Veel gestelde vragen melding grondontsmetting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Veel gestelde vragen melding grondontsmetting 28-10-2013"

Transcriptie

1 Veel gestelde vragen melding grondontsmetting Hoe melden 1. Wat heb ik nodig om een grondontsmetting te melden? Het meldingsformulier grondontsmetting en een kaart. Beide kunt u telefonisch aanvragen bij het DR-Loket ( ). Voor de kaart: geef de x- en y-coördinaten linksonder van het te ontsmetten perceel door. Of geef uw adresgegevens door. We zoeken dan samen met u de juiste percelen op. Het formulier kunt u ook downloaden via DR-Loket. 2. Waar vraag ik een meldingsformulier en kaart voor grondontsmetting aan en hoe werkt het verder? Via het DR-loket vraagt u een meldingsformulier en een DR-kaart aan. Geef de x- en y-coördinaten van linksonder van het te ontsmetten perceel door. U kunt het formulier ook downloaden van DR- Loket. Zoek op meldingsformulier grondontsmetting. Vul het meldingsformulier in, teken het te ontsmetten perceel in op de kaart en zet de maten erbij. Stuur het ondertekende formulier en de kaart naar: NVWA, postbus 9102, 6700 HC Wageningen. Dit adres staat ook op het meldingsformulier. Na ontvangst van het volledig ingevulde formulier, stuurt de NVWA u binnen 14 dagen het ontvangstbewijs toe (of afwijzing van de aanvraag). 3. Welke kaart mag ik meesturen bij het formulier grondontsmetting? U mag allerlei actuele kaarten gebruiken, zolang de Nederlandse x- en y-coördinaten er op staan. Het ingetekende perceel moet duidelijk zichtbaar zijn. Vermeld ook de maten van het perceel. Een DR-kaart mag u altijd gebruiken. U kunt deze aanvragen bij DR-Loket ( ). Wilt u een DR-kaart? Geef de x- en y-coördinaten van linksonder van het perceel door. U kunt deze bijvoorbeeld bepalen met Google Earth. 4. Moet ik voor elk perceel of perceelsgedeelte een melding indienen? Ja, u dient voor elk perceel een melding grondontsmetting in. Er is één uitzondering. Gaat het om meerdere perceelsgedeelten, die op één groot perceel liggen en niet van elkaar zijn gescheiden door een pad, sloot of weg? Dan mag u de melding voor die perceelsgedeelten op één formulier indienen. 5. Hoe teken ik het betreffende perceel in? Vermeld op de kaart de exacte maten van het perceel en teken het perceel in. Meet vanaf een vast en herkenbaar punt (gebouwen, watergangen, wegen e.d). Neem géén zelf bedacht punt zoals bijvoorbeeld een paaltje ergens in de grond. Dat is niet duidelijk voor de NVWA! Indienen melding 6. Hoe lang voordat ik wil ontsmetten moet ik een melding indienen?

2 U dient het meldingsformulier minimaal drie weken van tevoren in. 7. Kan ik het meldingsformulier faxen? Nee. U moet het meldingsformulier per post versturen naar Wageningen, het adres staat op het formulier. De NVWA heeft het originele formulier nodig voor het sturen van het ontvangstbewijs. 8. Kan mijn aanvraag met spoed behandeld worden? De loonwerker wil snel beginnen. Nee, dat kan niet. Reken op een levertijd van twee weken na ontvangst van een volledig ingevuld en ondertekend meldingsformulier. 9. Zijn er kosten verbonden aan het indienen van een melding? Nee. Er worden geen kosten in rekening gebracht. 10. Wie dient de melding grondontsmetting in? Grondeigenaar of verhuurder? Alleen op naam van de gebruiksgerechtigde van een perceel kan een ontvangstbewijs worden aangevraagd. De gebruiksgerechtigde is degene die eigenaar is, het zakelijk gebruiksrecht (vruchtgebruik) of het gebruiksrecht heeft op basis van een door de grondkamer goedgekeurde pachtovereenkomst van een perceel of perceelsgedeelte. Bij tijdelijke huur (zonder een door de grondkamer goedgekeurde pachtovereenkomst) is men géén gebruiksgerechtigde. De melding moet altijd ondertekend zijn door de gebruiksgerechtigde! 11. Waar stuur ik het meldingsformulier grondontsmetting naar toe? NVWA Melding Grondontsmetting Postbus HC Wageningen Ontvangstbewijs 12. Hoe lang duurt het voordat ik mijn ontvangstbewijs krijg? U moet rekening houden met een levertijd van 2 weken na ontvangst van een volledig ingevuld meldingsformulier. 13. Kunt u mijn ontvangstbewijs faxen, zodat de ontsmetting eerder kan worden uitgevoerd? Nee, dit is niet mogelijk, het ontvangstbewijs wordt per post opgestuurd. 14. Hoe lang na het verlopen van mijn ontvangstbewijs kan ik deze nog als ongebruikt inleveren en waar moet ik deze inleveren? U kunt het ontvangstbewijs naar de NVWA in Wageningen sturen, maar binnen de termijn van 1 maand na afloop van de geldigheid. Het adres is Postbus 9102, 6700 HC Wageningen. 15. Hoe lang is een ontvangstbewijs geldig? Drie maanden, gerekend vanaf de datum op het ontvangstbewijs.

