Coolhunten. Mega trend. Autonomous Systems. Carl Rohde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Coolhunten. Mega trend. Autonomous Systems. Carl Rohde"

Transcriptie

1 Coolhunten Carl Rohde Carl Rohde is een socioloog en leidt Science of the Time sinds Zijn professionele passie is Trendwatching & Coolhunting. Carl is vaak te vinden in China waar hij werkt gasthoogleraar aan de Shanghai Institute of Technology. In 2013 werd hij in China de eerste professor Trendwatching & innovation. Carl geeft wereldwijd lezingen aan universiteiten, congressen ect., vandaar dat hij op de Fontys een college heeft gegeven om ons te introduceren aan het begrip coolhunting. Hij vertelde over het bewustzijn over trends, het vinden van trends en het vinden van informatie. Door Carl heb ik een andere kijk gekregen op de stad, wat aansluit bij de opdracht die we hebben gekregen voor Trendwatchen & Concepting, namelijk het vinden van microtrends en bijbehorende macro en mega trends. Ik ben zelf gaan coolhunten in de binnenstad, hier beneden zijn mijn bevinden te vinden. Mega trend Autonomous Systems Autonome systemen gebruiken een machinale vorm van zelforganisatie om menselijk werk uit te voeren. De samenleving veranderd hierdoor er wordt namelijk meer tijd voor de mens gecreëerd en de kwaliteit van het leven gestimuleerd. Dit gebeurt niet alleen op het gebied van industrie maar ook in het dagelijks leven in de vorm van intelligente machines. In het dagelijkse leven worden robots gebruikt voor het uitvoeren van complexe nog tijdrovende taken van de organisatie van het huishouden en de planning van het dagelijkse schema. Computers en sensoren die zijn ingebouwd in alledaagse apparaten vormen de technologische basis van nieuwe mobiliteitsconcepten. De smart fabriek van de toekomst zullen verbonden voorwerpen en machines een gedecentraliseerde vorm van intelligentie brengen in de productie en geautomatiseerde processen mogelijk maken. Waarbij alsnog een hoogopgeleide werknemers nodig zijn voor de bediening en controle. Sommige mensen geloven dat de volgende golf van automatisering banen zal verminderen. Hiernaast zijn andere van mening dat de belastingen op de niet menselijke arbeid de geautomatiseerde samenleving dividenden zal brengen en dus garantie voor de toekomstige pensioenen. Sinds de eerste industriële revolutie heeft automatisering van de menselijke arbeid altijd nieuwe banen gecreëerd, dit heeft geleid tot een verbetering van de kwaliteit van het leven en betere werkomstandigheden.

2 Macro trend I.P.A: Intelligent Personal Assistance Ondanks de interactie tussen mens en machine steeds meer natuurlijk wordt, zijn veel interfaces nog niet geschikt voor het dagelijkse gebruik. Intelligent Assistance helpen om te communiceren op de manier de mens het gewend is, namelijk in gespreksvorm. Applicaties krijgen een stem of zelfs een gezicht om zo een gesprek te stimuleren. Tegelijkertijd vleien ze ons met het gevoel dat ze ons hulp kunnen bieden. Spraakherkenning en gebruiksprofielen zorgen voor een bijzondere, unieke en persoonlijke gebruikerservaring. Intelligent Assistance worden hoofdzakelijk gebruikt op mobiele apparaten maar zullen in de toekomst op vele andere apparaten gebruikt worden. Robotics Bij robots gaat het niet alleen over specifieke taken zoals in de industriële productie die vroeger werden uitgevoerd door de mens. Robots worden nu ook ontworpen voor het gebruik in de menselijke omgeving en uitvoeren van leveringsdiensten. Daarmee wordt de reikwijdte van de mens uitgebreid. Dit geldt ook voor het gebruik van robots in de ouderen- en gezondheidszorg, operatie kamers, entertainment en sociale toepassingen en klaslokalen. Des te meer intelligent en emotioneel de robots worden, door middel van zelf lerend, des te meer complexe taken ze kunnen overnemen in de toekomst. Micro trend: Siri Siri is een persoonlijke assistent op je IOS device die aan de hand van wat jij zegt berichten kan versturen, vergaderingen plannen, informatie opzoeken op het internet, bellen ect. Als je tegen Siri praat zoals je tegen een normaal mens praat kan je Siri dingen laten doen. Siri snapt was je zegt en begrijpt wat je wil en praat ook nog eens terug. Dit maakt Siri gebruiksvriendelijk en veelzijdig.

