GEMEENTE BELANGEN Midden-Groningen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTE BELANGEN Midden-Groningen"

Transcriptie

1 GEMEENTE BELANGEN Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 17augustus 2018 Onderwerp : verkeersveiligheid Vosholen Toelichting: GemeenteBelangen maakt zich ernstig zorgen over de verkeersveiligheid in de wijk de Vosholen, met name bij de in aanbouw zijnde school. Wie is er verantwoordelijk voor de veiligheid van de inwoners en met name schoolgaande kinderen voor de nieuwbouw school Vosholen? Uit door GB gelezen mailverkeer tussen de verantwoordelijk wethouder, namens de dhr, de OCV en aannemer(s) is er een Kwik, Kwek en Kwak situatie ontstaan. ledereen wijst naar elkaar, maar een oplossing wordt er niet geboden random de onveilige verkeerssituatie aan voornamelijk de Boomgaard. Het college/ de burgemeester wordt verzocht de volgende vraag/vragen schriftelijk te beantwoorden: 1. Kunt u aangeven wie er verantwoordelijk is voor de verkeersveiligheid in de wijk de Vosholen? Als dit de is: A. Hoe gaat u, voordat de scholen beginnen, zorgen dat de uitzicht wegnemende zandbulten worden weggehaald bij het bouwdepot van Arcadis. B. Hoe gaat u er voor zorgen dat het bouwverkeer NIET door de woonwijk gaat rijden voor de aanbouw van de school. C. Hoe gaat u er voor zorgen dat de afspraken die reeds zijn gemaakt (alleen rijden als de school is ingegaan) worden nageleefd. 2. Kunt u aangeven wie er eigenaar is van alle nog te verkopen gronden, alle in de wijk liggende wegen, stoepen (bijvoorbeeld de huizen aan de Boomgaard die nog aan een bouwweg liggen) etc. Kunt u tevens aangeven of de "normale" wegenverkeerswet van toepassing is in de gehele wijk? 3. Wat vindt u van de situatie dat het bouwverkeer dwars door de woonwijk moet rijden, terwijl er een alternatief mogelijk is? Kunt u ons aangeven welke alternatieven er mogelijk zijn en kunt u aangeven waarom deze niet worden doorgevoerd? Er wordt straks aan de Veiling en de Landerijen weer volop gebouwd, bent u met GB eens dat hier zeer duidelijke afspraken moeten komen tussen de bouwers/aannemers onderling? 4. Hoe staat het met de gronden van Heere, zijn deze reeds aangekocht en zo nee, wat is de status van deze situatie? Wanneer denkt u hier duidelijk over te krijgen, is dit een geld kwestie? 5. Hoe gaat u de veiligheid verbeteren voor de inwoners en schoolgaande kinderen in de wijk? 6. Bent u net als GB het er mee eens dat veiligheid van kinderen random school de allerhoogste prioriteit moet hebben, zo ja hoe kunt u ons garanderen dat u zorgt voor optimalisering hiervan? 7. Kunt u aangeven hoe het staat met de verkeersveiligheid random de fiets-oversteekplaats aan de Croonhoven? Hebben zich hier ook incidenten voorgedaan het afgelopen schooljaar? 8. Kunt u aangeven waarom u de regie, als het om veiligheid van onze inwoners gaat, niet volledig naar u toetrekt? Wij willen graag dat voor dat de scholen weer beginnen op 2 September er beantwoording is van onze vragen. Het liefst antwoorden en een oplossing! Hans Haze GemeenteBelangen MG

2 &8 GEMEENTE BELANGEN Algemene informatie: Een raadslid kan schriftelijke vragen stellen (artikel 33 RvO) aan het college of de burgemeester. Dit wordt gebruikt om van het college of burgemeester een verduidelijking te verkrijgen. Het gaat om het verkrijgen van feiteliike informatie waarbij een opvatting van het college wordt gevraagd. De gevraagde informatie is in het belang van het functioneren als raadslid. Informatie over de procedure voor raadsleden: Raadsleden dienen schriftelijke vragen in bij de griffier. Daarbij wordt aangegeven of er een voorkeur voor schriftelijke of mondelinge beantwoording bestaat. 1 Schriftelijke beantwoording vindt zo spoedig mogelijk plaats, in ieder geval binnen 30 daaen. nadat de vragen zijn ingediend. Tenzij het college of de burgemeester de griffier gemotiveerd in kennis stelt dat dit onmogelijk is, waarbij tevens aangegeven wordt binnen welke termijn beantwoording zal plaatsvinden. De beantwoording vindt schriftelijk plaats via een niet ondertekende brief. 2. Het college moet mondelinge vragen uiterlijk beantwoorden in de eerste openbare raadsvergadering, na het verstrijken van de periode van dertig dagen na de datum van indiening van de vragen. Informatie over de procedure voor de orqanisatie: De procedure voor de organisatie staat op het intranet bij weten en regelen:

3 Gemeente Postbus AB Hoogezand IBAN NL 45 BNGH Tel.nr: (0598) Aan de raad Team Economie en Projectmatige Ontwikkeling Datum: 11 September 2018 Verzenddatum: Uw kenmerk: Zaak: Behandeld door: Bonno Perdok, Johan van Delden Mailadres: Bijlage(n): Onderwerp: Beantwoording vragen GemeenteBelangen over verkeersveiligheid Vosholen Geachte leden van de raad, Naar aanleiding van schriftelijke vragen van de fractie van GemeenteBelangen vindt u hierna de antwoorden op deze vragen. 1. Kunt u aangeven wie er verantwoordelijk is voor de verkeersveiligheid in de wijk de Vosholen? De projectontwikkelaar/bouwer is verantwoordelijk voor de veiligheid (waaronder verkeersveiligheid) en voorkomen van overlast situaties op het bouwterrein. Vanuit de Arbo-wet en het Bouwbesluit moet elke projectontwikkelaar/bouwer een Veiligheid en Gezondheidsdossier (VStG-dossier) aanleggen. In dit V&G-dossier moet een V&G plan zijn opgenomen hoe om te gaan met de gevaren die voortkomen uit de wisselwerking tussen bouwwerkzaamheden en de activiteiten bij scholen, wegverkeer en bewoning. Alle weggebruikers zijn zelf verantwoordelijk voor hun gedrag op de openbare weg. Beleidsmatig en handhavend wordt ingezet op verkeersveiligheid en bewaakt door, provincie, rijk, politie en justitie, maar ook maatschappelijke organisaties, zoals: ANWB, WN. De verricht continue onderzoek op verkeersongevallencijfers in combinatie met snelheidsgegevens en treft indien nodig maatregelen. Kortom verkeersveiligheid is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Als dit de is: A. Hoe gaat u, voordat de scholen beginnen, zorgen dat de uitzicht wegnemende zandbulten worden weggehaald bij het bouwdepot van Arcadis. Langs de toegangsweg vanaf de rotonde op de Vosholen liggen twee (grond/zand)depots. Het depot achter de woningen aan de Tuinderij was een depot dat gebruikt werd door Arcadis. Dit depot is een paar weken geleden weggehaald.

