Huishoudelijk reglement

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Huishoudelijk reglement"

Transcriptie

1 1 Huishoudelijk reglement t Hèmerts Visserskoor Index Artikel 1 Aanmelden... Pag. 2 Artikel 2 Contributie. Pag. 2 Artikel 3 Repetities.. Pag. 2 Artikel 4 Afmelden repetitie... Pag. 2 Artikel 5 Toegang tot repetitie... Pag. 2 Artikel 6 Liederenmap. Pag. 2 Artikel 7 Rustende leden... Pag. 2 Artikel 8 Beëindiging lidmaatschap... Pag. 3 Artikel 9 Alcoholische dranken.. Pag. 3 Artikel 10 Kleding... Pag. 3 Artikel 11 Optreden Pag. 3 Artikel 12 Overlijden.. Pag. 3/4 Artikel 13 Materiaal Pag. 4 Artikel 14 Bestuursvergaderingen... Pag. 4 Artikel 15 Besluitvorming bestuur Pag. 4 Artikel 16 Taken voorzitter Pag. 4 Artikel 17 Taken secretaris.. Pag. 4 Artikel 18 Taken penningmeester... Pag. 5 Artikel 19 Overige taken bestuur. Pag. 5 Artikel 20 Bestuur... Pag. 5 Artikel 21 Dirigent... Pag. 6 Auteur: t Hèmerts Visserskoor / Bert van der Stelt Datum: Plaats: Nederhemert Versie: Final v0.5 Gewijzigd:

2 2 Artikel 1 Aanmelden Nieuwe leden kunnen zich aanmelden bij één van de bestuursleden. Zij wonen daarna eerst een repetitieavond bij, en kunnen zich dan na afloop eventueel definitief bij het bestuur opgeven als nieuw lid. Artikel 2 Contributie De contributie bedraagt maandelijks : De leden dienen zelf voor betaling van de contributie zorg te dragen. Dit bij voorkeur contant op de eerste repetitieavond van elke nieuwe maand. Bij betaling per bank: overmaken naar rekening nr. NL28RABO onder vermelding van de desbetreffende maand. Bestuur en muzikanten zijn, middels goedkeuring van de algemene ledenvergadering, op , vrijgesteld van het betalen van contributie vanwege hun werkzaamheden voor het koor. Artikel 3 Repetities De repetities vinden plaats op elke woensdagavond, behoudens aan de leden bekendgemaakte vakantieperioden of feestdagen. Van uur tot uur wordt er gerepeteerd, met een pauze van uur tot uur. Leden worden geacht op tijd aanwezig te zijn, en de repetitieavonden zo getrouw mogelijk bij te wonen. Locatie: Dorpshuis De Gaarde Schoolstraat 8 Nederhemert Artikel 4 - Afmelden repetitie Afwezigheid wordt vooraf gemeld bij een daartoe door het bestuur aangewezen persoon. Het is de verantwoordelijkheid van ieder lid afzonderlijk bij verzuim zelf te informeren naar eventuele bijzonderheden tijdens diens afwezigheid. Artikel 5 - Toegang tot repetitie Het bestuur behoudt zich het recht voor leden de toegang tot een repetitieavond te ontzeggen. (mits daar uiteraard een gegronde reden toe is) Artikel 6 Liederenmap De aan ieder koorlid uitgereikte liederenmap blijft bezit van t Hèmerts Visserskoor. De leden van het koor worden geacht zorgvuldig met de liederenmappen en de inhoud daarvan om te gaan. Artikel 7 Rustende leden Rustende leden hebben het recht de algemene ledenvergaderingen, alsmede andere bijeenkomsten van het koor bij te wonen en het woord te voeren, doch hebben geen stemrecht.

