Sportcentrum Zaanstad Zuid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sportcentrum Zaanstad Zuid"

Transcriptie

1 Sportcentrum Zaanstad Zuid De nieuwbouw van sportcentrum Zaanstad Zuid is gebouwd in de wijk Poelenburg naast de parkzone aan De Weer. De stedenbouwkundige structuur tussen de groenzone aan de Weer en het water aan de M.L. Kingweg varieert van gesloten bouwblokken met grotendeels woningen en bedrijven en een meer vrijere indeling voor schoolgebouwen en religieuze functies. Het sportcentrum is gerealiseerd binnen hetzelfde bouwblok als de naastgelegen praktijkscholen Pascal-Zuid en De Faam. Beide gebouwen liggen dan ook aan hetzelfde schoolplein. De sporthal wordt overdag gebruikt door deze scholen en wordt dan onderverdeeld in drie zaaldelen. De dagentree voor de leerlingen ligt direct aan het schoolplein. In de avonduren en in het weekend zal de sporthal worden gebruikt door sport- en buurtverenigingen, die gebruik maken van de horecaruimte met dakterras, de vergaderruimte en de tribune voor 300 personen. De avondentree is gelegen aan de andere zijde; aan de doorgaande weg De Weer. De verandering in het gebruik tussen dag en avond is de basis van het concept. De routing vanuit de nevenentree aan het schoolplein en de hoofdentree aan de straat De Weer vormt de onderlegger van de ruimtelijke structuur.

2 De gemeente heeft voor dit project hoge ambities gesteld qua afwerking, uitstraling en duurzaamheid. Bij aanvang heeft de gemeente ons uitgedaagd om te komen tot een optimaal sportcentrum. Wij hebben er expliciet voor gekozen om de sporthal niet als gesloten doos te benaderen maar hebben onderzocht op welke wijze de sporthal kan worden geopend. Op strategische plekken is de sporthal geopend naar buiten toe waardoor de relatie met het publieke domein wordt aangegaan. Om op verschillende wijzen de interactie tussen gebouw en omgeving te laten zien is er een buitengevel ontworpen die op een subtiele wijze deze interactie kan bepalen. Een gevel van verticale polycarbonaat panelen is plaatselijk dicht, plaatselijk geperforeerd met gevelopeningen en is plaatselijk vormgegeven als opale dubbele huid. In de sporthal zijn op diverse posities raamopeningen gemaakt. Hoge ramen naar de lucht en lage ramen naar de aarde. Grote hoge ramen onder het plafond die het daglicht uit het noorden binnen brengen zijn voor het bewegingsonderwijs van grote toegevoegde waarde. Lage ramen tonen het gebruik van de sporthal naar buiten toe. De passanten buiten zien de benen van de sporters door de hal rennen, maar aan de binnenzijde worden de sporters niet verblind door tegenlicht bij het maken van het winnende doelpunt. Door de overhoekse positionering van de ramen wordt de sporthal tot in de buitenhoeken voorzien van daglicht. DETAIL In de wedstrijdruimte horen de binnenwanden vlak te zijn zodat sporters zich niet kunnen blesseren volgens de NOC-NSF normen. Ramen dienen aan de binnenzijde dan ook vlak in de gevel te liggen. Hiernaast wilden wij in het interieur geen kolommen in het zicht hebben, maar afgewerkte binnenwanden die de sfeer in de wedstrijdruimte bepalen en ook een rol spelen in de ruimte-akoestiek. Het totale gevelpakket is hiermee relatief dik geworden, omdat de kolommen aan de buitenzijde zijn voorzien van isolatie en een buitengevel en aan de binnenzijde zijn voorzien van een binnenafwerking van metselwerk of hout. Dit dikke gevelpakket hebben wij maximaal benut voor de dieptewerking. Bij het lage metselwerk ontstaan er hierdoor diepe negges, die de robuustheid van de gevel versterken. Bij het hoge polycarbonaat hebben wij een dubbele gevel toegepast die door verschil in translucentie en door de verschoven gevelopeningen in de avondsituatie maximaal wordt uitgenut.

3 De horeca, de wachtruimte en ook deels de sporthal zijn naar de straat en het park geopend, zodat de interne activiteiten zichtbaar worden voor de buurt en hiermee met name in de avonduren bijdragen aan de sociale leefbaarheid. De opale gevel toont in de avonduren de gezamenlijke activiteiten naar buiten en versterkt de uitstraling van de sporthal als verlicht baken voor de buurt. De gelaagde gevel zorgt er enerzijds voor dat de gymdocenten in de sporthal en het publiek op de tribune overdag wel een relatie hebben met buiten, qua uitzicht en daglicht, maar dat er geen direct zonlicht binnenvalt dat op andere tijdstippen hinderlijk is voor de sportverenigingen. Wedstrijdruimte: ramen op hoge en lage posities

4 Aan de binnenzijde is veel aandacht besteed om te komen tot een hoogwaardige afwerking. Toonaangevend voor de beleving in de sporthal is de toepassing van het houten dak dat in het buitenland is geproduceerd. Hierbij hebben wij gezocht naar een plafond dat als een egaal vlak wordt ervaren en is voorzien van een subtiel perforatiepatroon. Het constructieve houten dak dat tevens als plafondafwerking fungeert (ruwbouw = afbouw) is van grote toegevoegde waarde voor de beleving van sporters en publiek. Het perforatiepatroon geeft een genuanceerd beeld aan het enorme plafondvlak en de armaturen zijn in het lijnenspel opgenomen. De continuering van het houten plafond als houten wandafwerking leidt tot een eenduidig en rustig beeld. De onderverdeling in drie haldelen is hierbij in dezelfde wandafwerking meegenomen. Hiermee is de sporthal integraal ontworpen voor zowel wedstrijdgebruik als één grote ruimte en voor het schoolgebruik als drie kleinere haldelen. Het houten dak met plafond is een integrale oplossing en voorziet in de volgende functies: constructief dragend, geluidsabsorptie met perforaties, verlichting en esthetisch qua afwerking. ONTWERP & UITVOERING Fragment uit het Houtblad, geschreven door Hilde de Haan. Voor het plafond werd in het ontwerptraject gekozen voor open dak-elementen van Lignatur: een hol blok met aan de bovenzijde kruislaagshout, aan de onderzijde een akoestische plaat met perforatiepatroon, en binnenin een holle ruimte die deels is opgevuld met geluidsabsorberend materiaal. Tijdens de uitvoering heeft aannemersbedrijf Lokhorst onderzocht of zij zelf een vergelijkbaar element konden maken als het te importeren dakelement van Lignatur. Dat bleek niet helemaal het geval, maar ze kwamen wel in gesprek met Jongeneel Projecten. Dit bedrijf heeft toen, speciaal voor dit gebouw, dakelementen ontwikkeld die tenminste gelijkwaardig zijn aan wat de architect had gekozen maar nu op basis van kruislaagshout en Thickholz van het Oostenrijke bedrijf Binderholz. Lokhorst: De gelijkwaardigheid van de panelen werd ook bevestigd door akoestisch adviseur Peutz, nadat hij deze elementen had getest voor alle belangrijke geluidsfrequenties.

