Kaarslichtconcerten in de Oostzaanse Kerk. Jaarverslag 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kaarslichtconcerten in de Oostzaanse Kerk. Jaarverslag 2015"

Transcriptie

1 Kaarslichtconcerten in de Oostzaanse Kerk Jaarverslag 2015

2 Inhoudsopgave KIOZK jaarverslag Voorwoord 2. Programmering 3. Uit het gasten boek 4. Educatie 5. Samenwerking met andere culturele organisaties 6. Publiciteit 7. Bestuur en werkgroep 8. Financiën 9. Onze sponsoren Bijlages: a. Financieel jaarverslag 2015 b. Programma 2014/2015 en 2015/2016 c. Brief Fonds Podium Kunsten Performing Arts Fund NL: toewijzing SKIP d. Gedicht Lucebert, uitgangspunt voor het Bon Appétit scholenproject.

3 Voorwoord Het jaar 2015 was een succesvol jaar. KIOZK is een vrijwilligers organisatie en heeft naast een -onbezoldigd- bestuur een enthousiaste en tevens zeer deskundige werkgroep. Vanuit het bestuur en de werkgroep worden steeds weer nieuwe initiatieven tot innovatie ontwikkeld. In de afgelopen 21 jaar heeft KIOZK een bijzonder netwerk opgebouwd van musici, impresariaten en culturele organisaties in de regio. Dank zij deze goede, vaak ook persoonlijke contacten is het mogelijk om steeds weer een bijzondere programmering tot stand te brengen en tevens een beleid op langere termijn te ontwikkelen. Bijzonder is het grote enthousiasme van de musici en de beeldend kunstenaars. Zij zijn steeds weer zeer enthousiast over de locatie met haar schitterende akoestiek, het zeer aandachtige publiek, de prachtige ambiance met de brandende kaarsen en de goede organisatie van de concerten. De goede samenwerking binnen de werkgroep en de samenwerking binnen onze regio zijn betrouwbare fundamenten voor de toekomst van KIOZK. Op 25 november ontving de Stichting KIOZK van het Fonds voor de Podiumkunsten het heugelijke bericht, dat KIOZK is aangewezen als podium binnen het onderdeel subsidie kleine en incidentele programmering (SKIP) van de Deelregeling programmasubsidies Fonds Podiumkunsten. Deze aanwijzing geldt van af 1 januari 2016 tot en met 31 december Om in aanmerking te kunnen komen voor de SKIP notering moest een uitgewerkte beleidsnotitie worden ingezonden aan het Fonds voor de Podiumkunsten. Het bestuur heeft dit met veel inzet succesvol gedaan. Dit betekent dat de Stichting KIOZK voor de komende jaren weer mag rekenen op subsidie van de overheid. Hier zijn we geweldig trots op. De toewijzing werd door het Fonds van de Podiumkunsten als volgt geformuleerd: De commissie vindt de plannen van de Stichting KIOZK voor de programmering van zes concerten per jaar op het gebied van Klassieke muziek en Wereldmuziek in voldoende mate getuigen van een duidelijk geformuleerde artistieke positie. De presentatie van kaarslichtconcerten en de combinatie van muziek met beeldende kunst vindt zij een aansprekende manier om een bredere doelgroep

4 met het aanbod te bereiken. Ook is de commissie te spreken over de samenwerking met andere culturele organisaties en over het programma Bon Appetit voor kinderen in de regio, dat buiten de SKIP om is georganiseerd. Hiermee geeft de aanvrager volgens de commissie aan overtuigend bezig te zijn met het bouwen van een publiek voor de toekomst. Bij KIOZK voelen wij ons gesteund en gewaardeerd. Al 23 jaar draagt KIOZK een bijzondere missie uit, zoals door Strawinsky verwoord: Het is niet voldoende muziek te horen, je moet haar ook voor je zien. Programmering 2015 KIOZK koos opnieuw in 2015 voor een programma met een breed muzikaal spectrum, uitgevoerd door professionele musici. Datum Concert Beeldende kunst Bezoekers** 24 januari Isabella van Keulen Wim Vaarzon Morel ensemble: Piazzolla 14 maart Combattimento Consort: geen Stabat Mater van Vivaldi 10 april 2015 Nationaal Jeugdkoor: Scholenproject september ktober november 2015 Spring the sweet Spring. Combattimento Consort :* Orelconcerten van G.F.Händel Erik Vaarzon Morel: Zigeunerbruiloften in Andalusië Bas Verheijden : Beckand, Chopin, Tchaikovsky Bon Appétit Geen 100 (?) Wim Vaarzon Morel 158 Norma Lo Fo Wong 83 Gem: 136 *Op 19 september verzorgden 4 laureaten, The 4 Queens, van het Jan Pasveer concours het voorprogramma met het concert voor vier violen van Vivaldi, begeleid door het Combattimento Consort. Een bijzondere belevenis, vier meiden van 12 en 13 jaar jong speelden dit concert uit het hoofd. ** Inclusief abonnementhouders

5 Uit het gastenboek Wij vragen altijd aan de musici of zij na afloop van het concert in ons gastenboek willen schrijven. Hier volgen een aantal reacties van musici: Isabelle van Keulen: Wat een feest in deze akoestiek te spelen en zo gastvrij verwelkomd te worden. Combattimento Consort: Bedankt, toplokatie. Was weer een feest. Dank voor de gastvrijheid. Met veel plezier gespeeld. Petra van der Heide: Heerlijke kerk om te spelen, ik kom graag terug! Nationaal Vrouwen Jeugdkoor: Geweldige kerk om in te zingen! Heerlijk!!! Eric Vaarzon Morel: Un gran place esta bonita eglesia, prachtig en wonderschoon! Hosto ponto! Bas Verheijden: Wat een prachtige kerk! Een ontzettend aardige ontvangst.

