AKTIVITEITENVERSLAG 2002

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AKTIVITEITENVERSLAG 2002"

Transcriptie

1 vzw MARANDY asbl 60 avenue J.DUBRUCQ laan Bruxelles 1080 Brussel Bank Banque Tel/Fax : AKTIVITEITENVERSLAG 2002 INHOUD Inleiding Beschrijving van de technische moeilijkheden Financiële middelen Lopende projecten Algemene databank Multimedia encyclopedie Informatieblad Intergenerationele uitwisseling Nieuwe verwezenlijkingen De verenigingsprijs De aktiviteiten op Het dagelijks leven van Afrikanen op Nieuwe projecten De identiteitskaart op video Herinneringen van Afrikanen Toekomstige projecten Afrikaanse boekenbeurs op internet Genealogische databank Werken in het Nederlands Conclusie Bijlagen I. Lijst van de projecten II. Ledenlijst III. Resultatenbalans 2002 IV. Begroting Verslag Gotha Henri ERUMBA 15/03/2003 Met de hulp van Rita Devriese (Foyer vzw)

2 2 Inleiding Marandy stuit voortdurend op moeilijkheden van verschillende aard: - Technische problemen (informatica), - motivatie van de leden, - zoektocht naar partners, - zoektocht naar financiële middelen. Telkens proberen we deze moeilijkheden het hoofd te bieden. Zo zijn nieuwe projecten in Marandy eigenlijk slechts oude projecten die herschreven werden als antwoord op hindernissen die we onderweg tegenkwamen. Beschrijving van de technische moeilijkheden De internetprovider Planet Internet waarmee we eerst een contract sloten, had ons de garantie gegeven dat we via hun server de software zouden kunnen gebruiken die we toen ontwikkeld hadden (augustus 2001). Toen we echter onze software wilden downloaden via hun server (januari 2002), werd ons dit verboden omwille van veiligheidsredenen. Ze stelden ons alternatieve software voor. We moesten testen of die geschikt was voor onze gebruiksvoorwaarden. Dit was echter niet mogelijk zonder die software eerst te kopen. We hebben geïnformeerd hoe we ons dilemma konden oplossen en men heeft ons vrije software aangeraden (die kan men gebruiken voor niet winstgevende doeleinden zonder gebruiksrechten te moeten betalen). Gezien onze toenmalige internetprovider dit soort software niet aanbood, zijn we overgegaan naar de concurrentie, namelijk Belgacom Skynet. Het zoeken naar informatie, het bestuderen van de nieuwe software, het aanpassen van wat we reeds ontwikkeld hadden en het overschakelen naar een andere provider heeft geduurd tot december Het beheer van de gegevens op onze website ( gebeurt door PHPsoftware voor de lay-out en MySQL voor het eigenlijke beheer. Dit kost ons jaarlijks ongeveer (zie begroting 2003). Financiële middelen Sinds 2000 kent de dienst Permanente Vorming van het Ministerie van de Franse Gemeenschap ons jaarlijks een vast bedrag toe voor de ontwikkeling van de projecten die we hun voorleggen. Sinds 2001 krijgen we eveneens een jaarlijkse subsidie van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie voor het beheer van Marandy. Dankzij deze middelen kunnen we onze internetverbinding behouden die jaarlijks ongeveer kost en die noodzakelijk is voor de werking van onze projecten. We hebben een aanvraag tot erkenning als culturele instelling ingediend bij de Minister van Financiën Didier REYNDERS. We wilden onze zoektocht naar financiële middelen uitbreiden naar de profitsector. Deze aanvraag werd tot op heden niet ingewilligd. Ze stuit op verzet van de Minister van Wetenschappelijk Onderzoek, Charles PICQUE, die de Minister van Financiën moet adviseren.

3 3 De administratief ambtenaar van Financiën heeft onze uitgaven geanalyseerd en onze aanvraag ontvankelijk verklaard. Maar de ambtenaar van de Minister van Wetenschappelijk Onderzoek stelde dat dat enkel kan als onze uitgaven culturele uitgaven zijn. Hij beschouwt ze echter als werkingsuitgaven. Welke culturele activiteit we dus ook organiseren, deze ambtenaar zal haar als onbestaande beschouwen, zolang er geen duidelijke boekhoudkundige referenties zijn (en dat is vaak het geval als je met vrijwilligers werkt). We proberen de Multimedia Encyclopedie van Afrikanen zo goed mogelijk te ontwikkelen. Het resultaat kan bekeken worden op Desondanks bestaat deze Encyclopedie volgens de Minister van Wetenschappelijk Onderzoek dus niet. Lopende projecten De algemene databank (sociale, economische en culturele gegevens) Projectverantwoordelijke :. Na een aantal technische moeilijkheden (zie hoger) is dit project nu volop aan de gang. We hopen het volledig af te ronden tegen juli 2003 (bijvoorbeeld het online updaten). Dan zullen we de verwijzing naar de website invoegen in de belangrijkste zoekrobots. Dat zal ongeveer 2 maanden in beslag nemen. Om de «publicatie» van de databank uit te breiden, hebben we contact opgenomen met : - de bibliotheek «Black Label» ( - Antwerpen) - de Afrika-boekhandel «Soumbala» ( - Prades le Lez Frankrijk) Doel was een partnerschap op te richten dat ons zou toelaten een deel van hun cataloog te gebruiken. We hebben een principeakkoord bereikt. Er moet echter een software ontwikkeld worden om de gegevens op hun website te integreren in onze files. Partners vzw Regionaal Integratiecentrum Foyer Brussel vzw Intec-Brussel en de steun van de Dienst Permanente Vorming van het Ministerie van de Franse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad. De multimedia encyclopedie van Afrikanen Projectverantwoordelijke :. Zelfde opmerkingen als voor de databank algemene gegevens. De partner «Recall» (Pr Kabuta) wordt onafhankelijk van de Universiteit van Gent vanaf april De zetel wordt overgebracht naar Mbuji May (Congo Kinshasa) en wordt voor 2 jaar gefinancierd. Samen met de Pr Kabuta bekijken we de taakverdeling en vooral de beschrijving van de prioriteiten in de mate dat het centrum Recall beschikt over specifiek personeel om te werken op de Afrikaanse talen (met name informatici). Deze encyclopedie zal bestaan uit woorden of uitdrukkingen waarvoor telkens een definitie gevraagd zal kunnen worden, een contextbepaling, grammaticale informatie, synoniemen, homoniemen, vertalingen (met een keuze aan talen) en etymologische informatie.

