Nieuwsbrief december 2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief december 2018"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief december 2018 Voor je ligt de nieuwsbrief van Gemiva-SVG Groep voor cliënten en/of cliëntvertegenwoordigers. 4 tot 6 keer per jaar verschijnt deze brief. We beginnen met een leuk cliëntverhaal: Rick vertelt over zijn werk bij Variant Serviceteam Dordrecht. Lees het actuele nieuws en nieuws vanuit Bureau Medezeggenschap. En maak kans op een prijs door te puzzelen. Wij wensen je mooie feestdagen en een gelukkig 2019! Foto: Rick aan het werk in Gemitaria Vertel jouw verhaal! Wil jij ook een keer jouw verhaal vertellen in de nieuwsbrief? Over je woonplek of je werkplek bij Gemiva-SVG? Stuur dan een naar daphne.manders@gemiva-svg.nl en wie weet komt de redactie bij jou langs voor een interview!

2 Gastheer bij Gemitaria Rick Antkowiak (30 jaar) werkt vier dagen in de week bij Serviceteam Variant in Dordrecht. Deze locatie van Gemiva-SVG gaat binnenkort verhuizen. Excuus voor de dozen overal, lacht Rick. Ik vind het leuk dat we naar een nieuwe plek gaan. Ook al heb ik het hier ook naar mijn zin. Rick vertelt over zijn werk: Ik werk vooral in Gemitaria, de kantine. En ik verzorg daar koffie en thee. Dat vind ik leuk om te doen. Naast dit werk doe ik ook klusjes zoals perforeren en de post. Eén keer in de twee weken op vrijdag gaan we naar het verzorgingstehuis Polderwiel in de buurt. Daar maak ik schoon. Meestal ga ik aan de gang met de swiffer en de stofzuiger. Ook moet ik daar flessen bijvullen. Draken, ballen en wensen Rick heeft ook een grote hobby: Dragon ballz. Trots laat hij zijn t-shirt zien: Kijk, deze heb ik via Wish gekocht en dit t-shirt komt uit China. Dragon ballz is een Japanse serie op televisie en het is ook een computerspel. Als je tien ballen vindt dan komt de grote draak en dan mag je een wens doen, legt Rick uit. Wat mijn grootste wens is? Daar hoef ik niet lang over na te denken. Heel veel geld. Daar wil ik dan series, spellen en cd s van kopen.

3 Innovatiemarkt bij De Entree Wil jij zorgrobot Zora wel eens in het echt ontmoeten of wil jij de GoOV-app uitproberen? Dat kan! Tijdens de E-healthweek van 21 t/m 26 januari 2019 organiseert de Gemiva-SVG Groep een innovatiemarkt Innoveren met E-health. Medewerkers, cliënten, ouders en andere geïnteresseerden zijn allemaal van harte welkom! Tijdens deze innovatiemarkt op dinsdag 22 januari maak je kennis met diverse innovatieve oplossingen die de Gemiva-SVG Groep in de afgelopen periode heeft uitgeprobeerd. Denk bijvoorbeeld aan de zorgrobot Zora, de GoOV-app of de Pep-app. Waar en hoe laat? De innovatiemarkt kun je gratis bezoeken tussen en uur op onze gloednieuwe locatie De Entree in Leiderdorp. Het adres is: Elisabethhof 1, 2353 EW. Je bepaalt zelf wanneer je komt en hoe lang je blijft. Er is plek voor ongeveer 100 bezoekers. Let op! Een plekje reserveren is noodzakelijk en kan via

4 Is de pictogenda iets voor jou? De nieuwe agenda's voor 2019 liggen weer in de winkel. Vind je beelden fijner dan geschreven taal? Dan is de Pictogenda wellicht iets voor jou. De Pictogenda is een planner met pictogrammen. Dit zijn kleine plaatjes die jou misschien meer vertellen dan alleen woorden. Er is een Pictogendaweekagenda en een Pictogenda-maandoverzicht. Deze agenda heeft veel voordelen zoals: overzicht, rust en duidelijkheid makkelijk mee te nemen afspraken worden beter onthouden bevordert zelfstandigheid en herkennen van dag- en weekritme ontwikkelen planningsvaardigheden Meer weten? Met Pictogenda weet je altijd wat de dag brengt, of wat je gedaan hebt. Kijk voor meer informatie op