6 Educatie Bon Appétit, Educatief cross-over project. Realisatie: oktober 2014 mei 2015 Samenstelling/ idee/ algemene coördinatie: Kees Voogel (KIOZK) Coördinatie beeldende kunst: Vera van Heusden (FluXus) Vormgeving: Eva Stache (KIOZK) Ondersteuning poëzielessen: Mandy Pijl (stadsdichter Zaanstad). Samenstelling theatervoorstellingen: Edwin Blankenagel (Mondriaankwartet) Het gedicht van Lucebert: Vrede is eten muziek was een belangrijk uitgangspunt voor het gehele project. De deelnemers werden uitgenodigd om menu s te schrijven, elk menu met een eigen verhaal. Daarna werden de menu s in beeld gebracht in proza, poëzie, tekeningen en schilderijen. Het werk van de kinderen werd door de zangeres en de musici verwerkt tot een theatervoorstelling. Ter ondersteuning van de lessen op school waren lesbrieven poëzie en beeldende kunst beschikbaar. Ook was een PowerPoint presentatie samengesteld door Vera van Heusden, de beeldend kunstenares. Dit project is tot stand gekomen op initiatief van KIOZK en in nauwe samenwerking met FluXus. De muzikale invulling werd verzorgd door Edwin Blankensteijn (viool), Eduard van Regteren Altena (cello), Hajo Sanders (piano). De zangeres Leonie Meijer presenteerde de voorstellingen. De beeldend kunstenaar Vera van Heusden en de Zaanse stadsdichter Mandy Pijl hebben een belangrijke bijdrage geleverd bij uitvoering en vormgeving van het project. Aan dit project namen 19 basisscholenscholen uit Oostzaan en Zaanstad deel, met in totaal 1975 leerlingen. Ook bewoners van Odion, locatie de Wieken, leverden een bijdrage.

7 Producten: 1. Door de kinderen weren rond de 3000 gedichten geschreven. 2. Tentoonstelling van het werk van de kinderen in het gemeentehuis van Oostzaan, de Kunstgreep en in bij FluXus in Zaan. De tentoonstelling werd geopend door Rob Meerhof, de burgemeester van Oostzaan theatervoorstellingen voor alle 1950 leerlingen. 4. De docenten van de deelnemende scholen werden uitgenodigd voor KIOZK - slotconcert. Het befaamde nationale vrouwenkoor, begeleid door o.m. de soloharpiste van het Koninklijk Concertgebouworkest. Tijdens dit concert was warden tevens werkstukken van de kinderen geëxposeerd. 5. Samenwerking met andere culturele organisaties Het blijft van groot belang dat de concerten, exposities van beeldende kunst en educatieve projecten met o.a. scholen slechts in samenwerking met zoveel mogelijk culturele partners uit Oostzaan en de Zaanse regio kunnen worden gerealiseerd. Dat geeft een verbreding van de KIOZK activiteiten, een verdieping van de samenwerking met culturele partners en het legt bovendien contacten met nieuwe doelgroepen. Belangrijke partners waarmee in 2015 contact werd onderhouden en ook werd samengewerkt waren: - Oostzaanse en Zaanse Basisscholen. - Kunstenaarsverenigingen in Oostzaan en Zaanstad. - FluXus, instituut voor de kunsten Zaandam. - Commissie Zondagmiddagconcerten Landsmeer. De samenwerking is nu vooral gericht op het afstemmen van de programmering en de concertdata en het mede daardoor realiseren van een gezamenlijk aanbod van kamermuziek in de regio. Wellicht is een gezamenlijk project in de toekomst realiseerbaar. Op zondag 6 december 2015 vond in de Anton Heijboerzaal, in het dorpshuis van Landsmeer, het Lustrumconcert plaats. Dertien leden van het Koninklijk Concertgebouworkest voerden soloconcerten uit van Telemann, Vilvaldi, Schubert en Haydn. Bij KIOZK zijn we er trots op dat we bij de herstart van deze concerten een belangrijke bijdrage hebben mogen leveren.

8 Publiciteit KIOZK besteedde ook in 2014 veel aandacht aan haar publiciteit. Voorafgaand aan elk concert worden meerdere digitale mailings verstuurd. Vanuit het KIOZK adressenbestand, affiches verspreid in Oostzaan en de regio bij o.a. bibliotheken, muziekscholen en muziekwinkels. Daarnaast werden voorafgaand aan elk concert of activiteit persberichten verstuurd aan alle plaatselijke en regionale kranten. Ook werd er in de uitzendingen van Zaanradio en Radio 9 voorafgaand aan de concerten aandacht besteed aan de muziek en de exposities. Tevens worden er, in het kader van de publiciteit, relaties onderhouden met de muziekscholen, centra voor kunstuitleen en gerenommeerde muziekwinkels in Amsterdam. Op de KIOZK website is alle informatie over KIOZK, kaarslichtconcerten en projecten beschikbaar. Daarnaast verloopt het online reserveren succesvol. Op deze website is steeds weer een prachtig beeldverslag van de concerten en projecten van KIOZK te vinden. Bestuur en werkgroep KIOZK heeft juridisch de vorm van een Stichting. KIOZK is een zuivere vrijwilligersorganisatie; de bestuursleden noch de werkgroep leden ontvangen enige vorm van salariëring, beloning of vergoeding voor de door hen verrichte werkzaamheden. KIOZK heeft een bestuur bestaande uit drie leden: Kees Voogel: voorzitter, programmering, communicatie en externe contacten. Leo Nieuwenhuizen: penningmeester, coördinatie subsidieaanvragen, coördinatie publiciteit, website. Maayke Ferwerda : secretaris, programmering. Daarnaast kent KIOZK een ondersteunende werkgroep bestaande uit Theo Berkhout: programmering, adviseur concerten. Arie de Boer: coördinator exposities beeldende kunst. Eva Stache: vormgeving drukwerk, uitvoering drukwerk. Bob de Groot Sr.: research en teksten programmaboekje. Sophia Dral: gastvrouw musici, bloemen Bob de Groot Jr.: webmaster en technisch beheer website, concertfotografie. Marc van Wageningen: webmaster en technisch beheer vleugel.

