INTRODUCTIE EUROPESE HYPOTHEEK RICHTLIJN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INTRODUCTIE EUROPESE HYPOTHEEK RICHTLIJN"

Transcriptie

1 INTRODUCTIE EUROPESE HYPOTHEEK RICHTLIJN Op 21 maart 2016 treedt de Europese hypotheek richtlijn in werking, die in Nederland zal worden verwerkt in bestaande wet- en regelgeving. Lloyds Bank is vanaf 21 maart klaar voor de Mortgage Credit Directive (MCD). De MCD beoogt een meer transparante, efficiënte en concurrerende Europese markt voor hypotheken tot stand te brengen. Hierbij staat het belang van consumenten voorop. Wat betekent de MCD voor u, en wat verandert er voor u? Wij leggen het u graag uit. Indicatief en bindend hypotheekaanbod vervangen offerte Als u een hypotheek bij Lloyds Bank aanvraagt, ontvangt u eerst een indicatief hypotheekaanbod. Hierin geven wij u een indicatie van de hypotheek die wij kunnen aanbieden. Dit document is niet bindend. Ook vragen wij u documenten naar ons toe te sturen, zodat wij de kredietwaardigheid van de klant kunnen toetsen. U ontvangt vervolgens, nadat wij de kredietwaardigheid van uw klant hebben getoetst, een bindend hypotheekaanbod. Nadat uw klant het bindend hypotheekaanbod geaccepteerd heeft, kan de hypotheek bij de notaris passeren. Gestandaardiseerd informatieblad U ontvangt met het bindend hypotheekaanbod een gestandaardiseerd informatieblad (European Standard Information Sheet, kortweg ESIS), waarin informatie over de hypotheek is weergegeven. Met behulp van het ESIS kunt u eventuele aanbiedingen van andere hypotheekverstrekkers vergelijken met ons aanbod. Jaarlijkse Kostenpercentage Een belangrijk onderdeel van het ESIS is het Jaarlijkse Kostenpercentage (JKP). In het JKP worden naast de debetrentevoet kosten meegenomen die de klant maakt bij het aangaan van de hypotheek. Denk daarbij aan kosten voor taxatie, verzekeringen etcetera.

2 HYPOTHEEK AANVRAAGPROCES VERANDERT In plaats van een offerte ontvangt u een indicatief hypotheekaanbod. Onderdeel hiervan is de renteverklaring, die u binnen 21 dagen getekend moet retourneren, samen met de benodigde aanvullende documenten. Voor de aanvullende documenten kunt u wat meer tijd nemen, maar ook daar geldt een deadline voor. Hoe eerder hoe beter, maar uiterlijk binnen 51 dagen (te rekenen vanaf het moment van het uitbrengen van het indicatief hypotheekaanbod) hebben wij alle documenten nodig. Op basis van deze documenten beoordelen wij de hypotheekaanvraag. Vervolgens beoordeelt Lloyds Bank de hypotheekaanvraag. Nadat wij de aanvraag geaccepteerd hebben, ontvangt u van ons een bindend hypotheekaanbod. Dit aanbod is bindend voor ons, als hypotheekverstrekker. Tegelijk met het bindend hypotheekaanbod ontvangt u een European Standard Information Sheet, of kortweg ESIS. In het ESIS wordt ondermeer het Jaarlijks Kosten Percentage (JKP) weergegeven. Het JKP omvat de totale kosten van de hypotheek, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale hypotheekbedrag. Als uw klant het bindend hypotheekaanbod accepteert dan dient het ondertekend geretourneerd te worden. U heeft daarvoor 21 dagen de tijd. Nadat het bindend hypotheekaanbod is geaccepteerd, kan de hypotheek bij de notaris passeren. Wil uw klant ons aanbod met 3 maanden verlengen? Dat kan. Twee weken voordat het bindend hypotheekaanbod verloopt ontvangt u een verlengingsvoorstel.

3 STAPPENPLAN Het onderstaande stappenplan geldt zowel voor nieuwe aanvragen als voor omzettingsoffertes. Heeft de klant voor 21 maart een offerte van ons ontvangen? De klant ondertekent de offerte en stuurt deze, samen met de gevraagde documenten, naar ons toe, binnen de in de offerte genoemde acceptatietermijn. Wij toetsen de kredietwaardigheid en accepteren de aanvraag. De klant ontvangt van ons een bindend hypotheekaanbod en een ESIS. Accepteert de klant het bindend hypotheekaanbod? Dan ontvangen wij het voor de in het document genoemde datum ondertekend terug. Klant maakt een afspraak bij de notaris om de hypotheek te laten passeren. Let op dat ons aanbod nog geldig is, op het moment dat de hypotheek passeert. Vraagt de klant na 21 maart een hypotheek bij ons aan? Klant ondertekent binnen 3 weken het indicatieve hypotheekaanbod en stuurt dit, samen met de gevraagde documenten, naar ons toe. Wij toetsen de kredietwaardigheid en accepteren de aanvraag. De klant ontvangt van ons een bindend hypotheekaanbod en een ESIS. Accepteert de klant het bindend hypotheekaanbod? Wij ontvangen het dan voor de in het document genoemde datum ondertekend terug. De klant maakt een afspraak bij de notaris om de hypotheek te laten passeren. Let op dat ons aanbod nog geldig is, op het moment dat de hypotheek passeert.

