BIJLAGE > INFORMATIE EIGEN BIJDRAGE 2018 > GECONTRACTEERDE ZORGAANBIEDERS

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJLAGE > INFORMATIE EIGEN BIJDRAGE 2018 > GECONTRACTEERDE ZORGAANBIEDERS"

Transcriptie

1 BIJLAGE > INFORMATIE EIGEN BIJDRAGE 2018 > GECONTRACTEERDE ZORGAANBIEDERS

2

3 Eigen bijdrage Zoals u in de folder heeft kunnen lezen, betaalt u voor hulp bij het huishouden een periodieke eigen bijdrage. De hoogte van die eigen bijdrage wordt berekend door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). De gemeente Heusden heeft de maximale hoogte van de eigen bijdrage van schoon en leefbaar huis voor 2018 gelijk gehouden aan 2017, namelijk 30 euro per week. De exacte hoogte van uw eigen bijdrage hangt af van: uw verzamelinkomen en dat van uw eventuele partner van twee jaar geleden; of u ook een eigen bijdrage betaalt voor andere voorzieningen; uw eigen vermogen; de samenstelling van uw huishouden; uw leeftijd. Indien u in het bezit bent van een HeusdenPas en dus een inkomen heeft tot 120 procent van de bijstandsnorm, wordt u vrijgesteld van een eigen bijdrage. U betaalt uw eigen bijdrage ook voor de weken dat er geen zorg is geleverd. Bij het gehanteerde maximale tarief is namelijk al rekening gehouden met het niet doorgaan van zorg door vakantie of ziekte. Alleen als u langer dan vier weken achter elkaar geen zorg krijgt, vervalt de eigen bijdrage. Dit moet u dan melden bij uw zorgaanbieder, zodat zij er voor kunnen zorgen dat uw eigen bijdrage tijdelijk wordt stopgezet. Persoonlijke ondersteuning Krijgt u persoonlijke ondersteuning, dan betaalt u daarvoor een eigen bijdrage van maximaal 15 euro per uur. Deze wordt alleen voor die weken in rekening gebracht waarin u ook daadwerkelijk zorg heeft ontvangen. Het is belangrijk om dit goed te controleren op de overzichten die u van het CAK ontvangt.

4 Actief Zorg Telefoon: (088) Internet: Postadres: Postbus 317, 5000 AH Tilburg Bezoekadres: Industrieweg 48, 5145 PW Waalwijk Sandra Teeuwen (zorgcoördinator) Maandag t/m vrijdag van tot uur. Buiten kantoortijden wordt verwezen naar het noodnummer. Hiervoor kunt u gebruik maken van het reguliere, bovenstaande telefoonnummer. Als de vaste medewerker vakantie heeft, wordt samen met de klant genoteerd of er wel/geen invaller gewenst is. Als klant graag inval wil, neemt de zorgcoördinator contact op om dit af te spreken. Op feestdagen komt de huishoudelijke hulp te vervallen. Deze uren worden doorgaans niet op een andere dag ingehaald. Bij ziekte van de vaste medewerker wordt er ook contact opgenomen door de zorgcoördinator om te bespreken of de klant een invaller wenst. In een bepaalde fase kan huishoudelijk werk te zwaar voor u zijn. In dat geval kunt u een beroep doen op de professionele medewerkers Hulp in de Huishouding van Actief Zorg. Wanneer u kiest voor Actief Zorg dan krijgt u te maken met een Brabantse thuiszorgorganisatie die de zorg levert met uw geluk en uw levenskracht als uitgangspunt. Wij werken daarbij in kleine teams met grote deskundigheid. Hiermee leveren we kwalitatief hoogwaardige zorg en zijn de zorgverleners vertrouwd voor u. U kunt dus rekenen op een vaste hulp. Alleen op deze manier kan er een vertrouwensband ontstaan, is onze overtuiging. Een hulp die u kent en die ernaar streeft u in staat te stellen om de dingen te blijven doen die u belangrijk vindt. Wij leveren zorg met ons hart, ons hoofd en onze handen. Samen op weg naar geluk.

5 Amare Zorg & zo Telefoon: (0416) Internet: Adres: Bosscheweg 67-7, 5151 BB Drunen Jose van de Water, Teamleidster HBH Sanne Kivits, Zorgmanager Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur. Buiten kantoortijden kunt u de voic inspreken en bellen wij u zo spoedig mogelijk terug. Amare zet zoveel mogelijk dezelfde vaste huishoudelijke hulp bij u thuis in. Bij ziekte en/of vakantie zorgen wij, in principe, altijd voor vervanging, tenzij u zelf aangeeft dit niet te wensen. Voor huishoudelijke hulp tijdens feestdagen wordt in overleg met u gekeken naar compensatie van die uren op een ander moment in de week. Wij regelen het voor u, zodat u zich hierover geen zorgen hoeft te maken. Soms ontstaan er momenten in het leven waarop het niet meer lukt om alleen uw huishouden te verzorgen. Ouderdom, een handicap of lichamelijke beperkingen en/of ziekte kunnen er de oorzaak van zijn dat het u niet meer lukt om het huishouden voldoende zelf te doen. Amare wil u hierbij graag helpen door een vaste, betrouwbare en betrokken huishoudelijke hulp in te zetten. Dit kan met een geldige WMO beschikking, met een PGB of zonder beschikking op particuliere basis. Wij hanteren geen wachtlijst omdat wij vinden dat we snel en adequaat aan de vraag van onze cliënten moeten kunnen voldoen! Amare is een betrokken en professionele zorgaanbieder waar het welzijn van onze cliënten bovenaan staat. Thuiszorg zoals zorg thuis bedoeld is. Omdat Amare zorgt ook voor u!