9 Rada Ruiter is gestopt met haar werkzaamheden bij KIOZK i.v.m. heer studie. Gelukkig wil Marlène de Groot deze taken op zich nemen. Het dagelijks bestuur komt jaarlijks zes keer, gekoppeld aan de zes concerten, bijeen. De gehele werkroep van 12 leden komt voorafgaand aan het nieuwe seizoen bij elkaar om alle lopende zaken door te nemen. Financiën Het gemiddelde aantal bezoekers was 136 ( inclusief 57 abonnementen), Dank zij giften van onze sponsoren, subsidie van gemeente en het NSF is het gelukt het jaar financieel op een goede wijze af te sluiten. Opmerkelijk is de sterke stijging van het aantal bezoekers. In 2014 waren het er 95 (incl. abonnementhouders) Wij zullen ons in de toekomst inspanningen blijven getroosten op het gebied van publiekswerving. Dankzij het grote aantal vrijwillige medewerkers zijn de beheerskosten ook dit jaar zo laag gebleven. KIOZK is opnieuw erkend als podium, dat in aanmerking komt voor de subsidie kleinschalige en incidentele programmering voor de kleine podia (SKIP regeling) van het Nationaal Fonds voor de Podiumkunsten. Hierdoor kan KIOZK rekenen op een substantiële financiële bijdrage vanuit de overheid. Hierdoor blijft het mogelijk om concerten op hoog niveau te blijven realiseren. Begunstigers en sponsoren De KIOZK - activiteiten waren mede mogelijk dankzij onze sponsoren, te weten: Het Fonds voor de Podiumkunsten Performing Arts Fund NL (FPPM) Prins Bernard Cultuurfonds Honig Laan Fonds Gemeente Oostzaan René Smit Reclame Oostzaan Meyn Food Processing Technology B.V. Drukkerij Van Wijk Oostzaan Ruig, wild en gevogelte, Oostzaan Associatie Uitvaart verzorging Ten Pianotechniek Oostzaan Stache Architect bna.

10

KIOZK KAARSLICHTCONCERTEN EN KUNST IN DE OOSTZAANSE KERK JAARVERSLAG 2012

KIOZK KAARSLICHTCONCERTEN EN KUNST IN DE OOSTZAANSE KERK JAARVERSLAG 2012 KIOZK KAARSLICHTCONCERTEN EN KUNST IN DE OOSTZAANSE KERK JAARVERSLAG 2012 1 Inhoudsopgave KIOZK Jaarverslag 2012 Voorwoord Kees Voogel, voorzitter KIOZK 1. Programmering 2. Beeldende Kunst 3. Educatieve

Nadere informatie

Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk

Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk Stichting Muziek in de Maartenskerk. Verslag 2014-2015 Muziek in de Maartenskerk De Stichting Muziek in de Maartenskerk organiseert klassieke kamermuziekconcerten voor de liefhebbers van klassieke muziek

Nadere informatie

KIOZK heeft tot doel culturele en muzikale evenementen in en rondom de Oostzaanse Grote Kerk te organiseren.

KIOZK heeft tot doel culturele en muzikale evenementen in en rondom de Oostzaanse Grote Kerk te organiseren. KIOZK EN RISN / FISCAAL NUMMER De Stichting KIOZK (Kunst In de Oostzaanse Kerk) is een algemeen nut beogende instelling die door de overheid erkent is en geregistreerd staat onder RISN / fiscaal nummer

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2017 2018 Rhenen, 4 juli 2018 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2018 3. Exploitatierekening 2017 / 2018 en begroting 2018 / 2019 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2014 Pagina 1 / 8 Pagina 1 / 8 Pagina 2 / 8 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Personalia... 3 Stichting Alblasconcerten... 3 Bestuur... 3 Sponsoren... 3 De Stichting Alblasconcerten in 2014... 4 Activiteiten... 6 Financiële

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING

Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans INLEIDING Voor u ligt het jaarverslag 2018 van Stichting Museum Vekemans. Uit een oogpunt van kostenbesparing heeft het bestuur besloten tot versobering van

Nadere informatie

Stichting PO OP P & CO Biesdelselaan13 6881 CA Velp Jaarplanning 2012 1

Stichting PO OP P & CO Biesdelselaan13 6881 CA Velp Jaarplanning 2012 1 Stichting POP & CO Biesdelselaan13 6881 CA Velp Jaarplanning 2012 1 Inhoudsopgave Voorblad 1 Inhoudsopgave 2 Voorwoord 3 Activiteiten 4 Publiciteit 5 Interne organisatie 6 Financiën 7 Conclusies en aanbevelingen

Nadere informatie

KIOZK KAARSLICHTCONCERTEN EN KUNST IN DE OOSTZAANSE KERK

KIOZK KAARSLICHTCONCERTEN EN KUNST IN DE OOSTZAANSE KERK KIOZK KAARSLICHTCONCERTEN EN KUNST IN DE OOSTZAANSE KERK BELEIDSPLAN 2013 2017 Pagina 1 van 33 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding en voorwoord 3 1. KIOZK 5 2. KIOZK in de regio Oostzaan 8 3. KIOZK in de Grote

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting de Muziekkamer KvK-nummer:

Jaarverslag Stichting de Muziekkamer KvK-nummer: Jaarverslag Stichting de Muziekkamer 2013 www.stichtingdemuziekkamer.nl KvK-nummer: 41231932 1 Voorwoord: Muzikaal was 2013 een goed jaar voor de Muziekkamer, met mooie concerten die goed bezocht zijn.

