HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER"

Transcriptie

1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERCOMMISSIE BASISSCHOOL PIUS X VARSSELDER Versie 7 oktober 2013

2 Reglement voor de oudercommissie van basisschool PIUS X in Varsselder. INDEX: 1 BEGRIPSBEPALINGEN 2 NAAM 3 DOEL, TAKEN 4 DEELNAME 5 DAGELIJKS BESTUUR 6 GELDMIDDELEN 7 WIJZIGING VAN HET REGLEMENT 8 SLOTBEPALINGEN

3 1 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: A. De oudercommissie: de in artikel 2 genoemde commissie. B. Oudercommissieleden: ouders welke in de commissie gekozen zijn. C. Het dagelijks bestuur: het in artikel 10 genoemd dagelijks bestuur van de commissie. D. De leerlingen: de leerlingen van school. E. De ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen. F. Het schoolteam: het aan de school verbonden onderwijzend en ondersteunend personeel. G. De school: Basisschool PIUS X Hoofdstraat AG VARSSELDER-VELDHUNTEN Tel: NAAM Artikel 2 De commissie draagt de naam: Oudercommissie van basisschool PIUS X. De commissie is gevestigd te Varsselder-Veldhunten.

4 Artikel 3 Het commissiejaar valt samen met het schooljaar. De jaarvergadering zal elk schooljaar in juni of juli plaatsvinden. In de jaarvergadering kan er door ouders worden gestemd voor nieuwe commissieleden. Per gezin kan slechts een ouder deelnemen aan de oudercommissie. Dit in verband met belangenverstrengeling en het verdelen van de invloed van ouders. 3 DOEL, TAKEN Artikel 4 De commissie stelt zich als doel: het verzorgen/begeleiden van alle voorkomende gebeurtenissen waar hun hulp nodig is. Daarbij kan o.a. gedacht worden aan: - organiseren en begeleiden van schoolreisjes en of schoolkamp - begeleiden leerlingen met uitstapjes - hulp bij het organiseren van festiviteiten e.d. - het innen van de bijdrage schoolreisje en/of schoolkamp - het organiseren van activiteiten voor het genereren van extra inkomsten - verzorgen verkiezingen oudercommissie

5 Dit alles in samenwerking met en onder verantwoordelijkheid van het schoolteam. Artikel 5 De oudercommissie vergadert circa vijfmaal per schooljaar en wanneer een lid dit nodig acht. In deze vergadering kan een afgevaardigde van het schoolteam aanwezig zijn. Commissieleden melden zich vooraf af bij de secretaris wanneer zij verhinderd zijn bij een vergadering. Indien in de vergadering meer dan de helft van de commissieleden aanwezig is, kan er indien noodzakelijk gestemd worden, hetzij schriftelijk, hetzij door handopsteking. Artikel 6 De taken van de oudercommissie en het huishoudelijk reglement zijn te vinden op de website van basisschool PIUS X. De taken worden ieder schooljaar opnieuw bekeken en daar waar nodig aangepast. De oudercommissie zorgt voor voldoende begeleiding bij een activiteit. En vragen daarbij waar nodig andere ouders. 4 DEELNAME Artikel 7 De deelname in de oudercommissie staat open voor ouders/voogden/verzorgers van kinderen die op basisschool PIUS X zitten.

6 Artikel 8 De oudercommissie streeft er naar om de commissie zo in te vullen dat er uit elke klassengroep minimaal één ouder in de oudercommissie vertegenwoordigd is. De commissieleden worden gekozen voor de duur van vier schooljaren. Na vier schooljaren is het mogelijk om je als commissielid nog 1 keer herkiesbaar te stellen voor een volgende zittingsperiode van vier jaar. Het streven is om per schooljaar maximaal twee commissieleden te laten aftreden. Bij onderbezetting van de oudercommissie is het mogelijk om een commissielid voor de duur van telkens één schooljaar te laten zitten. Dit alleen indien alle leden van de oudercommissie hiermee instemmen. De deelname eindigt: a. door opzegging van het commissielid; b. wanneer de zittingsperiode is afgelopen; c. door overlijden van het commissielid; d. wanneer er, bij aanvang van het nieuwe schooljaar, geen kind van het commissielid meer op school zit. e. Indien een lid van de oudercommissie in strijd handelt met dit huishoudelijke reglement en of de belangen van de oudercommissie schaadt kan door stemming en met meerderheid van stemmen het betreffende oudercommissie lid geroyeerd worden.