3 3 Artikel 8 - Beëindiging lidmaatschap Opzeggen van het lidmaatschap dient aan het bestuur te worden doorgegeven. Bij opzegging van het lidmaatschap dient men de kleding en de liederenmap zo spoedig mogelijk in te leveren. Artikel 9 - Alcoholische dranken De leden worden geacht niet vóór een repetitie c.q. optreden of tijdens de pauzes daarvan in ruime mate gebruik te maken van alcoholische dranken. Artikel 10 Kleding Bij elk optreden dienen alle leden in gepaste kleding te verschijnen. Als basis geldt: wit/blauw gestreept overhemd met logo, daaronder wit T-shirt, blauwe spijkerbroek, zomerjas of winterjas en zwarte schoenen. Door t Hèmerts Visserskoor beschikbaar gestelde kledingstukken blijven het eigendom van t Hèmerts Visserskoor. De leden worden geacht zorgvuldig met deze kleding om te gaan. Artikel 11 Optreden Bij elk optreden worden de leden geacht in de kleding als hierboven beschreven te verschijnen. Afwezigheid wordt vooraf gemeld bij een daartoe door het bestuur aangewezen persoon. Bij elk optreden dient men zich te bedenken dat we te gast zijn en ons daar naar te gedragen. Informatie omtrent elk optreden wordt (voor zover mogelijk) ruim tevoren op repetitieavonden of op de website verstrekt. Voor elk (beoogd) optreden wordt gecheckt hoeveel koorleden zich daarvoor kunnen vrijmaken. Het bestuur behoudt zich het recht voor leden de toegang tot een optreden te ontzeggen. (mits daar uiteraard een zeer gegronde reden toe is) Indien een lid wordt gevraagd of een optreden van t Hèmerts Visserskoor mogelijk is, dient hij / zij deze vraag door te geven aan het bestuur van t Hèmerts Visserskoor, waarbij minimaal vermeldt dient te worden: a. De naam van de contactpersoon b. Een correspondentieadres of telefoonnummer van de contactpersoon. Het bestuur zal dan de contactpersoon inlichten over de kosten en andere zaken, die het optreden met zich meebrengen. Een lid dient derhalve niet zelf naar een (contactpersoon) uitspraken te doen aangaande de kosten of andere zaken omtrent een optreden. Artikel 12 Overlijden Als een koorlid, of iemand die op andere wijze nauw betrokken is bij het koor, komt te overlijden, dan besteedt de vereniging daar op gepaste wijze aandacht aan. Het bestuur heeft daar de volgende mogelijkheden voor: Zolang de overledene nog niet begraven of gecremeerd is zullen één of meerdere optredens en/of oefenavonden afgelast worden. Bij de eerstvolgende oefenavond zal er stil gestaan worden bij de overledene, en één minuut stilte (staand) in acht genomen worden. Vertegenwoordiging van het koor door bestuursleden bij de condoleance en/of tijdens de uitvaartdienst.

4 4 Het eventueel plaatsen van een rouwadvertentie in plaatselijke kranten. Als nabestaanden de wens uiten, het koor tijdens de uitvaart een erehaag te laten vormen, kan hier indien mogelijk gehoor aan worden gegeven. Als nabestaanden de wens uiten, het koor tijdens de uitvaart enkele liederen te laten zingen, kan hier geen gehoor aan worden gegeven. Artikel 13 Materiaal Het materiaal dat het koor ter beschikking staat zoals: geluidsinstallatie, aanhanger, etc. mag nooit verhuurt of uitgeleend worden. Artikel 14 Bestuursvergaderingen Het bestuur vergadert zo dikwijls het belang van de vereniging dit vereist, doch minstens tweemaal per half jaar. De bestuursvergaderingen worden officieel bijeengeroepen door de secretaris, tenminste vijf dagen voor de datum van de vergadering, onder bijvoeging van de agenda. Artikel 15 - Besluitvorming bestuur Het bestuur kan in spoedeisende gevallen, waarin het niet mogelijk is een ledenvergadering bijeen te roepen, voorlopig beslissen. Een dergelijk besluit wordt in de eerstvolgende ledenvergadering genotuleerd. Artikel 16 - Taken voorzitter De voorzitter is belast met de leiding van de bestuursvergaderingen en de algemene ledenvergaderingen. Bij zijn afwezigheid zal een van de andere bestuursleden de vergadering leiden. De voorzitter sluit de bespreking over een bepaald onderwerp, tenzij de meerderheid van het aantal aanwezige leden voortzetting wenst. Verder heeft de voorzitter tot taak het: Leiding geven aan het bestuur Voeren van het dagelijks beheer van de vereniging, samen met de overige leden van het bestuur. Vertegenwoordigen van de vereniging. Coördineren van de activiteiten en werkzaamheden van de overige bestuursleden. Uitvoeren en bewaken van de afgesproken besluitvormingsprocedures en adequate communicatie met alle betrokkenen omtrent ontwikkelingen en genomen besluiten. Toezicht houden op een correcte uitvoering van de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging. Contact onderhouden met de dirigent. Artikel 17 - Taken secretaris De secretaris is belast met het bijeenroepen van de algemene ledenvergaderingen en bestuursvergaderingen. Hij/zij is belast met het verzorgen van agenda en de notulen van elke vergadering. Op de algemene ledenvergadering brengt hij/zij het jaarverslag uit.