5 Bezoek het cliëntenweb Het cliëntenweb is er voor jou. Hier vind je alle informatie over jouw deelname aan wonen, werken en leren bij de Gemiva-SVG Groep. Denk hierbij aan de volgende onderwerpen: Hoe ziet jouw ondersteuningsplan eruit? Wat zijn de spelregels? Hoe zijn geldzaken geregeld? Hoe kan ik meedenken en meedoen in de organisatie (inspraak)? Wat is het laatste nieuws? Hoe kan ik nieuwe dingen leren? Waar vind ik het cliëntenweb? Ga naar de website en klik op het oranje vlak Cliënten. Je kunt ook rechtstreeks naar het cliëntenweb, ga dan naar Het cliëntenweb is er voor jou. Kom regelmatig kijken!

6 Nieuws uit de CMR : Oproep nieuwe leden! (Centrale Medezeggenschaps Raad) De CMR is op zoek naar nieuwe leden. Wij zoeken hiervoor cliënten met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel of vertegenwoordigers van cliënten met een verstandelijke beperking. In deze raad mag je meepraten, denken en beslissen over wat er binnen de Gemiva-SVG Groep gebeurt. Laat ook jouw stem horen! Voor meer informatie kan je contact opnemen met de voorzitter van de CMR: Tony Aalbers via taalbers@xs4all.nl. Wil je de verslagen van de CMR lezen? Ga dan naar: Nieuws van Bureau Medezeggenschap Het bespreken van de huisregels Als mensen bij elkaar wonen of werken, is het goed om met elkaar afspraken te maken. Dan weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt. Afspraken geven structuur en duidelijkheid. Deze afspraken kun je ook huisregels of locatiegebonden informatie noemen. Als je wilt weten wat de huisregels van jouw locatie zijn, dan kun je dit aan de locatiemanager vragen. Samen maken we afspraken Het is belangrijk dat de huisregels met elkaar gemaakt worden. En het is belangrijk dat iedereen ze goedkeurt. Maar soms weten cliënten niet waarom sommige regels er zijn. De regels zijn dan door iemand anders gemaakt. Cliënten hebben dan het gevoel dat ze er niks aan kunnen veranderen. En soms kunnen de medewerkers ook niet uitleggen waarom die regels er zijn. Daarom is het belangrijk de regels samen te maken. En om aan iedereen uit te leggen waarom de regels er zijn. De locatiemanager kijkt of iedereen zich aan de regels houdt. Medezeggenschapsraad geeft advies De medezeggenschapsraad van een locatie mag advies geven over de huisregel. Dan zeggen ze wat zij van de regels vinden. Hun advies is heel belangrijk. De locatiemanager moet daarom advies vragen aan de medezeggenschapsraad.

7 Huisregels bespreken Het is belangrijk dat de locatie de huisregels regelmatig in de medezeggenschapsraad bespreekt. Dan kan de locatie kijken of de regels nog goed zijn of dat ze moeten veranderen. Dit kan de locatie het beste elke twee jaar doen. Maar de huisregels kunnen natuurlijk ook besproken worden als de cliënten het niet eens zijn met de regels. Als de locatie de regels gaat bespreken met de medezeggenschapsraad, kunnen ze deze vragen bespreken: Wat is locatiegebonden informatie? Kent iedereen de regels? Zijn de regels besproken in de medezeggenschapsraad? Welke regels zijn goed? Welke regels kunnen aangepast worden? Ontbreken er regels? Heb je een vraag? Heb je een vraag over deze informatie? Stuur dan een met jouw vraag naar

8 Maak deze eindejaarspuzzel en win een prijs! In de speurpuzzel staan woorden verstopt. Van links naar rechts en van boven naar beneden. Streep ze allemaal door. Schrijf daarna de overblijvende letters achter elkaar op. Zo ontstaat er een zin. Die is de oplossing. Schrijf je oplossing op het formulier bij dit blad en lever de puzzel in. K E R S T S T A L K D W P G E N B V T A A R M A I R O L R G O U R M E T T A N O E O S E O U A E E I S R E T D E T L M R A N W E N S R J E D M T R P K Z S L I N G E R S A J E IJ I IJ N E G N I Z S K R E T L N N H O U T V U U R K S N E E U W K P L R E I E T I I N E D F E I L E E K W D I W A R M T E E O D N E R L I C H T J E S K T E G R U E N E J K U T S T S R E K U V I E R E N F R O K R U U V

