Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015"

Transcriptie

1 Zottegem, 16 november 2015 Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Beste ouder Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een zware periode met eindproeven voor de boeg. Het is tijdens de examens belangrijk dat zowel thuis als op school de best mogelijke studie- en examenomstandigheden worden gecreëerd. We brengen daarom graag enkele afspraken onder uw aandacht en doen hiervoor beroep op uw medewerking. Zoals steeds mogen de leerlingen in de examenperiode naar huis om te studeren vanaf 10 uur of zodra ze met hun examens klaar zijn. De leerlingen mogen de school evenwel nooit voor 10 uur verlaten. Dit betekent dat zij op onregelmatige tijdstippen kunnen thuiskomen. 1 In het belang van de veiligheid van de leerlingen, vragen wij u om op dit onregelmatig thuiskomen een stipte controle uit te oefenen. Telkens als een leerling de school vervroegd verlaat (maar nooit voor 10 uur), schrijft hij/zij het uur van vertrek in zijn/haar agenda. De leerkracht parafeert die nota ter controle en laat de leerling vertrekken. Het spreekt vanzelf dat dit systeem maar zin heeft en effectief werkt, als wij daarbij kunnen rekenen op uw medewerking. Daarom verzoeken wij u elke dag de schoolagenda van uw zoon/dochter na te zien en die ook op uw beurt te ondertekenen. Anderzijds bieden we ook de mogelijkheid om op school te studeren. In bijlage vindt u een formulier waarop u kan aanduiden voor welk systeem van schoolverlaten of studie op school u opteert. Dit formulier zal op woensdag 25 november tijdens het tweede lesuur opgehaald worden. Beste ouders, wij hopen op uw volledige medewerking en danken u hiervoor alvast. We wensen uw kind(eren) veel studie-ijver en goede resultaten toe. Met vriendelijke groet de directie Isabelle Truyen Barbara Fernandez

2 1. Voorbereiding eerstejaars In het kader van leren leren, geven de klastitularissen in de loop van de twee weken voor de examenperiode aan alle eerstejaars studietips en een speciale les rond omgaan met en voorbereiden van examens. 2. Studietips 2.1.Algemene tips voor de leerlingen 1. Voorbereiden van de proeven Begin tijdig de leerstof te herhalen. In je schoolagenda staan studieplanners. Gebruik die! Raadpleeg de leerstofoverzichten en tips die je van de leerkrachten krijgt en die in je examenbundel en op Smartschool vindt. Voorzie aan de hand van je examenrooster een tijdsindeling. Bekijk hoeveel tijd je nodig hebt voor de verschillende vakken. Als je tijd over hebt omdat je de volgende dag een vak met minder leerstof hebt, begin dan aan een ander vak waar je het moeilijker mee hebt. Hou rekening met de verwachtingen van de leerkracht (gaat het vooral om definities, theorie, oefeningen?). Denk bvb. na welke type vragen gesteld werden op toetsen. Verdeel grotere leerstofgehelen in stukken die inhoudelijk een afgerond geheel vormen. 2. Afleggen van de proeven Schrijf ordelijk, leesbaar en zonder fouten. Lees de opgaven goed en denk er over na, zodat je precies weet wat er gevraagd wordt. Bepaal de volgorde van de antwoorden en als je je gespannen voelt, begin dan met een gemakkelijke vraag. Tracht alle vragen te beantwoorden, besteed niet té veel tijd aan één vraag. Geef bij gebrek aan tijd desnoods enkel een schema. Schrijf niet te weinig op, maar ook niet te veel. Beperk je tot wat gevraagd wordt. Voorzie aan het einde van het examen wat tijd om alles na te kijken. Herlees altijd je kopij. Niets vergeten? Geen fouten? Gebruik de namiddag vóór het examen efficiënt. Voeg een korte rustpauze in en maak er geen nachtwerk van. Telefoneer tijdens de examens niet naar je klasgenoten om je leven te vertellen, maar alleen om belangrijke vragen te stellen in verband met de leerstof. Sociale media kunnen zeer tijdrovend zijn. Laat je niet verrassen! Examenstress: enkele tips voor ouders 1. Zaai geen paniek Ouders zijn bang dat hun zoon of dochter niet voldoende studeert, dat de leerstof te moeilijk is en dat het niet zal lukken. Die angst mogen ze zeker niet doorgeven. Zaai geen paniek, maar probeer positief te zijn. Ouders moeten erop vertrouwen dat hun kinderen doen wat ze kunnen.

