Nieuwsbrief Nr. 1, 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief Nr. 1, 2016"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Nr. 1, 2016 Speelotheek Pinoccio groeit! In 2015 zijn we veel in de publiciteit gekomen en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. We hebben nieuwe vrijwilligers mogen verwelkomen in ons team. En dat is reuze fijn, want als het aantal leden toeneemt, zijn er ook meer vrijwilligers nodig. U zult dan ook nieuwe gezichten aantreffen bij het uitzoeken van speelgoed. Eind januari was de officiële opening van &/entree. De ouders konden rustig kennis maken met onze nieuwe buren terwijl Speelotheek Pinoccio zich tijdens deze opening richtte op de kleintjes. Dansen, schminken en spelletjes spelen. De Bibliotheek was nog nooit zo levendig. Peuterochtenden in januari en februari Peuterdans met Daphne Stemkes, wat hebben we de afgelopen maand lekker veel gedanst in de bibliotheek! Op maandag 4 januari was het erg koud buiten. Daarom kreeg iedereen een plaatje van een zonnetje. Eerst hebben we met dit zonnetje spelletjes gedaan, zodat iedereen z n eigen plekje in de ruimte kreeg. Vervolgens gingen we naar het bos en daar klonk een echt oerwoud muziekje: we kropen over de grond als spinnetjes, sprongen in de lucht als haasjes, hadden een olifanten slurf en stampten als een grote beer. In het meer zwommen we rond als visjes (met kleurige sokjes over onze handjes). Deze speciale visjes stonden helemaal stil zodra de muziek uitging en daarna zwommen we weer vrolijk verder. Aan het einde van de ochtend gingen we lekker uitrusten op onze warme zonnetje. Op 1 februari jl. is kinder- en onderwijscoach Heleen Kraal weer geweest. Zoals gewoonlijk had zij weer haar gitaar meegenomen en dit keer een toverstafje. Voor deze ochtend had zij gekozen voor het thema: Jezelf zijn en toveren. De kinderen konden eerst spelen met het klaargezette speelgoed. Na ca. 2 minuten meldde een meisje (ca. 2 ½ jaar) dat zij er al genoeg van had. Heleen gaf haar toen het toverstafje en zij heeft de rest van de ochtend vol aandacht meegedaan en geluisterd. Eerst heeft Heleen een aantal liedjes gezongen, waar de kinderen, maar ook de ouders enthousiast aan mee deden. Daarna werd er ademloos geluisterd naar het door haar voorgelezen boekje : De tovenaar die vergat te toveren. Heleen bedankt, het was weer een heel gezellige peuterochtend.

2 Op 15 februari werd er op de peuterochtend een babymassage gegeven. De baby's genieten volop van de heerlijke babymassage die ze krijgen Op vrijdag 29 januari was het zover: &/entree werd officieel geopend door de betrokken wethouders mevrouw M. Klein en mevrouw N. Aboyaakoub. Kom binnen, wees welkom & ontmoet ons tijdens de feestelijke opening van de nieuwe multifunctionele voorziening aan de Frieswijkstraat Vanaf 29 januari jl. gaat het pand aan de Frieswijkstraat verder onder de naam: &/entree. Deze naam is gekozen, omdat onze nieuwe uitstraling ook gaat over het welkom zijn in ons pand. Kom binnen, wees welkom & ontmoet, kijk, doe en beleef. Wij hopen u natuurlijk niet alleen deze dag te mogen begroeten, maar ook vandaag en in de toekomst bent u uiteraard van harte welkom bij &/entree! De gehele dag stond de multifunctionele ruimte in het teken van ontmoeten. Bij nieuwe buren hoort een kennismaking. Ouders konden de nieuwe buren de hand schudden en ondertussen vermaakten wij de kinderen met speelgoed en activiteiten. Met de hulp van Daphne Stemkes en Judith Pater werd dit een onvergetelijke dag. Speelotheek Pinoccio heeft zich op de kaart gezet. Niet alleen de kinderen hebben genoten, maar ook alle vrijwilligers! voor schminken, glittertattoos, bellypainting en beschilderingen.