6 Hulp te Huur Telefoon: (013) Internet: Adres: Weerselostraat 5, 5036 BE Tilburg Melanie van Bijnen Anja van Bijnen Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot uur. Indien gewenst regelen wij tijdens vakanties een vervangende hulp voor u. Tijdens een langdurige ziekte van uw vaste hulp regelen we altijd een vervangende hulp. Is uw hulp kortstondig ziek, dan kunnen de geplande werkzaamheden eventueel door uw vaste hulp op een andere dag uitgevoerd worden of u kiest voor een vervangende hulp. Vallen de huishoudelijke werkzaamheden op een feestdag dan worden die uren desgewenst, in overleg met uw hulp, op een andere dag uitgevoerd. U mag uiteraard ook een week overslaan als u dat fijner vindt. Wij kunnen u dus 52 weken per jaar voorzien van een huishoudelijke hulp. Bij Hulp te Huur bent u aan het juiste adres voor een huishoudelijke hulp. Wij zijn in diverse plaatsen in Brabant werkzaam, maar uw huishoudelijke hulp komt gewoon uit uw eigen directe omgeving. Persoonlijk contact staat bij ons hoog in het vaandel, we komen graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u aan huis, zodat we elkaar dan ook persoonlijk leren kennen. Natuurlijk kunt u ook telefonisch met al uw vragen bij ons terecht, wij staan u graag te woord. Wij werken met vaste medewerkers zodat wij u een vaste hulp kunnen aanbieden. U hoeft niet steeds te wennen aan nieuwe gezichten, en dat geeft een vertrouwd gevoel. Onze hulpen zijn ervaren in hun werkzaamheden en zeer betrouwbaar. Al onze medewerkers worden gescreend en zijn in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hulp te Huur neemt de huishoudelijke zorgen voor u uit handen!

7 IVT thuiszorg Telefoon: (073) Internet: Adres: Hedikhuizerweg 7a, 5222 BC s-hertogenbosch Carla Freriks Maandag t/m vrijdag van tot uur. Voor spoedgevallen wordt u buiten onze kantoortijden doorgeschakeld met de ZorgCentrale. Als een van onze medewerkers vakantie of een vrije dag heeft, nemen we uiterlijk 48 uur vooraf contact op met de cliënt om vervanging te regelen. Als een medewerker ziek is, dan zoekt IVT thuiszorg in overleg met de cliënt naar een passende oplossing. Tijdens de zomerperiode is het helaas niet mogelijk wekelijks huishoudelijke hulp aan te bieden. Wij zorgen er in ieder geval voor dat cliënten om de week hulp ontvangt. Op officiële feestdagen wordt geen hulp bij het huishouden verleend. Voor cliënten die eens per twee weken huishoudelijke hulp ontvangen of die om medische redenen de hulp niet kunnen missen, regelen we vervanging op een andere dag in dezelfde week. IVT thuiszorg is een professionele zorgorganisatie met hart voor de zorg én waarbij kwaliteit en menswaardigheid voorop staan. Onze vakkundige medewerkers bieden méér dan 25 jaar zorg op maat met een persoonlijke benadering! U wilt lang en prettig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving, maar het lukt niet meer om alles alleen te doen. IVT kan u ondersteunen bij huishoudelijke hulp; wij springen snel, flexibel en adequaat in op uw zorgaanvraag en streven naar vaste medewerkers bij u thuis. Iedere dag een vertrouwd gezicht! U kunt bij ons ook terecht voor Verpleging en Verzorging, hulpmiddelen (uitleenpunt), personenalarmering en ergotherapie.

8 Tzorg Telefoon: (040) Internet: Adres: Hoevenweg 11a, 5652 AW Eindhoven Floortje Joosten Tzorg is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar tegen lokaal tarief (ook in geval van spoed). Bij afwezigheid van uw vaste Thuishulp gaan wij graag met u in overleg om passende afspraken te maken omtrent vervanging, zodat uw woning schoon en leefbaar blijft. U wilt zo lang mogelijk in uw eigen vertrouwde omgeving blijven wonen? Gelukkig kan dat, ook al kunt u thuis misschien niet meer alles zelf doen. Tzorg helpt u graag met een gekwalificeerde Thuishulp bij u uit de buurt. We bieden u hulp bij het huishouden en Persoonlijke Ondersteuning zonder wachtlijsten. Onze cliënten hebben onze dienstverlening landelijk beoordeeld met een 8,1. Samen met u kijken we welke ondersteuning u nodig heeft en welke mogelijkheden in uw omgeving beschikbaar zijn. We leggen dit vast in een persoonlijk ondersteuningsplan. U kunt bij ons ook terecht voor Individuele Begeleiding en zorgaanvullende diensten zoals maaltijdservice, hulpmiddelen of personenalarmering.

