rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek Sound and Vision"

Transcriptie

1 Sound and Vision rust en persoonlijke ruimte op elke werkplek

2 Geluidsgolven zetten de lucht in beweging, weerkaatsen, worden versterkt of geabsorbeerd. Het gedrag van geluidsgolven bepaalt de akoestische kwaliteit van een ruimte, gebaseerd op het samenspel van geluidsgolven, nagalm en geluidsabsorbtie.

3 Bouwkundige akoestiek ontwerpen bouwen aanpassingen achteraf Akoestiek volgens Sabine fysicus onderzoek geluidsgolven Akoestiek is niet het eerste waaraan gedacht wordt als een gebouw wordt ontworpen en gebouwd. Ten onrechte, want een goede akoestiek is één van de belangrijkste voorwaarden die een gebouw tot een prettige verblijfplaats maken. Interieurarchitecten en -ontwerpers houden dan ook steeds vaker al in een vroeg stadium rekening met de akoestiek. Dit voorkomt ongewenste en kostbare aanpassingen achteraf. Bouwkundige akoestiek is voor het eerst onderzocht door de fysicus Wallace Clement Sabine ( ), een pionier op dit gebied. Sabine toonde aan dat nagalm bepalend is voor de akoestiek van grote ruimtes en dat afhankelijk van de afmetingen en het gebruik van de ruimte, verschillende factoren van belang zijn om een goede akoestiek te realiseren. Inmiddels weten wij dat in omgevingen waar intensief wordt gewerkt door meerdere mensen, zoals kantoren, het vooral belangrijk is dat de nagalmtijd kort is, dat de spraakverstaanbaarheid goed is en dat er een hoge mate van akoestische privacy bestaat. Akoestische principes nagalm spraakverstaanbaarheid akoestische privacy In een kantoorruimte worden grote hoeveelheden geluid geproduceerd die blijven weerkaatsen tegen wanden en objecten in de ruimte totdat ze uitsterven. Dit verschijnsel wordt nagalm genoemd. Een lange nagalmtijd verslechtert de mate waarin mensen zichzelf verstaanbaar kunnen maken, de spraakverstaanbaarheid. Men is geneigd harder te gaan praten, wat alleen maar meer geluid in de ruimte brengt. Ook is het belangrijk dat een gesprek beperkt blijft tot de deelnemers, akoestische privacy. Met toepassing van de juiste akoestische elementen in een kantoorruimte kan veel bereikt worden. Geluidsgolven zetten de lucht in beweging, weerkaatsen, worden versterkt of geabsorbeerd. Het gedrag van geluidsgolven bepaalt de akoestische kwaliteit van een ruimte, gebaseerd op het samenspel van geluidsgolven, nagalm en geluidsabsorbtie.

4 In de architectuur van moderne kantoren zien we veel grote ruimten waarin meerdere mensen werkzaam zijn. Dit betekent dat er veel geluiden rondgaan, die al nagalmend een nadelig effect hebben op de concentratie, de spraakverstaanbaarheid en de productiviteit van de medewerkers.

5 Het nieuwe kantoor uit de cel flexibel open De grote ruimte nagalm lawaai spraakverstaanbaarheid Het kantoor verandert. Door de technologische vooruitgang en maatschappelijke veranderingen maakt het traditionele cellenkantoor steeds vaker plaats voor grote open ruimtes waarin veel mensen hun werkplek hebben. Dit biedt transparantie, ruimte, vrijheid en flexibiliteit. Ook het gebruik van materialen verandert. Om een transparant interieurbeeld te creëren wordt een modern kantoor veelal voorzien van grote raampartijen, hoge plafonds en harde vloeren. De keerzijde van dit alles is de kwaliteit van de akoestiek in een moderne kantoorruimte. Bellende collega s, ratelende printers, zoemende computers en druk tikkende medewerkers zorgen voor een grote hoeveelheid geluid. Hoe groter de ruimte, des te meer geluiden die langer in de ruimte aanwezig blijven. Al dit geluid moet ergens heen. Het moet worden geabsorbeerd om nagalm tot het juiste niveau te beperken en de spraakverstaanbaarheid en akoestische privacy van de werknemers te waarborgen. Akoestisch ontwerpen absorbtie akoestiek laat de ruimte zien Voor architecten en ontwerpers betekent dit dat het akoestische probleem niet langer kan worden genegeerd. De meest doeltreffende methode om geluid en vooral de hinderlijke nagalm uit een ruimte halen, is het absorberen van het geluid. Dit betekent dat een ruimte moet worden voorzien van geluidsabsorberende materialen om een goede akoestiek te verkrijgen. Voortman biedt deze mogelijkheid met Sound and Vision: geluidsabsorptie dichtbij de bron, geïntegreerd in het kantoorinterieur. In de architectuur van moderne kantoren zien we veel grote ruimten waarin meerdere mensen werkzaam zijn. Dit betekent dat er veel geluiden rondgaan, die al nagalmend een nadelig effect hebben op de concentratie, de spraakverstaanbaarheid en de productiviteit van de medewerkers.

6 Openheid, ruimte en transparantie, maar wél zonder overlast. Akoestiek kan niet langer genegeerd worden bij het ontwerpen en inrichten van moderne kantoorruimtes. Een ruimte met écht goede akoestische eigenschappen vereist meer dan tapijt en een geluidsabsorberend plafond. Het vraagt om een inrichting met Sound and Vision.