7 Artikel 9 Over personen wordt schriftelijk gestemd. Over andere zaken mondeling tenzij een der leden te kennen geeft een schriftelijke stemming te wensen. Aan de stemming over financiële aspecten of gevolgen en bestuurlijke zaken nemen uitsluitend de leden van de oudercommissie deel. Besluiten over zaken worden genomen bij meerderheid van stemmen. Bij stemming over personen geldt: - Wanneer er geen meerderheid van stemmen is zal een herstemming plaatsvinden tussen die twee personen, die het hoogste aantal stemmen behaalden. - Zijn bij herstemming het aantal stemmen gelijk, dan beslist het lot. - Alleen van leden die aanwezig zijn bij de vergadering of met schriftelijk ondertekende machtiging die via het bestuur ingeleverd moet worden, wordt de stem mee geteld. - Ouders zijn zich er van bewust dat degene op wie zij stemmen de ouders gaan vertegenwoordigen in de oudercommissie. - Nadat door de voorzitter is vastgesteld wat de uitslag van de stemming is, en dat deze stemming democratisch en volgens voorschriften is verlopen, kan er geen bezwaar meer worden aangetekend tegen de uitslag. - Ieder aanwezige krijgt 1 stem. - Blanco stemmen worden als niet uitgebracht beschouwd. De oudercommissie is bevoegd om ouders te vragen zitting te nemen in de oudercommissie. Daarnaast moet er (middels een bericht op de website van school en een bericht op het publicatiebord in school)

8 minimaal een maand voor eventuele verkiezingen kenbaar gemaakt worden dat er vacatures zijn binnen de oudercommissie. 5 DAGELIJKS BESTUUR Artikel 10 De leden van de oudercommissie kiezen het dagelijks bestuur. Over personen wordt schriftelijk gestemd. Over andere onderwerpen mondeling tenzij een der leden te kennen geeft een schriftelijke stemming te wensen. Besluiten over zaken worden genomen bij meerderheid van stemmen. Artikel 11 De taken van het bestuur: 1. Voorzitter: - Zit de vergaderingen voor. - Bepaalt de vergaderdata samen met de secretaris. - Heeft overleg met de secretaris over de inhoud van de vergadering. - Houdt gedurende het schooljaar contact met iemand van het schoolteam. - Draagt, in samenwerking met de andere leden, zorg voor de presentatie van de oudercommissie tijdens de jaarvergadering.

9 2. Secretaris: - Stelt de agenda voor de vergadering samen, naar aanleiding van binnengekomen agendapunten. - Zorgt voor de notulen. - Team levert ook eventuele agenda punten aan voor de secretaris. - Verstuurt 1 week voor de aanvang van een vergadering de agenda naar alle leden van de oudercommissie en iemand van het schoolteam. - Verstuurt het huishoudelijk reglement aan alle nieuwe commissieleden. Dit gebeurt digitaal, tenzij anders gewenst. - Beheert het archief van de oudercommissie (agenda s, notulen, huishoudelijk reglement, standaard brieven). - Draaiboek beheren. 3. Penningmeester: - Zorgt dat de ouderbijdrage wordt betaald door de ouders. Eventueel d.m.v. oproepen (herinneringen). Houdt bij voor welke kinderen de ouderbijdrage betaald is voor het betreffende schooljaar. De leerling-gegevens worden gevraagd aan iemand van het schoolteam. Gedurende het schooljaar kan om een update van deze gegevens gevraagd worden. - Maakt aan het eind van het jaar de balans op en presenteert dit in de jaarvergadering. - Zorgt dat de kascontrole wordt uitgevoerd.

10 - Houdt een kasboek bij. Dit kan handmatig maar ook digitaal. Hierin staan alle inkomsten en uitgaven. - Beheert de bankrekening met de verantwoordelijkheid voor het bankpas. 6 GELDMIDDELEN Artikel 12 De geldmiddelen van de oudercommissie bestaan uit: a. de bijdrage van de ouders; b. schenkingen en andere baten. Het innen van de bijdrage voor de schoolreisjes en/ of schoolkamp gebeurt door de penningmeester. Bij achterwege blijven van betaling door een ouder wordt er een herinneringsbrief gezonden. Wanneer dan nog niet betaald wordt, spreekt iemand van het dagelijks bestuur de directeur hierop aan met het verzoek de ouder alsnog te verzoeken te betalen. 7 WIJZIGING VAN HET REGLEMENT Artikel 14 Het reglement wordt iedere 4 jaar aangepast door het dagelijks bestuur. Of zoveel eerder als nodig is. Hiervoor wordt een werkgroep gevormd vanuit de oudercommissie.