9 Vul hieronder de oplossing van de puzzel in: Wil je een prijs winnen? Stuur je oplossing dan in! Onder de goede inzendingen wordt een prijs verloot. Je kunt je oplossing mailen, per post sturen of aan je begeleider geven. Vul je naam en adres hieronder in. Stuur het voor 18 januari Je kunt per nieuwsbrief 1 keer meedoen. Onder de goede inzendingen wordt een prijs verloot. De winnaar van de vorige nieuwsbrief was: Catelijne de Rooij. Naam: Straat en huisnummer:. Postcode en woonplaats:. Je kunt mailen naar daphne.manders@gemiva-svg.nl Je kunt de oplossing van de puzzel opsturen naar: Servicecentrum Gemiva-SVG Groep - Afdeling Communicatie, Postbus 604, 2800 AP Gouda. Afmelden nieuwsbrief? Mocht je geen prijs stellen op ontvangst van deze nieuwsbrief, meld dit dan bij je locatiemanager. Horen we niets van je, dan blijf je deze nieuwsbrief ontvangen.

Nieuwsbrief februari 2019

Nieuwsbrief februari 2019 Nieuwsbrief februari 2019 Voor je ligt de nieuwsbrief van Gemiva-SVG Groep voor cliënten en/of cliëntvertegenwoordigers. 4 tot 6 keer per jaar verschijnt deze brief. We beginnen met een leuk cliëntenverhaal:

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Nieuwsbrief oktober 2018 Voor je ligt de nieuwsbrief van Gemiva-SVG Groep voor cliënten en/of cliëntvertegenwoordigers. Minimaal 4 keer per jaar verschijnt deze brief. We beginnen met een leuk cliëntverhaal:

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom! Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom! Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom! Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt.

Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. Welkom Welkom! Je gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten je van harte welkom. Wij danken je voor het vertrouwen dat je in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schalmnieuws januari 2018

Nieuwsbrief Schalmnieuws januari 2018 Nieuwsbrief Schalmnieuws januari 2018 Openingswoord Ellen Lam, locatiemanager De Schalm Eindelijk is het zo ver. De eerste nieuwsbrief van De Schalm. Vaak om gevraagd, nog vaker beloofd maar nu dan toch

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken!

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken! 1. www.idvoetbal.nl 2. Home pagina 3. Talent? 4. Voorrondes 5. Meedoen? 1. www.idvoetbal.nl Typ het adres op internet in de adresbalk of bij Google. Je komt dan op de home pagina. Dit lees je. 1. Maak

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 Regio Waardenlanden April 2018 Van de redactie Hallo allemaal. Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Deze nieuwsbrief gaat over de Prokkelweek in juni. Over Internet, Televisie en Telefoon

Nadere informatie

Letters, woorden, boeken

Letters, woorden, boeken Melkweg Lezen van Alfa B naar Alfa C Letters, woorden, boeken Participatie: De bibliotheek Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Colofon Melkweg: Letters, woorden, boeken, 2016 Dit boekje

Nadere informatie

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

NOVEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking NOVEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion. Nieuwsbrief Cliënt Er staat

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Vormen van medezeggenschap

Vormen van medezeggenschap Vormen van medezeggenschap Vormen van medezeggeschap In deze tijd van de vele veranderingen binnen de zorg in het algemeen en bij de Gemiva-SVG Groep in het bijzonder is het goed om eens te kijken naar

Nadere informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie

Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie Hoofdstuk 2 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op informatie In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen. 1. Wat is het recht op informatie? 2. Wat is begrijpelijke informatie? 3. Op welke

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden

Melkweg. Een dagje ouder. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Ouder worden Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dagje ouder Ouder worden Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dagje ouder, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit katern

Nadere informatie

Nieuwsbrief over kwaliteit

Nieuwsbrief over kwaliteit Nieuwsbrief over kwaliteit april 2013 Abrona heeft in 2012 extra geld gekregen van de regering. Geld om de zorg te verbeteren. Geld om de begeleiding van cliënten te verbeteren. Dit heet kwaliteit. Abrona

Nadere informatie

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie met pictogrammen voor cliënten

Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie met pictogrammen voor cliënten SC-0033 mei 2012 - alle rechten voorbehouden s Heeren Loo Zorggroep Berkenweg 11 3818 LA Amersfoort Postbus 647 3800 AP Amersfoort Voor jouw veiligheid De Wet Bopz in makkelijke taal Versie met pictogrammen

Nadere informatie

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal

Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal Informatie voor mantelzorgers in Veenendaal 1 Zorgt u meer dan 4 uur per week voor iemand die extra zorg nodig heeft? Duurt deze zorg al langer dan 3 maanden? Doet u dit vanuit een persoonlijke band met

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten

Kwaliteitsrapport s Heeren Loo Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport s Heeren Loo 2017 Hoe was de ondersteuning in 2017? Samenvatting voor cliënten Wat staat in dit kwaliteitsrapport? 1. Wat willen we bereiken? 1. Wat willen we bereiken? 3 2. Deze hoofdstukken

Nadere informatie

Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf

Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers. Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers Meepraten en meedoen! Het beste uit jezelf Jouw mening vinden wij belangrijk Jij bent cliënt van Philadelphia. Wij willen je zo goed mogelijk

Nadere informatie

SEPTEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking

SEPTEMBER Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking SEPTEMBER 2018 Dienstverlening en ondersteuning aan mensen met een beperking Zo blijf je op de hoogte Over deze nieuwsbrief Dit is een nieuwsbrief voor cliënten van Syndion Er staat informatie in over

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 9 November 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Titel, plaatjes en kopjes

Titel, plaatjes en kopjes Strategie-activiteit Voorspellen 1 Titel, plaatjes en kopjes Voorspellen Je hebt een stukje van een leestekst gekregen. Kruis aan welk stukje. Ik heb: О een titel О een plaatje О kopjes Doe nu een voorspelling.

Nadere informatie

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Nieuwe raadsleden zoeken Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg

Nadere informatie

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling

Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Plannen en geldzaken van de locatie of instelling Handreiking voor cliëntenraden in de gehandicaptenzorg ictogrammen Uitgave van het LSR (Landelijk Steunpunt cliëntenraden) Plannen en geldzaken van de

Nadere informatie

Meepraten en meedoen!

Meepraten en meedoen! Medezeggenschap voor cliënten, ouders en belangenbehartigers Meepraten en meedoen! Philadelphia voor alle relaties Het beste uit jezelf Jouw mening vinden wij belangrijk Jij bent cliënt van Philadelphia.

Nadere informatie

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier

Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier Rechten van cliënten op papier Hoofdstuk 10 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten op papier RECHTEN OP PAPIER In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Waar vind je jouw

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Communiceren met mensen die moeilijk of niet kunnen praten

Communiceren met mensen die moeilijk of niet kunnen praten Communiceren met mensen die moeilijk of niet kunnen praten Handreiking Waarover gaat deze handreiking? Als cliëntenraad wil je graag weten wat je achterban van iets vindt. Je achterban, dat zijn de mensen

Nadere informatie

Kwaliteitsrapport 2018

Kwaliteitsrapport 2018 Samenvatting voor cliënten Kwaliteitsrapport 2018 Hoe was de ondersteuning in 2018? Ga naar sheerenloo.nl Wat staat er in dit kwaliteitsrapport? Dit kwaliteitsrapport gaat over de ondersteuning van s Heeren

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Nieuwsbrief Juni 2017

Nieuwsbrief Juni 2017 Nieuwsbrief Juni 2017 Regio Midden-Holland Kind & Gezin Jaargang 12 nr. 1 zomer 2017 Inhoudsopgave Jubileum Heropening Thijsselaan De Krokus Van busje naar grote bus dankzij speciale app De Gemiva-SVG

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren

Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Jaarplan ASVZ 2018 Stap voor stap verbeteren Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2018 gaan doen en wat beter of anders kan in de zorg. ASVZ wil in 2018 de zorg nog verder verbeteren.

Nadere informatie

Hoe los ik een klacht op

Hoe los ik een klacht op Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Hoe los ik een klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Hoe los ik mijn klacht op

Hoe los ik mijn klacht op Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over Hoe los ik mijn klacht op Soms ben je ergens niet tevreden over. Je bent het bijvoorbeeld niet eens met de begeleiding. Je hebt dan een klacht.

Nadere informatie

Hoofdstuk 7 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op goede zorg

Hoofdstuk 7 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op goede zorg Recht op goede zorg Hoofdstuk 7 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op goede zorg In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen. 1. Wat is goede zorg? 2. Wat weegt zwaarder, goede zorg of

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

Zo werkt het! Cliënten praten mee!