7 Het akoestische kantoor Vision breed scala Sound Sound and Vision staat voor een compleet programma aan fraai vormgegeven kantoormeubelen met uitstekende akoestische eigenschappen. De geluidsabsorberende schuifdeurkasten, bureauschermen. scheidingswanden en plafondelementen reduceren de geluidsoverlast in het moderne kantoor en zorgen voor een gevoel van beslotenheid in grote ruimtes. Kenmerkend voor het programma zijn ook de strakke vormgeving en het uitgebreide schema van op elkaar afgestemde kleuren, afwerkingen en structuren. Sound and Vision geluidsabsorptie dichtbij de bron Flexibel en veelzijdig kwaliteit duurzaamheid vrijheid De verticale vlakken van de Sound and Vision producten zijn voorzien van een perforatiepatroon. Hierachter is geluidsabsorberend polyesterschuim aangebracht, voorzien van een brandwerend en vuilafstotend vliesdoek. Het overgrote deel van de geluidsgolven wordt hierdoor geabsorbeerd. De akoestische eigenschappen van Sound and Vision zijn door het onafhankelijke adviesbureau Peutz onderzocht. In vergelijking met een normale kast is de geluidsabsorptie van de Sound and Vision akoestische schuifdeurkast in het spraakfrequentiegebied 3,5 maal hoger. Voortman als Nederlandse fabrikant maakt voor zijn producten uitsluitend gebruik van de beste grondstoffen en halffabricaten. Zoals voor alle andere producten van Voortman wordt ook voor Sound and Vision gebruik gemaakt van duurzame materialen als staal en hout. De Sound and Vision inrichtingslijn biedt kwaliteit, functionaliteit en flexibiliteit waardoor architecten en ontwerpers ongekende mogelijkheden kunnen toepassen bij het akoestisch verantwoord inrichten van kantoorruimtes. Rust, ruimte en transparantie maar dan wel zonder overlast. Akoestiek kan niet langer genegeerd worden bij het ontwerpen en inrichten van moderne kantoorruimtes. Een ruimte met écht goede akoestische eigenschappen vereist meer dan tapijt en een geluidsabsorberend plafond. Het vraagt om een inrichting met Sound and Vision.

8 Een strak vormgegeven meubellijn met uitstekende akoestische eigenschappen. Met Sound and Vision biedt Voortman een breed assortiment aan kasten, bureauschermen, scheidingswanden en plafondelementen dat medewerkers de gewenste privacy biedt en het geluidsprobleem eenvoudig oplost.

9 Akoestische Akoestische scheidingswanden en en bureauschermen en bureauschermen Hoe dichter geluidsabsorberende meubelen en elementen bij de bron worden geplaatst, hoe beter het effect is voor de akoestiek van de ruimte. Geluidsabsorberende materialen geïntegreerd in de werkplek, zoals scheidingswanden en bureauschermen, zijn dan ook uiterst effectief als het gaat om het beheersen van nagalm. Voortman biedt verschillende meubellijnen die gecombineerd met de Sound and Vision akoestische scheidingswanden en bureauschermen zorgen voor een optimale akoestische privacy. Akoestische Akoestische De Sound and Vision schuifdeurkasten hebben naast hun akoestische scheidingswanden scheidingswanden en en en bureauschermen eigenschappen ook een belangrijke functie als ruimtescheidend object. Zij zorgen voor beslotenheid zonder dat het gevoel van de ruimte wordt aangetast. De kasten zijn flexibel in te delen voor alle gewenste opbergmogelijkheden. en bureauschermen De Sound and Vision akoestische baffles zijn ontworpen om, opgehangen aan het plafond, geluidsgolven te absorberen en daarmee op smaakvolle wijze de taak van het oude systeemplafond over te nemen. De baffles zijn uiterst flexibel te plaatsen en zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, vormen en kleuren. Doordat ook bekabeling en verlichting in de baffles geïntegreerd kan worden, kan met behulp van dit product een strak interieurbeeld worden gerealiseerd. Een strak vormgegeven meubellijn met uitstekende akoestische eigenschappen. Met Sound and Vision biedt Voortman een breed assortiment aan kasten, bureauschermen, scheidingswanden en plafondelementen dat medewerkers de gewenste privacy biedt en het geluidsprobleem eenvoudig oplost.

10

Akoestische systemen.

Akoestische systemen. Akoestische systemen www.caparol.be CAPAROL AKOESTISCHE SYSTEMEN AKOESTISCHE SYSTEMEN CapaCoustic VEELZIJDIG EN EFFECTIEF Snel en eenvoudig naar een betere geluidskwaliteit Zoekt u naar een oplossing om

Nadere informatie

Naadloze akoestiek. OWAplan

Naadloze akoestiek. OWAplan Naadloze akoestiek OWAplan Naadloze akoestiek U weet als ontwerper dat steeds meer opdrachtgevers de voorkeur geven aan een naadloos plafond. En daar dient zich een dilemma aan. Hoe zijn een strakke vormgeving

Nadere informatie

Akoestische producten

Akoestische producten Akoestische producten Akoestische producten AtmR voert onder Private Label een eigen merk aan hoogwaardig gestoffeerde producten. In deze brochure een overzicht van alle standaard akoestische oplossingen.

Nadere informatie

ABSORLUX AKOESTISCHE OPLOSSINGEN. De hoogst haalbare absorptiewaardes en een verrijking van uw interieur

ABSORLUX AKOESTISCHE OPLOSSINGEN. De hoogst haalbare absorptiewaardes en een verrijking van uw interieur ABSORLUX AKOESTISCHE OPLOSSINGEN De hoogst haalbare absorptiewaardes en een verrijking van uw interieur Introductie Verwol Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider in systeemwanden, (systeem)plafonds,

Nadere informatie

Te beginnen bij de vloer

Te beginnen bij de vloer Akoestiek op de werkplek Te beginnen bij de vloer Bedrijven profiteren van tevreden, gezonde werknemers Elk jaar raken er duizenden werkdagen verloren als gevolg van ziekteverzuim, wat resulteert in verloren

Nadere informatie

Maat in kantoorinrichting

Maat in kantoorinrichting 6 Maat in kantoorinrichting W Z N O Een nieuw kantoor De ruimte waarin u wilt samenwerken. Met uw collega s, aan het bereiken van uw doelen, uw succes. Hierbij hoort een inspirerende werkplek, een meubel

Nadere informatie

VEILIG De stalen romp en deuren zijn inbraak- en brandvertragend. Hierdoor worden uw bezittingen veilig opgeslagen.