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 2017 Rhenen, 11 september 2017 1. Verslag bestuur 2. Balans per 30 juni 2017 3. Exploitatierekening 2016 / 2017 en begroting 2017 / 2018 4. Toelichting balans 1. VERSLAG BESTUUR 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Goede bedoelingen Over het beoordelen van ontmoetingskunst. Erik Hagoort. Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst

Goede bedoelingen Over het beoordelen van ontmoetingskunst. Erik Hagoort. Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst Erik Hagoort Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst Voorwoord 04 05 Inleiding 06 07 1 2 3 08 09 4 5 01 10 11 6 7 8 12 13 9 14 15 02 10 11 16 17 12 13 14 15 16 17 18 18 19 19 03 20 21 20

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Kunst met Plezier 2013

Jaarverslag Stichting Kunst met Plezier 2013 Stichting Kunst met Plezier leeghwaterstraat 28, 1462 JE, middenbeemster 06-15823226,/0299-684616 maud.de.leeuw@kpnplanet.nl reg,nr KvK 58291466 www.kunstmetplezier.nl Jaarverslag Stichting Kunst met Plezier

Nadere informatie

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8

Stichting Alblasconcerten Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8 Jaarverslag 2013 Pagina 2 / 8 Inhoudsopgave Personalia... 3 Stichting Alblasconcerten... 3 Bestuur... 3 Sponsoren... 3 De Stichting Alblasconcerten in 2013... 4 Activiteiten... 6 Financiële positie...

Nadere informatie

JAARVERSLAG De stichting heeft ten doel: het bevorderen en organiseren van muzikale en culturele activiteiten in Landsmeer en omstreken.

JAARVERSLAG De stichting heeft ten doel: het bevorderen en organiseren van muzikale en culturele activiteiten in Landsmeer en omstreken. JAARVERSLAG 2017 JAARVERSLAG 2017 Ons doel De stichting heeft ten doel: het bevorderen en organiseren van muzikale en culturele activiteiten in Landsmeer en omstreken. Bestuursleden Voorzitter Programmering

Nadere informatie

Beleidsplan 2012-2013

Beleidsplan 2012-2013 Beleidsplan 2012-2013 Secretariaat Stichting Quercus Musica Breitnersingel 22 3055 BC Rotterdam KvK 54812593 ING bank 4353539 Het idee Quercus Musica stelt zich ten doel concerten te organiseren op laagdrempelige

Nadere informatie

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust

Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie. Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust Fête de la Musique Lustrum muziekweekend 115 jaar Koninklijke Biltse Harmonie Vrijdag 19 juni H.F. Witte Centrum Zaterdag 20 juni Gazon Jagtlust De Koninklijke Biltse Harmonie viert haar 115-jarig bestaan,

Nadere informatie

Jaarverslag Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)

Jaarverslag Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Jaarverslag 2017 Rotterdam Chamber Music Society (RCMS) Inhoudsopgave Voorwoord 3 Activiteiten in 2017 4 Behaalde successen 5 Visie op de toekomst 6 Organisatie 7 Financieel Verslag 8 Jaarverslag Rotterdam

Nadere informatie

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE

JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE JAZZ IN HET DORP SPONSOR PROPOSITIE AMSTELVEEN: SAAI EN GRIJS? Weet u het nog? Van die mopperaars die zeiden dat Amstelveen niet bruist en geen eigen ziel heeft? Jazz in het Dorp bewees vorig jaar het

Nadere informatie

JAARVERSLAG Ons doel. Bestuursleden. Vrijwilligers Website beheren en lay out drukwerk (programmaboekjes en flyers-posters):

JAARVERSLAG Ons doel. Bestuursleden. Vrijwilligers Website beheren en lay out drukwerk (programmaboekjes en flyers-posters): JAARVERSLAG 2016 JAARVERSLAG 2016 Ons doel De stichting heeft ten doel: het bevorderen en organiseren van muzikale en culturele activiteiten in Landsmeer en omstreken. Bestuursleden Voorzitter: Programmering:

Nadere informatie

Amateurkunst ga naar bijlage I Amateurkunst en podiumkunst (pag. 2 t/m 4)

Amateurkunst ga naar bijlage I Amateurkunst en podiumkunst (pag. 2 t/m 4) de Hofnar 15 Postbus 10100 Aanvraagformulier subsidie Cultuurfonds 5550 GA Valkenswaard tel. (040) 208 34 44 fax (040) 204 58 90 e-mail: gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Gegevens aanvrager

Nadere informatie

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007

STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 STICHTING MUZIEK JONG VOOR OUD Jaarverslag 2007 Oorsprong Albin Ograjensek, de initiatiefnemer van de Stichting Muziek Jong voor Oud, is al jaren werkzaam in de ouderenzorg in Maastricht. Het viel hem

Nadere informatie

Verslag Pianowandeling Culemborg 2018

Verslag Pianowandeling Culemborg 2018 Verslag Pianowandeling Culemborg 2018 De piano op de Markt trok weer veel bekijks en zorgde voor een gezellige sfeer. Foto: Hanny de Winter. Inleiding In dit verslag leest u over de organisatie en realisatie

Nadere informatie

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017

Bestuur The Living Museum, 19 juni 2017 JAARVERSLAG 2016 Inleiding Voor u ligt het inhoudelijk jaarverslag van The Living Museum Tilburg over het jaar 2016. Het jaar waarin de stichting is opgericht, en er voor het eerst workshops, bijeenkomsten