4 OVERIGE AANDACHTSPUNTEN Nieuwe hypotheekvoorwaarden Vanwege de MCD hebben wij onze hypotheekvoorwaarden gewijzigd. Bijgaand treft u de gewijzigde voorwaarden aan. Vanaf maandag worden deze automatisch meegestuurd met het indicatief hypotheekaanbod. Actief meesturen SEPA machtiging en verklaring inpandgeving Door een systeemfout worden de SEPA machtiging en de verklaring inpandgeving en eventueel het formulier bouwspecificatie niet automatisch meegestuurd met het indicatief hypotheekaanbod. Daarom vragen wij u, tot wij dit opgelost hebben, de bijgevoegde PDF met elk indicatief hypotheekaanbod mee te sturen naar uw klant. Onze excuses voor het ongemak. Bindend hypotheekaanbod geaccepteerd door de klant? Stuur ons een Om een spoedige afhandeling te garanderen vragen wij u, zodra de klant het bindend hypotheekaanbod heeft geaccepteerd, een te sturen naar acceptatie@lloydsbank.nl met als onderwerp 'Getekend bindend hypotheekaanbod ontvangen'. In het bericht kunt u het hypotheeknummer opnemen. Wij zorgen dan voor een tijdige notarisinstructie. Spaarhypotheek tijdelijk niet mogelijk De MCD verbiedt koppelverkoop. Volgens onze interpretatie valt de spaarhypotheek onder de definitie van koppelverkoop. Alhoewel de wijzigingen die de Nederlandse wetgever in de Bgfo zal doorvoeren nog niet bekend zijn, hebben wij besloten de spaarhypotheek voorlopig dicht te zetten voor nieuwe productie. Wijzigingen in bestaande spaarhypotheken zijn uiteraard wel mogelijk. Opvoeren tussenpersonen U heeft inmiddels de lijst met tussenpersoonnummers van ons ontvangen. Vanaf 21 maart moet bij elke aanvraag het tussenpersoonnummer opgevoerd worden. Hierdoor verschijnen de naam en adresgegevens van de tussenpersoon in het ESIS. Opvoeren advieskosten Bij aanvragen dienen vanaf 21 maart de advieskosten opgevoerd te worden; als dat niet gebeurt dan worden ze niet zichtbaar in het ESIS. Hiervoor is een HDN-veld beschikbaar (OfferteAanvraag/SoortAdvies). Mogelijke waarden zijn: - 01 Execution only - 02 Advies - 03 Bemiddeling - 04 Advies & Bemiddeling U voert eerst de aard van de werkzaamheden op en vervolgens het bedrag. Let op, mochten er geen advieskosten worden opgevoerd, dan kan een klant zicht op het ESIS beroepen en weigeren de advieskosten te betalen. Afwijzing obv BKR Wordt een aanvraag afgewezen op basis van een BKR codering? Dan geldt vanaf 21 maart de verplichting de klant de reden van afwijzing te melden, alsmede moet de klant verteld worden waar hij meer informatie kan krijgen (i.c. bij het BKR). Wij raden u aan de volgende tekst te gebruiken bij een afwijzing op basis van BKR: " U heeft een hypotheekaanvraag bij Lloyds Bank gedaan. Helaas voldoet de aanvraag niet aan de gestelde voorwaarden. Daarom wijst Lloyds Bank de aanvraag af. De afwijzing wordt gedaan op basis van de geraadpleegde informatie uit het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI) bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). U kunt uw eigen gegevens inzien op:

5 VEELGESTELDE VRAGEN MCD Wat is de Mortgage Credit Directive (MCD)? De MCD beoogt een efficiënte en concurrerende interne hypotheekmarkt met een hoge mate van consumentenbescherming te creëren. De MCD moet door de afzonderlijke Europese landen in lokale wetgeving opgenomen worden op uiterlijk 21 maart De Nederlandse wetgever heeft aangegeven niet op tijd klaar te zijn. Desondanks wil Lloyds Bank voldoen aan de Europese verplichtingen en passen wij onze werkwijze nu aan conform MCD-richtlijn. Wat is een ESIS? Het ESIS (European Standard Information Sheet) verschaft op maat gesneden informatie over de te verstrekken hypotheek en maakt hypotheekaanbiedingen van verschillende aanbieders vergelijkbaar. Dat geldt zowel binnen Nederland als binnen de Europese Unie. Het ESIS herziet de inhoud van de vroegere offerte en moet ervoor zorgen dat alle relevante informatie wordt vermeld op een duidelijke en begrijpelijke manier. Wat is de nominale rente? De nominale rente is de jaarlijkse rente die uw klant betaalt zonder rekening te houden met de bijkomende kosten en de maandelijkse rentebetaling. Wat is het JKP? Het Jaarlijkse Kostenpercentage (JKP) omvat de totale kosten van de hypotheek, uitgedrukt in een percentage op jaarbasis van het totale hypotheekbedrag. Het jaarlijkse kostenpercentage beoogt hypotheekaanbiedingen van verschillende aanbieders vergelijkbaar te maken. Dat geldt zowel binnen Nederland als binnen de Europese Unie, aangezien in alle lidstaten dezelfde berekeningswijze gevolgd moet worden. Om het JKP uit te kunnen rekenen wordt uw klant gevraagd om (op vrijwillige basis) informatie aan te leveren inzake de overige hypotheekkosten. Dat zijn de kosten voor taxatie, bouwkundige keuring, borgtochtprovisie NHG, behandeling, bankgarantie, woonlastenbescherming, bemiddeling, opstalverzekering, overlijdensrisicoverzekering, afsluitkosten, inschrijving van de hypotheek. Wat is de renteverklaring? Onderdeel van het indicatief hypotheekaanbod is de renteverklaring. Daarin geven wij uw klant zekerheid over het maximaal te betalen rentepercentage. Uw klant ondertekent de renteverklaring en stuurt die naar ons terug. Wat is een bindend hypotheekaanbod? Nadat de aanvraag finaal akkoord is gegeven, ontvangt u een bindend hypotheekaanbod. Dit document gaat gepaard met een ESIS. Uw klant heeft 21 dagen bedenktijd om te overwegen of hij/zij het aanbod accepteert. Nadat wij het bindend hypotheekaanbod getekend retour hebben ontvangen, kan de hypotheek bij de notaris passeren.

