HERTENHAAR. In het begin is hertenhaar soms lastig, het draait alle kanten op maar wanhoop niet, het komt helemaal goed.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HERTENHAAR. In het begin is hertenhaar soms lastig, het draait alle kanten op maar wanhoop niet, het komt helemaal goed."

Transcriptie

1 HERTENHAAR. Een buitengewoon veelzijdig, relatief goedkoop en natuurlijk materiaal is hertenhaar. Het wordt ons te kust en te keur aangeboden in allerlei kleuren en kwaliteiten. Laten we eerst maar eens naar het natuurlijke product kijken en waar dienen we op te letten bij aankoop. Hertenhaar voelt enigszins stug maar ook zacht aan. Er zit geen specifieke geur aan dus als je wat raars ruikt is het géén fris vachtje meer, laten hangen dus. Hertenhaar is van nature hol, drijft uitstekend, dus bij uitstek geschikt voor (o.a.) droge vliegen. De gehele huid vertoont een aantal kleurschakeringen die lopen van heel licht beige tot diep donkerbruin. De rugzijde heeft een kortere haarstructuur, op de flanken en buik mooi stevig langer haar. Het is dus raadzaam wat huidjes van verschillend structuur bij de hand te hebben. Zomervacht; bij de zomervacht van het hert is de wollige ondervacht geheel weg, je hebt dus de vacht direct op de huid. Dit verwerkt het haar vrij gemakkelijk, het laat zich zo simpel knippen. Wintervacht; hierbij heb je de wollige ondervacht van het hert er gratis bij, sommigen gebruiken het als dubbing hetgeen goed mogelijk is. Het is mijn ervaring dat winterhaar wel wat stugger van structuur is dan zomervacht. Hertenhaar verwerken. Het verdient aanbeveling als je met hertenhaar gaat werken er rekening mee te houden dat het wel eens ietwat een rommeltje kan worden. Losse haartjes gaan een volledig eigen leven leiden. Als je een eigen bindhok hebt is dat geen probleem natuurlijk maar als je aan de huiskamertafel werkt is een kleedje eronder en de stofzuiger nadien van grote waarde voor de huiselijke vredige verstandhoudingen. Hertenhaar is te verwerken met een goed schaartje, ook een scalpel (scheermesje) kan zeer nuttig zijn. Nog een gereedschapje is de Hair-stacker. Een hol buisje wat precies in een houdertje past. We stoppen hier hertenhaar in met de puntjes naar beneden en kloppen met de hackle-stacker de puntjes mooi gelijk. Dat oogt fraai en geeft onze vlieg het juiste silhouet. Naast je normale gereedschap is dus alleen zo'n hair-stacker noodzakelijk. Je hebt ze natuurlijk weer in allerlei soorten, maten en prijzen. Voor een tientje zit je al echt op hertenrozen, goedkoper kan ook. Binddraad, sterk, je moet nogal eens wat kracht zetten om het juiste spreidseffect te bereiken. 8/0 van goede kwaliteit voldoet prima.we zullen hier ruimschoots mee oefenen. In het begin is hertenhaar soms lastig, het draait alle kanten op maar wanhoop niet, het komt helemaal goed.

2 De toepassingsmogelijkheden van hertenhaar zijn enorm, sedges, muddlers, streamertjes, muisjes,ratjes, kikkertjes, je zegt het maar. Wij gaan op verkenning in de wondere wereld van het hertenhaar, daar nemen we dan ook de tijd voor. Na deze harige sessie ben je in staat zelf je hierin verder te bekwamen. Natuurlijk is er op internet een schat aan informatie en filmpjes te vinden. De bijlage van de VNV is een voorbeeldje. Er zijn in het engels wel wat boeken verschenen m.b.t. Hertenhaar in de vliegbinderij maar ik heb geen nederlandse uitgave kunnen vinden. Dat zou trouwens best dienstig zijn. Tal van grote namen hebben hertenhaar hoog in hun vaandeltjes staan en er zelfs hun naam aan verbonden. Moser, Goddard om zo maar eens een paar naampjes te laten vallen. Eigenlijk heeft ieder vliegvisser van naam wel iets met hertenhaar, en vliegvissers zoals wij ook. Zo, als inleiding is dit genoeg laten we aan de slag gaan. Bron: VNV Jack Pangburn; Deer-Hair Fly-Tying Guidebook.2004

3 Deer Hair Caddis. Haak: Droge vlieg 12 t/m 18 Draad: Grijs, bruin, zwart 8/0 Body: Hertenhaar, fijngeknipt en gesponnen, eventueel gemend met ander dubbingmateriaal. Vleugel: Toefje mooi gelijkgeklopt hertenhaar. Voelsprietjes: Niet noodzakelijk, wel mooi. 1. Binddraad achter het oog opzetten, naar de haakbocht wikkelen. Hier met de twister een lus vormen. Lus beetje inlijmen en geknipt hertenhaar in de lus brengen. Om dat mooi gelijk te verdelen valt nog niet mee dus enig geduld is hier aan de orde. 2. Het gesponnen hertenhaar imiteert de pootjes en de body. Wikkel nu de body tot achter het haakoog. Laat voldoende ruimte over om de vleugel in te binden. 3. Knip nu een mooi toefje hertenhaar en klop die in de de hairstacker zodanig dat de puntjes mooi gelijk staan. Haal de haartjes uit de hairstacker door het bovenste buisje eraf te halen en de haartjes met duim en wijsvinger uit de hairstackter te halen. Knip nu de achterkant gelijk en op maat. Leg het toefje op de haak vlak achter het haakoog. De puntjes van de vleugel steken net ietsje voorbij de haakbocht. Druk de vleugel een beetje plat zodat er een mooie brede vleugel ontstaat en leg de vleugel met 3 á 4 slagen goed vast. Een druppel lak doet hier wonderen. 4. Maak van binddraad een mooi afwerkopje en lak dat 1 of 2 keer. N.B. Als je antennes wil kan je daar van alles voor gebruiken; quils, snorharen van je hazemasker(van de huiskat kan ook), stevige haren uit de verfkwast e.d. Inbinden na 2.