Nadere informatie

Stichting Ebony Ensemble

Stichting Ebony Ensemble Stichting Ebony Ensemble BIJZONDERE WERKEN VOOR EEN BREDER PUBLIEK Beleidsplan 2017-2021 Stichting Ebony Ensemble Inschrijfnummer Kvk: 67948030 Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020

Beleidsplan Stichting Video Journaal Schoorl 2015-2020 VOORWOORD In dit beleidsplan geven wij u graag een helder beeld van de activiteiten van Stichting Video Journaal Schoorl. Ook informeren wij u over onze plannen voor de toekomst. Dit beleidsplan is geschreven

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I

Aanvraagformulier Culturele Projecten 2018-I 1 Gegevens aanvrager Naam organisatie/stichting Rechtsvorm IBAN Postadres Postcode Plaats 2 Gegevens contactpersoon Aanhef De heer Mevrouw Voorletters Achternaam Straat Postcode Plaats Telefoon / mobiel

Nadere informatie

VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT foto Quentin Rademaker

VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT foto Quentin Rademaker VAN VONK TOT VLAM FLUXUS JAARBERICHT 2016 foto Quentin Rademaker WAT IS FLUXUS? MUZIEK / THEATER / BEELDENDE KUNST / CONCERTEN / DIGITALE MEDIA / INSPIRATIELEZINGEN / MUSICAL / MASTERCLASSES / ZANG / EXPOSITIES

Nadere informatie

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen

Evaluatie Open Podium Jeugd e seizoen Evaluatie Open Podium Jeugd 12 + 2 e seizoen 2015 2016 Inleiding Conform de projectbeschrijving zijn er vijf Open Podium-avonden voor de jeugd 12+ georganiseerd door Stichting Talentenloods in Dekker s

Nadere informatie

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG

Burgemeester van Woelderenlaan LT Vlissingen JAARVERSLAG Burgemeester van Woelderenlaan 62 4384LT Vlissingen info@karunia.org 0118-478498 JAARVERSLAG 2017 www.karunia.org Inhoud Voorwoord van de voorzitter...3 1. Verslag van het bestuur...3 1.1 Activiteiten...3

Nadere informatie

BELEIDSNOTA 2016 2019

BELEIDSNOTA 2016 2019 BELEIDSNOTA 2016 2019 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pagina 1. 2. Korte historieschets van de stichting en de concerten pagina 2. 3. Huidige stand van zaken met betrekking tot de concerten pagina 4. 4. Financiële

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt

JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt JAARVERSLAG Stichting Vrienden Museum Jan van der Togt 2016 Inhoudsopgave pagina Voorwoord... 3 Onze activiteiten in beeld... 5 Financiële verslaglegging... 7 Doelstelling Vrienden van Museum Jan van der

Nadere informatie

Dit formulier moet op grond van de Algemene Subsidieverordening 2012 gemeente Valkenswaard minimaal 12

Dit formulier moet op grond van de Algemene Subsidieverordening 2012 gemeente Valkenswaard minimaal 12 de Hofnar 15 Postbus 10100 Aanvraagformulier subsidie Cultuurfonds 5550 GA Valkenswaard tel. (040) 208 34 44 fax (040) 204 58 90 e-mail: gemeente@valkenswaard.nl www.valkenswaard.nl Gegevens aanvrager

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Burgh

Stichting Vrienden van Burgh Beleidsplan 2016-2020 van de Stichting Vrienden van Burgh te Schouwen Duiveland. 1 Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan van Stichting Vrienden van Burgh De Stichting is opgericht en notarieel geregistreerd

Nadere informatie

BELEIDSNOTA

BELEIDSNOTA BELEIDSNOTA 2013 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding pagina 1 2. Korte historieschets van de stichting en de concerten pagina 2 3. Huidige stand van zaken pagina 4 4. Financiële stand van zaken pagina 5 5.

Nadere informatie

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten.

2013 is een relatief rustig jaar geweest wat in het teken stond van consolideren en de basis leggen voor ondersteuning van toekomstige projecten. Jaarverslag 2013 Voorwoord Na een voorspoedig verlopen 2013 is het tijd om de balans op te maken. Nederland had in 2013 te maken met vergaande bezuinigingen, oplopende werkloosheidcijfers, teruglopende

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting WAUW

Beleidsplan Stichting WAUW Beleidsplan Stichting WAUW Voorwoord In dit beleidsplan geven wij u graag een beeld van de activiteiten van Stichting Wauw. Dit beleidsplan is geschreven voor alle betrokkenen bij de stichting. Stichting

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016 A P R I L 2016 Terugblik Kloosterconcert 6 maart 2016 Terugblik Afrikaanse avond Kunstuitje Agenda 2016 Samen met Podium Oudewater hebben we op zondag 6 maart 2016 voor de 10 e keer het Kloosterconcert

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht

Jaarverslag 2012. Stichting Sociale Moestuin Sliedrecht 1. VOORWOORD VAN DE VOORZITTER Bij het verschijnen van dit jaarverslag zijn we een heel jaar aan het werk op de tuin. In dit jaar zijn we met het Bestuur en de vaste vrijwilligers in een andere fase terecht

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting de Muziekkamer KvK-nummer:

Jaarverslag Stichting de Muziekkamer KvK-nummer: Jaarverslag Stichting de Muziekkamer 2014 www.stichtingdemuziekkamer.nl KvK-nummer: 41231932 1 Inhoudsopgave Missie... 3 Activiteiten 2014... 3 Bezoekers... 4 Publiciteit... 4 Externe contacten... 5 Interne