5 Paul Oerlemans, van Jongeneel, legt waarom de door hen ontwikkelde dakelementen de voorkeur kregen. Dimensies maar ook verbindingsmiddelen waren expliciet erop gericht dat bij dit gebouw een zeer snelle montage mogelijk werd. In één week zat het hele dak erop. Lokhorst verheldert met bouwfoto s hoe gewerkt is: De stalen portaalspanten van de zaal hebben een hart op hart afstand van circa 5,5 meter, en de dakelementen konden steeds drie tot vier spanten overspannen: circa 12 en circa 16 meter, bij 1,20 meter breed. Wat bijzonder goed beviel waren de weldoordachte verbindingen. Zoals de koppelbalken die, precies boven de stalen spanten, vanuit de zaal onzichtbaar blijven. Hierdoor loopt de dakvloer precies zoals de architect dat wilde schijnbaar naadloos achter de spanten door. Ook de planken die in dwarsrichting de verbindingsmiddelen vormen, blijven uit zicht, dankzij uitgefreesde schachten. En zelfs de lichtlijnen zijn volmaakt in de palen geïntegreerd, in verdiepte goten. De architecten waren niet direct voor deze oplossing gewonnen. Zij volgden uiterst kritisch waar deze afweek van het oorspronkelijke plan. Extra aandacht ging hierdoor naar de kleur: de architect had bepaald dat het vurenhout van het plafond en het berkentriplex van de wanden dezelfde tint moesten krijgen, white wash. Dat vergde vele proefstukken maar is uiteindelijk naar aller tevredenheid gelukt. Er bleef één punt over, waar hij letterlijk tot het gaatje ging om het oorspronkelijke ontwerp in ere te houden. Zijn zorg betrof de maat van de gaatjes in de perforatieplaten (de onderzijde van de dak-elementen). Deze de gaatjes hebben een belangrijke akoestische functie. Het geluid van de zaal gaat erdoor heen, en wordt dan gedempt in de holte daarachter die deels met houtwol is gevuld. Voor het akoestisch effect maakt de precieze grootte van die gaatjes niet veel uit, maar voor de architect luisterde dit nauw: hij stond erop dat ze vanaf de grond als gaatjes herkenbaar bleven. De doorsnede is nu 16 mm groot, en ze bewijzen zijn gelijk: dit geeft een fraaie textuur die met een egaler vlak niet was bereikt.

6 Het gebouw heeft een enorme maat en bij de beide entrees waar sporters, buurtbewoners en bezoekers het gebouw benaderen en binnentreden zijn er plaatselijk accenten gemaakt in hout. Hier wordt het gebouw kleinschaliger en meer toegesneden op de maat van de mens.

7 Dynamiek van het sporten Aan de binnenzijde in de gangen, horeca en kleedkamers is er gestreefd naar een interieur dat uitdaagt om te bewegen. Vloerpatronen en kunstwerken brengen de sporters in beweging, waarmee de warming up al is begonnen voor de kleedkamers.

8 Het concept dat is gebaseerd op het verschil tussen het dag- en avondgebruik was ook de onderlegger voor de gevelindeling. Aan de bovenzijde onthult de polycarbonaat gevel de sportactiviteiten en de buurtbijeenkomsten naar de buurt voor het avondgebruik. Aan de onderzijde is een grijs gekleurde steen toegepast waarachter de kleedruimtes en de ruimtes voor de scholen zijn geplaatst voor het daggebruik. DETAIL & PRODUCTONDERZOEK Voor het metselwerk is een licht gesmoorde steen toegepast die klamp is vermetseld in tegelverband. Speciaal voor dit project is de frog vervangen door een zelf ontworpen reliëf. Door dit reliëf verkrijgt de gevel meer textuur en een subtiel patroon van beschaduwing dat in contrast staat met de bovengelegen opale gevel van polycarbonaat. De vorm van het reliëf in de baksteen is door verschillende testen met de steenfabriek ontwikkeld. Het is een verdiept reliëf van twee ronde sparingen. Door deze sparingen ontstaat er een nieuw patroon over het gevelvlak dat de maat van de baksteen overstijgt. Bijzonder in de uitvoering is de integratie van een dubbele deur voor de containerberging die grotendeels onzichtbaar is opgenomen in het gevelvlak. Deze dubbele deuren zijn aan de binnenzijde als standaard massieve buitendeuren uitgevoerd. Aan de buitenzijde zijn er twee gelaste stalen frames voorzien van schoren die aan stalen kolommen in de spouw zijn bevestigd met uitgelegde scharnierpunten. De deur is hiermee bijna onzichtbaar opgenomen in het gevelvlak.