4 4 Op dit moment is de encyclopedie beperkt tot een lexicon van 10 talen : Afrikaans (2747), Bambara (5), Creools (231), Frans (9108), Lingala (492), Luganda (100), Malgache (7636), Nederlands (1475), Tshiluba (2272), Wolof (573) Het cijfer komt overeen met het aantal geregistreerde woorden en uitdrukkingen. De aktieve functies zijn : - homoniem We hebben een fonetisch analysealgoritme aangepast om zo homoniemen te bepalen. Aangezien het algoritme uit het Engels komt, zijn de resultaten niet perfect. Daarom hebben we Pr Kabuta gevraagd of hij een programma kent dat beter aangepast is aan Afrikaanse talen. We wachten op zijn antwoord. - vertaling We hebben een eenvoudige software ontwikkeld om Afrikaanse talen te vertalen door toepassing van de regel van drie. Het resultaat kan variëren naargelang de combinatie van talen. Van het Frans naar het Creools is er bijvoorbeeld maar 2% kans een vertaling te vinden. Partners Recall vzw Regionaal Integratiecentrum Foyer Brussel vzw Intec-Brussel en de steun van de Dienst Permanente Vorming van het Ministerie van de Franse Gemeenschap en de Vlaamse Gemeenschapscommissie van Brussel-hoofdstad. Het informatieblad «Tam-Tam EurAfricain» (TTEA) Projectverantwoordelijke: Mabita José. Het eerste nummer (n 00) kwam uit in januari Het verschijnt tweemaandelijks dus in 2002 zijn er 6 nummers uitgegeven. De eerste vier nummers hebben geleidelijk de lijn van het tijdschrift bepaald : TTEA wil het tijdschrift van het Afrikaanse verenigingswerk in Europa zijn. We onderzoeken onder andere de mogelijkheid om TTEA te publiceren op internet. Het tijdschrift zal evenwel nog op papier te verkrijgen zijn. Voor de publicatie op internet, gebruiken we SPIP-software ( met vrije toegang. Dit zal in september 2003 klaar zijn. Team (redacteurs en medewerkers) : Mabita José, Sidibé Salif, Kasongo François, Jean-Jacques Beyne, Tshombe Joseph, Boma Heni, Abou Diarra, Mukota Muteba, Erumba Henri. Partnerschap vzw Regionaal Integratiecentrum Foyer Brussel en de steun van de Dienst Permanente Vorming van het Ministerie van de Franse Gemeenschap. Intergenerationele uitwisseling Projectverantwoordelijke: Ngono Nkuta Hélène. Dit project werd, na heel wat moeilijkheden, gerealiseerd in augustus 2002 (zie het evaluatierapport «Intergenerationele uitwisseling Audiovisuele vorming»).

5 5 Het aanvankelijk idee, zoals voorgesteld in het aktiviteitenverslag van 2002, werd aangepast tijdens het verloop van het project. In zijn huidige vorm gaat het om maandelijkse bijeenkomsten tussen ouderen en jongeren waarbij alle mogelijke onderwerpen aan bod komen. Soms krijgen de jongeren vorming over de Congolese keuken. Sommige bijeenkomsten worden gefilmd en bewaard voor het archief. Deze aanpassing kwam er door het evaluatierapport (zie evaluatierapport Intergenerationele uitwisseling Audiovisuele vorming) en ook omdat Marandy over een ruimte beschikt waar deze activiteit autonoom kan plaatsvinden. Team Ngono Nkuta Hélène, Erumba Henri en enkele moeders van vzw Lisanga ya ba Mama. Partnerschap vzw Lisanga ya ba Mama en de steun van de Dienst Permanente Vorming van het Ministerie van de Franse Gemeenschap. Nieuwe verwezenlijkingen De verenigingprijs (TTEA PRICES) Dit project werd voorgesteld door José Mabita. Projectverantwoordelijke : José Mabita. Filosofie TTEA PRICE is een ontmoetingsmoment voor het verenigingsleven buiten een precies afgebakend thema. Het gaat erom de sfeer te proeven die heerst in het milieu, buiten conferenties, culturele manifestaties, enz Het is de vereniging die zichzelf leven inblaast. Als Brussel aanvankelijk uitgebreid vertegenwoordigd zal zijn, mag dat niet ten koste gaan van regionale verenigingen. Ook zij moeten kunnen komen. Op termijn zou men werk kunnen maken van regionale TTEA PRICE. TTEA PRICE geeft : - een certificaat van erkende vereniging (symbolisch) aan alle vertegenwoordigde verenigingen. - een lijst van Afrikaanse verenigingen aan alle vertegenwoordigde verenigingen. Praktisch Er worden 5 finalisten geselecteerd uit deze ontmoeting van verenigingen. Zij gaan naar de finale van de AFRICAN AWARDS, waar een laureaat een beloning zal ontvangen uit handen van de: Ebbenhouten Schoen (ACPro). Manager van het jaar (BAM). Student van het jaar ( UNABEL). Team Mabita José, Sidibé Salif, Kasongo François, Jean-Jacques Beyne, Boma Heni, Abou Diarra, Mukota Muteba, Erumba Henri. Partners AMA : contact met Priester Musuvaho Paluku, voorzitter van de vereniging. IHAD : contact met Amisi Y. Joseph, voorzitter van de vereniging. BAM : contact met O. Kombila, voorzitter van de vereniging. ACPro : contact met Muteba Maurice, voorzitter van de vereniging. De vrienden van Wetchi : filmen de gebeurtenissen. En de steun van Regionaal Integratiecentrum Foyer Brussel vzw Dar Al Amal vzw

