Verslag Algemene vergadering Cultuurraad Maandag 26 november u30 Raadzaal De Bron in het gemeentehuis

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag Algemene vergadering Cultuurraad Maandag 26 november u30 Raadzaal De Bron in het gemeentehuis"

Transcriptie

1 Cultuurraad Langemark-Poelkapelle Voorzitter Peter Peene Kasteelstraat Langemark-Poelkapelle tel cultuur@langemark-poelkapelle.be Verslag Algemene vergadering Cultuurraad Maandag 26 november u30 Raadzaal De Bron in het gemeentehuis Voorzitter Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Peter Peene, voorzitter Cultuurraad + Davidsfonds Langemark Marleen Soete (Schepen Cultuur), Saskia Candry (secretaris Cultuurraad), Jose Rondelez (Bakelandtcomité), Daniel Vanlerberghe (De maatjes van Celten de Trimard), Guido Jerusalem (Fotoclub So-Iso), Ria Vanhoorne (KMV St.-Cecilia Langemark), André Willemyns (Kunstkring 20-10), Karolien Lowagie (St.- Pauluskoor Langemark), Eric Bentein ( t Guynemerkliekske), Rik Vanoverberghe (Davidsfonds Poelkapelle), Linda Bekaert (Femma Langemark), Eva Bentein (Femma Madonna), Elien Lahoutte (Gezinsbond Bikschote), Herman Vannieuwenhuyse (Gezinsbond LangemarkPoelkapelle), Greet Gaeremynck (KVLV Bikschote), Mieke Deraedt (KVLV Langemark), Karin Ghequire (kvlv Poelkapelle), Doris Dereyne (KVLV Sint-Juliaan), Eric Cappan (KWB Langemark), Wim Ameloot (Landelijke Gilde Bikschote), Ludwig Ceenaeme (Landelijke Gilde Poelkapelle) Jacqueline Mostaert (Okra Bikschote), Robert De Wandel (Okra Langemark), Willy Terryn (Okra Poelkapelle), Francky Barbier (S-Plus), Leen Huyghe (VABS Langemark), Marnix Desimpel (Velt Westland), Colette Descheemaeker (Vief Langemark-Poelkapelle), Rita Carron (Viva Crea) Luc Callewaert (Toneelvereniging t Schijnwerpertje), Sabine Vermeersch (Markant), Ann top (Natuurpunt Westland), Heidi Van Zele (Tuinhier Langemark- Poelkapelle) Isabelle Hoflack (Koninklijke toneelvereniging De sint-jansgilde), Johan Kimpe (Algemeen boerensyndicaat), Walter Fieuw (Bond Derde leeftijd Madonna), Willy Vandewalle (Bond Derde leeftijd Sint-Juliaan), Martine Pattou (Curieus), Petra Debeer (Femma Poelkapelle), Ghislain D hallewin (Landelijke gilde Langemark), Lampaert Gerard (NEOS), Bert Lemahieu (Wijngilde) 1 Cultuurprijs 1.1 Inhoudelijke opmerkingen reglement Algemeen principe: geen opmerkingen

2 De kandidatuur: Opmerkingen over mensen die niet in de gemeente wonen. Deze zin wordt anders omschreven. De kandidaten moeten actief betrokken zijn in het culturele leven van Langemark-Poelkapelle. We willen hiermee vermijden dat mensen die bv al heel veel voor de gemeente hebben gedaan op vlak van cultuur maar hier niet wonen geen kans maken op de cultuurprijs. De jury: Het aantal wordt behouden, er was een voorstel om dit naar 6 te herleiden, maar we behouden toch de 8 juryleden. De deskundige Cultuur maakt ook deel uit van de jury zonder stemrecht. De stemprocedure: Er kwam een voorstel om bij gelijkstand nog een tweede stemronde te organiseren en dan pas de voorzitter als doorslaggevende stem te gebruiken. De omschrijving van de jury behoudt zich het recht om de cultuurprijs niet toe te kennen wordt beter omschreven. De prijs: geen opmerkingen. De timing: bij de uitreiking houden we natuurlijk rekening met wanneer de persoon die gewonnen heeft aanwezig kan zijn. 1.2 Planning Cultuurprijs Het reglement op schepencollege brengen en agenderen op de gemeenteraad van 17 december Na goedkeuring op college en gemeenteraad wordt een oproep verstuurd naar de leden van de cultuurraad. Jury wordt geloot uit de aanwezige verenigingen op deze algemene vergadering. Kandidaten binnen tegen 31 januari Jury komt samen om de winnaar te stemmen. Kijken in de planning in 2019 om de prijs uit te reiken. 2 Adviesvragen straatnamen 2.1 Korenbloemstraat In het verlengde van de Boterbloemstraat, op de voormalige site van Vanderjeugt, wordt door Hectaar een groepsbouwproject gerealiseerd dat bestaat uit 8 eensgezinswoningen. Op de huidige nummering van de bestaande woningen in de Boterbloemstraat kan er niet logisch verder genummerd worden. Om niet te hernummeren, wordt voorgesteld om het project een aparte straatnaam te geven. De bestaande straatnamen verwijzen allemaal naar veldbloemen. Het college stelt voor om de straat Korenbloemstraat te noemen. De cultuurraad is akkoord met dit voorstel.

