellen in lengterichting (vooruit / achteruit) en voor de hoogteverstelling; B - schakelaar voor het verstellen van de rugleuning; C - schakelaar voor het in-/uitschakelen van de stoelverwarming; de verwarming kan, als de motor draait, in vier standen worden gezet: 0 (uitgeschakeld), 1 (minimale verwarming), 2 (gemiddelde verwarming), 3 (maximale verwarming) D - geheugenschakelaars voor de standen van de bestuurdersstoel. L0B0015b L0B0188b L0B0020b fig. 24 fig. 25 fig

31 Procedure voor het opslaan van standen van de bestuurdersstoel (indien aanwezig) (fig. 27) Met het systeem kunnen m.b.v. de drukschakelaars 1 en 2 2 verschillende standen van de bestuurdersstoel worden opgeslagen. Ga als volgt te werk om met de schakelaars 1 en 2 de standen op te slaan; hierbij moet het contactslot in stand M staan: zet de stoel in de gewenste stand; druk op schakelaar M en vervolgens binnen 4 seconden op schakelaar 1 om de stand in geheugen 1 of schakelaar 2 om de stand in geheugen 2 op te slaan. Als de stand wordt opgeslagen, klinkt een geluidssignaal. Opgeslagen stand oproepen Bij uitgeschakelde motor: druk kort op de schakelaars 1 of 2. WAARSCHUWING Als de stand 5 keer achter elkaar wordt opgeroepen, schakelt het systeem de betreffende schakelaar uit; de functie wordt weer ingeschakeld als de motor een volgende keer wordt gestart. Bij draaiende motor: druk schakelaar 1 of 2 in en houd de schakelaar ingedrukt, totdat de opgeslagen stand is bereikt. L0B0285b fig

32 DRAAIBARE VOORSTOELEN (indien aanwezig) (fig ) De voorstoelen (bestuurders- en passagiersstoel) kunnen 180 worden gedraaid, waardoor een salon -opstelling ontstaat. Ga hiervoor, vanaf de buitenzijde van de auto, als volgt te werk: zet de rugleuning van de stoel verticaal; zet de stoel vrijwel geheel vooruit ; bestuurdersstoel: zet de stoel in de hoogst mogelijke stand en zet het stuurwiel zo ver mogelijk naar voren en zo ver mogelijk omhoog. Met aangetrokken handrem kan de stoel niet worden gedraaid; trek de drukknop B naar buiten en zet de hefboom omlaag; in deze stand blijft de auto geremd; plaats de ontgrendelhendel A omhoog en draai tegelijkertijd de stoel 180 naar het midden van de auto, totdat de salon -opstelling is bereikt; tijdens het draaien kan hendel A worden losgelaten. Voer, om de stoel weer in de stand te zetten waarin gereden kan worden, de beschreven handelingen in omgekeerde volgorde uit. Controleer voordat met de auto wordt gereden of alle stoelen in de rijrichting staan en goed vastzitten aan de borgingen. Alleen in deze stand kunnen de veiligheidsgordels op de juiste wijze worden gebruikt. L0B0223b L0B0224b fig. 28 fig

33 ZITPLAATSEN ACHTER Alle verstellingen mogen uitsluitend worden uitgevoerd als de auto stilstaat. VERSTELLING IN LENGTERICHTING (fig ) Zet voor het verstellen van de zitplaatsen achter de hendel A omhoog en zet vervolgens de zitplaatsen voorof achteruit, totdat de gewenste stand is bereikt. Vanaf de derde rij zitplaatsen kunnen de zitplaatsen van de tweede rij in lengterichting worden versteld; trek aan handgreep B en verplaats tegelijkertijd de zitplaats; als de achterklep is geopend, kunnen op dezelfde manier met handgreep B de zitplaatsen van de derde rij worden versteld; op deze manier kan de bagageruimte groter worden gemaakt. RUGLEUNING VERSTELLEN (fig. 32) Trek, terwijl u op de stoel zit, hendel C omhoog en zet de rugleuning in de gewenste stand; laat vervolgens de hendel los. TAFELOPSTELLING Bedien, om gebruik te maken van het oppervlak op de rugleuning van de zijzitplaatsen ( tafelopstelling ) de ontgrendelhendel C (fig. 32) en plaats de rugleuning tot op de zitting. Bedien, om gebruik te maken van het oppervlak op de rugleuning van de middelste zitplaats de ontgrendelhendel A (fig. 33a) en plaats de rugleuning tot op de zitting. L0B0203b L0B0025b L0B0019b fig fig. 31 fig. 32

34 Zet de rugleuning weer verticaal door deze in de juiste stand te trekken, totdat de vergrendeling hoorbaar inklikt. VOUW -STAND Zijzitplaatsen Trek aan de ontgrendelhendel C (fig. 32) en plaats de rugleuning tot op de zitplaats, totdat de tafelstand is bereikt; ga verder met de draaiende beweging, totdat de opgevouwen stoel de vouw -stand heeft bereikt, zoals in fig. 35 is aangegeven. Als dit moeilijk gaat, kan gebruik worden gemaakt van de ontgrendelhendel A-fig. 33b linksachter op de zitplaatsen. Als de zitplaatsen van de tweede rij in de vouw - stand staan, mogen geen passagiers op de derde rij zitplaatsen worden vervoerd, om contact van de passagiers met het scharniermechanisme van de ingeklapte stoelen te voorkomen. Dit is aangegeven op een sticker (fig. 35) bij de zitplaatsen. Plaats de zitplaatsen weer in de normale stand door de ingeklapte zitplaatsen te begeleiden, totdat de zitplaatsen in de geleiders in de bodemplaat vallen en vervolgens de rugleuning verticaal te zetten, totdat wordt waargenomen dat de borging inklikt. Middelste zitplaats Trek aan de ontgrendelhendel A (fig. 33) en plaats de rugleuning in de ta- felstand ; trek de hendel B (fig. 34) omhoog en plaats de ingeklapte zitplaats in de vouw -stand. Plaats de zitplaats weer in de normale stand door de ingeklapte zitplaatsen te begeleiden, totdat de zitplaatsen in de geleiders in de bodemplaat vallen en vervolgens de rugleuning verticaal te zetten, totdat wordt waargenomen dat de borging inklikt. GEBRUIK VAN DE DERDE RIJ ZITPLAATSEN Zet, om in te stappen, de hendel C (fig. 32) vanaf de buitenzijde omhoog en klap de complete zitplaats naar voren. Plaats, om uit te stappen, de hendel D (fig. 31) omhoog en kantel de zitplaats naar voren. L0B0021b L0B0410b L0B0292b fig. 33a fig. 33b fig