4 Pagina: 2 van 4 Zaak: Onderwerp: Beantwoording vragen GemeenteBelangen over verkeersveiligheid Vosholen Het andere depot, meer richting de rotonde, is een depot met zand dat uit de grote vijver in de Vosholen komt. Dit zand gaat hergebruikt worden bij het bouwrijpmaken van het laatste deel van het plan. Wij hebben niet het idee dat dit zanddepot verkeersonveilige situaties veroorzaakt. B. Hoe gaat u er voor zorgen dat het bouwverkeer NIET door de woonwijk gaat rijden voor de aanbouw van de school. De is als opdrachtgever voor de bouw van het nieuwe kindcentrum in gesprek met de aannemer van het kindcentrum en de OCV cv over een alternatieve route voor het bouwverkeer naar het kindcentrum vanaf de rotonde op de Vosholen. Onze intentie is om zo snel mogelijk een tijdelijke bouwweg (platenbaan) voor het bouwverkeer naar de school te realiseren. C. Hoe gaat u er voor zorgen dat de afspraken die reeds zijn gemaakt (alleen rijden als de school is ingegaan) worden nageleefd. Deze afspraak is gemaakt met de aannemer(s), zodat zijzelf en hun leveranciers alleen tijdens de schooltijden met zwaar verkeer rijden. We spreken hen aan op deze afspraak wanneer die niet wordt nageleefd. 2. Kunt u aangeven wie er eigenaar is van alle nog te verkopen gronden, alle in de wijk liggende wegen, stoepen (bijvoorbeeld de huizen aan de Boomgaard die nog aan een bouwweg liggen) etc. Alle nog te verkopen bouwkavels en de bijbehorende openbare ruimte in het plan zijn economisch eigendom van OCV cv. Een groot deel van het openbaar gebied is overgedragen aan de. Op de bijgevoegde tekening is te zien om welk gebied het gaat. De overige gronden zijn nog niet overgedragen aan de en vallen onder de verantwoordelijkheid van de OCV cv. Kunt u tevens aangeven of de "normale" wegenverkeerswet van toepassing is in de gehele wijk? De Wegenverkeerswet is van toepassing op de gehele wijk Vosholen. 3. Wat vindt u van de situatie dat het bouwverkeer dwars door de woonwijk moet rijden, terwijl er een alternatief mogelijk is? Het is een vervelende samenloop van omstandigheden dat het bouwverkeer voor de bouw van het kind centrum door de woonwijk moet. Dit heeft zowel te maken met uitstel van de bouw (faillissement aannemer en aardbevingsbestendig bouwen), alsmede met het feit dat De Boomgaard nog niet gerealiseerd is. Wij proberen alles wat mogelijk is om te zorgen dat de overlast zoveel mogelijk wordt beperkt. Er is met de aannemer afgesproken dat er alleen bouwverkeer is buiten de 'haal- en brengtijden' van de school. Kunt u ons aangeven welke alternatieven er mogelijk zijn en kunt u aangeven waarom deze niet worden doorgevoerd? Wij zijn in overleg met de OCV cv en de aannemer van het kind centrum om op zo kort mogelijke termijn een alternatieve route voor het bouwverkeer van en naar het kind centrum te vinden. Er wordt straks aan de Veiling en de Landerijen weer volop gebouwd, bent u met GB eens dat hier zeer duidelijke afspraken moeten komen tussen de bouwers/aannemers onderling?