3 2.2 Toontjesweg In de Sint Juliaanstraat, net voor het kruispunt met de Zonnebekestraat komt een verkaveling van 14 woningen. Hiervan worden 4 woningen via de bestaande Sint Juliaanstraat ontsloten, de overige 10 zijn bereikbar via een nieuwe ontsluitingsweg. In de Sint Juliaanstraat heeft de laatste woning voor de verkaveling nr. 53. De eerst volgende woning is nr. 65. Aangezien er slechts 5 tussenliggende nummers voorzien zijn, wordt voorgesteld om de 4 woningen langs de bestaande Sint Juliaansstraat de nummers 55, 57, 59 en 61 te geven en de nieuwe ontsluitingsweg een nieuwe straatnaam te geven. Het college stelt Toontjesweg voor als voorlopige naam. De cultuurraad is akkoord met dit voorstel. 2.3 Site Vanhaelewyn Voor een nieuwe verkaveling in Langemark waar vroeger de Site Vanhaelewyn (Coachpartners) en Verhuur Naeyaert gelegen was komt een nieuwe verkaveling van 34

4 woningen. De verkaveling zal toegankelijk zijn via de Blikstraat en hoeft dus geen bloemennaam te zijn. Vanuit de cultuurraad zijn er twee voorstellen: Camp d Auvours die verwijst naar de noodwoningen die tijdens de wederopbouw na WO1 gebouwd werden op die locatie in de Zonnebekestraat. Mensenrechtenstraat die verwijst naar het 70 jarig bestaan van het ondertekenen van het verdrag van de mensenrechten. De gemeente Langemark-Poelkapelle zou hiermee een voorbeeld kunnen zijn voor andere gemeenten en maakt hiermee ook een statement. Het zou ook een mooi en definitieve herinnering zijn aan wakker voor vrede. De cultuurraad geeft positief advies voor de mensenrechtenstraat. 2.4 Project de Mandel straatnaam wilgenlaan/eikenlaan De projectzone gelegen in de Hooyaardwijk willen we een nieuwe straatnaam toekennen. Het project bestaat uit 14 huurwoningen van De Mandel. Momenteel staan er 8 bejaardenwoningen die afgebroken zullen worden. Een naam van een boom past hier in het geheel (bijvoorbeeld de populier) genoemd naar de hoge rij populieren die het kerkhof ontsluiten. Huidige situatie:

5 Nieuwe situatie: De cultuurraad doet geen voorstel van naam omdat ze mening zijn dat hier geen nieuwe straatnaam nodig is en dit kan opgelost worden door te hernummeren. Voor de 4 adviesvragen wordt een advies geschreven en doorgestuurd naar dienst Ruimtelijke Ordening.

6 3 Projectsubsidie Cultuur Sinds 2009 werd een projectsubsidie Cultuur in het leven geroepen. De laatste aanvraag van de projectsubsidie dateert van Naar aanleiding van de vraag op de cultuurraad wie wel en geen projectsubsidie heeft gekregen en waarvoor dit dan kan dienen hierbij een overzicht: Jaar Aanvrager Project Subsidie 2011 De maatjes van Celten 75 jaar 327 toegekend De Trimard Madonnaparochie 2011 Davidsfonds Memorial Concert 1000 toegekend Poelkapelle 2011 Curieus Dromen van rozen 300 toegekend 2011 Jh De Flodder 26 jarig bestaan Niet goedgekeurd de Flodder 2012 Fedasil Fedival 1000 toegekend 2012 Curieus Neuzen in Niet goedgekeurd Langemark- Poelkapelle 2014 Curieus Cellosuites Bach 1000 toegekend 2015 Jh De Flodder Optredens 1000 toegekend Cellosuites Bach 2015 Vredeswakes Flashmob vredeswakes nav gasaanvallen 1000 toegekend Het reglement en aanvraagformulier wordt aan iedereen bezorgd in de bundel. Voorwaarden (zie uitgebreid in reglement) - Alle gemeentelijke verenigingen aangesloten bij cultuur of jeugdraad kunnen aanvragen. - Het project is uitzonderlijk en gemeenschapsvormend. - Origineel, overstijgt de normale werking. - Cultureel project zijn met betrekking tot Beeldende kunst, cultureel erfgoed, letteren en taal, muziek, podiumkunsten, volksontwikkeling. - Geen winstoogmerk 2 indienmomenten: Culturele initiatieven tussen 1 juli en 31 december 2019 aanvraag voor 15 maart 2019 Culturele initiatieven tussen 1 januari en 31 juni 2020 aanvraag voor 15 september 2019 Maximum 1000 per project.