VEILIG De stalen romp en deuren zijn inbraak- en brandvertragend. Hierdoor worden uw bezittingen veilig opgeslagen. 2-STORE markant 2-STORE De Markant 2-Store schuifdeurkast zorgt voor een geordend en sfeervol kantoor. De geraffineerde perforatie van de schuifdeuren en de geluidsdempende foam leveren een belangrijke

Nadere informatie

Sound and Vision 160 cm breed

Sound and Vision 160 cm breed Akoestische schuifdeurkast Sound and Vision 160 cm breed Schuifdeurkasten Sound and Vision zijn ontwikkeld om in een multidisciplinaire omgeving te plaatsen. De maatvoering en de eventuele afwerking met

Nadere informatie

Duo werkplek schermen

Duo werkplek schermen Duo werkplek schermen De hedendaagse oplossing voor het werken in teamverband is de duowerkplek met akoestisch bureauscherm. De benodigde interactie tussen medewerkers versus de behoefte aan visuele afzondering

Nadere informatie

www.markantoffice.com 2-STORE markant office furniture MARKANT 2-STORE De Markant 2-Store schuifdeurkast zorgt voor een geordend en sfeervol kantoor. De geraffineerde perforatie van de schuifdeuren en

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Duo werkplekken. Hi Tee

Duo werkplekken. Hi Tee Duo werkplekken Hi Tee 5-2018 Duo werkplekken De hedendaagse oplossing voor productief werken is de duo werkplek. Het onderstel heeft een transparant karakter door toepassing van de open H-poten. De toepassing

Nadere informatie

AKOESTISCH COMFORT: EEN NOODZAAK!

AKOESTISCH COMFORT: EEN NOODZAAK! AKOESTISCH COMFORT: EEN NOODZAAK! HOE AKOESTIEK DE PRODUCTIVITEIT OP KANTOOR BEÏNVLOEDT Koen Wijgaerts - Martine Driesen VerV 15 maart 2018 GEZAMENLIJKE MISSIE 1. Welbevinden van mensen op het werk bevorderen

Nadere informatie

TOPLINE WOOD VENEERD ACOUSTIC WALL & CEILING PANELS

TOPLINE WOOD VENEERD ACOUSTIC WALL & CEILING PANELS TOPLINE WOOD VENEERD ACOUSTIC WALL & CEILING PANELS TOPLINE Super absorberende panelen Wanden en plafonds zijn essentieel voor akoestisch comfort. Bij toepassing van Topline kan de combinatie van reflectie,

Nadere informatie

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS

VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS VERWOL PREMIUM SPANPLAFONDS EXCLUSIEVE UITSTRALING, OPTIMALE GELUIDSABSORPTIE EN VOLLEDIGE ONTWERPVRIJHEID 2 Verwol Complete interieurrealisatie Verwol is opgericht in 1976 en uitgegroeid tot marktleider

Nadere informatie

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort.

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort. Akoestisch Comfort Visueel en akoestisch comfort. Akoestisch Comfort Swell Disq Desk Splitt Call Fuze Patch Tone Chat In-Zee. Visueel en akoestisch comfort. Wat doe je met een ruimte? Beter gezegd: wat

Nadere informatie

Markant MaX. Met MAX speelt Markant precies in op de behoefte van het moderne kantoor: een

Markant MaX. Met MAX speelt Markant precies in op de behoefte van het moderne kantoor: een MAX Markant MaX Met MAX speelt Markant precies in op de behoefte van het moderne kantoor: een gezonde en actieve werkomgeving. Om medewerkers zo productief, efficiënt en plezierig mogelijk te laten functioneren

Nadere informatie

Eenzijdig toegankelijke schuifdeurkast. Sound and Vision series 2.0

Eenzijdig toegankelijke schuifdeurkast. Sound and Vision series 2.0 Eenzijdig toegankelijke schuifdeurkast Sound and Vision series 2.0 20-2018 Eenzijdig toegankelijke schuifdeurkast Ruimte delen is het nieuwe opbergen - Sound and Vision series 2.0 schuifdeurkasten zijn

Nadere informatie

CREATIEF EN GELUIDSABSORBEREND

CREATIEF EN GELUIDSABSORBEREND PRIM 2 Prim Prim 3 PRIM Prim, van het woord prime, is een muzikaal interval tussen twee tonen, waarbij de prime de eerste zuivere toon is. Het woord komt van het Latijnse woord primus, dat eerste betekent.

Nadere informatie

Zit-Sta Duo werkplek. Hi Tee

Zit-Sta Duo werkplek. Hi Tee Zit-Sta Duo werkplek Hi Tee 2-2018 Zit-Sta Duo werkplek De hedendaagse oplossing voor gezond en productief werken is de Zit-Sta Duo werkplek. Het onderstel heeft een transparant karakter door toepassing

Nadere informatie

Hoe ontwerp je een concertzaal en popzaal ineen?

Hoe ontwerp je een concertzaal en popzaal ineen? Hoe ontwerp je een concertzaal en popzaal ineen? Onderwerp: Geluid, Ontwerpen Begrippen: Frequentie In een concertzaal is het erg belangrijk dat het geluid van het orkest overal in de zaal goed klinkt.

Nadere informatie

Vraag 1 Komt het voor dat jeopje werk met stemverheffing moet praten als je op één meter afstand van je collega staat?

Vraag 1 Komt het voor dat jeopje werk met stemverheffing moet praten als je op één meter afstand van je collega staat? Checklist Geluidshinder in de Kinderopvang Vraag 1 Komt het voor dat jeopje werk met stemverheffing moet praten als je op één meter afstand van je collega staat? Ja: ga naar advies 1 Nee: ga naar vraag

Nadere informatie

AKOESTIEK COMFORT GELUID ONDER CONTROLE. voor gebruikers architecten facilitair managers adviseurs eigenaren en beheerders vastgoed

AKOESTIEK COMFORT GELUID ONDER CONTROLE. voor gebruikers architecten facilitair managers adviseurs eigenaren en beheerders vastgoed AKOESTIEK COMFORT GELUID ONDER CONTROLE voor gebruikers architecten facilitair managers adviseurs eigenaren en beheerders vastgoed Wat is akoestiek weerkaatst geluid. De tijdsduur totdat geluid is uitgestorven

Nadere informatie

Nagalmproblemen in Sportaccommodaties. ing. T. Appeldoorn Acour Lawaaibestrijding B.V.