5 Pagina: 3 van 4 Zaak: Onderwerp: Beantwoording vragen GemeenteBelangen over verkeersveiligheid Vosholen Door de OCV cv worden met de bouwaannemers afspraken gemaakt over het bouwverkeer. Helaas is het erg lastig om toezicht te houden op de naleving daarvan. Klachten hierover worden neergelegd bij de OCV cv. Daarnaast is er regelmatig overleg tussen en OCV cv en Arcadis waarin dit onderwerp aan de orde komt en er wordt aangedrongen op naleving van de afspraken. 4. Hoe staat het met de gronden van Heere, zijn deze reeds aangekocht en zo nee, wat is de status van deze situatie? Wij hebben onlangs een principe afspraak met de OCV cv over de aanleg van de Boomgaard via een alternatief trace. Hiervoor hebben we de gronden van Heere niet nodig. Wanneer denkt u hier duidelijk over te krijgen, is dit een geld kwestie? Het college verwacht deze maand een besluit te kunnen nemen nu er een principe afspraak is gemaakt met de OCV cv. 5. Hoe gaat u de veiligheid verbeteren voor de inwoners en schoolgaande kinderen in de wijk? De projectontwikkelaar wordt door de continu gewezen op beheer van bouwwegen en zoveel mogelijk voorkomen van onveilige situaties (zie reactie onder 1). Op bouwterreinen is niet te voorkomen dat bouwverkeer gebruik maakt van bouwwegen. 6. Bent u net als GB het er mee eens dat veiligheid van kinderen rondom school de allerhoogste prioriteit moet hebben, zo ja hoe kunt u ons garanderen dat u zorgt voor optimalisering hiervan? Ja, dat zijn we met u eens. Met de aannemers van de school is de afspraak gemaakt dat zwaar transport enkel plaatsvindt buiten de 'haal- en brengtijden' van de school. Daarnaast wordt er nu gekeken naar mogelijkheden voor een alternatieve route voor (kindcentrum gerelateerd) bouwverkeer van de rotonde naar het kindcentrum. 7. Kunt u aangeven hoe het staat met de verkeersveiligheid rondom de fiets-oversteekplaats aan de Croonhoven? De oversteek voor langzaam verkeer aan de Croonhoven is door de beoordeeld met als conclusie dat hier geen sprake is van een verkeersonveilige situatie. Op verzoek van de Wijkcommissie Vossenstreek heeft WN (Veilig Verkeer Nederland) deze oversteek ook beoordeeld. WN onderschrijft het standpunt van de. Hebben zich hier ook incidenten voorgedaan het afgelopen schooljaar? Nee, in het afgelopen schooljaar zijn geen incidenten bij ons geregistreerd. Op basis van de geregistreerde verkeersongevallen is in de gehele wijk De Vosholen inclusief Croonhoven in de afgelopen 4,5 jaar (1 jan augustus 2018) 1 ongeval geregistreerd. Dit vond plaats op de Wildervanck op vrijdag 17 februari 2017 om 9:25uur. Nadere gegevens van dit ongeval zijn niet ingevuld. 8. Kunt u aangeven waarom u de regie, als het om veiligheid van onze inwoners gaat, niet volledig naar u toetrekt? De stelt de belangen van de bewoners van de Vosholen steeds centraal bij het zoeken naar een oplossing voor de problemen. Zoals wij in de beantwoording aangeven heeft de een belangrijke rol wanneer het om de veiligheid van haar inwoners gaat, maar hebben inwoners

6 Pagina: 4 van 4 Zaak: Onderwerp Beantwoording vragen GemeenteBelangen over verkeersveiligheid Vosholen ook hun eigen verantwoordelijkheid. Vandaar dat wij als regelmatig overleg hebben met de bewonersvereniging 'De Vossenstreek'. Met het bereiken van een principe akkoord met de OCV cv verwacht het college op korte termijn een besluit te kunnen nemen over de Boomgaard. Daarmee wordt de kwestie uiteindelijk opgelost. Met vriendelijke groet, Burgemeester en wethouders van de, A. Hoogendoorn H.J.W. Mulder burgemeester secretaris

7 Croonhoven Croonhoven co

Raadsbrief. Geachte leden van de raad,

Raadsbrief. Geachte leden van de raad, Raadsbrief Verzenddatum: Behandeld door: Marc Douma Mailadres: Zaak: 2019-005405 Portefeuillehouder: marc.douma@midden-groningen.nl Onderwerp: Raadsbrief Geachte leden van de raad, Op 13 februari 2019

Nadere informatie

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO)

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 31 oktober 2018 Vragen inzake mogelijk afsluiten van wegen i.v.m. bouw windmolens nabij N33. In bijgaande bekendmaking in de Staatscourant van 18

Nadere informatie

BELANGEN I Midden-Groningen

BELANGEN I Midden-Groningen J% J i GEMEENTE BELANGEN I Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) patum: 10 September 2018 Onderwerp : Tarieven en heffingen Het college/ de burgemeester wordt verzocht de volgende vraag/vragen

Nadere informatie

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO)

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 18 januari 2019 Onderwerp : Raadsbrief tarievennota sport Geacht College, Wij zijn bijzonder teleurgesteld over de inhoud van bijgevoegde brief.

Nadere informatie

D66. Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 24 September fonderwerp : Forse stijging OZB. Geacht college,

D66. Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 24 September fonderwerp : Forse stijging OZB. Geacht college, D66 Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 24 September 2018 fonderwerp : Forse stijging OZB Geacht college, D66 heeft diverse signalen ontvangen dat ondermeer besturen van dorpshuizen

Nadere informatie

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen

M. van Baaren, S. van der Lee. Advies: In te stemmen met beantwoording in bijgaande Raadsinformatiebrief en deze naar de raad te sturen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: B. van Hell Tel nr: 8914 Nummer: 17A.01246 Datum: 13 november 2017 Team: CZ Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: M.

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over werkzaamheden fietspad Teylingerdreef - Besluitvormend

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over werkzaamheden fietspad Teylingerdreef - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 30 september 2014 Besluit nummer: 2014_BW_00682 Onderwerp Beantwoording raadsvragen over werkzaamheden fietspad Teylingerdreef - Besluitvormend Beknopte samenvatting Het

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Groningen Postbus AB Hoogezand. Midden-Groningen,

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Groningen Postbus AB Hoogezand. Midden-Groningen, College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Groningen Postbus 75 9600 AB Hoogezand Midden-Groningen, 17-05-2018 Betreft: vragen op basis van artikel 33 van het RvO Geacht college, Regelmatig

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Groningen Postbus AB Hoogezand. Midden-Groningen,

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Groningen Postbus AB Hoogezand. Midden-Groningen, College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Midden-Groningen Postbus 75 9600 AB Hoogezand Midden-Groningen, 12-02-2018 Betreft: vragen op basis van artikel 33 van het RvO Geacht college, Naar

Nadere informatie

Midden-Groningen. Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 28 april Onderwerp : Zoutwinning

Midden-Groningen. Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 28 april Onderwerp : Zoutwinning Midden-Groningen Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Datum: 28 april 2018 Onderwerp : Zoutwinning Toelichting: Naar aanleiding van berichtgeving bij RTV Noord op woensdag 25 april heeft onze

Nadere informatie

I. ten Hagen, M. Goossens, J. Rateland, S. ten Hove, M. Bouwman. Advies: Akkoord te gaan met de inhoudelijke beantwoording van de artikel 40 vragen

I. ten Hagen, M. Goossens, J. Rateland, S. ten Hove, M. Bouwman. Advies: Akkoord te gaan met de inhoudelijke beantwoording van de artikel 40 vragen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: M. Bouwman Tel nr: 8350 Nummer: 18A.00201 Datum: 6 fmaart 2018 Team: Realisatie en Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: - Afschrift