3 Wil je vaker dansen? Kom naar de peuterdanslessen op woensdagochtend in het speellokaal van De Koningslinde. Zie voor meer informatie of mail naar En anders tot een volgende keer in de bibliotheek! Daphne Stemkens, Peuterdans Nijkerk Dansworkshop Daphne Stemkes Op vrijdag 29 januari hebben we heerlijk gedanst bij de opening van &/entree naar aanleiding van het boek Fiet wil rennen. Deze struisvogel wilde niet kruipen als een slakje, niet vliegen als een meeuw, niet zwemmen als een vis, niet schuilen als een haas, niet staan als een boom maar RENNEN! En voor deze ene keer mocht het keihard rennen door de Bibliotheek om de boekenkast heen, wat een pret. Vervolgens kwamen we tot rust met veertjes in allerlei kleuren die Fiet bij het rennen had verloren. Heerlijk kriebelend over onze eigen wangetjes en natuurlijk ook lekker kriebelend bij papa, mama of de oppas. Dit keer een vrijwilliger in the picture: Nikita. Ik ben Nikita Walet en ben 17 jaar. Ik ben momenteel vrijwilliger bij Speelotheek Pinoccio. Helaas ben ik er op het moment minder dan ik zou willen. Drie jaar geleden ben ik bij de Speelotheek begonnen als stagiaire. Ik moest voor mijn maatschappelijke stage 30 uur stage lopen en dat was een ontzettende leuke tijd waarin ik veel heb geleerd. Het contact met verschillende mensen en kinderen vond ik erg leuk en leerzaam. Ik heb altijd al wat met kinderen gehad. Na mijn 30 uur stage ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan. Twee jaar later moest ik weer stage lopen en belandde ik uiteraard weer bij de Speelotheek. Door mijn enthousiaste verhalen is mijn moeder in die tussentijd ook vrijwilliger geworden en dat was natuurlijk helemaal leuk. Nadat ook deze stage voorbij was, ben ik uiteindelijk vrijwilliger gebleven. Ik kon geen afscheid nemen van alle leuke vrijwilligers bij de Speelotheek! Mijn moeder en ik zijn beide vrijwilliger bij de Speelotheek en vinden het fijn om iets te doen met een maatschappelijk belang. En het is gewoon heel erg leuk en gezellig met het team van vrijwilligers. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding welzijn en leer ik voor klasseassistent. Hierdoor heb ik, helaas, bijna geen tijd meer om vrijwilligerswerk te doen. Maar als mijn studie het even toelaat ben ik in de Speelotheek te vinden. Ik vind het nog steeds een feestje om met kinderen te werken. Ik raad iedereen die kinderen heeft aan om een lidmaatschap bij de Speelotheek te nemen, omdat de keus uit speelgoed enorm groot is. Ook is het super leuk om vrijwilliger te zijn bij de Speelotheek! Ik hoop jullie allemaal nog een keer te zien als ik er ben als vrijwilliger bij de Speelotheek! Nikita

4 Nieuw speelgoed voor de spelletjes spelers Spel Ka-boom (G170) Deze torens zijn klaar voor de sloop! Terwijl de bouwmeester de torens probeert hoger en hoger te bouwen en te houden, mogen andere spelers met een katapult jouw toren om schieten, maar niet elk schot is een hit. En als het je lukt om de Power Tower te bouwen, zul je meteen te winnen. KippX (g36) Zal het spel omslaan of niet? Dat is de belangrijkste vraag waar de spelers mee te maken zullen hebben gedurende elke beurt. Dit spel blijft gemakkelijk te spelen, met simpele spelregels. Je moet een houten blok plaatsen op een kruis, dat is alles. Je moet er enkel voor zorgen dat de balans niet plots overslaat waardoor er blokjes op de tafel komen te liggen. Die blokjes zijn namelijk voor jou, en de enige manier om dit spel te winnen, is om jouw blokjes kwijt te raken. Spelletjes voor de allerkleinste Winnie the Pooh verstoppen (D85) Bij de Winnie de Poeh Verstop en Schud Honingpotjes verstoppen Winnie de Poeh en zijn vriendjes zich in de gekleurde Honingpotjes, wie vind jij? Druk ieder karakter naar beneden voor een leuk geluidje. Zoek kleur bij kleur en sorteer de figuren, je kindje zal hier uren mee kunnen spelen. Winnie the pooh rollende honingpot (D101) Waar komt de bal eruit? Als de bal onderin verdwijnt hoor je een belletje rinkelen. Lego duplo kampeer avontuur (BC58) Bouw het eenvoudige caravan-model en de auto, koppel ze aan elkaar en ga op pad, het avontuur tegemoet. Maak een kanotochtje op het meer, speel op het strand en maak een heerlijke maaltijd klaar op de barbecue. Zet de figuren aan de tafel voor het avondeten en laat ze daarna heerlijk slapen in de caravan, zodat ze de volgende dag fris wakker worden! Speed splash splootch (G220) vanaf 5 jaar Het enige spel waarmee je vlekken maakt zonder vies te worden! Roep Splash en wees de eerste om de vlekken te leggen, zodat alleen de snelste zich van al zijn kaarten zal kunnen ontdoen Pas op! Op het einde van elke partij, zullen de punten van de kaarten van de Splootch familie, die je nog in je hand hebt, voor de winnaar zijn!! Speed Splash Splootch is een superleuk observatiespel met een snel ritme dat je onvergetelijke momenten in een komische sfeer zal bezorgen.