3

4 UBTECH Alpha Robot De UBTECH Alpha Robot is de eerste menselijke robot die gebruikt kan worden binnen het gezin. Hij is betaalbaar en interactief. Via de bijgeleverde software is de robot 3D te programmeren. Alles wat te maken heeft met bewering en geluid kan worden geprogrammeerd. Door zijn hoge flexibiliteit en nauwkeurige bewegelijkheid zien de bewegingen er levensecht uit. Hiernaast zijn alle onderdelen van de robot gemaakt van milieu vriendelijke materialen Mega trend Individualisation Globalisering, digitale verbinding en de groei van welvaart hebben de mogelijkheid tot zelfontplooiing gestimuleerd. Tegenwoordig zijn er heel veel dingen mogelijk en tevens tegelijkertijd. Hiernaast vecht iedereen voor zichzelf. Mensen zien zich steeds meer als concurrentie met andere. Zelfontplooiing is een ding, terwijl zelf optimalisatie de andere kant is van de medaille. We zijn allemaal individuen, bij het zoeken naar meer individualiteit en originaliteit wil iedereen zich onderscheiden van andere. Mensen maken hun eigen merkidentiteit om zich te kunnen onderscheidde van de massa. Om uniek te worden moeten normale producten en diensten geïndividualiseerd worden. Dat verschilt van zelf ontworpen kleren tot mediaconsumptie tot een gekozen levensstijl. Veel mensen zijn opzoek naar onderscheidenheid, bedrijven hebben dit gespot en voldoen aan deze behoeften, wensen en voorkeuren. Op deze manier worden de behoefte van individualisering steeds meer te voldaan. Macro trend Lifestyle diversity Lifestyle zorgt ervoor dat iemand zijn eigen identiteit heeft. Steeds meer nieuwe lifestyle combinaties verschijnen als resultaat van de zoektocht naar onderscheidenheid. The meest belangrijke aspecten zijn meningen van andere, uiterlijk, vrijetijdsbesteding (zoals sport of vakantiebestemmingen) en algemene beslissingen van de consument en voeding.

5 Micro trend Fitbit Als je je fitness goals wil halen, dan is het zetten van stappen alleen het begin. Fitbit houdt elk gedeelte van je dag bij, inclusief activiteit, lichaamsbeweging, voeding, gewicht en slaap om op deze manier jouw profiel vast te stellen. Blijf gemotiveerd en dan zie je hoe kleine stappen een grote impact hebben.

6 Mega trend Connected World Geen enkele communicatietool heeft de mens zo goed met elkaar verbonden als internet. De oplopende hoeveelheid aan connectie heeft geleid tot een nieuwe sociale dynamiek die individuele bijdragen met community gebaseerde acties en ervaringen combineert. De consument heeft plek gemaakt voor de prosument die meedoet in het ontwikkelproces van het product. Inclusief het genereren van ideeën voor een nieuwe product en bijbehorende marketing proces. The effectiviteit van het publiek kan worden gezien in een breed scale van afgewerkte projecten zoals wetenschappelijk onderzoek, oprichten van bedrijven en financieren van films. Mogelijk gemaakt door crowdsourcing en crowdfunding. Social software is de basis van sociale netwerken en komt kijken bij zowel particuliere als zakelijke relaties. Delen, openheid en transparantie zijn de huidige dominerende leidende principes. Hiernaast worden medezeggenschap en curatie ook steeds belangrijker. Mensen kunnen hun belangen, meningen, ervaringen, content en zelfs consumptiegoederen met anderen makkelijker delen dan ooit tevoren. Markten zijn onderweg naar de virtuele wereld, geliefdes en zakelijke partners zoeken en vinden elkaar online en likes zijn een munteenheid geworden.

7 Macro trend Social software Social software is het hart van het internet. Social software maakt de digitale communicatie en teamwork van mensen online mogelijk. De meeste websites maken gebruik van social plug-ins waarmee content direct naar social media platformen kan worden gestuurd/gepost. De meeste social platformen zijn gratis, gebruikers betalen met hun persoonlijke data en krijgen hierdoor gerichte reclame te zien. Social software vergroot het bereik van de communicatie vanuit een merk. Micro trend City beacon De city beacon is een innovatieve, multifunctioneel en interactief informatie zuil van 4 meter hoog. Een city beacon is een informatiepaal en reclamezuil in een, maar dan wel eentje vol technisch vernuft en met talrijke mogelijkheden op het gebied van veiligheid, communicatie en informatie. Denk aan een besturingssysteem dat vergelijkbaar is met die van een smartphone of tablet, inclusief apps en selfie camera. De beacon is hiervoor ook aangesloten op glas en dient als wifi versterker in de stad. Is voorzien van camera s die gebruikt kunnen worden voor eventuele toezicht en crowd control doeleinden tijdens evenementen. De city beacon heeft vele functionaliteiten die een functionele en visuele verrijken bieden voor de stad, die de overheid, ondernemers, bezoekers en bewoners van de stad met elkaar verbidt. De ouderwetse plattegronden zijn vervangen door deze beacons die het beeld wat Eindhoven graag wil scheppen techniek, design en kennis ten goede doet.

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017

Internet of Things in perspectief geplaatst. Herman Tuininga. Oktober 10, 2017 Internet of Things in perspectief geplaatst Herman Tuininga Oktober 10, 2017 1 Achtergrond Meer dan 20 jaar ervaring in IoT 30 medewerkers IoT Lab Zwolle Connecting your things 2 IoT is een container begrip

Nadere informatie

Drie domeinen als basis voor onze toekomstige veiligheid De genoemde trends en game changers raken onze veiligheid. Enerzijds zijn het bedreigingen, anderzijds maken zij een veiliger Nederland mogelijk.

Nadere informatie

INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER. Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol?

INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER. Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol? INNOVATIES & FUNCTIONEEL BEHEER Bij welke innovaties heeft Functioneel Beheer een rol? ROBOTICA Robotica is de tak van de mechatronica die zich bezighoudt met theoretische implicaties en praktische toepassingen

Nadere informatie

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten

Blended Learning met Canvas. De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Blended Learning met Canvas De complete e-learning oplossing voor opleidingsinstituten Als opleider weet u als geen ander hoe belangrijk het is om kennis snel en succesvol over te dragen. Daarnaast wilt

Nadere informatie

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten

INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE. Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten INTUÏTIEVE EN OP MAAT GEMAAKTE IPTV SOFTWARE Blijf altijd en op elk device in verbinding met uw klanten FLOWR - IPTV Flowr gaat verder dan alle andere entertainment oplossingen: het transformeert elk scherm

Nadere informatie

Het Internet of Things

Het Internet of Things Het Internet of Things De afgelopen jaren wordt de term Internet of Things (IoT) vaak gebruikt als dé nieuwe ontwikkeling die in bijna elk aspect van ons leven een grote rol gaat spelen. Waar mensen vaak

Nadere informatie

8180.nl/scnr. Alkmaar Smart City.

8180.nl/scnr. Alkmaar Smart City. 8180.nl/scnr Alkmaar Smart City. Alkmaar online aanwezig? In de tweede helft van dit jaar is het aantal bezitters van apparaten, zoals tablets, smartphones en Smart TV's, gelijk gebleven ten opzichte van

Nadere informatie

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE.

ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. ANOUK ROUMANS ANOUK ROUMANS TO CODE OR NOT TO CODE. 00 HOOFDVRAAG 00 HOOFDVRAAG Is het relevant voor een UX-designer om development kennis te hebben op gebied van apps? 00 INHOUDSOPGAVE 00 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst

De Moderne Werkplek. Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst De Moderne Werkplek Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Een sterke basis voor elke organisatie die klaar wil zijn voor de toekomst Bij veel organisaties staat digitalisering

Nadere informatie

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL

WORLDWIDE MONITORING & CONTROL WORLDWIDE MONITORING & CONTROL HOE ZORGT U VOOR PROACTIEVE ONDERHOUD EN SERVICE? 2 KANSEN EN BEDREIGINGEN VAN DEZE TIJD Globalisering: Digitalisering: Customization: Automatisering: Technologieën: Internationaal

Nadere informatie

Je voorbereiden op een toekomst die er nu al is. Digitalisering

Je voorbereiden op een toekomst die er nu al is. Digitalisering Je voorbereiden op een toekomst die er nu al is Digitalisering Wat is digitalisering? Inzet van informatie- en communicatietechnologie (ICT) die andere technologieën mogelijk maakt Automatisering Open

Nadere informatie

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc

Pedl. Campagne Plan. Arnoud Ching Wai Hirad Luc Pedl Campagne Plan Arnoud Ching Wai Hirad Luc Ivo INHOUDSOPGAVE inleiding 1 2 ons concept wie we zijn 3 4 kanalen analyse 5 6 strategieën doelstellingen 7 1 INLEIDING Onvoldoende beweging Onvoldoende lichamelijke

Nadere informatie

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL

i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL i3sync PLUG & PLAY DRAADLOOS PRESENTATIE MIDDEL VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Of geef presentaties met dit compacte en lichtgewicht presentatie device. De i3sync is eenvoudig te gebruiken en stelt

Nadere informatie

6. Health chocolate Ouderen willen fit blijven, de functionele eigenschappen. Pure chocolade zijn goed voor het hart, voor de vezels en bloedvaten.

6. Health chocolate Ouderen willen fit blijven, de functionele eigenschappen. Pure chocolade zijn goed voor het hart, voor de vezels en bloedvaten. uitleg micro trend Omdat de bevolking in Nederland graag gezond willen leven en hier bewust op let zijn er veel gezonde producten op de markt. De volgende producten behoren tot de micro trends. 1. Kurkuma

Nadere informatie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie

Megatrend. Technologie (mondiaal/globalisering) sector die een marktaandeel veroveren in de creatieve industrie Megatrend Megatrend Ontwikkeling Effect Praktijk Technology (digitalisering) Interne processen anders organiseren Andere manier van produceren, verkopen en distributie Technologie (mondiaal/globalisering)

Nadere informatie

Digitalisering Je voorbereiden op een toekomst die er nu al is

Digitalisering Je voorbereiden op een toekomst die er nu al is Digitalisering Je voorbereiden op een toekomst die er nu al is Wat staat er op het programma? Kennismakingsronde Groepswerk: bespreking 2 artikels Wat is digitalisering? De 4 industriële revolutie Actieplan

Nadere informatie

LEADING INNOVATIVE SOLUTIONS

LEADING INNOVATIVE SOLUTIONS LEADING INNOVATIVE SOLUTIONS HÈT INTERACTIEF ECOSYSTEEM VOOR JE WERKPLEK Technologie en mobiele devices zijn de basis geworden van de werkplek. Eenvoudig verbinden met het netwerk en met andere devices

Nadere informatie

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE

LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE LAAT ONS EEN MAKE OVER VAN UW WEBSITE MAKEN EEN SLIMME SNELLE VEILIGE MULTI SCREENWEBSITE BOUWEN DIE PRESTEERT DIE U WEBSITE HOGER PLAATST IN DE GOOGLE ZOEKMACHINES WIJ LEVEREN Complete Website Bouw en

Nadere informatie

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee

Naast de Connected Home Hub lanceert D-Link ook een aantal sensoren waarmee D-Link breidt mydlink Home Automation uit met Hub en nieuwe WiFi en Z-Wave apparatuur Je huis is veiliger dan ooit 10 JUNI 2015 SAMENVATTING D-Link breidt het assortiment Home Domotica oplossingen uit

Nadere informatie

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Wereldwijde veranderingen vereisen nieuwe manieren van denken en doen op het gebied van wereldwijde megatrends Demografische veranderingen Globale

Nadere informatie

DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING

DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING UX SCAN DE EERSTE STAP NAAR EEN ONVERGETELIJKE GEBRUIKERSERVARING Onze user experience designers controleren met behulp van de User Experience Scan of uw online software niet alleen functioneel, maar ook

Nadere informatie

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW

AUKE HYLARIDES. Senior Product Marketing Manager Exact Software 2015 EXACT INTERNET OF THINGS - AIM ROADSHOW AUKE HYLARIDES Senior Product Marketing Manager Exact Software Exciting times In 2020, het aantal mobiele gebruikers richting 6 miljard; Internet gebruikers richting 4.7 miljard² Effect van IoT op de wereld

Nadere informatie

Even kijken waar wij staan?

