NIEUWSBERICHT VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBERICHT VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN"

Transcriptie

1 NIEUWSBERICHT VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD GROEIPIJN Op 8 januari 2019 hebben we als team van de Uilenhof een ontwikkeldag gehad. Wellicht vraagt u zich af hoe wij zo'n dag doorbrengen, terwijl alle leerlingen vrij zijn. Voor mij persoonlijk is een ontwikkeldag geslaagd als het twee belangrijke ingrediënten heeft: echte ontmoeting en de onderwijskundige dialoog. Dit 2 e aspect geven we veelal vorm binnen onze domeinen. Het gaat dan over de lessentabel, lesindeling, keuzevakken, rendementen en organisatorische zaken. Daarnaast maken we ook tijd voor echte ontmoeting en inspiratie. Zeker aan het begin van een nieuw kalenderjaar is het goed om als organisatie stil te staan bij alles wat er binnen en buiten de school gebeurt. Als we het aandurven een inkijkje in elkaars hoofd en gedachten te geven, kunnen we wel eens versteld staan over wat de ander meemaakt. Om een paar menselijke voorbeelden te geven: geboorte van een kind, andere rol binnen het werk, verhuizing, studiedruk, sterfgeval, etc.. Of we nu leerling, ouder/verzorger, docent, ondersteuner of leidinggevende zijn, het overweldigt ons allemaal wel eens en brengt ons wat van de kaart. Dat zijn de momenten waarop soms alles op z n plek lijkt te vallen: verleden, heden en toekomst. Een moment van dieper besef waar we het allemaal voor doen. Ik zeg niet dat het eenvoudig is. Reflectiemomenten in ons leven zijn soms heel moeilijk en pijnlijk, maar geven uiteindelijk groei en nieuwe zekerheid. Als Uilenhof weten we ons daarbij altijd gesteund door een prachtige geformuleerde identiteit: We willen kijken door familie-ogen. A. van Horssen, directeur BELANGRIJKE DATA Februari 2019 Dinsdag 12 februari leerlingbespreking verkort rooster Donderdag 14 februari ouder-kindgesprekken klas 1 t/m 4 Vrijdag 15 februari inloopspreekuur directie Maandag 18 februari informatieavond TOT2 op Da Vinci College Woensdag 20 februari doemiddag Versnelde Mavo Maandag 25 februari t/m Vrijdag 1 maart voorjaarsvakantie Woensdag 6 maart centrale aanmelddagen nieuwe leerlingen Donderdag 7 maart centrale aanmelddagen nieuwe leerlingen

2 PERSONEEL Op 1 februari zijn uit dienst gegaan dhr. van der Zalm (mediatheek) en mevrouw de Vries (docente Frans). Voor de invulling van de mediatheek zal in ieder geval dhr. Manuputty een aantal uren gaan vervullen. Momenteel loopt de werving nog in de hoop begin maart weer op volle kracht te kunnen draaien. Ook verwelkomen we binnenkort een aantal nieuwe vrijwilligers. Mevrouw Lunenborg is deze week volledig begonnen met haar lessen Frans. We zijn blij dat ze weer terug is in ons midden. Mevrouw Kleijwegt is zwanger en zal eind april met verlof gaan. Na de voorjaarsvakantie starten we de sollicitatieprocedure om haar lessen gedurende de periode mei t/m oktober te vervangen. PERSOONLIJKE VERHALEN VAN VMBO-SCHOOL DE UILENHOF (DEEL 1) Iedereen kent elkaar op deze school GORINCHEM Deze school is heel gezellig. Het is overzichtelijk en iedereen kent elkaar op deze school. Eerstejaars leerling Indy Haak uit Langerak heeft geen spijt van haar keuze voor De Uilenhof in Gorinchem. Van het dorp Langerak naar de stad Gorinchem; het is wel een eind fietsen voor Indy. Ik vind school leuker dan fietsen, reageert ze gevat over de afstand van 16 kilometer. Gelukkig heb ik een abonnement op de bus, bij slecht weer mag ik die nemen. Indy wist al vanaf groep 6 van de basisschool dat ze naar de Uilenhof wilde gaan. Een kleine school waar ik niet verdwaal, dat past wel bij mij. Een bezoek aan een Open Dag bevestigde haar voorkeur en sinds september dit jaar zit ze in de brugklas mavo/havo. Na het eerste jaar splitsen de niveaus zich in mavo 2, havo of het beroepsgerichte mavo-mbo traject waarbij leerlingen in 6 jaar zowel een mavo als mbo diploma kunnen halen. Eén van de docenten van Indy is Corrie Vlot. Drie jaar geleden kwam ze als docent Kunst naar De Uilenhof. Het is een prettige, kleinschalige school waar veel aandacht is voor de leerlingen. In mijn vak heb ik het voordeel dat de kinderen vaak zelfstandig aan het werk zijn. Daardoor heb ik gelegenheid om een praatje te maken en te horen hoe het met de leerlingen gaat.

