"Het Peggebultje" 20 e jaargang nr. 3 9 oktober 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download ""Het Peggebultje" 20 e jaargang nr. 3 9 oktober 2015"

Transcriptie

1 "Het Peggebultje" 20 e jaargang nr. 3 9 oktober 2015 Agenda/belangrijke data 15 oktober: Meester Jan Hendrik afwezig Vergadering directeuren CPO de Tjongerwerven Einde kinderboekenweek 16 oktober: Groep 5/6 mysteries v/h Veen Assen 19 t/m 23 oktober: Herfstvakantie 25 oktober: Start wintertijd 30 oktober: Practicum groep 7/8 CSG Liudger Waskemeer 3 november: Open Lessen CBS de Peggebult 4 november: Dankdag Open lessen groep 7/8 CSG Liudger Waskemeer 5 november: Open Lessen CBS de Peggebult 11 november: Sint Maarten 12 november: Schoolontbijt Les dode hoek groep 7/8 Uit de bijbel Je gaat ergens naar toe, maar je weet niet precies waarheen. Je weet ook niet hoe lang de reis zal duren en wat je allemaal zult meemaken. Maar toch ga je. Dat overkomt Abraham en Sara, in de verhalen die we deze weken met de kinderen lezen. Abraham hoort een wonderlijke stem, die hem belooft dat hij een familie zal krijgen en een land om in te wonen. En dus gaat hij op pad. Bij alles wat er onderweg gebeurt, ontdekt hij steeds opnieuw dat hij niet alleen op reis is. God gaat met hem mee. De verhalen van Abraham en Sara gaan over thema s die ook voor kinderen een rol spelen. Over op weg gaan zonder dat je goed weet waar je naar toe gaat. Over elkaar niet in de steek laten. Over luisteren naar een stem, over belofte en geduld. De kinderen onderzoeken in deze periode hoe zij zelf tegen dit soort thema s aankijken. Misschien hebt u thuis een kinderbijbel waarin u de verhalen samen met uw kind nog eens kunt nalezen. Door de verhalen vaker te lezen, ontdekken de kinderen steeds weer nieuwe dingen in het verhaal. En misschien wordt u zelf ook nog verrast door deze prachtige verhalen!

2 Van de directie Afgelopen woensdag (7 oktober) hebben wij de kinderboekenweek op het schoolplein geopend. Dit gebeurde onder toeziend oog van veel ouders. Het thema van dit jaar is: Raar maar waar. De openingsdans werd verzorgd door de meiden uit groep 7/8. Zij hebben de dans ingestudeerd die hoort bij het lied: Raar maar waar van Kinderen voor Kinderen. Goed voorbeeld doet goed volgen: het duurde maar even of ook de andere kinderen dansten mee. Na deze dans was er een toneelstuk gespeeld door Raar (juf Harma) en Waar (juf Hinke). De één hield veel van dansen en feesten en de ander hield meer van lezen. Ze begrepen elkaar niet zo goed. Uiteindelijk vonden ze elkaar en leerde Raar dat lezen helemaal niet saai is en dat het heel erg leuk is. In de kinderboekenweek besteden wij meer tijd aan leesbevordering. Vanzelfsprekend staat dit normaal ook op het programma. Maar in deze week is er meer aandacht voor lezen, boeken en voorlezen. Lezen is namelijk erg belangrijk voor kinderen. Niet alleen voor het technisch lezen, maar ook voor woordenschat, algemene kennis en begrijpend lezen. Het thema leent zich goed voor wetenschap en techniek en krijgt daarom extra aandacht. D.m.v. verschillende proefjes leren de kinderen meer over het wetenschappelijk denkproces. Er zijn al heel wat boeken binnengekomen voor de boekenmarkt op donderdag 15 oktober van uur tot uur. U kunt ze nog inleveren tot woensdag 14 oktober. De opbrengst van deze boekenmarkt zal geheel besteed worden aan boeken voor onze schoolbibliotheek. Zo kunnen wij ook in de toekomst kinderen mooie (kinder)boeken voorschotelen en het leesonderwijs goed op niveau houden op school. Nieuws Open lessen De Open Lessen zijn gepland op dinsdag 3 november en donderdag 5 november a.s. Op beide ochtenden kunt u van 09:00 uur tot 10:00 uur of van 10:30 uur tot 11:30 uur een gedeelte van de les bijwonen. U kunt kiezen uit één van deze vier momenten. Uw voorkeur kunt u aangeven bij de leerkracht van uw kind. Informatiegids schooljaar 2015/2016 Na de herfstvakantie ontvangt ieder gezin een informatiegids van het huidige schooljaar. In deze gids vindt u een overzicht van belangrijke informatie. Ook zit er een activiteitenkalender in. Deze is handig voor op de koelkast! U ontvangt hem digitaal als wel op papier Informatieavond 23 september j.l. Woensdagavond 23 september j.l. vond er een informatieavond plaats op CBS de Peggebult. De opkomst was groot. De avond begon met het voorstellen van de nieuwe teamleden. Hierna vond er een stukje MR profilatie plaats. Dit gedeelte werd verzorgd door Haije Nicolaij. Sinds een aantal weken werken we met Snappet. Edwin (leerkracht groep 5 van CBS de Schalmei te Haulerwijk) gaf een demonstratie van de werking in de praktijk. De ouders konden zelf ook even werken op een tablet. Na een korte pauze was het woord aan Freerk Elzinga (directeur CBS meester S. Wijbrandischool te Oudehorne). Hij presenteerde zijn bevindingen m.b.t. het continurooster.