Even kijken waar wij staan? Even kijken waar wij staan? Het is nieuw omarmen of verwerpen? Het is wel een beetje eng! Ik heb geen zin om via Facebook te vernemen dat iemand een moeilijke stoelgang heeft. Privé is Privé en dat blijft

Nadere informatie

Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery

Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery Meer mogelijkheden voor mobiele medewerkers met secure app delivery Werken met Windows-applicaties op alle mogelijke devices, met volledige security. Om gemakkelijk en productief te werken, willen veel

Nadere informatie

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops.

Om Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn zakelijk goed te kunnen inzetten, organiseren wij de onderstaande 3 workshops. Social media zijn niet meer weg te denken in de huidige wereld. De ontwikkelingen gaan razend snel en de mogelijkheden zijn onbegrensd. We hebben allemaal wel een Facebook, Twitter of Linkedin account.

Nadere informatie

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer

01/05. Websites Nederland over. Mobile marketing. Whitepaper #03/2013. Mabelie Samuels internet marketeer 01/05 Websites Nederland over Mobile marketing Mabelie Samuels internet marketeer 02/05 Mobile marketing Kunt u zich uw eerste mobiele telefoon nog herinneren? Die van mij was een Motorola, versie onbekend,

Nadere informatie

Tech 2015: niet méér, maar slimmere technologie

Tech 2015: niet méér, maar slimmere technologie Tech 2015 Tech 2015: niet méér, maar slimmere technologie 21 december 2014 Bron:Nos.NL Tech 2015: niet méér, maar slimmere technologie 21 DEC 2014 BRON: NOS.NL GESCHREVEN DOOR: Rachid Finge Techredacteur

Nadere informatie

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag

Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De digitale revolutie vindt nu ook zijn weg in huis Slimme elektronica retailer speelt in op veranderende vraag De laatste paar jaar volgen de technologische ontwikkelingen zich in een snel tempo op. Wat

Nadere informatie

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig

DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS. Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Snacks op het scherm: dynamisch, stabiel en voordelig DIGITAL SIGNAGE IN QUICK SERVICE RESTAURANTS Het ScreenCom menu Digitale signage als Dynamic pricing:

Nadere informatie

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps

MOBILE De mogelijkheden van mobile apps MOBILE De mogelijkheden van mobile apps Gemak dient de mens INHOUD Apps zorgen voor gebruikersgemak 2 The future is mobile 3 De groei van apps 4 Verwachting = nieuwe standaard 4 Van website naar mobiel

Nadere informatie

IoT in perspectief geplaatst. Herman Tuininga

IoT in perspectief geplaatst. Herman Tuininga IoT in perspectief geplaatst Herman Tuininga Achtergrond Technische & Marketing opleiding DGA vanaf 2001 Connecting your things Profiel bezoekers IoT conferentie 572 Aanmeldingen op 16 mei 19 Verschillende

Nadere informatie

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND.

Beveiliging in eigen beheer. Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND. Beveiliging in eigen beheer Beveiligingssystemen OPLOSSING VOOR BEVEILIGING IN EIGEN BEHEER EN BEWAKING OP AFSTAND total connect box TOTAL CONNECT BOX CONCEPT 1 Bij ontdekking van een inbraak maakt de

Nadere informatie

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête

M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag beïnvloeden de ontwikkelingen in de globale retailmarkt. Dat blijkt uit de enquête DigitasLBi presenteert nieuwe enquête over wereldwijd winkelgedrag en onthult enkele belangrijke trends voor Belgische markt Brussel, 24 april, 2014 M-commerce, sociale media en veranderend winkelgedrag

Nadere informatie

L E A D I N G P L A Y E R I N S M A R T S A F E T Y, L I G H T I N G & H O M E A P P L I A N C E S.

L E A D I N G P L A Y E R I N S M A R T S A F E T Y, L I G H T I N G & H O M E A P P L I A N C E S. L E A D I N G P L A Y E R I N S M A R T S A F E T Y, L I G H T I N G & H O M E A P P L I A N C E S. 1 I N H O U D 1. Smartwares Group 2. Onze filosofie 3. Feiten & cijfers 4. Historie van 2 naar 1 bedrijf

Nadere informatie

Mocht u opmerkingen of suggesties hebben over deze informatie, stuurt u dan een naar

Mocht u opmerkingen of suggesties hebben over deze informatie, stuurt u dan een  naar The Review Company hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy en wij waarderen het vertrouwen dat u in ons heeft. Zo zal The Review Company uw persoonlijke gegevens ( persoonsgegevens ) nooit