3 Alle eerstejaars leerlingen van De Uilenhof hebben elke week één les van 80 minuten in het vak Kunst en Cultuur. Dat geeft genoeg tijd om spullen te pakken, te werken aan een project en alles weer op te ruimen. Als je in de bovenbouw het vak tekenen kiest, krijg je meer kunstlessen. Ook is het met ons nieuwe flexrooster mogelijk om een module kunst te volgen. Dan gaan de leerlingen bijvoorbeeld aan de slag met graffiti of speksteen bewerken. Dit schooljaar start er een bijzonder project op de Uilenhof. De havo 2-klas gaat zich dan bezig houden met een project over de Tweede Wereldoorlog, en dan met name over de gebeurtenissen uit die tijd in Gorinchem. Onder leiding van de docent Drama van De Uilenhof wordt de samenwerking aangegaan met de historische vereniging, het theater en met een groep basisscholen uit de stad. Leerlingen van De Uilenhof zullen een theaterstuk instuderen waarin Gorinchemse bijzonderheden uit de Tweede Wereldoorlog nagespeeld worden. Deze wordt bezocht door leerlingen uit het Gorinchemse basisonderwijs.

4 Docente Corrie Vlot geniet van de ruimte die ze in haar vakgebied krijgt om de lessen in te vullen. De impact van de kunstvakken moeten we niet onderschatten. Ik vind dat we een wezenlijke toevoeging hebben om hedendaagse vaardigheden aan te leren zoals creativiteit, samenwerken en kritisch denken. Veel vakken op school hebben een cognitieve inhoud, maar binnen ons prachtige domein speelt emotie ook een belangrijke rol. Het brengt leerlingen echt een stap verder. De Langerakse leerlinge Indy Haak is het hiermee eens. De creatieve en technische vakken vind ik leuk. Ik houd ervan om met mijn handen te werken. NAGENIETEN VAN EEN GEZELLIGE EN DRUKKE OPEN DAG Zo n 300 leerlingen uit groep 7 en 8 waren op vrijdag 1 februari samen met hun ouders/verzorgers te gast op de Uilenhof. Al jaren staat onze locatie zeer goed bekend in de regio Gorinchem en dat werd afgelopen vrijdag nog eens duidelijk. Leerlingen verzorgden rondleidingen voor bezoekers die dat wilden. In de zes domeinen kon iedereen aan diverse activiteiten meedoen, zoals scienceopdrachten en sportactiviteiten in de gymzaal. Tijdens de open dag serveerden wij rond etenstijd voor al onze bezoekers een walking diner. In een presentatie werd uitleg gegeven over Nieuwe Mavo, Havo Junior en versnelde mavo. We organiseren op woensdag 20 februari a.s. een doemiddag over de versnelde mavo.

