2J0 AAR 0 VERS 9 LAG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2J0 AAR 0 VERS 9 LAG"

Transcriptie

1 JAARVERSLAG 2009

2 Wat verdient LOF? Met die vraag hebben wij ons, als bestuur van de Stichting LOF, het afgelopen jaar bezig mogen houden. Welke ideeën en initiatieven, uitgewerkt in projecten, komen in aanmerking voor een bijdrage uit het Ondernemersfonds? Een luxeprobleem, want tot nu toe was de vraag altijd Wie heeft geld? Met de invoering van het Ondernemersfonds is die vraag inmiddels beantwoord. Het geld is er. Geld dat door ondernemend Leeuwarden` is opgebracht en dat ook door ondernemend Leeuwarden` mag worden besteed. In dit jaarverslag leggen we verantwoording af over het jaar Het biedt inzicht in wat we hebben gedaan en welke projecten LOF hebben verdiend. Aansprekende projecten voor de gemeente Leeuwarden. Daarom hopen we ook dat dit jaarverslag u op ideeën brengt. Ideeën die leiden tot initiatieven en projecten die in 2010 LOF gaan verdienen en die op hun beurt weer een bijdrage leveren aan een bruisende gemeente. Het geld is er, nu de projecten! Klaas G. van den Berg, voorzitter

3 Historie & achtergrond In het najaar van 2008 hebben ondernemers en non-profitorganisaties ingestemd met de oprichting van de Stichting Ondernemersfonds Leeuwarden. In december 2008 heeft de Gemeenteraad van de gemeente Leeuwarden haar instemming gegeven. Op dinsdag 25 augustus 2009 tekenden wethouder Gerrit Krol namens de gemeente Leeuwarden en Klaas van den Berg als voorzitter van Stichting Ondernemersfonds Leeuwarden een samenwerkingsovereenkomst op het stadhuis in Leeuwarden, waardoor de stichting Ondernemersfonds Leeuwarden een feit is. Het Ondernemersfonds is bedoeld om de behartiging van de collectieve belangen van ondernemers in de gemeente Leeuwarden te financieren. Het gaat dan om belangen als: promotie; parkmanagement; beveiliging; relaties met onderwijs, etc. Die activiteiten lijden sterk onder het gegeven dat slechts een deel van de ondernemers vrijwillig participeert en meebetaalt. Door de krachten te bundelen, ontstaat een gunstiger ondernemingsklimaat en wordt free-riding tegengegaan. Free-riding betekent dat een deel van de ondernemers wèl profiteert van de activiteiten van een ondernemersvereniging, terwijl ze niet lid zijn of een financiële bijdrage leveren. Het LOF is bedoeld voor collectieve investeringen voor ondernemersactiviteiten en projecten. Het wordt gevoed door een opslag (5,5% in 2009) op het OZB tarief voor niet-woningen.

4 Alle ondernemers dragen dus bij aan het fonds. In dit geval zijn ondernemers niet alleen vertegenwoordigers uit het MKB en grootbedrijf, maar ook bijvoorbeeld cultuurinstellingen, kennisinstellingen, zorginstellingen, agrarische bedrijven en een organisatie als de vliegbasis. De financiële middelen mogen door de ondernemers zelf aan een activiteit besteed worden, mits dit in georganiseerd verband gebeurt. De verwachte toename van de organisatiegraad van ondernemers is een bijkomend voordeel van het fonds. Het bestuur toetst de aanvragen op een viertal criteria: is er sprake van een collectief van ondernemers (vereniging notarieel vastgelegd) dient de activiteit een collectief doel vindt de activiteit plaats in de gemeente Leeuwarden past de aanvraag binnen de beschikbare trekkingsrechten Het Ondernemersfonds Leeuwarden is opgericht op initiatief van het Verenigd Bedrijfsleven Leeuwarden, Netwerk Coltrane, de Leeuwarder ondernemersvereniging (LEON), de afdeling Leeuwarden van Koninklijke Horeca Nederland en het DirecteurenOverleg Leeuwarder Cultuur Instellingen (DOLCI). Het Ondernemersfonds is operationeel sinds 1 september Per die datum is mevrouw Ali de Jong in functie als fondsmanager. Het Ondernemersfonds houdt kantoor in de Blokhuispoort te Leeuwarden.

5 Bestuur Het bestuur van de Stichting Ondernemersfonds Leeuwarden is als volgt samengesteld: Klaas van den Berg (voorzitter), Baukje de Vries (secretaris), Sybren Schakel (penningmeester), Theo Copini, Pieter Douma, Tineke Merkus, Arthur Oostvogel, Herman Hoekstra en Harmen Visser. Elk van de leden heeft een eigen portefeuille met een specifiek aandachtsgebied (bijv. kennisinstellingen of binnenstad); alle ondernemersgeledingen in de gemeente Leeuwarden zijn goed vertegenwoordigd. Het bestuur van Stichting Ondernemersfonds Leeuwarden vergadert eens per maand. In 2009 heeft er driemaal een reguliere bestuursvergadering plaatsgevonden. Daarnaast is er eenmaal vergaderd t.b.v. de oprichting van een Raad van Advies. De 15 aanwezigen hadden gereageerd op een oproep zitting te willen nemen in de Raad van Advies; de ondernemers in de gemeente zijn daarmee breed vertegenwoordigd. Cees Anceaux, directeur van de NDC mediagroep, is beoogd voorzitter. Op de foto ontbreekt Pieter Douma. Foto: Gitte Brugman