3 16. Kan ik een nieuw ontvangstbewijs krijgen als ik deze ben kwijt geraakt? Ja, dat kan. Via het DR-Loket ( ) kunt u dit aanvragen. Ontsmetten 17. Waar moet ik op letten bij het toepassen van grondontsmettingsmiddelen? U moet altijd de aanwijzingen op het etiket volgen. Op het etiket staat het Wettelijk Gebruiksvoorschrift (WG) en de Gebruiksaanwijzing (GA) van het College voor toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (CTGB). 18. Na hoeveel jaar mag ik een perceel weer ontsmetten? Het ontsmette perceel of perceelsgedeelte mag pas na 5 jaar opnieuw ontsmet. Er moet dus altijd vijf jaar tussen de uitvoering van de grondontsmettingen zitten. Het gaat dus om de periode tussen de werkzaamheden en niet over periode van de meldingen. 19. Heb ik een ontvangstbewijs nodig voor het ophalen van de grondontsmettingsmiddelen? Ja, op vertoon van het ontvangstbewijs kunt u bij de leverancier het grondontsmettingsmiddel halen. Het ontvangstbewijs krijgt u twee weken na uw melding grondontsmetting. Bij de middelen krijgt u een door de leverancier getekend afschrift van het ontvangstbewijs. Dit moet u bewaren in uw administratie. Ontsmetten U moet het gewasbeschermingsmiddel binnen 3 maanden na de op het ontvangstbewijs vermelde datum toepassen. Na deze periode vervalt de geldigheid van het bewijs. Melding intrekken Voert u geen grondontsmetting uit? U kunt door het terugsturen van het ontvangstbewijs de melding intrekken. Dit kan tot vier maanden na de op het ontvangstbewijs vermelde datum. De registratie van deze melding grondontsmetting vervalt dan. 20. Voor welke gewassen geldt een gesloten (winter)periode? Gebruik van metanatrium in de volle grond is slechts toegestaan in de periode van 16 maart tot en met 15 november, met uitzondering van een direct op de ontsmetting volgende teelt van boomkwekerijgewassen, lelies, gladiolen, Canna, Eremurus, Liatris, Montbretia, Nerine, Paeonia, Ranunculus, Trigidia of een herinplant van boomgaarden. 21. Welke teelten mag ik na 15 november nog ontsmetten? De enige gewassen die van 16 november tot 16 maart ontsmet mogen worden zijn: Boomkwekerijgewassen, Lelies, Gladiolen, Canna, Eremurus, Liatris, Montbretia, Nerine, Paeonia, Ranunculus, Trigridia en herinplant van boomgaarden ten behoeve van de fruitteelt. Alle andere gewassen mogen in deze periode dus niet ontsmet worden. Hierop zijn geen uitzonderingen mogelijk. 22. Wat moet de grondtemperatuur zijn om te mogen ontsmetten?

