INHOUD VERKLARING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD - 1 - VERKLARING"

Transcriptie

1 INHOUD ALGEMENE OMSCHRIJVING 2. VOORBEREIDING 3. COMMUNICATIEPLAN 3A MELDINGSGEDRAG 3B INFORMATIE VANUIT DE POLITIE AAN DE BURGERS 3C SENSIBILISATIE EN OVERLEG 4. PROJECTKOST EN PROJECTONDERSTEUNING 5. EVALUATIE 6. ONDERTEKENING VAN DIT ENGAGEMENT NAAR EEN EVIDENT PARTNERSHIP 7. BIJLAGE 1 STEEKKAART VAN HET BIN 8. BIJLAGE 2 AFSPRAKEN 9. BIJLAGE 3 LEDENLIJST VERKLARING DE BURGEMEESTERS LEO VLAEYMANS EN WALTER VAN DER PLAETSEN, DE KORPSCHEF VAN DE LOKALE POLITIE HOOFDCOMMISSARIS BOB DEBOEL, HOOFDINSPECTEUR CHRIS VENNEKENS EN DE COÖRDINATOR HERMAN VAN ECHELPOEL VERKLAREN HIERBIJ EEN BUURTINFORMATIENETWERK TE WILLEN OPRICHTEN IN DE GEMEENTEN BORSBEEK EN WOMMELGEM, BINNEN HET GEBIED VAN DE WIJK ROOIBOS, EN DIT VOLGENS DE RICHTLIJNEN OMSCHREVEN IN DE OMZENDBRIEF BETREFFENDE DE BUURTINFORMATIENETWERKEN VAN 2 JULI 2001.

2 - 2-1 ALGEMENE OMSCHRIJVING EN AFSPRAKEN Een buurtinformatienetwerk is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie in een bepaald afgelijnd gebied dat bijdraagt tot volgende doelstellingen: - het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel; - het bevorderen van de sociale controle; - het verspreiden van de preventiegedachte. Om deze doelstellingen te bereiken zal het Buurtinformatienetwerk (verder afgekort tot BIN) wederzijds informatie uitwisselen tussen de politie en de BIN-medewerkers en dit via een vooraf besproken communicatieplan. Het zal ook preventieve tips verspreiden. Ieder initiatief dat zich BIN noemt, zal zich inhoudelijk en in vorm organiseren volgens de richtlijnen en afspraken omschreven in de richtlijnen van de omzendbrief I/VSP/2001/16 van van de minister van Binnenlandse Zaken met als onderwerp Buurtinformatienetwerken. Het buurtinformatienetwerk Het BIN organiseert zich in een groep burgers die op maatschappelijke en/of functionele basis een gemeenschap vormen. De burgers uit deze gemeenschap, gemeente, buurt of wijk die vrijwillig het engagement opnemen om mee te werken aan de informatie-uitwisseling en de sensibilisatie zoals verder omschreven, noemen wij BIN-medewerkers. Samen vormen zij het lokale BIN en zullen in groep en in overleg met de BIN-partners, autonoom inspanningen, beslissingen en verantwoordelijkheid nemen over hun lokale organisatie. Het BIN wordt gecoördineerd door de coördinator en de gemandateerde politiebeambte. De coördinator is lid-burger van de lokale gemeenschap en fungeert als contact- en overlegpersoon tussen de politie, de overheid en de medewerkers van het BIN. In de praktijk is hij de organisator van het lokale BIN. Bij voorkeur wordt hij bijgestaan door een stuurgroep. Allen hebben zij het vertrouwen en de steun van de groep medewerkers welke hun functie in vergadering hebben bevestigd. Zoals in de ministeriële omzendbrief vernoemd, zal de partner overheid en politie zich in deze organisatie vertegenwoordigen via een gemandateerd politiebeambte. Hij begeleidt het BIN en overlegt regelmatig met de coördinator, waakt over en ondersteunt de kwaliteit van de BIN-communicatie en de BIN-werkzaamheden. Hij is de verbindingspersoon tussen het BIN en de overheid.

3 - 3-2 VOORBEREIDING Het BIN organiseert zich op het aanvoelen en de manifeste wil en goedkeuring van de medewerkers en de bevolking om daadwerkelijk mede te werken aan het verhogen of bewaren van de veiligheid ter bevordering van de leefkwaliteit van hun buurt. Daarom hebben de vrijwillige initiatiefnemers hun politie en overheid voorafgaandelijk gesproken en hebben zij samen de oprichting van het BIN geëvalueerd als een goed antwoord op deze uiting van betrokkenheid en wil tot samenwerking. De initiatiefnemers hebben, in overleg met de partners, de burgers uit de betrokken omschrijving (de straten van de wijk Rooibos) over het project geïnformeerd en hen de mogelijkheid geboden hun inspraak te uiten of hun medewerking te bevestigen. Dit gebeurde via een algemene vergadering op 16 maart 2011 en via inschrijvingen. De aanleiding tot dit initiatief in de wijk Rooibos zijn: - groot slachtofferschap van criminaliteit; - voor criminaliteit risicovolle zone; - dreigende toename van onveiligheid in de buurt regio s; - een spontane betrokkenheid vanuit een goede buurtwerking; - een spontane sociale reactie op basis van suggestie en evaring van andere BIN s. Met dit BIN initiatief wil men in de wijk Rooibos de volgende DOELSTELLINGEN bereiken: - het veiligheidsgevoel herstellen; - de relatie met de politie verbeteren; - het meldingsgedrag verhogen; - de preventie-inspanningen bij de burgers motiveren; - de burgers stimuleren zich mee verantwoordelijk te voelen in de bestrijding van de onveiligheidsproblematiek; - de sociale samenhang binnen de wijk Rooibos aanwakkeren.