9 Welthuisdiensten Telefoon: Internet: Adres: Boekweitveld 34, 5236 WR s-hertogenbosch Andries Steenhuisen Maandag t/m vrijdag telefonisch en per mail bereikbaar van tot uur. Bij spoed ook 's avonds tot uur en in het weekend van 9.00 tot uur. Ons uitgangspunt is om in principe altijd vervanging te regelen als de cliënt dit wenst. Welthuisdiensten is een kleinschalige zorgaanbieder. Wij geloven heel sterk in persoonlijk contact waardoor we maatwerk leveren. Wij kennen onze cliënten persoonlijk en staan dichtbij ze. Daardoor zijn wij goed in staat om een perfecte koppeling te maken met één van onze professionele en goed gemotiveerde dienstverleners. Als de klik er is tussen cliënt en de persoonlijke dienstverlener, dan houden wij hier ook aan vast. Dat betekent wekelijks dezelfde dienstverlener zodat vanuit vertrouwen gewerkt kan worden.

10 Wijdoenveel.nl Telefoon: Internet: Adres: Spiegeltuin 50, 5223 MZ s-hertogenbosch Joris van den Besselaar Wijdoenveel.nl is vrijwel op ieder moment bereikbaar via de telefoon en mail. Wij streven ernaar om het gehele jaar hulp te leveren, dus altijd vervanging, met een garantie van 48 weken per jaar. Wijdoenveel.nl staat voor een persoonlijke benadering, waarbij beslissingen in overeenstemming met de klant worden genomen. Wij zijn een zorgaanbieder die, op basis van de gedreven kracht van onze zelfstandig ondernemers, zorgverlening biedt waarbij u als klant centraal staat.

11

BIJLAGE > INFORMATIE EIGEN BIJDRAGE 2017 > GECONTRACTEERDE ZORGAANBIEDERS

BIJLAGE > INFORMATIE EIGEN BIJDRAGE 2017 > GECONTRACTEERDE ZORGAANBIEDERS BIJLAGE > INFORMATIE EIGEN BIJDRAGE 2017 > GECONTRACTEERDE ZORGAANBIEDERS Eigen bijdrage Zoals u in de folder heeft kunnen lezen, betaalt u voor hulp bij het huishouden een periodieke eigen bijdrage.

Nadere informatie

Maak kennis met de aanbieders huishoudelijke ondersteuning

Maak kennis met de aanbieders huishoudelijke ondersteuning Maak kennis met de aanbieders huishoudelijke ondersteuning Meer weten? 0527 633 911 Aanbieders stellen zich voor In deze flyer stellen de aanbieders zich kort aan u voor. Iedere aanbieder heeft hiervoor

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden GroenekruisDomicura: voor alle zorg bij u thuis Als het om uw gezondheid gaat, of om die van uw kind of iemand anders die u dierbaar is, dan neemt u geen enkel risico. Dan is alleen

Nadere informatie

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN. VOOR ZORG, JEUGD EN WERK.

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN.  VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. Schoon en leefbaar huis HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN BIJEEN VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. www.bijeenheusden.nl Hulp bij het huishouden Mensen blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen,

Nadere informatie

zorgaanbieders naar keuze

zorgaanbieders naar keuze 11 zorgaanbieders naar keuze Huishoudelijke hulp in Walcheren 2009 / 2010 In deze folder maakt u kennis met de 11 zorgaanbieders op Walcheren die u hulp in de huishouding kunnen bieden. U hebt hiervoor

Nadere informatie

Wijkverpleging. Zorg bij u thuis

Wijkverpleging. Zorg bij u thuis Wijkverpleging Zorg bij u thuis 2 Oost west, thuis best Thuis wonen is natuurlijk het aller fijnst. Fijn in uw eigen vertrouwde omgeving. Met vertrouwde mensen om u heen. Carintreggeland Wijkverpleging

Nadere informatie

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN. VOOR ZORG, JEUGD EN WERK.

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN.   VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. Schoon en leefbaar huis HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN BIJEEN VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. www.bijeenheusden.nl Hulp bij het huishouden Mensen blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen,

Nadere informatie

Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen. Zo werkt het in Best. Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best 1

Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen. Zo werkt het in Best. Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best 1 Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best Ondersteuning bij zelfstandig leven en wonen Zo werkt het in Best 1 Zelfstandig leven en wonen Heeft u ondersteuning nodig? Zo werkt het

Nadere informatie

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb)

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo januari 2017 Zorg in natura of een persoonsgebonden budget? U krijgt ondersteuning op grond

Nadere informatie

Zorg Thuis. zorg in uw eigen vertrouwde omgeving

Zorg Thuis. zorg in uw eigen vertrouwde omgeving Zorg Thuis zorg in uw eigen vertrouwde omgeving DSV Verzorgd Leven is een protestants-christelijke organisatie die diensten verleent op het gebied van wonen, welzijn en zorg in de gemeenten Katwijk en

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Hulp in het huishouden. Kiezen voor een persoonsgebonden budget of zorg in natura? www.deventer.

Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Hulp in het huishouden. Kiezen voor een persoonsgebonden budget of zorg in natura? www.deventer. Wmo broch. 16-02-2010 10:10 Pagina 1 Hulp in het huishouden Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Kiezen voor een persoonsgebonden budget of zorg in natura? www.deventer.nl Wmo broch. 16-02-2010 10:10

Nadere informatie

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen

Riwis Thuiszorg. gemeente Brummen Riwis Thuiszorg gemeente Brummen Thuiszorg Riwis Zorg & Welzijn Zelfstandig wonen in een vertrouwde omgeving is voor ieder mens belangrijk. Een ziekte, thuiskomst vanuit een ziekenhuis of een lichamelijke

Nadere informatie

Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers

Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers Postbus 100 3925 ZJ SCHERPENZEEL Stationsweg 389a 3925 CC SCHERPENZEEL Telefoon: (033) 277 23 24 website: www.scherpenzeel.nl 2 Huishoudelijke Hulp voor Mantelzorgers

Nadere informatie

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning. Zo kan ik toch zelfstandig blijven wonen. Hulp bij het huishouden

Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning. Zo kan ik toch zelfstandig blijven wonen. Hulp bij het huishouden Servicepunt Zorg Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning Zo kan ik toch zelfstandig blijven wonen Hulp bij het huishouden Schoonmaken, wassen, stofzuigen soms zijn deze klussen door omstandigheden (zoals

Nadere informatie

Priva. PrivaZorg. Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt

Priva. PrivaZorg. Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt Priva PrivaZorg Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt PrivaZorg PrivaZorg is een AWBZ-toegelaten landelijke thuiszorginstelling. PrivaZorg heeft een cliëntenraad,* een klachtenprocedure, een privacyreglement

Nadere informatie

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo Zorg in natura of een persoonsgebonden budget? U krijgt ondersteuning op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Wmo maatwerkvoorziening. Dagbesteding en kortdurend verblijf

Wmo maatwerkvoorziening. Dagbesteding en kortdurend verblijf Wmo maatwerkvoorziening Dagbesteding en kortdurend verblijf Dagbesteding en kortdurend verblijf Inhoud Zelfstandig leven en meedoen 5 Ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aanvragen

Nadere informatie

Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt

Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt Dé thuiszorg waarbij u zich thuis voelt PrivaZorg PrivaZorg is een landelijke thuiszorginstelling. PrivaZorg heeft een cliëntenraad,* een klachtenreglement, een privacyreglement en er wordt gewerkt volgens

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Zorg goed voor elkaar. Informatie over ondersteuning voor u of uw naaste

Wet maatschappelijke ondersteuning. Zorg goed voor elkaar. Informatie over ondersteuning voor u of uw naaste Wet maatschappelijke ondersteuning Zorg goed voor elkaar Informatie over ondersteuning voor u of uw naaste Heeft u onder steuning nodig? U heeft hulp nodig Wat kunt u zelf? Wie kan u helpen? Familie, vrienden,

Nadere informatie

De Wmo. en Persoonlijke Ondersteuning. januari 2013

De Wmo. en Persoonlijke Ondersteuning. januari 2013 De Wmo en Persoonlijke Ondersteuning januari 2013 De Wmo en Persoonlijke Ondersteuning De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun

Nadere informatie

ZORGAANBIEDERS STELLEN ZICH AAN U VOOR

ZORGAANBIEDERS STELLEN ZICH AAN U VOOR Servicepunt Zorg Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning ZORGAANBIEDERS STELLEN ZICH AAN U VOOR Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning Beste klant, Omdat u hulp bij het huishouden nodig heeft, zijn zorgaanbieders

Nadere informatie

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen

Thuiszorg Alerimus. Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Thuiszorg Alerimus Zorg om thuis te kunnen blijven wonen Alerimus biedt zorg op maat, niet alleen binnen de instelling maar ook in uw eigen woonomgeving. We willen allemaal zo lang mogelijk zelfstandig

Nadere informatie

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen

Thuiszorg. Thuiszorg op maat, voor iedereen Thuiszorg Thuiszorg op maat, voor iedereen De meeste mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen in de eigen omgeving, en als het nodig is, met hulp van thuiszorg. Pas wanneer dat niet meer

Nadere informatie

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben.

Elke locatie heeft een eigen karakter en. eigen specifieke diensten. Maar wel. allemaal vanuit de zorgvisie dat. mensen elkaar nodig hebben. uw zorg, onze zorg uw zorg, onze zorg mosae thuiszorg Mosae Thuiszorg is onderdeel van Mosae Zorggroep, samen met de zorglocaties Campagne, Daalhof, Scharwyerveld, Sint Gerlachus en Licht & Liefde. Elke

Nadere informatie

Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Bel ons:

Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Bel ons: KLEURRIJK IN THUISZORG Een hechte groep specialisten met een simpel doel: Goede, betrouwbare zorg verlenen waarbij zaken als persoonlijke achtergrond, situatie, wensen en behoeften geen drempel vormen.

Nadere informatie

ThuisZorg en plusdiensten 1

ThuisZorg en plusdiensten 1 ThuisZorg en plusdiensten 1 2 ThuisZorg Zorgfederatie Oldenzaal: ThuisZorg die goed en vertrouwd voelt! Wanneer u nog zelfstandig woont, kan het toch zijn dat u hulp van anderen nodig heeft. Maar ook als

Nadere informatie

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg

Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg Hebt u zorg nodig? Informatie over de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten en het aanvragen van zorg JANUARI 2010 INHOUDSOPGAVE Waar gaat deze folder over? Welke zorg hoort bij de AWBZ? Vijf zorgfuncties

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) januari 2017

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) januari 2017 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) januari 2017 Wat als u ondersteuning nodig heeft? Het lukt thuis niet meer zonder ondersteuning en ik kom bijna niet meer de deur uit Wat kunt u doen om dit

Nadere informatie

Steekproef huishoudelijke hulp Gemeente IJsselstein

Steekproef huishoudelijke hulp Gemeente IJsselstein Steekproef huishoudelijke hulp Gemeente IJsselstein Steekproef Hulp bij Huishouden gemeente IJsselstein juni-juli 2018 Datum 30 juli 2018 Referentie MEE Utrecht, Gooi & Vecht Auteur Quinta de Lamboy 1.