4 U kunt dit het beste overleggen met uw loonwerker. Op het etiket staat dat de optimale toepassingstemperatuur tussen de 7 en 16 ºC ligt. 23. Zijn er extra eisen voor een ontsmetting ter bestrijding van knolcyperus? Doet u een melding specifiek voor de bestrijding van knolcyperus? Stuur dan de verklaring van het Hoofd Productschap Akkerbouw (HPA) mee, waaruit blijkt dat het organisme aanwezig is. Dit is omdat bij de bestrijding van knolcyperus een hoge dosering metam-natrium (0.07 l/m 2) wordt toegepast. 24. Is het nog mogelijk om een meldingsformulier in te dienen voor meerdere ontsmettingen binnen vijf jaar? U kunt dit individueel niet meer aanvragen voor de bestrijding van het stengelaaltje. Onder bepaalde omstandigheden is het mogelijk collectief een vrijstelling aan te vragen voor grondontsmetting ter bestrijding van het stengelaaltje (Ditylenchus dipsaci). Ook voor veldonderzoek door bedrijven en onderzoeksinstellingen verbonden aan het ministerie van EZ kan collectief vrijstelling aangevraagd worden voor grondontsmetting. Bij de aanvraag moet een onderzoeksplan worden ingediend. Denk bijvoorbeeld aan situaties als: - een nieuwe toelating of uitbreiding op de toelating van een gewasbeschermingsmiddel - het gereedmaken van een proefveld door voor / tussentijds of naderhand ontsmetten Bij de aanvraag van een grondontsmettingvergunning ten behoeve van onderzoek dient een onderzoeksplan te worden bijgevoegd en indien van toepassing de proefontheffing of een kopie daarvan. 25. Wat moet ik doen als slechts een deel van het perceel is ontsmet waarvoor het ontvangstbewijs geldig is? In twee situaties kan het ontvangstbewijs geldig zijn voor een deel van het perceel: 1. Het ontvangstbewijs gold voor meerdere perceelsgedeeltes. Eén of enkele daarvan zijn door omstandigheden niet ontsmet. 2. Door een calamiteit is de ingezette ontsmetting afgebroken. Bijvoorbeeld door te veel regen of door een technische storing. U moet aannemelijk maken welk deel van het ontvangstbewijs niet is benut. Welk bewijsmateriaal meesturen? De gebruikgerechtigde stuurt het ontvangstbewijs op met daarbij: - een door de loonwerker/ontsmetter en melder ondertekende schets van het perceel waarop de ontsmetting betrekking heeft. Hierop zijn zowel het ontsmette als het niet ontsmette perceelsgedeelte ingetekend. - een verklaring dat alléén het als ontsmet gemarkeerde gedeelte van het perceel is ontsmet en de reden waarom de ontsmetting is afgebroken. De verklaring is ondertekend door de loonwerker of ontsmetter

5 Andere voorwaarden die gelden zijn: De NVWA moet in het veld kunnen controleren kunnen welk deel wel en welk deel niet ontsmet is. Het bewijsmateriaal moet voldoende aannemelijk maken welk(e) perceelgedeelte(n) niet ontsmet is/zijn. Bij twijfel wordt het perceel bezocht om aanwijzingen te vinden of de verklaring klopt. Stuur het bewijsmateriaal naar: NVWA - Regeling Grondontsmetting Postbus HC Wageningen ============================================================ n.b.: Aan de inhoud van de vragenlijst en de antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de wettekst en het wettelijk gebruiksvoorschrift en de gebruiksaanwijzing van het CTGB gelden.

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT WIJZIGING TOELATING Certis Safariweg 55 3605 MA MAARSSEN Wijziging van het Wettelijk Gebruiksvoorschrift voor het middel

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT WIJZIGING WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT Op 9 februari 2018 is van: Certis Europe B.V. Postbus 1180 3600 BD MAARSSEN een

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer 6443 N HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 WIJZIGING TOELATING Gelet op de aanvraag van Certis van 21 oktober 2014 tot wijziging van de toelating

Nadere informatie

TECHNISCHE INFORMATIE. Grondontsmetting. Inhoud INLEIDING... 2 ACTUEEL Regelgeving grondontsmetting... 3

TECHNISCHE INFORMATIE. Grondontsmetting. Inhoud INLEIDING... 2 ACTUEEL Regelgeving grondontsmetting... 3 TECHNISCHE INFORMATIE Rotterdam, 5 september 2014 Grondontsmetting Inhoud INLEIDING... 2 ACTUEEL... 3 Regelgeving grondontsmetting... 3 Extra ontsmetting in verband met stengelaaltje... 3 Basamid niet

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds De Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 16544 10 augustus 2012 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie van 3 augustus 2012,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 23820 21 augustus 2013 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, van 16 augustus 2013, nr. 13137955, houdende

Nadere informatie

Toelichting aanvraag AM onderzoek (1 juli juni 2018) op vrije grond.

