Nieuwsbrief. 16 oktober de data: 17 t/m 25 oktober: H E R F S T V A K A N T I E

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. 16 oktober 2015. de data: 17 t/m 25 oktober: H E R F S T V A K A N T I E"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Tel de data: 17 t/m 25 oktober: H E R F S T V A K A N T I E 16 oktober 2015 Kinderboekenweek Afgelopen weken hebben we hard gewerkt rond het thema van de Kinderboekenweek: Raar maar waar. We zijn woensdag 7 oktober gestart met voorlezen. De kinderen luisterden ( bij soms andere leerkrachten) naar boeken die rond dit thema zijn geschreven. Met een snoepje in de mond en een boekenlegger als afsluiting! Ook werd er bij een paar groepjes een proefje gedaan. Want daar draaide het om: techniek, uitvindingen en wetenschap. In de verschillende groepen is er in de dagen erna gewerkt aan van alles rond het thema. U kunt dit verder zien en lezen bij de verschillende stamgroepnieuwtjes. In de verschillende boekwinkels zijn er nog activiteiten t/m a.s. zaterdag. Wintertijd Maandag 26 oktober hopen we iedereen weer uitgerust te zien op school!! Denkt u aan de wintertijdklok? In de nacht van zaterdag op zondag 25 oktober gaat de klok een uur terug. Dus een uur langer herfstvakantie!! Opvangklas Snel na de herfstvakantie start er bij ons op school een 3 e opvangklas. Dit houdt in dat er een verandering is in het gebruik van de lokalen. Op dinsdag gaat juf Yvonne in de personeelskamer kinderen les geven, juf Inge zit dan met de kinderen in het lokaal achter het podium.

2 Nieuws uit de groepen Stampers Terugblik op de Kinderboekenweek: De Stampers hebben tijdens de Kinderboekenweek genoten van de boeken, we hebben ook werkjes gemaakt die te maken hadden met techniek. Er zijn grote robots geknutseld, collage robots gemaakt, het werken over drijven en zinken + het spelen met magneten sloeg aan bij de kinderen. Ook hebben we ons uitgeleefd op swing- en robotmuziek. Letterkennis In de afgelopen periode tot aan de herfstvakantie hebben de letters; a-b-d-k-r-s, in de belangstelling gestaan. Heel leuk, dat de kinderen toepasselijke spullen om bij de letters neer te leggen, hebben meegebracht! Voorlezen Op vrijdag 9 oktober hebben de 8e jaars voorgelezen aan de Stampers. Elke 8e jaars heeft aan 1 of 2 kleuters voorgelezen. Dit was een groot succes, de kinderen hadden het goed naar hun zin, er heerste een gezellige sfeer! Op vrijdag 30 oktober gaan we deze activiteit voor de tweede keer doen. Thema: -week: 44: van alles wat -week 45: herfst Misschien gaat U in de herfstvakantie naar het bos, wij willen graag herfstzaden verzamelen zodat we deze natuurmaterialen kunnen gebruiken bij verschillende activiteiten. en Drakeneiland Klassenouders: Voor dit schooljaar is Lindsay, de moeder van Jasmijn (groep 4), de klassenouder van Toverbos. Claudia, de moeder van Bo (groep 5) en Nicole, de moeder van Lynn (groep 4) zijn samen de klassenouders van Drakeneiland. Fijn dat jullie dit op jullie willen nemen! WO: WO staat in het teken van de Kinderboekenweek met als thema Raar, maar waar. Naast de aandacht voor allerlei kinderboeken (een heuse voorleesboeken verkiezing in Drakeneiland, knutsel een boekenlegger) zijn de kinderen volop aan het experimenteren met proefjes. Wat voorbeelden: wat gebeurt er met een winegum in een glas water, hoe komt het dat de kleur verandert? Blijft een mandarijn drijven? Blijft hij ook drijven zonder schil? Hoe verklaar je dat? Kun je een leeg blikje laten bewegen zonder het aan te raken? Hoe sterk zijn eieren? Eieren kunnen wel tot 10 kilo aan boeken dragen, 2,5 kilo per ei! Raar, maar waar!