Zo werkt het! Cliënten praten mee! Zo werkt het! Cliënten praten mee! De informatie in dit boekje is ook van toepassing op de verwantenraden bij Zozijn. Dit boekje is van:. Cliëntenraad:. Coach:. Telefoon-nummer coach:. 1 Inhoud 1. De wet

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Je zorg-aanbieder 1 heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Je zorg-aanbieder geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Teken een vriendje. voor Pjotr en maak kans op een rol. Speciaal voor de. kinderboekenweek! (voor groep 4, 5, 6 & 7)

Teken een vriendje. voor Pjotr en maak kans op een rol. Speciaal voor de. kinderboekenweek! (voor groep 4, 5, 6 & 7) Teken een vriendje voor Pjotr en maak kans op een rol in het nieuwe boek. Speciaal voor de kinderboekenweek! (voor groep 4, 5, 6 & 7) Hallo wie ben jij? Ik ben Pjotr op zoek naar nog een vriendje. Ik ben

Nadere informatie

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017.

Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. Kwaliteits-rapport. Koraal 2017. De tekst is in Taal voor allemaal speciaal. Het kwaliteits-rapport. Koraal schrijft elk jaar een kwaliteits-rapport. Een kwaliteits-rapport is een boekje. Het kwaliteits-rapport

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten

Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten Hoofdstuk 1 Dit hoofdstuk gaat over: de rechten van cliënten In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat zijn rechten? 2. Wat zijn de belangrijkste rechten van cliënten? 3. Wat

Nadere informatie

Bewindvoering: hoe werkt het?

Bewindvoering: hoe werkt het? Bewindvoering: hoe werkt het? Samen je centen de baas JE HEBT EEN BEWINDVOERDER. EN NU? Een tijdje terug heb je ervoor gekozen om je geld samen met Mijn Geld en Zo te regelen. De rechter vindt dit goed.

Nadere informatie

titel/kopje/plaatje Ik denk aan: Dit weet ik er al over:

titel/kopje/plaatje Ik denk aan: Dit weet ik er al over: Lees de uitleg. Voorspellen en tekst lezen Voor je een tekst gaat lezen, voorspel je waarover hij gaat. Kijk eerst goed hoe de tekst eruitziet. Want je kunt aan de buitenkant van de tekst soms al zien

Nadere informatie

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 5 GEMEENTE

ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 5 GEMEENTE ANTWOORDEN TAALCOMPLEET A2 THEMA 5 GEMEENTE Opdracht 1 de politie stemmen de dief de politieke partijen Opdracht 11 1. Dat je mag komen als je een afspraak hebt. 2. tot 12.30 uur 3. tot 17.00 uur 4. op

Nadere informatie

ALLES UIT HET HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL

ALLES UIT HET HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL ALLES UIT HET LEVEN 5X HALEN EN 4 ANDERE VERHALEN SAMEN MAKEN WE HET VERSCHIL DIT IS DE GEMIVA SVG GROEP De Gemiva-SVG Groep is er voor mensen die ondersteuning nodig hebben bij hun leven in de samenleving.

Nadere informatie

Een goed idee voor je buurt is geld waard!

Een goed idee voor je buurt is geld waard! Een goed idee voor je buurt is geld waard! Fijn buiten zitten met mooi weer Een bankje bij ons woongebouw. Gezellig samen een praatje maken. Als het aan mij ligt We hebben geld ingezameld in de buurt.

Nadere informatie

WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT

WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT WAT IK WIL, WAT IK KAN, WAT MIJ HELPT werkboekje Hulpmiddel bij de voorbereiding van het WMO-keukentafelgesprek Voor mensen met een beperking Voor familieleden en anderen die mensen met een beperking willen

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? Iedereen die bij Syndion ondersteuning krijgt is cliënt van Syndion. Cliëntenraden komen op voor de belangen

Nadere informatie

werkbladen thema 5 werk

werkbladen thema 5 werk werkbladen thema 5 werk 5.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken 1 Jan staat voor het uitzendbureau. Jan heeft werk. Tarik wil taxichauffeur

Nadere informatie

Wat kies ik? PO groep 3 / 4 expositie Waanzien MOTI Breda Voorbereidende les HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1

Wat kies ik? PO groep 3 / 4 expositie Waanzien MOTI Breda Voorbereidende les HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1 HANDOUT voor leerkrachten behorende bij de powerpoint 1 Les 1: Powerpoint en werkblad [30 40 minuten] Land van GRIJS [slide 1] INTRO Leerkracht vertelt: Stel je voor: dit is het Land van GRIJS, hier ver

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 Regio Waardenlanden Oktober 2016 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. In deze nieuwsbrief natuurlijk weer kort nieuws met daarin een oproep voor Superhelpers.