5 5 Artikel 18 - Taken penningmeester De penningmeester is belast met de financiële administratie en handelingen van de vereniging. Op de algemene ledenvergadering brengt hij/zij verslag uit over het afgelopen verenigingsjaar, waaronder de balans van dat jaar. Artikel 19 - Overige taken bestuur Binnen het bestuur worden in overleg de volgende taken verdeeld: Voor promotie van eigen concerten het doen verschijnen van artikelen over optredens in de plaatselijke en regionale bladen. Het regelen en (doen) verspreiden van affiches en flyers voor optredens. Dossier/archief (het bewaren van officiële stukken, programma s van optredens, foto s, krantenartikelen etc ) Planning van repetities en repetitieruimte. Organiseren/regelen van optredens (eigen en bij medewerkingen) Onderhouden van een website (doel website:ondersteuning promotie concerten en ondersteuning van informatie aan de leden) Lief & leed. (doel: namens het koor een kaartje of bloemetje sturen aan de leden in goede en slechte tijden) Begeleiden van optredens, zodat deze organisatorisch goed verlopen. Ledenwerving (indien daartoe door bestuur en leden wordt besloten) Onderzoek meningen koorleden. Artikel 20 Bestuur Zonder dagelijks bestuur is onze vereniging natuurlijk stuurloos. Het bestuur van t Hèmerts Visserskoor bestaat momenteel uit: Voorzitter: Dirk Brugmans Maasdijk KR Nederhemert Tel: Secretaris: Cok van Rijnsbergen Achterstraat AL Kerkwijk Tel: Penningmeester: Bert van der Stelt Klaproosstraat NC Nederhemert Tel: Algemeen bestuurslid: Dirk van Dodeweerd Tuinstraat JK Nederhemert Tel: Algemeen bestuurslid: Rien van de Werken Maasdijk KP Nederhemert Tel:

6 6 Artikel 20 Dirigent De dirigent heeft de nobele taak de sound van ons koor te verfijnen en ons daarmee onderscheidend te maken. Dit kan ondermeer door: Het afnemen van een stemtest bij (nieuwe) leden, zodat hij zicht heeft op het aantal leden dat een bepaalde partij zingt. Het bijbrengen van zangtechnieken. Zangoefeningen bij de repetities. Een deel van de ingestudeerde partijen net iets anders te laten zingen dan het voorbeeld dat op de oefenband staat. De dirigent heeft de beschikking over de songtekst plus het evt. notenschrift, zodat hij de punten en komma s aan de leden kan overbrengen. Dirigent: Wim Baijense Bieskamp BK Nieuwaal

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van het Smartlappenkoor droger kan niet Huishoudelijk reglement Dit reglement verstaat onder de vereniging: het smartlappenkoor droger kan niet Onder de statuten: Onder het bestuur:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014)

Vereniging. Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Vereniging Huishoudelijk Reglement (uitgave 2014) Inhoud HUISHOUDELIJK REGLEMENT... 3 LIDMAATSCHAP... 3 BESTUUR... 3 DIRIGENT... 5 REPETITIES en UITVOERINGEN... 6 GELDMIDDELEN... 6 FINANCIELE KONTROLE...

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf

Artikel 7. Bestuur. Het bestuur bestaat, tenzij de algemene vergadering anders beslist, uit tenminste vijf Artikel 1. Doel en middelen. Smartlappenkoor Lingewaard tracht het in artikel 3 van de statuten omschreven doel te bereiken door: a. Het organiseren van repetitieavonden en optredens. b. Het bevorderen

Nadere informatie

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement.

Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. Eibergs Mannenkoor Huishoudelijk reglement. DE VERENIGING Art.1 De vereniging draagt de naam, Eibergs Mannenkoor en is gevestigd te Eibergen. GRONDSLAG Art.2 De vereniging is gebaseerd op een algemene

Nadere informatie

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan.