7 4 Recyclagepark voor verenigingen Erkende verenigingen die actief zijn op het grondgebied van Langemark-Poelkapelle kunnen toestemming vragen aan het gemeentebestuur om net als gezinnen een vrijstelling te krijgen. Een badge kan aangevraagd worden aan de milieudienst en kost 5. Online aanvragen kan ook. Wel met voorwaarden: 4.1 Verenigingen met een vast lokaal Krijgen vrijstelling voor afval van de oranje groep van kg per jaar - net zoals de gezinnen Voorwaarden: o actief op het grondgebied van de gemeente o College van burgemeester en schepenen: toestemming vrijstelling o College van burgemeester en schepenen: jaarlijkse vaststelling lijst op basis van de ledenlijst Vrijstelling van kg gaat telkens in op 1 januari en is niet overdraagbaar naar volgend jaar 4.2 Verenigingen zonder een vast lokaal Betalen afval uit de oranje groep vanaf de eerste kg net zoals KMO s en zelfstandigen (aanvoer van vergelijkbare bedrijfsafvalstoffen) Aanvoer: o aanmelden met badge en eid o afwegen per afvalstof o altijd over de weegbrug ook met enkel afval uit groene groep 5 Meerjarenplan 5.1 MJP Op de vorige cultuurraad werd gevraagd om na te denken over het Meerjarenplan Omdat 2019 een planningsjaar wordt en we graag met de cultuurraad onze stempel willen zetten op cultuur stellen we een werkgroep samen om te brainstormen over Cultuur in Langemark-Poelkapelle. Guido Jerusalem, Rik Vanoverberghe en Colette Descheemaker stellen zich kandidaat om deel uit te maken van de werkgroep.

8 Andere verenigingen mogen zich ook nog kandidaat stellen. Eerste overleg in de loop van Denktank Zalen en Lokalen Ook willen we een aparte werkgroep samenstellen om na te denken over de zalen en lokalen van de gemeente. De coördinator van Team ontspannen en de deskundige cultuur maken deel uit van deze werkgroep. De zaalverantwoordelijken worden betrokken bij het overleg omdat zij het best zicht hebben op de gebruikers en de werking. Van de verschillende adviesraden worden mensen gevraagd om ook in deze werkgroep te zetelen. Volgende mensen stellen zich kandidaat: Doris Dereyne, Ludwig Ceename, Wim Ameloot, Guido Jerusalem, Francky Barbier, Marnix Desimpel, Eva Bentein (onder voorbehoud) en Peter Peene. 6 Evaluatie Cultuurraad We vragen aan ieder lid van de cultuurraad om vanuit zijn of haar vereniging na te denken over de werking van de cultuurraad. Dit op een redelijk eenvoudige manier: 3 sterke punten Wat moet blijven? 3 zwakke punten Wat moet anders? Het is de bedoeling dat we deze ingevulde documenten op een volgende algemene vergadering overlopen en bespreken. Op basis van deze inventaris kan de raad overleggen over een aantal dringende werkpunten, en kan de raad voor deze knelpunten een oplossing of verbetertraject uitdenken. De sterke punten/troeven kunnen extra in de verf gezet worden. Document als evaluatie in bijlage. Dit document mag g d worden of binnengebracht in het gemeentehuis. 7 Save the date Een greep uit de activiteiten van Team Ontspannen (Jeugd, Cultuur, Sport, Toerisme) Alle activiteiten voor 2019 zullen terug te vinden op de website van Langemark-Poelkapelle. Hierbij een greep uit het assortiment. Gin Belet huiskameroptredens (februari - mei oktober- november) Lakosta, Bakelandtloopcriterium, sportshow

9 Weekend 8 februari: 2 de Bierquiz en voorstelling boek Georges Vandromme Zondag 28 april Erfgoeddag thema ambachten Tentoonstellingen: Kurt Talloen, Ann-Elise Lietaert, Vertelweek voor kinderen tijdens de paasvakantie Voorleesactiviteiten, lezingen, 8 Rondje van de verenigingen De meeste verenigingen zijn volop bezig met het maken van hun jaarprogramma. De meeste activiteiten zijn voornamelijk gericht naar eigen leden. Hieronder een greep van de activiteiten die naar iedereen gericht zijn Datum Vereniging Activiteit Kunstkring Kunst in de kerk november 1 en 2 Verschillende verenigingen Kerstmarkt WZC De Boomgaard december 19 december Wakker voor Vrede Warmste Café in WZC De Boomgaard 23 december Davidsfonds Poelkapelle, Femma en KVLV Kerstconcert in de kerk in Poelkapelle met Kandoris en Guynemerkliekske 28 december Davidsfonds Langemark Wim speelt na de oorlog Nog te bepalen Vief Langemark-Poelkapelle Cursussen smartphone en fotografie Nog te Okra Langemark Lezing over beter slapen bepalen 1 maart KVLV Langemark Lichtjestocht 11 mei Harmonie St Cecilia Concert thema Fantasie 6 juli Gezinsbond LangemarkPoelkapelle Picknick in Poelkapelle aug VABS Langemark Trekker Trek Zomer S-Plus 14 fietstochten Nog te Celten de Trimard Gaat naar Nord Pas-de-Calais bepalen Nog te bepalen Verenigingen Bikschote t is te doene in Bikschote 9 Volgende Cultuurraad Nog te bepalen voor 2019