Bij het renteaanbod zit ook een lijst met de documenten die de klant moet aanleveren.

Bij het renteaanbod zit ook een lijst met de documenten die de klant moet aanleveren. Mortgage Credit Directive Maart 2016 Vraag en Antwoord Renteaanbod 1. Wat is een Renteaanbod? Een renteaanbod geeft de klant de zekerheid over de aangeboden rente, zodat hij de tijd heeft om de documenten

Nadere informatie

Mortgage Credit Directive (MCD)

Mortgage Credit Directive (MCD) Mortgage Credit Directive (MCD) 1 Wat is MCD? De meest belangrijke veranderingen op een rij: Een offerte moet conform de MCD een Bindend Krediet Aanbod (BKA) zijn, zónder voorbehouden Invoering van de

Nadere informatie

Webinar; Twee zaken die u als adviseur in 2016 niet mag missen! MCD en kansen in de oversluitmarkt Door: Michel van den Akker en Kevin Brocklebank

Webinar; Twee zaken die u als adviseur in 2016 niet mag missen! MCD en kansen in de oversluitmarkt Door: Michel van den Akker en Kevin Brocklebank Webinar; Twee zaken die u als adviseur in 2016 niet mag missen! MCD en kansen in de oversluitmarkt Door: Michel van den Akker en Kevin Brocklebank 1 Mortgage Credit Directive (MCD) 2 Inhoud webinar Mortgage

Nadere informatie

Online Seminar ING Excellent Introductie in de Mortgage Credit Directive

Online Seminar ING Excellent Introductie in de Mortgage Credit Directive Online Seminar ING Excellent Introductie in de Mortgage Credit Directive Mr. J. Oosterbaan Martinius Algemeen directeur Bureau D & O Amsterdam November 2015 Hartelijk Welkom Wij willen u vandaag kennis

Nadere informatie

Begrippenlijst hypotheekofferte

Begrippenlijst hypotheekofferte Begrippenlijst hypotheekofferte Acceptatieverklaring Als u deze verklaring ondertekent en terugstuurt, accepteert u de offerte in de huidige vorm. U verstrekt de benodigde gegevens zoals de naam van de

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Hypotheekadvies Geachte heer/mevrouw, U oriënteert zich over de mogelijkheden van een hypothecaire geldlening. Ons kantoor kan u hierbij ondersteuning verlenen. U heeft een grote

Nadere informatie

Hypotheekaanbod bijbouwe Hypotheek Uitleg en Voorwaarden

Hypotheekaanbod bijbouwe Hypotheek Uitleg en Voorwaarden Hypotheekaanbod bijbouwe Hypotheek Uitleg en Voorwaarden In dit document leggen wij je uit hoe het hypotheekaanbod en het verdere leningaanvraagproces werkt en wie wij zijn. Het is belangrijk dat je dit

Nadere informatie

STAPPENPLAN HYPOTHEEKADVIESTRAJECT voor een onafhankelijk, objectief en deskundig hypotheekadvies op maat

STAPPENPLAN HYPOTHEEKADVIESTRAJECT voor een onafhankelijk, objectief en deskundig hypotheekadvies op maat STAPPENPLAN HYPOTHEEKADVIESTRAJECT voor een onafhankelijk, objectief en deskundig hypotheekadvies op maat Onze werkwijze is gericht op een goed passend advies. In alle fasen staat uw belang centraal. Ons

Nadere informatie

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Rijnmond Hypotheekwijzer BV Telefoon: 0102460000 Uw adviseur: Email adres: Ton Onder de Linden tonderdelinden@hypotheekwijzer.com Wat kunt u van de Hypotheekwijzer

Nadere informatie

bijbouwe Hypotheekaanbod Uitleg en Voorwaarden

bijbouwe Hypotheekaanbod Uitleg en Voorwaarden bijbouwe Hypotheekaanbod Uitleg en Voorwaarden In dit document leggen wij je uit hoe het hypotheekaanbod en het verdere leningaanvraagproces werkt en wie wij zijn. Het is belangrijk dat je dit document

Nadere informatie

uw hypotheek in 6 stappen

uw hypotheek in 6 stappen uw hypotheek in 6 stappen Van offerte tot aankoop van uw woning 2 3 Na het adviesgesprek besluit u om een offerte aan te vragen. Wat zijn de volgende stappen? uw hypotheek in 6 stappen Stap 1: offerte

Nadere informatie

Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2014

Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2014 Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2014 Dienstverleningsdocument Algemeen Wie zijn wij Zorgeloosch BV.., handelend onder de naam Zorgeloosch is statutair gevestigd op het volgende adres: Neerlandia 2

Nadere informatie

WERKINSTRUCTIE AANVRAGEN CONSUMPTIEF KREDIET VIA FINIX

WERKINSTRUCTIE AANVRAGEN CONSUMPTIEF KREDIET VIA FINIX WERKINSTRUCTIE AANVRAGEN CONSUMPTIEF KREDIET VIA FINIX Dit document beschrijft het proces van het aanvragen van InterBank producten via HDN met Finix. We gaan er van uit dat er voldoende kennis is over

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten- Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Woningmarkt Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag

Nadere informatie

Overeenkomst Huiseigenaar Persoonlijke Lening Contractnummer:

Overeenkomst Huiseigenaar Persoonlijke Lening Contractnummer: Dit contract kwam tot stand door bemiddeling van: Naam: Nr7Finance B.V. Adres: Onder de Toren 34 Postcode: 8302 BV Plaats: Emmeloord Telefoon: 088 777 23 77 Email: info@nr7finance.nl Overeenkomst Huiseigenaar

Nadere informatie

Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET]

Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] Informatieblad DEFAM Doorlopend Krediet 1,5% en 2% [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever Adres Telefoonnummer E-mailadres

Nadere informatie

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Bank of Scotland wordt Lloyds Bank en introduceert de Lloyds Bank Hypotheek Informatie voor businesspartners Amsterdam, 10 oktober 2014 1. Bank of Scotland wordt Lloyds Bank... 2 Aanleiding... 2 Overgangsperiode...