35 ZITPLAATSEN VAN DE TWEEDE EN DERDE RIJ VERWIJDEREN Ga voor het verwijderen van de zitplaats als volgt te werk: Trek aan de ontgrendelhendel C (fig. 32) en plaats de rugleuning tot op de zitplaats, totdat de tafelstand fig L0B0411b is bereikt; ga verder met de draaiende beweging, totdat de opgevouwen stoel de vouw -stand heeft bereikt, zoals in fig. 35 is aangegeven; maak de riem E vast en trek de riem omhoog; verwijder vervolgens de complete zitplaats uit de geleiders in de bodemplaat. Voer voor het monteren van de zitplaats de handelingen in omgekeerde volgorde uit. Controleer voordat met de auto wordt gereden of alle stoelen in de rijrichting staan en goed vastzitten aan de borgingen. Alleen in deze stand kunnen de veiligheidsgordels op de juiste wijze worden gebruikt. Controleer of de borgingen van de stoel aan de bodemplaat altijd schoon zijn; vuil kan de correcte borging van de zitplaatsen negatief beïnvloeden. OPSTELLINGEN VAN DE ZITPLAATSEN IN HET INTERIEUR Afhankelijk van het uitrustingsniveau kunnen de zitplaatsen in het interieur in verschillende standen worden gezet, waarbij gebruik wordt gemaakt van de bevestigingsmogelijkheden die op de bodemplaat zijn aangebracht. In de volgende afbeeldingen zijn enige opstellingen, afhankelijk van het uitrustingsniveau, aangegeven: fig uitvoering met 5 zitplaatsen fig uitvoering met 5 zitplaatsen plus 2 fig uitvoering met 6 zitplaatsen fig opstelling met de zitplaatsen links fig vergader -opstelling met tafel in het midden fig salon -opstelling achter fig opstelling voor transport van lange voorwerpen. Andere opstellingen zijn mogelijk als de middelste stoelen worden verwijderd; hierdoor wordt de ruimte tussen de eerste en derde rij zitplaatsen groter.

36 Controleer of de borgingen van de stoel aan de bodemplaat altijd schoon zijn; vuil kan de correcte borging van de zitplaatsen negatief beïnvloeden. Controleer voordat met de auto wordt gereden of alle stoelen in de rijrichting staan en goed vastzitten aan de juiste borgingen. Alleen in deze stand kunnen de veiligheidsgordels op de juiste wijze worden gebruikt. L0B0031b fig. 40 fig. 41 L0B0027b L0B0030b L0B0033b L0B0026b L0B0028b L0B0032b fig. 36 fig. 38 fig. 37 fig. 39 fig

37 HOOFDSTEUNEN Let erop dat de hoofdsteunen zo zijn ingesteld dat ze het hoofd steunen en niet de nek. Alleen in deze stand bieden ze bescherming. Zitplaatsen voor (fig. 43) De hoofdsteunen zijn in hoogte verstelbaar en ook de hellingshoek kan worden versteld. Zet voor de hoogteverstelling de hoofdsteun omhoog of omlaag, totdat de gewenste stand is bereikt. Ga voor het verstellen van de hellingshoek van de hoofdsteun te werk, zoals in de afbeelding is aangegeven. Zitplaatsen achter (fig. 44) De hoofdsteunen zijn in hoogte verstelbaar. Zet voor de verstelling de hoofdsteun omhoog of omlaag, totdat de gewenste stand is bereikt. Zet om de hoofdsteun te verwijderen, de steun in de hoogste stand, bedien de knoppen A (fig. 45) en trek de steun omhoog. Voor het optimaal benutten van de hoofdsteun moet de rugleuning zo zijn ingesteld dat u rechtop zit en dat uw hoofd zich zo dicht mogelijk bij de hoofdsteun bevindt. L0B0035b L0B0227b L0B0024b fig fig. 44 fig. 45

38 ARMSTEUN (fig. 46) Ga voor het verstellen van de armsteun als volgt te werk: zet de armsteun omhoog in stand 1; zet de armsteun in de uiterste stand 2; zet de armsteun omhoog in de gewenste stand 3. STAND STUURWIEL INSTELLEN (fig. 47) Verstel het stuur alleen als de auto stilstaat. Het stuurwiel kan zowel in lengterichting als in hoogte worden versteld. Ga voor het instellen als volgt te werk: zet de hendel omlaag in stand 1. zet het stuurwiel in de gewenste stand. zet de hendel in stand 2 om het stuur weer te blokkeren. Het is streng verboden na aanschaf van de auto ingrepen van ongeacht welke aard uit te voeren, die tot gevolg hebben dat de stuurinrichting of de stuurkolom onklaar gemaakt worden (bijvoorbeeld bij de montage van een diefstalbeveiliging). Hierdoor kunnen niet alleen de prestaties van het systeem verslechteren en de garantie vervallen, maar kunnen ook ernstige veiligheidsproblemen worden veroorzaakt. Bovendien voldoet de auto niet meer aan de typegoedkeuring. L0B0017b L0B0037b fig. 46 fig

39 ELEKTRISCH DIMBARE BINNENSPIEGEL fig. 48 De auto is voorzien van een elektronisch dimbare binnenspiegel, die zichzelf automatisch aanpast aan de lichtsterkte voor het gebruik overdag of s nachts. Druk, om de automatische werking in te schakelen, als het contactslot in stand M staat, op knop A. De brandende led B geeft aan dat het systeem is ingeschakeld. Om een optimaal zicht te behouden bij het achteruit rijden, wordt de automatische werking ingeschakeld als de achteruit wordt ingeschakeld. BEWAKINGSSPIEGEL VOOR KINDEREN (fig. 49) Deze bevindt zich nabij het plafondlampje voor. Deze spiegel geeft aan de bestuurder en de passagier op de voorste zitplaatsen een panoramisch beeld op de achterste zitplaatsen. Hierdoor kunnen de passagiers op de tweede en derde rij zitplaatsen worden gecontroleerd. Zet, om de bewakingsspiegel te gebruiken, de spiegel van stand A in stand B, zoals in de afbeelding is aangegeven. BUITENSPIEGELS Tijdens de rit moeten de spiegels altijd uitgeklapt zijn. De spiegel aan de bestuurderszijde is gebogen, waardoor de waarneming van de afstand wordt beïnvloed. L0B0039b L0B0185b Elektrische verstelling (fig. 50) Verstelling kan alleen plaatsvinden als het contactslot in stand M staat. Met schakelaar A kan de spiegel in vier richtingen worden versteld. fig fig. 49