Verslag Algemene vergadering Cultuurraad Maandag 19 maart u30 Raadzaal De Bron in het gemeentehuis

Verslag Algemene vergadering Cultuurraad Maandag 19 maart u30 Raadzaal De Bron in het gemeentehuis Cultuurraad Langemark-Poelkapelle Voorzitter Peter Peene Kasteelstraat 1-8920 Langemark-Poelkapelle tel 057 49 09 45 - cultuur@langemark-poelkapelle.be www.langemark-poelkapelle.be Verslag Algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Cultuurraad Maandag 20 maart u30 Raadzaal De Bron in het gemeentehuis

Verslag Algemene vergadering Cultuurraad Maandag 20 maart u30 Raadzaal De Bron in het gemeentehuis Cultuurraad Langemark-Poelkapelle Voorzitter Peter Peene Kasteelstraat 1-8920 Langemark-Poelkapelle tel 057 49 09 45 - cultuur@langemark-poelkapelle.be www.langemark-poelkapelle.be Verslag Algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag Algemene vergadering Cultuurraad 19 april 2016

Verslag Algemene vergadering Cultuurraad 19 april 2016 Cultuurraad Langemark-Poelkapelle Voorzitter Peter Peene Kasteelstraat 1-8920 Langemark-Poelkapelle tel 057 49 09 45 - cultuur@langemark-poelkapelle.be www.langemark-poelkapelle.be Verslag Algemene vergadering

Nadere informatie

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard

Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard Reglement projectsubsidies voor de realisatie van culturele projecten van bijzondere en gemeenschapsvormende aard De raad, Gelet op het decreet d.d. 13 juli 2001 houdende het stimuleren van een kwalitatief

Nadere informatie

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring

GR Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring ^f4wï Langemark - PoelkapeSle Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 18 december 2017 Wonen - Woondienst 10 2017 GR 00171 Wijziging lokaal toewijzingsreglement voor ouderen - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

Jaarverslag Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2013 Milieuraad Langemark-Poelkapelle 1 INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad... 3 1.1. Statuten... 3 1.2. Huishoudelijk reglement... 3 1.3. Afsprakennota...

Nadere informatie

leden waarvan bestuursleden

leden waarvan bestuursleden AANVRAAGFORMULIER A BASISSUBSIDIE Alle Vleterse erkende socio-culturele verenigingen die een actieve en regelmatige culturele werking op het grondgebied van Vleteren, kunnen een jaarlijkse gemeentelijk

Nadere informatie

Schepen van cultuur 3 gecoöpteerde leden 2 afgevaardigde gemeentelijke diensten 1 afgevaardigden uit de gemeentelijke adviesraden

Schepen van cultuur 3 gecoöpteerde leden 2 afgevaardigde gemeentelijke diensten 1 afgevaardigden uit de gemeentelijke adviesraden ALGEMENE VERGADERING Verslag 24 januari 2007 Plaats: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Verslaggever: Cultuurcentrum Begin: 19.00 uur Einde: 21.00 uur lokaal 101/102 81 verenigingen, Schepen van cultuur

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 januari 2018 Algemeen Bestuur - Onthaal en Administratie 3 2018_GR_00015 Reglement feestmateriaal aanpassing - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving 9 2018_GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 20 september 2016 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Francky Barbier (SP.a), Ria Cools (KVLV), Franklin Kinget (Landelijke Gilde),

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Agenda College van burgemeester en schepenen

Agenda College van burgemeester en schepenen Agenda College van burgemeester en schepenen Datum 07-01-2019 Tijd 14:00-15:05 Locatie Voorzitter Omschrijving Schepenzaal Lukas Jacobs Algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Maarten De

Nadere informatie

GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN DE CULTUURVERENIGINGEN. (goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2010 )

GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN DE CULTUURVERENIGINGEN. (goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2010 ) GEMEENTE GEETBETS REGLEMENT VOOR SUBSIDIERING VAN DE CULTUURVERENIGINGEN (goedgekeurd door de gemeenteraad op 28 juni 2010 ) Artikel 1. Algemene bepalingen Het gemeentebestuur van Geetbets kan jaarlijks

Nadere informatie

Jaarverslag 2010. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag 2010. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Gemeentelijke adviesraad voor Milieu en Natuur Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2010 Milieuraad Langemark-Poelkapelle INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad...3 1.1. Statuten...3

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 9 november 2013 @ De Flodder + andere lokalen Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD. Art. 1 : het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD. Art. 1 : het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HOOFDSTUK I. DEFINITIE Art. 1 : het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar HOOFDSTUK II. BASISPRINCIPE Art. 2 : jaarlijks kent het

Nadere informatie

Jaarverslag 2012. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle

Jaarverslag 2012. Milieuraad. Langemark-Poelkapelle Jaarverslag 2012 Milieuraad Langemark-Poelkapelle 1 INHOUD 1. Reglementen m.b.t. de oprichting en werking van de milieuraad... 3 1.1. Statuten... 3 1.2. Huishoudelijk reglement... 3 1.3. Afsprakennota...