Nadere informatie

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES

Thuiszorg. Samen actief in zorg aan huis. persoonlijk. dichtbij ACTIEF ZORG HULP IN DE HUISHOUDING VERZORGING VERPLEGING ADVIES ACTIEF ZORG Postbus 317 5000 AH Tilburg T 013-467 28 30 F 013-750 82 10 E info@actiefzorg.nl www.actiefzorg.nl REGIO TILBURG Nimrodstraat 27 5042 WX Tilburg REGIO S-HERTOGENBOSCH Tolbrugstraat 8 5211 RW

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal!

Zorg Advies Bureau Nederland. Zorg in úw taal! Zorg Advies Bureau Nederland Zorg in úw taal! Thuiszorg Als u zorg nodig heeft, wilt u zolang mogelijk zelfstandig blijven wonen, liefst in uw eigen vertrouwde omgeving. Iedereen die door ouderdom, ziekte,

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor wijst u de weg Voordat u deze brochure leest Hebt u langdurige zorg nodig? Per 1 januari 2015 is er veel veranderd. In deze brochure

Nadere informatie

Op dit moment hoeft u zelf niets te doen. Wel is het belangrijk deze brief helemaal te lezen zodat u weet wat er verder in 2007 gebeurt.

Op dit moment hoeft u zelf niets te doen. Wel is het belangrijk deze brief helemaal te lezen zodat u weet wat er verder in 2007 gebeurt. Datum 13 december 2006 Onderwerp: Huishoudelijke Verzorging Geachte heer, mevrouw U ontvangt deze brief van de gemeente Hoogezand-Sappemeer en het Zorgkantoor Groningen omdat u huishoudelijke verzorging

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden PARTICULIERE THUISZORG CRISTAL CARE. CRISTAL CARE Rodenburgstraat 35, 3043 TS Rotterdam

Algemene Voorwaarden PARTICULIERE THUISZORG CRISTAL CARE. CRISTAL CARE Rodenburgstraat 35, 3043 TS Rotterdam 2016 Algemene Voorwaarden PARTICULIERE THUISZORG CRISTAL CARE CRISTAL CARE Rodenburgstraat 35, 3043 TS Rotterdam Inleiding Cristal Care Thuiszorg verleent zorg bij mensen thuis. Wij bieden die zorg graag

Nadere informatie

IXELF, jouw geluk dichtbij

IXELF, jouw geluk dichtbij ixelf.nl jouw geluk dichtbij IXELF, jouw geluk dichtbij Actief Zorg als praktijkcase 1 Achtergrond Stichting Geluk Dichtbij Praktijk van Stichting Verzorgd in Almelo-Enschede Wetenschappelijke kennis van

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2012 Voor wie is deze folder? Ontvangt u zorg thuis zoals verpleegkundige hulp? Maakt u gebruik van hulp bij het huishouden? Of heeft u een hulpmiddel

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg thuis 2015

Eigen bijdrage Zorg thuis 2015 Eigen bijdrage Zorg thuis 0 Deze folder gaat over de eigen bijdrage voor zorg thuis. Deze eigen bijdrage betaalt u in de volgende gevallen: U ontvangt zorg of ondersteuning thuis zoals hulp bij het huishouden

Nadere informatie

Zorg Thuis van Vecht en IJssel IJsselstein (locatie Ewoud) en Utrecht (locaties Transwijk en Zuylenstede)

Zorg Thuis van Vecht en IJssel IJsselstein (locatie Ewoud) en Utrecht (locaties Transwijk en Zuylenstede) Zorg Thuis van Vecht en IJssel IJsselstein (locatie Ewoud) en Utrecht (locaties Transwijk en Zuylenstede) Mevrouw Derks gaat naar een bruiloft. Yvonne hielp haar met douchen en aankleden, waardoor ze precies

Nadere informatie

Wmo maatwerkvoorziening. Individuele begeleiding

Wmo maatwerkvoorziening. Individuele begeleiding Wmo maatwerkvoorziening Individuele begeleiding Individuele begeleiding Inhoud Zelfstandig leven en meedoen 4 Ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aanvragen 7 Hoe meld ik me

Nadere informatie

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf

INFORMATIE 2011. Eigen bijdrage Zorg met Verblijf INFORMATIE 2011 Eigen bijdrage Zorg met Verblijf Voor wie is deze folder? Woont u in een zorginstelling? Bijvoorbeeld in een verzorgingshuis, een psychiatrische inrichting of een andere instelling waar

Nadere informatie

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Wat als u ondersteuning nodig heeft? Het lukt thuis niet meer zonder ondersteuning en ik kom bijna

Nadere informatie

De kijk op. zelfstandigheid in zorg

De kijk op. zelfstandigheid in zorg De kijk op zelfstandigheid in zorg Inhoudsopgave Welkom bij Carintreggeland 7 Meld en Zorg Centrale 7 Indicatie aanvragen 7 Zorgzwaartepakketten (ZZP) 8 Lid worden 8 Hulpmiddelen 8 Kwaliteit 9 Cliëntenraad