6 6 De aktiviteiten op Projectverantwoordelijke : ERUMBA Gotha henri. Op de Marandy-website wordt een plaatsje gereserveerd voor verslagen van de voorbije aktiviteiten van Afrikanen in België. We vragen ook foto s door te geven en een samenvatting. We hopen elke maand de voorpagina te kunnen veranderen. Ze worden telkens een jaar bewaard. Het dagelijkse leven van Afrikanen op Projectverantwoordelijke : ERUMBA Gotha henri. Op de Marandy-website wordt maandelijks een plaatsje gereserveerd voor 4 à 5 foto s die het dagelijkse leven van Afrikanen in België weergeven. We beschikken over een dertigtal zwart-wit foto s van de tentoonstelling gerealiseerd door vzw Lisanga ya ba Mama. We zullen die gebruiken in afwachting van fotografen die ons hun werk voorstellen. Nieuwe projecten De identiteitskaart op video Dit project werd voorgesteld door. Projectverantwoordelijke :. Dit project vloeit voort uit de ontwikkeling van de databank op internet. Door de technologische ontwikkeling van internet heeft er zich intussen een heel mediagamma op verspreid (tekst en beeld). Zelfs de meest precieze beschrijving van een organisatie en haar activiteiten heeft, in de huidige wereld van communicatie, niet hetzelfde effect als een beeld. We zoeken dus een techniek die ons in staat stelt om in maximum 5 minuten een organisatie voor te stellen op video. Deze studie omvat zowel de uitvoering als de voorstelling zodat er enige vorm van standaardisatie is. Deze standaardisatie is nodig om vergelijkingselementen te hebben. Zo wordt de wedijver tussen organisaties aangewakkerd en kunnen ze beter op elkaar afgestemd worden. Herinnering van Afrikanen in België Dit project werd voorgesteld door. Projectverantwoordelijke :. Dit project is een aangepaste versie van Geschiedenis van Afrikanen in België. Het is niet eenvoudig de geschiedenis van Afrikanen in België weer te geven (we hebben verschillende mogelijke partners aangesproken die de uitnodiging tot samenwerking hebben afgeslagen). Toch is er nood aan een soort archief van het leven van Afrikanen. Daarom hebben we gedacht aan de meest bescheiden manier om het toch voor elkaar te krijgen. We hebben de ouderen voorgesteld hun leven te vertellen. We zullen hun getuigenis zo filmen dat het document later bewerkt kan worden.

7 7 Toekomstige projecten Afrikaanse boekenbeurs op internet Dit project werd voorgesteld door. Projectverantwoordelijke:. Zie aktiviteitenrapport 2001 Genealogische databank Dit project werd voorgesteld door. Projectverantwoordelijke:. Zie aktiviteitenrapport 2001 Werken in het Nederlands Toen wij op de databank in 1999 begonnen te werken, kregen wij alleen hulp van Vlamingen (Mw Lauredanna Marchi de Foyer, Mr Karl Demeyer de DigitaalBrussel, Mr Ludo Catoor de Foyer-Intec ou Mr Philip Degelin de ICCM). De Franstaligen die we kenden, waren niet geïnteresseerd. Toen hebben wij Marandy gesticht, met statuten in het Nederlands, al is de helft Franstalig. Heden, na drie jaren, moeten we de werkelijkheid werken: 1. de doelgroep is voral Franstalig 2. de anderen, die geïnteresseerd zijn met wat we doen spreken Frans, Engels en soms Nederlands, zodat wij niet genoeg Nederlandstalig hebben in onze omgeving. Oplossing zoeken is niet alleen werken met Vlaamse verenigingen. Wij moeten Vlamingen vinden die met onze ontwerpen meegaan. Spijtig, is het niet zo gemakkelijk. Marandy is een vereniging met technische ontwerpen (databank, encycolpedie, etc ) en autochtone vrijwilligers hebben liever Afrikaanse cultuur of sociale werk (namelijk met vreemdelingen). Daarom willen wij dit jaar bij de gemeenschapscentrum VaartKapoen aansluiten. Conclusie Marandy hecht heel veel belang aan het partnerschap met organisaties. De meerderheid van de projecten gaat in die richting. De informatie die verzameld werd voor de Databank of die verspreid werd via het tijdschrift TTEA, geeft dit aan. Wat we doen in Marandy is bovendien een soort sociale investering. En een investering kan slechts een meerwaarde hebben na een bepaalde periode. Jammer genoeg is al dat werk niet erg spectaculair. In de huidige wereld van communicatie wordt niet erkend wat niet zichtbaar is. Ofwel moeten we ons toeleggen op het zichtbaar maken van onze akties en dat zal zeker ten koste gaan van het eigenlijke werk, ofwel doen we verder zoals we bezig zijn en zoeken we telkens oplossingen voor de hindernissen naargelang we die tegenkomen. Dit is dus het dilemma waar we voor staan en waar we vooralsnog geen definitief antwoord op vinden.

8 8 BIJLAGEN I. Projectenlijst 1. Algemene databank 2. Multimedia encyclopedie 3. Staamboom databank 4. Internet boekenbeurs 5. Informtie blad Tam-tam EurAfrika 6. Intergenerationele uitwisseling 7. Identiteitskaart op video 8. Verenigingsprijs 9. Herrinering van Afrikanen Etat In standby In standby Gedeeltelijk in uitvoering II. Ledenlijst 1. Amorin Bertin 2. Beyne Jean-Jacques 3. Boma Omena Henri 4. Diarra Abou 5. Erumba Anny-Hélène 6. Erumba Banama Cécile Erumba Jean-Claude 9. Erumba Mokwango Monde Leden 10. Erumba Sylvain 11. Kasongo Mulenda François 12. Mabita Ma Motingiya (José) 13. Mukota Muteba Mbayo Maurice (Moro) 14. Ngono Nkuta Hélène 15. Ossime Joséphine (Zouzou) 16. Sidibe Salif 17. Toure Lassine 18. Tshombe Kayomb Joseph Diarra Abou Erumba Banama Cécile Mukota Muteba Mbayo Maurice Kasongo Mulenda François Voorzitter Ondervoorzitter Penningmeester Penningmeester Secretaris

9 9 Algemene databank Multimedia encyclopedie Identiteitskaart op video Informatieblad «Tam-Tam EurAfrika» Herinnering van Afrikanen in Belgie Intergenerationnele uitwisseling Leden versus hun steunen Activiteiten op Dagelijks leven van Afrikanen op Verenigingprijs Tam-Tam EurAfrika Prices Erumba Jean-Claude Mabita Ma Motingiya Beyne Jean-Jacques Diarra Abou Boma Omena Henri Kasongo Mulenda François Sidibe Salif Tshombe Kayomb Joseph Mukota Muteba Mbayo Maurice Ngono Nkuta Hélène Mabita Ma Motingiya Beyne Jean-Jacques Diarra Abou Kasongo Mulenda François Sidibe Salif Mukota Muteba Mbayo Maurice III. RESULTATENBALANS 2002 Aansluiting Internet UITGAVEN 512,78 Lidgeld INKOMSTEN 124,24 Website beheer Intergenerationnele uitwisseling Maison du Conte Feda Lisanga ya ba Mama Vorming anders 1.312,50 813,00 360,00 75,00 75,00 153,00 Subsidie VGC Franse Gemeenschap Tam-Tam EurAfrika Abonnement 4.577, , ,00 275,00 Tam-Tam Eurafrika (steun van Foyer vzw niet geboekt) Andere kosten Vertalingen Anders (papierhandel, verplaatsing, telefoon, etc ) 186,57 873,38 450,00 423,38 Over te brengen (2003) ,18 TOTAAL 3.698,