Nadere informatie

Beleidsplan Cultuurpodium Den Dolder 2015-2018

Beleidsplan Cultuurpodium Den Dolder 2015-2018 1 Beleidsplan Cultuurpodium Den Dolder 2015-2018 Stichting Cultuurpodium Den Dolder Postadres Stichting Cultuurpodium Den Dolder Paltzerweg 299 3734 CM Den Dolder info@cultuurpodiumdendolder.nl www.cultuurpodiumdendolder.nl

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting De Werkelijkheid te Amsterdam

JAARREKENING Stichting De Werkelijkheid te Amsterdam JAARREKENING 2015 Stichting De Werkelijkheid te Amsterdam Amsterdam, 25 maart 2016 INHOUDSOPGAVE Bestuur en organisatie 1 Algemeen 2 Balans 4 Staat van baten en lasten 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting

Nadere informatie

Jaarverslag activiteiten 2011

Jaarverslag activiteiten 2011 Jaarverslag activiteiten 2011 Na afloop van het slotconcert bij het CKE op24 juni samen met vrijwilligers en docenten Projectbeschrijving en werkwijze Introductie Stichting Hengel is in 2007 opgericht.

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

Jaarplan schooljaar

Jaarplan schooljaar Jaarplan schooljaar 2013-2014 Arnhem, september 2013 Voor u ligt het jaarplan schooljaar 2013-2014. Dit jaarplan bevat de uitgangspunten en doelen die centraal staan bij de invulling van het betreffende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2017-2019 Inhoud: Pagina 1. Inleiding 2 2. Doelstelling stichting 2 3. Werkwijze stichting 3 4. Betrokkenheid andere organisaties 3 5. Wijze van werven gelden 3 6. De voornemens voor de planperiode

Nadere informatie

De Roos van Culemborg

De Roos van Culemborg De Roos van Culemborg Verantwoording stichting in het kader van ANBI status 2015-2017 Gegevens van de Stichting De Roos van Culemborg in het kader van de ANBIstatus A. Algemene gegevens Naam ANBI: Stichting

Nadere informatie

PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN

PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN PROJECTBESCHRIJVING EVENEMENT KUNSTINSCHINNEN Inleiding De Kunst en Atelierroute Schinnen was in eerste instantie een succesvol initiatief van de gemeente Schinnen. In 2011 heeft de gemeente Schinnen dit

Nadere informatie

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid. Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek 19 november 2014 VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van Stichting Groevenbeek Klassiek. In dit beleid wordt

Nadere informatie

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland

Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Kunst, Cultuur en Educatie in gemeente Westland Wat is Westland Cultuurweb? In 2013 opgericht Op initiatief van de gemeente Zelfstandige en onafhankelijke stichting Raad van Toezicht en directeur-bestuurder

Nadere informatie

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek

Sponsorbeleid Stichting Groevenbeek Klassiek Sponsorbeleid VOORWOORD Voor u ligt het Sponsorbeleid van. In dit beleid wordt inzicht gegeven in wat is, de wijze waarop de activiteiten worden gefinancierd en de sponsormogelijkheden voor bedrijven,

Nadere informatie

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen. Beleidsplan

Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen. Beleidsplan Stichting Internationale Orgelweek Vlaardingen Beleidsplan 2012-2015 Inhoudsopgave Inleiding 3 Historie 3 Doelstelling 3 Te organiseren activiteiten in de komende periode Internationale Orgelweek 2013

Nadere informatie

Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas.

Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas. Verslag van activiteiten 2013 in Het Dordts Patriciërshuis, Museum aan de Maas. Inleiding Sinds de opening van Het Dordts Patriciërshuis in 2011 is er gezocht naar passende activiteiten om naast de reguliere

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Christelijke Evenementen Tilburg

Jaarverslag Stichting Christelijke Evenementen Tilburg Jaarverslag 2018 Stichting Christelijke Evenementen Tilburg Stichting Christelijke Evenementen Tilburg Domein 36, 5046PZ te Tilburg 06-46055297 bestuur@stichtingcet.nl 1 - Jaarverslag Stichting Christelijke

Nadere informatie

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling.

Voor amateurkunstverenigingen geldt dat de aanvraag geen betrekking mag hebben op de verplichte jaarlijkse voorstelling. AANVRAAGFORMULIER INCIDENTELE SUBSIDIE AMATEUR- EN PODIUMKUNST U kunt uw aanvraag vóór 15 januari, 15 mei of 15 september indienen bij burgemeester en wethouders van Amersfoort, postbus 4000, 3800 EA Amersfoort.

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2016

Jaarverslag Stichting Herdenkingsconcert s-hertogenbosch 2016 Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Voorwoord pagina 3 Bestuursverslag pagina 4-5 - 6 Financieel jaarverslag pagina 7 2 Voorwoord s-hertogenbosch, december 2016 Geachte lezer, Voor u ligt het eerste jaarverslag

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Jan Zondag

Beleidsplan Stichting Jan Zondag Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 Beleidsplan Stichting Jan Zondag 2016-2019 1. Inleiding 2. Missie, visie en statutaire doelstelling 2.1 Missie 2.2 Visie en statutaire doelstellingen 2.3 Bestemming

Nadere informatie

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit

Popmuziek. Project. Omschrijving van de activiteit Project Popmuziek 2005-2006 2006 Omschrijving van de activiteit Een feestelijke start, lezingen, films, voorstellingen, een uitgebreid aanbod aan het primair en voortgezet onderwijs, Arend en Marije op

Nadere informatie

Foto grote zaal MG The National

Foto grote zaal MG The National Foto grote zaal MG The National Muziekgebouw 2025 Toekomstplan doel: duurzaam financieel en inhoudelijk gezond Muziekgebouw Eindhoven Brainport moet groeien om maatschappelijke en economische ambities

Nadere informatie

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012

Stichting Bos der Onverzettelijken. Jaarverslag 2012 Stichting Bos der Onverzettelijken Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 2 1.0. Voorwoord.... 3 2.0. Projecten en Activiteiten... 4 2.1. Groot onderhoud Bos der Onverzettelijken... 4 2.2.