3 Meegenomen boeken voor de voorleesboekenverkiezing. De informatieboeken op de gang dagen uit om meer te lezen over het thema, worden geregeld gepakt tijdens het stillezen Na de herfstvakantie besteden we aandacht aan de herfst. Tip voor de vakantie: verzamel mooie kastanjes, eikels, herfstbladeren met allerlei kleuren en neem ze mee na de vakantie of maak een foto van een paddenstoel. In het Toverbos is het al een beetje herfst. Groep 3: Kern 2 is inmiddels afgerond. Afgelopen week zijn de kinderen begonnen in kern 3, thema Wat zit daar in?. De kinderen beheersen al een hele reeks letters en ze hebben ervaren dat je met behulp van die letters allerlei nieuwe woorden kunt maken en lezen. Het lezen van nieuwe woorden zal in deze fase van het aanvankelijk onderwijs nog verlopen volgens de strategie van de elementaire leeshandeling (het verklanken van de afzonderlijke letters en vervolgens het samenvoegen tot het hele woord). In kern 3 leren de kinderen de volgende woorden lezen: doos, poes, koek, ijs en zeep. Ze verklanken de volgende letters: d, oe, k, ij, z. Daarnaast leren ze het lezen en begrijpen van korte, eenvoudige zinnetjes. Groep 4: In groep 4 worden dit jaar de tafels van 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 10 aangeleerd. De kinderen zijn onlangs gestart met de tafel van 2. In de methode komen de keersommen regelmatig aan bod. Als een vierdejaars een tafel uit het hoofd kent, mag die opgezegd worden bij de juf. Een tafel ken je als je hem op kan zeggen van boven naar beneden, maar ook terug (10x2=20, 9x2-18, etc.) en door elkaar. Dit automatiseren leer je door veel te oefenen, ook thuis. In Drakeneiland hangt een lijst met alle namen en tafels. Als het is gelukt, komt er een sticker op de lijst. Groep 5: In blok 2 wordt het meten verder uitgewerkt. Naast de meter is de centimeter geïntroduceerd. Kinderen leren na te denken over met welke maten je meet, praat je dan over een meter of een kilometer? Groep 5 heeft ontdekt hoe lang 100 meter is: van het groene bankje bij de ingang van de onderbouw tot aan het fietspad, naast het voetbalveld. Waar komen we uit na 1000 meter? Groep 5 denkt dat je dan

4 bij de AH XL bent aangekomen! T.a.v. wegen: het begrip kilogram was bekend, nieuw is de gram. De kinderen hebben de afgelopen 2 weken hard gewerkt aan het schrijven van een prachtig verhaal i.v.m. de Kinderboekenweek nu. Thema: Raar maar waar. Eerst is het verhaal in het klad geschreven en nu is het uitgewerkt in het net. Dit compleet met een prachtige voorkant, die hoort bij het verhaal. Het geheel ziet er mooi uit met mooie tekeningen erbij. Wat een geweldige inzet hiervoor. Een compliment aan de kinderen. Op de viering van 16 oktober hebben we het een en ander laten zien en horen. Rond het thema Herfst zijn er ook diverse creatieve opdrachten. Het kleien van paddenstoelen, het mengen van verf in herfstkleuren en daarvan bladeren knippen om zo samen een herfsttafreel te maken en het tekenen van bomen in de herfst met herfstkleuren. Zie bijgevoegde foto's. Na de herfstvakantie starten groep 6 en 7 met een nieuw thema voor taal en spelling. Groep 6 thema 3: mode en groep 7 thema 3: gewoontes De spellingscategorieën voor groep 6 zijn: week 1: woorden met c die klinkt als s of k week 2: woorden met -ig/ -lijk/ week 3: verkleinwoorden met -je of -nkje/ of -etje week 4: herhaling hiervan Spellingscategorieën groep 7 zijn: week 1: woorden met b die klinkt als p week 1: v.t. van zelfde-klankww met stam op t week 2: woorden met th die klinkt als t week 2: v..t. van zelfde-klankww met stam op d of t week 3: verkleinwoorden met aatje/ ootje/ uutje week 3: v.t. van zelfde klankwerkwoorden week 4L herhaling hiervan.

5 Anatis Dag van de leraren interviews: Juf Kitty: Vond je het een leuke verrassing? Ja, het was een hele leuke verrassing het was ook de eerste keer. Vond je de bloemen mooi? Ja, geweldig en zo knap dat de kleuters niks hebben verraden. Moet dit vaker per jaar gebeuren? Nee, 1 keer is genoeg ander is het niet meer bijzonder. Had je niet vrij moeten zijn? Nee, het is leuk om dit met de kinderen te vieren. Juf Anita Vond je het een leuke verrassing? Ja, het was geweldig en ook de eerste keer. Vond je de bloemen mooi? Ja, prachtig en het was een mooi boeket. Moet dit vaker per jaar gebeuren? Nee, een keer is goed Had je niet vrij moeten zijn? Nee joh+ Een paar foto's van de afgelopen gymlessen! We hebben acrobatiek gedaan, stoeien, hoogspringen en mattentrefbal. De leerlingen van groep 8 Anatis kunnen erg goed zelfstandig alle onderdelen klaarzetten en opruimen. Bij de gym werken we met Captains, zij zijn verantwoordelijk voor het organiseren, corrigeren en aanmoedigen bij de onderdelen. Elke week zijn er drie andere Captains.

6 Volgende Nieuwsbrief: 6 november 2015

NIEUWS UIT DE GROEPEN

NIEUWS UIT DE GROEPEN Archipelschool de Leeuwenburch Nieuwsbrief middenbouw nummer: 2 Datum: 23 oktober 2015 NIEUWS UIT DE GROEPEN Technisch lezen in GROEP 3 Als u dit leest is groep 3 al bezig met de afronding van kern 2 van

Nadere informatie

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK

't S c h a k e l t j e 25 okt no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK Van de schoolleider 't S c h a k e l t j e 25 okt. 2016 no. 418 NIEUWS VAN DE ORANJESCHOOL - ZALK De boekenmarkt was een succes! We kunnen weer lekker lezen. Volgende week woensdag is het dankdag. We gaan

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad.