5 SCHOOLVERTROUWENSPERSONEN VOORTGANG NIEUWE LESSENTABEL Zoals u heeft gemerkt hebben we in de afgelopen week geen flexlessen gegeven. Het gaf de mentorcoaches de gelegenheid om alle groeigesprekken te voeren. Ook hebben we het aanbod van alle flexlessen herzien op basis van diverse suggesties van leerlingen, medewerkers en ouders/verzorgers. De belangrijkste wijzigingen op een rijtje: Alle leerlingen (m.u.v. klas 3 mavo) volgen de rest van het schooljaar een verplicht huiswerkflexles bij hun eigen mentorcoach. Dit moment komt standaard in het rooster en biedt een extra contactmoment tussen de klas en de mentorcoach. Hierdoor hoeven de leerlingen een flexles minder te kiezen Bij de inroostering van de vaklessen is het gelukt om maximaal 2 talen op een dag te hebben. Deze wens is door veel leerlingen en ouders/verzorgers kenbaar gemaakt De Havo Junior groep kiest zelf nog 2 flexlessen per week. Er zijn binnen de flexband extra lessen Nederland, Engels en wiskunde ingeroosterd voor de hele groep. Omdat het vak Natuurkunde vanaf schooljaar 2019/2020 een keuzevak wordt in klas 3 volgen alle mavo 2 leerlingen in de 3 e periode een wekelijks introductieprogramma. Op deze manier kunnen we alle leerlingen goed begeleiden over de inhoud van dit vak.

6 Aantal flexlessen die leerlingen zelf minimaal moeten volgen: Klas : 4 flexlessen Klas : 3 flexlessen (verplicht Nask1 kennismakingslessen vrijdag 0) Klas 2.4: 2 flexlessen (extra verplicht WI/EN/NE) Klas 2.5: 3 flexlessen (extra verplicht WI) Klas : 4 flexlessen Klas : 3 flexlessen (PWS vervalt) Klas 4.5: 2 flexlessen EVEN VOORSTELLEN Mijn naam is Tim Ovington, ik ben 29 jaar oud en ik doceer Engels. Ik ben opgegroeid in het prachtige Schotland, waar het overigens niet zo vaak regent als mensen denken! Vanaf januari kom ik tot de zomervakantie Mevrouw Boele vervangen op de Uilenhof. Ik kijk er enorm naar uit om de kinderen te inspireren en te motiveren niet alleen binnen de klas maar ook daar buiten! De kinderen op de Uilenhof kennen mij ondertussen ook als Tim The Travelling Teacher. Dit is een onderwijs project die ik begonnen ben in 2017, waarbij ik lessen heb mogen verzorgen overal ter wereld. Zo heb ik in de afgelopen jaar 42 scholen bezocht in 27 verschillende landen. Die ervaringen neem ik nu mee naar de lokalen op de Uilenhof! Best wishes!

Hartelijk welkom op de Uilenhof. Nieuwe Mavo (vmbo gl/tl), Havo Junior (havo onderbouw), Versnelde Mavo (o.a. TalentOntwikkelingTechniek)

Hartelijk welkom op de Uilenhof. Nieuwe Mavo (vmbo gl/tl), Havo Junior (havo onderbouw), Versnelde Mavo (o.a. TalentOntwikkelingTechniek) Hartelijk welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo (vmbo gl/tl), Havo Junior (havo onderbouw), Versnelde Mavo (o.a. TalentOntwikkelingTechniek) Wie zijn wij? Waar staan wij voor? Nieuwe Mavo (vmbo gl/tl), Havo

Nadere informatie

VOORWOORD NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN

VOORWOORD NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD NA REGEN KOMT ZONNESCHIJN Bekende woorden die in letterlijke zin van toepassing waren de afgelopen weken. Ik heb heel wat dagen achter elkaar

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de Uilenhof

Hartelijk welkom op de Uilenhof Hartelijk welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Versnelde mavo mbo Wie zijn wij? Waar staan wij voor? Missie, Visie, Belofte Open christelijke school vanuit heldere kernwaarden Elkaar als familie

Nadere informatie

NIEUWSBERICHT VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN

NIEUWSBERICHT VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN NIEUWSBERICHT VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD ADEMBENEMEND Sinds wij een hond hebben, ontspan ik graag in de vroege ochtend, avond en weekenden in het bos of langs de rivier vlakbij

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond klas 1 11 September Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT)