Toelichting aanvraag AM onderzoek (1 juli juni 2018) op vrije grond. U kunt officieel AM-onderzoek ook digitaal aanvragen via het NAK-Loket. Als u dit doet, wordt u automatisch langs keuzemenu s geleid, uw aanvraag wordt sneller verwerkt en u behoudt overzicht over al uw

Nadere informatie

Directoraat-generaal Agro Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Ons kenmerk Bijlage(n) 1. Toelatingsituatie metam-natrium

Directoraat-generaal Agro Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Ons kenmerk Bijlage(n) 1. Toelatingsituatie metam-natrium > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA s-gravenhage Directoraat-generaal Agro Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 26350 20 augustus 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 18 augustus 2015, 15115580, houdende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 68838 16 december 2016 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken 9 december 2016, nr.16185574, houdende tijdelijke

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 46091 16 december 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 15 december 2016, nr. 15130803, houdende

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 22 oktober 2014 (20146391 AG) van BELCHIM Crop Protection nv/sa

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24591 28 april 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 25 april 2017, nr. 17060593, houdende tijdelijke

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN De toelating van het gewasbeschermingsmiddel wordt op basis van de volgende artikelen gewijzigd: Artikel 31, 44, 45 en 75 Verordening

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 20077 21 april 2016 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken 8 april 2016, nr. 16052648, houdende tijdelijke

Nadere informatie

TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT SURINAME

TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT SURINAME Registratie van persoonlijke gegevens: 1. Aanvrager (aankruisen wat van toepassing is) Rechtspersoon Vul tabel 2b verder in Publiekrechtelijk lichaam Vul tabel 2b verder in Registratie van persoonlijke

Nadere informatie

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven

Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Toelichting ESF op Rijopleidingen voor bedrijven Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3 Voorwaarden voor de werkgever pagina 5 Het waarmerken van documenten.. pagina 6 Stappenplan

Nadere informatie

Meldingsformulier velling houtopstanden

Meldingsformulier velling houtopstanden Meldingsformulier velling houtopstanden Voor u verder gaat Lees eerst de toelichting bij dit meldingsformulier. Voor een zo goed mogelijke verwerking van uw kapmelding vragen wij u alle verplichte velden

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN De toelating van het gewasbeschermingsmiddel wordt op basis van de volgende artikelen gewijzigd: Artikel 31, 44, 45 en 75 Verordening

Nadere informatie

Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar

Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar Aanvraagformulier woningonttrekkingsvergunning gemeente Alkmaar 1. De vergunningaanvraag heeft betrekking op het gebouw/bouwwerk: Kadastrale ligging Bouwjaar: Specifieke locatie: Kadastrale gemeente: Sectie:

Nadere informatie

Vragenlijst Bibob Heusden voor de horeca (basisvragenlijst)

Vragenlijst Bibob Heusden voor de horeca (basisvragenlijst) Vragenlijst Bibob Heusden voor de horeca (basisvragenlijst) Bijlagen U hoeft alleen stukken in te dienen, als daarom in een van de vragen van de biboblijst wordt gevraagd. Let u er op dat u soms wordt

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 WIJZIGING TOELATING OP VERZOEK VAN DE TOELATINGHOUDER Gelet op het verzoek d.d. 5 mei 2014 (20145270 NLWATG) van

Nadere informatie

Uw UZI-pas. voor houders van een zorgverlenerpas of medewerkerpas op naam

Uw UZI-pas. voor houders van een zorgverlenerpas of medewerkerpas op naam Uw UZI-pas voor houders van een zorgverlenerpas of medewerkerpas op naam Inleiding In de zorg is door automatisering veel efficiency en kwaliteitswinst te behalen. Voor u én de patiënt. Het uitwisselen

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 2 mei 2014 (20145258 AB) van Certis Europe BV Postbus 1180 3600

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN De toelating van het gewasbeschermingsmiddel wordt op basis van de volgende artikelen gewijzigd: Artikel 31, 44, 45 en 75 Verordening

Nadere informatie

Inzage of kopie van uw patiëntendossier. Afdeling Patiënteninformatie

Inzage of kopie van uw patiëntendossier. Afdeling Patiënteninformatie Inzage of kopie van uw patiëntendossier Afdeling Patiënteninformatie 0 1 Voor een goede behandeling is het noodzakelijk dat uw arts en andere professionals die zijn betrokken bij uw behandeling, een dossier

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 74875 22 december 2017 Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit van 20 december 2017, nr. 17205536,

Nadere informatie

Start hier met lezen!