Nadere informatie

Thuiszorg Avoord AanHuis

Thuiszorg Avoord AanHuis Ons aanbod in één overzicht Thuiszorg Avoord AanHuis Avoord Zorg en Wonen Zoals u het wenst Zelfstandigheid, privacy en keuzevrijheid Wilt u thuis zo lang mogelijk de kwaliteit van uw eigen leven kunnen

Nadere informatie

Informatiefolder. Persoonsgebonden budget

Informatiefolder. Persoonsgebonden budget Informatiefolder Persoonsgebonden budget Juni 2015 1 1 Vanaf 1 januari 2015 regelt de gemeente de hulp die mensen nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven. De hulp kan bestaan uit diensten, hulpmiddelen,

Nadere informatie

INHOUD 1. ALS U ZELF ÉCHT GEEN ZORG OF HULP KUNT VINDEN 2. WAT MOET U DOEN? 3. WIE BETAALT VOOR JEUGDHULP OF WMO?

INHOUD 1. ALS U ZELF ÉCHT GEEN ZORG OF HULP KUNT VINDEN 2. WAT MOET U DOEN? 3. WIE BETAALT VOOR JEUGDHULP OF WMO? JEUGDHULP EN WMO 2015 INHOUD 1. ALS U ZELF ÉCHT GEEN ZORG OF HULP KUNT VINDEN 2. WAT MOET U DOEN? 3. WIE BETAALT VOOR JEUGDHULP OF WMO? 4. ZELF UW ZORG OF HULP REGELEN MET HET PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

Nadere informatie

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Volledig Pakket Thuis (VPT) Wij zorgen ervoor als geen ander! Volledig Pakket Thuis (VPT) 1 Inhoudsopgave 1. Het Volledig Pakket Thuis; misschien iets voor u? 3 2. Wat houdt een Volledig Pakket Thuis in? 3 3. Is een Volledig Pakket

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Wonen in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl CAK

Nadere informatie

Thuiszorg. Uw zorg in goede handen. Verzorging en verpleging. Persoonlijke zorg bij u thuis door een vast klein wijkteam

Thuiszorg. Uw zorg in goede handen. Verzorging en verpleging. Persoonlijke zorg bij u thuis door een vast klein wijkteam Thuiszorg Verzorging en verpleging Persoonlijke zorg bij u thuis door een vast klein wijkteam Uw zorg in goede handen Persoonlijke verzorging en verpleging U wilt graag thuis blijven wonen. Thuiszorg van

Nadere informatie

Zorg na ziekenhuisopname

Zorg na ziekenhuisopname Zorg na ziekenhuisopname Zorg nodig na ontslag uit het ziekenhuis? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunt u alvast zelf regelen? Wat kan het Transferpunt Zorg voor u betekenen? Inleiding Wellicht heeft u

Nadere informatie

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk!

PrivaZorg. PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! PrivaZorg PrivaZorg thuiszorg klantgericht en persoonlijk! 1 Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie, die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is zorg bij mensen

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

WMO. De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen UNIT WMO

WMO. De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen UNIT WMO WMO De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen UNIT WMO 1 WMO De wet maatschappelijke ondersteuning Individuele voorzieningen De Wet maatschappelijke ondersteuning, kortweg de Wmo,

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Als u ouder wordt, een ziekte heeft of tijdelijk niet in orde bent, kan het huishouden een zware opgave worden. Florein zorgt ervoor dat u zolang mogelijk

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Wonen in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl Inhoud

Nadere informatie

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden

Wonen en zorg. Leystromen biedt mogelijkheden Wonen en zorg Leystromen biedt mogelijkheden U wilt zelfstandig blijven wonen, maar u heeft ook behoefte aan wat extra zorg? Dan zijn onze zorgwoningen misschien een uitkomst. Maar u kunt er natuurlijk

Nadere informatie

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, ondersteuning werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, ondersteuning werk en inkomen Hulp bij het Huishouden zodanig te ondersteunen dat u zo lang mogelijk en zo prettig mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven en goed kunt deelnemen aan de samenleving.

Nadere informatie

WMO. Hulp bij het huishouden UNIT WMO

WMO. Hulp bij het huishouden UNIT WMO WMO Hulp bij het huishouden UNIT WMO 12 WMO Hulp bij het huishouden Schoonmaken, wassen, stofzuigen... soms zijn deze klussen door omstandig heden, zoals ziekte, ouderdom of een handicap, te zwaar geworden

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2014. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2014. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013. Zorg thuis Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo 2013 Zorg thuis Ontvangt u zorg thuis zoals verpleging of begeleiding? Dit heet Zorg zonder Verblijf. Heeft u hulp bij het huishouden, of een voorziening of hulpmiddel,

Nadere informatie

Langdurige zorg in een zorginstelling

Langdurige zorg in een zorginstelling Langdurige zorg in een zorginstelling Inhoud Hoe kiest u uw zorgaanbieder 3 Zorgleveringsovereenkomst en zorgplan 4 Uw rechten 5 Wachtlijst en wachtstatus 6 Betaling van de zorg 7 Verhuizen 8 Hebt u advies

Nadere informatie

Mobiel blijven. óók met een beperking

Mobiel blijven. óók met een beperking Servicepunt Zorg Mobiel blijven óók met een beperking Door ouderdom, ziekte of een handicap kan het soms moeilijk zijn om u te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld niet meer lopend naar de winkels of reizen

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u?

Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u? Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u? hoorn.nl Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u? Bent u door lichamelijke of psychische beperkingen niet meer in staat uw huishouden te

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Wilhelmina Ziekenhuis Assen Vertrouwd en dichtbij Informatie voor patiënten Zorg na uw ziekenhuisopname z 1 Als u na uw opname het WZA weer verlaat, betekent dit niet automatisch dat u alles weer zelf

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning

Zorg en ondersteuning Zorg en ondersteuning Veranderingen in 2015 in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren in de gemeenten Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Ondersteuning thuis Mensen

Nadere informatie

Eigen bijdrage Wmo 2009. Informatie

Eigen bijdrage Wmo 2009. Informatie Eigen bijdrage Wmo 2009 Informatie CAK Het CAK berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en de Wmo en is verantwoordelijk voor de financiering van AWBZ-instellingen.

Nadere informatie

Zorg na uw ziekenhuisopname

Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg na uw ziekenhuisopname Zorg nodig na ontslag uit het ziekenhuis? Wat zijn de mogelijkheden? Wat kunt u alvast zelf regelen? Wat kan het Transferpunt Zorg voor u betekenen? Misschien heeft u na uw

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 CAK Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en

Nadere informatie

Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget

Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget Zorg thuis nodig? particulier persoonsgebonden budget Florein zorgt, da s helder! Florein zorgt, da s helder! Er zijn tal van situaties te bedenken waarin u of iemand uit uw omgeving zorg nodig heeft.

Nadere informatie

PrivaZorg thuiszorg persoonlijk en klantgericht!

PrivaZorg thuiszorg persoonlijk en klantgericht! PrivaZorg thuiszorg persoonlijk en klantgericht! Welkom bij PrivaZorg! PrivaZorg is een thuiszorgorganisatie die werkt met gemotiveerde, zelfstandige zorgverleners. Thuiszorg is het bieden van zorg, ondersteuning

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl

Nadere informatie

Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013.

Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013. Happy nurse Agnes is verzorgende IG, trainer en opleider bij HappyNurse sinds 2013. HappyNurse. Beter. Maak kennis met HappyNurse. Hét uitzendbureau voor verpleegkundigen en dé thuiszorgorganisatie voor

Nadere informatie

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier.

Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Hoe berekent het CAK uw eigen bijdrage? U leest het hier. Wet langdurige zorg Verblijf in een zorginstelling Persoonsgebonden budget Volledig of modulair pakket thuis Beschermd wonen (Wmo) www.hetcak.nl

Nadere informatie

Thuiszorg. Zoals u dat vraagt. Thuiszorg. leveren we in heel Twente, 24-uurs zorg in heel Nederland

Thuiszorg. Zoals u dat vraagt. Thuiszorg. leveren we in heel Twente, 24-uurs zorg in heel Nederland Thuiszorg leveren we in heel Twente, 24-uurs zorg in heel Nederland Thuiszorg Zoals u dat vraagt Almelo Borne Dinkelland Enschede Hof van Twente Haaksbergen Hellendoorn Hengelo Losser Oldenzaal Rijssen-Holten

Nadere informatie

DAGBESTEDING. Mauritsstaete Geertruidenberg. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven

DAGBESTEDING. Mauritsstaete Geertruidenberg. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven DAGBESTEDING Mauritsstaete Geertruidenberg De Riethorst Stromenland Samen fijner leven Woont u thuis maar kunt u ondersteuning gebruiken? Dan bent u bij zorgorganisatie De Riethorst Stromenland aan het

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Uitgave van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Intergemeentelijke afdeling Sociale Zaken. Dit is een samenwerkingsverband van de

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg thuis (VPT/MPT) Het CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

Archipel Zorg aan Huis

Archipel Zorg aan Huis Archipel Zorg aan Huis Zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis blijven wonen het gevoel van samen Welkom bij Archipel Zorg aan Huis Natuurlijk is het fijn om zo lang en zo zelfstandig mogelijk thuis

Nadere informatie

Carinova. Huishoudelijke Hulp. Vertrouwd dichtbij.

Carinova. Huishoudelijke Hulp. Vertrouwd dichtbij. Carinova Huishoudelijke Hulp Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Carinova Huishoudelijke Hulp Iedereen, jong of oud, alleenstaand of met een gezin, kan het ooit in zijn of haar leven nodig hebben. De zorgbehoefte

Nadere informatie

Hulp bij het Huishouden. Zo werken wij

Hulp bij het Huishouden. Zo werken wij Hulp bij het Huishouden Zo werken wij Hulp bij het Huishouden Zo werken wij Door heldere afspraken te maken kunnen we de hulpverlening zo goed mogelijk laten verlopen. In deze voorwaarden leest u daar

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden voor volwassenen

Het Persoonsgebonden voor volwassenen Het Persoonsgebonden budget voor volwassenen Lwdvoorelkaar over werk, jeugd en zorg in de gemeente Leeuwarden inhoud Het Persoonsgebonden budget Het Persoonsgebonden budget Over het Pgb Een Pgb aanvragen

Nadere informatie

Thuiszorg die bij ú past

Thuiszorg die bij ú past Thuiszorg die bij ú past www.evitazorg.nl Evita, thuiszorg die bij ú past Evita Zorg is een organisatie die professionele zorg en ondersteuning aan huis biedt. Volgens onze visie vraagt thuiszorg altijd