Nadere informatie

Welkom Intranet! Vaarwel digitale nieuwsbrief! Inloggen op Intranet van Vecht en IJssel. Intranet. intranet.vechtenijssel.nl

Welkom Intranet! Vaarwel digitale nieuwsbrief! Inloggen op Intranet van Vecht en IJssel. Intranet. intranet.vechtenijssel.nl Welkom Intranet! Vaarwel digitale nieuwsbrief! Inloggen op Intranet van Vecht en IJssel Vanaf dinsdag 1 maart, in de loop van de dag, gaat Intranet echt live en kun je inloggen. We versturen een mailtje

Nadere informatie

Onze kijk op kwaliteit

Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit Onze kijk op kwaliteit ASVZ heeft afgesproken goede zorg te willen leveren. Maar deze zorg kan goed of soms minder goed zijn. Dit noemen we de kwaliteit van de zorg. Ieder jaar schrijft

Nadere informatie

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis

Melkweg. Een dak boven je hoofd. Lezen van Alfa A naar Alfa B. Wonen: Het huis Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Een dak boven je hoofd Wonen: Het huis Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Een dak boven je hoofd, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen

Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen Samenvatting van het Kwaliteitsrapport 2017: Elkaar verder brengen Inleiding Sherpa schrijft elk jaar een kwaliteitsrapport. In dit rapport staat: Wat doet Sherpa al goed in de ondersteuning aan cliënten

Nadere informatie

nederlands Schrijven voor 1F Deel 2 van 5

nederlands Schrijven voor 1F Deel 2 van 5 nederlands Schrijven voor 1F Deel 2 van 5 Colofon Auteur: Mieke Lens Eindredactie: Ina Berlet Redactie: Edu Actief b.v. Vormgeving: Crius Group Illustraties: Edu Actief b.v. Nederlands - Schrijven voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Goede dag, slechte dag

Goede dag, slechte dag Je sterke kanten Een goed uitgangspunt om mee te starten, is om stil te staan bij de sterke punten, eigenschappen en kwaliteiten van een cliënt. Door hier bij stil te staan, start het proces met een positieve

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad

Meedenken, meepraten, meebeslissen in de. Cliëntenraad Meedenken, meepraten, meebeslissen in de Cliëntenraad Cliëntenraad Wat is een cliëntenraad? De cliëntenraad komt op voor de belangen van cliënten. Alle mensen die bij Syndion ondersteuning krijgen zijn

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel.

De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. De Rotonde in Gouda Afgedrukt op 24.02.2017 De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Over De Rotonde De Rotonde is een locatie

Nadere informatie

Kwaliteit bij de Amarant Groep. Jaarrapport Goede samenwerking

Kwaliteit bij de Amarant Groep. Jaarrapport Goede samenwerking Jaarrapport 2017 Welzijn en geluk voor alle cliënten, daar gaan we voor. Goede samenwerking Kwaliteit bij de Amarant Groep Verslag van het jaarrapport van 2017 voor zorg die valt onder de Wet langdurige

Nadere informatie

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal

Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Steunpunt Mantelzorg Veenendaal Omdat u belangrijk bent! Omdat jij belangrijk bent! 1 Zorgt u langdurig en onbetaald voor een naaste die extra hulp nodig heeft? Zorgt u bijvoorbeeld voor een ouder, partner,

Nadere informatie

Ondersteuning bij zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion Volledig Pakket Thuis. Zwolle

Ondersteuning bij zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. Frion Volledig Pakket Thuis. Zwolle Ondersteuning bij zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking Frion Volledig Pakket Thuis Zwolle ge ve Volledig Pakket Thuis Frion Volledig Pakket Thuis noemen we ook wel VPT. Bij VPT

Nadere informatie

De grote clubactie 2005

De grote clubactie 2005 De grote clubactie 2005 Aan alle lotenverkopers en hun ouders, Hieronder kunt u meer informatie vinden over de grote clubactie. Leest u deze informatie even door en heeft u nog vragen neem dan contact

Nadere informatie

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding

Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding Samen doen wij dat! info Ondersteuning bij SEIN: woonzorg en dagbesteding informatie voor cliënten Inhoud INHOUD 1. Verhogen van de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie 4 2. Het kwaliteitskader

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage.