3 Thomas Nicolaij Thomas Nicolaij wordt maandag 12 oktober geopereerd. Na deze operatie zal hij moeten herstellen. Hij zal dus een poosje niet op school zijn. Als je moet herstellen is het fijn om te weten dat er mensen aan je denken. Wilt u hem een kaartje of een tekening sturen? Graag naar dit adres: Herenweg 56, 8435 WV Donkerbroek. Vakanties schooljaar 15/16 Hieronder vindt u het overzicht van de schoolvakanties van dit schooljaar. Zoals u kunt zien hebben wij dit schooljaar twee weken meivakantie. In eerste instantie is dit vorig jaar niet zo naar u gecommuniceerd. Door enkele aanpassingen kunnen wij nu toch twee weken meivakantie vieren. Vakantie Eerste dag Laatste dag Herfstvakantie 19 oktober 23 oktober Kerstvakantie 21 december 01 januari Voorjaarsvakantie 29 februari 04 maart Goede Vrijdag + Pasen 25 maart 28 maart Koningsdag Meivakantie Hemelvaart Pinksteren 27 april 25 april 5 mei 16 mei 06 mei Zomervakantie 18 juli 26 augustus Ouderhulplijst + noodgegevens Volgende week krijgt u een ouderhulplijst, hierop kunt u aangeven waar u ons eventueel mee wil ondersteunen. D.m.v. deze lijst kunnen wij een inventarisatie maken wie waarbij wil helpen. Alvast hartelijk dank voor het invullen van deze lijst. U kunt deze lijst weer inleveren op school. Ook ontvangt u nog een formulier waarop u de meest actuele informatie kunt invullen m.b.t. telefoonnummers, dokter, tandarts etc. Deze gegevens zijn alleen voor school en zullen niet aan derden worden verstrekt. Wij willen u vragen om deze lijst zorgvuldig in te vullen en weer in te leveren op school. Rijksmuseum Primeur: dinsdag 1 december gaat groep 7/8 naar het Rijksmuseum. Wij zijn hier erg blij mee. We gaan samen met groep 7/8 van CBS de Paadwizer uit Waskemeer. We vertrekken `s ochtends om 10:25 uur uit Waskemeer. Om 13:00 uur begint het programma in het Rijksmuseum in Amsterdam. Aan het begin van de avond hopen we weer terug te zijn. Dit is een unieke kans voor de kinderen. Meer informatie volgt later.

4 `tjong talent `tjong talent is toegangelijk voor iedereen! Geef je op via: Uit de groepen Groep 1/2 De komende 2 weken staan in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema is Raar, maar waar. Wij willen van alles weten en in boeken ontdekken we al heel veel. De schoolmaatjes hebben prentenboeken voorgelezen. Een heel mooi gezicht hoe overal in de school kinderen verdiept zijn in de boeken. Volgende week dinsdag komen ze nog eens samen met ons lezen. s Middags gaan we samen met de schoolmaatjes proefjes doen. De letter van het thema is de b van boek. Verder werken we veel n.a.v. prentenboeken; verhaal uitspelen, bouwen met constructiemateriaal, kleuren, tellen. Na de herfstvakantie krijgen we 2 weken een stagejuf. Het is Kim Prakken uit Donkerbroek en ze zit op het Stellingwerf College. We gaan dan werken over de herfst. Groep 3/4 Dinsdagmiddag 29 september hebben de kinderen van groep 3 en 4 een herfststukje gemaakt onder leiding van de moeders Wietske en Daniëlle. Een fotoverslag ziet u op de site. Enkele kinderen hebben een verslag geschreven. Charlotte: We moesten bloemen in oase steken en in het midden zat een zwaan en je mocht de oase niet zien en we mochten twee eitjes er bij en we moesten het bakje weer terug brengen. Op de zwaan zaten vleugels en ik mocht van Tallina en Lobke en Silvia bloemen want ik had niks mee en ik mocht van Famke ook bloemen en ik mocht het ook op die dag mee naar huis en mijn zus had een pompoen en op die van mij stond een gezicht. Sander: We moesten bloemen in oase steken en ook bladeren, dat was heel mooi en we moesten niet werken. Ik mocht ook