4 Kevertje. Haak: Droge vlieg, 10 t/m 16 Binddraad: Zwart 8/0 Schild: Zwart hertenhaar, als je dit niet hebt is zwarte bucktail een alternatief. Body: Pauwenbaardjes. 1. Zet de binddraad op in het midden van de haak 2. Knip nu een bundeltje hertenhaar van de huid met de diameter van (ongeveer) 'n potlood. Eventuele ondervacht verwijderen met een naald. Klop de haren mooi gelijk in de hairstacker. Pak het bundeltje eruit en knip de achterkant gelijk, leg dit bundeltje op de haak met de puntjes naar achteren. Bind deze in. 3. Bind de pauwenfibers in, binddraad gaat naar voren tot achter het haakoog. Wikkel nu een mooi bol lijfje met de pauwenbaard en bind af bij haakoog. 4. Sla het bundeltje hertenhaar over de body zodat de puntjes nu naar voren wijzen. Hier afbinden en knopen. Je kunt a) de puntjes knippen en de knoop aflakken, b) de puntjes omslaan naar beneden (als een baardje) en ze als pootjes laten staan. Bij dat laatste moeten de puntjes wel mooi op maat zijn en niet verder uitsteken dan de helft van de haaksteel. Zo'n kevertje is prima te vissen onder bomen en struiken, daar valt altijd van alles lekkers uit en dat weten ze. Kleine kevertjes doen het ook prima in de polder. Wil je een mooi glanzend schildje kan je dat natuurlijk lakken.

5 G&H Caddis (Sedge). Deze sedge is werkelijk een universele vlieg voor alle typen stromend water. Hij imiteert een sedge die onder alle omstandigheden naar de kant probeert te komen. In de volle turbulentie van een stroomversnelling en al schaatsend over het meer kalme water is deze vlieg een echte killer. John Goddard en Cliff Henry ontworpen deze vlieg en wisten erg goed waarmee ze bezig waren, het resultaat staat al vele jaren garant voor heel veel fraaie vissen. Juist in deze vlieg komt hertenhaar volledig tot zijn recht. Het hoogdrijvend vermogen van hertenhaar wordt nu volledig benut. Het beste komt deze fraaie vlieg tot zijn recht op stromend water maar al schaatsend over stilstaand water is er al menig fraaie voorn, en op de forellenvijver menig forel, grondig door gefopt. De vlieg kan worden gebouwd in naturel, wit en zwart, zodat onder alle omstandigheden een G&H sedge kan worden ingezet. En de vlieg is de hele dag en avond inzetbaar. De zwarte/witte variant wordt ook wel met zwarte/witte bucktail gbonden. (Drijft wel iets minder goed naar mijn mening). Moeilijke vlieg? Ja en nee, Ja, de vlieg vergt wel degelijk enige geoefendheid in het omgaan met hertenhaar maar als je dat eenmaal onder de knie hebt maak je er op een avondje gewoon een stuk of tien. Het goed tegen elkaar aanleggen van de toefjes hertenhaar en de goede verdeling is cruciaal, maar we gaan het oefenen. Haak : 8 t/m 16 Draad : Zwart, bruin, beige. Body : Iingebonden en in model geknipt(geschoren) hertenhaar. Antennes : 2 quills van de hackles Hackles : Haan, bruine tinten 1. Bind mooi, stevig tegen elkaar aan een aantal toefjes hertenhaar. Dit pas je aan : t.a.v. De grootte van de haak en bindrichting. Hoe verder je in de richting van het haakoog komt hoe kleinere hertenhaartjes je nodig hebt. (zie tekening). Hou ruimte over voor de hackles en afwerkknoop. 2. Je krijgt zo een ruige body. We gaan die mooi in de vorm knippen, nu komt een echt schaartje wat feilloos knipt echt van pas. De onderkant is plat, bovenkant loopt gezien van uit het haakoog schuin op. Nu kom je er achter of je het hertenhaar goed dicht hebt opgezet. Als dat niet zo is vallen ern nu gaatjes in de body, niets aan te doen, volgende keer beter Pak twee bruine droge hackles, mogen uit een india skinnetje zijn. Maak de hackles vanaf de onderkant een stukje fiber-vrij en bindt ze in zoals op tekening 3. Plaats de antennes met een paar 'achtjes' op hun plaats en fixeer dat met een druppeltje (nagel)lak.

6 4. Wikkel nu beide hackles, en knip de bovenkant ervan af! (zie tekening 4). Leg voor de hackles, vlak achter het haakoog de afwerkknoop, al dan niet gelakt. Bindtip : Om de toefjes hertenhaar mooi tegen elkaar aan de krijgen zodat er na het knippen een mooi egale body ontstaat druk je met je knoopjeslegger (balpenschacht) de toefjes telkens goed tegen elkaar. Dat gaat stukken beter dan met je vingers en je forceert niets. Voordat je dat doet kan je ook nog even de verdeling over de haaksteel bekijken, zit er ook genoeg hertenhaar aan de onderkant? Voor de perfectionisten onder ons : Er zijn vliegbinders die als ze een aantal sedges hebben gebonden die in een klein doosje doen, er van die anti-vocht spray op spuiten, doosje dicht en laat maar intrekken. Inderdaad ze drijven dan nog een ietsje beter. Het echt goed kunnen binden van deze sedge opent de weg naar Muddler minow (met zijn talloze varianten) muis, en heel veel hertenharen vliegen die het moeten hebben van goed gebonden en geschoren body's.

Paraloop. De andere manier!