Nagalmproblemen in Sportaccommodaties. ing. T. Appeldoorn Acour Lawaaibestrijding B.V. Nagalmproblemen in Sportaccommodaties Door: ing. T. Appeldoorn Acour Lawaaibestrijding B.V. Inleiding: Sportaccommodatie zijn vaak ruimtes met zeer veel nagalm. Dit is de consequentie van het grote volume

Nadere informatie

FUNCTIONALITEIT & COMFORT VAN STOF: AKOESTIEK

FUNCTIONALITEIT & COMFORT VAN STOF: AKOESTIEK akoestiek FUNCTIONALITEIT & COMFORT VAN STOF: AKOESTIEK Stoffen van De Ploeg zijn ontworpen om bij te dragen aan een goede leef- en werkomgeving. Esthetiek, functionaliteit, comfort en duurzaamheid gaan

Nadere informatie

PLECTERE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN. studio petra vonk

PLECTERE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN. studio petra vonk PLECTERE AKOESTISCHE OPLOSSINGEN studio petra vonk WAT is en wat doet het PLECTERE is een object gemaakt van wollen viltstroken waarmee akoestische scheidingswanden en roomdividers gemaakt kunnen worden.

Nadere informatie

1. Geluidsabsorberende vrijhangende eilanden

1. Geluidsabsorberende vrijhangende eilanden 1. Geluidsabsorberende vrijhangende eilanden Het gebruik van vrijhangende eilanden geeft flexibiliteit en een veelvoud aan akoestische oplossingen voor een akoestisch ontwerp. Vrijhangende eilanden kunnen

Nadere informatie

Akoestische gordijnen

Akoestische gordijnen Akoestische gordijnen Akoestische gordijnen Met akoestische gordijnen kunt u ruimtes optimaliseren door de licht- en geluidsreflectie te controleren. In tegenstelling tot andere middelen voor geluidsabsorptie,

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

PR- R unner. Productoverzicht

PR- R unner. Productoverzicht PR- R unner Productoverzicht - Fotopanelen - Fotowanden - Walltex fotobehang - Scheidingswanden (gebogen & mobiel) - Deskdividers - Plafondelementen - LED plafonds-/wanden - Meubilair - Aluminium profielen

Nadere informatie

GEZOND EN FIT WERKEN

GEZOND EN FIT WERKEN MAX MaRKaNT MaX Met MAX speelt Markant precies in op de behoefte van het moderne kantoor: een gezonde en actieve werkomgeving. Om medewerkers zo productief, efficiënt en plezierig mogelijk te laten functioneren

Nadere informatie

Tweezijdig toegankelijke schuifdeurkast. Sound and Vision series 2.0

Tweezijdig toegankelijke schuifdeurkast. Sound and Vision series 2.0 Tweezijdig toegankelijke schuifdeurkast Sound and Vision series 2.0 21-2018 Tweezijdig toegankelijke schuifdeurkast Ruimte delen is het nieuwe opbergen - Sound and Vision series 2.0 schuifdeurkasten zijn

Nadere informatie

Last van galm? Een holle klank? Een echo?

Last van galm? Een holle klank? Een echo? Last van galm? Een holle klank? Een echo? Akoestische oplossingen die gegarandeerd werken! incatro.be Akoestiek verbeteren, met oog voor esthetiek Incatro is gespecialiseerd in ruimteakoestiek en geeft

Nadere informatie

Roldeurkast. ST en KS-PP

Roldeurkast. ST en KS-PP ST en KS-PP Roldeurkasten zijn veelzijdig toepasbaar, als functioneel opbergmeubel en voor een optimale invulling van de ruimte. De maatvoering en de eventuele afwerking met een topblad worden afgestemd

Nadere informatie

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort. Lees meer info op onze website

Akoestisch Comfort. Visueel en akoestisch comfort. Lees meer info op onze website Akoestisch Comfort Visueel en akoestisch comfort. Lees meer info op onze website www.meinema.nl Akoestisch Comfort Swell Disq Desk Splitt Call Fuze Patch Tone Chat Wat doe je met een ruimte? Beter gezegd:

Nadere informatie

Akoestiek. In stilte beter werken. Absorptiecoëfficient (%) D20/20 D20/50 D20/100 D40/20 D40/50 D40/ Frequentie (Hz)

Akoestiek. In stilte beter werken. Absorptiecoëfficient (%) D20/20 D20/50 D20/100 D40/20 D40/50 D40/ Frequentie (Hz) Akoestiek Akoestiek is de wijze waarop geluid zich in een ruimte verspreidt. Een goede akoestiek zorgt voor rust iets wat in een werkomgeving essentieel is. Het nieuwe werken is kostenefficiënt, inspirerend

Nadere informatie

MOBIELE WANDEN Sonico Visio Flexio Visio 100 Uno & Duplo Skyfold

MOBIELE WANDEN Sonico Visio Flexio Visio 100 Uno & Duplo Skyfold MOBIELE WANDEN MOBIELE WANDEN Mobiele wanden geven meerwaarde aan de beschikbare vierkante meters in interieurs. Met een uitgebreid programma mobiele wandsystemen heeft Espero altijd een passende oplossing

Nadere informatie

Hi Tee. Zit-sta bureautafel

Hi Tee. Zit-sta bureautafel Zit-sta bureautafel Het meubelprogramma Hi Tee biedt flexibiliteit als standaard voor elke werkplek. Het meubel is door een strakke en ingetogen detaillering moeiteloos in te passen in de architectuur

Nadere informatie

PRODUCTOVERZICHT. PR-Runner. Textielframes Behang Walltex Mobiele wanden Akoestische oplossingen Plafondelementen LED fotowanden