3 2. De student beslist Als ouders voortdurend zeggen wanneer en hoe hun kinderen moeten studeren, dan verkrijgen ze vaak net het tegenovergestelde effect en gaat de leerling uit protest minder studeren. Laat hen zelf beslissen, maar geef wel het gevoel dat je er bent wanneer ze je nodig hebben. 3. Niet alles kan beter Kinderen moeten van hun ouders altijd beter kunnen en hogere punten halen. Wanneer ze hun rapport tonen, is het zelden goed genoeg. Dat werkt demotiverend, de leerling laat dan de schouders hangen. 4. Vermijd woorden als "zittenblijven" Wanneer ouders hun kinderen er constant aan herinneren dat ze mogelijk zullen zittenblijven, maak je hen dubbel zo angstig. Vermijd die woorden, zeker tijdens de examens. Ouders hebben ook de neiging om te zeggen "als je niet voldoende studeert, dan moet je later achter de kassa in de supermarkt zitten". Doe dat vooral niet, want dat werkt averechts. 5. Stel samen een rooster op Als de blokker in paniek raakt omdat hij niet voldoende tijd heeft om de leerstof te verwerken, maak dan samen een rooster op. Denk dan wel niet in de plaats van je zoon of dochter, maar laat hen zelf nadenken over de tijd die ze nodig hebben voor elk vak. Als ze een overzichtje hebben, worden ze vanzelf rustiger. 6. Ontspannen is nodig Wanneer de student even naar beneden komt, maak dan geen opmerkingen zoals "is dat studeren?" of "moet je nu wéér ontspannen?". Af en toe ontspannen is juist nodig. Kijk dus zeker niet voortdurend op je horloge. Geef gewoon een knipoog, maak iets lekkers klaar. Doe eventueel iets ontspannends samen, zoals een blokje om lopen. 7. Geen nachtje door Sommige blokkers kunnen moeilijk de lijn trekken. Als ze iets niet voldoende kennen, hebben ze de neiging om tot diep in de nacht door te studeren. Ga er dan niet naast zitten om samen te studeren, want dan vergroot je de kans op hysterie. Ze moeten net leren dat ze ook mogen stoppen. Eventueel kunnen ze wel wat vroeger opstaan De examenperiode 3.1. Duur van de examenperiode De eerste examenperiode start voor de leerlingen van het derde tot en met het zesde jaar op woensdag 2 december en eindigt op dinsdag 15 december. Op woensdag 16 en donderdag 17 december worden zij niet op school verwacht. (zie ook de planning onder punt 6) De leerlingen van de eerste graad vangen aan met de examens op donderdag 3 december en hebben hun laatste examens op maandag 14 december. Zij worden op dinsdag 15 en woensdag 16 december niet op school verwacht. (zie ook de planning onder punt 6) Op 15 en 16 december kunnen we evenwel voor leerlingen die tijdens de examens afwezig waren inhaalexamens inplannen.

4 3.2. Het examenrooster De examens worden telkens in de voormiddag afgenomen. Er is steeds minstens één examen per dag. Het kunnen er echter ook twee zijn. Hieronder volgen enkele voorbeelden: (Bovenstaand rooster is een fictief voorbeeld.) 1 LA heeft op donderdag 3 december de ganse voormiddag examen wiskunde, van 8.20 tot uur. Op vrijdag 4 december starten ze om 10 uur met het examen natuurwetenschappen (tot uur). Maandag start het examen aardrijkskunde om 8.20 uur, het duurt tot 10 uur. 4 Uitzonderlijk kan de uurverdeling afwijken op specifieke vraag van de leerkrachten (steeds met vermelding in de schoolagenda) Toestemming om de school te verlaten na het examen Tijdens de examens zijn de leerlingen in de namiddag vrij om thuis te studeren. Aan de ouders vragen wij een schriftelijke toelating om de leerlingen in de namiddag naar huis te laten gaan (zie bijgevoegde brief). Indien u die toelating niet geeft, dan blijft de leerling op school en maakt hij/zij gebruik van de studieopvang op school. Deze studieopvang vindt plaats in de voormiddag (van 8 tot 12 uur) en in de namiddag (van 13 tot 16 uur, behalve op woensdag). In principe slaat deze "toestemming verlaten van de school na het examen" ook op de tweede examenperiode van juni. Ze kan evenwel te allen tijde worden herroepen of aangepast. Deze aanvraag (zie blad in bijlage) zal op woensdag 25 november worden opgehaald Opvolging tijdens de examens Het examenrooster wordt aan de leerlingen meegedeeld en is terug te vinden in hun schoolagenda. Ook elke afwijking van het uurschema wordt hierin opgenomen. We vragen u daarom dagelijks de schoolagenda na te kijken. Het examenrooster is ook terug te vinden op de website van de school en op smartschool.