5 bloemen van Mirjam, een zonnebloem mocht ik en ik heb een heel mooi stuk gemaakt en dat vond ik heel leuk en ik vond het heel leuk Daniëlle en Wietske. Groetjes Sander. Jens: We moesten blaadjes in oase doen maar de oase moest je niet meer zien. Maar er zat een pompoen bij. De blaadjes zijn groen en ze zijn mooi en het was leuk. Groep 4 rekent elke dag op de tablet en ze zijn erg enthousiast. Er worden dan ook veel sommen gemaakt en ze zien meteen of het goed gemaakt is of niet. Groep 3 is druk met lezen en rekenen. Het gaat ook heel goed! Afgelopen dinsdag hebben we voor het eerst met de letterdoos gewerkt. Groep 5/6 Inmiddels is het oktober. Imker Wim van Middelaar is een aantal keren in de klas geweest om te vertellen over bijen, bloemen etc. Donderdag 1 oktober mochten we op bezoek bij Wim thuis. Hier konden we met eigen ogen dingen bekijken als insectenhotel, bijenkasten, veel verschillende bloemen, kikkers, kruidentuin etc. De kinderen mochten zaadjes zoeken, munt plukken, eieren rapen en kikkers zoeken. Alle kinderen mochten een honingraampje, een zonnebloem en een toverpompoenenzaad mee naar huis nemen. Aan het eind van de middag kregen we nog ranja en een koekje. Als verrassing kreeg iedereen zakje met zaadjes mee om te zaaien. Na 1,5 uur moesten we helaas weer naar huis. Wat hebben we allemaal ontzettend genoten van deze leerzame en leuke middag! De foto`s van deze middag staan op de website van school. Wat hebben we verder in de klas geleerd? Groep 5 heeft flink verder geoefend met deelsommen. Hierbij is het belangrijk dat de kinderen de tafels kennen! Internet staat vol met veel prachtige en leerzame spelletjes om zo bv de tafels te leren. Groep 6 heeft inmiddels geoefend met de persoonsvorm en cijferend aftrekken met inwisselen. Tijdens de biologieles hebben we naar spinnen en spinnenwebben gezocht. Na de herfstvakantie werken we verder over de herfst. We zullen dan ook op zoek gaan naar gallen! Tijdens de lessen sociaal emotionele ontwikkeling hebben we gepraat over conflicten. Wat is een conflict en hoe ga je hier mee om? De kinderen hebben geleerd dat het goed is om een conflict op te lossen met een `win-win situatie`. Dit begrip is bij de kinderen inmiddels bekend. Regelmatig wordt er iets in de klas opgelost en roepen de kinderen: `Juf, dit is een win-win situatie!` Ook hebben de kinderen onder leiding van een aantal ouders prachtige herfststukjes gemaakt!