4 - 4-3 PLAN VAN COMMUNICATIE 3a Meldingsgedrag De BIN-medewerkers zullen als goede burgers vaststellingen van verdachte feiten, personen, voertuigen of gedragingen aan de politie melden. Dit is een normale communicatie tussen burgers en politie en behoeft geen specifieke organisatie. De lokale politie zal de burgers inlichtingen verschaffen over wat, wanneer en hoe de politie kan verwittigd worden. De lokale politie van de politiezone PZ MINOS beschikt over een permanente aanspreekbaarheid en is daarom het aangewezen meldingspunt. Zij zijn 24u/24u bereikbaar via het nummer De BIN-werking zal deze communicatie motiveren en sensibiliseren. De normale contacten met de wijkagenten zijn in deze tevens een belangrijk medium. Zo ontstaat een spontane en goede informatiestroom zodat de politie goed weet wat er leeft. 3b Informatie vanuit de politie aan de burgers Algemeen De lokale politie kan een intelligent bericht ter beschikking stellen, wanneer zij oordeelt over voldoende nuttige gegevens te beschikken. Deze berichten hebben steeds als doelstelling de preventie van criminaliteit te bevorderen. Deze berichtgeving verloopt volgens een vooraf bepaald gestructureerd en professioneel plan. Dit plan is door het lokale BIN in overleg met politie en overheid opgemaakt om zo snel en doeltreffend mogelijk de berichtgeving te laten verlopen. Hierbij heeft men rekening gehouden met de basisprincipes van de BIN-communicatie: - het nazoeken van info, het opstellen, beoordelen en de input van de berichten over criminele feiten en onveiligheid zijn de bevoegdheid en vakkunde van de politie; - deze communicatie-opdracht moet zich eenvoudig integreren in het politiewerk en de normale sociale en professionele omgang van de BIN-coördinator en de BINmedewerkers; - een gelijke toegankelijkheid en bruikbaarheid van de communicatie zonder financiële, sociale of intellectuele barrières voor alle betrokken politie en burgers verzekeren. De politie zal het initiatief nemen om een bericht op te maken, te vervolledigen met een preventief advies en dit ter beschikking stellen van de coördinator. De betrokken burgers engageren zich om de ontvangst van het bericht en de verdere verspreiding volgens het afgesproken lokaal plan te organiseren. Het geheel van de afspraken wordt in overleg regelmatig beoordeeld. Voor de uitvoerbaarheid van deze communicatie is het van prioritair belang dat de politie haar berichten ter beschikking kan stellen van het BIN. De coördinator wordt steeds hiervan in kennis gesteld.

5 - 5 - Lokaal: de politie stelt berichten ter beschikking van de betrokken coördinator Als vast aanspreekpunt voor het BIN Rooibos werd door de groep Herman Van Echelpoel aangesteld. Herman Van Echelpoel Rodeland Wommelgem Tel GSM van-echelpoel@skynet.be Om de berichtgeving snel en doeltreffend te laten verlopen hebben de medewerkers van het BIN Rooibos beslist en zich geëngageerd om de berichten door te sturen volgens volgend plan: Niet dringende informatie verspreidt het BIN via en/of publieke kanalen zoals gemeentelijke infobladen en folders. De stuurgroep bespreekt ook plannen voor een periodiek (inhoud, werkdruk, financiering, ). Voor dringende en gerichte informatie zal, na de ondertekening van dit charter en na het bekomen van een aansluitingsnummer, contact worden genomen met Sharp Consult, professioneel softwareontwerp en projectbegeleiding, Plassenstraat 6, 9185 Wachtebeke. De dringende informatie wordt door de politie per sms naar alle BIN-leden tegelijkertijd doorgestuurd. Deze informatie wordt achteraf nogmaals bevestigd per en eventueel toegelicht, hetzij door de politie, hetzij door de coördinator. Deze berichten verspreiden wij enkel en alleen voor de doelstellingen en de werking van het BIN, met name opmerkzaamheid, waakzaamheid en preventie welke men als goed burger zal uitvoeren zonder dat door de burgers daarbij een specifieke actie (opsporing, patrouille, ) ondernomen wordt. 3c Sensibilisatie en overleg Overleg In het BIN Rooibos werd hieromtrent de volgende afspraak gemaakt. De coördinator en de gemandateerde politiebeambte zullen de BIN-gemeenschap minstens eenmaal per jaar (of indien door de burgers gevraagd) uitnodigen tot een bijeenkomst waarbij de werking kan geëvalueerd worden of waarbij suggesties of voorstellen kunnen besproken worden

6 Sensibilisatie De interne informatieverspreiding (tussen de BIN- medewerkers onderling) is in de eerste plaats de taak van de coördinator. Informatieverspreiding naar de BIN- leden én naar de media kan enkel in onderling overleg en mits de inhoudelijke goedkeuring van de gemandateerde politiebeambte. De informatie wordt getoetst aan de richtlijnen van de gemeenschappelijke omzendbrief nr. COL 7/99 van de minister van justitie en het college van procureurs-generaal betreffende de informatieverstrekking aan de pers door de gerechtelijke overheden en de politiediensten gedurende de fase van het vooronderzoek van 30 april De politie zal de burgers motivatie en goede voorlichting verschaffen over hoe zij kunnen omgaan met een bericht en hoe zij het preventief advies kunnen realiseren. De verantwoordelijkheid voor orde en veiligheid ligt in handen van de politie. De burgers zullen dus nooit politietaken op zich nemen. Het BIN Rooibos zal wel een periodieke schriftelijke communicatie organiseren. Feedback De politie zal bijzondere zorg besteden aan de feedback informatie. Dit versterkt het vertrouwen en de motivatie. Deze opvolging, resultaten, evaluaties of adviezen i.v.m. ter beschikking gestelde informatie of ontvangen meldingen, kunnen via het communicatieplan verlopen of kunnen via een geschreven informatie, een periodiek of mondelinge melding aan de BIN-leden overgemaakt worden. Hier zal de lokale politie het voortouw nemen en ook hierbij zal de wijkagent een belangrijke rol kunnen spelen. In het BIN Rooibos is hiervoor volgende afspraak gemaakt. Binnen een redelijke termijn zal de politie het BIN via de coördinator informeren over de opvolging van de mogelijke afkondigingen van het BIN, met name eventueel resultaat en andere info. Dit alles binnen de lijnen van het wettelijke kader en met inachtneming van het beroepsgeheim.

7 - 7-4 PROJECTKOST EN PROJECTONDERSTEUNING Aan het project zijn inspanningen en kosten verbonden. Enerzijds hebben wij organisatorische kosten en inspanningen (administratie, bijeenkomsten, briefwisseling, stickers, borden, ) en anderzijds de kosten van de eigenlijke BIN-communicatie. Men zal er vooral op waken dat de toegankelijkheid tot het BIN voor alle inwoners van de wijk Rooibos steeds wordt behouden en dat de werking blijvend op een onafhankelijke vrijwillige basis kan gebeuren. In geen geval kunnen noch de BIN-medewerkers, noch de coördinator een vergoeding krijgen voor hun deelname aan het BIN. Er mag wel voor gezorgd worden dat hieraan geen kosten verbonden zijn. In het BIN Rooibos werden met de overheid volgende afspraken gemaakt. De lokale overheden van de gemeenten Borsbeek en Wommelgem zullen infrastructurele hulp bieden. Dit kan gebeuren door o.a. - het ter beschikking stellen van een vergaderplaats voor de jaarlijkse vergadering van de leden, - door in de gemeentelijke infobladen aandacht te besteden aan het BIN Rooibos, - door aan de beginpunten van de wijk Rooibos (Herentalsebaan te Wommelgem en Schanslaan te Borsbeek) een bord te plaatsen met de vermelding van een BIN zone, - Bij de start van het BIN kan er financiële hulp geboden worden, bv bij het opstarten van een systeem om dringende en gerichte informatie aan de leden te bezorgen. Het is zeker niet de bedoeling om dit als een blijvende financiële steun te zien. Enkel bij de start kan er geholpen worden. In de praktijk zal de coördinator onderhandelen met de lokale overheden.