5 3.5. Examenfraude Bij elke examenfraude kan de score automatisch teruggebracht worden tot nul punten. Deze maatregelen nemen wij om eventuele misbruiken bij leerlingen te voorkomen. Meer informatie hierover vindt u in ons schoolreglement. 4. Rapport Dagelijks Werk 1 en ophalen van de rapporten. De rapporten Dagelijks Werk 1 worden uitgedeeld aan de leerlingen op vrijdag 27 november. De ondertekende rapporten worden door de leerkrachten van het tweede lesuur opgehaald op dinsdag 1 december. 5. Afwezigheden tijdens de examens Wie één of meer dagen afwezig is, moet dezelfde morgen de school telefonisch verwittigen voor 8.45 uur en bij terugkeer altijd een doktersattest voorleggen. Zoniet krijgt de leerling een nul voor de examens van die dag. Hij/zij neemt bovendien zo vlug mogelijk contact op met de school om een inhaalexamen vast te leggen. Met de leerlingenbegeleiding (mevr. Stevens en dhr. Schietse) en met de betrokken leerkrachten maakt de leerling de nodige afspraken om bij afwezigheid wegens ziekte (steeds gestaafd met een doktersattest) één of meerdere inhaalexamens af te leggen op dinsdag 15 december of woensdag 16 december De laatste schooldagen van het eerste trimester 1 ste graad Tot en met maandag 14 december hebben alle leerlingen examens. Op 15 en 16 december is er mogelijkheid tot inhaalexamens voor leerlingen die afwezig waren. Op dinsdag 15 en woensdag 16 december worden de resultaten van de examens geëvalueerd door de leerkrachten en worden eventuele studieovergangen en remediëringsopdrachten besproken tijdens de begeleidende klassenraden. De leerlingen hebben geen les en worden de hele dinsdag en woensdag niet op de school verwacht. Op donderdag 17 december organiseren we voor de leerlingen van de eerste graad een workshop rond het thema studiekeuze. De leerlingen maken tijdens deze workshop kennis met een aantal beroepen. Op vrijdag 18 december worden alle leerlingen in de voormiddag verplicht op school verwacht. Zij blijven die voormiddag bij de klastitularis die een afsluitende activiteit organiseert. Vanaf uur delen we de rapporten examen 1 uit en om uur mogen de leerlingen naar huis. De precieze invulling van deze laatste twee dagen zal nog worden gecommuniceerd via een afzonderlijke mededeling.

6 2 de en 3 de graad Tot en met dinsdag 15 december hebben alle leerlingen examens. Op 16 december is er mogelijkheid tot inhaalexamens voor leerlingen die afwezig waren. Op woensdag 16 en donderdag 17 december worden de resultaten van de examens geëvalueerd door de leerkrachten en worden eventuele studieovergangen en remediëringsopdrachten besproken tijdens de begeleidende klassenraden. De leerlingen hebben geen les en worden de hele woensdag en donderdag niet op de school verwacht. Op vrijdag 18 december worden alle leerlingen in de voormiddag verplicht op school verwacht. We organiseren die voormiddag enkele afsluitende activiteiten, waaronder een fair-trade markt. De precieze invulling van die dag zal nog worden gecommuniceerd via een afzonderlijke mededeling. 7. Oudercontact 7.1. Kort contactmoment, enkel voor dringende vragen Op vrijdag 18 december organiseren we voor ouders en leerlingen een contactmoment met de vakleerkrachten. Dit is geen echt oudercontact, maar het biedt u toch de gelegenheid om bijkomende informatie over de examenresultaten te bekomen bij de vakleerkrachten. Het contactmoment vindt plaats van 13 tot 14 uur in het hoofdgebouw, Meerlaan 25. Eigenlijk adviseren we de ouders en de leerlingen om eventuele slechte examenresultaten - en bijhorende vragen hieromtrent - of een eventuele wijziging van studierichting rustig te analyseren en te laten bezinken tijdens de kerstvakantie. Na de vakantie en op vrijdag 8 januari 2016 kan dit dan ten gronde besproken en geadviseerd worden. Met dringende vragen kan u ook per mail terecht bij de directie barbara.fernandez@kaz.be Oudercontact op vrijdag 8 januari 2016 van 17 tot 21 uur Op dit oudercontact komen de resultaten van examen 1 aan bod. U kunt er ook terecht voor een eventuele verandering van studierichting. Tot 15 januari kunnen de leerlingen van de eerste graad, de tweede graad en het eerste jaar van de derde graad van studierichting veranderen. Hierover zal steeds advies gegeven worden door de klassenraad op het rapport. Elke verandering dient via de directeur of de collega s van de leerlingenbegeleiding te gebeuren, in overleg met de ouders. Een formulier verandering van studierichting kan bekomen worden bij de leerlingenbegeleiding. Dit formulier dient ingevuld en ondertekend te worden door de ouders. Een uitnodiging voor de ouderavond en de nodige info om afspraken met de leerkrachten te maken zal met het rapport examen 1 worden meegegeven op vrijdag 18 december.