9 Citaat van de architecten over de ambities Centraal in ons denken bij het ontwerpproces staat het onderzoek naar de context en de textuur. Bij dit openbare sportcentrum bestemd voor sport- en bijeenkomstgebruik gaan wij bewust de dialoog aan met de omgeving. De transformatie tussen het gebruik van de dag en avond was hierbij het leidende thema dat ook heeft geleid tot de gevelindeling. Om de maat van dit gebouw te reduceren hebben wij met behulp van schaal, ritmiek en textuur gewerkt. Zowel voor de binnen- als de buitenzijde is er tot het kleinste schaalniveau ontworpen en is er specifiek productonderzoek gedaan. Het staalskelet gaf voldoende vrijheid om te komen tot de gewenste vormgeving met de twee diagonalen die de routing overdag voor de school en in de avond voor de sportverenigingen en de buurt begeleiden. Het houten dak is geïmporteerd en voorzien van een perforatiepatroon dat passend is bij deze schaal en beleving. De baksteen met het verdiepte relief van de twee ronde sparingen is specifiek voor dit project ontworpen en door middel van diverse testen ontwikkeld in samenwerking met steenfabriek Facade Beek. UArchitects, Eindhoven Architect eigenaren: Emile van Vugt & Misak Terzibasiyan

10 Duurzaamheid Het gebouw is constructief en brandtechnisch onderverdeeld in twee bouwdelen: de wedstrijdruimte met tribune en het hiernaast gelegen deel met kleedkamers en horeca. Waar de beide gebouwdelen tegen elkaar staan bevindt zich de ruggegraat van het gebouw met het hoofdtracee van alle installaties, meterkasten, de lift en de dakopbouw met de WTW unit Duurzaamheid was van belang gedurende het ontwerpproces waarbij sociale duurzaamheid centraal stond. De centrale warmte/koudeopwekking gebeurt door middel van een lucht/water warmtepomp, aangevuld met een hoogrendement CV-ketel om de piekvermogens op te vangen. Warmwater wordt opgewekt door de combinatie van zonnecollectoren, boilervat en een warmtewisselaar, aangesloten op de CV-ketel. Het gebouw is voorzien van vloerverwarming/vloerkoeling. Door het grote verwarmingsoppervlak vormt zich voor de sporters een aangenaam haltemperatuurprofiel. Daarnaast is de sporthal voorzien van gebalanceerde ventilatie met hoogrendement warmteterugwinning. De ventilatie is CO2 gestuurd. Dit nieuwe sportcentrum vormt een uitdrukking van de dynamiek van het sporten en versterkt de positie en betekenis van sport in de huidige samenleving.

Sportcentrum Zaanstad Zuid

Sportcentrum Zaanstad Zuid Sportcentrum Zaanstad Zuid Lagen van de luchtbel De nieuwbouw van sportcentrum Zaanstad Zuid is gebouwd in de wijk Poelenburg naast de parkzone aan De Weer. De stedenbouwkundige structuur tussen de groenzone

Nadere informatie

Sportcentrum Zaandam Zuid

Sportcentrum Zaandam Zuid Sportcentrum Zaandam Zuid De nieuwbouw van sportcentrum Zaandam Zuid is gebouwd in de wijk Poelenburg naast de parkzone aan De Weer. Het sportcentrum is gerealiseerd binnen hetzelfde bouwblok als de naastgelegen

Nadere informatie

buiten de regels sportcentrum zaanstad-zuid

buiten de regels sportcentrum zaanstad-zuid Voor het plafond is een ingenieuze oplossing bedacht op basis van kruislaaghout, met weldoordachte verbindingen. b innen de lijnen, buiten de regels sportcentrum zaanstad-zuid foto s: daan dijkmeijer aarle-rixtel

Nadere informatie

GEURST& SCHULZE 1. MFSA De Sportmotor Rotterdam

GEURST& SCHULZE 1. MFSA De Sportmotor Rotterdam MFSA De Sportmotor Rotterdam De MFA De Sportmotor in Rotterdam is een mooi voorbeeld van een maatschappelijk gebouw met een casco dat op diverse manieren kan worden ingevuld en worden aangepast. De multifunctionele

Nadere informatie

Brandweerkazerne Dordrecht

Brandweerkazerne Dordrecht opdrachtgever locatie ontwerp uitvoering functie Gemeente Dordrecht Leerpark, Dordrecht 2006 2010-2011 Brandweerkazerne Technische Dienst GHOR Leer- en werkplek Da Vinci College Brandweerkazerne Dordrecht

Nadere informatie

Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht

Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht Multifunctionele accommodatie De Kruidentuin, Barendrecht Programma Basisschool, kinderopvang en BSO, sportzaal, balletzaal, wijkteams, Centrum Jeugd en Gezin Locatie Barendrecht Setting Groen-stedelijk

Nadere informatie

Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven

Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven DIRK ROOSENBURG PUBLIEKSPRIJS 2013 herbestemming Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven In november 2012 is de gerestaureerde en herbestemde Pastoor van Arskerk in Eindhoven in gebruik genomen. Om de fraaie

Nadere informatie

Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 100 jarige Ambachtsschool

Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 100 jarige Ambachtsschool Renovatie en nieuwbouw Rudolf Steiner College Rotterdam Een duurzame redding van de 00 jarige Ambachtsschool Entreevide met bestaande trap. Gerenoveerde vleugel met hoofdentree aan de Tamboerstraat. Klassiek

Nadere informatie

Kloostergang met krokodillenhuid

Kloostergang met krokodillenhuid Kloostergang met krokodillenhuid De anier -70 sociale huurappartementen Den Haag van Herk De Kleijn Schroeder & de Jong architecten bv lid N Groenhoedenveem 22 1019 L msterdam 020-4185131 www.hksj.nl info@vanherkdekleijn.nl

Nadere informatie

CIRCULAIRE SPORTHAL Wageningen met de thema s full-electric en circulair

CIRCULAIRE SPORTHAL Wageningen met de thema s full-electric en circulair Duurzaam en multifunctioneel Aan de westrand van Wageningen, tussen de Marijkeweg en Lawickse Allee, is een nieuwe, duurzame sportaccommodatie gerealiseerd Zuiver bouwvolume Alle functies zijn compact

Nadere informatie

S E C O N D S K I N SECOND SKIN

S E C O N D S K I N SECOND SKIN SECOND SKIN Dit ontwerp komt voort uit het concept om een traditioneel bouwvolume te combineren met een eigentijdse gevelindeling en een ruimtelijk interieur. Het traditionele bouwvolume van twee bouwlagen

Nadere informatie

Alleen al het feit dat de tandwielenfabriek er nog staat, zo midden in het oude centrum Amsterdam, maakt het gebouw bijzonder.