40 Met schakelaar B kan de spiegel die versteld moet worden ( links of rechts ), worden geselecteerd. De spiegels zijn voorzien van verwarming; deze verwarming wordt ingeschakeld als de achterruitverwarming wordt ingeschakeld; deze functie werkt met een tijdregeling en wordt automatisch na enige minuten uitgeschakeld. Elektrisch Inklappen (fig. 51) De spiegels kunnen alleen worden ingeklapt als het contactslot in stand M staat. Druk om de spiegels in te klappen op schakelaar B op de plaats van pijl. Als de portieren worden vergrendeld, klappen de buitenspiegels automatisch in; als de portieren worden ontgrendeld, klappen de buitenspiegels automatisch uit. Als de buitenspiegels worden ingeklapt door op schakelaar B te drukken voordat de portieren worden vergrendeld, klappen de spiegels niet automatisch uit als de portieren worden ontgrendeld. Om de spiegels uit te klappen moet opnieuw op schakelaar B worden gedrukt. Tijdens de beweging mogen de spiegel en de spiegelsteun niet worden aangeraakt, om beklemming van de vingers te voorkomen. VEILIGHEIDS- GORDELS GEBRUIK VAN DE VEILIGHEIDSGORDELS VOOR EN OP DE TWEEDE RIJ Ga goed rechtop zitten, steun tegen de rugleuning en leg de gordel om. Maak de gordels vast door gesp A (fig. 52) in sluiting B te plaatsen, totdat wordt waargenomen dat de gesp blokkeert. Als tijdens het uittrekken van de gordel de oprolautomaat blokkeert, moet u de gordel een stukje laten teruglopen en vervolgens geleidelijk opnieuw uittrekken. L0B0040b L0B0228b fig. 50 fig

41 Druk voor het losmaken van de gordel op de knop C. Begeleid de gordel tijdens het teruglopen, zodat wordt voorkomen dat de gordelband draait. Druk tijdens de rit niet op de knop C. De oprolautomaat past de lengte van de gordel automatisch aan aan het postuur van de inzittende; hierbij blijft voldoende bewegingsruimte over. Als de auto op een steile helling staat, kan de oprolautomaat blokkeren; dit is normaal. De oprolautomaat blokkeert ook als de gordel snel wordt uitgetrokken, bij hard remmen, botsingen en als snel in een bocht wordt gereden. Achterpassagiers die geen gordel dragen, stellen zichzelf bloot aan grote gevaren, maar vormen ook een gevaar voor de inzittenden op de voorstoelen. VEILIGHEIDSGORDEL IN HOOGTE VERSTELLEN (fig. 53) De hoogte van de gordel moet altijd worden aangepast aan het lichaam van de inzittende. Hierdoor wordt de kans op verwondingen bij een ongeval kleiner. De gordel is goed afgesteld als de gordel over de schouder halverwege tussen nek en uiteinde van de schouder loopt. De gordel kan in drie hoogtestanden worden gezet. Druk om de gordel in hoogte te verstellen op handgreep A (zoals in de afbeelding is aangegeven) en schuif de knop omhoog of omlaag. L0B0229b De veiligheidsgordels mogen alleen worden versteld als de auto stilstaat. L0B0230b fig fig. 53

42 Controleer na het afstellen altijd of de knop in een van de vaste standen is geblokkeerd. Trek, als de handgreep is losgelaten, nogmaals aan de gordel; hierdoor blokkeert de gordelbevestiging in een vaste stand, als dit nog niet heeft plaatsgevonden. GEBRUIK VAN DE VEILIGHEIDSGORDEL AAN DE ZIJKANT OP DE DERDE RIJ Ga goed rechtop zitten, steun tegen de rugleuning en leg de gordel om. Deze gordels zijn voorzien van een dubbele gesp. Gordel omleggen: trek rustig de gordel uit de oprolautomaat, waarbij de gordel moet worden begeleid, zodat de gordel niet verdraait; plaats vervolgens de gesp A (fig. 54) in de sluiting B (m.b.v. de bijbehorende vergrendeling), zodat de gordel goed vastzit. Trek de riem nogmaals uit en plaats de gesp C in vergrendeling D. Gordel afdoen: druk op knop E om gesp C los te maken; geleid de gordel tot aan sluiting B en maak de vergrendeling los van gesp A. Plaats de gordel in de bevestiging, zoals in afbeelding (fig. 55) is aangegeven. Druk tijdens de rit niet op de knop E. L0B0231b L0B0232b fig. 54 fig

43 Via de oprolautomaat wordt de lengte van de gordel automatisch aangepast aan het postuur van de drager; hierdoor blijft voldoende bewegingsruimte over. Als de auto op een steile helling staat, kan de oprolautomaat blokkeren; dit is normaal. De oprolautomaat blokkeert ook als de gordel snel wordt uitgetrokken of bij hard remmen, botsingen en als snel in een bocht wordt gereden. GEBRUIK VAN DE VEILIGHEIDSGORDEL OP DE MIDDELSTE ZITPLAATS ACHTER De driepuntsgordel van de middelste zitplaats achter is voorzien van een oprolautomaat A (fig. 56). De gordel wordt op dezelfde manier omgelegd als de gordels voor. Achterpassagiers die geen gordel dragen, stellen zichzelf bloot aan grote gevaren, maar vormen ook een gevaar voor de inzittenden op de voorstoelen. L0B0234b Achterpassagiers die geen gordel dragen, stellen zichzelf bloot aan grote gevaren, maar vormen ook een gevaar voor de inzittenden op de voorstoelen. 42 fig. 56