PRODUCTOVERZICHT. PR-Runner.  Textielframes Behang Walltex Mobiele wanden Akoestische oplossingen Plafondelementen LED fotowanden PRODUCTOVERZICHT Textielframes Behang Walltex Mobiele wanden Akoestische oplossingen Plafondelementen LED fotowanden ALUMINIUM PROFIELEN VOETEN Voet Ellips Voet Rechthoek Profielen/voeten Mobiele wanden

Nadere informatie

d MUTE serie Rust doet wonderen.

d MUTE serie Rust doet wonderen. dutchcreen d MUTE serie Rust doet wonderen. Akoestiek is het geluid dat wordt weerkaatst door de wanden van een ruimte. Hoe harder een wand hoe meer weerkaatsing [reflectie] in de ruimte plaatsvindt. Een

Nadere informatie

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270

METAGLAS. transparante oplossingen in glas en metaal. meer informatie. bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl. metaglas bv Postbus 270 meer informatie bel (0344) 750 400 of kijk op www.metaglas.nl metaglas bv Postbus 270 4000 AG Tiel T (0344) 750 400 info@metaglas.nl www.metaglas.nl twitter.com/metaglas www.linkedin.com/company/metaglas-b.v.

Nadere informatie

Best of both worlds! Licht & Akoestiek. Ir. Theodoor Höngens

Best of both worlds! Licht & Akoestiek. Ir. Theodoor Höngens Best of both worlds! Licht & Akoestiek Ir. Theodoor Höngens even voorstellen... 2 3 akoestiek? 4 akoestiek? 5 akoestiek? 6 akoestiek? akoestiek: 1. de leer van het geluid 2. de eigenschappen van een ruimte

Nadere informatie

Post Acoustics. Basotect 3D akoestische tegels & panelen

Post Acoustics. Basotect 3D akoestische tegels & panelen Post Acoustics Basotect 3D akoestische tegels & panelen WAAROM BASOTECT 3D AKOESTISCHE TEGELS & PANELEN Basotect is een licht grijs of wit gekleurd, open-cel melamine schuim. Post Acoustics heeft een range

Nadere informatie

I L M K W C K E T O Z K B P X U K W B R L R P Q S A Z L W C O N T R A C T O R O V A N W C H L M H X V C Z U R T P J G E

I L M K W C K E T O Z K B P X U K W B R L R P Q S A Z L W C O N T R A C T O R O V A N W C H L M H X V C Z U R T P J G E I L M K W C K E T O Z K B P X U K W B R L R P Q S A Z L W C O N T R A C T O R O V A N W C H L M H X V C Z U R T P J G E G C M S L I A P U S E F S Q W Y G H K Y O O V C Z U R R P C P T M S S K L M H U N

Nadere informatie

AirPanel 1 zijde. w = 1

AirPanel 1 zijde. w = 1 AirPanel 1 zijde w = 1 AirPanel 1 zijde 600 x 600 mm, 1200 x 600 mm en 1200 x 1200 mm, fixatie met rails AKOESTISCH COMFORT De AirPanel panelen werden ontworpen om de nagalm te verlagen door het absorberen

Nadere informatie

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN VOLG ONS OP: AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN ObiAcoustic AKOESTISCHE PANELEN AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN Het gebruik en de toepassingen van kantoorpanden verandert in hoog tempo. De vraag naar

Nadere informatie

MUTE PANEL - akoestische panelen

MUTE PANEL - akoestische panelen MUTE PANEL - akoestische panelen 29 MUTE PANEL MUTE PANEL 30 Een goede akoestiek is voor iedere werkomgeving van groot belang. Het verhoogt comfort en productiviteit en vermindert afleiding en stress.

Nadere informatie

TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef)

TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef) TE HUUR - Haaften, Hagedelstraat 22 (op de hoek met de Dreef) Royaal kantoorpand op zichtlocatie Uitstekend gelegen kantoorruimte (130 m²) met eigen parkeergelegenheid Aan een brede laan met bomen, op

Nadere informatie

GELUID ONDER CONTROLE PRESENTATIE ERGO DIRECT - 22 MEI 2015

GELUID ONDER CONTROLE PRESENTATIE ERGO DIRECT - 22 MEI 2015 GELUID ONDER CONTROLE PRESENTATIE ERGO DIRECT - 22 MEI 2015 Rekening houden met akoestiek Waarom? Net als licht, lucht en warmte is akoestiek onderdeel van bouwfysica Bouwfysica wordt in ontwerp geregeld'

Nadere informatie

VERSTAANBAARHEID VERTROUWELIJKHEID CONCENTRATIE. Gids Voor De Akoestiek. De rol van plafonds in de actieve akoestiek

VERSTAANBAARHEID VERTROUWELIJKHEID CONCENTRATIE. Gids Voor De Akoestiek. De rol van plafonds in de actieve akoestiek VERSTAANBAARHEID VERTROUWELIJKHEID CONCENTRATIE Gids Voor De Akoestiek De rol van plafonds in de actieve akoestiek Waarom wordt actieve akoestiek aanbevolen? In een volledig absorberende omgeving (geen

Nadere informatie

Soundlight Comfort Ceiling

Soundlight Comfort Ceiling Soundlight Comfort Ceiling Waar geluid en licht elkaar treffen, ontstaat comfort De uitdagingen voor kantoren Moderne communicatiemiddelen hebben zonder enige twijfel onze manier van werken veranderd.

Nadere informatie

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Lichtgewicht met een massief karakter U kent als geen ander het belang van een comfortabele binnenruimte. En u weet als geen ander hoe u

Nadere informatie

AcoustiPanelz. In Studio s, kantoren, hifi-luisterruimtes, home cinemas en conferentieruimtes komen AcoustiPanelz geweldig tot hun recht.