Inkijkexemplaar. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Dit deel gaat over de opdrachten tijdens de stage. Je kunt een woordenlijst aanleggen. Je kunt een evaluatie invullen. Je weet wat formeel en informeel betekent. Je kunt een interview op je stageplaats

Nadere informatie

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep

Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Ik heb een klacht bij de Hartekamp Groep Klachtenregeling cliënten boos Datum: juli 2017 Wat is een klachtenregeling? Er is een klachtenregeling voor cliënten. Cliënten kunnen een klacht indienen. Jouw

Nadere informatie

Kindervergadering Zo gaat het bij ons!

Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Pedagogisch kader kindercentra 4 13 jaar Kindervergadering Zo gaat het bij ons! Introductie voor de groepsleiding Is kinderinspraak belangrijk? Denken vanuit de groep is logisch en praktisch, maar toch

Nadere informatie

Nederlands. Schrijven. voor 1F Deel 1 van 5

Nederlands. Schrijven. voor 1F Deel 1 van 5 Nederlands Schrijven voor 1F Deel 1 van 5 Colofon Auteur: Mieke Lens Inhoudelijke redactie: Ina Berlet Redactie: Edu Actief b.v. Vormgeving: PPMP Prepress, Wolvega Illustraties: Edu Actief b.v. Titel:

Nadere informatie

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt.

U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. Welkom U gaat gebruik maken van de diensten van de Gemiva-SVG Groep. Wij heten u van harte welkom. Wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons stelt. We staan aan het begin van een gezamenlijke weg.

Nadere informatie

INSTRUCTIES BEGRIJPEN

INSTRUCTIES BEGRIJPEN INSTRUCTIES BEGRIJPEN Je volgt een cursus. De docent geeft je mondeling instructies. Kan jij ze begrijpen? Wat moet je doen? 1. Luister naar het geluidsfragment. Neem blad 2 en volg de instructies. Je

Nadere informatie

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos

Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Comfortabel blijven wonen in uw woning Informatiebijeenkomsten en voorlichting in Boeimeer en Ruitersbos Een slimme senior is op de toekomst voorbereid! Steeds meer mensen blijven tot op hoge leeftijd

Nadere informatie

Mijn communicatieen levensboek

Mijn communicatieen levensboek Mijn communicatieen levensboek Mijn naam is: Mijn adres is, mijn adressen zijn: Ik ben jarig op: Mijn telefoonnummer is: Mijn e-mailadres is: Dit ben ik Plak een foto van jezelf in het vakje bovenaan deze

Nadere informatie

Ondersteuningsplan voor volwassenen. Informatie in eenvoudige en duidelijke taal. Ondersteuningsplan

Ondersteuningsplan voor volwassenen. Informatie in eenvoudige en duidelijke taal. Ondersteuningsplan 1 voor volwassenen Informatie in eenvoudige en duidelijke taal Inhoud: Iedereen heeft een ondersteuningsplan. 2 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4-5 Pagina 6 Pagina 7 Wat staat er in het ondersteuningsplan. In

Nadere informatie

Melkweg. Beterschap! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Het ziekenhuis

Melkweg. Beterschap! Lezen van Alfa A naar Alfa B. Gezondheid: Het ziekenhuis Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Beterschap! Gezondheid: Het ziekenhuis Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Beterschap!, 0 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn Stockmann Dit

Nadere informatie

De cliëntenraad. in een woonvorm, activiteitencentrum of werkcentrum voor mensen met een lichamelijke handicap of nietaangeboren

De cliëntenraad. in een woonvorm, activiteitencentrum of werkcentrum voor mensen met een lichamelijke handicap of nietaangeboren De cliëntenraad in een woonvorm, activiteitencentrum of werkcentrum voor mensen met een lichamelijke handicap of nietaangeboren hersenletsel Ik vind dat de belangen van mensen met een handicap of niet-aangeboren

Nadere informatie

De zorg moet steeds beter.