Nadere informatie

Futurist Gerd Leonhard over technologie en de mensheid

Futurist Gerd Leonhard over technologie en de mensheid Futurist Gerd Leonhard over technologie en de mensheid Terwijl de titel van zijn nieuwste boek Technology vs. Humanity een strijd tussen mens en robot doet verwachten, is futurist Gerd Leonhards visie

Nadere informatie

Beacons. Dichterbij de consument

Beacons. Dichterbij de consument Beacons Dichterbij de consument Inhoud Beacons: waarom? 3 Wat is het? Hoe werkt het? Toepassingen 5 Pushberichten op locatie Indoor navigatie De toekomst 7 www.qanda.nl 2 Beacons: waarom? www.qanda.nl

Nadere informatie

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013

Content Strategie. Hoorcollege 2 9 september 2013 Content Strategie Hoorcollege 2 9 september 2013 Agenda HC2 Communicatie Basisprincipes content Content en platformen Content en SEO Owned, earned, paid media 2 3 4 5 6 Overtuigen en shared meaning Hoe

Nadere informatie

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD

Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD Beheers de MULTI SCHERMEN WERELD BELANGRIJKE PUNTEN Wat is een Multi-Schermen website? De groeiende belangrijkheid van Multi-Schermen websites Wat Google aanbeveelt What Google vereist Maak van je bezoekers

Nadere informatie

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn!

Inhoud. Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. Wij zijn! Inhoud Waarom jij niet zonder de acht randvoorwaarden van de pitch methode kunt. Het belang van Social Media voor je bedrijf. 1-2 3 Wij zijn! Inge Kaptein - Sinds 2012 communicatieadviseur Het spectrum

Nadere informatie

WebCit. kruip in de huid van uw doelgroep! ?WebCit

WebCit. kruip in de huid van uw doelgroep! ?WebCit ?WebCit kruip in de huid van uw doelgroep! Inleiding De zorg in Nederland verandert. Aan de ene kant wordt dit veranderingsproces gedreven door financiële prikkels voortkomende uit een veranderend zorgstelsel.

Nadere informatie

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone

PLANON APPS. Voor Facility - en Service Management op uw smartphone PLANON APPS Voor Facility - en Service Management op uw smartphone Een innovatieve specialist met dertig jaar ervaring in het IWMS-domein Een partner die door Gartner wordt erkend als marktleider Integraal

Nadere informatie

Factsheet LABS Mirabeau

Factsheet LABS Mirabeau Factsheet LABS Mirabeau LABS We helpen u met nieuwe innovaties om relevant te blijven in de digitale wereld De digitale transformatie is in volle gang. Consumenten sluiten nieuwe technologie tegenwoordig

Nadere informatie

Social Media, de basis

Social Media, de basis 1 Social Media, de basis Inhoud Doelstellingen Social Media Vormen van Social Media Tools social media Eigenschappen van de doelgroep Trends en ontwikkelingen Astrid Schiepers, www.donnadioggi.nl 2 Waarom

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2013 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

Toen, nu en de toekomst. Samen de digitale toekomst in

Toen, nu en de toekomst. Samen de digitale toekomst in Toen, nu en de toekomst Samen de digitale toekomst in Gewaarwording Een korte reis door de tijd naar het NU!!!! De reis waarin wij ouder werden. Het NU waarin wij onze plek moeten vinden. Het NU van de

Nadere informatie

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief!

Bedrijf. Merk. Activiteit. Opvallen. Logo. Ontwerp. Samenhang. Verkoop. Succes. Uw klanten en leden zijn. interactief! Bedrijf Ontwerp Merk Logo Activiteit Samenhang Opvallen Verkoop Succes Uw klanten en leden zijn interactief! Reclamebureau Schetskamer staat u graag bij in het ontwikkelen van een interactieve app. Hoe

Nadere informatie

HET BOEKEN MANIFEST LEZEN WAT JE WENST, WANNEER JIJ DAT WENST, IN IEDER DOOR JOU GEWENST FORMAAT. #MYNEXTREAD

HET BOEKEN MANIFEST LEZEN WAT JE WENST, WANNEER JIJ DAT WENST, IN IEDER DOOR JOU GEWENST FORMAAT. #MYNEXTREAD HET BOEKEN MANIFEST LEZEN WAT JE WENST, WANNEER JIJ DAT WENST, IN IEDER DOOR JOU GEWENST FORMAAT. #MYNEXTREAD 2 I Het Boeken Manifest De Europese en Internationale Federatie van Boekhandels (EIBF) vertegenwoordigt

Nadere informatie

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit

Remcoh Mobile Device beheer. Remcoh legt uit Remcoh Mobile Device beheer Remcoh legt uit White Paper Middels deze white paper informeert en adviseert Remcoh u over slim beheer van mobiele apparaten en toegang daarmee tot uw bedrijfsgegevens. Waarom

Nadere informatie

Apps maken VOOR KIDS. Nadine Bergner Thiemo Leonhardt

Apps maken VOOR KIDS. Nadine Bergner Thiemo Leonhardt Apps maken VOOR KIDS Nadine Bergner Thiemo Leonhardt Amersfoort, 2017 3 INHOUD inleiding 4 Hoofdstuk 1: Smartphone-Apps 8 Hoofdstuk 2: Je eerste app 17 Hoofdstuk 3: Apps voor beginners 45 Hoofdstuk 4:

Nadere informatie

Cloud Computing: Met HPC in de wolken Ron Trompert

Cloud Computing: Met HPC in de wolken Ron Trompert Cloud Computing: Met HPC in de wolken Ron Trompert Wat is Cloud computing Voorbeelden Cloud Soorten Cloud SaaS (Software as a Service) Software die als een dienst wordt aangeboden, bijv. google calendar,

Nadere informatie

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien.