44 GORDELSPANNERS Voor een nog betere bescherming zijn de veiligheidsgordels voor en achter voorzien van gordelspanners (indien aanwezig). Dit systeem wordt bij een zware frontale botsing door een sensor in werking gesteld en trekt de gordel enige centimeters aan. Op deze wijze komen de gordels perfect tegen het lichaam van de inzittenden te liggen, voordat de voorwaartse beweging begint. Als de veiligheidsgordel blokkeert, geeft dat aan dat de gordelspanner heeft gewerkt; de gordel rolt niet meer op, ook niet als hij wordt begeleid. WAARSCHUWING Voor een maximale bescherming door de gordelspanners moet de veiligheidsgordel goed aansluiten op borst en bekken. De gordelspanners kunnen alleen worden ingeschakeld als de betreffende gordel goed vast zit in de sluiting. Er kan een beetje rook vrijkomen. Deze rook is niet schadelijk en geeft niet aan dat er brand is. De gordelspanner hoeft op geen enkele wijze te worden onderhouden of gesmeerd. Elke verandering van de oorspronkelijke situatie zal de werking negatief beïnvloeden. Als de gordelspanner door extreme natuurlijke omstandigheden (zoals overstromingen en zeestormen) met water en modder in contact is geweest, moet deze worden vervangen. De gordelspanner werkt maar één keer. Wendt u, als de gordelspanners hebben gewerkt, zich tot de Lanciadealer om de gordelspanners te laten vervangen. Het systeem heeft vanaf de productiedatum een geldigheid van 10 jaar; laat voor het verstrijken van deze termijn het systeem door de Lancia-dealer vervangen. Door werkzaamheden waarbij stoten, sterke trillingen of plaatselijke verhitting (hoger dan 100 C gedurende maximaal 6 uur) optreden, kunnen de gordelspanners beschadigen of worden ingeschakeld: hiermee worden niet bedoeld: trillingen die voortgebracht worden door een slecht wegdek of door contacten met kleine obstakels zoals trottoirs gerekend. Wendt u altijd tot de Lancia-dealer als werkzaamheden moeten worden uitgevoerd waarbij deze omstandigheden kunnen optreden. TREKKRACHTBEGRENZERS Om de bescherming van de inzittenden bij een ongeluk te vergroten, zijn de oprolautomaten van de gordels van de voorzitplaatsen aan de zijkanten van de tweede rij voorzien van een systeem dat bij een frontale aanrijding de kracht op de borst en schouders verdeelt. 43

F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S

F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S F I A T B R A V O 603.83.122 NL S N E L G I D S DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting - 2 Instrumentenpaneel - 3 Rechter hendel: bediening ruitenwissers, achterruitwisser, trip computer

Nadere informatie

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S

F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S F I A T 5 0 0 603.83.297 NL S N E L G I D S Raadpleeg voor een uitvoerige beschrijving en meer informatie, of in noodgevallen, het instructieboek. DASHBOARD 1 Linker hendel: bediening buitenverlichting

Nadere informatie

ANCIA 603.45.549 NL LANCIA PHEDRA INSTRUCTIEBOEK

ANCIA 603.45.549 NL LANCIA PHEDRA INSTRUCTIEBOEK ANCIA 603.45.549 NL LANCIA PHEDRA INSTRUCTIEBOEK Veilig en milieubewust rijden... 2 Signalen voor een correct gebruik van de auto... 6 Symbolen... 7 Inhoud... 11 WEGWIJS IN UW AUTO... 12 Lancia CODE...

Nadere informatie

FIAT ULYSSE 603.45.458 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT ULYSSE 603.45.458 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT ULYSSE 603.45.458 NL INSTRUCTIEBOEK WEGWIJS IN UW AUTO Fiat-CODE... 7 Diefstalalarm... 12 Start-/contactslot... 14 Portieren... 14 Kinderveiligheidsslot... 19 Zitplaatsen voor... 20 Zitplaatsen achter...

Nadere informatie

604.31.649 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA

604.31.649 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA 604.31.649 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA 147 Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa 147 is ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier te garanderen. Dit instructieboekje

Nadere informatie

Voorstoelen HANDMATIG VERSTELBARE STOELEN

Voorstoelen HANDMATIG VERSTELBARE STOELEN Voorstoelen HANDMATIG VERSTELBARE STOELEN verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1. Verstelling naar voren/naar achteren. 2. Hoogteverstelling.

Nadere informatie

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter

IN EEN OOGOPSLAG. Panoramadak. Parkeerhulp achter Panoramadak Dankzij het brede glazen dak zijn het zicht en de lichtinval in het interieur ongekend. 78 Te openen achterruit (SW) Dankzij deze voorziening hebt u eenvoudig toegang tot de bagageruimte zonder

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK 604.31.037 NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK 604.31.037 NL ALFA INSTRUCTIEBOEK 604.31.037 NL ALFA 156 Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Zoals iedere Alfa Romeo is uw Alfa 156 ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier

Nadere informatie

L ANCIA L YBRA GEBRUIK EN ONDERHOUD 603.45.316 NL

L ANCIA L YBRA GEBRUIK EN ONDERHOUD 603.45.316 NL L ANCIA L YBRA 603.45.316 NL GEBRUIK EN ONDERHOUD Zeer geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN

Stoelen IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN IN DE JUISTE HOUDING ZITTEN E81931 2 U mag de stoel niet tijdens het rijden verstellen. Als u dit toch doet, kunt u de macht over het stuur verliezen en letsel veroorzaken. 1 De stoel, de hoofdsteun, de

Nadere informatie

Stoelen VOORSTOELEN. Juiste zithouding H6544L. Stoelen

Stoelen VOORSTOELEN. Juiste zithouding H6544L. Stoelen Stoelen VOORSTOELEN De stoel nooit afstellen als het voertuig in beweging is. Als van deze instructies wordt afgeweken, kan dit leiden tot lichamelijk letsel of verlies van controle over het voertuig.

Nadere informatie

Alfa 604.31.655 NL INSTRUCTIEBOEK

Alfa 604.31.655 NL INSTRUCTIEBOEK Alfa 604.31.655 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa GT is ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier te garanderen. Dit instructieboekje

Nadere informatie

NL ESP-Systeem

NL ESP-Systeem 603.83.515 NL ESP-Systeem ESP-SYSTEEM (Electronic Stability Program) Dit systeem bewaakt de stabiliteit van de auto als de wielen hun grip verliezen, waardoor de auto beter op koers blijft. De werking

Nadere informatie

Wij raden u aan de waarschuwingen en tips aandachtig te lezen die worden voorafgegaan door de symbolen:

Wij raden u aan de waarschuwingen en tips aandachtig te lezen die worden voorafgegaan door de symbolen: F I A T B R A V O 603.81.708 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Bravo. Wij hebben dit boek samengesteld

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ALFA ROMEO 156

Uw gebruiksaanwijzing. ALFA ROMEO 156 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor ALFA ROMEO 156. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de ALFA ROMEO 156 in de gebruikershandleiding (informatie,