5 Speelgoed voor stoere kinderen Dino met bot (F143) De Zoomer Chomplingz Dino reageert op bewegingen en speelt graag spelletjes. Zet hem in bescherm modus en hij brult als iemand in de buurt komt of speel een bijt spelletje met hem. Als je je hand te snel terug trekt, lacht hij je uit! Durf jij hem boos te maken door aan zijn staart te trekken? Speelgoed voor de grote jongens en meisjes Magformers (BC42) Genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2015 en dat is niet voor niets. Deze mooie set Magformers is magnetisch speelgoed waarmee je heel veel kunt bouwen. Zowel 2D als 3D, zowel hele eenvoudige figuren als complexe voertuigen of voorwerpen. Daarmee is dit speelgoed interessant voor zowel jonge als oudere kinderen. Je kunt ook meerdere sets combineren. 2 exit flexx goals (BM65) 2 Flexx it Goals, dubbel speelplezier! Zet ze op en spelen maar, je kunt meteen een wedstrijdje organiseren! Ideaal voor in de achtertuin, op de camping, neem mee op vakantie en ook naar het strand. Lekker actief bezig zijn, ideaal! Letterspelmat (G164) Kinderen op een speelse, actieve manier laten kennismaken met letters en woordjes? Het ze leren door te spelen op een vrolijke manier? Deze speciale letterspelmat is een echte uitvinding. Op de rand van de mat staan allemaal leuke afbeeldingen van klankzuivere woordjes bestaande uit 3/4 letters. Eén Kindje wijst een afbeelding aan en het andere kindje maakt het woord door met handen en voeten op de juiste letters te gaan staan. Gaat dat zonder te vallen? Dan mag dat kindje een woordje aanwijzen en zo gaan we verder! Dit is het meest simpele spel dat je kunt doen met deze kleurrijke letterspelmat. Je kunt natuurlijk ook de woordjes in het Engels vertalen, zelf woordjes verzinnen, woordjes lopen...de mogelijkheden zijn eindeloos. Vergeten speelgoed Slakkenpret (G26) vanaf 4 jaar Wie met zijn knikkerslak de eerste acht plantjes heeft omgegooid is de winnaar

6 Openingstijden in de voorjaarsvakantie In de voorjaarsvakantie zijn wij op onze reguliere tijden geopend. Dat betekent dat wij gewoon voor u klaar staan op de tijden die u van ons gewend bent. Speelotheek Pinoccio is op de volgende Feestdagen gesloten Vrijdag 25 maart (Goede vrijdag), s avonds gesloten Maandag 28 maart (2 e Paasdag) Woensdag 27 April (Koningsdag) Uiteraard houden wij er met de uitleentermijn rekening mee dat u op deze dagen het speelgoed niet kunt terugbrengen. Klein vermist speelgoed Bij Speelotheek Pinoccio is mogelijk om een vermist onderdeel terug te brengen zodra u het weer gevonden heeft. U hoeft zelfs niet te wachten tot de Speelotheek weer geopend is. Als het onderdeel klein genoeg is om door de brievenbus te passen, kunt het in een envelop stoppen onder vermelding van uw naam, lidnummer en speelgoednummer. Dan hebben wij het speelgoed sneller weer compleet en kan het al weer uitgeleend worden. Let erop dat u het in de juiste brievenbus stopt. Niet in de boekenbus. Contant geld Veel mensen hebben nauwelijks nog contant geld in de portemonnee. Het gemak van betalen met pin is niet meer weg te denken. Maar soms is het handig om toch contant geld bij je te hebben. Om kleine bedragen te voldoen bijvoorbeeld, zoals bij de Speelotheek. Reserveren van speelgoed kan voor een klein bedrag. Het is heel fijn als u dat bedrag direct contant kunt afrekenen. Dat geldt niet alleen voor het reserveren, maar ook voor kleine bedragen voor bijvoorbeeld onderdelen die ontbreken. Overmaken via de bank mag natuurlijk ook, maar is voor kleine bedragen een hele rompslomp. Voor ons is het veel handiger als u deze kleine bedrag contacn wilt voldoen. Alvast bedankt! Aanschaf suggesties Onze speelgoedcommissie schaft regelmatig nieuw speelgoed aan. En daarbij kunnen we wel wat suggesties gebruiken voor het aanschaffen van nieuw speelgoed. De speelgoedcommissie schaft speelgoed aan uit eigen ervaring met kinderen of kleinkinderen. Maar u als ouder weet natuurlijk het beste waar uw kind het liefst mee speelt. Daarom hierbij een oproep om aan te geven wat u nog mist in onze Speelotheek. U kunt dit persoonlijk doorgeven, maar u mag tips en suggesties uiteraard ook mailen naar: info@speelotheekpinoccio.nl. Wij horen graag van u! Volg ons op En like ons op facebook Openingstijden Adres Maandagmorgen uur tot uur Frieswijkstraat 99 Woensdagmiddag uur tot uur T (tijdens openingstijden) Vrijdagmiddag uur tot uur E info@speelotheekpinoccio.nl Vrijdagavond uur tot uur