Nadere informatie

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test

Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging 3.0. test Raad van Bestuur Computerweg 6 3821 AB Amersfoort www.beweging3.nl Telefoonnummer: (033) 469 20 20 E-mail: klantcontactcentrum@beweging3.nl Datum : Referentie : Betreft : Informatie wijkverpleging Beweging

Nadere informatie

Complexere vormen van zorg

Complexere vormen van zorg Complexere vormen van zorg HWW zorg is bij uitstek ook thuis in complexere vormen van (verpleegkundige) zorg. Een greep uit de mogelijkheden: Het Specialistisch Verpleegkundig Team (SVT) is deskundig op

Nadere informatie

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP

ALGEMEEN WMO VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP VEELGESTELDE VRAGEN OVER WMO EN JEUGDHULP Vanaf 2015 krijgt de gemeente er zorgtaken bij. Een deel van de zorg die nu via het zorgkantoor vanuit de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) loopt, gaat

Nadere informatie

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010

Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 Eigen bijdrage Zorg zonder Verblijf en Wmo INFORMATIE 2010 CAK Het Centraal Administratie Kantoor (CAK) berekent en incasseert de eigen bijdragen voor de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo. Voor: - Ondersteuning thuis - Dagbesteding - Huishoudelijke ondersteuning - Kortdurend verblijf

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo. Voor: - Ondersteuning thuis - Dagbesteding - Huishoudelijke ondersteuning - Kortdurend verblijf PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo Voor: - Ondersteuning thuis - Dagbesteding - Huishoudelijke ondersteuning - Kortdurend verblijf PGB U bepaalt zelf wie bij u de ondersteuning levert. U kunt iemand die

Nadere informatie

HULP BIJ HET HUISHOUDEN

HULP BIJ HET HUISHOUDEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN Zorgaanbieders op een rij Wilt u zelfstandig wonen, maar hebt u door gezondheidsproblemen aanvullend hulp in huis nodig? In deze folder leest u hoe u hulp bij het huishouden aanvraagt.

Nadere informatie

Thuiszorg na een buismaagoperatie

Thuiszorg na een buismaagoperatie Chirurgie Thuiszorg na een buismaagoperatie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl CHI047 / Thuiszorg na een buismaagoperatie / 17-07-2014 2 Thuiszorg

Nadere informatie

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden

Zorg, begeleiding, werk en inkomen. Hulp bij het Huishouden Zorg, begeleiding, werk en inkomen Hulp bij het Huishouden Wmo, Hulp bij het Huishouden Toch hulp nodig via de gemeente? Heeft u geprobeerd om zelf hulp te regelen maar lukt het niet om uw probleem zelf

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden Uit welke aanbieders kunt u kiezen?

Hulp bij het huishouden Uit welke aanbieders kunt u kiezen? Hulp bij het huishouden Uit welke aanbieders kunt u kiezen? Stad met een hart Hulp bij uw huishouden Woont u zelfstandig, maar zijn er huishoudelijke taken die u niet langer zelf of samen met anderen in

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wmo PGB U kiest zelf uw zorgverlener en u moet zelf inschatten / bepalen hoe de zorg wordt verleend. U kunt iemand die u kent inhuren. U maakt zelf de zorgafspraken met de

Nadere informatie

inclusief de eisen aan de (thuis)zorgorganisatie

inclusief de eisen aan de (thuis)zorgorganisatie Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl inclusief de eisen aan de (thuis)zorgorganisatie

Nadere informatie

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg

Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Hebt u langdurige zorg nodig? CZ zorgkantoor regelt uw langdurige zorg Langdurige zorg nodig? De keuze is aan u! Hebt u blijvend, veel en vaak zorg nodig? En 24 uur per dag toezicht of zorg in de nabijheid

Nadere informatie

Volledig Pakket Thuis (VPT)

Volledig Pakket Thuis (VPT) Wij zorgen ervoor als geen ander! Volledig Pakket Thuis (VPT) Volledig Pakket Thuis Het Volledig Pakket Thuis; misschien iets voor u? Indien u een zorgvrager bent met een indicatie voor verblijf in een

Nadere informatie

Voor het beste van elk moment

Voor het beste van elk moment Woning huren U wilt het liefst zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis blijven wonen. Maar soms lukt dat niet meer of voelt u zich niet meer prettig of veilig in uw woning. In dat geval kan Marga

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg in een instelling CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen met een indicatie voor opname in een zorginstelling

Nadere informatie

Wat kunnen wij u bieden?

Wat kunnen wij u bieden? Wat kunnen wij u bieden? Wonen, Welzijn & Zorg bij 1 Wat ons bezighoudt Van tijd tot tijd bereiken ons vragen van mensen of wij een bepaalde dienst of bepaalde zorg kunnen leveren. Soms is het een vraag

Nadere informatie

DAGBESTEDING. Goezate Werkendam. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven

DAGBESTEDING. Goezate Werkendam. De Riethorst Stromenland. Samen fijner leven DAGBESTEDING Goezate Werkendam De Riethorst Stromenland Samen fijner leven Woont u thuis maar kunt u ondersteuning gebruiken? Dan bent u bij zorgorganisatie De Riethorst Stromenland aan het juiste adres.

Nadere informatie