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 april 2014 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 december 2013 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Luc Maddelein, Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter

Nadere informatie

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger

Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger Reglement Cultuurprijs, prijs Cultuurverdienstelijke en prijs Cultuurvrijwilliger ALGEMEENHEDEN Artikel 1. Doel Met het uitreiken van de culturele prijzen wordt gestreefd naar de bevordering van het culturele

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD

SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD Subsidiereglement Cultuurraad Pagina 1 SUBSIDIEREGLEMENT CULTUURRAAD HOOFDSTUK I. DEFINITIE Art. 1 : Het werkingsjaar: is de periode van 1/5 tot en met 30/4 van het daaropvolgende jaar. HOOFDSTUK II. BASISPRINCIPE

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING VAN CULTUURSUBSIDIES VLETEREN

REGLEMENT INZAKE TOEKENNING VAN CULTUURSUBSIDIES VLETEREN REGLEMENT INZAKE TOEKENNING VAN CULTUURSUBSIDIES VLETEREN ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Het College van Burgemeester en Schepenen en de Gemeentelijke Adviesraad

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 17 mei 2011 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Ivan D Herck (ABVV), Freddy Wyffels (ACW), Greta Frans (compostmeester), Brigitte

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 mei 2017 Leven - Team Ontspannen 28 2017_GR_00083 Subsidiereglement voor jeugdverenigingen - nieuwe indiendatum - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 juni 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 29 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid

Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid ONTWERP Statuten Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid (Gemeenteraad 6 mei 2019) Art.1: Doelstelling van de Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid De doelstelling van De Stedelijke Raad voor Cultuurbeleid, afgekort

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 29 april 2019 Leven - Burgerzaken 25 2019_GR_00097 Begraafplaatsen - Wijzigen van het retributiereglement op de gemeentelijke begraafplaatsen - Goedkeuring

Nadere informatie

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten

Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be Bijzondere projectsubsidies socio-culturele projecten Artikel 1. Doelstelling en definitie Onder de hierna bepaalde

Nadere informatie

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten

Aanvraagformulier tot stedelijke ondersteuning voor culturele initiatieven en activiteiten Cel cultuurcoördinatie Dries Peeters Cultuurbeleidscoördinator Elisabethlaan 103 3200 Aarschot 016 63 02 80 dries.peeters@aarschot.be DP/CBC Voorbehouden aan de administratie 76230/332-02 Schepencollegebeslissing

Nadere informatie

Aanvraagformulier werkingssubsidie culturele verenigingen

Aanvraagformulier werkingssubsidie culturele verenigingen Vak voorbehouden aan dienst Cultuur: Datum van indiening:.. x... =.. Totaalbedrag subsidie:... Aanvraagformulier werkingssubsidie culturele verenigingen INDIENEN VÓÓR 30 SEPTEMBER Naam vereniging: Doel

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

Statuten gemeentelijke cultuurraad

Statuten gemeentelijke cultuurraad G E M E E N T E Hoofdstuk 1 Erkenning. T E R N A T Statuten gemeentelijke cultuurraad Artikel 1 De bestaande gemeentelijke cultuurraad wordt erkend als gemeentelijke adviesraad in uitvoering van het decreet

Nadere informatie

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011

Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 Subsidiereglement sociaal-culturele verenigingen en waardevolle culturele initiatieven Goedgekeurd in gemeenteraadszitting van 29 september 2011 De gemeente Kalmthout voorziet in een subsidiereglement

Nadere informatie

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013

Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Goedgekeurd in gemeenteraad van 31 januari 2013 Hoofdstuk 1: ERKENNING - ZETEL - DOEL Artikel 1: Het gemeentebestuur van Moorslede bevestigt de erkenning van de gemeentelijke jeugdraad Moorslede in uitvoering

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 28 augustus 2012 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Ivan D Herck (ABVV), Carlos Van Moeffaert (individueel geïnteresseerde), Freddy

Nadere informatie

ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN

ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN ERKENNING EN SUBSIDIËRING SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 2016 ERKENNINGSREGLEMENT SOCIO-CULTURELE VERENIGINGEN 1 ALGEMENE BEPALINGEN Het gemeentebestuur van Nijlen kan jaarlijks subsidies verlenen aan de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 december 2014

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 22 december 2014 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst _GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst _GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 19 december 2016 Wonen - Woondienst 17 2016_GR_00151 Reglement belasting op tweede verblijven - Ter beslissing Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010

Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Gemeentelijk reglement betreffende de erkenning en subsidiëring van cultureel en sociocultureel volwassenenwerk van 1 september 2010 Het subsidiereglement van de Gemeentelijke Culturele Raad Wichelen heeft

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 4 oktober 2014 @ Jeugdhuis De Flodder Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG DE PINTE 1. Oprichting Art 1. Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad

Nadere informatie

Algemene vergadering cultuurraad

Algemene vergadering cultuurraad Booischotseweg 1 2235 Hulshout Tel: 015 22 40 17 - Fax: 015 22 40 14 www.hulshout.be hulshout@bibliotheek.be VERSLAG Algemene vergadering cultuurraad Datum vergadering Woensdag 21 mei 2014 Aanwezig Hildegarde

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 28 november 2017 verslag Aanwezig: Francky Barbier (SP.a), Ria Cools (KVLV), Ivan D Herck (ABVV), Greta Frans (kringloopkracht), Franklin Kinget (Landelijke

Nadere informatie

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN

AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN sport formulier 14 AANVRAAG PROJECTSUBSIDIES SPORTEVENEMENTEN Dit formulier moet volledig ingevuld en met de gevraagde bijlagen terug bezorgd worden bij de gemeentelijke sportdienst, Snellegemsestraat

Nadere informatie

REGLEMENT STAD AALST WERKINGSSUBSIDIES VOOR DE CULTURELE EN SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN

REGLEMENT STAD AALST WERKINGSSUBSIDIES VOOR DE CULTURELE EN SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN REGLEMENT STAD AALST WERKINGSSUBSIDIES VOOR DE CULTURELE EN SOCIOCULTURELE VERENIGINGEN HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Binnen de perken van de daartoe in het budget van de stad Aalst goedgekeurde

Nadere informatie

Subsidiereglement socio-culturele verenigingen Laakdal

Subsidiereglement socio-culturele verenigingen Laakdal Subsidiereglement socio-culturele verenigingen Laakdal 23/09/2014 Gemeente Laakdal Kerkstraat 21 B-2430 Laakdal info@laakdal.be www.laakdal.be Cultuurdienst cultuur@laakdal.be 1 Algemeen Art. 1: Het college

Nadere informatie

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014

SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER AUGUSTUS 2014 SUBSIDIEAANVRAAG JEUGDHUIS DE FLODDER 1 SEPTEMBER 2013-31 AUGUSTUS 2014 AANVRAAGFORMULIER VOOR JEUGDSUBSIDIES Naam vereniging:... Wij, ondergetekenden Secretaris van de vereniging: en voorzitter van de

Nadere informatie

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010

Cultuurraad Sint-Martens-Latem. Algemene Vergadering augustus 2010 Cultuurraad Sint-Martens-Latem Algemene Vergadering 2010 27 augustus 2010 Agenda Overzicht werking 2009/2010 Cultuurcafés 2009/2010 Evaluatie Cultuurbeleidsplan WG Kunsten en Erfgoed Bezoek aan Deurle

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar)

Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Erkennen van een vereniging/particulier initiatief (kunstenaar) Wat is een erkenning? Wichelse verenigingen en particuliere initiatieven (kunstenaars) kunnen zich vanaf 2015 en om de 10 jaar door het gemeentebestuur

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 15 maart 2016 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Francky Barbier (SP.a), Sofie Butaye (De Bron vzw), Ria Cools (KVLV), Heidi Coppenolle

Nadere informatie

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN

GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN GOEDKEUREN VAN HET GEWIJZIGDE SUBSIDIEREGLEMENT VOOR PROJECTEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 30 april 2015 DATUM BESLISSING: 30 april 2015 DATUM BEKENDMAKING: 5 mei 2015 Artikel 1: het reglement

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 20 mei 2014 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Ria Cools (KVLV), Heidi Coppenolle (N VA), Jan Denys (SP.a), Walter Fieuw (Bond

Nadere informatie

Statuten ADVIESORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne

Statuten ADVIESORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Statuten ADVIESORGAAN gemeentelijk gemeenschapscentrum van Herne Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat de opdracht krijgt de inrichtende overheid bij te staan bij het beheer

Nadere informatie

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands

Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands Reglement voor de toekenning van de Cultuurprijs van de gemeente Sint- Amands 1. Inleiding Om de beoefening en de spreiding van cultuur in de gemeente Sint-Amands aan te moedigen en te bevorderen, besliste

Nadere informatie

VERSLAG gemeentelijke LANDBOUWRAAD. Van dinsdag 12 juni VERONTSCHULDIGD : Nollet Martine AFWEZIG :

VERSLAG gemeentelijke LANDBOUWRAAD. Van dinsdag 12 juni VERONTSCHULDIGD : Nollet Martine AFWEZIG : VERSLAG gemeentelijke LANDBOUWRAAD Van dinsdag 12 juni 2012 AANWEZIG : Vandepitte Marc Cloet Gerarda De Loof Ria Deltour Koen Deleu Marnik Glorieux Christiane Haghedooren Thomas Tommeleyn Luc Vanden Abeele

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 27 februari 2014 OPENBARE ZITTING

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 27 februari 2014 OPENBARE ZITTING UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE STAD TIENEN Zitting van 27 februari 2014 De zitting wordt geopend onder het voorzitterschap van de heer Marcel Logist. Zijn