3. Het uitgangspunt is dat de vereniging uit maximaal 50 leden, exclusief begeleiding, zal bestaan. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Zeevrouwenkoor StormVrouwen Artikel 1 ALGEMEEN 1. Het koor is opgericht op 27-11-2012 en statutair vastgelegd als vereniging op 20-10-2016. Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen STATUTEN Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging draagt de naam: Gospelkoor Eternal Joy 2. Het gospelkoor werd op

Nadere informatie

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015

Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT PHOENIX APELDOORN Conform artikel 20 van de Statuten Aangenomen op de Algemene Ledenvergadering d.d. 4 februari 2015 AANSLUITING EN SAMENWERKING ARTIKEL 1 Phoenix Apeldoorn

Nadere informatie

datum: pagina: 1

datum: pagina: 1 Verder genoemd als Huishoudelijk reglement van het koor Multiple Voice te Veldhoven 1. Algemeen Multiple Voice is opgericht in 2009. De eerste repetitie is op 12 november 2009. De vereniging draagt de

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VAN FINANCIAL CONTROLLERS (V.F.C.) Overwegende: dat de algemene ledenvergadering ingevolge het bepaalde in artikel 21 van de notarieel vastgelegde statuten (gedateerd:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor 1 Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor Huishoudelijk Reglement (HR) Artikel 1. Overeenkomstig artikel 3 van het statuut oefent Het Lemster Mannenkoor zich door het zingen van één- en meerstemmige

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres

Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Huishoudelijk reglement judoclub De Bres Hoofdstuk 1: Algemeen Art.1: Benaming en zetel vereniging De vereniging draagt de naam Judoclub De Bres en is opgericht in 1964 Haar zetel is gevestigd op volgend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING KATHOLIEKE BOND VAN OUDEREN TE KRIMPEN AAN DEN IJSSEL ALGEMENE BEPALINGEN a. De Bond: de Katholieke Bond van Ouderen

Nadere informatie

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014

Stand Together. Statuten en Huishoudelijk reglement. Schiedam, 27 augustus 2014 Stand Together Statuten en Huishoudelijk reglement Schiedam, 27 augustus 2014 Pagina 1 Statuten Artikel 1 De vereniging draagt de naam: Stand Together. In de verdere artikelen van deze Statuten en in het

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 1. Oorsprong, vorm, doel en middelen: HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Interkerkelijk Gospelkoor Outside Interkerkelijk Gospelkoor Outside is opgestart vanuit het Kerkcentrum De Drieklank in Almere

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHAV. Eerste Hoekse Accordeon Vereniging

Huishoudelijk reglement EHAV. Eerste Hoekse Accordeon Vereniging Huishoudelijk reglement EHAV Eerste Hoekse Accordeon Vereniging HUISHOUDELIJK REGLEMENT EHAV (versie febr. 2009) Het huishoudelijk reglement is een aanvulling op de statuten van de Eerste Hoekse Accordeon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave:

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011. Inhoudsopgave: HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: februari 2011 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de Counsellor

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender

Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Huishoudelijk reglement EHBO Vragender Doel en middelen: Artikel 1. De Organisatie van cursussen en de voortgezette opleiding ligt in handen van het bestuur. Het bestuur volgt bij de organisatie en de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Algemeen Huishoudelijk Reglement Het Oisterwijks levensliederenkoor de Molenzangers gevestigd in Oisterwijk. Het koor staat sinds 18 augustus 2010 ingeschreven in het verenigingsregister van de Kamer van

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Doel van de vereniging: Het doel van de vereniging is om eenieder die dat wil, deel te laten nemen aan fietstoertochten in groepsverband in de omgeving van Putte en daarbuiten,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT [ ] SHANTYKOOR ALMERE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT [ ] SHANTYKOOR ALMERE HUISHOUDELIJK REGLEMENT [01-11-2017] SHANTYKOOR ALMERE 1. Algemeen. 1a. Geldigheid. Dit reglement is opgesteld op 19-10-2017 en door de leden goedgekeurd per 05-02- 2018. Vanaf dit moment treedt het in

Nadere informatie

KvK nr: SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR Banknr: t.n.v. Sokkenbuurt Opgericht

KvK nr: SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR Banknr: t.n.v. Sokkenbuurt Opgericht INFORMATIE VOOR LEDEN SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR. 1 Om je zo goed mogelijk te informeren over de gang van zaken in het koor ontvang je van ons deze informatiebrief. Daarbij zijn een aantal bijlagen gevoegd.

