Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen DE GROEPSVERZEKERING JEUGD VOOR EUROPA

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen DE GROEPSVERZEKERING JEUGD VOOR EUROPA"

Transcriptie

1 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Pag. 1/7 Onderwijs en Cultuur JEUGD Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen DE GROEPSVERZEKERING JEUGD VOOR EUROPA Een verzekeringsplan op maat dat de deelnemer 24 uur per dag bescherming biedt, in de mogelijkheid van kwalitatieve medische dienstverlening en repatriëring voorziet en borg staat voor een gerust gemoed voor de groepsverantwoordelijken en de ouders.

2 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Pag. 2/7 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Jongerenuitwisselingen bieden een unieke, makkelijk aan te grijpen kans aan jongeren van verschillende nationaliteiten om elkaar te ontmoeten in een omgeving waar ze gemeenschappelijke thema s kunnen aanboren en andere culturen kunnen ontdekken. De jongerenuitwisselingen dragen bij tot de niet-formele opvoeding van jonge burgers met verschillende afkomst en cultuur, die waarden zoals nieuwsgierigheid, vrijgevigheid en tolerantie delen. De Europese Commissie heeft besloten dat een minimumniveau van dekking en dienstverlening nodig is om de deelnemers tijdens de uitwisselingsperiode correct te beschermen. De Europese Commissie heeft de groepsverzekering 'Jeugd voor Europa' in het leven geroepen om op deze behoefte in te spelen. Elke partnergroep/organisatie die jongeren stuurt, mag zijn deelnemers al dan niet inschrijven op het programma dat de Commissie steunt. Groepen die andere verzekeringen wensen te gebruiken moeten zich ervan vergewissen dat die programma s minimaal dezelfde dienstverlening en hetzelfde dekkingsniveau bieden als de groepsverzekering 'Jeugd voor Europa'. De uitsluitingen op het vlak van de gezondheidszorg mogen niet buiten de korte lijst vallen die in het programma 'Jeugd voor Europa' is opgenomen. Hierna volgen enkele antwoorden op vragen die wij hebben gekregen van deelnemers en groepsverantwoordelijken. Waarom steunt de Europese Commissie een specifiek verzekeringsplan ten behoeve van deelnemers aan jongerenuitwisselingen? Doel van deze verzekering is u toegang te verlenen tot een verzekeringsnetwerk dat u kan bijstaan telkens als er zich medische, tandheelkundige problemen of problemen met invaliditeit of burgerrechtelijke aansprakelijkheid voordoen. Wat in uw land van herkomst als een niet-ernstig ongeval of een kort verblijf in het ziekenhuis wordt beschouwd, kan in het buitenland een angstaanjagende of moeilijk te controleren situatie zijn. De rol van de AXA Groep, AXA Assistance en de European Benefits Administrators is u de financiële zekerheid te bieden van een degelijke verzekeringspolis, de administratieve diensten van een specialist voor groepen die zich buiten hun land van oorsprong bevinden, en de informatie, medische raadplegings- en repatriëringdiensten van een bijstandsmaatschappij met 35 call centra en 6500 medische correspondenten in 180 landen. De dekking is geldig in de hele wereld, 24 uur per dag vanaf de dag waarop u uw woonplaats verlaat om naar het gastland te gaan, tot de dag waarop u van de uitwisseling naar huis terugkeert. U bent ook gedekt tijdens de voorbereidende vergaderingen voor uw vertrek en de opvolgingsvergaderingen in verband met het betrokken uitwisselingsproject.

3 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Pag. 3/7 Wie kan gebruik maken van het verzekeringsplan? Alle deelnemers aan jongerenuitwisselingen, ook de groepsverantwoordelijken, kunnen aanspraak maken op de dekking op voorwaarde dat elke partnergroep/organisatie zijn deelnemers inschrijft en de premie betaalt aan de planbeheerder, European Benefits. Er moet voor elke deelnemer een eenvoudig inschrijvingsformulier worden ingevuld, ofwel elektronisch via het internet, ofwel op de papieren formulieren die men bij de planbeheerder kan aanvragen. Bestaan er uitsluitingen op grond van voorafgaande voorwaarden? Er bestaat geen enkele uitsluiting op grond van voorafgaande voorwaarden en er is geen wachttijd om verzekerd te zijn. Aanvaarding gebeurt automatisch en er wordt geen enkele medische vragenlijst of verklaring van goede gezondheid vereist, op voorwaarde echter dat elke partnergroep/organisatie zijn deelnemers inschrijft. Hoeveel kost het plan? Voor de deelnemers is de dekking gratis. De premiekosten, die door de Europese Commissie worden gesubsidieerd, worden door elke partnergroep/organisatie aan de planbeheerder betaald bij de inschrijving van de deelnemers. Er wordt een eenmalige premie per persoon berekend voor de hele duur van de uitwisselingsactiviteit (van 6 tot 21 dagen), met inbegrip van de voorbereidende en opvolgingsvergaderingen. De dekking kost 27 EUR per persoon indien de partnergroep/organisatie alle deelnemers inschrijft voor de groepsverzekering of 30 EUR per persoon wanneer de partnergroep/organisatie slechts een deel van de deelnemers inschrijft. De partnergroepen/organisaties in Duitsland kunnen opteren voor de betaling van een toeslag van 3,58 EUR per persoon om een aanvullende dekking te kunnen genieten van AXA Colonia voor wie in Duitsland woonachtig is (Krankheitskosten-Vollversicherung, Pflegepflichtversicherung).