Nadere informatie

Gevolgen vastlopen gesprekken met minister voor Midden-Groningen

Gevolgen vastlopen gesprekken met minister voor Midden-Groningen Gemeente Midden-Groningen Postbus 75 9600 AB Hoogezand IBAN NL 45 BNGH 0285 1729 48 Tel.nr: (0598)-373737 www.midden-groningen.nl Aan de leden van de gemeenteraad van Midden- Groningen Team Omgevingskwaliteit

Nadere informatie

Mailadres. Behandeld door: Klarinde Bosman Mailadres:

Mailadres. Behandeld door: Klarinde Bosman Mailadres: Gemeente Midden-Groningen Postbus 75 9600 AB Hoogezand IBAN NL 45 BNGH 0285 1729 48 Tel.nr: (0598)-373737 www.midden-groningen.nl Raadsbrief Datum: 30 mei 2018 Verzenddatum: Behandeld door: Klarinde Bosman

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266

RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 14R.00266 Van: : college van burgemeester en wethouders Datum : 29 juli 2014 Portefeuillehouder(s) : wethouder Van Tuijl Portefeuille(s) : Openbare

Nadere informatie

welke route is het meest geschikt als route voor het bouwverkeer naar bouwplaats

welke route is het meest geschikt als route voor het bouwverkeer naar bouwplaats Onderzoek bouwroute naar bouwplaats Heidetuin-Tulpentuin Gemeente Houten heeft in samenwerking met projectontwikkelaar RPPI op een inloopbijeenkomst op 30 mei over bouwplan Heidetuin Alternatieven 1 en

Nadere informatie

Zoals aangegeven rijdt het bouwverkeer, zolang het Oortjespad nog niet optimaal is ingericht, terug via de Van Teylingenweg richting het noorden.

Zoals aangegeven rijdt het bouwverkeer, zolang het Oortjespad nog niet optimaal is ingericht, terug via de Van Teylingenweg richting het noorden. RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 18R.00155 Van: college van burgemeester en wethouders ţcmecnle WOERDEN Datum : 3 april 2018 Portefeuillehouder(s) : wethouder Ten Hagen Portefeuille(s)

Nadere informatie

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum

Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Aan het College van Burgemeester en Wethouders Postbus 600 6460 AP Kerkrade Kerkrade / 24.10.16 Betreft: Artikel-38 vragen mbt ingediend burgerinitiatief fietsverbinding Kerkrade Landgraaf Brunssum Geacht

Nadere informatie

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00913

DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00913 DIGITAAL AFSCHRIFT 2014_BW_00913 OPSCHRIFT Vergadering van 16 december 2014 Bevoegde portefeuillehouder: Bas Brekelmans Betrokken portefeuillehouder(s): Carla Breuer Onderwerp Beantwoording raadsvragen

Nadere informatie

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk

+ZI IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt. 2012/00443 Mobiliteit Ruimte dhr. T. de Jong A. van Koolwijk Raadsvoorstel ^ \J Gemeente K lit C C II L C +ZI IJsselstein Aan de raad van de gemeente IJsselstein agendapunt 3 Raadsstuknummer Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel. nr. 2012/00443

Nadere informatie

Het college van burgemeesters en wethouders van Delft Ruimte & Economie Advies Postbus 78, 2600ME, Delft

Het college van burgemeesters en wethouders van Delft Ruimte & Economie Advies Postbus 78, 2600ME, Delft Het college van burgemeesters en wethouders van Delft Ruimte & Economie Advies Postbus 78, 2600ME, Delft Delft, 5 september 2018 Onderwerp: Bestemmingsplan Nieuwe Delft, Zuidelijke velden - reactie op

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over verkeersveiligheid spoorwegovergang Voorhout - Besluitvormend

Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over verkeersveiligheid spoorwegovergang Voorhout - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 15 december 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00947 Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over verkeersveiligheid spoorwegovergang Voorhout - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

Alide de Leeuw (SD Beleid) Advies: stem in met de beantwoording van de vragen en zend de RIB aan de gemeenteraad. Besluit : Akkoord

Alide de Leeuw (SD Beleid) Advies: stem in met de beantwoording van de vragen en zend de RIB aan de gemeenteraad. Besluit : Akkoord VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 17A.01131 Datum: 18 oktober 2017 Team: Concern Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

Hierbij treft u weer een update met betrekking tot de gang van zaken op het project de Steltloper.

Hierbij treft u weer een update met betrekking tot de gang van zaken op het project de Steltloper. Nieuwsbrief Steltloper nr. 22, d.d. 10 juli 2018 Geachte omwonende, project Steltloper, Ertskade Amsterdam. Hierbij treft u weer een update met betrekking tot de gang van zaken op het project de Steltloper.

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vragen fractie Groenlinks over verkeerssituatie rondom nieuwe school Brakkenstein Programma / Programmanummer Mobiliteit / 9710 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Aan: College van Burgemeester en Wethouders gem. Midden-Groningen Datum: Vragen RvO art. 33: toegang tot schuldhulpverlening

Aan: College van Burgemeester en Wethouders gem. Midden-Groningen Datum: Vragen RvO art. 33: toegang tot schuldhulpverlening Aan: College van Burgemeester en Wethouders gem. Midden-Groningen Datum: 11-2-2018 Vragen RvO art. 33: toegang tot Geacht College, Naar aanleiding van het Rapport Een Open Deur van de Nationale Ombudsman

Nadere informatie

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 8 oktober 2013

BESLUIT OPSCHRIFT. Vergadering van 8 oktober 2013 BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 8 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00619 Onderwerp Beantwoording raadsvragen in zake: veiligheid jeugdgevangenis Teylingereind - vormend Beknopte samenvatting Zie onderwerp

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Advies: de raad voor te stellen mevrouw drs. J.J. Kraeima te benoemen tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse.