Start hier met lezen! k s e d e n li n O s id g Snelstart Voor eigenaren 2 Snelstartgids Onlinedesk Start hier met lezen! U bouwt pensioen op bij BPF Schilders. Als zelfstandig ondernemer bepaalt u zelf hoeveel pensioen u jaarlijks

Nadere informatie

Melding Besluit lozen afvalw ater huishoudens

Melding Besluit lozen afvalw ater huishoudens Melding Besluit lozen afvalw ater huishoudens 1 Introductie Inleiding: Met dit formulier kunt u een melding doen voor het lozen van afvalwater door huishoudens op het oppervlaktewater. De melding wordt

Nadere informatie

Gewasbescherming en omwonenden

Gewasbescherming en omwonenden Gewasbescherming en omwonenden Grondontsmetting Grondontsmetting op land- en tuinbouwpercelen Informatie voor omwonenden Waarom ontvangt u deze folder? Binnenkort wordt er in uw omgeving een grondontsmetting

Nadere informatie

Vragenlijst Bibob Heusden voor de horeca (basisvragenlijst)

Vragenlijst Bibob Heusden voor de horeca (basisvragenlijst) Vragenlijst Bibob Heusden voor de horeca (basisvragenlijst) Bijlagen U hoeft alleen stukken in te dienen, als daarom in een van de vragen van de biboblijst wordt gevraagd. Let u er op dat u soms wordt

Nadere informatie

Via deze website kunnen onder meer de meldingsformulieren worden gedownload.

Via deze website kunnen onder meer de meldingsformulieren worden gedownload. Algemeen deel Dit meldingsformulier is niet van toepassing voor meldingen in het kader van het Besluit en de Regeling uniforme saneringen (BUS-meldingen). Voor een melding in het kader van BUS wordt verwezen

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 14898 5 juni 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, van 28 mei 2015, nr.15073569, houdende tijdelijke

Nadere informatie

Gehuwd. Burgerservicenummer: Geboortedatum: Postcode en woonplaats: Gemeente: Telefoonnummer: adres: Registratienummer huiswaarts: IBANnummer:

Gehuwd. Burgerservicenummer: Geboortedatum: Postcode en woonplaats: Gemeente: Telefoonnummer:  adres: Registratienummer huiswaarts: IBANnummer: Reactieformulier voor het accepteren of weigeren van de aangeboden sociale huurwoning Vul het reactieformulier altijd in! Dus ook als u de woning niet wilt huren. Aangeboden woning: Gegevens aanvrager

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 29 april 2014 (20145324 AB) van KANTERS SPECIAL PRODUCTS B.V. De

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN De toelating van het gewasbeschermingsmiddel wordt op basis van de volgende artikelen gewijzigd: Artikel 31, 44, 45 en 75 Verordening

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7668 19 maart 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, van 13 maart 2015 nr. 15032214, houdende tijdelijke

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 11435 1 maart 2018 Besluit van de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit 21 februari 2018, nr. 18028493, houdende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 7690 17 februari 2016 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 9 februari 2016, nr. 16009225, houdende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 47570 21 augustus 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 15 augustus 2017, nr. 17122018 houdende

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 9 december 2014 (20146682 AG) van Syngenta Crop Protection B.V.

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade. Let op: Velden gemarkeerd met een * moeten verplicht worden ingevuld.

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade. Let op: Velden gemarkeerd met een * moeten verplicht worden ingevuld. Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Let op: Velden gemarkeerd met een * moeten verplicht worden ingevuld. In artikel 6.1 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) staat dat het college op aanvraag

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15391 4 juni 2014 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, van 21 mei 2014, nr. 14087404, houdende tijdelijke

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 17050 23 juni 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken, van 16 juni 2015, nr. 15077865, houdende tijdelijke

Nadere informatie

Instructie aanvragen Free Sale Certificaten voor diervoederbedrijven m.b.v. CLIENT Export

Instructie aanvragen Free Sale Certificaten voor diervoederbedrijven m.b.v. CLIENT Export Instructie aanvragen Free Sale Certificaten voor diervoederbedrijven m.b.v. CLIENT Export 1. ONDERWERP. Deze instructie beschrijft de werkwijze voor de deelsector Free Sale Certificaten (FSC) voor diervoeder

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017. 1 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor de verkiezing van de leden van de Tweede Kamer der Staten- Generaal op woensdag 15 maart 2017. Met dit formulier registreert u zich voor de verkiezing

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN De toelating van het gewasbeschermingsmiddel wordt op basis van de volgende artikelen gewijzigd: Artikel 31, 44, 45 en 75 Verordening

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 3123 22 januari 2016 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 18 januari 2016, nr. 16003645, houdende

Nadere informatie

Vragenformulier wet BIBOB Model Natuurlijk persoon.