4 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Pag. 4/7 Welke dekkingen krijg ik voor gezondheidszorg? U bent gedekt voor alle kosten van ziekenhuisopname, heelkundige ingrepen, medische en tandheelkundige behandelingen overal ter wereld, op voorwaarde dat de betrokken behandelingen en/of levering door de lokale medische overheid als noodzakelijk worden beschouwd voor de behandeling van de ziekte, de verzorging van verwondingen of in geval van zwangerschap. Er wordt geen enkele beperking opgelegd met betrekking tot de keuze van de arts, het laboratorium, het ziekenhuis, enz., op voorwaarde dat het gaat om erkende instellingen en de behandeling wordt verstrekt door wettelijk bevoegde artsen die optreden binnen het terrein van hun bevoegdheden. Het staat u vrij u te richten tot openbare of privéinstellingen. Bij ziekenhuisopname die door de groepsverzekering is gedekt, kan European Benefits ervoor opteren de ziekenhuiskosten vooruit te aanvaarden en het ziekenhuis rechtstreeks te betalen. Voor ambulante behandelingen moeten de facturen voor de medische en tandheelkundige behandelingen worden voorgelegd aan European Benefits en worden naar behoren gestaafde aanvragen binnen vijf werkdagen uitbetaald. De groepsverzekering betaalt 100% van de redelijke kosten voor de nodige medische, psychiatrische, tandheelkundige en oogheelkundige verzorging als volgt: Kosten voor ziekenhuisopname en aanverwante kosten Ambulante medische verzorging, met inbegrip van laboratoriumtests, röntgenfoto s en voorgeschreven geneesmiddelen Zwangerschap en bevalling Diagnose en behandeling van psychiatrische, mentale, zenuwstoornissen te wijten aan alcohol of drugs in het gastland (maximum 30 dagen) Oogheelkundige verzorging, met inbegrip van de vervanging van één gebroken bril (maximum 300 EUR) Tandheelkundige verzorging, met inbegrip van de nodige basisverzorging, tandheelkunde en bij ongeval of noodgeval de tandkronen (maximum 500 EUR per tand en EUR per persoon) Gezondheidszorg die niet door de groepsverzekering wordt gedekt: Behandeling die vanuit medisch standpunt niet nodig is Psychoanalyse Behandeling van psychiatrische, mentale, zenuwstoornissen te wijten aan alcohol of drugs buiten het gastland Zonnebril Hydrotherapeutische baden en thermale kuren.

5 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Pag. 5/7 Welke diensten worden er verzekerd inzake repatriëring en bijstand? AXA Assistance zorgt 24 uur per dag voor de volgende dienstverlening: INFORMATIEDIENSTEN Medische en administratieve informatie over het gastland (inentingen, medische toestand, geneesmiddelen op recept, klimaat, formaliteiten voor het verkrijgen van een visum, enz.). Locaties van de ziekenhuizen, medische en tandheelkundige consultatiebureaus in het gastland. Informatie en advies bij diefstal of verlies van identiteitsdocumenten, creditcards, cheques, reisdocumenten, met inbegrip van een plafond van 400 EUR voor de kosten van het vervangen van die documenten. REISBIJSTAND Het opsturen van essentiële voorgeschreven geneesmiddelen die in het gastland niet beschikbaar zijn. Het meedelen van dringende boodschappen. Het vooruitbetalen van een borgsom bij een verkeersongeval (maximum EUR) in het gastland. Rechtsbijstand bij een verkeersongeval (maximum 770 EUR) in het gastland. DIENSTVERLENING BIJ EEN ONGELUK OF EEN MEDISCH NOODGEVAL IN HET GASTLAND De volgende diensten worden aangeboden bij een plotse en onvoorspelbare ziekte, ernstige verwondingen of overlijden. Hoe dan ook moet u onmiddellijk contact opnemen met AXA Assistance wanneer u meent een van deze diensten nodig te hebben. Men zal u uitleggen wat er mogelijk is en indien nodig zal, volgens het advies van de artsen van AXA Assistance, vervoer worden georganiseerd. Medische repatriëring naar het land van herkomst. Terugkeer naar het gastland na herstel om het programma weer op te nemen. De verblijfskosten (tot 50 EUR per dag, maximum 10 dagen) indien uw terugkeer naar het land van herkomst op het einde van het uitwisselingsproject door een ernstige ziekte of ongeval wordt uitgesteld. De reiskosten voor het bezoek van een naast familielid (biljetten, hotelkosten tot 50 EUR per dag, maximum 10 dagen) bij een ziekenhuisopname van meer dan 10 dagen. Het retourbiljet van de vrijwilliger die naar huis moet bij overlijden en ziekenhuisopname (van meer dan 10 dagen) van een naast familielid.

6 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Pag. 6/7 De repatriëring van het stoffelijk overschot (maximum EUR voor de kist) en de reiskosten voor de ouders (biljetten, hotelkosten tot 76 EUR per dag gedurende 3 dagen). European Benefits dekt de medische kosten na repatriëring door AXA Assistance op basis van de regels voor de medische dekking van de groepsverzekering 'Jeugd voor Europa'. Welke dekking biedt de levensverzekering? Wat is de dekking bij blijvende invaliditeit? De verzekeraar betaalt een forfaitaire vergoeding bij blijvende invaliditeit die het gevolg is van een ziekte/ongeval die/dat zich heeft voorgedaan tijdens de verzekerde periode, op voorwaarde dat de invaliditeitsgraad gelijk is aan of groter dan 33 %. Het bedrag in hoofdkapitaal bedraagt EUR. Het bedrag van de forfaitaire uitbetaling wordt berekend door het hoofdkapitaal te vermenigvuldigen met de blijvende invaliditeitsgraad. Wanneer een deelnemer overlijdt tijdens de verzekerde periode als gevolg van een ziekte of een ongeval, betaalt de verzekeraar een forfaitair bedrag van EUR. De forfaitaire vergoeding bij overlijden wordt uitbetaald aan de begunstigde die op het inschrijvingsformulier is aangegeven. Hoe ver strekt de burgerrechtelijke aansprakelijkheid? De verzekeraar dekt de financiële gevolgen van uw burgerrechtelijke aansprakelijkheid voor lichamelijke letsels, stoffelijke en onstoffelijke gevolgschade veroorzaakt aan derden, op voorwaarde dat er geen enkele andere lokale verzekering tussenkomt. De dekking is geldig in de hele wereld, onder voorbehoud van de volgende beperkingen per schadegeval: Lichamelijke letsels : EUR Stoffelijke en onstoffelijke gevolgschade: EUR Deze bedragen omvatten : Uw aansprakelijkheid als huurder, bewoner of buur voor schade ten gevolge van vuur, ontploffing of elektrische schade aan de ruimtes die u huurt of bewoont of de naburige ruimtes ten bedrage van maximum EUR De aansprakelijkheid met betrekking tot de omgevingsschade ten bedrage van maximum EUR De verdediging in rechte en het burgerrechtelijk verhaal ten bedrage van maximum EUR. De verdediging in rechte omvat zowel de strafrechtelijke verdediging (uw verweer tegen wettelijke procedures) als het wettelijk verhaal (schadevergoeding eisen van derden voor het verlies dat u hebt geleden) met een drempel van 200 EUR per schadegeval. Hoe intekenen op de groepsverzekering 'Jeugd voor Europa'?

7 Antwoorden op enkele vaak gestelde vragen Pag. 7/7 Zodra de uitwisseling door het Nationale Agentschap/de Europese Commissie is goedgekeurd, vult elke partnergroep/organisatie het inschrijvingsformulier voor u in. Uw partnergroep/organisatie zorgt voor de rest van de intekenprocedure en bezorgt u de Gids voor de Deelnemer, een document van 12 pagina s waarin de verzekering in detail wordt toegelicht. U krijgt ook een bijstandverzekeringskaart. Het is raadzaam die kaart tijdens de hele duur van de uitwisseling bij u te hebben. Met die kaart kunt u bij noodgevallen in een ziekenhuis worden opgenomen en krijgt u vlotter toegang tot de repatriëringdiensten van AXA Assistance.

GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER

GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER EVD Pag. 1/13 Onderwijs en cultuur Jeugd EUROPESE VRIJWILLIGERSDIENST GROEPSVERZEKERING GIDS VOOR DE VRIJWILLIGER Planbeheerder: European Benefits Administrators 59, rue de Châteaudun

Nadere informatie

Student Insurance Program - SIP

Student Insurance Program - SIP Student Insurance Program - SIP Complete dekking Het SIP biedt een complete dekking voor buitenlandse studenten in Europa en voor studenten die in het buitenland stage gaan lopen. 2 Flexibele medische

Nadere informatie

Ontwikkeld door Expat & C, specialist onderschrijver. Reisverzekering voor studenten in het buitenland

Ontwikkeld door Expat & C, specialist onderschrijver. Reisverzekering voor studenten in het buitenland Global Student Insurance Ontwikkeld door Expat & C, specialist onderschrijver inzake internationale mobiliteitsverzekeringen Reisverzekering voor studenten in het buitenland (Europa inkomend/uitgaand)

Nadere informatie

KBC Autolease Gold Assistance Bijstand aan personen en voertuigen

KBC Autolease Gold Assistance Bijstand aan personen en voertuigen Bijstand aan personen en voertuig Het contract KBC Autolease Gold Assistance is een uitbreiding van de dekking KBC Autolease Silver en VIP-Silver dekkingen, en bijgevolg zijn alle hiervoor omschreven voorwaarden

Nadere informatie

KBC POLIS MOTORFIETS

KBC POLIS MOTORFIETS KBC POLIS MOTORFIETS Deze polis verzekert de specifieke risico s die voortvloeien uit het gebruik van een motorfiets. Iedere eigenaar of (financiële) leasingnemer van een motorfiets. Verzekeringen Welke

Nadere informatie

Bijstand en reisverzekering: jaarcontracten

Bijstand en reisverzekering: jaarcontracten Bijstand en reisverzekering: jaarcontracten World Gold met jaarannulering World Full Comfort Classic Auto territorialiteit wereldwijd wereldwijd Europa wereldwijd medische kosten in het buitenland onbeperkt

Nadere informatie

KBC POLIS BROMFIETS. Deze polis verzekert de specifieke risico s die voortvloeien uit het gebruik van een bromfiets.

KBC POLIS BROMFIETS. Deze polis verzekert de specifieke risico s die voortvloeien uit het gebruik van een bromfiets. KBC POLIS BROMFIETS Deze polis verzekert de specifieke risico s die voortvloeien uit het gebruik van een bromfiets. Iedere eigenaar of (financiële) leasingnemer van een bromfiets. Verzekeringen Welke verzekeringen

Nadere informatie

Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar

Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar Baloise Assistance 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar Baloise Insurance wil u helpen om uw wereld veiliger te maken. Als Baloise Insurance- klant hebt u alvast een streepje voor want in geval van nood

Nadere informatie

AANGIFTEFORMULIER VOOR DE VERZEKERING NOGO

AANGIFTEFORMULIER VOOR DE VERZEKERING NOGO AANGIFTEFORMULIER VOOR DE VERZEKERING NOGO Dit document is bestemd om uw aangifte bij onze diensten te vereenvoudigen! Enkel de Algemene Voorwaarden van ons contract bepalen echter de gewaarborgde dekkingen.

Nadere informatie

FATUM Veilig op reis pakket. Omdat u onbezorgd van uw reis wilt genieten

FATUM Veilig op reis pakket. Omdat u onbezorgd van uw reis wilt genieten FATUM Veilig op reis pakket Omdat u onbezorgd van uw reis wilt genieten 1 FATUM biedt verschillende verzekeringen aan om ervoor te zorgen dat u onbezorgd kunt reizen. Neemt u de mogelijkheden eens door

Nadere informatie

Aangifteformulier EUROP ASSISTANCE BCD Travel

Aangifteformulier EUROP ASSISTANCE BCD Travel Aangifteformulier EUROP ASSISTANCE BCD Travel Dit document is bestemd om uw aangifte bij onze diensten te vereenvoudigen! Enkel de Algemene Voorwaarden van het contract bepalen echter de gewaarborgde dekkingen.

Nadere informatie

Student Travel Insurance

Student Travel Insurance Veelgestelde Vragen Wat wordt er gedekt door SIP? SIP dekt gezondheidszorg, dringende tandartskosten, buitengewone kosten in geval van ongevallen/ziektes zoals repatriëring, aansprakelijkheid, rechtsbijstand,

Nadere informatie

Informatiefiche verzekering beroepsaansprakelijkheid, burgerlijke aansprakelijkheid uitbating en rechtsbijstand

Informatiefiche verzekering beroepsaansprakelijkheid, burgerlijke aansprakelijkheid uitbating en rechtsbijstand Verzekering van de burgerlijke aansprakelijkheid van journalisten Productfiche (voor leden van AVBB en VJPP) Informatiefiche verzekering beroepsaansprakelijkheid, burgerlijke aansprakelijkheid uitbating

Nadere informatie

PUBLIEKE SECTOR. Bijstand. Specifieke bepalingen

PUBLIEKE SECTOR. Bijstand. Specifieke bepalingen PUBLIEKE SECTOR Bijstand Specifieke bepalingen De inleiding en voorstelling van het verzekeringsplan Publieke Sector De gemeenschappelijke bepalingen De specifieke bepalingen eigen aan elke verzekering

Nadere informatie

Waarborg Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid

Waarborg Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid KRACHTBAL DVV VERZEKERING Polis: c-11/902.300 op naam van FALOS vzw Wat gaan wij hier behandelen? Bepaalde schadegevallen die onze (bestuurs)leden kunnen berokkenen aan derden (alle anderen dan de verzekeringsnemer

Nadere informatie

Productfiche Motorfiets

Productfiche Motorfiets MOTORFIETS Januari 2015 Productfiche Deze polis verzekert de specifieke risico s die voortvloeien uit het gebruik van een motorfiets. Iedere eigenaar of (financiële) leasingnemer van een motorfiets. Burgerrechtelijke

Nadere informatie

Verenigingen en VZW s Cover

Verenigingen en VZW s Cover Verzekeraar Verzekeringnemer Belfius Insurance NV VLAMO VZW 8 BIJLOKEKAAI 9000 GENT Belangrijke data Begindatum 01 januari 2015 Einddatum 31 december 2015 Jaarvervaldag 1 januari Duurtijd: De polis heeft

Nadere informatie

Opgelet! Onder meer schade aan het verzekerde voertuig of de door het verzekerde voertuig vervoerde goederen, is niet verzekerd.