6 De Kinderboekenweek is inmiddels gestart. We zullen de komende week veel (voor)lezen, werken over wetenschap en techniek en verhalen schrijven. We sluiten de Kinderboekenweek af met de boekenmarkt. Erg leuk om te zien dat de kinderen zo enthousiast hier mee bezig zijn. Regelmatig rijden er kinderen door het dorp op hun skelters, volgeladen met boeken! Volgende week wordt Thomas geopereerd. We wensen hem veel succes en hopen dat hij snel weer op school kan komen! Vrijdag 16 oktober gaan we nog met de klas naar het Drents Museum in Assen. Het vervoer is inmiddels geregeld. Bedankt hiervoor! Groep 7/8 Op vrijdag 11 september hebben de leerlingen een bezoek gebracht aan Groenrijk Hans Menken in Haule. Hier moesten ze in groepjes opdrachten uitvoeren die in het tuincentrum verstopt waren. Na elke goed opgelost vraagstuk, kregen ze een regel van een gedicht/verhaal. Sommige groepen kwamen tijd te kort, want de levende dieren hadden een magische/ magnetische aantrekking op veel kinderen. De leerlingen zijn ook op stap geweest voor de Jantje Beton loterij. Het mooie van deze actie is dat een deel van de opbrengst van onze leerlingen ook voor onze school is. De verkochte loten zijn inmiddels opgestuurd en binnenkort krijgen wij ons deel op onze bankrekening. We hopen natuurlijk ook dat iedereen die een lot heeft gekocht ook een prijs zal winnen. Op vrijdag 25 september hebben de leerlingen een voorstelling van Pro Phaitos bezocht. Deze voorstelling met als titel (H)eerlijk duurt het langst ging over Fair Trade. De voorstelling ging over een Nederlander die veel geld wilde verdienen met de handel in bananen. Hierbij deed het er niet toe wat de arbeiders op bananenplantage eraan verdienden, zolang zijn winst maar groot was. Na een bezoek aan de plantage veranderde hij van mening en vond ook dat de arbeiders een eerlijk loon verdienden. Na de voorstelling gingen de spelers met de kinderen in gesprek over wat ze gezien hadden en ze wilden weten wat zij er van vonden. De leerlingen deden goed mee en het bleek dat ze al veel over dit onderwerp weten. De laatste vraag van de acteurs was gericht aan de scholen of zij er ook over na wilden denken om een Fair-Trade school te worden. Dus? De komende weken staat natuurlijk in het teken van de Kinderboekenweek met als thema Raar maar waar. Op vrijdagmiddag 30 oktober kunnen we weer gebruik maken van het Technatalentlokaal van het Liudger. Dit keer is het thema Future Villa. Een tweetal ouders hebben al aangegeven dat zij deze middag wel mee kunnen als begeleider. Het zou fijn zijn als er nog één of twee ouders zich op zouden geven. Deze middag gaat hoe dan ook door!

7 Wanneer u vragen of opmerkingen heeft, horen wij dit graag. Vriendelijk groetend namens het team van CBS de Peggebult, Jan Hendrik Pesman.

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant,

Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, Info 4 Datum: 9-10-2015 Beste ouders/verzorgers van kinderen van De Waterkant, We hebben op de Waterkant een intensieve, soms ook wat emotionele week achter de rug. In deze Info kunnen jullie lezen over

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 20 november nummer 13 Agenda 30 november middagspreekuur voor groep 4 1 dec middag spreekuur overige groepen 4 dec Sinterklaasfeest (gr 5 t/m 8

Nadere informatie

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015

Jaargang 6. Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Jaargang 6 Nieuwsbrief 03 13-10 - 2015 Buitendorpstraat 1 2471 AW Zwammerdam T 0172-61 38 03 oranjenassau@scopescholen.nl www.oranjenassau.scopescholen.nl Agenda 12 16 oktober 19 23 oktober 26-30 oktober

Nadere informatie

oktober 2015 Spoel 19, 7881 BH Emmer-Compascuum Tel. (0591) /

oktober 2015 Spoel 19, 7881 BH Emmer-Compascuum Tel. (0591) / Nieuwsbrief oktober 2015 Spoel 19, 7881 BH Emmer-Compascuum Tel. (0591)357346 braakhekke@viviani.nl / www.braakhekkeschool.nl Hallo ouder(s)/verzorger(s), schooljaar 2015/2016 De komende weken tijdens

Nadere informatie

Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school

Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws De Bijbelverhalen op school Je gaat ergens naar toe, maar je weet niet precies waarheen. Je weet ook niet hoe lang de reis zal duren en wat je

Nadere informatie

"Het Peggebultje" 20 e jaargang nr. 4 6 november 2015

Het Peggebultje 20 e jaargang nr. 4 6 november 2015 "Het Peggebultje" 20 e jaargang nr. 4 6 november 2015 Agenda/belangrijke data 10 november: Inleveren bibliotheekboeken 11 november: Sint Maarten 12 november: Schoolontbijt Groep 1 t/m 8 Les dode hoek Groep

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015

Kop. Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje AFSCHEID VAN GROEP 8. jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Informatieblad voor ouders en leerlingen Weetjeweekje jaargang 3 nr.1 28 augustus 2015 Beste ouders/verzorgers, Wat goed om er weer helemaal te zijn. Gezond en wel heb ik maandag de deur van de school