Alleen al het feit dat de tandwielenfabriek er nog staat, zo midden in het oude centrum Amsterdam, maakt het gebouw bijzonder. Alleen al het feit dat de tandwielenfabriek er nog staat, zo midden in het oude centrum Amsterdam, maakt het gebouw bijzonder. Een loods uit het begin van de 20e eeuw, met een zaagtanddak en bakstenen

Nadere informatie

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016

NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 NIEUWBOUW GYMZAAL SLAGHEKSTRAAT Rotterdam ARCHITECTUURPRIJS 2016 INLEIDING In de wijk Hillesuis zijn weinig sportvoorzieningen aanwezig. De capaciteit van de aanwezige sportzalen is onvoldoende. In het

Nadere informatie

Huis CB005 Een (buiten)gewoon rijtjeshuis

Huis CB005 Een (buiten)gewoon rijtjeshuis Huis CB005 Een (buiten)gewoon rijtjeshuis Met de ontwikkelingen in het Spoorzonegebied in Delft ontstaat een nieuwe woonwijk: Nieuw Delft. Eén van de buurten in Nieuw Delft is de Coendersbuurt, gekenmerkt

Nadere informatie

3 Basisscholen Getsewoud

3 Basisscholen Getsewoud 3 Basisscholen Getsewoud Basisscholen Getsewoud 3 scholen onder 1 dak Flexibiliteit Getsewoud is een grote nieuwbouwwijk in Nieuw Vennep, een onderdeel van de gemeente Haarlemmermeer. Het scholencomplex

Nadere informatie

IKC de Geluksvogel. Misak Terzibasiyan UArchitects

IKC de Geluksvogel. Misak Terzibasiyan UArchitects IKC de Geluksvogel Misak Terzibasiyan UArchitects In Maastricht zijn twee bestaande basisscholen gefuseerd tot één nieuwe school. Ze zijn naar een nieuwe locatie in dezelfde stad verhuisd. Er is voor

Nadere informatie

Zwaerdecroonstraat 38b ROTTERDAM

Zwaerdecroonstraat 38b ROTTERDAM Zwaerdecroonstraat 38b ROTTERDAM Vraagprijs: 435.000 k.k. MAARTENMakelaardij T 010 818 14 87 E maarten@maartenmakelaardij.nl Burgemeester Hoffmanplein 51 M 06 415 58 485 I www.maartenmakelaardij.nl 3071

Nadere informatie

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d

Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d Kavelpaspoort 22 kavels Harderweide d.d. 20-9-2017 Uitgangspunten bouwmogelijkheden gemeentelijke kavels: Hoofdgebouw dient gebouwd te worden in de voorgevelrooilijn (zie bijlage); De afstand tussen het

Nadere informatie

brede school en woningen de barrier eindhoven

brede school en woningen de barrier eindhoven brede school en woningen de barrier eindhoven Uitbreiding van monument de opbouw tot een brede school met peuterspeelzaal, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, buurtontmoetingscentrum met gymzaal

Nadere informatie

Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht

Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht Palet Multifunctioneel Centrum te Dordrecht Opdrachtgever: ProNet Projectontwikkeng BV te Dordrecht Ontwerp: 1993-1996 Realisatie: 1998-2000 Bruto vloeroppervlak: 3960 m2 Architectenmaatschap Groeneweg

Nadere informatie

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM

BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM BALBOAPLEIN, SCHOOL EN WONINGEN AMSTERDAM OMSCHRIJVING PROJECT BALBOAPLEIN Met de afbraak van de Joop Westerweelschool kwam er een bouwterrein vrij van ongeveer 100 bij 50 meter, gelegen tussen het Balboaplein

Nadere informatie

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel

Portfolio. Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Portfolio Architectenmarkt Capelle aan den IJssel Kavelwoning.nl de website met moderne zelfbouw woningen voor particulieren Kavelwoning.nl is opgezet door met als doel om het woningaanbod voor particulieren

Nadere informatie

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken

Het dozijn van Sluiseiland, Vianen. Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Juni 2018 Het dozijn van Sluiseiland, Vianen Beeldkwaliteitscriteria voor Sluiseiland in 12 afspraken Verschillende

Nadere informatie

// Project nieuwbouw. 18 // Bouwwereld. Tekstproductie Henk Wind // Fotografie Woodteq en Peter de Ruig // Tekenwerk Henk Heusinkveld

// Project nieuwbouw. 18 // Bouwwereld. Tekstproductie Henk Wind // Fotografie Woodteq en Peter de Ruig // Tekenwerk Henk Heusinkveld // Project nieuwbouw Tekstproductie Henk Wind // Fotografie Woodteq en Peter de Ruig // Tekenwerk Henk Heusinkveld De tafeltennishal is ondergebracht op de eerste verdieping. De houten wanden steunen wel

Nadere informatie

De titel van het project verklaart op een speelse manier wat de beleving en sfeer in het gebouw is. Ontmoeting en ontdekking spelen hier een belangrijke rol bij Situatie Aanzicht informele entree

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Sociaal huis MErksplas

Sociaal huis MErksplas Sociaal Huis Merksplas DE Omgeving 1 Zicht naar de kerk 2 Zicht over het kruispunt 3 Het oude gemeentehuis met plein 4 Koppeling oude en nieuwe gemeentehuis 5 Het nieuwe gemeentehuis met terras 6 Overkant

Nadere informatie

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n.