10 10 IV. BEGROTING 2003 UITGAVEN Tam-Tam EurAfrika 630,00 uitgave 6 nummer Afzending 480,00 Internet site 1.210,00 Aansluiting Hosting 720,00 490,00 Intergenerationele uitwisselingen 400,00 Ontmoetingen 250,00 Video archief Identiteitskarten op video 350,00 Materiaal lening (Franse Gem.) Video dosjes 100,00 Verplaatsing 100,00 Herinneringen van Afrikanen 700,00 Materiaal lening (Franse Gem.) 350,00 Video dosjes 200,00 Verplaatsing TTEA Prices 125,00 Algemeen kost 7.500,00 Huur Secretariaat 6.500, ,00 INKOMSTEN Bedrag 2002 Lidgeld 2003 Lidgeld uitstel (vorige jaren) Subsidie VGC Hulp van Foyer vzw voor 3 nummer van Tam-Tam Abonnement Tam-Tam EurAfrika 1.278,18 175,00 977,00 240,00 275,00 TOTAAL , ,18 Totaal beschikbare inkomsten: Te vinden inkomsten: 3.095, ,82

WERKINGVERSLAG. 1 ste semester 2002. Inhoud

WERKINGVERSLAG. 1 ste semester 2002. Inhoud vzw MARANDY asbl 60 avenue J.DUBRUCQ laan Bruxelles 1080 Brussel Bank 000 065942 17 Banque www.marandy.be marandybe@pi.be WERKINGVERSLAG 1 ste semester 2002 Inhoud Inleiding Huidige moeilijkheden Huidige

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG 2001

WERKINGSVERSLAG 2001 WERKINGSVERSLAG 2001 Inhoud Inleiding Financiële middelen Projecten in realisatie Algemene databank Multimedia-encyclopedie Informatieblad De geschiedenis van de Afrikanen in België Nieuwe projecten Afrikaanse

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG 2004

WERKINGSVERSLAG 2004 vzw MARANDY asbl 60 avenue J.DUBRUCQ laan Bruxelles 1080 Brussel Bank 000 065923 17 Banque Tel/Fax :+32.2.219.72.68 www.marandy.be info@marandy.be WERKINGSVERSLAG 200 Inhoud Inleiding e of gerealiseerde

Nadere informatie

Werkingsverslag - augustus 2001

Werkingsverslag - augustus 2001 vzw MARANDY asbl 60 avenue J.DUBRUCQ laan Bruxelles 1080 Brussel Bank 000 0659423 17 Banque Tel/Fax :+32.2.219.72.68 www.marandy.be - info@marandy.be Werkingsverslag - augustus 2001 Inleiding Marandy bestaat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES 2012 Terug te sturen, ingevuld en ondertekend, vóór 29 februari 2012 naar het Sportdienst Kroninglaan 65 te 1200 Brussel of via mail l.roussel@woluwe1200.be Naam van de

Nadere informatie

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel

Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Gallaitstraat 86 bus 12 I 1030 Brussel I 02 244 93 39 I info@defederatie.org www.defederatie.org Hoofdstuk 1. - Naam, zetel, doel Art. 1. De vereniging draagt de naam De Federatie Sociaal-Cultureel Werk

Nadere informatie

HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS

HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS IN EEN WERELD IN VERANDERING, HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS OPROEP VOOR PROJECTEN 2016 AWARDSPROGRAMMA 4 INLEIDING 6 BELANGRIJKSTE BEOORDELINGSCRITERIA VORMING VAN KANSARME

Nadere informatie

HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS.

HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS. IN EEN WERELD IN VERANDERING, HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN OOK EEN PLAATS. OPROEP VOOR PROJECTEN 2017 AWARDSPROGRAMMA IN EEN WERELD IN VERANDERING, HEBBEN KINDEREN EN JONGEREN IN MOEILIJKHEDEN

Nadere informatie

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation De Awards van Foundation Steun aan educatieve projecten voor kinderen en jongeren in moeilijkheden Oproep voor projecten 2015 http://foundation.bnpparibasfortis.be Oproep voor projecten 2015 Awards-programma

Nadere informatie

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur

DECREET. houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur VLAAMS PARLEMENT DECREET houdende de erkenning en de subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur HOOFDSTUK I Algemene bepalingen Artikel 1

Nadere informatie

VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST VERORDENING 02/11 HOUDENDE ERKENNING VAN DE GEMEENSCHAPSRADEN EN VAN DE VZW S GEMEENSCHAPSCENTRUM IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.- Deze verordening regelt

Nadere informatie

studiebeurs Voorwaarden voor het secundair onderwijs

studiebeurs Voorwaarden voor het secundair onderwijs studie beurs Studeren kost geld: cursussen, een kot, inschrijvingsgeld,. Een studiebeurs kan helpen. Velen laten die kans liggen. Misschien is het voor jou toch de moeite om een aanvraag in te dienen.

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN

FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN GEMEENTEBESTUUR SINT-AGATHA-BERCHEM FORMULIER VOOR DE AANVRAAG VAN TOELAGEN A. INLICHTINGEN BETREFFENDE DE VERENIGING Volledige naam van de vereniging:...... Maatschappelijke zetel:... 1082 Brussel...

Nadere informatie

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation Oproep voor Pr ojecten 2013 Steun aan educatieve projecten voor kinderen en jongeren in moeilijkheden http://foundation.bnpparibasfortis.be Oproep voor Projecten

Nadere informatie

Buurtwandeling Oud- Molenbeek

Buurtwandeling Oud- Molenbeek Buurtwandeling Oud- Molenbeek Inhoud BUURTWANDELING PARTNERS Erasmushogeschool Brussel... 3 Lasso... 3 JES... 4 Jongeren uit de buurt... 5 Nabil... 5 Kalifa... 5 Buurtorganisaties... 6 Smoners vzw... 6

Nadere informatie

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation

De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation De Awards van BNP Paribas Fortis Foundation Oproep voor projecten 2014 Steun aan educatieve projecten voor kinderen en jongeren in moeilijkheden http://foundation.bnpparibasfortis.be Gelieve deze brochure

Nadere informatie

Gecoördineerde tekst:

Gecoördineerde tekst: Gecoördineerde tekst: Decreet van 27 oktober 1998 houdende de erkenning en subsidiëring van organisaties voor volkscultuur en de oprichting van het Vlaams Centrum voor Volkscultuur (B.S.22-12-1998) Decreet

Nadere informatie

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking

Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van verenigingen met een specifiek educatieve werking HOOFDSTUK I - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

Voorwaarden voor het secundair onderwijs

Voorwaarden voor het secundair onderwijs studie beurs Koken kost geld. En studeren ook. Een studiebeurs kan helpen. Velen laten die kans liggen. Misschien is het toch de moeite om een aanvraag in te dienen. De reglementering voor het hoger onderwijs

Nadere informatie

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011

DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 GEZINSBOND vzw DRAAIBOEK VOOR PLAATSELIJKE BESTUURSVERKIEZINGEN 2010-2011 Vooraf De verkiezingen op plaatselijk vlak zullen plaatshebben tussen 15 oktober 2010 en 15 maart 2011. Deze tijdspanne van vijf

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant BIJLAGE CONVENANT VRIJWILLIGERSWERK IN UITVOERING VAN HET PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN EN DE PROVINCIES TIJDENS DEZE LEGISLATUUR Motivering

Nadere informatie

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen

INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen INTERNATIONALE SAMENWERKING AANVRAAGFORMULIER Internationale uitwisselingen Internationale uitwisselingen tussen Aalsterse verenigingen en groepen/verenigingen in andere landen kunnen bij de betrokken

Nadere informatie

Situaties waarin het gebruik van een vreemde taal werd toegestaan buiten de wettelijk voorziene uitzonderingsgevallen

Situaties waarin het gebruik van een vreemde taal werd toegestaan buiten de wettelijk voorziene uitzonderingsgevallen 1 Situaties waarin het gebruik van een vreemde taal werd toegestaan buiten de wettelijk voorziene uitzonderingsgevallen 1. Adviezen van de Vaste Commissie voor Taaltoezicht nr. 27.040 van 2 september 1995.

Nadere informatie

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL

BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN. Vereniging Zonder Winstoogmerk. Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL BELGISCHE VERENIGING VAN FARMACEUTISCHE ARTSEN Vereniging Zonder Winstoogmerk Wedrennenlaan 5 bus B1 1050 BRUSSEL Naam STATUTEN Art. 1. De "Belgische Vereniging van Farmaceutische Artsen" (BEVEFA), in

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Het subsidiereglement van de Gemeentelijke Culturele Raad Wichelen heeft

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 1 Algemene vergadering 1.1. Toetreding en ontslag Huishoudelijk reglement 1.1.1. Elke aanvraag voor toetreding tot Heemkunde Oost-Vlaanderen vzw dient gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Nadere informatie

De vereniging, gemeenschapscentrum Pianofabriek genaamd, is een vereniging zonder winstoogmerk.

De vereniging, gemeenschapscentrum Pianofabriek genaamd, is een vereniging zonder winstoogmerk. De algemene vergadering van 21/10/2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigingen

Nadere informatie

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Benaming 3 2. Zetel 3 3. Doel 3 4. Duur 3 5. Leden 4 6. Bijdrage 4 7. Uittreding 4 8. Raad van Bestuur 4 9. Bevoegdheid

Nadere informatie

UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN

UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN UNIVERSITEITEN IN VLAANDEREN In Vlaanderen is er een universiteit in elke provincie, maar je kan niet alle opleidingen aan elke universiteit volgen. Wat kan je waar studeren? Bron: www.ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2018 2023 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Stukje geschiedenis... 2 Hoe staan we er nu voor... 3 1. Financiën... 3 2. Ledenbestand... 3 3. Inzet vrijwilligers... 3 4. Bibliotheek... 3 5. Blad WEVEN,

Nadere informatie

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Koninklijke Belgische Ruitersportfederatie KBRSF VZW HUISHOUDELIJK REGLEMENT Goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 26 mei 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KONINKLIJKE BELGISCHE RUITERSPORTFEDERATIE

Nadere informatie

Selectielijst PACKED vzw

Selectielijst PACKED vzw Selectielijst PACKED vzw Versie Datum Bewerkingen Auteur 1 21.08.2013 Eerste kladversie Alina Saenko 2 29.08.2013 Finale versie Alina Saenko 1. Algemeen bestuur 1.1 Statutaire documenten 1.1.1. Oprichting

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016. Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES WELZIJN 2016 Algemene directie Welzijn, Gezondheid en Gezin Datum ontvangst (wordt door de administratie ingevuld): Naam van de organisatie : Gevraagd bedrag:. Hoe de aanvraag

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES GEZONDHEID 2016

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES GEZONDHEID 2016 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST V L A A M S E G E M E E N S C H A P S C O M M I S S I E AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIES GEZONDHEID 2016 Naam van de organisatie : Adres : Telefoon : Dit formulier omvat 2 delen:

Nadere informatie

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012

Koninklijke Liberty Yacht Club vzw. Thonetlaan Antwerpen Statuten. 24 maart 2012 Koninklijke Liberty Yacht Club vzw Thonetlaan 131 2050 Antwerpen 03 219 06 82 www.klyc.be info@klyc.be Statuten 24 maart 2012 Gesticht op 10 april 1934 als Arbeidersvereeniging voor Watertoerisme. Benaming

Nadere informatie

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD.

STATUTEN. De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. STATUTEN TITEL I Naam Zetel Doel Artikel 1 De vereniging zonder winstoogmerk (vzw) wordt genoemd: Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen, afgekort VAD. Artikel 2 De zetel van de vereniging is

Nadere informatie

Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw

Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw Privacyverklaring K.S.O.V.A. vzw Koninklijke ScheidsrechtersOvereenkomst van Antwerpen vzw (kortweg K.S.O.V.A. vzw) hecht veel belang aan de bescherming van de persoonsgegevens van haar leden. Daarom doen

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control.

STATUTEN. Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc Traffic Control. STATUTEN Titel I Oprichting, doel en zetel van de vereniging Artikel 1 Oprichting Te Brussel, Traffic Control, zaal Alfa, werd op 27 maart 2008 een zaalvoetbalvereniging opgericht onder de benaming zvc

Nadere informatie

Versie 11 juli Bekijk deze pagina regelmatig voor de meest recente versie.