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN

GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN GEMEENTELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DE SUBSIDIËRING VAN CULTURELE EN SOCIO- CULTURELE VERENIGINGEN Art. 1. Dit reglement regelt de subsidiëring van de culturele en socio-culturele verenigingen en bepaalt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement cultuurraad

Huishoudelijk reglement cultuurraad Huishoudelijk reglement cultuurraad Artikel 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: 1. organiek reglement: het organiek reglement van de cultuurraad van Berlare; 2. erkende en aanvaarde

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

Reglement culturele projectsubsidies Halle

Reglement culturele projectsubsidies Halle Reglement culturele projectsubsidies Halle artikel 1 Binnen de perken van het krediet dat elk jaar in de begroting wordt ingeschreven kunnen er subsidies verleend worden aan culturele projecten die het

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit

Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit Aanvraag projectsubsidies inzake samenleven in diversiteit DIS/APISID/09-04-2013 Dienst Internationale Samenwerking/Integratie Gemeenteplein 2, 8790 WAREGEM T 056 62 13 87 F 056 60 66 96 integratie@waregem.be

Nadere informatie

Langemark-Poelkapelle

Langemark-Poelkapelle Langemark-Poelkapelle Jeugdraad 22 maart 2014 @ Moeder Baekelandt Voorzitter Jeugdschepen Jeugdconsulente Chiro Lange Jo Chiro Ixagodo De Flodder Chiro-KSA Poelkapelle Moeder Baekelandt KLJ Langemark KSA

Nadere informatie

Algemene Vergadering ARC. Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30. Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker. Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida

Algemene Vergadering ARC. Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30. Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker. Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida Algemene Vergadering ARC Wanneer: woensdag 17 mei 2017 om 20u30 Waar: polyvalente zaal CC De Herbakker Aanwezig: zie aanwezigheidslijst Frida AGENDA 1. Goedkeuring vorig verslag (23-11-2016) 2. Kunstwerk

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 05.12.2013 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Regine VANWYNSBERGHE-ROORYCK,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie

Aanvraagformulier projectsubsidie integratie Aanvraagformulier projectsubsidie integratie In te vullen door de aanvragers 1. Vul hieronder enkele gegevens van je organisatie in: IBAN: B E - - 2. Vul hieronder enkele gegevens van de verantwoordelijke

Nadere informatie

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven.

Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. Gemeentebestuur Wevelgem Vanackerestraat 16 8560 Wevelgem Toelagereglement bijzondere projecten, jubilea, jaarfeesten en wijk- en buurtinitiatieven. HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1: Doel van de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Limburg Arrondissement Hasselt Gemeente Zutendaal UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van : 28 juni 2007 Aanwezig: Jos Beuls, burgemeester-voorzitter; Mannus Hermans, Marina

Nadere informatie

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1

Statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang 1 Gemeentelijke statuten Adviesraad Lokaal Overleg Kinderopvang Gemeente Brakel / Horebeke Hoofdstuk 1: oprichting Art.1 Er werd een adviesraad voor kinderopvang opgericht volgens het Besluit van de Vlaamse

Nadere informatie

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek

Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek Reglement van de cultuur- en erfgoedraad Glabbeek 2018-2025 ORGANISATIE Artikel 1. Oprichting De cultuur- en erfgoedraad heeft als opdracht het gemeentebestuur bij te staan en te adviseren bij het beleid

Nadere informatie

Cultuurraad Zottegem

Cultuurraad Zottegem Aanwezig: Cultuurraad Zottegem ---------------------------------- Verslag van de Algemene Vergadering van dinsdag 24 mei 2016 -----------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Gelet op de voorwaarden voor het oprichten van een adviesraad bepaald in artikel 200 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 2 juli 2014 Aanwezig: Wouter Beke, burgemeester-voorzitter; Erwin Van Pée, Marc Reynders, Guy Legein, Sara Verbeeck, Marleen Kauffmann, schepenen;

Nadere informatie

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld.

Na de einddatum worden de binnengebrachte documenten niet meer behandeld. 2016 2009 Kampioenenviering inschrijvingsformulier 27 mei 2016 Naam van de club : Ingevuld door : telefoonnummer verantwoordelijke: Zullen aanwezig zijn met: (aantal kampioenen) ( aantal personen in totaal)

Nadere informatie

Actiepunten: - Evie geeft de erkenning door aan de aanvragers en aan de zaalverantwoordelijken.

Actiepunten: - Evie geeft de erkenning door aan de aanvragers en aan de zaalverantwoordelijken. VERSLAG BEHEERRAAD SPORTRAAD 22 januari 2015 AANWEZIG : Filip Vandermeersch ( indoorsporten), Nadine Charles (schoolsporten),, Johan Vanysacker (Schepen van Sport), Rik Robaeys (voorzitter sportraad),

Nadere informatie

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN

Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) Gemeente Moorslede. STATUTEN Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1 De adviesraad LOK is een door het lokaal bestuur officieel erkende adviesraad, inzake kinderopvangmateries

Nadere informatie

Subsidiereglement Culturele verenigingen

Subsidiereglement Culturele verenigingen Subsidiereglement Culturele verenigingen HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN Artikel 1: Definities Cultuurvereniging: groepering van mensen die zich structureel en duurzaam heeft georganiseerd met als basisdoelstelling

Nadere informatie

Organiek reglement raad van bestuur GCA

Organiek reglement raad van bestuur GCA Organiek reglement raad van bestuur GCA Titel I: Opdracht raad van bestuur Artikel 1. Er wordt een raad van bestuur opgericht die als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van

Nadere informatie

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren.