8 5 EVALUATIE Het BIN Rooibos wil doeltreffend zijn èn resultaten bereiken. Op doordachte wijze hebben wij vanuit de aanleiding en de voorbereiding gedefinieerd welke de doelstellingen zijn (zie 2). Wij zullen dan ook jaarlijks nagaan: hoe we de BIN-werking en de afspraken hebben ingevuld (hoeveel communicaties zijn er geweest, hoe inhoudelijk is het communicatieplan uitvoerbaar geweest, is het meldinggedrag geëvolueerd en beter geworden, heeft de preventieve boodschap aanleiding gegeven tot een meer voorkomend gedrag, ) of de BIN-werking heeft bijgedragen, of waarom niet, tot de vooropgestelde doelen (heeft de preventieve boodschap aanleiding gegeven tot een meer voorkomend gedrag, is het veiligheidsgevoel verhoogd, hoe evolueert de criminaliteit, ) of men wellicht andere resultaten heeft bereikt (hoe wordt de BIN-werking in de wijk beleefd, hoe gaan mensen daarmee om, heeft dit effect op de sociale omgang, ). De observatie en de bespreking van deze drie beoordelingen zal het rapport uitmaken over het BIN-project in de PZ MINOS en zal als basis dienen voor de verdere werking. Daartoe heeft het BIN Rooibos afspraak gemaakt om vanuit de politie in het periodiek overleg met de coördinator een overzicht te brengen van het aantal meldingen (en daarin het aandeel van het BIN), van de evolutie qua criminaliteit, geslaagde diefstallen tegenover pogingen, de evolutie t.o.v. andere regio s. De coördinator houdt de evolutie bij van de doorgestuurde berichtgeving, het aantal feedback meldingen, info, enz. Op het begin en einde van elke periode zal men een bevraging organiseren.

9 6 ONDERTEKENING VAN DIT ENGAGEMENT NAAR EEN EVIDENT PARTNERSHIP Dit lokale charter van het buurtinformatienetwerk Rooibos wordt aangegaan tussen Het BIN Rooibos, vertegenwoordigd door coördinator Herman Van Echelpoel, De lokale overheden van Borsbeek en Wommelgem, vertegenwoordigd door burgemeester Leo Vlaeymans en burgemeester Walter Van Der Plaetsen, De lokale politie van de PZ MINOS, vertegenwoordigd door hoofdcommissaris Bob Deboel en hoofdinspecteur Chris Vennekens. In 6 (zes) exemplaren opgesteld waarvan elk van de ondertekenaars een origineel heeft ontvangen. Zoals bepaald in de omzendbrief I/VSP/2001/16 dient de lokale overheid een origineel van deze BIN-overeenkomst schriftelijk (bij voorkeur bij aangetekend schrijven) over te maken aan het Vast Secretariaat voor het Preventiebeleid (VSP) Wetstraat Brussel Plaats: Wommelgem Datum: 28 september 2011 Walter Van Der Plaetsen Burgemeester Wommelgem Leo Vlaeymans Burgemeester Borsbeek Bob De Boel Chris Vennekens Herman Van Echelpoel Hoofdcommissaris Hoofdinspecteur Coördinator

10

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS

BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS COD24_BROCH BlauwOK2deV_NL 26-09-2005 14:33 Page 1 BUURTINFORMATIENETWERKEN ZELFSTANDIGE ONDERNEMERS OPSTART - PROCEDURE Preventie ter bevordering van veiligheidsgevoel en sociale betrokkenheid Stap mee

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIN (naam) POLITIEZONE REGIO TURNHOUT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIN (naam) POLITIEZONE REGIO TURNHOUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT BIN (naam) POLITIEZONE REGIO TURNHOUT Een buurtinformatienetwerk is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers en de lokale politie in een afgelijnd gebied dat bijdraagt

Nadere informatie

Maandag 11 april 2016 Benny Van Holder Commissaris van politie

Maandag 11 april 2016 Benny Van Holder Commissaris van politie Maandag 11 april 2016 Benny Van Holder Commissaris van politie Buurt Informatie Netwerk B.I.N.. Een uitnodiging samen te werken aan een Sociale,leefbare en Veilige samen-leving Buurt Informatie Netwerk

Nadere informatie

Buurtinformatienetwerken nieuwe omzendbrief Deze omzendbrief vervangt punt II van de omzendbrief I/VSPP/8 van 9 april 1998 betreffende de

Buurtinformatienetwerken nieuwe omzendbrief Deze omzendbrief vervangt punt II van de omzendbrief I/VSPP/8 van 9 april 1998 betreffende de Buurtinformatienetwerken nieuwe omzendbrief 2.7.2001 Deze omzendbrief vergt punt II de omzendbrief I/VSPP/8 9 april 1998 betreffende de buurtinformatienetwerken. De overige behandelde onderwerpen de omzendbrief

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERK (BIN) Huishoudelijk reglement/protocol

BUURTINFORMATIENETWERK (BIN) Huishoudelijk reglement/protocol Politie Regio Turnhout Politiepost LILLE Rechtestraat 59 2275 LILLE Tf:014/882070-Fax:014/882090 E-mail:politie@lille.be BUURTINFORMATIENETWERK (BIN) Huishoudelijk reglement/protocol Naam en plaats: De

Nadere informatie

Buurt Informatie Netwerk

Buurt Informatie Netwerk Buurt Informatie Netwerk Samen zorgen we voor ieders veiligheid. Veiligheid Veiligheid is een zaak voor iedereen, niet enkel voor politie en justitie. BIN WAT? Buurt Informatie Netwerk BIN oorsprong? 1994

Nadere informatie

BuurtInformatieNetwerken (BIN)

BuurtInformatieNetwerken (BIN) BuurtInformatieNetwerken (BIN) OMSCHRIJVING cfr Ministeriële omzendbrief dd 10/12/2010 Gestructureerde samenwerking tussen burger politie lokale overheid (PARTICIPATIE) Gebaseerd op informatieuitwisseling

Nadere informatie

BIN (buurtinformatienetwerk)

BIN (buurtinformatienetwerk) Betreft: BIN (buurtinformatienetwerk) Een buurtinformatienetwerk moet de veiligheid en de leefkwaliteit van een buurt verhogen. Een BIN oprichten verloopt volgens een aantal vaste stappen, met een aantal

Nadere informatie

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK)

Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) Welkom INFOVERGADERING BIN (BUURTINFORMATIENETWERK) 1 Wettelijk kader Omzendbrief van 2010 met betrekking tot de BIN s Filosofie van de tekst : Adequate benadering van veiligheidsproblemen op basis van