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes

Weeknieuws week 41. Peutercollege weetjes Weeknieuws week 41 Peutercollege weetjes o De locaties hebben weer nieuwe ouder- kindkisten ontvangen. Zo heeft t Kasteeltje de kist van het thema regen en het Kwetternest heeft nu de kist van Wat heb

Nadere informatie

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat

KDV VUURVOGEL. Waterpret bij de Maasstraat KDV VUURVOGEL NR 3 september 2015 Weer aan de slag! We zijn alweer enkele weken op onze eigen locatie en dat voelt goed! Maar het was ook leuk op de Maasstraat. Daar hebben we 6 weken samengespeeld met

Nadere informatie

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren

Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Direct aan de slag met Baby- en kindergebaren Inhoudsopgave Welkom Blz. 3 Wat zijn baby- en kindergebaren? Blz. 4 Voordat je begint Blz. 5 De eerste gebaren Blz. 6 & 7 Gebaren- tips Blz. 8 Veel gestelde

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5, 2014

Nieuwsbrief Nr. 5, 2014 Nieuwsbrief Nr. 5, 2014 Sinterklaas is weer naar Spanje vertrokken. We maken ons op voor de kerstdagen. Kerstboom, lichtjes en familie staan deze dagen centraal. Heerlijk schaatsen op het plein of aan

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Wil jij minderen met social media?

Wil jij minderen met social media? Wil jij minderen met social media? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2016 Hulpboekje social media 1 Hoe sociaal zijn social media eigenlijk? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt op social media.

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13

NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 NIEUWSBRIEF VAN PEUTERSPEELZAAL OLLEKE BOLLEKE SEPTEMBER 13 BESTE OUDERS/ VERZORGERS, Ons eerste thema van dit nieuwe schooljaar is weer van start gegaan. Dit keer hebben we gekozen voor het thema In de

Nadere informatie

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van:

NASCHOOLSE DAGBEHANDELING. Figaro. Welkom! Waarom kom jij naar de groep? Informatieboekje voor kinderen die komen kennismaken. Dit boekje is van: NASCHOOLSE DAGBEHANDELING Figaro Welkom! Binnenkort kom je kennismaken op Figaro. In dit boekje leggen we je alvast wat dingen uit. Het boekje is gemaakt voor kinderen die hier voor de eerste keer komen,

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei

Concept Animatieprogramma Hemelvaart 13 t/m 17 mei 2015 Woensdag 13 Mei Woensdag 13 Mei 14.00-15.00 Spellenparty Ben jij klaar voor een allerlei leuke mini spelletjes? Doe dan gezellig mee! 16.00-17.00 Parachute Kruipen, springen, rennen! Dit gaan we allemaal doen tijdens

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Recreatieprogramma Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2014

Recreatieprogramma Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2014 Recreatieprogramma Donderdag 14 mei t/m zondag 17 mei 2014 Hallo daar! Mijn naam is Joep Snoep! Hallo allemaal, Hier voor jullie het programma van deze vakantie! Er zijn weer allerlei leuke activiteiten

Nadere informatie

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen

Weeknieuws week 12. Locatie de Toverdoos. 2 jarigen Weeknieuws week 12 Locatie de Toverdoos 2 jarigen De week vloog weer voorbij! Wat hebben we het weer leuk gehad. We namen rustig afscheid van thema "Regen". De klas wordt nu steeds meer gevuld met spulletjes

Nadere informatie

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf?

maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? let op: al het klooien is op eigen risico! ;) Lekker samen klooien! maakboek In dit Klooikoffer Maakboek vertel je over je werkstuk. Zo leren anderen van jouw werk. Dat is toch gaaf? Vertel alles wat je

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

Animatie. Hallo allemaal!

Animatie. Hallo allemaal! Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Vakantiepark & Speelstad Oranje. Wat gezellig dat je hier op vakantie bent! Samen met mijn vrienden Cody, Paulien en het animatieteam

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes:

NIEUWSBRIEF!! Zomer: Nieuwe kindjes en stagiaire/vrijwilliger en vertrekkende kindjes: NIEUWSBRIEF!! Zomer: Wat hebben we een heerlijke zomer gehad met veel speelplezier, de kinderen hebben genoten. Lekker buiten spelen en ijsjes eten, af en toe wat verkoeling met water en meer hadden we

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2015

Nieuwsbrief Nr. 2, 2015 Nieuwsbrief Nr. 2, 2015 Veel nieuws te melden in deze nieuwsbrief. Zo zijn wij op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Ken jij iemand die zich graag inzet voor de maatschappij en iets met kinderen heeft, laat