De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De Nieuwe Generatie Dealer Management Oplossing. Ontworpen om u te helpen groeien. De automobielbranche ondergaat wereldwijd enorme veranderingen. Bedrijven in de sector worden steeds meer geconfronteerd

Nadere informatie

TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE 3D SCANNEN EN PRINTEN APPS AUDIO EN VIDEO BESTURINGSSYSTEMEN

TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE TECHNOLOGIE 3D SCANNEN EN PRINTEN APPS AUDIO EN VIDEO BESTURINGSSYSTEMEN 3D SCANNEN EN PRINTEN Voorwerpen kunnen gescand en/of ontworpen worden en daarna 3D geprint met een 3D printer. APPS Apps voor smartphone, tablet of computer toepassen, ontwerpen en maken AUDIO EN VIDEO

Nadere informatie

Welkom bij het Internet of things van Smeg

Welkom bij het Internet of things van Smeg Verbinding maken emotioneel beeld Welkom bij het Internet of things van Smeg SmegConnect is de Smeg-app waarmee je kunt communiceren met je eigen huishoudelijke apparaten en deze op afstand kunt bedienen

Nadere informatie

Wat is social media nou eigenlijk?

Wat is social media nou eigenlijk? Social media Wat is social media nou eigenlijk? Social media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud

Nadere informatie

Laagdrempelige zorg op afstand

Laagdrempelige zorg op afstand Laagdrempelige zorg op afstand Gemoedsrust voor gebruiker als zorgverleners State of the art en 55+ proof Healthcare Technology Tour 2014 24 april 2014 Ambitie Gociety: Morgen: Geavanceerde sensoren en

Nadere informatie

Ervaar het Beste van Online. In-Store.

Ervaar het Beste van Online. In-Store. Ervaar het Beste van Online. In-Store. AOPEN maakt gebruik van de laatste ontwikkelingen op het gebied van IT met als doel de digitale communicatie binnen een winkelomgeving te versterken. Door samen te

Nadere informatie

Premium oplossingen voor consumenten. LaCie vertrouwelijk

Premium oplossingen voor consumenten. LaCie vertrouwelijk Premium oplossingen voor consumenten LaCie vertrouwelijk LaCie Sales Tools Beschikbaar op de Seagate Brand Portal: https://branding.seagate.com/index.cfm LaCie Sales Tools omvatten: "Alles over"-presentatie

Nadere informatie

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES

FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES Voltijd Tilburg 2011/2012 COMMERCIËLE ECONOMIE FONTYS ACADEMY FOR CREATIVE INDUSTRIES DIGITAL PUBLISHING STUDIES 25.M.3535.01.11 Enjoy YOUR learning community! We willen vermaakt worden, we zoeken naar

Nadere informatie

WHITEPAPER FOOD VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING

WHITEPAPER FOOD VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING WHITEPAPER FOOD 70% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN VOEDINGSMIDDELEN VROUWEN TOT 35 JAAR ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN VOEDING Vrouwen hebben een grotere interesse in voeding,

Nadere informatie

"Wij willen de Randstad van uitzendrobots worden"

Wij willen de Randstad van uitzendrobots worden Over Mark Menting Mark Menting heeft meer dan tien jaar ervaring in commercile managementfuncties in de regio Eindhoven. Hij heeft een achtergrond bij uitzender USG People waar hij ruime ervaring heeft

Nadere informatie

TV en video consumptie in het jaar 2020

TV en video consumptie in het jaar 2020 TV en video consumptie in het jaar 2020 Liesbeth Nekkers Hilversum, 27 november 2015 1 De toekomst voorspellen Onderzoek Tetlock (University of Pennsylvania) Super forecasters: Open-mindness: how well

Nadere informatie

04. Tablets kun je niet meer negeren

04. Tablets kun je niet meer negeren WHITEPAPER IN 5 MINUTEN J U L I 2 0 1 2 04. Tablets kun je niet meer negeren Inleiding Tablets zijn als medium niet meer weg te denken. Maar nog te weinig bedrijven beseffen dit. Vroeger kwam het gebruik

Nadere informatie

PERSUASIVE TECHNOLOGY FOR HEALTH AND WELLBEING AT WORK

PERSUASIVE TECHNOLOGY FOR HEALTH AND WELLBEING AT WORK PERSUASIVE TECHNOLOGY FOR HEALTH AND WELLBEING AT WORK Gedragsbeïnvloeding door digitale middelen Elsbeth de Korte [elsbeth.dekorte@tno.nl] PPLKPR HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/WATCH?V=W8V51P9NXYI Naar idee

Nadere informatie

Privacy en Cookie statement FlexFG B.V.

Privacy en Cookie statement FlexFG B.V. Privacy en Cookie statement FlexFG B.V. Laatst bijgewerkt op 25 mei 2018 Het waarborgen van de privacy en de vertrouwelijkheid van informatie die hem is toevertrouwd is belangrijk voor FLEXFG B.V.. Als

Nadere informatie

Inhoud. 04 Beweging ontmoet digitalisering. 12 Individuele en groepstraining met Pixformance. 16 Technische details. 06 Het Pixformance concept

Inhoud. 04 Beweging ontmoet digitalisering. 12 Individuele en groepstraining met Pixformance. 16 Technische details. 06 Het Pixformance concept B e d r i j f s f i t n e s s 2 Inhoud 04 Beweging ontmoet digitalisering 12 Individuele en groepstraining met Pixformance 06 Het Pixformance concept 16 Technische details 10 Voordelen voor uw bedrijf

Nadere informatie

Agenda Digitale Overheid Samen maken we Nederland (digi)beter!