AcoustiPanelz. In Studio s, kantoren, hifi-luisterruimtes, home cinemas en conferentieruimtes komen AcoustiPanelz geweldig tot hun recht. Boldz Acoustics is gespecialiseerd in het ontwerpen van esthetisch mooie en stoere akoestische producten. De kennis om deze producten te ontwikkelen komt voort uit jarenlange ervaring in het akoestisch

Nadere informatie

N T- S T O R E m a R k a N T O f f i c E f u R N i T u R E

N T- S T O R E m a R k a N T O f f i c E f u R N i T u R E NT-STORE markant office furniture MARKANT NT-Store De exclusieve kastencollectie NT-Store creëert rust en ruimte op de werkvloer. Het grote aantal beschikbare formaten en indelingsmogelijkheden garanderen

Nadere informatie

Ruimte delen is het nieuwe opbergen

Ruimte delen is het nieuwe opbergen Ruimte delen is het nieuwe opbergen De werkomgeving is belangrijk in onze samenleving. En die verandert snel onder invloed van globalisering, internet en sociale media. De samenleving beweegt van een ik-tijdperk

Nadere informatie

Akoestische. schilderijen. mooi functioneel!

Akoestische. schilderijen. mooi functioneel! Akoestische schilderijen mooi functioneel! Akoestiek met een esthetisch randje Iedereen kent dat wel: een lege, holle ruimte, waarin het geluid weerkaatst. Soms wordt dat geaccepteerd, maar in veel gevallenwordt

Nadere informatie

HET NIEUWE WERKEN VOOR FACILITAIR MANAGERS

HET NIEUWE WERKEN VOOR FACILITAIR MANAGERS HET NIEUWE WERKEN VOOR FACILITAIR MANAGERS HET NIEUWE WERKEN HUUR- OF LEASEPLAN Het Nieuwe Werken vraagt om aanpassingen binnen het bedrijf, zowel van de werknemers als de werkgever. De werkwijze, mindset,

Nadere informatie

Interieur kantoorruimte te Tubbergen

Interieur kantoorruimte te Tubbergen Interieur kantoorruimte te Tubbergen Projectnummer: 09-292 Deze kantoorruimte staat aan de rand van het industrieterrein in Tubbergen. De indeling van deze kantoorruimte is zorgvuldig ontworpen naar de

Nadere informatie

creating better environments

creating better environments creating better environments Bulletin Board is een decoratieve en functionele linoleum afwerking met diverse toepassingsgebieden. Het is ideaal als prikbord in scholen, ziekenhuizen, kantoren of in huis,

Nadere informatie

L I V I N G O P T I O N S

L I V I N G O P T I O N S LIVING OPTIONS LIVING WALLS Ingenious Futuristic Surreal CALL US WHAT YOU LIKE Als marktleider op het gebied van traditionele wand eigenschappen als, design, akoestiek en brandwerendheid gaat Maars nu

Nadere informatie

TERIO PLUS zorgt voor rust en ruimte

TERIO PLUS zorgt voor rust en ruimte PALMBERG Büroeinrichtungen + Service GmbH Werk 2 Gewerbegebiet Sabower Höhe Technology-Straße 1 23923 Schönberg PALMBERG Büroeinrichtungen + Service GmbH Am Palmberg 9 23923 Schönberg Tel. +49 38828 38-0

Nadere informatie

Nieuwe huisstijl in Tubbergen

Nieuwe huisstijl in Tubbergen Nieuwe huisstijl in Tubbergen Projectnummer: 11-198 Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een gediplomeerd interieur architecte is u

Nadere informatie

Rust en ruimte op de werkplek

Rust en ruimte op de werkplek Rust en ruimte op de werkplek Regiobijeenkomst over Rust en Ruimte Iris de Been 7 december 2011 2 Drie centrale vragen 1. Hoe belangrijk zijn Rust en Ruimte op de werkvloer? 2. Hoe verhouden Rust en Ruimte

Nadere informatie

We can t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. Albert Einstein 1879-1955

We can t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. Albert Einstein 1879-1955 We can t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them. Albert Einstein 1879-1955 Akoestiek in kantoorruimtes De opkomst van open en innovatieve kantoren is niet meer

Nadere informatie

SLIMLINE SYSTEEMWANDEN

SLIMLINE SYSTEEMWANDEN SLIMLINE SYSTEEMWANDEN STRAK, STIJLVOL EN GELUIDSISOLEREND Clearvision 30 2 Clearvision 100 / Flushdeur Verwol Interieursystemen Verwol ontwikkelt, fabriceert, levert en installeert al meer dan 30 jaar

Nadere informatie

SLIMLINE SYSTEEMWANDEN

SLIMLINE SYSTEEMWANDEN SLIMLINE SYSTEEMWANDEN STRAK, STIJLVOL EN GELUIDSISOLEREND Verwol Interieursystemen Verwol ontwikkelt, fabriceert, levert en installeert al meer dan 30 jaar kwalitatief hoogwaardige systeemwanden en deuren.

Nadere informatie

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling

Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Module vloer. Module wand. Module plafond. 3 unieke droogbouwsystemen voor verwarming en koeling Lage opbouwhoogte. Hoge prestaties. 1. Variokomp vloerverwarming. Ultra dun. Verwarmen Met een dikte van

Nadere informatie

www.drentea.nl Deze brochure is gedrukt op verantwoord FSC papier Versie 3

www.drentea.nl Deze brochure is gedrukt op verantwoord FSC papier Versie 3 www.drentea.nl Deze brochure is gedrukt op verantwoord FSC papier Versie 3 anewdayattheoffice FOCUS ON PEOPLE Focus on people is de visie van Drentea op ondernemen, ontwerpen, produceren en inrichten.

Nadere informatie

Post Acoustics. Akoestische verlichting. April 2014

Post Acoustics. Akoestische verlichting. April 2014 Post Acoustics Akoestische verlichting April 2014 OMSCHRIJVING WAAROM AKOESTISCHE VERLICHTING? Dit document geeft informatie over de verschillende akoestische lampen binnen het assortiment van Post Acoustics.