Paraloop. De andere manier! Paraloop De andere manier! Geschiedenis De paraloop bindmethode is onder andere door 4 binders ontdekt / verder ontwikkeld.jim Cramer, Ned Long, Bob Quigley en Ian Moutter. Ian Moutter beschrijft in zijn

Nadere informatie

Staartjes voor droge vliegen

Staartjes voor droge vliegen Staartjes voor droge vliegen Er zijn veel insecten die over een staart beschikken. Het betreft voornamelijk eendagsvliegen. Een door vliegvissers vaak geïmiteerde groep. Maar ook fancy vliegen ( vliegen

Nadere informatie

GRENSMAAS SEDGE. Originator: Ad Hoogenboezem

GRENSMAAS SEDGE. Originator: Ad Hoogenboezem GRENSMAAS SEDGE Gebonden door: Ad Hoogenboezem Foto: Hans Weilenmann HAAK: VMC 9288 BZ # 12-14 BINDDRAAD: Sheer 14/0 cinnamon VLEUGEL: Verpakkingsmateriaal LIJFJE: Seals fur fiery Brown HACKLE: Metz neck

Nadere informatie

Otto de schildpad EEN ONTWERP VAN KAMLIN PATTERNS

Otto de schildpad EEN ONTWERP VAN KAMLIN PATTERNS 22 Otto de schildpad EEN ONTWERP VAN KAMLIN PATTERNS 23 Ooglid (maak 2 oogleden in groen garen) Met zijn favoriete sneakers loopt Otto een stuk sneller dan een gewone schildpad. Hij houdt van een sprintje

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Gehaakte plantjes 1

WERKBESCHRIJVING - Gehaakte plantjes 1 WERKBESCHRIJVING - Gehaakte plantjes 1 Haak je eigen Urban Jungle! Liza: De afgelopen jaren zagen we dat mensen meer behoefte hadden aan groen in hun huis. In 2015 en 2016 begon een ware groen trend. Planten

Nadere informatie

Patroon Sterren Steek Klein

Patroon Sterren Steek Klein Patroon Sterren Steek Klein Incl.: Stap voor Stap, Foto's (73). Uit leg voor de voering & ritssluitingzakje Gehaakt met Co sy een mooi za natie van katoen ch en acryl van een te combihoge kwaliteit 60%

Nadere informatie

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien.

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien. GEHAAKT EN GEBREID GEUR(B)UILTJE Hier zijn ze dan: de uiltjes voor het ouderenfonds. Een gehaakte en een gebreide versie, dus voor ieder wat wils. Maak gerust zoveel uiltjes als je wilt! Om kosten te besparen

Nadere informatie

(VOOR) ZOMERVANGSTEN

(VOOR) ZOMERVANGSTEN (VOOR) ZOMERVANGSTEN Fotograaf onbekend Cobi en ik verblijven relatief veel in de Ardennen om te vissen in de Ambleve of om zomaar wat te recreëren. Hier wat korte verslagen van een WILLEKEURIG aantal

Nadere informatie

Mijn Kleine Zeeschildpadjes

Mijn Kleine Zeeschildpadjes Mijn Kleine Zeeschildpadjes Benodigdheden - haaknaald 2,5 mm - 4 kleuren garens naar eigen keuze - vulling - veiligheidsoogjes 6 mm Mijn Kleine Zeeschildpadjes worden met het genoemde garen (sokkenwol)

Nadere informatie

De Techniek en de praktijk

De Techniek en de praktijk De Techniek en de praktijk De inhoud van dit werkboek komt LETTERLIJK van de geweldige site: http://www.ballonfigurensite.nl/ (Op die site staan nog tientallen andere voorbeelden! Neem maar eens een kijkje.)

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

Oh, kom er eens kijken... van :

Oh, kom er eens kijken... van : Oh, kom er eens kijken... van : http://kneutsel.blogspot.nl Ik heb een haakpatroon gemaakt voor een Sinterklaasje! Dit is de eerste keer dat ik zelf een haakpatroon heb geschreven en dat kostte me toch

Nadere informatie

Patroon Sterren steek tas Groot

Patroon Sterren steek tas Groot Patroon Sterren steek tas Groot Het patroon beschrijft hoe: 1. U de twee patronen kunt combineren en hoe u de bodem haakt in dubbele vaste voordat u aan de Sterren steek begint 2. U de Sterren steek haakt

Nadere informatie

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin

Rupsje nooit genoeg. Instructievel Traktaties maken Jumpin Rupsje nooit genoeg Voor rupsje nooit genoeg: prikker, 5 à 6 druiven, cherrytomaat, zelfklevende wiebeloogjes Rijg de prikker bijna vol met druiven () Prik de cherrytomaat aan het eind van de prikker ()

Nadere informatie

5 MM 6 UK H-8 US

5 MM 6 UK H-8 US AlpaWAK Alpaca: / ăl-păk ə / n. A domesticated South American ruminant mammal (Vicugna pacos or Lama pacos), related to the llama and having fine, long wool. 5 MM 6 UK H-8 US X1 X @ms.eni Je hebt nodig

Nadere informatie

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier.

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier. Afmetingen: 40 cm x 40 cm Benodigdheden: Durable Cosy Fine: - 3 bollen Ivory 326 Van elk van de volgende kleuren gebruik je (een deel van) 1 bol: Raspberry 228 Lime 352 Mandarin 2197 Honey 2179 Rose 226

Nadere informatie

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633

Genaaide organizer. Knutselidee. com N 103.633 Een nuttige helper die u helpt om orde te houden en een frisse wind door uw huiskamer laat waaien! Eerst worden de afzonderlijke stoffen op maat geknipt en op de bruine basisstof de latere rangschikking

Nadere informatie

Kleine Katrijne. De liefste pop maak je zelf. Werkbeschrijving van het knuffelpopje

Kleine Katrijne. De liefste pop maak je zelf. Werkbeschrijving van het knuffelpopje Kleine Katrijne De liefste pop maak je zelf Werkbeschrijving van het knuffelpopje Leuk dat je geïnteresseerd bent en veel plezier met het maken van dit lieve knuffelpopje! Copyright 2013 - Inge Schuurmans

Nadere informatie

Werkboekje 2010. Boerderijles Groep 5/6. Naam..