Nadere informatie

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016

Hofbode 18 6 juli 2015. Samen beter met ouders. o.a. Schooljaar 2015-2016 Hofbode 18 6 juli 2015 o.a. Schooljaar 2015-2016 Samen beter met ouders Oudergesprekken schooljaar 2015-2016 Zoals u al eerder in de Hofbode hebt kunnen lezen hebben we dit schooljaar met de werkgroep,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 Schooljaar 2015-2016 oktober 2015 Hoofdweg 2034 2158MC Buitenkaag 0252 544308 e.vansteen@st-willibrordusschool.nl www.st-willibrordusschool.nl In dit nummer Even voorstellen! Alle vakanties

Nadere informatie

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 In deze editie: Kalender Kinderboekenweek Scharrelen bij

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door.

Nieuwsbrief nr. 2. Door de weinig inschrijvingen gaat de geplande rommelmarkt van morgen helaas niet door. Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 2 13 e jaargang Vrijdag 18 september 2015 Lekkage In

Nadere informatie

Datum: 01-10-2015 Nieuwsbrief: Nummer 3 Schooljaar: 2015-2016

Datum: 01-10-2015 Nieuwsbrief: Nummer 3 Schooljaar: 2015-2016 Datum: 01-10-2015 Nieuwsbrief: Nummer 3 Schooljaar: 2015-2016 Ouders en verzorgers Wie van ons is nu eigenlijk de beste? Een vraag die de discipelen zich regelmatig stellen. Wie is nu eigenlijk het beste

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 2 2013-2014 Kringgesprek Beste ouders, Na drie schoolweken is de kop van het schooljaar er echt af. U hebt deze week de informatieavond kunnen bijwonen waarin het jaarprogramma met u is gedeeld en waarbij de leerkrachten

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders.

Even voorstellen: Ik hoop op een fijne en constructieve samenwerking met het team, medezeggenschapsraad, ouderraad en met u als ouders. Over De Veenbrug Jaargang 16, nummer 5 12 oktober 2015 Kinderboekenweek Kind op maandag Week 42 12/10-16/10 Thema: Ga maar We lezen: Genesis 11:27-32; 12:1-9; 12:10-20 Terach, de vader van Abram, vertrekt

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers,

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers, Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013 Geachte ouders / verzorgers, Zending Elke maandag mogen de kinderen zendingsgeld meenemen naar school. Dit geld gaat naar een aantal

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 1 e nieuwsbrief, vrijdag 23 augustus 2013 Beste ouders, Gelukkig wisten de kinderen allemaal dat het

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

"Het Peggebultje" 20 e jaargang nr. 2 11 september 2015

Het Peggebultje 20 e jaargang nr. 2 11 september 2015 "Het Peggebultje" 20 e jaargang nr. 2 11 september 2015 Agenda/belangrijke data 15 september: Prinsjesdag 17 september: Meester Jan Hendrik afwezig Vergadering directeuren Tjongerwerven 21 september: Juf

Nadere informatie

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen.

April 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 9. Woensdag 1 april ( echt geen grap) was de Grote Rekendag. In een ander stukje kunt u hier nog meer over lezen. Nieuwsbrief april 2015: Nieuws vanuit: De directie Terwijl u deze maandbrief leest zijn de kinderen net een lang weekend vrij geweest. De reden van deze vrije dagen zijn toch altijd bijzonder. Een Goede

Nadere informatie

Nieuwsberichten 2 november 2015

Nieuwsberichten 2 november 2015 Nieuwsberichten 2 november 2015 Terugblik blubberrun Nat, sloten, weilanden, goed doel oftewel de blubberrun! Door de beeldende werving van de ouderraad deden ook dit jaar weer zo n 75 deelnemers (leerlingen

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015.

Bonifax. St. Bonifaciusschool Kloosterland 5 2242 JS Wassenaar 070-5116379 www.bonifaciusschool.nl ouders@bonifaciusschool.nl. Wassenaar, maart 2015. Bonifax Wassenaar, maart 2015. Beste ouders/verzorgers, Deze Bonifax is voor de maand maart 2015. Deze maand staat grotendeels in het teken van de projectweken met als afsluiting de open-huis-avond op

Nadere informatie

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 juni nummer 11

openbare basisschool DE UTSKOAT Nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 juni nummer 11 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school:

CBS de Wegwijzer schooljaar Nieuwsbrief nummer 2. Vrijdag 23 september 2016, week 38. telefoon school: CBS de Wegwijzer schooljaar 2016-2017 Nieuwsbrief nummer 2 Vrijdag 23 september 2016, week 38 telefoon school: 0597-531308 www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl Agenda Datum Activiteit 26 september s