Advies: de raad voor te stellen mevrouw drs. J.J. Kraeima te benoemen tot lid van de Raad van Toezicht van Stichting Klasse. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: E. van Andel Tel nr: 8267 Nummer: 17A.00534 Datum: 9 mei 2017 Team: Sociaal Beleid Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift aan: P. vd

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Bereikbaarheid station Sassenheim voetgangers - Besluitvormend

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Bereikbaarheid station Sassenheim voetgangers - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 23 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00507 Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Bereikbaarheid station Sassenheim voetgangers - Besluitvormend Beknopte samenvatting

Nadere informatie

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017

17R RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R college van burgemeester en wethouders. Datum : 4 juli 2017 RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R. 00459 Van: Datum : 4 juli 2017 Portefeuillehouder(s) college van burgemeester en wethouders : wethouder Stolk 17R.00459 gemeente WOERDEN Portefeuille(s)

Nadere informatie

* * gemeente WOERDEN. De uitslag van de enquête over het wel/niet aanleggen van het kavelpad in De Kanis, gehouden onder 219 bewoners.

* * gemeente WOERDEN. De uitslag van de enquête over het wel/niet aanleggen van het kavelpad in De Kanis, gehouden onder 219 bewoners. RAADSINFORMATIEBRIEF 17R.00062 * * gemeente WOERDEN Van : college van burgemeester en wethouders Datum 31 januari 2017 Portefeuillehouder(s) : wethouder Ten Hagen Portefeuille(s) : Openbare ruimte, onderdeel

Nadere informatie

., 23 juni 2014. Geacht college,

., 23 juni 2014. Geacht college, ., 23 juni 2014 Schriftelijke vragen (ex. Artikel 46 RvO) van de fractie van de Partij voor de Dieren aan het college van burgemeester en wethouders, betreffende dood oeverzwaluwen. Geacht college, Aan

Nadere informatie

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d

BESLUITEN. Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark. B&W-nr.: d.d B&W-nr.: 06.0986 d.d. 08-08-2006 Onderwerp Aanpassingen ten behoeve van nieuwbouw ROC Lammenschanspark BESLUITEN 1. in te stemmen met het ontwerp verkeersbesluit Aanpassingen t.b.v. nieuwbouw ROC Lammenschanspark

Nadere informatie

Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg

Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg Artikel 34 vragen door 50PLUSVLISSINGEN Kruispunt problemen op de kruising Burgemeester Stemerdinglaan en Lekstraat en Oranjeplein in Oost-Souburg https://www.pzc.nl/walcheren/gemeente-vlissingen-past-gevaarlijke-kruisingoost-souburg-niet-aan

Nadere informatie

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders

AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders AGENDAPUNT voor burgemeester en wethouders Nummer: Datum vergadering: 16-08-2005 Onderwerp: Kredietaanvraag voor het aanleggen van een rotonde op de aansluiting Vendelweg - Schansweg Conceptbesluit: Samenvatting:

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder WW w iiiiiiiiiiiiiniiiiihii gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad 2 mi m Uw kenmerk Ons kenmerk IO.1431088 In behandeling bij r.van.haaf@oosterhout.nl Onderwerp Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Het vervolledigen van het éénrichtingsverkeer Steller: A. E. Workel Makassarweg (Indische buurt) in Almere Buiten.

GEMEENTEBLAD. Het vervolledigen van het éénrichtingsverkeer Steller: A. E. Workel Makassarweg (Indische buurt) in Almere Buiten. Verkeersbesluit Gemeente Almere Het vervolledigen van het éénrichtingsverkeer Steller: A. E. Workel Makassarweg (Indische buurt) in Almere Buiten. Nummer: DSO// 4541327 xm Dienst: Datum: Stadsbeheer 25

Nadere informatie

1. Beslispunten Vaststellen bestemmingsplan Rotonde Churchillstraat-Rijksweg te Naarden met inachtneming van de ingediende zienswijze.

1. Beslispunten Vaststellen bestemmingsplan Rotonde Churchillstraat-Rijksweg te Naarden met inachtneming van de ingediende zienswijze. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 663704 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen bestemmingsplan Rotonde Churchillstraat-Rijksweg te Naarden Aan de raad, 1. Beslispunten Vaststellen

Nadere informatie

Gemeente. Beuningen. Piet de Klein schríftelijke vraag parkeersituatie De Dromedaris

Gemeente. Beuningen. Piet de Klein schríftelijke vraag parkeersituatie De Dromedaris Gemeente. Beuningen BN&M Pascal Cobussen Van Heemstraweg 36 6644 KG EWIJK Datum Kenmerk Kenmerkcode Uw contact Telefoon Onderwerp 1 ä Mti m UI19.04024 IM1IMI1 ľ! llilllllllľll II Piet de Klein 14 024 schríftelijke

Nadere informatie

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar

Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Aan Provinciale Staten van de provincie Zuid-Holland Zevenhoven, 21 maart 2016 Onderwerp: Fietsplan 2016-2025 Petitie Wij willen veilig fietsen tussen 7Hoven & Ter Aar Beste provinciale politici, Graag

Nadere informatie

Vraag 1. Heeft het College kennis genomen van het onderzoek van de Ombudsman inzake knelpunten in de vrouwenopvang?

Vraag 1. Heeft het College kennis genomen van het onderzoek van de Ombudsman inzake knelpunten in de vrouwenopvang? RAADSINFORMATIEBRIEF met beantwoording artikel 40 vragen 17R.00624 Van: college van burgemeester en wethouders gemeente WOERDEN Datum 15 augustus 2017 Portefeuillehouder(s) : wethouder Koster Portefeuille(s)

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab

Raadsvoorstel. Aan de raad, De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Betreft Amsteleiland. Geachte leden van de Raad,

Betreft Amsteleiland. Geachte leden van de Raad, Wethouder Raat gemeente@amstelveen.nl Leden van de gemeenteraad Disclaimer: deze brief is ongetekend op persportal geplaatst. Aan deze versie kunnen geen rechten worden ontleend. Alleen de ondertekende

Nadere informatie

Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel) Omgevingsvergunning

Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel) Omgevingsvergunning TenneT TSO B.V. Dhr. K. Bakker Postbus 718 6800 AS ARNHEM Uw kenmerk: Verzenddatum: Ons kenmerk: W-2014-0505 Poststuknummer: 14uit36708 Onderwerp: Realisatie tijdelijke hoogspanningsverbinding (150kV deel)