Welkom. Informatieavond klas 1 11 September Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Welkom Informatieavond klas 1 11 September 2017 Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Programma 19.30 uur opening van de avond 20.00 uur met de mentor naar het lokaal ca. 21.00 uur kennismaken met Trinitas

Nadere informatie

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015

Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 Welkom op de informatieavond TOT maandag 20 april 2015 TOT opleiding Uilenhof (MAVO+*) *MAVO + = MAVO met Technologie TOT opleiding Da Vinci (ROC MKE*) *ROC MKE = MBO Midden Kader Engineering TOT opleiding

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

Kennismakingsweek, informatieavonden, vrijwilligers, etc. Uiltje Magazine

Kennismakingsweek, informatieavonden, vrijwilligers, etc. Uiltje Magazine Kennismakingsweek, informatieavonden, vrijwilligers, etc. Uiltje Magazine september 2016 Voorwoord Klaar voor de start Schooljaar 2016/2017 is van start gegaan. Tijdens de startweek zijn er allerlei kennismakingsactiviteiten

Nadere informatie

Informatieavond klas 1 17 September 2018

Informatieavond klas 1 17 September 2018 Hartelijk welkom 17 September 2018 (vmbo gl/tl), (havo onderbouw), Versnelde Mavo (o.a. TalentOntwikkelingTechniek) Nieuw in de brugklas Elk vak een docent Nieuwe vakken Andere (en meer) boeken Meer zelfstandigheid

Nadere informatie

[1] Kort nieuws, startmiddagen, geslaagden, domeinweek

[1] Kort nieuws, startmiddagen, geslaagden, domeinweek [1] Kort nieuws, startmiddagen, geslaagden, domeinweek Voorwoord Je mantel overdragen Schooljaar 2015/2016 zit erop. Een jaar met veel energie, veel successen, veel onderwijsplezier en goede resultaten.

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe!

Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! JENAPLAN Locatie Buitenbaan Je doet ertoe! BUITENGEWOON JENA een andere, succesvolle aanpak In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 in de onderbouw van Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen:

Nadere informatie

Kort nieuws, Domeinweek, agenda

Kort nieuws, Domeinweek, agenda Kort nieuws, Domeinweek, agenda De pechvogel, de roe of de plak Er wordt in onderwijsland wel eens gezegd dat het in de eerste 6 a 8 weken moet gebeuren. Met het bedoel ik dan o.a. het opbouwen van een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

Hartelijk welkom op de Uilenhof. Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT)

Hartelijk welkom op de Uilenhof. Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Hartelijk welkom op de Uilenhof Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (Visie, Missie, Belofte) Vormen van onderwijs Leren in domeinen Begeleiding, zorg en samenwerking Resultaten en ontwikkelingen Praktische

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz.

Onderbouw op de MBS. Je krijgt alle lessen zoals op elke middelbare school, Nederlands, Engels, wiskunde enz. MBS in het kort VMBO bl/kl/gl Het Groene Lyceum(tl/gl/havo niveau) mbo 2 en 4 Tweejarige brugklas LWOO (bl-niveau) ipads, boeken en schriften Veel praktijklessen Je start met een brugklaskamp in ljr. 1

Nadere informatie

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019

Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Toetsrooster toetsweken Schooljaar 2018/2019 Beste bovenbouw-leerlingen, Hieronder vindt je het toetsrooster van de afdelingen VMBO-TL, HAVO en VWO voor alle toetsweken van dit schooljaar. Met behulp hiervan

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V

INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V INDELING Tentamenweek/Toetsweek IV Afd. 3M / 4H / 4V / 5V schooljaar 2016/2017 versie 18 mei 2017 3 MAVO: Maandag 12/06 t/m vrijdag 16/06. Rooster mondelingen Duits krijg je via de docent te horen 4 HAVO:

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO

GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO GEMENGDE LEERWEG (GL) MAVO (TL) MAVO/HAVO Wat is jouw kracht? Waar wil jij goed in zijn? Wat wil jij leren, ervaren en doen? Dat gaan we samen ontdekken op het Amsfort. Positief en uitdagend Vakken op

Nadere informatie

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling,

Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4. Purmerend, 23 maart Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Aan de ouder(s)/ verzorger(s) en aan de leerlingen van leerjaar 4 Purmerend, 23 maart 2018 Beste ouder(s) /verzorger(s), Beste leerling, Binnenkort gaan de leerlingen beginnen aan het Centraal Examen.