6 Communicatie In 2009 is veel energie gestoken in de productie van een website; tegenwoordig meestal hét middel voor een eerste kennismaking met een organisatie. Huisstijl en website van het LOF zijn ontwikkeld in samenwerking met BWH Ontwerpers in Leeuwarden. Twee site-adressen: of Om het LOF nader bij de ondernemers te introduceren hebben er veel kennismakings- gesprekken plaatsgevonden. Zoals destijds bij de totstandkoming van het fonds is afgesproken heeft het accent van de (kennismakings-)activiteiten zich in eerste instantie gericht op de binnenstad. Met de ondernemers in de binnenstad hebben de gesprekken zich voornamelijk gericht op de totstandkoming van een binnenstadsmanagement; voor het LOF zou dit betekenen dat er voor de aanspraak op de trekkingsrechten van de binnenstad op termijn één aanspreekpunt is. De verwachting is dat het binnenstadsmanagement per mei 2010 wordt gerealiseerd en er een binnenstadsmanager is aangesteld. Daarnaast heeft de fondsmanager, al dan niet in gezelschap van een bestuurslid, het LOF gepresenteerd aan o.a. : de Vliegbasis, MCL, Winkeliersvereniging De Schrans, Bedrijvenvereniging De Hemrik, Bedrijvenvereniging Leeuwarden-West, Stichting De Gezonde Stad, Stichting SinterklaasIntocht Leeuwarden, Stichting Lichtstad, Ljouwert Culinair & Marketing Leeuwarden.

7 Projecten 2009 Vlot na de komst van het Leeuwarder OndernemersFonds is er in 2009 al een aantal aansprekende projecten gefinancierd uit het fonds: Intocht Sinterklaas: aanvraag van de Stichting SinterklaasIntocht Leeuwarden (SSIL) via de LEON werd gehonoreerd met een bedrag van uit de trekkingsgelden van de binnenstad. LED feestverlichting: aanvraag van de werkgroep LED feestverlichting via winkeliersvereniging Voorstreek Vooruit werd gehonoreerd met een bedrag van uit de trekkinggelden van binnenstad, Huizum Oost, Huizum West en Camminghaburen. Parkmanager: aanvraag van Bedrijvenvereniging Leeuwarden-West voor het aanstellen van een part-time parkmanager werd gehonoreerd met een bedrag van uit de trekkinggelden van bedrijventerrein Leeuwarden-West Vuur & Vlam van Compagnie Carabosse: aanvraag van Stichting Winterfestival via de LEON werd gehonoreerd met een bedrag van uit de trekkinggelden van de binnenstad en een bedrag van uit de pot stadsbrede reservering. Sfeerverlichting: aanvraag van de Stichting Lichtstad werd gehonoreerd via winkeliersvereniging Voorstreek Vooruit met een bedrag van uit de trekkinggelden van de binnenstad, Huizum Oost en Huizum West. Alle aanvragen die in 2009 zijn ingediend, zijn volledig gehonoreerd.

8 Contacten met andere Ondernemersfondsen Het LOF is ingericht naar Leids model. Voorafgaand aan de totstandkoming van het LOF is er veelvuldig contact geweest met de grondlegger van het fonds in Leiden, Aart van Bochove. Gezien het feit dat er landelijk veel fondsen worden opgericht, nemen de fondsen van Leiden en Leeuwarden het voortouw in het oprichten van een platform van Ondernemersfondsen. Daar kan uitwisseling van kennis en ervaring plaatsvinden en kunnen krachten worden gebundeld. Bundeling van krachten vindt reeds plaats tussen de fondsen van Leiden, Leeuwarden, Bolsward en Achtkarspelen. Aanleiding is het feit dat er door de diverse belastinginspecties verschillende richtlijnen worden gehanteerd m.b.t. de BTW-verrekening. Er ligt inmiddels een verzoek bij de staatssecretaris van Financiën om te komen tot een eenduidig beleid, mede gezien het feit dat er steeds meer fondsen komen (op OZB-grondslag) Het LOF verstrekt haar bijdragen tot nader order exclusief BTW.

9 Vooruitblik Het LOF stelt zich voor 2010 ten doel de organisatiegraad in de gemeente Leeuwarden dusdanig te stimuleren dat het aantal ondernemersverenigingen zal toenemen. Voor het toebedelen van de trekkingsgelden is van belang dat het LOF zaken kan doen met verenigingen die democratisch zijn ingericht en bij notariële akte zijn vastgelegd. Met de totstandkoming van een binnenstadsmanagement is een dergelijke structuur voor de binnenstad gegarandeerd. In 2010 is het Ondernemersfonds bekender bij de ondernemers in de gemeente Leeuwarden (het accent van de nadere introductie van het fonds zal liggen bij de kennisinstellingen, de buitengebieden Wirdum & Wytgaard en de LTO) en zal het aantal activiteiten waarvoor een aanvraag op de trekkingsrechten wordt gedaan uit het Ondernemersfonds toenemen. Het streven van het LOF is erop gericht dat de trekkingsgelden van 2010 volledig worden benut.

10 Balans per 31 december 2009 Stichting Ondernemersfonds Leeuwarden ACTIVA 31 december augustus 2009 Materiële vaste activa Inventaris - - Vlottende activa Vorderingen 50,00 Gemeente Leeuwarden (opslag OZB 2009) ,00 Liquide middelen R/C bank ,00 Spaarrekening ,00 Totaal activa , ,00 PASSIVA Eigen vermogen Bestemmingsreserve , ,00 Kortlopende schulden Belastingen 2.271,00 - Pensioenpremie 1.760,00 - Reservering vakantiegeld 880, ,00 Totaal passiva , ,00

11 Verloop Bestemmingsreserve 2009 BIJ Opslag OZB (5,5%) niet-woningen AF Afgeroepen trekkingsrechten - SSIL LED Feestverlichting BLW Park Management Stichting Lichtstad Stichting Winterfestival AF Kosten - Investeringen huisvesting Personeelskosten Kosten oprichting fonds Overige kosten BIJ Rentevergoeding gelden Stand per 31 december

12 Blokhuispoort LJ Leeuwarden - T W - E info@lofleeuwarden.nl

Heeft Leeuwarden ambitie? Jazeker!