Versie 11 juli Bekijk deze pagina regelmatig voor de meest recente versie. Privacy Versie 11 juli 2019. Bekijk deze pagina regelmatig voor de meest recente versie. Wij vinden de bescherming van uw persoonsgegevens belangrijk Wij hechten groot belang aan de bescherming van de

Nadere informatie

Maison BILOBA Huis. Basisideeën

Maison BILOBA Huis. Basisideeën Maison BILOBA Huis Basisideeën Goed wonen E.MM.A biedt woongelegenheid aan senioren uit de buurt rond de Brabantstraat, om hen in staat te stellen een beter leven te leiden in hun buurt. Het BILOBA Huis

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD

VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD STUK 459 (2011-2012) Nr. 1 VLAAMSE GEMEENSCHAPSCOMMISSIE DE RAAD ZIT TING 2011-2012 17 NOVEMBER 2011 VOORSTEL VAN RESOLUTIE van mevrouw Elke ROEX betreffende het waarborgen van het recht op kinderopvang

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT NATUURPUNT TURNHOUTSE KEMPEN 1. Draagwijdte 1.1 Dit huishoudelijk reglement regelt de interne werking van de afdeling Turnhoutse Kempen van Natuurpunt vzw. De bepalingen zijn aanvullend

Nadere informatie

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD

Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD p/a Molenstraat 5 2310 Rijkevorsel Gemeente Rijkevorsel HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTUURRAAD Goedgekeurd door de cultuurraad op 26 november 2008. Goedgekeurd op de Gemeenteraad van 17 december 2008 Hoofdstuk

Nadere informatie

Willemsfonds Jeugdkring Lokeren ( ) Inventaris van het archief ( )

Willemsfonds Jeugdkring Lokeren ( ) Inventaris van het archief ( ) Willemsfonds Jeugdkring Lokeren (1935-1960) Inventaris van het archief (1935-1948) Willemsfonds Jeugdkring Lokeren (1935-1960) Inventaris van het archief (1935-1948) Deze inventaris kan online geconsulteerd

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING

ACTIES DIE BETREKKING HEBBEN OP DE PROGRAMMAONTWIKKELING BI JLAGE Bijlage nr. 04/ 02 Besluit houde nde het indiene n van de VGC actieplanne n 2005 Cultuur, Cultuurce ntrum Brussel, Hoofdstedelijke Ope nbare Bibliotheek en Streekgericht Bibliotheekbeleid met

Nadere informatie

3 ministers : de Leden van het Verenigd College, bevoegd voor het beleid inzake Bijstand aan personen;

3 ministers : de Leden van het Verenigd College, bevoegd voor het beleid inzake Bijstand aan personen; 15 OKTOBER 1998. Besluit van het Verenigd College betreffende de erkenning, de opleiding van het personeel en de kostprijs van de bemiddeling van de instellingen voor schuldbemiddeling. HOOFDSTUK I. -

Nadere informatie

Belgian Ergonomics Society

Belgian Ergonomics Society Belgian Ergonomics Society Verslag BES nationaal Datum: 22 september 2014, 15-17u Plaats: Brussel, FOD WASO Verslag: Nathalie Cock (vertaald door Roeland Motmans) V Roeland Motmans X Alain Piette V Stephan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw

Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw Huishoudelijk reglement Brug-IT vzw Voorliggend huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de VZW Wijzigingen aan dit reglement kunnen door de algemene vergadering worden aangebracht

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING van KLJ & Groene Kring VZW

PRIVACY VERKLARING van KLJ & Groene Kring VZW PRIVACY VERKLARING van KLJ & Groene Kring VZW Vooraf KLJ & Groene Kring vzw hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens (en dat uw privacy wordt gerespecteerd). In deze privacyverklaring

Nadere informatie

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier

Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Chiro-solidariteitsfonds aanvraagformulier Wat kunnen wij nu al zeggen? een beslissing over jullie aanvraag moet eerst besproken worden, maar er zijn wel enkele zaken die wij op voorhand kunnen vertellen:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013

Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Huishoudelijk reglement deelraad muziek en podium Aangepast reglement goedgekeurd door de Lierse gemeenteraad 25 maart 2013 Hoofdstuk I benaming en zetel artikel 1 De deelraad draagt als naam muziek en

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

Projectoproep. Gericht aan de schuldbemiddelingssector. Innoverende projecten of nieuwe initiatieven inzake preventie van overmatige schuldenlast

Projectoproep. Gericht aan de schuldbemiddelingssector. Innoverende projecten of nieuwe initiatieven inzake preventie van overmatige schuldenlast Projectoproep Gericht aan de schuldbemiddelingssector Innoverende projecten of nieuwe initiatieven inzake preventie van overmatige schuldenlast Uiterste datum voor het indienen van de projecten : 6 juli

Nadere informatie

Verhaal van verandering

Verhaal van verandering Belgische Ashoka Fellow Ashoka : Kun je ons iets vertellen over je familie en waar je bent opgegroeid? Ingrid : Ik ben opgegroeid in Antwerpen, een belangrijke stad in Vlaanderen, België. Ik heb een oudere

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN DE RAAD. Studie in verband met artikel 45, lid 2, van het statuut

VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN DE RAAD. Studie in verband met artikel 45, lid 2, van het statuut NL NL NL EUROPESE COMMISSIE Brussel, 1.2.2011 COM(2011) 42 definitief VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN DE RAAD Studie in verband met artikel 45, lid 2, van het statuut NL NL VERSLAG VAN DE COMMISSIE AAN DE

Nadere informatie

ADVIES. Uitgebracht door de Raad van Bestuur van. 1 april 2019

ADVIES. Uitgebracht door de Raad van Bestuur van. 1 april 2019 ADVIES Ontwerpbesluit 2019/570 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie tot wijziging van het besluit 2013/129 van het College van de Franse Gemeenschapscommissie van 19 december 2013 betreffende

Nadere informatie

Genealogische bijdragen Leiden en omgeving Jubileumuitgave van NGV Rijnland Boek en usb-stick, uitgave A4 formaat.