Nadere informatie

Informatieavond klas 2 4 Oktober 2018

Informatieavond klas 2 4 Oktober 2018 Hartelijk welkom Informatieavond klas 2 4 Oktober 2018 (vmbo gl/tl), (havo onderbouw), Versnelde Mavo (o.a. TalentOntwikkelingTechniek) Presentatie Ankie Remijn De inhoud van de presentatie van Ankie Remijn

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Samen het beste uit jezelf halen!

Samen het beste uit jezelf halen! Samen het beste uit jezelf halen! Maak kennis met het Gerrit Rietveld College Je gaat binnenkort naar de middelbare school en natuurlijk wil je eerst onderzoeken welke school bij je past. We stellen ons

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E

W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E W AT W O R D T E R A N D E R S I N D E B O V E N B O U W? 2 0 1 9-2020 O N D E RW I J S V E R N I E U W I N G D O M I N I C U S C O L L E G E WAAROM ONDERWIJSVERNIEUWING? 1. Maatwerk: Niet elke leerling

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013

Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 Jaaragenda Capellenborg 2012-2013 September Donderdag 6 september Dinsdag 11 september Dinsdag 11 september Zondag 16 september Dinsdag 18 september Donderdag 20 september Dinsdag 25 september Donderdag

Nadere informatie

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018

GSR voor en door christenen. Naar de brugklas. VMBO HAVO Atheneum Gymnasium 2017/2018 GSR voor en door christenen Naar de brugklas 2017/2018 VMBO HAVO Atheneum Gymnasium Naar de brugklas Nog een paar maanden basisschool, en dan... naar de middelbare school! Heb je er al zin in? Op de middelbare

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou!

DRUKPROEF 1. Informatie Locatie Rijssen. Het gaat om jou! Informatie 2019-2020 Locatie Rijssen Het gaat om jou! Inhoud Kies jij voor het Pius X College?... 3 Kleinschaligheid... 5 Waar staat het Pius X College voor?... 5 Identiteit... 7 Ons onderwijsaanbod...

Nadere informatie

overstap MAVO4-HAVO4. 3 december 2018

overstap MAVO4-HAVO4. 3 december 2018 5-12-2018 overstap MAVO4-HAVO4 3 december 2018 5-12-2018 2 Programma - Uitleg Zeeuwse Code - Profielen HAVO - Welke keuze - Vragen? 5-12-2018 3 Zeeuwse Code Uitgangspunt is de motivatiebrief van de leerling

Nadere informatie

Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda. Uiltje Magazine

Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda. Uiltje Magazine Personeel, geslaagd, startmiddagen, keuzemodules, agenda Uiltje Magazine Zomervakantie 2018 Voorwoord Steen als markeringspunt Schooljaar 2017-2018 zit erop. Zo tegen de zomervakantie maken we de balans

Nadere informatie

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor.

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar GL UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018

VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018 VMBO 2/MAVO 2 15 JANUARI 2018 19-1-2018 Keuze proces Wat gebeurt er in de 2 e klas? En verder? www.zsc.nl HOE ZIT HET VMBO IN ELKAAR? Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs (vmbo) duurt 4 jaar en

Nadere informatie

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK

JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK JENAPLAN BUITENGEWOON JENA EEN ANDERE, SUCCESVOLLE AANPAK In Heerenveen kunnen leerlingen sinds 1997 Jenaplan-onderwijs volgen in heterogene klassen: alle niveaus in één groep. Het Jenaplan-onderwijs sluit