Heeft Leeuwarden ambitie? Jazeker! JAARVERSLAG 2010 Heeft Leeuwarden ambitie? Jazeker! De vele aanvragen die het Leeuwarder OndernemersFonds in 2010 mocht ontvangen geven aan dat er projecten zijn; initiatieven om de leefbaarheid en het

Nadere informatie

Consolideren en verder uitbouwen.

Consolideren en verder uitbouwen. JAARVERSLAG 2012 Consolideren en verder uitbouwen. Consolideren en verder uitbouwen zo typeren we 2012. In 2011 heeft de gemeenteraad positief beoordeeld over de eerste drie jaar Leeuwarder OndernemersFonds

Nadere informatie

STICHTING ONDERNEMERSFONDS UITHOORN TE UITHOORN. Rapport inzake jaarstukken 2016

STICHTING ONDERNEMERSFONDS UITHOORN TE UITHOORN. Rapport inzake jaarstukken 2016 STICHTING ONDERNEMERSFONDS UITHOORN TE UITHOORN Rapport inzake jaarstukken 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSRAPPORT 1 Algemeen 2 2 Resultaat 3 3 Financiële positie 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december

Nadere informatie

STICHTING ONDERNEMERSFONDS UITHOORN TE UITHOORN. Rapport inzake jaarstukken 2015

STICHTING ONDERNEMERSFONDS UITHOORN TE UITHOORN. Rapport inzake jaarstukken 2015 STICHTING ONDERNEMERSFONDS UITHOORN TE UITHOORN Rapport inzake jaarstukken 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring 2 3 Algemeen 3 4 Resultaat 4 5 Financiële

Nadere informatie

Evaluatie LOF Leeuwarder Ondernemersfonds 2011

Evaluatie LOF Leeuwarder Ondernemersfonds 2011 Evaluatie LOF Leeuwarder Ondernemersfonds 2011 1 2 Evaluatie LOF Leeuwarder Ondernemersfonds 2011 Leeuwarden, juli 2011 1 2 VOORWOORD Dit rapport betreft een evaluatie van het Leeuwarder Ondernemersfonds

Nadere informatie

Ondernemersfonds Lisse

Ondernemersfonds Lisse Ondernemersfonds Lisse Ton Tibboel, voorzitter 6 oktober 2009 Programma Totstandkoming in Lisse Hoe werkt het? Trekkingsrechten hoever zijn we? Voorbeelden Leiden Vragen Totstandkoming in Lisse Eerste

Nadere informatie

Nieuwe uitdagingen. Daar hebben we in 2013 hard aan gewerkt. Veel tijd is gestoken in het informeren van de nieuwe leden

Nieuwe uitdagingen. Daar hebben we in 2013 hard aan gewerkt. Veel tijd is gestoken in het informeren van de nieuwe leden JAARVERSLAG 2013 Nieuwe uitdagingen Daar hebben we in 2013 hard aan gewerkt. Veel tijd is gestoken in het informeren van de nieuwe leden uit de voormalige gemeente Boarnsterhim over de werking van het

Nadere informatie

Voorwoord. Pieter Douma Voorzitter LOF

Voorwoord. Pieter Douma Voorzitter LOF JAARVERSLAG 2016 Voorwoord SAMEN INVESTEREN OM TE INITIEREN Daarmee geven we nieuw elan aan het bestaan van het LOF. Het LOF is in 2016 hoofdsponsor van LF2018 geworden. Hiermee onderstrepen wij het belang

Nadere informatie

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?!

Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad. Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Maak meer mogelijk in de gemeente Zaanstad Het Ondernemersfonds: Sleutel tot succes?! Waarom een ondernemersfonds? Free riders in winkelgebieden en op bedrijventerreinen Vrijwillige bijdragen voor activiteiten

Nadere informatie

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01

Geschreven door OVL donderdag 12 november :00 - Laatst aangepast donderdag 12 november :01 Algemeen Op 21 december 2011 heeft de gemeenteraad van de gemeente Leek ingestemd met een breed gedragen initiatief voor de oprichting van een ondernemersfonds ter behartiging van collectieve belangen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017

JAARVERSLAG 2017 JAARVERSLAG 2017 Voorwoord SAMEN INVESTEREN OM TE INITIEREN Het laatste jaar voordat het jaar van Culturele Hoofdstad in volle glorie kan losbarsten. Op het moment van schrijven is dit al in volle gang.

Nadere informatie

Verantwoording OFA

Verantwoording OFA Verantwoording Ondernemers Fonds Assen over 2011-2013 Op 16 december 2010 heeft de gemeenteraad van Assen ingestemd met een breed gedragen initiatief vanuit ondernemend Assen om een ondernemersfonds op

Nadere informatie

Beleid ondernemersfondsen

Beleid ondernemersfondsen Beleid ondernemersfondsen Bijlagen - Brief handelsvereniging Leek-Nietap ingekomen 7 mei 2018 - Advies inzake harmonisatie belastingen en heffingen van 7 juni 2018 Inleiding Ondernemersfondsen zijn fondsen

Nadere informatie

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016

Ondernemersfonds Laarbeek. 2 juni 2016 Ondernemersfonds Laarbeek 2 juni 2016 Doel Directe belangenbehartiging voor en door ondernemers. De raad krijgt niet de schuld van belastingverhoging maar bemoeit zich ook niet met de bestedingen en inrichting

Nadere informatie

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. 15 mei 2018, Herman Timmermans

Stichting CLOK. Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie. 15 mei 2018, Herman Timmermans Stichting CLOK Samen bouwen aan een sterke, vitale en duurzame lokale economie 15 mei 2018, Herman Timmermans www.clok.nl e-mail info@clok.nl telefoon 035-695 41 44 StichtingCLOK CLOK in een notendop PM/CM

Nadere informatie

Stichting Ondernemersfonds Helmond. Versie

Stichting Ondernemersfonds Helmond. Versie Stichting Ondernemersfonds Helmond Versie 21-03-2017 Wat is het doel Doelstelling van de Stichting Ondernemersfonds Helmond is directe belangenbehartiging middels de kostendekking voor de drie koepelorganisaties:

Nadere informatie

Jaarstukken 2018 Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht

Jaarstukken 2018 Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarstukken 2018 Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Ontbreken van de verklaring 3 3 Algemeen 4 1 BESTUURSVERSLAG 4 JAARREKENING 1 Bestuursverslag

Nadere informatie

Nu een rijke forensenstad. Maar kleine en slecht georganiseerde economie.