Nadere informatie

Hypotheek verhogen bijbouwe

Hypotheek verhogen bijbouwe Voor het verhogen van je bijbouwe hypotheek zonder hulp van een hypotheekadviseur hebben we (nog) geen digitaal proces zoals bij de aanvraag van je hypotheek. Je gebruikt voor het verhogen van je hypotheek

Nadere informatie

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een De starterslening 2015 De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een nieuwbouwwoning, een bestaande koopwoning of uw huidige huurwoning zijn. Als u een bepaalde woning op het oog heeft, kunt u

Nadere informatie

Prospectus Internet Voordeel Krediet

Prospectus Internet Voordeel Krediet Prospectus Internet Voordeel Krediet De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële

Nadere informatie

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers De Starterslening van woningcorporaties Een steuntje in de rug voor woningkopers n...baarn...barendrecht...barneveld...beemster...bergen...bergen op Zoom...Berkelland...Bernheze...Bernisse...Best...Beverwijk...Binnenmaas...Blaricum...

Nadere informatie

HEUMEN HEUMEN HEUMEN HEUMEN NOORD NOORD NOORD NOORD. Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING

HEUMEN HEUMEN HEUMEN HEUMEN NOORD NOORD NOORD NOORD. Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING D EN D EN Speciaal voor nieuw woongebied Heumen Noord DE STARTERSLENING VOOR UW EERSTE KOOPWONING U wilt voor het eerst een woning kopen en u wilt zich graag vestigen in het nieuwe woongebied Heumen Noord.

Nadere informatie

Dienstverlening Hypotheekadvies 2014

Dienstverlening Hypotheekadvies 2014 Dienstverlening Hypotheekadvies 2014 Tarieven Hypotheek Menu De aanpak van de Vries en Partners BV Stap 1: Intake Stap 2: Oriëntatie en algemene informatie Stap 3: Advies op maat Stap 4: Offerte aanvragen

Nadere informatie

Dienstenwijzer. - Wie wij zijn & wat wij doen -

Dienstenwijzer. - Wie wij zijn & wat wij doen - Dienstenwijzer - Wie wij zijn & wat wij doen - Versie 2013-3 oktober 2013 1. Inleiding U oriënteert zich op de mogelijkheden omtrent het afsluiten van een hypotheek. De adviseurs van Vesta Financiële Diensten

Nadere informatie

Voorbeeld hypotheekofferte

Voorbeeld hypotheekofferte Voorbeeld hypotheekofferte 1 Let op: hypotheekoffertes verschillen onderling sterk van elkaar. Het hangt er maar net vanaf wat voor soort hypotheek jij aanvraagt en bij welke hypotheekverstrekker. Er zijn

Nadere informatie

Prospectus Privélimiet Plus

Prospectus Privélimiet Plus Prospectus Privélimiet Plus De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

Nazorgdocument Versie december 2016

Nazorgdocument Versie december 2016 Nazorgdocument Versie 2016 2 december 2016 1 Inhoudsopgave 1 INHOUDSOPGAVE... 2 2 CONTACT MET DE GELDVERSTREKKER... 3 2.1 ADRESWIJZIGING... 3 2.2 EINDE RENTEVAST PERIODE... 3 2.3 VAN VARIABELE RENTE NAAR

Nadere informatie

Starterslening Hof van Twente

Starterslening Hof van Twente Gemeente Hof van Twente 2010-2011 Starterslening Hof van Twente Meer kansen voor starters op de koopwoningmarkt in Hof van Twente. w w w. h o f va n t w e n t e. n l Vanwege de hoge huizenprijzen is het

Nadere informatie

EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRECONTRACTUELE FASE INZAKE WONINGKREDIETEN ("DE OVEREENKOMST")

EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRECONTRACTUELE FASE INZAKE WONINGKREDIETEN (DE OVEREENKOMST) EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRECONTRACTUELE FASE INZAKE WONINGKREDIETEN ("DE OVEREENKOMST") Deze Overeenkomst is tot stand gekomen door onderhandelingen

Nadere informatie

Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2015

Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2015 Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2015 Dienstverleningsdocument Algemeen Wie zijn wij Zorgeloosch BV.., handelend onder de naam Zorgeloosch is statutair gevestigd op het volgende adres: Neerlandia 2

Nadere informatie

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze

Let op! In dit document beschrijven we wat we normaal gesproken doen en wat de gemiddelde prijs is van deze In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere financiële dienstverleners Hypotheeklijn Aleida Kramersingel 27 7741GE Coevorden hebben ook zo n document. Zo kunt u ons vergelijken

Nadere informatie

Dienstenwijzer. Alles wat u moet weten over onze dienstverlening

Dienstenwijzer. Alles wat u moet weten over onze dienstverlening Dienstenwijzer Alles wat u moet weten over onze dienstverlening Welkom bij Uitmuntent! Bij ons bent u aan het juiste adres voor deskundig, onafhankelijk advies en bemiddeling in hypotheken, verzekeringen,

Nadere informatie

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers

De Starterslening. van woningcorporaties. Een steuntje in de rug voor woningkopers De Starterslening van woningcorporaties Een steuntje in de rug voor woningkopers n...baarn...barendrecht...barneveld...beemster...bergen...bergen op Zoom...Berkelland...Bernheze...Bernisse...Best...Beverwijk...Binnenmaas...Blaricum...