Helenusstraat 1 Almere Poort v.o.n. Helenusstraat 1 Almere Poort 379.000 v.o.n. algemene informatie plattegrond getekende impressies Deze brochure is met zorg samengesteld uit de beschikbare gegevens. Aan de opgegeven afmetingen en informatie

Nadere informatie

Hoendiep Meubelboulevard

Hoendiep Meubelboulevard Hoendiep Hoendiep Meubelboulevard Meubelboulevard Meubelboulevard Hoendiep bestrating gevelbeelden sfeerverlichting Vrolijk beleving indeling openbaar gebied Concept kleur & vrolijkheid Eenheid creëren

Nadere informatie

STADSVILLA VAN DER WINDT _ JANUARY 2014 _ OMA. STADSVILLA VAN DER WINDT Januari 2014 OMA

STADSVILLA VAN DER WINDT _ JANUARY 2014 _ OMA. STADSVILLA VAN DER WINDT Januari 2014 OMA STADSVILLA VAN DER WINDT _ JANUARY 2014 _ OMA STADSVILLA VAN DER WINDT Januari 2014 OMA 1-Relatie van de Stadsvilla met het bruggehoofd en de rooilijn De stadsvilla reageert op verschillende niveaus op

Nadere informatie

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam

Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Stadswoning Spoorpunt, Rotterdam Het interieur bij aanvang van het project in 2017. Gerealiseerd ontwerp in 2019: de keuken en de trap zijn in het hart van het huis gepositioneerd. In de eerste en tweede

Nadere informatie

Ketelhuis Ceres TU/e eindhoven

Ketelhuis Ceres TU/e eindhoven Ketelhuis Ceres TU/e eindhoven Het ketelhuis Ceres behoort tot de 1e generatie gebouwen op de TU\e campus en is cultuurhistorisch een van de meest kenmerkende gebouwen. Door de technische vooruitgang is

Nadere informatie

MOBIELE WANDEN SONICO. Espero mobiele wandsystemen

MOBIELE WANDEN SONICO. Espero mobiele wandsystemen MOBIELE WANDEN MOBIELE WANDEN SONICO De Sonico bestaat uit een aantal afzonderlijke panelen die opgehangen zijn aan een plafondrail en zo verschoven kunnen worden. Om een wand te vormen kunnen de panelen

Nadere informatie

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder

SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 bibliotheek Den Helder SCHOOL 7 BIBLIOTHEEK DEN HELDER van Veen Architecten en Mars interieurarchitecten Crooswijksesingel 50F 3034CJ Rotterdam www.vanveenarchitecten.nl

Nadere informatie

thema Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton

thema Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton 1 Prefab-betonconstructie met grote overspanningen en wandsparingen bij Brede School Duurstedelaan Utrecht Typisch staalontwerp omgezet in beton 66 ir. Rob Treels RC IMd Raadgevende Ingenieurs 1 De Brede

Nadere informatie

KLEUR- EN MATERIAALSTAAT APPARTEMENTEN

KLEUR- EN MATERIAALSTAAT APPARTEMENTEN EBBINGE KWARTIER BLOK GRONINGEN GEVELS Gevelmetselwerk Metselwerk Kleur 1: rood /oranje genuanceerd - positie / relief en verdeling en detaillering cf. geveltekening en details Kleur 2: antraciet / bruin

Nadere informatie

PROJECTDOCUMENTATIE DAAF GELUKSCHOOL, HAARLEM

PROJECTDOCUMENTATIE DAAF GELUKSCHOOL, HAARLEM PROJECTDOCUMENTATIE DAAF GELUKSCHOOL, HAARLEM Projectgegevens Naam project: Daaf Gelukschool Locatie: Albert Verweylaan 2, Haarlem Programma: VMBO-school met twee gymzalen Opdrachtgever: Dunamare Onderwijsgroep,

Nadere informatie

De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam

De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam De Hallen B5 CPO blok in 19e eeuwse gordel van Amsterdam Op de hoek van de Bilderdijkkade en de Kwakersstraat, vlakbij het voormalig tramdepot De Hallen in Oud-West, Amsterdam, staat Blok B5. Het gebouw

Nadere informatie

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ

POMPGEBOUW TAQ. Transformatie Pompgebouw TAQ POMPGEBOUW TAQ TRANSFORMATIE POMPGEBOUW STRIJP T, EINDHOVEN POMPGEBOUW TAQ Na de succesvolle herontwikkeling van Strijp S in Eindhoven is het nu de beurt aan Strijp T om getransformeerd te worden. Het

Nadere informatie

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou.

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou. KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou KHM26, noordzijde gezien vanaf het Pikmar KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou architect: FLATarchitects staalbouwer: C. de Wolff Konstruktiebedrijf BV aannemer:

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Havengebouw Elburg. De Opgave.

Havengebouw Elburg. De Opgave. De Opgave Net buiten het oude centrum van vestingstad op een prominente locatie aan de haven is het nieuwe sanitair- en havenmeestergebouw van gebouwd. Het gebouw vormt niet alleen het onderkomen van de

Nadere informatie

openbare ideeënprijsvraag t Vaneker Bouw natuurlijk je eigen Vrijheid

openbare ideeënprijsvraag t Vaneker Bouw natuurlijk je eigen Vrijheid openbare ideeënprijsvraag t Vaneker ouw natuurlijk je eigen Vrijheid Twents uiten 15 januari 2009 Twents uiten In het ontwerp van het Twents uiten zijn de kwaliteiten van exclusief wonen met veel privacy,

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw

fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw fundamentele verbetering voor grondgebonden woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO HET BESTE VAN TWEE WERELDEN De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer.

Nadere informatie

Kaaspakhuis Gouda. Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen. mei architects and planners

Kaaspakhuis Gouda. Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen. mei architects and planners Kaaspakhuis Gouda Transformatie van rijksmonument naar loftwoningen Kaaspakhuis Gouda een rijksmonument - onderging een spectaculaire transformatie. Naar ontwerp van Mei is in het hart van het gebouw een

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

BNTHMCRWL PALEISBRUG

BNTHMCRWL PALEISBRUG De Paleisbrug is een verhoogd park en voetgangers-en fietsbrug in één. De brug vormt een 250 meter lange verbinding over het spoor tussen het historisch centrum van s-hertogenbosch en het Paleiskwartier.

Nadere informatie

Protestantse gemeente Grote kerk

Protestantse gemeente Grote kerk Protestantse gemeente Grote kerk Analyse en voorlopig ontwerp door Margriet de Zwart Interieurarchitect 2017-04-21 Waterstaatskerk bouwjaar 1839-1841 Status Kerk en Rondeel rijksmonument Oude situatie:

Nadere informatie

Villa Lichtenberg. Coörporatie de OMbouw

Villa Lichtenberg. Coörporatie de OMbouw Villa Lichtenberg Coörporatie de OMbouw impressie interieur locatie op de berg De Villa Lichtenberg laat zien hoe sloopmateriaal voor bijna 100% ingezet kan worden voor een eigentijds ontwerp De coöperatie

Nadere informatie

Villa Kop-hals-romp Een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en architect.