Nu een rijke forensenstad. Maar kleine en slecht georganiseerde economie. Factsheet over Ondernemersfonds Leiden Voor: Conferentie IBS Goud waard, Gent, 13 december 2007 Van: Aart van Bochove Werk: directeur beleidsadviesbureau Blaauwberg, www.blaauwberg.nl. Vrije tijd: voorzitter

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Stichting Ondernemersfonds Helmond

Jaarverslag 2014 Stichting Ondernemersfonds Helmond Jaarverslag 2014 Stichting Ondernemersfonds Helmond Het Ondernemersfonds is per 1 januari 2013 in Helmond ingevoerd in de vorm van een Stichting met een bestuur dat is samengesteld uit de drie hoofdtrekkingsgerechtigden

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Balans per 31 december Resultatenrekening over Grondslagen voor de waardering en van de resultaatbe

Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Balans per 31 december Resultatenrekening over Grondslagen voor de waardering en van de resultaatbe Jaarrekening 2017 Stichting Gehandicapten Platform te 's-hertogenbosch Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Balans per 31 december 2017 5 3. Resultatenrekening over 2017 6 4. Grondslagen voor de waardering en

Nadere informatie

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn

Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Werkplan Stichting Ondernemersfonds Uithoorn Het Bestuur Het bestuur van het Ondernemersfonds bestaat uit negen leden. Het eerste bestuur wordt benoemd bij akte. De bestuurders hebben geen last of ruggespraak.

Nadere informatie

JAARREKENING

JAARREKENING JAARREKENING 2014-2015 Plaats Leeuwarden Datum 03-06-2016 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag. 1, 2 Balans per 31 december 2015. 3, 4 Winst- en verliesrekening 2015. 5 Algemene toelichting. 6 Toelichting winst-

Nadere informatie

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel

Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Convenant Ondernemersfonds Uithoorn-De Kwakel Gemeente Uithoorn Stichting Ondernemersfonds Uithoorn De ondergetekenden: 1. De heer M.D. Polak, wethouder voor Economische zaken, Ruimtelijke ontwikkeling,

Nadere informatie

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer.

De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. 1. Convenant inzake Ondernemersfonds Teylingen 1.1 Ondergetekenden, De gemeente Teylingen, hierna te noemen de gemeente vertegenwoordigd door haar burgemeester, mevrouw C.G.J. Breuer. En De Stichting Ondernemersfonds

Nadere informatie

STICHTING ONDERNEMERS FONDS WAGENINGEN TE WAGENINGEN. Accountantsrapport Wageningen, 28 juni /JRD/2010/MvK

STICHTING ONDERNEMERS FONDS WAGENINGEN TE WAGENINGEN. Accountantsrapport Wageningen, 28 juni /JRD/2010/MvK STICHTING ONDERNEMERS FONDS WAGENINGEN TE WAGENINGEN Accountantsrapport 2010 Wageningen, 28 juni 2011 13200/JRD/2010/MvK INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG 1 Opdracht 2 2 Samenstellingsverklaring

Nadere informatie

Verantwoording Ondernemers Fonds Assen over het jaar 2014

Verantwoording Ondernemers Fonds Assen over het jaar 2014 Verantwoording Ondernemers Fonds Assen over het jaar Op basis van het Evaluatierapport 2011-2013 heeft de gemeenteraad van Assen in het najaar van 2013 ingestemd met verlenging van het Ondernemersfonds

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Waterpas. d.d. 15 Februari 2013

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Waterpas. d.d. 15 Februari 2013 FINANCIEEL VERSLAG 2012 d.d. 15 Februari 2013 INHOUDSOPGAVE 2 Algemeen Profiel 3 Bestuur 3 Financiering 3 Jaarverslag 4 Jaarrekening Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Inhoud. 1. Algemeen Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8

Inhoud. 1. Algemeen Balans per 31 december Staat van Baten en Lasten Toelichting Contactgegevens 8 Stichting ING Nederland fonds Jaarrekening 2016 Inhoud 1. Algemeen 3 1.1 Bestuur 3 1.2 Oprichting stichting 3 1.3 Missie, visie en beleid 3 2. Balans per 31 december 2016 4 Activa 4 Pasiva 4 3. Staat van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015

Financieel Jaarverslag 2015 Financieel Jaarverslag 2015 Nederlandse Vereniging van Hoofdpijnpatiënten Financieel Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling bestuur... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Page 1 5-2-2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2012

Nadere informatie

Jaarstukken 2014 1 januari 2014-31 december 2014 STICHTING SPAVO FONDS

Jaarstukken 2014 1 januari 2014-31 december 2014 STICHTING SPAVO FONDS Jaarstukken 2014 1 januari 2014-31 december 2014 STICHTING SPAVO FONDS Bestuur: J.J. Atsma, voorzitter mr. A. van der Meer, secretaris J.P. Visser, penningmeester B.K.C. Baron, bestuurslid J.A. Mulder,

Nadere informatie

Nieuwegein, 3 juli 2012. Aan de leden van de raad,

Nieuwegein, 3 juli 2012. Aan de leden van de raad, Nieuwegein, 3 juli 2012 Aan de leden van de raad, Sinds een aantal jaren is er veel belangstelling voor het ontwikkelen van een nietvrijblijvende manier om de collectieve belangen van ondernemers te behartigen.