Nadere informatie

HANDIG HONDEN ONTMOETEN

HANDIG HONDEN ONTMOETEN l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG HONDEN ONTMOETEN OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN ONTMOETEN. JE KUNT ER

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Maandag 24 december. Een leuke knutsel voor onze kleinste vakantiegasten. Komen jullie gezellig kliederen? Locatie: Restaurant

Maandag 24 december. Een leuke knutsel voor onze kleinste vakantiegasten. Komen jullie gezellig kliederen? Locatie: Restaurant Animatie programma Wij bieden in de vakanties van Nederland meerdere activiteiten voor deze doelgroep. Bent u benieuwd naar het aanbod? Vraag het een animatiemedewerker! Maandag 24 december Een leuke knutsel

Nadere informatie

Avontuur op de camping

Avontuur op de camping Programmaboekje Avontuur op de camping Onvergetelijke zomer YES! De zomervakantie komt er weer aan. Zes weken lang hebben we superleuke, uitdagende en afwisselende activiteiten en workshops, speciaal

Nadere informatie

VOORJAARSBLOK 2014-2015

VOORJAARSBLOK 2014-2015 VOORJAARSBLOK 04-05 WAT DOEN WE IN HET VOORJAAR? Dit is het boekje van het voorjaarsblok. Voorjaar? Maar het is toch winter? Het is inderdaad winter maar in de tijd dat dit blok loopt, beginnen ook de

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik

Inhoud. Mijn leven. de liefde en ik Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Gevoelens... 4 Hoofdstuk 2 Ontmoeten... 6 Hoofdstuk 3 Verliefd... 8 Hoofdstuk 4 Date... 10 Hoofdstuk 5 Verkering... 12 Hoofdstuk 6 Intimiteit... 14 Hoofdstuk 7 Seks...

Nadere informatie

02 Excursie groep1-2a Zaanse uurwerkmuseum

02 Excursie groep1-2a Zaanse uurwerkmuseum 01 Studiedagen en vakantie Volgende week donderdag begint de voorjaarsvakantie. De kinderen zijn op vrijdag 26 februari al vrij, dit is een studiedag. De kinderen worden op dinsdag 7maart weer op school

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2

INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD. Aan de ouders van groep 1 en 2 Aan de ouders van groep 1 en 2 INFORMATIEBRIEF nr.6 VRIENDJES - KIKKER IS VERLIEFD De eerste weken van het nieuwe jaar zijn al weer voorbij. We hebben met de kinderen gewerkt over de kalender. Hoe ziet

Nadere informatie

HANDIG SPELEN MET EEN HOND

HANDIG SPELEN MET EEN HOND l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG SPELEN MET EEN HOND OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER SPELEN MET EEN HOND. JE

Nadere informatie

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt.

De kinderopvang. We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Nieuws uit de groepen Nr. 27 arpil 2016 De kinderopvang Knuffels We hebben gewerkt aan het thema knuffels. Alle kinderen hebben zelf een eigen knuffel gemaakt. Als het kan dan gaan we ook op pad met de

Nadere informatie

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar

Vragenkaartjes voor kinderen van 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar 4 t/m 6 jaar Hoe vraag je aan iemand om met je te spelen? Wat speel je graag op het schoolplein? Jij kan al goed helpen hè. Wie help jij graag? Wat doe je dan? van 4 t/m 6 jaar

Nadere informatie

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten.

Hallo lieve jongens en meisjes, Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. Hallo lieve jongens en meisjes, Welkom op vakantiepark Dierenbos! Het animatieteam staat weer klaar met allemaal leuke en gezellige herfstactiviteiten. We gaan pompoenen uithollen, herfst spelletjes spelen,

Nadere informatie

Recreatieprogramma Vakantiepark De Kuilart

Recreatieprogramma Vakantiepark De Kuilart Recreatieprogramma Vakantiepark De Kuilart Laat je verrassen door de spetterende activiteiten! Kerst 2015 Welkom! Wat leuk dat jullie deze bij ons op Vakantiepark De Kuilart zijn! Hebben jullie een goede

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus

Recreatieprogramma. Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Recreatieprogramma Zomervakantie week 32 6 augustus Tm 13 augustus Welkom op Cambiance Duinhoeve. Allereerst willen wij iedereen een hele fijne en gezellige vakantie toewensen! Deze vakantie zijn er diverse

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen.