7 Toestemming om de school te verlaten na het beëindigen van het examen Voor de 2 de en de 3 de graad: van woensdag 2 december t.e.m. dinsdag 15 december. Voor de 1 ste graad: van donderdag 3 december t.e.m. maandag 14 december. Ondergetekende, (naam ouder) vader/moeder/voogd (schrappen wat niet past) van (naam leerling) (klas) verleent toestemming aan hun zoon/dochter om de school te verlaten onmiddellijk na het einde van het examen, weliswaar nooit voor 10 uur. De leerkracht noteert elke dag het uur van vertrek in de schoolagenda. wenst gebruik te maken van de huiswerkbegeleiding (enkel mogelijk indien de leerling(e) in de loop van dit schooljaar ook al huiswerkbegeleiding volgde) op volgende dagen: dag van tot ( * ) voor te bereiden vakken donderdag 3/12 maandag 7/12 dinsdag 8/12 woensdag 9/12 donderdag 10/12 ( * ) enkel in te vullen indien de leerling de huiswerkbegeleiding voor 13 uur moet verlaten. wenst enkel studieopvang voor de leerling(e) in de voormiddag van 8.20 tot 10 uur (op die dagen dat het examen start om 10 uur) zie ommezijde >>

8 wenst dagelijks studieopvang voor de leerling(e) in de voormiddag tot uur De leerkracht noteert elke dag het uur van vertrek in de schoolagenda. wenst enkel studieopvang voor de leerling(e) in de voormiddag, en dit tot (uur naar keuze invullen). De leerkracht noteert elke dag het uur van vertrek in de schoolagenda. dagelijks enkel op volgende dagen: woe 2/12 don 3/12 vrij 4/12 maa 7/12 din 8/12 woe 9/12 don 10/12 vrij 11/12 maa 14/12 din 15/12 verleent geen toestemming om gebruik te maken van het halve dag systeem en verzoekt de school voor studieopvang te zorgen na het beëindigen van het examen tot uiterlijk 16 uur (uiteraard ook in de voormiddag). De leerkracht noteert elke dag het uur van vertrek in de schoolagenda. Met de ondertekening van dit document verbind ik mij als ouder er toe om zelf dagelijks in te staan voor de controle van de agenda van mijn zoon/dochter. Tevens verklaar ik mij expliciet akkoord met de toestemming om de school te verlaten op het aangeduide tijdstip. Datum: Handtekening ouders: Dit ingevuld formulier wordt opgehaald woensdag 25 november tijdens het tweede lesuur. Indien dit formulier niet wordt ingediend voor de start van de examenperiode krijgt uw zoon/dochter geen toestemming om na het examen de school te verlaten! Leerlingen die tijdens de examenperiode in de studie blijven, kunnen op school het middagmaal gebruiken indien ze dat wensen.

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012

MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Zottegem, 22 november 2012 MEDEDELINGEN AAN DE LEERLINGEN VAN HET KA ZOTTEGEM EN HUN OUDERS 22 november 2012 Beste leerlingen Geachte ouders Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een

Nadere informatie

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Rapport dagelijks werk

Rapport dagelijks werk Deel 4 - Planning 1. Rapport dagelijks werk ~ 70 ~ Rapport dagelijks werk Veel leerlingen laten zich telkens weer verrassen door het rapport dagelijks werk. Ik heb niets te doen, zeggen ze de ene week

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd

10.10u Speeltijd. 5de lesuur 12.05u Middagpauze. 14.35u Speeltijd 1P 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Zoekspel 10.10u Speeltijd 3de lesuur Zoekspel 4de lesuur Zoekspel 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Bezinning kapel 7de lesuur Bundel / schoolagenda 14.35u Speeltijd

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester.

Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar Hieronder ziet u het programma einde trimester. 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze

1AT. 5de lesuur 12.05u Middagpauze 1AT 1ste lesuur Welkom 2de lesuur Schoolagenda 10.10u Speeltijd 3de lesuur Bezinning 4de lesuur Afspraken 5de lesuur 12.05u Middagpauze 6de lesuur Zoekspel 7de lesuur Zoekspel 14.35u Speeltijd 8ste lesuur

Nadere informatie

Checklist examenvoorbereiding en planning

Checklist examenvoorbereiding en planning Checklist examenvoorbereiding en planning Examens!? We willen je helpen om vlot door je examens te raken. We hopen dat deze controlelijst je kan helpen. Dit document is een werkinstrument en mag je bijhouden.

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

Start examens/projecten Speciale activiteiten

Start examens/projecten Speciale activiteiten 26 november 2018 Organisatie examens en oudercontacten 4e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Binnenkort starten de examens van het eerste trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN

JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN JAARPLANNING 2008/2009 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Maandag 1 september : alle leerkrachten zijn op school. 08.20 u Hervatten lessen, klassikale opvang van de leerlingen, verwerken

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2018-11-26 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen.

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen. Tweede graad 2013-09-02 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de start van het schooljaar op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling

15 maart Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar. Beste ouder(s) Beste leerling 15 maart 2019 Organisatie examens en oudercontacten 3e jaar Beste ouder(s) Beste leerling Over enkele weken starten de examens van het tweede trimester schooljaar 2018-2019. Hieronder ziet u het programma

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3

Welkom p. 2. Voor leerlingen en ouders p. 3 Wat lees je hier? Welkom p. 2 Voor leerlingen en ouders p. 3 - Wat doe je de eerste schooldagen? p. 3 - Hoe ziet je dagindeling eruit vanaf 2 september? p. 3 - Je dagelijkse to do-lijstje p. 4 - Wat kun

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN

DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN DRAAIBOEK CENTRAAL EXAMEN MAVO 4 DE LA SALLE 2015 1 Geachte ouder(s)/verzorger(s) van de eindexamenleerlingen, Op dinsdag 12 mei 2015 begint voor de eindexamenleerlingen van De la Salle het Centraal Schriftelijk

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

JAARPLANNING LEERLINGEN

JAARPLANNING LEERLINGEN JAARPLANNING 2009-2010 LEERLINGEN SEPTEMBER = geen pedagogische uitstappen Rapportperiode dagelijks werk 1 (DW1) van dinsdag 1 september t.e.m. donderdag 8 oktober. dinsdag 1 september : alle leerkrachten

Nadere informatie

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet?

De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? TIPS VOOR DE EXAMENS De examenperiode is een moeilijke tijd. Je moet hard studeren en je hebt veel stress. Wat is een goede studiemethode en wat doe je beter niet? Wat moet je doen? 1. Lees de tekst op

Nadere informatie

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag,

Info van de school. OCHTEND MIDDAG AVOND maandag, dinsdag, SINT-GREGORIUSCOLLEGE Basisonderwijs Alfons Biebuycklaan 24 en Henri Bouckaertstraat 29 9050 Gentbrugge T 09/230 82 40 F 09/231 04 22 E-mail: directie@sint-gregoriuscollege.be www.sint-gregoriuscollege.be

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Schooljaar 2013 2014 InlICHTIngen InTern Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas GSM Datum inschrijving Nationaliteit rijksregisternr. M/V InlICHTIngen gezinshoofd

Nadere informatie

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 2 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 2 september 2016 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw Wij willen u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hopen we dat uw zoon of dochter hier echt gelukkig

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.:

mijn agenda tweede graad naam: klas: nr.: naam: mijn agenda klas: nr.: tweede graad Dit ben ik Ik ben Mijn adres is Ik ben geboren op / / Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn mama/papa is Tel./gsm: E-mail: Mijn tweede adres

Nadere informatie

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap

basistekst opgesteld door de zorgteams van de scholengemeenschap Huiswerk ligt in het verlengde van het leerproces wat in de klas is gestart. Het vormt de brug tussen de school en de ouders. Via het huiswerkbeleid willen we spanningen en conflicten vermijden en inspelen

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

Ouderavond 2de jaar 7 oktober 2014

Ouderavond 2de jaar 7 oktober 2014 Ouderavond 2 de jaar 7 oktober 2014 Beste ouders, Sinds de start van het schooljaar op 1 september jl. is er reeds een schoolmaand achter de rug.. Hopelijk voelt uw zoon/dochter zich intussen al helemaal

Nadere informatie

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen?