Vragenformulier wet BIBOB Model Natuurlijk persoon. Vragenformulier wet BIBOB Model Natuurlijk persoon. Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor

Nadere informatie

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden

Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Aanvraag voor vrijstelling van de belasting op leegstaande, verwaarloosde en ongeschikt/onbewoonbaar verklaarde panden Dienst Administratie, Afdeling bouw en woontoezicht Bezoekadres Dienst Wonen Woodrow

Nadere informatie

Aanvraag bijzondere bijstand

Aanvraag bijzondere bijstand In te vullen door gemeente/dmo: datum verzending: datum ontvangst: werkprocesnummer: afdeling: cliëntnr.: Aanvraag bijzondere bijstand invullen op de computer of met zwarte pen en in blokletters Om uw

Nadere informatie

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015

Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Aanvraagformulier Uitvoeringsregeling subsidie zonnestroom maatschappelijk vastgoed Noord-Holland 2015 Toelichting Voorwaarden voor subsidieaanvraag. Onderstaand treft u een aantal vragen aan die u kunnen

Nadere informatie

Bouwen of verbouwen? Heel eenvoudig met een bouwdepot van Florius.

Bouwen of verbouwen? Heel eenvoudig met een bouwdepot van Florius. Bouwen of verbouwen? Heel eenvoudig met een bouwdepot van Florius. Je gaat een nieuwbouwwoning kopen. Of je wilt je woning verbouwen. Dan heb je een bouwdepot nodig. Dit is een afzonderlijke rekening waar

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Formulierversie 2012.01. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode -

Aanvraaggegevens. Formulierversie 2012.01. Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer - Aanvraagnaam - Uw referentiecode - Ingediend

Nadere informatie

De gebruiksvergunning en de gebruiksmelding

De gebruiksvergunning en de gebruiksmelding Besluit brandveilig gebruik bouwwerken De gebruiksvergunning en de gebruiksmelding Gebouwen moeten brandveilig worden gebruikt. Per 1 november 2008 gelden daarvoor landelijke eisen die zijn vastgelegd

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT PARALLEL VERGUNNING Op 24 februari 2015 is van: Vaselife International B.V. Turfstekersstraat 23 1431 GD Aalsmeer Nederland

Nadere informatie

Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten

Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten Aanvraag voor vergoeding sociale, culturele of sportieve activiteiten Waarom dit formulier? Hoe gaat het verder? Mogelijk hebt u recht op een vergoeding Als wij uw volledig ingevulde formulier voor de

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 12477 N HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 januari 2018. Dit is een herstelbesluit. Het besluit van 24 juni 2016 komt

Nadere informatie

Vragenformulier wet BIBOB Model Rechtspersoon

Vragenformulier wet BIBOB Model Rechtspersoon Vragenformulier wet BIBOB Model Rechtspersoon Gegevens gemeente (niet in te vullen door aanvrager) Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend Indienen bij de afdeling V&H In voud Ruimte voor stempel

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT PARALLEL VERGUNNING Op 19 juni 2015 is van: BioServices International bvba Jagershoek 13 B-8570 VICHTE BELGIE een aanvraag

Nadere informatie

Maatschappelijke Ontwikkeling

Maatschappelijke Ontwikkeling Waarom dit formulier? Met behulp van dit aanvraagformulier kunt u een aanvraag indienen voor een periodieke, project- of waardering voor die activiteiten die een bijdrage leveren aan de maatschappelijke

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT WIJZIGING WETTELIJK GEBRUIKSVOORSCHRIFT EN GEBRUIKSAANWIJZING Op 9 juli 2015 is van: Syngenta Crop Protection B.V. Jacob

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 18 maart 2014 (20145021 AB) van Blue Wonder! Holding B.V. Molenwerf

Nadere informatie

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne.

Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. Model D 3-3 Registratieformulier voor kiezers buiten Nederland voor het raadgevend referendum over het Associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne. 1 Met dit formulier registreert u zich voor het raadgevend

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BESLUIT AFGELEIDE TOELATING Op 3 december 204 is van Sumitomo Chemical (UK) Plc. 77-85 Fulham Palace Road LONDON W6 8JA GROOT-BRITTANNIE een

Nadere informatie

Verhuisbericht aan de gemeente [naam gemeente]

Verhuisbericht aan de gemeente [naam gemeente] Verhuisbericht aan de gemeente [naam gemeente] Wanneer willen wij van u een Verhuisbericht ontvangen? - Iedereen die in onze gemeente komt wonen, of iedereen die binnen onze gemeente verhuist moet aan

Nadere informatie

VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE VvE Management VOOR DE ZAKELIJKE MARKT DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te

Nadere informatie

Datascan. RMA procedures

Datascan. RMA procedures atascan Creating print solutions Wat te doen bij ontvangst goederen van atascan? Goederen nauwkeurig controleren met de pakbon op productcode en aantal. Verpakking controleren op beschadiging. Indien de