Nadere informatie

Akoestiek in de kerk. De Dorpskerk De Protestantse Gemeente te Dinxperlo

Akoestiek in de kerk. De Dorpskerk De Protestantse Gemeente te Dinxperlo Akoestiek in de kerk Toepassing van het akoestisch rapport van Advies bureau van der Boom In de verbouwingsplannen van de kerk Uit het akoestisch rapport van Van der Boom: RESULTATEN EN CONCLUSIES Uit

Nadere informatie

SLIMLINE SYSTEEMWANDEN

SLIMLINE SYSTEEMWANDEN SLIMLINE SYSTEEMWANDEN STRAK, STIJLVOL EN GELUIDSISOLEREND Verwol Interieursystemen Verwol ontwikkelt, fabriceert, levert en installeert al meer dan 30 jaar kwalitatief hoogwaardige systeemwanden en deuren.

Nadere informatie

kantoor Wagemaker randi van gerve interieurarchitect bni

kantoor Wagemaker randi van gerve interieurarchitect bni kantoor Wagemaker randi van gerve interieurarchitect bni kantoor wagemaker randi van gerve interieurarchitect bni 0642382432 randi@vangerve.nl iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii HET KANTOOR

Nadere informatie

WWW.MARKANTOFFICE.COM

WWW.MARKANTOFFICE.COM WWW.MARKANTOFFICE.COM METROPOLIS MODERN OFFICE MARKANT METROPOLIS Markant introduceert een nieuw, eigentijds en strak vormgegeven meubelprogramma, genaamd Metropolis. Dit voorbeeld van Dutch Design kenmerkt

Nadere informatie

M E T R O P O L I S M O D E R N O f f I c E w w w. M a R k a N T O f f I c E. c O M

M E T R O P O L I S M O D E R N O f f I c E w w w. M a R k a N T O f f I c E. c O M METROPOLIS MODERN office www.markantoffice.com markant metropolis Markant introduceert een nieuw, eigentijds en strak vormgegeven meubelprogramma, genaamd Metropolis. Dit voorbeeld van Dutch Design kenmerkt

Nadere informatie

Lichtgewicht akoestisch plaatmateriaal

Lichtgewicht akoestisch plaatmateriaal Lichtgewicht akoestisch plaatmateriaal AKOESTISCHE OPLOSSINGEN In de hedendaagse architectuur wordt vaak gebruik gemaakt van materialen als beton, glas en staal. Op akoestisch gebied laten deze vaak te

Nadere informatie

AS systeemwanden. Veelzijdig en flexibel. Snel Alles uit voorraad. Meteen. Weet van wanden

AS systeemwanden. Veelzijdig en flexibel. Snel Alles uit voorraad. Meteen. Weet van wanden AS systeemwanden. Veelzijdig en flexibel. Snel Alles uit voorraad. Meteen. Een topproduct van Astrimex. Weet van wanden AS Styleline. Stil Geluidsisolatie tot 49 db 2 Kantoor- en bedrijfsruimten worden

Nadere informatie

Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven

Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven DIRK ROOSENBURG PUBLIEKSPRIJS 2013 herbestemming Pastoor van Arskerk, Elf13 Eindhoven In november 2012 is de gerestaureerde en herbestemde Pastoor van Arskerk in Eindhoven in gebruik genomen. Om de fraaie

Nadere informatie

VERTICAAL DESIGN OPTIMALE AKOESTIEK

VERTICAAL DESIGN OPTIMALE AKOESTIEK VERTICAAL DESIGN OPTIMALE AKOESTIEK SKYFOLD WORDT IN NEDERLAND VERTEGENWOORDIGD DOOR ESPERO BV 3 8 EINDELOZE S PRODUCTEN MOGELIJKHEDEN Ontdek de serie producten, verticale vouwwanden die design, prestatie,

Nadere informatie

Post Acoustics. Akoestische lampen

Post Acoustics. Akoestische lampen Post Acoustics Akoestische lampen WAAROM AKOESTISCHE LAMPEN? Dit document geeft informatie over de manier waarop designlampen een grote bijdrage kunnen leveren aan de verbetering van de akoestiek. Harde

Nadere informatie

Hoe prettig wij ons in een ruimte voelen is nauw verwant aan de kwaliteit van de akoestiek.

Hoe prettig wij ons in een ruimte voelen is nauw verwant aan de kwaliteit van de akoestiek. Focus op akoestiek Over akoestiek Hoe prettig wij ons in een ruimte voelen is nauw verwant aan de kwaliteit van de akoestiek. Ruimten met weinig akoestische werking geven een onprettig gevoel en lijken

Nadere informatie

- Het menselijke gehoor kan tonen waarnemen van 20 tot Hz. Echter, voor spraak is het gebied rond 500, 1000 en 2000 Hz het belangrijkst.

- Het menselijke gehoor kan tonen waarnemen van 20 tot Hz. Echter, voor spraak is het gebied rond 500, 1000 en 2000 Hz het belangrijkst. FEITEN (GELUID EN AKOESTIEK) - Geluid is trillende lucht - Een geluidsgolf breidt zich bolvormig uit - Het menselijke gehoor kan tonen waarnemen van 20 tot 20.000 Hz. Echter, voor spraak is het gebied

Nadere informatie

OWAconsult collection. OWAplan. Naadloze akoestiek.

OWAconsult collection. OWAplan. Naadloze akoestiek. OWAconsult collection Naadloze akoestiek. 3 Perspectieven van vrijheid Het is tijd voor het nieuwe denken. Voor een nieuwe vrijheid bij het vormgeven van een ruimte. Voor een nieuwe visie op het plafond.