Het Berichtje Donderdag 05-11-2015. MR Verkiezingen: Namens de MR nodigen wij ouders uit om zich aan te melden voor de Medezeggenschapsraad. Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 05-11-2015 Kalender: 13-11

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis

9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis Nieuwsbrief www.toonhermansschool.nl Tel. 636.984 9 15 januari 2016 de data: v.a. 18/1: Cito toetsen groep 2 t/m 7 22/1: viering Anatis Allemaal nog een heel mooi 2016 gewenst! Iedereen is maandag 4 januari

Nadere informatie

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start.

Van maandag 26 februari t/m vrijdag 2 maart is het voorjaarsvakantie. Maandag 5 maart gaan we weer van start. No. 22, 22 februari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2015 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Marinfo. Informatieblad. Vrijdag, 29 september Beste ouders,

Marinfo. Informatieblad.   Vrijdag, 29 september Beste ouders, Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 29 september 2017 Beste ouders, Kinderboekenweek Komende week is het al weer zover, de Kinderboekenweek gaat van start! Op woensdag 4 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr 3 3 oktober 2014. de data: 10 oktober: Viering Camelot 17 oktober: Meisjesviering

Nieuwsbrief. Nr 3 3 oktober 2014. de data: 10 oktober: Viering Camelot 17 oktober: Meisjesviering Nieuwsbrief www.toonhermansschool.nl Tel. 636.984 Nr 3 3 oktober 2014 de data: 10 oktober: Viering Camelot 17 oktober: Meisjesviering Studiedag Tijdens de studiedag afgelopen dinsdag hebben we met elkaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2017 Nieuws uit de groep: Woensdag 4 oktober deden we met maar liefst 4 teams mee met het korfbaltoernooi voor groep 3 en 4. De kinderen hebben het ontzettend goed gedaan! Wat

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat?

Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? Nieuwsbrief groepen 3 week: 6 Wist je dat? - We alweer begonnen zijn aan kern 8 van Veilig Leren Lezen. - We al moeilijke letterklanken leren zoals de ng, sch, en woorden met 2 medeklinkers vooraan en

Nadere informatie

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016

Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 Nr. 9 8 oktober 2015 schooljaar 2015-2016 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en

Nadere informatie

Kern 3: doos-poes-koek-ijs

Kern 3: doos-poes-koek-ijs Kern 3: doos-poes-koek-ijs In deze kern leert uw kind: Letters: d - oe - k - ij z Woorden: doos, poes, koek, ijs, zeep Herhaling van de letters van kern 1 en 2 Deze nieuwe woorden en letters worden aangeboden

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp

Nieuwsbrief CBS De Til Dinsdag 1 oktober 2013 Project Kinderhulp Belangrijke data: Woensdag 2 oktober t/m zaterdag 12 oktober: Kinderboekenweek met als thema Klaar voor de start. Woensdag 2 oktober: verenigingsbrede studiedag over PR en imago. ALLE KINDEREN ZIJN VRIJ.

Nadere informatie

11 oktober Nieuwsbrief 411. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kinderboekenweek

11 oktober Nieuwsbrief 411. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kinderboekenweek Nieuwsbrief 411 RKBS St. Catharina Haastrecht 11 oktober 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de groepen, Kinderboekenweek Activiteiten en data Donderdag 18 oktober: Speelgoedmiddag groep 1/2 Vrijdag

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f N i e u w s b r i e f Jozefschool voor Katholiek Basisonderwijs, Planciusstraat 34-36, 3151 BT Hoek van Holland Telefoon: 0174-382763 Fax: 0174-310194 Postadres: Postbus 13-3150 AA Hoek van Holland Email:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 4,van de Boerderijklas

Nieuwsbrief 4,van de Boerderijklas Nieuwsbrief 4,van de Boerderijklas Herfst, herfst wat heb je te koop Duizend kilo bladeren op een hoop Zakken vol met wind, jij mijn kind K weet niet of jij dat aardig vindt. Zie je de kastanjes aan de

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Groeten van groep 3 en juf Anne Sophie en juf Marleen

Groeten van groep 3 en juf Anne Sophie en juf Marleen Nieuws uit groep 3 Wij zitten nu acht weken in groep 3! Dat is wel heel wat anders hoor dan de kleuterschool. We moeten nu echt hard werken; lezen, rekenen, schrijven en nog veel meer! De eerste weken

Nadere informatie

Naar de basisschool. Naar de peutergroep..

Naar de basisschool. Naar de peutergroep.. Naar de basisschool. Annika is in sept 4 jaar geworden en zit nu in groep C bij Juf Ingrid en Juf Heidy Ze heeft voor ons een prachtige tekening gemaakt die op de voorkant van de peuterkrant een speciaal

Nadere informatie

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders,

Jannemanneke. Nummer 4 17 oktober Voorwoord. Inhoud. Schooljaar Beste ouders, Jannemanneke Schooljaar 2016-2017 Nummer 4 17 oktober 2016 Inhoud 1. Voorwoord door Mári Kokke 2. Algemeen nieuws 3. Mededelingen groepen 5. Medezeggenschapsraad 6. Hulp gevraagd, agenda, post/bijlage