Nadere informatie

Jaarstukken TVM foundation

Jaarstukken TVM foundation Jaarstukken 2014 1 januari 2014 31 december 2014 TVM foundation Versiebeheer Versie 1.0 01 mei 2015 Bestuur TVM foundation J.J. Atsma, voorzitter D.J. Klein Essink, penningmeester A.C. de Vries-Tabak,

Nadere informatie

1 Jaarverslag van het bestuur Toelichting Projecten

1 Jaarverslag van het bestuur Toelichting Projecten INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag 1 Jaarverslag van het bestuur 2017 1 2 Toelichting Projecten 2017 3 JAARREKENING 2017 A Balans per 31 december 2017 6 B Staat van baten en lasten over 2017 8 C Algemene

Nadere informatie

Stichting Koppie-Au. Voorwoord

Stichting Koppie-Au. Voorwoord Voorwoord Stichting Koppie-Au heeft een intensief tweede jaar achter de rug. Een jaar waarin veel energie is gestopt in het bouwen van het crowdfunding platform koppie-au.nl en waarin een begin is gemaakt

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Waterpas. d.d. 2 januari 2019

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Waterpas. d.d. 2 januari 2019 FINANCIEEL VERSLAG 2018 d.d. 2 januari 2019 INHOUDSOPGAVE 2 Algemeen Profiel 3 Bestuur 3 Financiering 3 Jaarverslag 4 Jaarrekening Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Balans per 31 december

Nadere informatie

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle

Naar een Ondernemersfonds. 22 januari Stefan van Aarle Naar een Ondernemersfonds 22 januari 2018 Stefan van Aarle Wie ben ik? Ondernemer Regisseur binnenstad Tilburg Centrummanager Oosterhout Gebiedsregisseur Waalkade Nijmegen Transformatiemanager Winkelcentrum

Nadere informatie

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013

Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG. Betreft: Financieel verslag 2013 Stichting Leergeld Tilburg Postbus 178 5004 AD TILBURG Betreft: Financieel verslag 2013 Inhoudsopgave Behorende bij het financieel verslag 2013 de dato 11 april 2014 van Stichting Leergeld Tilburg, Postbus

Nadere informatie

Samenvatting evaluatie OndernemersFonds Gouda 2011

Samenvatting evaluatie OndernemersFonds Gouda 2011 Samenvatting evaluatie OndernemersFonds Gouda 2011 De start in 2009 vergde veel energie in het opzetten van het fonds en het uitzoeken wat de rechten per gebied of doelgroep waren. Hiervoor was de samenwerking

Nadere informatie

Stichting Sport-Ondernemersfonds Katwijk. Informatieve bijeenkomst belanghebbende sportverenigingen / instellingen 12 februari 2013

Stichting Sport-Ondernemersfonds Katwijk. Informatieve bijeenkomst belanghebbende sportverenigingen / instellingen 12 februari 2013 Stichting Sport-Ondernemersfonds Katwijk Informatieve bijeenkomst belanghebbende sportverenigingen / instellingen 12 februari 2013 Inhoudsopgave (Stichting) Ondernemersfonds Katwijk (SOK) Waarom Ondernemersfonds

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2016

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2016 Rapport inzake jaarrekening 2016 22 maart 2017 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2016 4 Resultaat organisatie 2016 5 Resultaat financiering van verleende giften 2016 5 Grondslagen voor het

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 ` Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2014 Balans per 31 december 2014 2 Staat van baten en lasten over 2014 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2014 6 Voorwoord

Nadere informatie

Jaarstukken januari december 2015 STICHTING SPAVO FONDS

Jaarstukken januari december 2015 STICHTING SPAVO FONDS Jaarstukken 2015 1 januari 2015-31 december 2015 STICHTING SPAVO FONDS Bestuur: J.J. Atsma, voorzitter mr. A. van der Meer, secretaris J.P. Visser, penningmeester B.K.C. Baron, bestuurslid J.A. Mulder,

Nadere informatie

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5

Stichting Huis van Oranje Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 5 JAARREKENING 2018 Pagina: 1 van 5 Jaarrekening 2018 Het jaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 459,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken met de begroting: en lasten

Nadere informatie

1 Jaarverslag van het bestuur Toelichting Projecten

1 Jaarverslag van het bestuur Toelichting Projecten INHOUDSOPGAVE PAGINA Bestuursverslag 1 Jaarverslag van het bestuur 2015 1 2 Toelichting Projecten 2015 3 JAARREKENING 2015 A Balans per 31 december 2015 6 B Staat van baten en lasten over 2015 8 C Algemene

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

InScience 2017 Jaarrekening

InScience 2017 Jaarrekening InScience 2017 Jaarrekening Stichting InScience Postbus 1584 6501 BN Nijmegen KVK: 62490702 BTW: NL854838338B01 IBAN: NL25 RABO 0301 7182 02 info@insciencefestival.nl www.insciencefestival.nl 1 ANBI Inhoudsopgave

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Inhoud. 1. Algemeen Staat van Baten en Lasten Toelichting Toelichting op de balans per 31 december

Inhoud. 1. Algemeen Staat van Baten en Lasten Toelichting Toelichting op de balans per 31 december Stichting ING Nederland fonds Jaarrekening 2017 Inhoud 1. Algemeen 3 1.1 Bestuur 3 1.2 Oprichting stichting 3 1.3 Missie, visie en beleid 3 2. Balans per 31 december 2017 4 Activa 4 Pasiva 4 3. Staat van

Nadere informatie

JAARREKENING 2016 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS

JAARREKENING 2016 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS JAARREKENING 2016 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS, INHOUD ALGEMEEN 3 pagina JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2016 5 Staat van baten en lasten over 2016 6 Toelichting Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014