Nadere informatie

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250

De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 gemeente Haarlemmermeer De leden van de gemeenteraad van Haarlemmermeer Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefoon 0900 1852 Telefax 023 563 95 50 Organisatieonderdeel

Nadere informatie

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen

Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Onderwerp Zaaknummer: CCTH01 Beantwoording vragen ex. art. 61 RvO van de fractie Frans van der lee inzake de aanbestedingsprocedure van het centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In de brief van

Nadere informatie

Onderwerp: Ontwerpbesluit onttrekking aan de openbaarheid van het fietspad tussen de Westerbrink en de Schilderslaan

Onderwerp: Ontwerpbesluit onttrekking aan de openbaarheid van het fietspad tussen de Westerbrink en de Schilderslaan Nummer: 201212018 Sector: Gemeentewerken GEMEENTEBESTUUR VAN VEENDAM 24 september 2012 Veendam, 24 juli 2012 Onderwerp: Ontwerpbesluit onttrekking aan de openbaarheid van het fietspad tussen de Westerbrink

Nadere informatie

Marius van Asselt, Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder Ten Hagen

Marius van Asselt, Corné Oudshoorn. Advies: In te stemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad te sturen. wethouder Ten Hagen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 17A.00886 Datum: 14 augustus 2017 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015

Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015 Schriftelijke raadsvragen (zoals bedoeld in Artikel 44) Arnhem, 15 december 2015 A15 Minister Schultz van Haegen en gedeputeerde Bieze-Van Eck hebben gezamenlijk het Ontwerptracébesluit voor de A15 ter

Nadere informatie

l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014

l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014 I 1 l mini min11 min urn inn inn urn mn mi 10.1433 1 52 10/07/2014 AANTEKENEN R209363381 Burgemeester en Wethouders van Oosterhout Postbus 10150 4900 GB OOSTERHOUT Stichting Achmea Rechtsbijstand Postbus

Nadere informatie

Mike Bouwman (R&B), Sandra de Wolff (IB)

Mike Bouwman (R&B), Sandra de Wolff (IB) VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 16A.00540 Datum: 3 juni 2016 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift aan:

Nadere informatie

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast.

1. Beslispunten De gemeenteraad Gooise Meren stelt het postzegelbestemmingsplan Oudere Dorp Brinklaan 15ab vast. Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 13443 De heer drs. C.H. Boland, wethouder Vaststellen postzegelbestemmingsplan - Oudere Dorp Brinklaan 15ab Aan de raad, 1. Beslispunten De gemeenteraad

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Raadsvoorstel 2016.0018300 onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Portefeuilehouder drs Theo Weterings / dr. Derk Reneman steiler Bianca Smal

Nadere informatie

kennis te nemen van de beantwoording van de artikel 45 vragen die de Swollwacht-fractie heeft gesteld over verkeersveiligheid.

kennis te nemen van de beantwoording van de artikel 45 vragen die de Swollwacht-fractie heeft gesteld over verkeersveiligheid. Overdracht College-Raad Datum 14 april 2016 onderwerp Beantwoording artikel 45 vragen Swollwacht- Verkeersveiligheid portefeuillehouder Filip van As informant Bloemhof, I (Ilse) 2028 eenheid/afdeling Expertisecentrum

Nadere informatie

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden,

*U14.04544* Ruimtelijke Ontwikkeling. De leden van de gemeenteraad. Onderwerp Aanpak veilig fietsen - fase 1. Geachte raadsleden, *U14.04544* *U14.04544* De leden van de gemeenteraad Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 1 2650 AA Berkel en Rodenrijs Nadere informatie Ron van Noortwijk Telefoon 14 010 E-mail info@lansingerland.nl

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: www.meldpunt veiligverkeer.nl Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: >Hier komt de naam van dossier zoals in Meldpunt en wordt ingevoegd door meldpuntmedewerker< Locatie: Eenderparkweg in Ermelo

Nadere informatie

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen

Advies: Akkoord te gaan met de in bijgevoegde brief aangegeven technische wijzigingen en deze ter besluitvorming aan de raad voor te leggen VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & VOORSTEL AAN DE RAAD Van: G. Kraaijkamp Tel.nr.: 0620094919 Nummer: 14A.00445 Datum: 27 mei 2014 Team: Onderwijs, Welzijn & Zorg Tekenstukken: Ja Persoverleg:

Nadere informatie

Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

Het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 35585 22 juni 2018 Afsluiting doorsteek tussen Muiderslotstraat en de Amerongenstraat. Z2018-004392 d.d. 22 juni 2018.

Nadere informatie

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: Verzonden:

Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen: Verzonden: AFSCHRIFT GEMEENTE Leden van de gemeenteraad van Gulpen Wittem Postbus 56 6270 AB GULPEN Datum: 23 april 2014 Uw brief van: Uw kenmerk: Ons kenmerk: U.14.01929 Behandeld door: Onderwerp: Dossiercode: Bijlagen:

Nadere informatie

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06.

OPENBAAR. Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006. Raadsvergadering d.d. 20 november 2006. Voorstel nr.: 132/06. OPENBAAR Opsteller: GGZ/VROM/AH/751 Extra vergadering commissie Burger d.d. 13 november 2006 Raadsvergadering d.d. 20 november 2006 Voorstel nr.: 132/06 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Leiden-Oegstgeest

Nadere informatie

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W,

Geachte leden van de gemeenteraad en college van B&W, BESTEMD VOOR: 15ik.01295 yffc-d iiiiiiihiiiiuiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii Onderwerp: Zienswijze gemeente Gemert- Bakel Toekomstvisie VRBZO Uw brief, ontvangen op: Aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht.