Opgelet! Onder meer schade aan het verzekerde voertuig of de door het verzekerde voertuig vervoerde goederen, is niet verzekerd. FIDEA MOTORFIETS - Fidea Motorfiets Het verkeer wordt dag na dag drukker en uiteraard doet u er alles aan om uzelf en uw dierbaren zo veilig mogelijk te vervoeren, maar soms loopt het toch fout. En dan

Nadere informatie

AG Employee Benefits Wilt u ook een voordelige hospitalisatieverzekering?

AG Employee Benefits Wilt u ook een voordelige hospitalisatieverzekering? AG Employee Benefits Wilt u ook een voordelige hospitalisatieverzekering? Informatiefolder over de collectieve hospitalisatieverzekering van de FOD Hospitalisatieverzekering Wist u al dat uw werkgever,

Nadere informatie

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID

I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID OVERZICHT en DOEL I. VERZEKERING LICHAMELIJKE ONGEVALLEN EN BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID De bijdrage voor deze verzekering zit inbegrepen in het lidgeld en is geldig voor alle clubs en leden welke aangesloten

Nadere informatie

Group Plus World Business Card HOE REAGEREN BIJ SCHADE? contact.be@aig.com

Group Plus World Business Card HOE REAGEREN BIJ SCHADE? contact.be@aig.com 1/ 5 Hierbij, op pagina 2 uw verzekeringspas geldig voor al uw verplaatsingen naar het buitenland gedurende de verzekerde periode. We wensen u een aangenaam en veilig verblijf. Hoe te reageren bij schade?

Nadere informatie

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV)

De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) De Humanistisch-Vrijzinnige Vereniging (HVV) verzekert de vrijwilligers die activiteiten organiseren voor HVV de deelnemers aan die activiteiten Inhoud 1.Verzekering Burgerlijke aansprakelijkheid 2.Verzekering

Nadere informatie

Verklarende nota betreffende de polis BA VME

Verklarende nota betreffende de polis BA VME Verklarende nota betreffende de polis BA VME 730.379.384 2 1 Wie is de onderschrijver van dit verzekeringsprogramma? VZW CIB VLAANDEREN 2 Wie is de verzekeringsnemer? De door deze polis verzekerde Vereniging

Nadere informatie

Verzekeringen Vlaamse Basketballiga vzw

Verzekeringen Vlaamse Basketballiga vzw Verzekeringen Vlaamse Basketballiga vzw Ethias Powerpoint presentations Verzekeringen die automatisch verworven zijn bij de VBL Verzekeringen afgesloten door VBL waarop clubs tegen betaling kunnen intekenen

Nadere informatie

WELKE VERZEKERINGSPOLISSEN BESTAAN ER? EEN EERSTE OVERZICHT

WELKE VERZEKERINGSPOLISSEN BESTAAN ER? EEN EERSTE OVERZICHT WELKE VERZEKERINGSPOLISSEN BESTAAN ER? EEN EERSTE OVERZICHT I. Autoverzekeringen a) BA-verzekering In België is men verplicht een BA-verzekering (of burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten

Nadere informatie

Dekking & bijstand in het buitenland

Dekking & bijstand in het buitenland Hospitalisatie FABU informatiefiche, Uit welke waarborgen bestaat een goed hospitalisatiecontract? Terugbetaling van medische kosten in geval van hospitalisatie (inclusief dagziekenhuis), waaronder: Verblijf,

Nadere informatie

Hospitalisatie- VERZEKERING Plus. Opname in een ziekenhuis

Hospitalisatie- VERZEKERING Plus. Opname in een ziekenhuis Hospitalisatie- VERZEKERING Plus Opname in een ziekenhuis Waarom zo'n verzekering Omdat een opname in het ziekenhuis ook financieel een pijnlijke zaak is Elk jaar krijgt één gezin op drie te maken met

Nadere informatie

Kapitaal Reisongevallen Vergoeding tot per persoon bij overlijden en blijvende invaliditeit na een ongeval in het buitenland.

Kapitaal Reisongevallen Vergoeding tot per persoon bij overlijden en blijvende invaliditeit na een ongeval in het buitenland. Vief Travel en Uniglobe South West Travel heeft in samenwerking met Allianz Global Assistance voor u verschillende verzekeringsformules uitgewerkt. Het is mogelijk om voor uw volgende reis één van de onderstaande

Nadere informatie

Reisverzekering voor klanten van CZ

Reisverzekering voor klanten van CZ Reisverzekering voor klanten van CZ 2 De reisverzekering die naadloos aansluit op uw CZ Zorgverzekering Inhoud De reisverzekering voor klanten van CZ 4 Twee varianten 5 Waar bent u verzekerd? 5 Speciaal

Nadere informatie

bijlage i: zorg op reis

bijlage i: zorg op reis bijlage i: zorg op reis 77 1. VOORAFGAANDE BEPALINGEN 1.1 VERZEKERDE PERSONEN Een natuurlijk persoon die in Spanje woonachtig is en uitkeringsgerechtigde is van de verzekering voor Medische Zorg van DKV

Nadere informatie

ACE 50+ Gegarandeerde levensverzekering Aanvullend voordeel:

ACE 50+ Gegarandeerde levensverzekering Aanvullend voordeel: ACE 50+ Gegarandeerde levensverzekering Vrije keuze verzekerd bedrag tot maximaal 12.630,- afhankelijk van uw leeftijd en de premie die u kiest Lage instappremies; vanaf 4,99 per maand Maximale aanvangsleeftijd

Nadere informatie

Hospitalia Continuïteit. Om verder de voordelen van een hospitalisatieverzekering tegen een uitstekende prijs te genieten als de groepsverzekering

Hospitalia Continuïteit. Om verder de voordelen van een hospitalisatieverzekering tegen een uitstekende prijs te genieten als de groepsverzekering Hoe zit het met uw hospitalisatieverzekering wanneer u uw werkgever verlaat? Hospitalia Continuïteit. Om verder de voordelen van een hospitalisatieverzekering tegen een uitstekende prijs te genieten als

Nadere informatie

Zie hoofdstuk B Ontvoering. Zie hoofdstuk B Overlijden 18.500 Blijvende onvanliditeit Partiele onvaliditeit : % bepaald volgens locale bepalingen