Villa Kop-hals-romp Een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en architect. Villa Kop-hals-romp Een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en architect. Villa Kop-hals-romp Een intensieve samenwerking tussen opdrachtgever en architect. Op een prachtige plek tussen de Friese

Nadere informatie

rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision

rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision Sound and Vision rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Geluidsgolven zetten de lucht in beweging, weerkaatsen, worden versterkt of geabsorbeerd. Het gedrag van geluidsgolven bepaalt de akoestische

Nadere informatie

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219

contactadres: Joost Glissenaar email: jpcglissenaar@zonnet.nl telefoon: 0626490219 Cultureel Centrum CREA, Nieuwe Achtergracht 170, Amsterdam (www.crea.uva.nl) opdrachtgever; Universiteit van Amsterdam / CREA ontwerp: Joost Glissenaar, Amsterdam / architecten van Mourik, Den Haag projectarchitect:

Nadere informatie

Brandweerkazerne Wilrijk. Happel Cornelisse Verhoeven

Brandweerkazerne Wilrijk. Happel Cornelisse Verhoeven Brandweerkazerne Wilrijk Happel Cornelisse Verhoeven In Wilrijk wordt een nieuwe brandweerkazerne gebouwd. De brandweervoorpost is nodig om een gelijkwaardige dekking op het grondgebied van de stad Antwerpen

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving.

Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Beeldkwaliteitsplan Voormalige Eurobioscoop en omgeving. Inleiding De tender voor de voormalige Eurobioscoop heeft als doel de kwaliteiten van het bijzondere gebouw weer een rol te laten spelen in de nieuwe

Nadere informatie

Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie.

Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie. Uit de gesprekken met de aannemers is het volgende naar voren gekomen ten aanzien van de constructie. Algemeen: Op de tekeningen staat ook een aanbouw (bijkeuken) en veranda aan de achterzijde van de woning.

Nadere informatie

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou. Tim Piët & Jos Blom

KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou. Tim Piët & Jos Blom KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou KHM26, noordzijde gezien vanaf het Pikmar KHM26 vakantiewoning aan het Pikmar, Grou architecten: Jos Blom & Tim Piët staalbouwer: C. de Wolff Konstruktiebedrijf

Nadere informatie

SpeedRoof. Prefab and Industrial. By Lignostone. SpeedRoof B.V. Postbus 89 Mercuriusweg 3 9560 AB Ter Apel

SpeedRoof. Prefab and Industrial. By Lignostone. SpeedRoof B.V. Postbus 89 Mercuriusweg 3 9560 AB Ter Apel B.V. Postbus 89 Mercuriusweg 3 9560 AB Ter Apel By Lignostone tel: +31 (599) 584 344 fax: +31 (599) 584 096 speedroof@lignostone.com www.lignostone.com 2 3 Wij zijn een innoverend bedrijf dat actief is

Nadere informatie

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf

De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf De Spil Dorpshuis, sportzaal en burgerzaal te Bleskensgraaf Opdrachtgever: Gemeente Graafstroom Ontwerp: 200 Realisatie: 2006-2007 Architectenmaatschap Groeneweg & Van der Meijden Wijnstraat 112, 11 BX

Nadere informatie

Smakenboekje. 1 september 2018

Smakenboekje. 1 september 2018 Smakenboekje 1 september 2018 2 Inleiding variatie Variatie in in bouwbreedte Om u te helpen bij het maken van keuzes hebben de architecten van 19 Het Atelier uit Zwolle verschillende gevelstijlen uitgewerkt

Nadere informatie

BEELDKWALITEIT PIUSHOF. Stedenbouwkundig plan

BEELDKWALITEIT PIUSHOF. Stedenbouwkundig plan 1 / 11 2 / 11 BEELDKWALITEIT PIUSHOF Voor u ligt het beeldkwaliteitplan van Piushof. Dit betreft een woningbouwontwikkeling van 62 woningen die gelegen zijn in een groene setting. Voor deze nieuwe woningen

Nadere informatie

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13

VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 VOORONTWERP BENNEBROEKSTRAAT 11-13 41 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 42 Bennebroekstaat Bestaande situatie 1:200 1 43 Bennebroekstraat 44 Bennebroekstraat ALGEMEEN De school aan de Bennebroekstraat

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Grote verscheidenheid aan projecten in functie en omvang

Grote verscheidenheid aan projecten in functie en omvang Grote verscheidenheid aan projecten in functie en omvang Brede school Langedijk Ervaring met onderwijs en onderwijsgebouwen Brede School tzand Nominatie Scholenbouwprijs 2009 Kreileroord Brede school Klaverblad

Nadere informatie

Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld

Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld Het bouwproces van een nieuwe praktijk: een praktijkvoorbeeld Een tandartspraktijk verbouwen of een nieuwe praktijk opstarten doet u waarschijnlijk maar één keer. De bouw of verbouw van de praktijk speelt

Nadere informatie

BOUWHULPGROEP ACTIVE HOUSE Ontwerpen met specificaties

BOUWHULPGROEP ACTIVE HOUSE Ontwerpen met specificaties BOUWHULPGROEP ACTIVE HOUSE Ontwerpen met specificaties BOUWHULPGROEP: advies en architectuur Architectuur en stedenbouw: de bestaande stad Advisering: wijk- en locatieontwikkeling Innovatie: energie, milieu

Nadere informatie

SPORTCOMPLEX MIDDELSTUM

SPORTCOMPLEX MIDDELSTUM MAANDAG 7 APRIL 2014 WOENSDAG 11 JUNI 2014 STEDENBOUW & ARCHITECTUUR STEDENBOUW & ARCHITECTUUR Kenmerken locatie - rand van woonwijk, maar toch centraal en goed bereikbaar; - woonwijk met dorps en kleinschalig

Nadere informatie

Kade Noord. Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur

Kade Noord. Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur Kade Noord Concept Kade Noord Informatie document Kade Noord B.V. Leon Zondervan Architectuur 1 Plattegronden en aanzichten DO fase 1 2 Wijzigingen sinds eerste vo concept: Groene gevels niet meer alleen