Werkboekje 2010. Boerderijles Groep 5/6. Naam.. Werkboekje 2010 Boerderijles Groep 5/6 Naam.. 1 Inhoudsopgave 1 KIPPEN 3 1.1 SOORTEN VEREN. 3 1.2 VERENONDERZOEK. 4 1.3 HET GEDRAG VAN KIPPEN 4 1.4 WAT KIPPEN ETEN. 4 1.5 KAN EEN KIP KNIPOGEN? 4 2 SCHAPEN

Nadere informatie

Heksen-hoed en heksenbezem

Heksen-hoed en heksenbezem Heksen-hoed en heksenbezem 515.965 De heksen-hoed Wat heb je nodig: 515965 512037 598800 400338 synthetisch knutselvilt, zwart, niet uitwasbaar, afmetingen: 45 x 70 cm, dikte 3,5 mm, per stuk knutselvilt-set,

Nadere informatie

Patroon. Chanel Stitch. Go handmade. Incl.: Uitleg voor de voering en ritssluitingzakja

Patroon. Chanel Stitch. Go handmade. Incl.: Uitleg voor de voering en ritssluitingzakja Patroon Chanel Stitch Incl.: Uitleg voor de voering en ritssluitingzakja Gehaakt met Go handmade s Cosy Een heerlijk zacht en van hoge kwaliteit katoen mix dat zijn vorm behoud. 60% Katoen/40% Acryl, 50

Nadere informatie

Stap 2. Als we alle materialen hebben, beginnen we om eerst een sjabloon te maken van de armband.

Stap 2. Als we alle materialen hebben, beginnen we om eerst een sjabloon te maken van de armband. In deze tutorial leg ik uit hoe je een cabochon-armband maakt en daarin neem ik gelijk mee hoe je een patroontje, in dit geval 2 vlindertjes, maakt. Deze uitleg is gebaseerd op mijn werkwijze. Stap 1Wat

Nadere informatie

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Klein prinsesje Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Materiaal Prinses Pink. Prinses Blue. Prinses Yellow - Huidskleur. - Huidskleur. - Huidskleur - Licht roze. - licht

Nadere informatie

Frouke de Schildpad. Aan de slag

Frouke de Schildpad. Aan de slag Frouke de Schildpad Benodigdheden - 1 bol Lettlopi lichtgroen - 1 bol Lettlopi donkergroen - 2 bollen Peru van Scheepjes groen/grijs - 1 bol Peru van scheepjes beige - haaknaald nummer 7 - restjes zwart,

Nadere informatie

/

/ Haak je eigen Instax met het heerlijk zachte garen, wat zo over je haaknaald glijd, van het merk Schachenmayr Soft&Easy. Deze leuke Instax kun je voor jezelf gebruiken of kun je maken voor `n lief fotograafje!

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

De bliksem. Doel. In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Materiaal. Opdracht. Stap 2: Zet het vergiet boven op het glas.

De bliksem. Doel. In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Materiaal. Opdracht. Stap 2: Zet het vergiet boven op het glas. De bliksem Doel In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Een vergiet Een ballon Een droog glas Een wollen trui Materiaal Opdracht Stap 1: Ga met je begeleider en met de rest van je groep naar buiten.

Nadere informatie

Volg de aanwijzingen en ontdek met de cijfercode wat de naam van de boom is. Onze boom heet :...

Volg de aanwijzingen en ontdek met de cijfercode wat de naam van de boom is. Onze boom heet :... Rode opdracht: bomen Pak de boomzoeker 1, 2 en 3 uit de werkmap Volg de aanwijzingen en ontdek met de cijfercode wat de naam van de boom is. Onze boom heet :... Kijk goed naar deze boom om te zien of het

Nadere informatie

Papier recyclen. Inlage

Papier recyclen. Inlage Inlage A1 Papier maken Voor deze opdracht heb je de volgende materialen nodig: A - 1 Drielenzige loep B - 3 Bladen viltpapier C - 1 Reinigingsdoek D - 1 Zeef E - 1 Scheprand F - Stapel oude kranten G -

Nadere informatie

Macramépatroon plantenhanger Chunky dots. Ontwerp: Natan van Heeswijck

Macramépatroon plantenhanger Chunky dots. Ontwerp: Natan van Heeswijck Macramépatroon plantenhanger Chunky dots Ontwerp: Natan van Heeswijck Macramé is helemaal terug van weggeweest! De stijl spreekt mij erg aan. Toch had ik eerst mijn bedenkingen of dit wel iets voor mij

Nadere informatie

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken Ho ho ho! Maak een knikkende kerstman van 8 cm om samen met jou Kerstmis te vieren. Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en activiteitenboek

Nadere informatie

EASY STONE MALLEN. ALGEMENE BESCHRIJVING

EASY STONE MALLEN. ALGEMENE BESCHRIJVING EASY STONE MALLEN. ALGEMENE BESCHRIJVING Hoe te werken met onze ESM mallen op een transparante sheet. U kunt deze ESM mallen steeds opnieuw weer gebruiken. Zie ook onze video uitleg op de website. Benodigdheden:

Nadere informatie

Micro-macramé armband '1877'

Micro-macramé armband '1877' Micro-macramé armband '1877' Benodigdheden voor een armband van ongeveer 18 centimeter C-Lon koord (koord, en geen draad; het koord is van nylon en heeft een diameter van ongeveer 0,5 mm): 8 stukken koord

Nadere informatie

Omslagdoek. 3 x anders... door kleur NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1. gemerceriseerd/ gegaseerd merzerisiert/ gasiert mercerised/ gassed