Genealogische bijdragen Leiden en omgeving Jubileumuitgave van NGV Rijnland Boek en usb-stick, uitgave A4 formaat. Genealogische bijdragen Leiden en omgeving Jubileumuitgave 1985 2015 van NGV Rijnland Boek en usb-stick, uitgave 2015. A4 formaat. Afdeling Rijnland bestaat nu al weer ruim dertig jaar. In november 2015

Nadere informatie

COLLECTIE. 50 jaar statuut. militaire dienst in België: de lange strijd voor de erkenning van een mensenrecht

COLLECTIE. 50 jaar statuut. militaire dienst in België: de lange strijd voor de erkenning van een mensenrecht COLLECTIE SAM BIESEMANS, ondervoorzitter van het Europees Bureau Gewetensbezwaren 50 jaar statuut gewetensbezwaren tegen militaire dienst in België: de lange strijd voor de erkenning van een mensenrecht

Nadere informatie

Erfgoedhuis Kortenberg. samen werk samen sterk

Erfgoedhuis Kortenberg. samen werk samen sterk Erfgoedhuis Kortenberg Wat vooraf ging 2002 4 heemkringen (1 per deelgemeente) + archeologische werkgroep - de Cultuur-Historische Vereniging van Erps-Kwerps ( 1971) - het Comité 1000 jaar Meerbeek ( 1978)

Nadere informatie

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES

FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES FESTIVAL INTERNATIONAL DU FILM DE BRUXELLES 40 jaar Onafhankelijke Cinema REGLEMENT INSCHRIJVINGEN FILMS Uiterste datum om een film in te schrijven: 15 augustus 2015 Het Festival International du Film

Nadere informatie

A D V I E S Nr. 1.386 ------------------------------ Zitting van dinsdag 29 januari 2002 --------------------------------------------

A D V I E S Nr. 1.386 ------------------------------ Zitting van dinsdag 29 januari 2002 -------------------------------------------- A D V I E S Nr. 1.386 ------------------------------ Zitting van dinsdag 29 januari 2002 -------------------------------------------- Ontwerp van koninklijk besluit tot wijziging van de artikelen 7, 3

Nadere informatie

ADRES: Rozenlaan 37, 9800 DEINZE GEB.DATUM: 03.02.1961 TEL/FAX: 09/ 380 17 98 BURG.STAND: Gehuwd GSM: 0477/38.78.21 e-mail: maja.koitsjeva@skynet.

ADRES: Rozenlaan 37, 9800 DEINZE GEB.DATUM: 03.02.1961 TEL/FAX: 09/ 380 17 98 BURG.STAND: Gehuwd GSM: 0477/38.78.21 e-mail: maja.koitsjeva@skynet. CURRICULUM VITAE NAAM: KOITSJEVA Maja Georgieva NATIONALITEIT: Belg. ADRES: Rozenlaan 37, 9800 DEINZE GEB.DATUM: 03.02.1961 TEL/FAX: 09/ 380 17 98 BURG.STAND: Gehuwd GSM: 0477/38.78.21 e-mail: maja.koitsjeva@skynet.be

Nadere informatie

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet.

HOOFDSTUK I Algemeen. Artikel 1 Dit decreet regelt een aangelegenheid als bedoeld in artikel 107quater van de Grondwet. Decreet tot instelling van een Milieu- en Natuurraad van Vlaanderen en tot vaststelling van de algemene regelen inzake de erkenning en de subsidiëring van de milieu- en natuurverenigingen HOOFDSTUK I Algemeen

Nadere informatie

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen

Aanvraagdossier master en master-na-master opleidingen Master en master-na-master opleidingen Lees eerst zorgvuldig onderstaande informatie: Alle aanvragen worden behandeld door de Dienst Inschrijvingen. Dit neemt ongeveer twee maanden in beslag. We vragen

Nadere informatie

LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP

LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP LEWIS CARROLL GENOOTSCHAP JAARVERSLAG 2018 April 2019 1. Bestuur Het Lewis Carroll Genootschap is opgericht in 1976 maar heeft na een actieve periode ruim 30 jaar een slapend bestaan geleid. In 2016 is

Nadere informatie

Toelichting kwaliteitslabel

Toelichting kwaliteitslabel Toelichting kwaliteitslabel Toelichting kwaliteitslabels Waarom worden er kwaliteitslabels toegekend? Binnen welk kader worden kwaliteitslabels toegekend? Wie komt in aanmerking? Wat zijn de voorwaarden

Nadere informatie

Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN

Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN Feitelijke vereniging Nieuwe Technologie voor Boyoma Studenten STATUTEN De ondergetekenden De heer, Kennis, Jan, Fruithoflaan 106 bus 16, 2600 Berchem, 03/06/1983, Leuven Mevrouw, Adubango Uweka, Ines,

Nadere informatie

Advies uit eigen beweging betreffende identificatiebadges waarop naam en/of foto van de houder van de badge vermeld staan.

Advies uit eigen beweging betreffende identificatiebadges waarop naam en/of foto van de houder van de badge vermeld staan. KONINKRIJK BELGIE Brussel, Adres : Hallepoortlaan 5-8, B-1060 Brussel Tel. : +32(0)2/542.72.00 Email : commission@privacy.fgov.be Fax.: : +32(0)2/542.72.12 http://www.privacy.fgov.be/ COMMISSIE VOOR DE

Nadere informatie

Gids met algemene informatie rond Cultuur en Onderwijs in België

Gids met algemene informatie rond Cultuur en Onderwijs in België Ambassade van België in Spanje Gids met algemene informatie rond Cultuur en Onderwijs in België Paseo de la Castellana 18 6º E-28046 Madrid +34 915 776 300 +34 914 318 166 @: madrid@diplobel.fed.be http://countries.diplomatie.belgium.be/nl/spanje

Nadere informatie

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS

KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS KONINKLIJKE ANTWERPSE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS HOOFDSTUK I Naam en doel (I.1 I.4) HOOFDSTUK II Raad van Bestuur : a) aanstelling, bevoegdheid en samenstelling (II.1 II.7) b) algemene punten (II.8 II.11)

Nadere informatie

nr. 558 van WILLY SEGERS datum: 15 juni 2017 aan HILDE CREVITS Onderwijs Brussel - Samenwerking met de Franse Gemeenschap

nr. 558 van WILLY SEGERS datum: 15 juni 2017 aan HILDE CREVITS Onderwijs Brussel - Samenwerking met de Franse Gemeenschap SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 558 van WILLY SEGERS datum: 15 juni 2017 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Onderwijs Brussel - Samenwerking met de

Nadere informatie

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur.