Stichting Urgente Noden Friesland te Leeuwarden. (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 (Concept) Rapport inzake jaarrekening 2014 28 maart 2015 Inhoud Blad Algemeen 3 Balans per 31 december 2014 5 Resultatenrekening 2014 6 Toelichting op de balans en de resultatenrekening 7 2 Algemeen Oprichting

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Informatie in het kader van de Publicatieplicht voor ANBI s in 2014

Informatie in het kader van de Publicatieplicht voor ANBI s in 2014 Informatie in het kader van de Publicatieplicht voor ANBI s in 2014 Stichting Welzijn Ouderen Bergen op Zoom, Keldermanslaan 5, 4611AL Bergen op Zoom Statutaire doelstelling Stichting Welzijn Ouderen Bergen

Nadere informatie

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud

FINANCIEEL. Jaarverslag 2018 Begroting LVGO Postbus BN UTRECHT. Inhoud FINANCIEEL Jaarverslag 2018 Begroting 2019 Postbus 1552 3500 BN Inhoud Algemeen Balans per 31 december 2018 Resultatenrekening over 2018 Toelichting op de balans Toelichting op de resultatenrekening Gerealiseerd

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Stichting Present Veenendaal F. Gidding p/a Ebbenhorst VD VEENENDAAL. Jaarrekening Administratiekantoor L. DE BRUIN

Stichting Present Veenendaal F. Gidding p/a Ebbenhorst VD VEENENDAAL. Jaarrekening Administratiekantoor L. DE BRUIN Administratiekantoor L. DE BRUIN Stichting Present Veenendaal F. Gidding p/a Ebbenhorst 65 3905 VD VEENENDAAL Jaarrekening 2017 Van Wijnbergenlaan 50 3771 JK Barneveld Telefoon: 0342-414644 Mobiel: 06-44560867

Nadere informatie

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING 2017 INHOUDSOPGAVE Aanbiedingsbrief Bestuursverslag 2 Beoordelingsverklaring van de accountant 4 Balans 5 Baten en lasten 6 Waarderingsgrondslagen 7 Specificatie

Nadere informatie

HET FINANCIEEL VERSLAG

HET FINANCIEEL VERSLAG HET FINANCIEEL VERSLAG 2018 KVK nr. 41029966 1 INHOUDSOPGAVE pagina Bestuursverslag 3 - Doel van de stichting 3 - Samenstelling van het bestuur 3 - Resultaat 2018 3 - Terugblik 2018 4 - Vooruitblik 2019

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Henk Lohrengel (Bureau Lohrengel & Partners) verzorgt als bestuurssecretaris de ondersteuning van het stichtingsbestuur.

Henk Lohrengel (Bureau Lohrengel & Partners) verzorgt als bestuurssecretaris de ondersteuning van het stichtingsbestuur. Verantwoording Ondernemers Fonds Assen over het jaar Op basis van het Evaluatierapport OFA 2011-2013 heeft de gemeenteraad van Assen najaar 2013 ingestemd met een verlenging van het Ondernemersfonds Assen

Nadere informatie

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2014

Stichting Fonds Noodhulp. Jaarverslag 2014 Stichting Fonds Noodhulp Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Blz. 1. Jaarverslag 1.1 Jaarverslag van het bestuur 3 2.1 Balans per 31 december 4 2.2 Resultatenrekening 5 2.3 Toelichting, algemeen 6 2.4 Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK

JAARVERSLAG 2014 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK JAARVERSLAG 2014 STICHTING STREEKFONDS ACHTERHOEK Inhoudsopgave 1. Oprichting 2. Doel 3. Organisatie 4. Acties 5. Financiële bijdragen aan het Streekfonds 6. Financiële uitgaven van het Streekfonds 7.

Nadere informatie

Financieel verslag van Stichting Buurtgezinnen.nl te Amsterdam de periode vanaf 10 september 201 tot en met 31 december 2015.

Financieel verslag van Stichting Buurtgezinnen.nl te Amsterdam de periode vanaf 10 september 201 tot en met 31 december 2015. Financieel verslag van Stichting Buurtgezinnen.nl te Amsterdam de periode vanaf 10 september 201 tot en met 31 december 2015 13 juni 2016 Inhoudsopgave Algemeen Jaarrekening Balans per 31 december 2015

Nadere informatie

Jaarverslag boekjaar 2006

Jaarverslag boekjaar 2006 Jaarverslag boekjaar 2006 Stichting Stepping Stones for Africa 25 september 2007 Stichting Stepping Stones for Africa Merkusstraat 30 2593 TM Den Haag T. 070-3819122 www.steppingstonesforafrica.org info@steppingstonesforafrica.org

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. TITEL Verordening reclamebelasting 2011

RAADSVOORSTEL. TITEL Verordening reclamebelasting 2011 RAADSVOORSTEL Van : Burgemeester en Wethouders Reg.nr. : 3686069v4 Aan : Gemeenteraad Datum : 20 april 2011 Portefeuillehouder : Wethouder M.C. Barendregt Wethouder G. Boeve Wethouder J.C. Buijtelaar Agendapunt

Nadere informatie

Z.O.B. 66. Jaarrekening 2013 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66

Z.O.B. 66. Jaarrekening 2013 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 Jaarrekening 2013 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 17 maart 2014 Jaarrekening 2013 Algemeen De vereniging bestaat vanaf 1966 en is statutair opgericht op 23 mei 1967. De vereniging is vanaf oprichtingsdatum

Nadere informatie

Jaarverslag boekjaar 2009

Jaarverslag boekjaar 2009 Jaarverslag boekjaar 2009 Stichting Stepping Stones for Africa 25 september 2010 Stichting Stepping Stones for Africa Merkusstraat 30 2593 TM Den Haag T. 070-3819122 www.steppingstonesforafrica.org info@steppingstonesforafrica.org

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Octet

Financieel verslag Stichting Octet Financieel verslag 2018 Stichting Octet Inhoudsopgave Samenstellingsverklaring Algemeen Bestuur 3 4 5 Financieel verslag Jaarrekening 2018 Balans per 31 december Staat van baten en lasten Toelichting algemeen