Wat is PDD-nos? VOORBEELDPAGINA S. Wat heb je dan? PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Wat is PDD-nos? 4 PDD-nos is net als Tourette een neurologische stoornis. Een stoornis in je hersenen. Eigenlijk vind ik stoornis een heel naar woord. Want zo lijkt het net of er iets niet goed aan me

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud

Nieuwsbrief. Nieuws van het KDV. April 2011. Inhoud Nieuwsbrief April 2011 Inhoud Nieuws van het Kinderdagverblijf Nieuws van de Humpie Dumpie Nieuws van de BSO Ook nog even dit Versje Colofon Dit is de nieuwsbrief van april 2011. In deze nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni

Leidsterpraat FEEST. 18 t/m 22 mei woensdag 3 juni zaterdag 13 juni April 2015 Leidsterpraat De meivakantie staat alweer voor de deur, met daarin Moederdag, de peuters zijn druk bezig geweest om weer iets moois te maken voor hun mama s, wat het is, is nog een verrassing!

Nadere informatie

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016

ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 ACTIVITEITEN APRIL/MEI 2016 KINDERATELIER oude knikkers Eens kijken wat je allemaal met oude knikkers kan maken! Zaterdag 9 april van 13.30-15.30 uur (groep 5 VO) Zaterdag 16 april van 13.30-15.00 uur

Nadere informatie

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT

HANDIG ALS EEN HOND DREIGT l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n HANDIG ALS EEN HOND DREIGT OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN HIER LEES JE HANDIGE INFORMATIE OVER HONDEN DIE DREIGEN. JE KUNT

Nadere informatie

LESBRIEF. Grote Anna leert lezen en rekenen. Digibordles lezen : Digibordles rekenen : Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks.

LESBRIEF. Grote Anna leert lezen en rekenen. Digibordles lezen : Digibordles rekenen : Wij maken kinderdromen waar www.clavisbooks. Samenvatting: Grote Anna heeft een bijzondere dag vandaag! Ze gaat voor het eerst naar de grote school. Anna heeft er veel zin in. Ze heeft zelfs een nieuwe boekentas en schrijfspulletjes gekregen! Het

Nadere informatie

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL

Nationaal congres Taal en Lezen. 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL Nationaal congres Taal en Lezen 15 oktober 2015 Begrijpend luisteren WWW.CPS.NL Contactgegevens Annemarieke Kool a.kool@cps.nl 06 55 81 87 65 Programma 1. Welkom 2. Doelen van workshop 3. Theorie strategieën

Nadere informatie

Maandag 8 juli Laat vanavond je haren invlechten! Prijzen verschillend! Betaling kan contant & met de pin! Vanaf 18:30 uur in de Happy Fun Beach!

Maandag 8 juli Laat vanavond je haren invlechten! Prijzen verschillend! Betaling kan contant & met de pin! Vanaf 18:30 uur in de Happy Fun Beach! Beauty night Huifkartocht Maandag 8 juli Laat vanavond je haren invlechten! Prijzen verschillend! Betaling kan contant & met de pin! Vanaf 18:30 uur in de Happy Fun Beach! maandag 17.00 uur! Kosten: 4,50

Nadere informatie

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief oktober 2014

Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl. Nieuwsbrief oktober 2014 Lijzijde 4 9733LA Groningen Tel. 050-3642685 info@juffiesspeelopvang.nl Nieuwsbrief oktober 2014 1. SPEELopvang 2. Welkom 3. Kind gesprekken 4. Kleding 5. Openingstijden 6. Stagiaire 7. Sinterklaas 8.

Nadere informatie

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij!

VERSJES: Mourik lou VADERDAG. Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! VERSJES: Mourik lou VADERDAG Lieve papa, kom eens even met uw hoofd heel dicht bij mij. k wil u graag een zoentje geven en u krijgt daar nog wat bij! t Is geen zakdoek of sigaren, t is een heel, heel ander

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Nieuws van Kabouterbos

Nieuws van Kabouterbos Nieuws van Kabouterbos De afgelopen weken hebben we weer prachtige knutsels gemaakt: gouden bekers, voetballen en mooie gekleurde schaatsen. Bas ging sporten. Nu gaan we over op een ander thema: Bas op

Nadere informatie

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor

Het verhaal op reis. groep 1-2. melle de muis. Bijlagen Les 1. media. spoor Het verhaal op reis groep 1-2 melle de muis Bijlagen Les 1 Les 1 - Bijlage 1 - brief kunstenaar 1 Lieve kinderen, Vandaag begint er een bijzonder project: HET VERHAAL OP REIS. Jullie gaan vandaag met elkaar

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2)

Net als mensenkindjes sluit je visjes niet op Laat ze goed bewegen En zwemmen Hop hop hop hop hop hop hop (x2) Hoera, Kortjakje is niet meer ziek! We maakten 5 kinderliedjes actiever, gezonder en positiever door ze in een nieuw jasje te steken. Want niets beter voor je kind dan samen bewegen op leuke muziek. Eén

Nadere informatie

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers,

Animatieprogramma c. Lieve vakantiegangers, Animatieprogramma c Lieve vakantiegangers, Welkom op ons gezellige vakantiepark midden in de Brabantse bossen. Het animatieteam staat klaar met een heleboel leuke en gezellige activiteiten voor alle leeftijden.