Nadere informatie

[ONZE WERKWIJZE BIJ FINANCIEEL ADVIES]

[ONZE WERKWIJZE BIJ FINANCIEEL ADVIES] 2015 2018 Breedijk & Biesenbeek Financiële dienstverlening [ONZE WERKWIJZE BIJ FINANCIEEL ADVIES] In deze brochure zetten wij eenvoudig uiteen hoe Breedijk & Biesenbeek Financiële dienstverlening te werk

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Joop van Mourik makelaars, statutair genoemd: Makelaardij og. Joop van Mourik BV, Oudsmidsestraat 12, 4033 AX Lienden Kantoor houdend te : - Swaenenstate 3, 4043 KE Opheusden,

Nadere informatie

EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRE- CONTRACTUELE FASE VOOR WONINGKREDIETEN ( DE OVEREENKOMST )

EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRE- CONTRACTUELE FASE VOOR WONINGKREDIETEN ( DE OVEREENKOMST ) EUROPESE OVEREENKOMST OVER EEN VRIJWILLIGE GEDRAGSCODE BETREFFENDE VOORLICHTING IN DE PRE- CONTRACTUELE FASE VOOR WONINGKREDIETEN ( DE OVEREENKOMST ) Deze Overeenkomst is tot stand gekomen via onderhandelingen

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Hoofdstraat 6 6916 AC TOLKAMER Tel : 0316-541847 Fax : 0316-542444 E-mail : info@ikink-koenders.nl Internet: www.ikink-koenders.nl Ons kantoor hecht aan een goede voorlichting

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Vodafone Power to you

Algemene Voorwaarden. Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Vodafone Power to you Algemene Voorwaarden Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Vodafone Power to you Versie 1 mei 2017 1 Inhoud Algemene Voorwaarden Toestellening Vodafone Financial Services B.V. Artikel 1 De goederenkredietovereenkomst/toestellening

Nadere informatie

Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2015

Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2015 Zorgeloosch Dienstverleningsdocument 2015 Dienstverleningsdocument Algemeen Wie zijn wij Zorgeloosch BV.., handelend onder de naam Zorgeloosch is statutair gevestigd op het volgende adres: Neerlandia 2

Nadere informatie

De Starterslening. Een steuntje in de rug voor woningkopers

De Starterslening. Een steuntje in de rug voor woningkopers De Starterslening Een steuntje in de rug voor woningkopers en...baarn...barendrecht...barneveld...beemster...bergen...bergen op Zoom...Berkelland...Bernheze...Bernisse...Best...Beverwijk...Binnenmaas...Blaricum...

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Lammers Assurantiën en Hypotheken Nieuwstraat 28-b 6021 HS Budel Postbus 2182 6020 AD Budel www.dirklammers.nl Tel. 0495-499677 Fax 0495-499088 info@dirklammers.nl Ons kantoor

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 31 januari 2017 Betreft Doorlooptijden hypotheekaanvragen

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag. Datum 31 januari 2017 Betreft Doorlooptijden hypotheekaanvragen > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

nieuwe fase Nu ook mogelijk bij woongebied Het Hoge Rot De Starterslening voor uw eerste koopwoning

nieuwe fase Nu ook mogelijk bij woongebied Het Hoge Rot De Starterslening voor uw eerste koopwoning nieuwe fase Nu ook mogelijk bij woongebied Het Hoge Rot De Starterslening voor uw eerste koopwoning De gemeente Wijchen wil het starters op de koopwoningmarkt makkelijker maken om in gemeente Wijchen een

Nadere informatie

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een

De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een De starterslening 2016 De Starterslening U wilt een woning kopen. Dat kan een nieuwbouwwoning, een bestaande koopwoning of uw huidige huurwoning zijn. Als u een bepaalde woning op het oog heeft, kunt u

Nadere informatie

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Bewustzijnstoets. Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Bewustzijnstoets Je bijbouwe hypotheek wijzigen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Cor Kooy Finance

Dienstverleningsdocument Cor Kooy Finance Dienstverleningsdocument Cor Kooy Finance Introductie Cor Kooy Finance (voortaan ingekort tot CKF) hecht veel waarde aan een goede voorlichting op financieel gebied. Conform de Wet op het Financieel Toezicht

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (DVD)

Dienstverleningsdocument (DVD) Well Insured B.V. 2593 AG Den Haag T. 070 362 74 37 F. 070 362 84 32 Dienstverleningsdocument (DVD) Ons kantoor hecht aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Conform de

Nadere informatie

Prospectus persoonlijke en sociale lening

Prospectus persoonlijke en sociale lening Prospectus persoonlijke en sociale lening 1. Algemeen In deze prospectus leest u hoe de persoonlijke en de sociale lening van Kredietbank Nederland werkt. Kredietbank Nederland is gevestigd aan de Gardeniersweg

Nadere informatie

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren uw groene lening onze specialiteit GreenLoans. De juiste lening voor uw groene wensen. Wilt u uw energierekening verlagen met klimaatvriendelijke oplossingen?

Nadere informatie

Handige tips bij aankoop woning

Handige tips bij aankoop woning Handige tips bij aankoop woning Uw eigen woning Voor veel mensen is een eigen woning de ultieme droom en waarschijnlijk de grootste aankoop in hun leven. Daarom is het van groot belang alles wat er bij

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dalwagen 69 6669 ML Dodewaard Telefoon 0488 42 81 04 Fax 0488 42 81 04 Mobiel 06-17 17 18 78 Website www.schuilingadvies.eu E-mail info@schuilingadvies.eu Ons kantoor hecht aan

Nadere informatie

Bijlage: Europese Standaardinformatie inzake consumentenkrediet (ESIC) versie juli 2013

Bijlage: Europese Standaardinformatie inzake consumentenkrediet (ESIC) versie juli 2013 Bijlage: Europese Standaardinformatie inzake consumentenkrediet (ESIC) versie juli 2013 De kredietofferte van iedere aanbieder bevat dit standaard informatieblad. Met dit blad kunt u onze offerte gemakkelijk

Nadere informatie

De actie loopt tot 31 juli. De aanvraagdatum is bepalend, zorg dus dat u de aanvraag voor die tijd volledig en correct heeft opgevoerd.