11 Het reglement wordt de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd aan de oudercommissie. Na goedkeuring wordt het reglement ter goedkeuring aangeboden aan het schoolteam. Na goedkeuring door het schoolteam zal het reglement ter info op de website van school worden gezet. 8 SLOTBEPALINGEN Artikel De oudercommissie kan worden ontbonden door een daartoe bijeengeroepen vergadering van de oudercommissie. Het voorstel daartoe, alsmede de gronden waarop het berust, moeten uiterlijk acht weken (minimaal twee weken) voor de vergadering waarop het voorstel wordt behandeld, schriftelijk aan de oudercommissie ter kennis worden gebracht. De ontbinding behoeft een meerderheid van stemmen. 2. Het bij ontbinding nog aanwezige batig saldo wordt door de oudercommissie bestemd voor een doel dat zoveel mogelijk in overeenstemming is met het doel van de oudercommissie.

12 Ter ondertekening Varsselder, de datum.. Basisschool PIUS X Directeur Bert Leuverink Oudercommissie Voorzitter Chantal Offenberg Penningmeester Hans Bruins Secretaris Tadjana van der Leeden

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities

Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Huishoudelijk reglement van de Ouderraad O.B.S. de Lingewaard Harpstraat 13, 4241 CA Arkel Definities Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a) ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad

Reglement van de Ouderraad Reglement van de Ouderraad Onderdeel van: Brederode Daltonschool Willem de Zwijgerlaan 110, 2082 BD Santpoort-Zuid Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: Het Dagelijks bestuur,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats

Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging De Overplaats Basisschool De Overplaats Willibrorduslaan 71 2171 VB Sassenheim Tel: 0252-223090 Begripsbepaling 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging:

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging

Huishoudelijk reglement Oudervereniging A DEFINITIES Huishoudelijk reglement Oudervereniging Artikel 1 Ouders :de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Oudervereniging :de vereniging, gevormd door

Nadere informatie

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010

Reglement ouderraad. Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Reglement ouderraad Dit reglement is opgesteld in het schooljaar 2009/2010 Goedgekeurd op 7 december 2010 Basisschool Sint Jozef Grotestraat 142 5931 CZ Tegelen Inhoudsopgave: Blz. 1. Begripsbepaling 3

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DA VINCI COLLEGE vestiging Kagerstraat 7 - Leiden DEFINITIES Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: wet de Wet medezeggenschap onderwijs (Stb. 1992, 663);

Nadere informatie

Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven;

Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven; HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS BRINKSCHOOL TE HAREN DEFINITIES Artikel 1 School: OBS Brinkschool te Haren; Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die bij de school zijn ingeschreven;

Nadere informatie

Statuten Ouderraad ICBS de Trampoline (Herziene versie dd 5 okt 2010)

Statuten Ouderraad ICBS de Trampoline (Herziene versie dd 5 okt 2010) Statuten Ouderraad ICBS de Trampoline (Herziene versie dd 5 okt 2010) Begripsbepalingen: Artikel 1. Deze statuten verstaan onder: a. de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging. b. De leden: de

Nadere informatie

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde,

Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Reglement van de Ouderraad Samenlevingsschool De Lisdodde, Onderdeel van: Samenlevingschool De Lisdodde, Veneweg 67/Siebenweg 14, Wanneperveen Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat onder: a) Ouderraad:

Nadere informatie

1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD

1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD 1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober

Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Baayaert oktober HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING OBS DE BAAYAERT DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Oudervereniging: de afvaardiging

Nadere informatie

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs.

Sept Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Huishoudelijk reglement OV OBS De Kei Sept 2013 Definities Artikel 1 Oudervereniging: de geledingenraad van ouders als bedoeld in de wet, artikel 26. Wet: de Wet Medezeggenschap Onderwijs. Doel Artikel

Nadere informatie

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1

Activiteitencommissie. Huishoudelijk Reglement. Definities. Artikel 1 Activiteitencommissie Huishoudelijk Reglement Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Activiteitencommissie: de geledingraad van

Nadere informatie

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN.

STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. STATUTEN OUDERRAAD VAN BASISSCHOOL ST. ANTONIUS ASTEN HEUSDEN. NAAM EN ZETEL Artikel 1. De Ouderraad draagt de naam Ouderraad van basisschool St. Antonius. De Ouderraad is gevestigd op Pastoor Arnoldstraat

Nadere informatie

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen.

1. Alle leden zijn bevoegd zichzelf kandidaat te stellen voor de ouderraad. 2. Uit een gezin kan slechts één persoon zich kandidaat stellen. Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement ouderraad basisschool de Regenboog. Artikel 1 definities Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Schoolleiding:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD. VAN CBS de Rehoboth. te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN CBS de Rehoboth te Vriezenveen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIES Artikel 1. Wet: De Wet Medezeggenschap Onderwijs 1992, staatsblad 1992, nummer

Nadere informatie

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL

STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL STATUTEN OUDERVERENIGING DE KRAAL DEFINITIE Artikel 1 - Oudervereniging De Kraal: De vereniging van ouders van de school. Opgericht 01-11-2005 en ingeschreven bij de KvK onder nummer 34237720 als een vereniging

Nadere informatie

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1

OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1 OBS Het Ruimteschip HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS STERRENDONK DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046)

Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Huishoudelijk reglement van: De Ouderraad van OBS Corantijnschool statutair vastgelegd als: Stichting Ouders van Corantijn (KvK 61552046) Onderdeel van: OBS Corantijnschool Corantijnstraat 4 1058 DD Amsterdam

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS DE ONTDEKKING. juni 2015 DEFINITIE

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS DE ONTDEKKING. juni 2015 DEFINITIE CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS DE ONTDEKKING juni 2015 DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad (hierna

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan

Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Huishoudelijk reglement Ouderraad De Achtbaan Definities Artikel 1 De Achtbaan: Dalton Openbare Basisschool de Achtbaan; Locatie: een van de 4 locaties van De Achtbaan te weten: 1. De Achtbaan locatie

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS De Eshoek Annen DEFINITIE Artikel 1 Leden: Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: De geledingenraad

Nadere informatie

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1

MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE. Artikel 1 MODEL HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet: de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool Het Tweespan locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ouderraad openbare basisschool "Het Tweespan" locatie Stoutjesdijkschool te Schelluinen. Definities Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan

Nadere informatie

de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die op school zijn ingeschreven.

de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die op school zijn ingeschreven. HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD O.B.S. DE GOUWZEE Wilhelminalaan 58 1141 CW Monnickendam DEFINITIES Artikel 1 Ouders : de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die op school zijn ingeschreven.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG

STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG STATUTEN VAN DE OUDERVERENIGING VAN DE KATHOLIEKE BASISSCHOOL SCHOOL OP DE BERG NAAM EN ZETEL, Artikel 1: De vereniging draagt de naam oudervereniging van de katholieke basisschool School op de Berg en

Nadere informatie

Informatie. bestuur. oudervereniging

Informatie. bestuur. oudervereniging Informatie van het bestuur van de oudervereniging GERARDUS MAJELLA Versie 1 d.d. Reglement van het bestuur van de oudervereniging BEGRIPSBEPALINGEN artikel 1. Dit reglement verstaat onder: a. Oudervereniging

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Aan de school is een ouderraad verbonden als bedoeld in artikel 10, sub d., van de wet.

Aan de school is een ouderraad verbonden als bedoeld in artikel 10, sub d., van de wet. REGLEMENT OUDERRAAD BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: Ouders: ouders, voogden en verzorgers van bij de school ingeschreven leerlingen. Ouderraad: de geledingenraad van ouders als

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR)

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Onderdeel van: Openbare Basisschool voor Daltononderwijs Groenehoek, Stampioendreef 7 / Groeneweg 129 te Bergschenhoek Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE. Artikel 1 TAKEN EN BEVOEGDHEDEN. Artikel 2 HUISHOUDELIJK REGLEMENT BS NOORDERBREEDTE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. De Stichting: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf HUISHOUDELIJK REGLEMENT Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Openbare Basisschool De Bijenkorf is een aanvulling op de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool

Huishoudelijk Reglement Ouderraad St. Janschool Dit huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Oudervereniging vastgesteld d.d. 23 december 2005. Definitie Artikel 1 Oudervereniging: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd

Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd Huishoudelijk Regelement Ouderraad De Bongerd DEFINITIE Artikel1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders. Wet:

Nadere informatie

Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog.

Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog. Statuten van de oudervereniging van basisschool De Regenboog. Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de oudervereniging: de in artikel 2 genoemde oudervereniging; b. leden: de leden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Oudervereniging t Hooghe Landt

Oudervereniging t Hooghe Landt Oudervereniging t Hooghe Landt Ouders en verzorgers in de Oudervereniging voor de kinderen en de school HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING VAN T HOOGHE LANDT COLLEGE DEFINITIES Artikel 1 Ouders: de

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder:

Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: Reglement Ouderraad Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: Ouders: Ouderraad: Bevoegd gezag: Bestuur: Regenboog Ouders, voogden en verzorgers van bij de school ingeschreven leerlingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Postadres: Postbus 123 4800 AC Etten-Leur Bezoekadres: Kraanvogel 22 4872 SB Etten-Leur Telefoonnummer: 076-5040422 E-mailadres: info@springplankettenleur.nl Site: www.springplankettenleur.nl Ouderraad

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden

Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Huishoudelijk reglement van de Vereniging van ouders/verzorgers van leerlingen van de Andersenschool te Woerden Definities Artikel 1. Ouders: de ouders en verzorgers van de leerlingen die aan de school

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING o.b.s. De Drift te Grolloo. DEFINITiE. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING o.b.s. De Drift te Grolloo. DEFINITiE. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING o.b.s. De Drift te Grolloo DEFINITiE Artikel 1 Leden: De ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Tijdens de intake (leerling

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn

Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn Statuten Oudervereniging Basisschool Essesteijn ALGEMEEN Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam Oudervereniging Basisschool Essesteijn en is opgericht op 1 augustus 1993. Zij is gevestigd in Voorburg.

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD VAN DE BERNADETTE MARIA SCHOOL (BMS) DELFT DEFINITIES

REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD VAN DE BERNADETTE MARIA SCHOOL (BMS) DELFT DEFINITIES REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD VAN DE BERNADETTE MARIA SCHOOL (BMS) DELFT DEFINITIES Artikel 1 In dit reglement wordt verstaan onder: a. school: Bernadette Maria School te Delft; b. ouders: de ouders, voogden

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op

REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op REGLEMENT VOOR DE OUDERRAAD VAN HET DR. MOLLERCOLLEGE TE WAALWIJK. Vastgesteld in 1993, gewijzigd vastgesteld op 26-11-2014. ARTIKEL 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: a. Ouderraad: De in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging De Sterredans te Nijmegen

Huishoudelijk reglement Oudervereniging De Sterredans te Nijmegen Huishoudelijk reglement Oudervereniging De Sterredans te Nijmegen Pre-ambule; Dit huishoudelijk reglement geeft nadere regels omtrent het lidmaatschap, de introductie, de hoogte van de contributies en

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD OBS HENRI DUNANT O.b.s. Henri Dunant Kerkstraat 15 3363BP Sliedrecht Versie: April 2012 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Doelstelling... 2 3. De MR leden 3.1 bezetting...

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Statuten Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Oudervereniging Basisschool "De Vlasbloem", hierna te noemen: "de vereniging". Zij heeft haar zetel

Nadere informatie

Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: ouders, voogden en verzorgers van leerlingen van de school.

Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: ouders, voogden en verzorgers van leerlingen van de school. Reglement Ouderraad Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: Ouders: ouders, voogden en verzorgers van leerlingen van de school. Leerlingen: leerlingen in de zin van de Wet Primair Onderwijs

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERVERENIGING DE DUINSPRONG Artikel 1. Begripsbepaling Dit Huishoudelijk Reglement verstaat onder: a. het jaarverslag: het verslag van de activiteiten van de vereniging over het

Nadere informatie

INTERNE SPELREGELS STATUTEN

INTERNE SPELREGELS STATUTEN Vervangt: Versie 1 INTERNE SPELREGELS Vervangen door: Grondslag: Bestuurs- en Algemene Leden Vergadering Doc./Versie-nr.: 3.1.1/2 STATUTEN NAAM EN ZETEL Artikel 1 De vereniging is genaamd: NEDERLANDSE

Nadere informatie

Reglement ouderraden Atlas College

Reglement ouderraden Atlas College Reglement ouderraden Atlas College (versie juni 2012) 03.10 REGLEMENT OUDERRADEN 06-12 1 Inhoud Titel 1: Algemeen... 3 Artikel 1: Begripsbepaling... 3 Titel 2: De ouderraden van het Atlas College... 3

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging de Breede Hei 1

Statuten Oudervereniging de Breede Hei 1 Statuten Oudervereniging de Breede Hei Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a) de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging; b) de leden: de leden van de vereniging als bedoeld

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs.

Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Statuten Oudervereniging R.K. Basisschool De Gouden Griffel, Berkel en Rodenrijs. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: R.K. Basisschool De Gouden Griffel, te Berkel en Rodenrijs,

Nadere informatie

Statuten van de katholieke oudervereniging van de Dommeldalschool

Statuten van de katholieke oudervereniging van de Dommeldalschool Statuten van de katholieke oudervereniging van de Dommeldalschool Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de oudervereniging: de in artikel 2 genoemde oudervereniging; b. leden: de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad. van PCBS Maranatha. Te Nieuwkoop

Huishoudelijk Reglement Ouderraad. van PCBS Maranatha. Te Nieuwkoop Huishoudelijk Reglement Ouderraad van PCBS Maranatha Te Nieuwkoop PCBS Maranatha Ladderhaak 7 2421NK Nieuwkoop Tel: 0172-520055 E-mail: info@maranathaschool.nl A. Algemeen Huishoudelijk Reglement Ouderraad

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR)

Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Huishoudelijk Reglement Ouderraad (OR) Onderdeel van: Openbare Basisschool voor Daltononderwijs Groenehoek, Stampioendreef 7 / Groeneweg 129 te Bergschenhoek Begripsbepaling: 1. Dit reglement verstaat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS Brandevoort

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS Brandevoort HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS Brandevoort HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD OBS Brandevoort DEFINITIE Artikel 1; Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven.

Nadere informatie

Statuten Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi

Statuten Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi Statuten Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi 28 februari 00 Statuten voor de Stichting Christelijk Voortgezet Onderwijs in het Gooi. Naam en vestiging Artikel 1: 1. De stichting draagt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Oudervereniging OBS de Merwedonk [4 november 2011] Huishoudelijk reglement Oudervereniging O.B.S. De Merwedonk. Definities Artikel 1. Gewoon lid: alle ouders, voogden en verzorgers

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde

Huishoudelijk reglement. bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet zoals gewijzigd per 1 juni Artikel 1 - Zetel van de Orde Huishoudelijk reglement bedoeld in artikel 23 h van de Rijksoctrooiwet 1995 zoals gewijzigd per 1 juni 2014 Artikel 1 - Zetel van de Orde De Orde van Octrooigemachtigden is gevestigd te Den Haag. Artikel

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging van Katholieke Basisschool Pancratius Enkhuizen

Statuten Oudervereniging van Katholieke Basisschool Pancratius Enkhuizen Statuten Oudervereniging van Katholieke Basisschool Pancratius Enkhuizen Begripsbepalingen Artikel 1 In deze statuten wordt verstaan onder: a. de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging; b. de

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang BIJLAGE 6 HUIDIGE STATUTEN VAN DE VERENIGING SOERENS BELANG Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag Soeren, gemeente

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING OUDERRAAD DE BOOMHUT ouderraad van openbare basisschool De Boomhut te Arnhem

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING OUDERRAAD DE BOOMHUT ouderraad van openbare basisschool De Boomhut te Arnhem Ouderraad De Boomhut -1- DEFINITIE HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING OUDERRAAD DE BOOMHUT ouderraad van openbare basisschool De Boomhut te Arnhem Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van

Nadere informatie

Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013

Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013 Ouderraadsreglement Vastgesteld door het CvB op 9 september 2013 1 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: Ouders: ouders, (voogden) en verzorgers van bij de school ingeschreven leerlingen.

Nadere informatie

Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn.

Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn. Statuten Ouderraad Openbare School Isandra IJzendoorn. Artikel 1. Begrippen. 1. Deze statuten verstaan onder: a. School: Openbare school (OBS) Isandra, J.R. Zeemanstraat 10, 4053 JN IJzendoorn b. Ouderraad:

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem

Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem Huishoudelijk regelement Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Basisschool De Vlasbloem is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de ouderraad van OBS De Krullevaar DEFINITIE. Artikel 1

Huishoudelijk reglement van de ouderraad van OBS De Krullevaar DEFINITIE. Artikel 1 Huishoudelijk reglement van de ouderraad van OBS De Krullevaar DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: een groep van