Nadere informatie

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden

Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Satuten van het Broederschap der Notariële Studenten te Leiden Naam, Zetel en Doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam: 'Broederschap der Notariële Studenten te Leiden' en is opgericht op twintig

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland

Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland Huishoudelijk Reglement fischertechnikclub Nederland - Het huishoudelijk reglement is geldig voor onbepaalde tijd. - Met deze uitgave vervallen eerdere uitgaven van het huishoudelijk reglement. - Datum:

Nadere informatie

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS

BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS BIJLAGE 2 BIJ VERENIGINGSHANDBOEK: HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE ATLETIEK VERENIGING ATHLOS Laatst wijziging vastgesteld bij ledenvergadering dd 31 maart 2017 1 Artikel 1 DE LEDEN Artikel 2 Artikel 3

Nadere informatie

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t

H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t Schaakclub Purmerend H u i s h o u d e l ij k R e g l e m e n t ARTIKEL 1: LEDEN 1. Leden zijn natuurlijke personen die zich bij het bestuur hebben aangemeld en als zodanig zijn toegelaten. 2. Een natuurlijke

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement 2013 2 Doel van het koor Het oorspronkelijke doel is, gekozen binnen een thema, te zingen in een optreden voor de bewoners van De Amberhof en eventuele andere zorginstellingen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig

Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Huishoudelijk reglement van de Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub Door Oefening Krachtig Artikel 1 Naam en Zetel 1. De afdeling draagt de naam: Ren/MTB afdeling van de Helderse Ren- en Toerclub

Nadere informatie

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij

Bestuursreglement ThuisZorg Maatschappij Artikel 1 - Inleiding 1. Dit reglement is opgesteld als richtlijn en ter aanvulling op de bestuurlijke taak- en rolverdeling, verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden opgenomen in de statuten van de

Nadere informatie

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN

Hoofdstuk I ALGEMEEN. Hoofdstuk II DE LEDEN. Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE. Hoofdstuk IV FINANCIËN Huishoudelijk reglement SV Terwolde dd 12-09-1996 Hoofdstuk I ALGEMEEN (art. 1 tot en met 4) Hoofdstuk II DE LEDEN (art. 5 tot en met 15) Hoofdstuk III BESTUURSVORM EN ORGANISATIE A VERKIEZING, ZITTING

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT ONDERNEMERSVERENIGING HOEKSCHE WAARD Lidmaatschap Artikel 1 1.1 Een ieder die lid wenst te worden kan daartoe een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur, dat in beginsel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ. Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING ZORG COLLECTIEF WANROIJ Vastgesteld door ALV op 22 maart 2016. Wanroij, 22 maart 2016. 1 Artikel 1: Leden 1. Leden zijn natuurlijke personen die conform de statuten

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Vereniging Vrienden van Den Haag HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vereniging Vrienden van Den Haag Uitgave Redactie Vereniging Vrienden van Den Haag Jaap Trouw Status Definitief (ALV 20 november 2012) Versie 2.0 Vereniging Vrienden van Den Haag pagina 1 van 6 Leden Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT

De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT De Nederlandse Burger Partij HUISHOUDELIJK REGLEMENT Opgave 27 maart 2015, opgemaakt te Papendrecht. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lidmaatschap Artikel 1 Het houden of doen houden van het lidmaatschap, wordt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGDE BEWONERS OOSTRANDPARK Artikel 1. Algemene bepalingen Dit Huishoudelijk Reglement is een reglement op basis van de artikelen 7 en 19 van de Statuten van de Vereniging VERENIGDE

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16

Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 2016 Huishoudelijk reglement STATUUT HUISHOUDELIJK REGLEMENT OPGEMAAKT DOOR BESTUUR VV DE TREFFER 16 Artikel 1. Naam en zetel 1. De vereniging genaamd Vv de Treffer 16, hierna te noemen "de vereniging"