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2016 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2017 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival

Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Festival Beleidsplan Stichting Sunny Court Festival Augustus 2018 1 1. Inleiding Het Sunny Court Festival is een (in principe) jaarlijks terugkerend eendaags muziekfestival dat in 2005 voor de eerste keer

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning

Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg vakantiehuis De Leeuwenkoning Jaarverslag Stichting Ontspanning en Recreatie Tilburg 2015 vakantiehuis De Leeuwenkoning Februari 2016 Voorwoord Stichting SORT (stichting ontspanning en recreatie Tilburg) is ontstaan vanuit een initiatief

Nadere informatie

STICHTING PODIA HEEMSTEDE J A A R V E R S L A G

STICHTING PODIA HEEMSTEDE J A A R V E R S L A G STICHTING PODIA HEEMSTEDE J A A R V E R S L A G Periode 1 januari 31 december 2014 Deel 1 Activiteitenverslag 2014 Deel 2 * Financieel verslag 2014 * Begroting 2016 Secretariaat: Havenstraat 40, 2101 LC

Nadere informatie

Bevrijdingsfestival Overijssel

Bevrijdingsfestival Overijssel Bevrijdingsfestival Overijssel Activiteitenplan 2017 20-8-2016 Inleiding Zwolle, augustus 2016 In dit activiteitenplan leest u onze plannen voor de 27 e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Het

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor alle klassen 9 3 Kunstproject voor VMBO

Nadere informatie

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012

Stichting Henk Fortuin. Jaarverslag 2012 Stichting Henk Fortuin Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Voorwoord...2 1. Bestuur...2 2. Doelstelling van de stichting...2 3. Vrijwilligers...3 4. Activiteiten van de stichting...3 4.1 Archiveren, Inventariseren

Nadere informatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie

Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht. Een stevige basis voor cultuurparticipatie Kunsteducatie projecten voortgezet onderwijs Utrecht Een stevige basis voor cultuurparticipatie Inhoudsopgave Voorwoord 5 1 Schoolabonnement 7 2 Kunstprojecten voor VMBO/HAVO/VWO 9 2.1 Kies je Kunst 9

Nadere informatie

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE

BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE MISSIE STRATEGIE BELEIDSPLAN KUNSTHAL 45 VISIE Beeldende kunst heeft een grote toegevoegde waarde voor de samenleving. Door het kennisnemen van kunst kunnen mensen verrast

Nadere informatie

STICHTING INTERNATIONAAL KAMERMUZIEKFESTIVAL SCHIERMONNIKOOG. te Bussum

STICHTING INTERNATIONAAL KAMERMUZIEKFESTIVAL SCHIERMONNIKOOG. te Bussum STICHTING INTERNATIONAAL KAMERMUZIEKFESTIVAL SCHIERMONNIKOOG te Bussum Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Blz ALGEMENE TOELICHTING Aard der bedrijfsactiviteiten 2 JAARREKENING Grondslagen voor de financiële

Nadere informatie

Stichting Cruquiusconcerten balans per 31-12-2012 Verlies en winstrekening over 2012. Jaarverslag Stichting CruquiusConcerten over het jaar 2012

Stichting Cruquiusconcerten balans per 31-12-2012 Verlies en winstrekening over 2012. Jaarverslag Stichting CruquiusConcerten over het jaar 2012 Jaarverslag Stichting CruquiusConcerten over het jaar 2012 Verslag van de penningmeester. Dit is het verslag over het boekjaar 2012. In dit jaar zijn er 12 concerten geweest met grote publieke belangstelling.

Nadere informatie

Onder de Hoge Besscherming van Prins Amaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Sessie 2018 SNAARINSTRUMENTEN. Viool Altviool Cello Contrabas

Onder de Hoge Besscherming van Prins Amaury de Merode MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL. Sessie 2018 SNAARINSTRUMENTEN. Viool Altviool Cello Contrabas Onder de Hoge Besscherming van Prins Amaury de Merode Onder de auspiciën van de Commissie Muziek van de Rotary Club de Bruxelles Met de steun van Vioolbouwer Fabien GRAM MUZIEKWEDSTRIJD BREUGHEL Sessie

Nadere informatie

MUZIEK UIT HET HART VAN ZWOLLE. Beleidsplan 2015-2017

MUZIEK UIT HET HART VAN ZWOLLE. Beleidsplan 2015-2017 MUZIEK UIT HET HART VAN ZWOLLE Beleidsplan 2015-2017 Vastgesteld door het bestuur op 27-03- 2015 Inhoudsopgave 1. Artistieke koers 3 1.1 Oprichting en geschiedenis 3 1.2 Toekomstvisie 3 Missie 3 Visie

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2019-2020 Het bestuur van het AFK Gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Stadsschouwburg Utrecht

Stadsschouwburg Utrecht Stadsschouwburg Utrecht Bijeenkomst culturele instellingen 6 juli 2007 Verschil Maken Uitwerking: twee loketten 1. Artistieke beslissingen: fondsen persoongerichte subsidies (inter)nationale projecten

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

2015 Jaarverslag. Monique Schievink, Welschap Welzijn Consulent Brede School Heemskerk Heemskerk, 3 mei 2016

2015 Jaarverslag. Monique Schievink, Welschap Welzijn Consulent Brede School Heemskerk Heemskerk, 3 mei 2016 2015 Jaarverslag Monique Schievink, Welschap Welzijn Consulent Brede School Heemskerk Heemskerk, 3 mei 2016 Het jaarverslag 2015 is in een ander jasje gestoken. In het kort komen een aantal speerpunten