Nadere informatie

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap

doen wat voor de beoefening van het bridgespel nuttig kan worden geacht. STATUTEN Naam en zetel Art. 1 Lidmaatschap STATUTEN Naam en zetel Art. 1 1. De vereniging is genaamd Buitenveldertse Bridge Club, hierna te noemen de vereniging. Zij heeft haar zetel in de gemeente Amsterdam. 2. De vereniging bezit volledige rechtsbevoegdheid.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudercommissie BS De Kleine Wereld

Huishoudelijk reglement Oudercommissie BS De Kleine Wereld Huishoudelijk reglement Oudercommissie BS De Kleine Wereld I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Begripsbepalingen 1. Dit huishoudelijk reglement verstaat onder: a. leerlingen: alle ingeschreven kinderen van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool Teun de Jager, Schoorl

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool Teun de Jager, Schoorl Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool Teun de Jager, Schoorl Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Reglement Ouderraad zml de Leeuwerik

Reglement Ouderraad zml de Leeuwerik Reglement Ouderraad zml de Leeuwerik 2012-2013 Inleiding Onderstaand reglement beschrijft het doel, de taken en bevoegdheden van de ouderraad. Daarnaast staan de regels beschreven omtrent vergaderingen,

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

INSTELLING Artikel 2 1. BC Broekhin Roermond heeft een ouderraad ingesteld. 2. De ouderraad is samengesteld uit ouders.

INSTELLING Artikel 2 1. BC Broekhin Roermond heeft een ouderraad ingesteld. 2. De ouderraad is samengesteld uit ouders. REGLEMENT OUDERRAAD BC Broekhin Roermond Ouderraad BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Dit reglement verstaat onder: a. Ouders: de ouders, voogden of verzorgers van de leerlingen; b. Ouderraad: de geledingenraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MEDEZEGGENSCHAPSRAAD INLEIDING De Wet Medezeggenschap Scholen schrijft niet voor dat de Medezeggenschapsraad een huishoudelijk reglement moet vaststellen. Binnen de Stichting Meer Primair is daar wel voor gekozen. Het huishoudelijke

Nadere informatie

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur

Naam en Zetel Doel Vermogen Bestuur Naam en Zetel Artikel 1 1. De stichting draagt de naam: Stichting International Student Productions Enschede. 2. De stichting kan zich in het maatschappelijk verkeer bedienen van de verkorte naam: Stichting

Nadere informatie

A. Statuten van ouderraad OBS De Wonderwind

A. Statuten van ouderraad OBS De Wonderwind A. Statuten van ouderraad OBS De Wonderwind Naam en zetel Artikel1 De vereniging draagt de naam ouderraad OBS De Wonderwind. Zij is gevestigd op: Educatusstraat 10, 2909 PK Capelle ad IJssel Capelle aan

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD RIJSWIJKSLYCEUM & VAN VREDENBURGCOLLEGE DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR) HUISHOUDELIJK REGLEMENT ouderraad Corbulo College (OR) Definitie Artikel 1 Ouders : de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan de school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad

Nadere informatie

Artikel 1. Dit reglement verstaat onder:

Artikel 1. Dit reglement verstaat onder: REGLEMENT OUDERCOMMISSIE AL-GHAZALI UITGANGSPUNTEN Onderwijs omvat meer dan scholing alleen. Naast scholing zijn ook de opvoeding die de kinderen krijgen, de begeleiding en andere vormen van leren en vorming

Nadere informatie

STATUTEN BVA. Statuten BVA

STATUTEN BVA. Statuten BVA STATUTEN BVA Naam en zetel Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: BVA bond van adverteerders. Verkorte naam: BVA. 2. De vereniging is gevestigd te Amsterdam. Duur Artikel 2 De vereniging, welke is

Nadere informatie

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede

Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Vereniging Aziatische Sporten Arashi, te Enschede Naam, zetel, duur Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Vereniging Aziatische Sporten Arashi, en is gevestigd te Enschede. 2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof

Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof OUDERRAAD Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof Versie 2014 Gorinchem, 1 september 2014 Huishoudelijk reglement Ouderraad CS De Hoven, locatie Uilenhof Verveelvoudigen voor eigen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD TAKEN EN BEVOEGDHEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD TAKEN EN BEVOEGDHEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT OUDERRAAD DEFINITIE Artikel 1 Ouders: de ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad: de geledingenraad van ouders als bedoeld in

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster

Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster Huishoudelijk reglement Oudervereniging KBS De Bolster DEFINITIE Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement van de Oudervereniging Rooms Katholieke Basisschool De Bolster is een aanvulling op de statuten zoals

Nadere informatie

STATUTEN VOLLE EVANGELIE GEMEENTE OPSTANDINGSKERK

STATUTEN VOLLE EVANGELIE GEMEENTE OPSTANDINGSKERK STATUTEN VOLLE EVANGELIE GEMEENTE OPSTANDINGSKERK Versie: 4 april 2008 Statuten Volle Evangelie Gemeente Opstandingskerk - 1 - NAAM EN ZETEL Artikel 1 Het kerkgenootschap, hierna te noemen de gemeente,

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE STICHTING WIJKRAAD ST. ANTONIUSVELD.