Nadere informatie

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015

Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Nieuwsbrief 33 18 mei 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, We hopen, dat u samen met uw kinderen heeft genoten van de meivakantie. Deze week start de

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 04 Woensdag 7 oktober 2015 Agenda: Donderdag 8 oktober: Studiedag: kinderen vrij Maandag 12 oktober: Intekenen voor de oudergesprekken na de herfstvakantie Donderdag 15 oktober: Kinderboekenmarkt op de

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster

Kalender april en mei. Maandag 25 mei Tweede Pinksterdag (de kinderen zijn vrij) Dinsdag 26 mei Meester- en Juffendag, continurooster obs De Phoenix Week 21-2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Na twee weken vakantie gaan we er volop tegenaan tot het einde van dit schooljaar. De komende drie weken staan in het teken van CITO toetsen en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag

Uiltje gemist? kalender. Vrijdag.Waterdag 02 juli 2015 Jaargang 7- nummer 28 kalender Donderdag 2 juli Rapportage groepen 3 t/m 7 Vrijdag 3 juli Waterspektakel groepen 1 t/m 5 Vrijdag.Waterdag Morgen, vrijdag 3 juli, worden er voor de kinderen

Nadere informatie

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder!

CBS Joris de Witte. Nieuwsbrief november 2015. Geplande evenementen. Is dit nieuw(s)? Kopij inleveren: Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Nieuwsbrief november 2015 CBS Joris de Witte Alleen ga je snel(ler). Samen kom je verder! Jan Wolkerslaan 16 2343 BK Oegstgeest www.cbsjorisdewitte.nl T: 0715175410 Is dit nieuw(s)? Inderdaad! We hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik

Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016. Terugblik Nieuwsbrief obs De Tunnel Boomweidelaan 44 4423 AP SCHORE E-mail: school@obsdetunnel.nl Website: www.obsdetunnel.nl Nieuwsbrief 1 Datum: 3 september Schooljaar: 2015-2016 Start van het schooljaar en terugblikken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015

Nieuwsbrief 03. Woensdag 23 september 2015 Nieuwsbrief 03 Woensdag 23 september 2015 Agenda: Week van 28 september: Directie afwezig (Studiereis Finland) Maandag 5 oktober: Dag van de leraar Dinsdag 6 oktober: Opening Kinderboekenweek Woensdag

Nadere informatie

CBS De Paadwizer. Belangrijke data: Van de directie. Nieuwsbrief nr. 9 juli 2017

CBS De Paadwizer. Belangrijke data: Van de directie. Nieuwsbrief nr. 9 juli 2017 Nieuwsbrief 17-18 nr. 9 juli 2017 CBS De Paadwizer Willem Kroezestraat 6-B 8434 NN Waskemeer Tel: 0516-421075 Mail: cbsdepaadwizer@tjongerwerven.nl Van de directie De scholen zijn weer begonnen! Als laatste

Nadere informatie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie

Nr. 2015-2016. Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval. 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie Nr. 2015-2016 Belangrijke data: 5 februari schoolcarnaval 8 t/m 12 februari carnavalsvakantie 2 maart: meegeven resultatenoverzicht methode onafhankelijke toetsen 3 maart: retour opgave 10 min. gesprekken

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer

Nieuwsbrief 1 / 2. Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Bedankt! Telefoonnummer 21 maart 2016 Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) Beste ouders / verzorgers, Hierbij

Nadere informatie

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015

Geachte ouders/ verzorgers, Nieuwsbrief oktober 2015 CBS De Bron/ Christinaplaats Christinaplaats 1 3223XE Hellevoetsluis Telefoonnummer 0181 313638 E- mail: info@cbsdebron.vcodekring.nl Website: www.cbs-debrug.nl Nieuwsbrief oktober 2015 Geachte ouders/

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285 Weekbrief 27 e jaargang nummer 1014 Datum: 13-02-2015 Comeniusschool postadres: Website: www.comeniusschool.info Postbus 556 3700 AN Zeist Comeniusschool vestigingsadres: Zinzendorflaan 2-B 030-6917285

Nadere informatie

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis

Wij wensen iedereen nog twee goede laatste schoolweken toe! Christianne Ahuis 1 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. REDACTIE Rob van de Geer 3 3 rvdgeer@detandem.nl Op maandag tot 12:00 uur bereikbaar op school