Nadere informatie

Stichting Imperium bestuursverslag 2016

Stichting Imperium bestuursverslag 2016 JAARREKENING 2016 Stichting Imperium bestuursverslag 2016 Stichting Imperium is in 1991 opgericht met een tweeledig doel. Enerzijds het beheer van het complete choreografisch oeuvre van Krisztina de Châtel

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Balans per 31 december Resultatenrekening over Grondslagen voor de waardering en van de resultaatbe

Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Balans per 31 december Resultatenrekening over Grondslagen voor de waardering en van de resultaatbe Jaarrekening 2016 Stichting Gehandicapten Platform te 's-hertogenbosch Inhoudsopgave 1. Algemeen 3 2. Balans per 31 december 2016 5 3. Resultatenrekening over 2016 6 4. Grondslagen voor de waardering en

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Waterpas. d.d. 28 januari 2014

FINANCIEEL VERSLAG Stichting Waterpas. d.d. 28 januari 2014 FINANCIEEL VERSLAG 2013 Stichting Waterpas d.d. 28 januari 2014 INHOUDSOPGAVE 2 Algemeen Profiel 3 Bestuur 3 Financiering 3 Jaarverslag 4 Jaarrekening Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5

Nadere informatie

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer.

Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van de de Stichting House of Hope Deventer. Aan het bestuur van Grevelingenstraat 1 7417 TA DEVENTER Warnsveld, 23 september 2015 Geachte mede bestuursleden, Hierbij brengen ik u verslag uit omtrent de samenstelling van de jaarrekening 2014 van

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014 van Stichting Are & Bee Connections Almere

Jaarverslaggeving 2014 van Stichting Are & Bee Connections Almere Jaarverslaggeving 2014 van Stichting Are & Bee Connections Almere Inhoudsopgave A rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 1 4 Vaststelling jaarrekening boekjaar 2014 2 5 Baten-

Nadere informatie

Stichting Martinikerk Groningen Martinikerkhof 3 9712 JG Groningen Rapport inzake de jaarrekening 2014

Stichting Martinikerk Groningen Martinikerkhof 3 9712 JG Groningen Rapport inzake de jaarrekening 2014 Martinikerkhof 3 9712 JG kerkelijk bureau Protestantse Gemeente te, 14 juli 2015 AdV/PGG Inhoudsopgave Pagina 1. Rapport kerkelijk bureau PGG 1.1 Opdracht 2 1.2 Algemeen 2 1.3 Resultaten 3 1.4 Financiële

Nadere informatie

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2017/2018

Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND. De jaarrekening 2017/2018 Het bestuur van Stichting Community Service Rotary club Purmerend PURMEREND De jaarrekening 2017/2018 INHOUDSOPGAVE RAPPORT Algemeen FINANCIEEL VERSLAG Jaarrekening 1. Balans per 30 juni 2018 2. Staat

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5

Inhoudsopgave. Balans per 31 december Winst- en verliesrekening over Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Inhoudsopgave Jaarrekening Pagina Balans per 31 december 2014 2 Winst- en verliesrekening over 2014 4 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans per 31 december 2014 7 Toelichting

Nadere informatie

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - -

Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - Algemene reserve 53.372 - Crediteuren - - Reservering vakantiegeld - - BALANS PER 31 DECEMBER ACTIVA Liquide middelen Kas/bank- en spaarrekeningen 53.372 - Totaal activa 53.372 - PASSIVA Eigen vermogen Algemene reserve 53.372 - Kortlopende schulden Crediteuren - - Reservering

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Oudervereniging Hyperion Lyceum. Jaarverslag

Oudervereniging Hyperion Lyceum. Jaarverslag Oudervereniging Hyperion Lyceum Jaarverslag 2016 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2016 2 Functionarissen 4 Balans per 31 december 2016 5 Toelichting balans 6 Staat van baten en lasten over het boekjaar 2016

Nadere informatie

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2013

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2013 TE ROTTERDAM JAARREKENING 2013 Inhoudsopgave Algemeen Pagina 1. Jaarverslag van het bestuur 1 2. Gegevens van de rechtspersoon 2 3. Vaststelling van de jaarrekening 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o.

Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Stichting Voedselbank Hoogezand e.o. Jaarrekening Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Jaarrekening 2.1 Balans per 31 december 2.2 Resultatenrekening 2.3 Grondslagen van waardering en resultaatbepaling 2.4 Toelichting

Nadere informatie

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke

Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke Leiden is een stad vol verrassingen. Naast een roemrijke geschiedenis van wetenschap, vernieuwing en cultuur, heeft het moderne Leiden aantrekkelijke winkels en een bloeiende kenniseconomie. Met als decor:

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016

Financieel jaarverslag 2016 Financieel jaarverslag 2016 Stichting Leergeld Oost Betuwe Actief in de gemeenten Overbetuwe en Lingewaard Financieel jaarverslag 2016 Auteur: Bestuur Leergeld Oost Betuwe Foto s: Leergeld Nederland Datum:

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen

Financieel verslag Stichting Welzijn Vianen. te Vianen Financieel verslag 2017 Stichting Welzijn Vianen te Vianen Inhoud 1 Verslag 3 Jaarrekening 5 2 Balans per 31 december 2017 6 3 Staat van baten en lasten over 2017 7 4 Algemene toelichting bij de balans

Nadere informatie

Stichting Ondernemersfonds Pijnacker- Nootdorp Pijnacker

Stichting Ondernemersfonds Pijnacker- Nootdorp Pijnacker Stichting Ondernemersfonds - Nootdorp Jaarrekening 2014 Stichting Ondernemersfonds -Nootdorp Inhoudsopgave Pagina Accountantsverslag Samenstellingsverklaring 3 Algemeen 4 Bestuursverslag 5 Jaarrekening