Zie hoofdstuk B Ontvoering. Zie hoofdstuk B Overlijden 18.500 Blijvende onvanliditeit Partiele onvaliditeit : % bepaald volgens locale bepalingen Kaping, hechtenis Ontvoering Overlijden 18.500 Blijvende onvanliditeit Partiele onvaliditeit : % bepaald volgens locale bepalingen 74.370 Max. 74.370 Burgerlijke Aansprakelijkheid 5.000.000 vrijstelling

Nadere informatie

bijlage i: zorg op reis

bijlage i: zorg op reis bijlage i: zorg op reis 60 dkv integral > algemene voorwaarden 1. VOORAFGAANDE BEPALINGEN 1.1 VERZEKERDE PERSONEN Een natuurlijk persoon die in Spanje woonachtig is en uitkeringsgerechtigde is van de verzekering

Nadere informatie

2. De club/federatie voorziet een ongevalaangifteformulier. (ook te downloaden op VWB website)

2. De club/federatie voorziet een ongevalaangifteformulier. (ook te downloaden op VWB website) WAT VERSTAAT MEN ONDER HET BEGRIP ONGEVAL Onder ongeval wordt verstaan : een plotse gebeurtenis waarvan de oorzaak of een van de oorzaken buiten het organisme van het slachtoffer ligt en die een lichamelijk

Nadere informatie

VAKANTIE- VERZEKERING

VAKANTIE- VERZEKERING VAKANTIE- VERZEKERING ONBEZORGD OP VAKANTIE Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering van REAAL

Nadere informatie

KBC POLIS HANDEL EN DIENSTEN

KBC POLIS HANDEL EN DIENSTEN KBC POLIS HANDEL EN DIENSTEN De Polis Handel en diensten beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risico s in zijn beroepsleven. De verzekering is bestemd voor kleinhandelszaken. Verzekeringen Wat kan

Nadere informatie

vergoedingenoverzicht 2015

vergoedingenoverzicht 2015 2015 EURO BRITSE POND US DOLLAR ZWITSERSE FRANK Stel uw Cigna expatplus verzekering samen Kies uw basisverzekering U kunt kiezen uit 3 formules: Globe Orbit Universe U kunt kiezen uit 2 verzekeringsgebieden:

Nadere informatie

Home Assistance Bijstand bij schade aan de woning, informatiedienst, kosten voor slotenmaker (tot 100)

Home Assistance Bijstand bij schade aan de woning, informatiedienst, kosten voor slotenmaker (tot 100) Vief Travel en Uniglobe South West Travel heeft in samenwerking met Allianz Global Assistance voor u verschillende verzekeringsformules uitgewerkt. Het is mogelijk om voor uw volgende reis één van de onderstaande

Nadere informatie

ROTARY INTERNATIONAL- BELGIUM-LUXEMBOURG SAMENVATTING VAN DE VERZEKERINGSPLAN 2010/2011

ROTARY INTERNATIONAL- BELGIUM-LUXEMBOURG SAMENVATTING VAN DE VERZEKERINGSPLAN 2010/2011 ROTARY INTERNATIONAL- BELGIUM-LUXEMBOURG SAMENVATTING VAN DE VERZEKERINGSPLAN 2010/2011 Polis : Vivium N 8200088835 (D1620) en 8200063135(D1630) CNA N BTR000035 (D1620) en BTR000036 (D1630) Verzekeringsnemer

Nadere informatie

Verzekeringnemer : Bayer Antwerpen NV Polisnummer : 01003601

Verzekeringnemer : Bayer Antwerpen NV Polisnummer : 01003601 Verzekeringnemer : Bayer Antwerpen NV Polisnummer : 01003601 Toelichting Bijstand Hospitalisatie in België en in het buitenland WAT IS HET DOEL VAN DE VERZEKERING? Deze verzekering is een aanvulling aan

Nadere informatie

ree n ve i r z zek e erin n gen

ree n ve i r z zek e erin n gen reizen en verzekeringen Op reis kan er vaker dan thuis iets onverwachts gebeuren. Daarom wil je misschien extra bescherming tegen de financiële gevolgen van vervelende gebeurtenissen. Maar verzekeringen

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl

Onbezorgd op vakantie. www.reaal.nl Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie www.reaal.nl Iedereen gaat graag op vakantie. Misschien hebt u uw volgende vakantie al geboekt. Bent u uw reisverzekering niet vergeten? Met de Vakantieverzekering

Nadere informatie

Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be Fax: (00 32) (0) 78 05 77 16

Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be Fax: (00 32) (0) 78 05 77 16 Inlichtingen nodig? Juridische informatie nodig? Psychologische steun nodig? Hulp nodig na ongeval of ziekte? Tel.: 0800/55 505 (vanuit België) 00 32 78 055 505 (vanuit het buitenland) E-mail: bijstand@aginsurance.be

Nadere informatie

Vergelijking verzekeringen voor avontuurlijke reizen in het buitenland Special ISIS - Globetrotter - Lang op Reis

Vergelijking verzekeringen voor avontuurlijke reizen in het buitenland Special ISIS - Globetrotter - Lang op Reis Vergelijking verzekeringen voor avontuurlijke reizen in het buitenland Special ISIS - Globetrotter - Lang op Reis Een lange reis maken is natuurlijk een prachtige ervaring. Maar hoe zorg je dat je goed

Nadere informatie

PUBLIEKE SECTOR. Bedrijfsschade Aangegeven bedrag Eenvoudige Risico s. Specifieke bepalingen

PUBLIEKE SECTOR. Bedrijfsschade Aangegeven bedrag Eenvoudige Risico s. Specifieke bepalingen PUBLIEKE SECTOR Bedrijfsschade Aangegeven bedrag Specifieke bepalingen De inleiding en voorstelling van het verzekeringsplan Publieke Sector De gemeenschappelijke bepalingen De woordenlijst zijn eveneens

Nadere informatie

Onbezorgd op vakantie

Onbezorgd op vakantie Vakantieverzekering Onbezorgd op vakantie Het hele jaar verzekerd Wanneer u van plan bent om meer dan één keer per jaar op vakantie te gaan, dan is het wel zo makkelijk als u maar één keer een verzekering

Nadere informatie

1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING

1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING 1. INDIVIDUELE VERDERZETTING VAN EEN COLLECTIEVE VERZEKERING De Wet Verwilghen In 2007 heeft de wetgever verschillende bepalingen in het kader van hospitalisatieverzekeringen ten voordele van de verzekerden

Nadere informatie

Bijlage 1: De vrijwilligersverzekering

Bijlage 1: De vrijwilligersverzekering Bijlage 1: De vrijwilligersverzekering Rubriek 1 - Enkele begrippen Voor het goede begrip volgt nu eerst een verklaring van de belangrijkste termen uit deze polis. 1. Verzekeringnemer Onder verzekeringnemer

Nadere informatie

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action

Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Factsheet Europees Vrijwilligerswerk (EVS) - Youth in Action Met EVS naar het buitenland Met deze factsheet willen wij je informeren voordat je met EVS naar het buitenland vertrekt. Er staat informatie

Nadere informatie

Informatiefiche verzekering lokale groepen

Informatiefiche verzekering lokale groepen Informatiefiche verzekering lokale groepen Als je lid bent van Hujo - dat betekent als je afdracht van 3,00 is gestort (of gratis voor kinderen tot en met het 6 de studiejaar) en je gegevens via de ledenlijst

Nadere informatie

Collectieve gezondheidsverzekering - verzekerde. Ik ontdek mijn gezondheidsverzekering!