STATUTEN VAN DE STICHTING WIJKRAAD ST. ANTONIUSVELD. STATUTEN VAN DE STICHTING WIJKRAAD ST. ANTONIUSVELD. Datum van oprichting van de stichting is 23 februari 2000. STATUTEN. NAAM EN ZETEL EN DUUR. Artikel 1. 1. De stichting is genaamd: Stichting Wijkraad

Nadere informatie

"Wegwijzer voor OR leden"

Wegwijzer voor OR leden "Wegwijzer voor OR leden" Uitgave: januari 2013 O.B.S. "De Duizendpoot" Willem Dreeslaan 1 4908 CA Oosterhout Tel. 0162-428817 E-mail:1000poot@westbrabant.net 1 Inhoudsopgave. 1. Doelstelling van de ouderraad

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement NAAM ARTIKEL 1 De afdeling draagt de naam Vogelvreugd en is een onderafdeling van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Zij wordt in dit reglement aangeduid als de afdeling.

Nadere informatie

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP

Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR DOEL VERENIGINGSJAAR LIDMAATSCHAP Statuten NAAM, ZETEL EN DUUR Artikel 1 1. De vereniging draagt de naam: Nederlandse Vereniging tot Ontwikkeling van het Reken/Wiskunde Onderwijs en is gevestigd te Utrecht. 2. De vereniging is aangegaan

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Ouderraad van Openbare Basisschool de Boomhut

Huishoudelijk Reglement van de Ouderraad van Openbare Basisschool de Boomhut Huishoudelijk Reglement van de Ouderraad van Openbare Basisschool de Boomhut Definities Artikel 1 Ouders: De ouders, voogden en verzorgers van de leerlingen die aan school zijn ingeschreven. Ouderraad

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDCENTRUM CAMPUS COLUMBUS Aangepast Maart 2016

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDCENTRUM CAMPUS COLUMBUS Aangepast Maart 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDCENTRUM CAMPUS COLUMBUS Aangepast Maart 2016 In dit huishoudelijk reglement, als bedoeld in artikel 37 van het Medezeggenschapsreglement voor het kindcentrum Campus Columbus,

Nadere informatie

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM

STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM STATUTEN WATERSPORTVERENIGING ONDERDENDAM Algemene bepalingen: Artikel 1. In deze statuten wordt verstaan onder de vereniging: Watersportvereniging Onderdendam. de statuten: de Statuten van de Vereniging;

Nadere informatie

Reglement ouderraad De Fontein Versie Pagina 1 van 5

Reglement ouderraad De Fontein Versie Pagina 1 van 5 Pagina 1 van 5 BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1. 1. Dit reglement verstaat onder: Ouders: de ouders, voogden of verzorgers van de leerlingen die de school bezoeken, voor zover zij met ouderlijk gezag zijn bekleed.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Medezeggenschapsraad Huishoudelijk reglement 1 BEGRIPSBEPALING ARTIKEL 1 geleding: het aan de school verbonden personeel, respectievelijk de ouders of de leerlingen; locatie: de volgende locaties worden

Nadere informatie

Statuten Soerens Belang

Statuten Soerens Belang Statuten Soerens Belang NAAM ZETEL EN DUUR Artikel 1 De vereniging draagt de naam "SOEREN`S BELANG" en is gevestigd te Laag-Soeren, gemeente Rheden. Artikel 2 De vereniging is aangegaan voor onbepaalde

Nadere informatie

Statuten Oudervereniging Basisschool St. Jozef Moordrecht

Statuten Oudervereniging Basisschool St. Jozef Moordrecht Begripsbepalingen Artikel 1 Deze statuten verstaan onder: a. de vereniging: de in artikel 2 genoemde vereniging; b. de leden: de leden van de vereniging als bedoeld in artikel 6; c. de buitengewone leden:

Nadere informatie