Nadere informatie

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4

Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Nieuwsbrief groepen 3 week: 4 Wist je dat? - Kern 7 van Veilig Leren Lezen over piraten gaat en we dat thema erg leuk vinden. - Er de afgelopen 2 weken regelmatig lessen uitvielen, omdat we druk bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016

Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Nieuwsbrief groep 3 oktober 2016 Hierbij ontvangt u van ons de nieuwsbrief van oktober. Door middel van de nieuwsbrief houden we u op de hoogte van alles wat er in de groep gebeurd. Ook vertellen we wat

Nadere informatie

Nummer 20 26 juni 2015

Nummer 20 26 juni 2015 Nieuwsbrief www.toonhermansschool.nl Tel. 636.984 Nummer 20 26 juni 2015 de data: zaterdag 27 juni: Kleine snoeidag, van 10.00-12.00 uur dinsdag 30 juni: Inloopavond van 18.00-19.00 uur en mogelijkheid

Nadere informatie

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep.

Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. INFORMATIE OVER GROEP 3 Uw kind zit in groep 3, maar wat doet het toch de hele dag? Hier een korte samenvatting over de verschillende lessen in deze groep. VEILIG LEREN LEZEN Dit is de methode die we in

Nadere informatie

Zien we jullie allemaal op vrijdag 12 oktober van uur in t Vlinderhof?

Zien we jullie allemaal op vrijdag 12 oktober van uur in t Vlinderhof? Oktober 2018 Nummer 4 Kinderboekenweek Kom erbij Van woensdag 3 oktober t/m vrijdag 12 oktober staat het Kindcentrum in het teken van de kinderboekenweek. Gedurende deze speciale week wordt er dagelijks

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 18 september 2015

Nieuwsbrief. 18 september 2015 Nieuwsbrief 18 september 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Achter ons schoolplein ligt een maïsveld. Veel kinderen lopen na schooltijd of in het weekend

Nadere informatie

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018

weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 weekinfo Datum: vrijdag 5 oktober 2018 Bijbelverhalen voor de komende week: De Heer verschijnt op de Sinai, Exodus 19 De tien geboden, Exodus 20:1-17 Twee stenen tafelen, Exodus 20:18-21 + Ex 21-31 + Ex

Nadere informatie

Nieuwsbrief 22 oktober 2015 nr. 8

Nieuwsbrief 22 oktober 2015 nr. 8 Algemene informatie Boekenbeurs De boekenbeurs van 15 oktober was een daverend succes! De opkomst was groot en er zijn veel boeken verkocht! We hebben samen het geweldige bedrag van 541,70!! opgehaald.

Nadere informatie

BERICHTEN 3 13 oktober 2017

BERICHTEN 3 13 oktober 2017 1/5 BERICHTEN 3 13 oktober 2017 Kalender: Maandag 16 Dinsdag 17 Woensdag 18 Donderdag 19 Vrijdag 20 Werkweek BB Werkweek BB Werkweek BB Gesprek gr. 3 FMB 15:30-17:30 uur Gesprek gr. 3 13.00-17.30 uur Maandag

Nadere informatie

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum:

Nieuwsbrief cbs Sjaloom. Cursusjaar Voor groot en klein zullen we eerlijk en aardig zijn. Nummer: 2 Datum: Nieuwsbrief cbs Sjaloom Cursusjaar 2015-2016 Nummer: 2 Datum: 29-08-16 Algemeen Belangrijke data: 29 Augustus Techniekmiddag 05 September Luizencontrole gr. 5 t/m 8 06 September Informatie Avond voor alle

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f SCHOOLJAAR 2018-2019 N i e u w s b r i e f 0 1-10- 2 0 1 8 B o e k e n m a r k t I n d i t n u m m e r : Verjaardag leerkrachten Komt u ook? 2 Muziek op school 2 Griezeltocht 2 Agenda 2 Middenbouw onderbouw

Nadere informatie

2 november Vesper Versluis Fase 04A 11 november Lucas Visser Fase 06A 11 november Anniek de Weijer Fase 10

2 november Vesper Versluis Fase 04A 11 november Lucas Visser Fase 06A 11 november Anniek de Weijer Fase 10 Kort Nieuws 28 oktober 2016 Verjaardagen 2 november Vesper Versluis Fase 04A 11 november Lucas Visser Fase 06A 11 november Anniek de Weijer Fase 10 Activiteitenkalender Woensdag 2 november Doe-ochtend

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 03 juli t/m 07 oktober Agenda: Ma - Di - Dierendag groep 1-2 vanaf 13.00 uur Wo - Studiedag leerkrachten Alle leerlingen zijn vrij Do - Gym in de gymzaal voor groep 3-4 Vr - Prikbord

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data:

Nieuwsbrief. Informatie avond. Nr oktober Belangrijke data: Nieuwsbrief Nr. 3 15 oktober 2018 Belangrijke data: Informatie avond Deze week wordt in iedere groep de informatie-avond georganiseerd. Tijdens deze avond, zal er belangrijke specifieke informatie worden

Nadere informatie

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders,

Nieuws uit groep 3. 7 juni Beste ouders, Beste ouders, In de laatste weken zijn veel toetsen afgenomen. Iedere keer blijkt weer dat de LOVS-toetsen voor een heleboel kinderen behoorlijk pittig zijn. De vraagstelling is anders, de opdrachten zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag

Nieuwsbrief oktober 2014. Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag. 1. Kinderboekenweek. en Juffendag De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief oktober 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep

Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Datum: 29 oktober 2018 Belangrijke data: Woensdag, 31 oktober Luizencontrole 1 november - 7 november Juf Melissa in NY, juf Marjan B en juf Inge staan voor de groep Dinsdag, 6 november Einde kledingactie

Nadere informatie

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?

Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode gewerkt aan het thema dieren. Welke dieren leven in de dierentuin en welke op de kinderboerderij? Het schooljaar is weer begonnen. Dit jaar zijn we gestart met groep 1 tot en met 5. Het was eerst voor iedereen even wennen, maar het gaat nu heel erg goed! Groep 1/2 Groep 1/2 heeft afgelopen periode

Nadere informatie

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender

Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van tot uur. Activiteitenkalender Nieuwsbrief week 42 Vrijdag 14 oktober 2016 Bieb open op maandag van 14.15 tot 15.00 uur. Activiteitenkalender Vrijdagavond 14 oktober Toneelvoorstelling Niet Pluis over de Kinderboekenweek/projectweek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

Jaargang 14, nummer 3 woensdag 23 september. van Goghlaan 5 7901 GK Hoogeveen T 0528-262460 E hetpalet@pricoh.nl W www.hetpalethoogeveen.

Jaargang 14, nummer 3 woensdag 23 september. van Goghlaan 5 7901 GK Hoogeveen T 0528-262460 E hetpalet@pricoh.nl W www.hetpalethoogeveen. Jaargang 14, nummer 3 woensdag 23 september van Goghlaan 5 7901 GK Hoogeveen T 0528-262460 E hetpalet@pricoh.nl W www.hetpalethoogeveen.nl Belangrijke data komende periode Maandag/ dinsdag / woensdag 28/29

Nadere informatie

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven.

Schrijven: We volgen de methode van Novoskript. Hiernaast zullen er ook opdrachten van internet worden gegeven. Informatie groep 6 De Gouden weken: Aan het begin van groep 6 starten we met het project de Gouden weken. We zullen veel groepsspelletjes doen om elkaar beter te leren kennen. We vinden het belangrijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2 B

Nieuwsbrief groep 1/2 B Nieuwsbrief groep 1/2 B Beste ouders, Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van groep 1/2 B voor de komende periode. We wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Wendy Spijkerbos, Marlous

Nadere informatie

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69

BRONNIEUWS. 26 september 2014. * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 BRONNIEUWS 26 september 2014 * zendingsgeld Het zendingsgeld is 42,69 *zending Elk jaar spaart onze school voor een aantal zendingsprojecten. Daarvan willen we u graag op de hoogte houden. Daarom zullen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015

NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 NIEUWSBRIEF 2015-2016 // OKTOBER 2015 OPEN OCHTEND VRIJDAG 6 NOVEMBER // KOM OOK GEZELLIG MEEDOEN MET ONZE HERFSTSPEURTOCHT IN DE SCHOOL! Op vrijdag 6 november organiseren alle ABBO-scholen van 9.00 12.00

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen Losse Entjes Jaargang 24 no. 3 6 november 2015 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 9 november Inloop middag lampionnen 1 december Inspectiebezoek 14 november Oud papier 4 december Sinterklaasfeest!

Nadere informatie

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen

Wat? Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015. Uitnodiging ouderavond. Koningsspelen Nr. 30 16 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

SCHOOLVOETBAL. Afsluiting Kinderboekenweek. Openbare basisschool Bijlmerdrie. Terugblik studie-tweedaagse team

SCHOOLVOETBAL. Afsluiting Kinderboekenweek. Openbare basisschool Bijlmerdrie. Terugblik studie-tweedaagse team Openbare basisschool Bijlmerdrie 3 Bijtjes 6 november 2015 Belangrijke data Dag Datum Activiteit Vr 09-11 grp 7 schooltuinen Di 10-11 grp 1,2 naar Bibliotheek Wo 11-11 Studiedag, leerlingen vrij Het proefje

Nadere informatie

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017

Agenda. Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Nieuwsbrief 2, 4 september 2017 Agenda 6 september Verkiezing leerlingenraad 12 september Ouderavond 19.00-20.00 uur 12 september Informatie overgang naar VO leerlingen groep 8, 19.30 uur 20 september

Nadere informatie

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij.

I.v.m. een studiedag voor de kleuterjuffen binnen FIERS, zijn ook onze kleuters maandag 22 januari vrij. No. 16, 11 januari 2018 C.B.S. Willem Alexander 0524-57 19 56 Oranjestraat 2 info@waschooldp.nl 7753 TK Dalerpeel www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s) van de Willem Alexanderschool,

Nadere informatie

Juf Manon zal de hele week, dus maandag tot en met donderdag, de groep leiden.