Nadere informatie

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 41

SCHOOLNIEUWS JOSEFSCHOOL WEEK 41 Inhoud SCHOOL INFORMATIE... 2 Onderwerp: Verkeersveiligheid rondom de Josefschool... 3 Onderwerp: Ouderhulplijst... 5 OVERIGE INFORMATIE... 6 Onderwerp: Bibliotheek... 7 1 SCHOOL INFORMATIE 2 Onderwerp:

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014

D i g i t a l e n i e u w s b r i e f. Openbare basisschool Prof. Kohnstamm Nummer 1; schooljaar 2013/2014 VANUIT DE SCHOOLLEIDING Start nieuwe schooljaar Het nieuwe schooljaar is deze week van start gegaan. Op maandagmorgen waren er heel veel kinderen die zin hadden om weer naar school te gaan! Gelukkig want

Nadere informatie

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie!

Namens het gehele team van SBO Wending wensen wij u een fijne vakantie! Geachte ouders en verzorgers, Nieuwsbrief 7 schooljaar 2014-2015 Laatste nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 Volgende week is de laatste schoolweek van het schooljaar. Voor de schoolverlaters is het de afsluiting

Nadere informatie

Helen Parkhurst Ouder Info

Helen Parkhurst Ouder Info Helen Parkhurst Ouder Info Schooljaar 2012-2013 Nummer 01 Datum: 15 augustus 2012 Agenda augustus 2012 13 t/m 17 augustus: verkeersactie de scholen zijn weer begonnen 20 augustus: 19.30-20.30 uur OAK algemene

Nadere informatie

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school:

1Nieuwe leerlingen De volgende nieuwe leerlingen kwamen de afgelopen periode bij ons op school: Bladzijde 1 Geachte Ouders 28 mei 2014 Geachte Ouders Nieuwe leerlingen Verkiezingen Bladzijde 2 Verkiezingen Akkefietjes Avondvierdaagse Bladzijde 3 Fotograaf Verkeersdiploma Bladzijde 4 Verkeersdiploma

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 09 oktober nummer 8

NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 09 oktober nummer 8 NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & LEERLINGEN Schooljaar 2015/2016 09 oktober nummer 8 Agenda 09 oktober Schoolvoetbal finale jongens en meisjes 13 oktober Leerkrachten groep 1/2a en 1/2b hebben een studiemiddag

Nadere informatie

Vrijdag 04 november 2011

Vrijdag 04 november 2011 Vrijdag 04 november 2011 Het nationale schoolontbijt. Op donderdag 3 november begon onze schooldag heel gezellig en vooral gezond. Toen de kinderen de klassen binnen kwamen, stonden de tafels gedekt. Supermarkt

Nadere informatie

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september

Algemeen...1 nummer: 2014/ datum: 11 september 2014 Familieavond vrijdag 12 september Informatieavond maandag 15 september www.deoase-twello.nl nummer: 2014/2015-01 Inhoud Algemeen...1 Familieavond vrijdag 12 september... 1 Informatieavond maandag 15 september... 1 Aanwezigheid directeur... 1 Schoolgids... 1 Vakanties en studiedagen

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016

Bernardusschool. Agenda. Koningsspelen. Pasen. Nieuws uit de kleutergroepen. Groep 3. Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Weekbrief 1 t/m 8 april 2016 Bernardusschool Kooikerspad 2, 2382 EA Zoeterwoude www.rkbernardusschool.nl T: 071 54 21 600 Agenda Koningsspelen Vrijdag 22 april vieren we met de andere Zoeterwoudse scholen

Nadere informatie

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens

Nieuwsflits. Kalender: 15 oktober 2015. Ambrasoft/MijnKlas Thuisgebruik. Zorgvuldig omgaan met persoonlijke gegevens Nieuwsflits 15 oktober 2015 Kalender: Agenda: 16 oktober t/m 23 oktober: Herfstvakantie vrijdag 23 oktober: Houtdorp vrijdag 23 oktober: Multisportevent 1 november: Peuter/kleuterkerk Maandag 2 november:

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

nieuwsbrief Typelessen Gerritsen Afscheid OR-leden Even voorstellen Nummer 10, 20 juni 2014 Inhoud

nieuwsbrief Typelessen Gerritsen Afscheid OR-leden Even voorstellen Nummer 10, 20 juni 2014 Inhoud Inhoud Typelessen Gerritsen Afscheid OR-leden Even voorstellen Goede doelen actie Jaardag Formatie Schoolreis Theaterdag Vakantierooster 2014-2015 Formatie Schoolkamp groep 6/7/8 Rapportbesprekingen Volgende

Nadere informatie

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!!