Nadere informatie

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia

ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia ENQUETE POPCULTUUR IN NOORD-LIMBURG voor podia BELANGRIJK Gegeven antwoorden worden strikt vertrouwelijk en naamloos verwerkt. Deelname aan de enquête is anoniem. Wil je echter kenbaar maken waar je voor

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM

JAARVERSLAG 2013 DESTINO. stichting. Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM JAARVERSLAG 2013 DESTINO stichting Geef een kind de toekomst! WWW.STICHTINGDESTINO.COM Voorwoord Hierbij bieden wij u het Jaarverslag aan. Dit verslag is een verantwoording van de activiteiten en financiën

Nadere informatie

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn.

Instandhouding van de artistieke nalatenschap van Ton Smits, en alles wat daartoe bevorderlijk kan zijn. Stichting Ton Smits, Jaarverslag 2014 De Stichting Ton Smits is geregistreerd als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Vanaf 1-1-2012 is de stichting een culturele ANBI (actief op het gebied van erfgoed

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick

Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Presentatie Peet van de Wiel & Ignas van Schaick Peet van de Wiel (Podium) Ignas van Schaick (EMS FILMS) Trailer De Nieuwe Wildernis De Nieuwe Wildernis, het merk De waarde en de impact van het medium

Nadere informatie

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief

Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief Verbreding en verbinding vanuit cultureel perspectief De bijzondere band tussen Cortegaerdt en De Spiegel Stichting Cortegaerdt heeft met een royale schenking in 2007 de bouw van theater De Spiegel mede

Nadere informatie

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori

Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Stichting Delfzijls Symphonie Orkest Suonare d Amatori Beleidsplan 2018-2019 Inleiding --------------------------------------------------------------------------------3 Doelstellingen en beleid-------------------------------------------------------------3

Nadere informatie

De nieuwe voorzitter stelt zich voor:

De nieuwe voorzitter stelt zich voor: N I E U W S B R I E F F E B R U A R I 2 0 1 7 Van de Redactie Van de Voorzitter Terugblik Nieuwjaarsconcert Kloosterconcert Herinneringsbank Literaire avond Agenda 2017 Van de redactie 2017 wordt een feestelijk

Nadere informatie

Projectschets [ORGANISATIE] Drum-Fusion. Pop - Jazz - Latin. [Datum ] [Locatie]

Projectschets [ORGANISATIE] Drum-Fusion. Pop - Jazz - Latin. [Datum ] [Locatie] Projectschets [ORGANISATIE] Drum-Fusion Pop - Jazz - Latin [Datum ] [Locatie] INHOUD 1. Algemene informatie 1.1 Korte projectschets blz 3 1.2 Projectdoelstellingen blz 3 1.3 Organisatie blz 3 2. Drum-Fusion

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz!

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! 1956: de opera Porgy en Bess die geen opera mocht heten draait in Europa. 1957: Frank Koulen de Neger van Terneuzen laat zich inspireren en start op 20 april Lunchroom

Nadere informatie

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE

KUNSTENPLAN REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE KUNSTENPLAN 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 REGELING PROJECTSUBSIDIES INNOVATIE 2017-2020 Het bestuur van het AFK, gelet op de missie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst om te

Nadere informatie

Werkplan Culturele Raad Borsele

Werkplan Culturele Raad Borsele Werkplan 2018 Culturele Raad Borsele 1 INLEIDING Voor u ligt het werkplan 2018 van de Culturele Raad Borsele. Hierin maken we onze plannen voor 2018 bekend. Uitgangspunt hierbij is de nota Borsele cultureel

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017

Uitvoeringsprogramma Kunst en Cultuur Velsen 2014-2017 Beleidsspeerpunt Wat willen we bereiken? Wat gaan we daarvoor doen en wie Cultuureducatie Meer kinderen maken kennis met amateurkunst/ kunsteducatie en worden lid van een amateurkunstvereniging Verbetering

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt

Inhoudsopgave. 1. Voorwoord. 2. Onze activiteiten in beeld. 3. Financiële verslaglegging. 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt v 2014 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Onze activiteiten in beeld 3. Financiële verslaglegging 4. Doelstelling vrienden van museum Jan van der Togt Voorwoord Beste vrienden, 2014 was een jaar waarin er veel

Nadere informatie

Vastgesteld in de bestuursvergadering van 10 februari 2018

Vastgesteld in de bestuursvergadering van 10 februari 2018 Vastgesteld in de bestuursvergadering van 10 februari 2018 STICHTING LEERORKEST ALMERE Stichting Leerorkest Almere werd opgericht op 1 juli 2013. De stichting heeft als doel geformuleerd: Middels een innovatief

Nadere informatie

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra

4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra 4. Ondersteuning vrijwilligersorganisaties voor jongerenwerk en -centra Beleidsmatige kenmerken Beschrijving geplande activiteiten: Ondersteuning en begeleiding op aanvraag 1. Organisaties algemeen Beleid,

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2015 2016 Zwolle 20 december 2016 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Hoofdlijnen van het beleidsplan 2015-2016. Continueren Uitbreiden - Verduurzamen

Hoofdlijnen van het beleidsplan 2015-2016. Continueren Uitbreiden - Verduurzamen Hoofdlijnen van het beleidsplan 2015-2016 Continueren Uitbreiden - Verduurzamen 1. WAT DE STICHTING APPELTAARTCONCERTEN DOET De Stichting Appeltaartconcerten stelt zich ten doel om, zonder winstbejag,

Nadere informatie