Juf Manon zal de hele week, dus maandag tot en met donderdag, de groep leiden. Weekbericht van 22 februari 2016. ALGEMEEN: Start instroomgroep op 7 maart 2016 We zijn erg blij dat we vanwege de groei van groep 1 hebben kunnen besluiten om na de voorjaarsvakantie te starten met een

Nadere informatie

Deze week Bijbelse geschiedenis Tijd Bij het thema. o Woorden o Verzamelen o Muziek Speelgoedmiddag 6 oktober

Deze week Bijbelse geschiedenis Tijd Bij het thema. o Woorden o Verzamelen o Muziek Speelgoedmiddag 6 oktober 5 oktober 2015 Onderwerpen in deze nieuwsbrief: Deze week Bijbelse geschiedenis Tijd Bij het thema o Woorden o Verzamelen o Muziek Speelgoedmiddag 6 oktober Kinderboekenweek Letter van de week! Computeren

Nadere informatie

Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42

Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42 Weekbrief 9 oktober 2015 Week 42 Van de directie: Het inspectiebezoek! Er is al veel aandacht aanbesteed, en uiteindelijk is er een prachtig resultaat behaald. Op de 10 zogenaamde standaarden hebben we

Nadere informatie

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015

Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 Emily Brontësingel 1a 6836 TV Arnhem 026-3272489 info@leadasbergschool.nl www.leadasbergschool.nl Jaargang 27 - nr. 3 Nieuwsbrief 9 oktober 2015 In deze editie: Kalender Kinderboekenweek Scharrelen bij

Nadere informatie

Alvast van harte gefeliciteerd en we wensen jullie een fijne dag!!!!

Alvast van harte gefeliciteerd en we wensen jullie een fijne dag!!!! 6 november 2015 nummer 5 9 t/m 20 nov voortgangsgesprekken AGENDA JARIGEN 9 nov Jersey Scheffer groep 7 13 nov Mirelle Wouters groep 1/2A 16 nov Anouar Bouzambou groep 4 18 nov Izabela Baran groep 1/2A

Nadere informatie

Klassennieuws. Erichem, 16 oktober Beste ouders/ verzorgers van groep 1-2-3,

Klassennieuws. Erichem, 16 oktober Beste ouders/ verzorgers van groep 1-2-3, Klassennieuws Erichem, 16 oktober 2015 Beste ouders/ verzorgers van groep 1-2-3, Hierbij het eerste Klassennieuws van het schooljaar 2015-2016. We zijn dit schooljaar gestart met 2 nieuwe kinderen : Féline

Nadere informatie

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam

werkboek groep 4 blok 7 en 8 naam 1 2 3 4 5 6 werkboek groep 4 7 8 9 11 12 naam 10 blok 7 en 8 blok 8 x les xx 8 1 Hoeveel schroeven liggen hier? Vul in.... 2 34 Het konijnenhok x 4 schroeven is... schroeven. Reken uit. 2 groepjes van

Nadere informatie

Nieuwsbrief groep 1/2B

Nieuwsbrief groep 1/2B Nieuwsbrief groep 1/2B Beste ouders, Voor u ligt de nieuwsbrief van groep 1/2B voor de komende periode. Wij wensen u veel plezier met lezen. Met vriendelijke groet, Marlous en Wendy Juf Wendy Ik heb de

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen

In deze nieuwsbrief: Agenda: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na school - Schoenmaatjes - Heelys - Schoolfruit - Nieuws vanuit de groepen Agenda: -Vrijdag 23 oktober: Streetwise op school -Maandag 26 t/m vrijdag 30 oktober: Herfstvakantie - Vrijdag 13 november: Kleuters vrij In deze nieuwsbrief: -Kinderboekenweek 2015 -Bibliotheek open na

Nadere informatie

Informatie avond voor alle ouders

Informatie avond voor alle ouders Dag allemaal, Het is al langer donker, het wordt weer vroeger donker, de bomen laten hun bladeren vallen (kijk maar op onze speelplaats), de klok wordt komend weekend verzet en de eerste vakantie van dit

Nadere informatie

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen.

Taal We kunnen nu al echte verhalen schrijven. Daar zien we dan ook echte leuke verhalen van de kinderen. Vierkantje 4 groep 4 Hallo, De tijd gaat snel, het is alweer voorjaarsvakantie. De komende weken tot de grote vakantie krijgen we nog schoolreis, sportdag etc. kortom voor we het weten zitten we alweer

Nadere informatie

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014!

Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! Regel van de week Wij houden ons aan gemaakte afspraken. ALGEMEEN Een nieuw jaar! Het team van de Bolderik wenst alle leerlingen en hun families héél véél geluk, gezondheid en plezier in 2014! U bent van

Nadere informatie

Maandthema: Goed om te weten: De schoolgids van het schooljaar kunt u terugvinden op onze website, onder het kopje school.