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2013 van Stichting Are & Bee Connections Almere

Jaarverslaggeving 2013 van Stichting Are & Bee Connections Almere Jaarverslaggeving 2013 van Stichting Are & Bee Connections Almere Inhoudsopgave A rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 1 4 Vaststelling jaarrekening boekjaar 2013 2 5 Baten-

Nadere informatie

Nieuwsflits Ondernemers Fonds Assen december 2017

Nieuwsflits Ondernemers Fonds Assen december 2017 Nieuwsflits Ondernemers Fonds Assen december 2017 Hallo ondernemers in Assen Op 1 januari 2018 treedt het nieuwe convenant van het Ondernemers Fonds Assen (OFA) in werking. In het convenant staan de afspraken

Nadere informatie

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014

Stichting Moskee El Islam. gevestigd te Den Haag. Jaarrekening 2014 Jaarrekening 2014 Nummer Kamer van Koophandel: 41153174 Datum: 27 september 2016 Aantal exemplaren: 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave pagina Jaarverslag Opdracht 3 Financiële positie 4 Bespreking van de resultaten

Nadere informatie

Stichting Ondernemersfonds Bodegraven- Reeuwijk

Stichting Ondernemersfonds Bodegraven- Reeuwijk Jaarrekening Stichting Ondernemersfonds Bodegraven- Reeuwijk over 2014 INHOUDSOPGAVE Pagina Samenstellingsverklaring 1 Algemeen 2 Fiscale positie 3 Financieel verslag Jaarrekening Balans per 31 december

Nadere informatie

Stichting Geert Groote Huis Deventer Jaarrekening 2016

Stichting Geert Groote Huis Deventer Jaarrekening 2016 Jaarrekening 2016 1 Inhoud Blad Algemeen Oprichting, doel, bestuursgegevens 4 Resultaat 5 Financiële positie 6 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 8 Winst-en verliesrekening over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

Jaarstukken 2015 Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht

Jaarstukken 2015 Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht Jaarstukken 2015 Vereniging Promotie Ondernemers Binnenstad Dordrecht INHOUDSOPGAVE Pagina RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Samenstellingsverslag 3 3 Algemeen 4 JAARREKENING 1 Balans per 31 december 2015 5 2 Staat

Nadere informatie

JAARREKENING 2017 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS

JAARREKENING 2017 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS JAARREKENING 2017 STICHTING VRIENDEN VERPLEEGHUISZORG ZORGBALANS, INHOUD ALGEMEEN 3 pagina JAARVERSLAG 4 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 5 Staat van baten en lasten over 2017 6 Toelichting Grondslagen

Nadere informatie

Stifting Freonen fan Tresoar/Stichting Vrienden van Tresoar Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2017

Stifting Freonen fan Tresoar/Stichting Vrienden van Tresoar Leeuwarden. Rapport inzake jaarrekening 2017 Rapport inzake jaarrekening 2017 26 maart 2018 Inhoud Blad Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten 6

Nadere informatie

Jaarverslag Heusdense Steunstichting Instellingen Ouderenzorg. Jaarverslag Heusdense Steunstichting Instellingen Ouderenzorg

Jaarverslag Heusdense Steunstichting Instellingen Ouderenzorg. Jaarverslag Heusdense Steunstichting Instellingen Ouderenzorg Jaarverslag 2017 Heusdense Steunstichting Instellingen Ouderenzorg Jaarverslag Heusdense Steunstichting Instellingen Ouderenzorg INHOUD PAGINA 1 Verslag van de activiteiten 1.1. Algemeen 2 1.2. Bestuursverslag

Nadere informatie

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE

STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE STICHTING HISTORISCH MUSEUM EDE JAARREKENING 2016 INHOUDSOPGAVE Aanbiedingsbrief 2 Balans 3 Baten en lasten 4 Specificatie baten 5 Specificatie lasten 6 Specificatie lasten 2 7 Toelichting 8 Verklaring

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2016 van Stichting Are & Bee Connections Almere

Jaarverslaggeving 2016 van Stichting Are & Bee Connections Almere Jaarverslaggeving 2016 van Stichting Are & Bee Connections Almere Inhoudsopgave A rapport Pagina 1 Opdracht 1 2 Samenstellingsverklaring 1 3 Algemeen 1 4 Vaststelling jaarrekening boekjaar 2016 2 5 Baten-

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2011. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht

Financieel jaarverslag 2011. Vereniging Beheer. Bedrijvenpark. Oostambacht Financieel jaarverslag 2011 Vereniging Beheer Bedrijvenpark Oostambacht Inhoudsopgave Pagina Financieel jaarverslag 2011 Algemeen 1 Balans na resultaatverwerking 2 Staat van baten en lasten2010/ 2011 en

Nadere informatie

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015

STICHTING VIER VOGELS TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 TE ROTTERDAM JAARREKENING 2015 Inhoudsopgave Algemeen Pagina 1. Jaarverslag van het bestuur 1 2. Gegevens van de rechtspersoon 2 3. Vaststelling van de jaarrekening 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

C O N C E P T. Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding Werkensedijk PR WERKENDAM JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag 2014

C O N C E P T. Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding Werkensedijk PR WERKENDAM JAARVERSLAG RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding Werkensedijk 45 4251 PR JAARVERSLAG 2014 RAPPORT Inzake jaarverslag 2014 18-06-2015-1 Stichting Het Erfdeel zorg & begeleiding INHOUD JAARVERSLAG 2014 Paginanummer

Nadere informatie

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012

Raadsvoorstel 123. Gemeenteraad. Vergadering 4 december 2012 Raadsvoorstel 123 Onderwerp : invoering van een Ondernemersfonds onder gelijktijdige verhoging OZB nietwoningen in Helmond. B&W vergadering : 30 oktober 2012 Dienst / afdeling : SE.EC Aan de gemeenteraad,

Nadere informatie