Agenda Digitale Overheid Samen maken we Nederland (digi)beter! Agenda Digitale Overheid Samen maken we Nederland (digi)beter! Een appje sturen, online een vakantie boeken, een pakketje bezorgen met een drone Nederland wordt steeds digitaler. Overal zien we nieuwe

Nadere informatie

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK

Business Brochure. Maak kennis met onze services TESWIK C R E AT I VE M A R K E T I N G Business Brochure Maak kennis met onze services Teswik is jouw brug naar een succesvol online profiel. Wij zorgen ervoor dat jouw online boodschap aankomt, jouw klanten

Nadere informatie

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik.

totaaloplossing 40% Bespaar op uw verbruik en kosten Plugwise is dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. Plugwise is het enige draadloze totaaloplossing Plugwise heeft een duidelijke filosofie: energiemanagementsysteem dat een biedt voor wie op kantoor of thuis inzicht wil in het energieverbruik. de groenste

Nadere informatie

SALTO CLOUD-BASED TOEGANGSCONTROLE

SALTO CLOUD-BASED TOEGANGSCONTROLE SALTO CLOUD-BASED TOEGANGSCONTROLE SALTO KS SALTO KS IS DE OPLOSSING VOOR SLIM BEHEER VAN TOEGANG VOOR HET MIDDEN- EN KLEINBEDRIJF. De wireless online sluitoplossing heeft haar betrouwbaarheid en stabiliteit

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

- Denkt zoals een mens (activiteiten die we associëren met menselijk denken.)

- Denkt zoals een mens (activiteiten die we associëren met menselijk denken.) Samenvatting door S. 942 woorden 19 maart 2017 4,8 6 keer beoordeeld Vak Informatica Hoofdstuk 1: Een entiteit is intelligent wanneer het: - Denkt zoals een mens (activiteiten die we associëren met menselijk

Nadere informatie

Programma van vanmiddag:

Programma van vanmiddag: Programma van vanmiddag: Hoe worden sociale media in Nederland gebruikt? Wat zijn de ontwikkelingen binnen gemeenten? Case: stad zonder afval via sociale media? Social tips (vanuit de Gemeente Almere als

Nadere informatie

Minigids Event Registration

Minigids Event Registration Registration Form Surname: Name: Company: Email: Minigids Event Registration Hoe en waarom online congres- en event registratie? Introductie Een evenement is een belangrijk moment. Je wilt een goede indruk

Nadere informatie

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN

ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN ONDERZOEK FONDSENWERVEN VIA EVENEMENTEN 1. INLEIDING In dit rapport staan de bevindingen van het onderzoek van Kentaa (voorheen en nader te noemen Mobillion) naar het gebruik van het actieplatform igive

Nadere informatie

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen

KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen KPN ÉÉN Eén zakelijke oplossing voor internet, vast en mobiel bellen Voor iedere medewerker het ideale communicatiepakket Het toenemend aantal communicatiemogelijkheden en de steeds grotere keuze aan devices,

Nadere informatie

Toolkit for Life het bestuurbare leven. Gespot Toolkit for Life

Toolkit for Life het bestuurbare leven. Gespot Toolkit for Life Toolkit for Life het bestuurbare leven Gespot Toolkit for Life Het levenspad Van oudsher was vroeger je levenspad zo goed als uitgestippeld; je koos een duidelijke studie, richtte je daar volledig op en

Nadere informatie

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >>

Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Bereik meer! Met mobiel adverteren 2014 >> Altijd en overal online Gebruik van smartphone in de lift Mensen zijn liever een dag zonder tv dan een dag zonder smartphone. Waar de gebruiker ook is, mobiel

Nadere informatie

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet!

Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! ziekenhuis Open voor iedereen. Ook via mobiel en tablet! Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) in Gouda is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend ziekenhuis met zo n 450 bedden en ruim 125 medisch

Nadere informatie

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN

WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN WHITEPAPER FINANCE 50% VAN DE NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR EEN NIEUWE AANBIEDER VAN FINANCIËLE PRODUCTEN EN VERZEKERINGEN NEDERLANDERS ZIJN ERG AFWACH- TEND ALS HET GAAT OM FINANCIËLE PRODUCTEN EN DIENSTEN

Nadere informatie

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018

SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 SEO WHITEPAPER De belangrijkste SEO ontwikkelingen voor 2018 Introductie. SEO is al sinds een aantal jaar een van de belangrijkste online marketing activiteiten. En terecht, want iedereen wil beter gevonden

Nadere informatie

Alfresco Document Management

Alfresco Document Management Pagina 1 van 6 Alfresco Document Management Efficiënter kunnen (samen)werken, altijd en overal kunnen beschikken over de benodigde informatie en geen zorgen hoeven maken over IT en back-up? Lagere kosten

Nadere informatie

TE HUUR TE HUUR HUUR TE. Wel digitale activiteiten Winkelleegstand % Digitale kortingsbonnen, coupons en/of loyaliteitsprogramma s