De zorg moet steeds beter. De zorg moet steeds beter. De tekst is in Taal voor allemaal. Ons Tweede Thuis heeft afspraken over goede zorg. Jij krijgt zorg. Ons Tweede Thuis geeft de zorg. Een ander woord voor zorg is hulp. Bij wonen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie 1 Nieuwsbrief Nummer 16 09-05-2018 2017-2018 Agenda Vanuit de directie Partou peuteropvang en buitenschoolse opvang Deze week is Partou begonnen met haar peuter opvang (pov) en buiten schoolse opvang (bso)

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

De trein van het GELUK

De trein van het GELUK De trein van het GELUK Wat is geluk Daar zal iedereen je weer een ander antwoord op geven Geluk is: gezond zijn veel geld hebben iets winnen liefde krijgen kinderen hebben een mooi huis hebben Wat is geluk

Nadere informatie

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool

Melkweg. Wat leert je kind? Lezen van Alfa A naar Alfa B. Taal en ouders: de basisschool Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B Wat leert je kind? Taal en ouders: de basisschool Colofon Melkweg Lezen van Alfa A naar Alfa B: Wat leert je kind?, 2013 Auteurs: Merel Borgesius Kaatje Dalderop Willemijn

Nadere informatie

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen

Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen Hoofdstuk 8 Dit hoofdstuk gaat over: het recht op klagen In dit hoofdstuk vind je een antwoord op de volgende vragen: 1. Wat is het recht op klagen? 2. Wat kun je doen met een klacht? 3. Wie kan je helpen

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Woordenschat thema 9: De weg kwijt

Woordenschat thema 9: De weg kwijt Woordenschat thema 9: weg kwijt Woordcluster A: Verdwalen: verdwalen betekent: de weg kwijtraken. Als je verdwaalt bent, weet je niet meer waar je bent en waar je heen moet. weg kwijt zijn: Als je de weg

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD. Stichting Zorgboeren Zuid Holland HUISHOUDELIJKE REGLEMENT CLIËNTENRAAD Stichting Zorgboeren Zuid Holland Doel van de CR: Meedenken, meepraten en adviseren over zaken die met de zorg/ begeleiding te maken hebben. Taken van de CR: Vergaderen

Nadere informatie

SDWNIEUWS. > En nog meer! Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers september 2011

SDWNIEUWS. > En nog meer! Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers september 2011 SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers september 2011 MET BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR JOU, LEES DIT BLAD GOED! Veranderingen in zorg en veiligheid Sneller antwoord op jouw

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HET REFERENDUM

AAN DE SLAG MET HET REFERENDUM AAN DE SLAG MET HET REFERENDUM MAART 2016 - AAN DE SLAG MET #2 WAT HEB JE NODIG? Uitgeprinte werkbladen voor elke leerling DE WERKVORM IN HET KORT Op 6 april 2016 mogen Nederlanders van 18 jaar of ouder

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 2 februari 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Deze keer gaat de nieuwsbrief over de verkiezingen voor de gemeente op 19 maart. Heb je een leuk idee voor deze

Nadere informatie

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal.

In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Thema 1 De groep? Dat zijn wij! overzicht van de lessen De groep? Dat zijn wij! In dit thema staat het creëren van een goede groepssfeer centraal. Les 1 - Hoe gaat het nu? In deze eerste les na de zomervakantie

Nadere informatie

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent?

Workshop Handleiding. Verhalen schrijven. wat is jouw talent? Workshop Handleiding Verhalen schrijven wat is jouw talent? Inhoudsopgave Hoe gebruik je deze workshop? Hoe kun je deze workshop inzetten in je klas? Les 1: Even voorstellen stelt zich kort voor en vertelt

Nadere informatie

Actielessen. Lesbrief 1. Nederlands leren. Wat leert u in deze les? Veel succes!

Actielessen. Lesbrief 1. Nederlands leren. Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl Actielessen Lesbrief 1. Nederlands leren Wat leert u in deze les? Op welke manieren je Nederlands kunt leren. Zinnen met als. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan

Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 Zorg pakken we samen aan Jaarplan ASVZ 2016 eenvoudige versie Dit is het jaarplan van ASVZ. Hierin schrijft ASVZ op wat we in 2016 gaan doen, en wat beter of anders kan in de zorg. Het

Nadere informatie