Nadere informatie

BIN Z: Doelstelling. Wederzijdse informatie uitwisseling

BIN Z: Doelstelling. Wederzijdse informatie uitwisseling BIN Z: WAT? Is een samenwerking tussen: - De burger (handelaar of bedrijf) - De lokale overheid en de lokale politie - In een afgelijnd gebied (Industriepark) BIN Z: Doelstelling Wederzijdse informatie

Nadere informatie

1. de voorbereiding. 2. Algemene BIN informatieverschaffing en bijeenkomst

1. de voorbereiding. 2. Algemene BIN informatieverschaffing en bijeenkomst 1. de voorbereiding Het Buurtinformatienetwerk organiseert zich op het aanvoelen en de manifeste wil en goedkeuring van de medewerkers en de betrokken bevolkingsgroep om daadwerkelijk mede te werken aan

Nadere informatie

CHARTER VOOR HET PARTNERSHIP BUURTINFORMATIENETWERKEN binnen de politiezone Regio Rhode & Schelde

CHARTER VOOR HET PARTNERSHIP BUURTINFORMATIENETWERKEN binnen de politiezone Regio Rhode & Schelde p. 1 CHARTER VOOR HET PARTNERSHIP BUURTINFORMATIENETWERKEN binnen de politiezone Regio Rhode & Schelde INHOUD 1. ALGEMENE OMSCHRIJVING 2. VOORBEREIDING 3. DE LOKALE BIN GEGEVENS 4. COMMUNICATIEPLAN MELDINGSGEDRAG

Nadere informatie

Gezien de gemeente Kluisbergen inmiddels vier BIN s telt (1 per deelgemeente) bestaat ook voor u de mogelijkheid om toe te treden tot het BIN.

Gezien de gemeente Kluisbergen inmiddels vier BIN s telt (1 per deelgemeente) bestaat ook voor u de mogelijkheid om toe te treden tot het BIN. Aan de inwoners van Kluisbergen Mevrouw, Mijnheer, Met het document in bijlage willen wij u graag wat meer informatie verstrekken omtrent het ontstaan, de werking en de voordelen van deze BuurtInformatieNetwerken,

Nadere informatie

De buurtinformatienetwerken (BIN s) Een oplossing voor de diefstalplagen Politiezone Condroz-Famenne

De buurtinformatienetwerken (BIN s) Een oplossing voor de diefstalplagen Politiezone Condroz-Famenne De buurtinformatienetwerken (BIN s) Een oplossing voor de diefstalplagen Politiezone Condroz-Famenne I. Projectbeschrijving A. Context De politiezone Condroz-Famenne, die instaat voor de gemeenten Ciney,

Nadere informatie

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN

BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BUURTINFORMATIENETWERK EN ZELFSTANDIGEN BIN-Z CP Jos Lannoo HINP Filip Beyens Directie Operaties INLEIDING. Samenwerking tussen : verschillende bedrijven politiediensten (private bewakingsdienst) (cfr.

Nadere informatie

26/11/ km² 2

26/11/ km² 2 1 642 km² 2 BIN s Belangrijke partners! BIN moet je DOEN! Van 1994 tot nu Aanleiding Van weerstand naar aanvaarding Een katalysator om. Blauwdruk is goed maar Van idee naar proces 3 Besluit = Think BIN,

Nadere informatie

VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK

VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK VEILIG OOSTENDE WONINGINBRAAK: EEN GEZAMENLIJKE AANPAK BUURTOVERLEG 19 MAART 2019 VEILIG OOSTENDE AGENDA 1. POLITIE 2. PREVENTIE 3. BIN & WHATSAPP VEILIG OOSTENDE POLITIE VEILIG OOSTENDE CIJFERS WONINGINBRAAK

Nadere informatie

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van

Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Draaiboek voor een geïntegreerde aanpak van Versie 01.07.2015 Aanleiding Hoe kwam dit initiatief tot stand? N aar aanleiding van de dodelijke verkeersongevallen tijdens het oogstseizoen van het jaar 2000

Nadere informatie

Convenant Buurtpreventie Blaricum

Convenant Buurtpreventie Blaricum Convenant Buurtpreventie Blaricum Partijen zijn: Gemeente, vertegenwoordigd door: burgemeester Politie, vertegenwoordigd door: korpschef Buurtpreventievereniging, vertegenwoordigd door: voorzitter en secretaris.

Nadere informatie

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) biedt kaders om deze afstemming en samenwerking vorm te geven.

Het Buurt Informatie Netwerk (BIN) biedt kaders om deze afstemming en samenwerking vorm te geven. College Onderwerp: V200900347 Buurt Informatie Netwerk Oudheusden Collegevoorstel Inleiding: Veiligheid en je veilig voelen bepaalt in hoge mate het welzijn en welbevinden van bewoners in de wijk. Samenwerken

Nadere informatie

BuurtInformatieNetwerken (BIN) Benno Gekiere Voorzitter BIN Kenniscentrum

BuurtInformatieNetwerken (BIN) Benno Gekiere Voorzitter BIN Kenniscentrum BuurtInformatieNetwerken (BIN) Benno Gekiere Voorzitter BIN Kenniscentrum Enkele cijfers Aantal BIN s Vlaams Gewest 746 804 883 417 439 483 224 236 243 8 28 69 10 49 70 15 62 80 2015 2016 2017 Antwerpen

Nadere informatie

We sommen hieronder enkele initiatieven op die onze wil tot samenwerking tonen op niveau burgerparticipatie:

We sommen hieronder enkele initiatieven op die onze wil tot samenwerking tonen op niveau burgerparticipatie: 4. Burgerparticipatie & preventie Een actieve deelname van burgers aan het veiligheidsgebeuren is cruciaal en steeds meer van belang in de aanpak van een aantal criminaliteitsfenomenen. We sommen hieronder

Nadere informatie

1. Oprichten buurtinformatienetwerk voor

1. Oprichten buurtinformatienetwerk voor Verslag middenstandsraad 22/05/2012 Aanwezig: Koen De Wever, Yves Nevens, Dirk Demeyere, Katrien Van den Steene, Kurt Van der Kelen, bestuursleden middenstandsraad en Christophe Caulier, gemeentebestuur

Nadere informatie

VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKE KANSEN

VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKE KANSEN VICE-EERSTE MINISTER, MINISTER VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN GELIJKE KANSEN Brussel, 21 oktober 2013 Strijd tegen woninginbraken: een prioritair fenomeen, ondanks een daling tijdens het eerste semester 2013

Nadere informatie

Persnota Stad Kortrijk

Persnota Stad Kortrijk Persnota Stad Kortrijk Persnota maandag 31 oktober 2016 Hondenbaasjes vormen Kortrijks veiligheidsteam Meer dan 100 deelnemers Horen, zien en melden, wordt een Kortrijks devies. ( ) We ondernemen actie