Maandthema: Goed om te weten: De schoolgids van het schooljaar kunt u terugvinden op onze website, onder het kopje school. November 2016 Maandthema: Goed om te weten: De schoolgids van het schooljaar 2016-2017 kunt u terugvinden op onze website, onder het kopje school. Vandaag is er weer luizencontrole geweest. Als er kinderen

Nadere informatie

Kinderboekenweek activiteiten 2016

Kinderboekenweek activiteiten 2016 Nieuwsbrief donderdag 6 oktober 2016 Kinderboekenweek activiteiten 2016 Op donderdag 13 oktober van 16.00 tot 17.30 bent u van harte welkom om alle knutsels en werkjes van uw kind te komen bekijken tijdens

Nadere informatie

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 02 oktober nr. 04. Nieuws uit de school

Nieuwsbrief BELANGRIJKE DATA. 02 oktober nr. 04. Nieuws uit de school 02 oktober 2017 2017-2018 nr. 04 Nieuwsbrief Nieuws uit de school Versieringen hal: Onze hal ziet er weer prachtig uit. We krijgen veel complimenten hierover van mensen die onze school bezoeken en ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2014

Nieuwsbrief November 2014 Nieuwsbrief November 2014 Speciaal Basisonderwijs Merlijn, Lucasonderwijs Paets van Troostwijkstraat 87, Tel: (070) 3993709, Fax: (070) 3193592 E-mail: info@sbomerlijn.lucasonderwijs.nl Van de directie

Nadere informatie

Groep 1-2 juf Yvonne. 12YW Pagina 1

Groep 1-2 juf Yvonne. 12YW Pagina 1 12YW Pagina 1 Groep 1-2 juf Yvonne Hallo allemaal! Welkom op de groepspagina van groep 1/2C. Wie zitten er allemaal in onze klas? Dani, Floris, Luca, Sietse, Collin, Puck, Daniel, Matthias, Loek, Isa,

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07

Nieuwsbrief. Nieuws uit de school. Belangrijke Data. 10 oktober nr. 07 10 oktober 2016 2016-2017 nr. 07 Nieuws uit de school Nieuwsbrief Leerlingenraad Na de herfstvakantie gaan we weer van start met de vergaderingen van de leerlingenraad. De leerlingen hebben een briefje

Nadere informatie

Koppie Krauw. Een kleine school met grote mogelijkheden. oktober 2015. Vanuit het Postkantoortje. Beste ouders & verzorgers,

Koppie Krauw. Een kleine school met grote mogelijkheden. oktober 2015. Vanuit het Postkantoortje. Beste ouders & verzorgers, oktober 2015 Vanuit het Postkantoortje Beste ouders & verzorgers, Bijna herfstvakantie. Waarmee er dan al weer 8 weken van het schooljaar 2015-2016 op zitten. Komende week vindt de algemene ouderavond

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 16 oktober 2015

Nieuwsbrief. 16 oktober 2015 Nieuwsbrief 16 oktober 2015 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Deze week was een culturele week. Er waren veel activiteiten rondom de Kinderboekenweek en daarnaast muzikale

Nadere informatie

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari

Valentijns actie. Nr januari 2017 schooljaar WA-at-WORK Valentijnsactie. Visitatie donderdag 26 januari Nr.18 26 januari 2017 schooljaar 2016-2017 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders,

Nieuwsbrief 5. Vrijdag 7 oktober Beste ouders, Nieuwsbrief 5 Vrijdag 7 oktober 2016 Beste ouders, Een volle nieuwsbrief dit keer. Wij zijn inmiddels zes weken aan de gang en klaar met onze gouden weken waarin we ons met de groepsvorming hebben bezig

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 januari 2015

Nieuwsbrief 15 januari 2015 Belangrijke data: 19 januari: Vergadering oudervereniging. 26 januari: 10-minutengesprekken groep 1 en 2 11 februari: Voorleeswedstrijd in de Stenge te Heinkenszand 16 februari t/m 20 februari: voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR

Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) Agenda 19 januari Juf Els jarig. 25 januari voorleesontbijt Juf Julia jarig. 11 maart NL Doet GELUKKIG NIEUWJAAR Nieuwsbrief Nr. 5 (januari 2017) GELUKKIG NIEUWJAAR Namens het team van de Gerardus Majella wensen wij u en uw gezin een gelukkig en gezond 2017. Wij hebben er weer veel zin in! Na een leuke start op het

Nadere informatie

maandag 7 december 2015 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij:

maandag 7 december 2015 Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: Welkom bij groep 6a Dit zijn wij: SINTERKLAAS 2015 Riley is 10 jaar!! Van harte man!! Deze week zal de voorleeswedstrijd van de Bundertjes plaatsvinden en wij hebben in de klas natuurlijk al een verkiezing

Nadere informatie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie

September Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie September 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand september zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Voor de zomer vakantie is Kelvin Zwart begonnen in groep 1, in groep 2 is Henk Schaefer na

Nadere informatie

Nieuws uit de groepen. De kinderopvang. Herfst. Liedje

Nieuws uit de groepen. De kinderopvang. Herfst. Liedje Nieuws uit de groepen Nr. 2 oktober 2015 De kinderopvang Herfst Deze periode werken we over de herfst. We lezen het verhaal van kabouter Bim en Masja in de regen. Met de oudste kinderen kijken we naar

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school

WEEKBRIEF WEEK aug. t/m 3 sept Nieuws van uit de school WEEKBRIEF WEEK 35 28 aug. t/m 3 sept. 2017 Nieuws van uit de school De eerste weekbrief van het nieuwe schooljaar. We hopen dat een ieder een goede zomer heeft gehad. Het team is klaar voor een nieuwe

Nadere informatie

Informatiebrief oktober groep 3!