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Zindelijk worden. De hele dag droog blijven. Positief opvoeden Drenthe

Zindelijk worden. De hele dag droog blijven. Positief opvoeden Drenthe Zindelijk worden De hele dag droog blijven Positief opvoeden Drenthe Zindelijk worden De hele dag droog blijven Elke ouder is blij als er geen luiers meer op het boodschappenlijstje staan. Het betekent

Nadere informatie

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg

Activiteitengids. buitenschoolse opvang Ypenburg Activiteitengids buitenschoolse opvang Ypenburg 10 maart t/m 25 april 2014 Voorwoord Hallo allemaal, Hier is het nieuwe knaloranje boekje van Leuk Ypenburg met weer allerlei superleuke workshops. Deze

Nadere informatie

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen

GODS GEZIN. Studielessen voor 4-7 jarigen GODS GEZIN Studielessen voor 4-7 jarigen 2003 Geschreven door Beryl Voorhoeve en Judith Maarsen Oorspronkelijk bedoeld voor studie in kleine groepen in de Levend Evangelie Gemeente Gebruikte Bijbelvertaling

Nadere informatie

Animatieprogramma Molecaten Park Bosbad Hoeven 13 oktober t/m 20 oktober

Animatieprogramma Molecaten Park Bosbad Hoeven 13 oktober t/m 20 oktober Kids 11+ Sport Familie Animatieprogramma Molecaten Park Bosbad Hoeven 13 oktober t/m 20 oktober Van harte welkom op Molecaten Park Bosbad Hoeven. We hebben weer een ontzettend leuk programma voor jullie

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken.

Klassennieuws. Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Klassennieuws Beste ouders/ verzorgers, Hierbij het klassennieuws van de afgelopen weken. Thema post Na de voorjaarsvakantie zijn we bezig geweest met het thema post. Regelmatig komt de postbode langs

Nadere informatie

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN

SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN SOCIALE VAARDIGHEDEN MET AFLATOUN Dit thema is opgesplitst in drie delen; gevoelens, ruilen en familie. De kinderen gaan eerst aan de slag met gevoelens. Ze leren omgaan met de gevoelens van anderen. Daarna

Nadere informatie

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk.

Micha kijkt Ruben aan. Hij trekt een gek gezicht. Micha houdt niet van puzzelen, want de puzzels die oma maakt, zijn altijd heel erg moeilijk. 1. Puzzelen Wie er het eerst is! Micha staat bij het schoolhek. Hij krijgt een harde klap op zijn schouder van Ruben, zijn grote broer. Oké. Micha is wel in voor een wedstrijdje. Hij begint meteen te rennen,

Nadere informatie

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is.

De woonkamer. Er staan veel dozen in de woonkamer, er staat een bank en een kast die half in elkaar gezet is. SAMENWONEN 1. EXT. ROND HET HUIS - DAG Rond het huis. Judith en Peter zijn aan het verhuizen, er staat een verhuiswagen voor het huis. Judith en Peter lopen vaak heen en weer met dozen. Ze lachen naar

Nadere informatie

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne>

Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 <Katelyne> Schrijver: KAT Coverontwerp: MTH ISBN: 9 789402 123678 Inleiding Timo is een ander mens geworden door zijn grote vriend Tommy. Toch was het niet altijd zo geweest, Timo had Tommy gekregen voor

Nadere informatie

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk.

Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Prent 1 Sst, ik hoor iets! Prent 1. Sst, ik hoor iets! Said en Jamal zitten aan tafel te eten. Samen met papa en mama. Ik heb een nieuw horloge, zegt papa. Kijk. Papa laat het horloge zien. Het is een

Nadere informatie

Maandag 9 juli. Dinsdag 10 juli

Maandag 9 juli. Dinsdag 10 juli Maandag 9 juli Dinsdag 10 juli De eerste dag van de zomervakantie beginnen we met een sportieve dansworkshop. Welke dansmoves kan jij al en welke wil jij nog leren? Trek makkelijke kleding aan om in te

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juli 2015

Nieuwsbrief Juli 2015 Nieuwsbrief Juli 2015 De laatste nieuwsbrief voor dat we allemaal op vakantie gaan en heerlijk van de Zomer gaan genieten. Wij willen jullie graag nog een aantal puntjes meedelen. Baby nieuws Aller eerst

Nadere informatie

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen!

1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! 1. Nooit in orde! Wat moeten wij met u nu aanvangen? Wat moeten wij met u nu doen? Gade gij nu nooit eens luisteren? Ge zijt echt niet te doen! Ge zijt nooit in orde! Ge zijt altijd te laat! Ge zijt nooit

Nadere informatie

Waar een wil is, is een Weg!