Nadere informatie

STUDIO HELDERGROEN HAARLEM

STUDIO HELDERGROEN HAARLEM STUDIO HELDERGROEN HAARLEM titel opdrachtgever ontwerpteam programma oplevering Studio Heldergroen Droste silo Haarlem Heldergroen Eerlijke Communicatie Zecc Architecten, Heldergroen, Vrolijk Multifunctionele

Nadere informatie

#20. MAGAZINE OVER KERAMISCH BOUWEN

#20.   MAGAZINE OVER KERAMISCH BOUWEN #20 2015 www.wienerberger.nl MAGAZINE OVER KERAMISCH BOUWEN 24 SPORTCOMPLEX, GRONINGEN SPORTCOMPLEX, GRONINGEN 25 INDIRECT DAGLICHT DOOR BIJZONDERE GOLVENDE GEVEL Het inpassen van twee gymzalen in een

Nadere informatie

Beide verdiepingen van dit nieuwe hoofdkantoor bieden voldoende ruimte voor werknemers om te werken, verzamelen, te ontmoeten en ademen.

Beide verdiepingen van dit nieuwe hoofdkantoor bieden voldoende ruimte voor werknemers om te werken, verzamelen, te ontmoeten en ademen. Studio RIANKNOP, een in Amsterdam gevestigde studio voor interieurarchitectuur, ontwerpt uitgesproken interieurs. Sterk conceptuele ontwerpen die een verhaal vertellen waarin opdrachtgever, gebruikers,

Nadere informatie

inzending arc15 awards DETAIL vlotwatering brug

inzending arc15 awards DETAIL vlotwatering brug inzending arc15 awards DETAIL vlotwatering brug vlotwateringbrug programma Voetgangersbrug en habitat voor vleermuizen Locatie Monster / NL opdrachtgever Gemeente Wateringen spanwijdte 25 m constructie

Nadere informatie

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis

Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam. Licht en lucht in het Tuinstadhuis Stadsdeel Nieuw-West, Amsterdam Licht en lucht in het Tuinstadhuis Het Tuinstadhuis In het Tuinstadhuis, een naoorlogs kantoorgebouw aan het Plein 40-45, brengt Fokkema & Partners voor het Amsterdamse

Nadere informatie

fundamentele verbetering voor woningbouw

fundamentele verbetering voor woningbouw fundamentele verbetering voor woningbouw KanaalBreedPlaat gecertificeerd KOMO Het beste van twee werelden De KanaalBreedPlaat combineert het beste van de kanaalplaatvloer en de breedplaatvloer. De KanaalBreedPlaat

Nadere informatie

Aluminium gevelbekleding op maat.

Aluminium gevelbekleding op maat. 1 Aluminium gevelbekleding op maat. 2 Een gevel in aluminium past perfect in de hedendaagse architectuur met het veranderlijke reliëf en moderne uitstraling. 3 Geef je gebouw een moderne toets. Mato staat

Nadere informatie

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2

Houtwalhofjes. Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 74 75 Houtwalhofjes Amersfoort 177 grondgebonden woningen Vathorst Velden 2 opdrachtgever Heijmans IBC Vastgoedontwikkeling, Almere. supervisor Urbis bureau voor stadsontwerp, Rotterdam aannemer van Zwol,

Nadere informatie

Opgave Hoe ziet een gebouw eruit dat in de winter gesloten is en alleen tijdens het zomerseizoen wordt gebruikt?

Opgave Hoe ziet een gebouw eruit dat in de winter gesloten is en alleen tijdens het zomerseizoen wordt gebruikt? Ontwerptoelichting Datum: 05.05.2015 Strandwacht Nesselande Opgave Hoe ziet een gebouw eruit dat in de winter gesloten is en alleen tijdens het zomerseizoen wordt gebruikt? De seizoenen zijn daadwerkelijk

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma Pamaflex bouwelementen, ontwikkeld door Alpha Beton, houdt in het bijzonder rekening

Nadere informatie

parktheater eindhoven

parktheater eindhoven Renovatie en uitbreiding Stadsschouwburg Eindhoven Opdrachtgever Stadsschouwburg Eindhoven Opdracht 1999 Oplevering 2007 Bruto oppervlakte renovatie: 17000 m 2 - uitbreiding: 5100 m 2 Bouwkosten 26.170.000,-

Nadere informatie

Technische omschrijving woningen

Technische omschrijving woningen Technische omschrijving woningen Deze technische omschrijving woningen is een opsomming van te verwerken materialen, al dan niet met omschrijving van de kwaliteit, maar zonder bepalingen ten aanzien van

Nadere informatie

Buitenkozijnen Thema 3

Buitenkozijnen Thema 3 Buitenkozijnen Thema 3 Historie Gevelopeningen schijnen ontstaan te zijn toen een groepje ijverige bouwvakkers zichzelf ingemetseld had. Tot de dertiende eeuw was in ons land het aparte raamkozijn onbekend.

Nadere informatie

OO 1627 A. Open oproep 16 - BSBO De Bloesem, Sint-Truiden 24 maart 2009

OO 1627 A. Open oproep 16 - BSBO De Bloesem, Sint-Truiden 24 maart 2009 24 maart 2009 TIENSESTEENWEG (GEWESTWEG) doorrit brandweer 400 tuintjes, gras projectzone TRAP HALMAALWEG (gemeenteweg) HS CABINE situering van het schooldomein en inplantinsplan identiteit en ontsluiting

Nadere informatie

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54

17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 17002 NIEUWBOUW JAN VAN AVENNESSTRAAT 54 TOELICHTING AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNNIG 16.08.2017 mei architects and planners www.mei-arch.eu Bestaande situatie; hekwerk en wachtgevels zijn geen kwaliteit.