Nadere informatie

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1

VOORWOORD BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 5de JAARGANG Nr 1 Voorzitter Johan Janssen. Bergbeemden 27. Tel: 014/ 42.62.38 joannes.janssen2@telenet.be Schatbewaarder Hilde Jansen Bergbeemden 24. Bestuurslid

Nadere informatie

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019

Deel 7 De toekomst Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Prioriteiten en aandachtspunten 2019 Een actieplan is een stappenplan dat de verschillende tactische en operationele activiteiten omschrijft om de strategische doelstellingen in het zonale veiligheidsplan

Nadere informatie

INTEGRALE VEILIGHEID VRIJWILLIGERS

INTEGRALE VEILIGHEID VRIJWILLIGERS INTEGRALE VEILIGHEID in samenwerking met VRIJWILLIGERS Politiezone Regio Rhode & Schelde Hoofdcommissaris Yves Asselman, korpschef Commissaris Geert Van Hoecke, directie communicatie en beleid Menu Proud

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD (art. 200bis tot 200quinquies van het gemeentedecreet)

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD (art. 200bis tot 200quinquies van het gemeentedecreet) VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD (art. 200bis tot 200quinquies van het gemeentedecreet) College van Burgemeester en Schepenen Heirstraat 239 3630 MAASMECHELEN Waarvoor dient dit formulier? Met dit formulier

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 22 januari 2015 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 22 januari 2015 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 22 januari 2015 AGENDA DAGORDE OPENBARE ZITTING Secretariaat & Personeel 1. Mandatarissen: Ontslag van mevrouw Annemie Dierckx als gemeenteraadslid - Kennisneming. Het aangeboden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Stuurgroep. Green Deal. <001> <Gedeelde Mobiliteit>

Huishoudelijk Reglement van de Stuurgroep. Green Deal. <001> <Gedeelde Mobiliteit> Huishoudelijk Reglement van de Stuurgroep Green Deal Doelstelling van de Stuurgroep De Stuurgroep fungeert als klankbord voor de initiatiefnemende partijen en stuurt de werking

Nadere informatie

Protocol. Sint-Franciskusziekenhuis. Politie

Protocol. Sint-Franciskusziekenhuis. Politie Protocol Sint-Franciskusziekenhuis Politie Page 1 Inhoud De gemandateerden I. Doelstellingen II. Verbintenissen Artikel 1: Het Sint-Franciskusziekenhuis Artikel 2: De burgemeester Artikel 3: De lokale

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: gemeenschapswacht - vaststeller Functionele loopbaan: C1-C3 Functiegroep: Administratief uitvoerenden Code: Afdeling: Veiligheid Dienst: Gemeenschapswachten

Nadere informatie

Selectieprocedure voor het aanleggen van een wervingsreserve voor de graad van gemeenschapswacht Activa PVP

Selectieprocedure voor het aanleggen van een wervingsreserve voor de graad van gemeenschapswacht Activa PVP Selectieprocedure voor het aanleggen van een wervingsreserve voor de graad van gemeenschapswacht Activa PVP Selectieprocedure De selectieprocedure bestaat uit een praktisch gedeelte en een mondeling gedeelte.

Nadere informatie

Aanbevelingen BIN-communicatie

Aanbevelingen BIN-communicatie Provinciale Stuurgroep Buurtinformatienetwerken Federale Diensten van de Gouverneur Dienst Politionele Veiligheid en Openbare Orde Aanbevelingen BIN-communicatie Vanuit de Provinciale Stuurgroep Buurtinformatienetwerken

Nadere informatie

Op de zitting van de GR van 3 Februari 2014 stelde de N-VA fractie de volgende schriftelijke vraag:

Op de zitting van de GR van 3 Februari 2014 stelde de N-VA fractie de volgende schriftelijke vraag: B.I.N S IN HALEN Op de zitting van de GR van 3 Februari 2014 stelde de N-VA fractie de volgende schriftelijke vraag: Schriftelijke vragen van NVA-fractie 1. Volgens een recent artikel in HBVL zijn er nergens

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum);

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het advies van de Inspectie van Financiën, gegeven op... (datum); Voorontwerpbesluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van artikel 2 en artikel 5 van het besluit van de Vlaamse Regering van 12 december 2008 betreffende bevolkingsonderzoek in het kader van ziektepreventie

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

Ja...Ik wil...!! Samen gestructureerd werken in veiligheid Politiezone Het Houtsche

Ja...Ik wil...!! Samen gestructureerd werken in veiligheid Politiezone Het Houtsche Ja...Ik wil...!! Samen gestructureerd werken in veiligheid Politiezone Het Houtsche Sinds: september 2013 Commissaris Vanlerberghe Rudi 050/25.26.29-0498/93.92.87 rudi.vanlerberghe@hethoutsche.be PZ Het

Nadere informatie

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE

ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE ZITTING VAN DE POLITIERAAD POLITIEZONE KORTRIJK - KUURNE - LENDELEDE maandag 24 februari 2014 van 19u. tot 20.55u. Stadhuis, Grote Markt 54 te 8500 KORTRIJK AGENDA Openbare zitting: Goedkeuring van het

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek HET EEPOS

Kwaliteitshandboek HET EEPOS Algemeen Het Eepos voert over de verschillende afdelingen heen één gezamenlijk opnamebeleid, waarbij de verschillende ondersteuningsfuncties flexibel kunnen worden aangeboden. We streven er naar dat de

Nadere informatie

V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM Vereniging Zonder Winstoogmerk

V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM Vereniging Zonder Winstoogmerk V.Z.W. BIN KENNISCENTRUM Vereniging Zonder Winstoogmerk OPRICHTINGSAKTE : -Plaats en tijdstip van de oprichtingsvergadering : 2240 Zandhoven, op 24 maart 2015 te 19.30 uur. -Identiteit van de stichtende

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht

FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht FUNCTIEBESCHRIJVING: Gemeenschapswacht 1. FUNCTIEBENAMING Naam van de functie Afdeling Niveau/rang Graad Gemeenschapswacht Gemeenschapswachten C1-C3 Administratief 2. DOEL VAN DE FUNCTIE Uitvoeren van

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 november 2009 (OR. en) 15137/09 CRIMORG 164 ENFOPOL 271

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 24 november 2009 (OR. en) 15137/09 CRIMORG 164 ENFOPOL 271 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 24 november 2009 (OR. en) 15137/09 CRIMORG 164 ENFOPOL 271 WETGEVINGSBESLUITEN EN ANDERE INSTRUMENTEN Betreft: BESLUIT VAN DE RAAD betreffende de oprichting van een Europees

Nadere informatie

Dankzij Burgernet was mijn weggelopen dochtertje binnen een half uur gezond en wel weer gevonden

Dankzij Burgernet was mijn weggelopen dochtertje binnen een half uur gezond en wel weer gevonden Filmpje Het kenteken van dat verdachte busje kon ik mooi rechtstreeks doorgeven aan de meldkamer dankzij Burgernet Dankzij Burgernet was mijn weggelopen dochtertje binnen een half uur gezond en wel weer

Nadere informatie

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :...