Waar een wil is, is een Weg! 5 tips om moeiteloos voor jezelf te kiezen en een stap te zetten. Waar een wil is, is een Weg! - Lifecoach http://www.facebook.com/arlettevanslifecoach 0 Je bent een ondernemende 40+ vrouw die vooral gericht

Nadere informatie

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over...

WENST U EEN GELUKKIG EN GEZOND GRAAF FLORIS V. Januari 2016. Colofon Redactie: Jeffrey Faas. Lees meer over... Januari 2016 Colofon Redactie: Jeffrey Faas Volgende deadline: 5 MAART Kopij aanleveren: florisbode@graafflorisv.nl GRAAF FLORIS V WENST U EEN GELUKKIG Lees meer over... Florisbode Deadlines Bevers - Kom

Nadere informatie

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen.

Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. Een klein gesprekje met God Er was eens een Kleine Ziel die tegen God zei: Ik weet wie ik ben, ik ben het licht net als alle andere zielen. God lachte breed. Dat is waar!, zei God. Jij bent ook het licht.

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Jouw avontuur met de Bijbel

Jouw avontuur met de Bijbel Nieske Selles-ten Brinke Jouw avontuur met de Bijbel Dagboek voor kinderen Uitgeverij Jes! Zoetermeer Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij Boekencentrum en de HGJB. Kijk voor meer informatie

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

BEHEERDER ZIJN BIJ DE DORPSBOERDERIJ IN WASPIK Het is inmiddels al een jaar geleden (maart 2012) dat onze Dorpsboerderij haar deuren officieel opende. Dankzij de inzet van een team van ongeveer 30 beheerders

Nadere informatie

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl

Makkers en rakkers. Nel Ooievaar. bron Nel Ooievaar, Makkers en rakkers. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940. 2010 dbnl Makkers en rakkers Nel Ooievaar bron. 'De Vliegende Hollander', Utrecht ca. 1940 Zie voor verantwoording: http://www.dbnl.org/tekst/ooie002makk01_01/colofon.php 2010 dbnl 2 [Makkers en rakkers] 3 Een mus

Nadere informatie

Dino weken afgesloten

Dino weken afgesloten Dino weken afgesloten De kleuters hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan het thema over dinosauriërs. Dat was te zien en bovendien een enorm succes! Ze hebben een geweldig museum in elkaar gezet.

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Nieuwsbrief oktober 2014 Beste ouders, In de afgelopen weken hebben we alweer zo ontzettend veel geleerd! Eigenlijk is het schooljaar maar net goed op gang, maar wat we geleerd hebben is al niet meer op

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino

Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino Informatie & Uitleenvoorwaarden Speelotheek Harlekino www.speelotheekharlekino.nl uitgave september 2013 Wat is een speelotheek? De speelotheek is voor speelgoed wat een bibliotheek is voor boeken. Je

Nadere informatie

Recreatieprogramma Donderdag 04 juni t/m zondag 07 juni 2014

Recreatieprogramma Donderdag 04 juni t/m zondag 07 juni 2014 Recreatieprogramma Donderdag 04 juni t/m zondag 07 juni 2014 Hallo daar! Mijn naam is Joep Snoep! Hallo allemaal, Hier voor jullie het programma van deze vakantie! Er zijn weer allerlei leuke activiteiten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 4, 2014

Nieuwsbrief Nr. 4, 2014 Nieuwsbrief Nr. 4, 2014 De herfst is begonnen. Dit weekend wordt de klok een uur terug gezet, dus we krijgen weer lange avonden. Gezellig om na het eten nog een leuk spelletje te spelen met de kinderen.

Nadere informatie

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015

Klasnieuws 9. 26-30 oktober 2015 Klasnieuws 9 26-30 oktober 2015 Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant. Grote oren, grote poten en een lange slurf van voren. Jongens meisjes, aan de kant, hier komt mama olifant! Onze muziekkoffer

Nadere informatie

14.00u 15.00u Sprookjes spelletjes

14.00u 15.00u Sprookjes spelletjes Animatie programma 14.00u 15.00u Sprookjes spelletjes De sprookjes bieden een heleboel verschillende verhalen waar wij super leuke spellen van hebben gemaakt. Ben jij benieuwd? Kom dan snel meedoen. Verzamelen:

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S

2 Ik en autisme VOORBEELDPAGINA S 2 Ik en autisme In het vorige hoofdstuk is verteld over sterke kanten die mensen met autisme vaak hebben. In dit hoofdstuk vertellen we over autisme in het algemeen. We beginnen met een stelling. In de

Nadere informatie

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7

E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 E.H.B.O. Werkstuk Vera Kleuskens, groep 7 1 Vera Kleuskens groep 7 Inhoudsopgave Voorwoord... 3 Inleiding... 4 1. Wat is E.H.B.O... 5 2. E.H.B.O. vereniging... 6 3. Cursus... 7+8+9 4. Reanimatie en A.E.D....

Nadere informatie