De actie loopt tot 31 juli. De aanvraagdatum is bepalend, zorg dus dat u de aanvraag voor die tijd volledig en correct heeft opgevoerd. Geachte relatie, Met ingang van 10 juni verleent Bank of Scotland een korting van 0,50% voor alle NHG aanvragen met een rentevaste periode van 5 en/of 10 jaar waar sprake is van een volledige annuïteitenhypotheek.

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Hypotheken Verzekeringen Pensioenen Financieel Advies Dienstverleningsdocument Van Huit Financiële Diensten Kantoor : Eindhovensingel 72, 6844 CN ARNHEM Postadres : Eindhovensingel 72, 6844 CN ARNHEM Telefoon

Nadere informatie

nieuw huis nieuwe hypotheek

nieuw huis nieuwe hypotheek nieuw huis nieuwe hypotheek hypotheekadvies financiële planning geld lenen verzekeringen pensioenadvies finance maatwerk is mensenwerk BMP finance Middenbaan 35 2991 CS Barendrecht 0180-745 460 www.bmp-finance.nl

Nadere informatie

OPMAAT De Bruin IJsselstein V.OF., Benschopperstraat 35, 3401 DG IJsselstein tel.: 0348-575010; fax 0842-283071; email: info@opmaatdebruin.

OPMAAT De Bruin IJsselstein V.OF., Benschopperstraat 35, 3401 DG IJsselstein tel.: 0348-575010; fax 0842-283071; email: info@opmaatdebruin. OPMAAT De Bruin IJsselstein V.OF., Benschopperstraat 35, 3401 DG IJsselstein tel.: 0348-575010; fax 0842-283071; email: info@opmaatdebruin.nl; website: www.opmaatdebruin.nl. Ons kantoor hecht aan een goede

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Komfort makelaardij & Verzekeringen, Zwart Janstraat 55A, 3035 AL ROTTERDAM. Telefoon 010-4660609, Faxnummer : 010-4661120, e-mail: info@komfortverzekeringen.nl

Nadere informatie

Veilig uw eigen droomhuis kopen

Veilig uw eigen droomhuis kopen Veilig uw eigen droomhuis kopen Uw eigen woning Voor veel mensen is een eigen woning de ultieme droom. Waarschijnlijk de grootste aankoop in uw leven. Daarom is het van groot belang alles wat er bij de

Nadere informatie

1. Informatie over adviseur en bemiddelaar

1. Informatie over adviseur en bemiddelaar 1. Informatie over adviseur en bemiddelaar Gaat de MCD-regelgeving ook gelden voor Consumentenkrediet, persoonlijke leningen en doorlopende kredieten? Nee. De MCD en de daarop gebaseerde wetgeving in het

Nadere informatie

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit

Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren. uw groene lening onze specialiteit Zodat u uw woning duurzaam kunt verbeteren uw groene lening onze specialiteit Inhoud 5 Welkom GreenLoans. De juiste lening voor uw groene wensen. Wilt u uw energierekening verlagen met klimaatvriendelijke

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Bijlage: Dienstverleningsdocument Hunter Assurantie & Financiering Advieskantoor Zeedijk 92 1012 BB Amsterdam E-mail: info@hunternews.nl Website: www.hunternews.nl Telefoon: 020-528 50 55 Fax: 020-528

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING OVEREENKOMST VAN OPDRACHT TOT DIENSTVERLENING U hebt Frank Ruis Financiële Rust B.V. ingeschakeld voor het verkrijgen van financieel advies en/of voor de bemiddeling in een of meerdere financiële producten.

Nadere informatie

Voorbeeld hypotheekofferte

Voorbeeld hypotheekofferte Voorbeeld hypotheekofferte Let op: hypotheekoffertes verschillen onderling sterk van elkaar. Het hangt er maar net vanaf wat voor soort hypotheek jij aanvraagt en bij welke hypotheekverstrekker. Er zijn

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Cor Kooy Finance

Dienstverleningsdocument Cor Kooy Finance Dienstverleningsdocument Cor Kooy Finance Introductie Cor Kooy Finance (voortaan ingekort tot CKF) hecht veel waarde aan een goede voorlichting op financieel gebied. Conform de Wet op het Financieel Toezicht

Nadere informatie

Introductie U heeft op basis van een door ons gegeven advies via ons kantoor een hypothecair krediet en/of uw schadeverzekering(en) afgesloten.

Introductie U heeft op basis van een door ons gegeven advies via ons kantoor een hypothecair krediet en/of uw schadeverzekering(en) afgesloten. Geachte heer/mevrouw., Introductie U heeft op basis van een door ons gegeven advies via ons kantoor een hypothecair krediet en/of uw schadeverzekering(en) afgesloten. Schadeverzekeringen: Wanneer u een

Nadere informatie

Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning

Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning Een leven voor je BeZoek onze website! Speciaal voor nieuw woongebied De Plantage De Starterslening voor uw eerste koopwoning U wilt voor het eerst een woning kopen en u wilt zich graag vestigen in het

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Van der Sprong Assurantiën

Dienstverleningsdocument Van der Sprong Assurantiën Dienstverleningsdocument Van der Sprong Assurantiën Van der Sprong Assurantiën Regentesseplantsoen 47 2801 CM Gouda Tel: 0182-587070 Fax: 0182-529799 www.vdsprong.nl info@vdsprong.nl Ons kantoor hecht