Collectieve gezondheidsverzekering - verzekerde. Ik ontdek mijn gezondheidsverzekering! Collectieve gezondheidsverzekering - verzekerde Ik ontdek mijn gezondheidsverzekering! Proficiat! Uw werkgever heeft bij AXA een collectieve gezondheidsverzekering voor zijn werknemers afgesloten en als

Nadere informatie

Begindatum Einddatum Vervaldag Duur 01/01 1 jaar

Begindatum Einddatum Vervaldag Duur 01/01 1 jaar Polis 30 504 345 Bijzondere Voorwaarden : Verzekeringsnemer : Doel van de polis Het verzekeren van de doelgroep-medewerkers (hierna verzekerde(n) genoemd) die een individuele overeenkomst hebben ondertekend

Nadere informatie

HET FONDS MEDISCHE ONGEVALLEN. Jo DE COCK Administrateur-generaal RIZIV KVK 18 juni 2013

HET FONDS MEDISCHE ONGEVALLEN. Jo DE COCK Administrateur-generaal RIZIV KVK 18 juni 2013 HET FONDS MEDISCHE ONGEVALLEN Jo DE COCK Administrateur-generaal RIZIV KVK 18 juni 2013 OVERZICHT Wanneer werd het Fonds opgericht? Waarom werd het Fonds opgericht? Huidige situatie Bijzonderheden en doelstellingen

Nadere informatie

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Comfortpakket (m.i.v. december 2009) Budgetpakket Verzekerde periode 180 dagen 60 dagen (Uitbreiding naar 180 dagen is mogelijk) Dekkingsgebied Wereld Europa

Nadere informatie

ISIS reisverzekering. ISIS annuleringsverzekering. Adres ISIS - Goudse Verzekeringen

ISIS reisverzekering. ISIS annuleringsverzekering. Adres ISIS - Goudse Verzekeringen ISIS reisverzekering Wat te doen met de reisverzekering bij schade, kosten of problemen? Bij noodgevallen natuurlijk altijd de alarmcentrale bellen, voor asistentie. Gemaakte kosten kunnen, mits gedekt,

Nadere informatie

Expat Pakket Individueel

Expat Pakket Individueel Expat Pakket Individueel Informatie voor de particulier Expat Pakket Individueel Grenzeloos goed verzekerd Expat Pakket Individueel Alles in één keer goed voor elkaar Een tijd in het buitenland werken

Nadere informatie

1. Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing? 2. Wat is het voorwerp van de verzekering Reizen Gehele Wereld

1. Welke algemene voorwaarden zijn van toepassing? 2. Wat is het voorwerp van de verzekering Reizen Gehele Wereld Beste bedevaarder, Voor de deelnemers aan onze bedevaart werd voor twee dagen een polis reizen gehele wereld afgesloten. We hebben schriftelijk bevestiging gekregen dat de polis voor ons traject geldig

Nadere informatie

U gaat met vakantie naar Frankrijk

U gaat met vakantie naar Frankrijk U gaat met vakantie naar Frankrijk U gaat met vakantie naar Frankrijk Welke formaliteiten vóór uw vertrek? Vraag aan het ziekenfonds een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK)). Met deze kaart kunt u

Nadere informatie

Reis- & Annuleringsverzekering

Reis- & Annuleringsverzekering Reis- & Annuleringsverzekering Wat is wel en niet gedekt door deze reisverzekering? Wat is een reisverzekering? Deze verzekering vergoedt schade als je op reis bent of als je de reis moet annuleren. De

Nadere informatie

Dringende Medische Hulpverlening

Dringende Medische Hulpverlening Versie nr: 1 Laatste wijziging: 30-06-2007 1. Waartoe dient deze fiche? 2. Wat is dringende medische hulp? 3. Wie heeft recht op dringende medische hulp? 4. Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om aanspraak

Nadere informatie

KBC-Polis voor uw reizen

KBC-Polis voor uw reizen Eén keer of meerdere keren per jaar op vakantie? Een weekendje weg? Een city-trip naar Barcelona? Een wintersportvakantie? Of u nu een dagje weg naar het buitenland hebt gepland, een zonvakantie of een

Nadere informatie

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering

Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Schadeformulier voor Reis- en Annuleringsverzekering Polisnummer Schadenummer Verzekeringsadviseur Naam Adres Postcode/Woonplaats Telefoonnummer Relatienummer VERZEKERINGNEMER Naam Geboortedatum Adres

Nadere informatie

Reisverzekering. Met stip de beste

Reisverzekering. Met stip de beste Reisverzekering Met stip de beste Waar u ook vakantie viert, één ding is zeker: u wilt er onbezorgd van genieten. Een reis verzekering is daarbij onmisbaar. Of u nu kiest voor een reisverzekering voor

Nadere informatie

U gaat met vakantie naar Nederland

U gaat met vakantie naar Nederland U gaat met vakantie naar Nederland U gaat met vakantie naar Nederland Welke formaliteiten vóór uw vertrek? Vraag aan het ziekenfonds een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK). Met deze kaart kunt u ter

Nadere informatie

POLIS BA VERENIGING VAN MEDE-EIGENAARS

POLIS BA VERENIGING VAN MEDE-EIGENAARS POLIS BA VERENIGING VAN MEDE-EIGENAARS 2 Polisnummer van het raamcontract : 730.379.384 Tussen : VZW CIB VLAANDEREN Kortrijksesteenweg 1005 B-9000 GENT Hierna genoemd : de onderschrijver van de polis En

Nadere informatie

iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering

iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering iza Dekkingsoverzicht Reisverzekering Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Reisverzekering Rubriek I Reisbagage 3 Rubriek II Reisongevallen 3 Rubriek III S.O.S. Kosten 4 Rubriek IV Medische kosten 5 Rubriek V

Nadere informatie

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18

Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid. vakantie /18 Univé Reis- en annuleringsverzekering Goed voorbereid op vakantie 1031.06/18 De reis- en annuleringsverzekering van Univé Vakantie, echt iets om naar uit te kijken. Even tot rust komen, een andere cultuur