Informatiebrief oktober groep 3! Techniek: Informatiebrief oktober groep 3! De eerste periode zit erop! De kop is eraf: de eerste periode van het schooljaar zit erop. We hebben alle kinderen leren kennen en natuurlijk een start gemaakt

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen De komende maand verwelkomen we Jan en Feitze Sijtsma en Thirza Weijers. We wensen jullie een fijne tijd toe op onze school!

Nieuwe leerlingen De komende maand verwelkomen we Jan en Feitze Sijtsma en Thirza Weijers. We wensen jullie een fijne tijd toe op onze school! Nieuwe leerlingen De komende maand verwelkomen we Jan en Feitze Sijtsma en Thirza Weijers. We wensen jullie een fijne tijd toe op onze school! Bibliotheek bezoek A.s. dinsdag 6 oktober gaan de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2014

Nieuwsbrief december 2014 Nieuwsbrief december 2014 DECEMBER 1 Nieuwsbrief 4 Leerlingenraad 14:15 / 15:00 5 Sinterklaasviering Lln gr. 1/2 zijn om 11.00 vrij! 8 EXTRA oud papier actie t/m 11 dec. OR vergadering 18 Kerstviering

Nadere informatie

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 2 2 oktober 2015 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Losse Entjes. Jaargang 24 no. 2 2 oktober 2015 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Losse Entjes Jaargang 24 no. 2 2 oktober 2015 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 5 oktober GMR vergadering 6 november Losse Entjes 10 oktober Oud papier 9 november Inloop middag lampionnen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015

Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Nieuwsbrief 6 14 oktober 2015 Belangrijke data 16-10 Gastlessen Stichting Opkikker 23-10 Thema-afsluiting Iedereen hoort erbij groepen 1 t/m 8 26-10 Start Herfstvakantie t/m 30-10 04-11 Thema-avond Hoe

Nadere informatie

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013

Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net Schooljaar: 2012 2013 ALGEMEEN: Nummer 36 / 07-06-2013 Algemene zaken Beste ouders, Met

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

Wist je dat? Lezen W

Wist je dat? Lezen W W 21-06-2019 Wist je dat? - We vandaag in de Ekkerman de grote Judo afsluiting gehad hebben. De kinderen hebben de oefeningen die ze geleerd hebben uitgevoerd op de mat, samen met 2 andere scholen. Ze

Nadere informatie

Schoolnieuws 756, 10 oktober 2014 Groep 3

Schoolnieuws 756, 10 oktober 2014 Groep 3 Schoolnieuws 756, 10 oktober 2014 Groep 3 Feest feest feest! Wat een feest afgelopen weken! En op woensdag een super gaaf openingsfeest! Bedankt ouders! Wat wij ook geweldig vonden is al die hulp die we

Nadere informatie

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20.

Kinderen kunnen optellingen en aftrekkingen aangeboden in een context maken tot en met 20. Hallo allemaal, Al 5 weken zitten we in groep 4, en wat hebben we al veel geleerd! De eerste tafeltoetsen zijn al gedaan. Heel veel kinderen hadden goed thuis geoefend, super! In de klas besteden we veel

Nadere informatie

Koppel kort nummer 5 3 november 2016

Koppel kort nummer 5 3 november 2016 Belangrijke data: maandag 7 t/m vrijdag 11 november: 10 minutengesprekken groep 1 t/m 7 op uitnodiging van de leerkracht maandag 7 en dinsdag 8 november: Drempelonderzoek leerlingen groep 8. woensdag 9

Nadere informatie

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school

Kringgesprek. Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Kringgesprek Beste ouders, Deze maand staat in het teken van de toets-maand. Alle kinderen in de school Nummer 6 2012-2013 2013 maken toetsen van het Cito op het gebied van rekenen, lezen, begrijpend lezen,

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Deze week is afgesloten met prachtig weer. Dus mochten we af en toe even extra genieten van de najaarszon!

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Deze week is afgesloten met prachtig weer. Dus mochten we af en toe even extra genieten van de najaarszon! Nieuwsbrief 8 maandag 5 vrijdag 9 oktober Beste ouders, Deze week is afgesloten met prachtig weer. Dus mochten we af en toe even extra genieten van de najaarszon! 8 Volgende week begint met een gouden

Nadere informatie

nieuwtjes uit groep 3/4

nieuwtjes uit groep 3/4 Nieuwskrant 12 nieuwtjes uit groep 3/4 Inhoud 1. Van groep 3 2. Van groep 4 3. Schoolvoetbal 4. Nieuwtjes in het kort 5. Gebarentaal 6. Onderzoek en uitslag 7. Mooie tekeningen Van groep 3-4 April 2015

Nadere informatie

Zonne(blad)wijzer. Wekelijkse nieuwsbrief 17 oktober t/m 30 oktober 2013 weeknummer 42/43. Kalender: Bijbelverhalen:

Zonne(blad)wijzer. Wekelijkse nieuwsbrief 17 oktober t/m 30 oktober 2013 weeknummer 42/43. Kalender: Bijbelverhalen: 17 oktober t/m 30 oktober 2013 weeknummer 42/43 Kalender: 30-10 Cursus team(leren Analyseren) 31-10 Team vergadering Schoolcommissie overleg Bijbelverhalen: Week 44: 29 oktober-4 november Mozes gaat de

Nadere informatie