Nadere informatie

S T ANDAARDINFORMATIE I N Z A K E C O N S U M P T I E F K R E DIET

S T ANDAARDINFORMATIE I N Z A K E C O N S U M P T I E F K R E DIET S T ANDAARDINFORMATIE I N Z A K E C O N S U M P T I E F K R E DIET (STANDARDISED EUROPEAN CONSUMER CREDIT INFORMATION, SECCI) 1. Identiteit en contactgegevens van de aanbieder van krediet/bemiddelaar in

Nadere informatie

Informatieblad Alpha Credit Nederland - DK [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET]

Informatieblad Alpha Credit Nederland - DK [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] Informatieblad Alpha Credit Nederland - DK [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever Adres Telefoonnummer E-mailadres Website

Nadere informatie

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score

Hoe het werkt. Geldigheid. Partner. Score Je bijbouwe hypotheek verhogen zonder advies is mogelijk, maar dit is niet voor iedereen geschikt. Als je zonder advies je hypotheek wil wijzigen, dan moet je zelfstandig kennis en ervaring hebben opgedaan

Nadere informatie

Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen,hypotheken,bankspaarproducten, en andere financiële diensten.

Wij zijn adviseurs en bemiddelaars op het gebied van verzekeringen,hypotheken,bankspaarproducten, en andere financiële diensten. Waarom dit Document? Vanaf 01 januari 2009 is het wettelijk verplicht u een dienstenwijzer en een dienstverleningsdocument te overleggen. In het dienstverleningsdocument wordt o.a. de aard van de beloning

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument Van Gestel Assurantiën bv. Geachte relatie,

Dienstverleningsdocument Van Gestel Assurantiën bv. Geachte relatie, Dienstverleningsdocument Van Gestel Assurantiën bv. Geachte relatie, Ons kantoor heeft zich gespecialiseerd op het gebied van hypotheken, verzekeringen, bankspaarproducten, pensioenen en andere financiële

Nadere informatie

Hypothecaire lening voor uw registergoed(eren) - Klantinformatie Consument

Hypothecaire lening voor uw registergoed(eren) - Klantinformatie Consument Hypothecaire lening voor uw registergoed(eren) - Klantinformatie Consument Waarom krijgt u deze informatie? Het sluiten van een hypothecaire lening voor uw registergoed(eren) is een belangrijke beslissing.

Nadere informatie

Loop geen onnodig risico. Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Verstandig Lenen

Loop geen onnodig risico. Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten. Verstandig Lenen Loop geen onnodig risico Consumenteninformatie van de Autoriteit Financiële Markten Verstandig Lenen Voor wie is deze folder? Je kent vast wel die reclames over geld lenen. Snel extra geld, dat klinkt

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN (HYPOTHEKEN - VERZEKERINGEN - KREDIETEN)

ALGEMENE VOORWAARDEN (HYPOTHEKEN - VERZEKERINGEN - KREDIETEN) ALGEMENE VOORWAARDEN (HYPOTHEKEN - VERZEKERINGEN - KREDIETEN) 1. Waarvoor dienen deze algemene voorwaarden? 1.1 Wij hebben een aantal afspraken die gelden voor iedereen en voor al onze dienstverlening.

Nadere informatie

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris)

Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris) Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2018-681 (mr. E.L.A. van Emden, voorzitter en mr. M. Veldhuis, secretaris) Klacht ontvangen op : 13 juli 2017 Ingediend door : Consument Tegen

Nadere informatie

De afspraken die wij maken als u gebruik maakt van PayPlan Algemene Voorwaarden Consumenten PayPlan 1 mei 2018

De afspraken die wij maken als u gebruik maakt van PayPlan Algemene Voorwaarden Consumenten PayPlan 1 mei 2018 Dit zijn de algemene voorwaarden consumenten van PayPlan. Deze algemene voorwaarden gelden voor uw aanvraag voor een betaalproduct van Financiële Instelling(en) die u via de bij ons aangesloten winkeliers

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument by admin - Tuesday, February 05, 2013 http://www.nederlandfinancieel.nl/blog/nederlandfinancieel-2/dienstverleningsdocument/ Dienstverleningsdocument Nederlandfinancieel, kantoorhoudende

Nadere informatie

Kennis- en ervaringstoets als klant afziet van (hernieuwd) advies

Kennis- en ervaringstoets als klant afziet van (hernieuwd) advies Kennis- en ervaringstoets als klant afziet van (hernieuwd) advies De wetgever stelt het inwinnen van advies niet verplicht, ook niet bij impactvolle producten zoals bijvoorbeeld hypotheken. Wel wil de

Nadere informatie

Voorwaarden Hypotheek

Voorwaarden Hypotheek Voorwaarden Hypotheek Uw rechten en plichten, van aanvraag van de hypotheek tot en met aflossing nummer 16/002 Geld fbto.nl Voorwaarden FBTO Hypotheek Inhoud Inhoud Wie zijn wij? 7 Uitleg van woorden 8

Nadere informatie

Consumenteninformatie van de AFM en het Nibud. Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen

Consumenteninformatie van de AFM en het Nibud. Loop geen onnodig risico. Verstandig Lenen Consumenteninformatie van de AFM en het Nibud Loop geen onnodig risico Verstandig Lenen Een lening kan soms uitkomst bieden. Maar geld lenen kan ook voor problemen zorgen. In deze folder van het Nationaal

Nadere informatie

Zorgeloosch Dienstenwijzer 2015

Zorgeloosch Dienstenwijzer 2015 Zorgeloosch Dienstenwijzer 2015 Dienstverleningsdocument Algemeen Wie zijn wij Zorgeloosch is een handelsnaam van Zorgeloosch B.V., statutair gevestigd op het volgende adres: Neerlandia 2 1841 JK Stompetoren