Omslagdoek. 3 x anders... door kleur NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1 NR. 1. gemerceriseerd/ gegaseerd merzerisiert/ gasiert mercerised/ gassed 0 6= 0 6= x anders... door kleur 1 Comfortabel en warm Een heel fijne omslagdoek om te hebben in meerdere kleuren, want door de kleur heeft ie steeds een andere uitstraling. Draagt heerlijk, voelt zacht

Nadere informatie

breipatroon Zo ga je te werk

breipatroon Zo ga je te werk BAGSHAWL 9 bollen Nigar; 4 bollen wit en 1 bol van 5 andere kleuren 1 set breinaalden van 9 mm (je kunt ook recht breien op een rondbreinaald van 9 mm) en een haaknaald 5 of groter Recht 22 x 240 cm LET

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher

Het maken van traditionele pijlen - Hans V. http://home.planet.nl/~nieuwefletcher Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen - Hans V. Het maken van traditionele pijlen begint met de aanschaf van de benodigde materialen. Natuurlijk zijn er ook wat

Nadere informatie

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje.

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje. De cursisten hebben de afgelopen maanden verschillende creatieve technieken met mij geoefend. Ik wil in deze les op een leuke manier verschillende van deze technieken terug laten komen, maar dan in een

Nadere informatie

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series

Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Lader rol reiniging FS 2000 / FS 3000 series Inhoudsopgave Uw machine handmatig reinigen pagina 3 Storingen & oplossingen pagina 13 1. Schakel de machine uit. 2. Open beide kleppen aan de voorzijde. 3.

Nadere informatie

Bijlage 6: Verwerking

Bijlage 6: Verwerking Bijlage 6: Verwerking Onderbouw rechthoekig/ plat stuk hout (gekloofd haardhout/ steigerhout) verschillende soorten rode wol/touw (oude) grote spijker label/ kaartje met bijpassende Bijbeltekst Je wikkelt

Nadere informatie

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON EENHOORN STOKPAARD DIY NAAIPATROON Wat leuk dat je je eigen eenhoorn stokpaard gaat maken! Lees voordat je begint eerst de uitleg door en leg de benodigdheden klaar. Alle

Nadere informatie

Een dromenvanger maken

Een dromenvanger maken Een dromenvanger maken Wat is een dromenvanger? Dit wordt uitgelegd in De legende van de dromenvanger. Een echte dromenvanger wordt gemaakt van wilgenhout, leerband en runderpees, of namaak pees (sinew).

Nadere informatie

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na?

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na? Het schaap De familie schaap Schapen zijn bange dieren. Daarom leven ze met velen samen en blijven ze dicht bij elkaar. Een groepje schapen noemen we een kudde. Schapen praten met elkaar door te blaten.

Nadere informatie

CADDIS Orde Trichoptera - Latijnse naam voor sedges Zeer belangrijke soort voor de vliegvissers. In het nederlands ook "Bootsmannetje" genoemd

CADDIS Orde Trichoptera - Latijnse naam voor sedges Zeer belangrijke soort voor de vliegvissers. In het nederlands ook Bootsmannetje genoemd Vliegvissers ABC.. A AFBINDKNOOP AFLAKKEN ALDER ANTRON AUTUMN DUN B BADGER BEAVER BINDPATROON BINDWIJZE BLACKBIRD BLUE DUN BODY BODY GILL BODYMATERIAAL BOOBY BOOTSMANNETJE BUCKTAIL BUG BUNCH BUZZER C Knoop

Nadere informatie

Zwarte kat BENODIGDHEDEN HALLOWEEN

Zwarte kat BENODIGDHEDEN HALLOWEEN Zwarte kat HALLOWEEN Een zwarte kat brengt ongeluk, zeggen ze. In de Middeleeuwen werd hij gezien als een bondgenoot van de heks, of als een heks op poten. Maar in Egypte worden katten juist gezien als

Nadere informatie

D. Olifant: kleur F a. lijf 1) MR met 6v (6), plaats MAR 2) 2v in elke st (12) 3) 2v in elke 2 e st (18) 4) 2v in elke 3 e st (24) 5) 3l, sla 3st

D. Olifant: kleur F a. lijf 1) MR met 6v (6), plaats MAR 2) 2v in elke st (12) 3) 2v in elke 2 e st (18) 4) 2v in elke 3 e st (24) 5) 3l, sla 3st Ballonmobiel - Het resultaat is afhankelijk van de gebruikt wol en de bijpassende haaknaald. Het voorbeeld op de foto is 46 cm breed, 72 cm hoog en is gehaakt met een 5. De dieren zijn ongeveer 10 cm groot.

Nadere informatie

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer

Thema 0 Bouwstenen Naam Klas. Startdatum / lesnr. cijfer Thema 0 Bouwstenen Naam Klas Startdatum / lesnr cijfer BOUWSTENEN NATUURKUNDE INSTRUCTIE GEREEDSCHAP Blokhaak gebruiken... 18 Figuurzagen... 19 Rillen en ritsen... 18 Stik-, Rijg en Festonsteek... 20 Solderen...

Nadere informatie

Max Velthuijs - Kikker en Eend

Max Velthuijs - Kikker en Eend Max Velthuijs - Kikker en Eend Het originele patroon is afkomstig uit het tijdschrift Ouders van Nu. Met hun toestemming heb ik het patroon gepubliceerd op mijn blog. De schrijfwijze van het originele

Nadere informatie

DE FUCHS ANTENNE. Een op het einde gevoede halve golf monopool. 19DX348

DE FUCHS ANTENNE. Een op het einde gevoede halve golf monopool.   19DX348 DE FUCHS ANTENNE. Een op het einde gevoede halve golf monopool. DE FUCHS ANTENNE De antenne die we gaan maken, is een van de bekendste antennes op de 27 MHz. Het is een eind gevoede halve golf verticale

Nadere informatie

Cursus Spinnen. Materiaal Spinstok en spintol: In ontwikkelingslanden wordt nu nog steeds gesponnen met spinstok of spintol.