WELKOM IN DE CURSUS. Wat moet je doen? WELKOM IN DE CURSUS Abdul en Irina starten vandaag met een intensieve cursus Nederlands. De leraar geeft tijdens de les informatie over de cursus en de examens. De leraar maakt ook enkele afspraken met

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Beste studenten Geachte ouders Se-n-Se Kortemark december 2016 Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF #2. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016

NIEUWSBRIEF #2. In deze uitgave. Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016 NIEUWSBRIEF #2 Nieuwsbrief Broeders Humaniora november 2016 In deze uitgave De directie aan het woord Proefwerken, hoe werkt dat? Euro student award Wiskunde - B - dag Verbeke Foundation Ondertussen...

Nadere informatie

Praktische informatie schooljaar

Praktische informatie schooljaar Praktische informatie schooljaar 2016-2017 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2015-16) afgelegd op donderdag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in de Elizabethrefter

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede!

WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! WELKOM! Wij zijn blij je (weer) te mogen verwelkomen in de Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord van Lede! Je hebt gekozen voor een boeiende opleiding, maar ook met veel engagement. Je zal er veel

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST IBO SCOEBIDOE MARKEGEM INFO KINDEROPVANG Organisator Naam: Adres: O.C.M.W. Dentergem Kasteeldreef 1, 8720 Dentergem (Wakken) Kinderopvanglocatie Naam: IBO Scoebidoe Markegem

Nadere informatie

Brochure infoavond

Brochure infoavond VRIJ ONDERWIJS DUFFEL Vestigingen van De Basis Lager Onderwijs Stationsstraat 4 2570 Duffel 015/ 30 38 38 Brochure infoavond 2016-2017 6 de leerjaar 6A Juf Yoni Hermans yonihermans@debasisduffel.be 6B

Nadere informatie

Wetboek van Schatjesland

Wetboek van Schatjesland Wetboek van Schatjesland Als je aardig kan zijn Dan is dat reuzefijn Alsof een kleurig lint mij aan jou verbindt maar als je scheldt dan ben je geen held en liggen we overhoop in een dikke knoop die je

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD

EXAMENREGLEMENT: VRAAG EN ANTWOORD Op de website van de universiteit vind je een forum waar je vragen kan stellen over de examens en het examenreglement. Medewerkers van de universiteit of collegastudenten kunnen dan een antwoord geven

Nadere informatie

H u i s w e r k b e l e i d

H u i s w e r k b e l e i d H u i s w e r k b e l e i d Voor maken. sommige een Voor kinderen aantal anderen kinderen een is complexe het levert huiswerk huiswerk taak echter waarbij geen een zij problemen bron een beroep van op,

Nadere informatie

werkbladen, telefoons en opnametoestel

werkbladen, telefoons en opnametoestel DE BAAN OP! De jongeren organiseren zelf één of meerdere bedrijfsbezoeken. Ze verzamelen informatie over verschillende bedrijven en op basis hiervan kiezen ze met de hele klas het meest interessante bedrijf

Nadere informatie

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw

SINT ARDUS. 1 september Brieven eerste schooldag 1 ste jaar. Geachte heer/mevrouw 1 september 2014 Brieven eerste schooldag 1 ste jaar Geachte heer/mevrouw In naam van de ganse schoolgemeenschap wil ik u van harte danken voor het vertrouwen dat u in onze school stelt en hoop ik dat

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R EERSTE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be. Aanmelden en inschrijven in het eerste leerjaar A of B

Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be. Aanmelden en inschrijven in het eerste leerjaar A of B Scholengemeenschap Katholiek Secundair Onderwijs Leuven Janseniusstraat 2-3000 Leuven - 016 24 05 10 - www.ksleuven.be Kiezen en inschrijven in KSLeuven op stap naar 2012-2013 Aanmelden en inschrijven

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016

INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 INFO SCHOOLJAAR 2015-2016 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap Hugo Losschaertstraat 5A 8000 BRUGGE Tel. 050 33 09 64 Fax 050 34 74 80 E-mail ms.bruggecentrum@g-o.be 1 Geachte