In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. In de tentoonstelling Kinderstad ontdek je de Brusselse architectuur. De cursisten verkennen de expo door te praten over thema s zoals huizen, het straatbeeld en de stad Brussel vroeger & nu. Je sluit

Nadere informatie

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten

Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten Experimenteel reglement: Innovatieve partnerprojecten I. SITUERING Op 14 juli 2017 heeft de Vlaamse minister bevoegd voor Cultuur zijn conceptnota Een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en

Nadere informatie

AKKOORD TUSSEN DE REGERING VAN DE STAAT ISRAËL DE VLAAMSE REGERING INZAKE DE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN ONDERZOEK EN ONTWIKKELING IN DE INDUSTRIE

AKKOORD TUSSEN DE REGERING VAN DE STAAT ISRAËL DE VLAAMSE REGERING INZAKE DE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN ONDERZOEK EN ONTWIKKELING IN DE INDUSTRIE AKKOORD TUSSEN DE REGERING VAN DE STAAT ISRAËL EN DE VLAAMSE REGERING INZAKE DE SAMENWERKING OP HET GEBIED VAN ONDERZOEK EN ONTWIKKELING IN DE INDUSTRIE AKKOORD TUSSEN DE REGERING VAN DE STAAT ISRAËL EN

Nadere informatie

YOUNG AMBASSADOR AWARD

YOUNG AMBASSADOR AWARD YOUNG AMBASSADOR AWARD Zoals in andere Europese landen organiseert Multiple District 112 jaarlijks de LIONS Young Ambassador Award wedstrijd. WAAROM dit initiatief? In de media wordt de jeugd al te dikwijls

Nadere informatie

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE

ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE ELSEVIER HULP BIJ STUDIEKEUZE Naam:... Klas:... Stap : Wat Kan ik? Voor welke vakken haal(de) je de hoogste cijfers op school? Aardrijkskunde Algemene natuurwetenschappen Bewegen, sport en maatschappij

Nadere informatie

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018

Beleidsplan. Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 Beleidsplan Streekmuseum Oudheidkamer Reeuwijk 2013-2018 1 1. Inleiding Pagina 3 2. Doelstellingen 3 3. Collectie 4 4. Tentoonstellingen 4 5. Organisatie 5 6. Samenvatting 6 2 1. INLEIDING Voor u ligt

Nadere informatie

Statuten Recht op Migratie VZW

Statuten Recht op Migratie VZW Statuten Recht op Migratie VZW TITEL 1: Naam, zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam Recht op Migratie Vereniging zonder winstoogmerk. (VZW) Artikel 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging

Nadere informatie

FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017

FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017 FOTOWEDSTRIJD TSP - CFB 2017 ORGANISATOR Deze fototentoonstelling is een initiatief van de vzw Toerisme en SpoorPatrimonium - Le Chemin de Fer du Bocq waarvan de maatschappelijke zetel zich te 7000 Bergen,

Nadere informatie

REGLEMENT. Darna Express

REGLEMENT. Darna Express Darna vzw Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Steenstraat 25-27 1000 Brussel REGLEMENT Darna Express Projectsubsidie voor de realisatie van culturele projecten ter stimulering van de dialoog tussen de Vlaams

Nadere informatie

begroting 2006 en financieel verslag 2006: toepasselijk rekeningenstelsel

begroting 2006 en financieel verslag 2006: toepasselijk rekeningenstelsel Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Mdeling Volksontwikkeling en Bibliotheekwerk Aan de raden van bestuur van de sociaal-culturele organisaties erkend en gesubsidieerd op basis van het decreet van 4

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie

Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie BIJLAGE Bijlage nr. 1 Samenwerkingsovereenkomst Kunstbende editie 2006-2007 Tussen de partijen: De Vlaamse Gemeenschapscommissie, Sainctelettesquare 17 te 1000 Brussel, hierna genoemd de regionaal coördinator,

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Statutaire Vergadering Belgische Vereniging voor urologie

Statutaire Vergadering Belgische Vereniging voor urologie Statutaire Vergadering Belgische Vereniging voor urologie Brugge 26 januari 2019 Agenda Openingswoord Voorzitter BVU, Prof. Dirk De Ridder Eerbetoon Prof. Dr. Johan Braeckman erebestuurder BVU Goedkeuring

Nadere informatie

CODE R. Reflecteren over keuzes & dilemma s in persoonlijke oorlogsverhalen basisles

CODE R. Reflecteren over keuzes & dilemma s in persoonlijke oorlogsverhalen basisles CODE R Reflecteren over keuzes & dilemma s in persoonlijke oorlogsverhalen basisles LESBRIEF CODE-R BASISLES In deze lesbrief staan tips en suggesties voor het gebruik van Code-R. Aan de hand van de voorbeeldles

Nadere informatie

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd;

Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Reglement tot gemeentelijke erkenning van sportverenigingen De gemeenteraad, Met toepassing van de nieuwe Gemeentewet, in openbare zitting vergaderd; Gelet op het Decreet van 28 januari 1974 betreffende

Nadere informatie

PRIVACY VERKLARING van NAK MUAY GYM

PRIVACY VERKLARING van NAK MUAY GYM PRIVACYVERKLARING NAK MUAY GYM (Versie 21/05/2018) PRIVACY VERKLARING van NAK MUAY GYM 1. Algemeen NAK MUAY GYM hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens (en dat uw privacy wordt gerespecteerd).

Nadere informatie

nr. 218 van WARD KENNES datum: 29 januari 2015 aan HILDE CREVITS Samenwerking Vlaanderen-Nederland - Onderwijs

nr. 218 van WARD KENNES datum: 29 januari 2015 aan HILDE CREVITS Samenwerking Vlaanderen-Nederland - Onderwijs SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 218 van WARD KENNES datum: 29 januari 2015 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Samenwerking Vlaanderen-Nederland - Onderwijs

Nadere informatie

Stichting Hart en Handen

Stichting Hart en Handen Stichting Hart en Handen in Aktie Beleidspla n 2012 2013 Versie januari2012 Pagina 1 Vooraf Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Hart en Handen in Aktie. Het plan omvat een overzicht van de doelstellingen,

Nadere informatie

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.2 - November

Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.2 - November Vlaams Parlement - Vragen en Antwoorden - Nr.2 - November 2009-821- VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN PASCAL SMET VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS, JEUGD, GELIJKE KANSEN EN BRUSSEL Vraag nr. 33 van 7

Nadere informatie

Pagodianen Raad. December

Pagodianen Raad. December Pagodianen Raad December Doelstellingen (statutair) Het doel van ons jeugdhuis is, jongeren een ruimte bieden om elkaar te ontmoeten en zich te ontspannen. Via het vormen van netwerken, waarin groepswerk

Nadere informatie

Code van deontologie en goede praktijken

Code van deontologie en goede praktijken La revue scientifique électronique pour les recherches sur Bruxelles / Het elektronisch wetenschappelijk tijdschrift voor onderzoek over Brussel / The e-journal for academic research on Brussels Présentation

Nadere informatie