Kennisname : Administratief Medewerker BENAMING VAN DE FUNCTIE : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Datum : Functionaris :... Verantwoordelijke :... BENAMING VAN DE FUNCTIE : GRAAD : NIVEAU : FUNCTIONELE LOOPBAAN : Administratief Medewerker Administratief Medewerker C C1-C3 AFDELING : Secretariaat DIENST : Secretariaat Kennisname : Datum : Functionaris

Nadere informatie

Herwerking Ministeriële omzendbrief inzake de Buurtinformatienetwerken

Herwerking Ministeriële omzendbrief inzake de Buurtinformatienetwerken Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Veiligheid en Preventie Directie lokale integrale veiligheid Aan Mevrouw en de Heren Provinciegouverneurs, Aan Mevrouw de Hoge Ambtenaar belast

Nadere informatie

Waarover ga ik het hebben?

Waarover ga ik het hebben? Vrijwilligers in het veiligheidsbeleid - Toepassingen & reflecties vanuit IBZ 25.11.2014 Waarover ga ik het hebben? Toepassingen - Buurtinformatienetwerken - Buurtbemiddeling - Diefstalpreventieadviseurs

Nadere informatie

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten

PZ Het Houtsche. Actieplan Eigendomsdelicten PZ Het Houtsche Actieplan Eigendomsdelicten ACTIEPLAN EIGENDOMSDELICTEN 2009-2012: 2012: woninginbraken inbraak inbraak in gebouwen + voertuiginbraken + fietsdiefstallen Probleemschets? Objectieve gegevens

Nadere informatie

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN

ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN ADVIESRAAD LOKALE ECONOMIE HAACHT STATUTEN Art 1 Art. 2 De gemeentelijke raad voor de belangen van alle Haachtse ondernemers draagt als naam Adviesraad lokale economie Haacht, hierna genoemd de raad. Het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Deel 1 ALGEMENE VERGADERING Samenstelling van de Algemene Vergadering Procedure voor culturele verenigingen, organisaties en instellingen Art. 1 Een culturele organisatie, vereniging

Nadere informatie

STATUTEN CULTUURRAAD

STATUTEN CULTUURRAAD STATUTEN CULTUURRAAD 1. DOELSTELLING Art.1 Het Decreet op het lokaal en geïntegreerd Cultuurbeleid van 12 juli 2001 bepaalt dat de organisatie van advies en inspraak voor het cultuurbeleid een bevoegdheid

Nadere informatie

BE-Alert Informatiebrochure voor de overheden

BE-Alert Informatiebrochure voor de overheden BE-Alert Informatiebrochure voor de overheden 2 Januari 2017 Alarmering van de bevolking Om ervoor te zorgen dat burgers tijdens een noodsituatie de juiste handelingen stellen, is een efficiënte alarmering

Nadere informatie

Gelet op de uitkomsten van de evaluatie van het op 13 februari 2013 ondertekende convenant;

Gelet op de uitkomsten van de evaluatie van het op 13 februari 2013 ondertekende convenant; Convenant houdende afspraken over de samenwerking in het kader van de verbetering van de bestrijding van zorgfraude: Voortzetting Bestuurlijk Overleg Integriteit Zorgsector De ondergetekenden, Gelet op

Nadere informatie

De ondergetekenden, Zijn het volgende overeengekomen: Er is een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid.

De ondergetekenden, Zijn het volgende overeengekomen: Er is een samenwerkingsverband zonder rechtspersoonlijkheid. Convenant houdende afspraken over de samenwerking in het kader van de verbetering van de bestrijding van zorgfraude: oprichting TASKFORCE en BESTUURLIJK OVERLEG INTEGRITEIT ZORGSECTOR De ondergetekenden,

Nadere informatie

Bevolkingstevredenheidsonderzoek

Bevolkingstevredenheidsonderzoek Bevolkingstevredenheidsonderzoek Lokale Politie Politiezone Erpe-Mere/Lede Korpsleiding Administratief Centrum 2 9340 Lede T +32 53 60 64 64 1 Inleiding Met het oog op de gemeenschapsgerichte politiezorg

Nadere informatie

Memo. aan. de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp. van. Veiligheid en wijken. 5 januari 2017

Memo. aan. de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp. van. Veiligheid en wijken. 5 januari 2017 Memo aan onderwerp van directie afdeling telefoon datum de leden van de Gemeenteraad Voortgang BuurtWhatsApp Veiligheid en wijken 5 januari 2017 Memo Hierbij treft u een kort memo aan over de voortgang

Nadere informatie

Evaluatie van Open Bedrijvendag

Evaluatie van Open Bedrijvendag Evaluatie van Open Bedrijvendag Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel April 2011 Samenvatting De Open Bedrijvendag

Nadere informatie

Frequentie. BIN-Flash: Resultaten bevraging over evaluatie en sociale media. Evaluatie. I. Frequentie

Frequentie. BIN-Flash: Resultaten bevraging over evaluatie en sociale media. Evaluatie. I. Frequentie BIN-Flash: Resultaten bevraging over evaluatie en sociale media Evaluatie I. Frequentie De eerste vraag peilde naar de frequentie van de evaluaties. De resultaten toonden aan dat 2 van de ondervraagde

Nadere informatie

GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN CEL VERZOENING GESCHILLENREGLEMENT

GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN CEL VERZOENING GESCHILLENREGLEMENT GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN CEL VERZOENING GESCHILLENREGLEMENT Geschillencommissie Reizen vzw Maatschappelijke zetel bij de Federale Overheidsdienst Economie, K.M.O., Middenstand en Energie NORTH GATE III

Nadere informatie

KLACHTENREGELING. Inhoudsopgave

KLACHTENREGELING. Inhoudsopgave N.B.: Momenteel wordt gewerkt aan een klachtenregeling voor de organisatie SCO Delft e.o. Tot de nieuwe regeling beschikbaar is, zijn de twee bestaande regelingen van kracht (één voor het voortgezet onderwijs,

Nadere informatie

KLACHTEN. Wat moet je doen wanneer je een probleem hebt met een andere huurder van onze huisvestingsmaatschappij?

KLACHTEN. Wat moet je doen wanneer je een probleem hebt met een andere huurder van onze huisvestingsmaatschappij? KLACHTEN Wat moet je doen wanneer je een probleem hebt met een andere huurder van onze huisvestingsmaatschappij? Elke huurder moet zich gedragen als een goed huisvader. Dit staat zo in het huurcontract.