Cursus Spinnen. Materiaal Spinstok en spintol: In ontwikkelingslanden wordt nu nog steeds gesponnen met spinstok of spintol. Cursus Spinnen Geschiedenis Een draad draaien geeft meer stevigheid aan een draad. Zeker en vast hebben de prehistorische mensen dat ook ondervonden. En net als in onze moderne tijd bedachten ze ook technieken

Nadere informatie

Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe

Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe Benodigde materialen: Hoofd en handen: stone washed 821 (kleur 1) Onder kleed Jozef: stone wash 804 (kleur 2) Mantel Jozef: cotton merino 12, Alpaca boucle 602

Nadere informatie

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Ik heb deze tas gemaakt van de Coton 4 van Phildar, kleurnummers 0067 (zwart) en 0001 (roze) en de Originals Brazilia van Schachenmeyr, kleurnummer 00087. Van de Coton

Nadere informatie

Griezelboek. groep 3 en 4

Griezelboek. groep 3 en 4 Griezelboek groep 3 en 4 inhoud Griezelen 3 1. Monstergekte 4 2. Griezelblad 5 3. De gevonden vinger 6 4. Heksensoep 7 5. Het geraamte 8 6. Spokenlied 9 7. Vleermuizen 10 8. Help! 11 9. Monsterletters

Nadere informatie

Er bestaan heel erg veel verschillende penselen om te schminken en het is heel persoonlijk wat je fijn vind om mee te werken.

Er bestaan heel erg veel verschillende penselen om te schminken en het is heel persoonlijk wat je fijn vind om mee te werken. Penselen en technieken Er bestaan heel erg veel verschillende penselen om te schminken en het is heel persoonlijk wat je fijn vind om mee te werken. SchminkWebshop Colours heeft een eigen lijn met de basis

Nadere informatie

Scrat de eekhoorn van Ice Age

Scrat de eekhoorn van Ice Age Scrat de eekhoorn van Ice Age (Nederlandse vertaling van patroon: http://greatgreycrochet.blogspot.fr/2012/12/scrat-squirrel.html) Het origineel patroon heeft wel enkele foutjes in de toeren, die ik er

Nadere informatie

Ring van vlindervleugels

Ring van vlindervleugels Ring van vlindervleugels Stap voor stap Tutorial Miranda Groenendaal 2014 Foto s: Miranda Groenendaal, Klazine de Bas-Verodnschot Vormgeving: Klazine de Bas-Verdonschot Vlinderring tutorial Miranda Groenendaal

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Chinees voederhuisje vetbol appelhuisje glazen voederring voederhuisjes voederplank Voederhuisje met staander Naam: Technologische opvoeding 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start In de

Nadere informatie

Jubileumballon. Jubileumballon (1)

Jubileumballon.  Jubileumballon (1) Jubileumballon Septemberspring bestaat 5 jaar! Hoera! En wie jubileert tracteert! We blazen ballonnen op en sturen ze de wijde wereld in als cadeautje voor jou. Een lieveheersbeestje heeft het ballontouw

Nadere informatie

Kerstballen. materialen: ik heb katoen gebruikt.

Kerstballen. materialen: ik heb katoen gebruikt. Kerstballen materialen: ik heb katoen gebruikt. huidkleur voor de hoofdjes ( bijna 1 bol van 50 gram) geel voor de ster en haren van de engel en kronen ( kan ik verschillende kleuren) bruin voor de os

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

Vliegvisgroep. december The Leader

Vliegvisgroep. december The Leader Vliegvisgroep de december 2011 The Leader Colofon vliegvisgroep The Leader The Leader is de vliegvisgroep binnen de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging. ( AUHV ) The Leader is opgericht op 19 april

Nadere informatie

Mooie geschenkverpakkingen

Mooie geschenkverpakkingen Eigenlijk moet je geen aandacht schenken aan uiterlijkheden... maar bij geschenken is een mooie verpakking een extra hoogtepunt! Een mooi verpakt cadeau is gewoon iets heel bijzonders! Golfkartonrol Knip

Nadere informatie

Retro Babytruitje Patroon Babytruitje 1 1

Retro Babytruitje Patroon Babytruitje  1 1 Retro Babytruitje Patroon Babytruitje www.byclaire.eu 1 1 Een allerliefst truitje voor de allerkleinsten! Een patroon wat we al kennen van vroeger: lekker retro, maar nu weer helemaal hip. Mooi van eenvoud

Nadere informatie

BREIEN. stuk1. tik, tik, tik, tik... heerlijk!

BREIEN. stuk1. tik, tik, tik, tik... heerlijk! hoofd stuk1 Breien is echt niet moeilijk. Alles wat je nodig hebt zijn twee breipennen en een bolletje wol. Je goeie humeur volgt dan vanzelf. 7 BREIEN tik, tik, tik, tik... heerlijk! WAT GAAN WE BREIEN?

Nadere informatie

Rudolf 1

Rudolf  1 i Dit patroon is beschermd door copyright. Gelieve het niet door te verkopen. Ken je iemand die het patroon ook graag wil maken? Bezorg hem/haar dan de link naar de website www.peggysew.com waar je het

Nadere informatie

Patroon Papegaaitje Pico

Patroon Papegaaitje Pico Patroon Papegaaitje Pico Benodigd materiaal Gebruikte steken Ca. 15 gram katoen voor het lijf Ca. 10 gram voor de kop Ca. 10 gram voor de vleugels l = losse hv = halve vaste v = vaste Ca. 10 gram voor

Nadere informatie

MOOI KONIJN MET JURKJE

MOOI KONIJN MET JURKJE MOOI KONIJN MET JURKJE Bron: https://amigurumi.today/pretty-bunny-amigurumi-in-dress-free-crochet-pattern/ Vertaald door Carine Meessen BENODIGDHEDEN: Yarnart Jeans garen (katoen/acryl) 50 gr/160 m Wit