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT AFGELEIDE TOELATING Op 24 september 2015 is van Tropenzorg B.V. De Huchtstraat 14 1327 EE ALMERE een aanvraag voor een

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BESLUIT VERLENGING AFGELEIDE TOELATING Op 27 januari 205 is van Florissant B.V. Gooimeer 7 4 DD NAARDEN een aanvraag verlenging afgeleide

Nadere informatie

Consultatie melden van nieuwe informatie

Consultatie melden van nieuwe informatie Consultatie melden van nieuwe informatie Bijlage 1. Tekst op de website voor meldingen door toelatinghouders Melding door toelatinghouders Gewasbeschermingsmiddelen Onmiddellijke melding door de toelatinghouder

Nadere informatie

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017

Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 Inkomensafhankelijke huurverhoging: Veel gestelde vragen en antwoorden Versie april 2017 INHOUD Vragen over huurverhoging: 1 t/m12 Vragen over huishoudverklaringen: 13 t/m 18 Vragen over bezwaarmogelijkheden:

Nadere informatie

Natuurlijk wonen. Verhuizen

Natuurlijk wonen. Verhuizen Natuurlijk wonen Verhuizen 1 Verhuizen Wanneer u besluit te verhuizen, zegt u uiteraard uw huurovereenkomst op. Voordat Dunavie uw woning opnieuw kan verhuren, moet er vaak nog het een en ander gebeuren.

Nadere informatie

Aanvraag bouwvergunning

Aanvraag bouwvergunning Gegevens gemeente Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag ingediend vrom 01082008/8245 Indienen bij dienst of afdeling in voud Verzendadres Aanvraag bouwvergunning Vraagt u de vergunning aan namens een

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 20 februari 2014 (20145010 AB) van Boma Noorderlaan 131 B-2030 ANTWERPEN

Nadere informatie

~ennet. loklng power further. Verordening (APV) Geacht College,

~ennet. loklng power further. Verordening (APV) Geacht College, ~ennet loklng power further Postbus 718, 6800 AS Arnhem, Nederland College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zuidhorn Postbus 3 9800 AA ZUIDHORN DATUM 2 maart 2016 ONZEREFERENTIE 000.144.21

Nadere informatie

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL

Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd. Vmbo BL/KL Regeling te laat, absent en uit de les verwijderd Vmbo BL/KL Versie: 9 september 2010 Regeling "Melding van ziekte en absentie Regius College" Wanneer een leerling de lessen moet verzuimen wegens ziekte

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 33053 12 juni 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 8 juni 2017, nr. 17085070 houdende tijdelijke

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT AFGELEIDE TOELATING Op 7 oktober 2015 is van Blue Wonder! Holding B.V. Aerdenhoutsduinweg 1 2111 AN AERDENHOUT een aanvraag

Nadere informatie

Handleiding/stroomschema gebruik TLV applicatie SWV Passend onderwijs PO Eindhoven

Handleiding/stroomschema gebruik TLV applicatie SWV Passend onderwijs PO Eindhoven Handleiding/stroomschema gebruik TLV applicatie SWV Passend onderwijs PO Eindhoven Ga naar tlv.po-eindhoven.nl Bij bestaande account: Inloggen met: e-mailadres wachtwoord Bij nieuwe account: 1. Klik op

Nadere informatie

Meldingsformulier klein evenement voormalige gem. Haren Klasse 0-evenement, niet belastend Artikel 2:25a lid 1 Algemene Plaatselijke Verordening

Meldingsformulier klein evenement voormalige gem. Haren Klasse 0-evenement, niet belastend Artikel 2:25a lid 1 Algemene Plaatselijke Verordening Stadstoezicht Postbus 742 Harm Buiterplein 1 9700 AS Groningen Groningen 1. Gegevens melder 1.1 Naam en voorletters Meldt u namens een rechtspersoon (bedrijf instelling, vereniging, e.d.)? Vul dan hier

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 30 september 2014 (20146294 AG) van Bayer CropScience SA-N.V. Energieweg

Nadere informatie

ENERGIE voor de zakelijke markt

ENERGIE voor de zakelijke markt VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE ENERGIE voor de zakelijke markt DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

MAKELAARDIJ VOOR DE ZAKELIJKE MARKT

MAKELAARDIJ VOOR DE ZAKELIJKE MARKT VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE MAKELAARDIJ VOOR DE ZAKELIJKE MARKT DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen.

Nadere informatie

Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in.

Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Gegevens bevoegd gezag Referentieniimmer Datum ontvangst - Ï5E.' 29 JUNI 2018 GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE M O tn 00 Aanvraaggegevens Let op: vul het formulier alstublieft volledig in. Aanvraagnummer Aanvraagnaam

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BESLUIT AFGELEIDE TOELATING Op 30 januari 205 is van Bio-Logix Laboratories Ltd White Cottage Chapm.Hill MEOPHAM, KENT DA3 0QP GROOT-BRITTANNIE

Nadere informatie

BRUIDSMODE EN MAATWERK

BRUIDSMODE EN MAATWERK VRAGENFORMULIER GESCHILLENCOMMISSIE BRUIDSMODE EN MAATWERK DOSSIERNUMMER: (wordt door De Geschillencommissie ingevuld) Wij verzoeken u dit formulier volledig en duidelijk leesbaar in te vullen. *Aanvinken

Nadere informatie

Aanvraagformulier. Postbus HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN. Tel. nr.:

Aanvraagformulier. Postbus HM LEEUWARDEN. Tweebaksmarkt KZ LEEUWARDEN. Tel. nr.: Bijlage III: aangepaste aanvraag- en invulformulieren voor kavelinrichtingswerkzaamheden van kavelruilen binnen de zgn. witte gebieden (excl. kavelruilen binnen Provinciale gebiedsontwikkelingsprojecten

Nadere informatie

Aanvraag bouwvergunning

Aanvraag bouwvergunning Gegevens gemeente ARCHIEF vrom 01072009/9150 % Dossiernummer Datum ontvangst Aanvraag Ingediend Indienen bij dienst of afdeling 2 3 APR. 2010 in 4 voud [ Naam dienst of afdeling ] 20100040 Behoort bij

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 24789 28 augustus 2014 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 27 augustus 2014, nr. 14139668, houdende

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6447 4 maart 2015 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken 2 maart 2015, nr. 15018279, houdende tijdelijke

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 20 september 2014 (20146289 AB) van Sumitomo Chemical (UK) Plc.

Nadere informatie

Sern. Stichting Security Expert Register Nederland Aanvraagformulier. Gegevens aanvrager. Gegevens werkgever. Gegevens eigen onderneming

Sern. Stichting Security Expert Register Nederland Aanvraagformulier. Gegevens aanvrager. Gegevens werkgever. Gegevens eigen onderneming Aanvraagformulier Stichting Security Expert Register Nederland - 1 - ten behoeve van inschrijving in het Register Manager of Security (MSec) Gegevens aanvrager Naam Voornamen :..... :.... Geboortedatum:...Geboorteplaats:....

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 BESLUIT AFGELEIDE TOELATING Op 17 november 2016 is van Monsanto Europe N.V. Tervurenlaan 270 /272 1150 BRUSSEL BELGIE een aanvraag

Nadere informatie

Om welke bouwaanvraag gaat het en wat is het (voorlopige) adres van de bouwactiviteit?

Om welke bouwaanvraag gaat het en wat is het (voorlopige) adres van de bouwactiviteit? BIBOB VRAGENFORMULIER Dit formulier is in overeenstemming met de ministeriële Regeling Bibob-formulieren (4 juni 2013 nr 389136) Let op: U dient van alle gevraagde bewijsstukken te allen tijde de originele

Nadere informatie

Toelichting SOOB en ESF op Rijopleidingen voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst

Toelichting SOOB en ESF op Rijopleidingen voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Toelichting SOOB en ESF op Rijopleidingen voor bedrijven met BBL-leerlingen in eigen dienst Gewijzigde versie per 30 september 2011 Inhoudsopgave Inleiding.. pagina 2 Belangrijkste kenmerken. pagina 3

Nadere informatie

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging

Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging Toelichting bij het Meldingsformulier Bodemverontreiniging De gemeente Leiden is sinds 1 januari 2002 bevoegd gezag Wet bodembescherming (Wbb) voor haar eigen grondgebied. Deze taken zijn overgenomen van

Nadere informatie

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN

HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN Toelatingsnummer 14429 N HET COLLEGE VOOR DE TOELATING VAN GEWASBESCHERMINGSMIDDELEN EN BIOCIDEN 1 AFGELEIDE TOELATING Gelet op de aanvraag d.d. 31 januari 2014 (20140178 AB) van SÜDWEST Lacke und Farben

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Handelende in overeenstemming met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8264 15 februari 2017 Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken 8 februari 2017, nr. 17020610, houdende tijdelijke

Nadere informatie