Nadere informatie

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming

Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming Draaiboek voor opvolging van een lopende permanente vorming CPV 2011-2012-005 Dit document kan je gebruiken als draaiboek om het ganse verloop van je permanente vorming op te volgen en in goede banen te

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht

Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht Algemene Voorwaarden Lidmaatschap Business Club Utrecht 1. Doelstelling 1.1 Business Club Utrecht, hierna te noemen BCU, is een netwerkorganisatie gericht op de uitwisseling van kennis en ervaring en het

Nadere informatie

1.1. Toetsing van een afwijkende activiteit en de weergave van de toetsing

1.1. Toetsing van een afwijkende activiteit en de weergave van de toetsing Actieplan wijk-werken 2019 Inleiding Op de zitting van de Raad van Bestuur van van 05 december 2018 keurden de leden het, tevens door gedragen, algemeen afsprakenkader omtrent de werking van het activeringsinstrument

Nadere informatie

Voorstelling project Bemiddeling op School. Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen

Voorstelling project Bemiddeling op School. Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen Voorstelling project Bemiddeling op School Antwerpse Dienst Alternatieve Maatregelen (ADAM) PIVA Antwerpen 1. Inleiding: het verhaal van PIVA 2. De werking van ADAM algemeen 3. Het project Bemiddeling

Nadere informatie

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT

MELDINGSFORMULIER EVENEMENT MELDINGSFORMULIER EVENEMENT 1. ADMINISTRATIEVE GEGEVENS VAN HET EVENEMENT ORGANISERENDE VERENIGING Naam:. Adres:. Telefoonnummer:. E-mail: CONTACTPERSONEN NAAM ADRES TELEFOONNUMMER 1 2 GEDETAILLEERD INFO

Nadere informatie

Zonder partners lukt het niet

Zonder partners lukt het niet Zonder partners lukt het niet Vorm een breedspectrum BOEBS-team. Waarom? Hoe? Het BOEBS-team heeft het meeste kans op slagen als het uit een breed gamma van partners is samengesteld, die elk vanuit een

Nadere informatie

NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN

NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN Deontologische Code inzake notariële bemiddeling Aangenomen door de algemene vergadering op 7 oktober 2003 Gewijzigd door de algemene vergadering op 24 oktober 2006) Art.

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING VOOR GEMEENTE ENOCMW MOERBEKE

REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING VOOR GEMEENTE ENOCMW MOERBEKE Gemeente Moerbeke-Waas REGLEMENT INZAKE KLACHTENBEHANDELING VOOR GEMEENTE ENOCMW MOERBEKE Artikel 1 - Visie en doel 1 Elke gebruiker van de dienstverlening van het gemeentebestuur Moerbeke die een klacht

Nadere informatie

Convenant Vroegtijdige signalering schuldenproblematiek

Convenant Vroegtijdige signalering schuldenproblematiek Convenant 2017-2021 Vroegtijdige signalering schuldenproblematiek Convenant vroegtijdige signalering en preventie Met de ondertekening van dit convenant verplichten partijen zich tot een gezamenlijke inspanning

Nadere informatie

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008

POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 POLITIEZONE DEERLIJK HARELBEKE TOELICHTINGSNOTA VOOR DE ZITTING VAN DE POLITIERAAD VAN 14.10.2008 Openbare zitting 1. Zonaal veiligheidsplan 2009 2012. Goedkeuring van de delen die behoren tot de bevoegdheid

Nadere informatie

Handreiking WhatsApp Buurtpreventie

Handreiking WhatsApp Buurtpreventie Handreiking WhatsApp Buurtpreventie 2017 Inleiding In deze handleiding wordt ingegaan op de stappen die u moet ondernemen om een WhatsApp-groep Buurtpreventie te ontwikkelen binnen de wijk. Dit plan bevat

Nadere informatie

Activiteitenverslag van de federale politieraad : Periode september 2004- juni 2005.

Activiteitenverslag van de federale politieraad : Periode september 2004- juni 2005. Activiteitenverslag van de federale politieraad : Periode september 2004- juni 2005. 1 1. INLEIDING 3 2. BEVOEGDHEDEN 3 3. LEDEN 4 4. VERGADERINGEN 4 5. ACTIVITEITEN 4 6. BESLUIT EN OVERWEGINGEN 5 2 1.

Nadere informatie

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP

BUURTVERENIGING. NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP BUURTVERENIGING NIEUWSBRIEF BERGBEEMDEN 4de JAARGANG Nr 3 OPROEP Geef uw E-MAILADRES door aan onze secretaris. Frans.van.otten@telenet.be Ook uw adres en eventueel telefoon en/of gsm-nummer vermelden.

Nadere informatie

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012

Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Platform Maatschappelijke Ondersteuning Jaarverslag 2012 Jaar van 'oprichting' Wij behartigen uw belangen zodat ook u mee kunt doen! Platform Maatschappelijke Ondersteuning Opgericht: 20 juni 2012 Adres:

Nadere informatie

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018

Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 Organisatie van advies en inspraak van het lokaal cultuurbeleid 2013-2018 1. DOELSTELLING : ADVIES EN INSPRAAK BIJ HET LOKAAL CULTUURBELEID 1.1. Met het oog op de voorbereiding en de evaluatie van het

Nadere informatie

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma

Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Evaluatie National Contact Point-werking van het Vlaams Contactpunt Kaderprogramma Departement Economie, Wetenschap en Innovatie Afdeling Strategie en Coördinatie Koning Albert II-laan 35 bus 10 1030 Brussel

Nadere informatie

De handreiking voor inwoners WhatsApp buurtpreventie

De handreiking voor inwoners WhatsApp buurtpreventie 2016 De handreiking voor inwoners WhatsApp buurtpreventie Inhoud Inleiding... 3 Doelstellingen... 3 Opbouw WhatsApp groepen per straat, buurt of wijk... 3 Een beginnende WhatsApp groep... 3 Meerdere groepen

Nadere informatie

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht

Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht Statuten Ouderenadviesraad Gemeente Brecht 18.02.2013 Dit document vervangt de vorige uitgave van 14.05.2007 1. Oprichting en doelstelling Artikel 1: Oprichting en benaming Er wordt voor de gemeente Brecht

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE STAGE

OVEREENKOMST BETREFFENDE DE STAGE OVEREENKOMST BETREFFENDE DE STAGE TUSSEN : De Nederlandse Orde van advocaten bij de balie te Brussel, hier vertegenwoordigd door de stafhouder, EN : hierna genoemd de Orde, Het Instituut voor bedrijfsjuristen,

Nadere informatie

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007

BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007 BEVORDERING VAN DE COMMUNICATIE TUSSEN ZORGVERLENERS BETROKKEN BIJ DE ZORG VOOR OUDERE AFHANKELIJKE PERSONEN EINDRAPPORT - PERIODE : 2007 COORDINATEN VAN DE GDT : GDT van de regio: oostende Adres :Hospitaalstraat

Nadere informatie

Inleiding. Doelstelling van het akkoord

Inleiding. Doelstelling van het akkoord Samenwerkingsakkoord tussen het Brussels Coördinatiecentrum voor Borstkankeropsporing (BRUMAMMO) en de mammografische eenheden die deelnemen aan het programma voor systematische opsporing van borstkanker.