Nadere informatie

De Long Tail Cast On (LTCO)

De Long Tail Cast On (LTCO) De Long Tail Cast On is een opzet die het meest wordt gebruikt. Long Tail betekent lange staart, Cast On betekent opzetten. De Long Tail verwijst naar de draadlengte die je vooraf moet bepalen voor de

Nadere informatie

WERPPIJPEN THROWING STICKS/ Waarom? Hoe? De ontwikkeling, tot heden ten dage

WERPPIJPEN THROWING STICKS/ Waarom? Hoe? De ontwikkeling, tot heden ten dage THROWING STICKS/ WERPPIJPEN De ontwikkeling, tot heden ten dage Waarom? Throwing sticks oftewel werppijpen bieden de (karper)visser de mogelijkheid om ronde boilies over zeer grote afstanden te werpen,

Nadere informatie

Nachtvlinders. Glasvleugelpijlstaart. De sint-jansvlinder is een dagactieve nachtvlinder

Nachtvlinders. Glasvleugelpijlstaart. De sint-jansvlinder is een dagactieve nachtvlinder Nachtvlinders Wist je dat er 2 groepen vlinders zijn? De ene groep noemen we dagvlinders, de andere groep noemen we nachtvlinders. Het verschil tussen dag- en nachtvlinders lijkt heel simpel: dagvlinders

Nadere informatie

Maak 2 Voorpoten en 2 Achterpoten. Eindformaat: 100mm lang x 30mm op het breedste gedeelte. PUFF STITCH (EN KLEURWISSEL)

Maak 2 Voorpoten en 2 Achterpoten. Eindformaat: 100mm lang x 30mm op het breedste gedeelte. PUFF STITCH (EN KLEURWISSEL) 0 1 Maak 2 Voorpoten en 2 Achterpoten. PUFF STITCH (EN KLEURWISSEL) (Sla de draad om de naald, steek de haaknaald in een steek, sla de draad om de naald en maak een lus) 4 keer. Wissel van kleur en trek

Nadere informatie

Vrolijke muis. Nodig:

Vrolijke muis. Nodig: Vrolijke muis De muis wordt gebreid in tricotsteek Rechte tricotsteek: 1 r. nld. 1 av. nld. Eenvoudige overhaling: 1 st. afhalen, 1 r. st. br. En er de afgehaalde steek overheen halen. Wordt meestal gevolgd

Nadere informatie

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK:

LEPELGANZEN HOE GA JE TE WERK: LEPELGANZEN WAT HEB JE NODIG: - een houten lepel van 30 cm: T810 - witte pluimpjes: T208 - geel en wit fotokarton: 141725-141700 - wiebeloogjes zelfklevend: T2281 - witte verf: H021 - lijm: T054 - natuurraffia

Nadere informatie

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek

Thema 1 Concentratie. Waarom? Wanneer? Hoe? Kringgesprek Thema 1 Concentratie Waarom? Concentratieoefeningen helpen leerlingen om zich beter te focussen zodat ze hun aandacht beter bij hun werk kunnen houden. Wanneer? Hoe? Als de leerlingen snel worden afgeleid

Nadere informatie

Haakpatroon hert Gebruikte steken:

Haakpatroon hert Gebruikte steken: Haakpatroon hert Gebruikte steken: v: vaste 2 v samen: Steek je haaknaald in de voorste lus van de volgende twee v, haal de draad door, sla de draad om je haak en haal nog een keer door. Van kleur wisselen

Nadere informatie

Tunisch kussen in netpatroon

Tunisch kussen in netpatroon Tunisch kussen in netpatroon Materialen: Tunische haaknaald nr. 10 (indien je normaal strak haalt, kies je beter voor naald 12) Haaknaald nr. 9 Hobbii Ribbon Binnenkussen 42x42cm. Koop garen en toebehoren

Nadere informatie

Verzorging van de Newfoundlander

Verzorging van de Newfoundlander Wat heb je nodig: Verzorging van de Newfoundlander - shampoo - conditioner - droge handdoeken - waterblazer +/- 199 - trimtafel +/- 250 - watten voor het schoonmaken van de oren - nagelknipper +/- 9 -

Nadere informatie

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

The Winter Workshop: Sweet Little Tree The Winter Workshop: Sweet Little Tree! Hallo allemaal! Welkom bij de Winter Workshop van dit jaar. Deze keer een hele andere vorm van online workshop, eentje waarbij we drie kerst ornamenten gaan maken

Nadere informatie

Technologische opvoeding

Technologische opvoeding Naam:. Technologische opvoeding Klas: 1 Werkvolgorde Uitleg 1. We hebben een probleem!! Start Ik heb veel vogeltjes in de tuin en zie ze in de winter steeds naar eten zoeken. Er is een probleem. 2. We

Nadere informatie

Hippe haasjes haken in de lente

Hippe haasjes haken in de lente Hippe haasjes haken in de lente Hippe haasjes haken in de lente, Prachtig voor pasen, maar natuurlijk ook heel leuk om gewoon in het voorjaar te haken, deze hippe haasjes. Maak er zoveel je maar wilt.

Nadere informatie

NAAIEN Alle onderdelen worden vastgezet met een overhandse steek. Kijk in het Voorwoord gedeelte voor meer info.

NAAIEN Alle onderdelen worden vastgezet met een overhandse steek. Kijk in het Voorwoord gedeelte voor meer info. 0 1 EEN NOTE OVER SYMMETRIE Bekijk uw draak vanuit alle invalshoeken voordat u vast gaat spelden, om er zeker van te zijn dat alle onderdelen symmetrisch geplaatst worden en dat de ene helft van uw draak

Nadere informatie

Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels).

Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels). Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels). 1 Gebroken wiee stof 8cm x 8cm (hoofd). 1 Vilt 4cm x 4cm

Nadere informatie

LED-leeslamp metaal

LED-leeslamp metaal 111.264 LED-leeslamp metaal Benodigd gereedschap: Metaalboor ø2,/3/4/6 mm Draadsnijder M3mm 90 -verzinkboor IJzerzaag Werkplaatsvijl + sleutelvijl Bankschroef met beschermbekken Potlood Liniaal Soldeerbout,

Nadere informatie

Stuklijst: Benodigd gereedschap:

Stuklijst: Benodigd gereedschap: is uniek 1 0 6. 6 6 9 R o m e i n s e k a t a p u l t Stuklijst: 4x grenenhout (1) 15 x 15 x 250 mm grenenhout (2) 10 x 15 x 300 mm grenenhout (3) 10 x 30 x 300 mm 1x grenenhout (4) 5 x 15 x 125 mm 1x

Nadere informatie

VERZORGING Benodigdheden:

VERZORGING Benodigdheden: VERZORGING Benodigdheden: Fijne kam Groffe kam Show Tech Naaldkam CCS Buttercomb Puntkam Schaartje CCS Buttercomb XL tand f/g 25cm lange tanden Slicker Lainee Elastiekjes Doggyman Slicker Borstel Borstel

Nadere informatie

Vicarno s mama. Patroon : Sinterklaasje

Vicarno s mama. Patroon : Sinterklaasje Vicarno s mama Patroon : Sinterklaasje Wat heb je nodig + info : - Garen : een klein beetje wit garen voor het kleed, naald 4-5 mm (ik haakte met Rico Creative Cotton), 25 gram (50 meter ongeveer) rood

Nadere informatie

Papillon Een Wolhemel patroon van Angelique den Brok - Molendijk

Papillon Een Wolhemel patroon van Angelique den Brok - Molendijk Papillon Een Wolhemel patroon van Angelique den Brok - Molendijk Vlinders worden meestal geasocieerd met het voorjaar, maar deze tas is geinspireerd op de Blauwe Morpheus met zijn diepe blauwe kleuren.

Nadere informatie

3 x anders... door kleur

3 x anders... door kleur 3 x anders... door kleur Omslagdoek www.byclaire.eu 1 Comfortabel en warm Een heel fijne omslagdoek om te hebben in meerdere kleuren, want door de kleur heeft ie steeds een andere uitstraling. Draagt heerlijk,

Nadere informatie

Kleine spiritus brander

Kleine spiritus brander Kleine spiritus brander Voor deze brander heb je 2 blikjes van gelijke grootte nodig. Je gebruikt van beide de dichte onderkant. Stap 1: Knip van beide blikken de onderkant af op ongeveer 2 a 3 cm van

Nadere informatie

Speel mee met de dieren in het bos

Speel mee met de dieren in het bos bij het boek Een muis om van te houden van Ans Heij-de Boer Tien dieren voor op je vingers Vingerpoppetjes maken en hoe speel je ermee? * Liedje bij de vingerpoppetjes * Doe de dieren na * Speel mee met

Nadere informatie

HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN

HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN HET MONSTER VAN FRANKENSTEIN Ann D Angelo from Wonderstrange Vertaling door Charami.com DISCLAIMER: Dit patroon behoort toe aan Ann D Angelo (http://www.wonderstrange.com/). Ik heb dit patroon enkel van

Nadere informatie

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding

Accu ipod Nano 5G Installatie handleiding 1. Steek een openingstool tussen de behuizing en de rand. U moet wat kracht zetten om de bovenkant los te maken, omdat deze vastgelijmd is. 2. Wrik de bovenkant los met de openingstool. 3. Gebruik een

Nadere informatie

LAATSTE VERRICHTINGEN AAN DE CARROSSERIE

LAATSTE VERRICHTINGEN AAN DE CARROSSERIE LAATSTE VERRICHTINGEN AAN DE CARROSSERIE TIJDENS DEZE MONTAGESESSIE MAAK JE DE SHOWROOMCARROSSERIE VAN JE RED BULL RACING RB7 AF. DAARNA GA JE VERDER MET DE MONTAGE VAN DE TWEE MEDIUM-ACHTERBANDEN. 1 2

Nadere informatie

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken:

Benodigd gereedschap: potlood en liniaal papierlijm of alleslijm schaar of hobbymes. Hoe TechCard te gebruiken: 204.758 Tech Card - TechBot 2 De TechBot 2 is ontworpen om door het ruwste terrein te gaan. Kijk of hij over je hand kan rijden, maar pas op: hij kietelt! Stuklijst: 3 x U-strip 2 x wiel, ø 30 mm 2 x excentrisch

Nadere informatie

Farmyard Quilting Designs

Farmyard Quilting Designs Farmyard Quilting Designs Wintertime Gratis patroon, niet bedoeld voor verkoop Wintertime (± 23 x 26 cm) Alle maten zijn inclusief 0,5 cm naadtoeslag, tenzij anders aangegeven. Werk zo nauwkeurig mogelijk

Nadere informatie

Tsjechisch Nimfen. Vooraf

Tsjechisch Nimfen. Vooraf Tsjechisch Nimfen Omdat Walter met nimfen handiger is dan ik zelf heb ik hem verzocht wat wetenswaardigheden, tips en tricks te verklappen over deze specifieke manier van nimfvissen. Walter en ik hebben

Nadere informatie

KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald

KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald kit pop FIL KATIA, S.A. KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald nr. 6.00 mm Wolnaald Borduurgaren

Nadere informatie

Spijkermotor. Het maken van de stator

Spijkermotor. Het maken van de stator 1 Spijkermotor Het maken van de stator Materialen: 2 spijkers 5x120mm; Wikkeldraad van 0,5 mm doorsnede; Tape Gereedschap: Maatlat Potlood Hamer Mes Kniptang. Werkwijze: Buigen van de spijkers: Pak 2 spijkers

Nadere informatie