Nadere informatie

Park Adviesgroep Parkweg BB Voorburg

Park Adviesgroep Parkweg BB Voorburg Dienstverleningsdocument Hypotheekaanvraag Park Adviesgroep Parkweg 243 2271 BB Voorburg 070-7110265 info@parkadviesgroep.nl In dit document staat wat wij voor u kunnen doen. En hoeveel dat kost. Andere

Nadere informatie

Mundial Assurantiën. Dienstverleningsdocument

Mundial Assurantiën. Dienstverleningsdocument Mundial Assurantiën Beneluxlaan 46 5251LE Vlijmen Postbus 179 5250 AD Vlijmen Telefoon (073) 5117774 Fax (073) 5118671 E-mail info@mundial-assurantien.nl Website www.mundial-assurantien.nl Dienstverleningsdocument

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Prospectus Studentenlimiet

Prospectus Studentenlimiet Prospectus Studentenlimiet De ABN AMRO Bank N.V. (ABN AMRO) is een financiële dienstverlener die onder andere actief is als aanbieder van kredieten. Op basis van de wetgeving voor financiële dienstverleners

Nadere informatie

ONZE DIENSTVERLENING Alles wat u moet weten van de Financiële Meesters

ONZE DIENSTVERLENING Alles wat u moet weten van de Financiële Meesters ONZE DIENSTVERLENING Alles wat u moet weten van de Financiële Meesters Onze Dienstverlening V1, 2013 Pagina 1 Onze Dienstverlening V1, 2014 Inleiding Financiële Meesters Wij willen ons graag aan u voorstellen

Nadere informatie

Hypotheek oversluiten

Hypotheek oversluiten Hypotheek oversluiten Zijn uw inkomsten gewijzigd, wilt u verbouwen of past uw huidige hypotheekvorm niet meer bij uw wensen? Een goed moment om eens kritisch naar uw hypotheek te kijken. Als blijkt dat

Nadere informatie

WONING VOORDEEL FINANCIERING

WONING VOORDEEL FINANCIERING Dit contract kwam tot stand via: Nr7Finance B.V. Onder de Toren 34 8302 BV Emmeloord Telefoon: 088 777 23 77 WONING VOORDEEL FINANCIERING Overeenkomstnummer: Wilt u dit nummer bij betaling en correspondentie

Nadere informatie

EEN HYPOTHEEK IN SPANJE VOOR HET KOPEN VAN EEN HUIS

EEN HYPOTHEEK IN SPANJE VOOR HET KOPEN VAN EEN HUIS EEN HYPOTHEEK IN SPANJE VOOR HET KOPEN VAN EEN HUIS Als iemand een huis wil kopen en daarvoor een Spaanse hypotheek nodig heeft, dan is het verstandig om een aantal aspecten en algemene voorwaarden te

Nadere informatie

Productinformatie Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet

Productinformatie Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet Productinformatie Europese standaardinformatie inzake consumentenkrediet 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever International Card Services BV, Telefoonnummer 020-6 600 123 E-mailadres

Nadere informatie

Gegevens tussenpersoon of notaris die de aanvraag namens de cliënt indient (indien van toepassing)

Gegevens tussenpersoon of notaris die de aanvraag namens de cliënt indient (indien van toepassing) Aanvraagformulier Ontslag Hoofdelijke Aansprakelijkheid (let op: dit formulier is digitaal in te vullen, gebruik de TAB-toets om door de in te vullen velden te gaan) Gegevens tussenpersoon of notaris die

Nadere informatie

Tarievenlijst. Hypotheken & Consumptief krediet OUDEMANS. Hypotheek & ZO / Oudemans Assurantiën BV. Baarzenstraat 47 5262 GD VUGHT 073-656 66 90

Tarievenlijst. Hypotheken & Consumptief krediet OUDEMANS. Hypotheek & ZO / Oudemans Assurantiën BV. Baarzenstraat 47 5262 GD VUGHT 073-656 66 90 Tarievenlijst Hypotheken & Consumptief krediet OUDEMANS Hypotheek & ZO / Oudemans Assurantiën BV Baarzenstraat 47 5262 GD VUGHT Telefoon: Fax: E- mail: KvK nummer: AFM nummer: Kifid nummer: 073-657 91

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument (dvd)

Dienstverleningsdocument (dvd) Dienstverleningsdocument (dvd) EB Verzekeringen Smederijstraat 2 4814 DB BREDA www.ebverzekeringen.nl tel:0161 801 000 fax:0161 801 003 info@ebverzekeringen.nl Ons kantoor hecht aan een goede voorlichting

Nadere informatie

Informatieblad Credivance - DK [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET]

Informatieblad Credivance - DK [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] Informatieblad Credivance - DK [EUROPESE STANDAARDINFORMATIE INZAKE CONSUMENTENKREDIET] 1. Identiteit en contactgegevens van de kredietgever Kredietgever Adres Telefoonnummer E-mailadres Website Kosterijland

Nadere informatie

Aanvulling op het standaard dienstverleningsdocument

Aanvulling op het standaard dienstverleningsdocument Aanvulling op het standaard dienstverleningsdocument Inleiding De Hypotheekfabriek is op basis van de Wet op het financieel toezicht en de Autoriteit Financiële Markten verplicht om u een standaard dienstverleningsdocument

Nadere informatie

HYPOTHEEK ADVIESCENTRUM LE GARAGE

HYPOTHEEK ADVIESCENTRUM LE GARAGE HYPOTHEEK ADVIESCENTRUM LE GARAGE ABONNEMENT NAZORG HYPOTHECAIR KREDIET EN VERMOGENSOPBOUW ALSMEDE ADVIES EN BEMIDDELING AAN WONING GERELATEERDE SCHADEVERZEKERINGEN Op alle diensten die door Hypotheek

Nadere informatie