Nadere informatie

Privacy. Moduleerbare akoestische oplossing

Privacy. Moduleerbare akoestische oplossing Privacy Moduleerbare akoestische oplossing Privacy is een volledig gamma van akoestische oplossingen Alhoewel niet zichtbaar, hindert lawaai ons meer dan we denken. Planorga heeft het gamma Privacy ontwikkeld

Nadere informatie

Productpresentatie. Productcategorie: Geluidsisolatie- en absorptiematerialen. Korte beschrijving

Productpresentatie. Productcategorie: Geluidsisolatie- en absorptiematerialen. Korte beschrijving Productpresentatie Titel: ABC geluidsabsorberende baffels, de voordeligste in de EU. Productcategorie: Geluidsisolatie- en absorptiematerialen Korte beschrijving Geluidsabsorberende panelen (ook wel baffles

Nadere informatie

Eenzijdig toegankelijk

Eenzijdig toegankelijk Akoestische schuifdeurkast Sound and Vision 2.0 series Eenzijdig toegankelijk Ruimte delen is het nieuwe opbergen De werkomgeving is belangrijk in onze samenleving. En die verandert snel onder invloed

Nadere informatie

PLAFONDS SYSTEMEN. Samen van idee tot werkelijkheid. ORCAL Canopy

PLAFONDS SYSTEMEN. Samen van idee tot werkelijkheid. ORCAL Canopy PLAFONDS SYSTEMEN Samen van idee tot werkelijkheid plafond PRODUCT 2010 ORCAL Canopy Creëer, Accentueer, Definiëer ORCAL CANOPIES zijn de metalen Canopies van Armstrong s uitgebreide assortiment van zwevende

Nadere informatie

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN

AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN VOLG ONS OP: AKOESTISCHE WAND EN PLAFONDPANELEN MARVO AKOESTIEK akoestische oplossingen AKOESTISCHE WAND- EN PLAFONDPANELEN Het gebruik en de toepassingen van kantoorpanden veranderen in hoog tempo. De

Nadere informatie

Interieur jaren 30 woning

Interieur jaren 30 woning Interieur jaren 30 woning Projectnummer: 05-126 Bekijk het exterieur van de jaren 30 villa Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een

Nadere informatie

Soundlight Comfort Ceiling

Soundlight Comfort Ceiling Soundlight Comfort Ceiling Waar geluid en licht elkaar treffen, ontstaat comfort De uitdagingen voor kantoren Moderne communicatiemiddelen hebben zonder enige twijfel onze manier van werken veranderd.

Nadere informatie

Akoestische Kwaliteit in ruimten voor Verstandelijk / Auditief Gehandicapten

Akoestische Kwaliteit in ruimten voor Verstandelijk / Auditief Gehandicapten Akoestische Kwaliteit in ruimten voor Verstandelijk / Auditief Gehandicapten Presentatie voor Bouwcollege op 21 juni 2006 Als template is gebruikt de cursus voor Bartimeus van 21 april maar daar is verder

Nadere informatie

!pet projectinrichters. binnenkomer. essent roermond

!pet projectinrichters. binnenkomer. essent roermond binnenkomer essent roermond broodje met of zonder overleg... het restaurant is niet alleen geschikt om er te ontbijten, lunchen of dineren maar ook om er te vergaderen en het kan natuurlijk ook tegelijkertijd

Nadere informatie

Alara-Lukagro. Krijgt alles stil. Marine

Alara-Lukagro. Krijgt alles stil. Marine Alara-Lukagro. Krijgt alles stil. Marine Alara-Lukagro Dé specialist in lawaaibeheersing voor marineschepen Geluid maken is eenvoudig. Maar krijg het maar eens stil. Beheersing van de elementen. Tot aan

Nadere informatie

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + +

ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN TOEKOMST + + ZITTINGZAAL VAN DE MAATWERKOPLOSSINGEN VOOR DIGITALE ZITTINGZALEN + + TOEKOMST OVER BRAND Brand interieurs is een innoverende, technische en dynamische inrichter voor o.a. realisaties van compleet op maat

Nadere informatie

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd

Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Voor u ligt de Plameco brochure met sfeerbeelden, impressies en mogelijkheden. Kijk, lees en geniet... (zo mooi kan het ook bij u worden!) Ongekende keuzemogelijkheden en in één dag gemonteerd Welkom U

Nadere informatie

Akoestiek in gebouwen

Akoestiek in gebouwen Akoestiek in gebouwen Het begrip goede akoestiek kan op een aantal verschillende manieren worden gebruikt, met verschillende bedoelingen. In het algemeen verwijst het begrip naar een balans tussen nagalmtijd,

Nadere informatie

Technische gegevens. Klimaattechniek 2 Inleiding 3 Koperen activering 4 Kunststof activering 5 Verbindingscomponent 6

Technische gegevens. Klimaattechniek 2 Inleiding 3 Koperen activering 4 Kunststof activering 5 Verbindingscomponent 6 Technische gegevens Klimaattechniek 2 Inleiding 3 Koperen activering 4 Kunststof activering 5 Verbindingscomponent 6 Plafondtechniek 7 Custom made en standaard 8 Metaalplafond systeem 9 Metaal plafond

Nadere informatie

Interieurontwerp te Amsterdam

Interieurontwerp te Amsterdam Interieurontwerp te Amsterdam Projectnummer: 14-245 Interesse in interieuradvies? Building Design Architectuur heeft ook een afdeling interieur architectuur. Een gediplomeerd interieur architecte is u

Nadere informatie

Gids voor de akoestiek. De rol van plafonds in de actieve akoestiek

Gids voor de akoestiek. De rol van plafonds in de actieve akoestiek Verstaanbaarheid privacy concentratie Gids voor de akoestiek De rol van plafonds in de actieve akoestiek Essentiële criteria voor actieve akoestische systemen Frequentie- karakteristiek van een luidspreker

Nadere informatie

De perfecte allround plafondoplossing

De perfecte allround plafondoplossing Sinfonia De perfecte allround plafondoplossing OWAlifetime collection Sinfonia 2 UITSTEKENDE akoestiek Zichtbaar Galm, rumoer, echo. Te veel geluid is niet prettig. Sinfonia zorgt ervoor dat geluid u niet

Nadere informatie

Hi Tee. Duo werkplek H-poot. Sound and vidioncheek to CheekH

Hi Tee. Duo werkplek H-poot. Sound and vidioncheek to CheekH Duo werkplek H-poot Sound and vidioncheek to CheekH De hedendaagse oplossing voor het werken in teamverband is de duowerkplek. De vorm van dit meubel stimuleert de onderlinge samenwerking. De ideale keuze

Nadere informatie