Nadere informatie

U gaat met vakantie naar Zwitserland

U gaat met vakantie naar Zwitserland U gaat met vakantie naar Zwitserland U gaat met vakantie naar Zwitserland Dit geldt enkel voor wie de nationaliteit van een lidstaat van de Europese Unie of de Zwitserse nationaliteit heeft, of voor staatlozen

Nadere informatie

Verzekeringen als vastgoedmakelaar BIV CIB

Verzekeringen als vastgoedmakelaar BIV CIB Verzekeringen als vastgoedmakelaar BIV CIB 2 1. Polissen Collectieve polis BIV (verplicht) Polis CIB-Bovenbouw (facultatief) Polis overlijden door ongeval van de koper (facultatief) 3 Collectieve polis

Nadere informatie

Praktische informatie bij uw ziekenhuisopname

Praktische informatie bij uw ziekenhuisopname Praktische informatie bij uw ziekenhuisopname patiënteninformatie Op de sociale dienst in Sint-Augustinus en Sint-Vincentius werkt de sociaal administratief bemiddelaar. Zij geeft u informatie over wat

Nadere informatie

Informatie over de verzekering voor vrijwilligers.

Informatie over de verzekering voor vrijwilligers. Informatie over de verzekering voor vrijwilligers. In deze brochure vind je informatie over de KVG Verzekeringen voor de vrijwilligers ingeschreven via SOS Vrijwilligers. De aangifteformulieren persoonlijk

Nadere informatie

KBC-POLIS PLEZIERVAART

KBC-POLIS PLEZIERVAART KBC-POLIS PLEZIERVAART De verzekering pleziervaart beschermt de verzekerde tegen schade aan en door zijn zeil- of motorboot. De verzekering is bestemd voor pleziervaarders met een zeil- of motorboot. Verzekeringen

Nadere informatie

Expat Pakket Collectief

Expat Pakket Collectief Expat pakket collectief Informatie voor de werkgever Expat Pakket Collectief Uw werknemers grenzeloos goed verzekerd Expat Pakket Collectief Uw werknemers grenzeloos goed verzekerd Heeft u werknemers die

Nadere informatie

EMPLOYMENT WITHOUT BORDERS VERZEKERINGSPAKKET VOOR EXPATRIATES, IMPATS EN TCN S 2014

EMPLOYMENT WITHOUT BORDERS VERZEKERINGSPAKKET VOOR EXPATRIATES, IMPATS EN TCN S 2014 VERZEKERINGSPAKKET VOOR EXPATRIATES, IMPATS EN TCN S 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inboedelverzekering... 1 2. Doorlopende (zaken)reisverzekering... 2 3. Aansprakelijkheidsverzekering Particulieren... 3 4. (Gezins)-Ongevallenverzekering...

Nadere informatie

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade

Klaverblad Verzekeringen. Rechtsbijstand bij verhaal. van letselschade Klaverblad Verzekeringen Rechtsbijstand bij verhaal van letselschade Deze folder bevat een beperkte weergave van de polisvoorwaarden. Aan deze weergave kunnen geen rechten worden ontleend. Wilt u precies

Nadere informatie

Verzekeringen vanaf 1 januari 2013

Verzekeringen vanaf 1 januari 2013 Verzekeringen vanaf 1 januari 2013 Document: Thomas More / Personeelsdienst / Verzekeringen Datum goedkeuring December 2012 Datum herziening Plaats kwaliteitshandboek Redacteur Personeelsdienst Inhoud

Nadere informatie

*BLANCO098001* *BLANCO098001* SCHADEFORMULIER VERZEKERINGNEMER SCH SCHADEDATUM EN -UUR SCHADELIJDER. Polisnummer: 11/15291240424

*BLANCO098001* *BLANCO098001* SCHADEFORMULIER VERZEKERINGNEMER SCH SCHADEDATUM EN -UUR SCHADELIJDER. Polisnummer: 11/15291240424 11/15291240424 Polisnummer: SCHADEFORMULIER VERZEKERINGNEMER vzw KOR Borsbeek SINT JOZEFSINSTITUUT - secundair de Robianostraat 11 2150 BORSBEEK Vestigingsplaats verzekeringnemer: SCH Datum: SCHADEDATUM

Nadere informatie

U gaat met vakantie naar Italië

U gaat met vakantie naar Italië U gaat met vakantie naar Italië U gaat met vakantie naar Italië Welke formaliteiten vóór uw vertrek? Vraag aan het ziekenfonds een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK). Met deze kaart kunt u ter plaatse

Nadere informatie

Expat Pakket Collectief

Expat Pakket Collectief Expat pakket collectief Informatie voor de werkgever Expat Pakket Collectief Uw werknemers grenzeloos goed verzekerd 2 Expat Pakket Collectief Uw werknemers grenzeloos goed verzekerd Heeft u werknemers

Nadere informatie

overal en altijd... 2

overal en altijd... 2 Gerust op reis 2 overal en altijd... Overal en altijd... Wat er ook gebeurt, Inter Partner Assistance staat u bij met raad en daad, waar u ook bent, de klok rond, het jaar rond. Thuis, op reis of onderweg,

Nadere informatie

International Health Care Insurance. Expat Retired (Expat Gepensioneerd) Uitgebreide Cover door middel van een modulair systeem

International Health Care Insurance. Expat Retired (Expat Gepensioneerd) Uitgebreide Cover door middel van een modulair systeem International Health Care Insurance Expat Retired (Expat Gepensioneerd) Uitgebreide Cover door middel van een modulair systeem Met de onbeperkte verzekeringsperiode de Expat Retired is het ideale product

Nadere informatie

U gaat met vakantie naar Oostenrijk

U gaat met vakantie naar Oostenrijk U gaat met vakantie naar Oostenrijk U gaat met vakantie naar Oostenrijk Welke formaliteiten vóór uw vertrek? Vraag aan het ziekenfonds een Europese ziekteverzekeringskaart (EZVK). Met deze kaart kunt u

Nadere informatie

dekkingsoverzicht iza reisverzekering

dekkingsoverzicht iza reisverzekering 6 iza dekkingsoverzicht De zorgverzekeraar iza reisverzekering voor de publieke sector dekkingsoverzicht iza reisverzekering Speciaal voor elkaar D-IZAR06 2 Inhoud Dekkingsoverzicht IZA Reisverzekering