Nadere informatie

PROJECT DATUM WIJZ. DATUM PROJECTNR. DOC.NR. Westwijk - Vlaardingen A DO-800

PROJECT DATUM WIJZ. DATUM PROJECTNR. DOC.NR. Westwijk - Vlaardingen A DO-800 10 ONDERBOUW 13 Vloeren op grondslag (terreinverharding) Bestrating straatklinkers, in overleg met gemeente 20 BOVENBOUW 21 BUITENWANDEN Buitenwanden gevelsteen commercieel/plint - vlakvulling metselwerk

Nadere informatie

Periode januari 2014 tot met 20 september 2014

Periode januari 2014 tot met 20 september 2014 Periode januari 2014 tot met 20 september 2014 Basisschool Budschop ( Nederweert) Basisschool de Tweesprong (Nederweert-Eind) Voorgeschiedenis. De voormalige basisschool Budschop ligt in de kern van het

Nadere informatie

Anton Struikbuurt VO - update

Anton Struikbuurt VO - update Anton Struikbuurt VO - update Inbo voor De Alliantie // 13 maart 2015 BOE09651-018 Huidige situatie 02 Amsterdam Huidige plankaart 03 Amsterdam Verkavelingsvoorstel - oostelijke blokken 04 Amsterdam Impressie

Nadere informatie

CPO T STIJN DEURNE. 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR

CPO T STIJN DEURNE. 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR CPO T STIJN DEURNE 21 maart 2016 WORKSHOP 4 ARCHITECTUUR 46 50 50B 50B Molenstraat situatie optie 2 38 40 40 42 44 300m² A B C 48 48A 109 Hogeweg Hogeweg 1 112m² 10m² gemeenschappelijk 151m² fietshok 28m²

Nadere informatie

Aanleiding door de ordrachtgeverscombinatie

Aanleiding door de ordrachtgeverscombinatie MEMO Project: 200608 De Coronel ROC-locatie Hatertseweg Nijmegen Opdrachtgever: Opdrachtgeverscombinatie De Coronel vof Onderdeel: Beeldkwaliteitplan Datum: 30 oktober 2007 Door: Vera Yanovshtchinsky architecten

Nadere informatie

Wilhelminasluis. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam.

Wilhelminasluis. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam. Stedenbouwkundig plan en beeldkwaliteitsplan voor het sluizencomplex van Zaandam. De vernieuwing van de Sluis Op korte

Nadere informatie

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN

Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN Zwembad De Vijf Heuvels Potdijk 5 te Markelo BEELDKWALITEITPLAN colofon SAB Arnhem bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres: postbus 479 6800 AL Arnhem T (026) 3576911 F

Nadere informatie

EUROBIOSCOOP HILVERSUM

EUROBIOSCOOP HILVERSUM EUROBIOSCOOP HILVERSUM titel opdrachtgever projectteam bouwmanagement programma opdracht periode Herbestemming Eurobioscoop Hilversum Teus Kroon Marnix van der Meer, Redmer Weijer, Roy van Maarseveen,

Nadere informatie

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012

VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10. 25 april 2012 VOORONTWERP FLORIS VERSTERSTRAAT 10 25 april 2012 5 Floris Versterstraat 10 Bestaande situatie 1:200 BEGANE GROND EERSTE VERDIEPING 6 TWEEDE VERDIEPING DERDE VERDIEPING ACHTERGEVEL VOORGEVEL 7 Floris Versterstraat

Nadere informatie

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E

nieuwe ideeën voor oude gebouwen G R O U N D E D A R C H I T E C T U R E nieuwe ideeën voor oude gebouwen Woonwatertoren soest Woonwatertoren te Soest, Rijksmonument Woonwatertoren soest Exterieur Interieur Woonwatertoren soest Gevel stond op instorten Woonwatertoren soest

Nadere informatie

Waarom je laten beperken in je ontwerpmogelijkheden? De kracht van vrijheid. Architectonisch Beton

Waarom je laten beperken in je ontwerpmogelijkheden? De kracht van vrijheid. Architectonisch Beton Waarom je laten beperken in je ontwerpmogelijkheden? De kracht van vrijheid Architectonisch Beton De kracht van vrijheid Wie denkt dat beton saai en grijs is, heeft het mis. Beton is een uitdagend materiaal

Nadere informatie

WEST- TERSCHELLING. Brede school Beeldkwaliteitcriteria

WEST- TERSCHELLING. Brede school Beeldkwaliteitcriteria WEST- TERSCHELLING Brede school Beeldkwaliteitcriteria West Terschelling Beeldkwaliteitcriteria Brede School WEST- TERSCHELLING Brede school, Beeldkwaliteitcriteria West terschelling Brede school, Beeldkwaliteitcriteria

Nadere informatie

Projects & Specials. By SPINLIGHT SPINLIGHT. www.spinlight.nl. Spinnerstraat 13 7461 TV Rijssen. info@spinlight.nl. Contact. Website.

Projects & Specials. By SPINLIGHT SPINLIGHT. www.spinlight.nl. Spinnerstraat 13 7461 TV Rijssen. info@spinlight.nl. Contact. Website. Projects & Specials By Specials in Horeca te Rijssen Bij Restaurant t Brodshoes hebben wij voor onze klant enkele specials mogen maken met een mooi resultaat, waar we u graag deelgenoot van maken. Wilt

Nadere informatie

Fluor. Architectenbureau Paul de Ruiter

Fluor. Architectenbureau Paul de Ruiter Fluor Architectenbureau Paul de Ruiter Een dynamisch kenniscentrum De robuuste, aluminium gevelstructuur in combinatie met een contrasterend warm en aangenaam interieur kenmerkt het nieuwe kantoor van

Nadere informatie

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1

BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 BEELDKWALITEITPLAN DRIELANDEN WEST FASE 1 1 juli 2015 Doel In dit document worden de richtlijnen beschreven voor de vormgeving van de bebouwing in het stedenbouwkundig plan voor Drielanden west fase 1.

Nadere informatie

PORTFOLIO. Architectuurstudio PS Witte de Withstraat 2 6712 HC Ede tel: 06-52025313 info@peterspoelstra.nl www.peterspoelstra.nl

PORTFOLIO. Architectuurstudio PS Witte de Withstraat 2 6712 HC Ede tel: 06-52025313 info@peterspoelstra.nl www.peterspoelstra.nl PORTFOLIO Speelruimte en B.S.O. in een stedelijke omgeving Afstudeerproject AvB Arnhem 2008 projectnr. 08.026 Het ontwerp voor een openbare speelplek en een buitenschoolse opvang is gesitueerd in het Spijkerkwartier

Nadere informatie