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas

Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Huishoudelijk Reglement Atletiekvereniging Hylas Aanmelding en toelating Artikel 1 1. Nieuwe leden dienen zich aan te melden door middel van het aanmeldingsformulier. 2. Op het aanmeldingsformulier dienen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. art.1. Op 16 juli 1933 is opgericht een vereniging, die de naam Alpenjagers draagt. Ze is gevestigd te Sittard

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP. Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1 1. Lid van de vereniging kunnen worden meerderjarige natuurlijke personen. Jongeren die de leeftijd van 16 jaar hebben bereikt kunnen jeugdlid worden, dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden

Huishoudelijk Reglement. 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden Huishoudelijk Reglement 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten. Bij toetreding als lid hebben zij het recht een exemplaar van de statuten

Nadere informatie

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3

ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 REGLEMENT van de personeelsvereniging PEVAD van: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Benamingen ARTIKEL 1 In dit reglement wordt verstaan onder: Bedrijf: Inbev Nederland N.V. vestiging Dommelen Vereniging:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALIVE GOSPEL CHOIR NIEUWEGEIN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALIVE GOSPEL CHOIR NIEUWEGEIN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALIVE GOSPEL CHOIR NIEUWEGEIN Artikel 1: doel van de vereniging 1.1 Alive Gospel Choir heeft als doel om mensen uit Nieuwegein e.o. samen te brengen om gezamenlijk American Gospel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde

Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Huishoudelijk reglement De 3 e Ronde Inhoud Artikel 1 - De vereniging Artikel 2 - Het lidmaatschap & contributie Artikel 3 - ingang en beëindiging artikel 4 - Betaling contributie Artikel 5 - Activiteiten

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Wierdense Korfbalvereniging BLAUW-ZWART CLUBKLEUREN Artikel 1: De clubkleuren zijn blauw en zwart. In het tenue komen deze kleuren op de volgende wijze tot uiting: Blauw

Nadere informatie

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement

Bijlage 4. Huishoudelijk Reglement Bijlage 4 Huishoudelijk Reglement INHOUDSOPGAVE 1 Explicitering van de rechten en plichten van leden... 3 1.1 Leden hebben de hierna te noemen rechten en plichten.... 3 1.2 Vertegenwoordiging... 3 1.3

Nadere informatie

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain

Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Statuten Roller Derby Vereniging Parliament of Pain Artikel 1 Naam en zetel 1.1. De naam van de vereniging is Den Haag Roller Derby League The Parliament of Pain. 1.2. De vereniging is gevestigd in de

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7

Den Haag, 1 januari HH Reglement Versie 1.2. Pagina 1/7 Pagina 1/7 Pagina 2/7 Inhoudsopgave Algemene bepalingen 3 Artikel 1. Definities en afkortingen 3 Artikel 1. Lidmaatschap 3 Bestuur 3 Artikel 2. Aanstelling 3 Artikel 3. Taak voorzitter en vice-voorzitter

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde

Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde Inhoud Huishoudelijk Reglement Rijvereniging en Ponyclub t Einde... 1 Artikel 1. Algemene bepalingen... 2 Artikel 2. Aanmelding en toelating tot

Nadere informatie

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement

Huishoudelijke reglement DV Sapphire. Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement Dansvereniging Sapphire Huishoudelijke regelement 1 In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder de vereniging: Dansvereniging Sapphire het bestuur: het bestuur van de vereniging de algemene ledenvergadering:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers

Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers Huishoudelijk Reglement Landelijke Beroepsvereniging Remedial Teachers Goedgekeurd door de Algemene Ledenvergadering van 30 maart 2017 ARTIKEL 1 NAAM, ZETEL A. De beroepsvereniging draagt de naam LANDELIJKE

Nadere informatie

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden

Statuten Ecolonie. Artikel 1. Artikel 2 - Doel. Artikel 3 - Middelen. Artikel 4 - Zetel. Artikel 5 - Leden Statuten Ecolonie Artikel 1 Met de huidige statuten is door de betrokkenen een vereniging opgericht volgens de wet van 1 juli 1901 en het dekreet van 16 augustus 1901 onder de titel: ECOLONIE, CENTRE ECOLOGIQUE

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Van de Begrafenisvereniging De Laatste Eer te Vriezenveen. Artikel 1 Aan de leden van de vereniging zal een bewijs van lidmaatschap worden uitgereikt, waarop naast hun adres ook