Nadere informatie

OVERSTAP MAVO4-HAVO4. 28 november 2016

OVERSTAP MAVO4-HAVO4. 28 november 2016 OVERSTAP MAVO4-HAVO4 28 november 2016 29-11-2016 PROGRAMMA - Uitleg Zeeuwse Code - Profielen HAVO - Leerlingen aan het woord - Wesley en Nemo, havo 4 NG - Vragen? 29-11-2016 2 ZEEUWSE CODE Intake gesprek

Nadere informatie

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542

Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Aan de ouder(s)/verzorger(s) van leerlingen uit 3, 4 h en 3, 4 en 5 v Datum Behandeld door Ons kenmerk Lent, 13 juni 2018 A. Boers-Müller BOEA/bran/18-B542 Onderwerp Einde schooljaar 2018 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Kleine school, grote toekomst!

Kleine school, grote toekomst! Christelijke school voor mavo en onderbouw mavo/havo Kleine school, grote toekomst! Informatie voor ouders Schooljaar 2015-2016 De SAV: kleine school, grote toekomst De SAV is een open christelijke school

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2016-2017 BB/ KB Economie & Ondernemen BB/ KB Zorg & Welzijn GL/ TL Dienstverlening & Producten 1 Welkom op de Schans Welkom op de Schans Jij bent nu

Nadere informatie

RAften 1B 4juli. Beste ouder/verzorger,

RAften 1B 4juli. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De laatste schooldag... Welkom nieuwe 1e jaars op onze school! De kennismakingsweek naar Texel wordt heel gezellig. Samen met juf Lies, Kimberley, Lilly en de andere juffen en meesters.

Nadere informatie

OVERSTAP MAVO4-HAVO4. 4 december 2017

OVERSTAP MAVO4-HAVO4. 4 december 2017 OVERSTAP MAVO4-HAVO4 4 december 2017 5-12-2017 PROGRAMMA - Uitleg Zeeuwse Code - Profielen HAVO - Welke keuze - Vragen? 5-12-2017 2 ZEEUWSE CODE Uitgangspunt is de motivatiebrief van de leerling Eindadviezen

Nadere informatie

Domeinweek februari 2017

Domeinweek februari 2017 Domeinweek februari 2017 Dit overzicht geeft jullie een beknopt overzicht van de diverse projecten in de domeinweek. Lees het goed door, want alle belangrijke informatie staat er in! Kijk goed wat je eventueel

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Informatieavond Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN.

Informatieavond Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN. WELKOM Informatieavond Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 BASIS-EN KADER BEROEPSGERICHTE LEERWEGEN Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het

Nadere informatie

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM

JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR LOCATIE GROU AKKRUM JAARAGENDA LEERLINGEN EN OUDERS SCHOOLJAAR 2015 2016 LOCATIE GROU AKKRUM Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen SE Schoolexamen CPE Centraal Praktijk Examen SEPTEMBER 2015 36 dinsdag 1 september Schoolfotograaf

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? Maak kennis

Hoe Anna ben jij? Maak kennis Hoe Anna ben jij? Maak kennis @anna Wij zijn Anna Welkom @anna Wat wordt het volgend jaar: VMBO, MAVO, HAVO of VWO? Kun je makkelijk leren of heb je soms wat ondersteuning nodig? Op het Anna van Rijn College

Nadere informatie

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM

OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM OUDERAVOND LEERJAAR 2 WELKOM Woensdag 26 september 1 OUDERAVOND LEERJAAR 2 19.15 u 19.30 u 19.45 u 20.00 u 20.05 u 20.15 u 20.20 u 20.30 u Koffie of Thee. Opening door dhr. J. Demmenie Keuzebegeleiding

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig

Ondernemen, Welzijn & Sport. Hoog slagingspercentage. Wij maken leren persoonlijk. Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Leren, ervaren én doen! Gezellig en kleinschalig Veel aandacht voor taal en rekenen Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat vind

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw,

Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo. Betreft: keuze examenvak. Den Haag, 29 november Geachte heer/mevrouw, Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van klas 3 Mavo Betreft: keuze examenvak Den Haag, 29 november 2016 Geachte heer/mevrouw, Het eindexamen voor Mavo bestaat uit twee verplichte examenvakken, sectorvakken