Voor de realisatie van voornoemd project worden werkterreinen en bouwwegen ingericht. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 6117 4 februari 2016 Verkeersbesluit plaatsing verkeersborden en aanbrengen verkeerstekens op het wegdek van afrit Harlingen

Nadere informatie

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W,

Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen. Geachte gemeenteraad en college van B&W, Varsselder-Veldhunten, 4 november 2017 Onderwerp: aanpassingen N817 Ulft - Gendringen Geachte gemeenteraad en college van B&W, Als Vereniging Dorpsbelangen Varsselder Veldhunten (VDVV) hebben we de brief

Nadere informatie

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route

Enquête verkeersveil Enquête igheid school - thuis route Enquête verkeersveiligheid school - thuis route Inleiding Bij het maken van ons nieuwe schoolplan 2011-2015 is er onder de ouders van onze kinderen een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Bij dit onderzoek

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T *ZD74DC42791* De heer C.W.G. Vlaar Pietershofweg 2 1761 JZ ANNA PAULOWNA Verzenddatum 11-09-2015 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Z-104555 Contact Pieter Rens 1/5 T 088-321

Nadere informatie

Reeds twee keer eerder schreef Lijst Linssen u een brief over de gevaarlijke verkeerssituaties op de Van Konijnenburgweg thv wooncomplex Vissershaven.

Reeds twee keer eerder schreef Lijst Linssen u een brief over de gevaarlijke verkeerssituaties op de Van Konijnenburgweg thv wooncomplex Vissershaven. Lijst Linssen zakelijk met een sociaal hart Lijst Linssen Moerstraatsebaan 41 4661 AN Halsteren Aan: College van Burgemeester & Wethouders Gemeente Bergen op Zoom Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Onderwerp:

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Beantwoording vragen (art. 39 RVO) SP fractie Nijmegen inzake vervoer gevaarlijke stoffen per trein Programma / Programmanummer Leefomgevingskwaliteit / 6210

Nadere informatie

E. v.d. Elshout, B. Beving, M. Bekkers, D. de Koning. Advies: Instemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad sturen.

E. v.d. Elshout, B. Beving, M. Bekkers, D. de Koning. Advies: Instemmen met de beantwoording in bijgaande RIB en deze aan de raad sturen. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: D. Loman Tel nr: 8301 Nummer: 15A.00700 Datum: 8 juli 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 4 Afschrift aan:

Nadere informatie

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003

RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012. Aan de raad van de gemeente Alblasserdam. Alblasserdam, 21 januari 2003 RAAD 6 FEBRUARI 2003 Reg.nr. Raad 2003/012 Onderwerp: Vaststelling APV, inclusief handhavingsbeleid en samenlevingsregels Aan de raad van de gemeente Alblasserdam Alblasserdam, 21 januari 2003 Geachte

Nadere informatie

M. Goossens, J. Rateland, M. Helderman

M. Goossens, J. Rateland, M. Helderman VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: J. Jansen Tel nr: 06 46169963 Nummer: 18A.00252 Datum: 20 maart 2018 Team: Realisatie en beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg

gemeente Eindhoven Betreft Nadere toelichting afweging instellen linksafverbod Geldropseweg gemeente Eindhoven Stichting Witte Dorp/De Burgh Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Van mw. M. Jansen- van der Zande Kamer Telefoon (040) 238 63 88 14 juni 2012 Memo Betreft

Nadere informatie

Pagina 1/6 T

Pagina 1/6 T info@jampater.nl Hoveniers- en tuindersbedrijf VOF de Bruin-Stap De heer R. de Bruin Trambaan 4 1731 XS WINKEL Verzenddatum 6 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning

Nadere informatie

In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden.

In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden. Vragen ex art. 39 RVO betreft tijdelijke afsluiting Empelsedijk s-hertogenbosch, 30 maart 2014 In verband met de aanleg van de dijkpassage Rosmalense Aa zal de Empelsedijk tijdelijk omgelegd worden. Tot

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording raadsvragen (CDA fractie) 19 december over preventief financieel toezicht - Besluitvormend

Onderwerp Beantwoording raadsvragen (CDA fractie) 19 december over preventief financieel toezicht - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 13 januari 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00020 Onderwerp Beantwoording raadsvragen (CDA fractie) 19 december over preventief financieel toezicht - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013. Herziening besluit vrachtwagenverbod Doetinchem Noord

Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4. Doetinchem, 27 februari 2013 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013. Herziening besluit vrachtwagenverbod Doetinchem Noord Aan de raad AGENDAPUNT NR. 4 ALDUS VASTGESTELD 7 MAART 2013 Herziening besluit vrachtwagenverbod Doetinchem Noord Voorstel: 1. Het raadsbesluit van 1 juli 2010 wat betreft het verbod voor vrachtwagens,

Nadere informatie

Van. HOV Om de Zuid

Van. HOV Om de Zuid StadsOntwikkeling Sector Programma's Postadres Postbus 8406, 3503 RK Utrecht Telefoon 030-286 02 26 Fax 030-286 01 46 www.utrecht.nl Interne mededeling Aan Leden van het Ambtelijk Overleg Datum 23 oktober

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 20-01-2015

OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 20-01-2015 OMGEVINGSVERGUNNING Datum: 20-01-2015 Burgemeester en wethouders hebben op 1-8-2014 een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het nieuwbouw 2 gebouwen met elk 3 appartementen inclusief ondergrondse

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Beverwijk

Rekenkamercommissie Beverwijk Rekenkamercommissie Beverwijk Gemeente Beverwijk t.a.v. leden van de Gemeenteraad Postbus 450 1940 AL Beverwijk datum 26 juni 2015 ons kenmerk onderwerp bijlagen Onderzoek naar de effectiviteit van de

Nadere informatie

Verkeersbesluit deels afsluiten Huisvenseweg te Heeze

Verkeersbesluit deels afsluiten Huisvenseweg te Heeze gemeente Verkeersbesluit deels afsluiten Huisvenseweg te Heeze Besluit Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet 1994 en artikel 15 lid 1 Wegenverkeerswet 1994, tot:

Nadere informatie

De Vosholen. in ontwikkeling

De Vosholen. in ontwikkeling De Vosholen in ontwikkeling Weten wat er leeft in de wijk! Na een tijd waarin de ontwikkeling in de wijk Vosholen op een laag pitje stond is de woningmarkt weer aan het aantrekken. Voor mij als wethouder

Nadere informatie

%rw Noord-Holland. eeeee. Provincie 2 MEI2016. het project Poldermuseum als recreatieve schaket. De kosten van de