Nadere informatie

Leren Leren: invullen examenplanner - 1/7 -

Leren Leren: invullen examenplanner - 1/7 - Leren Leren: invullen examenplanner - 1/7 - Ingesloten heb je twee bijlagen die je kunnen helpen met het voorbereiden van je examens. In dit document trachten we je te helpen met een aantal stappen. Voor

Nadere informatie

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID

EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID Stationstraat 22, 8700 Tielt 051/406263 051/409943 hetspoor@kbo-tielt.be www.kbo-tielt.be/hetspoor EEN SCHOOLEIGEN HUISWERKBELEID (geïnspireerd op Huiswerk in de basisschool, van Ameye en Vanspauwen) Vooraf

Nadere informatie

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR

LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR LOCATIE HEESCH LAATSTE LOODJES LEERJAAR 3 SCHOOLEXAMENWEEK PROGRAMMA EINDE SCHOOLJAAR Juli 2015 SCHOOLEXAMENWEEK Leerjaar 3 HEESCH Aan: Leerlingen leerjaar 3 en hun ouder(s) / verzorger(s). Betreft: Schoolexamenweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015

ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 ACTIVITEITENKALENDER Schooljaar 2014-2015 2de trimester (definitieve versie) 3de trimester (voorlopige versie) Maandag 22 december 2014 Dinsdag 23 december 2014 Woensdag 24 december 2014 Donderdag 25 december

Nadere informatie

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen

1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Addendum bij schoolreglement 1 september 2013 1. Openstellen van de school en studiegelegenheid voor niet-interne leerlingen Op schooldagen is de school van 8.00 tot 17.00 uur of tot het einde van de avondstudie

Nadere informatie

De leerlingen van 1B en BVL krijgen geen aparte toetsen. Zij krijgen van 7/12 tot 11/12 een aangepast lessenrooster.

De leerlingen van 1B en BVL krijgen geen aparte toetsen. Zij krijgen van 7/12 tot 11/12 een aangepast lessenrooster. december 2015 blz. 1 ALGEMEEN Voor alle leerlingen en ouders. Het einde van het trimester staat voor de deur. De examens voor de leerlingen van 1A en 2A dus ook. Het toetsenrooster kregen jullie al via

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2017 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9.

WELKOM OP HET GIB. Gemeentelijk Instituut Brasschaat. JAAR : JAAR : u 9.00u 8.10u 9.00u u 9.50u 9.00u 9. WELKOM OP HET GIB Gemeentelijk Instituut Brasschaat JAAR : 1 5 6 JAAR : 2 3 4 1 8.10u 9.00u 8.10u 9.00u 2 9.00u 9.50u 9.00u 9.50u SPEELTIJD SPEELTIJD 3 10.00u 10.50u 10.00u 10.50u 4 10.50u 11.40u 10.50u

Nadere informatie

Beste ouder(s), Mocht u verder nog vragen en/of bedenkingen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord.

Beste ouder(s), Mocht u verder nog vragen en/of bedenkingen hebben, aarzel dan niet om contact op te nemen. We staan u graag te woord. Huiswerkbeleid Beste ouder(s), In deze brochure vindt u onze visie rond huiswerkbeleid terug. Een visie die gestoeld is op een positief engagement tussen de leerling, de leerkracht en de ouder. U vindt

Nadere informatie

Week 04 21/09/2015 27/09/2015. Agenda LEERLINGEN

Week 04 21/09/2015 27/09/2015. Agenda LEERLINGEN Week 04 21/09/2015 27/09/2015 Agenda LEERLINGEN Blikvanger Zien en gezien worden! Mededelingen Medisch schooltoezicht maandag 21 september 1 LA A vanaf 08.25 uur De jongens komen in alfabetische volgorde

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R EERSTE GRAAD Kortemark november 2014 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12.06.2015

Nieuwsbrief 12.06.2015 Nieuwsbrief 12.06.2015 Beste ouders, Deze nieuwsbrief is de op één na laatste van dit schooljaar. Op vrijdag 26 juni volgt nog een afsluitwoordje en dan is het aftellen naar de vakantie. We zijn druk in

Nadere informatie

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan

Huiswerkbeleidsplan. 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan Huiswerkbeleidsplan 1 BSGO! De Klaver huiswerkbeleidsplan 1. Visie 2. Doelstellingen 3. Wat verwachten we van de ouders? 4. Wat verwachten we niet van de ouders? 5. Wat doen we als een huiswerk niet gemaakt

Nadere informatie

Toetsen december 5e leerjaar

Toetsen december 5e leerjaar en december 5e leerjaar Beste ouder(s), Maandag 5 december starten we met onze toetsen. De week hieraan voorafgaand herhalen we de moeilijkste leerstof nog een keer. Het is aan te raden dat de kinderen

Nadere informatie

INFOFICHE 4: PLANNEN

INFOFICHE 4: PLANNEN INFOFICHE 4: PLANNEN GOED GEPLAND, HALF GELAND Onze leerlingen hebben het moeilijk om hun opdrachten / taken / lessen te plannen. Als we de nodige aandacht schenken aan de eindtermen Voet Leren leren*

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten?

Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Ben ik verplicht om naar school te gaan? Kan de school mij als straf naar huis sturen? Kunnen we op school een leerlingenraad opstarten? Zit je met een vraag over school? Of wil je weten wat je rechten

Nadere informatie

Dit schooljaar loopt weer op zijn einde. Voor de grote vakantie start, staat er nog een drukke periode voor de deur.

Dit schooljaar loopt weer op zijn einde. Voor de grote vakantie start, staat er nog een drukke periode voor de deur. Sint-Niklaas, juni 2016 Organisatie einde schooljaar 2016 Beste ouder(s) Beste leerling Dit schooljaar loopt weer op zijn einde. Voor de grote vakantie start, staat er nog een drukke periode voor de deur.

Nadere informatie

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK

Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013. VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Aan alle kandidaten Eindjury / Bronzen Arsène 2012-2013 Gemeentelijke 12-13 JURY en ARSEN verslag vergad VERSLAG vergadering eindjury - maandag 4 februari 2013 BELANGRIJK Vergeet a.u.b. niet het strookje

Nadere informatie

Vooruitblik schooljaar

Vooruitblik schooljaar Vooruitblik schooljaar 2019-2020 Beste ouders De vakantie staat voor de deur, maar op school zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van volgend schooljaar. Via deze brief hopen we u alvast op de

Nadere informatie

Afsprakenkader tussen de VGC Onderwijsinstelling en de ouders van haar leerlingen. Afspraken busvervoer ouders Schooljaar

Afsprakenkader tussen de VGC Onderwijsinstelling en de ouders van haar leerlingen. Afspraken busvervoer ouders Schooljaar Vlaamse Gemeenschapscommissie Collegebesluit nr. 20162017-0836 19-06-2017 BIJLAGE Bijlage nr. 5 Afsprakenkader tussen de VGC Onderwijsinstelling en de ouders van haar leerlingen Afspraken busvervoer ouders

Nadere informatie

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport?

Les 1. 1 En jij? O 2 keer per jaar O 3 keer per jaar O 4 keer per jaar. Wat is een rapport? 1. Krijgt jouw kind een rapport? Les 1 Wat is een rapport? 1 En jij? 1. Krijgt jouw kind een rapport? O ja O nee 2. Krijgen kleuters ook een rapport? O ja O nee 3. Kreeg jij vroeger in de school ook een rapport? O ja O nee Wanneer? Wat

Nadere informatie

PLANNING EN ORGANISATIE

PLANNING EN ORGANISATIE WAAROM EEN PLANNING MAKEN? Om te zorgen dat je een goed evenwicht hanteert tussen je studies en je vrije tijd, kan je beslissen om je tijd te managen en om op één of andere manier aan studieplanning te

Nadere informatie

Behandeld door O nr. Uw schrijven Uw nr. bijlage Laarne Koen Patoor

Behandeld door O nr. Uw schrijven Uw nr. bijlage Laarne Koen Patoor Provincie Oost-Vlaanderen Nuttige afspraken in verband met het leerlingenvervoer (Kalken) en het busreglement. 9270 LAARNE Dorpsstraat 2 Behandeld door O nr. Uw schrijven Uw nr. bijlage Laarne Koen Patoor

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Richtlijnen voor de leerlingen

Richtlijnen voor de leerlingen Sint-Paulusinstituut VZW Vrij Katholiek Onderwijs te Herzele Burgemeester Matthijsstraat 5 9550 Herzele tel: 053 62 33 82 / fax: 053 63 19 84 email: info@sint-paulus.be 2015-11-23 Examenregeling Kerstmis

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 oktober 2014

Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Nieuwsbrief 9 oktober 2014 Belangrijke data - Oud papier: 11 oktober: Fam. Wilbrink (Jonathan) en Fam. Leegwater (Daan) - Oud papier: 25 oktober: Fam. Wijdenes (Luuk) en Fam. Neeteson Lemkes (Anna) - Vrijdag

Nadere informatie