TE HUUR TE HUUR HUUR TE. Wel digitale activiteiten Winkelleegstand % Digitale kortingsbonnen, coupons en/of loyaliteitsprogramma s INZET MARKETING- ACTIVIIN De inzet van digitale marketing is nu nog marginaal maar heeft wel de toekomst. HET ACTIVIINAANBOD 56% organiseert alleen evenementen (bijv. kerstmarkt of intocht Sint). organiseert

Nadere informatie

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING

WHITEPAPER FASHION 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING WHITEPAPER FASHION 75% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR NIEUWE AANBIEDERS VAN KLEDING 22% VAN NEDERLANDERS IS VOORLOPER OP HET GEBIED VAN KLEDING Vooral vrouwen zijn geïnteresseerd in kleding. Zij zoeken

Nadere informatie

HomeWizard FEATURE GUIDE

HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard FEATURE GUIDE HomeWizard zorgt voor meer comfort en veiligheid in huis. Draadloze, koppelbare rookmelders geven alarm en versturen een push-bericht zodra er rook gedetecteerd wordt. De HomeWizard

Nadere informatie

Belfius award Slimme stad Maneblussers gaan met visie voor Lunavision

Belfius award Slimme stad Maneblussers gaan met visie voor Lunavision Belfius award Slimme stad Maneblussers gaan met visie voor Lunavision Maneblussers gaan met visie voor Lunavision 1. Inleiding en algemeen kader 2. Investeren in innovatieve infrastructuur 3. Investeren

Nadere informatie

E-commerce keuzegids. Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform

E-commerce keuzegids. Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform E-commerce keuzegids Jouw hulp bij het kiezen van het juiste E-commerceplatform Voorwoord Jij staat op het punt om een keuze te maken uit een geschikt E-commerceplatform voor de online verkoop van jouw

Nadere informatie

Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile?

Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile? Whitepaper: Klaar om te winnen met Mobile? Stationsplein 12-1 1211 EX Hilversum +31 (0) 35 531 1115 Klaar om te winnen met Mobile? De invloed van mobile op de conversie wordt door veel bedrijven nog altijd

Nadere informatie

Social Media. De definitie

Social Media. De definitie Social Media De definitie Sociale media is een verzamelbegrip voor online platformen waar de gebruikers, zonder of met minimale tussenkomst van een professionele redactie, de inhoud verzorgen. Hoofdkenmerken

Nadere informatie

Tuinprofessionaldagen 2019 DOOR KENNIS VERBONDEN. Smart Gardening Gebruik van apps in de praktijk

Tuinprofessionaldagen 2019 DOOR KENNIS VERBONDEN. Smart Gardening Gebruik van apps in de praktijk Tuinprofessionaldagen 2019 DOOR KENNIS VERBONDEN Smart Gardening Gebruik van apps in de praktijk INHOUDSOPGAVE Introductie Smart Gardening Case 1: Digitale urenregistratie Case 2: Quickmix - Tubag Case

Nadere informatie

Branding Marketing communication design online

Branding Marketing communication design online We leven in een tijdperk van onomkeerbare wereldwijde sociale en economische veranderingen. sociale Dat leidt voor ons allen tot nieuwe vormen van werken en leven. economische verandering Ons systeem transformeert

Nadere informatie

Showtime! Theater. Mobiel Reserveringssysteem voor de Entertainment en Theaterwereld

Showtime! Theater. Mobiel Reserveringssysteem voor de Entertainment en Theaterwereld Showtime! Theater Mobiel Reserveringssysteem voor de Entertainment en Theaterwereld De App: Target en Strategie Opbouwen en begeleiden van een gevoelige community Communiceren van voordelen en voorstellingen

Nadere informatie

i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE

i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE i3sync DRAADLOOS PLUG & PLAY PRESENTATIE DEVICE VERANDER DE MANIER WAAROP U VERGADERT Verander de manier waarop u vergadert of presenteert dankzij dit compacte en lichte presentatie device. i3sync is gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS.

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Home Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Beleef het comfort van een bekend en betrouwbaar merk De Lyric T6 is het nieuwste op het gebied

Nadere informatie

Mobiele marketing. Hoe mobiele apparaten de rol van marketing veranderen. E. de Haan M.Sc. Rapport RUGCIC-2015-03 ISBN 978-90-367-8258-6

Mobiele marketing. Hoe mobiele apparaten de rol van marketing veranderen. E. de Haan M.Sc. Rapport RUGCIC-2015-03 ISBN 978-90-367-8258-6 Mobiele marketing Hoe mobiele apparaten de rol van marketing veranderen E. de Haan M.Sc. Rapport RUGCIC-2015-03 ISBN 978-90-367-8258-6 CIC 2 Inhoudsopgave Samenvatting pag. 6 Mobiele ontwikkelingen pag.

Nadere informatie

WHITEPAPER TRAVEL 73% VAN NEDERLANDERS WORDT... MAAR LIEFST 12% VAN DE VROUWEN...

WHITEPAPER TRAVEL 73% VAN NEDERLANDERS WORDT... MAAR LIEFST 12% VAN DE VROUWEN... WHITEPAPER TRAVEL MAAR LIEFST 12% VAN DE VROUWEN... 73% VAN NEDERLANDERS WORDT... Vakantie en reizen staan hoog op de lijst van dingen waar Nederlanders gelukkig van worden: op nummer 4 (voorafgegaan door

Nadere informatie