%rw Noord-Holland. eeeee. Provincie 2 MEI2016. het project Poldermuseum als recreatieve schaket. De kosten van de L Provincie %rw Noord-Holland POSTBUS 3007 20O DA HAARLEM Burgemeester en Wethouders van de gemeente Heerhugowaard t a.v. de heet Postbus 390 1 700 AJ HEERHUGOWAARD Gedeputeerde Staten Uw contactpersoon

Nadere informatie

Advies: instemmen met de beantwoording en deze met de RIB aan de raad zenden

Advies: instemmen met de beantwoording en deze met de RIB aan de raad zenden VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & BEANTWOORDING ARTIKEL 40 VRAGEN Van: F. Pleket Tel nr: 8327 Nummer: 15A.01134 Datum: 22 oktober 2015 Team: Concernzaken Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

Pagina 1/5 T

Pagina 1/5 T tomgroot@hotmail.com De heer T.N. Groot Westerweg 16 a 1733 EB NIEUWE NIEDORP Verzenddatum 28 februari 2017 Ons kenmerk Uw kenmerk Uw brief van Onderwerp Omgevingsvergunning Contact Lisette van Diest 1/5

Nadere informatie

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal. Burgemeester en wethouders van de gemeente Stadskanaal. Aanvraag: Op 11 oktober 2011 is bij de gemeente Stadskanaal een aanvraag een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het het bouwen

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/25616 zaaknr.: Z/C/16/32727 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Verlichting fietspad Cuijk-Beers Aard : Beantwoording schriftelijke vragen Datum indiening : 4 juli 2016 Fractie : CDA

Nadere informatie

Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over: Misbruik parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen. - Besluitvormend

Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over: Misbruik parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen. - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 15 maart 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00221 Onderwerp: Beantwoording raadsvragen over: Misbruik parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen. - Besluitvormend Beknopte

Nadere informatie

Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem en Wesel. Omgevingsvergunning

Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem en Wesel. Omgevingsvergunning TenneT TSO B.V. Dhr. K. Bakker Postbus 718 6800 AS Arnhem Uw kenmerk: Verzenddatum: Ons kenmerk: W-2014-0306 Poststuknummer: 14uit30602 Onderwerp: Aanleg bovengrondse 380-kV-verbinding tussen Doetinchem

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858

Raadsvoorstel. jaar stuknr. Raad. categorie/agendanr. stuknr. B. en W RA A 10 12/858 Raadsvoorstel jaar stuknr. Raad categorie/agendanr. stuknr. B. en W. 2012 RA12.0093 A 10 12/858 Onderwerp: Vaststelling bestemmingsplan Emmen, Emmerhout Portefeuillehouder: A.J. Sleeking Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Onderwerp: Wijziging verordening leerlingenvervoer Oosterhout Vragen van fractie: GROENLINKS Naam raadslid: Willem-Jan.

Onderwerp: Wijziging verordening leerlingenvervoer Oosterhout Vragen van fractie: GROENLINKS Naam raadslid: Willem-Jan. Onderwerp: Wijziging verordening leerlingenvervoer Oosterhout Vragen van fractie: GROENLINKS Naam raadslid: Willem-Jan. van der Zanden 1. Op pagina 2 van de raadsnota staat dat gehandicapte leerlingen

Nadere informatie

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004

Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 rv 142 Bestuursdienst BSD/2004.2864 RIS 120085_040921 Gemeente Den Haag RIS120085_22-SEP-2004 Den Haag, 21 september 2004 Aan de gemeenteraad Bekrachtiging verordening ter handhaving van de openbare orde

Nadere informatie

Verkeersbesluit Uitbreiden en Instellen 60km/uur gebied met bijbehorende maatregelen in buitengebied Leende en Leenderstrijp

Verkeersbesluit Uitbreiden en Instellen 60km/uur gebied met bijbehorende maatregelen in buitengebied Leende en Leenderstrijp Verkeersbesluit Uitbreiden en Instellen 60km/uur gebied met bijbehorende maatregelen in buitengebied Leende en Leenderstrijp Besluit Burgemeester en wethouders besluiten gelet op artikel 18 lid 1d Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Fietsendiefstallen bij het station Sassenheim - Besluitvormend

Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Fietsendiefstallen bij het station Sassenheim - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 20 december 2016 Besluit nummer: 2016_BW_00965 Onderwerp Beantwoording raadsvragen over: Fietsendiefstallen bij het station Sassenheim - Besluitvormend Beknopte samenvatting

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Vragen artikel 61 Rvo van F. van der Lee (Heusden Transparant) over voetgangers- en fietsoversteekplaats Statenlaan

Vragen artikel 61 Rvo van F. van der Lee (Heusden Transparant) over voetgangers- en fietsoversteekplaats Statenlaan Zaaknummer 00500522 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo van F. van der Lee (Heusden Transparant) over voetgangers- en fietsoversteekplaats Statenlaan Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In de brief

Nadere informatie

Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 8661 / CM. van Dam/E.P. van Andel

Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 8661 / CM. van Dam/E.P. van Andel gemeente WOERDEN Gemeenteraad Gemeente Woerden 12.007774 Blekerijlaan 14 3447 GR Woerden Postbus 45 3440 AA Woerden Registratiedatum: Behandelend afdeling Afgehandeld door/op: 25/04/2012 Griffie Telefoon

Nadere informatie

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO)

Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) Schriftelijke vragen aan het college (art 33 RvO) 13 februari 2019 verpauperde panden/vergunningen/huisjesmelkers/veiligheid/handhaving Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

Nadere informatie

Aandachtspunten Als centrumbewoners ervaren wij meerdere vormen van overlast die rechtstreeks te herleiden zijn tot de markt.

Aandachtspunten Als centrumbewoners ervaren wij meerdere vormen van overlast die rechtstreeks te herleiden zijn tot de markt. Almere, 21 november 2013 Gemeente Almere t.a.v. de heer M. Lolkema Postbus 200 1300 AE ALMERE Betreft: toezicht en handhaving markt Geachte heer Lolkema, Vertegenwoordigers van Bewonerscommissies The Jewel

Nadere informatie