Nadere informatie

FIAT SCUDO 603.81.143 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT SCUDO 603.81.143 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT SCUDO 603.81.143 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat SCUDO. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

COP Quick start KA OLANDESE :32 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA OLANDESE :32 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K OLNS 7-07-2008 8:32 Pagina FordKa Kort Owner s overzicht handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.307 PP K OL 8-07-2008 4:03 Pagina S

Nadere informatie

FIAT PANDA 603.81.058 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT PANDA 603.81.058 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT PANDA 603.81.058 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Panda. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

F I A T P U N T O 530.02.145 NL I N S T R U C T I E B O E K I N S T R U C T I E B O E K

F I A T P U N T O 530.02.145 NL I N S T R U C T I E B O E K I N S T R U C T I E B O E K F I A T P U N T O 530.02.145 NL I N S T R U C T I E B O E K I N S T R I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben

Nadere informatie

FIAT PUNTO 603.81.046 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT PUNTO 603.81.046 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT PUNTO 603.81.046 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

FIAT SCUDO NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT SCUDO NL INSTRUCTIEBOEK FIAT SCUDO 603.45.699 NL INSTRUCTIEBOEK WELKOM AAN BOORD VAN DE SCUDO Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de SCUDO. Wij hebben dit boekje

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. ALFA ROMEO GT

Uw gebruiksaanwijzing. ALFA ROMEO GT U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

VOERTUIGCONTROLE SEAT IBIZA. Rijschool van Zuylen

VOERTUIGCONTROLE SEAT IBIZA. Rijschool van Zuylen VOERTUIGCONTROLE SEAT IBIZA OPENEN MOTORKAP Motorkap in gesloten toestand OPENEN MOTORKAP Trek de hendel naar achteren en de motorkap is ontgrendeld. OPENEN MOTORKAP In het midden van de motorkap, net

Nadere informatie

RUITENWISSERS/-SPROEIERS

RUITENWISSERS/-SPROEIERS Elektrische functie printen RUITENWISSERS/-SPROEIERS RUITENWISSERS/-SPROEIERS - BESCHRIJVING De ruitenwissers/-sproeiers worden bediend via de hendel rechts naast het stuur: de hendel kan - door omhoog

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T D U C A T O G E B R U I K E N O N D E R H O U D Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Ducato. Wij hebben dit boek samengesteld

Nadere informatie

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding

Cobra Alarm 4627. Gebruikers Handleiding Cobra Alarm 4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Cobra Alarmsysteem: Diefstal is de laatste tijd explosief gestegen. CAN Bus manipulatie

Nadere informatie

Sloten en alarmen. Gebruiken van de zender

Sloten en alarmen. Gebruiken van de zender Sloten en alarmen ALARMSYSTEEM* Uw voertuig is voorzien van een uiterst verfijnd elektronisch diefstalalarm en motorimmobilisatiesysteem. Teneinde maximale veiligheid en maximaal bedieningsgemak te garanderen

Nadere informatie

ALARM. De werking van het systeem wordt door de body computer geregeld, die via de seriële verbinding commando''s verzendt/ontvangt.

ALARM. De werking van het systeem wordt door de body computer geregeld, die via de seriële verbinding commando''s verzendt/ontvangt. Elektrische functie printen ALARM DIEFSTALALARM BESCHRIJVING Het diefstalalarm beveiligt de auto tegen diefstal m.b.v.: interieur en omtrekbeveiliging, kanteldetectie en controle op doorsnijden van voedingskabels.

Nadere informatie

Verwarming en ventilatie

Verwarming en ventilatie Verwarming en ventilatie BEDIENINGSELEMENTEN 1. Temperatuurregeling. Afzonderlijk instelbaar voor de bestuurder en de passagier voorin. 2. Programma voor maximaal ontdooien. 3. Luchtverdeling. In de geselecteerde

Nadere informatie

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding

GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding GT-912/GT-913/GT-914 Gebruikers handleiding Rho-Delta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +03110-4795755 Fax. +03110-2927461 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl - OMSCHRIJVING De GT-912 /GT-913/GT-914

Nadere informatie

Gemaksvoorzieningen ZONNEKLEPPEN DIMMER VOOR DE INSTRUMENTENVERLICHTING ZONNESCHERMEN

Gemaksvoorzieningen ZONNEKLEPPEN DIMMER VOOR DE INSTRUMENTENVERLICHTING ZONNESCHERMEN Gema ksvoorzie ningen ZONNEKLEPPEN DIMMER VOOR DE INSTRUMENTENVERLICHTING AUTO E80434 De zonneklep kan tegen verblinding naar beneden of zijwaarts worden geklapt. ZONNESCHERMEN E993 Verdraai het duimwieltje

Nadere informatie

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM

Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM Sloten en alarm ALARM-SYSTEEM H6716G Uw voertuig is voorzien van een uiterst verfijnd elektronisch diefstalalarm en motor-immobilisatiesysteem. Tevens beschikt het voertuig over een aantal extra veiligheidssystemen.

Nadere informatie

FIAT DOBLÒ 603.45.891 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT DOBLÒ 603.45.891 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT DOBLÒ 603.45.891 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Doblò. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

FIAT SEICENTO 603.45.266 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT SEICENTO 603.45.266 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT SEICENTO 603.45.266 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Seicento. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

Ducato INSTRUCTIEBOEKJE

Ducato INSTRUCTIEBOEKJE Ducato INSTRUCTIEBOEKJE ABSOLUUT LEZEN! BRANDSTOF TANKEN Benzinemotoren: Tank uitsluitend loodvrije benzine met een minimum octaangetal 95 RON. Dieselmotoren: Tank uitsluitend dieselbrandstof voor motorvoertuigen

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing VeloPlus Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager mei 2015 Tilly Light BV Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 10 Eerste gebruik 11 Op de auto plaatsen 15 Fietsen plaatsen 18 Rijden 23 Fietsen

Nadere informatie

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889.

Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. COBRA 889 INLEIDING Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van een COBRA alarmsysteem type 889. De belangrijkste vernieuwing in deze 889-serie bestaat uit het systeem, dat de herkenningscode van de afstandsbediening

Nadere informatie

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000

ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 INFOTEC AP/TAVG/MMXP/MUX BEVESTIGING DIAGNOSE BSI ELEKTRISCHE INSTALLATIE BI-VAN CAN COM2000 G05 CONTROLEPROCEDURE VAN DE FUNCTIE CENTRALE VERGRENDELING Toepassing bij PEUGEOT 206 (vanaf DAM-nr. 9076)

Nadere informatie

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud

Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Inhoud Gefeliciteerd met uw nieuwe autoalarm! Lees de gebruikershandleiding voor gebruik zorgvuldig door en maak u vertrouwd met de verschillende functies van uw autoalarm. Deze handleiding beschrijft de functies

Nadere informatie

FIAT MULTIPLA 603.45.730 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT MULTIPLA 603.45.730 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT MULTIPLA 603.45.730 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, H artelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Multipla. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat

Nadere informatie

604.31.031 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA GTV

604.31.031 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA GTV 604.31.031 NL INSTRUCTIEBOEK ALFA GTV Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Zoals iedere Alfa Romeo is uw Alfa GTV ontworpen om maximale veiligheid, comfort en rijplezier

Nadere informatie

F I A T 5 0 0 530.02.160

F I A T 5 0 0 530.02.160 F I A T 5 0 0 530.02.160 I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze. Wij hebben dit boek samengesteld zodat u elk onderdeel

Nadere informatie

FIAT DUCATO 603.81.136 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT DUCATO 603.81.136 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT DUCATO 603.81.136 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Ducato. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

Verkorte gebruiksaanwijzing

Verkorte gebruiksaanwijzing Verkorte gebruiksaanwijzing Fun2Go Contactgegevens fabrikant: Tel. +31 (0)315 257370 E-mail: info@vanraam.com Website: www.vanraam.com Van Raam Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Nederland Versie 18.06

Nadere informatie

Handleiding Morgan Plus 8

Handleiding Morgan Plus 8 Klassiekershuren.nl Huur een klassieke auto voor bruiloft, gala of dagje uit! http://www.klassiekershuren.nl Handleiding Morgan Plus 8 Om ervoor te zorgen dat je zo veel mogelijk kunt genieten van de Morgan,

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK 530.05.014 NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK 530.05.014 NL ALFA INSTRUCTIEBOEK 530.05.014 NL ALFA Geachte klant, Wij bedanken u dat u voor een Alfa Romeo hebt gekozen. Uw Alfa Spider is ontworpen voor een veilige, comfortabele en rustige rit, zoals u van Alfa Romeo

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEK 530.05.000 NL ALFA

INSTRUCTIEBOEK 530.05.000 NL ALFA STRUCTIEBOEK 530.05.000 NL ALFA 159 Geachte klant, Wij bedanken u dat u voor een Alfa Romeo heeft gekozen. Uw Alfa 159 is ontworpen voor een veilige, comfortabele en rustige rit, zoals u van Alfa Romeo

Nadere informatie

F I A T D O B L Ó NL I N S T R U C T I E B O E K

F I A T D O B L Ó NL I N S T R U C T I E B O E K F I A T D O B L Ó 530.02.166 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Doblò. Wij hebben dit boek samengesteld

Nadere informatie

603.45.278 INSTRUCTIEBOEKJE

603.45.278 INSTRUCTIEBOEKJE 603.45.278 INSTRUCTIEBOEKJE Importeur voor België: FIAT AUTO BELGIO Genèvestraat 175 1140 Brussel Importeur voor Nederland: FIAT AUTO NEDERLAND B.V. Hullenbergweg 1-3 1101 BW Amsterdam Zuidoost ABSOLUUT

Nadere informatie

FIAT STILO 603.45.644 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT STILO 603.45.644 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT STILO 603.45.644 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Stilo. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

COP LUM KA NL 16-07-2008 16:43 Pagina 1. Feel the difference. FordKa Instructieboekje. Owner s handbook

COP LUM KA NL 16-07-2008 16:43 Pagina 1. Feel the difference. FordKa Instructieboekje. Owner s handbook COP LUM KA NL 16-07-2008 16:43 Pagina 1 FordKa Instructieboekje Owner s handbook Feel the difference K10468_Service_Portfolio_090508.1 1 09.05.2008 15:52:47 Uhr 001-025 Ford KA NL 22-07-2008 9:45 Pagina

Nadere informatie

Pagina. Paragraaf. 1.1 Openen. 1.2 Starten. 1.3 Uitschakelen. 1.4 Afsluiten. 2.1 Tanken. 3.1 Openen kap. 3.2 Sluiten kap. 1.

Pagina. Paragraaf. 1.1 Openen. 1.2 Starten. 1.3 Uitschakelen. 1.4 Afsluiten. 2.1 Tanken. 3.1 Openen kap. 3.2 Sluiten kap. 1. Paragraaf 1.1 Openen 1.2 Starten 1.3 Uitschakelen 1.4 Afsluiten 2.1 Tanken 3.1 Openen kap 3.2 Sluiten kap 1.3 Zijruiten verwijderen en plaatsen 1.3 Uitschakelen 5.1 Motorkap openenn 6.1 Kachel bedienenn

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41

INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 INSTALLATIE HANDLEIDING MKR 41 MKR41 HI-SEC DEZE KIT BESTAAT UIT: 1. Elektronische module met een startonderbrekingssysteem, knipperlichtsignalering, aansluitingen voor alle typen deurvergrendeling en

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING. SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm. SCM goedkeuringsnr. AA030037

GEBRUIKSAANWIJZING. SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm. SCM goedkeuringsnr. AA030037 GEBRUIKSAANWIJZING SELCA IS200 klasse 2 alarm SELCA IS300 klasse 3 alarm SCM goedkeuringsnr. AA030037 Beste klant, Wij danken u voor de aanschaf van het hightech SELCA modulair alarm systeem. Deze gebruiksaanwijzing

Nadere informatie

Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak.

Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak. Handleiding: Rupsdumper roterende kipbak. Veiligheidsvoorzieningen Beschermingsvoorzieningen mogen alleen worden verwijderd resp. geopend na stilstand van de dumper met geactiveerde parkeerrem, uitschakelen

Nadere informatie

Elektrische functie printen DIMLICHT

Elektrische functie printen DIMLICHT Elektrische functie printen DIMLICHT DIMLICHT BESCHRIJVING De auto is uitgerust met twee dimlichten in de koplampunits. Het dimlicht wordt ingeschakeld als de stuurkolomschakelaar in de stand na de stand

Nadere informatie

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948

Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Clifford Electronics Benelux bv. Tel.+31 20 40 40 919 Fax. +31 20 40 40 948 Belangrijke informatie Gefeliciteerd met de aankoop van uw voertuig beveiligingsysteem. Het is ontworpen om jaren van probleemloze

Nadere informatie

FIAT STRADA NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT STRADA NL INSTRUCTIEBOEK FIAT STRADA 603.50.926 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Strada. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

F I A T C R O M A I N S T R U C T I E B O E K J E

F I A T C R O M A I N S T R U C T I E B O E K J E F I A T C R O M A 603.81.273 I N S T R U C T I E B O E K J E Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Croma. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing kort

Gebruiksaanwijzing kort O-Pair² Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Tel. : +31 (0)315 257370 E-mail : info@vanraam.nl Internet : www.vanraam.nl Versie 14.10 Zadelhoogte U stelt de zadelhoogte correct in, door op de

Nadere informatie

Citroën Berlingo. Multifunctionele ombouw voor personen- en rolstoelvervoer GEBRUIKSAANWIJZING. Blz. 1

Citroën Berlingo. Multifunctionele ombouw voor personen- en rolstoelvervoer GEBRUIKSAANWIJZING. Blz. 1 Citroën Berlingo Multifunctionele ombouw voor personen- en rolstoelvervoer GEBRUIKSAANWIJZING Blz. 1 1. INHOUDSOPGAVE 1. INHOUDSOPGAVE... 2 2. BEKNOPTE SAMENVATTING... 3 3. HANDELINGEN TEN BEHOEVE VAN

Nadere informatie

603.81.234NL Instructieboekje

603.81.234NL Instructieboekje 603.81.234NL Instructieboekje Geachte cliënt, Wij feliciteren u met uw aankoop en bedanken u dat u voor een LANCIA hebt gekozen. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten van deze auto volledig

Nadere informatie

FIAT CROMA 603.45.976 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT CROMA 603.45.976 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT CROMA 603.45.976 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Croma. Wij hebben dit boekje samengesteld om u de kwaliteiten

Nadere informatie

FIAT PUNTO 603.45.567 NL INSTRUCTIEBOEK

FIAT PUNTO 603.45.567 NL INSTRUCTIEBOEK FIAT PUNTO 603.45.567 NL INSTRUCTIEBOEK Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk

Nadere informatie

Renault TRAFIC. Instructieboekje

Renault TRAFIC. Instructieboekje Renault TRAFIC Instructieboekje eenpassievoor presteren ELF partner van de RENAULT adviseert ELF ELF en Renault, partners op het vlak van hightech in de automobielsector, bundelen hun krachten zowel op

Nadere informatie

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33.

X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht brandt (met waarschuwingstoon) bij ingeschakelde ontsteking: Gordel omdoen, zie pagina 33. Instrumenten verklikkerlichten De verklikkerlichten die hier staan vermeld, zijn niet in alle auto s aanwezig. Deze beschrijving geldt voor alle instrumentenuitvoeringen. X Veiligheidsgordel 3 Verklikkerlicht

Nadere informatie

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards

Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Cobra 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleidingding Effectief en gebruiksvriendelijk Het in uw voertuig gemonteerde Cobra alarmsysteem biedt een simpele, maar uiterst effectieve en gebruiksvriendelijke

Nadere informatie

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Stuurwiel, leer. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Instructienr. 30756608 Versie 1.2 Ond. nr. 30756607, 30756606, 31316446 Stuurwiel, leer IMG-339612 Volvo Car Corporation Stuurwiel, leer- 30756608 - V1.2 Pagina 1

Nadere informatie

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding.

AluTech 500 Series Gebruikershandleiding. Gebruikershandleiding. AluTech 3400 serie (opbouw) AluTech 3500 serie (inbouw) AluTech 540 AluTech 540/O Inhoud Pagina Overzicht bedieningselementen 2 Rugleuning instellen 3 Hoogte voetensteun instellen

Nadere informatie

LCD scherm va LCD scherm

LCD scherm va LCD scherm scherm 1. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica

Nadere informatie

De voorkant. De zijkant. De banden

De voorkant. De zijkant. De banden Controlepunten: De voorkant De verlichting moet heel zijn en werken (de werking van de verlichting, remlichten en richtingaanwijzers kan voor je gaat rijden gecontroleerd worden door de examinator) De

Nadere informatie

Handleiding: Verreiker roterend max. hefvermogen 20,6 mtr. incl. machinist

Handleiding: Verreiker roterend max. hefvermogen 20,6 mtr. incl. machinist Handleiding: Verreiker roterend max. hefvermogen 20,6 mtr. incl. machinist BEDIENINGSUITLEG 1 - Bestuurderszetel 17 - Hendel stuurafstelling 2 - Sleutelschakelaar (START) 18 - Bedieningshendel hijsen linker

Nadere informatie

Veiligheidsgordels ALGEMENE INFORMATIE

Veiligheidsgordels ALGEMENE INFORMATIE ALGEMENE INFORMATIE oefenen hun werking uit via het beendergestel van het lichaam en horen laag over de voorkant van het bekken, de borstkas en de schouders gedragen te worden. Draag het heupgedeelte van

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 2, 2015 Tilly Light BV 2 Inhoudsopgave Algemeen 4 Onderdelen 5 Stekker aansluiting 9 Eerste gebruik 10 Op de auto plaatsen 14 Fietsen plaatsen 17 Rijden 22

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T S C U D O G E B R U I K E N O N D E R H O U D Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat SCUDO. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

INTELLISTART 4 INSTALLATIE

INTELLISTART 4 INSTALLATIE Standaard mogelijkheden van de IntelliStart 4. INTELLISTART 4 INSTALLATIE Op afstand starten voor automaten en handgeschakelde auto's tevens ook geschikt voor diesels Automatisch starten bij lage accu

Nadere informatie

Gebruikershandleiding kort

Gebruikershandleiding kort kort Van Raam BV Aaltenseweg 56 7051 CM Varsseveld Positie zitting Om de positie van de stoel correct in te stellen zet de berijder een voet op het pedaal in de uiterste stand vanaf de berijder. Stel de

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA

GEBRUIKSHANDLEIDING. Art. 866 DRIVERCARD 06DE1939A - 03/04. Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA GEBRUIKSHANDLEIDING Art. 866 DRIVERCARD 12 Cobra is a registered trade mark by DELTA ELETTRONICA 06DE1939A - 03/04 1 06DE1939A.pmd 1 GARANTIE Garantie bepaling INHOUD Introductie... pagina 2 1. DriverCard