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT [ ] SHANTYKOOR ALMERE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT [ ] SHANTYKOOR ALMERE HUISHOUDELIJK REGLEMENT [16-01-2012] SHANTYKOOR ALMERE 1. Algemeen. 1a. Geldigheid. Dit Huishoudelijk reglement is opgesteld op 03-01-2012 en door de leden goedgekeurd per 09-01-2012. Vanaf dit moment

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN

Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie TUBBERGEN Statuten en huishoudelijk reglement van de oudervereniging van de "R.K. basisschool in de St. Pancratiusparochie" TUBBERGEN STATUTEN Artikel 1 De vereniging is op 27 oktober 1981 voor onbepaalde tijd opgericht.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE KRING PRAKTISERENDE BOOMVERZORGERS Blz. 1 van 5 1 DE VERENIGING 1.1 De vereniging Kring Praktiserende Boomverzorgers is een vereniging waarin mensen die zich bezig houden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten

Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten Huishoudelijk reglement Harmonieorkest Vleuten Doelstelling huishoudelijk reglement Met dit huishoudelijk reglement willen we de taken en verantwoordelijkheden van het bestuursleden, de commissieleden

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement NAAM ARTIKEL 1 De afdeling draagt de naam Vogelvreugd en is een onderafdeling van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Zij wordt in dit reglement aangeduid als de afdeling.

Nadere informatie

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar.

Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging Oud Wassenaer en is gevestigd te Wassenaar. Statuten Statuten (laatstelijk gewijzigd in 1984) Naam en Zetel Artikel 1. De vereniging draagt de naam: Historische Vereniging "Oud Wassenaer" en is gevestigd te Wassenaar. Doel Artikel 2. De vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Friese Uitvaartvereniging cursief = oud geel gearceerd = nieuw

Huishoudelijk Reglement Friese Uitvaartvereniging cursief = oud geel gearceerd = nieuw Huishoudelijk Reglement Friese Uitvaartvereniging cursief = oud geel gearceerd = nieuw Artikel 1. De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt op voorstel van het bestuur vastgesteld door de algemene vergadering.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen. 2. Beëindiging lidmaatschap. 3. Algemene Leden Vergadering 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de ABvC: december 2016 Inhoudsopgave: 1. Leden en hun Verplichtingen 2. Beëindiging lidmaatschap 3. Algemene Leden Vergadering 4. Bestuur 5. Commissies 6. Handboek voor de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van SC Gouda, behorende bij de statuten van

Huishoudelijk reglement van SC Gouda, behorende bij de statuten van Huishoudelijk reglement van SC Gouda, behorende bij de statuten van 20-06-2012 Algemene bepalingen Artikel 1 1. Het huishoudelijk reglement is van toepassing in onverbrekelijke samenhang met de statuten

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement BADMINTON VERENIGING STEENBERGEN Huishoudelijk reglement 2003 Huishoudelijk reglement Pagina 1 Het lidmaatschap Artikel 1. 1. De gewone leden worden onderscheiden in: a. Senioren: degene die op 1 augustus

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Gewijzigd en goedgekeurd door de ALV 2012 HOOFDSTUK 1 Plichten van de leden Artikel 1. De leden zijn verplicht: Hun jaarlijkse contributie vóór 1 maart van het lopende verenigingsjaar

Nadere informatie

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement

(Voorstel) Huishoudelijk Reglement Bangkok, 16 maart 2015 (Voorstel) Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Doelstellingen 1. Het versterken van de relaties

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015

Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Huishoudelijk Reglement VKIG 3 november 2015 Inleiding: Het huishoudelijk reglement bestaat uit regels waarin de organisatie van de vereniging nader is uitgewerkt, de rechten en verplichtingen van de leden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING SGP-jongeren DEEL 1 REGELINGEN TEN AANZIEN VAN HET LANDELIJK BESTUUR Artikel 1 Functieverdeling De bestuursleden verdelen, met inachtneming van het bepaalde in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE!

HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT M.S.D.V. LET S DANCE! HUISHOUDELIJK REGLEMENT LET S DANCE! Huishoudelijk reglement van de, zoals bedoeld in artikel 19 van de statuten. LIDMAATSCHAP ARTIKEL 1 Aangaan van het lidmaatschap

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Laatste wijziging: 7 november 2007 LIDMAATSCHAP HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HENGELSPORTVERENIGING DE VRIENDENKRING Artikel 1. De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bridge Club Tilburg Zuid Huishoudelijk Reglement Het huishoudelijk reglement is aangenomen op de algemene ledenvergadering van 6 december 2007 en treedt in werking per 6 december 2007. Het huishoudelijk

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht

HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht HUISHOUDELIJKE REGLEMENT van de Stichting Sportraad Sliedrecht Inhoud: 1 Algemeen 8 De voorzitter 2 De stichting 9 De secretaris 3 Het bestuur 10 De penningmeester 4 Het adviesorgaan 11 Overige bestuursleden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015

Huishoudelijk reglement Amsterdam, 7 juli 2015 Hoofdstuk 1: Werking huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen ALV = Algemene ledenvergadering. Studentenraad = Daar waar studentenraad staat, wordt de wettelijk verplichte centrale deelnemersraad

Nadere informatie

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Huishoudelijk Reglement

Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement December 2014 1 Inhoud 1. Ledenraad 3 2. Hoofdbestuur 4 3. Bureau 5 4. Leden 6 4.1 Toelatingsprocedure 6 4.2 Overschrijving van student-lid naar gewoon lid 6 4.3 Contributie 6 4.4

Nadere informatie

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV

HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT Pegasus: Studievereniging bachelor Algemene Sociale Wetenschappen Voorstel tot wijziging ter goedkeuring op ALV 08-02-2012 I Reglementaire bepalingen 1. Dit reglement is ondergeschikt

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart

Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1. Oprichting Huishoudelijk Reglement van de Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart 1.1 De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is opgericht op 17 december 1951. De Statuten zijn laatstelijk

Nadere informatie

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend.

ART. 3 VERENIGINGSJAAR Het verenigingsjaar, tevens boekjaar, loopt van 1 juni tot en met 31 mei daaropvolgend. I._ALGEMENE_BEPALINGEN ART. 1 NAAM EN ZINSPREUK De naam van de vereniging luidt: AGORA en het besluit tot oprichting is genomen op 19 mei 1993 te Glimmen. De zinspreuk van de vereniging luidt: Vriendschap

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief

Huishoudelijk reglement tafeltennisvereniging Actief. Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Huishoudelijk reglement Tafeltennisvereniging Actief Vastgesteld d.d. 25-02-2014 Leden Artikel 1 1. De leden van de vereniging zijn onderverdeeld in de volgende categorieën: a. jeugdleden (recreant of

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 Watersportvereniging Gooierhaven Huizen Pagina 1 van 6 TEN GELEIDE Het huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van de statuten. Het is als zodanig gefundeerd in artikel 23 hiervan. Het clubhuis

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE WATERSPORTVERENIGING DRACHTEN-VEENHOOP Gevestigd te Drachten Dit Huishoudelijk Reglement is laatstelijk gewijzigd en vastgesteld in de Algemene Ledenvergadering van 19 november

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KBO AFDELING ZEEWOLDE Artikel 1 Verantwoording Krachtens het in artikel 24 van de statuten van KBO Zeewolde bepaalde, is er een reglement voor de afdelingen. Artikel 2 Doel - middelen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Bangkok, 14 oktober 2015. Huishoudelijk Reglement Nederlandse Vereniging Thailand (NVT), gevestigd te Bangkok opgericht januari 1941 Artikel 1: Definities 1. Bestuur: het voltallige bestuur inclusief het

Nadere informatie

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3

Artikel 1. Artikel 2. Artikel 3 Huishoudelijk reglement van de Uitvaartvereniging de Laatste Eer Haulerwijk Waskemeer en omstreken te Haulerwijk, gemeente Ooststellingwerf, opgericht 30 januari 1913. Artikel 1 Vaststelling contributie

Nadere informatie

REGLEMENTEN. Huurdersvereniging "De Rietlanden" Secretariaat: Torenvalk 31

REGLEMENTEN. Huurdersvereniging De Rietlanden Secretariaat: Torenvalk 31 REGLEMENTEN Huurdersvereniging "De Rietlanden" Secretariaat: Torenvalk 31 Telefoon: (0591) 635372 Mobiel 06-46821293 E-mail: info@huurdersverenigingrietlanden.nl Website: www.huurdersverenigingrietlanden.nl

Nadere informatie