Nadere informatie

INFO REISVERZEKERINGEN & DIENSTEN REISBIJSTAND: BELEID VOORAFBESTAANDE ZIEKTES EN AANDOENINGEN

INFO REISVERZEKERINGEN & DIENSTEN REISBIJSTAND: BELEID VOORAFBESTAANDE ZIEKTES EN AANDOENINGEN INFO REISVERZEKERINGEN & DIENSTEN REISBIJSTAND: BELEID VOORAFBESTAANDE ZIEKTES EN AANDOENINGEN HEVERLEE, 31 JULI 2017 Auteur Datum laatste aanpassing Status Kristien Dierckx 31 juli 2017 Finale versie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen verzekeringen CLUBWERKING

Veelgestelde vragen verzekeringen CLUBWERKING Veelgestelde vragen verzekeringen CLUBWERKING Welke CLUBactiviteiten komen in aanmerking voor verzekering? Alle activiteiten die als normale activiteit van uw sportclub kunnen worden beschouwd. Worden

Nadere informatie

POLIS EVENEMENTEN. Doelgroep

POLIS EVENEMENTEN. Doelgroep Doelgroep Deze polis is bestemd voor evenementen met een tijdelijk karakter waarvan de organisatie niet tot de bedrijfsactiviteit van de organisator behoort. Met deze polis richten wij ons dus vooral tot

Nadere informatie

LICHTE VRACHTAUTO. Productfiche Lichte Vrachtauto. Omschrijving. Doelgroep. Waarborgen. Opmerkingen. Pagina 1. juni 2014

LICHTE VRACHTAUTO. Productfiche Lichte Vrachtauto. Omschrijving. Doelgroep. Waarborgen. Opmerkingen. Pagina 1. juni 2014 LICHTE VRACHTAUTO juni 2014 Productfiche Deze polis verzekert de specifieke risico s die voortvloeien uit het gebruik van een lichte vrachtauto. Iedere eigenaar of (financiële) leasingnemer van een lichte

Nadere informatie

Verzekeringen. Koor&Stem vzw. Organisatie voor vocale muziek

Verzekeringen. Koor&Stem vzw. Organisatie voor vocale muziek Verzekeringen Koor&Stem vzw Zirkstraat 36 2000 Antwerpen Telefoon: 03 237 96 43 Fax: 03 248 16 05 E-mail: info@koorenstem.be Website: www.koorenstem.be Verzekeringsdossier 1/5 BURGERLIJKE AANSPRAKELIJKHEID

Nadere informatie

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Pleziervaartuigenverzekering

Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen. Collectieve. Pleziervaartuigenverzekering Allianz Nederland Verkeer- en Privéverzekeringen Collectieve Pleziervaartuigenverzekering Het plezier van vrijuit varen De rust van water of juist de wind in de zeilen. Varen geeft u het gevoel van vrijheid,

Nadere informatie

De KBC-Gezinspolis beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risico s in zijn privé-leven.

De KBC-Gezinspolis beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risico s in zijn privé-leven. KBC-GEZINSPOLIS De KBC-Gezinspolis beschermt de verzekerde(n) tegen allerlei risico s in zijn privé-leven. Alle gezinnen. Wat is een gezin? KBC-Verzekeringen aanvaardt elke manier van samenleven in hetzelfde

Nadere informatie

AHV. De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN

AHV. De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN AHV De aanvullende hospitalisatieverzekering van de VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ VAN ONDERLINGE BIJSTAND VAN BRABANT(VMOBB) ALGEMENE VOORWAARDEN 01/2013 1 1. Definities 1.1. Verzekerde De verzekeringsnemer

Nadere informatie

Toelichting bijstand hospitalisatie Assi-Link

Toelichting bijstand hospitalisatie Assi-Link Verzekeringnemer : Covestro NV Polisnummers: 01/0036/01 02/0036/01 Toelichting bijstand hospitalisatie Assi-Link Deze versie is geldig vanaf 1/7/2015. WAT IS HET DOEL VAN DEZE VERZEKERING? Deze verzekering

Nadere informatie

- 1 - Europees Economisch en Sociaal Comité. Punt 7 a) van de agenda Dienstverlening aan de leden: medisch-sociale dienst - verzekeringen

- 1 - Europees Economisch en Sociaal Comité. Punt 7 a) van de agenda Dienstverlening aan de leden: medisch-sociale dienst - verzekeringen - 1 - Europees Economisch en Sociaal Comité Punt 7 a) BUREAU 536 e VERGADERING 29 MEI 2007 Betreft: Punt 7 a) van de agenda Dienstverlening aan de leden: medisch-sociale dienst - verzekeringen TER INFORMATIE

Nadere informatie

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20

bijvoegsel Ethias Prins-Bisschopssingel 73, B-3500 Hasselt Tel. 011 28 21 11 - Fax 011 28 20 20 bijvoegsel 001 neemt en geeft akte van de wijzigingen aangebracht door dit bijvoegsel dat aan de bovenvermelde oorspronkelijke polis gehecht zal blijven om een enkel en zelfde verzekeringscontract te vormen

Nadere informatie

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE

WATERSPORTVAKANTIE WATERSPORTVAKANTIE REIS OP ZEKER REIS OP ZEKER met onze verzekering voor vaarvakanties/-reizen VAARVAKANTIE / VAARREIS Met de boeking die u heeft gedaan gaat u straks genieten van een heerlijke vaarvakantie of vaarreis.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering

Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Rechtsbijstandverzekering Actua Assuradeuren B.V. versie april 2011 Productwijzer Rechtsbijstandverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Verzekering Sportfederaties

Verzekering Sportfederaties Verzekering Sportfederaties Leden Polissen L.O. 2.113.636 / A B.A. 2.113.637 / A R.B. 2.113.637/1 C/18.700 Niet-leden Polissen L.O. 2.113.636 / B B.A. 2.113.637 / B R.B. 2.113.637/1 BIJZONDERE VOORWAARDEN

Nadere informatie

Productfiche. Zones waar de dekking geldig is: Wie kunnen we verzekeren: AIG bijkantorennet: AIG Group Plus Expatriate Care

Productfiche. Zones waar de dekking geldig is: Wie kunnen we verzekeren: AIG bijkantorennet: AIG Group Plus Expatriate Care AIG Group Plus Care Productfiche Wie kunnen we verzekeren: Care is geschikt voor een hele reeks bedrijven en organisaties met een hoofdkantoor in de Europese Economische Ruimte die overal ter wereld expat

Nadere informatie

DK680 Bijzondere Voorwaarden Doorlopende Annulering

DK680 Bijzondere Voorwaarden Doorlopende Annulering DK680 Bijzondere Voorwaarden Doorlopende Annulering Deze voorwaarden vormen één geheel met de Algemene Voorwaarden. Woorden welke cursief geschreven zijn, worden nader beschreven in artikel 5 Nadere begripsomschrijvingen.

Nadere informatie