Nadere informatie

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR

INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN AFTER SALES SERVICE INFO DIAG DIAGNOSE- APPARATUUR CITROËN DISTRIBUTEUR NIEUWE AUTO'S - Afleveringstechnicus - Coördinator terugroepacties CITROËN ERKEND REPARATEURS - Servicemanager - Technisch

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T 5 0 0 603.81.189 I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze. Wij hebben dit boekje samengesteld zodat u elk onderdeel

Nadere informatie

Instructie Voertuig (auto) controle Kia Cee d Autorijschool Lolkama

Instructie Voertuig (auto) controle Kia Cee d Autorijschool Lolkama Instructie www.lolkama.com Instructie Voertuig (auto) controle Kia Cee d Autorijschool Lolkama Voor het CBR praktijkexamen worden door de examinator, controle vragen gesteld over de banden, motor, dashboard

Nadere informatie

F I A T F I O R I N O NL I N S T R U C T I E B O E K J E

F I A T F I O R I N O NL I N S T R U C T I E B O E K J E F I A T F I O R I N O 603.81.260 NL I N S T R U C T I E B O E K J E Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Fiorino. Wij hebben dit boekje

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu.

veiligheid van de inzittenden; conditie van de auto; bescherming van het milieu. F I A T P U N T O 530.02.037 NL I N S T R U C T I E B O E K Geachte cliënt, Hartelijk dank dat u voor een Fiat hebt gekozen en gefeliciteerd met uw keuze voor de Fiat Punto. Wij hebben dit boekje samengesteld

Nadere informatie

Handleiding. Tilly Light fietsendrager

Handleiding. Tilly Light fietsendrager Handleiding Tilly Light fietsendrager Versie 1, 2015 Tilly Light BV 2 inhoudsopgave Inhoudsopgave Onderdelen 5 Eerste gebruik 8 Op de auto plaatsen 12 Fietsen plaatsen 15 Rijden 20 Fietsen afnemen 21 Van

Nadere informatie

VOORWAARTS GERICHT GEBRUIKSAANWIJZING ECE R GROEP GEWICHT LEEFTIJD kg 4-12 j

VOORWAARTS GERICHT GEBRUIKSAANWIJZING ECE R GROEP GEWICHT LEEFTIJD kg 4-12 j VOORWAARTS GERICHT GEBRUIKSAANWIJZING ECE R44 04 GROEP GEWICHT LEEFTIJD 2-3 15-36 kg 4-12 j 1 Bedankt dat U voor de BeSafe izi Up hebt gekozen BeSafe heeft dit product uiterst zorgvuldig ontworpen om uw

Nadere informatie

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Alarmsysteem met afstandsbediening leidraad bij het instellen - Dutch Geachte klant, In deze handleiding vindt u de informatie en bedieningen die nodig

Nadere informatie

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding

Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627. Gebruikers Handleiding Mitsubishi - Cobra Alarm CO4627 Gebruikers Handleiding Clifford Electronics Benelux BV Tel.+31 20 40 40 919 info@clifford.nl ISO 9001:2008 Mitsubishi - Cobra Alarmsysteem: Om uw auto optimaal te beschermen

Nadere informatie

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you

Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards. Gebruikershandleiding. Vodafone Power to you Vodafone Automotive 4627 Alarmsysteem met DriverCards Gebruikershandleiding Vodafone Power to you Effectief en gebruiksvriendelijk 1. Alarmsysteem met aparte autorisatie Het in uw voertuig gemonteerde

Nadere informatie

GT909NL. Gebruikershandleiding

GT909NL. Gebruikershandleiding GT909NL Gebruikershandleiding Rhodelta b.v. Escudostraat 2 2991 XV Barendrecht Tel. +31 102927461 Fax + 31 104795755 www.rhodelta.nl info@rhodelta.nl 1.0 HANDZENDER OMSCHRIJVING GT889 GT969CH GT889: handzender

Nadere informatie

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5

Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Nederlandstalige handleiding Autoalarm AS5 Inhoud verpakking: Alarmunit Sirene Handzender ( 2 stuks) Kabels incl. zekeringen Zoekfunctie Stil alarm Startblokkering Paniek functie Anti carjacking Aansturing

Nadere informatie

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard

Mauer GmbH Technologie voor beveiliging. Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Informatie over de bediening: Mauer GmbH Technologie voor beveiliging Code Combi B VdS-Cl 2 Artikelnummer 82131 - standaard Bedieningsinstructies Lees deze instructies aandachtig door voordat u het slot

Nadere informatie

LCD scherm ve LCD scherm

LCD scherm ve LCD scherm scherm. Gebruik scherm Met het in Uw scooter ingebouwde scherm kunt U alle rij-, stuuracties, remmen en bedienen van het voertuig bepalen. De elektrische installatie van de scooter en de elektronica zelf

Nadere informatie

Lampen en waarschuwingslampjes

Lampen en waarschuwingslampjes Lampen en waarschuwingslampjes VERLICHTING OP BUITENKANT VAN AUTO Hoofdverlichtingsschakelaar H5740 1 1. Uit. 2. Stadslichten. 3. Koplampen aan. 4. Automatische controlelampjes. Stadslichten De voorste

Nadere informatie

Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93

Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93 Datum/Date: 04/2003ne Update: 07/2007 Car Access System E60, E61, E63, E64, E70, E81, E87, E90, E91, E92, E93 Inleiding Het Car Access System (CAS) regelt de toegangsmogelijkheden tot de auto.ne De CASregeleenheid

Nadere informatie

OPEL Vivaro Gebruikershandleiding

OPEL Vivaro Gebruikershandleiding OPEL Vivaro Gebruikershandleiding Inhoud Inleiding... 2 Kort en bondig... 6 Sleutels, portieren en ruiten... 21 Stoelen, veiligheidssystemen... 45 Opbergen... 70 Instrumenten en bedieningsorganen... 78

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844)

INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) 1 INBOUW HANDLEIDING GT806 (GT804+GT844) Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan

Nadere informatie

INBOUW HANDLEIDING GT403, 404

INBOUW HANDLEIDING GT403, 404 INBOUW HANDLEIDING GT403, 404 Hartelijk dank voor het kiezen van een GT produkt. Onze materialen zijn met uiterste zorg gefabriceerd en getest. Mocht U vragen over onze produkten hebben, dan staan onze

Nadere informatie