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Ik wist in groep 6 al dat ik naar deze school wilde. Toen ging ik met mijn broer mee naar de open dag. Ik was er direct uit. Dit is een goede school, er hangt een leuke sfeer

Nadere informatie

Domeinweek, Ouder-kind gesprekken, agenda, etc. Uiltje Magazine

Domeinweek, Ouder-kind gesprekken, agenda, etc. Uiltje Magazine Domeinweek, Ouder-kind gesprekken, agenda, etc. Uiltje Magazine oktober 2017 Voorwoord Nieuwe familie Kent u die momenten waarop u ergens komt en direct het gevoel heeft dat het goed zit? Op een vakantieadres

Nadere informatie

Kennismakingsweek, geslaagd, startmiddagen, agenda. Uiltje Magazine

Kennismakingsweek, geslaagd, startmiddagen, agenda. Uiltje Magazine Kennismakingsweek, geslaagd, startmiddagen, agenda Uiltje Magazine September 2017 Voorwoord Jezelf de spiegel voorhouden In dit magazine blikken we terug op de laatste weken voor de zomervakantie en delen

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. G1 naar het Verzetsmuseum Maandag 10 juli bezochten de G1 leerlingen het Verzetsmuseum in Amsterdam. Ze kregen eerst een interessante film te zien over de tweede wereldoorlog.

Nadere informatie

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme

Melanchthon-DNA / kernwaarden. tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap. Naastenliefde Optimisme Hartelijk welkom Melanchthon-DNA / kernwaarden tekst Verantwoordelijkheid Eigenaarschap Naastenliefde Optimisme Hier leer je voor het leven kennis competenties waarden Competenties Samenwerken Plannen

Nadere informatie

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school

atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school atheneum en havo reewijk yceum een Calvijn school Beste ouders/verzorgers, De komende periode kiest u samen met uw zoon of dochter een middelbare school. U bezoekt met uw kind waarschijnlijk verschillende

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas Welkom Een breed aanbod dakpan-klas dakpan-klas Toelating tot welk niveau advies van de leerkracht van groep 8 Plaatsing in een klas regulier of speciaal aanbod indeling naar herkomst (school, dorp of

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS

OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 START OLYMPIAKLAS EDITIE 2 23 DECEMBER 2016 OPEN AVOND DONDERDAG 12 JANUARI 2017 Op donderdag 12 januari 2017 vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw.

Workshops. voor groep 8 leerlingen. september-november Elke opleiding heeft zijn eigen schoolgebouw. voor groep 8 leerlingen september-november 2017 Aanmelden workshops Je kunt je aanmelden voor de workshops via e-mail: workshop@farelcollege.nl Beste bijna-brugklasser, Wat fijn dat je deze flyer leest

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. De

Nadere informatie

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb

Dag Begintijd Code Activiteit woensdag :00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag :00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb Dag Begintijd Code Activiteit woensdag 21-12-2016 19:00 M Kerstvariete leerjaar 1 mavo donderdag 22-12-2016 0:00 B Kerstmarkt leerjaar 1 bbkb donderdag 22-12-2016 9:00 S Mentorenactiviteit leerjaar 2 t/m

Nadere informatie

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent.

Wat is dalton? We werken met daltonuren. Tijdens een daltonuur kun je zelf kiezen aan welk vak je gaat werken en bij welke docent. daarom dalton! Wat is dalton? Kiezen voor het Wolfert Lyceum betekent kiezen voor het daltononderwijs. Bij ons leer je om zelfstandig te werken, je eigen verantwoordelijkheid te nemen, keuzes te maken

Nadere informatie

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3 legenda > DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2018-2019 vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij centraal examen wk datum maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag 35 27-aug 36 3-sep 08.30 jaaropening

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT 2014-2015 RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Tiel, 5 oktober 2014 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar 2014-2015 Geachte ouders/verzorgers, beste leerlingen, Het schooljaar is weer