Nadere informatie

Convenant Vroegtijdige signalering schuldenproblematiek. vereniging van friese gemeenten FRIESLAND ZORGVERZEKERAAR

Convenant Vroegtijdige signalering schuldenproblematiek. vereniging van friese gemeenten FRIESLAND ZORGVERZEKERAAR Convenant 2017-2021 Vroegtijdige signalering schuldenproblematiek vereniging van friese gemeenten DE FRIESLAND ZORGVERZEKERAAR Convenant vroegtijdige signalering en preventie Met de ondertekening van dit

Nadere informatie

Inbraakpreventie in Westfriesland

Inbraakpreventie in Westfriesland Inbraakpreventie in Westfriesland uitkomsten van een peiling onder inwoners Westfriese gemeenten Juni 2014 Belangrijkste uitkomsten Risico-perceptie De zes gemeenten die deel uit maken van het politiedistrict

Nadere informatie

BIN Hoeilaart Inschrijvingsformulier WhatsApp-buurtpreventiegroep Hoeilaart

BIN Hoeilaart Inschrijvingsformulier WhatsApp-buurtpreventiegroep Hoeilaart BIN Hoeilaart Inschrijvingsformulier WhatsApp-buurtpreventiegroep Hoeilaart AANMELDFORMULIER Beste inwoner, U kunt zich met dit formulier aanmelden voor deelname aan de WhatsApp buurtpreventiegroep van

Nadere informatie

Deontologische Code inzake notariële bemiddeling

Deontologische Code inzake notariële bemiddeling NATIONALE KAMER VAN NOTARISSEN Deontologische Code inzake notariële bemiddeling (Aangenomen door de A.V. op 7 oktober 2003; gewijzigd door de A.V. op 24 oktober 2006 en gewijzigd door de A.V. van 22 oktober

Nadere informatie

Kunnen vrijwilligers bij de politie aan de slag?

Kunnen vrijwilligers bij de politie aan de slag? Kunnen vrijwilligers bij de politie aan de slag? ANALYSE WERKGROEP VASTE COMMISSIE VAN DE LOKALE POLITIE Overzicht uiteenzetting Mogelijkheden inzet vrijwilligers politie België Politie in bijberoep Conclusie

Nadere informatie

BIN-Newsletter VOORSTELLING BIN-MANDATARIS. 28 oktober 2016 Editie: 1/2016

BIN-Newsletter VOORSTELLING BIN-MANDATARIS. 28 oktober 2016 Editie: 1/2016 28 oktober 2016 Editie: 1/2016 BIN-Newsletter Door omstandigheden is het uitbrengen van een BIN-newsletter een tijdje uitgebleven. Op 28 oktober 2016 gaat voor de derde maal op rij de actie 1dagniet door:

Nadere informatie

Woordvoering SP-onderzoek De agent aan het woord 3 februari 2010

Woordvoering SP-onderzoek De agent aan het woord 3 februari 2010 Woordvoering SP-onderzoek De agent aan het woord 3 februari 2010 Voorzitter, De SP heeft een grootschalig onderzoek onder politieagenten gehouden. Van de dienders bij het Groningse korps reageerden er

Nadere informatie

ANIP Provincie Antwerpen 21/04/2011 ACTIEKAARTEN

ANIP Provincie Antwerpen 21/04/2011 ACTIEKAARTEN ACTIEKAARTEN Nummer Titel Pagina 1 Melding van de afkondiging van een gemeentelijke fase aan de 2 gouverneur 2 Melding van de afkondiging van een gemeentelijke fase met de vraag 4 over te gaan naar de

Nadere informatie

Klachtenreglement Assenede

Klachtenreglement Assenede Klachtenreglement Assenede Artikel 1: Wat is een klacht? Een klacht is een manifeste uiting waarbij een ontevreden burger bij de lokale overheid klaagt over een door de lokale overheid al dan niet verrichte

Nadere informatie

Analyse. Artikel in het Laatste Nieuws 16/04/2016 We hebben het niet onder controle. PUNT

Analyse. Artikel in het Laatste Nieuws 16/04/2016 We hebben het niet onder controle. PUNT Analyse Artikel in het Laatste Nieuws 16/04/2016 We hebben het niet onder controle. PUNT Extra agendapunt op de GR van 28/04/2016 over het toenemend aantal inbraken in de gemeente (Heer Laeremans) HCP

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING SUBSIDIEREGLEMENT VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING Artikel 1 De Ieder kalenderjaar, tijdens de eerste vergadering van de GROS, beslist de algemene vergadering van de GROS over een verdeelsleutel van het

Nadere informatie

Klachtenreglement Gemeentelijke Kredietbank

Klachtenreglement Gemeentelijke Kredietbank Klachtenreglement Gemeentelijke Kredietbank INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 AANHEF... 3 HOOFDSTUK 1. INLEIDENDE BEPALINGEN... 4 ARTIKEL 1 BEGRIPSBEPALINGEN... 4 ARTIKEL 2 TOEPASSELIJKHEID... 4 HOOFDSTUK

Nadere informatie

BE-ALERT OVEREENKOMST

BE-ALERT OVEREENKOMST BE-ALERT OVEREENKOMST Overeenkomst tussen het Crisiscentrum en (organisatie/naam (b.v. Gemeente x, Politiezone y)) Aansluiting bij de opdrachtencentrale vanwege de Federale Overheidsdienst Binnenlandse

Nadere informatie

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012 Evaluatie buurttoezicht november 2011 april 2012 1 Inleiding In de zomer van 2011 werd ineens een grote toename van het aantal diefstallen uit auto s waargenomen. Met de donkere dagen in het vooruitzicht,

Nadere informatie

BELEID. tegen PESTEN

BELEID. tegen PESTEN BELEID tegen PESTEN Versie januari 2014 Beleid tegen pesten Penta Primair Inleiding Onderzoek wijst uit dat pesten een frequent voorkomend en vaak terugkerend probleem op scholen is. Door het vroegtijdig

Nadere informatie

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN /

Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN / Turnhoutsebaan 57 te 3294 Diest NN 0424.784.378 013/35.16.00 info@martinevancamp.be PROTOCOL DAGCENTRUM EN BEGELEID WERK Protocol van verblijf (hierna genoemd de overeenkomst) afgesloten tussen: VZW Martine

Nadere informatie