De Adviesraad kan binnen de beperkingen van haar bevoegdheden, zoals bepaald in artikel 2, zelf initiatief nemen om een advies te formuleren. Gemeentelijk reglement Cultuurraad Stad Brussel Preambule Definities van de gebruikte termen: De Gemeenteraad: de Gemeenteraad van de Stad Brussel; Het College: College van Burgemeester en Schepenen van

Nadere informatie

Het Affligemse JeugdraadFundament

Het Affligemse JeugdraadFundament Het Affligemse JeugdraadFundament Statuten van de gemeentelijke jeugdraad Vastgesteld door de gemeenteraad tijdens de zitting van 11 juni 2013. Benaming en zetel Artikel 1. De jeugdraad van Affligem is

Nadere informatie

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP

CULTUURRAAD NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP 79 (1972-1973) - N 1 CULTUURRAAD VOOR DE NEDERLANDSE CULTUURGEMEENSCHAP ZITTING 1972-1973 1 MAART 1973 VOORSTEL VAN DECREET houdende inrichting en werking van de gemeentelijke culturele raden TOELICHTING

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Milieuraad Langemark-Poelkapelle

Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad Langemark-Poelkapelle Milieuraad van 19 september 2017 verslag Aanwezig: Marnix Desimpel (Voorzitter Velt Westland), Ria Cools (KVLV), Heidi Coppenolle (N-VA), Dries D Hallewin (Unizo), Ivan

Nadere informatie

Algemene Vergadering 29/03/2017

Algemene Vergadering 29/03/2017 Algemene Vergadering 29/03/2017 Agenda 1. Verwelkoming Presentatie Meerhout 2. Toelichting erfgoedcel k.erf: Nacht van het Kempens Erfgoed 3. Goedkeuring verslag vorige vergadering 4. Kasverslag 2016,

Nadere informatie

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de

Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de Subsidiereglement ten behoeve van het plaatselijk sociaal-cultureel werk Art. 1: Algemeen: Binnen de perken van het budget zoals opgenomen in de toelichting bij het budget -zoals goedgekeurd door de gemeenteraad-

Nadere informatie

VERSLAG gemeentelijke LANDBOUWRAAD. Van dinsdag 26 maart VERONTSCHULDIGD : Chris Geldof AFWEZIG :

VERSLAG gemeentelijke LANDBOUWRAAD. Van dinsdag 26 maart VERONTSCHULDIGD : Chris Geldof AFWEZIG : VERSLAG gemeentelijke LANDBOUWRAAD Van dinsdag 26 maart 2012 AANWEZIG : Vandepitte Marc Cloet Gerarda De Loof Ria Deltour Koen Deleu Marnik Glorieux Christiane Haghedooren Thomas Nollet Martine Tommeleyn

Nadere informatie

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten),

VERONTSCHULDIGD : Filip Vandermeersch (indoorsporten), Hilde Liefooghe (atletieksport), Mireille Crombez (parasporten), Verlag beheerraad sportraad 23 oktober 2014 AANWEZIG : Rik Robaeys (voorzitter sportraad), Rik Notredame (outdoorsporten), Marc Tourlousse (wielersporten), Nadine Charles (schoolsporten), Evie Beyers (sportfunctionaris),

Nadere informatie

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013

Gemeente Brakel Marktplein Brakel Huishoudelijk reglement Culturele raad Gemeenteraad 4 februari 2013 HUISHOUDELIJK REGLEMENT CULTURELE RAAD Titel 1: Grondslag Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de gemeentelijke culturele raad Brakel door het organiseren van de

Nadere informatie

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JONGERENFUIVEN

EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JONGERENFUIVEN EVALUATIEFORMULIER ONDERSTEUNING JONGERENFUIVEN Uiterlijk 80 kalenderdagen na de jongerenfuif dit document volledig ingevuld (incl. bijlagen) terugbezorgen aan Dienst Jeugd (Jeugdcentrum Rondpunt 26) DEEL

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN

REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN REGLEMENT VOOR DE ERKENNING EN DE SUBSIDIERING VAN DE CULTURELE EN SOCIAAL-CULTURELE VERENIGINGEN VAN LONDERZEEL ALGEMEEN Artikel 1: Algemene bepalingen Binnen de perken van de jaarlijks goedgekeurde begrotingskredieten

Nadere informatie

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN

ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN ORGANIEK REGLEMENT BEHEERSORGAAN BIBLIOTHEEK ALKEN Titel I: Opdracht Artikel 1. Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid (gemeenteraad en college van burgemeester

Nadere informatie