Nadere informatie

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU

EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU EDITIE 5 15 JUNI 2018 MENU -------------------- ---------- HEREXAMEN/HERPROFILEREN In het onderstaande rooster staat het overzicht wanneer, waar en welke vakken voor het 2e tijdvak worden afgenomen. We

Nadere informatie

(concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU

(concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR LOCATIE GROU (concept) JAARAGENDA SCHOOLJAAR 2019 2020 LOCATIE GROU Verklaring afkortingen: CE Centraal Examen CMT Centraal Management Team GMR Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad OOP Onderwijs Ondersteunend Personeel

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Domeinweek februari 2018

Domeinweek februari 2018 Domeinweek februari 2018 Dit overzicht geeft jullie een beknopt overzicht van de diverse projecten in de domeinweek. Lees het goed door, want alle belangrijke informatie staat er in! Kijk goed wat je eventueel

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten)

kiezen ontdekken doen! Leren en doen op jouw niveau Systematische aandacht voor vaardigheden Groen en D&P (Dienstverlening & Producten) MELANCHTHON BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl kiezen ontdekken Een bedrijvige school Leren en doen op jouw niveau doen! Kom op de MBS, leer binnen en buiten, volg je hart, ontwikkel

Nadere informatie

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN

goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN goed voor elkaar! goed voor elkaar! op het Bornego College in Heerenveen ONTDEK BORNEGO HEERENVEEN Ik vind dat de meeste docenten hier wel aardig zijn en dat ze goed lesgeven. Als je goed je best doet

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! Onderwijs op maat voor jou! Je krijgt van je basisschool een gemiddeld advies. Een havo-advies betekent bijvoorbeeld dat je over gemiddeld over alle schoolvakken het best past op havo. Maar jij bent natuurlijk

Nadere informatie

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017

PAULUSPRAAT 3. Januari 2017 PAULUSPRAAT 3 Januari 2017 Inhoudsopgave - Van de directie - Even voorstellen Nieuwe leerkrachten in groep 3 - Even voorstellen Nieuwe leerkracht in de taalklas - Even voorstellen Jeugdteam IJsselstein

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016-2017 voor ouders/verzorgers en leerlingen Acis openbaar primair en voortgezet onderwijs Hoeksche Waard Actief College Koninginneweg 126 3262 JD Oud-Beijerland T: 0186-612130 E: administratie@actiefcollege.nl

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3

werkruimte school als vindplaats (zorg) teamoverleg Ouderavond klas 3 legenda > DE DYK TALENT EN AMBITIE JAARKALENDER 2018-2019 vakantie DDW en SE leerlingen roostervrij centraal examen wk datum maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag Periode 1 35 27-aug 36 3-sep 08.30

Nadere informatie

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v.

JAARPROGRAMMA voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. 1 JAARPROGRAMMA 2018-2019 voor leerlingen/ouder(s)/verzorger(s) Versie 15 januari 2019 (Onder voorbehoud) t.b.v. www.picasso-lyceum.nl Dit jaarprogramma wordt met ingang van maandag 3 september regelmatig

Nadere informatie

Kort nieuws, TOT-doemiddag februari, Domeinweek

Kort nieuws, TOT-doemiddag februari, Domeinweek Kort nieuws, TOT-doemiddag februari, Domeinweek Voorwoord Volop beweging In de afgelopen periode zijn er heel wat personele wijzigingen geweest in het team van onze school. Ongemerkt levert dat bij sommigen

Nadere informatie

Welkom ouders van t Zonnewiel

Welkom ouders van t Zonnewiel Welkom ouders van t Zonnewiel Presentatie over: De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs en de scholen van Het Baken in Almere Onderwijsdoorstroomschema LWOO, wat is dat? LWOO op Stad

Nadere informatie

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl

Locatie: Arnhem en Wageningen. Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli augustus rijnijssel.nl Informatie Pas- en Informatiedag voor aanko- Locatie: Arnhem en Wageningen Afdeling: Facilitaire Dienstverlening 6 en 7 juli 2016 25 augustus 2016 rijnijssel.nl VOORWOORD Beste student, Van harte welkom

Nadere informatie