Agenda september: Maandagmiddag 16 nov. heeft het team een gezamenlijke scholing. Alle leerlingen zijn deze dag om 12.00 uur vrij!! Pagina 1 NIEUWSBRIEF NO. 1 OBS DE BOUWSTEEN SCHOOLJAAR 2015 2016 0597-331570 11 SEPTEMBER 2015 Agenda september: Vooruitblik oktober: 13 okt. Oud papier lopen 14 okt. Nieuwsbrief 2 5-16 okt. Schoolbreed

Nadere informatie

WolderWeetje. Fruitdagen: Reminder Sparen voor de bieb! maandag 22 oktober Woensdag donderdag vrijdag

WolderWeetje. Fruitdagen: Reminder Sparen voor de bieb! maandag 22 oktober Woensdag donderdag vrijdag WolderWeetje maandag 22 oktober 2018 B ELANGRIJKE DATA Herfstvakantie 22-10-2018 t/m 26-10 -2018 Damtoernooi Informatie avond groep 8 VO zaterdag 3 november 19 november 2018 dinsdag 20 november (groep

Nadere informatie

Oudernieuws De Klaver mei 2018

Oudernieuws De Klaver mei 2018 Oudernieuws De Klaver mei 2018 P.C. basisschool De Klaver Klaverstraat 44, 3083 VH Rotterdam Postbus 55058, 3008 BE Rotterdam, tel. 010-4818340 Katendrechtse Lagedijk 186, tel. 010-4864666 Roerdomplaan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

Ook hebben we nieuwe leerlingen op school gekregen; Cas, Arwen, Danique, Rose en Janne. We wensen deze leerlingen een fijne tijd bij ons op school.

Ook hebben we nieuwe leerlingen op school gekregen; Cas, Arwen, Danique, Rose en Janne. We wensen deze leerlingen een fijne tijd bij ons op school. nr. 1 2018-2019 Start nieuwe schooljaar De verhalen van de fijne vakanties zijn weer uitgebreid besproken in de klassen. Zo te horen zijn deze omgevlogen. We hopen dat u net als uw kinderen heeft genoten

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin

Intro Geachte ouders/ verzorgers, Trefwoord Week 2 en 3 (9 t/m 20 januari): Een goed begin Intro Geachte ouders/ verzorgers, Wij kijken terug op een goed 2016, waarin we goede onderwijsresultaten hebben behaald met de kinderen en een veilige school zijn geweest voor leerlingen, teamleden en

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015

Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Schooljaar 2014-2015 Nummer4, 16 oktober 2015 Kalender: 21 okt Inloopochtend CJG voor ouders, 8.30 9.30 uur 21 okt Ouderavond Kanjeren 22 okt Groep 6 gaat naar MEC, tentoonstelling Dino s 23 okt Verjaardag

Nadere informatie

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03

Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Jaargang 25.03 02 okt. Versieren school thema herfst werkgroep ouders 05 okt. Dag van de leraar 05 okt. Informatieavond 1 e Communie. Aanvang 19.30 uur 07 t/m 18 okt. Kinderboekenweek.

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Weekjournaal nr Schoolreis

Weekjournaal nr Schoolreis nr. 2 2018-2019 Schoolreis Donderdag 13 sept zijn de groepen 1 tot en met 5 naar het Sprookjeshof in Zuidlaren geweest We hebben eerst wat met elkaar gedronken, met een koekje erbij. Toen konden de kinderen

Nadere informatie

Volg ons nu ook op Twitter

Volg ons nu ook op Twitter Volg ons nu ook op Twitter Weeknieuws nr.6 13 oktober 2017 19 oktober Inloop kinderboekenweek 14.00 tot 15.00 uur 23 t/m 29 oktober Herfstvakantie 10 november St. Maartenoptocht 28 november Voorlichtingsavond

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Sprankelnijs IN DIT NUMMER: VOORWOORD

Sprankelnijs IN DIT NUMMER: VOORWOORD Sprankelnijs VOORWOORD Bezoek- en postadres Felixwei 17 9051 KE STIENS 058 257 1225 sprankel@cbog2.nl www.cbs-desprankel.nl 8 oktober 2015 Jaargang 15 nr. 2 IN DIT NUMMER: 1 Voorwoord 2 Aktie Schoenendoos

Nadere informatie